Linnankatu 10, TURKU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Linnankatu 10, TURKU"

Transkriptio

1 HUS-SERVIS LIIKELAITOKSELLE ASIA Hankintaoikaisuvaatimus julkista hankintaa koskevassa asiassa, joka koskee HUS Servis -liikelaitoksen tekemää hankintapäätöstä hankintamenettelyn keskeyttämisestä OIKAISUVAATIMUKSEN TEKIJÄ Lingsoft Language Services Oy (jäljempänä Lingsoft) Y-tunnus : Linnankatu 10, TURKU jarmo.heikkila@lingsoft.fi, HANKINTAYKSIKKÖ Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS-Servis liikelaitos (jäljempänä hankintayksikkö) OIKAISUVAATIMUKSEN KOHTEENA OLE VA PÄÄT ÖS HUS-Servis liikelaitoksen hallinnon tekemä hankintapäätös puheentunnistusratkaisua koskevan hankintamenettelyn keskeyttämisestä.

2 t 2 1. VAATIMUKSET Lingsoft pyytää kunnioittavasti hankintayksikköä korjaamaan virheellisen hankintapäätöksen ja tekemään tarjousvertailun ja hankintapäätöksen julkaistuun hankintailmoitukseen ja tarjouspyyntöön perustuen. 2. PERUSTELUT 2.1. Asian tausta - hankintailmoitus ja tarjouspyynnön sisältö HUS on julkaisemallaan hankintailmoituksella pyytänyt tarjouksia puheentunnistusratkaisusta. Hankintailmoituksen mukaan kyse on EU-kynnysarvon ylittävältä hankinnasta, jonka kilpailutus toteutetaan avoimella menettelyllä. Tarjouskilpailun perusteella solmittavan sopimuksen sopimuskaudeksi on ilmoitettu olevan määräaikainen 4 vuotta, jonka jälkeen sopimus on voimassa toistaiseksi. Hankinnan kohde on kuvattu tarjouspyynnössä ja sen liitteissä. Tarjouspyynnön kohdan mukaan: "HUS kilpailuttaa puheentunnistusratkaisua (myös järjestelmä tai sanelujärjestelmä), joka mahdollistaa Epicissä ja muissa asiakas- ja potilastietojärjestelmissä puheentunnistuksen ja digisanelun. HUS:n nykyiseen potilastietojårjestelmään, Uranukseen, kilpailutetaan ja lisätään ainoastaan puheentunnistusominaisuus, koska nykyistä siihen liitettyä digisaneluratkaisua käytetään Uranuksen elinkaaren loppuun. Uranukseen 1iitettävän puheentunnistuksen tavoitteena on helpottaa Epicin puheentunnistuksen käyttöönottoa. Uranuksen nykyinen digisanelumalli, joka on kuvattu liitteessä 9, ei välttämättä siirry Epiciin, mutta Uranuksen digisanelun toimivat ja käytettävyydeltään hyväksi havaitut ominaisuudet jalostetaan ja määritellään mahdollisuuksien mukaan myös tuleviin ratkaisuihin (liite 8)." Hankinnan kohteena on siten 1) puheentunnistusratkaisu nykyiseen potilastietojärjestelmään ja 2) puheentunnistus- ja digisaneluratkaisu tulevaan Epic - potilastietojärjestelmään tai muihin mahdollisiin asiakas- ja potilastietojärjestelmiin.

3 3 Kokonaispalvelun sisältö on tarkemmin yksilöity tarjouspyynnön liitteen 3 kohdassa 4: "Sopi muks en kohteena ol evan kokonais palvelun sisältö: -puheentunnistusratkaisu (tausta- ja edustatunnistus) ohjelmistopalveluna sisältäen äänikomennot ja -ohjauksen sekä ominaisuuden, jolla sanelut voidaan tehdä ilman puheentunnistusta (digisaneluna) (jäljempänä järjestelmä tai ohjelmistopalvelu) - järjestelmän käyttöönotto (jäljempänä käyttöönotto) - järjestelmän ylläpito- ja tukipalvelut (jäljempänä jatkuvat palvelut) - myöhemmin toteutettavat tilaajan erikseen tilaamat projektit, joissa esimerkiksi toteutetaan järjestelmä tilaajan jäsenkunnan tai muun sidosryhmän käyttöön (jäljempänä myöhemmät käyttöönotot) - tilaajan erikseen tilaamat integraatiot, lisäominaisuudet ja muu tilaajalle toteutettava kehitys tuntityönä tai projekteina, koulutus sekä muut erikseen tilattavat asiantuntijapalvelut (jäljempänä asiantuntijapalvelut)." Tarjouspyynnön liitteen 3 kohdan 5 mukaan: "Toimittaja sitoutuu kehittämään järjestelmää siten, että se toimii keskeytyksettä siihen osana tätä sopimusta liitettyjen potilastietojärjestelmien ja varusohjelmistojen uusien versioiden kanssa. Tilaaja ilmoittaa uusien versioiden käyttöönotosta toimittajalle hyvissä ajoin etukäteen. Toimittaja sitoutuu lisäksi kehittämään kokonaispalvelua ja järjestelmää toimittajan määrittelemän kohtuullisen roadmapin mukaisesti. Toimittajalla ei ole oikeutta periä tilaajalta erillistä korvausta tämän kohdan mukaisesta kehittämisvelvollisuudesta toimittajalle aiheutuvista kustannuksista.." Liitteen 3 kohdan 6 mukaan: "Toimittajan tulee toteuttaa järjestelmä siten, että tilaaja voi viedä, hyödyntäen automaattisia järjestelmiä toimittajan määrittelemällä tavalla, kaiken sovelluksen tallentaman tilaajan aineiston tietoaineiston avoimuusvaatimuksen mukaiseen muotoon.

4 1 4 Toimittajan tulee osana järjestelmää tarjota tilaajan käyttöön rajapinta, jota tilaaja tai kolmas osapuoli voi vapaasti käyttää. Rajapinnan avulla tilaaja voi esimerkiksi milloin tahansa viedä tilaajan aineiston edellä kuvatulla tavalla järjestelmästä tai liittää järjestelmään muita ohjelmistoja. Tilaajan tulee ilmoittaa tällaisesta käytöstä toimittajalle etukäteen." Tarjouspyynnössä esitetyn perusteella hankinnan kohteena on järjestelmä, joka on kehitettävissä siten, että järjestelmä toimii keskeytyksettä siihen liitettyjen potilastietojärjestelmien ja varusohjelmistojen uusien versioiden kanssa. Tarjotun järjestelmän tulee siis olla integroitavissa nykyisiin markkinoilla oleviin tai tuleviin hankintayksikön käytössä oleviin järjestelmiin. Tarjotulta järjestelmältä on edellytetty, että se mahdollistaa sekä edusta- että taustatunnistamisen. Edustatunnistuksessa sanelija näkee sanelemansa tekstin reaaliaikaisesti ja voi käsitellä (editointi ja korjaukset ) tekstiä samanaikaisesti sanellessaan. Taustatunnistaminen tarkoitetaan ratkaisua, jossa sanelija luo äänitiedoston. Puheentunnistus prosessoi taustatunnistuksessa sanelua sitä tehdessä ja valmis sanelu siirtyy reaaliajassa editoitavaksi tekstinkäsittelyyn. Sekä edusta- ja taustatunnistaminen perustuu samaan teknologiaan ja tuloksena on puheen automaattinen muuntautuminen tekstimuotoon. Tarjoajan kokemusta koskeva soveltuvuusvaatimus on ilmoitettu tarjouspyynnön kohdassa 4.1.: "Tarjoajan tulee tarjouslomakkeella ilmoittaa vähintään yksi referenssitoimitus. Hyväksyttävän referenssitoimituksen tulee täyttää seuraavat vaatimukset: - referenssitoimitus on toteutettu terveydenhuollon toimintayksikön käyttöön - referenssitoimitus sisältää tuotantokäyttöön otetun edusta- ja/tai taustatunnistuksen - referenssitoimitus on tarjouksen jättöhetkellä korkeintaan kolme vuotta vanha (myös sellainen toimitus hyväksytään, johon toimittaja on toimittanut jatkuvaa palvelua viimeisen kolmen vuoden aikana). Tarjoajat, jotka eivät täytä vaatimuksia, suljetaan pois tarjouskilpailusta."

