P.S. Muista lukea Jampostit, leirikirjeet ja muu info vielä kerran ennen leiriä. Huomioithan myös, että joukkueen nettisivut päivittyvät kokoajan.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "P.S. Muista lukea Jampostit, leirikirjeet ja muu info vielä kerran ennen leiriä. Huomioithan myös, että joukkueen nettisivut päivittyvät kokoajan."

Transkriptio

1 Suomen jamboreejoukkue (12) SUOMEN JAMBOREEJOUKKUEEN LEIRIKIRJE 2 Tervehdys kaikille Suomen jamboreejoukkueen jäsenille! Kädessäsi on viimeinen infokirje ennen leiriä! Joukkue on valmiina lähtöön Ruotsiin kohti partion 22. maailmanjamboreeta. Nyt on enää pakkaamatta henkilökohtaiset varusteet, sillä joukkueen kontitkin ovat jo kohta matkalla Ruotsiin. Reilun kuukauden päästä pääsemme kokemaan unohtumatonta partiokokemusta yhdessä Ruotsissa. Tässä toisessa leirikirjeessä saat tietoa joukkueen säännöistä, viestinnästä ja yhteyksistä leiriläisiin leirinaikana, ohjeita hätätilanteita varten, matkustusasiakirjoista, rahoista ja arvotavaroista, terveydestä sekä pukeutumisohjeen, pakkaamisohjeen, varusteluettelon, linjaautojen reiteistä sekä, nimineuloista ja jamboreen jälkeen saamastasi muistopaketista. Toivotamme tsemppiä pakkaamiseen ja mukavaa kesää! Leirillä nähdään! Suomen joukkueen johtoryhmä P.S. Muista lukea Jampostit, leirikirjeet ja muu info vielä kerran ennen leiriä. Huomioithan myös, että joukkueen nettisivut päivittyvät kokoajan.

2 Suomen jamboreejoukkue (12) Suomen jamboreejoukkueen säännöt Yhteisten sääntöjemme noudattaminen takaa sen, että jamboreematkastamme tulee jokaiselle unohtumaton kokemus. Meillä on oikeus onnistuneeseen matkaan ja velvollisuus auttaa toisiakin viihtymään. Meillä kaikilla on samat säännöt, me tulkitsemme niitä samalla tavalla ja tarvittaessa annettavat sanktiot ovat kaikille samat. Joukkueen jäseninä olemme sitoutuneet noudattamaan näitä sääntöjä. Näiden sääntöjen lisäksi joukkueella on ohjeita matkustamista ja leirielämää varten. 1. Edustamme koko matkan ajan Suomen partiolaisia, käyttäydymme partiomaisesti ja toimimme hyvänä esimerkkinä o Suomalaisilla on hyvä maine, käyttäydymme siis sen mukaisesti. 2. Kunnioitamme toisia ihmisiä sekä vieraita kulttuureja ja niiden tapoja 3. Teemme päätökset yhdessä aina kun se on mahdollista ja pysymme tehdyissä päätöksissä o Merkittäviä päätöksiä voi tehdä yksin vain silloin, kun se on välttämätöntä. 4. Noudatamme vartiojärjestelmää sekä matkalla että leirillä 5. Osallistumme kaikkeen suunniteltuun ohjelmaan 6. Teemme meille annetut tehtävät hyvin ja määräajassa 7. Tarjoamme sekä pyydämme apua ja puutumme ongelmiin heti o Leirilippukunnanjohtajat ovat vastuussa leiriläisistä, mutta myös IST:ien on autettava heitä ja ohjattava leiriläisiä tarvittaessa. 8. Huolehdimme omasta ja partioystäviemme levosta o Leirialueella pidetään kiinni yhteisistä hiljaisuussäännöistä. Hiljaisuuden aikaan liikkumista leirialueella on vältettävä. o Leiriläisten on oltava leirilippukunnan alueella kello Sen jälkeen ennen hiljaisuutta voi hoitaa ainoastaan tavallisia iltatoimia, kuten peseytyä tai käydä WC:ssä alaleirin pesutiloissa. o Matkan aikana hiljaisuus on vastaavasti kello Liikumme aina niin, että kaikilla on turvallista, ja huolehdimme toinen toisistamme o Tukholmassa ja leirin ulkopuolella on aina liikuttava pienissä ryhmissä, ei yksin. Leiriläiset kulkevat lähtökohtaisesti aina leirilippukunnanjohtajan kanssa. o Poistuttaessa leirialueelta muuten kuin ohjelmiin tai omaan IST-työtehtävään on ilmoittauduttava NHQ:ssa sekä lähtiessä että palattaessa. Leirialueen ulkopuolella liikut omalla vastuulla. o Johtajaikäisten yöpyminen sekä leiriläisten käynti (muuten kuin ohjelmissa) leirialueen ulkopuolella on mahdollista vain hyvin poikkeukselliseti ja joukkueenjohtajan luvalla.

3 Suomen jamboreejoukkue (12) 10. Noudatamme Suomen Partiolaisten päihdelinjauksia o Kaikenlainen huumeisiin sekaantuminen on ankarasti kielletty. Huumeiden hallussapidosta, käytöstä ja yrityksistä hankkia huumeita ilmoitetaan viranomaisille, kotiin ja leiriorganisaatiolle. Kaikki havainnot huumeista leirialueella on ilmoitettava joukkueen päivystäjälle. o Alkoholin käyttö sekä alkoholin tuominen leirialueelle, kulkuneuvoihin ja majapaikkoihin on kielletty. Myös päihtyneenä esiintyminen leirillä on kielletty. o Houkutteleminen tupakoinnin aloittamiseen on kielletty. Leirillä tupakointi on sallittu vain virallisilla tupakointipaikoilla. o Leiriläisten alkoholinkäytöstä ja tupakoinnista ilmoitetaan kotiin. 11. Noudatamme Suomen sekä paikallista lakia ja jamboreen sääntöjä o Myös alkoholin ja tupakan osalta Sääntöjen rikkominen Tietyt sääntöjen rikkomukset ovat niin vakavia, ettei joukkue enää niiden jälkeen voi ottaa vastuuta osallistujasta. Näissä tilanteissa joudumme lähettämään osallistujan kotiin omalla kustannuksella. Tällaisia tilanteita ovat: o Rikkomukset, joiden vuoksi leiriorganisaatio poistaa osallistujan leirialueelta tai ei päästä osallistujaa sinne. Jamboreen sääntöjen mukaan tämä voi tapahtua vaarallisen käytöksen tai muita kohtaan tapahtuneiden rikkomusten (esim. varkauksien) perusteella. o Huumeiden käyttö, hallussapito tai yritys hankkia huumeita. o Päihtyneenä esiintyminen o Lainrikkomukset tai vaarallinen käytös, joiden vuoksi osallistuja ei voi enää matkustaa joukkueen mukana tai olla joukkueen jäsenenä. Kaikki päätökset joukkueen jäsenen lähettämisestä kotiin tekee Suomen joukkueen johtoryhmä osallistujaa kuultuaan.

