Sivu 1/12. johdosta. Haavanhoito. haava (V) ja siirtyminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivu 1/12. johdosta. Haavanhoito. haava (V) ja siirtyminen"

Transkriptio

1 Sivu 1/12 Haavanhoito Iho on ihmisen suurin elin ja sen rikkoutuminenn aiheuttaa haavan. h Haavat voidaan jaotella o o akuutteihin ja kroonisiin pinnallisiin ja syviin Haavoja syntyy tapaturmien, leikkausten, eri tautien, infektioiden ja toimenpiteidenn johdosta. Haavoja on ollut yhtä kauan kuin ihmisiäkin, mutta vasta viime vuosikymmeninä on haavojen hoitoa määrätietoisesti kehitetty ympäri maailman. Nykyaikaisten ja modernien haavanhoitotuotteiden varsinainen kehitys alkoi 1960-luvulla, jolloin Tri Winter tutkimusryhmineen havaitsi, että sopiva kosteus haavalla edistää ja nopeuttaa haavan paranemistaa luoden optimaaliset olosuhteet solujen uusiutumiselle ja immunopuolustukselle. Modernien, kosteutta ylläpitävien haavanhoitotuotteiden myötä myös haavojen paikallishoitoo helpottui, mutta toisaalta tuotekehitys ja tutkimukset etenevät huimaa vauhtia, joten päivitystää omiin tietoihin haavoista ja niiden hoidosta tarvitaan jatkuvasti. Haavojen väriluokitus Yksi helpoimmista avoista valitaa haavasidoss on tehdä se avoimen haavan h väriluokituksen perusteella (VPK-M). Luokituksen avulla voidaan määrittää haavassa vallitseva kudostyyppi ja sen perusteella valita sopiva hoito. Lisäksi siteen valintaan vaikuttaa merkittävästi haavaerityksen määrä; erittävään haavaan valitaan kosteutta imeviä sidoksia ja kuivaan haavaan lisää kosteutta tuoviaa sidoksia. Myös haavan sijainti ja tukevat hoitomuodot (esim. tukisiteet) tuleee ottaa huomioon, samoin kuin haavan etiologia ja potilaan perussairaudet.. Vaaleanpunainen haava (V) Vaaleanpunainen haava on jo lähestulkoon parantunut. Solujen jakaantuminen ja siirtyminen (proliferaatio) on loppunut ja haava on kypsymisvaiheessa (maturaatio). Haavalle on kasvanut hento pintaepiteeli. Tällöin haavaa tulee huolellisesti suojata mekaaniselta ärsytykseltä ja raapiintumiselta, kunnes epiteeli on vahvistunut.

2 Sivu 2/12 Punainen haava (P) Kuva: Hyvin parantunut ihonottokohta; suojaa pintaepiteeliä esim. polyuretaanikalvolla (Mepitel One, Mepitel Film, Opsite) tai polyuretaanivaahtolevyllä (Allevynsarja, Mepilex-sarja). Muista myös suojata auringolta! Punainenn haava sisältää granulaatiokudostaa ja on hyvin paranemassa (proliferaatiovaihe). Tavoitteena on suojata haavaa ja j ylläpitää optimaalista paranemisympäristöä. Haavaa hoidetaan harvoin, vain siteiden imukyvyn täyttyessä. Keltainen haava (K) Kuva: Punainen, granuloiva haava: suojaa esim. polyuretaanivaahtolevyllä (Allevyn-sarja, Mepilex- sarja) riippuen erityksen määrästä. Keltainen haava on kellertävän kuolleen solukon tai fibriinikudoksenn peittämä. Haavaa tuleee puhdistaa tehokkaasti ja valita tuotteita, t jotka pehmentävät ja hajottavat katetta. Sidevaihdot tapahtuvat useammin kuin punaisessa haavassa esim. joka toinen tai t joka kolmas päivä erityksestä riippuen. Kuva: Keltainen katteinen haava: puhdista mekaanisesti ja esim. entsymaattise sesti (Iruxol). Myös mm. alginaatit (Melgisorb), hydrofiberit (Durafiber) ja hydrogeelit ( Intra Site-geeli) sopivat.

3 Sivu 3/12 Musta haava (M) Mustaa haavaa peittää osin tai kokonaan musta kuollut kudos, joka on usein kuivaa ja tiukasti alustassaan kiinni. Hoidon tavoitteena on poistaa kuollut kudos mahdollisimmann tehokkaasti esim. lääkärin tekemän kirurgisen puhdistuksen avulla. Mustan katteen ja karstan pehmittämiseen käytetään kudosta hajottavia tuotteita ja hyvä mekaaninen puhdistus tulee suorittaa joka sidevaihdon yhteydessä. Diabeettisia ja valtimoperäisiä distaaliosien haavoja (raajojen ulkoreunojen haavoja), jotka ovat syntyneet iskemiasta (valtimoverenkierron puutteesta), pidetään usein kuivanaa ja nekroosin annettaan rajoittua. Jos korjaavia verisuonikirurgisia toimenpiteitä on tehtävissä, aloitetaan haavanhoito mahdollisesti vastaa näiden toimenpiteiden jälkeen. Jos korjaavia toimenpiteitä ei ole tehtävissä, pidetään haavat kuivana ja puhtaana sekä pyritään ennaltaehkäisemään infektiota. Haavahyllyjen väriluokitus Oriolan haavanhoitokonseptin haavahyllytyksessä käytetään apuna kansainvälistä haavojen väriluokitusta. Sen tarkoituksena on helpottaa sekä asiakasta että apteekin a henkilökuntaa löytämään oikeanlainen tuote oikealle haavalle. Punainenn hyllynauha: Haavat, hiertymät ja palovammat Keltainen hyllynauha: Tulehtuneet ja erittävät haavat Musta hyllynauha: Pitkäaikaishaavat Useimmissa apteekeissa on pääosin käytössä punaiset ja keltaiset hyllynauhat. h Haavaa ympäröivän ihon hoito ja suojaus Yhtä tärkeä asia kuin haavanhoito, on haavaa ympäröivän ihon hoito ja suojaus. Skin-Prep on tuote tähän tarkoitukseen. Se on uusi nestemäinen kalvon muodostava ihonsuoja, joka minimoi ihonärsytystä. Suojakalvo läpäisee hyvin happea ja kosteutta.

4 Sivu 4/12 Skin-Prep Ihoa ärsyttämätön, alkoholivapaa koostumus Lateksiton, hajuton ja säilöntäaineeton Tehokas suoja jopa 96 tunnin t ajan (4 päivää) Saatavana suihkeena, applikaattorina, pyyhkeenä sekä Secura voiteena Syksy tekeee tuloaan, koulut ja Suojaa ehjää ja rikkoutunutta ihoa mm. seuraavilta ärsytyksiltä: kehon eritteet, liima-aineet ja kitka. Vedenkestävä, hengittävä ja näkyvä suoja. Suojakalvo on läpinäkyvä ja väritönn ja tarjoaa näin jatkuvan näköyhteyden haavaan ja sen ympäristöön. Helppo lisätä ja poistaa: Soveltuu käytettäväksi myös hankalissa kohdissa, kuten kyynärpäät, polvet ja kantapäät. Mukautuu ihon liikkeisiin, eikä halkeile tai kuoriudu pois. Helppo poistaa liima- aineidenn poistoon soveltuvilla aineilla. Nopea kuivumisaika, alle 30 sekuntia harrastukset alkavat Yleisimmät syksyn haavereista ovat: erilaiset pintahaavat ( asfaltti-ihottumat ) ja hiertymät Niihin voit valita tuotteen punaisen hyllyn tuotteista (tärkeää: imukyky,, suojaus). Nykyaikaisten haavahoitotuotteiden etu on se, ettei niitä tarvitse ominaisuuksiensaa perusteella vaihtaa joka päivä, ellei haavan tilanne (esim. infektio) vaadi sitä. Näin taataan haavalle rauhallinen paranemisympäristö, nopeampi paraneminen ja vähäisempi arvenmuodostus. Joutuessasi asiakkaan kanssa hintakeskusteluun kannattaa nämä asiat ottaa esille.