5 5 Lingsoftin tarjoama järjestelmä täyttää kaikki tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset. Lisäksi Lingsoft täyttää tarjouspyynnössä esitetyt tarjoajaa koskevat soveltuvuusvaatimukset Hankintamenettely Hankintayksikkö on suorittanut mittavan markkinakartoituksen ja tutustumisen eri toimijoiden tarjoamiin puheentunnistusratkaisuihin ennen varsinaisen tarjouskilpailun käynnistämistä. Hankintayksikkö toteutti vuonna 2014 kuusi kuukautta kestäneen puheentunnistuspilotin, jossa HUS-Servisin sanelijat ja tekstinkäsittelijät tutustuivat eri toimittajien puheentunnistusratkaisuihin. Syksyllä 2015 hankintayksikkö jatkoi markkinoilla olevien puheentunnistusratkaisujen kartoittamista kutsumalla alan toimittajia esittelemään puheentunnistusratkaisujaan. Tässä yhteydessä hankintayksikkö kertoi tekevänsä myös kattavan selvityksen puheentunnistuksen hyödyntämisestä kansainvälisessä toimintaympäristössä. Hankintayksikkö esitteli myöhemmin osia selvityksen tuloksista toimittajille. Hankintayksikkö julkaisi tietopyynnön, johon vastanneille toimittajille tarjottiin mahdollisuus osallistua tekniseen vuoropuheluun ennen tarjouspyynnön julkaisua. Tietopyyntöön osallistuneet toimittajat kutsuttiin yhteiseen vuoropuheluun , minkä lisäksi toimittajille tarjottiin mahdollisuus kahdenkeskiseen vuoropuheluun hankintayksikön kanssa. Teknisten vuoropuheluiden aikana toimittaj ille tarjottiin mahdollisuus tutustua ja kommentoida hankinnan alustavaa tarjouspyyntö- ja sopimusmateriaalia sekä Epic -potilastietojärjestelmän rajapintadokumentaatiota. Varsinainen tarjouskilpailu on toteutettu avoimella menettelyllä. Tarjousten jättämistä koskeva määräaika on päättynyt Annettuun määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät CGI Suomi Oy, Lingsoft Language Services Oy ja Tieto Healthcare & Welfare Oy.

6 t 6 HUS on pyytänyt Lingsoftilta ja sen alihankkijoilta tarjouspyynnön kohdassa 6.5. ilmoitetut erillisestä pyynnöstä toimitettavat todistukset ja selvitykset. Lingsofl toimitti todistukset Hankintayksikkö kutsui Lingsoftin katselmointiin tarjouspyynnön kohdan 7.2 perusteella: "HUS voi katsoessaan sen tarpeelliseksi tutustua tarjouksen kohteeseen ennen hankintapäätöksen tekemistä, esimerkiksi tarjoajan kanssa erikseen sovittavilla esittelyillä, katselmoinneilla tai referenssikäynneillä." Katselmointi järjestettiin , ja sen agendana oli kutsun mukaisesti käsitellä tarjouspyynnön ehdottomat vaatimukset ja laatuominaisuudet sekä varmistaa, että niistä on molemminpuolinen ymmärrys. Lisäksi hankintayksikkö toivoi demoa tai esittelyä edustatunnistuksen ratkaisukuvauksesta. Lingsoft osallistui katselmointiin annetun agendan mukaisesti. Hankintayksikön tavoiteaika hankintapäätöksen tekemiselle oli Hankinnan keskeyttäminen Hankintayksikkö on päivätyn hankintapäätöksen mukaan keskeyttänyt hankinnan. Julkisista hankinnoista säädetyn lain (348/2007, hankintalaki) 73 a :n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Lain esitöissä (HE 182/2010 vp., s. 22) on todettu, että keskeyttäminen syyn arvioinnissa hankintayksikön tulisi kiinnittää huomiota siihen, perustuuko hankintamenettelyn keskeyttäminen todellisiin syihin, ja siihen, vaikuttaisiko ratkaisu syrjivästi ehdokkaisiin tai tarjoajiin. Hankintayksikkö on keskeyttämispäätöksen perusteluissa esittänyt, että (alleviivaus tässä): "HUSin Tukipalveluiden liikelaitosten johtokunta on päätöksellään päättänyt hankintalain 27 :n 2 kohdan ja 28 :n 2 momentin perusteella jatkaa mainitun sopimuksen voimassaoloa siirtymäaj aksi ennen Apotin käyttöönottoa, eli

7 7 Uranuksen elinkaaren loppuun. Päätöksestä on julkaistu Hilmassa ja TEDissä suorahankintailmoitus. HUS on saanut tiedoksi Diktamen Oy:n edellä mainitusta suorahankintapäätöksestä markkinaoikeudelle tekemän valituksen. Diktamen Oy vaatii valituksessaan muun muassa, että markkinaoikeus kumoaa valituksen kohteena olevan suorahankintapäätöksen. Valituksen johdosta digisaneluratkaisun jatkoa koskevaa päätöstä ei voida panna täytäntöön (hankintalaki 90 ). Puheentunnistusta koskevan hankinnan toteuttaminen tarjouspyynnön mukaisesti ei siten ole mahdollista, koska hankinta on perustunut olennaisilta osin oletukseen nykyisen digisaneluratkaisun jatkumisesta Apottiin siirtymisen ajaksi." Kuten edellä on todettu, on hankinnan kohteena tarjouspyynnön mukaan puheentunnistusjärjestelmä nykyiseen Uranus-potilastietojärjestelmään sekä puheentunnistus- ja digisanelujärjestelmä tulevaan Epic -potilastietojärjestelmään. Keskeyttämisen perusteena mainittu suorahankintavalitus koskee nykyiseen Uranus - potilastietojärjestelmän digisanelujärjestelmän hankintaa. Keskeyttämispäätöksessä ei ole tarkemmin perusteltu, miksi kilpailutuksen ulkopuolelle jätetyn järjestelmän hankinnalla olisi olennainen vaikutus käynnissä olevan kilpailutuksen toteuttamiseen. Tarjouspyynnön mukaan nyt hankittavan puheentunnistusratkaisun tulee olla integroitavissa myös muuhun kuin nyt hankintayksikön käytössä olevaan digisanelujärjestelm An. Keskeyttämispäätöksen mukaan: "Tarjouspyynnön mukaisten puheentunnistuksen käyttöönottojen aikataulut eivät mahdollista puheentunnistusta koskevan hankintapäätöksen tekemisen lykkäämistä markkinaoikeuskäsittelyn ajaksi. Hankinnan kohde ia hankinnan tarve ovat siten muuttuneet hankintamenettelyn aikana niin olennaisesti, että hankintamenettely tulee keskeyttää."

