Jäsentiedote 1/ / 11. Helmikuu 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jäsentiedote 1/ 2011 1 / 11. Helmikuu 2011"

Transkriptio

1 Jäsentiedote 1/ / 11 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu Tampere, p Kotisivu: Sähköposti: Toimitus: Lasse Mäki p Soutukauden 2010 päätöstilaisuudessa riitti hymyä. Kuvassa kukitettuina Takon menestyneitä naissoutajia. (Kuva: Seppo Peltola) Tapahtumien kesä! Erittäin tapahtumarikas vuosi 2010 on takana. Saimme ainutlaatuista kilpailullista menestystä, järjestimme loistavia kisatapahtumia, laajensimme harrastajapohjaa ja harrastustapoja. Koimme uudenlaista lehdistöjulkisuutta.

2 Jäsentiedote 1/ / 11 Teimme yhdessä, me jäsenistö ja palkattu toiminnanjohtaja Markus harvinaisen vilkkaan vuoden itsellemme ja tuhansille muille lajin harrastajille. Kiitos siitä teille kaikille! Tuleva vuosi on haasteellinen seuratuen loppumisen myötä, kun joudumme kokonaisuutena itse järjestämään hallinnollisten järjestöasioidemme hoitamisen. Nyt jatkamme puolipäiväisen seurasihteerin eli pitkän aktiivisen uran aiemmin jäsenenä jo tehneen Eijan kanssa. Toivotamme hänet tervetulleeksi! Vuoden aikana voimme kehittää edelleen eri soutumuotojen yhteistyötä ja itse pitäisinkin tavoitteena, että useammat puuvenesoutajat pääsisivät kokeilemaan vauhdikasta olympialuokan venettä. Tälle vuodelle on jo tehty kaksi kalustohankinta päätöstä, kun sekä uusi kirkkovene että olympialuokan kevyt pariairokaksikko liittyvät seuran armadaan kevään aikana. Nämä hankinnat lisäävät puitteita pitää kilpailulliset tavoitteet edelleen kovina. Näin myös aina suuremmalle harrastajamäärälle pyritään tarjoamaan uusia elämyksiä tämän upean lajin parissa. Soututerveisin Timo 'Böde' Pitkänen Takon Soutajien hallituksen esittely Vuonna 2011 Takon Soutajien hallituksen muodostavat puheenjohtajaksi valittu Timo Pitkänen, varapuheenjohtaja Seppo Koirasen, sihteeri Perttu Kivimäki sekä Kirsi-Maria Pänttönen ja Lasse Mäki. Varajäsenenä toimii Paavo Salonen. Tänä vuonna hallituksessa on mukavasti edustusta seuran eri harrastajaryhmistä. Timo Pitkänen ja Lasse Mäki ovat olympialuokan soudun asiantuntijoita, Seppo Koirasella on läheinen side juniorityöhön, Kirsi-Maria on pitkään ollut mukana harrastesoudun puolella ja Perttu Kivimäki tulee puolestaan puuveneiden kisaporukoista. Voisi jopa siis sanoa, että mainituilla ryhmillä on nyt oma edustajansa hallituksessa, joille voi antaa palautetta, kuinka oman alueen toimintaa tulisi kehittää. Timo, Böde, Pitkänen aloittaa nyt jo viidennen kautensa seuran puheenjohtajana. Siviilissä hän on töissä IT-alan yrityksessä Solita Oy:ssä ja kun omaa perhettä ei ole, niin Takon Soutajat ovat ottaneet sen ajan. Tässä tapauksessa Bödeä voi kyllä pitää hyvänä perheenisänä, niin paljon hän on käyttänyt aikaa ja vaivaa seuran asioiden hoitamiseen. Soutuun Böde on johdatettu jo pikku poikana, sillä soutu on ollut Pitkästen sukuvika; setä Toimi Pitkänen, kun on esimerkiksi kaksinkertainen olympiamitalisti. Seppo Koiranen on ensikertalainen Takon Soutajien hallituksessa. Työkuvaltaan Seppo on Metson kaivos- ja maanrakennusteknologian Tampereen yksikön liiketoimintaprosesseista vastaava johtaja. Sepon lapsista kaksi harrastaa soutua ja heidän kauttaan Seppo on tullut pari vuotta sitten mukaan Takon Soutajien toimintaan.

3 Jäsentiedote 1/ / 11 Perttu Kivimäki on niin ikään ensimmäistä vuotta Takon Soutajien hallituksessa. IT yritys Cybercom:lla ohjelmistosuunnittelijana työskentelevä Perttu löysi pienpuuvenesoudun vajaa kymmenen vuotta sitten kiertäessään kuuden kestävyyslajin urakkaa Kalevan Kierrosta. Kierroksen yksi laji on soutu ja kun soudun makuun oli päässyt, niin kaikki muut lajit jäivätkin sitten jo seuraavana vuonna pois. Pertun tyttäret eivät ole vielä innostuneet soudusta mutta eiköhän sekin saada vielä korjattua Kirsi-Marialla on varmasti paras näppituntuma seuran soutajista, sillä hän on ammatiltaan urheiluhieroja ja auttanut monen seuralaisen lihakset soutukuntoon. Soudun pariin Kirsi-Maria tuli kymmenisen vuotta sitten sisä- ja kirkkovenesoudun kautta. Sen jälkeen Kirsi-Maria on ollut tuttu näky myös perämiehen ja spinniohjaajan tuhdolla. Kirsi-Marian vanhempi poika on ainakin jo nähty kirkkoveneessä, joten eiköhän sieltäkin ole tulossa seuraan uusia soutajia. Lasse Mäki on pitkän linjan soutumiehiä. Hän liittyi seuraan jo kuusikymmentäluvulla, kun kaveriporukasta kasattiin nelonen juniorisarjaan. Lasse työskentelee IT alalla, Tiedolla kehityspäällikkönä. Toivottavasti myös Lassen suvusta on tulossa uusia soutajia, sillä hänellä on viisi lastenlasta. Paavo Salonen on viime vuosina ollut seuran menestynein puuvenesoutaja. Koko ikänsä urheilua harrastanut Paavo sai soutukipinän lainattuaan hiihtokaverinsa venettä reilut viisi vuotta sitten Pirkan soutuun. Tuolloin kuntosarjassa käytiinkin tiukka kamppailu silloin toisilleen tuntemattomien Paavon ja Pertun välillä (Perttu muuten voitti vielä silloin parilla veneen mitalla). Kahden pojan isä työskentelee Heimbach nimisessä yrityksessä avainasiakaspäällikkönä kierrellen pohjoismaisia paperikoneita. Tällä kokoonpanolla pitäisi siis ainakin saada seuran soututekniikka ja lihakset saada kuntoon, hallituksen miehet kun ovat insinöörejä ja Kirsi-Maria siis hieroja. Sitten kaikille hallituksen jäsenille yhteinen kysymys: Mikä kiinnostaa eniten Takon Soutajien toiminnassa ja mitä haluaisit kehittää paremmaksi? Böde: Takon Soutajien toiminnassa kiinnostaa kaikki ja yhtään soudun muita tapoja väheksymättä, niin ennen kaikkea haluaisin viedä olympialuokan veneen soutamisen hienouden sanomaa suuremmalle joukolle tiedoksi. Siinä yhdistyy 1. täydellinen fyysinen rasittavuus 2. joukkueena soutaminen 3. aistien herkkyys, jolla pyritään tuntemaan kaikki veneen kulkuun vaikuttavat häiriötekijät 4. kehonhallinnan vaikeus, jolla pienen pienillä liikkeillä varpaista sormiin pyritään nämä häiriöt korjaamaan ja suorittamaan teknisesti oikea liike Lasse: Soudussa itseäni kiinnostaa erityisesti lajin tarjoama oikea liikunta ja sen edellyttämä vaativa ja monipuolinen harjoittelu, johon seura tarjoaakin mainiot puitteet.

