Vaihtoraportti. Annika Niittylä. Singapore, syksy Nanyang Technological University, kahdenvälinen vaihtokohde opetuskieli: englanti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vaihtoraportti. Annika Niittylä. Singapore, syksy Nanyang Technological University, kahdenvälinen vaihtokohde opetuskieli: englanti"

Transkriptio

1 Vaihtoraportti Singapore, syksy 2016 Nanyang Technological University, kahdenvälinen vaihtokohde opetuskieli: englanti Annika Niittylä Bioinformaatioteknologian koulutusohjelma Raportin saa julkaista yhteystietoineen Into-sivuilla. Vaihdon aikana kirjoittamani blogi on luettavissa osoitteessa: Blogin tekstejä ja kuvia saa käyttää mainonnassa blogin omistajan mainiten.

2 Yleiskuvaus kohteesta Singapore oli helppo kohde aasialaiseen kulttuuriin tutustumiselle. Maa on hyvin turvallinen, siisti ja järjestelmiltään toimiva, mikä teki uuteen maahan sopeutumisesta helppoa. Singaporen asukasluku on Suomen luokkaa eli noin 5,5 miljoonaa, mutta määrä tuntui suuremmalta, koska Singaporen pituus lännestä itään on vain 40 kilometriä. Singaporen asukkaista 74 % on kiinalaisia, 13 % malaijeja (= malesialaista alkuperää) ja 9 % intialaisia. Enemmistön vuoksi kiinalainen kulttuuri korostui maassa selkeästi muita enemmän, mutta kokonaisuudessaan maa oli ihastuttava kulttuurien sulatusuuni, jossa sai silmäyksen ja maistiaispalan myös indonesialaisesta, thaimaalaisesta, korealaisesta ja vietnamilaisesta kulttuurista ja keittiöstä. Ydinkeskusta oli huippumoderni ja täynnä pilvenpiirtäjiä, hienoja ravintoloita ja luksuskauppakeskuksia. Keskustan ulkopuolella asuinalueet koostuivat tiheään rakennetuista kerrostaloista, mutta saaren pohjoispuolelta löytyi valtavia luonnonpuistoja, joissa ihmiset pääsivät kulkemaan vaellusreittejä pitkin. Singaporessa ei ollut hyviä hiekkarantoja, joten auringonottoa varten paras vaihtoehto oli matkustaa puolen tunnin lauttamatkan päähän viereisille pienille saarille.

3 Singaporen ilmasto on kuuma ja kostea. Lämpötila on päivisin tasaisesti +30 astetta ja yleensä iltaisin ja öisin voimakkaat sadekuurot riepottelevat puita ja pensaita. Itse koin ilmaston toisinaan liiankin tukalaksi, vaikka sisätilat olivat yleisesti jäätävän hyvin ilmastoituja. Valitsin Singaporen vaihtokohteekseni, koska halusin opiskella englanniksi ja matkustaa kauas. Olin kuullut, että Singaporesta olisi helppo ja halpa lähteä kiertämään myös naapurimaita. Lisäksi olin kiinnostunut kiinalaisesta kulttuurista, ja vaihdon aikana halusin päästä oppimaan kiinan kieltä. Tosin paikalliset ihmettelivät valintaani, koska jos olisin heidän mukaansa halunnut oppia kiinaa, minun olisi kannattanut valita kohteekseni Kiina. Nanyang Technological University oli ensisijainen hakukohteeni, koska löysin sieltä eniten itseäni kiinnostavia kursseja ja mahdollisuudet opiskella muitakin kuin Bioengineering-kursseja olivat hyvät. Järjestelyt Järjestelyt Suomessa sujuivat helposti. Aalto-yliopiston Into-sivuilla oli hyvät kuvaukset kaikista vaihtokohteista ja haun alkaessa vaadittavat dokumentit oli listattu selkeästi. Suurin työ oli opintosuunnitelmien tekeminen kaikkiin kolmeen hakukohteeseen, mihin kului useampikin ilta. Itselleni pieni pettymys oli se, etten ollut huomannut ottaa selvää kaikkien itseäni kiinnostavien kohteiden kielitodistusvaatimuksista. Singaporeen ei vaadita TOEFL-todistusta, mutta esimerkiksi Kiinaan vaaditaan, ja minun olisi pitänyt varata aika kokeeseen hyvissä ajoin. Myös Singaporessa järjestelyt olivat selkeät. Viisumi eli Student Pass haettiin koululla järjestetyn viisumihakupäivän aikana, ja muuten tietoa käytännön asioista tuli säännöllisesti sähköpostilla.

4 Hain apurahoja ja stipendejä kesällä ennen vaihtoon lähtöä. Lomakkeiden täyttämiseen kului aikaa ja jotkin säätiöt vaativat tarkat verotiedot ja virkatodistukset niin itseltä kuin vanhemmilta. Oli hyvä, että olin ottanut selvää apurahoista heti vaihtopaikan saamisen jälkeen, sillä eri säätiöillä on hakuaikoja ympäri vuotta ja olisi ollut ikävä huomata vasta kesällä, että jotkin hakuajat ovat menneet jo umpeen. Sain apurahoja Aalto-yliopistolta, Lions Clubilta, Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuralta sekä yhdeltä säätiöltä. Hain kahdesti myös AYY:n vaihtostipendiä, mutta sitä ei myönnetty kummallakaan kerralla. Rokotukset olivat suuri menoerä, sillä halusin ottaa kaikki YTHS:n suosittelemat. Lisäksi Singaporessa hain malarialääkityksen Kambodzhan matkaa varten, vaikka lääkitys ei olisi ollut välttämätön vain 9 päivää kestävää reissua varten. Rokotuksia ja lääkkeitä ei korvattu vakuutuksistani. Minulla oli jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus ja laaja kotivakuutukseni olisi korvannut matkatavaroille sattuneet vahingot.