4 Suomen jamboreejoukkue (12) VIESTINTÄ JA YHTEYDET JOUKKUEEN JÄSENIIN Yleistä Jamboreella on valtavan paljon mielenkiintoista tekemistä. Jos leiriläisestä ei kuulu mitään, hän on todennäköisesti vain niin innoissaan kaikesta jamboree-ohjelmasta, että yhteydenpito kotiin on unohtunut. Osallistujat eivät myöskään joka päivä pääse soittamaan tai sähköpostin ääreen. Ei siis kannata odottaa, että osallistujaan voi pitää yhteyttä joka päivä, eikä siitä myöskään ole syytä olla huolissaan. Leirimatkan turvallisuuteen on panostettu ja kattavat suunnitelmat on tehty, jotta jamboree olisi kaikille osallistujille turvallinen kokemus. Viestinnästä hätätilanteissa kerrotaan alempana. Otanko puhelimen mukaan? Emme suosittele leiriläisille matkapuhelimen ottamista mukaan. Leiriläiset kulkevat kaupunkipäivän aikana ryhmissä, joissa johtajilla on aina puhelimet mukana turvallisuussyistä. Itse jamboree on partioleiri, jonne puhelimen pärinä ei sovi. Leirillä on maksulliset ja siksi rajalliset puhelimen lataus- sekä arvotavaroiden säilytysmahdollisuudet. Jos jostain syystä välttämättä aiot ottaa puhelimen mukaan, ei kannata ottaa sitä kaikkein kalleinta mallia, vaan kaivaa kaapista vähän vanhempi puhelin. Jamboreella puhelin pidetään lähtökohtaisesti kiinni. Staffilla ja vastuussa olevalla leirilippukunnanjohtajalla on oltava puhelin mukana. Huom! Kaikki viestintä ulospäin ja Suomeen mahdollisissa onnettomuustilanteissa tapahtuu joukkueen johdon kautta. Bussimatkan ja leirin aikana leiriläiset ovat näissä tilanteissa ensisijaisesti yhteydessä leirilippukunnanjohtajiin ja IST:it matkaryhmän johtajaan tai IST-välittäjiin. Yhteydenpito kotiin Päivittäistä yhteydenpitoa varten kannattaa sopia kotiväen kanssa ennen lähtöä vaikka tekstiviestien tai sähköpostin lähettämisestä. Leirillä on nettikahviloita, mutta niihin voi olla jonoa, joten joka päivä ei luultavasti ole mahdollista lukea tai kirjoittaa sähköposteja. Jos on välttämättä tarve puhua puhelimessa, kannattaa etukäteen sopia soittoaika, jolloin se häiritsee leirielämää mahdollisimman vähän. Osallistujille voi myös lähettää postia, ks. tästä alempana. Leirikuulumiset Leirikuulumisia voi seurata päivittäin netissä sekä leiriorganisaatio että Suomen leirijoukkueen nettisivuilta. Joukkueen nettisivuilta löytyy muun muassa päivittäin ilmestyvä LeiriJamposti, leirikuvia, videopätkiä, haastatteluita ja paljon muuta. Kannattaa siis vierailla nettisivuilla ahkeraan! Ja muista lähettää linkkivinkit myös kavereille, sukulaisille ja tuttaville! Jamboreen englanninkieliset nettisivut: Kuulumiset leiriltä suomeksi Facebookissa: WSJ 2011 Finnish contingent Twitterissä: wsj11fi

5 Suomen jamboreejoukkue (12) HÄTÄTILANTEET 1) Matkalla tai leirillä Jokainen osallistuja saa kaulapussissa roikkuvan turvakortin, jossa ovat hätänumerot, kokoontumispaikat ja muut hätätilanteissa tarvittavat tiedot ja ohjeet. Turvakortit jaetaan linja-autoissa matkan alussa. Jos osallistujalle matkalla tai jamboreella tapahtuu onnettomuus tai muu vakava tapahtuma, ovat leiriläiset ensisijaisesti yhteydessä omiin leirilippukunnanjohtajiinsa ja IST:it matkaryhmän johtajaan tai ISTvälittäjiin. Leirilippukunnanjohtajat ja matkaryhmän johtajat sekä IST-välittäjät soittavat joukkueen päivystysnumeroon. Vastuullinen päivystäjä vastaa numeroon 24 h. Päivystyspuhelin sijaitsee matkan aikana matkaryhmän johtajalla ja jamboreen aikana joukkueen leiritoimistossa, NHQ:ssa. Suomen joukkueen hätänumero on Huom! Joukkueen numero on tarkoitettu hätä- ja erityistilanteita, ei päivittäistä kuulumisten vaihtoa varten. Kaikki viestintä ulospäin ja Suomeen mahdollisissa onnettomuustilanteissa tapahtuu joukkueen johdon kautta. Joukkueen johto ottaa tarvittaessa yhteyttä osallistujien kotiväkeen. 2) Kotona Mikäli osallistujan kotona tai lähipiirissä tapahtuu jotain vakavaa, jonka vuoksi osallistujaan on saatava yhteys, voivat vanhemmat soittaa joukkueen päivystysnumeroon. Suomen leirijoukkueen hätänumero: Toivomme, että vanhemmat ymmärtävät, että pienen kaupungin kokoiselta leirialueelta, jonne on majoittunut yli ihmistä, emme pysty nopeasti hakemaan yksittäistä osallistujaa puhelimeen. Huom! Joukkueen numero on tarkoitettu hätä- ja erityistilanteita, ei päivittäistä kuulumisten vaihtoa varten. 3) Tiedotusvälineissä tai muussa viestinnässä Joukkue seuraa päivittäin Suomen sekä tärkeimpiä kansainvälisiä tiedotusvälineitä ja joukkueen nettisivuille päivitetään uutisia erityisesti aiheista, jotka voivat koskea Suomen joukkuetta. Olemme lisäksi tiiviisti yhteydessä Suomen Ruotsin suurlähetystöön ja saamme myös osallistujilta nopeasti tiedon mahdollisista onnettomuuksista. Jos siis tiedotusvälineissä näkyy uutinen tai tulee muuten viesti, jonka perusteella on mahdollista, että Suomen joukkueen jäseniä on kohdannut onnettomuus, on syytä ensin käydä tarkistamassa asia joukkueen tai suurlähetystön nettisivuilta. Suomen leirijoukkueen nettisivut: Suomen Ruotsin suurlähetystön nettisivut: Jos nettisivuilla ei todeta asiasta mitään ja tilanne on vakava, voivat vanhemmat soittaa Ulkoministeriön ympärivuorokautiseen päivystysnumeroon. Ulkoministeriön päivystysnumero: (09) Suomen joukkueen päivystysnumeroon ei ole näissä tilanteissa syytä soittaa, koska joukkueen päivystysnumero on tarkoitettu joukkueen jäsenille hätäviestintää varten (ks. ylempänä). Joukkueen päivystäjällä ei myöskään ole mahdollisuuksia vastata, mikäli soittajia on paljon. Näin voi käydä, jos satojen osallistujien vanhemmat ovat nähneet saman uutisen ja haluavat tietää tilanteesta. Ulkoministeriön numerossa on tätä varten riittävä kapasiteetti.

6 Suomen jamboreejoukkue (12) POSTIN LÄHETTÄMINEN JAMBOREELLE Postia voi leirille lähettää seuraavalla osoitteella World Scout Jamboree Finnish Contingent Nimi / Leiriläinen Leirilippukunnan nimi SE Rinkaby, Sweden Oletko IST tai Staffin jäsen? Korvaa osoitteessa teksti "Leiriläinen" tekstillä IST tai Staff sekä jätä lippukunnan nimi pois. MATKUSTUSASIAKIRJAT Jokaisella leirimatkalle osallistuvalla tulee olla mukanaan voimassaoleva passi tai virallinen henkilökortti. Matkustusasiakirjasta suositellaan ottamaan mukaan matkalle kaksi kopiota, ja säilyttämään niitä matkan ajan turvallisessa paikassa kosteudelta suojattuna eri paikoissa toisistaan. Yhden kopion voi varmuuden vuoksi jättää myös kotiin. Matkustusasiakirjan voi myös skannata ja lähettää itselleen sähköpostilla, mikäli postilaatikko on luettavissa mistä tahansa koneelta. Kunkin matkaryhmän johtajan tulee varmistua siitä, että matkustusasiakirjat ovat mukana ja voimassa ennen kuin matkaryhmä lähtee liikkeelle. PARTIOVAKUUTUS Partiovakuutus on toissijainen ja se on sidottu jäsenmaksuun. Ilman voimassaolevaa partiojäsenmaksua ei siksi oteta leirille mukaan. Suosittelemme oman matkavakuutuksen hankkimista, koska partiovakuutuksen kattavuus matkoilla ei ole aivan yhtä laaja kuin matkavakuutuksen. Suosittelemme myös tilaamaan ilmaisen eurooppalaisen sairasvakuutuskortin Kelalta ( RAHAT JA RAHOJEN KÄYTTÖ JAMBOREELLA Ruotsin leiriorganisaatio toivoo käteisvapaata leiriä, eli ostoksia tehdään pääasiassa luottokorteilla. Lisäksi jokainen leiriläinen saa niin sanotun ID-kortin, johon on mahdollista ladata rahaa leirillä ja myös ennen leiriä pankkisiirrolla (ohjeet tähän löytyvät leirin internetsivuilta). Tällä sitten voi jamboreen kaupoissa tehdä ostoksia. AINOA VALUUTTA JOLLA JAMBOREELLA VOI MAKSAA ON RUOTSIN KRUUNU. Mutta Jamboreen pankki myy ja ostaa mm. euroja ja Ruotsin kruunuja. Mikäli et maksanut etukäteen lisätilaustuotteita ja aiot noutaa ne leirillä NHQ:ssa niin silloinkin valuutta on Kruunu. NHQ:ssa ei käy mikään pankki- tai luottokortti, eikä ID-kortti vaan ainoastaan käteinen. Luottokortit jotka käyvät jamboreella: Visa Visa Electron MasterCard Maestro JCB American Express

