Strateginen tulosohjausasiakirja , II-taso

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Strateginen tulosohjausasiakirja , II-taso"

Transkriptio

1 Strateginen tulosohjausasiakirja , II-taso 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Rovaniemen kaupungin vapaa-ajanlautakunta ja vapaa-ajanlautakunnan alaiset palvelualueet (kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut). 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS Tällä sopimuksella vapaa-ajanlautakunta ja palvelualueet sopivat kaupunginhallituksen strategisen tulosohjauksen I- tason sopimuksen mukaisten tavoitteiden ja niihin liittyvien toimenpiteiden toteuttamisesta sekä resurssien käytöstä. 3. LYHYT KUVAUS TOIMINNASTA JA MÄÄRÄRAHAT 2016 Vapaa-ajanlautakunta järjestää kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut. Kulttuuripalveluissa kunnan tehtävänä on edistää, järjestää ja tukea kirjasto-, museo-, orkesteri- ja yleistä kulttuuritoimintaa, teatteria ja tanssia sekä omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kaupunki tukee omaehtoista kulttuurityötä avustamalla 3. sektorin kulttuuri- ja taidetoimintaa. Aluelautakunnille tuotetaan kulttuuripalveluita kunkin aluelautakunnan kanssa sovitulla tavalla. Liikuntapalveluiden tehtävänä on edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä tarjoamalla tasapuoliset liikuntamahdollisuudet. Kaupunki tukee omaehtoista liikunta- ja urheilutoimintaa avustamalla 3. sektorin liikuntaja urheilupalvelujen tuottajia. Aluelautakunnille tuotetaan terveysliikuntapalveluita kunkin aluelautakunnan kanssa sovitulla tavalla. Nuorisopalvelut edistävät lasten ja nuorten yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia, tarjoavat tietoa, toimintaa ja pedagogista ohjausta osallisuutta ja kasvua tukevin keinoin sekä luovat toimintaedellytyksiä, kehittävät ja ennakoivat tulevaa. Aluelautakunnille tuotetaan nuorisopalveluita kunkin aluelautakunnan kanssa sovitulla tavalla. Tuotot: euroa Kulut: euroa Kate: euroa Toteutuminen Tuotot: euroa Kulut: euroa Kate: euroa 4. VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN INVESTOINNIT Ounasrinteen monitoimitalo, liikuntahalli, kirjasto ja nuorisotila Ounasvaaran liikuntapuisto Keskuskenttä Uimahalli Liikuntapaikkojen ja niillä olevien rakennusten sekä ulkoilureittien peruskorjaukset Toteutuminen Investointien suunnittelussa on raportointikaudella huomioitu eri rahoitus- ja rakentamisvaihtoehdot sekä eri väestöryhmien palvelutarve. Pääkohteina suunnittelussa ovat olleet uimahalli ja keskuskenttä. Ounasvaaran liikuntapuisto: Mäkikeskuksen HS 100 mäen valaistuksen peruskorjaussuunnitelma valmistui, toteutus siirrettiin vuodelle 2017.

2 Keskuskenttä/monitoimikenttä: Tekonurmen uusittiin toukokuussa Hankkeeseen saatiin valtionavustusta. Vanha tekonurmi asennettiin uusiokäyttöön Koskenkylän koulun, Ylikylän koulun ja Rommelin kentille. Liikuntapaikat/alle 0,4 M rakentaminen: Ylikylän koulun liikunta-alueelle asennettiin pienpeliareena, jonka hankintaan saatiin avustusta Suomen Palloliiton Ässäkenttäohjelmasta. Susivoudinpuiston pysäköintialueen suunnittelutyö käynnistettiin. Uusittiin Syväsenvaaran jääkiekkokaukalon laitarakenteet sekä peruskorjattiin Hirvaan ja Kivitaipaleen jääkiekkokaukaloiden alustat. Uimahalli: Vapaa-ajanlautakunta päätti käynnistää uuden uimahallin rakentamishankesuunnittelun urheiluopiston yhteyteen Ounasvaaralle. Hankesuunnittelussa määritetään uimahallihankkeen taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset sekä valmistellaan toimijoiden kesken esisopimukset, jotka tuodaan erikseen päätettäviksi. Ounasrinteen monitoimitalon rakentamisen toteutti Rovaseudun Markkinakiinteistöt. Vapaa-ajan palveluja Ounasrinteen monitoimitalossa ovat kirjasto, nuorisotila ja liikuntahalli.

3 5. STRATEGISIA TAVOITTEITA TOTEUTTAVAT TOIMENPITEET Kaupunkistrategian tavoite Alueen elinvoimaisuus: Koulutus-, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta Toimialan keskeiset toimenpiteet suunnitteluvuosille 1. Yhteistyö II asteen koulutuksen, ammattikorkeakoulutuksen sekä yliopiston kanssa Tavoitteiden toteutumisen arviointi Toteutuminen Kuvaus yhteistoiminnasta: arvio toiminnan toteutumisesta vuosittain (TP) 1. Yhteistoiminta koulutuksen ja oppilaitosten kanssa toteutunut suunnitellusti ja aktiivisesti (Lapin yliopisto, Lapin AMK ja LAO) Taidemuseon ja yliopiston Taiteiden tiedekunnan yhteistyö jatkui aktiivisena. Osallistuttiin Omia polkuja pitkin ammattiin (OPPA) ammatillisen koulutuksen tutkinnon uudistus työelämään siirtymisen edistäjänä - hankkeeseen. Maakuntamuseo järjesti museopedagogiikan kurssin Lapin yliopiston kanssa. Taidemuseo toteutti Lapin yliopiston taidekasvatuksen kanssa Näyttelyn tekemisen -kurssin ja yhteistyössä 130 taidekasvatustapahtumaa. Kirjastonkäytön opetusta järjestettiin yhteistyössä Lapin TNO-palveluiden kanssa. Lapin ammattiopisto osti Porokadun kirjaston asiantuntijapalvelun. Harjoittelijoiden ja työssäoppijoiden määrä (OVK) Harjoittelijoiden, työssäoppijoiden ja työkokeilijoiden määrät: nuorisopalvelut 70, liikuntapalvelut 5, kulttuurituottajat 1 (siviilipalv.), kirjasto 34, taidemuseo 24, maakuntamuseo 12, orkesteri 2.

4 Vetovoimaisuus 2. Ohjelmat ja kulttuuri-, liikunta ja nuorisopalvelujen järjestäminen 2. Lapsi- ja nuorisopoliittinen ohjelma päivitettynä, Liikuntapoliittinen ohjelma hyväksyttynä. (TP) 2. Liikkeellä energiaa-liikuntapoliittinen ohjelma käsiteltiin ja hyväksyttiin. Kulttuuri- ja liikuntakasvatussuunnitelma hyväksyttiin vapaa-ajanlautakunnassa Lapsi- ja nuorisopoliittisen ohjelman päivitysprosessi on kesken. 3. Vapaa-ajan palvelut ja tuotteiden kehittäminen 3. Kävijä- ja käyttäjämäärät 3. Liikuntapalveluiden käyntimäärät yhteensä , nuorisopalveluiden käyntikerrat yhteensä , kulttuurituottajat: kaikki osallistujat , kirjastokäynnit (Alueltk) ja kirjaston lainamäärät (Alueltk), maakuntamuseolla museokäyntiä ja taidemuseolla museokäyntiä, orkesterilla kuulijaa. Kuvaus kehittämistyöstä Kehittämishankkeita: -Laitakaupungin laulut -Valtakunnallinen Taidetestaajat hanke - Aili-Kulttuurisen seniori- vanhustyön kansallinen verkostohanke (yhdessä perusturvan kanssa) -Koha kirjastojärjestelmän kehittäminen hanke / kirjasto -Uusia kirjastotoiminnan kehittämishankkeita haettiin (AVI) neljä, joiden haettavien avustusten kokonaissumma on noini Hankkeiden avulla kehitetään kirjaston tiloja ja markkinointia sekä selvitetään kirjaston digitointikäytäntöjä ja tarpeita. -Sosiaalista osallisuutta parantavat palveluinnovaatiot seuratyössä hanke - Koto-liikuntahanke -Digitaalinen pelitoiminta hanke