5 Sivu 5/12 Safetac -teknologia Safetac on patentoitu kiinnittymisteknologia, joka minimoi kipua potilaalle ja traumaa haavalle. Safetac -teknologia on saatavillaa Mölnlycke Health Caren haavanhoitosidoksissa, mm. Mepilex haavanhoitosidokset, Mepitel One, Mepiform ja Mepitac. Safetac -teknologiann tuotteita käytettäessä ei esiinny ihon kuoriutumista, kutenn perinteistä kiinnitysainetta käytettäessä. Mepitel One (gen. silikoniverkko) Mepitel One on läpinäkyvä haavaan tarttumaton polyamidiverkko, joka on päällystetty pehmeällä silikonikerroksella (Safetac). Se ei ole imukykyinen ja se tarvitsee päälleen p peittosidoksen. Mepitel One on kertakäyttöinen ja sitä voi leikata. Käyttöalueet: palovammat, rakkulat, ihorikot, haavat, joita ympäröi hauras iho. Käytetään myös leikkaushaavoissa sekä säärihaavoissa. Käyy myös diabeetikoille. Erittävät haavat tarvitsevat t Mepitel One: n päälle imevän sidoksen. Mepitel One:a voit käyttää niissä tilanteissa, joissa olet tottunut käyttämään rasvataitosta. Puhdista ja kuivaa haava-alue ja sen ympäristö Valitse oikeankokoinen Mepitel One,, irrota suojapaperi ja laita Mepitel One paikoilleen Laita Mepitel:in päälle haavan erityksen mukainen peittosidos (esim. Mepore)

6 Sivu 6/12 Mepitel Film (gen. polyuretaanikalvot) Mepitel Film on hellävarainen, läpinäkyvä jaa hengittävä kalvosidos ihon suojaamiseen. Se ylläpitää kosteaa ympäristöä samalla, kun sen höyryn läpäisevyys mahdollistaa kosteuden poistumisen iholta. Se vähentää kipua sidosten vaihdon yhteydessä. Mepitel Film on suunniteltu erityyppisille pinnallisille haavoille, kuten painehaavat, ihon pintavauriot ja pinnalliset palovammat. Sitä voidaan käyttää myös geelien ja voiteiden kanssa. Puhdista ja kuivaa haava-alue ja sen ympäristö Valitse oikeankokoinen kalvo, irrota suojapaperi, laita kalvoo paikoilleen ja irrota paperikehys Parhaan tuloksen saamiseksi Mepitel Filmin pitää ulottua kuivalle ympäröivälle iholle ainakin 1 2 cm verran. Mepilex (gen.polyuretaanivaahtosidos) Mepilex on joustava ja imukykyinen sidos, jonka ulkopinta on höyryä läpäisevä ja vedenkestävä kalvotausta. Mepilexin sisäpinta on päällystetty pehmeällä haavaan tarttumattomalla silikonilla (Safetac). Se ylläpitää kosteaa paranemisym mpäristöä ja imee haavaeritettä. Mepilexistä löytyy erimuotoisia haavalevyjä ja niitä voi leikata,, ellei toisin mainita. Sidoksen reunojen tulee ulottua 2 cm haavareunojen yli. Mepilexiä voidaan käyttää jopa 7 vrk ajan. Käy myös diabeetikon jalkahaavoillee Sopii hyvin käytettäväksi yhdessä kompressiosidoksen kanssa Vähäinen allergian ja ihoärsytyksen riski Puhdista ja kuivaa haava ja sen ympäristö Valitse sopivan kokoinenn sidos ja aseta se haavalle Tarvittaessaa varmista kiinnitys rullasidoksella tai muulla kiinnitysmateriaalilla (jolloin kiinnitys tapahtuu ainoastaan sidoksen reunojenn päältä)

7 Sivu 7/12 Mepilex Lite (gen. polyuretaanivaahtosidos) Mepilex Lite imee haavaeritettä ja ylläpitää kosteaa haavan paranemisympäristöä kuitenkaan lisäämättä ympäröivän ihon hautumisriskiä Ei vaurioita haavaa ja sitä ympäröivää ihoa sidosta poistettaessa. Vähentää potilaalle aiheutuvaa kipua sidoksen vaihdon yhteydessä. Mukautuu hyvin kehon muotoihin. On ohut ja miellyttävän tuntuinen iholla. Leikattavissa. Vähäinen ihoärsytyksen ja allergian riski. Puhdista ja kuivaa haava ja sen ympäristö Valitse sopivankokoinen sidos ja aseta se haavalle Tarvittaessaa varmista kiinnitys rullasidoksella tai muulla kiinnitysmateriaalilla (jolloin kiinnitys tapahtuu ainoastaan sidoksen reunojenn päältä) Mepilex Border (gen.polyuretaanivaahtosidos) Itsekiinnittyvä, imukykyinen Mepilex Borderr on all-in-one vaahtosidos. Haavaa ja ympäröivää ihoa vasten tuleva pinta on pehmeä. Päällystettyy silikonilla ( Safetac). Minimoi kipua ja traumaa sidosten vaihdon yhteydessä Voidaan käyttää yhdessä kompressiosidosten kanssa Voidaan pitää paikoillaan jopa seitsemän päiväää haavan kunnosta riippuen ja voidaan asettaa uudelleen haavalle menettämättä kiinnitystehoa

8 Sivu 8/12 Potilaalle miellyttävä käyttää. Suihkun kestävä. Vähäinen allergian ja ihoärsytyksen riski Mepilex Border:ia voi leikata ainoastaan kiinnitysreunann osuudelta. Puhdista ja kuivaa haava ja sen ympäristö. Valitse sopivankokoinen sidos ja aseta se s haavalle. Tarvittaessa lisäkiinnitys polyuretaanikalvolla tai teipillä t (jolloin kiinnitys tapahtuu t ainoastaan sidoksen reunojen päältä). Melgisorb ( gen.alginaatit) Imukykyinenn alginaattisidos, joka muuttuu pehmeäksi, kosteaksi ja kiinteäksi geeliksi joutuessaan kosketuksiin haavaeritteen kanssa. Säilyttää haavassa sopivan kosteuden ja auttaa suojaamaan haavanreunat liialliselta kosteudelta. Ei suositella kuiville haavoille. Mepilex Border:ia voi leikata ainoastaan kiinnitysreunann osuudelta. Puhdista ja kuivaa haava ja sen ympäristö Aseta oikeankokoinen Melgisorb haavanpohjalle Peitä haavaeritteen määrän vaatimalla toisella sidoksella esim. Mepilex Border:illa, onkalohaavat esim. Mepitel Film:illää