7 Suomen jamboreejoukkue (12) TERVEYS JA LÄÄKINTÄ Muistutus rokotuksista Jamboreelle lähtiessä, kuten aina ulkomaille matkustaessa, tulee varmistaa omien rokotustensa riittävyys. Joukkueen rokotussuositus löytyy sivulta Rokotussuositus. Katso myös Jamposti nro3. Ennalta valmistautuminen leiriin Valmistaudu leiriin myös lukemalla leirikirjasta Terveenä leirillä osio. Henkilökohtainen matka-apteekki * Tavallisia laastareita * Rakkolaastari (esim. Compeed) * Ensiside * Ideaaliside/tukiside * Särkylääke (esim. ibuprofeeni tai parasetamoli) * Henkilökohtaiset lääkkeet (muista ottaa mukaan myös tarvittaessa otettavat lääkkeet, astma- ja allergialääkkeet, insuliini ja migreenilääkkeet) * Perusvoide * Hydrokortisonivoide * Huulirasva * Kurkkupastillit * Nenäliinoja * Käsidesipullo * Terveyssiteet * Aurinkorasva riittävä suojakerroin * Hellehattu päänsuojaksi * Aurinkolasit * Juomapullo Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihin Jos olet hyvin allerginen, ota EpiPen mukaan. Ota lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissaan mukaan. Bussimatkalle * Korvatulpat * Niskatyyny/tyyny * Silmälaput * Matkapahoinvointilääkkeet

8 Suomen jamboreejoukkue (12) PUKEUTUMISOHJE Matka Joukkue matkustaa mukavissa ja siisteissä asusteissa ja kaikki käyttävät meno- ja paluumatkalla Suomen partiolaisten edustushuivia ja joukkueen t-paitaa. Huivia pidetään päällä kun ollaan ulkona bussista eli laivoilla matkustettaessa, kaupunkipäivänä ja esim. ravintolassa ruokailtaessa. Kylmällä ilmalla käytetään joukkueen päällystakkia, huivi pidetään aina takin päällä. Yhteiset tilaisuudet leirillä Jamboreen yhteisissä tilaisuuksissa (kuten avajaiset ja päättäjäiset) käytetään virallista partiopaitaa, mustia/ tummansinisiä housuja tai mustaa/tummansinistä polvipituista tai pitempää hametta (ja hameen kanssa tummia sukkia tai sukkahousuja), edustushuivia ja väiskiä. Suomalaiset eivät käytä kahta huivia yhtä aikaa eli kun käytetään edustushuivia, ei käytetä leirihuivia ja leirihuivia käytettäessä ei käytetä edustushuivia. Arki leirillä Leirialueella liikuttaessa emme voi pukeutua ihan miten sattuu. Vaikka aurinko kuinka porottaisikin ja tekisi meidän pohjalaisten olon kovin tukalaksi, meidän tulee muistaa, että eri kulttuureissa on erilaisia pukeutumistottumuksia. Kukaan partiolainen ei halua omalla pukeutumisellaan loukata muita partiolaisia. Näin ollen bikinit ja muut paljastavat vaatteet eivät ole sopiva leiriasuste muualla kuin vesiohjelmapisteessä. Leirillä käytetään säänmukaista varustusta, leirihuivia sekä leiriorganisaatiolta ja Suomen joukkueelta saatuja tunnuksia. Väiskiä tai muuta päähinettä käytetään aina ainakin aurinkoisella säällä. Oman leirilippukunnan alueen ulkopuolella liikuttaessa pukeudutaan riittävän peittävästi (pojilla paita päällä, tytöt eivät kulje bikineissä jne.). Sää Ruotsissa saattaa vaihdella nopeasti, eli päiväreppuun otetaan aina mukaan sadeasu ja tarpeeksi lämmintä vaatetta. Leiripäivän aikana kävellään paljon, eli kiinnitä huomiota kenkien valintaan. Leirihuivi on pidettävä kaulassa koko leirin ajan. Edustustilaisuuksissa pidetään Suomen Partiolaisten edustushuivia. Ohjeita Varusteiden mukana saamasi Suomen joukkueen kangasmerkki kiinnitetään virallisen partiopaidan oikeaan hihaan. Leirillä saatava jamboree-merkki kiinnitetään partiopaitaan oikean rintataskun yläpuolelle. Nimineula tulee oikean rintataskun läppään. Väiskin saa swopata vasta päättäjäisten jälkeen. Ainoaa edustushuivia ei saa swopata, sillä sitä käytetään myös paluumatkalla.

9 Suomen jamboreejoukkue (12) TAVAROIDEN PAKKAAMINEN Bussiin saa ottaa mukaan yhden repun ja yhden kassin tai vastaavan. Tavarat kannattaa pakata isoon kassiin, tämä on kätevin pakata bussiin sekä helppokäyttöinen leirioloissa. Vaellusrinkkaa tai matkalaukkua ei jamboreella tarvita. Tavaroita joutuu leirille saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä kantamaan enintään noin kilometrin. Iso kassi, jossa ovat leirin aikana tarvittavat tavarat, pakataan bussin ruumaan siten, että sen saa ruumasta vasta leirillä. Matkan aikana, laivalla, Tukholma-päivän aikana ja bussissa sisällä tarvittavat tavarat pakataan reppuun tai pieneen kassiin, jotka laitetaan ruumaan erilliseen osastoon. Sinne voi laittaa myös makuupussin ja tyynyn. Bussin matkustamoon otetaan vain ne tavarat jotka ovat tarpeen matkustettaessa. Mukaan pakataan vain henkilökohtaisia tavaroita, muiden jamboreelle lähtijöiden (esimerkiksi muilla kyydillä tulevien) ja leirilippukunnan yhteisiä tavaroita ei busseissa kuljeteta. ÄLÄ OTA LEIRILLE MUKAAN tulitikkuja, palavia nesteitä, kaasuja, yms. omia neste-, kaasu-, tms. keittimiä tai valaisimia (esim. Trangia, myrskylyhty, painevalaisimet) arvotavaroita, joita et välttämättä tarvitse ja joita et halua hävittää skeittilautaa, rullaluistimia, potkulautaa, tms. (leirillä et niitä pysty käyttämään, koska tilaa ja asfalttiteitä ei juuri ole)

10 Suomen jamboreejoukkue (12) VARUSTELUETTELO Muista pakata mukaan myös terveyteen liittyvät tavarat, jotka on mainittu kirjeen alkuosassa. Kaikki varusteet on hyvä nimikoida (nimi, leirilippukunta, alaleiri), jotta ja kun tavara katoaa on todennäköisempää että se löytää takaisin omistajalleen. Pakkaathan kaikki varusteesi isoon kassiin, kuitenkin niin että helposti löydät matkan aikana tarvitsemasi vaihtovaatteet ilman, että joudut purkamaan koko kassisi sisällön laivalla. On myös suotavaa että bussissa tarvitsemasi varusteet on pakattu päiväreppuun valmiiksi, jotta pääset niihin käsiksi myös matkan aikana. Ulkomaille matkustaessa on ensiarvoisen tärkeää muistaa pakata kaikki tarvittava varustus mukaan. Varsinkin leiriolosuhteissa postin kulkeminen on hidasta joten vaihtokalsarien tilaaminen kotoa kesken leirin on mitä todennäköisemmin hyödytöntä. Varusteita pakatessa on myös hyvä ottaa huomioon, että leiri on kaikille osallistujille erittäin pitkä (14 yötä) verrattuna Suomessa totuttuihin viikon leireihin. Yöpymisvarusteet Kolmen vuodenajan makuupussi (Kevät-Kesä-Syksy) Makuualusta (tarpeeksi pieni mukaan otettavaksi CampInCampiä varten) Yöpuku Vaatteet Partiopaita (sekä uusi että vanha malli käy) SP:n edustushuivi Väiski Joukkueen paidat Alusvaatteet Shortsit Sandaalit Lenkkarit Lippis tai hellehattu Hanskat Villasukat tai muut lämpimät sukat Pitkälahkeiset housut T-Paitoja Sukkia Pitkähihaisia paitoja Villapaita Tuulenpitävä takki (joukkueen takki) Sadevarusteet (housut ja takki) Vedenpitävät kengät tai saappaat Hygieniavarusteet Hammasharja ja tahna Saippua Shampoo ja hoitoaine Pyyhe Aurinkorasva Hyttyskarkote