5 -NuoriKulttuuri projekti -EVS hankkeet sekä - Etsivä Nuorisotyö ja nuorten harrastustoimintaa tukevat hankkeet Jenny ja Antti Wihurin säätiön tuki, euroa, myönnettiin taidemuseon 30- vuotisjuhlaan, jonka avulla museo toteutti yhteistyössä sirkustaiteen edustajien kanssa (Haje-näyttely). Kansainvälisyys 4. Vapaa-ajan palveluiden markkinointiyhteistyö Kansainväliset yhteistyöhankkeet 4. Arvio toiminnan toteutumisesta vuosittain 4. Markkinointiyhteistyön kehittämistä on jatkettu työryhmätyöskentelynä. Keskeiset markkinointiyhteistyökumppanit olivat Arktikum Palvelut Oy ja Matkailu- ja Markkinointi sekä Rovaniemen teatteri. Markkinoinnin ja myynnin ostopalvelusopimus Arktikum Palvelu Oy:n kanssa. Vapaa-ajan kansainvälinen yhteistyö monipuolista, esim. Northern art network (taidemuseo/argangel 2016) ja nuorisopalvelujen E+-ohjelman EVS hankkeet. Maakuntamuseo toteutti yhteistyössä eri tahojen kanssa Arktikumissa Pohjoismaisen Metsähistoriakonferenssin. Yhteistyövierailu Ajkaan, Unkariin. Orkesterin kansainväliset vierailijat ja vierailu Harbinissa. Kulttuuriteemainen vierailu Ajkaan, Unkariin. Liikuntayhteistyö jatkui Kiirunan kaupungin kanssa.

6 Kestävä talous 5. Tuottavuusinnovaatiot ja - toimenpiteet, kokonaistuottavuuden kehittäminen, monituottajamallin kehittäminen 5. Tuottavuustoimenpiteet Talousraportointi (OVK) Kuvaus monituottajuudesta (TP) 5. Taloutta raportoitu kuukausittain ja osavuosikatsaus laadittu. Tuottavuustoimenpiteet toteutuivat pääosin suunnitellusti; vapaaajanpalveluiden uusi hinnasto tuli voimaan 1.5 alkaen. Monituottajuus konkretisoitunut eri sektorirajoja ylittävän yhteistyön, hankkeiden ja ostopalvelujen avulla. Yritysten kilpailukyky: Yritysten toimintamahdollisuudet 6. Yhteistyö palvelujen tuottamisessa, palvelujen hankinta III-sektorilta ja yrityksiltä, Vapaa-ajan palvelujen avustustoiminta 6. Yhteistyömuodot, arvio toiminnan toteutumisesta vuosittain, hankittujen ostopalveluiden ja jaettujen avustusten määrä (TP) 6. Vapaa-ajan palveluissa tehty yhteistyötä 3. sektorin ja vapaan sektorin kanssa sekä Aluehallintoviraston, Taiken, seurakunnan, varuskunnan ja monien muiden julkisten toimijoiden kanssa Ostopalvelusopimuksia kulttuuripalveluissa 7 kpl, liikuntapalveluissa 10 kpl ja nuorisopalveluissa 2 kpl. Vapaaajanlautakunnan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotyön avustuksia jaettiin 4/2016: Kulttuuriavustuksia yhdistyksille 54 kpl, yksityisille 17, liikunta-avustuksia 73 ja nuorisotyön avustuksia 17 eri toimijalle. Kolmannen sektorin yhteistyötahoina maakuntamuseolla mm. Petsamoseura ry ja Maakuntamuseon ystävät. Taidemuseo tärkein kolmannen sektorin toimija oli Taidemuseon ystävät ry ja orkesterin ystäväyhdistys Lakka ry. Ystäväyhdistykset hankkivat aktiivisesti ulkopuolista rahoitusta toiminnan tueksi. Kirjastolla on useita järjestökumppaneita, jotka hyödyntävät kirjastoa tilana ja tapahtumapaikkana.

7 Liikunta- ja nuorisopalveluissa tärkeinä yhteistyökumppaneina ovat olleet useat yhdistykset, seurat ja vapaat toimintaryhmät. 7. Hankintojen suunnittelu yhteistyössä eri toimialojen ja palvelualueiden kanssa 7. Arvioidaan tilinpäätöksen yhteydessä (TP) 7. Ounasrinteen monitoimitalon kalustuksen yhteinen hankintaprosessi. Sinetän ja Meltauksen monitoimitilojen kalusteiden hankintaprosessi käynnistettiin. Asukkaiden hyvinvointi: Monipuoliset työllistymisen mahdollisuudet 8. Nuorten parissa toimivan henkilöstön yhteistyön ja yhteistyöverkostojen kehittäminen 8. Osallistuminen Ohjaamo-toimintaan, arviointi osana Ohjaamo- toiminnan arviointia (TP) 8. Nuorten palveluiden kehittämisprosessi eteni suunnitelman mukaisesti jatkuen vuoden 2016 loppuun. Nuorisopalvelut on osa Ohjaamoverkostoa ja mukana kehittämässä nuorten palveluita. Yhteistyö Ohjaamotoiminnan kanssa on vahvistunut. Etsivät nuorisotyöntekijät päivystävät Ohjaamossa, mikä osaltaan on parantanut nuorten palvelujen saatavuutta. Ennaltaehkäisevä toiminta ja hyvinvointierojen kaventaminen 9. Eri toimijoiden verkostotyön ja palveluiden kehittäminen Varhainen puuttuminen ja erityisryhmien tuki 9. Parkki-toiminta yhteistyössä mm. TEkeskuksen, sosiaalitoimen ja Rovaniemen teatterin kanssa. Arviointi toteutumisesta vuosittain. (TP) 9. Kuluvana vuonna parkkeja on järjestetty yhteensä neljä; Porukka-, Musa-, Art- sekä Keimers-parkit. Parkki-toiminta, nuorten tieto- neuvonta ja ohjauspalveluiden kehittäminen sekä erilaiset tapahtumat ja pienryhmät ovat esimerkkejä nuorisopalveluiden ja Ohjaamon välisestä yhteistyöstä. Etsivä nuorisotyö, Ankkuri-toiminta, Jopetoiminta. Arviointi toteutumisesta vuosittain. (TP) Etsivä nuoristyö, Ankkuri-toiminta ja Jopetoiminta toteutunut suunnitellusti. Etsivän nuorisotyön asiakkaiden määrä oli 160 nuorta.

8 Sujuvan arjen palvelut 10. Osallisuussuunnitelmat 10. Osallisuusohjelman mukainen toiminta. Asukastapaamiset ja yhteistyö Aluelautakuntien kanssa. 10. Vapaa-ajan palvelut ovat vastanneet kylien kulttuuripalvelujen järjestämisestä alueellisista palveluista vastaavien lautakuntien kanssa sovitulla tavalla. Kylille järjestettyjen palvelujen tuottamisessa paikallisilla kyläyhdistyksillä on ollut tärkeä ja keskeinen merkitys. Tärkeitä yhteistyökumppaneita olivat kaupungin kansalaisopisto ja Rovaniemen seurakunta. Asiakaskyselyt (TP) Kirjaston asiakaskysely 2016 Muurolan kirjaston kehittäminen ja tilankäyttö -kysely Nuorisopalvelujen #ParastaRollossa asiakaspalautekeräys 11. Matalan kynnyksen vapaa-ajan palvelut erityisesti lapsille ja nuorille 11. Lapin lastenkulttuuriverkoston toiminta, arviointi toteutumisesta vuosittain. (TP) 11. Lapin lastenkulttuurinverkoston toimintaan myönnettiin (OKM), josta Rovaniemen osuus n Toiminta toteutunut suunnitellusti Lastenkulttuurin tilastointitapaa uudistettiin.. Kyseessä ovat matalan kynnyksen lastenkulttuuripalvelut, joiden painopisteenä oli varhaiskasvatuksen yksiköihin ja kouluihin kohdennetut palvelut. Lastenkulttuuritapahtumien määrä yhteensä 141 ja kokonaiskävijämäärä Taidemuseolla oli 83 taidekasvatustapahtumaa ja orkesteri järjesti 9 koululais- ja lastenkonserttia, joissa kävijöitä Maakuntamuseon museokasvatustapahtumiin (172) osallistui