9 Sivu 9/12 Opsite-kalvot (gen. polyuretaanikalvot) OpSite Flexigrid Läpinäkyvä haavakalvo, joka luo haavaan kostean paranemisympäristön pitämällä haavaeritteen haavassa. Kalvo läpäisee kosteutta, jolloin ylimääräinenn erite pääsee haihtumaan ja ihon hautuminen estyy. Vedenpitävä kalvo toimiii bakteeri esteenä ulkoisille kontaminaatiolle. Voidaan käyttää pinnallisten haavojen hoitoon, herkän ihon suojaamiseen tai siteiden kiinnitykseen.. Kalvo on varustettu taipuisalla ruudutetulla taustalla siteen paikoilleen asettamisen helpottamiseksi. Tuotteett ovat valmiita (esim. 6x7 cm kokoisia) paloja OpSite Flexifix Toimii kuten OpSite Flexigrid, mutta tuote on rullana. Käy myös kaikenlaiseen kiinnittämiseen, esim. katetrit Puhdista ja kuivaa haava ja sen ympäristö. Aseta oikeankokoinen Melgisorb haavanpohjalle. Peitä haavaeritteenn määrän vaatimalla toisella sidoksella, esim. Mepilex Border:illa, onkalohaavat esim. Mepitel Film:illä Opsite-kalvot (gen. polyuretaanikalvot) OpSite Post-Op Kiinnittyvä haavatyyny, jossa läpinäkyvä kalvo ja imevä, tarttumaton haavatyyny Tuotteen kanssa voi käydä suihkussa OpSite Flexigrid OpSite Post-Op Visible Kiinnittyvä, vedenpitävä kalvosidos, jossa tarttumaton imukyinen haavatyyny Tuotteen kanssa voi käydä suihkussa Puhdista haava ja kuivaa sen ympäristö huolellisesti. Valitsee sopivankokoinen sidos. Poista suojapaperi, laita liimapuoli haavaa vasten, painele kevyesti ihoon kiinni. Poista lopuksi sidoksen päällä oleva suojapaperi.

10 Sivu 10/12 Allevyn-sarja (gen. polyuretaanisidokset) Allevyn Gentle Border Optimaalinen nesteenkäsittely edistää nopeaa paranemista Varmistaa minimaalisen kivun sidosvaihdossa Voidaan irrottaa ja asettaa takaisin paikalleen kiinnitysteho n vähenemättä Suihkun kestävä Puhdista haava ja kuivaa ympäristö huolellisesti Valitse sopiva sidos, reunat min. 2 cm terveelle iholle Poista suojapaperi ja aseta sidos paikalleen Käyttöaika max. 3 5 vrk Tuotetta voi tarvittaessaa leikata

11 Sivu 11/12 Allevyn Lite Kolmikerrosrakenne: haavaan tarttumaton pinta, pehmeä jaa imukykyinen keskikerros ja läpäisemätön pintakalvo Vähän ja kohtuullisesti erittäville haavoille Voidaan käyttää myös mm. nekroottisille haavoille yhdessä IntraSite-geelin kanssa Puhdista haava ja kuivaa sen ympäristö Valitse oikeankokoinen sidos, s ja aseta valkoinenn puoli haavaa vasten Kiinnitä kalvolla, esim. OpSite Flexifix:illä Durafiber (gen.hydrofiber) Durafiber on erittäin imukyinen,, geeliytyvä 100 %:inen kuitukangassidos. Se on vahvempi geelikuitusidos, joka on helpompi irrottaa kokonaisena. 1. Muodostaa pehmeän, yhtenäisen geelilevyn. Näin 1. haavalle muodostuu optimaalinen paranemisympäristö 2. Lukitsee sisäänsä nesteen ja bakteerit 3. Hallitsee haavaeritteen imeytymistäi ä, siten että ihon hautumisriski pienenee 4. Säilyttää muotonsa ja geelin lujuuden nopeammat ja miellyttävämmät sidoksen vaihdot 5. Erinomainenn imukyky ja nesteenhallinta ylläpitävät kosteaa haavaympäristöä Käyttöalueet: Esimerkiksi jalkahaavat,, painehaavat, diabeetikon haavat, leikkaushaavat, ihonottokohdat, onkalohaavat, traumahaavat ja haavat, jotka vuotavat runsaasti. Aseta sidos haavaan 1 cm c haavareunojen yli. Kiinnitä se kosteuden säilyttävällä sidoksella (esim. Allevyn/Opsite). Huom! Käytettäessä Durafiber-suikaletta syvissä onkalohaavoissa, aseta yksi kappale haavaan ja jätä sidoksesta vähintään 2,55 cm haavann ulkopuolelle, jolloin se on helppo nähdä. Tiivistä syvät haavat löysästi täyteen, sillä Durafiber laajenee ja täyttää haavan kosketuksessa haavaeritteen kanssa.

12 Pyyhi aplipak:in suutin aseptisella aineella, katkaise suuttimen pää. Pidä pää puhtaana ja purista geeliä haavalle ja levitä se puulastalla. Haava peitetään joko OpSite Flexifixx tai OpSite Flexigrid -kalvolla. Erittävillää haavoissa lisänä vielä imukykyisenä sidoksena Allevyn- sarjan tuote. Sivu 12/12 Intrasite (gen. hydrogeeli) Intrasite-geeli on hydrogeeli, joka edistää haavan hellävaraista mutta tehokastaa puhdistumista ja katteen poistoa. Intrasite-geelillä on ainutlaatuisia kemiallisia ominaisuuksia, joita ei ole muillaa hydrogeeleillä. Käytetään kostuttamaan vähän erittäviää haavoja sekä puhdistamaan keltaisia ja mustia haavoja.

haavanhoito käyttöohjeet uusia innovaatioita hoitotyöhön 6/2013

haavanhoito käyttöohjeet uusia innovaatioita hoitotyöhön 6/2013 6/2013 haavanhoito käyttöohjeet uusia innovaatioita hoitotyöhön Maailman tutkituin lääkehunaja Antibakteerinen lääkehunaja Medihoney haavanhoitoon Medihoney-haavanhoitotuotteet sisältävät Manuka-hunajaa

Lisätiedot

käyttöohjeet uusia innovaatioita hoitotyöhön Käyttöohjeet myös osoitteesta PUHDISTAA KOSTEUTTAA SUOJAA IMEE

käyttöohjeet uusia innovaatioita hoitotyöhön Käyttöohjeet myös osoitteesta PUHDISTAA KOSTEUTTAA SUOJAA IMEE 1/2012 haavanhoito käyttöohjeet alovammat Ihorikot EB-haavat Traumaattiset haavat Kirurgiset haavat Diabeettiset haavat PUHDISTAA Laskimoperäise KOSTEUTTAA SUOJAA IMEE altimoperäiset säärihaavat Painehaavat