5 Käytännön asiat vaihtokohteessa NTU oli hyvä valinta, koska yliopisto tarjosi huoneen kampukselta kaikille kandidaattiopiskelijoille ja osalle maisteriopiskelijoista. Sain huoneen pari vuotta sitten valmistuneesta asuntolasta Pioneer Hallista, jossa huonekaverini oli kiinalainen vaihtarityttö. Asuntola oli siisti, toimiva, hyvien yhteyksien päässä koulusta ja metroasemasta sekä halpa (vuokra noin 900 euroa koko syksyltä). Vaihtareilla ei ollut mahdollisuutta hakea yksityisiä huoneita, ja joskus huoneen jakaminen täysin vieraan henkilön kanssa oli hieman raskasta, vaikka toisista vaihtareista tulikin läheisiä ystäviä kämppiksiensä kanssa. Asuntolan puute oli se, että siellä ei ollut keittiötä eikä ruuanlaittomahdollisuutta, mutta onneksi kaikilla asuntoloilla oli oma food court eli ravintola-alue, josta sai aika hyvää ruokaa noin 3 euron hintaan. Kampukselta löytyi kirjastoja, lähikauppa, posti ja joitakin elektroniikan erikoisliikkeitä, joten suurimman osan asioistaan pystyi hoitamaan lähtemättä keskustaan tai lähimpään ostoskeskukseen. Yliopistolla on YTHS:ä vastaava terveydenhuoltosysteemi, josta opiskelijat saavat palvelua maksettuaan kaikille pakollisen terveydenhoitomaksun. Yleisesti Singapore on Suomen hintatasoa. Food courteissa ruoka on halpaa, mutta vaatteet, ravintolat ja taksit ovat Suomen hinnoissa. Valitettavasti Uber on samanhintainen kuin normaali taksi, joten siinäkään ei pääse säästämään.

6 Opinnot Suoritin kansainvälisen sivuainekokonaisuuden, jonka alle kaikki suorittamani kurssit sijoitetaan. Alla on lista käymistäni kursseista. Koodi Kurssi Mainittavaa BG4215 Biomedical Nanotechnology Luennot kestivät 3h, mikä oli aika pitkä aika keskittyä. Aihe oli mielenkiintoinen ja lopuksi kurssilla tehtiin esitelmä. Ryhmäni aihe oli Diabetespotilaiden monitorointi. BG4234 Stem Cell Fundamentals 3h luennot olivat erittäin pitkiä, vaikeaa asiaa ja luennoitsijalla oli vahva kiinan aksentti. CH2801 Chemical and Biomolecular Engineering Laboratory 2A 7 labratyötä, joista kahdesta piti kirjoittaa kunnollinen raportti ja viidestä vain lyhyet tehtävät. Työt suht helppoja siihen nähden, että olin jo suorittanut orgaanisen kemian labrat Aallossa. EE8061 Innovation and Technology Management Yksi lempikursseistani. Varsin tutaisa. Luennot vajaa 2h ja toisena päivänä 1h tehtävien läpikäyntiä. Todella hauskat luennoitsijat. LC9001 Chinese Language Level 1 Ehdoton lempikurssini. Opettaja oli vaativa, joka piti yllä jatkuvaa keskustelua opiskelijoiden kesken. Kuulin, että toiset kiinan opettajat olivat vähän rennompia, mutta tiukka kuri johti hyviin tuloksiin ja hyvään yhteishenkeen opiskelijoiden kesken. MT4002 Essentials of Project Management Aika helppo kurssi projektin eri vaiheista. Tosin helppo aihepiiri johti siihen, että koe oli kaikille helppo ja Gaussin käyrällä tehty arviointi antoi melko huonon arvosanan itselleni. Gaussin käyrällä suoritettiin kaikkien muidenkin tenttien arvostelu.

7 Vapaa-aika Kampuksella oli yhtä paljon urheilu-, tanssi- ja muita harrastuskerhoja kuin Otaniemessäkin. Syksyn alussa oli päivä, jolloin kaikki kerhot esittelivät toimintaansa. Liityin Lindy Hop - tanssikerhoon, joka järjesti harjoituksia kahtena iltana viikossa. En ollut aikaisemmin tanssinut, mutta harjoituksissa oli tosi hauskaa ja lisäksi kerhossa tutustui paikallisiin ja sai uusia kavereita. Muuten suurin osa vapaa-ajasta meni matkustellessa. Tein kaksi viikonloppureissua Malesiaan Kuala Lumpuriin ja Tiomanin saarelle, väliviikolla olin 9 päivää Kambodzassa, yhtenä pitkänä viikonloppuna kävin Balilla, vapaapäivinä ennen lopputenttejä kävin Thaimaassa Krabilla ja Taiwanissa ja lukukauden loputtua lähdin viikoksi Filippiineille ja viikoksi Pekingiin. Matkustelu onnistui, koska loppuviikosta minulla ei ollut pakollista läsnäoloa koulussa ja yleisesti reissaaminen ja majoittuminen olivat halpoja. Lopuksi Vaihto-opiskelu oli hyvä tilaisuus pohtia ja kokeilla, mistä olen kiinnostunut ja mitä haluaisin opiskella maisterivaiheessa. Vapaa-ajalla pystyin käymään uusissa harrastuksissa ja tekemään asioita, joihin ei Suomessa kilta- ja muulta yhdistystoiminnalta jää aikaa. Toisaalta puoli vuotta meni vauhdilla, koska tuntui, että lyhyessä ajassa oli tehtävä ja nähtävä kaikki. Ero oli selkeä kokolukuvuotisiin vaihtareihin verrattuna, jotka opiskelivat enemmän ja matkustelivat harvemmin, sillä heillä ei ollut kiire suorittaa asioita. Vaihdon aikana sain rohkeutta englannin puhumiseen ja kirjoittamiseen, minkä lisäksi sain itsevarmuutta haastavistakin tilanteista selviämiseen. Yksi ikimuistoisimmista kokemuksista oli vapaaehtoiseksi osallistuminen Slush Singaporessa, jossa työkieli oli tietysti englanti. Myös Tokion ja Shanghain Slushista saapui aktiiveja, joihin tutustuin tapahtumapäivän aikana. Kiinan kieleen jäi hyvä pohja, ja aion jatkaa opiskelua myös Suomessa. Vaihto-opiskelu oli hieno ja odotukset ylittävä kokemus, josta olin haaveillut jo pitkään. Vaihdon aikana en sairastunut pientä flunssaa ja vatsavaivoja pahemmin enkä myöskään joutunut muihin hankaluuksiin. Opin ottamaan asioita rennommin, sillä matkoilla tapahtui kaikenlaisia pieniä ja yllättäviä vastoinkäymisiä, joista aina selvisimme porukalla. Vaihdosta jäi paljon hyviä ystäviä, ja samassa koulussa olleiden suomalaisten kanssa näemme edelleenkin ja pidämme tiiviisti yhteyttä. Lisää vaihtokokemuksiani voi lukea Singahdus Singaporeen -blogistani:

8

Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU)

Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU) Opiskelijan tiedot Koulutusohjelma: Kemian kandidaattiohjelma Vaihdon ajanjakso: Syksy 2016 Raportin saa julkaista www-sivuilla ilman yhteystietoja. Vaihtoraportti Nanyang Technological University (NTU)

Lisätiedot

Vaihtopaikasta kiinnostuneet saavat ottaa minuun yhteyttä (pietari pellinen ät aalto fi).