9 280 lasta ja nuorta. Nuorten palveluiden prosessi, raportti (TP) Nuorten palveluiden prosessi eteni suunnitelman mukaisesti, jatkossa siirtyy osaksi toimijoiden perustyötä Lapin kirjastojen KOHA-järjestelmän kehittäminen, hanke ja raportti (TP) Koha-kirjastojärjestelmän käyttöönottoa siirrettiin huhti-toukokuulle 2017, johtuen järjestelmän teknisistä haasteista ja siirrettävän tiedon suuresta määrästä. Viihtyisä elinympäristö: Toimiva yhdyskuntarakenne; asuminen, liikenne ja palvelut 12. Palveluverkkosuunnitelmat, ohjelmat 12. Liikuntapaikkojen ylläpitoon liittyvä kysely osana laajempaa kartoitusta. (TP) 12. Liikuntapaikkojen ylläpitoon liittyvä kysely (Yhdyskuntatekniset palvelut 2016 tutkimus) tehtiin yhteistyössä teknisen toimialan kanssa. 13. Palveluverkon kehittäminen eri toimijoiden yhteistyönä, yhteiskäyttötilat 13. Kirjastoverkkouudistus. Arvio toteutumisesta vuosittain. (TP) Yhteiskäyttötilojen määrä 13. Aluelautakunnan päätös Meltauksen kirjaston sulkemisesta ja autokirjastopalvelun käyttöönotosta tehtiin Yläounasjoen alueella. Lainaustilastojen valossa vuonna 2015 toteutettu palveluverkkouudistus näyttää onnistuneen, sillä autokirjaston lainat ovat lisääntyneet enemmän kuin suljettujen kyläkirjastojen lainamäärät olivat. Yläkemijoen kirjastopalveluita on kehitetty yhteistyössä aluelautakunnan kanssa. Kirjaston yksiköitä ollaan tiivistämässä kahdesta toimipisteestä yhteen koulun yhteyteen. Nuorisotila Loukku ja Ounasrinteen kirjasto siirtyivät Ounasrinteen monitoimitaloon. Omatoimikirjastot tullaan ottamaan käyttöön uuden kirjastojärjestelmän myötä. Korkalovaaran kirjaston muuttaminen omatoimikirjastoksi on

10 14. Asukkaiden osallisuus ja kuuleminen, vaikutusten ennakkoarviointi palveluverkon muutoksissa 14. Osallisuusohjelman mukainen toiminta. Arvio toiminnan toteutumisesta. keskeytetty kiinteistön kuntokartoituksen ajaksi. 14. Osallisuuden edistäminen kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön keinoin toteutunut. Osallistuttu monialaisesti toteutettuun monitoimitilojen johtajuuden tarkasteluun. Sportisti Roi toimintaa on uudistettu, liikuntapassi 5-6 luokkalaisille kehitetty ja seurakumppanuuksia ylläpidetty. Nuorisotyössä nuorten osallisuuden edistäminen oli keskeinen tavoite kaikissa toiminnoissa Kotouttamisohjelma päivitetty vapaa-ajan osalta. Maakuntamuseon ikäihmisille suunnattu kuukausittainen muistelukerho Helmikammarilla, yhteistyössä Rovaniemen srk:n kanssa. Maakuntamuseon asukkaille järjestämät keskustelutilaisuudet: Aiheena Rovaniemen itsenäisyysajan vuosikymmenet ja Suomi 100-vuotta, juhlanäyttely Sata esinettä, sata kuvaa. Vapaa-ajan toimenpiteillä, kuten Pelitalo Montendo, Satusivellin ja nuorisovaltuustotoiminta, on edistetty lapsiystävällisen kuntamallin toteuttamista.

11 6. HENKILÖSTÖN HYVINVOINTIIN JA TYÖELÄMÄN LAATUUN LIITTYVÄT TAVOITTEET 1 Henkilöstön määrä Arviointi toteutumisesta: Tavoitteena henkilökustannusten pysyminen nykytasolla, väheneminen perustuu oman toiminnan sopeuttamiseen Henkilöstöresurssien tulee vastata vapaa-ajan rakenteellisiin tai toiminnallisiin muutoksiin Henkilöstön määrää säädellään tuottavuustavoitteiden, hyvinvointisuunnitelman ja henkilöstösuunnitelman avulla Henkilöstökustannusten kehitys (OVK) Tuottavuustavoitteet Henkilöstösuunnitelma Rekrytoinnin suunnittelu Hyvinvointisuunnitelma Palvelutarpeen ja palveluverkon muutokset otetaan huomioon rekrytointiprosessissa 2 Työhyvinvointi Arviointi toteutumisesta Terveysperusteiset poissaolot vähentyvät Työolokysely Kehityskeskustelut Koulutussuunnitelma, koulutukseen osallistuminen (%) Terveysperusteisten poissaolojen muutosten ja siihen vaikuttavien tekijöiden analyysi osavuosikatsauksissa Työterveyskustannukset osavuosikatsauksissa: KL1 (lakisääteinen työterveyshuolto), KL2 (sairaanhoito,ei-lakisääteinen), eur ja muutos- & ed.vuoteen Toteuman arviointi suhteessa tthtoimintasuunnitelmaan osavuosikatsauksessa Työtapaturmien määrä / vuosi Työolokyselyn eri osioiden keskiarvojen muutokset (työ, työyhteisö ja työkyky; esimiestyö ja johtaminen; väkivallan uhka työssä; tasa-arvo) Käytyjen kehityskeskustelujen määrä Tulosten analysointi ja muutos edelliseen kyselyyn Osaamiskartoituksen toteuttaminen, kirjasto Toteutuminen Henkilöstön määrä: Vapaa-ajan palveluissa henkilöstömäärä henkilöä (+3 %), henkilötyövuodet -0,3 % ja sairauspoissaolot 79 päivää (-7% pv/hlö). Pitkien sairauspoissaolojen väheneminen näkyy selkeästi vapaa-ajan palvelualueen sairauspoissaolojen tilastoissa Työhyvinvointi: Vapaa-ajan palveluiden henkilöstösuunnitelma laadittu. Henkilöstökustannukset toteutuneet 98,09% (sisältäen projektit), ilman projekteja toteuma on 95,95%. Koulutuksiin osallistuminen väheni 21% vuodesta Rekrytoinneissa noudatetaan Rovaniemen kaupungin ohjeistusta ja muun muassa eläköitymisten yhteydessä harkitaan tarkkaan tehtävien täyttöä ja tehtävien uudelleen järjestelyjä. Rekrytointiprosessi ja sen suunnittelussa on otettu huomioon vapaa-ajan palvelutarpeen ja -verkon muutokset. Työterveyskustannukset ovat pysyneet edellisen vuoden tasolla, työtapaturmia sattui 4. Otettu käyttöön Aino Health Management- järjestelmä johtamisen työvälineeksi. Työolokyselyä ei ole toteutettu tarkastelujaksolla.

12 Kehityskeskustelut käytiin yksiköissä. Raportti keskustelun tuloksista laadittiin kesäkuussa 2016, joka on toimitettu toimialajohtajalle ja henkilöstöpäällikölle. Vapaa-ajan palvelujen koulutussuunnitelma on laadittu ja esimiehet ovat osallistuneet Esimiespassi-koulutukseen. Vapaa-ajan palvelut osallistuvat sivistyspalvelujen työhyvinvointia käsittelevän ohjausryhmän työskentelyyn. Lapin kirjastohenkilöstön osaamisen kehittämishankkeessa toteutettiin osaamiskartoitus, joka toimii pohjana kehityskeskusteluille ja koulutus- ja rekrytointisuunnitelmille. Vapaa-ajan palvelualueella perustettiin oma sisäilmatyöryhmä elokuussa Työryhmä on kokoontunut tarvittaessa, vähintään kahden kuukauden välein.