4 Jäsentiedote 1/ / 11 Seuralla on tällä hetkellä monta tärkeää ja tasavahvaa kehitysaluetta. Eräänä tärkeimmistä kasvuja kehittämisalueista näen nuorten aikuisten ja junioritoiminnan vahvistamisen sekä uusien soutajien että heidän vanhempiensa mukaan saamiseksi seuran toimintaan. Seppo: Sattuneesta syystä junioritoiminta on suurimman kiinnostuksen kohde. Soutu on monipuolinen harrastus ja meillä on Takon Soutajissa loistavat puitteet kaikilta osin harrastaa lajia. Nuoria soudun harrastajia kaipaisin lisää erityisesti poikien sarjoihin. Tavoitteena siis kehittää lajin tunnettavuutta nuorten keskuudessa ja saada uusia harrastajia lisää mukaan toimintaan. Kirsi-Maria: Kirkkovenesoutajana toivoisin, että soutu ei rajoittuisi pelkästään talviajan sisäsoutuun vaan kirkkovenesoudustakin tulisi tunnetumpi ja kansanomaisempi. Seuralla on kehittämistä siinä kuinka uudet jäsenet toivotetaan tervetulleiksi seuraan ja kuinka heidät perehdytetään toimintaan. Viime kesän kirkkovenespinning oli hyvä alku tälle ja toivottavasti se jatkuu myös ensi kesänä. Perttu: Erityisesti kiinnostaa kilpailutoiminnan, sekä puuvene että olympialuokan, kehittäminen. Toivoisin, että Takosta löytyisi monta soutajaa jokaiseen veneluokkaan ja kaikki kokeilisivat rohkeasti uusia kilpailuja ja veneitä. Tähän liittyen haluaisin myös tiivistää puuvene- ja olympialuokan soutajien yhteistyötä. Näkisin, että puuveneet ja olympialuokan soutu ovat kuin hiihdon perinteinen ja vapaa tyyli. Molempia kannattaa harrastaa ja hakea näin vaihtelua ja uusia virikkeitä. Edelleen kynnystä soudun aloittamiseen on yritettävä madaltaa. Tämä pätee täysin uusiin soutajiin, kuin myös seuran sisällä uuden veneluokan kokeilijoihin. Paavo: Takon Soutajat ja Pyhäjärvi tarjoavat yhdessä loistavat harjoitteluolosuhteen puuvenetoimintaan. Puuveneharrastaja pystyy näin helposti toteuttamaan ympärivuotisen harjoittelun, mikä on menestymisen kannalta ehdoton edellytys. Lisäksi Takon Soutajat tarjoavat rannan läheisyydestä erinomaiset veneiden säilytystilat. Ilokseni olen huomannut, että näiden loistavien olosuhteiden ympärille on muutamassa vuodessa kasvanut hieno puuvenesoutajayhteisö, joka sekä harrastaa aktiivisesti, myös menestyy kansallisella tasolla hyvin. Näen edelleen kasvupotentiaalia puuveneiden puolella ja toivon, että se näkyy myös tulevina vuosina nousevina harrastajamäärinä. Puuvenesoutajien ensi kauden tavoitteet Vuosi 2010 oli Takon Soutajien puuvenesoutajille kaikin tavoin menestyksekäs. Pääosin miehistä koostuva puuveneyhteisö saavutti sekä yksilö- että joukkuetasolla kultaisia SM-mitaleja. Lisäksi muita SM-mitaleja saatiin seuramme soutajille useita. Seuraliigan pisteissä jäimme niukasti sijalle 4, mutta paransimme vuositasolla mitaten hurjasti edellisvuotista sijaamme. Kokonaisuudessaan Pyhäjärven rannassa oli selvästi edellisvuosia enemmän "kuhinaa", joka on hyvä enne tulevia vuosia ajatellen.