8 8 Hankintalain 93 :n mukaan, jos hankinnasta on tehty valitus markkinaoikeuteen, hankintayksikkö voi järjestää hankinnan väliaikaisesti tilaamalla sen hankintamenettelyyn osallistuneelta tai aiemmalta toimittajalta, jollei hankintaa voida sen luonteen vuoksi lykätä markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi. Hoitotyön luonne muodostanee hyväksyttävän perusteen sille, ettei hankintaa voi lykätä markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi. Näin ollen hankintayksikkö voinee tilata nykyiseen Uranus järjestelmään digisaneluratkaisun markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi esimerkiksi nykyiseltä toimittajalta. Suorahankintaa koskevalla valituksella ei siten todellisuudessa ole vaikutusta keskeytyksen kohteena olevaan tarjouskilpailuun. Huomionarvoista on lisäksi se, että keskeyttämispäätöksessä mainitussa suorahankintaa koskevassa markkinaoikeusvalituksessa on kyse vasta vireille saatetusta valituksesta eikä lainvoimaisesta päätöksestä. Lähtökohtana voitaneen pitää, ett ä hankintayksikkö on ennen suorahankintailmoituksen julkaisemista arvioinut suorahankintaperusteen soveltuvuutta huolellisesti. Näin toimittaessa on suorahankintaa koskevan valituksen menestymisennuste pääsääntöisesti huono. Käsillä olevassa tapauksessa hankintayksikkö on kuitenkin poikkeuksellisesti päättänyt ryhtyä toimenpiteisiin käynnissä olevan kilpailutuksen keskeyttämiseksi jo vireille saatetun valituksen perusteella. Julkisia hankintoja koskevissa valituskäsittelyissä, joissa markkinaoikeus kumoaa suorahankinnan, on hankintayksikö pääsääntöisesti velvoitettu kilpailuttamaan suorahankinnan kohteena olleen hankinnan. Ottaen huomioon puheentunnistusratkaisua koskevan tarjouspyynnön sisällön, tulisi Uranus-digisanelua koskevan erilliskilpailutuksen järjestäminen olla hankintayksikölle ensisijainen vaihtoehto käynnissä olevan kilpailutuksen keskeyttämisen sijaan, mikäli markkinaoikeus päätyisi kumoamaan suorahankintapäätöksen. Hankinnan keskeyttämistä on lisäksi perusteltu sillä, että hankintayksikkö on saanut lisätietoja koskien Epic järjestelmän toteutusta (alleviivaukset tässä): "Määritystöiden aikana Oy Apotti Ab on saanut runsaasti lisätietoa tulevan järjestelmän sekä siihen kytkettyjen nuheentunnistusratkaisujen ominaisuuksista ja välittänyt lisätiedot HUSille. Määritykset suomalaiseen toimintaympäristöön

9 f 9 ovat tarkentuneet ja tuoneet esille uusia ratkaisuja ia vaatimuksia, joita keväällä 2016 ei ollut tullut ilmi. Näillä uusilla tiedoilla on merkittävä vaikutus hankinnan kohteen sisältöön, teknisiin ratkaisuihin ja vaadittuihin ominaisuuksiin sekä kustannuksiin. Hankinnan kohde on muuttunut niin paljon, että muutos vaikuttaa epäedullisesti hankintayksikön lisäksi tarjoajiin." Hankintayksikön mukaan kyse on useista lisätiedoista joiden perusteella hankinnan kohde on muuttunut oleellisesti. Hankintayksikkö ei kuitenkaan ole keskeyttämispäätöksessä yksilöinyt lainkaan mitkä tekniset ominaisuudet tai tekniset ratkaisut olisivat muuttuneet. Perustelut ovat tältä osin puutteellisia. Muuttuneiden teknisten ominaisuuksien käsittelemisen sijaan hankintayksikkö on päätöksessä ilmoittanut, että tarjoajan soveltuvuutta koskevat vaatimuksensa ovat alkuperäisessä tarjouspyynnössänlleet puutteellisia. "Alkuperäinen tarjouspyyntö ei ole sisältänyt vaatimusta siitä, että valitulla puheentunnistusratkaisulla olisi todennetusti toteutettu edustatunnistus terveydenhuollossa tai siitä olisi toteutettu integraatio Epic potilastietojärjestelmään. Syksyn 2016 aikana Epic potilastietojäriestelmästä tarkentuneiden tietojen mukaan sellaisen toteutuksen riskit, joissa edustatunnistus lääkärien saneluihin ja integraatio Epic-potilastietojärjestelmään jouduttaisiin rakentamaan vailla referenssejä olevaan ratkaisuun, olisivat suuret ia edel täneet erilaisia käyttöönottoon liittyviä vaatimuksia ja sopimusehtol. Terveydenhuollon tietojårjestelmiltäyaaditaan niiden luonteen vuoksi korostettua toimintavarmuutta, eivätkä niiden kehitys- ja käyttöönottotyöt saa vaarantaa sairaaloiden päivittäistä toimintaa ja lääkärien työnkulkuja. Alkuperäinen tarjouspyyntö ei ole uusien tietojen mukaan varmistanut tätä riittävällä tavalla." Päätöksessä ei ole täsmennetty mistä lisääntyneestä riskistä on kyse. Edusta- ja taustatunnistus perustuu samaan teknologiaan. Hankintayksikkö on ainoastaan yleisellä tasolla viitannut sairaalan päivittäisen toiminnan vaarantamiseen. Hankittavan ratkaisulta on edellytetty sekä edusta- että taustatunnistustoiminnallisuutta.