13 7. VAPAA-AJANPALVELUJEN LAADUNHALLINTA JA YDINTAVOITTEET Vapaa-ajan palveluissa vastuu laadun kehittämisestä nähdään yhteisenä tehtävänä. Laatu syntyy työpaikan hyvästä ilmapiiristä, laatu on oppimista ja kehitys perustuu osaamisen jatkuvalle kehittämiselle. Vapaa-ajanlautakunnan alaisen toiminnan laadunhallinta on rakenteiden, prosessien, toimintatapojen ja resurssien sekä niiden hyvän johtamisen kokonaisuus. Toiminta rakentuu kaupunkistrategian linjausten sekä muiden kaupunkitason periaatteiden jatkumona palvelualueiden omiin suunnitelmiin sekä vuosittain päätettäviin ydintavoitteisiin. Tavoitteet ovat osa arjen työtä ja näkyvät niin yksikön toiminnassa kuin koulutussuunnitelmissa ja kehityskeskusteluissa. Ydintavoitteet 1) Edistämme kokonaisvaltaista viihtyvyyttä ja hyvinvointia (2) Tarjoamme kaikille ikä- ja kohderyhmille laadullisesti ja tiedollisesti korkealaatuisia, elämyksellisiä ja ohjattuja vapaa-ajan palveluita sekä edellytyksiä omaehtoiseen toimintaan. (3) Vahvistamme yhteistä turvallisuuden tunnetta toiminnan painopisteen ollessa ennaltaehkäisevässä työssä. (4) Tuemme yhteisöllisyyttä, identiteetin rakentumista, ylitämme rajoja ja innostamme yhteiseen tekemiseen, oppimiseen ja osallisuuteen. (5) Kehitämme yhdessä luovaa, vetovoimasta ja moninaista Rovaniemeä. Toteutuminen Vapaa-ajan palveluissa laatua kuvataan palveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden, kuntalaisten osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämisen sekä ammattimaisen ohjauksen ja toiminnan näkökulmista. Sidosryhmäyhteistyö ja verkostot ovat vapaa-ajan laadun kehittämisen kannalta merkityksellisiä, kuten myös organisaation sisältä ja ulkoa saatavat kehitysimpulssit. Vapaa-ajan palveluiden hyvinvointivaikutukset ja ennaltaehkäisevä työ ovat olleet tärkeitä elementtejä tuleviin muutoksiin liittyvissä keskusteluissa. Vapaa-ajan palveluja on järjestetty omana tuotantona, yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa sekä ostopalveluina. Vapaa-ajan palveluiden toimintaa on toteutettu yhteisesti luotujen suunnitelmien ja ydintavoitteiden mukaisesti. Toiminnan tuloksellisuuteen, vaikuttavuuteen ja laatuun vaikuttaa keskeisesti se, kuinka motivoitunutta henkilöstö on. Laatu on osa arjen työtä ja se syntyy työpaikan hyvästä ilmapiiristä, yhteisestä oppimisesta ja osaamisen kehittämisestä. Vapaa-ajalla toteutettiin syksyn 2016 aikana kirjastossa henkilöstön osaamiskartoitus ja palvelualueella on toteutettu tehtävänkuvien kehittämistyötä ja jatkui edelleen henkilöstön koulutuksilla. (Työyhteisötaidot muutoksessakoulutuskokonaisuus). Ilahduttavaa on, että vapaa-ajanpalvelualueen sairauspoissaolot ovat vähentyneet. Vapaa-ajan palvelut ovat lähipalveluja, joihin asukkaan on helppo osallistua. Ne rikastuttavat kaupunkilaisten arkea ja edistävät sosiaalista toimintaa ja osallisuutta. Palvelualue tavoittaa hyvin eri ikäryhmiä ja se toimii laajasti koko kaupungin alueella. Vapaa-ajan tapahtumat ovat tarjonneet mahdollisuuden kohtaamiseen, sosiaaliseen kanssakäymiseen ja yhteiseen kokemukseen jotka vahvistavat yhteisöön kuulumisen tunnetta ja vähentävät syrjäytymistä ja yksinäisyyttä. Asukkaiden osallistuminen tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen takaa, että toiminta vastaa heidän tarpeitaan ja sitouttaa osallistumaan.

14 8. KEHITTÄMISTYÖ Toimintakauden merkittävimmät kehittämishankkeet: Sosiaalista osallisuutta parantavat palveluinnovaatiot seuratyössä hanke Koha-järjestelmä, Rovaniemen kaupunginkirjasto - Lapin maakuntakirjasto Ohjaamo-toiminta Lapin lastenkulttuuriverkoston toiminta. Toteutuminen Sosiaalista osallisuutta parantavat palveluinnovaatiot seuratyössä hanke on jatkunut suunnitellusti. Hanke jatkuu vuoteen 2017 saakka. Koha-kirjastojärjestelmään liittyvä kehittämistyö jatkuu. Käyttöönottoa on siirretty huhti-toukokuulle 2017, johtuen järjestelmän teknisistä haasteista ja siirrettävän tiedon suuresta määrästä. Verkkokirjaston osalta on tehty päätös liittyä kansalliskirjaston tarjoamaan Finna-alustaan. Nuorisopalvelut on osa Ohjaamo-verkostoa ja siten tiiviisti mukana kehittämässä nuorten palveluita Rovaniemellä. Parkki-toiminta, nuorten tieto-neuvonta ja ohjauspalveluiden kehittäminen sekä erilaiset tapahtumat ja pienryhmät ovat esimerkkejä nuorisopalveluiden ja Ohjaamon välisestä yhteistyöstä. Lapin lastenkulttuuriverkostoon on liittynyt vuoden 2016 alusta Sodankylä, joten toiminta on laajentunut edelleen. Lasten kulttuuriverkoston saavutettavuustyössä on pidetty huolta siitä, että pääosin tapahtumat toteutetaan osana päiväkodeissa ja kouluissa olevien lasten arkipäivää. Lapin lastenkulttuuriverkoston toimintaan saatiin euron avustus, josta Rovaniemen osuus on n euroa.

VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelma 2018

VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelma 2018 VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelma 2018 Vapaa-ajanlautakunta 19.12.2017 Sisällysluettelo 2 Vapaa-ajanlautakunta yhteensä 3 Kulttuuripalvelut 4 Liikuntapalvelut 6 Nuorisopalvelut 8 2 VAPAA-AJANLAUTAKUNTA

Lisätiedot

VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelman toteuma 2016

VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelman toteuma 2016 VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelman toteuma 2016 Vapaa-ajanlautakunta 28.2.2017 Sisällysluettelo VAPAA-AJANLAUTAKUNTA YHTEENSÄ... 3 KULTTUURIPALVELUT... 4 LIIKUNTAPALVELUT... 6 NUORISOPALVELUT... 8

Lisätiedot

Sivistyspalvelut, strateginen tulosohjausasiakirja , I-taso

Sivistyspalvelut, strateginen tulosohjausasiakirja , I-taso Sivistyspalvelut, strateginen tulosohjausasiakirja 2016 2019, I-taso 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Rovaniemen kaupunginhallitus ja sivistyksen toimialaan kuuluvat koulutuslautakunta

Lisätiedot

Koulutuslautakunta Talousarvio 2017

Koulutuslautakunta Talousarvio 2017 Koulutuslautakunta Talousarvio 2017 100,00 90,00 80,00 Toteumat ja talousarviot (Ei sisällä aluelautakunnan resurssia) 80,68 47,70 85,64 49,60 90,03 90,15 51,65 51,41 91,87 52,60 93,13 52,92 94,50 93,79

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma Toimiala: Sivistyspalvelut Palvelualue: Vapaa aika Yksikköjä: 7

Henkilöstösuunnitelma Toimiala: Sivistyspalvelut Palvelualue: Vapaa aika Yksikköjä: 7 Henkilöstösuunnitelma 2017 Toimiala: Sivistyspalvelut Palvelualue: Vapaa aika Yksikköjä: 7 Henkilöstösuunnitelmalomake LAADULLINEN OSA Toimintayksikkö: Henkilöstösuunnitelma ajalle: Vapaa-ajan palvelut,

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY Sisältö: Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hyvinvointilautakunta Lautakunnan alaiset jaostot Sote-neuvottelukunta Toimialan organisoituminen Palvelualueiden toiminnot

Lisätiedot

Aluelautakunnat kylien asialla. ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 3.10.2015

Aluelautakunnat kylien asialla. ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 3.10.2015 Aluelautakunnat kylien asialla ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 3.10.2015 Osallisuus, vaikuttaminen ja elinvoima Aluelautakunnat tärkeä osa Rovaniemen kaupungin pitkäjänteistä itsehallinnon ja asukkaiden

Lisätiedot

KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä

KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä Arja Huotari kulttuuritalon johtaja Sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki 7.2.2018 Kulttuuritalo Valve

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS 2018 SODANKYLÄNTIEN ALUELAUTAKUNTA

PALVELUSOPIMUS 2018 SODANKYLÄNTIEN ALUELAUTAKUNTA PALVELUSOPIMUS 2018 SODANKYLÄNTIEN ALUELAUTAKUNTA PALVELUSOPIMUS 2018 1. Sopimusosapuolet Tämän sopimuksen osapuolia ovat Rovaniemen kaupungin Alueelliset palvelut/ ja Sivistyspalvelut. 2. Sopimuksen tarkoitus

Lisätiedot

Kulttuuri kantaa sivistyskuntaa!