11 Suomen jamboreejoukkue (12) Muuta mukaan pakattavaa Henkilökortti tai passi Partion jäsenkortti Ruokailuvälineet kangaspussissa (2 lautasta (syvä sekä laaja), haarukka, lusikka, veitsi) Vesipullo (min 0,5L) Taskulamppu ja varaparistot (otsalamppu toivottava) Uimapuku/-housut Suihkukengät (esim. Croccsit/muut kevyet sandaalit) Muistiinpanovälineet Päiväreppu ohjelmiin Iso jätesäkki, jonne ylimääräiset vaatteet voi pakata CampInCampin ajaksi Taskurahaa Omat lääkkeet Eurooppalainen Sairaanhoitokortti (ilmainen osoitteesta toimitusaika 2 viikkoa) Lempi pehmoeläin Tyyny bussimatkalle Vapaaehtoisia lisävarusteita Kamera ja varaparistot Pesuainetta vaatteiden käsinpesuun Lavuaarin yleistulppa käsinpesua varten Ompeluvälineet Kello Aurinkolasit Pelikortit Kirja Joukkueen merkkejä swopattavaksi Osoitetiedot postikorttien lähettämiseen Jätä kotiin Musiikkisoittimet kovaäänisillä Puhelin (Partiovakuutus ei tätä korvaa, tarvittaessa soittaminen onnistuu johtajan puhelimesta) NIMINEULAT Jokaiselle leirijoukkueen jäsenelle on tilattu partiopaitaan kiinnitettävä nimineula. Ne jaetaan leiriläisille leirilippukunnanjohtajien toimesta leirillä ja IST:eille leirillä NHQ:ssa. AFTER JAMBOREE -PAKETTI Suomalaisten ikimuistoinen leirimatka jamboreelle taltioidaan. Leirillä kuvataan runsaasti kuva- ja videomateriaalia. Jamboreen aikana ilmestyy leirilehtiä ja muuta materiaalia. Kaikista näistä kootaan matkan jälkeen kattava After Jamboree paketti muistoksi osallistujille. Paketti kuuluu Suomen leirijoukkueen osallistumismaksuun. Paketti sisältää painetun kirjan, sekä DVD-levyn. Se, mitä kaikkea kivaa nämä kaksi pitävät tarkemmin sisällään, selviää vasta syksyllä. Paketti pyritään toimittamaan osallistujille marrasjoulukuun aikana.

12 Suomen jamboreejoukkue (12) Jätä nämä tiedot kotiin jääville Postia leiriläiselle World Scout Jamboree Finnish Contingent Leiriläisen nimi Lippukunnan nimi SE Rinkaby, Sweden Kuulumiset leiriltä suomeksi Facebookissa: WSJ 2011 Finnish contingent Twitterissä: wsj11fi Puhelimitse kuulumisia ei kannata missään tilanteessa kysyä meitä kun on leirillä Suomesta 1400 ja yhteensä partiolaista. Kv-kuulumisia Palaan Jamboreelta monta kokemusta rikkaampana Aika: Paikka:

SUOMEN JAMBOREEJOUKKUEEN LEIRIKIRJE 2 3.7.2007

SUOMEN JAMBOREEJOUKKUEEN LEIRIKIRJE 2 3.7.2007 1 21.MAAILMANJAMBOREE SUOMEN JAMBOREEJOUKKUEEN LEIRIKIRJE 2 3.7.2007 Tervehdys kaikille Suomen jamboreejoukkueen jäsenille! Kädessäsi on viimeinen infokirje ennen leiriä! Joukkue on valmiina lähtöön Englantiin

Lisätiedot

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki!

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki! EDDA'14 Leirikirje # 2 Hei leiriläinen ja kotiväki! Ilmoittautuminen Edda 14 kesäleirille on päättynyt ja mukaan on ilmoittautunut reilusti yli 100 pohjanveikkoa. Mahtavaa, että juuri sinä olet yksi heistä!

Lisätiedot

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei!

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei! Osallistujakirje 3 16.7.2008 Hei! Tässä tulee jälleen tärkeää asiaa Yodli! -leiristä. Tämä 3. ja viimeinen osallistujakirje on samalla virallinen leirikirje. Lukekaa kirje huolella! Kirje on jaettu kolmeen

Lisätiedot

TERVETULOA BPC-LEIRILLE

TERVETULOA BPC-LEIRILLE TERVETULOA BPC-LEIRILLE Kesä on vihdoin täällä ja on aika ryhtyä valmistautumaan leiriä varten. Tästä leirikirjeestä löytyy tietoa leirille valmistautumista varten. SAAPUMINEN LEIRILLE Lippukunnat ovat

Lisätiedot

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri Tampereen Kotkien kesäleiri 26.7-2.8.2018 Sudenpentuleiri 26.7.-29.7.2018 Kuva: CC BY 2.0 Ville Vuorisalmi LEIRIKIRJE Tervetuloa Kotkien kesäleirille Niinisaareen Ruovedelle. Tässä kirjeessä on paljon

Lisätiedot

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje Ambulo 2015 Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin Toinen leirikirje Kuljetusten aikataulu Lähtö : Bussi lähtee maanantaina 27.7.2015 kello 12.00 Konalan kirkolta (kyntäjäntie 4, 00390 Helsinki). Olethan

Lisätiedot

LEIRILIPPUKUNNAN TERVEYSINFO

LEIRILIPPUKUNNAN TERVEYSINFO LEIRILIPPUKUNNAN TERVEYSINFO SUOMEN JOUKKUEEN LÄÄKINTÄTIIMI Esitys Valmistelut ennen leiriä Joukkueen rokotussuositus Henkilökohtainen matka-apteekki Terveenä leirillä Entä jos sairastun leirillä? Yhteystiedot

Lisätiedot

SUOMEN JAMBOREEJOUKKUEEN LEIRIKIRJE 1 15.3.2007

SUOMEN JAMBOREEJOUKKUEEN LEIRIKIRJE 1 15.3.2007 SUOMEN JAMBOREEJOUKKUEEN LEIRIKIRJE 1 15.3.2007 Tervehdys jamboreelle lähtijät! Partion 100-vuotis juhlavuosi on aluillaan ja odotamme jo kovasti ainakin meidän juhlavuotemme kohokohtaa jamboreeta Englannissa.

Lisätiedot

Heippa Ryskeen osallistuja!

Heippa Ryskeen osallistuja! Heippa Ryskeen osallistuja! Olet yksi yli 2300 leiriläisestä, jotka ovat ilmoittautuneet Ryskeelle, Järvi-Suomen Partiolaisten suurimmalle piirileirille. Laskin itse käyttäen kaikkia neljää tassuani, että

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

Kepeli 2015. Toinen leirikirje

Kepeli 2015. Toinen leirikirje Kepeli toinen leirikirje Tervetuloa Kepelille! Vespan kesäleirille Kepelille on ilmoittautunut reilu 430 leiriläistä 9 eri lippukunnasta. Hienoa, että sinäkin lähdet leirille! Leirikirjeen sisältö: 1)

Lisätiedot

Haukan Sanomat Ennakkolehti

Haukan Sanomat Ennakkolehti Haukan Sanomat Ennakkolehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Pianhan se leiri taas koittaa!

Lisätiedot

1. VARUSTELISTA 2. MATKARYHMÄT (sekä bussiryhmät ja hotellimajoittuminen oheismatkalla) 3. SUOMEN JOUKKUEEN SÄÄNNÖT

1. VARUSTELISTA 2. MATKARYHMÄT (sekä bussiryhmät ja hotellimajoittuminen oheismatkalla) 3. SUOMEN JOUKKUEEN SÄÄNNÖT Jamboree on enää 140 päivän päässä! Kun lähdön päivä lähenee, myös tiedon määrä kasvaa ja leirikirjeetkin alkavat hiljalleen muistuttaa enemmän novelleja kuin kirjeitä. Tässä leirikirjeessä on sen verran

Lisätiedot

Leirilippukunnan infomateriaali

Leirilippukunnan infomateriaali Leirilippukunnan infomateriaali AIHEET Valmistautuminen Leiriarki Majoitus Ohjelma Matkustus Leirivierailu VALMISTAUTUMINEN VARUSTEET Tavaroiden merkitseminen: Leiriläisen nimi Alaleirin nimi Leirilippukunnan

Lisätiedot

Suomen joukkueen Viestintä

Suomen joukkueen Viestintä Suomen joukkueen Viestintä Suomen joukkueen viestintä Jamposti * Suomen joukkueen virallinen tiedotuslehti, joka ilmestyy ennen leiriä neljä kertaa, leirillä joka päivä ja leirin jälkeen kerran. * Nro

Lisätiedot

Huippua, että osallistut Pihkalle!

