Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus 2017"

Transkriptio

1 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus Versio 1.1 Ota, KKa, TRa, JLa, JTu Tarkistanut: JMä Hyväksynyt: [Hyväksyjä] [pvm] KAU42439

2 2 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus SISÄLTÖ 1 JOHDANTO Työn lähtökohdat ja tavoitteet Tutkimuksen osapuolet TUTKIMUSMENETELMÄT JA LÄHTÖAINEISTOT Asemakaavat Paikkatietoaineistot Rakennuslupapiirustukset Isännöitsijähaastattelut Ilmakuvat Maastokäynnit ja valokuvaus Kadunvarsipaikkojen laskennat PYSÄKÖINTITUTKIMUKSEN PYSÄKÖINTIDATAT Pysäköintipaikka aineistot Tietokannan käyttö TULOKSIA JA ANALYSOINTIA Tuloksista yleisesti Pysäköinnin kokonaisuus, keskustan länsiosa Kiinteistökohtaiset autopaikkatiedot YHTEENVETO... 20

3 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) Työssä käytettyjen termien ja lyhenteiden selitteet: Autopaikkanormi Kerrosneliömetri (k m2) Kiinteistötunnus Käyttötarkoitusalue Pysäköintioikeus Tehokkuusluku (e luku) Velvoiteautopaikka Asemakaavassa ilmoitettu autopaikkojen määrä ap/ x k m2. Normi väljenee, kun autopaikkoja rakennetaan vähemmän ja tiukkenee, kun autopaikkoja rakennetaan enemmän suhteessa kerrosalaan. Voidaan määritellä erikseen käyttötarkoituksen mukaan. Rakennusten ulkoseiniä myöten kerrosten yhteenlaskettu pintaala. Kiinteistökohtainen tunnusnumerosarja, joka osoittaa yksilöllisesti kiinteistölle tunnuksen sen sijaintikunnan, kaupunginosan, korttelin ja tontin numeron mukaisesti. Asemakaavassa merkitty käyttötarkoitus: mm. asuinrakennusten, liike ja toimistorakennusten, keskustatoimintojen, teollisuusrakennusten ja yleisten rakennusten korttelialueet. Oikeus käyttää velvoiteautopaikkaa. Tehdään erillinen sopimus. Tontti tai korttelikohtainen tehokkuusluku osoittaa rakennusoikeuden ja tontin pinta alan suhteen enimmäisarvon. Asemakaavassa ja rakennusluvassa määrätty autopaikkanormin mukainen autopaikka, joka sijaitsee kiinteistön tontille tai muualla. Ei sisällä suoraan pysäköintioikeutta.

4 4 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus 1 Johdanto 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet Tampereen kaupunki käynnisti keskustan pysäköintitutkimuksen laadinnan marraskuussa Työ on luonteeltaan taustaselvitys ja osa Tampereen keskustan kehittämishanketta, jossa liikennejärjestelmän pitkän tähtäimen tavoitteena on tehostaa keskustan ajoneuvopysäköintiä ja sen osana laajentaa maanalaista pysäköintipaikkatarjontaa. Kunkun parkki pysäköintilaitos on esitetty osana keskustan maanalaista pysäköintilaitosten verkostoa Tampereen keskustan strategisessa osayleiskaavassa (ehdotusvaihe 2015). Pysäköintitutkimuksen avulla on tarkoitus päästä kiinni Tampereen keskustan ajoneuvopysäköinnin kokonaisuuteen, joka on hiljalleen muodostunut vuosikymmenten aikana autojen tullessa osaksi kaupunkikuvaa. Valtaosa keskustan pysäköintipaikoista on rakenteellisia autopaikkoja kiinteistöjen omilla tonteilla, ja nämä eivät suoraan näy yleisessä katukuvassa. Kuitenkin voidaan olettaa keskustan pysäköintipaikkojen tuottavan keskustaan ja sinne johtaville väylille myös tänä päivänä katukuvassa näkyvää liikennettä. Tampereen kaupungilla ei ole ollut käytettävissä koottua kiinteistökohtaista ajantasaista tietoa pysäköintipaikkojen määrästä. Työn tavoitteena on koota pysäköintipaikkoja koskevat tiedot yhteen paikkaan ja jatkossa hyödynnettävään formaattiin. Tietoja voidaan hyödyntää jatkossa erityisesti kaupunkisuunnittelussa, kaavoituksessa ja rakennusvalvonnassa.

5 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) Kuva 1. Tarkastelualue ja kaupunginosat. 1.2 Tutkimuksen osapuolet Tutkimustyön organisoinnin osapuolet ovat Tampereen kaupungin kaavoitus, rakennusvalvonta ja tietohallintoyksikkö. Tutkimustyön aineiston kokoamisessa mukana ovat kiinteistö ja taloyhtiöiden vastuuhenkilöt ja isännöitsijät, kiinteistöjen omistajat ja operaattorit. Tutkimuksen toteuttajana Sito Oy. Tutkimuksesta ovat vastanneet Tero Rahkonen, Jussi Lassila, Janne Tuominen, Oona Takala, Katri Kalliomäki ja Stefan Plomp. Tampereen kaupungilta työryhmän puheenjohtajana on toiminut Veikko Vänskä.

6 6 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus 2 Tutkimusmenetelmät ja lähtöaineistot 2.1 Asemakaavat Pysäköintitutkimuksen keskeisenä lähtöaineistona ovat rakentamista ohjaavat asemakaavat, joissa määritellään rakennusoikeudet ja velvoiteautopaikat. Asemakaavatiedoista kerättiin Excel taulukkoon kiinteistöittäin kaavan numero, vahvistumisvuosi ja käyttötarkoitusalue sekä saatavilla olevat tontin rakennusoikeus, tehokkuusluku, autopaikkanormi ja velvoiteautopaikat. Suunnittelualueella voimassa olevien asemakaavojen vahvistumisvuosi vaihtelee Asemakaavojen vahvistumisvuoden mukaan yhtenäisimpiä alueita ovat asuinrakennusvaltaiset Amuri ja Pyynikki. Suurinta vaihtelu on taas Tammerkosken kaupunginosassa. Kuva 2. Ajantasaisen asemakaavan vahvistumisvuosi. Vanhimmissa asemakaavoissa ei autopaikkavelvoitetta ole lainkaan, joten autopaikkoja on toteutettu vaihtelevasti: Tampereen kaupungin rajapinnasta saatujen kerrosalojen mukaan laskettuna toteutunut mediaani k m2/ap on 160. Asemakaavoissa autopaikkavelvoitteet yleistyivät 1960 luvulla, jolloin yleisesti käytetty normi oli 1ap/100 k m2. 60 ja 70 luvuilla toteutettiin eniten autopaikkoja suhteessa kerrosalaan; mediaani arvo on 1ap/115 k m2. Vuosina mediaani toteutettujen autopaikkojen suhde kerrosalaan on 1ap/140 k m2 ja 2000 luvulla 1ap/130 k m2.

7 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) Taulukko 1. Autopaikkojen tunnuslukuja ajantasaisen asemakaavan vahvistumisvuoden mukaan luokiteltuna. Laskennassa käytetyt kerrosalat on saatu Tampereen kaupungin rajapinnasta Tonttien lkm Autopaikkojen lkm Keskim. AP/tontti Autopaikkanormi 1/100 1/80 1/200 1/80 1/300 Mediaani k m2/ap Tonttien lukumäärään on laskettu myös tontit, joilla ei ole kiinteistöjä tai autopaikkoja. Autopaikkojen lukumäärään on laskettu myös LPA:ille sijoitetut velvoitepaikat. Autopaikkoja Asemakaavan vahvistumisvuosi Kiinteistöjä AP määrä Kiinteistöjen määrä Kuva 3. Autopaikkojen ja kiinteistöjen määrät ajantasaisen asemakaavan vahvistumisvuoden mukaan luokiteltuna. Vuonna 2016 julkaistussa Pysäköinti osana kaupunkikehitystä pysäköintipolitiikan mukainen autopaikkanormi Tampereen keskustassa on asuinrakennuksissa 1ap/150 k m2, toimistotiloissa 1ap/120 k m2 ja liiketiloissa 1ap/ k m2. Autopaikkamäärä voi olla pysäköintinormia 20 prosenttia alempi, mikäli toteutetaan autopaikkojenpaikkojen vuoroittaiskäyttö ja/tai nimeämättömyys sekä keskitetty rakenteellinen pysäköinti. Vastaavasti autopaikkanormi voidaan ylittää pääsääntöisesti enintään 120 %, mutta kuitenkin tapauskohtaisesti harkinnan mukaan. Keskusta alueella kiinteistöjen käyttötarkoitus on usein yhdistelmä eri toiminnoista. Koska autopaikkanormiin vaikuttaa käyttötarkoitus, ei asemakaavojen velvoiteautopaikkojen kehityksestä voida tehdä suoria johtopäätöksiä. Asumisen osalta autopaikkanormi on löyhtynyt eli velvoiteautopaikkoja on täytynyt rakentaa vähemmän kuin aiemmin. Useissa taloyhtiöissä on toteutettu autopaikkoja enemmän kuin velvoite on vaatinut.

8 8 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus Käyttötarkoitusalueiden mukaan Hämeenpuiston ja Tammerkosken välinen alue on monimuotoista aluetta, jossa asuminen yhdistyy liike ja toimistotoimintoihin. Hämeenpuistosta länteen on pääosin asumisen ja julkisten palveluiden aluetta. Kuva 4. Ajantasa asemakaavan mukaiset käyttötarkoitusalueet. (Lähde: Paikkatietoaineistot Työn pohjana hyödynnettiin Tampereen kaupungin paikkatietomuotoisia rajapinta aineistoja (WFS). Kiinteistörajojen ja tunnusten perusteella koottuun yhtenäiseen aineistoon liitettiin tietoa muun muassa kerrosneliöihin, pinta aloihin ja omistajatietoihin liittyen. Myös autopaikkoihin liittyvät inventointitiedot ja muut taulukkomuotoiset taustatiedot yhdistettiin paikkatietoaineistoon kiinteistötunnuksen perusteella. Tarvittaessa kiinteistötunnuksiin ja rajoihin liittyviä tietoja päivitettiin manuaalisesti, mikäli aineistoissa havaittiin epätäsmällisyyksiä. 2.3 Rakennuslupapiirustukset Autopaikkojen lukumäärä, tyyppi ja sijainti selvitettiin pääosin kahden lähteen kautta. Ensisijaisena lähdeaineistona olivat Rakennusvalvonnan arkiston rakennuslupapiirustukset ja toissijaisena isännöitsijähaastattelut. Suurin osa rakennuslupapiirustuksista tutkittiin Tampereen kaupungin rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun, Tapsan, kautta. Piirustuksia käytiin läpi uusimmasta alkaen, kunnes löytyi tieto rakennettavista autopaikkamääristä. Excel taulukkoon tallennettiin autopaikkatieto tyypeittäin (maanpäällinen pihapaikka, autokatospaikka, autotallipaikka sekä maanalainen autopaikka). Myös muut, lupapiirustuksissa esiintyneet, kiinnostavat tiedot kirjattiin ylös mm. toteutunut kerrosala, käyttötarkoitusosuudet, asuntojen lukumäärä.

9 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) Ennen vuotta 1989 tehtyjen rakennuslupapiirustusten osalta tutkimusaineistoa täydennettiin tarkastelemalla mikrofilmiltä rakennusvalvonnan arkistossa kohteita, joista ei saatu tietoa isännöitsijähaastatteluista. 2.4 Isännöitsijähaastattelut Projektin aikana lähetettiin kiinteistöjen isännöitsijätoimistoihin aloituskirje, jossa esiteltiin pysäköintitutkimuksen taustaa ja tavoitteita. Projektin edetessä isännöitsijätoimistoihin oltiin yhteydessä puhelimitse. Suunnittelualueella 14 suurinta toimistoa isännöivät 222 kiinteistöä. Alla on esitetty kiinteistöjä koskevat kysymykset, jotka lähetettiin joko toimistoihin tai suoraan kiinteistöjen isännöitsijöille. Haastatteluista saatiin tieto 226 kiinteistöstä. Kuva 5. Kiinteistöt, joista saatu autopaikkamäärä haastattelutietona isännöitsijältä.

10 10 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus Haastatteluissa ilmoitettuja autopaikkamääriä verrattiin rakennusluvissa oleviin ja suurimpien poikkeamien syitä selvitettiin ja huomiot kirjattiin Excel taulukkoon. Yleisimmät poikkeamat koskivat maanalaista pysäköintiä. Haastatteluissa mainituista autopaikoista ei ollut merkintää Tapsassa olevissa rakennuslupapiirustuksissa, koska sähköiseen arkistoon oli viety tarkasteluhetkellä vuoden 1989 jälkeiset rakennuslupapiirustukset. Muutamassa kohteessa oli rakennettu enemmän autopaikkoja kuin rakennuslupapiirustuksiin oli merkitty. Suurimmassa osassa kohteista, joissa oli saatavissa autopaikkatieto rakennuslupapiirustuksista ja haastatteluista, autopaikkamäärät olivat samat. Osa poikkeamista selittyy eroissa kirjaamiskäytännöillä: kiinteistön muualla sijaitsevien autopaikkojen ja tontilla sijaitsevien muiden kiinteistöjen autopaikkojen määrä kirjattiin vaihtelevasti. Kokonaisuutena haastatteluissa ilmoitetut ja rakennuslupien mukaiset autopaikkamäärät vastasivat hyvin toisiaan, pienet heitot suuntaansa kumosivat toistensa vaikutukset. Aineiston mukaan tutkimusalueella on toteutettu 22 autopaikkaa enemmän kuin mitä rakennuslupiin on merkitty. Aineistossa on mukana kiinteistöt, joissa saatiin autopaikkamäärät sekä haastatteluista että rakennuslupapiirustuksista. Aineistossa ei ole mukana kiinteistöjä, joiden maanalaista pysäköintiä ei ole merkitty Tapsaan. Tietolähteiden vertailu, poikkeamat Haastattelu rakennuslupa Kiinteistöjen määrä 2.5 Ilmakuvat Kuva 6. Tietolähteiden autopaikkamäärien vertailua. Y akselin positiivinen osuus kuvaa, että autopaikkoja on toteutettu enemmän kuin rakennusluvassa on merkitty. Aineistossa ei ole mukana kohteita, joissa Tapsassa ei ollut merkintää maanalaisesta pysäköinnistä. Autopaikkamäärien arvioinnissa ilmakuvia hyödynnettiin erityisesti Pyynikin alueella. Kaikkiin kiinteistöihin linkitettiin GoogleMapsin osoitetieto, jonka avulla on helppo tarkastella kohteen ulkoasua ja välitöntä ympäristöä kuvamuodossa. 2.6 Maastokäynnit ja valokuvaus Maastokäyntien avulla tarkennettiin tietoja niiden kohteiden osalta, joista haastattelu tai rakennuslupatietoa ei ollut saatavilla. Lisäksi verrattiin muutaman kohteen autopaikkamääriä rakennusluvissa merkittyihin. Huomiot kirjattiin Excel taulukkoon, mutta paikkatietoaineistossa säilytettiin rakennuslupiin merkitty autopaikkamäärä. Maastokäynnin aikana kohteet valokuvattiin ja autopaikkojen määrä laskettiin niiltä osin, joilta se oli mahdollista. Kuvat pyrittiin ottamaan siten, että ne osoittaisivat mahdollisimman hyvin, minkä tyyppistä pysäköintiä kiinteistössä on. Erikseen laskettiin vielä autopaikat pysäköintipaikkojen laadun mukaan, joilla sitten täydennettiin tietokantaa. Osa kiinteistöistä sisälsi rakennettuja pysäköintitiloja tai lukittuja sisäpihoja, joiden autopaikkoja ei päästy laskemaan. Tällöin kuva otettiin kiinteistön pysäköinnin sisäänajosta tai muusta

11 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) kiinteistön osasta ja ne paikat laskettiin, jotka olivat selkeästi näkyvillä. Muutamien kohteiden osalta saatiin lupa kuvata ja laskea paikat myös lukittujen tilojen sisältä paikalle sattuneelta asukkaalta tai työntekijältä. Tällöin paikkamäärä ja kuvat otettiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Kuva 7. Viitekuva erään kiinteistön sisäpihalta. Havainnollistaa sisäpihan pysäköintiä. 2.7 Kadunvarsipaikkojen laskennat Amurin ja Pyynikin alueiden kaikkea kadunvarsipysäköintiä ei löydy kaupungin tietokannasta, joten alueiden maastossa suoritettiin kadunvarsipaikkojen laskenta. Laskennan tavoite oli kartoittaa riittävällä tarkkuudella kadunvarsipysäköinnin kapasiteetti näillä alueilla, ottamatta huomioon, oliko pysäköinti maksullista tai sallittua vain osan aikaa vuorokaudesta tai viikosta. Laskennat suoritettiin merkitsemällä maastokäynnin perusteella kadunvarsipysäköinnin sallivat katuosuudet karttaan. Osuuksien pituuksista saatiin laskettua arvio mahdollisesta paikkamäärästä kullekin osuudelle, jotka sitten laskettiin yhteen alueiden kadunvarsipaikkojen määrän kartoittamiseksi. Tällä täydennettiin kaupungilla jo olevia tietoja kadunvarsipysäköinnistä.

12 12 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus Kuvat 8 ja 9: Karttakuvat kadunvarsipysäköinnistä Amurin ja Pyynikin alueilta niiltä osin, joista kaupungilla ei ollut erillistä paikkatietoa.

13 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) 3 Pysäköintitutkimuksen pysäköintidatat 3.1 Pysäköintipaikka aineistot Koko kerätty pysäköintipaikka aineisto on koottu yhteen päätaulukkoon (excel muoto), sekä sen paikkatietomuotoiseen (shape) yksinkertaistettuun aineistoon. Taulukkoaineisto perustuu kiinteistötunnuskohtaiseen tarkasteluun. Taulukkoaineisto koostuu kiinteistötiedoista (mm. osoite ja isännöintitiedot), kaavatiedoista, rakennuslupatiedoista sekä pysäköintipaikkatiedoista ja niiden lisätiedoista (mm. Google kuvalinkki kohteesta). Pysäköintipaikkatietoja on mahdollista tarkastella tietolähteen mukaisesti (rakennuslupa aineistot, haastattelutieto, maastokäynti, ilmakuvat). Pysäköintipaikkatiedot on jaoteltu maanpäällisiin autopaikkoihin, katospaikkoihin, autotallipaikkoihin ja maanalaisiin paikkoihin, siltä osin kun tietoa on ollut käytettävissä. Kiinteistön pysäköintiä koskevia lisätietoja on koottu taulukon lisätietoja sarakkeeseen, josta ilmenee mm. käytetty rakennuslupatunnus sekä mahdolliset viitteet muualla sijaitsevien autopaikkojen sijainneista. Taulukon loppuun on koottu autopaikkamääristä lisäksi yhteenvetosarake, johon on kerätty lopulliset autopaikkamäärätiedot eri tietolähteitä hyödyntäen kappaleen 3.2. mukaisella priorisointijärjestyksellä. Näitä paikkamääriä on hyödynnetty myös paikkatietotarkasteluissa. Kiinteistötunnuksen perusteella paikkatietoaineistoon on myöhemmin yhdistettävissä tarkempia taustatietoja taulukkoaineistoon perustuen. 3.2 Tietokannan käyttö Lopullisissa analyyseissa kullekin kiinteistölle annettiin yksittäinen tieto autopaikkamääristä ja niihin liittyvistä tarkennuksista. Ensisijaisesti tieto perustui rakennuslupa aineistoon ja toissijaisesti haastattelutietoon. Mikäli molemmat tiedot puuttuivat, tietolähteenä käytettiin maastokäynnin pohjalta laskettuja määriä tai ilmakuvan perusteella arvioituja määriä. Osasta kiinteistöjä paikkamäärää ei pystytty arvioimaan minkään käytettävissä olevan tiedon pohjalta. Lopullisessa aineistossa autopaikkatieto saatiin jonkin käytettävissä olevan tietolähteen pohjalta määritettyä 414 kiinteistölle. kiinteistöjen määrä tietolähde tieto kerätty käytetty lopulliseen aineistoon rakennuslupa haastattelu maastokäynti 37 8 ilmakuva YHT 414 Autopaikkoihin liittyvät inventointitiedot yhdistettiin kiinteistötunnuksen perusteella paikkatietoaineistoksi. Paikkamäärän lisäksi paikkatietoaineistoon liitettiin kiinteistöihin liittyviä taustatietoja kaupungin rajapinta aineistoista, joiden pohjalta tarkempia analyyseja on tehty.

14 14 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus Kuva 10. Autopaikkamäärän tietolähde. Kiinteistökohtaisten paikkamäärien lisäksi taustatietona kerättiin autopaikkatietoja yleisiltä pysäköintialueilta, pysäköintilaitoksista ja kadunvarsipysäköinnistä. Tiedot yleisistä pysäköintialueista ja pysäköintilaitoksista saatiin kokonaisuudessaan kaupungin rajapinta aineistoista. Kadunvarsipysäköinnin osalta osa aineistosta oli saatavilla niin ikään rajapinta aineistoista, mutta Amurin ja Pyynikin alueilla suoritettiin lisäksi maastokäynti, jonka perusteella kadunvarsien pysäköintipaikkojen määrät arvioitiin tarkemmin niiltä alueilta, joilta sitä ei ollut muuta kautta saatavilla.

15 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) 4 Tuloksia ja analysointia 4.1 Tuloksista yleisesti Kiinteistöjen autopaikkamääriä on selvitetty neljän eri lähteen pohjalta. Ensisijaisesti paikkamäärä on haettu rakennuslupapiirustuksista, josta on saatu tieto yhteensä 267 tarkastelualueen kiinteistölle. Isännöitsijähaastatteluja on suoritettu koko tarkastelualueella riippumatta siitä, onko paikkamäärä saatu selville rakennuslupa aineistoista. Haastattelujen avulla tieto paikkamääristä on saatu 226 kiinteistölle, joista pääosa on ollut kiinteistöjä, joista rakennuslupa aineiston mukainen paikkamäärä on ollut selvillä. Pääosin haastattelujen ja rakennuslupa aineistojen mukaiset paikkamäärät ovat olleet yhteneviä tai eronneet toisistaan vain vähän. Maastokäynnin perusteella paikkamäärä on selvitetty 37 kiinteistölle ja ilmakuvan perusteella 96 kiinteistölle. 4.2 Pysäköinnin kokonaisuus, keskustan länsiosa Kiinteistökohtaisen tarkastelun ohella autopaikkamääriä ja niihin liittyviä taustatietoja tarkasteltiin ja vertailtiin tarkastelualueen seitsemän kaupunginosan välillä. Analyyseissa käytetyt paikkamäärät perustuivat eri tietolähteisiin kuvan 10 mukaisesti. Kokonaisuudessaan tarkastelualueen autopaikkamääräksi saatiin , joista maanpäällisiä paikkoja oli (47 %). Muualla kuin kiinteistön omalla alueella oli näiden paikkojen lisäksi yhteensä autopaikkaa. Kiinteistöille osoitettujen paikkojen lisäksi tarkastelualueella oli kadunvarsipaikkoja yhteensä 2897.

16 16 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus Kuva 11. Autopaikkamäärä kiinteistöittäin. autopaikkamäärä kiinteistöjen määrä kokonaispaikkamäärä maanpäällisten paikkojen määrä kiinteistöjen määrä Kuva 12. Autopaikkojen ja kiinteistöjen lukumäärä kaupunginosittain Kaupunginosittain tarkasteltuna suurin osa paikoista sijaitsi Nalkalan alueella, jossa oli yhteensä yli 2600 autopaikkaa. Kaupunginosista vähiten paikkoja oli Pyynikillä, jossa kiinteistöjä

17 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) oli kaupunginosista eniten, mutta kerrosneliöiltään ne olivat selvästi muuta aluetta pienempiä. Lisäksi kaksi kolmasosaa Pyynikin alueen autopaikoista oli maantasopaikkoja. Vastaavasti esimerkiksi Finlaysonin alueella vain alle neljännes kaikista autopaikoista oli maantasossa. Tarkempi kaupunginosakohtainen vertailu autopaikkojen määristä ja rajapinta aineistoista saaduista kiinteistöaineistoista on esitetty taulukossa 2. Taustamateriaaleissa oli jonkin verran puutteita esimerkiksi kerrosneliöihin (k m 2 ) liittyvissä tiedoissa, jonka lisäksi aineiston luotettavuudesta ei voitu kaikilta osin varmistua. Kaikissa autopaikkoihin ja taustatietoihin liittyvissä analyyseissa suodatettiin pois ne rivit, joilta tieto joltakin osin puuttui. Kadunvarsien, erillisten pysäköintialueiden ja pysäköintilaitosten paikkatiedot on saatu Tampereen kaupungin rajapinta aineistosta (WFS). Amurissa ja Pyynikillä aineistoa on täydennetty maastokäynnillä niiltä osin, joilla rajapinta aineistoa ei ollut saatavilla. Pysäköintipaikkamäärissä ei ole mukana LEAP, linja autojen, taksien eikä moottoripyörien pysäköintipaikkoja.

18 18 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus Taulukko 2. Kiinteistö ja autopaikkatietoja kaupunginosittain. FINLAYSON TAMMER KOSKI NALKALA AMURI POH JOINEN AMURI ETELÄ KAAKINMAA PYYNIKKI TAUSTATIEDOT YHT Pinta ala 0,27 km 2 0,23 km 2 0,33 km 2 0,31 km 2 0,18 km 2 0,32 km 2 0,27 km 2 1,91 km 2 Korttelien määrä Kiinteistöjen määrä Kiinteistölle osoitettuja autopaikkoja Kiinteistöjen maanpäällisiä paikkoja Kiinteistön muualle sijoitettuja autopaikkoja AUTOPAIKKATIEDOT YHT Kadunvarsipaikkoja Yleisiä pysäköintialuepaikkoja Pysäköintilaitospaikkoja Keskimääräinen kiinteistön k m 2 * Keskimääräinen k m 2 / autopaikka ** Keskimääräinen autopaikkamäärä / kiinteistö MUUT TIEDOT KA * kerrosalatietoa hyödynnetty vain niiden kiinteistöjen osalta, joista se on ollut saatavilla **suodatettu pois kiinteistöt, joissa alle 10 autopaikkaa tai alle 50 kem 2 / autopaikka Taulukon mukaiset autopaikkamäärät, maanpäälliset paikkamäärät ja muualla sijaitsevat paikkamäärät perustuivat kuvan 10 mukaisiin tietolähteisiin. Pysäköintilaitosten paikkamäärät sekä pysäköintialueiden ja kadunvarsipaikkojen määrät perustuivat pääosin kaupungin rajapinta aineistoihin, joita täydennettiin Amurin ja Pyynikin alueilla maastokäyntihavainnoilla.

19 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) 4.3 Kiinteistökohtaiset autopaikkatiedot Tarkemmat kiinteistö ja korttelikohtaiset autopaikkoihin liittyvät analyysit on esitetty raportin liitteissä. Tehdyn tarkastelutyön ja kaupungin rajapinta aineistojen pohjalta muodostettiin seuraavat kartta aineistot: Liite 1: Autopaikkamäärät kiinteistöittäin Liite 2: Autopaikkamäärät kiinteistöittäin niiden kiinteistöjen osalta, joista tieto oli saatavilla rakennuslupa aineistosta Liite 3: Autopaikkamäärät kortteleittain Liite 4: Maanpäälliset autopaikkamäärät kiinteistöittäin Liite 5: Kiinteistön maanpäällisten paikkojen osuus kaikista autopaikoista Liite 6: Kiinteistön maanpäällisten paikkojen suhde kiinteistön pinta alaan Liite 7: Muualla kuin kiinteistön omalla tontilla sijaitsevien autopaikkojen määrä Liite 8: Kiinteistön kerrosalan suhde autopaikkamäärään Liite 9: Autopaikkamäärät Kunkun parkin vaikutusalueella Liite 10: Yleisten pysäköintialueiden, pysäköintilaitosten ja kadunvarsipysäköinnin paikkamäärät Liite 11: Amurin ja Pyynikin kadunvarsipysäköinnin laskennat

20 20 (21) Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus 5 Yhteenveto Tiedonkeruun onnistuminen Pysäköintitutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa ajoneuvopysäköinnin kokonaisuus Tampereen keskustan länsiosassa. Tutkimuksen avulla saatiin kartoitettua 92 % tarkastelualueen kiinteistöistä ja niiden pysäköintipaikkamääristä, kun aineistosta rajattiin pois yleiset alueet kuten tori ja puistoalueet, joille ei ollut olemassa yksilöllistä kiinteistötunnusta (pääosin 0000 päätteiset kiinteistöt). Työn aikana selvitettiin myös eri menetelmien käytettävyys pysäköintipaikkatietojen kartoittamisen apuna. Pysäköintitutkimuksen tiedonkeruuta nopeutti merkittävästi rakennusvalvonnan sähköisen arkiston käyttömahdollisuus sekä kiinteistöjen isännöinnin yleinen positiivinen suhtautuminen autopaikkatietojen antamiseen. Yhteensä läntisen keskustan kiinteistöjen alueella on noin autopaikkaa, josta noin puolet sijaitsee yksityisissä tai yleisissä autotalleissa ja halleissa ja noin puolet on maantasoautopaikkoja. Keskustan kehittämisstrategian tavoitteet Tampereen keskustan kehittämisstrategian mukaisia liikennejärjestelmän muutoksia voidaan peilata olemassa olevaan kaupunkikeskuksen pysäköintijärjestelmään. Kehittämisohjelman mukaan tavoitevuonna keskustassa pysäköinti tullaan järjestämään keskitetysti ja tehokkaasti ja nykyisiä pysäköintialueita tullaan tavoitteiden mukaisesti muuttamaan ihmisten aktiiviseen käyttöön tai rakentamiselle. Pysäköintitutkimuksen mukaan Tampereen keskustan länsiosassa on yhteensä noin maantasoautopaikkaa kiinteistöjen alueella ja lisäksi noin kadunvarsipaikkaa. Kiinteistöjen maantasossa sijaitsevat autopaikat sitovat yhteensä noin 12 hehtaaria kaupunkitilaa, mikä tarkoittaa noin 6 % koko tarkastelualueen pinta alasta (191 ha). Keskustan kehittämisen tavoitteena on vähentää kadunvarsipysäköintipaikkoja keskustan kehän sisäpuoliselta alueelta puolet nykyisestä. Tämä tarkoittaa noin autopaikan poistamista katutilasta ja näiden paikkojen korvaamista maanalaisen pysäköinnin uudella paikkatarjonnalla (Kunkun parkki). Koko läntisen tarkastelualueen näkökulmasta kyse on noin % vähenemästä kadunvarsipaikoissa. Keskustan strategisen osayleiskaavaehdotuksen mukaan (2015) sekä keskustan länsi että itäpuolelta pyritään vähentämään kiinteistöjen pihojen ja pienten laitosten autopaikkoja yhteensä noin 600 kpl. Läntisen keskustan osuus tästä on noin 300 ap (50%). Kunkun parkin vaikutus pysäköintiin ja liikenteeseen Kunkun parkin rakentaminen tulevaisuudessa tuo Finlaysonin, Tammerkosken ja Nalkalan alueille lisää autopaikkoja yhteensä noin autopaikan verran. Kunkun parkki nostaa läntisen keskusta alueen (tutkimuksen tarkastelualue) autopaikkamäärää noin 4,5 %, kun samaan aikaan oletetaan toteutuneeksi em. tavoitteellinen kadunvarsipaikkojen vähentäminen keskustakehän sisäpuolisella alueella sekä yllä mainittu keskustan pihojen autopaikkojen siirtymä maanalaiseen keskitettyyn pysäköintiin. Kunkun parkin nettolisäys läntisen keskustan autopaikkojen osalta on noin +600 autopaikkaa. Kunkun parkin tehokkuus pysäköintilaitoksena perustuu vuorottaiskäyttöön ja nimeämättömiin autopaikkoihin. Tavoitetilanteessa voidaan olettaa Kunkun parkin jokaisen autopaikan tuottavan noin 3 4 käyntiä vuorokaudessa, mikä tarkoittaa maksimissaan noin

21 Tampereen keskustan uusi pysäköintitutkimus (21) ajon/vrk. liikennetuotosta koko laitoksen liikennetuotoksena. Vertailun vuoksi voidaan laskea koko keskustan länsiosan nykyisen autopaikkamäärän (13 700) tuottavan noin ajon/vrk liikennetuotoksen. Laskennassa on oletettu, että yksi asumisen autopaikka tuottaa keskimäärin 1,0 pysäköintiä vuorokaudessa, ja kadunvarsipaikat ja laitospysäköintipaikat tuottavat keskimäärin 2,0 pysäköintiä/autopaikka vuorokaudessa. Liikennetuotosarvioita tarkastellessa tulee huomata, että kaikki keskustan nykyisten pysäköintipaikkojen tuottamat matkat kulkevat ainakin osittain keskustan katuverkon kautta, mutta tulevaisuudessa Kunkun parkin liikenne ollaan ohjaamassa suoraan Rantatunnelin maanalaisesta liittymästä uuteen kalliopysäköintilaitokseen. Tampereen keskustan Paramics liikennemallin (WSP 2/) mukaan vuonna 2040 Kunkun parkin liikenteestä noin neljä viidesosaa saapuu pysäköintiin suoraan Rantatunnelista, eikä siten rasita keskustan maanpäällistä katuverkkoa. Autopaikkatiedon hyödyntäminen ja tutkimuksen jatko Keskustasta kootun pysäköintipaikkatiedon käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset erityisesti kaupunkisuunnittelun näkökulmasta. Liikennesuunnittelu ja kaavoitus voivat hyödyntää kiinteistö ja aluekohtaisia pysäköintipaikkatietoja päivittäisessä työssään suunnittelun lähtötietona. Koottua autopaikkatietoa voivat jatkossa hyödyntää myös kiinteistöt itse esimerkiksi autopaikkojen sisään tai ulosvuokrauksen kautta. Kaupungin rakennusvalvonta on myös todennut tarvitsevansa lisätietoa kiinteistöjen pysäköinnin nykytilasta. Keskustan kaupunkitilan kehittämisen linjaukset on koottu Viiden tähden keskusta vision alle, ja nyt etsitään keinoja niiden toteuttamiselle. Samalla Tampereen keskustan liikennejärjestelmän poikkeuksellisen suuret muutokset ovat käynnistyneet Rantatunnelin käyttöönoton ja raitiotien rakentamisen aloituksen myötä. Seuraavaksi on tarkoitus päättää Näsikallion uuden eritasoliittymän rakentamisesta keskustan alle sekä Kunkun parkin toteuttamisesta. Tässä päätöksenteossa on selkeää hyödyntää kortteli ja kiinteistökohtaista autopaikkatietoa. Jatkossa liikenteen ja myös pysäköinnin digitalisaatio ja sen mahdollistamat pysäköinnin uudet palvelut ovat mahdollisia vain pysäköinnin kokonaisuuden tuntemisen kautta. Tärkeää on sekä tiedon avoimuus, että myös riittävä ajantasaisuus ja paikkansapitävyys. Pysäköintipaikkojen määrä ei vaihtele suuressa mittakaavassa nopeasti, mutta aineiston päivittämiseen tulee varautua viimeistään 5 10 vuoden aikajänteellä. Vuoden aikana on tarkoitus täydentää pysäköintipaikkatiedon koonti koko keskustan alueen kattavaksi tietokannaksi.

Hatanpään sairaala-alueen pysäköintiselvitys

Hatanpään sairaala-alueen pysäköintiselvitys Hatanpään sairaala-alueen pysäköintiselvitys Nykytila-analyysi Luonnos 8.6.2017 Sito Parhaan ympäristön tekijät Pysäköintiselvityksen tarkastelualue Tarkastelualue, joka jakautuu kahteen selvitysosaan:

Lisätiedot

Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä

Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021 Kaupunki hillitsee rakentamisen kustannuksia ja tiivistää kaupunkirakennetta siirtymällä kilpailukykyään ja saavutettavuuttaan

Lisätiedot

tarjous , lisäosa vaihe 2

tarjous , lisäosa vaihe 2 19.5.2017 1 (5) Veikko Vänskä Hankepäällikkö Kaupunkiympäristö, Maankäytön suunnittelu Frenckellinaukio 2 B PL 487 33101 Tampereen kaupunki Viite: tarjouspyyntö 11.4.2017 Veikko Vänskä / pysäköintitutkimuksen

Lisätiedot

Tampereen pysäköintipolitiikka (2016) Pysäköintinormin päivitys (2018) Pysäköintiseminaari

Tampereen pysäköintipolitiikka (2016) Pysäköintinormin päivitys (2018) Pysäköintiseminaari Tampereen pysäköintipolitiikka (2016) Pysäköintinormin päivitys (2018) Pysäköintiseminaari 1.11.2018 Toimenpiteiden aikataulutus ja vastuut 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 Päävastuu Pysäköintitoimiensuunnittelu

Lisätiedot

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET EHDOTUSVAIHEEN TARKASTELU (päivitetty 23.3.2007) 1. NYKYINEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Riihimäen pysäköintiohjelma

Riihimäen pysäköintiohjelma Riihimäen pysäköintiohjelma Lundén Architecture Company: Riihimäen asemanseudun ja keskustan visio Riihimäen pysäköintiohjelma Riihimäen kaupunki Asukkaita 28 756 Asukastiheys 238 as/km² Noin 92 % riihimäkeläisistä

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Prosenttiluku ilmaisee kuinka suuren osan rakennusoikeudesta saa rakentaa

Lisätiedot

Pientä täydennystä SeutuRAMAVAn käyttö Vantaan pientaloprojektissa

Pientä täydennystä SeutuRAMAVAn käyttö Vantaan pientaloprojektissa Pientä täydennystä SeutuRAMAVAn käyttö Vantaan pientaloprojektissa HSY:n paikkatietoseminaari 22.3.2017 Anna-Karin Kyrönviita, kaavoitusinsinööri Maria Hyövälti, pientalokoordinaattori Vantaan kaupunki

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

Hämeenlinnan keskustan pysäköintivaihtoehtojen vertailu

Hämeenlinnan keskustan pysäköintivaihtoehtojen vertailu Hämeenlinnan keskustan pysäköintivaihtoehtojen vertailu 4.3.2015 Juha Mäkinen, Sito Oy When infrastructure counts. 2 Keskustan pysäköintipaikkojen tilanne nyt Nykyisistä autopaikoista suurin osa on lyhytaikaisia

Lisätiedot

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne...

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne... Sisältö 1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila... 1 Katuverkko ja liikennemäärä... 1 Jalankulku ja pyöräily... 2 Joukkoliikenne... 3 2. Nykyinen ja tuleva maankäyttö... 4 Kortteli 60... 6 3. Asemakaavan

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Lähivirkistysalue. Yleinen pysäköintialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Lähivirkistysalue. Yleinen pysäköintialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Prosenttiluku ilmaise rakennusoikeudesta saa rakentaa asuintiloiksi liike- ja toimistotilojen l saa

Lisätiedot

Servinniemen ja Otarannan pysäköintitutkimus 2016 Ksk/liikennesuunnittelu

Servinniemen ja Otarannan pysäköintitutkimus 2016 Ksk/liikennesuunnittelu Servinniemen ja Otarannan pysäköintitutkimus 2016 Ksk/liikennesuunnittelu 28.11.2016 Rajaus: Kuva 1. Autopaikat laskettiin päivälaskentana yhden kerran sekä ilta-/yölaskentana 1-2 kertaa: Päivälaskennat:

Lisätiedot

3D-kiinteistöt markkinaehtoisen pysäköinnin mahdollistajana. Tiiviin kaupunkirakenteen ja pysäköintiratkaisujen ratkaisemisesta

3D-kiinteistöt markkinaehtoisen pysäköinnin mahdollistajana. Tiiviin kaupunkirakenteen ja pysäköintiratkaisujen ratkaisemisesta 3D-kiinteistöt markkinaehtoisen pysäköinnin mahdollistajana Tiiviin kaupunkirakenteen ja pysäköintiratkaisujen ratkaisemisesta Järvenpään tarina Sijainti ja demografia Sijaitsee Uudellamaalla Lahden moottoritien

Lisätiedot

Määräysnumero Ulkoasu ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 0.9

Määräysnumero Ulkoasu ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 0.9 Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 4.042 4.0421 4.043 5.00 Korttelialueelle ei saa sijoittaa päivittäistavarakauppaa, eikä muuta yli 2000 kerrosalaneliömetrin suuruista

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

Autopaikkaselvitys. Lippajärvi, alue Markus Pasanen Tiina Aalto

Autopaikkaselvitys. Lippajärvi, alue Markus Pasanen Tiina Aalto Autopaikkaselvitys Lippajärvi, alue150713 Markus Pasanen Tiina Aalto 3.5.2017 Selvityksen tarkoitus Ksl 2.3.2017 päätös (MRA 27 ): nähtävilläolon aikana tutkitaan nykyisen kiinteistön autopaikkatilanne

Lisätiedot

Kasvunäkymät väestönkasvua seutukuntansa keskus, palvelee noin asukasta

Kasvunäkymät väestönkasvua seutukuntansa keskus, palvelee noin asukasta Kasvunäkymät Hämeenlinnan seudulle ja kantakaupunkiin on arvioitu tulevaisuudessa suuntautuvan väestönkasvua Hämeenlinna on seutukuntansa keskus, palvelee noin 95 000 asukasta tulisi turvata palveluiden

Lisätiedot

LIITE 12a. Naantalin keskustan rakennemalli. Armonlaaksontien liittymäjärjestelyt Ve a JHa

LIITE 12a. Naantalin keskustan rakennemalli. Armonlaaksontien liittymäjärjestelyt Ve a JHa LIITE 12a ARMONLAAKSONTIEN LIITTYMÄJÄRJESTELYT Ve a Armonlaaksontien ja Satamatien liittymään on sijoitettu kiertoliittymä, joka on muodoltaan ovaali. Liittymä on tavanomaista kiertoliittymää kookkaampi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO AO-24 AL VP VL VK ET E-3 Asuinpientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Kullekin tontille saa rakentaa enintään

Lisätiedot

Lupa- ja valvontajaosto Liite 5 6

Lupa- ja valvontajaosto Liite 5 6 Lupa- ja valvontajaosto 18.1.2018 Liite 5 6 19.12.2017 RAKENNUSLAUTAKUNTA Mikkelin kaupunki, kirjaamo Maaherrankatu 9-11 50100 Mikkeli Vastine naapurien oikaisuvaatimuksiin Oikaisuvaatimus rakennuslupaan

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1244-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL 2015-002929 26.4.2016 KÖYDENPUNOJANKATU 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

MYYDÄÄN VARIKKOKIINTEISTÖ KAUPPAKATU 69 VARKAUS

MYYDÄÄN VARIKKOKIINTEISTÖ KAUPPAKATU 69 VARKAUS MYYDÄÄN VARIKKOKIINTEISTÖ KAUPPAKATU 69 VARKAUS Helsinki. Y-tunnus 1048559-0 Kauppakatu 69, 78200 Varkaus Myyntikohde: Myyntikohteena on varikkokiinteistö, jolla sijaitsee noin 1 842 kem 2 toimisto- ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liike- ja toimistotilaa saa olla 10

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta Asemakaava 506 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PORVOON KAUPUNKISUUNNITTELU Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO P KL VL VL-5 VK VV LT ET EV /sy-2 W 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0090000 Palvelurakennusten korttelialue. 0230000

Lisätiedot

Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys

Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006 Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Syyskuu 2006 14 Kuva 2. Maksimikäyttöasteet. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Lohjan keskustan pysäköintiselvitys

Lisätiedot

TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET:

TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET: KAAVA 02 SIVU 1/4 TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 1-19, 21 JA 31 SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ RAKENNUSKAAVATIE-, LIIKENNE-, VIRKISTYS-, ERITYIS-, MAA- JA METSÄTALOUS- SEKÄ VESIALUEITA.

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Vaasan keskustan liikenneselvitys Pyöräily ja pysäköinti

Vaasan keskustan liikenneselvitys Pyöräily ja pysäköinti Vaasan keskustan liikenneselvitys Pyöräily ja pysäköinti Maiju Lintusaari Tero Rahkonen 8.10.2015 Sito Parhaan ympäristön tekijät Suunnittelualue Vaasa ja pyöräily 3 Keskustan saavutettavuus pyörällä 4

Lisätiedot

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6. Kirkkokatu 9 Asemakaavan muutos, 689 Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.2015 Tontin sijainti Heinolan keskustassa Lähtökohdat Korttelin 20 tontille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 1986/2016 00.01.01 Kaupunginhallitus 10 9.1.2017 14 Valtuustoaloite Espoon pysäköinnin laskentaohjeen käsittelystä ja hyväksyttämisestä valtuustossa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu

Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu MUISTIO Projekti Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu Asiakas Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, Kiinteistö Oy Tampereen Pinkola Päivämäärä 25.9.2017 Tampereen

Lisätiedot

KUNKUN PARKIN TOTEUTUKSEN JA OPEROINNIN KILPAILUTUKSEN PERIAATTEET/TAVOITTEET JA LAAJUUS

KUNKUN PARKIN TOTEUTUKSEN JA OPEROINNIN KILPAILUTUKSEN PERIAATTEET/TAVOITTEET JA LAAJUUS KUNKUN PARKIN TOTEUTUKSEN JA OPEROINNIN KILPAILUTUKSEN PERIAATTEET/TAVOITTEET JA LAAJUUS Kunkun parkki keskustan kehittämisohjelmassa Kunkun parkin pysäköinti- ja huoltolaitoksen rakentaminen toteuttaa

Lisätiedot

III LPA. jk-6. py-5 4800 +102.8 III III III. 35 dba III. jk-6 III III III III

III LPA. jk-6. py-5 4800 +102.8 III III III. 35 dba III. jk-6 III III III III 0 0 V V V V V V V V V V V V 9 kt kt 9 0 9 0 00 0 0 0 0 0 0 lt V 00 +0. dba jk- jk- py- 900 00 9900 00 LPA ASEMAKAAVAMERKNNÄT JA -MÄÄRÄYKSET LPA 00000 Autopaikkojen korttelialue. 00000 m kaava-alueen rajan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 30.8.2017 SPINELLIKUJAN PYSÄKÖINTILAITOS ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002351 Kaavamuutosalue sijaitsee 23. Kivistön kaupunginosassa osoitteessa Spinellikuja 2 (tontti 23-183-2).

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5.

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5. YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ Diaarionumero 1285-2013 Asemakaavatunnus 2/2013 ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5.2013 Asemakaavamuutos laaditaan

Lisätiedot

Kaavoitus- ja mittaustoimi 9.5.2016. Ikaalisten kaupungin myytäviä YRITYSTONTTEJA

Kaavoitus- ja mittaustoimi 9.5.2016. Ikaalisten kaupungin myytäviä YRITYSTONTTEJA Kaavoitus- ja mittaustoimi 9.5.2016 Ikaalisten kaupungin myytäviä YRITYSTONTTEJA Arvoisa yritystontista kiinnostunut! Tässä esitteessä esittelemme Sinulle varattavissa ja myynnissä olevia Ikaalisten kaupungin

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut:

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: 04.04.2016 Helsinki Liitteenä kaaviokuvat poikkeamista (1) Kaava: VI ul/3 Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuri

Lisätiedot

HATSINANPUISTO LIIKENNETARKASTELUJEN PÄIVITYS

HATSINANPUISTO LIIKENNETARKASTELUJEN PÄIVITYS HATSINANPUISTO LIIKENNETARKASTELUJEN PÄIVITYS 11.4.2018 LÄHTÖKOHDAT Liikenteen toimivuustarkastelut laadittiin alun perin asemakaavamuutoksen 2017 yhteydessä, ja ne on kuvattu tarkemmin raportissa Perkkaan

Lisätiedot

Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu. 110-tie NÄKINKATU SIJAINTIKARTTA 1: Salon kaupunki ja MML, 2017

Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu. 110-tie NÄKINKATU SIJAINTIKARTTA 1: Salon kaupunki ja MML, 2017 Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkisuunnittelu 0-tie Salon kaupunki ja MML, 07 SIJAINTIKARTTA :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET: YKSITYISEN OMISTAMAT ALUEET KAUPUNGIN VUOKRAAMAT ALUEET KAUPUNGIN OMISTAMAT ALUEET

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

Keskustan pysäköintiohjelman tarkistus, pysäköintijärjestelyiden vapaaksiosto ja velvoitepaikat

Keskustan pysäköintiohjelman tarkistus, pysäköintijärjestelyiden vapaaksiosto ja velvoitepaikat Dnro HML/903/10.02.07/2019 Keskustan pysäköintiohjelman tarkistus, pysäköintijärjestelyiden vapaaksiosto ja velvoitepaikat KAURA 12.3.2019 309 Valmistelija: arkkitehti Johanna Närhi, p. +3 621 2245 Taustaa

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Kaavoitus- ja mittaustoimi 22.1.2016. Ikaalisten kaupungin myytäviä YRITYSTONTTEJA 2016

Kaavoitus- ja mittaustoimi 22.1.2016. Ikaalisten kaupungin myytäviä YRITYSTONTTEJA 2016 Kaavoitus- ja mittaustoimi 22.1.2016 Ikaalisten kaupungin myytäviä YRITYSTONTTEJA 2016 Arvoisa yritystontista kiinnostunut! Tässä esitteessä esittelemme Sinulle varattavissa ja myynnissä olevia Ikaalisten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuinkerrostalotonttien AK /1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuinkerrostalotonttien AK /1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle 13.03.2017 Sivu 1 / 1 5473/2016 02.08.00 27 Asuinkerrostalotonttien AK-1 12221/1 ja 2 myynti Jousenpuistosta FinCap Fund I Ky:lle Valmistelija / lisätiedot: Jouni Lindberg, puh. 043 826 9051 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee:

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee: 1 ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014 Asemakaavan muutosluonnos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) korttelin 31119 tontteja 1 ja 12 Hankenumero:

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueelle sallitaan palveluasuminen. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO NAANTALIN KYLPYLÄN ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄ PYSÄKÖINTISELVITYS

NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO NAANTALIN KYLPYLÄN ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄ PYSÄKÖINTISELVITYS NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO NAANTALIN KYLPYLÄN ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄ PYSÄKÖINTISELVITYS Toukokuu 2008 NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO 1 (5) NAANTALIN KYLPYLÄN ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄ

Lisätiedot

Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet:

Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet: ASUINTONTTIEN PYSÄKÖINTIPAIKKAMÄÄRIEN LASKENTAOHJEET Laskentaohjeen tavoitteet Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet:

Lisätiedot

Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset. Aineisto / Sitowise

Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset. Aineisto / Sitowise Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset Aineisto / Sitowise 2 Härmälänrannan alueen kehittyminen Nykytila Asunnoista valmiina noin 40% (Pääosa Valmetinkadun itäpuolella) Työmaaliikenne Useita asuintaloja

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

Pysäköinti Turussa mitä, missä, milloin?

Pysäköinti Turussa mitä, missä, milloin? Pysäköinti Turussa mitä, missä, milloin? 4.12.2017 Liikenneinsinööri Jaana Mäkinen, Turun kaupungin ympäristötoimiala: Pysäköinnin linjaukset mitä kaikkea ne käsittelevät? TkT Kalle Vaismaa, WSP Finland

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3.KAUPUNGINOSA KORTTELI 126 TONTTIT 1 JA 2, KOSKIKATU 40 JA 42 Suunnittelualue sijaitsee 3. kaupunginosan korttelin 126 tontilla

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.0111 1.0112 1.0113 1.022 1.023 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

Lisätiedot

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 2.08 Hevosurheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00

Lisätiedot

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: TONTTI NRO 10-43-3 Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liikerakennusten korttelialue, jolle saa rakentaa matkailua

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Asuntotuotanto Vantaalla

Asuntotuotanto Vantaalla Asuntotuotanto Vantaalla Vantaan kaupunkirakenteen kehitys 1960-2014 Asuntopolitiikan päätavoitteita Täydennysrakentamisen edistäminen Vantaan asuntorakentamisennuste 2015-2024 ARY:n vierailu Vantaalla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Asumista palveleva yhteiskäyttöinen korttelialue.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Asumista palveleva yhteiskäyttöinen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 1.06 Asumista palveleva yhteiskäyttöinen

Lisätiedot

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 3 tontille 2 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/20/10.03.00.02/2019 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi puh. 040 740

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Vaaranpiha liikenneselvitys

Vaaranpiha liikenneselvitys Vaaranpiha liikenneselvitys Jani Karjalainen Kuva: Pavearkkitehdit Oy 2 Taustoja Asemakaavamuutos käynnissä koskien Vaaranpihan korttelialuetta Vaaranpuisto/Vaarankatu 3 Asemakaavamuutos, tontin pohjoisosa

Lisätiedot

Kerrostalo Lammasrinteelle

Kerrostalo Lammasrinteelle Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 10.2.2016 Ilmoitamme kaavan vireille tulosta Voitte osallistua kaavoitukseen Kerrostalo Lammasrinteelle Asemakaavamuutos nro 002281, Hämeenkylä Osallistumis-

Lisätiedot

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS 01:151 / ASEMAKATU 2 / ASEMAKAAVASELOSTUS

Lisätiedot

Liikenne. Asukastilaisuus Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö

Liikenne. Asukastilaisuus Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö Liikenne Asukastilaisuus 3.5.2017 Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö Liittyminen liikenneverkkoon Alueen pää- ja kokoojakatuverkko täydentyy: Finnoonsilta-kadun

Lisätiedot

LÄHTEENKATU 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LÄHTEENKATU 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LÄHTEENKATU 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 32. KAUPUNGINOSA HELILÄ, KORTTELI 28, TONTTI 2 VALMISTELIJA: PATRICIA BROAS, KAAVOITUSARKKITEHTI, PUH. 040 647 1539 KAAVA NRO 0417

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III.

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III. 1 4 2 1 1 Louhelankatu Länsikatu I I 4 Sepänkatu 20 1 1 1 1 20 0 20 21 2 2 24 22 3 2 1 1 rp2 rp2 rp24 rp23 rp rp2 0 30 40 0 20 0 a le p I 0 SEPÄNKATU LOUHELANKATU LÄNSIKATU 43300 400 43400 400 IV AK ASEMAKAAVAMERKINNÄT

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU

JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU LUONNOS 5.1.2012 1(8) 1 LÄHTÖKOHDAT Työn tarkoituksena on tutkia Järvenpäässä Helsingintielle rautatien länsipuolelle tehtävien katuverkon uudistamistoimenpiteiden

Lisätiedot

Ratapihakorttelit Suunnitteluperiaatteet. KSV Pasila-projekti

Ratapihakorttelit Suunnitteluperiaatteet. KSV Pasila-projekti Keski-Pasila Ratapihakorttelit Suunnitteluperiaatteet Lähtökohdat Noudatetaan Keski-Pasilan osayleiskaavaa listatekstissä selostetuin muutoksin Alueen kerrosalatavoite on noin 155 000 k-m2 Alue rakennetaan

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA V kaupunginosan korttelia 10 tonttia nro 3 sekä katualuetta koskeva asemakaavan muutos (Uusikatu 72) AM2070 26.1.2010 asemakaavan

Lisätiedot

SENAATTI MYY: MAAKAARENKUJA 2, HELSINKI RAKENNUSPAIKKA HELSINGIN VIIKISSÄ

SENAATTI MYY: MAAKAARENKUJA 2, HELSINKI RAKENNUSPAIKKA HELSINGIN VIIKISSÄ SENAATTI MYY: MAAKAARENKUJA 2, HELSINKI RAKENNUSPAIKKA HELSINGIN VIIKISSÄ Sisällysluettelo Senaatti-kiinteistöt, Maakaarenkuja 2 SISÄLLYSLUETTELO LENTOKENTTÄ VANTAA 1. Johdanto 2. Kohteen yleistiedot 3.

Lisätiedot

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit 2729-2733 Untolan alue sijaitsee Littoisten kaupunginosassa, Paaskunnan ja Lähteenmäen asuinalueiden välissä. Alueen rakennuskanta on pääasiassa uudehkoa.

Lisätiedot

3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS

3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus KLå 18.06.2015 3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS 2 VALMISTELUVAIHE

Lisätiedot

LIITE 1 KORTTELISUUNNITELMA Tammela, korttelit 273 (osa), 281 ja 282 "PINNIN PIHAT" Kehitysohjelmat / Viiden tähden keskusta

LIITE 1 KORTTELISUUNNITELMA Tammela, korttelit 273 (osa), 281 ja 282 PINNIN PIHAT Kehitysohjelmat / Viiden tähden keskusta LTE 1 KORTTELSUUNNTELMA Tammela, korttelit 273 (osa), 281 ja 282 "PNNN PHAT" 26.06.2017 Kehitysohjelmat / Viiden tähden keskusta Tammelan puistokatu Tammelantori Pinninkatu Vellamonkatu Tammelankatu Murtokatu

Lisätiedot

KASTUN TALON KORTTELI ASEMAKAAVAN MUUTOS

KASTUN TALON KORTTELI ASEMAKAAVAN MUUTOS SALON KAUPUNKI KASTUN TALON KORTTELI ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS SELOSTUS 0.0.00 Asemakaavan muutos koskee Hermannin () kaupunginosan osaa korttelia (tontti), osaa korttelia (tontti) sekä katualuetta. Asemakaavan

Lisätiedot

Author FINLAYSONINKATU 5. puh www. bst-ark. fi

Author FINLAYSONINKATU 5. puh www. bst-ark. fi Jankan liikekeskus iistokuva L01 001 uthor 24.2.2017 FILYSOI 5 33210 PEE akeisuuskaavio L01 002 1 : 7000 Jankan liikekeskus Iä 24.2.2017 FILYSOI 5 33210 PEE OI OI B la 6 699 m² ehokkuus 1,5 la 4 558 m²

Lisätiedot

KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavan vaiheet tähän mennessä Asemakaavan muutoshakemus 23.10.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kaavan lähtökohdat ja tavoitteet 10.6.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA ORTOKUVA ALUEELTA 2011 KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Kuhala III D: Keskustan kaupunginosan

Lisätiedot

KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT

KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT KAUPIN KAMPUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYT 22.10.2013 SELVITYKSEN SISÄLTÖ Nykyliikenteen liikennemäärät Liikenne-ennuste 10v ja 20v päähän Liikenteen toimivuustarkastelut Pääoven edustan liikennejärjestelyt

Lisätiedot

Rakennus on rakennettu asuinrakennuksena, mutta sen käyttötarkoitus on muutettu v päiväkodiksi.

Rakennus on rakennettu asuinrakennuksena, mutta sen käyttötarkoitus on muutettu v päiväkodiksi. Kiinteistö 3485/16, Kiikkaistenkuja 13, 01800 Klaukkala Tontti Tontti sijaitsee Klaukkalan asemakaava-alueella. Asemakaavamerkintä on AO2 ½I, erillispientalojen korttelialue. Tontin pinta-ala on 1 882

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli Heikki Manninen puh. 044 794 5235, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0929 KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI

Lisätiedot

KAAVAVARANTO

KAAVAVARANTO KAAVAVARANTO 31.1.016 Asemakaavareservi kerrosneliömetreissä talotyypeittäin (AO, AR, AK) sekä maanomistuksen mukaan (yksityinen / kunta) jaoteltuna Asemakaavareservi AO (kem) Asemakaavareservi AP, AR

Lisätiedot