Itämetsä Risto Järvinen Kaija. Petäjäniemi Liisa Siukola Katri Vainikainen Kati. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Itämetsä Risto Järvinen Kaija. Petäjäniemi Liisa Siukola Katri Vainikainen Kati. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi."

Transkriptio

1 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) Aika Keskiviikko klo 17: Paikka Saapuvilla olleet Seurakuntakeskus Reinikainen Kimmo Alanen Nina Hammarén Jukka Itämetsä Risto Järvinen Kaija Nummela Aulis Peltola Kari Petäjäniemi Liisa Siukola Katri Vainikainen Kati puheenjohtaja varapuheenjohtaja vara Muut läsnäolijat Poissa Takala Pasi Kulmala Timo Tuohimaa Taina Niemi Erkki Viitala Riina Holma Risto Vilén Riitta kirkkovaltuuston puheenjohtaja kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja sihteeri kiinteistöpäällikkö 7 diakoni, projektityöntekijä 6, myös vara Juhani Vahtokari estynyt Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokousasiat 1 22 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Risto Itämetsä ja Kaija Järvinen Kimmo Reinikainen puheenjohtaja Taina Tuohimaa sihteeri Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Ylöjärvellä Ilmoitus pöytäkirjan nähtävillä olosta Risto Itämetsä Kaija Järvinen Ylöjärven seurakunnan ilmoitustaululla Taina Tuohimaa

2 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 5 Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen 6 Vanhustyön projektiraportti 7 Lausunto kahdeksan seurakunnan kiinteistöyhteistyöselvityksestä 8 Virkavapausanomus 9 Johtokuntajärjestelyt varhaiskasvatuksen toimintauudistuksessa 10 Varhaiskasvatuksen työalajohtajan viran perustaminen ja lapsityönohjaajan viran lakkauttaminen sekä lapsityöohjaajan viran nimenmuutos 11 Erityisammattimiehen rekrytointi 12 Määräaikaisen, osa-aikaisen hallintosihteerin työsopimus 13 Vahtimestarin rekrytointi 14 Tehtävän vaativuusryhmän tarkistus 15 Muistomerkkianomus Viljakkalan hautausmaalle 16 Kirkkoturvaohjeet Ylöjärven seurakunnassa 17 Kirkkovaltuuston päätösten laillisuusvalvonta 18 Viranhaltijapäätökset 19 Pöytäkirjoja 20 Muut asiat 21 Tiedoksi 22 Kokouksen päättäminen ja valitusosoituksen antaminen

3 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen ja piti alkuhartauden. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ESITTELIJÄ: Kirkkoherra Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet istä on saapuvilla (KL 7:4). Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 Työjärjestyksen hyväksyminen Kokouksen esityslista hyväksytään työjärjestykseksi. PÄÄTÖS: Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. 4 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen ESITTELIJÄ: Kirkkoherra Kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa, jonka puheenjohtaja allekirjoittaa ja sihteeri varmentaa (KJ 7:6). Pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa tarkastajaa. Kirkkoneuvosto valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. PÄÄTÖS: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Risto Itämetsä ja Kaija Järvinen. 5 Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen Pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 14 päivää ajalla maanantaista keskiviikkoon klo ja perjantaina klo Ilmoitus nähtävillä olosta on kirkkoherranviraston ilmoitustaululla (KL 25:3).

4 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) 6 Vanhustyön projektiraportti ESITTELIJÄ: Kirkkoherra Diakoni Riina Viitala esittelee vanhustyön projektin tämänhetkisen tilanteen. Kirkkoneuvosto ottaa vastaan raportin ja linjaa jatkokäsittelyn. PÄÄTÖS: Kirkkoneuvosto otti vastaan raportin ja linjasi jatkokäsittelyä, asiaan palataan syksyllä. 7 Lausunto kahdeksan seurakunnan kiinteistöyhteistyöselvityksestä ESITTELIJÄ: Kiinteistöpäällikkö Tuomiokapituli on pyytänyt kirkkoneuvostoja ottamaan kantaa kiinteistöhallinnon yhteistyöselvitykseen. Selvityksen loppuraportti on esityslistan liitteenä. Kirkkoneuvosto toteaa saaneensa tiedoksi Hämeenkyrön rovastikunnan ja kahden muun seurakunnan kiinteistöyhteistyöselvityksen loppuraportin ja lausuu siitä seuraavaa: 1. Seurakuntien välistä yhteistyötä kiinteistöhallinnon alueella tulee pyrkiä kehittämään, mutta toimiakseen se edellyttää samaan aikaan laajempaakin yhteistyötä erityisesti talous- ja hautausmaahallinnon osalta. 2. Kiinteistö- ja tilapalveluiden henkilöstön tulee edelleen jatkaa ja kehittää jo aiemmin alkanutta verkostoitumista ja yhteistyötä seurakuntien välillä. 3. Tässä vaiheessa ei ole mahdollista kiinteistöhallinnon osalta luoda mitään erillisiä yhteisiä hallinnollisia rakenteita yhteistyön synnyttämiseksi. Sitä vastoin on syytä kehittää kiinteistö- ja tilapalveluiden yhteistyötä osana laajempia seurakuntien välisiä yhteistyöhankkeita. 8 Virkavapausanomus ESITTELIJÄ: kirkkoherra Diakoni/vanhustyön projektityöntekijä Riina Viitala on valittu Tampereen Harjun seurakunnan johtavaksi diakoniatyöntekijäksi. Hän anoo virkavapautta virassa noudatettavalle koeajalle ja irtisanomisajalleen