Lisätiedot

käyttöohjeet PUHDISTAA

käyttöohjeet PUHDISTAA käyttöohjeet PUHDISTAA KOSTEUTTAA SUOJAA IMEE peräiset Säärihaavat Painehaavat Palovammat Ihorikot Kirurgiset haavat Traumaat kun hoitotulokset ratkaisevat ISO 9001:2008 ISO 14001:2004 PolyMem PolyMem

Lisätiedot

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus ME677001_1 13 cm, yksittäiskappale Mesorb on tarkoitettu AQ177902_dc Aquacel hydrofiber - vahvistettu haavasidos, 10cm x 10cm, 10kpl/pkt - TARJOUS TARJOUS - VARASTOSSA 7 AQUACEL -sidoksessa on käytetty

Lisätiedot

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus S98141_1 Sorbact kirurginen haavasidos 8 x 10 cm Sorbact kirurgisen sidoksen haavatyynyn pinta on hydrofobiseksi käsiteltyä asetaattisilkkiä. Imukerros on viskoosipropyleenikuitua. Päälimmäinen polyuretaanikalvo

Lisätiedot

Haavanhoito/sidonta/lastoitus

Haavanhoito/sidonta/lastoitus Haavageeli hydrogeeli ster (BE02002) Kliniderm Hydrogel -hydrogeeli steriili Kliniderm-hydrogeeli sisältää 85 % vettä ja tämän lisäksi guargumia ja propyleeniglykolia. Ei sisällä alginaattia. Luovuttaa

Lisätiedot

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus ML295200 Mepilex Border haavasidos 7,5 cm x 7,5 cm, 5 kpl / pkt Mepilex Border on erittäin imukykyinen vaahtosidos, joka imee ja pidättää tehokkaasti haavaeritettä ja pitää haavaympäristön optimaalisen

Lisätiedot

sdasd Aquacel Ag Hydrofiber - vahvistettu nauha 2cm x 45cm, 5 kpl/pkt - TARJOUS TARJOUS - VARASTOSSA 2 KPL Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Aquacel Ag Hydrofiber - vahvistettu nauha 2cm x 45cm, 5 kpl/pkt - TARJOUS TARJOUS - VARASTOSSA 2 KPL Ensihoito - terveys - turvallisuus CV-403771_dc Aquacel Ag Hydrofiber - vahvistettu nauha 2cm x 45cm, 5 kpl/pkt - TARJOUS TARJOUS - VARASTOSSA 2 KPL Aquacel Ag Hydrofiber - vahvistettu nauha 2cm x 45cm, 5 kpl/pkt. Aquacel Ag - sidoksessa

Lisätiedot

käyttöohjeet PUHDISTAA

käyttöohjeet PUHDISTAA käyttöohjeet PUHDISTAA KOSTEUTTAA SUOJAA IMEE peräiset Säärihaavat Painehaavat Palovammat Ihorikot Kirurgiset haavat Traumaat kun hoitotulokset ratkaisevat Puh. 09 417 606 00 www.steripolar.fi ISO 9001:2008

Lisätiedot

HUS Haavakeskuksen haavanhoito-ohjeistus (2018)

HUS Haavakeskuksen haavanhoito-ohjeistus (2018) HUS Haavakeskuksen haavanhoito-ohjeistus (2018) - Haavalla on aina oltava diagnoosi ja tieto siitä mikä haavan on aiheuttanut, sillä se määrittää hoitolinjan sekä paikallishoidon! Muista myös maligniteetin

Lisätiedot

B.Braun Tuoteluettelo Haavanhoito

B.Braun Tuoteluettelo Haavanhoito B.Braun Tuoteluettelo Haavanhoito B. Braun haavanhoito. Ja onnistut aina. 2 Sisällysluettelo Haavatyypit 4-5 Haavan puhdistus ja kostutus Prontosan huuhde 6-7 Prontosan Geeli / Prontosan Geeli X 8-9 Askina

Lisätiedot

Opas haavanhoitoon Sorbact haavanhoitotuotteilla

Opas haavanhoitoon Sorbact haavanhoitotuotteilla Opas haavanhoitoon Sorbact haavanhoitotuotteilla www.sorbact.fi Sisällysluettelo: Miten Sorbact toimii... sivu 4 Minkälaisiin haavoihin Sorbact sidoksia voi käyttää?.... sivu 5 Sorbact Kirurginen sidos...

Lisätiedot

Alueellinen Haavakoulutuspäivä LKS / auditorio. Raili Oikkonen-Heikkuri Sairaanhoitaja/ Auktorisoitu haavahoitaja

Alueellinen Haavakoulutuspäivä LKS / auditorio. Raili Oikkonen-Heikkuri Sairaanhoitaja/ Auktorisoitu haavahoitaja Alueellinen Haavakoulutuspäivä 19.09.2017 LKS / auditorio Raili Oikkonen-Heikkuri Sairaanhoitaja/ Auktorisoitu haavahoitaja Haavanhoitotuotteiden käyttö Haavanhoitotuotteisiin kuuluvat tuotteet; Haavanpuhdistusaineet

Lisätiedot

sdasd Aquacel Ag Hydrofiber - vahvistettu nauha 2cm x 45cm, 5 kpl/pkt - TARJOUS TARJOUS - VARASTOSSA 2 KPL Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Aquacel Ag Hydrofiber - vahvistettu nauha 2cm x 45cm, 5 kpl/pkt - TARJOUS TARJOUS - VARASTOSSA 2 KPL Ensihoito - terveys - turvallisuus CV-403771_dc Hydrofiber - vahvistettu nauha 2cm x 45cm, 5 kpl/pkt - TARJOUS TARJOUS - VARASTOSSA 2 Hydrofiber - vahvistettu nauha 2cm x 45cm, 5 kpl/pkt. Aquacel Ag - sidoksessa ORP-XXXXXX APLS Floor Guard

Lisätiedot

B. Braun Tuoteluettelo Haavanhoito

B. Braun Tuoteluettelo Haavanhoito B. Braun Tuoteluettelo Haavanhoito B. Braun haavanhoito. Ja onnistut aina. 2 Sisällysluettelo Haavatyypit 4-5 Haavan puhdistus ja kostutus Prontosan huuhde 6-7 Prontosan Geeli Prontosan Geeli X 8-9 Askina

Lisätiedot

B. Braun Tuoteluettelo Haavanhoito

B. Braun Tuoteluettelo Haavanhoito B. Braun Tuoteluettelo Haavanhoito B. Braun haavanhoito. Ja onnistut aina. 2 Sisällysluettelo Haavatyypit 4-5 Haavan puhdistus ja kostutus Prontosan huuhde 6-7 Prontosan Geeli Prontosan Geeli X 8-9 Askina

Lisätiedot

sdasd Salvequick leikattava kangaslaastari, 5 m x 6 cm Ensihoito - terveys - turvallisuus C546264

sdasd Salvequick leikattava kangaslaastari, 5 m x 6 cm Ensihoito - terveys - turvallisuus C546264 C546264 kangaslaastari, 5 m x 6 cm kangaslaastari on leikattavissa sopivaan kokoon. Kangaslaastarirulla, 5 m x 6 cm, pahvipakkauksesssa. CP72601-03 Coverplast Classic laastarit 7.2cm x 2.2cm, 100kpl/ltk

Lisätiedot

HAAVAN HOITOA KAIKKIALLA MAAILMASSA YMPÄRISTÖÄ

HAAVAN HOITOA KAIKKIALLA MAAILMASSA YMPÄRISTÖÄ green wound healing HAAVAN HOITOA KAIKKIALLA MAAILMASSA YMPÄRISTÖÄ Ajatellen Green Wound Healing -menetelmä on ruotsalainen kliinisesti testattu innovaatio kaikentyyppisten haavojen hoitoon. Bakteerit

Lisätiedot

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus AQ420681 Aquacel AG Foam - haavasidos kiinnittyvä 10 cm x 10 cm, 10 kpl Kaikki vaahtosidosten hyvät ominaisuudet ja paljon enemmän. Ainoa hopeaa sisältävä vaahtosidos, joka yhdistää AQUACEL-teknologian

Lisätiedot

Haavan luokittelusta ja sidoksen valinnasta

Haavan luokittelusta ja sidoksen valinnasta Haavan luokittelusta ja sidoksen valinnasta Marja-Leena Peltonen Th, sh, haavahoidon asiantuntijahoitaja Seinäjoen keskussairaala Kirurgian- ja ortopedian poliklinikka/haavavastaanotto Haavan luokittelutapoja

Lisätiedot

Painehaavojen paikallishoito

Painehaavojen paikallishoito Painehaavojen paikallishoito AUKTORISOITU HAAVAHOITAJA ANNE OJALA JYTE, TK-SAIRAALA 21.11.2016 Missä hoidetaan? -Koti -omainen, kotihoito, kotisairaala -Palvelutalo -Terveysasemat -TK-sairaala -Erikoissairaanhoito

Lisätiedot

PleurX-dreeni HYKS SYDÄN- JA KEUHKOKESKUS. Keuhko- ja ruokatorvikirurgian osasto M11

PleurX-dreeni HYKS SYDÄN- JA KEUHKOKESKUS. Keuhko- ja ruokatorvikirurgian osasto M11 PleurX-dreeni HYKS SYDÄN- JA KEUHKOKESKUS Keuhko- ja ruokatorvikirurgian osasto M11 PleurX-dreeni on katetri, jonka avulla voitte itse tyhjentää keuhkopussiin kertyneen nesteen. Katetri laitetaan potilaille,

Lisätiedot

Haavanhoidon Tapauskertomuksia Sorbact sidoksilla

Haavanhoidon Tapauskertomuksia Sorbact sidoksilla Haavanhoidon Tapauskertomuksia Sorbact sidoksilla Nilkan haavan jatkohoito hydrofobisella antimikrobisella sidoksella Ulla-Riitta Vappula, sh AMK, auktorisoitu haavahoitaja Tausta 44 v mies sairastanut

Lisätiedot

1. Tarkista, että pullon vakuumi on kunnossa. Vihreän haitarin pitää olla lytyssä.

1. Tarkista, että pullon vakuumi on kunnossa. Vihreän haitarin pitää olla lytyssä. PleurX-dreeni on katetri, jonka avulla voitte itse tyhjentää keuhkopussiin kertyneen nesteen. Katetri laitetaan potilaille, jotka ovat toistuvasti joutuneet käymään keuhkopussin tyhjennyksessä. Katetri

Lisätiedot

HAAVANHOIDON SOPIMUSTUOTEVALIKOIMA 3/2017-2/2021

HAAVANHOIDON SOPIMUSTUOTEVALIKOIMA 3/2017-2/2021 HAAVANHOIDON SOPIMUSTUOTEVALIKOIMA 3/2017-2/2021 TUOMI SAP- PAKKAUS- LOGISTIIKAN KOODI SAILAB NIMIKE SOPIMUSTUOTE TOIMITTAJA TUOTENUMERO (REF KOKO ULOSMYYNTIHINTA INTERAKTIIVISET HAAVASIDOKSET HYDROGEELI

Lisätiedot

Kotihoito-ohje potilaalle. Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita:

Kotihoito-ohje potilaalle. Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita: Kotihoito-ohje potilaalle Päiväys: Sairaanhoitaja: Lääkäri: Muita hyödyllisiä puhelinnumeroita: 2 Johdanto Tämä potilaan ohjekirja sisältää tärkeää tietoa Smith & Nephew n valmistaman kertakäyttöisen alipainetta

Lisätiedot

sdasd Steriili vedenpitävä

sdasd Steriili vedenpitävä BSN7214304 Coverplast Barrier Steriili vedenpitävä laastari (100kpl) Coverplast Barrier Steriili vedenpitävä laastari (100kpl) CP72601-00003 Coverplast Classic laastarit 7.2cm x 2.2cm, 100kpl/ltk Coverplast

Lisätiedot

Diabeetikon jalkahaavan hoito. Sairaanhoitaja, auktorisoitu haavahoitaja Heli Kallio emedic-koulutus 26.9.2012 Kaarina

Diabeetikon jalkahaavan hoito. Sairaanhoitaja, auktorisoitu haavahoitaja Heli Kallio emedic-koulutus 26.9.2012 Kaarina Diabeetikon jalkahaavan hoito Sairaanhoitaja, auktorisoitu haavahoitaja Heli Kallio emedic-koulutus 26.9.2012 Kaarina Krooninen alaraajahaava Yli neljä viikkoa avoinna ollut haavauma säären tai jalkapöydän

Lisätiedot

Käsimurtumapotilaan hoitotyö Hoitajan näkökulma. 11.9.2015 Heidi Pehkonen Sairaanhoitaja TYKS, Kirurginen sairaala

Käsimurtumapotilaan hoitotyö Hoitajan näkökulma. 11.9.2015 Heidi Pehkonen Sairaanhoitaja TYKS, Kirurginen sairaala Käsimurtumapotilaan hoitotyö Hoitajan näkökulma 11.9.2015 Heidi Pehkonen Sairaanhoitaja TYKS, Kirurginen sairaala Potilaan vastaanotto Potilaat tulevat kiireellisellä lähetteellä (1-7 vrk) Potilaat tulevat

Lisätiedot

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin HAAVANHOITO-OPAS. esshp.fi

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin HAAVANHOITO-OPAS. esshp.fi Etelä-Savon sairaanhoitopiirin HAAVANHOITO-OPAS 1 esshp.fi KLIKKAAMALLA OTSIKKOA pääset haluttuun kohtaan sisältöä. «- painikkeella pääset takaisin sisällysluetteloon ETELÄ-SAVON SAIRAAN- HOITOPIIRIN HAAVAN-

Lisätiedot

Neurokirurgisen haavan hoito

Neurokirurgisen haavan hoito Neurokirurgisen haavan hoito Alueellinen neurohoitotyön iltapäivä 9.5.2017 sh. Laura Louhi, TYKS Neurokirurgian vuodeosasto Miksi neurokirurgisen haavan hoitoon tulee kiinnittää erityistä huomiota? Keskushermoston

Lisätiedot

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus B1050044 Histoacryl - nestemäinen kudosliima, sininen tai väritön Histoacryl on nestemäinen kudosliima, joka koostuu enbukrilaatista (n-butyyli-2-cyanoakrylaatti). Kudoksen kosteus polymerisoi Histoacrylin