Kulttuuri kantaa sivistyskuntaa! Kulttuuri kantaa sivistyskuntaa! Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuudet 2019 Johanna Selkee Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto @JoSelkee Sivistyskunnan haasteet VÄESTÖ - vanhenee - monikulttuuristuu

Lisätiedot

Sivistyspalvelut, strateginen tulosohjausasiakirja , I-taso

Sivistyspalvelut, strateginen tulosohjausasiakirja , I-taso Sivistyspalvelut, strateginen tulosohjausasiakirja 2016 2019, I-taso 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Rovaniemen kaupunginhallitus ja sivistyksen toimialaan kuuluvat koulutuslautakunta

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS 2018 ALAOUNASJOEN ALUELAUTAKUNTA

PALVELUSOPIMUS 2018 ALAOUNASJOEN ALUELAUTAKUNTA PALVELUSOPIMUS 2018 ALAOUNASJOEN ALUELAUTAKUNTA PALVELUSOPIMUS 2018 1. Sopimusosapuolet Tämän sopimuksen osapuolia ovat Rovaniemen kaupungin Alueelliset palvelut/ ja Sivistyspalvelut. 2. Sopimuksen tarkoitus

Lisätiedot

Strateginen tulosohjausasiakirja , II-taso

Strateginen tulosohjausasiakirja , II-taso Strateginen tulosohjausasiakirja 2016 2018, II-taso 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat tekninen lautakunta ja sen alainen palvelualue teknisten palvelut. 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS Tällä

Lisätiedot

Kulttuuri- ja liikuntapalvelut Palvelujohtaja Ari Karimäki

Kulttuuri- ja liikuntapalvelut Palvelujohtaja Ari Karimäki Kulttuuri- ja liikuntapalvelut 21.8.2017 Palvelujohtaja Ari Karimäki Kulttuuripalvelut sekä liikuntapalvelut lukuina 2017 KULTTUURI- OSALLISTUJIA 9780 VARHAISKASVATUKSESTA (0-6 -VUOTIAAT) PERUSOPETUKSEN

Lisätiedot

1. Tehdään selvitys urheilutalo - uimahallin vaihtoehtoisista toimintamalleista.

1. Tehdään selvitys urheilutalo - uimahallin vaihtoehtoisista toimintamalleista. Vapaa-aikalautakunta Strategian toteutumista tukevat toiminnalliset tavoitteet: 1. Tehdään selvitys urheilutalo - uimahallin vaihtoehtoisista toimintamalleista. Toteutuminen: Selvitys vaihtoehtoisista

Lisätiedot

Koulutus Kansalaisopiston ja taidekoulun opetuksen, näyttelyjen, konserttien ym. tilaisuuksien järjestäminen ja kehittäminen

Koulutus Kansalaisopiston ja taidekoulun opetuksen, näyttelyjen, konserttien ym. tilaisuuksien järjestäminen ja kehittäminen Ii- instituutti liikelaitos Johtokunta 4.11.2014, liite 1. Ii-instituutti -liikelaitoksen johtokunnan toimintasuunnitelma: Koulutus Kansalaisopiston ja taidekoulun opetuksen, näyttelyjen, konserttien ym.

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS 2018 YLÄKEMIJOEN ALUELAUTAKUNTA

PALVELUSOPIMUS 2018 YLÄKEMIJOEN ALUELAUTAKUNTA PALVELUSOPIMUS 2018 YLÄKEMIJOEN ALUELAUTAKUNTA PALVELUSOPIMUS 2018 1. Sopimusosapuolet Tämän sopimuksen osapuolia ovat Rovaniemen kaupungin Alueelliset palvelut/yläkemijoen aluelautakunta ja Sivistyspalvelut.

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017

ROVANIEMEN KAUPUNKI VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017 ROVANIEMEN KAUPUNKI VAPAA-AJAN PALVELUALUEEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017 Antti Lassila 10.3.2017 2 RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017 1. Riskien arviointi toiminnan ja talouden suunnittelussa sekä päätöksenteossa

Lisätiedot

Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana. Joni Kinnunen

Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana. Joni Kinnunen Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana Joni Kinnunen 20.3.2019 Suomussalmi Noin 8000 asukkaan kunta Kainuussa Väestö vähenee ja ikääntyy Pitkät välimatkat Taiteen ammattilaisten kapea kärki, yhteisön ja

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous 2/2018

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous 2/2018 Yleisten kirjastojen neuvoston kokous 2/2018 Kuntaliiton ajankohtaiset Erityisasiantuntija Johanna Selkee, Suomen Kuntaliitto ry Sisältö Kulttuuripolitiikan ajankohtaiset. Alv-muutosesitys, VM179:00/2018:

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017 Vapaa-aikatoimiala Palvelualue: Kirjastopalvelut Sopimuksen tarkoitus: Operatiivinen sopimus täydentää toimialan strategista sopimusta. Tässä sopimuksessa määritellään kaupungin

Lisätiedot

Strateginen tulosohjausasiakirja , II-taso

Strateginen tulosohjausasiakirja , II-taso Strateginen tulosohjausasiakirja 2016 2019, II-taso 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat koulutuslautakunta ja koulutuslautakunnan alaiset palvelualueet (varhaiskasvatus ja koulutus). 2.

Lisätiedot

Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa

Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa Hyvinvointi hakusessa riippuvuus riskinä Lappi/ Kainuu (Kaste-ohjelma) 2013-2015 14.2.2014 / Saara Pikkarainen, terveyden edistämisen suunnittelija

Lisätiedot

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelun yksiköt tuottavat kuntalaisille hyvinvointia lisääviä ja tukevia palveluita. Ne tarjoavat

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010. A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen

KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010. A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen TA 1 KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010 A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen C) Palvelualue: Vapaa-aikakeskus D) Vastuuhenkilö: Tapio Miettunen

Lisätiedot

Stadin HYTE. Helsingin hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Stadin Hyte video

Stadin HYTE. Helsingin hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Stadin Hyte video Helsingin hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Stadin HYTE Valtuustoseminaari 31.1.2019 Stina Högnabba, erikoistutkija, Kaupunginkanslia, Kaupunkitutkimus ja -tilastot Tarja Saarinen, erityissuunnittelija,

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan rahoitusmahdollisuuksista

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan rahoitusmahdollisuuksista Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan rahoitusmahdollisuuksista Museoista hyvinvointia ja terveyttä Vava Lunabba Suunnittelija Opetus- ja kulttuuriministeriö Kulttuuribudjetin jakautuminen 2011

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2018 2021 Arvot IHMISLÄHEINEN VASTUULLINEN AKTIIVINEN Visio KARSTULA ON ELINVOIMAINEN KUNTA, JOSSA IHMISTEN ON HYVÄ ELÄÄ JA YRITYSTEN MENESTYÄ! Palvelut ja hyvinvointi IHMISTÄ LÄHELLÄ Karstunen

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku

Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku 76 125 Vapaa aikalautakunnan käsittelyyn 27.9.2016 660 Kulttuuripalvelut Kulttuuripalveluihin kuuluvat yleiset kulttuuripalvelut, lastenkulttuurikeskus,museot,

Lisätiedot

SIVISTYS- JA ELÄMÄNLAATUPALVELUJEN LAUTAKUNNAN MYÖNTÄMIEN

SIVISTYS- JA ELÄMÄNLAATUPALVELUJEN LAUTAKUNNAN MYÖNTÄMIEN SIVISTYS- JA ELÄMÄNLAATUPALVELUJEN LAUTAKUNNAN MYÖNTÄMIEN TOIMINTA-AVUSTUSTEN ARVIOINTIKRITEERIT Vuosittaisten toiminta-avustusten myöntämisessä noudatetaan Tampereen kaupunginhallituksen hyväksymiä avustustoiminnan

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikkö 1 -taso KEHITTÄMIS- JA HALLINTOPALVELUT Tulosyksikkö 1: Hallinto - vastuuhenkilö: talous- ja hallintopäällikkö HALLINTO TP 2014 TA+M

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA 24 447 941 MENOT 25 617 800 25 934 500 25 898 100 26 106 631 4,8 % 1,2 % -0,1 % 100,8 % 2 269 241 TULOT 1 962 000 2 125 790 2 125 800 2 347 460-13,5 % 8,3 % 0,0 % 110,4 % 22 178 700

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIA

KAUPUNKISTRATEGIA KAUPUNKISTRATEGIA 2017-2025 VISIO 2025 - Hulluna Huittisiin! Huittinen on turvallinen ja kehittyvä lapsiystävällinen kaupunki, jossa on yhteisöllisyyden ja hyvän ilmapiirin myötä hyvä elää ja yrittää.