5 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) Kirkkoneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen harkinnanvaraisten virkavapauksien myöntämisestä kokouksessaan 9/ Virkavapaata tai työlomaa ei tulisi myöntää viranhaltijalle/työntekijälle tilanteessa, jossa henkilö on omasta aloitteestaan hakeutunut vakituiseen tehtävään toisen työnantajan palvelukseen. Seurakunnan etu ei tällöin toteudu, koska sijaisuuksien järjestely hankaloittaa tehtävien hoitoa. Virkavapauden myöntäminen määräaikaiseen tehtävään kirkon piirissä voi kuitenkin olla seurakunnan edun mukaista, koska tehtävässä hankittu kokemus voi tuoda lisäarvoa viranhaltijan tai työntekijän osaamiseen ja työsuoritukseen. Tällaiset virkavapaus- tai työloma-anomukset on hyvä harkita aina tapauskohtaisesti. Kirkkoneuvoston aiemmin tekemien periaatepäätösten mukaisesti virkavapautta ei myönnetä. 9 Johtokuntajärjestelyt varhaiskasvatuksen toimintauudistuksessa ESITTELIJÄ: Kirkkoherra Ylöjärven seurakunnassa on vuoden 2016 aikana keskustelu seurakunnan varhaiskasvatuksen ja iltapäiväkerhotoiminnan kehittämisestä. Asian tiimoilta on järjestetty henkilöstön keskuudessa pienimuotoisia keskusteluja sekä yksi kaksipäiväinen suunnitteluprosessi elokuussa Sen pohjalta viranhaltijat ovat työstäneet mallia ja tammikuussa 2017, purettuaan lastenohjaajien suunnittelupäivässä edellisen ryhmäprosessin tulokset esittäneet varhaiskasvatuksen ja iltapäivätoiminnan toimintojen yhdistämistä seurakunnan yhteiseksi varhaiskasvatukseksi. Malli siirtää kaikki lastenohjaajat yhden varhaiskasvatuksen johtajan alaisuuteen. Uudelleenjärjestelyssä pyritään löytämään entistä parempi kontakti kunkin alueen istöön vakiinnuttamalla samat henkilöt koko varhaiskasvatuksen ajan tutuiksi työntekijöiksi. Samalla yhtenäistetään varhaiskasvatuksen työkäytänteitä ja mahdollisuuksien mukaan käytetään työntekijöille syntyvää alueellista asiantuntemusta hyväksi muussa toiminnassa, mm. kouluyhteistyössä. Asiaa on käsitelty jokaisen lastenohjaajan kanssa kehityskeskustelussa, kirkkoneuvostossa, varhaisnuorisotyön ja lapsi- ja perhetyön yhteisessä kokoontumisessa sekä johtokunnassa ja siitä on pyydetty johtokuntien lausunnot. Varhaisnuorisotyön johtokunnan ajatus on ollut säilyttää johtokuntajärjestelmä nykyisellään vaalikauden eli vuoden 2018 loppuun. Lapsi- ja perhetyön johtokunta olisi valmis yhdistämään johtokunnan varhaiskasvatuksen johtokunnaksi. Uuden yhdistetyn varhaiskasvatuksen johtokunnan toiminta-alue olisi iso. Johtokunta olisi määrältään suuri. Toisaalta kaikkien iltapäiväkerhotoiminnan asioiden siirtäminen lapsi- ja perhetyön johtokuntaan jättäisi varhaisnuorisotyön johtokuntaan vain varhaisnuorisotyön asiat. Verrattuna muihin johtokuntiin asiamäärä olisi pieni.

6 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) Välittävä ehdotus olisi varhaisnuorisotyön johtokunnan jakaminen kahtia. Toinen puoli valtuutetuista siirtyisi uuteen varhaiskasvatuksen johtokuntaan, ja toinen nuorisotyön johtokuntaan muodostaen samalla varhaisnuorisotyön jaoston nuorisotyön johtokunnan alaisuuteen välittäen näin loppukaudella asiantuntemuksensa varhaisnuorisotyöstä nuorisotyön johtokunnalle. Varhaisnuorisotyöntekijät siirtyvät johtavan nuorisotyönohjaajan alaisuuteen. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se 1) lakkauttaa varhaisnuorisotyön johtokunnan 2) siirtää suostumuksen mukaan puolet johtokunnan istä ja varaistä varhaiskasvatuksen johtokuntaan ja puolet nuorisotyön johtokuntaan. Samalla nuorisotyönjohtokunta voi halutessaan muodostaa erityisen varhaisnuorisotyön jaoston loppuvaalikauden ajaksi. 3) Valtuuttaa kirkkoneuvoston hyväksymään tekniset johtosääntömuutokset. Keskustelun yhteydessä kirkkoneuvoston Nina Alanen teki esityksen varhaisnuorisotyön johtokunnan säilyttämisestä ennallaan. Aulis Nummela kannatti esitystä. Puheenjohtaja totesi, että on tehty kannatettu pohjaehdotuksesta poikkeava esitys. Suoritettiin kädennostoäänestys. Pöytäkirjantarkastajat toimivat ääntenlaskijoina. Pohjaesitystä kannatti viisi (5) kirkkoneuvoston tä ja Alasen esitystä kannatti viisi (5) kirkkoneuvoston tä. Äänestystuloksen mentyä tasan, puheenjohtajan ääni ratkaisi ja pohjaesitys tuli kirkkoneuvoston päätökseksi. PÄÄTÖS: Kirkkoherran pohjaehdotus tuli äänestyksen 5-5 jälkeen puheenjohtajan äänen ratkaistessa kirkkoneuvoston päätökseksi. 10 Varhaiskasvatuksen työalajohtajan viran perustaminen ja lapsityönohjaajan viran lakkauttaminen sekä lapsityöohjaajan viran nimenmuutos ESITTELIJÄ: Kirkkoherra Ylöjärven seurakunnassa on vuoden 2016 aikana keskustelu seurakunnan varhaiskasvatuksen ja iltapäiväkerhotoiminnan kehittämisestä. Asian tiimoilta on järjestetty henkilöstön keskuudessa pienimuotoisia keskusteluja sekä yksi kaksipäiväinen suunnitteluprosessi elokuussa Sen pohjalta viranhaltijat ovat työstäneet mallia ja tammikuussa 2017, purettuaan lastenohjaajien suunnittelupäivässä edellisen ryhmäprosessin tulokset esittäneet varhaiskasvatuksen ja iltapäivätoiminnan toimintojen yhdistämistä seurakunnan yhteiseksi varhaiskasvatukseksi.