5 Jäsentiedote 1/ / 11 Mikko ja Toni Pyhäjärvellä (kuva: Perttu Kivimäki) Tulevan vuoden tärkeimmäksi tavoitteeksi asettaisin hyvän soutuaktiviteetin ylläpitämisen ja edelleen kasvattamisen. Hyvä menestys seuratasolla luo oikeanlaista henkeä yksilöihin, joka taas pääsee yhä parempiin kilpailullisiin tuloksiin sekä yksilö- että joukkuetasolla. Tähän kilpailevaan puuveneyhteisöön kun saataisiin mukaan vielä aktiivisia naisjäseniä, niin mitalisijan saavuttaminen seuraliigan suhteen on varsin realistinen tavoite vuodelle Naisten kirkkovenetoiminta on kovaa vauhtia kasvamassa ja toivottavasti täältä saadaan vahvistuksia myös pienpuuvene toimintaan. Miesten kirkkoveneporukasta saatiin viime vuonna hyviä soutupareja luotua ja tämän tyyppisen toiminnan uskon myös ensi kesänä jatkuvan. Seuralle tästä voi tulla paineita kilpailukykyisen kaksikon ja venetrailerin hankintaan liittyen, johon toivon seuran hallitukselta positiivista asennetta. Uudelta kirkkoveneeltä toivon myös saatavan hyviä tuloksia kesän souduista. Harvalta kotimaiselta seuralta löytyy Suomen mestaruutta sekä miesten yleisen sarjan yksiköstä että kirkkoveneestä. Tämä on hyvä lähtötavoite myös ensi vuodelle. Kirkkovenejoukkue oli vielä kokematon kauden alussa, mutta kasvoi kauden loppua kohti. Nyt lähdemme hallitsevina mestareina uudelle kaudelle ja tavoitteena on mitali jokaiselta SM matkalta. Sulkavan soutujen MM-lähdöt ovat tänä vuonna tärkein yksittäinen tapahtuma ja Partalansaaren kierros yksittäisenä kilpailuna. Pienpuuvene kilpailuista Pirkan Soutu ja Sulkavalla järjestettävät lyhyen matkan SM kilpailut tulevat olemaan myös tärkeitä tapahtumia. " on meidän päivä", Paavo Pave Salonen

6 Jäsentiedote 1/ / 11 Junioriesittelyssä Antti Koiranen Tänä vuonna 15 vuotta täyttävä Antti aloitti soutuharrastuksen loppukesällä 2009 ja laji on vienyt nuoren miehen mukanaan. Kiva porukka ja osaavat valmentajat pitävät mielenkiintoa omalta osaltaan yllä. Mukavan lisäpotkun soutuharrastukseen alkuun antoi heti vuoden 2010 alussa pidetyt sisäsoudun SM kisat, joista kotiin tuomisina oli parikisan hopea- ja yksilökisan kultamitali. Tämän jälkeenkin menestystä on tullut, mutta ensimmäisillä mitaleilla on ollut hyvin kannustava vaikutus. Ennen soudun pariin siirtymistä Antti on harrastanut jalkapalloa, uintia, suunnistusta, koripalloa ja pianonsoittoa. Antti on soutaja jo 3. polvessa isoisän ja tädin jälkeen, jotka harrastivat aktiivisesti soutua Jämsänjoen Soutuveikossa. Soudun lisäksi Antti harrastaa edelleen pianonsoittoa. Mummolasta Jämsänkoskelta on lyhyt matka Himoksen rinteille laskettelemaan, jota ei harrasteta kilpailumielessä. Talvisin on myös mukava ajella isoisän moottorikelkalla mökkijärvellä ja lähimetsissä. Kesäharjoittelumahdollisuuskin on myös mökillä taattu, kun isoisä hommasi sinne vanhan yksikön, jolla mökkijärvellä voi soutaa. Alkavalta kisavuodelta Antti odottaa hyviä saavutuksia, joskin sarjan vaihtuminen B-poikiin tuo entistä kovempia vastustajia. Muiksi kauden tavoitteeksi on asetettu mopon ja mopokortin hankkiminen sekä rippikoulun suorittaminen. Nähtäväksi jää, saako veneen rippileirille mukaan. Antti ja Jesse Mäkelä Lappeenrannan kanavasouduissa toukokuussa 2010.( Kuva: Arto Mäkelä)

7 Jäsentiedote 1/ / 11 Perämies Olavi Pirinen Olavi, Olli, Pirinen on usealle tuttu hahmo puuvenesoutuympyröissä. Kesäisin Ollin näkee punaisen verrarin peräsimessä, rannassa venettä säätämässä tai soutukisoja seuraamassa. Olli tuli soudun pariin 1980-luvun lopulla, kun työpaikalle perustettiin soutujoukkue; Valmetin Soutajat. Sen jälkeen edustetun joukkueen nimi on vaihtunut Partekin Soutajien, Sisun Soutajien ja Kalmarin Soutajien kautta Takon Soutajiksi. Soutajan pesti muuttui perämiehen rooliin luvun puolivälissä, kun lihasvaivat estivät täysipainoisen soutamisen. Ollilla on vahva urheilijatausta hiihdosta ja juoksusta. Pirkan hiihto on taittunut parhaimmillaan neljään ja puoleen tuntiin ja Pirkan hölkkä aikaan Mainittakoon, että tuollaisella Pirkan hölkän ajalla lähdetään tänä vuonna hiihdon MM-kisoihin Suomea edustamaan. Viime talvenakin Pirkan hiihto taittui nykyiseltä eläkeläiseltä kuuden tunnin pintaan. Kirkkovenesoudusta Ollille muistiin painuvimpia hetkiä ovat olleet miesten 10km:n SM-pronssi vuodelta 2004, sekajoukkueiden SM-kulta vuodelta 2005 sekä tietysti viime vuoden miesten Suomen mestaruus Tahkon 10km:lta. Myös usean vuoden voittoputki Pirkan Soudusta on korkealla arvoasteikossa Olavi Pirinen ( kuva: Perttu Kivimäki) Perämiehen rooli rajoittuu harvoin pelkkään veneen ohjaukseen, vaan mukana tulee myös vastuu kaluston kuljetuksesta ympäri Suomea, kaluston kunnossapidon taakka, soutujoukkueen kokoaminen, soutajien motivointi ja ohjaaminen yms. Soutajan onkin vaikea kuvitella mistä perämies löytää motivaation tähän kaikkeen. Ollin tapauksessa pohjalla on intohimoinen kiinnostus ja rakkaus lajiin. Onnistumisen elämyksiä tulee myös hetkistä, kun oma vene on kirkkoveneletkan keulilla ja tilanne on hallussa; vastustajien hyökkäykset saadaan torjuttua ja soutajat jaksavat reagoida perämiehen komentoihin. Nähdään reeneissä! Perttu Kivimäki

