Örebro-turnausmatkainfo Yleisiä pelisääntöjä ja vinkkejä matkalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Örebro-turnausmatkainfo 2012. Yleisiä pelisääntöjä ja vinkkejä matkalle"

Transkriptio

1 Örebro-turnausmatkainfo 2012 Yleisiä pelisääntöjä ja vinkkejä matkalle - Joukkue liikkuu pääsääntöisesti yhtenä ryhmänä, matkaryhmittäin tai peliryhmittäin, tai muuten aikuisen johdolla. - Jokainen huolehtii omista tavaroistaan ja auttaa myös kaveria. - Karkkia, sipsejä, makeita keksejä, limsaa ym. nautitaan vasta päivän viimeisen pelin jälkeen ja matkapäivinä ensimmäisen varsinaisen aterian jälkeen. Pelien välillä syödään ohjelman mukaiset ateriat, ja mukana voi olla välipalaksi välipalapatukoita tai välipalakeksejä, hedelmäsoseita tms. Vesi on paras janojuoma pelien välillä. - Jokainen huoltaa itse varusteensa. Vaikka huoltoa ohjataankin päivittäin, niin pelikenkien huoltoa, likapyykin säilyttämistä, märkien vaatteiden kuivattamista ym kannatta käydäläpi myös kotona. - Vapaa-ajan tekemistä voi ottaa hillitysti mukaan. Esim. pelikortit ja lukeminen ovat olleet aiemmilla matkoilla hyvää tekemistä. - Taskurahasta, mukaan voi ottaa max. 10 euroa/päivä välipaloihin, jäätelöön ym. Lisäksi voi ottaa paluumatkalla tuliaisiin käytettävää rahaa. Suurten summien mukaan ottamista emme suosittele. - Jokainen vastaa itse omista rahoistaan. Rahan säilyttämisestä ja käytöstä on hyvä keskustella jo kotona. Kaikkia rahoja ei pidä säilyttää yhdessä paikassa. - Ongelmien sattuessa (sairastuminen, huono olo, jotain hukassa tai rikkoontunut, tms.) pelaajan tulee välittömästi informoida valmentajia tai joukkueenjohtajaa. Puhelin - Jokaiselle suositellaan mukaan otettavaksi matkapuhelinta; katoamisvaaran vuoksi kuitenkin suosittelemme, että mukaan ei oteta sitä uusinta älypuhelinta, jos vain mahdollista. - Kuitenkin puhelimet ovat asiaan keskittymisen ja tekemisen sujuvuuden varmistamiseksi poissa käytöstä aterioiden, siirtymisten, treenien ja pelien, varustehuollon ja iltatoimien aikana, joten puheluihin ei aina pysty vastaamaan. Erityisesti pyydämme, että kotoa ei soitella enää klo 21 jälkeen, kun pelaajat alkavat rauhoittua yöpuulle. Pelaajat ovat iltaisin väsyneitä, osa haluaa jo nukkua aikaisemmin, ja illan rauhoittaminen varmistaa, että yörauha saadaan aikaan hyvissä ajoin. - Pelaajan kanssa kannattaa keskustella siitä, että Ruotsissa on ulkomaanhinnoittelu, ja esim. netin käyttäminen puhelimella tulee merkittävästi kalliimmaksi kuin kotimaassa. Puhelimesta kannattaakin jo kotona laittaa päälle asetukset, jotka estävät datasiirron ulkomailla. Hotellissa pitäisi olla langaton nettiyhteys.

2 Matkan aikataulu KE :30 Tapaaminen Viking Linen terminaalissa Katajanokalla 17:30 Laiva Tukholmaan lähtee, päivällinen laivalla klo 17:30 23:00 Hiljaisuus TO :00 Herätys ja aamiainen laivalla 9:45 laiva saapuu Tukholmaan, bussi Örebrohon noin Saapuminen ja majoittuminen hotelli Clarioniin, lounas lähikoululla 15:00 lähtö peliin 16:00 Peli 1 IF Brommapojkarna 3 - HJK-j West 98, Rosta Gärde F 17:20 Bussi hotellille Varusteiden huolto ja suihku Päivällinen n. 22 Hiljaisuus PE :45 Herätys ja aamiainen hotellilla 8:00 Bussi kentälle 9:00 Peli 2 HJK-j West 98 - Älta IF, Sörbyvallen B 10:20 Bussi hotellille Lounas lähikoululla 15:00 Bussi kentälle 16:00 Peli 3 Sandvikens AIK - HJK-j West 98 Lundby B 17:20 Bussi hotellille Päivällinen ja varusteiden huoltoa Disco Hiljaisuus LA :00 Herätys ja aamiainen 10:00 Bussi kentälle 11:00 Peli 4 HJK-j West 98 - IK Sturehov Rosta Gärde E 12:20 Bussi hotellille Lounas 14:00/ 15:00 Bussi kentälle 15 :00/16:00 15:00 5:a Grupp 2-5:a Grupp 6 Sörbyvallen B 16:00 4:a Grupp 2-4:a Grupp 6 Sörbyballen C 16:00 3:a Grupp 6-4:a Grupp 3 Sörbyvallen D 16:00 1:a Grupp 5-2:a Grupp 6 Rosta Gärde D 16:00 1:a Grupp 6-2:a Grupp 5 Rosta Gärde E Bussi hotellille Päivällinen Bussi kentälle 20:00 tai 21:00 jatkopeli, jos voitamme edellisen pelin Bussi hotellille Iltapala Hiljaisuus