Huippua, että osallistut Pihkalle! Huippua, että osallistut Pihkalle! Tästä kirjeestä löydät varustelistan, ohjeet vierailupäivän ilmoittautumiseen ja lähtö- sekä paluutiedot. Muista lukea kaikki huolella läpi. Jos leiristä ilmenee jotain

Lisätiedot

LEIRIELÄMÄÄ. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa 2

LEIRIELÄMÄÄ. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa 2 LEIRI-INFO LEIRIELÄMÄÄ Ilves 2013 on Hämeen Partiopiirin telttaleiri Evolla Hämeenlinnassa. Leirin teema on elokuvamaailma. Leirille odotetaan noin 4000 hämäläistä partiolaista. Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa

Lisätiedot

Nukkumajoki - toinen leirikirje 1/7

Nukkumajoki - toinen leirikirje 1/7 1/7 KOHTA MENNÄÄN! Hei! Leiri lähenee ja jännitys tiivistyy. Tämä on toinen leirikirje, jossa on tärkeää tietoa leirin osallistujille. Ensimmäinen leirikirje on lähetetty osallistujille jo aiemmin, ja

Lisätiedot

Tavaroiden pakkaus - rinkka - rinkansuojapussi, iso kassi tmv. johon saat laitettua rinkan kuljetukseen lentokoneessa - käsimatka - pieni päiväreppu

Tavaroiden pakkaus - rinkka - rinkansuojapussi, iso kassi tmv. johon saat laitettua rinkan kuljetukseen lentokoneessa - käsimatka - pieni päiväreppu Varustelista Käytä omaa järkeä ja pakkaa mitä tarvitset! Lista on suurimmilta osin käännetty suoraan kanadalaisten leirin pakkauslistasta. Olemme lisänneet muutamia asioita, mutta esimerkiksi vaatteiden

Lisätiedot

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Jyväskylän Versot ry Pukuohje 1(5) PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Kaikki partiolaiset eri puolilla maailmaa pukeutuvat partioasuun. Partiopuku yhdistää partiolaisia ja lippukunnan omat perinteet ovat

Lisätiedot

Leiriläisen Suomen jamboreejoukkueen matkaopas leiriarkeen. kirja

Leiriläisen Suomen jamboreejoukkueen matkaopas leiriarkeen. kirja Leiriläisen Suomen jamboreejoukkueen matkaopas leiriarkeen kirja TÄMÄN KIRJAN OMISTAA Nimi: Leirilippukunta: alaleiri: Unit: VARTIO: Tämä on Suomen jamboreejoukkueen matkaopas leiriarkeen. Kirja sisältää

Lisätiedot

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Liekkityttöjen ja Kaskenkaatajien yhteinen kevätvaellus järjestetään 13.5.-17.5. Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Paikka: Vaelluksen paikkana on upea Laipanmaan retkeilyalue Pälkäneellä lähellä Sappeen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Leirinjohtajien tervehdys 3. Tekijän varustelista 5. Tekijän aikataulu 6. Ohjelma 7 Rakennus- ja purkuleiri

Sisällysluettelo. Leirinjohtajien tervehdys 3. Tekijän varustelista 5. Tekijän aikataulu 6. Ohjelma 7 Rakennus- ja purkuleiri Sisällysluettelo Leirinjohtajien tervehdys 3 Tekijän varustelista 5 Tekijän aikataulu 6 Ohjelma 7 Rakennus- ja purkuleiri Turvallisuus HuHulla 8 Leirin säännöt Turva EA Luotsausasema 9 Pestissä jaksaminen

Lisätiedot

Hyvä tietää. Italia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Italia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Italia Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Italiasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Rooma Noin 61 miljoonaa Uskonto Valuutta Pinta-ala Katolilaisia 90%, muslimeja 2%, muita uskontoja

Lisätiedot

Eurojamboree Gdansk, Puola. Salla Grönlund ja Sakari Warro

Eurojamboree Gdansk, Puola. Salla Grönlund ja Sakari Warro Eurojamboree 27.7.-6.8.2020 Gdansk, Puola Salla Grönlund ja Sakari Warro Mikä on Eurojamboree? -Eurojamboree on WAGGGS'n (partiotyttöjen maailmanliitto) ja WOSM'n (partiolaisten maailmanliitto) yhteistyössä

Lisätiedot

Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2

Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2 MATKATIEDOTE 26.6.2013 Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2 Aloitussanat Hyvät pelaajat, pelaajien vanhemmat ja toimihenkilöt, tiedote valmistelee pelaajat ja pelaajien vanhemmat onnistuneen tapahtuman

Lisätiedot

Hei tuntuririparille lähtevä!

Hei tuntuririparille lähtevä! Hei tuntuririparille lähtevä Viikko lapin tunturissa lähestyy Me ohjaajat ainakin odotamme jo innolla, toivottavasti sinäkin. Tässä kirjeessä on kaikki tärkeät tiedot rippikoulumme leirijaksosta ja konfirmaatiosta.

Lisätiedot

Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden

Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden Ohjelmaryhmä Laura Kajala Ohjelmapäällikkö: Mika Kuusisto Nordic Co-operation, CPGS Varapäällikkö: JoRy-edustus leirillä, välittäjäyhteistyö, Suomi-pisteet Jaana

Lisätiedot

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS www.käppäräpartio.fi 1 Sisällysluettelo o Partiopuku yhdistää............. 2 o Lippukunnan perinteet............. 2 o Helpotusta ahdingon sijaan............. 2 o Sudenpennun

Lisätiedot

Pitkäjärvi leirimatkatiedote leiri #3

Pitkäjärvi leirimatkatiedote leiri #3 MATKATIEDOTE 27.8.2013 Pitkäjärvi leirimatkatiedote leiri #3 Aloitussanat Hyvät pelaajat, pelaajien vanhemmat ja toimihenkilöt, tiedote valmistelee pelaajat ja pelaajien vanhemmat onnistuneen tapahtuman

Lisätiedot

Nukkumajoki - ensimmäinen leirikirje 1 / 7

Nukkumajoki - ensimmäinen leirikirje 1 / 7 1 / 7 NUKKUMAJOKI KUTSUU! Hei! Kiva kun olet ilmoittautunut Oulun Valppaiden ja Oulun Metsänkävijöiden yhteiselle juhlaleirille 27.7.-3.8.2017. Leirille on lähdössä yhteensä noin 100 osallistujaa - olet

Lisätiedot

Lähtöpäivä on ja ilmoitetut ajat ovat bussien lähtöaikoja, muista olla ajoissa paikalla.

Lähtöpäivä on ja ilmoitetut ajat ovat bussien lähtöaikoja, muista olla ajoissa paikalla. Kesä on täällä. Se tarkoittaa myös, että Salvos alkaa aivan kohta. Meitä on Salvokselle lähdössä lähes 100 leiriläistä. Seuraavilta sivuilta löydät tärkeitä ohjeita leiriä varten, joten ne kannattaa lukea

Lisätiedot

LEIRI-INFOINFO TERVETULOA LEIRILLE! Tässä infossa käymme läpi leirin kannalta tärkeitä asioita.

LEIRI-INFOINFO TERVETULOA LEIRILLE! Tässä infossa käymme läpi leirin kannalta tärkeitä asioita. LEIRI-INFOINFO TERVETULOA LEIRILLE! Tässä infossa käymme läpi leirin kannalta tärkeitä asioita. Viritä tupsukorvasi oikealle taajuudelle ja aloita tallennus! Ilves 13 - Piirileiri parrasvaloissa 2 1 LEIRIELÄMÄÄ

Lisätiedot

KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015

KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015 KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015 Hei jalkapalloleiriläinen ja leiriläisen vanhempi! Tervetuloa jalkapalloleirille 1. - 3.7. Leirille on ilmoittautunut yli neljäkymmentä innokasta jalkapalloilijaa. Tässä

Lisätiedot

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Iso tapahtuma! 850 joukkuetta, 6538 passia 300 pelikenttää, n. 5000 peliä 100 000

Lisätiedot

Olet%mukana%hyvässä%seurassa!! Tervetuloa*leirille!*

Olet%mukana%hyvässä%seurassa!! Tervetuloa*leirille!* Olet%mukana%hyvässä%seurassa Tervetuloaleirille Verso15% % Helpeen%helistäjä%kutsuusinua www.versoleiri.fi Oletsiisilmoittautunutkesänhuipputapahtumaan,Verso15 Helpeenhelistäjä leirille,hienoaleirillemmeontulossanoin400henkeä,javiimehetken

Lisätiedot

Hei Helsingin NMKY:n vaellusrippikoululainen ja vanhemmat!

Hei Helsingin NMKY:n vaellusrippikoululainen ja vanhemmat! Hei Helsingin NMKY:n vaellusrippikoululainen ja vanhemmat! Rippikoulun alkuopetus on nyt takana ja leirijakso lähestyy hyvää vauhtia! Alkuopetuksella tutustuttiin, ryhmäydyttiin, tehtiin omat rukoushelmet

Lisätiedot

Hei Helsingin NMKY:n vaellusrippikoululainen ja vanhemmat!

Hei Helsingin NMKY:n vaellusrippikoululainen ja vanhemmat! Hei Helsingin NMKY:n vaellusrippikoululainen ja vanhemmat! Rippikoulun alkuopetus on nyt takana ja leirijakso lähestyy hyvää vauhtia! Alkuopetuksella tutustuttiin, ryhmäydyttiin, tehtiin omat rukoushelmet

Lisätiedot

Vartiolaiset 8.8. Vartiolaiset palaavat samaan paikkaan mistä ovat lähteneet. Oma paluupaikkasi- ja aikasi löytyy etusivulta.

Vartiolaiset 8.8. Vartiolaiset palaavat samaan paikkaan mistä ovat lähteneet. Oma paluupaikkasi- ja aikasi löytyy etusivulta. LEIRIKIRJE 2 Kerkkä JIHUU! Kesäloma on jo täällä, eikä Kerkkääkään tarvitse enää pitkään odotella. Tässä sinulle ja vanhemmillesi aimo paketti Kerkkä-leiriläiselle elintärkeää tietoa mm. leirille lähdöstä

Lisätiedot

WORLD SCOUT MOOT. Suomen joukkueen ennakkotapaaminen

WORLD SCOUT MOOT. Suomen joukkueen ennakkotapaaminen WORLD SCOUT MOOT Suomen joukkueen ennakkotapaaminen 25.3.2017 Päivän ohjelma Tervetuloa ja esittäytymiset Millaista on olla Mootilla osallistujana? Moot-ohjelma ja matkavalmistelut Joukkueen säännöt ja

Lisätiedot

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE HENRIKIN TAPULITYTÖT SISÄLLYS Tästä ohjeesta löydät kaiken tarvittavan tiedon kunkin ikäkauden partioasusta sekä merkkien ompelusta. Partioasu kannattaa katsoa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen kevään kevään

Lisätiedot

Tukistajat Mari, Janne, Matte ja Karoliina sekä Suomen joukkueen johto

Tukistajat Mari, Janne, Matte ja Karoliina sekä Suomen joukkueen johto ist-tietopaketti 2 Hei tuleva IST! Mahtavaa, että olet lähdössä kesällä kanssamme Jamboreelle! Tähän vihkoon on kerätty paljon tärkeää asiaa, joka tekee Jamboree-elämästäsi helpompaa. Leiriin on kuitenkin

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Keski-Suomen Liikunta ry Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä puh. 050 381 3820 e-mail toimisto@kesli.fi www.kesli.fi

Keski-Suomen Liikunta ry Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä puh. 050 381 3820 e-mail toimisto@kesli.fi www.kesli.fi HEI! Olet lämpimästi tervetullut Keski-Suomen Liikunnan järjestämälle lasten liikuntaleirille Keuruulle 8.-12.6. Toivomme, että tutustut tähän leirikirjeeseen huolellisesti yhdessä huoltajasi kanssa. Leirille

Lisätiedot

Matkustusohjeita opiskelijoille

Matkustusohjeita opiskelijoille kesäkuu 2012 Matkustusohjeita opiskelijoille ENNEN MATKAA Matkustusasiakirjat (passi, henkilökortti, viisumi, matkaliput) - Tarkista, että passisi on voimassa koko matkan ajan. Huomaa, että joidenkin maiden

Lisätiedot

BJR C/W turnausmatkatiedote SaPKo turnaus

BJR C/W turnausmatkatiedote SaPKo turnaus MATKATIEDOTE 6.8.2013 BJR C/W turnausmatkatiedote SaPKo turnaus 9.-11.8.2013 Aloitussanat Hyvät pelaajat, pelaajien vanhemmat ja toimihenkilöt, tiedote valmistelee pelaajat ja pelaajien vanhemmat onnistuneen

Lisätiedot

Tervetuloa Mággá- leirimatkalle!

Tervetuloa Mággá- leirimatkalle! Tervetuloa Mággá- leirimatkalle! Olemme kohta vuoden valmistautuneet leirimatkalle Lappiin ja nyt pääsemme lähtemään! Meitä lähtee matkaan yhteensä 42! Lippukuntamme vuosi huipentuu nyt leiriin ja vaellukseen

Lisätiedot

POWER CUP 2012 TURKU (www.lentopalloliitto.fi)

POWER CUP 2012 TURKU (www.lentopalloliitto.fi) POWER CUP 2012 TURKU (www.lentopalloliitto.fi) - Lähtö Euran S-marketin pihalta torstaina 7.6.2011 klo 8.00. - Matka taittuu Ett-liikenteen busseilla (2 bussia). Turussa Ett-liikenteen bussi käytössä koko

Lisätiedot

LEIRIKIRJE ROLLOILLE 2015

LEIRIKIRJE ROLLOILLE 2015 LEIRIKIRJE ROLLOILLE 2015 Hei, olet osallistumassa Rolloille Oulussa 12. 17.6. Tässä sinulle leirikirje, joka sisältää lisätietoja tapahtumasta. Rollot koostuvat kahdesta osasta: kilpailuista ja leiristä.

Lisätiedot

Hyvä tietää. Norja. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Norja. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Norja Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Huippuvuorista Kieli Uskonto Valuutta Norja Evankelisluterilainen Norjan kruunu Mitä erityistä on risteilymatkassa arktisille alueille? Risteily

Lisätiedot

UNLOCK A NEW WORLD. - 24th WO G D N I. 24th 9 W WORLD SCOUT JAMBOREE WEST VIRGINIA, USA.

UNLOCK A NEW WORLD. - 24th WO G D N I. 24th 9 W WORLD SCOUT JAMBOREE WEST VIRGINIA, USA. WORLD SCOUT JAMBOREE 22.7.-2.8. 2019 WEST VIRGINIA, USA GINIA, USA VIR ST 24th - 24th WO RL ENT G D N I S T BOREE 201 9 JAM UT W E CO FINNIS HC ON UNLOCK A NEW WORLD SAISIKO tähän upotettua videon? MIKÄ

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

Hyvä tietää Grönlanti. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää Grönlanti. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Grönlanti Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Grönlannista Pääkaupunki Asukasluku Kieli Nuuk 56.200 Pääosa väestöstä puhuu länsigrönlannin murretta ja tanskaa Uskonto Valuutta Pinta-ala

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Leiriläisten Talent-ilta

Leiriläisten Talent-ilta 1 Leiriläisten Talent-ilta Tänä vuonna leirillä uutuutena on torstai-iltana järjestettävä leiriläisten Talent-ilta. Silloin lava on vapaa kaikille lasten ja nuorten esityksille. Voit siis valmistella yksin

Lisätiedot

Sisällys. 2 Tervetuloa Nuorten leirille!

Sisällys. 2 Tervetuloa Nuorten leirille! Sisällys Sisällys... 2 Tervetuloa Nuorten leirille!... 3 Leirin ajankohta ja lasku... 3 Leirille lähtö ja paluu... 4 Ryhmät ja ryhmiin jakautuminen... 5 Majoitus... 5 Leirilehti, sosiaalinen media, leiri-dvd

Lisätiedot

ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv

ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv Kurssin sisältö Vuoristo-olosuhteet o vuoriston eri osat o vuoriston jatkuva muutos o sään vaikutus toimintaan Jäätikkövaeltamisen

Lisätiedot

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten Aika päivittää partiovaatetus kuntoon! Siispä tässä ohjeet virallisten partiopaitojen hankkimiseen kaikille ikäkausille. Lisäksi nyt on mahdollisuus tilata tyylikkäitä lippukunnan logolla varustettuja

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015

KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015 KORVEN KOUKKAAJAT -INFO elokuu 2015 Hei koukkaajat ja koukkaajien vanhemmat! Helteinen kesä ja kuiva on vaipumassa muistoihin, mutta lippukunnan syyskausi on sitä vastoin pääsemässä kunnolla vasta käyntiin!

Lisätiedot

HEI LEIRILÄINEN! LEIRIARKI

HEI LEIRILÄINEN! LEIRIARKI HEI LEIRILÄINEN! Pian nähdään kaikkien aikojen piirileirillä! Kädessäsi on kaikille leirin osallistujille lähetetty leirikirje, joka sisältää muun muassa varustelistan ja leirin säännöt sekä tärkeää tietoa

Lisätiedot

POWER CUP 2015 INFOPAKETTI

POWER CUP 2015 INFOPAKETTI POWER CUP 2015 INFOPAKETTI JyLe lähtee Vaasan Power Cupiin 14 joukkueen voimin. Tähän infopakettiin on koottu tärkeimmät ajat, paikat ja yhteystiedot sekä listattu yleisiä ohjeita turnausta varten. Viimehetken

Lisätiedot

TALVIRETKIOHJE. Paukkupakkasta ja loskaa. Pukeudu kerroksittain. Villaa tai keinokuitua

TALVIRETKIOHJE. Paukkupakkasta ja loskaa. Pukeudu kerroksittain. Villaa tai keinokuitua TALVIRETKIOHJE Paukkupakkasta ja loskaa Talviretkeilyssä tärkeintä on pitää itsensä lämpimänä ja kuivana. Valittaviin varusteisiin vaikuttaa paljon vallitseva sää. Talvella sää voi vaihdella hyvin nopeasti

Lisätiedot

Opas uudelle partiolaiselle

Opas uudelle partiolaiselle Opas uudelle partiolaiselle Kaivokselan Delfiinit ry Kaivokselan Delfiinit ry Kaivokselan Delfiinit (KaiDe) on vuonna 1963 perustettu partiolippukunta eli partion paikallisyhdistys, jossa partiota voivat

Lisätiedot

MATKUSTUSASIAKIRJAT: PASSI ja viisumi

MATKUSTUSASIAKIRJAT: PASSI ja viisumi MATKUSTUSASIAKIRJAT: PASSI ja viisumi Passin olisi hyvä olla voimassa 3 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. - Jos olet juuri uusinut passisi tai aiot näin vielä tehdä, toimita uuden passisi numero välittömästi

Lisätiedot

Hyvä tietää. Puola. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Puola. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Puola Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Puolasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Varsova 38,5 milj. Puola Uskonto Valuutta Pinta-ala Katolisuus Zloty 312.000 km2 Tällä sivulla on tärkeää

Lisätiedot

HEI PERHELEIRILÄINEN!

HEI PERHELEIRILÄINEN! Leirikirje perheleiriin 12.06.2019 HEI PERHELEIRILÄINEN! Tervetuloa Kajahukselle! Käsissäsi on perheleiri Pamahuksen infokirje. Leiri alkaa olemaan jo huimasti lähempänä ja tässä kirjeessä kerromme enemmän

Lisätiedot

Hei tuntuririparille lähtevä Vihdissä

Hei tuntuririparille lähtevä Vihdissä Hei tuntuririparille lähtevä Vihdissä 3.5.2018 Viikko lapin tunturissa lähestyy! Me ohjaajat ainakin odotamme jo innolla, toivottavasti sinäkin. Tässä kirjeessä on kaikki tärkeät tiedot rippikoulumme leirijaksosta

Lisätiedot

Mainiot matkailukysymykset

Mainiot matkailukysymykset Mainiot matkailukysymykset Tulosta, leikkaa suikaleiksi, valitse parhaat, keksi uusia ja pyydä osallistujia nappaamaan Mainio matkailukysymys. Kannusta keskustelemaan matkailuaiheesta ja aiheen vierestä.

Lisätiedot

LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS

LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS TURKU KAARINA RAISIO NAANTALI LIETO RUSKO PUKEUTUMINEN ON VIESTI Asiakaspalvelussa pukeutuminen on viesti. Siisti ja huoliteltu pukeutuminen kertoo asiakkaalle,

Lisätiedot

Örebro-turnausmatkainfo 2012. Yleisiä pelisääntöjä ja vinkkejä matkalle

Örebro-turnausmatkainfo 2012. Yleisiä pelisääntöjä ja vinkkejä matkalle Örebro-turnausmatkainfo 2012 Yleisiä pelisääntöjä ja vinkkejä matkalle - Joukkue liikkuu pääsääntöisesti yhtenä ryhmänä, matkaryhmittäin tai peliryhmittäin, tai muuten aikuisen johdolla. - Jokainen huolehtii

Lisätiedot

Matkustusohjeita opiskelijoille

Matkustusohjeita opiskelijoille 1/10 Matkustusohjeita opiskelijoille ENNEN MATKAA Matkustusasiakirjat - Tarkista, että passisi on voimassa vielä Suomeen palatessasi. Ainoastaan Schengen-alueella voit matkustaa henkilökortilla. - Hanki

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

Harjoitusleiri Portugali 2015 Tampereen Urheilijat 38

Harjoitusleiri Portugali 2015 Tampereen Urheilijat 38 Harjoitusleiri Portugali 2015 Tampereen Urheilijat 38 Sisältö Matkustaminen Aikataulut, Check In Varusteet, valmistautuminen Matkavakuutus, turvallisuus, UM matkustustiedote Toiminta leirillä Päiväohjelma

Lisätiedot

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Lippukunnallamme on muutamia tapahtumia vuodessa (esim. paraati, joulujuhla, lipunlasku ja nosto), joissa kaikkien tulisi olla pukeutuneita "virallisiin" eli

Lisätiedot

SPORTTILEIRIOPAS 2016

SPORTTILEIRIOPAS 2016 SPORTTILEIRIOPAS 2016 Tervehdys sporttileiriläinen ja huoltaja Lasten ja nuorten liikunnallista leiritoimintaan on järjestetty Pohjois-Savossa jo 60- vuotta. Tervetuloa mukaan monipuoliselle sporttileirille

Lisätiedot

VJS:n varusteohje & seuramallisto 2014-2015

VJS:n varusteohje & seuramallisto 2014-2015 VJS:n varusteohje & seuramallisto 2014-2015 YLEISTÄ Hyvän seurahengen kannalta on tärkeää huolehtia joukkueiden ja pelaajien yhteenkuuluvuuden tunteesta. Näkyvä ja oleellinen perusta tälle on seuran ja

Lisätiedot

Ennakkotapaaminen Muistio, WSM2017 Suomen joukkueen ennakkotapaaminen

Ennakkotapaaminen Muistio, WSM2017 Suomen joukkueen ennakkotapaaminen Ennakkotapaaminen Muistio, WSM2017 Suomen joukkueen ennakkotapaaminen 25.3.2017 1. AIKATAULUT, OHJELMA MATKA-AIKATAULU 19.7.2017 Oheismatka alkaa 22.7.2017 ISTit voivat saapua klo 17 22 23.7.2017 ISTien

Lisätiedot

AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN

AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN AARNIVALKEA ILMOITTAUTUMISOHJE KOTEIHIN TAMMILEIRI XVII AARNIVALKEA SUDENPENTUJEN OMA PIIRILEIRI Seitsemästoista Tammileiri järjestetään kesäkuussa 6.-9. päivä Sauvon Ahtelassa Turun kaupungin leirikeskuksessa.

Lisätiedot

Viro Nuorten matka Iisalmen rovastikunta

Viro Nuorten matka Iisalmen rovastikunta Viro 24.-28.5.2017 Nuorten matka Iisalmen rovastikunta VIRO 2017 Huomioitavia asioita Ohjelma Lähtijät Retkimaksu Vakuutus, Passi, Henkilökortti Matkustaminen Yllätyksiin varautuminen Lääkitys, tiedot,

Lisätiedot

Hyvä tietää. Japani. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Japani. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Japani Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Japanista Pääkaupunki Kielet Asukasluku Tokio Japani 130 milj. Uskonto Valuutta Pinta-ala Shintolaisuus ja buddhalaisuus Yen Tällä sivulla

Lisätiedot

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina EDELLINEN PÄIVÄ: pitää syödä hyvin, että jaksaa. KARKIT JA NAPOSTELTAVA OLISI SYYTÄ JÄTTÄÄ POIS. Hyvä tapa varsinkin ennen pääkisoja, on aloittaa

Lisätiedot

Hyvä tietää. Espanja. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Espanja. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Espanja Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Espanjasta Pääkaupunki Kieli Asukasluku Madrid Katolilaisia noin 94%, muita uskontoja noin 6% Espanja (pääkieli), katalaani (català), galicia

Lisätiedot

Keski-Suomen Liikunta ry Onkapannu 2, Jyväskylä puh

Keski-Suomen Liikunta ry Onkapannu 2, Jyväskylä puh HEI! Olet lämpimästi tervetullut Keski-Suomen Liikunnan järjestämälle lasten liikuntaleirille Saarijärvelle 10.-14.6. Toivomme, että tutustut tähän leirikirjeeseen huolellisesti yhdessä huoltajasi kanssa.

Lisätiedot

MIKÄ IHMEEN MINIGIBA??

MIKÄ IHMEEN MINIGIBA?? MiniGiba 1/17 GIBA Vastaava toimittaja Sampo Rapeli Tämän giban tekivät Sampo Rapeli, Olli Särkilahti, Oona Paananen, Taru Kosomaa, Monna Laari, Juha van Wensen Taitto Juha van Wensen Painosmäärä 150

Lisätiedot

2 Tervetuloa Leirikesälle, leiriläinen!

2 Tervetuloa Leirikesälle, leiriläinen! Tervetuloa Leirikesälle!... 3 Leirin ajankohta ja lasku... 3 Leirille lähtö ja paluu... 4 Ryhmät ja ryhmiin jakautuminen... 5 Majoitus... 5 Leirilehti, sosiaalinen media, leiri-dvd sekä valokuvaaminen

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

2 Tervetuloa Leirikesälle, brontto!

2 Tervetuloa Leirikesälle, brontto! Sisällys... 2 Tervetuloa Leirikesälle!... 3 Leirin ajankohta ja lasku... 3 Leirille lähtö ja paluu... 4 Majoitus... 4 Leirilehti, sosiaalinen media, leiri-dvd sekä valokuvaaminen leirillä... 5 Terveydenhoito

Lisätiedot

Leirikirje. Kulttuuriympäristöleiri

Leirikirje. Kulttuuriympäristöleiri Kulttuuriympäristöleiri 18.-20.8.2017 Leirikirje Tervetuloa kulttuuriympäristöleirille Kangasalle! Päävastuu leirin järjestelyistä on Pirkanmaan maakuntamuseolla. Leiri on osa maakuntamuseon Adoptoi monumentti

Lisätiedot

Kuva: Harri Halmejärvi / Hämeen partiopiiri ry LEIRILIPPUKUNTAINFO 9

Kuva: Harri Halmejärvi / Hämeen partiopiiri ry LEIRILIPPUKUNTAINFO 9 Kuva: Harri Halmejärvi / Hämeen partiopiiri ry LEIRILIPPUKUNTAINFO 9 HUHTIKUU 2019 TÄSSÄ INFOSSA LEIRILIPPUKUNTAKANSIO LEIRIN PELISÄÄNNÖT LEIRILIPPUKUNNAN VARUSTELISTA TURVALLISUUSVÄLINEOHJEISTUS TOINEN

Lisätiedot

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus)

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) SINUT ON KUTSUTTU mukaan matkalle Hollywoodiin! Pääsiäinen on jo pian nurkan takana ja niin on taas Rastipartion vuotuisen

Lisätiedot

22. Jamboree tulee Ole valmis! Tervetuloa elämäsi partioseikkailuun! Välkommen på ditt livs scoutäventyr! R

22. Jamboree tulee Ole valmis! Tervetuloa elämäsi partioseikkailuun! Välkommen på ditt livs scoutäventyr! R MAAILMAN JAMBOREEN 2011 Suomen joukkueen lehti 1/2010 Jamboree tulee Ole valmis! pääkirjoitukset Tervetuloa elämäsi partioseikkailuun! 22. Maailmanjamboree, tuttavallisemmin Ruotsin jamboree, on kerännyt

Lisätiedot

Vakka-Suomen suurleiri 7-9.7.2008 Kustavi Lomavalkama

Vakka-Suomen suurleiri 7-9.7.2008 Kustavi Lomavalkama Vapaa-aikajaosto 7.4.2008 LIITE 2 Vakka-Suomen suurleiri 7-9.7.2008 Kustavi Lomavalkama LEIRIN TEEMA KALASTUS MAANANTAI 7.7. klo 10.00 Saapuminen leirille, lipunnosto, leirin avaus, suojelijan tervehdys,

Lisätiedot

SPORTTILEIRIOPAS 10.-12.6.2015 SIILINJÄRVELLÄ AHMON KOULULLA

SPORTTILEIRIOPAS 10.-12.6.2015 SIILINJÄRVELLÄ AHMON KOULULLA SPORTTILEIRIOPAS 10.-12.6.2015 SIILINJÄRVELLÄ AHMON KOULULLA sporttileirit.sporttisaitti.com Hyvä sporttileiriläinen, Tervetuloa monipuoliselle sporttileirille 10. 12.6.2015 Siilinjärvelle. Tässä leirioppaassa

Lisätiedot

Keski-Suomen Liikunta ry Onkapannu 2, Jyväskylä puh

Keski-Suomen Liikunta ry Onkapannu 2, Jyväskylä puh HEI! Olet lämpimästi tervetullut Keski-Suomen Liikunnan järjestämälle lasten liikuntaleirille Muurameen 6.-10.6. Toivomme, että tutustut tähän leirikirjeeseen huolellisesti yhdessä huoltajasi kanssa. Leirille

Lisätiedot

Anno domini 1509. Instragrammissa @versopartio #versopartio #turkupalaa #jarrr. Seuraa vinkkejä Versojen facebookissa!

Anno domini 1509. Instragrammissa @versopartio #versopartio #turkupalaa #jarrr. Seuraa vinkkejä Versojen facebookissa! 1(7) Anno domini 1509 Kalmarin unioni oli hallinnut pohjolaa ja Itämerta jo vuodesta 1397 lähtien. Unionin mahti oli niin suuri, että sillä oli hallussaan linnoitusketju, joka ulottui aina Örebystä Viipuriin

Lisätiedot

SAMPO WEBINAARI. Seikkailijaohjelmapäälikkö Turkka Salo & Seikkailijaohjelmamestari Ilona Leiman 2019

SAMPO WEBINAARI. Seikkailijaohjelmapäälikkö Turkka Salo & Seikkailijaohjelmamestari Ilona Leiman 2019 SAMPO WEBINAARI Seikkailijaohjelmapäälikkö Turkka Salo & Seikkailijaohjelmamestari Ilona Leiman 2019 OHJELMAN TUKEMINEN Leiriprojektin aikana lippukunnat saavat uusia ideoita toimintaansa tätä varten koottu

Lisätiedot

TERVETULOA PÄIVÄKOTI KAJUUTTAAN

TERVETULOA PÄIVÄKOTI KAJUUTTAAN TERVETULOA PÄIVÄKOTI KAJUUTTAAN TOIMINTA-AJATUS: KASVATAMME LAPSIA TURVALLISESSA JA KANNUSTAVASSA ILMAPIIRISSÄ. PÄIVÄKOTIEMME LEIKKI- JA OPPIMISYMPÄRISTÖT TUKEVAT LAPSEN OMATOIMISUUTTA JA AKTIIVISUUTTA.

Lisätiedot

One click is enough to make the world a be5er place.

One click is enough to make the world a be5er place. One click is enough to make the world a be5er place. KERRO - mikä on sinun uusin vaate? - mistä sinä olet ostanut / saanut sen? - millainen se on? - mitä materiaalia? - mistä väristä pidät? - millaisia

Lisätiedot