8 Jäsentiedote 1/ / 11 Ullan kuulumiset Airojen loiske tavoitti seuran ykkössoutajan, Ulla Varvion, juuri ennen sisäsoudun SM-kilpailuja. Ensi kesä on Ullalle mielenkiintoinen ja haasteellinen. Tämä on havaittu myös valtakunnan median kasvaneena kiinnostuksena (Urheiluruudun juttu), kuin myös Olympiakomitean taholta (urheilijaapuraha). Hei, Ulla mitä sinulle kuuluu tällä hetkellä? Ihan hyvää, kiitos. Ensimmäinen kahden viikon mittainen leiri Portugalissa takana ja ensi kosketukset kaksikkoon menivät hyvin. Minnan ja Ullan yhteistyötä Portugalissa (kuva: Ulla Varvio) Missä olet nyt harjoittelemassa? Saavuin juuri Soutuliiton hiihtoleiriltä, jossa mm. pidin elämäni ensimmäisen luennon kotitalousopettajana urheilijoiden ruokailusta soutajille ja melojille. Meillä on tässä Portugalin

9 Jäsentiedote 1/ / 11 leirin ja Etelä-Afrikan avovesileirin välissä kahden ja puolen viikon kotonaolojakso, johon mahtuu mm. palauttelua, tuo liiton hiihtoleiri, valmistautumista ergo-sm:eihin ja ne ergo-sm:t. Kuinka on harjoituskausi lähtenyt käyntiin, onko siirtyminen Minna Niemisen kaveriksi pariairokaksikkoon muuttanut harjoittelua? Siirtyminen yksiköstä kaksikkoon lisäsi harjoittelumotivaatiota huimasti. Muutos tuntui tekevän valmentautumisestani vielä enemmän ammattimaisempaa, vaikkakin käytännössä harjoittelu on sitä ihan samaa mitä ennenkin. Nälkäisyyteni oppia lisää ja päästä kaksikon rytmiin sekä tekniikkaan sisälle on antanut koko projektille piristysruiskeen. Tiesin, kun istuin kaksikkoon ensimmäisen kerran virallisesti kaksikkosoutajana, että tätä minä haluan. Voisi kuvitella, että paineet olympiamitalistin kanssa samassa veneessä olisi kovat, mutta ainakin vielä kaikki on tuntunut enemmän mahdollisuudelta kuin haasteelta. Minkälainen on harjoittelusuunnitelmasi tulevalle kaudelle, onko tiedossa paljon leirejä? Tänä vuonna leirien määrää on lisätty uuden kaksikkoparin sekä kesällä jaettavien ensimmäisten olympiapaikkojen takia. Ensimmäinen leiri meillä tosiaan jo oli tammikuussa: kaksi viikkoa Portugalin Aviksessa. Paikka oli mitä mahtavin soutajille. Kaikki urheilukeskuksessa oli ajateltu urheilijoiden ehdoilla ruuasta kuntosaliin. Tarjottavana oli myös mahdollisuus lähes aina tyyneen veteen, koska alle viiden minuutin kävelymatkan päästä hotellilta oli mahdollisuus lähteä soutamaan jokea kolmeen eri ilmansuuntaan. Toisella leirillä lähdemme ensimmäistä kertaa korkeanpaikanleirille kolmeksi viikoksi Etelä- Afrikkaan. Paikka on sama mitä Olaf Tufte ja Frida Svensson käyttävät harjoittelussaan. Anne Rikala on myös harjoitellut siellä jo monena vuotena ja tänä vuonna hän on siellä samaan aikaan minun, Minnan, Ilonan ja Karppisen Juhon kanssa. Hiihtoleirillä oli Juha Peltonen luennoimassa korkeanpaikanharjoittelusta ja opin sieltä, että korkeanpaikanharjoittelun kanssa pitää olla todella varovainen, koska sen avulla voi saada parempia tuloksia, mutta kaikki voi myös mennä läskiksi. Harjoittelu siellä tulee aloittaa todella rauhallisesti ja oman kehon reagointia on tarkkailtava. Aivotoimintakin kuulemma hidastuu ohuessa ilmanalassa. Siksi varmaan on hyvä, että tämä haastattelu tehdään ennen sitä leiriä. Pääsimme KIHU:n (kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen) ja HULA:n (Helsingin urheilulääkäriaseman) yhteiseen tutkimusprojektiin korkeanpaikan harjoittelusta kestävyysurheilijoilla. Tutkimuksen tavoitteena on varmistaa, että saamme harjoittelusta korkealla mahdollisimman hyvän harjoitusvaikutuksen ja samalla he saavat tärkeää tietoa. Tällä viikolla olen jo kerran sen takia käynyt verikokeissa ja ennen lähtöä tehdään vielä perusteellisemmat tutkimukset. Afrikan jälkeen olemme kolme viikkoa Suomessa, ennen lähtöä jo perinteiseen liiton kevätleiripaikkaan eli Belgian Hazewinkeliin. Siellä harjoittelemme vajaa kolme viikkoa ja ensimmäistä kertaa tälle keväälle myös yksiköt otetaan mukaan. Belgiassa tarkoituksena olisi osallistua Gentissä järjestettäviin kilpailuihin, että saisimme heti alkukaudesta tietoa kaksikkokunnostamme. Belgian jälkeen siirrymme harjoittelmaan Lohjalle, Kisakallion urheiluopistolle, kilpailukauden loppuun asti.