10 t 10 Pääsääntöisesti tilanteessa, jossa käynnissä olevan tarjouskilpailun aikana ilmenee muutostarpeita koskien hankinnan kohteen sisältöä, teknistä ratkaisua ja vaadittuja ominaisuuksia, kohdistuu tarjouspyynnön sisällön osalta ensisijaisesti muutostarpeita hankinnan kohteeseen eikä tarjoajan soveltuvuuteen liittyen. Keskeyttämispäätöksessä ei kuitenkaan ole käsitelty lainkaan miten tekniset muutokset vaikuttaisivat j ärj este l m ävaati m uks i i n. Lingsoft on pyytänyt kirjallisesti hankintayksiköltä lisätietoja puheentunnistusratkaisua koskevan hankinnan keskeytyksen perusteista. Lingsoft pyysi hankintayksikköä yksilöimään Epic järjestelmästä saadut hankinnan kohdetta koskevat lisätiedot, joihin hankintamenettelyn keskeytyksen perusteluissa viitataan. Hankintayksikkö esitti vastauksensa kirjallisesti Kaikilla tarjouspyynnössä asetetun soveltuvuusvaatimuksen täyttävillä tarjoajilla on riittävä kokemus puheentunnistusjärjestelmän toimittamisesta, jotta mahdollinen teknologian kehitys tai muutos ei muodosta tilaajalle lisääntynyttä riskiä. Tarjoajan kokemuksen merkitystä hankintayksikön ilmoittaman erittelemättömän riskin osalta voitaneen ylipäätään kyseenalaistaa. Järjestelmähankinnoissa lähtökohtana voidaan pitää, että riskienhallinta on sopimustekninen kysymys, ei niinkään tarjoajan soveltuvuutta tai kokemusta koskeva kysymys. Hankintayksikkö on Lingsoftin käsityksen mukaan kilpailutuksen osalta valmistellut tarjouspyynnössä esitettyjä soveltuvuusvaatimuksia huolellisesti ennen kilpailutuksen käynnistämistä. Kilpailutusta edeltävässä markkinakartoitusvaiheessa toimittajia on pyydetty kommentoimaan soveltuvuusvaatimuksen sisällön osalta. Referenssin esittäminen joko edusta- tai taustatunnistusratkaisutoimituksesta on Lingsoftin käsityksen mukaan ollut tietoinen valinta hankintayksiköltä ja perustunut alun perin halukkuuteen varmistaa kilpailun toteutuminen tarjouskilpailussa. Koska Suomessa ei ole vielä toteutettu digisanelu- tai puheentunnistusratkaisujen integraatioita Epicpotilastietojärjestelmään ja mainitun integraation toteuttaminen oli osa hankinnan kohdetta, ei ole mielekästä asettaa olemassa olevaa integraatiota Epic järjestelmään vaatimukseksi puheentunnistusratkaisun hankinnalle.

11 i 11 Edellä mainitun perustella ei Lingsoftin näkemyksen mukaan ole uskottavaa, että tarjouskilpailun ollessa edennyt vertailuvaiheeseen, olisi Apotti-hankkeesta ilmennyt sellaista uutta tietoa, joka olisi muuttanut tarjouskilpailun lähtökohtia. 2.4 Apotti -hankkeen merkityksestä puheentunnistusjärjestelmän hankinnassa Hankintayksikkö on tarjouspyynnössä esittänyt vaatimuksen koskien tarjotun ratkaisun integroitavuutta sekä nykyiseen että tulevaan potilastietojärjestelmään. Esimerkiksi Epic-integraatiolle ja sen vaatimille määrittelyille on tarjouspyynnön liitteen 7 (käyttöönottosuunnitelma) kohdassa 2.3. varattu aikaa ja sen vaatima työ on pyydetty hinnoittelemaan tarjoajan toimesta tarjouspyynnön liitteessä 6. Tämä on ollut perusteltu vaatimus, ottaen huomioon, että hankinnan kohteena oleva järjestelmä ei ole riippuvainen tietyn potilastietojärjestelmässä hyödynnetyn teknisen ratkaisun hyödyntämisestä, vaan on integroitavissa eri teknologioihin. Tekninen riippuvuus merkitsisi käytännössä, että järjestelmä muodostaisi osan potilastietojärjestelmää ja olisi siten tullut sisällyttää potilastietojärjestelmän hankinnan kilpailuttamiseen. Apotti -hankkeen tarjouspyyntöaineistossa on nimenomaisesti ilmoitettu, ettei potilastietojärjestelmän hankintaan kuulu digisanelu tai puheentunnistus. Kuntien ja HUS:n asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankintaa koskevassa julkaistun tarjouspyynnön liitteen 34 sivulla 3 on ilmoitettu, että sanelu ja puheentunnistus on toiminnallinen integraatio. Liitteen 34 sivulla 7 on todettu: "Sanelu: Digisanelujärjestelmä ei kuulu laajuuteen. Apotin kannalta kyse on integraatiosta (esim. kontekstinhallintatyyppisestä) osapuolten olemassa oleviin tai myöhemmin hankittaviin sanelujärjestelmiin. Puheentunnistus: Puheentunnistusj ärj estelmä ei kuulu laajuuteen. Apotin kannalta kyse on integraatiosta osapuolten olemassa oleviin tai myöhemmin hankittavaan puheentunnistusjärj estelmään." Puheentunnistus ja sanelutoiminnallisuus on rajattu Apotti -hankinnan ulkopuolelle, ja tietoisena tarkoituksena on ollut kilpailuttaa nämä erikseen. Apotissa on ainakin

12 t 12 julkilausuttujen tavoitteiden mukaan haettu modulaarista järjestelmäkokonaisuutta, jossa potilastietojärjestelmään on mahdollista liittää tarpeen mukaan uusia järjestelmiä ja yksittäiset j ärj estelmäkokonaisuuden osat on mahdollista vaihtaa. Keskeyttämispäätöksessä esitetyn perusteella vaikutta siltä, että Epiciin valmiiksi toteutetut toiminnallisuudet, jotka eivät kuuluneet potilastietojärjestelmän taijouskilpailuun, sanelevat sen, minkälaisia sanelu- ja puheentunnistusratkaisuja Apottiin on mahdollista yhdistää. 3. YHTEENVETO Lingsoft toteaa edellä mainittuihin perusteluihin viitaten, että hankinnan keskeyttäminen ei ole perustunut todelliseen ja perusteltuun syyhyn. Keskeyttämispäätöksessä esitetyt seikat eivät todellisuudessa muodosta estettä sille, että hankintayksikkö suorittaa julkaistun hankintailmoituksen mukaisesti tarjousvertailun ja tekee asiassa varsinaisen hankintapäätöksen. Perusteltuna huolena on, että hankinnan keskeyttämisellä hankintayksikkö valmistelee hankinnan toteutustapaa, jolla suosittaisiin Epic järjestelmätoimittajaa ja syrjittäisiin keskeytyksen kohteena olevaan tarjouskilpailuun osallistuvia tarjoajia. Lingsoft pyytää kunnioittavasti, että hankintayksikkö korjaa virheellisen hankintamenettelyn. Turussa 18. päivänä marraskuuta 2016

, Hus/ Dnro 2016/652. Radanrakentajantie 5, Helsinki Puhelin Fax

, Hus/ Dnro 2016/652. Radanrakentajantie 5, Helsinki Puhelin Fax Ø C I N A O I K E U S Radanrakentajantie 5, 00520 Helsinki Puhelin 029 564 3300 Fax 029 564 33 14 markkinaoikeus@oikeus.fi Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PL 100 00029 HUS HUS/Keskuskirjaamo

Lisätiedot

Vastine asiassa dnro 2016/652 (puheentunnistuksen hankintamenettelyn keskeyttäminen) Services Oy

Vastine asiassa dnro 2016/652 (puheentunnistuksen hankintamenettelyn keskeyttäminen) Services Oy VASTINE 1 (8) 8.12.2016 Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki Asia Vastine asiassa dnro 2016/652 (puheentunnistuksen hankintamenettelyn keskeyttäminen) Valittuja Lingsoft Language Services