3 SU 1.7. Herätys ja aamiainen Jos ei pelejä: Gustavsbergiin uimaan Semifinaalipelit klo 10(A) tai 12 (B) Lounas koululla 15:00 A-finaali, B-finaali 16:00 Päivällinen Iltaohjelmaa Hiljaisuus MA :00 Herätys ja aamiainen Pakkaaminen Lounas Örebrossa, mikäli kuljetusaikataulu antaa myöden; muuten matkaevästä bussiin Lähtö bussilla Tukholmaan 16:45 Laiva lähtee Helsinkiin 17:00 Päivällinen seisovasta pöydästä TI :00 Herätys ja aamiainen laivalla 9:55 Laiva saapuu Helsinkiin (Katajanokka, Viking Line)

4 Matkalle mukaan ainakin nämä tarvitset. kotona kotona matkalla matkalla MATKALLE YLLE HJK-verkkarihousut jos on, tai muut vastaavat, ks kuvat alla HJK-verkkaritakki jos on, tai muut vastaavat, ks kuvat alla Lenkkarit Sininen joukkue- t-paita (jaetaan ennen matkaa) NIMIKOI KAIKKI VARUSTEET, PELKKÄ PELINUMERO EI RIITÄ PELIVARUSTEET Jalkapallo Jalkapallokengät nurmelle Varajalkapallokengät Säärisuojukset (otin mukaan paria) Pelisukkia (otin mukaan paria) Pelipaita (raita) Vieraspaita (keltainen) Valkoisia t-paitoja treeniin ja pelipaidan alle (otin mukaan kpl) Pelishortsit (otin mukaan kpl) KENTÄLLE MUKAAN SÄÄN MUKAISESTI Sadetakki Sadehousut Lämmin paita, esim. fleece, joka mahtuu verkkarien alle HJK-huivi (jaettu treeneissä pelaajille) Päähine aurinkosuojaksi Harkintasi mukaisesti sormikkaat ja ohut pipo Juomapullo Reppu tai kassi, johon otan pelivarusteet ja muut kentälle mukaan tarvittavat asiat MUUT VARUSTEET Pitkähihainen vapaa-ajan vaatekerta (esim. sini-musta HJK- collegeasu tai muu, jota voi pitää matkalla, koululla ja kaupungilla oltaessa ja jota ei käytetä peliin mentäessä) Vapaa-ajan shortsit ja t-paita/t-paitoja Lenkkarit (jalkaan matkalle) Alushousuja (otin mukaan paria) Tavallisia sukkia matkalle ym. (otin mukaan paria) Yöpuku Uimapyyhe Suihkusaippua ja shampoo Uimahousut Hammasharja Deodorantti, hammastahna ja muut tarvittavat hygieniavälineet Kukkaro ja taskurahaa kohtuudella (max. 10 euroa/päivä + tuliaisraha) Vapaa-ajan tekemistä hotellille ja matkoille Henkilökohtaiset lääkkeet (esim. allergia, astma, käyttämäsi särkylääke) Puhelin ja laturi Nimikoitu pyykkipussi (suljettava harsopussi) mahdollista pelisukkien pesua varten Muutama pyykkipoika, joissa pelaajan nimi (helpottaa pelisukkien kuivatusta) JATKUU.

5 TÄRKEÄT PAPERIT Passi, henkilöllisyystodistus tai muu matkustusasiakirja, vaatimukset pelaajan kansalaisuuden mukaisesti Matkakysely täytettynä (annetaan lähtöselvityksessä joukkueenjohtajalle) Kopio passin kuvasivusta, matkavakuutuskortista ja eurooppalaisesta sairausvakuutuskortista (annetaan lähtöselvityksessä joukkueenjohtajalle) Matkavakuutuskortti Eurooppalainen sairausvakuutuskortti Vaatetus - Matkalle otetaan mahdollisuuksien mukaan yhtenäinen vaatetus, ks. kuvat ja linkit alla Stadiumin kuvastoon. Jos pelaajalla ei juuri tällaisia ole, otetaan lähimmät vastaavat. Näitä käytetään ainakin pitemmillä siirtymismatkoilla ja pelien yhteydessä. - Lisäksi otetaan sään mukaisia vapaa-ajan vaatteita sekä sadevarustus. Peliasu Pelipaidoiksi sekä raitapaita että keltainen paita. (Raitapaidasta ei valitettavasti ole kuvaston kuvaa.) Pelishortsien suositusmalli linkin takana, mutta muutkin vastaavat siniset käyvät. Pelisukkien suositusmalli linkin takana, muutkin siniset pelisukat käyvät:: Pelikengät ja säärisuojukset oman valinnan mukaan; pelataan tekonurmel Pelipaidan alle tarvittaessa valkoinen t-paita, ja ylle tarvittaessa sininen verrytteluasu, ks. matka-asu menomatkalla

6 Matka-asu menomatkalla Adidaksen sininen verryttelyasu/tuulipuku - näitä pukuja on eri aikoina ollut hieman eri näköisiä ja juuri tämä kuvan malli on se ihan uusin, mutta mikä tahansa tämän tyyppinen sopii oikein hyvin. Jos sellaista ei lainkaan ole, niin jokin muu, mukava, tummansininen asu käy. Verkkaritakin alle valkoinen tai sininen treenipaita. Lisäksi, jos pelaajalla on Stadium/HJK-collegeasu (mustat housut, sininen collegepaita) taikka sininen HJKcollegepaita, ne voi ottaa mukaan vapaa-ajan asuksi.