10 Jäsentiedote 1/ / 11 Minkälaisia harjoituksia kuuluu tyypilliseen harjoitusviikkoosi näin keskellä talvea? Meillä on viikossa kaksi voimaharjoitusta, kaksi kovempaa treeniä (VK/MK), kaksi pidempää peruskestävyystreeniä, yksi lepopäivä ja loput treenit onkin palauttavia harjoituksia. Voimaharjoitukset tehdään kuntosalilla: vapailla painoilla, dynolla, altaalla tai omaa kehon painoa apuna käyttäen. Voimaharjoitusten ohessa teemme fysioterapeuttimme suunnittelemaa yksilöllistä harjoitusohjelmaa lihastasapainomme parantamiseksi ja loukkaantumisriskiä vähentääksemme. Kovat treenit teemme talvisin ergolla. Peruskestävyystreenit ja palauttavat harjoitukset toteutamme hiihtäen, juosten ja ergolla tai sitten yhdistelmäharjoituksina. Missä ominaisuuksissa on vielä eniten kehitettävää? Suurin kehityskohde minulla soutajana on vielä tekniikassa. Uudessa veneluokassa haastetta riittää myös vetojen ja paineiden yhteensovittamisessa. Mitkä ovat ensi kauden tavoitteet ja pääkilpailut? Ensi kaudella on jaossa ensimmäiset olympiapaikat Lontoon Olympialaisiin, Bledin MM - kilpailuissa. Se on luonnollisesti meidän pääkilpailu ensi kaudella. Sitä ennen on kolme Maailman Cupin kilpailua ja muutama kotimaan kisa (toivottavasti myös Kaukajärvi), jotka auttavat valmistautumisessa MM:eihin. Kuinka aloitit (minkä ikäisenä, miten tulit lajin pariin) soutamisen? Aloitin soudun kahdeksantoistavuotiaana, kun halusin saada lisää voimaa käsiini hiihtoa varten. Sama yleinen harhaluulo, mitä kaikilla on, että soutu on käsillä tehtävää työtä vaikka liikkuvapenkkisillähän se on 70 -prosenttisesti jalkatyötä. Ensimmäisen kerran menin kirkkoveneharjoituksiin, koska muutama tuntemani hiihtäjä harjoitteli kesäisin soutaen kirkkoveneessä. Toisissa tai kolmansissa kirkkoveneharjoituksissa Halmeen Antero kuitenkin totesi, että kannattaisikohan minun kokeilla olympiapuolta ja sittenhän minä kokeilin. Muistan kuinka ensimmäisessä olympiapuolen treeneissä minut istutettiin Takon altaalle ja istuin penkkiin tietenkin väärin päin. Mikä soudussa kiehtoo? Taidon ja kunnon yhteispeli. Pelkällä hyvällä kunnolla ei pärjää, kuin ei myöskään vain hyvällä tekniikalla. Koskaan ei ole valmis. ja vain kaikki soutajat tietävät sen flow -tunteen, kun järvi on ihan tyyni ja airo leikkaa peilityynen veden pinnan. Joka paikassa on rauhallista ja lähimpään rantaan on matkaa. On vain yksin kiikkerässä veneessä ja soutu rullaa kuin itsestään, ei tarvitse miettiä mitään. Soutu tuntuu vaan niin uskomattoman helpolta. Voi seurailla lintuja ja luonnon muuttumista vuodenajan mukaan tai seurata kuinka Pispalan harjulle alkaa pikku hiljaa syttyä valoja ja vähitellen koko kaupunki herää uuteen päivään Se jos mikä saa aina uudelleen soutajan rantaan.

11 Jäsentiedote 1/ / 11 Mitä haluaisit sanoa soutua aloitteleville junioreille? Sanotaan, että matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Olen omassa valmentautumisessa huomannut saman: lupaavan kauden jälkeen, olen keskittynyt liian tosissani vain soutuun ja usein seuraava kausi onkin mennyt penkin alle. Sitten taas kun olen ajatellut, et keskityn nyt kouluun ja otan urheilun vähän rennommin on yllättävästi mennytkin todella hyvin. Rento ote pitää säilyttää. Voittoon ja menestykseen ei pidä liiaksi keskittyä vaan nauttia siitä jokapäiväisestä harjoittelusta, kehityksestä ja yhdessä tekemisestä. Olkaa ylpeitä lajistanne! Harva Suomessa pystyy samaan, mitä te osaatte tehdä! Olen itse aina ollut hidas oppimaan, eli voin luvata et jos minä olen jotain oppinut ja kehittynyt niin varmasti tekin opitte. Valitin Sannalle viime kesänä, että keulassa on haastava soutaa ja Sanna lohdutti minua lähes samoilla sanoilla: Jos minä olen sen oppinut, niin opit sinäkin! Kiitos haastattelusta ja tsemppiä tulevaan kauteen! Perttu Kivimäki Sisäsoudun SM - kisat Helsingin Urheilutalolla järjestettiin lauantaina vuosittaiset sisäsoudun SM -kisat 2 km normaalimatkoilla. Juniorien matkat olivat lyhyempiä. Tako osallistui tänäkin vuonna kilpailuihin iskukykyisellä joukkueella, joka menestyikin mainiosti. Tuloksena oli 16 palkintosijaa, joista 7 oli kultaista, 5 hopeaista ja 4 pronssisijaa. Mainittakoon, että Tako vei mestaruuden sekä miesten että naisten joukkuekisassa. Vaikka monet seuramme soutajista käyttävät sisäsoutulaitetta talvisin ensisijaisesti päivittäisenä harjoitusvälineenä, on SM kisoissa saavutettu tulos osoitus seuran kovasta ja laajasta sisäsoututasosta ja lupaa hyvää myös tulevaa avovesikautta ajatellen. Kuvia kisatapahtumasta löytyy seuran nettisuvulta. SM kisojen tulokset: Lasse Mäki Pr-lahjojen ja yritystekstiilien tahtiairossa

Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka Mukula, Anu Takala ja Carla Urbano.

Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka Mukula, Anu Takala ja Carla Urbano. PÖYTÄKIRJA: PUUVENEJAOSTON KOKOUS Aika: 17.10.2015 klo 18.00 22.30 Paikka: Hotelli Gustavelund, Tuusula Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka

Lisätiedot

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 St1 2015-2016 Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 ST1 nuorten maajoukkue 2015-2016 Valmentajat: Jussi Piirainen ja Juho Halonen Urheilijat: Tytöt (6) Jasmi Joensuu (-96) Johanna Matintalo

Lisätiedot

Juhlavuotta odoteltaessa

Juhlavuotta odoteltaessa -1- - 2 - Juhlavuotta odoteltaessa Vielä ei ole juhlan aika, vaikka pitkä taival on jo kuljettu seurana. Nyt alkava kausi on nimittäin järjestyksessään 29 kausi. Näin pitkälle pääseminen ei todellakaan

Lisätiedot

Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE

Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE 2017-2018 OHEISHARJOITTELU NS FYSIIKKATREENIT OHEISHARJOITTELU PIDETÄÄN AINA SALITREENIEN OHESSA SE ON OLENNAINEN OSA TAVOITTEELLISTA