7 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) Uudelleenjärjestelyssä pyritään löytämään entistä parempi kontakti kunkin alueen istöön vakiinnuttamalla samat henkilöt koko varhaiskasvatuksen ajan tutuiksi työntekijöiksi. Samalla yhtenäistetään varhaiskasvatuksen työkäytänteitä ja mahdollisuuksien mukaan käytetään työntekijöille syntyvää alueellista asiantuntemusta hyväksi muussa toiminnassa, mm. kouluyhteistyössä. Varhaiskasvatuksen johtaja vastaa varhaiskasvatuksen toiminnan toteutumisesta ja toimii lastenohjaajien ylimpänä esimiehenä. Hänellä on budjettivastuu varhaiskasvatuksen työalueella. Varhaiskasvatuksen työalajohtajan virassa vaativuus on lapsityönohjaajan virkaa suurempi, vaativuusryhmän perussijoittelu pysyy kuitenkin ryhmässä 601. Malli siirtää kaikki lastenohjaajat yhden varhaiskasvatuksen johtajan alaisuuteen. Siirto on merkittävä, ja asiassa on käyty asiaankuuluvat yhteistoimintamallin mukaiset neuvottelut. Uutta virkaa perustettaessa lakkautetaan toinen lapsityönohjaajan viroista. Samalla muuttuu myös toinen varhaiskasvatuksen lapsityönohjaajan nimikkeistä vastaamaan kirkkohallituksen suosittelemia virkanimikkeitä. Toisesta lapsityönohjaajasta tulee varhaiskasvatuksen ohjaaja. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että 1) kirkkovaltuusto perustaa seurakuntaan varhaiskasvatuksen työalajohtajan viran alkaen. Viran kelpoisuusehtona on kirkon lapsityönohjaajan tutkinto tai muu soveltuva koulutus sekä riittävä työkokemus. Viran vaativuusryhmä on ) kirkkovaltuusto lakkauttaa Ylöjärven seurakunnan I lapsityönohjaajan viran. 3) kirkkovaltuusto muuttaa II lapsityönohjaajan viran nimikkeen varhaiskasvatuksen ohjaajan viraksi. 11 Erityisammattimiehen rekrytointi ESITTELIJÄ: talousjohtaja KN 3/ ESITTELIJÄ: talousjohtaja Erityisammattimies Tarja Halonen on irtisanoutunut lukien siirtyäkseen toisen seurakunnan palvelukseen. Hautausmaalla tarvitaan päätoiminen vakituisessa työsuhteessa oleva työntekijä, jonka tehtäviin kuuluvat kaikki hautausmaatyöt, asiakaspalvelua, seurakuntapuutarhurin sijaisena toimiminen ja kausityöntekijöiden esimiestehtävät. Ylöjärven seurakuntapuutarhuri vastaa hautaustoimesta Ylöjärven ja Hämeenkyrön seurakunnissa, mistä johtuen sijaisenkin tehtäviin voi sisältyä työtä

8 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) Hämeenkyrön seurakunnassa. Molemmissa seurakunnissa on käytössä Status Hautakirja. Hautausmaalle rekrytoidaan työntekijä erityisammattimiehen nimikkeellä. Nimikkeessä ei ole sukupuoliolettamaa. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää itsenäistä ja vastuullista työotetta, hyviä yhteistyötaitoja, koneiden käyttö- ja huoltotaitoa ja kykyä kohdata hautausmaan asiakkaat. Esimieskokemuksesta ja Status Hautakirjan käyttötaidosta on etua. Tehtävä on hautaus- ja kiinteistötoimen yhteinen. Tehtävän vaativuusryhmä on 403. Koeaika on 4 kk. Valitun on esitettävä lääkärintodistus ennen tehtävän vastaanottamista. Kirkkoneuvosto nimeää haastatteluryhmään kaksi luottamushenkilöedustajaa rekrytointia varten. Ryhmään kuuluvat myös talousjohtaja ja kiinteistöpäällikkö. Seurakuntapuutarhuri toimii ryhmän sihteerinä. Määräaikaan 14 hakijaa jätti hakemuksensa. Hakijoista laadittiin yhteenveto. Haastatteluun valittiin kolme henkilöä, joilla oli kokemusta hautausmaatyöstä. Haastatteluryhmä esittää yksimielisesti, että erityisammattimiehen tehtävään valitaan puistopuutarhuri Mia Mehtälä ja varalle puutarhuri Kaisa Vesalainen. Mia Mehtälällä on työkokemusta hautausmaan kausitöistä kahdelta vuodelta, kokemusta erityisammattimiehen tehtävän hoitamisesta hautausmaalla, esimieskokemusta puutarhakaupan alalta, puutarhurin työkokemusta ja puistopuutarhurin ammattitutkinto. Lisäksi hän on erityisammattimiehen työssään seurakunnassa käyttänyt Kipa-järjestelmää ja Status-hautakirjaa. Koulutus ja työkokemus tukevat seurakuntapuutarhurin sijaisena toimimisen onnistumista. Hänellä on hyvin laajasti hautausmaan työkoneiden käyttökokemusta ja riittävät huoltotaidot. Haastattelussa selvitettiin hakijoiden joustavuutta sekä kykyä kohdata hautausmaan asiakkaat, ja Mia Mehtälän todettiin olevan myös tältä osin hakijoista soveltuvin. Kirkkoneuvosto päättää ottaa erityisammattimiehen työsuhteeseen haastatteluryhmän yksimielisen ehdotuksen mukaisesti puistopuutarhuri Mia Mehtälän ja hänen varalleen puutarhuri Kaisa Vesalainen. Tehtävä täytetään toistaiseksi alkaen. Palkkaus määräytyy vaativuusryhmän 403 alarajan mukaan. Valitun on esitettävä lääkärintodistus. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

9 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) 12 Määräaikaisen, osa-aikaisen hallintosihteerin työsopimus ESITTELIJÄ: talousjohtaja KN 2/ ESITTELIJÄ: talousjohtaja Seurakunnassa on alkamassa lähialueen seurakuntien yhteistyöselvitys. Tuomiokapituli määrää selvitystyöhön kokeneen teologin. Kuitenkin osa selvitystyöstä vaatii talousjohtajan merkittävää osallistumista taloudellisten seikkojen ja talousjohtajan alaisuudessa toimivien toimintojen selvittämiseksi. Viranhaltijan ei ole mahdollista hoitaa tehtävää ilman, että siihen voidaan resursoida aikaa. Myös muut tarpeelliset seurakunnan kehitystehtävät odottavat väljempää aikataulua. Osa-aikaiselle hallintosihteerille on tarve selvitystyön ja yhteistyön valmistelujen ajan vuoden 2018 loppuun saakka. Kirkkoneuvosto päättää julistaa haettavaksi asti määräaikaisen, osa-aikaisen (40 %) hallintosihteerin tehtävän. Tehtävässä on 4 kk koeaika. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää korkeakoulutasoisia soveltuvia julkishallinnon ja kauppatieteen opintoja, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä seurakuntahallinnon tuntemusta. Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusryhmän 501 alarajan mukaan. Kirkkoneuvosto antaa valintaryhmälle (kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, talousjohtaja ja toimistopäällikkö) valtuudet valita työntekijä hallintosihteerin tehtävään. Määräaikaiseen, osa-aikaiseen hallintosihteerin tehtävään tuli kymmenen hakemusta. Valintaryhmä haastatteli neljä hakemustensa perusteella soveltuvinta hakijaa. Ryhmän yksimielinen valinta hallintosihteeriksi oli ekonomi Kaarina Lähteenmäki, jolla on soveltuva koulutus ja usean vuoden monipuolinen työkokemus talouden ja hallinnon tehtävistä ja mm. Kipan käyttöä tukevaa SAP-käyttökokemusta. Kaarina Lähteenmäki on aloittanut tehtävässä talousjohtajan viranhaltijapäätöksellä Kirkkoneuvosto ottaa ekonomi Kaarina Lähteenmäen osa-aikaiseen (40%) hallintosihteerin työsopimussuhteeseen ajalle Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Palkkaus vaativuusryhmän 501 alarajan mukaan.