Lisätiedot

Ihotaipeiden sieni-infektio

Ihotaipeiden sieni-infektio Ihotaipeiden sieni-infektio Sorbact Luonnollinen RATKAISU HAAVANHOITOON Sitoo välittömästi ja Tehokkaasti hydrofobisia mikrobeja Sorbact -menetelmä perustuu luonnollisiin fysikaalisiin voimiin, joiden

Lisätiedot

KUVASTO 2012-2013 RAKENTAMISEN JA SUOJAAMISEN AMMATTILAISILLE. Pakkauspörssin rakennus- ja suojaustarvikkeet

KUVASTO 2012-2013 RAKENTAMISEN JA SUOJAAMISEN AMMATTILAISILLE. Pakkauspörssin rakennus- ja suojaustarvikkeet Pakkauspörssin rakennus- ja suojaustarvikkeet ovat nyt RS-Tarvike! Tutustu tuotteisiin ja uutuuksiin www.rstarvike.fi SISÄLLYSLUETTELO: sivu 3 TEIPIT PVC-SUOJAUSTEIPPI jorma 69-50 ja 69-50H jorma PVC-SUOJAUSTEIPPI

Lisätiedot

PD-katetrin juuren hoito

PD-katetrin juuren hoito PD-katetrin juuren hoito Potilasohje Tämä ohje on tarkoitettu sinulle, joka olet aloittamassa peritoneaalidialyysihoitoa. Satakunnan sairaanhoitopiiri Dialyysi Päivitys 03//2015 Päivittäjä KL,ml Sisällys

Lisätiedot

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina.

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina. TrendyNailWraps kynsikalvot on valmis- tettu Yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle, joka on niin kestävä että sen pintaa voidaan karhentaa. TrendyNailWraps kynsikalvojen päälle voidaan laittaa

Lisätiedot

Haavanhoidon perusteet

Haavanhoidon perusteet Haavanhoidon perusteet Evelina Hammarström sh, th, haavahoidon asiantuntija 23.5.2019 Sisältö Haavapotilas & haavan hoitosuunnitelma Haavan arviointi Aseptiikka Haavan värit Haavan puhdistaminen Haavanhoitotuotteet

Lisätiedot

BSN Cutisoft kuitutaitos, 5 cm x 5 cm, 100 kpl

BSN Cutisoft kuitutaitos, 5 cm x 5 cm, 100 kpl M48639 ME677001_1 BSN4584400 B783100 Medola ihonpuhdistuslappu 3 x 3 cm, 200 kpl Mesorb imukykyinen haavasidos 10 cm x 13 cm, yksittäiskappale Cutisoft kuitutaitos, 5 cm x 5 cm, 100 kpl Braun Manipler

Lisätiedot

HAAVANHOITOTUOTTEET. Hankintakausi Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek

HAAVANHOITOTUOTTEET. Hankintakausi Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek HAAVANHOITOTUOTTEET Hankintakausi 1.4.2014-31.3.2018 Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek pirkko.kallinen@epshp.fi Niltac 3 UCSol-liuos 4 UCS-haavapyyhe

Lisätiedot

Mikromuotoutuva ja bakteereja tappava* 1,2. Hopeaa sisältävien sidosten välillä on eroja. *Osoitettu In vitro

Mikromuotoutuva ja bakteereja tappava* 1,2. Hopeaa sisältävien sidosten välillä on eroja. *Osoitettu In vitro Mikromuotoutuva ja bakteereja tappava* 1,2 Hopeaa sisältävien sidosten välillä on eroja *Osoitettu In vitro Suurimmat haasteet Bakteerikasvun hallitseminen on suuri haaste haavan infektioriskin pienentämisessä.

Lisätiedot

KYS ehkäisee painehaavoja SISÄLTÖ: HELLÄÄN JA TEHOKKAASEEN HOITOON. Sivu 5

KYS ehkäisee painehaavoja SISÄLTÖ: HELLÄÄN JA TEHOKKAASEEN HOITOON. Sivu 5 Sidos HELLÄÄN JA TEHOKKAASEEN HOITOON Numero 1 2012 KYS ehkäisee painehaavoja Sivu 5 SISÄLTÖ: Tällä haavaa... 2 Apteekkikoulutusta... 3 Avance-alipaineimuhoito.. 8 Sädetetyn ihon hoitoa... 10 Uutuuksia...

Lisätiedot

LONKAN TEKONIVELPOTILAIDEN KAHDEN ERI HAAVANPEITTOMATERIAALIN RANDOMISOITU VERTAILUTUTKIMUS

LONKAN TEKONIVELPOTILAIDEN KAHDEN ERI HAAVANPEITTOMATERIAALIN RANDOMISOITU VERTAILUTUTKIMUS LONKAN TEKONIVELPOTILAIDEN KAHDEN ERI HAAVANPEITTOMATERIAALIN RANDOMISOITU VERTAILUTUTKIMUS Sairaala ORTON, Invalidisäätiö : Sirpa Harle, Esh; Anu Korhonen, Esh; Seppo Seitsalo, professori, johtava ylilääkäri

Lisätiedot

HAAVANHOITOTUOTTEET. Hankintakausi Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek

HAAVANHOITOTUOTTEET. Hankintakausi Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek HAAVANHOITOTUOTTEET Hankintakausi 1.4.2014-31.3.2018 Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek pirkko.kallinen@epshp.fi Haavaympäristön hoitoaineet Askina

Lisätiedot

HAAVANHOITOTUOTTEET. Hankintakausi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

HAAVANHOITOTUOTTEET. Hankintakausi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri HAAVANHOITOTUOTTEET Hankintakausi 1.4.2018-31.3.2022 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen sh, haavahoitaja Marja-Leena Peltonen /oh Elina Kalliovalkama Kirurgian- ja ortopedian

Lisätiedot

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus ME677001_1 haavasidos 10 cm x 13 cm, yksittäiskappale Mesorb on tarkoitettu BSN7254100 Leukosan Adhesive haavansulkuliima 10 x 0,7 ml Leukosan Adhesive on steriili, korkeaviskoosinen kudosliima paikalliseen

Lisätiedot

CEDERROTH ENSIAPUTUOTTEET UUTUUDET

CEDERROTH ENSIAPUTUOTTEET UUTUUDET ENSIAPUTUOTTEET UUTUUDET HAAVANHOITOAUTOMAATTI Kaikki mitä tarvitset pienten haavojen hoitoon Uutuus! Tuotteet säilyvät kannen alla kosteudelta ja lialta suojassa Laastarit, haavapyyheet ja Soft laastari

Lisätiedot

3Medical. 3M Tegaderm tuoteperhe laajenee. IV kanyylien kiinnityksen varmistaminen & pistokohdan suojaaminen. Edistyksellinen haavanhoito

3Medical. 3M Tegaderm tuoteperhe laajenee. IV kanyylien kiinnityksen varmistaminen & pistokohdan suojaaminen. Edistyksellinen haavanhoito 3M Tegaderm tuoteperhe laajenee. IV kanyylien kiinnityksen varmistaminen & pistokohdan suojaaminen Edistyksellinen haavanhoito Leikkaushaavat 3Medical Suojaamaan ihoa. Parantamaan haavoja. Tuotemerkki,

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

0kk+ vastasyntyneille 3kk+ hidas 6kk+ keskinopea vellitutti 6kk+ 9kk+ nopea monivirtaus (kolme erilaista virtaustyyppiä tutin asennosta riippuen).