Lisätiedot

Puuveneseurojen suunnittelupalaveri Jyväskylässä 11.10.2014

Puuveneseurojen suunnittelupalaveri Jyväskylässä 11.10.2014 Puuveneseurojen suunnittelupalaveri Jyväskylässä 11.10.2014 Osallistujat Seurojen edustajat: Maija Virta (Joutele), Kirsi Hiljanen (Muuramen Urheilijat), Markku Surakka (Muuramen Urheilijat), Hannu Liekola

Lisätiedot

VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015

VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015 VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015 MATKAPÄIVÄKIRJA Suomen palloliitto järjestää vuosittain valioerotuomareille ja Veikkausliigan avustaville erotuomareille koulutus- ja harjoitusleirin. Tänä vuonna

Lisätiedot

Soudun lomassa perusrakenteiden uudistusta

Soudun lomassa perusrakenteiden uudistusta Jäsentiedote 1/ 2008 1 / 6 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

Tuomo Salonen 8.10.2014. October 8, 2014 Runner's High Oy

Tuomo Salonen 8.10.2014. October 8, 2014 Runner's High Oy Tuomo Salonen 8.10.2014 October 8, 2014 Runner's High Oy 1 This is how I became me. October 8, 2014 Runner's High Oy 2 Esityksen sisältö Kuka olen? Vuodesta 1989 vuoteen 2014 Mitä urheilu on antanut? Vuosi

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

SYSMÄN SISU SULKAVALLA PROJEKTI 2015 SYSI JENGI

SYSMÄN SISU SULKAVALLA PROJEKTI 2015 SYSI JENGI SYSMÄN SISU SULKAVALLA PROJEKTI 2015 SYSI JENGI Jari: Ikä 56v, eukko ja 3 mukulaa (aikuisia) Soutanut kirkkovenettä vuodesta 1993, Sulkavalla tulossa 20:s osallistumiskerta. Soutanut ICL:n, Elisan, Keravan,

Lisätiedot

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 1 NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 2 Tilanne: -Nokian Urheilijoilla on tällä hetkellä yleisurheilujoukkueessaan iso joukko erinomaisia nuoria huippu-urheilijoita.

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Hyvillä mielin kohti soutukesää 2006

Hyvillä mielin kohti soutukesää 2006 Jäsentiedote 1/ 2006 1 / 6 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA MITÄ KILPAURHEILU ON? - SARJAKILPAILUT - KANSALLISET KILPAILUT - ALUEEN KILPAILUT - SM - KILPAILUT - MM - KILPAILUT MITEN SE MÄÄRITELLÄÄN? - TAVOITELÄHTÖISESTI - HARJOITTELUMÄÄRÄN SUHTEEN - MENESTYKSEN

Lisätiedot

Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT

Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT 0 Viikko 1-4 Peruskestävyys TREENI VIIKKO MA TI KE TO PE LA SU 1 Juoksu peruskestävyys 35-45 8-10 x 45sek kovaa ylämäkeen

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/ 2006 1 / 6

Jäsentiedote 2/ 2006 1 / 6 Jäsentiedote 2/ 2006 1 / 6 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU

NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU - VAUHTIA & MIELIKUVITUSTA! - Imatra/Lappeenranta 18.-19.5.2007 Janne Salmi SUUNNISTUS ON (pitkähkö ja fyysisesti vaihteleva) KESTÄVYYSLAJI Harjoitusmäärien on oltava

Lisätiedot

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2013 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2013 687/12.01.06/2013 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

Poikien Superpesis 2012: pelinjohtajien arviot. Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A

Poikien Superpesis 2012: pelinjohtajien arviot. Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A Poikien Superpesis : pelinjohtajien arviot Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A. Koskenkorvan Urheilijat. Oulujoen Kiekko Vimpelin Veto. Vaasan Maila. Seinäjoen Maila-Jussit

Lisätiedot

Kysely kuntosuunnistajille

Kysely kuntosuunnistajille Kokonaisvastaajamäärä: 13 Kysely kuntosuunnistajille 1. Vastaajan sukupuoli Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 1,5) (1.1) Mies 53,8% 7 (1.2) Nainen 6 2. Vastaajan ikä Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 4,6)

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet

Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet Henkinen valmennus -luento Annen Akatemia 27.7.2007 Eerikkilä Huippu-urheilijaa hyödyttävät ominaisuudet ITSE- TUNTEMUS ITSE- LUOTTAMUS INTOHIMO & PÄÄTTÄVÄISYYS KORKEAT TAVOITTEET KESKITTYMIS- KYKY SOPIVA

Lisätiedot

SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN!

SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN! Juttusarja Nuorten SM-hallit, ennakot TULEVAISUUDEN YU-SANKARIT LIIKUNTAMYLLYSSÄ 5.-6.3.2016 NUORTEN SM-HALLLIT... SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN! Urheilija: Saga Andersson N16 (-00) Seura:

Lisätiedot

Vuosi haasteellinen Miten vaikuttaa urheiluun? Kuinka säilyttää mielekkyys ja motivaatio (vrt. resurssit) Lisärahoitus vs. Urheilijoiden omavastuu?

Vuosi haasteellinen Miten vaikuttaa urheiluun? Kuinka säilyttää mielekkyys ja motivaatio (vrt. resurssit) Lisärahoitus vs. Urheilijoiden omavastuu? 24.4.2015 Jyväskylä Vuosi haasteellinen Miten vaikuttaa urheiluun? Kuinka säilyttää mielekkyys ja motivaatio (vrt. resurssit) Lisärahoitus vs. Urheilijoiden omavastuu? Leiritys + MC / COC -kilpailutus

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

Kokemuksia nopeuskestävyysharjoitteluntoteutuksesta: Kestävyysjuoksu, sprinttihiihto,vuoristo-olosuhteet

Kokemuksia nopeuskestävyysharjoitteluntoteutuksesta: Kestävyysjuoksu, sprinttihiihto,vuoristo-olosuhteet Kokemuksia nopeuskestävyysharjoitteluntoteutuksesta: Kestävyysjuoksu, sprinttihiihto,vuoristo-olosuhteet Nopeuskestävyysseminaari, Pajulahti 21.11.2010 Ismo Hämäläinen Nopeuskestävyyden merkitys Anaerobisen

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

Jäsentiedote 1/ 2010 1 / 11. Tammikuu 2010

Jäsentiedote 1/ 2010 1 / 11. Tammikuu 2010 Jäsentiedote 1/ 2010 1 / 11 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

RASKA:N LASTEN JA NUORTEN TOIMINTA

RASKA:N LASTEN JA NUORTEN TOIMINTA RASKA:N LASTEN JA NUORTEN TOIMINTA Seurassa jäseniä 374: alle 10v. 54 10-15v. 53 15-20v. 32 Suunnistajan polku Rastikarhuissa SUUNNISTUSKOULU Nykyisellä kaavalla vuodesta 2009 2009 26 lasta, 2013 49 lasta

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Seurojen olosuhde- ja nuorisotoiminnan kyselyn tulokset. Nuorisotoiminnan kysymykset.