Lisätiedot

Päätös puheentunnistusratkaisua koskevan hankintamenettelyn keskeyttämisestä

Päätös puheentunnistusratkaisua koskevan hankintamenettelyn keskeyttämisestä HELSINGIN JA UUDENMAAN Hankintapäätös 1 (10) 20 HUS/20/2016 Päätös puheentunnistusratkaisua koskevan hankintamenettelyn keskeyttämisestä Valmistelija Esittelijä Perustelut Hallintolakimies Vesa Mutalahti

Lisätiedot

Asia. Valittaja. Hankintayksikkö. Kuultava Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki

Asia. Valittaja. Hankintayksikkö. Kuultava Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki VASTINE LIITE 1 (8) 21.11.2016 Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki Asia Vastine asiassa dnro 2016/578 (digitaalisen saneluratkaisun hankinta) Valittaja Diktamen Oy Hankintayksikkö Helsingin

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 266 Hankintaoikaisuvaatimus koskien tietokeskuksen johtajan päätöstä kaupunginarkiston arkistotietokannan hankinnasta HEL 2013-009044 T 02 08 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Petri Mölsä, puh. 040 543 4181, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Yhtymähallitus 72 26.08.2014. Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014. Yhtymähallitus 72. 1.Taustaa

Yhtymähallitus 72 26.08.2014. Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014. Yhtymähallitus 72. 1.Taustaa Yhtymähallitus 72 26.08.2014 Hankintaoikaisu päihdepalvelujen hankintapäätökseen 45/02.08.00/2014 Yhtymähallitus 72 1.Taustaa A-Klinikkasäätiö on tehnyt markkinaoikeuteen valituksen, joka koskee Espoon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 41 Hankintaoikaisuvaatimus teknisen palvelun lautakunnan päätökseen 16.2.2017 16 HEL 2016-009930 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä esityslistatekstissä mainituin

Lisätiedot

ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ

ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ Tarkistettu esitys HALLITUS 151 30.11.2015 ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA: CGI SUOMI OY:N HANKINTAOIKAISUVAATIMUS JA PÄÄTÖS HANKINNAN TÄYTÄNTÖÖNPANOON RYHTYMISESTÄ 577/02/08/00/2015 HALL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2018 1 (5) 254 Oikaisuvaatimus kotihoidon saunapalvelujen hankinnasta HEL 2018-004548 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. päätti yksimielisesti

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA. Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA. Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMELLE 1. ASIA Hankintaoikaisuvaatimus julkisia hankintoja koskevissa asioissa, jotka koskevat Joensuun kaupungin Kunnallistekniikan kokonaissuunnittelun (dnro 46716); ja Liikenneselvitysten-

Lisätiedot

Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015

Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015 Eväitä hyvän tarjouksen tekemiseen Iisalmi 4.6.2015 Minna Heikka Hankinta-asiamies p. 044 718 2921 minna.heikka@is-hankinta.fi Onnistuneen kaupankäynnin lähtökohtia: 2 Tunne tuotteesi Tunne kauppatapa

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

Uudet oikeusturvakeinot

Uudet oikeusturvakeinot Ajankohtaista oikeuskäytäntöä 12.9.2013 Pilvi Takala PTCServices Oy PTCServices Oy PTCServices Oy on julkisiin hankintoihin ja sopimusoikeuteen erikoistunut asiantuntijatoimisto www.ptcs.fi Hankintayksiköille

Lisätiedot

Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus

Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus Kuntamarkkinat 13.-14.9.2017 hankinta-asiantuntija Olli Jylhä Tarjoajan soveltuvuus Hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia tarjoajan soveltuvuudelle Vaatimuksilla

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Päiväys

IS-Hankinta Oy. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä Asia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2012 1 (6) 77 Onninen Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, muoviputkien ja -kaivojen hankinta, teknisen palvelun lautakunnan päätös 13 9.2.2012 HEL 2011-007391 T 02 08 01 00 Päätös

Lisätiedot

Asia. Ratkaisu. Asian vireilletulo. Asian selvittäminen. Ratkaisun perustelut. Päätös 1 (6) Dnro KKV/509/ /

Asia. Ratkaisu. Asian vireilletulo. Asian selvittäminen. Ratkaisun perustelut. Päätös 1 (6) Dnro KKV/509/ / Päätös 1 (6) Asia Hankintojen valvonta: Oulun kaupungin ympäristöterveydenhuollon edellyttämien laboratoriopalveluiden hankinta Ratkaisu Kilpailu- ja kuluttajavirasto antaa Oulun kaupungille huomautuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (6) 31 Oikaisuvaatimus kauppapalvelujen hankinnasta HEL 2016-004509 T 02 08 02 00 Päätös päätti hylätä Mainio Vire Oy:n oikaisuvaatimuksen, joka koskee talous- ja

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Tarjouspyyntö Päiväys

IS-Hankinta Oy. Tarjouspyyntö Päiväys 1/6 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Ylä-Savon SOTE ky Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Asia ja sen selvitys

Lisätiedot

24.5.2011. Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa

24.5.2011. Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa äine n 1 (4) Kokkolan kaupungin tekniselle lautakunnalle OIKAISU VAATIMUS Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa Päätös Oikaisuvaatimuksen tekijä Kokkolan kaupungin teknisen

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka HUOM. Tämä on osallistumispyynnön liitteenä toimitettu alustava tarjouspyyntö, joka voi muuttua hankintamenettelyn kuluessa. Tässä ilmoitetut

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa

Lisätiedot

Sote-hankintamenettely lastensuojelun sijaishuollon hankintaan

Sote-hankintamenettely lastensuojelun sijaishuollon hankintaan 1 Sisällys 1 Sote-hankintamenettelyn lyhyt kuvaus... 1 2 Hankintamenettelyn perustaminen... 2 2.1.1 Tarjouspyynnön julkaisu... 2 2.1.2 Tarjousten jättäminen ja vastaanotto... 3 2.1.3 Hankintapäätös ja

Lisätiedot

POLTTOPUIDEN HANKINTA

POLTTOPUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ sivu 1 (5) 09.07.2015 1 POLTTOPUIDEN HANKINTA Hankinnan kohde Nokiankaupunkipyytäätarjoustatoimeentulotukiasiakkaiden polttopuista. Vuosittainenhankintamäärävaihtelee,arviolta10-30 irtokuutiometriävuodessa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 15/2015 1 (6) 4 Sosiaali- ja terveysvirasto, yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta, Apotti-hanke Pöydälle 01.09.2015 HEL 2015-003057 T 02 08 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

4. PUDASJÄRVEN KAUPUNGIN VASTINE SOITTIMET JA NIIDEN OSAT HANKINTA PÄÄTÖKSEEN (TARJOUSPYYNTÖ 970/04.05/2016)

4. PUDASJÄRVEN KAUPUNGIN VASTINE SOITTIMET JA NIIDEN OSAT HANKINTA PÄÄTÖKSEEN (TARJOUSPYYNTÖ 970/04.05/2016) VASTINE MARKKINAOIKEUS RADANRAKENTAJANTIE 5 00520 HELSINKI Viite: Dnro 2016/350 VASTINE MUSAMAAILMA OY:N VALITUKSEEN 1. VASTINEEN ANTAJA Pudasjärven kaupunki PL 10 93101 Pudasjärvi 2. VASTINEEN ANTAJAN