10 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) 13 Vahtimestarin rekrytointi ESITTELIJÄ: Talousjohtaja Vahtimestaripalvelujen resurssit on kartoitettu ja todettu tarvittavan 3,7 henkilötyövuotta nykyisistä tehtävistä suoriutumiseen. Satu Peltomäen siirtyessä eläkkeelle alkaen on tarpeen käynnistää vahtimestarin rekrytointi. Kirkkoneuvosto päättää laittaa tehtävän haettavaksi mennessä. Haastatteluryhmä (kiinteistöpäällikkö Erkki Niemi, tilapalveluesimies Tea Stenberg, toimistopäällikkö Tarja Suni) sekä kirkkoneuvoston nimeämä edustaja Aulis Nummela tekee kirkkoneuvostolle ehdotuksen henkilön valinnasta vahtimestarin toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen. Vahtimestarin tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusryhmän 401 mukaan. Tehtävässä noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. 14 Tehtävän vaativuusryhmän tarkistus ESITTELIJÄ: talousjohtaja KirVESTES:in mom mukaan esimiehen on käsiteltävä alaisen kanssa tehtävänkuvaus vuosittain ja kun tehtävänkuvassa tapahtuu muutoksia. Hautaustoimessa on seurakuntapuutarhurin tehtävänkuvaukseen tullut päivitystä Hämeenkyrön seurakunnan kanssa tehtävästä yhteistyöstä johtuen. Kirkkoneuvosto vahvistaa seurakuntapuutarhurin tehtävän vaativuuden muutoksen. 15 Muistomerkkianomus Viljakkalan hautausmaalle ESITTELIJÄ: Talousjohtaja KN 4/ Viljakkalan vasemmistoliitto r.y. on anonut lupaa pystyttää Viljakkalan hautausmaalle uusi muistomerkki vakaumuksensa puolesta kaatuneiden nykyisen puuristin tilalle. Muistomerkin on suunnitellut ja toteuttaa Petri Väisänen Kivityöliike E. Väisänen Oy:stä Kurusta. Kirkkoneuvoston edustajat ja viranhaltijat ovat käyneet neuvotteluja tilaajan ja toimittajan kanssa muistomerkin koosta ja ulkoasusta.

11 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) Kirkkoneuvosto on antanut muistomerkkiohjeet Ylöjärven hautausmaille sijoitettaville hautakiville. Ohjeessa on määritelty, että kolmea hauta-alaa suuremmilla haudoilla muistomerkeistä tulee saada erikseen lupa kirkkoneuvostolta. Puheena olevan muistomerkin koossa on otettu huomioon sijainti Viljakkalan hautausmaan vanhalla puolella alarinteessä. Muistomerkin perustustyöt on tarkoitus toteuttaa kesällä 2016, että maa-ainekset ehtivät painua ennen muistomerkin asentamista elo-syyskuussa Teoksen toimittaja ehtii toimittaa uudet kuvat muistomerkkisuunnitelmasta sekä esimerkkivalokuvan pääkiven työstötekniikasta kokoukseen ja pyrkii työstämään 3D -styroksmallin teoksen pääkivestä kokoukseen mennessä. Kirkkoneuvosto myöntää luvan muistomerkin pystyttämiseen. Teos koostuu kolmesta kivestä. Muistomerkin enimmäismitat ovat korkeus n. 2 metriä, leveys sivukivien reunasta reunaan n. 2,5 metriä ja syvyys pääkiven kohdalla seppeleenlaskualustoineen max. 1,2 metriä. Vasemmanpuoleiseen sivukiveen on pronssikirjaimin merkitty vuosiluku 1918, oikeanpuoleiseen sivukiveen teksti He antoivat kaikkensa työväenluokan tulevaisuuden puolesta. Pääkiven jalustassa on teksti Vakaumuksen puolesta ja kuvana uurrettu hienohakattu kiven pinnasta sisäänpäin upotettu äiti-lapsi-reliefi. Teos toteutetaan Taivassalon punaisesta graniitista. PÄÄTÖS: Kirkkoneuvosto myöntää luvan muistomerkin pystyttämiseen. Teos koostuu kolmesta kivestä. Muistomerkin enimmäismitat ovat korkeus n. 2 metriä, leveys sivukivien reunasta reunaan n. 2,5 metriä ja syvyys pääkiven kohdalla seppeleenlaskualustoineen max. 1,2 metriä. Vasemmanpuoleiseen sivukiveen on pronssikirjaimin merkitty vuosiluku 1918, oikeanpuoleisen sivukiven tekstistä päätetään myöhemmin. Pääkiven jalustassa on teksti Vakaumuksen puolesta ja kuvana uurrettu hienohakattu kiven pinnasta sisäänpäin upotettu äiti-lapsireliefi. Teos toteutetaan Taivassalon punaisesta graniitista. KN Yhdistyksen edustajien ja kirkkoherran välisissä keskusteluissa on päästy sopimukseen, että aiemmin päättämättä jääneen oikeanpuoleisen sivukiven tekstiksi tulisi: Kansan vapauden ja tulevaisuuden vuoksi Kirkkoneuvosto hyväksyy muistomerkin oikeanpuoleisen sivukiven tekstiksi: Kansan vapauden ja tulevaisuuden vuoksi.