0kk+ vastasyntyneille 3kk+ hidas 6kk+ keskinopea vellitutti 6kk+ 9kk+ nopea monivirtaus (kolme erilaista virtaustyyppiä tutin asennosta riippuen). Lovi dynaaminen pullotutti on maailman ensimmäinen useista eri silikonityypeistä samaan muottiin rakennettu pullotutti (heterogeenisten silikonikerrosten tekniikka). Dynaaminen tutti joustaa kuten rinnanpää

Lisätiedot

HAAVANHOITOTUOTTEET. Hankintakausi Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek

HAAVANHOITOTUOTTEET. Hankintakausi Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek HAAVANHOITOTUOTTEET Hankintakausi 1.4.2018-31.3.2022 Kirurgia sh, haavahoitaja Pirkko Kallinen Marja-Leena Peltonen Marja-Leena Pettinen ohek pirkko.kallinen@epshp.fi Sisällys: Niltac liima-aineen poistaja

Lisätiedot

Hyvät kirurgiset tekniikat. Anna Meller

Hyvät kirurgiset tekniikat. Anna Meller Hyvät kirurgiset tekniikat Anna Meller Leikkaustilat Tulisi olla eristetty muista toiminnoista Oma huone, jossa erilliset alueet Eläimen valmistelua ja nukuttamista varten Kirurgin valmistelua varten Varsinainen

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE SUBLIME -PUHDISTUSTUOTESARJA

LEHDISTÖTIEDOTE SUBLIME -PUHDISTUSTUOTESARJA LEHDISTÖTIEDOTE SUBLIME -PUHDISTUSTUOTESARJA Syksyllä 2013 L Oréal Paris uudistaa puhdistustuotteensa! Uudet L Oréal Paris Sublime puhdistustuotteet uudistavat kasvojen puhdistuksen! Sublime puhdistustuotteista

Lisätiedot

Fouling? Don t fight it. Release it. Hempel 2013 Silic One Brochure 148x210+3 FI.indd 1

Fouling? Don t fight it. Release it. Hempel 2013 Silic One Brochure 148x210+3 FI.indd 1 Fouling? Don t fight it. Release it. Hempel 2013 Silic One Brochure 148x210+3 FI.indd 1 Tutustu HEMPELin uusimpaan innovaatioon ja teknologiseen läpimurtoon uusi silikonipohjainen kasvillisuutta hylkivä

Lisätiedot

Mukana olevat muut yhteisöt: Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Mukana olevat muut yhteisöt: Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 1/10 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 134650 Haavanhoitotuotteet Hankinnan kohde:

Lisätiedot

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon.

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. Huippuluokan teknologiaan perustuva Bodyfence-kalvo suojaa ajoneuvoasi ulkoiselta

Lisätiedot

Päivittäinen jalkineiden hoito

Päivittäinen jalkineiden hoito JALKINEIDEN HOITO 1. Perehdy jalkineiden hoidon ohjeisiin. 2. Tunnista jalkineiden materiaali ja puhdista jalkineet ohjeen mukaan. 3. Suojaspray suihkutetaan kengille ulkona. Suihkutusetäisyys kengistä

Lisätiedot

Auktorisoitu haavahoitaja Anne Ojala 12.11.2014. A.Ojala 2014

Auktorisoitu haavahoitaja Anne Ojala 12.11.2014. A.Ojala 2014 Haavakipu Auktorisoitu haavahoitaja Anne Ojala 12.11.2014 Haavakivun luokittelu -akuuttikipu eli lyhytkestoinen kipu -krooninen kipu eli pitkäkestoinen kipu -nosiseptiivinen eli kudosvauriokipu -neuropaattinen

Lisätiedot

POTILAAN HYGIENIAOPAS

POTILAAN HYGIENIAOPAS POTILAAN HYGIENIAOPAS Erikoissairaanhoito Hatanpään sairaala Sisältö SISÄLLYSLUETTELO Hygienia sairaalassa. 2 Käsihygienia.. 3 Käsien pesu 4 Käsien desinfektio... 5 Yskimishygienia.. 6 Henkilökohtainen

Lisätiedot

Haavahoito pikaopas. Krooniset ja hitaasti paranevat haavat. Taitosten vaihto

Haavahoito pikaopas. Krooniset ja hitaasti paranevat haavat. Taitosten vaihto Haavahoito pikaopas Kun asiakkaan haavaa aletaan hoitaa, on muistettava aseptinen työskentely. Aloitetaan käsien desinfioinnilla ja laitetaan hanskat ennen kuin kosketaan haavaan tai haavatuotteisiin.

Lisätiedot

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure kuulokojeista sivu 3 Pure kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Tilanneohjelmat ja kuulokojeen virtakytkin sivu 5

Lisätiedot

1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle

1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle 1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle TrendyNailWraps kynsikalvot on valmistettu yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle joka on niin kestävä että sen päälle voidaan karhentamisen jälkeen

Lisätiedot

Ohjeita Össur Rigid Dressingin käyttöön. askel askeleelta

Ohjeita Össur Rigid Dressingin käyttöön. askel askeleelta Ohjeita Össur Rigid Dressingin käyttöön askel askeleelta Sisältö Miksi Össur Rigid Dressingin käyttö kannattaa?...4 Össur Rigid Dressingin etuja...5 Haavasidos & ORD:n koon valinta...6 Paikalleen laittaminen...7

Lisätiedot

Hengittävä meikki- ja peitevoide. Hoidettu ja virheetön iho

Hengittävä meikki- ja peitevoide. Hoidettu ja virheetön iho Hengittävä meikki- ja peitevoide Hoidettu ja virheetön iho Ensimmäinen hengittävä Colour Correcting (CC)- hoitotuote, joka yhdistää kosmetiikka- ja ihonhoitoteknologian, joka edistää palautumista ja samaan

Lisätiedot

evercare haavanhoitoa ammattitaidolla

evercare haavanhoitoa ammattitaidolla evercare haavanhoitoa ammattitaidolla Kiinnittyvät kuitukankaat Kiinnittyvät evercare -kuitukankaat, rullassa Sidosten, taitosten, katetrien ja kanyylien kiinnitykseen Hellävarainen mutta varma kiinnitys

Lisätiedot

Tehokas kivunlievitys, nopea paraneminen. Lääke suussa olevien aftahaavaumien hoitoon

Tehokas kivunlievitys, nopea paraneminen. Lääke suussa olevien aftahaavaumien hoitoon Tehokas kivunlievitys, nopea paraneminen Lääke suussa olevien aftahaavaumien hoitoon Mitä aftat ovat? Aftat ovat suun limakalvoilla esiintyviä haavaumia, joita voi olla yksi tai useita samalla kertaa.

Lisätiedot

Diabeetikon jalkahaava

Diabeetikon jalkahaava Diabeetikon jalkahaava Helvi Hietanen Kaikkien tekstien ja kuvien käyttö muuhun kuin opiskelijan henkilökohtaiseen käyttöön ( 5.5.2014) kielletty. Luentoa ei saa kopioida työpaikkansa tms. opetusaineistoon.

Lisätiedot

MIETITKÖ KORVIEN TAI NENÄN REI'ITTÄMISTÄ?