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ 1(5) ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tarjouspyynnön liitteet Sopimuskausi Hankintapäätös Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoonlahden koulujen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (6) 5 Monivuotisten kasvien taimihankinnan puitejärjestely 2017 2018 hankintayhteistyössä Helsingin kaupungin rakentamispalvelun (Stara) kanssa HEL 2017-001449

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Hankintakeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Hankintakeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 74 IT-hankkeiden ja-projektien konsultointi- ja asiantuntijapalvelut, hankinnan kilpailutus HEL 2016-009676 T 02 08 02 00 Päätös Vs. hankintajohtaja päätti hyväksyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (6) 112 Helsingin Kattopalvelu Oy:n oikaisuvaatimus rakennustekniikan yksikönjohtajan päätöksestä 12.4.2016 18 HEL 2016-002230 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä

Lisätiedot

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein?

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Elina Skarra Lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto ry Taloyhtiön velvollisuus kilpailuttaa

Lisätiedot

Työpajaharjoitus 2a. Miten markkinaoikeus alkaa purkaa asiaa?

Työpajaharjoitus 2a. Miten markkinaoikeus alkaa purkaa asiaa? Työpajaharjoitus 2a Työterveyspalvelujen hankinnassa valittaja on jättänyt 30 sivuisen valituksen, jossa on esitetty erilaisia väitteitä hankintamenettelyn virheellisyydestä: Voittaneen tarjoajan vastuullinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Henkilöstön kehittämispalvelut-liikelaitoksen

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Henkilöstön kehittämispalvelut-liikelaitoksen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 4 Palvelumuotoilupalveluiden hankinta Oiva Akatemialle, hankinnan kilpailutus H153-15 HEL 2015-011778 T 02 08 02 00 Päätös Oiva Akatemian johtokunta päätti esittelijän

Lisätiedot

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi.

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) B-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTAVENEEN HANKINTA 2012 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen käyttöön tulevasta B-luokan öljyntorjuntaveneestä.

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki

Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki Säteilyturvakeskus (jäljempänä STUK) (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 3 Hankintaoikaisuvaatimuksen hyväksyminen, nimipalvelu- ja DHCPjärjestelmän hankinta (H071-16) HEL 2016-008712 T 02 08 02 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Ilmoittaminen ja sähköinen tietojenvaihto, määräajat

Ilmoittaminen ja sähköinen tietojenvaihto, määräajat Ilmoittaminen ja sähköinen tietojenvaihto, määräajat Hankinta-asiantuntija Marko Rossi Tarjouspyynnön asettaminen tarjoajien saataville Hankintayksikön on asetettava tarjouspyyntö, neuvottelukutsu ja niiden

Lisätiedot

Dottir MARKKINAOIKEUDELLE. Valitus hankinta-asiassa. Vai ittaja. Hanki ntayksi kkö VAATIMUKSET. Diktamen Oy ( Diktamen ) Y-tunnus

Dottir MARKKINAOIKEUDELLE. Valitus hankinta-asiassa. Vai ittaja. Hanki ntayksi kkö VAATIMUKSET. Diktamen Oy ( Diktamen ) Y-tunnus Dottir Tukipalveluiden liikelaitosten johtokunta 9.12.2016 MARKKINAOIKEUDELLE Valitus hankinta-asiassa Vai ittaja Diktamen Oy ( Diktamen ) Y-tunnus 2106590-3 Vaiittajan asiamies ja prosessiosoite Hanki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) 105 Hankintaoikaisuvaatimuksen hyväksyminen, nimipalvelu- ja DHCPjärjestelmän hankinta (H071-16) HEL 2016-008712 T 02 08 02 00 Päätös päätti hyväksyä FusionLayer

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 117 Staran kaupunkitekniikoiden pienten louhintatöiden uudelleen kilpailutus ajalle 1.7.2014-31.12.2015. HEL 2013-013178 T 02 08 03 00 Päätös päätti oikeuttaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 20/2014 1 (5) 8 Seulontamammografiatutkimusten hankintaa koskeva hankintaoikaisu ja hankinnan väliaikainen järjestäminen hankintalain 93 :n nojalla HEL 2014-002513 T 02 08

Lisätiedot

Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Hanna Seppänen, johtava lakimies, Suomen Terveystalo Oy. hanna.seppanen(5)tervevstalo.

Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Hanna Seppänen, johtava lakimies, Suomen Terveystalo Oy. hanna.seppanen(5)tervevstalo. HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI-JA TERVEYSLAUTAKUNNALLE Asia Julkisista hankinnoista annetussa laissa (348/2007) tarkoitettu hankintaoikaisuvaatimus Valittaja Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Kotipaikka:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Rakennusvirasto 2/2014 Katu- ja puisto-osasto Toimistopäällikkö KIT

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Rakennusvirasto 2/2014 Katu- ja puisto-osasto Toimistopäällikkö KIT Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 3 Jätkäsaaren väliaikaiset opasteet, hankinnan keskeyttäminen HEL 2013-011248 T 02 08 02 00 Päätös Päätöksen perustelut Investointitoimiston toimistopäällikkö päätti

Lisätiedot

TÄYDELLINEN PROSESSI

TÄYDELLINEN PROSESSI 14.11.2017 2 1 14.11.2017 3 TÄYDELLINEN PROSESSI Tarjouspyynnön läpikäynti Aiempiin tarjouksiin tutustuminen Analysointi Resurssien kartoitus Tarjouksen teko Tarjouksen lähettäminen Päätöspalaveri ja analysointi

Lisätiedot

Ehdotus: Yhtymähallitus päättää 1. käynnistää tekstiilivuokraus- ja pesulapalveluiden kilpailutuksen viiteaineistona olevien asiakirjojen mukaisesti

Ehdotus: Yhtymähallitus päättää 1. käynnistää tekstiilivuokraus- ja pesulapalveluiden kilpailutuksen viiteaineistona olevien asiakirjojen mukaisesti Yhtymähallitus 146 26.09.2018 Yhtymähallitus 185 21.11.2018 Yhtymähallitus 7 23.01.2019 Tekstiilivuokraus- ja pesulapalveluiden hankinta 76/02.08.00/2018 Yhtymähallitus 26.09.2018 146 Perusturvakuntayhtymä

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki KAARINAN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ

Kaarinan kaupunki KAARINAN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ Kaarinan kaupunki KAARINAN KAUPUNGIN HANKINTASÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 Johtosäännön tarkoitus...1 2 Hankintakeskuksen tehtävä...1 3 Hankintojen toteutustapa...1 4 Hankintojen toteuttaminen kansallisen