Lisätiedot

Kuntaliiton kaksitoista sanaa tulevaisuuden kulttuuripalveluista

Kuntaliiton kaksitoista sanaa tulevaisuuden kulttuuripalveluista Kuntaliiton kaksitoista sanaa tulevaisuuden kulttuuripalveluista Kulttuurituottajien päivä 16.-17.9. Jyväskylä Johanna Selkee Erityisasiantuntija, Suomen Kuntaliitto 1 Suomen Kuntaliitto ry Suomen vaikuttavimpia

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 117 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 14 1.1.2013

Lisätiedot

Järjestäjätoiminto. Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko

Järjestäjätoiminto. Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko Järjestäjätoiminto Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko Järjestäjän perusta Maakunta vastaa asukkaan laissa

Lisätiedot

Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet

Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet Kari Sjöholm 30.10.2018 Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet Kari Sjöholm 30.10.2018 3 Kari Sjöholm Etelä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat

Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat Eeva Hiltunen Sivistystoimentarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Mikkeli 5.3.2014 Itä-Suomen aluehallintovirasto, Eeva Hiltunen, OKT-vastuualue

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Etelä-Savossa. Eeva Häkkinen

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Etelä-Savossa. Eeva Häkkinen Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Etelä-Savossa Eeva Häkkinen 25.5.2018 Maakuntalakiluonnoksen linjauksia maakuntien tehtävistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Asukkaiden hyvinvoinnin edistämisen

Lisätiedot

Ohjaamotoiminta Keski-Suomessa. Emmi Lahti Ohjaamokoordinaattori Keski-Suomen TE-toimisto

Ohjaamotoiminta Keski-Suomessa. Emmi Lahti Ohjaamokoordinaattori Keski-Suomen TE-toimisto Ohjaamotoiminta Keski-Suomessa Emmi Lahti Ohjaamokoordinaattori Keski-Suomen TE-toimisto Ohjaamo yksi ovi moniin palveluihin Alle 30-vuotiaille nuorille tarkoitettu henkilökohtaisen neuvonnan, ohjauksen

Lisätiedot

Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki / Kirjastopalvelujen näkökulma

Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki / Kirjastopalvelujen näkökulma Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki / näkökulma Vetovoimainen kaupunki - Liikunnan ja kulttuurin tarjonta - Aktiivinen kaupunkielämä - Kehittyvä kaupunkikeskus - Liikunnan ja kulttuurin näkyvyys

Lisätiedot

Tampereen strategian lähtökohdat hyvinvointipalvelujen näkökulmasta

Tampereen strategian lähtökohdat hyvinvointipalvelujen näkökulmasta Tampereen strategian lähtökohdat hyvinvointipalvelujen näkökulmasta Johtoryhmien strategiastartti 25.4.2017 johtaja Taru Kuosmanen 1 Kokemukset nykyisestä strategiasta ja odotukset tulevalle Nykyinen strategia

Lisätiedot

Kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen Liikunnan vastuualue, Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto

Kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen Liikunnan vastuualue, Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto Avustusmahdollisuuksia soveltavaan luontoliikuntaan OKM:n liikuntatoimen hallinnonalalla Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuus 28.9.2018, Tarvaspää Kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen Liikunnan

Lisätiedot

TOIMINNALLISET TAVOITTEET 2014

TOIMINNALLISET TAVOITTEET 2014 TOIMINNALLISET TAVOITTEET 2014 Hallintokunta Sitovuustaso Kustannuspaikka Vapaa-aikalautakunta Liikunta ja urheilu 434, 437, 445 ja 465 Järjestetään monipuolisia liikuntamuotoja eri-ikäisille kuntalaisille.

Lisätiedot

NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN RAHOITUS- JA VALTIONAVUSTUSTEN SÄHKÖINEN HAKU -seminaari

NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN RAHOITUS- JA VALTIONAVUSTUSTEN SÄHKÖINEN HAKU -seminaari NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN RAHOITUS- JA VALTIONAVUSTUSTEN SÄHKÖINEN HAKU -seminaari 4.10.2017 Jyväskylä Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm, Nuorisotoimen ylitarkastaja Päivi Pienmäki-Jylhä, Ylitarkastaja

Lisätiedot

Sivistystoimen tuloskortti 2012

Sivistystoimen tuloskortti 2012 Sivistystoimi Sivistystoimen tuloskortti 2012 NÄKÖKULMA JA KESKEISET TAVOITTEET 2012 OPERATIIVISET TOIMET JA MITTARIT JA TAVOITETASO 2012 SEKÄ VASTUUTAHO ASIAKKAAT 1. Sivistystoimen palvelut tukevat jatkumoa

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI

TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI TUUSULAN KUNNALLISJÄRJESTÖ Vaaliohjelma 2017 - ELINVOIMAA TUUSULAAN - HALLINNOSTA IHMISTEN YHTEISÖKSI Keskustalla on yhdessä tekemisestä 110 vuotinen perinne. Keskusta rakentaa politiikkansa ihmisen, ei

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusmahdollisuuksia. Pori kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju, Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusmahdollisuuksia. Pori kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju, Opetus- ja kulttuuriministeriö Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusmahdollisuuksia Pori 12.12.2017 kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju, Opetus- ja kulttuuriministeriö Creative Industries Finland/Sanna Peurakoski Taustaa ja tilastoja

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sivistystoimi Aulis Pitkälä

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sivistystoimi Aulis Pitkälä Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sivistystoimi Aulis Pitkälä Kaikkien sivistyskaupunki Oppiva sivistyskaupunki Elinvoimainen sivistyskaupunki Innovatiivinen sivistyskaupunki Espoo on sivistyskaupunki

Lisätiedot

Kaupungin ydin- ja tukiprosessit. Kaupunginhallitus

Kaupungin ydin- ja tukiprosessit. Kaupunginhallitus Kaupungin ydin- ja tukiprosessit Kaupunginhallitus 28.5.2018 Järvenpään kaupunki Minna Lohtander 21.5.2018 Prosessien työstäminen Järvenpään kaupunki Minna Lohtander 21.5.2018 2 Uuden Järvenpään prosessien

Lisätiedot

Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta. Tampere Marjariitta Viiri

Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta. Tampere Marjariitta Viiri Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta Tampere 12.4.2018 Marjariitta Viiri Kehittämisavustukset Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt kehittämisavustuksia 695 500

Lisätiedot

Hyvinvoitityö kuntien vahvuudeksi - seminaari Vuokatti, Katinkulta

Hyvinvoitityö kuntien vahvuudeksi - seminaari Vuokatti, Katinkulta Hyvinvoitityö kuntien vahvuudeksi - seminaari 28.9.2017 Vuokatti, Katinkulta Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja, sairaanhoitopiirin johtaja, sote - ja maakuntauudistuksen valmisteluryhmän varapuheenjohtaja

Lisätiedot

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta 1 Sivistyslautakunta 48 27.08.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutumisen seuranta SIVIS 48 Lastensuojelulaki (417/2007) astui voimaan 1.1.2008. Laissa todetaan, että kunnan tai useamman