Vaihtopaikasta kiinnostuneet saavat ottaa minuun yhteyttä (pietari pellinen ät aalto fi). Vaihtoraportti Koulutusohjelma: Rakenne- ja rakennustuotantotekniikka Vaihtoyliopisto: KAIST Korean Advanced Institute of Science and Technology Vaihto-ohjelma: Kahdenvälinen vaihtokohde Opetuskieli: Englanti

Lisätiedot

Vaihtoraportti. National University of Singapore, NUS Syksy Evelina Bäck. Kemian tekniikan koulutusohjelma

Vaihtoraportti. National University of Singapore, NUS Syksy Evelina Bäck. Kemian tekniikan koulutusohjelma Vaihtoraportti National University of Singapore, NUS Syksy 2015 Evelina Bäck Kemian tekniikan koulutusohjelma Kahdenva linen vaihtosopimus, opetuskielena englanti. Raportin saa julkaista www-sivuilla.

Lisätiedot

Vaihtoraportti Singapore NTU

Vaihtoraportti Singapore NTU Vaihtoraportti Singapore NTU Kemian, bio- ja materiaalitekniikka Nanyang Technological University Kahdenvälinen vaihtokohde 07.01.2016 06.05.2016 SINGAPORE Singapore on hyvin pieni ja tiheästi asuttu viisikymmentä

Lisätiedot

Vaihtoraportti NTU Singapore

Vaihtoraportti NTU Singapore Vaihtoraportti NTU Singapore Mikko Poranen, Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan Korkeakoulu mikko.poranen@aalto.fi Lukuvuosi 2015/2016 Minun kriteerini vaihtokohteelle oli päästä jonnekin lämpimään, suurempaan

Lisätiedot

Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018

Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018 Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018 Miska Konttinen 1 1. JOHDANTO Vietin kevään 2018 Ateenassa vaihto-opiskelujen merkeissä. Yliopistona toimi Athens University of Economics and Business (AUEB).

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Yleiskuvaus kohteesta. Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa. Käytännön asiat vaihtokohteessa. Opinnot

Vaihtoraportti. Yleiskuvaus kohteesta. Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa. Käytännön asiat vaihtokohteessa. Opinnot Vaihtoraportti Koulutusohjelma: Materiaalitekniikka Vaihtoyliopisto: KU Leuven Ajankohta: 15.9.2014-8.2.2015 Vaihto-ohjelma: Erasmus Opetuskieli: englanti S-posti: michael.saulny@aalto.fi Julkaisuoikeus:

Lisätiedot

Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011. Bond University KTA

Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011. Bond University KTA Vaihtoraportti lukuvuosi 2010-2011 Bond University KTA Henkilötiedot Koulutusohjelma: Kiinteistötalous Vaihtoyliopisto: Bond University Sijainti: Gold Coast, Queensland, Australia Ajankohta: 1.9.2010 30.4.2011

Lisätiedot

ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC. Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi

ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC. Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi ERASMUS 2008 BRNO CZECH REPUBLIC Suvi-Mari Knuutti Mari Alasalmi Brno Tsekin 2. suurin kaupunki, noin 400 000 asukasta Opiskelijoita lähes neljäsosa asukkaista (80 000) Kaupungissa kolme yliopistoa: Masaryk

Lisätiedot

North2north Winnipeg Kanada

North2north Winnipeg Kanada North2north Winnipeg Kanada WINNIPEG Manitoba provinssin pääkaupunki Kanadan 7. suurin kaupunki Väkiluku 634 000 asukasta Kaupungissa on kaksi yliopistoa University of Winnipeg (n. 9000 opiskelijaa) ja

Lisätiedot

MATKARAPORTTI Brno University of Technology Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz)

MATKARAPORTTI Brno University of Technology Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz) MATKARAPORTTI Brno University of Technology 1.2.2006 30.6.2006 Faculty of Business and Management (http://www.vutbr.cz) Kimmo K. kimmo.kokkila (at) tkk.fi K Opiskelu Vaihto-opiskelijoiden lukukausi Brnossa

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut. MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut. MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014 LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kansainväliset palvelut MATKARAPORTTI Institute of Chemical Technology, Praha Kevät 2014 Ville Rantanen Kemiantekniikka Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Lähtövalmistelut ja

Lisätiedot

Kanazawan yliopisto (KUSEP) Kahdenvälinen vaihto: Lokakuu 2014 - Syyskuu 2015

Kanazawan yliopisto (KUSEP) Kahdenvälinen vaihto: Lokakuu 2014 - Syyskuu 2015 Tuomas Mäkinen Sähkötekniikan kandidaattiohjelma Automaatio- ja systeemitekniikka 22. lokakuu 15 Kanazawan yliopisto (KUSEP) Kahdenvälinen vaihto: Lokakuu 2014 - Syyskuu 2015 Opetuskieli: Japani Hain vaihto-opiskelemaan

Lisätiedot

Raportti vaihto-opiskelusta

Raportti vaihto-opiskelusta Raportti vaihto-opiskelusta Alexis Troberg, alexistroberg@gmail.com Tietotekniikka Ajankohta: Syyskuu 2013 kesäkuu 2014 Vaihto ohjelma: Eurecom Opintojen opetuskieli: englanti Kohde: Eurecom, Sophia Antipolis,

Lisätiedot

Vaihtoraportti Singapore Syksy 2013

Vaihtoraportti Singapore Syksy 2013 Vaihtoraportti Singapore Syksy 2013 Kiinteistötalouden koulutusohjelma/insinööritieteiden korkeakoulu Vaihtoyliopisto: National University of Singapore Vaihto-ohjelma: Kahdenvälinen vaihtokohde Opetuskieli:

Lisätiedot

Kemian tekniikan koulutusohjelma Nanyang Technological University, syksy 2013 Kahdenvälinen vaihtokohde Raporttini saa julkaista www-sivuilla

Kemian tekniikan koulutusohjelma Nanyang Technological University, syksy 2013 Kahdenvälinen vaihtokohde Raporttini saa julkaista www-sivuilla Kemian tekniikan koulutusohjelma Nanyang Technological University, syksy 2013 Kahdenvälinen vaihtokohde Raporttini saa julkaista www-sivuilla Nanyang Technological University, Singapore Kuva 1. Nanyang

Lisätiedot

Vaihtoraportti National Chengchi University

Vaihtoraportti National Chengchi University Vaihtoraportti National Chengchi University Taipei, Taiwan Geomatiikka Vaihtoajankohta: 1.9.-31.12.2013 Taiwan, Taipei Taiwaniin vaihtoon hakeminen oli monen asian onnellinen sattuma. Selailin Aalto-yliopiston

Lisätiedot

Vaihtokohde: National University of Singapore, kahdenvälinen vaihtokohde, syyslukukausi 2014

Vaihtokohde: National University of Singapore, kahdenvälinen vaihtokohde, syyslukukausi 2014 Vaihtoraportti Samuli Toivanen Automaatio- ja systeemitekniikka Vaihtokohde: National University of Singapore, kahdenvälinen vaihtokohde, syyslukukausi 2014 Saa julkaista Saa lähettää kysymyksiä: samuli.toivanen@aalto.fi

Lisätiedot

Lukuvuosi Moskovan valtiollisessa teknillisessä yliopistossa eli Baumanissa

Lukuvuosi Moskovan valtiollisessa teknillisessä yliopistossa eli Baumanissa MATKARAPORTTI Henry Huusko Lukuvuosi 2015-16 Moskovan valtiollisessa teknillisessä yliopistossa eli Baumanissa 1. JOHDANTO Valitsin vaihtokohteekseni Baumanin teknillisen yliopiston Moskovassa ja vietin

Lisätiedot

KIINA. Työssäoppiminen 2018

KIINA. Työssäoppiminen 2018 KIINA Työssäoppiminen 2018 MIKSI HALUSIN KIINAAN? Täysin erilainen kuin Suomi Todella suuri valtio Talous kasvaa huimaa vauhtia Onnistunut luomaan laajan ja aktiivisen markkinaverkoston ympäri maailman

Lisätiedot

VAIHTORAPORTTI ETELÄ-KOREA - KAIST KEVÄT 2015. ALISA KOPILOW AALTO-YLIOPISTO Sähkötekniikan korkeakoulu ELEC

VAIHTORAPORTTI ETELÄ-KOREA - KAIST KEVÄT 2015. ALISA KOPILOW AALTO-YLIOPISTO Sähkötekniikan korkeakoulu ELEC KEVÄT 2015 VAIHTORAPORTTI ETELÄ-KOREA - KAIST Saa julkaista Into-sivuilla Kysymyksiä? -> alisa.kopilow@aalto.fi ALISA KOPILOW AALTO-YLIOPISTO Sähkötekniikan korkeakoulu ELEC Olin kevätlukukauden 2015 yliopistovaihdossa

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007 Matti Talala& Jarkko Jakkula MIKSI? Hollannin menestyneet kamppailu-urheilijat saivat meidän kiinnostuksen heräämään Eindhovenia kohtaan. Olisihan se hienoa mennä opiskelijavaihtoon

Lisätiedot

Athens University of Economics and Business Matkaraportti

Athens University of Economics and Business Matkaraportti Athens University of Economics and Business Matkaraportti Eero Kuiri 0421378 1. Johdanto Vietin vaihtokauteni Ateenassa keväällä 2017. Vaihtoyliopistonani toimi Athens University of Economics and Business,

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Singapore. [Author] TIEDOT. Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan korkeakoulu Automaatio- ja systeemitekniikka

Vaihtoraportti. Singapore. [Author] TIEDOT. Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan korkeakoulu Automaatio- ja systeemitekniikka Vaihtoraportti Singapore [Author] TIEDOT Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan korkeakoulu Automaatio- ja systeemitekniikka Vaihtokohde: Nanyang Technological University (NTU), Singapore Syksy 2015 Raportin

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Vaihtoraportti: National University of Ireland Maynooth, syksy 2017

Vaihtoraportti: National University of Ireland Maynooth, syksy 2017 Vaihtoraportti: National University of Ireland Maynooth, syksy 2017 Erasmus-vaihto Irlannissa 12.9-17.12.2017 Miro Saarenmaa Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan korkeakoulu Sähkötekniikan kandidaattiohjelma,

Lisätiedot

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010

SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG. Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 SAKSA HOCHSCHULE OFFENBURG Heikki Lauronen kevät-kesä 2010 Valmistelut Hochschule Offenburg Offenburg Gengenbach Asuminen Opiskelut Yhteydenpito kotimaahan Vapaa-aika Mietteitä vaihdosta Kuvia reissusta

Lisätiedot

Kansainvälisty opintojen aikana HAAGA-HELIA. Kansainvälisten asioiden koordinaattori Sonja Valjus

Kansainvälisty opintojen aikana HAAGA-HELIA. Kansainvälisten asioiden koordinaattori Sonja Valjus Kansainvälisty opintojen aikana HAAGA-HELIA Kansainvälisten asioiden koordinaattori Sonja Valjus Kansainväliset taidot osana ammattitaitoa Monipuolinen kielitaito Kulttuurienvälinen viestintä Epävarmuudensietokyky

Lisätiedot

Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä

Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä Universität Liechtenstein Vaduz, Liechtenstein Kevätlukukausi 2013 Laura Rämä SISÄLLYS 1. Saapuminen... 3 2. Orientaatioviikko... 3 3. Koulunkäynti ja kurssit... 4 3.1. Innovation and Technology Management...

Lisätiedot

Insinööritieteiden korkeakoulu Konetekniikan koulutusohjelma

Insinööritieteiden korkeakoulu Konetekniikan koulutusohjelma Insinööritieteiden korkeakoulu Konetekniikan koulutusohjelma Vaihtokohden: Pietarin polyteknillinen yliopisto Vaihtoaika: syyslukukausi 2015 Opetuskieli: Englanti Vaihto-ohjelma: Kahdenvälinen vaihtokohde

Lisätiedot

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon?

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Kysely Bastian Fähnrich Kansainvälisyys- ja kulttuurisihteeri 2008: N = 35 opiskelijaa (Oulainen) 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu) yhteensä = 95 - uusia kokemuksia

Lisätiedot

PÄIVÄLLÄ TOKIOSSA ÖISIN YOKOHAMASSA JA JOSKUS TOISIN PÄIN

PÄIVÄLLÄ TOKIOSSA ÖISIN YOKOHAMASSA JA JOSKUS TOISIN PÄIN Kasimir L. Tietoliikennetekniikka (TLT) klehvasl (at) cc.hut.fi PÄIVÄLLÄ TOKIOSSA ÖISIN YOKOHAMASSA JA JOSKUS TOISIN PÄIN VAIHTORAPORTTI VUODESTA TOKYO TECHISSÄ YSEP OHJELMASSA 2007 2008 1. JOHDANTO YSEP

Lisätiedot

Mikko Niemelä & Jonne Roppola

Mikko Niemelä & Jonne Roppola Mikko Niemelä & Jonne Roppola Tietoa Japanin vaihtokohteista Kv- toimistosta. Kumamoto National College Of Technologyyn voi hakea Tietotekniikan, Automaatiotekniikan ja Hyvinvointitekniikan opiskelijat.

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info Vaihto-opinnot ulkomailla Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info 10.4.2019 Vaihto-opinnoista yleisesti Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksytään joko kandidaatin tai maisterin tutkintoihin (ainakin vähintään

Lisätiedot

HARJOITTELU PRAHASSA 1.6.-31.8.2010. Riikka Heikkilä, RAT7SN2

HARJOITTELU PRAHASSA 1.6.-31.8.2010. Riikka Heikkilä, RAT7SN2 HARJOITTELU PRAHASSA 1.6.-31.8.2010 Riikka Heikkilä, RAT7SN2 Tšekin tasavalta Pinta-ala: 78 866 km² Asukasluku: 10 230 000 Pääkaupunki: Praha (1 172 975 as.) Muut suuremmat kaupungit: Brno (367 396 as.),

Lisätiedot

Ulkomaan jakson raportti

Ulkomaan jakson raportti Ulkomaan jakson raportti Kauneudenhoitoala Zolero www.zolero.co.uk Bishop Street 146C Londonderry Pohjois-Irlanti 5 viikkoa Työpaikalla minulle aluksi esiteltiin kauneushoitolaa, jonka yhteydessä oli myös

Lisätiedot

Kingston 05/06. Vuosi Erasmus-opiskelijana

Kingston 05/06. Vuosi Erasmus-opiskelijana Kingston 05/06 Vuosi Erasmus-opiskelijana Sisält ltö Johdanto (Erasmus-ohjelma) Yleistä Valmistelut Rahoitus Ennen lähtl htöä Asuminen Opiskelu Vapaa-aika aika Loppusanat Johdanto Socrates Erasmus on Euroopan

Lisätiedot

Coventry Tuomas Fordell AUT3SN

Coventry Tuomas Fordell AUT3SN Coventry 2007-2008 Tuomas Fordell AUT3SN Yleistä Coventry on Englannin keskiosassa sijaitseva noin 300 000 asukkaan kaupunki Perinteinen teollisuuskaupunki. Lähialueella mm. Jaguarin, Aston Martinin sekä

Lisätiedot

Johdanto. Järjestelyt

Johdanto. Järjestelyt Johdanto Olin työssäoppimassa yksin Irlannissa 4.4-17.5.2017. Työskentelin hostellissa Killarneyssa ja työkuvaani kuului hostellin respassa työskentely, aamupalasta huolehteminen sekä siivoaminen. Olen

Lisätiedot

Singapore National University of Singapore

Singapore National University of Singapore Minéa Wuori (minea.wuori@aalto.fi) Aalto-yliopisto, Sähkötekniikan korkeakoulu Pääaine: Bioinformaatioteknologia Singapore 30.7.2018-2.1.2018 National University of Singapore 1. Valmistelut 2. Alku 3.

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad Info

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad Info Vaihto-opinnot ulkomailla Mari Trinidad Info 20.4.2017 Vaihto-opinnoista yleisesti Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksytään joko kandidaatin tai maisterin tutkintoihin (ainakin vähintään vapaasti valittaviin

Lisätiedot

Elie Kopaly, Automation and Electrical Engineering. University of Wisconsin-Madison, Syksy Kahdenvälinen vaihtokohde

Elie Kopaly, Automation and Electrical Engineering. University of Wisconsin-Madison, Syksy Kahdenvälinen vaihtokohde Elie Kopaly, elie.kopaly@aalto.fi Automation and Electrical Engineering University of Wisconsin-Madison, Syksy 2015 Kahdenvälinen vaihtokohde Valitsin UW-Madisonin, koska halusin parantaa englannin kielen

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk.

Vaihtoraportti. Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka. sampsa.t.veijalainen@tkk. Vaihtoraportti Universidad Politécnica de Madrid/E.T.S.I.I. Syyslukukausi 2007, ERASMUS Puunjalostustekniikka sampsa.t.veijalainen@tkk.fi Miksi ja minne? Itselleni vaihtoon lähtö oli oikeastaan jonkinlainen

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa Ilari Lyytikäinen. Kati 4

MATKARAPORTTI. Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa Ilari Lyytikäinen. Kati 4 LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO MATKARAPORTTI Vaihto- oppilaana Mannheimin yliopistossa Saksassa 1.2.2013-14.6.2013 Ilari Lyytikäinen Kati 4 Mannheim ja yliopisto Mannheim sijaitsee Saksan Baden- Würtembergin

Lisätiedot

ESSCA Budapest Kevät 2011

ESSCA Budapest Kevät 2011 1.8.2011 ESSCA Budapest Kevät 2011 Teuvo Heikkinen TUTA Sisältö 1 JOHDANTO... 3 2 UNKARI, BUDAPEST & ESSCA... 4 3 OPISKELU... 5 4 YHTEENVETO... 6 1 JOHDANTO Lähdin opiskelijavaihtoon aikaisemman vaihtokokemukseni

Lisätiedot

Vaihtoraportti. National University of Singapore

Vaihtoraportti. National University of Singapore Vaihtoraportti National University of Singapore Syksy 2015 Vaihtokohteen valinta Halusin lähteä vaihtoon, sillä ajattelin uusien kulttuurien ymmärtämisen olevan ehdottoman hyödyllistä tulevaisuudessa,

Lisätiedot

Kuva 1: Huoneeni, jonka jaoin kahden muun suomalaisen kanssa. Koko asuntola kutsui sitä Finskij Prospektiksi.

Kuva 1: Huoneeni, jonka jaoin kahden muun suomalaisen kanssa. Koko asuntola kutsui sitä Finskij Prospektiksi. Vaihtoraportti Olen Tommi Pensas Sähkötekniikan korkeakoulusta ja opiskelen jo kuudetta vuotta sähkötekniikan koulutusohjelmaa, tarkemmin ottaen tehoelektroniikkaa. Minulla oli aina ollut halu lähtee opintojeni

Lisätiedot

Marco Richard Meier, Life Science Technologies Biomaterials and systems engineering KAIST, Etelä-Korea, Syyslukukausi 2016

Marco Richard Meier, Life Science Technologies Biomaterials and systems engineering KAIST, Etelä-Korea, Syyslukukausi 2016 Vaihtoraportti Marco Richard Meier, Life Science Technologies Biomaterials and systems engineering KAIST, Etelä-Korea, Syyslukukausi 2016 Minuun saa olla yhteydessä (marco.meier@aalto.fi) Raporttini saa

Lisätiedot

VAIHTORAPORTTI HONG KONG - HKU SYKSY 2016 ALISA KOPILOW AALTO-YLIOPISTO CHEM LIFE SCIENCE TECHNOLOGIES

VAIHTORAPORTTI HONG KONG - HKU SYKSY 2016 ALISA KOPILOW AALTO-YLIOPISTO CHEM LIFE SCIENCE TECHNOLOGIES SYKSY 2016 VAIHTORAPORTTI HONG KONG - HKU Saa julkaista Into-sivuilla Kysymyksiä? -> alisa.kopilow@aalto.fi ALISA KOPILOW AALTO-YLIOPISTO CHEM LIFE SCIENCE TECHNOLOGIES Olin syyslukukauden 2016 yliopistovaihdossa

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu National University of Singaporessa Syksylla 2015

Vaihto-opiskelu National University of Singaporessa Syksylla 2015 Vaihto-opiskelu National University of Singaporessa Syksylla 2015 Yleiskuvaus kohteesta Miksi hain juuri Singaporeen vaihtoon? Kuulin ensimmäisen kerran Singaporesta vaihtokohteena opiskelukaveriltani,

Lisätiedot

Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla.

Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla. = Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla. 1. Vaihto-opiskelu Lähtö aikaisintaan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.

Lisätiedot

Raportti vaihto-opiskelulukukaudesta Grazissa

Raportti vaihto-opiskelulukukaudesta Grazissa Vaihtoraportti Graz 2011 1 Anna Erasmuskohde: Graz Raportti vaihto-opiskelulukukaudesta Grazissa Yleistä Päätin lähteä hieman tavallista myöhemmin vaihto-opiskelemaan: viimeisenä opiskeluvuotenani. Tiesin,

Lisätiedot

Vaihtoraportti Sheffield Hallam University Sheffield, Iso-Britannia Syyslukukausi

Vaihtoraportti Sheffield Hallam University Sheffield, Iso-Britannia Syyslukukausi Lappeenrannan teknillinen yliopisto Vaihtoraportti Sheffield Hallam University Sheffield, Iso-Britannia Syyslukukausi 2017-18 Aleksi Luukkanen 1. Johdanto Suoritin opiskelijavaihtoni Sheffield Hallam Universityssa,

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Vaihtoa suunnittelevalle

Vaihtoa suunnittelevalle Vaihtoraportti - Tsinghuan yliopisto syksyllä 2015 Sisällys Vaihtoa suunnittelevalle...2 Kaupunki...2 Yliopisto...3 Arjen kulut ja hintataso...3 Miksi minä lähdin Tsinghuaan...4 Tsinghuaan vaihtoon lähtevälle...4

Lisätiedot

Vaihtoraportti Massey University Auckland / Wellington, Uusi-Seelanti 07/2006 06/2007 Antti Maunula Informaatioverkostot

Vaihtoraportti Massey University Auckland / Wellington, Uusi-Seelanti 07/2006 06/2007 Antti Maunula Informaatioverkostot Vaihtoraportti Massey University Auckland / Wellington, Uusi-Seelanti 07/2006 06/2007 Antti Maunula Informaatioverkostot Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus...2 2 Järjestelyt Suomessa ja kohdemaassa...4 3 Opinnot...5

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

MATKARAPORTTI INSTITUT TEKNOLOGI BANDUNG. Kevätlukukausi 2013. Eero Salenius

MATKARAPORTTI INSTITUT TEKNOLOGI BANDUNG. Kevätlukukausi 2013. Eero Salenius MATKARAPORTTI INSTITUT TEKNOLOGI BANDUNG Kevätlukukausi 2013 Eero Salenius 1. Valmistautuminen vaihtoon Ei voi muuta kuin onnitella, jos sinut on valittu Bandungiin vaihtoon. Jos kaipaat vaihdoltasi muutakin

Lisätiedot

Vaihtoraportti Nanyang Technological University, Singapore

Vaihtoraportti Nanyang Technological University, Singapore Biotuotetekniikka Nanyang Technological University, Singapore Tammikuu 2014 Toukokuu 2014 GEM Trailblazer vaihto-ohjelma Raportin saa julkaista internetissä nimettömänä Vaihtoraportti Nanyang Technological

Lisätiedot

Dornbirn, Itävalta. Matkaraportti kevät Essi Halttula

Dornbirn, Itävalta. Matkaraportti kevät Essi Halttula Dornbirn, Itävalta Matkaraportti kevät 2018 Essi Halttula Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 1.1 Muutto ja orientaatioviikko... 1 2 Asuminen ja eläminen... 2 2.1 Alue... 3 3 Opiskelu... 4 3.1 Kurssit...

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Automaatio- ja systeemitekniikka. Valter Sandström. valter.sandstrom@gmail.com

Vaihtoraportti. Automaatio- ja systeemitekniikka. Valter Sandström. valter.sandstrom@gmail.com Vaihtoraportti Automaatio- ja systeemitekniikka Valter Sandström valter.sandstrom@gmail.com Vaihto-ohjelma: Freemover Ajankohta: 11.07.2014-21.07.2014 Kohde: Stellenbosch University, Western Cape, South

Lisätiedot

Vaihtokohde. Vaihtoon lähtö

Vaihtokohde. Vaihtoon lähtö Erasmus Vaihtoraportti Grazin teknillinen yliopisto, Graz, Itävalta Syyslukukausi 2011/2012 Opetuskielet: saksa ja englanti Opiskelen Kemian tekniikan korkeakoulussa. Vaihtoon lähtiessäni olin opiskellut

Lisätiedot

Vaihtoraportti Rooman La Sapienza yliopistosta keva tlukaudelta 2014

Vaihtoraportti Rooman La Sapienza yliopistosta keva tlukaudelta 2014 Vaihtoraportti Rooman La Sapienza yliopistosta keva tlukaudelta 2014 Tässä vaihtoraportissa kerrotaan, millaista oli opiskella Euroopan suurimmassa yliopistossa, joka sijaitsee yhdessä kauimmin asutuista

Lisätiedot

UNIVERSITAT POLITÈCHNICA DE CATALUNYA VILANOVA I LA GELTRÚ

UNIVERSITAT POLITÈCHNICA DE CATALUNYA VILANOVA I LA GELTRÚ UNIVERSITAT POLITÈCHNICA DE CATALUNYA VILANOVA I LA GELTRÚ European Project Semester 2008 Eeva Siuruainen (TTE5SN2) ENNEN LÄHTÖÄ Minulla oli suuri halu päästä tekemään työharjoitteluni ulkomailla ja muu

Lisätiedot

1 JOHDANTO 2 ENNEN MATKAA 3 MATKA 4 IRLANTI

1 JOHDANTO 2 ENNEN MATKAA 3 MATKA 4 IRLANTI SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 ENNEN MATKAA... 2 3 MATKA... 2 4 IRLANTI... 2 4.1 DUBLIN... 2 4.2 NÄHTÄVYYDET... 3 4.3 LIIKKUMINEN... 3 5 KOULU... 3 5.1 KOULU... 3 5.2 KOULUSSA KÄYNTI... 4 6 ASUMINEN... 4 6.1

Lisätiedot

Matkaraportti Kevät 2013

Matkaraportti Kevät 2013 Matkaraportti Kevät 2013 University of Strathclyde Business School Duke of Wellington - patsas K93614 1 Sisällysluettelo 1. Valmistautuminen vaihtoon.... 3 2. Opiskelu vaihtokohteessa...4 2.1 Yleistä kursseista

Lisätiedot

Vaihtoraportti Lissabon, Portugali Syyslukukausi 2015 Yleistä

Vaihtoraportti Lissabon, Portugali Syyslukukausi 2015 Yleistä Vaihtoraportti Lissabon, Portugali Syyslukukausi 2015 Kemian tekniikan koulutusohjelma/life Science Technologies Vaihtoyliopisto: Instituto Superior Técnico Vaihto-ohjelma: Erasmus Vaihtoaika: 9/2015-2/2016

Lisätiedot

Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Leikola

Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Leikola Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu Leikola 4.1.2019 Verkkopalvelut TOP 3 WebOodi (oodi.aalto.fi/a) ilmoittautumiset, kurssikuvaukset, suoritukset MyCourses (mycourses.aalto.fi) Kurssien kotisivut,

Lisätiedot

St.Petersburg. Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen. Savon ammattiopisto

St.Petersburg. Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen. Savon ammattiopisto St.Petersburg Sami Julkunen, Leila Jokelainen, Anni Pöllänen, Emmi Vainikainen ja Marianne Honkonen Savon ammattiopisto Mitä, Missä ja Milloin? Kävimme vierailemassa Venäjällä, Pietarissa. Tarkoituksena

Lisätiedot

Boost your future career! Study Life - Go Abroad!

Boost your future career! Study Life - Go Abroad! Boost your future career! Study Life - Go Abroad! Syksy 2017 Miksi tarvitsen kansainvälistä kokemusta? Vahvistut Eläminen vieraassa maassa ja kulttuurissa kasvattaa henkistä kanttiasi. Virkistyt Saat uusia

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

Kansainvälinen harjoittelu. Jukka Inget TTE8SN2 Jaakko Hartikka TTE9SNL

Kansainvälinen harjoittelu. Jukka Inget TTE8SN2 Jaakko Hartikka TTE9SNL Kansainvälinen harjoittelu Jaakko Hartikka TTE9SNL Vaihtoon hakeminen ja alkujärjestelyt Minulla oli kauan ollut sellainen etäinen haave vaihdosta ja usein ajattelin, että olisi mukava lähteä mutta se

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

Teknillinen korkeakoulu stirrone@cc.hut.fi. Tsinghua University Peking, Kiina syksy 2009. Vaihtoraportti. Yleistä

Teknillinen korkeakoulu stirrone@cc.hut.fi. Tsinghua University Peking, Kiina syksy 2009. Vaihtoraportti. Yleistä Teknillinen korkeakoulu stirrone@cc.hut.fi Tsinghua University Peking, Kiina syksy 2009 Vaihtoraportti Yleistä Opiskelin syyslukukauden 2009 Tsinghuan yliopistossa, Pekingissä Kiinassa. Tsinghua on yksi

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

VAIHTORAPORTTI Tuulia Talvio Université de Lausanne syksy 2012

VAIHTORAPORTTI Tuulia Talvio Université de Lausanne syksy 2012 PERUSTIETEIDENKORKEAKOULU VAIHTORAPORTTI Tuulia Talvio Université de Lausanne syksy 2012 Sisällysluettelo 1.JOHDANTO 2.JÄRJESTELYTSUOMESSAJAKOHDEMAASSA 2.1MATKAT 2.2HAKUPROSESSI 2.3VAKUUTUKSET 2.4ASUMINEN

Lisätiedot

Kari Kammonen

Kari Kammonen 1 6.8.2012 MATKARAPORTTI KEVÄT 2012 Kari Kammonen 2 Sisällysluettelo 1.Miksi Linköping kannattaa valita vaihto-oppilas paikaksi?...3 2.Alkuvalmistelut, kun opiskelupaikka on varmistunut...3 3.Opintojen

Lisätiedot

Maahanmuutto Opiskelu

Maahanmuutto Opiskelu - Yliopisto Haluaisin hakea yliopistoon. Kerrot, että haluat hakea yliopistoon Haluan hakea. Kerrot, että haluat hakea johonkin tutkinto-ohjelmaan kandidaatin ohjelmaan jatko-opintoihin tohtorin ohjelmaan

Lisätiedot

LUT Highway. Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot mennessä. Elokuu 2018 LUT Highway 2

LUT Highway. Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot mennessä. Elokuu 2018 LUT Highway 2 Avoimen yliopiston väyläopintojen mukaiset opinnot 31.5.2019 mennessä 2 väyläohjelma Ohjelmassa aloittaa opiskelijoita Kauppatiede 39 Tuotantotalous 26 Tietotekniikka 14 Energiatekniikka 3 Ympäristötekniikka

Lisätiedot

VAIHTORAPORTTI. Czech Technical University in Prague. Faculty of Nuclear Sciences and Physical Engineering. Vaihto-ohjelma: Erasmus

VAIHTORAPORTTI. Czech Technical University in Prague. Faculty of Nuclear Sciences and Physical Engineering. Vaihto-ohjelma: Erasmus VAIHTORAPORTTI Czech Technical University in Prague Faculty of Nuclear Sciences and Physical Engineering Vaihto-ohjelma: Erasmus Ajankohta: 12.09.2013-5.2.2014 Yleiskuvaus Praha on kaupunkina erittäin

Lisätiedot

YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE

YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE Esimerkkilukujärjestys Yritysjuridiikka 2019-2020 YRITYSJURIDIIKAN ERIKOISTUMISALUE Tästä löydät ohjeita opintojen ajoittamiseen ja suunnitteluun kandidaattiopintojen 2. ja 3. lukuvuonna. Tutkinnon suorittamiseksi

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100%

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Palaute Nyytin ja SPR:n Hengailuillasta 4.11.2011 Yhteenvetoraportti Osallistujia 31, joista 8 miestä. Palautteita 24 Sukupuoli Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% 1. Nainen 16 66,67% 2. Mies

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mirka Jalonen, kv-suunnittelija, Insinööritieteiden korkeakoulu

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mirka Jalonen, kv-suunnittelija, Insinööritieteiden korkeakoulu Vaihto-opinnot ulkomailla Mirka Jalonen, kv-suunnittelija, Insinööritieteiden korkeakoulu Miksi vaihtoon? Globaalit työmarkkinat Kansanvälisestä kokemuksesta hyötyä työelämässä; tuo vaihtokokemuksesi esille

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

146 27% % % % 100% 22% 75 25% 73 24% Kolmannen vuoden opiskelijat

146 27% % % % 100% 22% 75 25% 73 24% Kolmannen vuoden opiskelijat Tampereen yliopisto / Opintopalvelut 22.5.2012 Ulkomailla opiskelu ja harjoittelu,, &. Lopussa 2012 erilliskysymykset. Osallistuminen opiskeluun tai -harjoitteluun ulkomailla 180 11 2 146 27% 80 1 Olen

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville Alankomaat, Groningen Selviytymisopas vaihtoon lähteville Topi Dahlström & Janne Väänänen (LVI4SN) 2007 Matkat Helpoiten pääsee lentämällä Amsterdamiin ja sieltä junalla (n.2h) Groningeniin. Halvimmalla

Lisätiedot

Kemian tekniikka Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey Syksy 2015 Kahdenvälinen vaihtokohde Opetus englanniksi ja espanjaksi

Kemian tekniikka Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey Syksy 2015 Kahdenvälinen vaihtokohde Opetus englanniksi ja espanjaksi Kemian tekniikka Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey Syksy 2015 Kahdenvälinen vaihtokohde Opetus englanniksi ja espanjaksi Raportin saa julkaista verkossa Tecnológico de Monterrey,

Lisätiedot

Kielellinen selviytyminen

Kielellinen selviytyminen BILBAO Kulttuurit kohtaavat Bilbaossa ollessani havaitsin täysin erilaisen päivärytmin. Päivät ovat todella pitkiä, sillä ihmiset viihtyvät myöhään ulkona viettäen aikaa perheen ja ystäviensä kanssa. Myös

Lisätiedot

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Janet Valliovuo ja Ramoona Rahja, Horaca11 Johdanto Lähdimme ulkomaille, koska halusimme kokeilla jotain erilaista ja kokeilla rajojamme. Halusimme lähteä Iso-Britanniaan,

Lisätiedot

7.8. 28.8.2008 EILC kielikurssi, University of Kaposvár 29.8.2008 27.5.2009 Budapest University of Technology and Economics

7.8. 28.8.2008 EILC kielikurssi, University of Kaposvár 29.8.2008 27.5.2009 Budapest University of Technology and Economics Vaihtoraportti Yhdyskunta ja ympäristötekniikka riikka.nousiainen (at) tkk.fi 7.8. 28.8.2008 EILC kielikurssi, University of Kaposvár 29.8.2008 27.5.2009 Budapest University of Technology and Economics

Lisätiedot

13.10 27.11.2015 Krista Paavolainen

13.10 27.11.2015 Krista Paavolainen 13.10 27.11.2015 Krista Paavolainen Ensimmäinen päivä Saavuimme noin puoli kahdelta Kiinan aikaan Shanghaihin, Zhoupun alueelle, jossa sijaitsi meidän majoituspaikkamme kuuden viikon ajalle. Majoituimme

Lisätiedot

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Väkiluku 48,5 miljoonaa Pinta-ala 99 313 km 2 Kieli Korea Valuutta Won Aikavyöhyke GMT +8 Pääkaupunki Seoul Presidentti Lee Myung-bak Etelä-Korea University

Lisätiedot

Opinnot haltuun: Vaihto-opiskelu ulkomailla. Minna Pekkanen Kansainväliset opiskelijapalvelut

Opinnot haltuun: Vaihto-opiskelu ulkomailla. Minna Pekkanen Kansainväliset opiskelijapalvelut Opinnot haltuun: Vaihto-opiskelu ulkomailla Minna Pekkanen Kansainväliset opiskelijapalvelut Kuka voi lähteä vaihtoon? Vaihtoon voi lähteä kaikista kauppatieteiden kandidaatin ohjelman erikoistumisalueista

Lisätiedot

Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense. Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B

Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense. Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B Kevät 2011, Etelä-Tanskan yliopisto, Odense Reetta-Mari Tammela RAT8SN2B Valmistelut ja hakeminen Haku Etelä-Tanskan yksikköön tehtiin kokonaisuudessaan yliopistosivuilta löytyvällä lomakkeella kv-toimiston

Lisätiedot

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi:

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi: PEVA TOIMINTA nimi: PASSI Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti: 1. Opiskelutaidot

Lisätiedot

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Kansainväliset palvelut. Matkaraportti. Ateena - Syksy Janne Neuvonen Tuta 5

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Kansainväliset palvelut. Matkaraportti. Ateena - Syksy Janne Neuvonen Tuta 5 Lappeenrannan teknillinen yliopisto 17.3.2013 Kansainväliset palvelut Matkaraportti Ateena - Syksy 2012 Janne Neuvonen Tuta 5 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Hakeminen vaihto-oppilaaksi... 3 3. Vaihto-opiskelun

Lisätiedot