Seurojen olosuhde- ja nuorisotoiminnan kyselyn tulokset. Nuorisotoiminnan kysymykset. Seurojen olosuhde- ja nuorisotoiminnan kyselyn tulokset. Nuorisotoiminnan kysymykset. Kysely toteutettiin verkkolomakkeella. Kyselyä markkinoitiin seuratiedoteilla lisäksi kaikille seuroille soitettiin

Lisätiedot

Koulu ja urheilu!?!? Jan-Erik Romar Åbo Akademi Koulu / opiskelu Urheilu ja tavoitteet Sosiaaliset suhteet Tytöt ja pojat Urheileminen Tyttö Poika Ikä Poissaolo koulusta Ruka-04 4 11 17,9 88 Ruka 2 9 16,8

Lisätiedot

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 1. TAUSTATIEDOT Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 58,6 % 31,0 % 10,3 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.79, Hajonta:0.61)

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU

SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU Tiedotteen sisältö Minimelontaleirin 8.-9.8.2017 kuulumiset... 2 Nuorisomestaruuskilpailuiden 12.-13.8.2017 kuulumiset... 3 Lajikokeilu: iltapurjehdus partiolaisten

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Tutkimusaineisto koottu puhelinhaastatteluina helmikuun 2009 ja tammikuun 2010 aikana Kohteena 3 18-vuotiaat (vanhemmat vastanneet 3 11-vuotiaiden puolesta ja 12 18- vuotiaat vastanneet itse kysymyksiin)

Lisätiedot

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014 SC VANTAA Jäsenkirje 3/2014 1. Katsaus joukkuevoimistelijoiden kevääseen... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. Harrasteliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkanut... 3 4. Valmentajaksi tai ohjaajaksi

Lisätiedot

400m harjoittelu. Seppo Haaviston johdolla 1980 luvulla. Juha Pyy Yrittäjä. Lappajärvi. Urheilu-ura

400m harjoittelu. Seppo Haaviston johdolla 1980 luvulla. Juha Pyy Yrittäjä. Lappajärvi. Urheilu-ura 400m harjoittelu Seppo Haaviston johdolla 1980 luvulla Juha Pyy Yrittäjä Lappajärvi Urheilu-ura 43 SM-tason mitalia Noin 20 Eri sarjojen SE-tulosta Ennätys 400m 45,75 33 maaotteluedustusta 10v ura 1979

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto-

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto- FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan lihaskunto- ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

Liite 2 (Suomen melonta- ja soutuliiton eri lajien kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmän yleisosaan)

Liite 2 (Suomen melonta- ja soutuliiton eri lajien kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmän yleisosaan) Liite 2 (Suomen melonta- ja soutuliiton eri lajien kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmän yleisosaan) Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2016 Tässä dokumentissa

Lisätiedot

Kysymys ka. 1 2 3 4 5

Kysymys ka. 1 2 3 4 5 Kausikyselyn tarkoituksena oli selvittää pelaajien kehitystarpeita ja tavoitteita. Lisäksi kysyttiin osallistumisinnkuutta turnauksiin ja Eerikkilän leirille. Vastausten pohjalta kehitetään joukkueen toimintaa

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf 1 Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON SOUDUN OLYMPIALUOKAN MESTARUUS- KILPAILUJEN TEKNISET KILPAILUSÄÄNNÖT Vahvistettu Suomen melonta-

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 2/2007

Körpäkkäsanomat 2/2007 Körpäkkäsanomat 2/2007 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016

Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016 Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016 Yleisesti: Juoksukouluharjoitukset pidetään kerran viikossa ja harjoitus on tarkoitettu tukemaan lapsen muuta harjoittelua. Ryhmässä liikkuvat lapset kuuluvat JKU:n

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset 1981 2002 Päivi Berg Vuonna 2002 talvella vähintään kerran viikossa liikkui 87 %, kesällä 88 % väestöstä Nuorten kokonaan liikuntaa

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D tytöt - c-tytöt - D-pojat - d-pojat - c-pojat - D-pojat - f-tytöt - d-pojat - f-tytöt - D-tytöt

Lisätiedot

OPETTAJAN MM- KISAVIHKO

OPETTAJAN MM- KISAVIHKO OPETTAJAN MM- KISAVIHKO 2013 TYTTÖJEN ALLE 18-VUOTIAIDEN JÄÄKIEKON MM-KISAT Vierumäki ja Heinola 29.12.2012-5.1.2013 Sytytä tähti Light up a Star! Sisällys TYTTÖJEN MM-KISAT... 2 OPETTAJAN MM-KISAVIHKO...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus!

Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus! Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus! Onneksi olkoon odottava isä! Missä olit kun kuulit että sinusta tulee isä? Mitä toiveita / odotuksia / haaveita / pelkoja sinulla on lapseen liittyen? Millainen

Lisätiedot

Harjoite 2: Psyykkinen lajianalyysi urheilijan tekemänä

Harjoite 2: Psyykkinen lajianalyysi urheilijan tekemänä Harjoite 2: Psyykkinen lajianalyysi urheilijan tekemänä 30-60 minuuttia ryhmätöinä tai yksin, Harjoituslomakkeet ja kynät voi suorittaa osissa Tavoitteet Pohtia, minkälaisia ominaisuuksia ja taitoja omassa

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan

Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan 8.9.2014 Aiheet Mitä on CrossFit valmennettavien terveyteen liittyvät asiat, jotka valmentajan tulisi tietää/ ottaa huomioon harjoituksissa ja leireillä urheilevan