Lisätiedot

Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana

Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana Kuntien kulttuuritoimintalaki uudistuu 7.12.2017 Johanna Selkee Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto Kulttuuripalvelujen visio 2025 Kulttuuripalveluiden merkitys

Lisätiedot

Ohjaamojen projektipäällikköpäivät. kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff

Ohjaamojen projektipäällikköpäivät. kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff 15.09.2016 Ohjaamojen projektipäällikköpäivät kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff Koordinaatti Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus valtakunnallinen palvelu- ja kehittämiskeskus, sijaintipaikka

Lisätiedot

Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä

Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä Heli Hätönen, TtT, erityisasiantuntija Ikäihmisten liikunnan foorumi. 4.12.2013, Helsinki 2.12.2013 Hätönen 1 Sisältö

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä

Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuudet Maaliskuu 2019 Kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju 6 Kehittämistehtävä Opetus-

Lisätiedot

Ohjaamo osana ESR-toimintaa

Ohjaamo osana ESR-toimintaa Ohjaamo osana ESR-toimintaa Kohti ohjaamoa 23.9.2014 Merja Rossi Ohjelmakausi 2014-2020 yksi ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma Sekä Euroopan sosiaalirahaston ESR

Lisätiedot

MITEN MAAKUNTAUUDISTUS EDISTÄÄ ELINVOIMAA?

MITEN MAAKUNTAUUDISTUS EDISTÄÄ ELINVOIMAA? MITEN MAAKUNTAUUDISTUS EDISTÄÄ ELINVOIMAA? Aija Tuimala Muutosjohtaja Etunimi Sukunimi etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 MAAKUNTAHALLINTO? Suorilla vaaleilla valittu valtuusto 59 hlö Oikeus

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE HYVINVOINNIN TOIMIALAN ORGANISAATIORAKENNE HYVINVOINNIN TOIMIALAN TOIMINTA JA TALOUS VUONNA 2018 Hyvinvointilautakunnan tehtävänäon vastata toimialansa palveluista kokonaisuutena ja palvelujen yhteensovittamisesta.

Lisätiedot

Strateginen tulosohjausasiakirja , I-taso

Strateginen tulosohjausasiakirja , I-taso Strateginen tulosohjausasiakirja 2015 2018, I-taso 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Rovaniemen kaupunginhallitus ja Rovaniemen aluelautakunnat: Alakemijoen, Alaounasjoen, Ranuantien,

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus 26 Koulutuslautakunta Suunnittelukauden keskeiset tavoitteet Keskeiset toimenpiteet vuonna 2017 Mittari / arviointi Varhaiskasvatuspalvelut 1. Uusi esiopetus- ja varhaiskasvatussuunnitelma käytäntöön Esiopetus-

Lisätiedot

Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä. Opastavan päätösseminaari Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys

Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä. Opastavan päätösseminaari Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Yhdistysten rooli muuttuvassa sote- ja kuntakentässä Opastavan päätösseminaari 4.4.2017 Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen Järjestämislailla säädetään,

Lisätiedot

Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian Työsuunnitelma 2019

Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian Työsuunnitelma 2019 Vuosittainen talousarvioon liitettävä ja tilinpäätöksessä tarkasteltava lautakuntatasoinen Kaupunkistrategian 2018 2020 Työsuunnitelma 2019 Strateginen päämäärä: HYVINVOINNILLA VETO- JA PITOVOIMAA 1. Kaikille

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Vähintään tyydyttävällä tasolla (kouluarvosanalla > 8.5)

Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Vähintään tyydyttävällä tasolla (kouluarvosanalla > 8.5) Tulosalue: **HALLINTO Tavoitteen määrittely Mittari Tavoite Toteuma Asiakastyytyväisyys Arviointikysely Vähintään tyydyttävällä (kouluarvosanalla > 8.5) Toteuma 8,3. Tavoite ei Avoimuus, julkisuus Todentaminen

Lisätiedot

Tehtäväalue: Hyvinvointi LIITE 1

Tehtäväalue: Hyvinvointi LIITE 1 Tehtäväalue: 210501 Hyvinvointi LIITE 1 Hyvinvointilautakunnan tehtävät ja toimivalta Lautakunta johtaa ja kehittää hyvinvointitoimialaa (aikaisemmat kirjasto- ja kulttuuritoimen ja vapaa-aikatoimen toimialat)

Lisätiedot

Ympäristön muutos. Uusi hyvinvointi. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti. Tulevaisuuden kunta. Muuttuva johtaminen.

Ympäristön muutos. Uusi hyvinvointi. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti. Tulevaisuuden kunta. Muuttuva johtaminen. Hyvinvointiennakointi Hyvinvointijohtaminen kunnassa ja yhdyspinnoilla Uusi hyvinvointi Ympäristön muutos Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti Hyvinvointinäkökulmaa yhdyspintasopimu ksiin Tulevaisuuden

Lisätiedot

Taide ja kulttuuri osana alueiden kehitystä; Näkymä vuoteen 2025

Taide ja kulttuuri osana alueiden kehitystä; Näkymä vuoteen 2025 Taide ja kulttuuri osana alueiden kehitystä; Näkymä vuoteen 2025 Työryhmän toimeksianto 1. kartoittaa alueellisten ja paikallisten taide- ja kulttuuripalvelujen tuottamisen malleja ja tilaa maan erilaisilla

Lisätiedot

Yhdessä eteenpäin! - Elinikäisen ohjauksen TNO-palveluja kehittämässä

Yhdessä eteenpäin! - Elinikäisen ohjauksen TNO-palveluja kehittämässä Yhdessä eteenpäin! - Elinikäisen ohjauksen TNO-palveluja kehittämässä Opin ovi klinikka 8.4.2014, Helsinki, Lintsi Ulla-Jill Karlsson, OKM neuvotteleva virkamies Ari-Pekka Leminen, TEM neuvotteleva virkamies

Lisätiedot

Ohjaamoja kehittämässä

Ohjaamoja kehittämässä Ohjaamoja kehittämässä Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Satakunnan verkostoitumisseminaari 15.4.2016 Helsinki Ohjaamo-toimintamallin taustaa ja suuntaviivoja Eurooppalainen yhteistyö 2007-2015 Suuntaviivoja

Lisätiedot

Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta

Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta Kohti sivistyskuntaa kunta edistää taiteen perusopetuksen saatavuutta Taiteen perusopetuksen kehittäminen kunnissa keskustelutilaisuus 22.11.2017 Johanna Selkee Erityisasiantuntija p. 050 435 9420, johanna.selkee@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

Vapaa-ajanlautakunta Kulttuuri

Vapaa-ajanlautakunta Kulttuuri Vapaa-ajanlautakunta Kulttuuri KAUPUNGINHALLITUS KH 10.6.2013, 219 Talousarvion 2014 ja taloussuunnitelman 2015-2017 laatimisohjeet, Talouden tasapainottaminen: 1) toimielimien tulee tehdä osana ensi vuoden

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus

Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus Arja Huotari Kulttuuritalon johtaja Kulttuuripalvelupäällikkö 21.3.2019 KULTTUURI-ILMASTONMUUTOS Cultural Climate Change ROHKEASTI REUNALLA Hinterland

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPRATIIVINN SOPIMUS 2016 Vapaa-aikatoimiala Palvelualue: Turun kaupunginorkesteri Sopimuksen tarkoitus: Operatiivinen sopimus täydentää toimialan strategista sopimusta. Tässä sopimuksessa määritellään

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2014

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2014 VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.4.2014 Päävastuualueen johtajan katsaus Vapaa-aikapalveluiden toimintotasoiset sitovuustasot ovat vapaa-aikapalveluiden hallinto, kirjastopalvelut, kulttuuripalvelut,

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9)

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9) Liite nro 1 (1/9) Toimiala: Kasvu ja oppiminen Vetovoimainen, uudistuva ja kehittyvä Äänekoski Asiakas Toimialojen asiakastyytyväisyyskysely 3,7 3,7 3,9 3,9 3,9 4 Keskeisiä toimenpiteitä n saavuttamiseksi:

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2021 Hyvinvoinnin johtoryhmä JOHDANTO Hyvinvointipalvelut tuottaa palveluja kaikille kuntalaisille. Palvelut pidetään houkuttelevina ja luotettavina. Palvelutoiminnan

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE 2018 2021 Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SISÄLLYS S. 2-3 S. 4-5 S. 6-7 S. 8-9 S. 10-11 S. 12-13 Yleinen strateginen päämäärä Visio

Lisätiedot

Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella

Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella Sopimus sivistystoimialan yhteisten hallintopalvelujen tuottamisesta vuonna 2014 ja taloussuunnitelmakaudella 2014-2017 Sopimuksen tarkoitus Tällä operatiivisella sopimuksella pääprosessia edustava toimialajohtaja

Lisätiedot

ALUEELLISET OHJAAMOT JA KOHTAAMO -PROJEKTI

ALUEELLISET OHJAAMOT JA KOHTAAMO -PROJEKTI ALUEELLISET OHJAAMOT JA KOHTAAMO -PROJEKTI KT, projektipäällikkö Salmia NUORISOTAKUU KOKONAISUUS /TEM Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittäminen TL3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus Erityistavoite 6.1

Lisätiedot

Perhekeskus kevätseminaari Marjatta Kekkonen. Erityisasiantuntija Lasten, nuorten ja perheiden palvelut yksikkö, THL

Perhekeskus kevätseminaari Marjatta Kekkonen. Erityisasiantuntija Lasten, nuorten ja perheiden palvelut yksikkö, THL Perhekeskus kevätseminaari 23.5.2018 Marjatta Kekkonen Erityisasiantuntija Lasten, nuorten ja perheiden palvelut yksikkö, THL Mitä perhekeskus tekee? Toimii yhteisöllisenä kohtaamispaikkana, mahdollistaa

Lisätiedot

Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä

Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä Ville Nieminen, projektipäällikkö, Kuntaliitto @ViVaNieminen 1. Hyvinvoinnin edistäminen indikaattoreista toimenpiteisiin 2. Hyvinvointiennakointi

Lisätiedot

Koulutuksellinen tasa-arvo kehittämishanke 2013-2015. Projektipäällikkö Minna Tuominen, Perusopetuspalvelut

Koulutuksellinen tasa-arvo kehittämishanke 2013-2015. Projektipäällikkö Minna Tuominen, Perusopetuspalvelut Koulutuksellinen tasa-arvo kehittämishanke 2013-2015 Projektipäällikkö Minna Tuominen, Perusopetuspalvelut Koulutuksellinen tasa-arvo -hankkeessa kehitetään lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden palvelukokonaisuutta

Lisätiedot

Ohjaamo Helsinki. Tuloksia ja tulevaa. Sirkku Reponen projektipäällikkö

Ohjaamo Helsinki. Tuloksia ja tulevaa. Sirkku Reponen projektipäällikkö Ohjaamo Helsinki Tuloksia ja tulevaa Sirkku Reponen projektipäällikkö Kaupunkistrategiaa toteuttamassa Helsinki kehittää yhteensovitettuja, vaikuttavia ja ihmiskasvoisia palveluja yhdessä kaupunkilaisten

Lisätiedot

Palvelut järjestetään monimuotoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa

Palvelut järjestetään monimuotoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa Ryhmän nimi: Sosiaali- ja terveyskeskus TOIMINTAA OHJAAVAT TAVOITTEET TOIMENPITEET JA SEURANTA TOTEUTUMINEN 25.4.2016 1. Sujuvat arjen palvelut Kuntalaiset saavat lain edellyttämät sotepalvelut Palvelut

Lisätiedot

Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt. Ajankohtaiskatsaus. Johtaja Terhi Päivärinta. Kuntamarkkinat 12.9.

Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt. Ajankohtaiskatsaus. Johtaja Terhi Päivärinta. Kuntamarkkinat 12.9. Ajankohtaiskatsaus Johtaja Terhi Päivärinta Kuntamarkkinat 12.9.2018 Hallituskausi päättymässä Mitä jäi käteen? Kärkihankkeet? Rahoitus? 2 6.9.2018 Uuden vaalikauden isoja kysymyksiä Miten vahvistetaan

Lisätiedot

ALUEHALLINTOVIRASTON HARKINNANVARAISET NUORISOTYÖN VALTIONAVUSTUKSET

ALUEHALLINTOVIRASTON HARKINNANVARAISET NUORISOTYÖN VALTIONAVUSTUKSET ALUEHALLINTOVIRASTON HARKINNANVARAISET NUORISOTYÖN VALTIONAVUSTUKSET Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Harkinnanvaraiset valtionavustukset Nuorten työpajatoiminta

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 25.4.2018 Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/2018, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2017

Lisätiedot

Nuorten kuuleminen ja osallisuus. Siiloista kokonaisuuteen Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki

Nuorten kuuleminen ja osallisuus. Siiloista kokonaisuuteen Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki Nuorten kuuleminen ja osallisuus Siiloista kokonaisuuteen 9.2.2018 Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki KAUPUNKISTRATEGIA 2017-2025 VISIO 2025 - Hulluna Huittisiin! Huittinen on turvallinen

Lisätiedot

Keski-Suomen Elinikäisen ohjauksen kehittämisryhmä: ELINIKÄISEN OHJAUKSEN STRATEGISET PAINOPISTEET RESILIENSSI OSAAMINEN

Keski-Suomen Elinikäisen ohjauksen kehittämisryhmä: ELINIKÄISEN OHJAUKSEN STRATEGISET PAINOPISTEET RESILIENSSI OSAAMINEN Päivitetty 6.2.2019 Keski-Suomen Elinikäisen ohjauksen kehittämisryhmä: ELINIKÄISEN OHJAUKSEN STRATEGISET PAINOPISTEET 2019-2020 PAINOPISTEET JA TAVOITTEET: NUORET RESILIENSSI OSAAMINEN Osaajien positiivinen

Lisätiedot

2 Hyvinvointi talousarvio 2017 ja henkilöstömäärä

2 Hyvinvointi talousarvio 2017 ja henkilöstömäärä Toimiala: toimialajohtaja HYVINVOINTI Hyvinvointijohtaja 2,1 hlöä Toimialan keskitetyt palvelut mm. henkilöliikennesihteeri 31.12.2017 saakka Palvelualueet: palvelualuejohtajat HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN

Lisätiedot

Yksikön toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Arabia-Viola

Yksikön toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Arabia-Viola Yksikön toimintasuunnitelma Varhaiskasvatusyksikkö Arabia-Viola Sisältö Yleistä Toimintakulttuuri Leikki ja monipuoliset työtavat Toiminnan arviointi ja kehittäminen Ryhmän toiminnan arviointi Yhteistyö

Lisätiedot

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä. Valtuustosali 5.2.2014

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä. Valtuustosali 5.2.2014 Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020 Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä Valtuustosali 5.2.2014 Vaihe 1A. Osallistujia pyydettiin kertomaan, millaiset olisivat Nurmijärven hyvät lasten

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen palvelualue 2016

Kasvun ja oppimisen palvelualue 2016 Kaupunginhallitus 5.10.2016 Kuopion kaupungin talousarvio 2016 sekä vuosien 2016-2019 toimintaja taloussuunnitelma Sivu 87: sivun loppuun lisätään kasvun ja oppimisen palvelualueen toiminnalliset tavoitteet

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA 24 447 941 MENOT 25 617 800 25 934 500 25 834 500 26 025 986 4,8 % 1,2 % -0,4 % 100,7 % 2 269 241 TULOT 1 962 000 2 125 790 2 125 800 2 347 557-13,5 % 8,3 % 0,0 % 110,4 % 22 178 700

Lisätiedot

Hilkka Halonen. toimitusjohtaja Meriva sr.

Hilkka Halonen. toimitusjohtaja Meriva sr. Hilkka Halonen toimitusjohtaja Meriva sr hilkka.halonen@meriva.com Hyvinvointi määritelmät Elintaso tulot, asuminen, työllisyys, koulutus ja terveys Yhteisyyssuhteet paikallis- ja perheyhteisyys, ystävyyssuhteet

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 7/ (6) Vapaa-ajanlautakunta

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 7/ (6) Vapaa-ajanlautakunta Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 7/2018 1 (6) Vapaa-ajanlautakunta 15.06.2018 170 Vapaa-ajanlautakunnan TA2019 laadintaohjeet ja talouskehys ROIDno-2017-3085 Valmistelija / lisätiedot: Merja Tervo,

Lisätiedot