Lisätiedot

LIITE 4: TARJOUSPYYNTÖ

LIITE 4: TARJOUSPYYNTÖ Hankinta: Muistiliiton paino- ja jakelupalvelut, tilausjärjestelmä ja logistiikka Muistiliitto ry (jäljempänä tilaaja) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 23.8.2017 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU47706 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU47706 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Liikuntavirasto Hallintopalvelut Suunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Liikuntavirasto Hallintopalvelut Suunnittelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 21, kauppatorin väliaikaisen laiturin kannen korotus HEL 2016-007956 T 02 08 03 01 Päätös päätti tilata kauppatorin väliaikaisen laiturin kannen korotuksen Suomen Vesityö

Lisätiedot

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä:

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä: HELSINGIN YHTEISLYSEON KALUSTEIDEN HANKINTA Maanviljelyslyseon osakeyhtiö/helsingin yhteislyseo (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavaan 10.3.2017 lähetetyn hankintailmoituksen

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palvelukeskuksen johtokunta

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palvelukeskuksen johtokunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 2, paikannusrannekkeiden hankinta ja ylläpito HEL 2017-002561 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tarjouskilpailun jälkeen solmia hankintasopimuksen kokonaishinnaltaan

Lisätiedot

Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö

Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö 27.08.2018 TARJOUSPYYNTÖ DNRO 339/2018 SIVU 1 / 8 Tarjouspyyntö Dnro 339/2018 Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö 1. Hankintayksikkö Nimi Mäntsälä/Konsernipalvelut/Tietohallintopalvelut Y-tunnus 0129261-5

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n pankkipalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely... 2 2.1 Hankinnasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (5) 8 Neonpoint Oy:n hankintaoikaisuvaatimus metron opastusjärjestelmän uudistamista koskevasta hankinnasta HEL 2016-005939 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

KKV:lle toimivalta valvoa julkisia hankintoja alkaen Valvonnan taustalla hankintadirektiivin 83 artikla

KKV:lle toimivalta valvoa julkisia hankintoja alkaen Valvonnan taustalla hankintadirektiivin 83 artikla Ajankohtaista KKV:n valvontatoiminnasta Apulaisjohtaja Arttu Juuti 16.11.2017 Yleistä hankintojen valvonnasta KKV:lle toimivalta valvoa julkisia hankintoja 1.1.2017 alkaen Valvonnan taustalla hankintadirektiivin

Lisätiedot

LAUSUNTO KOSKIEN RAKENNUSTEKNISTEN TÖIDEN HANKINTAPÄÄTÖSTÄ

LAUSUNTO KOSKIEN RAKENNUSTEKNISTEN TÖIDEN HANKINTAPÄÄTÖSTÄ LAUSUNTO KOSKIEN RAKENNUSTEKNISTEN TÖIDEN HANKINTAPÄÄTÖSTÄ 1. Taustaa ja kysymyksenasettelu Heinolan kaupunki on 27.4.2016 tehnyt hankintapäätöksen koskien palvelutalo Hopeasillan rakennusteknisten töiden

Lisätiedot

Tilaajavastuulain huomioiminen julkisissa hankinnoissa

Tilaajavastuulain huomioiminen julkisissa hankinnoissa Tilaajavastuulain huomioiminen julkisissa hankinnoissa Marko Rossi Hankinta-asiantuntija 8.3.2016 Tilaajavastuulain suhde hankintalakiin Tilaajavastuulaki ei lähtökohtaisesti vaikuta hankintalainsäädännön

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. HANKINNAN TAVOITE JA KOHDE 1.1. Tarjouspyynnön rakenne Hankintayksikkö Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Asia. Ratkaisu. Asian vireilletulo. Asian selvittäminen. Ratkaisun perustelut. Päätös 1 (5) Dnro KKV/657/ /

Asia. Ratkaisu. Asian vireilletulo. Asian selvittäminen. Ratkaisun perustelut. Päätös 1 (5) Dnro KKV/657/ / Päätös 1 (5) Asia Hankintojen valvonta: Kunnan Taitoa Oy:n tietoliikennepalvelujen suorahankinta Etelä-Kymenlaakson kunnille ja kuntayhtymälle (ilmoituksen numero HILMA:ssa 2017 014856 ja EUVL:ssä 2017/S

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Tietokeskus 2/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Tietokeskus 2/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 2 Helsingin kaupungin tietokeskuksen arkistotietokannan hankinta HEL 2013-009044 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut Tietokeskuksen johtaja päätti hyväksyä Mikkelin

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, hankinnat Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, hankinnat Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 16 Hankintaoikaisuvaatimuksen peruuttaminen ja asian käsittelyn raukeaminen ajoneuvojen ja työkoneiden renkaiden hankintaa koskevassa asiassa, toimitusjohtajan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Hankintakeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Hankintakeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (6) 3 Liikkumisen apuvälineet H018-14 HEL 2014-011257 T 02 08 01 00 Päätös päätti hyväksyä seuraavat tarjoukset kolmeksi (3) vuodeksi hinnaltaan edullisimpina. Algol-Trehab

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä HANKINTAOHJE. Hyväksytty: Yhtymähallitus

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä HANKINTAOHJE. Hyväksytty: Yhtymähallitus Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä HANKINTAOHJE Hyväksytty: Yhtymähallitus 26.9.2017 36 Yleiset periaatteet Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän hankinnat toteutetaan tämän ohjeen mukaisesti. EU-kynnysarvon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (6) 348 Suun terveydenhuollon ostopalvelut HEL 2014-002411 T 02 08 02 00 Päätös päätti esityslistalla esitetyin perusteluin seuraavaa: 1. Valita suun terveydenhuollon

Lisätiedot

Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset

Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset Säteilyturvakeskus (jäljempänä STUK) (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (5) 20 Palvelutalojen siivouspalvelujen hankinta HEL 2015-011341 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää - hyväksyä sosiaali- ja terveysviraston palvelutalojen siivouspalveluihin

Lisätiedot

APOTTI ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖPALVELUIDEN HANKINTA

APOTTI ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖPALVELUIDEN HANKINTA APOTTI ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖPALVELUIDEN HANKINTA Liite 4 Listaus soveltuvuusvaatimuksista 1 Yrityksen nimi Yrityksen osoite Y-tunnus (tai vastaava) Yhteyshenkilön nimi Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus

Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus HEINOLAN KAU Kr;,-sano 2 6-11- 2013 Asianume u 110.03. HEINOLAN KAUPUNKI / TEKNINEN LAUTAKUNTA ASIA Julkista hankintaa koskeva hankintaoikaisuvaatimus HAKIJA Heinolan Keskuslukko Oy ("Hakija") Rajakatu

Lisätiedot

Määräaikaan mennessä saatiin kolme (3) tarjousta: Neste Markkinointi Oy Oy AGA Ab Oy Woikoski Ab

Määräaikaan mennessä saatiin kolme (3) tarjousta: Neste Markkinointi Oy Oy AGA Ab Oy Woikoski Ab Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 3 Pullotetun nestekaasun hankinta HEL 2015-000131 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tehdä pullotetun nestekaasun puitesopimuksen Neste Markkinointi Oy:n

Lisätiedot

Kansallinen hankintailmoitus: Helsingin kaupunki : Tarjouspyyntö koteloitujen raitiovaunuvalo- /jokerivalo-opastimien hankinnasta

Kansallinen hankintailmoitus: Helsingin kaupunki : Tarjouspyyntö koteloitujen raitiovaunuvalo- /jokerivalo-opastimien hankinnasta HILMA: Tarjouspyyntö koteloitujen raitiovaunuvalo-/jokerivalo-opastimien hankinnasta... http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2013-025293/ Sivu 1/3 Tutustu julkisiin hankintoihin Etsi ilmoituksia

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Tervanokan ruoppaus, Järvenpään kaupunki 2 Hankinnan yksilöinti 3 Hankintamenettely Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikka pyytää kokonaishintatarjoustanne, Tervanokan ruoppaukseen

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU09288 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU09288 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (6) 3 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, teknisen palvelun lautakunnan päätös 5.3.2015 44 HEL 2014-013741 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle (tavoite) optio 3.v.

Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle (tavoite) optio 3.v. Alustava Tarjouspyyntö 1 (6) Pähkinäisten ulkoilusaaren hoito sekä kahvila- ja kioskipalvelut ajalle 1.6.2017(tavoite) - 31.8.2022 + optio 3.v. Sisällys 1 Hankinnan taustaa... 2 2 Palvelun kuvaus... 2

Lisätiedot

Lisätiedot Eeva Rantala, hankinta-asiantuntija, puhelin: eeva.rantala(a)hel.fi. 1 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k.

Lisätiedot Eeva Rantala, hankinta-asiantuntija, puhelin: eeva.rantala(a)hel.fi. 1 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 23 Erikoishammaslääkäritasoisen proteettisen hoidon suorahankinta HEL 2015-008390 T 02 08 02 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä suorahankintalain 67 mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2015 1 (5) 2 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, ilmanpuhdistimien vuokraus H009-15 HEL 2015-000940 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut Taustasäännökset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 32/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 32/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 32/2014 1 (5) 1 Evolvit Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus palveluosaston osastopäällikön päätöksestä, 9.9.2014 9, koskien QlikViewkonsulttipalvelun hankintaa HEL 2014-007815

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/2013 9 (21) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Tej/2 17.12.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 13/2013 9 (21) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Tej/2 17.12.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 13/2013 9 (21) 2 Helsingin Sataman työkonepalvelut 2014 HEL 2013-014227 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Tausta Johtokunta päättänee oikeuttaa Helsingin Sataman solmimaan

Lisätiedot

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa.

Hankintarenkaan jäsenet tekevät kukin oman hankintapäätöksensä asiassa. Talous- ja konsernijaosto 42 26.08.2015 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISEN ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA 248/00/04/00/2012 TAKO 42 Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Hankinnan

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 18.1.2011. Terveyslautakunta päättänee esityslistalla esitetyin perustein hylätä

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 TERVEYSLAUTAKUNTA 18.1.2011. Terveyslautakunta päättänee esityslistalla esitetyin perustein hylätä HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 14 KUNTOKASINO KY:N OIKAISUVAATIMUS RINTAMAVETERAANIEN FYSIOTERAPIAPALVELUJEN HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ Terke 2010-181 Esityslistan asia TJA/14 TJA Terveyslautakunta päätti

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakentamispalvelu (Stara) 8/2014 Logistiikka Yksikönjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Rakentamispalvelu (Stara) 8/2014 Logistiikka Yksikönjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 8 Monikäyttöperävaunujen hankinta HEL 2014-002710 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata logistiikan vuokraamolle 2 kpl Kronos monikäyttöperävaunuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2015 1 (6) Päätettävä tässä kokouksessa 4 Asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta: CGI Suomi Oy:n hankintaoikaisuvaatimus HEL 2015-003057 T 02 08 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Opetusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Opetusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 31 Oppisopimuskoulutuksena järjestettävän audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon valmistavan koulutuksen tietopuolisen koulutuksen ja näyttötutkinnon hankinta HEL

Lisätiedot

Työajan kohdentamisen järjestelmä

Työajan kohdentamisen järjestelmä TTY-säätiö Tarjouspyyntö 1 (5) Työajan kohdentamisen järjestelmä Toimintayksiköt (TaY) 33014 TTY-säätiö sr (Tampereen teknillinen yliopisto, TTY) PL 527 33101 Tampere (TAMK) Kuntokatu 3 33520 Tampere Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n tilintarkastuspalveluista

Tarjouspyyntö. YTHS:n tilintarkastuspalveluista Tarjouspyyntö YTHS:n tilintarkastuspalveluista Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely...

Lisätiedot

Ehdotus: Yhtymähallitus päättää 1. käynnistää tekstiilivuokraus- ja pesulapalveluiden kilpailutuksen viiteaineistona olevien asiakirjojen mukaisesti

Ehdotus: Yhtymähallitus päättää 1. käynnistää tekstiilivuokraus- ja pesulapalveluiden kilpailutuksen viiteaineistona olevien asiakirjojen mukaisesti Yhtymähallitus 146 26.09.2018 Yhtymähallitus 185 21.11.2018 Yhtymähallitus 7 23.01.2019 Yhtymähallitus 45 20.03.2019 Tekstiilivuokraus- ja pesulapalveluiden hankinta 76/02.08.00/2018 Yhtymähallitus 26.09.2018

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle

Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle Sosiaali- ja terveyslautakunta 43 24.06.2015 Oikaisuvaatimus koskien Naantalin kaupungin kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluiden palveluntuottajien valintaa ajalle 1.8.2016 31.7.2019 Sosiaali-

Lisätiedot

Klaukkalan Jäähallin liikelaitoksen johtokunta Klaukkalan Jäähallin liikelaitoksen johtokunta 20 19.09.2013 24 10.10.2013 KLAUKKALAN HARJOITUSJÄÄHALLIN KYLMÄ- JA IV-KONTTIEN URAKKA KLAJÄÄ 20 Harjoitusjäähallin

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkisuunnittelulautakunta

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kaupunkisuunnittelulautakunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 14 Liikennevalojen LED-opastimien hankinta vuosina 2015 ja 2016 HEL 2015-002727 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut Liikennesuunnittelupäällikkö päätti, että

Lisätiedot

Päätöksestä ovat valittaneet Pekka Maijala, Nuora-Maijala Ky ja Oy Mikkola Markku K.E.

Päätöksestä ovat valittaneet Pekka Maijala, Nuora-Maijala Ky ja Oy Mikkola Markku K.E. Tekninen lautakunta 11 26.01.2016 HANKINTAYKSIKÖN VASTINE MARKKINAOIKEUDELLE KOSKIEN VALITUKSIA TEKNISEN LAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSEEN KATUJEN KUNNOSSAPITOKALUSTON KILPAILUTUKSESTA 10.11.2015 89 1638/02.08.00.01/2014

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 131589 Siivouspalvelujen puitejärjestely ylläpito-, perus-,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 844 Diaarinumero 4055/3/10 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi

Joensuun seudun hankintatoimi 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Joensuun kaupunki / Joensuun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) johtaja 51 Hankinta, mobiili karttapohjainen oppimisympäristö, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala HEL 2018-007201 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut Toimialajohtaja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta. Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta. Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Perusturvalautakunta 89 20.08.2015 Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinta Perusturvalautakunta Tiivistelmä päätösehdotuksen perusteluista Hankinnan kohde Hankinnan

Lisätiedot