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta 30-60 minuuttia valmentajan aikaa, ja Harjoituslomake ja kynä noin 1-2 viikkoa oman työn tarkkailuun. Tavoitteet Harjoite on kokonaisvaltainen

Lisätiedot

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi LEHMO BALLS -96 RY Hirviseläntie 12 80780 KONTIONIEMI Puh: 0440-559 696 E-mail: markus.holopainen@leba96.fi www.leba96.fi PROJEKTI 2011-2014 Polku pelikenttien parhaiksi Projektin taustat Johtokunta on

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Keskity jo harjoituksissa - keskity peleissäkin - panosta onnistumisiin. Porin Ässät C-1 22.10.2014. Markku Gardin

Keskity jo harjoituksissa - keskity peleissäkin - panosta onnistumisiin. Porin Ässät C-1 22.10.2014. Markku Gardin Keskity jo harjoituksissa - keskity peleissäkin - panosta onnistumisiin Porin Ässät C-1 22.10.2014 Markku Gardin Mentaaliharjoittelun perusta (hyvä tietää) Aivot ohjaavat - hermojärjestelmät, hormonit

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE Tammikuu 2015

JÄSENTIEDOTE Tammikuu 2015 JÄSENTIEDOTE Tammikuu 2015 Toiminnanjohtajan terveiset Terveiset kaikille tutuille ja vielä tuntemattomille täältä Leppävaaran Sisu ry:n toimistolta. Aurinko kajastaa kerrostalon kivijalkaan ikkunoista

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Jokelan Kisa. B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014

Jokelan Kisa. B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014 Jokelan Kisa B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014 20.10.2013 Kausi 2014 AIHE: JoKi B- Pojat infotilaisuus AIKA: 24.10.2013, Kello 19.00 PAIKKA: Kisan Maja ( Ridasjärventie 137, 05400 JOKELA)

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu!

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! Maximen kisakausi on edennyt jo yli puolen välin. Yleensä harrastesarjassa kilpaileva joukkue aloitti kisakautensa Caribia cupin sm-sarjassa. Tavoitteena olivat

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAMME TS MELONTAKOULULAISET!

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAMME TS MELONTAKOULULAISET! TIEDOTTEEN SISÄLTÖ Tervetuloa mukaan toimintaamme TS Melontakoululaiset! Kesän harjoitukset Kesän melontavarusteet Ilmoittautuminen harjoituksiin Melontakilpailut Turussa 17.6. tule paikan päälle! Melonnan

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Nea Katajala Pyhtääläinen Karhulan lukion abi = luonnekysymys

Nea Katajala Pyhtääläinen Karhulan lukion abi = luonnekysymys Tapaus Nea Katajala Pyhtääläinen Karhulan lukion abi = luonnekysymys Suurin tekijä eteenpäin menemiseen on OMA TAHTO ja OMAT TAVOITTEET -> mahdollistaa olon mukavuusalueen ulkopuolella tarpeellisen määrän

Lisätiedot

Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017

Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017 Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017 Tässä dokumentissa käydään läpi olympiasoudun vuoden 2017 näyttökilpailut ja valintakriteerit kansainvälisiin kilpailuihin. On tärkeää tutustua

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä

Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä USA:n yliopistojärjestelmä NCAA (National Collegiate Athletic Associotion) Motto: Oppiminen, tasapaino, henki, yhteisöllisyys, fair play ja asenne 3 tasolla

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille. OVOn tehopäivä

Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille. OVOn tehopäivä Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille OVOn tehopäivä 22.1.2017 OVON UUSILLA NETTISIVUILLA SOME- SISÄLLÖT OVAT ENTISTÄ NÄKYVÄMMÄSSÄ ROOLISSA OVOn some-kanavat Facebook Olarin Voimistelijat OVO Team OVO

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on monipuolinen

Lisätiedot

Liite 1d - Ratamelonta EYOF- kilpailut 2017

Liite 1d - Ratamelonta EYOF- kilpailut 2017 Liite 1d - Ratamelonta EYOF- kilpailut 2017 Hyväksytty 13.02.2017 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta Yleistä Unkarin Györissä järjestetään 22-30.7.2017 EYOF (European Youth Olympic Festival) kilpailut. melonta

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

2.1. Hallitus...4. 2.2. Valmennustoiminta...4

2.1. Hallitus...4. 2.2. Valmennustoiminta...4 internet: http://www.takonsoutajat.fi/ 1(15) Sisällysluettelo Sisältö 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURATOIMINTA... 4 2.1. Hallitus...4 2.2. Valmennustoiminta...4 2.3. Kilpailutoiminta olympialuokat...5 2.3.1. Kansainvälinen

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueleiri Fuerteventura (Playitas)

Nuorten maajoukkueleiri Fuerteventura (Playitas) Nuorten maajoukkueleiri 6.3-28.3 Fuerteventura (Playitas) Maanantaina 6.3 aamulla klo 6.30 lähdimme Helsinki-Vantaan lentokentältä Triathlonliiton järjestämälle nuorten maajoukkueleirille Fuerteventuralle.

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Lisätietoja: www.shorinjiryu.fi

Lisätietoja: www.shorinjiryu.fi Vantaan Jukara KARATE JUDO AIKIDO KARATE Kausitiedote Syksy 2006 SHORINJIRYU KARATEN SM KILPAILUT Kokusai Shorinjiryu karaten avoimet SM-kilpailut järjestetään 28.10.2006 Espoossa. Jukarasta kisoihin lähtee

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Jere

Lisätiedot

Taivas+Helvettikirjan. opetuksessa. Opettajan ohje. One on One Publishing Oy, Henry Fordin Katu 6, 00150 Helsinki www.taivasjahelvetti.

Taivas+Helvettikirjan. opetuksessa. Opettajan ohje. One on One Publishing Oy, Henry Fordin Katu 6, 00150 Helsinki www.taivasjahelvetti. Taivas+Helvettikirjan käyttäminen opetuksessa Opettajan ohje Taivas+Helvetti Taivas+Helvetti Vol. 1 julkaistiin vuonna 2013 ja sen suosio ylitti kaikki odotukset. Lukijat inspiroituivat kirjan rehellisistä

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan keskivartalotreeni -

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan keskivartalotreeni - FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan keskivartalotreeni - ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot