Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POMM1072 R8 POMM POMM1081 R9 POM2STN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POMM1072 R8 POMM POMM1081 R9 POM2STN"

Transkriptio

1 1 Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset (POM) opinnot (60 op) (OKLPOM 60 op) erityispedagogiikan koulutuksen opiskelijoille lukujärjestyspohja ilmoittautumisohjeet (Kainulainen ) HUOM. EP-opiskelijoiden omat POM-sivut Peda.netissä osoitteessa EP-POM, lukujärjestyspohja 2. POM-vuoden opinnoille, lv Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POMM1072 R8 POMM POMM1081 R9 POM2STN POMM1062 R POMM POM1YKS POM1YTN POM2SKS POM2STN POMM1081-luennot (* 8 10 POMM1072 R8 POMM1081R POMM1062 R POMM POMM1082 R9 POMM1052 SR9 POMM1032 SR9 POMM1042 R POMM1082 POMM SR POMM POMM1042 R POMM POMM1092 POMM POMM1100 POMM1082 POMM SR POMM POMM1042 SR *) Opetuksen pääsiäistauko on Opetus alkaa heti toisen pääsiäispäivän jälkeen. POMM1005 Huom. pelkän teknisen työn ja pelkän tekstiilityön ydin- ja soveltavia kursseja järjestetään viimeisen kerran ensi syksynä. Jos olet tehnyt aikaisemmin ytimissä POM1YKS- tai POM1YTN-kurssin (ja tee uuden opsun mukaisen soveltavan) tai soveltavissa POM2SKS- tai POM2STN-kurssin, opiskele puuttuva käsityön kurssi syksyllä.

2 2 Ohjeita lukuvuoden opintoihin Elokuun 2018 alusta alkaen astuu voimaan POM-opinnoissakin uusi opetussuunnitelma. Uuden opetussuunnitelman mukaan käsityötä ei enää jaeta tekstiiliin ja tekniseen, vaan käsityötä opiskellaan integroidusti uudessa käsityön ydin- ja soveltavassa osassa. Kaikki kurssikoodit muuttuvat ja joihinkin laajuuksiin tulee muutoksia mm. tuon käsityön muutoksen myötä. Vastaavuustaulukko uuden ja vanhan POM-opetussuunnitelman välillä näyttää seuraavalta: POM-OPS POM-OPS POM11JO Johdanto monialaisiin opintoihin 4 op POMM op Johdanto monialaisiin opintoihin POM1YHY 2 op + POM2SHY 2 op Historia ja yhteiskuntaoppi POMM op + POMM op Historia ja yhteiskuntaoppi POM1YKA 2 op + POM2SKA 2 op Katsomusaineet POMM op + POMM op Katsomusaineet POM1YKU 3 op + POM2SKU 2 op POMM op + POMM op Kuvataide Kuvataide POM1YKS 2 op + POM2SKS 2 op Käsityökasvatus ja tekstiilityö POMM op + POMM op Käsityö POM1YTN 2 op + POM2STN 2 op Teknologiakasvatus ja tekninen työ POM1YLI 3 op + POM2SLI 2 op Liikunta ja terveystieto POMM op + POMM op Liikunta ja terveystieto POM1YMA 3 op + POM2SMA 2 op Matematiikka POMM op + POMM op Matematiikka POM1YMU 3 op + POM2SMU 2 op Musiikki POMM op + POMM op Musiikki POM1YSU 3 op + POM2SSU 3 op Suomen kieli ja kirjallisuus POMM op + POMM op Suomen kieli ja kirjallisuus POM1YYL 5 op + POM2SYL 3 op Ympäristö- ja luonnontietoaineet POMM op + POMM op Ympäristö- ja luonnontietoaineet POM10CC 4 op Integroivat oppimiskokonaisuudet POMM op Integroivat oppimiskokonaisuudet POM11SE 1 op Monialaisten opintojen koontiseminaari POMM op Monialaisten opintojen koontiseminaari Uudistuksista ja opinnoista muutoinkin kerrotaan 2. POM-vuotensa aloittavien EP-opiskelijoiden POM-infossa klo alkaen tilassa RUU E315 Isa. Kurssien laajuuksien muututtua on huomioitava se, että POM-opintokokonaisuutta opiskellaan 60 op ja että jokaista oppiainetta on opiskeltu. Sen vuoksi on huomioitava seuraavat asiat: HUOM. Lukuvuonna järjestetään käsityössä ydinosat pelkästä teknisestä työstä ja teknologikasvatuksesta sekä käsityöstä ja käsityökasvatuksesta niille opiskelijoille, jotka ovat ehtineet tehdä jommankumman ydinosan ennen lukuvuotta Mikäli opiskelija on ehtinyt tehdä molemmat käsityön ydinosat ja toisen käsityöaineen soveltavan osan, tekee hän puuttuvan soveltavan osan (2 op) ja koontiseminaarin 1 opintopisteen laajuisena.

3 3 Mikäli opiskelija on tehnyt molempien käsityöaineiden ydinosat muttei soveltavaa osaa kummastakaan aineesta, tekee hän uuden opetussuunnitelman mukaisen käsityön soveltavan osan (2 op) ja uuden koontiseminaarin (3 op). Suomen kielessä ja kirjallisuudessa on mahdollista lukuvuonna tehdä soveltava osa 3 opintopisteen laajuisena. Mikäli opiskelija on ennen syksyä 2017 ehtinyt aloittaa ydinosan opinnot, muttei suoritusta ole viety rekisteriin, tekee hän ydinosan 4 opintopisteen laajuisena (tentti liitetään jo ydinosaan). Lukuvuonna , toisena POM-vuonna, opiskellaan loput POMit eli noin 20 opintopistettä*: - Suomen kielen ja kirjallisuuden ydinosa (POMM1081) 4 op ja soveltava osa (POMM1082) 2 op - Musiikkia (bändisoittoa ja Pedagogiikka 2) soveltava osa (POMM1072) 2 op - Käsityön soveltava osa (POMM1042) 2 op (tai puuttuva käsityön soveltava POM2SKS tai POM2STN) - Liikunnan soveltava osa (POMM1052) 2 op - Matematiikan soveltava osa (POMM1062) 2 op - Ympäristö- ja luonnontiedon soveltava osa (POMM1092) 3 op - Monialaisten opintojen koontiseminaari 1 op (POM11SE) / 3 op (POMM1100). *Huom. Opet pilvissä -kotiryhmien ja Monni 1- ja Monni 2 -kotiryhmien sekä MultiLeTe -16 -kotiryhmän EP-opiskelijoilla opintopolku on hieman erilainen. Alla on koottuna sinulle tietoja kursseista ja laadittu ohjeita ilmoittautumista varten. Ilmoittautuminen Korpissa alkaa klo (osan kursseista ilmoittautuminen alkaa vasta klo 8.00). Lue ohjeet ensin kokonaan läpi ja aloita vasta sitten suunnittelutyö. Ohjeet ovat suosituksia, ja ne huomioimalla voi (yrittää) taas välttyä pahimmilta opintojen päällekkäisyyksiltä. Pieniä muutoksia voi aina tulla aikatauluihin ym. esimerkiksi henkilöstöasioiden vuoksi, eikä kaikkia aikatauluja ole vielä saatu edes vahvistettua (nämä suositukset on laadittu olleiden kurssitietojen mukaan). Päällekkäisyyksiä tulee todennäköisesti ainakin EOK-viikkojen aikoina, jolloin erkan pääaineopetusta on myös torstaisin ja perjantaisin. EOK:n lähiopetusjaksot tulevalle lukuvuodelle ovat seuraavat: Aloituspäivä pe , syksyllä 2017 vkot 37-38, 41, ja keväällä 2018 vkot 3, 6,12, 17. Ohjeissa on huomioitu pääaineesi opinnot ns. kolmannesta opintovuodesta eteenpäin (eli ei perusopintoja eikä alkuvaiheen aineopintoja eikä myöskään ensimmäisenä POMvuonna tarjottuja opintoja). Opet pilvissä -kotiryhmien opiskelijat, Monni 1 & 2 -kotiryhmien opiskelijat sekä MultiLeTe -16 -ryhmän EP-opiskelijat nostetaan ryhmiin elokuun puoleen väliin mennessä. Ryhmät saavat myös ryhmäkohtaiset lukujärjestyspohjat ja ilmoittautumisohjeet. Muiden EP-opiskelijoiden on ilmoittauduttava itse, sillä kunkin opiskelijan opintopolut voivat olla varsin erilaisia.

4 Jos ryhmiin nostetaan valmiiksi, oma osallistuminen ryhmään on automaattisesti voimassa. Jos et osallistu sinulle tarkoitetun ryhmän opetukseen, poista ilmoittautumisesi ja etsi uusi ryhmä. Uuden ryhmän etsiminen on kuitenkin ns. omalla vastuulla, eikä muissa ryhmissä ole välttämättä edes tilaa etuajo-oikeus on aina niillä, joiden koti- tai muusta ryhmästä on kyse. Mikäli kurssille ilmoittaudutaan, ilmoittautukaa ensin kursseille, joissa on useita ryhmävaihtoehtoja ja sopiviin ryhmiin saattaa olla tungosta. 4 POMM1081 Suomen kielen ja kirjallisuuden ydinosa 4 op: Kontaktiopetuksena kurssilla on luennot (10 tuntia) ja 10 demoa (20 tuntia) sekä soveltavan tentin. Luki-sisältöiselle luennolle ei tarvitse osallistua (muilta luennoilta tulee opintotehtäviä; luennot voi katsoa verkkotallenteinakin). Kurssilla ilmoittaudutaan erkoille tarkoitettuun demoryhmään R8 EP- POM (pelkkiä erkkalaisia). Kurssin demot on tarkoitettu opiskeltavaksi kotiryhmissä, mutta mukaan voi mennä myös niihin ryhmiin, joissa on tilaa ja jotka eivät mene päällekkäin teille tarkoitettujen opintojen kanssa. POMM1082 Suomen kielen ja kirjallisuuden soveltava osa 2 op Kurssi sisältää kontaktiopetusta enintään 20 tuntia, oppimistehtäviä. Ydinosan opintojen on oltava tehtynä tai meneillään kurssille osallistuttaessa. Kurssilla on itsenäisesti tehtäviä suoritusvaihtoehtoja. Kurssin opinnot integroidaan johonkin omavalintaiseen pääaineen (esim. ERIA260 tai sovittaessa POM-aineen) kurssiin, ja voit valita ryhmistä sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon: - Ryhmä SR9: EP-POM on tarkoitettu niille, jotka haluavat saada kaikki POMit valmiiksi jouluun mennessä, heillä on ryhmään myös etuajooikeus. Opetuksen ajankohtaa voidaan muokata osallistujien toiveiden mukaan. - Ryhmä SR10: EP + LiMu / SU + KS on keväällä (käsityössä POMM1042 ryhmä R10). - Ryhmät Kielitietoinen opetus monikielisessä ja -kulttuurisessa ryhmässä sekä Esi- ja alkuopetus, lapsen kielen kehitys, Äidinkieli + TVT ja Äidinkieli + ET & filosofia ovat myös valittavissa. POMM1072 Musiikin soveltava osa, 3 op Kurssi sisältää kontaktiopetusta 24 tuntia, ja se koostuu mm. bändisoitosta ja Pedagogiikka 2 -osiosta. Kurssilla ilmoittaudutaan erkkalaisten omaan ryhmään SR8 EP-POM 2. v

5 5 POMM1032 Kuvataiteen soveltava osa, 2 op (mikäli tekemättä) Kurssiin kuuluu 24 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä Kurssilla ilmoittaudutaan ensisijaisesti erkkalaisten omaan ryhmään SR8 Checkpoint Leonardo KU+ YL. POMM1041 Käsityötyön ydinosa, 2 op (mikäli et ole tehnyt vielä lainkaan käsityön opintoja) Kurssiin kuuluu 24 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä. Ilmoittaudu ensisijaisesti ryhmään R9 EP-POM, menee päällekkäin POMM1052 soveltavan liikunnan SR11: kanssa päällekkäin sekä äikän soveltavien omavalintaisten kurssien kanssa päällekkäin. POMM1042 Käsityötyön soveltava osa, 2 op (mikäli et ole tehnyt vielä lainkaan käsityön soveltavia opintoja) Kurssiin kuuluu 24 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä. Ilmoittaudu ensisijaisesti ryhmään R9 EP-POM tai ryhmään R11 EP + LiMu (KS + LI, liikassa ryhmä Soveltava R10), mikäli haluatte saada POMit valmiiksi jouluun mennessä. Keväällä tarjolla R10 EP + LiMu (KS + SU, äikässä ryhmä SR10 EP + LiMu) POM1YKS Käsityökasvatuksen ja tekstiilityön ydinosa, 2 op (vain siinä tapauksessa, että olet tehnyt POM1YTN-kurssin ennen lv ) Kurssiin kuuluu 24 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä. Vaihtoehtoja vain kaksi, intensiivikurssi viikolla 35 (ryhmä RZ) tai ykkösperiodissa torstai-iltapäivisin pyörivä RX. POM2SKS Käsityökasvatuksen ja tekstiilityön soveltava osa, 2 op (vain siinä tapauksessa, että olet tehnyt POM2STN-kurssin ennen lv ) Kurssiin kuuluu enintään 24 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä. Ykkösperiodissa torstai-iltapäivisin pyörivä ryhmä (kurssitiedot puuttuvat tästä vielä).

6 6 POM1YTN Teknisen työn ja teknologiakasvatuksen ydinosa, 2 op (vain siinä tapauksessa, että olet tehnyt POM1YKS-kurssin ennen lv ) Kurssiin kuuluu enintään 24 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä. Vaihtoehtoja vain yksi, ykkösperiodissa torstai-iltapäivisin pyörivä HYVO -16. POM2STN Teknisen työn ja teknologiakasvatuksen soveltava osa, 2 op (vain siinä tapauksessa, että olet tehnyt POM2STN-kurssin ennen lv ) Kurssiin kuuluu enintään 24 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä. Ilmoittaudu johonkin seuraavista ryhmistä: Vaihtoehtoja vain kaksi, Maisterit 16 -ryhmä keskiviikkoiltapäivisin tai Opet pilvissä 2.0 -ryhmä perjantaiaamupäivisin. POMM1052 Liikunnan ja terveystiedon soveltava osa, 2 op Kurssiin kuuluu enintään 24 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä. Ilmoittaudu toiseen seuraavista ryhmistä (molemmat syyslukukaudella): - Ryhmä Soveltava R9 EP-POM - Ryhmä Soveltava R11 EP + LiMu, joka menee äikän soveltavien omavalintaisten kurssien kanssa päällekkäin (sekä kässän ytimen R9-ryhmän kanssa päällekkäin). POMM1062 Matematiikan soveltava osa, 2 op ja Kurssiin kuuluu enintään 20 tuntia pienryhmäopetusta, oppimistehtäviä ja itsenäistä työtä. Ilmoittaudu ryhmään SR9 EP-POM (2. v.)

7 7 POMM1092 Ympäristö- ja luonnontiedon soveltava osa, 3 op Ilmoittaudu ryhmään Limu + EP-POM (2. v.), jos haluat POMit syksyllä valmiiksi. Tällöin musiikin soveltavassa ja matematiikan soveltavassa pitää valita muut kuin ensisijaisesti suositellut ryhmät. Keväällä tarjolla kuvataiteen ja yllin soveltavat integroiva Checkpoint Leonardo EP-POM 1. v. -ryhmä. POMM1005 Integroivat oppimiskokonaisuudet 4 op Ensi lukuvuonna kurssia järjestetään monissa eri muodoissa. Kurssin itsenäisiä opiskelumuotoja voit tutkailla Korpista, ja mahdollista lisäryhmistä tiedotetaan sähköpostitse. Erkkalaisille on suunniteltu myös kaksi omaa ryhmää, joiden opintoihin sisältyy työskentelyä kenttäkoulussa: Ilmiökurssi EP-POM 1 -ryhmän opinnot voi suorittaa itsenäisesti; ryhmä on tarkoitettu niille, jotka haluavat saada kaikki POMit valmiiksi jouluun mennessä, teillä on ko. ryhmiin myös etuajo-oikeus (tapaamisiakin voidaan sopia tarpeen mukaan) Ilmiökurssi EP-POM 2 -ryhmän työskentely huipentuu kevätlukukauden Mikämikä-päivien (ent. OKL jalkautuu) opetuskokeiluihin: tiistaina ja tiistaina jalkaudutaan oman opetuskokeilun kanssa kahteen jyväskyläläiseen peruskouluun. Pilvet ja monnit 1 ja 2 (-16 aloittaneet) ovat tehneet kurssin / Agentit ja monnit 1 ja 2 (-17 aloittavat) toimivat erillisten ohjeiden mukaan. POM1100 Monialaisten opintojen koontiseminaari, 3 op, EP-opiskelijoille /POM11SE Monialaisten opintojen koontiseminaari, 1 op, EP-opiskelijoille Koontiseminaari opiskellaan opintojan päättyessä ja laajuudeltaan sen mukaan, paljonko 60 opintopisteen täyttymiseen tarvitaan pisteitä Jos tarvitset vain yhden opintopisteen, ilmoittaudut POM11SE-kurssille, josta löydät itsenäisen suorituksen palautukseen tarkoitetut ryhmät. Valitse palautusryhmä sen mukaan, millin teet kurssin (syksy tai kevät). POMM1100-kurssi on uuden opetussuunnitelman mukainen ja niille, jotka tarvitsevat 3 op 60 opintopisteen täyttymiseen. Teille on omat ryhmävaihtoehdot keväälle ja syksylle. Kurssi löytyy Korpista yllä mainitulla koodilla ja nimellä. Tarkoituksena on, että seminaari lopettaa POMopinnot. Kurssiin kuuluu 5 x 10 tuntia seminaarikeskustelua ja opintotehtäviä. Ilmoittaudu johonkin seuraavista ryhmistä: - EP-POM 1: syksyn ryhmä on tarkoitettu niille, jotka haluavat saada POMit valmiiksi jouluun mennessä. - EP-POM 2: kevään ryhmä on kaikille muille kuin ryhmän 1 opiskelijoille. Pilvet ja monnit omissa ryhmissään / toimivat erillisten ohjeiden mukaan.

Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POM2SMU R9 POM2STN R10. R POM1YSU-luento

Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POM2SMU R9 POM2STN R10. R POM1YSU-luento 1 Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset (POM) opinnot (60 op) (OKLPOM 60 op) erityispedagogiikan koulutuksen opiskelijoille lukujärjestyspohja ilmoittautumisohjeet (Kainulainen

Lisätiedot

Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POM1001-luento POM1001-demo R POMM1021 POMM1061R8 1.8.

Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POM1001-luento POM1001-demo R POMM1021 POMM1061R8 1.8. 1 Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset (POM) opinnot (60 op) (OKLPOM 60 op) erityispedagogiikan koulutuksen opiskelijoille lukujärjestyspohja ilmoittautumisohjeet (Kainulainen

Lisätiedot

Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai POMM1011

Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai POMM1011 Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset (POM) opinnot (60 op) (OKLPOM 60 op) erityispedagogiikan koulutuksen opiskelijoille lukujärjestyspohja ilmoittautumisohjeet (Kainulainen

Lisätiedot

POM-opinnot erityisopettajaopiskelijoille. Lisätietoja: Johanna Kainulainen p

POM-opinnot erityisopettajaopiskelijoille. Lisätietoja: Johanna Kainulainen p POM-opinnot erityisopettajaopiskelijoille Lisätietoja: Johanna Kainulainen johanna.kainulainen@jyu.fi p. 040 5233913 Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot (POM)

Lisätiedot

Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POM11JO-luento 10 12 POM11JO-demo R9 POM1YYL R9 1 12 14 POM1YKA POM1YMA R9 1.9.

Periodi KLO Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai 8 10 POM11JO-luento 10 12 POM11JO-demo R9 POM1YYL R9 1 12 14 POM1YKA POM1YMA R9 1.9. 1 Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset (POM) opinnot (60 op) (OKLPOM 60 op) erityispedagogiikan koulutuksen opiskelijoille lukujärjestyspohja ilmoittautumisohjeet (Kainulainen

Lisätiedot

POM-opinnot erityisopettajaopiskelijoille. Lisätietoja: Johanna Kainulainen johanna.kainulainen@jyu.fi p. 040 5233913

POM-opinnot erityisopettajaopiskelijoille. Lisätietoja: Johanna Kainulainen johanna.kainulainen@jyu.fi p. 040 5233913 POM-opinnot erityisopettajaopiskelijoille Lisätietoja: Johanna Kainulainen johanna.kainulainen@jyu.fi p. 040 5233913 Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot (POM)

Lisätiedot

POM-OPINNOT ERITYISOPETTAJAOPISKELIJOILLE. Lisätietoja: Johanna Kainulainen p

POM-OPINNOT ERITYISOPETTAJAOPISKELIJOILLE. Lisätietoja: Johanna Kainulainen p POM-OPINNOT ERITYISOPETTAJAOPISKELIJOILLE Lisätietoja: Johanna Kainulainen johanna.kainulainen@jyu.fi p. 040 5233913 Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot (POM)

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille, syksy 2017

Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille, syksy 2017 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta Kasvatustieteiden laitos / Erityispedagogiikka Orientaatio-ohjelma erityispedagogiikan (EP) ja varhaiserityispedagogiikan (VEP) opiskelijoille,

Lisätiedot

VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017

VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017 VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA 2017 2018 LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017 LIELAHDEN KOULUN TUNTIJAKO 2019-2020 6.10.2017 TH Aine 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Äidinkieli ja kirjallisuus 7 7

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta helmikuu 2017

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta helmikuu 2017 TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta helmikuu 2017 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN TARJOAMIEN VALINNAISTEN OPINTOJEN JA OSAAMISKOKONAISUUKSIEN VALINTAPERUSTEET Valinnaiset opinnot on tarkoitettu

Lisätiedot

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO 22.3.2018 Presentation Name / Firstname Lastname 29/03/2018 1 KLO 16.00-17.00 YLEISINFO KLO 17.00-18.00 VALINNAISTEN OPINTOJEN ESITTELYÄ ERI PISTEISSÄ Presentation Name / Firstname

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta maaliskuu 2018

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta maaliskuu 2018 TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta maaliskuu 2018 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN TARJOAMIEN VALINNAISTEN OPINTOJEN JA OSAAMISKOKONAI- SUUKSIEN VALINTAPERUSTEET Nämä valintaperusteet koskevat

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin

Lisätiedot

Tieteenalaa tukevien opintokokonaisuuksien hakuohjeet ja valintaperusteet, kevät 2018

Tieteenalaa tukevien opintokokonaisuuksien hakuohjeet ja valintaperusteet, kevät 2018 Tieteenalaa tukevien opintokokonaisuuksien hakuohjeet ja valintaperusteet, kevät 2018 Sisällys 1. Yleistietoa tieteenalaa tukevista opintokokonaisuuksista... 1 2. Hakuohjeet... 1 3. Valintamenettely...

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi Aineenopettajainfo 15.9.2017 - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta

Lisätiedot

SYKSY 2018 Viikko nro 38 MA TI KE TO PE 21.9.

SYKSY 2018 Viikko nro 38 MA TI KE TO PE 21.9. ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT LUKUJÄRJESTYS 2019 Opintojaksojen tarkat aika- ja paikkatiedot löydät Korpista, jonne myös mahdolliset muutokset päivitetään. Opintojaksoille

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatustiede, Vanhoilla tutkintovaatimuksilla opintoja jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos Kasvatustieteiden yksikkö Muutos Luokanopettajat Muutos Muutos

TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos Kasvatustieteiden yksikkö Muutos Luokanopettajat Muutos Muutos TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos 26.8.2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 18.9.2015 Luokanopettajat Muutos 28.9.2015 Muutos 17.11.2015 I OPINTOVUOSI (LO 2015) OPETUSOHJELMA SYYSLUKUKAUDELLA 2015 YLEISIÄ VALMIUKSIA

Lisätiedot

II OPINTOVUOSI (LUO 2014) OPETUSOHJELMA SYYSLUKUKAUDELLA 2015

II OPINTOVUOSI (LUO 2014) OPETUSOHJELMA SYYSLUKUKAUDELLA 2015 TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos 27.8.2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 18.9.2015 Luokanopettajat Muutos 23.9.2015 II OPINTOVUOSI (LUO 2014) OPETUSOHJELMA SYYSLUKUKAUDELLA 2015 Yleisiä valmiuksia antavat

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatustiede Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9. 22.10.

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN Illan ohjelma: Valinnaisuus Pikkolassa Luokanvalvojan tapaaminen Luokanvalvojat: 7A Antti Korpinen 7B Leena Mäyry-Ylinen 7C Milla Ojala 7D Mari Johansson 7E Tommi Roininen 7F

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatuspsykologia, vanhoilla tutkintovaatimuksilla jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

Kurssien suorittamisen ajoitus

Kurssien suorittamisen ajoitus Kurssien suorittamisen ajoitus Katso taulukosta, missä vaiheessa eri aineiden kurssit suositellaan suoritettaviksi. Tutustu etenkin syventävien kurssien sisältöihin Pedanetin avulla, jotta tulet valinneeksi

Lisätiedot

Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS

Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS 1. Padasjoen lukion aikuislinja Padasjoen lukion aikuislinjalla voi suorittaa koko lukion oppimäärän tai opiskella yksittäisiä aineita ja saada niistä erillisen todistuksen.

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin hyväksytty

Lisätiedot

ERIA1060 Monialainen yhteistyö perheiden kanssa, luento. ERIA1060 Monialainen yhteistyö perheiden kanssa, luento

ERIA1060 Monialainen yhteistyö perheiden kanssa, luento. ERIA1060 Monialainen yhteistyö perheiden kanssa, luento ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT LUKUJÄRJESTYS 2019-2020 Opintojaksojen tarkat aika- ja paikkatiedot löydät Sisusta, jonne myös mahdolliset muutokset päivitetään. Opintojaksoille

Lisätiedot

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO 2.4.2019 Presentation Name / Firstname Lastname 04/04/2019 1 FLINGA https://flinga.fi Access code: EQKVBS6 Presentation Name / Firstname Lastname 04/04/2019 2 KLO 16.00-16.30

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2014 tai keväällä 2015 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (Lastentarhanopettajan opintosuunta) Opetussuunnitelma OPETUSPERIODIT, lukuvuosi

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (Lastentarhanopettajan opintosuunta) Opetussuunnitelma OPETUSPERIODIT, lukuvuosi OPINTOPOLKU Tutkintovaatimusten 2017-2020 (1.8.2017 aloittaneet) mukaan meneville (3.vsk viimeinen sivu ennen 1.8.2015 aloittaneille eli tutkintovaatimusten 2012-2016 mukaan eteneville) Opintojen jakautuminen

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2015 tai keväällä 2016 aloittaville. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatuspsykologia Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9.

Lisätiedot

Opas valinnaisuuteen. Saarnilaakson koulu

Opas valinnaisuuteen. Saarnilaakson koulu Saarnilaakson koulu Opas valinnaisuuteen Sisällysluettelo 1. Valinnaisuus perusopetuksessa... 2 2. Valinnaiset aineet... 3 3. Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit... 3 4. Arviointi... 4 Valinnaiset

Lisätiedot

OPSISSA JA OPSISTA. Opetussuunnitelma Joensuun seudun ops, Satu Huttunen

OPSISSA JA OPSISTA. Opetussuunnitelma Joensuun seudun ops, Satu Huttunen OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016 Uudet opetussuunnitelmat otettiin käyttöön 1.8.2016 alkaen kaikissa kouluissa vuosiluokilla 1 6. Perusopetuksen ylemmät vuosiluokat ottavat opetussuunnitelmat

Lisätiedot

SYKSY 2019 Viikko nro 38 MA TI KE TO PE 20.9.

SYKSY 2019 Viikko nro 38 MA TI KE TO PE 20.9. ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT LUKUJÄRJESTYS 2019-2020 Opintojaksojen tarkat aika- ja paikkatiedot löydät Sisusta, jonne myös mahdolliset muutokset päivitetään. Opintojaksoille

Lisätiedot

Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelma (180 op) Suomen kielen ja kulttuurin opintosuunta lukuvuosi

Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelma (180 op) Suomen kielen ja kulttuurin opintosuunta lukuvuosi Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelma (180 op) Suomen kielen ja kulttuurin opintosuunta lukuvuosi 2017 2018 Tässä opetusohjelmassa on opetustiedot niistä opinnoista, jotka on merkitty alla

Lisätiedot

SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ

SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ VALINNAISAINEIDEN VALINTA JA TUNTIJAKO VALINTA Valintojen tulisi pohjautua oppilaan kiinnostuksiin ja taitoihin. Valintoja tehdessä kannattaa ottaa huomioon ainakin seuraavat seikat:

Lisätiedot

IV OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015

IV OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 19.12.2014 Luokanopettajat Muutos 26.1.2015 Muutos 13.2.2015 Muutos 10.3.2015 IV OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015 SYVENTÄVÄT OPINNOT Tutkimusmenetelmäopinnot

Lisätiedot

Kirkonkylän yhtenäiskoulu. 7lk. Info

Kirkonkylän yhtenäiskoulu. 7lk. Info Kirkonkylän yhtenäiskoulu 7lk. Info Ohjelma Klo 12.45 Klo 13.10 Info (Yleistä, Valinnaisaineet) Luokkiin (Luokanohjaajat) 19.10.2018 Alatunniste tähän 4 Yleistä 19.10.2018 Alatunniste tähän 5 YHTENÄISEN

Lisätiedot

AMMATTILUKIOTOIMINTA TORNIOSSA Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa

AMMATTILUKIOTOIMINTA TORNIOSSA Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa Toisen asteen koulutuksen yhteistyö Torniossa Mikä on ammattilukiotoiminta Torniossa? Mitä tahansa ammatillista perustutkintoa opiskeleva opiskelija voi opiskella perustutkinnon rinnalle myös ylioppilastutkinnon

Lisätiedot

III OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2016

III OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2016 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 3.2.2016 Luokanopettajat Muutos 25.2.2016 Muutos 4.3.2016 Muutos 14.3.2016 Muutos 14.4.2016 III OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2016 KIELI- JA VIESTINTÄOPINNOT

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos 25.8.2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 11.9.2015

TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos 25.8.2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 11.9.2015 TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos 25.8.2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 11.9.2015 Luokanopettaja Muutos22.10.2015 Muutos 04.11.2015 III OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA SYYSLUKUKAUDELLA 2015 Yleisiä valmiuksia

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info lv. 2016-2017 kasvatustieteen perusopintoja koordinoiva opettaja Anna-Leena Huttunen anna-leena.huttunen@jyu.fi Perusopinnot sivuaineopiskelijalle

Lisätiedot

Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi?

Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi? Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi? Uudet tutkintovaatimukset tulevat voimaan 1.8.12. Lue, miten jatkat opintojasi.

Lisätiedot

OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna

OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna OPINTOPOLKU Varhaiskasvatuksen opintosuunnan opiskelijoille kasvatustieteen maisteriohjelmassa Opintojen jakautuminen periodeihin lukuvuonna 2019-2020 KASVATUSTIETEEN MAISTERIN TUTKINTO (Varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

AINEENOPETTAJAN PEDAGOGISTEN OPINTOJEN SOVELTUVUUSKOEAIKATAULUT (vk 20) 1+ VAIHEEN HAKIJAT

AINEENOPETTAJAN PEDAGOGISTEN OPINTOJEN SOVELTUVUUSKOEAIKATAULUT (vk 20) 1+ VAIHEEN HAKIJAT AINEENOPETTAJAN PEDAGOGISTEN OPINTOJEN SOVELTUVUUSKOEAIKATAULUT (vk 20) 1+ VAIHEEN HAKIJAT HUOM! - aikataulut on julkaistu opiskelijanumeroilla - saavuthan ajoissa paikalle ilmoitetun salin ulkopuolelle

Lisätiedot

II OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2016

II OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2016 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 8.1.2016 Luokanopettajat Muutos 5.2.2016 Muutos 22.2.2016 Muutos 15.3.2016 II OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2016 VIESTINTÄ JA KIELIOPINNOT KKSUOPE Asiantuntijan

Lisätiedot

LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU

LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU Kieli- ja viestintätieteiden laitos Englannin kieli JYU. Since 1863. 4.9.2018 1 Opintojen työmäärä 1 op vastaa n. 27 tunnin työpanosta, johon sisältyvät sekä kontaktiopetuksen

Lisätiedot

SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät

SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät 2018 2.2.2018 Millä perusteella valitsen sivuaineen? Suosikkiaine vai kehittämisen paikka Työelämärelevanssi Mitä voi opiskella myöhemminkin elinikäinen oppiminen

Lisätiedot

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg (Heli Alatalo)

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg (Heli Alatalo) Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info Henrik Hedberg (Heli Alatalo) Orientoivat opinnot 810020Y, 2 op Orientaatioviikko Teemaluennot Pienryhmätoiminta Omaopettajatapaamiset Henkilökohtainen opintosuunnitelma

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info lv. 2015-2016 kasvatustieteen perusopintoja koordinoiva opettaja Anna-Leena Huttunen anna-leena.huttunen@jyu.fi Perusopinnot sivuaineopiskelijalle

Lisätiedot

III OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015

III OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 19.12.2014 Luokanopettajat Muutos 26.1.2015 Muutos 13.2.2015 Muutos 27.2.2015 III OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015 Kieli- ja viestintäopinnot KKRUKK Ruotsin

Lisätiedot

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg Heli Alatalo

Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info. Henrik Hedberg Heli Alatalo Tietojenkäsittelytieteet Tutkinto-ohjelman info Henrik Hedberg Heli Alatalo Orientoivat opinnot 810020Y, 2 op Orientaatioviikko Teemaluennot Pienryhmätoiminta Omaopettajatapaamiset Henkilökohtainen opintosuunnitelma

Lisätiedot

Valinnaisopas Lukuvuosi

Valinnaisopas Lukuvuosi Valinnaisopas Lukuvuosi 2017 2018 7.luokka Johdanto Valinnaisina aineina voidaan opiskella yhteisten oppiaineiden syventäviä tai soveltavia oppimääriä, useasta oppiaineesta muodostettuja kokonaisuuksia,

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2013 tai keväällä 2014 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Sinustako tulevaisuuden opettaja?

Sinustako tulevaisuuden opettaja? Sinustako tulevaisuuden opettaja? Esityksen sisältö Sinustako tulevaisuuden opettaja? Aineenopettajaksi Kielten aineenopettajaksi Opettajankoulutuksessa Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisessa

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos Kasvatustieteiden yksikkö Muutos Luokanopettajat Muutos Muutos

TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos Kasvatustieteiden yksikkö Muutos Luokanopettajat Muutos Muutos TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos 27.8.2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 11.9.2015 Luokanopettajat Muutos 22.10.2015 Muutos 24.11.2015 IV OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA SYYSLUKUKAUDELLA 2015 Kasvatustieteen syventävät

Lisätiedot

Lukion opetussuunnitelman perusteiden (määräys 60/011/2015) muutoksista johtuvat korjaukset (punaisella uudet tekstit) (07/2016) oppaassa:

Lukion opetussuunnitelman perusteiden (määräys 60/011/2015) muutoksista johtuvat korjaukset (punaisella uudet tekstit) (07/2016) oppaassa: Lukion opetussuunnitelman perusteiden (määräys 60/011/2015) muutoksista johtuvat korjaukset (punaisella uudet tekstit) (07/2016) oppaassa: Arvioinnin opas 2015 (Oppaat ja käsikirjat 2015:11) - s. 18 viimeinen

Lisätiedot

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015

Avoin yliopisto abeille. Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Abipäivät 11.-12.11.2015 Avoin yliopisto abeille Oman opiskelualan etsiminen: Mahdollisuus tutustua yliopistoopiskeluun sekä eri koulutusaloihin ja oppiaineisiin Valmistautuminen

Lisätiedot

SEINÄJOEN LYSEO. VALINNAISAINEET lk oppilaille

SEINÄJOEN LYSEO. VALINNAISAINEET lk oppilaille SEINÄJOEN LYSEO VALINNAISAINEET 2019 8.lk oppilaille Malli HELMI-sivusta, johon oppilas merkitsee 18.1. valintansa. Ennen sitä valinnat merkitään lomakkeeseen, joka jaetaan 16.1. oppilaille ja joka palautetaan

Lisätiedot

Yläkoulun valinnaiset opinnot

Yläkoulun valinnaiset opinnot Yläkoulun valinnaiset opinnot Valinnaisaineiden opiskelu Valinnaisaineita opiskellaan 8. ja 9. luokalla. Tietoa valinnaisaineiden sisällöistä, opiskelutavoista ja -tavoitteista saat valinnaisaineiden opettajilta.

Lisätiedot

Lukiokokeilu (-21)

Lukiokokeilu (-21) Lukiokokeilu 2016-2020 (-21) Lukiokokeilu Munkkiniemen yhteiskoulu on mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen tuntijakokokeilussa. lukiolaki (629/1998) 15 kokeilu käynnistynyt 1.8.2016

Lisätiedot

Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat

Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat Lukujärjestyksen laatiminen, kursseille ilmoittautuminen KTK/KTM-opiskelijat TkK/DI-opiskelijat 30.08.2018 Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikkö Amanuenssi Elina Alho Opiskelun suunnittelu käytännössä

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP 1 ERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (EO) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2005-2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelma 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

Lintulammen koulun valinnaiset aineet

Lintulammen koulun valinnaiset aineet Lintulammen koulun valinnaiset aineet 24.3.2016 Piirros Mika Kolehmainen Yleistä Jokaisen oppilaan opintoihin tulee perusopetuksen aikana sisältyä vähintään 9 vuosiviikkotuntia (vvt) valinnaisten aineiden

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2013 tai keväällä 2014 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 1 Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 Kurssien suoritusaikasuositus: A (äidinkieli) 3 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7,8*,9* 8*,9* 3 vuoden kevät 1,2,3 4,5,6,7 6,7,8,9 4 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7

Lisätiedot

luokanopetuksen tai erityisopetuksen opettajan kelpoisuus ( alkaen C51)

luokanopetuksen tai erityisopetuksen opettajan kelpoisuus ( alkaen C51) YLEISKIRJEEN 3/2001 LIITE 2 1 (7) PERUSKOULUN, LUKION JA AIKUISLUKION 1.8.2001 ALKAEN TOTEUTETTAVAT SOPIMUSMUUTOKSET PERUSKOULU Palkkauksen perusteet muuttuvat lehtorin, erityisopetuksen opettajan ja luokanopettajan

Lisätiedot

4. OPETTAJANKOULUTUSLAITOKSEN OPETUSSUUNNITELMAT

4. OPETTAJANKOULUTUSLAITOKSEN OPETUSSUUNNITELMAT 4. OPETTAJANKOULUTUSLAITOKSEN OPETUSSUUNNITELMAT 2014 2017 Opetussuunnitelma koskee opettajankoulutuslaitoksen tarjoamaa koulutusta, jota järjestetään seuraavasti: 1) luokanopettajien koulutus. 2) aineenopettajien

Lisätiedot

MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP)

MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP) MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP) HUOM! Nämä opinnot ovat vain niille opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tutkinnon pedagogiset opinnot syyslukukaudella 2011! Tasatunnein

Lisätiedot

KESKENERÄINEN ESIMERKKIPOHJA SUUNNITTELULLE

KESKENERÄINEN ESIMERKKIPOHJA SUUNNITTELULLE Monialaisen oppimiskokonaisuuden nimi ja eheyttämisen tapa (OPS:n perusteiden mukaan: OHJE: Tähän voidaan jo merkitä, jos oppilaiden kiinnostuksen kohteet ovat olleet ensisijainen syy oppimiskokonaisuuden

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Yli 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

SYKSY 2017 Viikko nro 37 MA TI KE TO PE

SYKSY 2017 Viikko nro 37 MA TI KE TO PE ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT LUKUJÄRJESTYS 2017-2018 Opintojaksojen tarkat aika- ja paikkatiedot löydät Korpista, jonne myös mahdolliset muutokset päivitetään. Opintojaksoille

Lisätiedot

Tänään. * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta haetaan

Tänään. * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta haetaan Tänään - Vaihto-info, Kaisa Leinonen - Sivuaineista, Minna Sainio * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta haetaan SIVUAINEISTA ja niiden

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Syksy 2017 Tanja Välisalo tinyurl.com/hytk-tvt2017 Sisältö 1. Mitä teknologiataitoja tarvitsen?

Lisätiedot

KESKENERÄINEN YRITYS TEHDÄ ESIMERKKIPOHJA SUUNNITTELULLE

KESKENERÄINEN YRITYS TEHDÄ ESIMERKKIPOHJA SUUNNITTELULLE Monialaisen oppimiskokonaisuuden nimi ja eheyttämisen tapa (OPS:n perusteiden mukaan: OHJE: Tähän voidaan jo merkitä, jos oppilaiden kiinnostuksen kohteet ovat olleet ensisijainen syy oppimiskokonaisuuden

Lisätiedot

Luokanopettajakoulutuksen opetusohjelma Huom! Muutokset ja tarkistukset mahdollisia.

Luokanopettajakoulutuksen opetusohjelma Huom! Muutokset ja tarkistukset mahdollisia. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opettajankoulutuslaitos Luokanopettajakoulutuksen opetusohjelma 2014 2015 Huom! Muutokset ja tarkistukset mahdollisia. SISÄLLYS: KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO Kieli- ja viestintä

Lisätiedot

TUTKINTORAKENNE TUTKINTOVAATIMUKSET OPETUSOHJELMA OPETUKSESTA KAIKENMOISTA HOPS

TUTKINTORAKENNE TUTKINTOVAATIMUKSET OPETUSOHJELMA OPETUKSESTA KAIKENMOISTA HOPS 1 TUTKINTORAKENNE TUTKINTOVAATIMUKSET OPETUSOHJELMA OPETUKSESTA KAIKENMOISTA HOPS Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori RS 2012 2 OPINTOTUKI 3 + 2 Tummennetulla merkityt on pakko olla. Loput 70 pistettä

Lisätiedot

Fukseille TUTKINTORAKENNE TUTKINTOVAATIMUKSET OPETUSOHJELMA OPETUKSESTA KAIKENMOISTA HOPS. Reija Satokangas. FT, yliopistonlehtori

Fukseille TUTKINTORAKENNE TUTKINTOVAATIMUKSET OPETUSOHJELMA OPETUKSESTA KAIKENMOISTA HOPS. Reija Satokangas. FT, yliopistonlehtori Fukseille 4.9.2014 TUTKINTORAKENNE TUTKINTOVAATIMUKSET OPETUSOHJELMA OPETUKSESTA KAIKENMOISTA HOPS Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori RS 2014 HuK-tutkinto (kaaviot Manuaalissa) OPINTOTUKI 3 + 2 Tummennetulla

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

Uudistuva aikuisten perusopetus

Uudistuva aikuisten perusopetus Uudistuva aikuisten perusopetus 29.8.2017 Leena Nissilä Teijo Koljonen Opetushallitus Turvapaikanhakijatilanteesta ja muusta maahanmuutosta johtuvat toimet OKM:n hallinnonalalla OKM: Ohjausryhmän ja valmisteluryhmän

Lisätiedot

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2018 PÄIVITETTY

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2018 PÄIVITETTY ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2018 PÄIVITETTY 1.2.2018 Aikataulun lukuohje: Lukujärjestyksessä on ensin mainittu kellonaika, sen jälkeen opintojakso jonka opetuksesta

Lisätiedot

Uudistuva aikuisten perusopetus

Uudistuva aikuisten perusopetus Uudistuva aikuisten perusopetus 15.5.2017 Leena Nissilä Teijo Koljonen Opetushallitus Turvapaikanhakijatilanteesta ja muusta maahanmuutosta johtuvat toimet OKM:n hallinnonalalla OKM: Ohjausryhmän ja valmisteluryhmän

Lisätiedot

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2016 PÄIVITETTY 1.2.2016

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2016 PÄIVITETTY 1.2.2016 ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, KEVÄT 2016 PÄIVITETTY 1.2.2016 Aikataulun lukuohje: Lukujärjestyksessä on ensin mainittu kellonaika, sen jälkeen opintojakso jonka opetuksesta

Lisätiedot

Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN

Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN Illan ohjelma Ekonomian valinnaisaineryhmän kahvila Tervetulosanat Opinto-ohjaajien esitys VALINNAISAINEIDEN ESITTELY KOULUN LUOKKATILOISSA PERUSKOULUN OPPIAINEET

Lisätiedot

Kalliomaan koulu. Taito- ja taideaineet ja valinnaiset aineet

Kalliomaan koulu. Taito- ja taideaineet ja valinnaiset aineet Kalliomaan koulu Taito- ja taideaineet ja valinnaiset aineet 2018-2019 Sisällys 1. Valinnaisten opintojen tehtävä... 3 2. Seitsemännen luokan jälkeen valittava taito- ja taideaine ja sen arviointi... 3

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos Kasvatustieteiden yksikkö Muutos Luokanopettajat Muutos Muutos Muutos 14.4.

TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos Kasvatustieteiden yksikkö Muutos Luokanopettajat Muutos Muutos Muutos 14.4. TAMPEREEN YLIOPISTO Muutos 3.2.2016 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 25.2.2016 Luokanopettajat Muutos 4.3.2016 Muutos 14.3.2016 Muutos 14.4.2016 IV OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2016 Kasvatustieteen

Lisätiedot

SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät

SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät SIVUAINEHAKU KTK:n opiskelijoille kevät 2019 1.2.2019 INFO 1. Muiden tiedekuntien sivuaineet lukuvuonna 2019-2020, mukana esittelemässä sivuaineita: - OyKk - LUTK ja TTK - HUTK Erilliset esittelydiat sivuainesivulle

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Noin 600 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

Suomen kielen oppija opetusryhmässäni OPH

Suomen kielen oppija opetusryhmässäni OPH Suomen kielen oppija opetusryhmässäni OPH 2017-2018 Opettajankoulutuslaitoksen Sat@Oppi järjestää yhteistyössä opettajankoulutuslaitoksen Rauman ja Turun yksiköiden kanssa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Hakemus opistoon lukuvuodeksi 20-20

Hakemus opistoon lukuvuodeksi 20-20 Jämsän Kr. Kansanopisto Ranuan kr. kansanopisto Reisjärven kristillinen opisto Hakemus opistoon lukuvuodeksi 20-20 1. Henkilötiedot Sukunimi Etunimet (alleviivaa kutsumanimi) Henkilötunnus Kotikunta Lähiosoite

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2019 2020 Anarâškielâ máttááttâs 2019 2020 Syksy 2019 / Čohčâ 2019 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

Aikuisten perusopetuksen uudistus Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta Marja Repo, aikuisopisto Hanna Kukkonen, sivistysvirasto

Aikuisten perusopetuksen uudistus Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta Marja Repo, aikuisopisto Hanna Kukkonen, sivistysvirasto Aikuisten perusopetuksen uudistus Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 17.5.2017 Marja Repo, aikuisopisto Hanna Kukkonen, sivistysvirasto Uudistusprosessin aikataulu Eduskunta hyväksyi 29.12.2016 perusopetuslain

Lisätiedot

SYKSY 2017 Viikko nro 37 MA TI KE TO PE

SYKSY 2017 Viikko nro 37 MA TI KE TO PE ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT LUKUJÄRJESTYS 2017-2018 Opintojaksojen tarkat aika- ja paikkatiedot löydät Korpista, jonne myös mahdolliset muutokset päivitetään. Opintojaksoille

Lisätiedot

ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO

ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO kaikille englannin opiskelijoille to 21.4.2016 klo 16.00 Paikalla englannin oppiaineen pääedustaja professori Paula Kalaja, yliopistonopettaja Jaana Toomar ja amanuenssi Anna-Maria

Lisätiedot

12. Valinnaisuus perusopetuksessa

12. Valinnaisuus perusopetuksessa 12. Valinnaisuus perusopetuksessa Valinnaisten opintojen yhteisenä tehtävänä on syventää oppimista, laajentaa opintoja ja vahvistaa jatkoopintovalmiuksia. Valinnaiset opinnot tarjoavat oppilaille mahdollisuuden

Lisätiedot

Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus 1-15 op OPH

Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus 1-15 op OPH Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus 1-15 op OPH 2017 2018 Opettajankoulutuslaitoksen Sat@Oppi järjestää yhteistyössä opettajankoulutuslaitoksen Rauman ja Turun yksiköiden kanssa ensisijassa perusopetuksen

Lisätiedot

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Luku 16.21 Valinnaisaineet Valinnaisaineiden vuosiluokkakohtaiset tavoitteet, sisällöt, työtavat ja oppimisympäristö sekä arviointi Valmistelijat: Pasi Jolanki,

Lisätiedot

OPISKELUTYÖN MITOITUS Opetuksen suunnittelun työväline, jolla arvioidaan opiskelijan työmäärää suhteessa 1 PERUSTIEDOT

OPISKELUTYÖN MITOITUS Opetuksen suunnittelun työväline, jolla arvioidaan opiskelijan työmäärää suhteessa 1 PERUSTIEDOT OPISKELUTYÖN MITOITUS Opetuksen suunnittelun työväline, jolla arvioidaan opiskelijan työmäärää suhteessa 1 PERUSTIEDOT Tiedekunta Laitos Yksikkö Taso (kandidaatti, maisteri, jatkoopinnot) Moduuli Kurssikoodi

Lisätiedot