12 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) 16 Kirkkoturvaohjeet Ylöjärven seurakunnassa ESITTELIJÄ: Kirkkoherra Kirkkoturvalla tarkoitetaan tilannetta, jossa avun tarvitsija hakee turvaa konkreettisesti kirkosta tai seurakunnasta ylipäänsä. Kirkkoturvalla on laaja historiallinen pohja Keski- Euroopasta keskiajalta, jolloin kirkko oli aina auki ja yhteiskunnallisesti turvattu paikka. Kirkkoturvakäytäntö on avoin ja väkivallaton. Se on luonteeltaan asioihin puuttuminen, jolla pyritään varmistamaan keskuudessamme elävien siirtolaisten oikeudenmukainen ja inhimillinen kohtelu. Lähtökohtana on se, että avuntarpeessa olevia autetaan riippumatta heidän statuksestaan Suomessa. Niiden, joita kukaan muu ei auta, tulee erityisesti olla seurakunnan huomion ja diakonian kohteena. Julkisessa keskustelussa kirkoilta vaaditaan usein selkeää heikoimpien puolelle asettumista. Kirkkoturvakäytäntö onkin vahva sosiaalieettinen kannanotto. Nykyisin kirkko turvapaikkana -käytännöllä tarkoitetaan tilanteita, joissa yksittäinen henkilö tai perhe kääntyy seurakunnan tai kristillisen yhteisön puoleen hakeakseen turvaa, neuvoa ja tukea kielteisen turvapaikka- tai oleskelulupapäätöksen saatuaan. Kirkkoturvasta kirkon piirissä on puhuttu viime syksystä lähtien, kun suuren maahanmuuttaja-aallon ensimmäiset kielteiset turvapaikkapäätökset alkoivat laajassa mittakaavassa tulla. Tiedossa olevia kirkkoturvatapauksia on harvassa ja ne ovat keskittyneet suuriin kaupunkeihin. Kesä voi tuoda tullessaan muutoksen. On syytä linjata Ylöjärven seurakunnan toimintaohjeita. Kirkkoturvatapauksissa yhteistyö viranomaisten kanssa on välttämätöntä. Kyseessä ei voi olla turvan hakijan piilottelu viranomasilta. Ylöjärven seurakunta viittaakin kokonaiskirkon kirkkoturvaohjeisiin E4yt%E4nt%F6%20seurakunnissa% pdf, erityisesti lukuun 2.1 Kirkkoturvaa pyytävän tullessa seurakunnan työntekijöiden tai vapaaehtoisten piiriin on syytä huolehtia ensin hänen ilmeisestä avuntarpeestaan (nälkä tms.) Välitön yhteydenotto kirkkoherraan on tarpeen. Seurakunnan tiloja vaikkapa majoitukseen voidaan käyttää vain äärimmäisissä hätätapauksissa, jotka liittyvät ilta- tai yöaikaan ja hengen tai terveyden ilmeiseen vaaraan. Kun kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija pyytää kirkkoturvaa, on seurakunnan pyydettävä nähtäväksi kielteinen turvapaikkapäätös ja muut asiaan liittyvät asiakirjat. Lisäksi on saatava asiakkaalta kirjallinen lupa, että ulkopuolinen, vaikkapa Tampereen seurakuntayhtymän kautta saatava lakiapu, voi tutustua asiakirjoihin. Yhteydenotto tapahtuu seurakunnan kirkkoherran kautta. Kirkkoturvan hakijan asioihin tutustumisessa ei ole syytä viivytellä, koska valitusaika useimmissa päätöksissä on vain 21 päivää. Seurakunnassa laaditaan valmiussuunnitelma kirkkoturvaa pyytävän kohtaamiseen. Mallina toimivat esimerkiksi Espoon seurakuntayhtymän valmiusohjeet. (Liite)

13 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) Kirkkoneuvosto hyväksyy Ylöjärven seurakunnan kirkkoturvaohjeet ja hyväksyy, että niiden pohjalta annetaan kirkkoherran johdolla syntynyt valmiussuunnitelma. 17 Kirkkovaltuuston päätösten laillisuusvalvonta ESITTELIJÄ: Kirkkoherra KL 10:6: Kirkkovaltuuston päätösten laillisuusvalvonta. Jos kirkkoneuvosto katsoo, että kirkkovaltuuston päätös on tehty virheellisessä järjestyksessä tai menee valtuuston toimivaltaa ulommaksi taikka muutoin on lainvastainen, kirkkoneuvoston tulee jättää päätös täytäntöön panematta ja syyn tähän ilmoittaen viipymättä saattaa asia valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Kirkkoneuvosto toteaa, että kirkkovaltuuston päätökset ovat syntyneet oikeassa järjestyksessä, eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi tai ole muutenkaan lainvastaisia. 18 Viranhaltijapäätökset Viranhaltijapäätökset esiteltiin kokouksessa. 19 Pöytäkirjoja Viljakkalan piirineuvoston pöytäkirja toimitetaan seuraavaan kokoukseen. Varhaisnuorisotyön johtokunta, muistiokokouksen pöytäkirja merkittiin tiedoksi. PÄÄTÖS: 20 Muut asiat 1) Tulevat kokouspäivämäärät: neuvosto 6.9. mm. kirkollisveroprosentti, vahtimestarin rekrytointi valtuusto mm. veroprosentti, varhaiskasvatuksen johtajan virka ja johtokunnat neuvosto neuvosto toimintasuunnitelma ja talousarvio valtuusto

14 2 KIRKKONEUVOSTO 4/ (14) neuvosto Keväälle 2018 on alustavasti varattu: neuvosto valtuusto neuvosto mm. tilinpäätös, selvitysmiehen raportti valtuusto ) Lapsiasiainhenkilö: Seurakunnassa on ollut valittuna lapsiasiainhenkilö vuodesta Lapsiasiainhenkilön tehtävä on ollut valtakunnallisesti suositeltu, ajatus on lähtenyt liikkeelle lasten ja nuorten parissa työtä tekeviltä kirkollisilta järjestöiltä ja kirkkohallituksen kasvatuksen osastolta. Lapsiasiainhenkilön valinta on liittynyt osaksi Lapsivaikutusten arviointi -prosessia. Lapsiasiainhenkilöitä on noin puolessa Suomen seurakunnista Hänen tehtävänsä on pitää esillä lasten oikeuksia ja herättelemään lapsivaikutusten arviointia edistävää toimintaa. Hän pystyy hallinnossa parhaimmillaan herättelemään ajattelemaan asioita lapsen näkökulmasta. Parhaimmillaan lapsiasiainhenkilö on seurakunnan hallinnolle voimavara. Ylöjärven seurakunnan lapsiasiainhenkilönä toimii Minna Mustakallio-Sorvari. Lapsiasiainhenkilö voisi syksystä 2017 alkaen olla oikeutettu osallistumaan kirkkoneuvoston kokouksiin puheoikeudella, jos kirkkoneuvosto hänet kutsuu. Päätöksellä olisi merkittävä vaikutus lapsen aseman esiintuomiseen hallinnossa ja päätöksenteossa. Kirkkoneuvosto keskusteli asiasta. 3) Vapaaehtoistyön strategiaryhmän jätettyä muistionsa on seurakunnassa kappalainen Jyrki Koiviston johdolla työryhmä laatinut vapaaehtoistyön toimintaohjelman (Liite) Kirkkoneuvosto keskusteli asiakirjan toimenpide-ehdotuksista. 21 Tiedoksi Lammasniemen leirikeskuksen maalaus Vahtimestari Satu Peltomäen irtisanoutuminen Kokouksen päättäminen ja valitusosoituksen antaminen Puheenjohtaja antoi valitusosoituksen ja päätti kokouksen klo

Aika Keskiviikko klo 17:00 19:03 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Aika Keskiviikko klo 17:00 19:03 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija 2 KIRKKONEUVOSTO 6/2017 1 (7) Aika Keskiviikko 11.10.2017 klo 17:00 19:03 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Holma Risto Itämetsä Risto

Lisätiedot

Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona kello 18:00 seurakuntakeskuksella. Kahvitarjoilu klo

Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona kello 18:00 seurakuntakeskuksella. Kahvitarjoilu klo 1 Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 20.9.2017 kello 18:00 seurakuntakeskuksella. Kahvitarjoilu klo 17.45. Ylöjärvellä 13.9.2017 Pasi Takala kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja.

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17:03-17:38 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

1 (8) Kirkkovaltuusto 4/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat

1 (8) Kirkkovaltuusto 4/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat 1 (8) Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Johtokuntajärjestelyt varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo 17:00 18:48 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto.

Aika Keskiviikko klo 17:00 18:48 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto. 2 KIRKKONEUVOSTO 8/2017 1 (7) Aika Keskiviikko 13.12.2017 klo 17:00 18:48 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Holma Risto Itämetsä Risto

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo 17:52-19:39 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Aika Keskiviikko klo 17:52-19:39 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija KIRKKONEUVOSTO 4/2016 1 (8) Aika Keskiviikko 8.6.2016 klo 17:52-19:39 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Juha Kairtamo OP-Privatesta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Juha Kairtamo OP-Privatesta KIRKKONEUVOSTO 4/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 8.6.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Juha Kairtamo OP-Privatesta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 8/2018 1 (5) Aika Keskiviikko 19.9.2018 klo 18 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto Itämetsä Risto Nummela Aulis

Lisätiedot

Esityslista. Itämetsä Risto Järvinen Kaija. Petäjäniemi Liisa. Vainikainen Kati

Esityslista. Itämetsä Risto Järvinen Kaija. Petäjäniemi Liisa. Vainikainen Kati lista klo 16:00 Kirkkoneuvoston kokous Kokousaika Keskiviikko klo 16:00 Kokouspaikka Seurakuntakeskus Arkki Osallistujat Reinikainen Kimmo Alanen Nina Holma Risto Itämetsä Risto Järvinen Kaija Nummela

Lisätiedot

1 (7) Kirkkovaltuusto 2/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat

1 (7) Kirkkovaltuusto 2/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat 1 (7) Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Luottamushenkilön ero 6

Lisätiedot

Itämetsä Risto. Petäjäniemi Liisa Vainikainen Kati Vilén Riitta jäsen klo 19: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Itämetsä Risto. Petäjäniemi Liisa Vainikainen Kati Vilén Riitta jäsen klo 19: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 2 KIRKKONEUVOSTO 3/2017 1 (10) Aika Keskiviikko 3.5.2017 klo 17:00 18:50 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja klo 17:48 9 Heikkinen Eila

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto 5/2017 Pöytäkirja (8) Käsiteltävät asiat

Kirkkovaltuusto 5/2017 Pöytäkirja (8) Käsiteltävät asiat 1 (8) Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Toimintasuunnitelma ja talousarvio

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo 17:10 19:15 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto

Aika Keskiviikko klo 17:10 19:15 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto 2 KIRKKONEUVOSTO 2/2018 1 (8) Aika Keskiviikko 21.2.2018 klo 17:10 19:15 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto varapuheenjohtaja Itämetsä Risto

Lisätiedot

1 (11) Kirkkovaltuusto 1/2017 Pöytäkirja KÄSITELTÄVÄT ASIAT

1 (11) Kirkkovaltuusto 1/2017 Pöytäkirja KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 (11) KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Kirkkovaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Esityslista. Kokouksen alussa Vesa Kastari MHY:ltä esittelee Kurun alueen metsäsuunnitelmaa.

Esityslista. Kokouksen alussa Vesa Kastari MHY:ltä esittelee Kurun alueen metsäsuunnitelmaa. KIRKKONEUVOSTO 6/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 12.10.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Kokouksen alussa Vesa Kastari MHY:ltä esittelee Kurun alueen metsäsuunnitelmaa. Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo 17:00 20:17 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto.

Aika Keskiviikko klo 17:00 20:17 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto. 2 KIRKKONEUVOSTO 7/2017 1 (12) Aika Keskiviikko 8.11.2017 klo 17:00 20:17 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Hammarén Jukka vara Itämetsä

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo 17:00 19:15 Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto

Aika Keskiviikko klo 17:00 19:15 Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto KIRKKONEUVOSTO 4/2018 1 (7) Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17:00 19:15 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto varapuheenjohtaja klo 19:00

Lisätiedot

Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Kirkkovaltuusto 9.2.2016. Aika 9.2.2016 klo 18:00- Siivikkalan seurakuntatalo. Käsiteltävät asiat

Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Kirkkovaltuusto 9.2.2016. Aika 9.2.2016 klo 18:00- Siivikkalan seurakuntatalo. Käsiteltävät asiat Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Aika klo 18:00- Paikka Siivikkalan seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Aika Maanantai klo Paikka Seurakuntakeskus, Kaukainen maa, Kirkkotanhuantie 1, Ylöjärvi

Aika Maanantai klo Paikka Seurakuntakeskus, Kaukainen maa, Kirkkotanhuantie 1, Ylöjärvi YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA VARHAISNUORISOTYÖN JOHTOKUNTA 1/2017 Aika Maanantai 23.1.2017 klo 18 20 Paikka Seurakuntakeskus, Kaukainen maa, Kirkkotanhuantie 1, 33470 Ylöjärvi Jäsenet Harjunmaa Antti

Lisätiedot

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 30.10.2017 klo 17.55 18.40 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen

Lisätiedot

keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla.

keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla. 1 Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla. Kahvitarjoilu klo 17.45. Kokouksen alussa esittäytymässä JHT-tilintarkastaja

Lisätiedot

jäsen, varapuheenjohtaja yleisen seurakuntatyön pastori, esittelijä, sihteeri kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja

jäsen, varapuheenjohtaja yleisen seurakuntatyön pastori, esittelijä, sihteeri kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA Pöytäkirja 1/2018 Aika 18.1.2018 klo 18.00-20.00 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki, Kirkkotanhuantie 1 Kutsuttu: Jorma Rienoja Marja Erkkilä Risto Holma

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 2/ (6) Esityslista. Aika Keskiviikko klo Kahvitarjoilu klo Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 2/ (6) Esityslista. Aika Keskiviikko klo Kahvitarjoilu klo Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 2/2018 1 (6) Aika Keskiviikko 21.2.2018 klo 17.00 Kahvitarjoilu klo 16.45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo Kahvitarjoilu klo Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 4/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo Kahvitarjoilu klo Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 4/2018 1 (5) Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00 Kahvitarjoilu klo 16.45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

1 (11) Kirkkovaltuusto 5/2016 Pöytäkirja KÄSITELTÄVÄT ASIAT

1 (11) Kirkkovaltuusto 5/2016 Pöytäkirja KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 (11) KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Musiikkikasvattajan virka

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto 3/2018 Pöytäkirja (8) Käsiteltävät asiat

Kirkkovaltuusto 3/2018 Pöytäkirja (8) Käsiteltävät asiat 1 (8) Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Ylöjärven ja Hämeenkyrön

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:00 19:04 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. jäsen Itämetsä Risto

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:00 19:04 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. jäsen Itämetsä Risto 2 KIRKKONEUVOSTO 2/2017 1 (11) Aika Keskiviikko 22.3.2017 klo 17:00 19:04 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Holma Risto Itämetsä Risto

Lisätiedot

1 (8) Kirkkovaltuusto 3/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat

1 (8) Kirkkovaltuusto 3/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat 1 (8) Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Talousjohtajan viran vakinaistaminen

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo 17:08-20:11 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Aika Keskiviikko klo 17:08-20:11 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija KIRKKONEUVOSTO 6/2016 1 (9) Aika Keskiviikko 12.10.2016 klo 17:08-20:11 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1 N:o 1/2018 Sivu 1 Kokousaika Torstai 15.2.2018 klo 18.00-18.46 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto Kokousaika keskiviikko 7.1.2014 klo 17 Kokouspaikka Simeon-talon kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri 1 EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto Aika Keskiviikko 17.7.2019 klo 15.30 16.26 Paikka Seurakuntakeskus Luvia Bunkkeri Jäsenet läsnä Samu Repo Harri Lehtinen Kristiina Isokorpi Marja

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 26.11.2014 klo 16.39-19.34, tauko klo 18.50-19.00 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 136 KOKOUKSEN

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirja Lappeen srk-sali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta

Pöytäkirja Lappeen srk-sali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta PL 45, 53101 Lappeenranta P. 040 3126 601, 040 3126 602 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 21.8.2017 klo 17.00 17.48 Paikka Lappeen srk-sali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 63 KOKOUKSEN

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto Aika 14.5.2019 klo 16.45-18.25 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Taponen Auvo varapuheenjohtaja Hiidenkari Tiina Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Lamberg Juha Mylly Joona

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto (5)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto (5) Kirkkovaltuusto 6.8.2018 1(5) Aika Maanantaina 6.8.2018 klo 18.00 18.37 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho Hanhisalo, Jorma, varapuheenjohtaja Hellsten, Jaana Hänninen, Jyrki

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA 2/2016. jäsen, varapuheenjohtaja johti kokousta alk. yleisen seurakuntatyöstä vastaava pastori

YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA 2/2016. jäsen, varapuheenjohtaja johti kokousta alk. yleisen seurakuntatyöstä vastaava pastori YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika Torstaina 15.9.2016 klo 18.15-21.15 Paikka Ylöjärven seurakuntakeskus, neuvotteluhuone Arkki Jorma Rienoja Risto Holma Olli

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1 (11) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika maanantai 3. kesäkuuta 2019 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 b, 2. kerros Lisätietoja Henna

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston kokous

Kirkkovaltuuston kokous Kirkkovaltuuston kokous klo 18:30 Seurakuntakeskus, seurakuntasali Esityslista / kokouskutsu Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona klo 18:30 seurakuntakeskuksella. Kahvitarjoilu

Lisätiedot

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KAUHAVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 (8) Aika: Tiistaina 12.09.2017 kello 18.00 19.18 Paikka: Seurakunta kokoushuone Läsnä: Jormakka Jyrki kirkkoherra, puheenjohtaja Aaramaa Simo Erkinheimo Heikki Jokinen

Lisätiedot

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (6) Kirkkoneuvosto

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (6) Kirkkoneuvosto IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 (6) A S I A L U E T T E L O: 55. Kokouksen avaus 56. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58. Ääntenlaskijoiden valinta 59.

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kirkkoneuvosto Aika 19.6. 2018 klo 17.20 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Puusaari Seija Rantala Hannu Stenberg-Salonen Heli Virtanen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 20.2.2017 klo 17.30 18.18 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 3/2017. Keskiviikko klo

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 3/2017. Keskiviikko klo Kurun kappelineuvosto 13.9.2017-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 13.9.2017 klo 17.30 19.10 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Seurakuntaneuvoston saapuville määräämät viranhaltijat: Arja Toivanen, sihteeri

Seurakuntaneuvoston saapuville määräämät viranhaltijat: Arja Toivanen, sihteeri Esityslista/Pöytäkirja 1/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: maanantai 7.1.2019 klo 18 18.59 ja luottamushenkilöiden PEREHDYTTÄMISKOULUTUS n. klo 19-20 Paikka:

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA. Aika Torstaina klo

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA. Aika Torstaina klo YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Aika Torstaina 27.9. klo 18.15-21.30 Paikka Ylöjärven seurakuntakeskus, neuvotteluhuone Arkki Läsnä: Jorma Rienoja puheenjohtaja

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Kirkkoneuvosto. 11 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Kirkkoneuvosto. 11 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 15.2.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA 1/2017

YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA 1/2017 YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA Pöytäkirja 1/2017 Aika 16.1.2017 klo 18.00-20.00 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki, Kirkkotanhuantie 1 Kutsuttu: Jorma Rienoja puheenjohtaja Marja Erkkilä

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 1/2019 Kirkkoneuvosto 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA k:nro 1/2019 Kirkkoneuvosto 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 15.1.2019 klo 17.30 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asiat: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA / (5)

PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA / (5) PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.01.2017 1/2017 1 (5) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika perjantaina 20.1.2017 klo 18.00 19.12 Paikka seurakuntakodilla Läsnä Petri Laitinen kirkkoherra, kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: Tiistai klo Paikka: Nurmijärven seurakuntakeskus, Kirstaantie 5-7, Nurmijärvi.

Aika: Tiistai klo Paikka: Nurmijärven seurakuntakeskus, Kirstaantie 5-7, Nurmijärvi. Aika: Tiistai 14.01.2014 klo 16.33-17.19. Paikka: Nurmijärven seurakuntakeskus, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi. Sisällysluettelo Kokouksen osallistujat...2 KN 1 Kokouksen avaaminen...3 KN 2 Kokouksen

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 4/2018 Aika ja paikka Ma 20.8.2018 klo 18 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta), kahvit

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1. Sivu 1 Seurakuntaneuvoston kokous pidetään 12.1.2014 Lapinlahden seurakuntatalossa. Ennen kokousta klo 18-19 on uuden seurakuntaneuvoston perehdytystilaisuus, jossa kirkkoherran johdolla käsitellään seurakuntaneuvoston

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 1/2017

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 1/2017 Kurun kappelineuvosto 10.1.2017-1- Kokousaika Kokouspaikka Tiistai 10.1.2017 klo 17.44 18.54 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja, läsnä

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTO Kokous 7.4.2016. Keskiviikko 7.4.2016 klo 15.30-15.55. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTO Kokous 7.4.2016. Keskiviikko 7.4.2016 klo 15.30-15.55. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 7.4.2016 klo 15.30-15.55 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 40 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA 2/2017. yleisen seurakuntatyöstä vastaava pastori

YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA 2/2017. yleisen seurakuntatyöstä vastaava pastori YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Aika Torstaina 21.9.2017 klo 18-21 Paikka Ylöjärven seurakuntakeskus, neuvotteluhuone Arkki Läsnä: Jorma Rienoja puheenjohtaja Risto

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 13.3.2017 klo 17.30 18.07 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, puheenjohtaja Lehtomäki Elina varapj., puheenjohtaja Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, puheenjohtaja Lehtomäki Elina varapj., puheenjohtaja Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 1/2017 Sivu 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 5.1.2017 klo 15.00-18.48 Paikka Myllykosken kirkon seurakuntasalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra,

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 Oulunkylän seurakunta Seurakuntaneuvosto

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 Oulunkylän seurakunta Seurakuntaneuvosto Oulunkylän seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous Aika maanantai 11.3.2013 klo 18.00 19.00 Paikka Maunulan kirkko, Metsäpurontie 15 Osanottajat: jäsenet Kaisa Heininen, puheenjohtaja Raimo Anttila Irja

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU

SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään Savonlinnan seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, 57100 SAVONLINNA, tiistaina 13.

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 01/ (5)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 01/ (5) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 01/ 1 (5) n kokous Aika Maanantai 22.1. klo 21.16-21.48 Talouspäällikön haastattelut 18.20-20.24, johon osallistuivat kirkkoneuvoston ja valtuuston et. Paikka Seurakuntatalo,

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU

SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään Savonlinnan seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, 57100 SAVONLINNA, tiistaina 13.

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.12.2017 klo 17:00 PAIKKA Koivuniemen leirikeskus Koivuniementie 30 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/70 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Aika 24.1.2017 klo 18.00 19.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Tiitinen Ilkka jäsen/puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen poissa Hänninen

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(5)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(5) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(5) Aika tiistai 14.2.2017 klo 18.30 Paikka seurakuntatalo Läsnä: Jyrki Koivisto kirkkoherra pj. Antti Suokas maanviljelijä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 17.01.2011 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 26.01.2011

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 17.01.2011 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 26.01.2011 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.30 20.45 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 Kirkkoneuvosto 25.10.2007 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 06.11.2007

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 Kirkkoneuvosto 25.10.2007 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 06.11.2007 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.30 20.30 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 11.10.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 113 - Kokouksen avaus 114 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 115

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla

KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla 1 KOKOUSAIKA Maanantai 18.9.2017 klo 17.20 18.20 KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla KUTSUTUT JÄSENET: MUUT: Malmberg Erkki Ylivakeri Paula Immonen Anna-Kaisa

Lisätiedot

Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 7/2017 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (8) 170 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 26.7.2017 klo 16 18.10 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 56 Paikka: Seurakuntatalo, Mestarinsali Kokousaika: 26.4.2018 klo 19.40 20.10 Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja Lehti Eliisa varapuheenjohtaja Johto Kaisa Jokila

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 2018 Kokousaika: 06.02.2018 klo 17.10-18.35 Kokouspaikka: Jalasjärven Seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Jani Latva-Nikkola puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja poissa

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2018 1 AIKA 30.8.2018 klo 17.00- PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 27

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika tiistai 10.4.2018 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen, estynyt Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu Sanni-Maiju Kantoniemi Pirkko Koiramäki

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu Sanni-Maiju Kantoniemi Pirkko Koiramäki ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Sunnuntai klo 19.00-19.50 Paikka: Seurakuntakeskuksen kahvio Läsnä: Kalle Peltokangas, pj Pirkko Ahola Ulla Akonniemi Hannu Hautoniemi Sanni-Maiju

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 5.6.2012 klo 17.30-19.52 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Eero varajäsen Elo Veijo jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Nummela Leif varajäsen Selinummi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (5) AIKA keskiviikko klo 17.00-18.30 PAIKKA Aseman Pysäkki, kokoontumistila, Hannikaisenkatu 29 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan

Lisätiedot