MIETITKÖ KORVIEN TAI NENÄN REI'ITTÄMISTÄ? MIETITKÖ KORVIEN TAI NENÄN REI'ITTÄMISTÄ? SAATAT MIETISKELLÄ MUUTAMAA ASIAA Onko se turvallista? Sattuuko se? Miten pitää toimia rei'ittämisen jälkeen? Tässä lehtisessä yritämme vastata sinua mahdollisesti

Lisätiedot

PÄÄKIRJOITUS. Monipuolinen kauran beetaglukaani. Testissä: Uutta nyt www.molnlycke.fi -sivustolla MIELIPIDE TAI IDEA?

PÄÄKIRJOITUS. Monipuolinen kauran beetaglukaani. Testissä: Uutta nyt www.molnlycke.fi -sivustolla MIELIPIDE TAI IDEA? 1/2014 PÄÄKIRJOITUS Upea ja helteinen kesä alkaa olla takanapäin ja syksyn tuomat uudet tuulet ovat täällä. Luet parhaillaan uudistettua Sidos-lehteämme, jonka ulkoilmettä, julkaisumuotoa sekä sisältöä

Lisätiedot

PAINEHAAVAN HOITOPERIAATTEET EPUAP ( European Pressure Ulcer Advisory Panel)

PAINEHAAVAN HOITOPERIAATTEET EPUAP ( European Pressure Ulcer Advisory Panel) PAINEHAAVAN HOITOPERIAATTEET EPUAP ( European Pressure Ulcer Advisory Panel) MÄÄRITELMÄ Painehaava Painehaava on paikallinen vaurio iholla tai sen alla olevassa kudoksessa. Vaurion on aiheuttanut paine,

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

Pieni tietopaketti painehaavoista hoitohenkilökunnalle

Pieni tietopaketti painehaavoista hoitohenkilökunnalle Pieni tietopaketti painehaavoista hoitohenkilökunnalle SISÄLLYSLUETTELO IHO 3 HAAVA 4 HAAVAN LUOKITTELU 5 HAAVAN PARANEMINEN 6 PAINEHAAVA JA DIAGNOSTIIKKA 7-8 SYVYYSLUOKITUS 9-10 PAINEHAAVOJEN ENNALTAEHKÄISY

Lisätiedot

Aseptiikka pientoimenpiteissä Eija Similä, Leikkaussairaanhoitaja, hygieniavastaava Keskusleikkausosasto Oulun yliopistollinen sairaala

Aseptiikka pientoimenpiteissä Eija Similä, Leikkaussairaanhoitaja, hygieniavastaava Keskusleikkausosasto Oulun yliopistollinen sairaala Aseptiikka pientoimenpiteissä 28.09.2018 Eija Similä, Leikkaussairaanhoitaja, hygieniavastaava Keskusleikkausosasto Oulun yliopistollinen sairaala Aseptiikka Tarkoittaa kaikkia toimenpiteitä tai toimintatapoja,

Lisätiedot

Mölnlycke Health Care

Mölnlycke Health Care Mölnlycke Health Care Faktoja 98 Maata, joissa meillä on toimintaa. 99 1,353 % yrityksestä omistaa Investor AB, loput johtoryhmä Vuosittaiset myyntitulot globaalisti MEUR (2015) Göteborg, Ruotsi Pääkonttori

Lisätiedot

AMS 700 MS -sarjan Pumpattava penisproteesi

AMS 700 MS -sarjan Pumpattava penisproteesi AMS 700 MS -sarjan Pumpattava penisproteesi Käyttöopas AMS 700 MS sarjan pumpattava penisproteesi 1 AMS 700 MS sarjan pumpattavan penisproteesin käyttö 2-3 Mitä toimenpiteen jälkeen on odotettavissa?..

Lisätiedot

Laadukas tyynysarja vaativaan käyttöön

Laadukas tyynysarja vaativaan käyttöön TAKUU: 1 VUOSI Oy puh. 0406727247 syleilyyn sekä myös Pehmeän kimmoisasti vartalon mukaan muotoutuvat tyynyt jakaavat painon tasaisesti. Asentohoidoissa monipuoliset tyynyt täydentävät toisiaan. Tyynyjä

Lisätiedot

HAAVANHOITOTUOTTEEN VALINTA- OPAS PALVELUKESKUS PIHLAJISTON HOITAJILLE

HAAVANHOITOTUOTTEEN VALINTA- OPAS PALVELUKESKUS PIHLAJISTON HOITAJILLE HAAVANHOITOTUOTTEEN VALINTA- OPAS PALVELUKESKUS PIHLAJISTON HOITAJILLE Akbaba Heidi Petäjäsuvanto Elina Opinnäytetyö Hoitotyön koulutusohjelma Sairaanhoitaja (AMK) 2018 Opinnäytetyön tiivistelmä Hyvinvointipalveluiden

Lisätiedot

BC BONACURE OIL MIRACLE

BC BONACURE OIL MIRACLE BC BONACURE OIL MIRACLE BC Oil Miracle Klikkaa tästä saadaksesi tuotteista enemmän tietoa: Edut Shampoo Hoitosuihke Hoitoaine Tehohoito Kevyt Silottava Hoitoöljy Silottava Hoitoöljy Kiiltosuihke Muotoiluvoide

Lisätiedot

KÄSIHYGIENIAOHJE LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN. KÄSIHYGIENIAOHJE KUNTAYHTYMÄ Infektio- ja sairaalahygieniayksikkö 28.11.2012

KÄSIHYGIENIAOHJE LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN. KÄSIHYGIENIAOHJE KUNTAYHTYMÄ Infektio- ja sairaalahygieniayksikkö 28.11.2012 MITÄ KÄSIHYGIENIALLA TARKOITETAAN? Käsihygienialla tarkoitetaan käsiin kohdistuvia toimenpiteitä, joilla pyritään vähentämään infektioiden ja niitä aiheuttavien mikrobien siirtymistä käsien välityksellä.

Lisätiedot

HAAVANHOITO TUOTTEET KOKONAISVALTAISEEN HAAVANHOITOON

HAAVANHOITO TUOTTEET KOKONAISVALTAISEEN HAAVANHOITOON HAAVANHOITO TUOTTEET KOKONAISVALTAISEEN HAAVANHOITOON Mediplast Fenno Oy on yksi johtavista terveydenhuoltoalan toimijoista Suomessa. Yrityksemme tuo maahan, myy, varastoi ja markkinoi kattavan valikoiman

Lisätiedot

Keskuslaskimokanyyliin liittyvien infektioiden torjunta

Keskuslaskimokanyyliin liittyvien infektioiden torjunta Keskuslaskimokanyyliin liittyvien infektioiden torjunta Kuvallisten ohjeiden kehittäminen Kehittämistyö, Arcada, Hygieniahoitajan opinnot Maarit Juti Sisältö Miksi nämä ohjeet? Verinäytteenotto CVK:sta

Lisätiedot

APUA, IIK, PANIIKKI! kerhonohjaaja ensiavun antajana Miten toimin? Hätäohje Palohätäohje. Yleiset ensiaputilanteet kerhossa.

APUA, IIK, PANIIKKI! kerhonohjaaja ensiavun antajana Miten toimin? Hätäohje Palohätäohje. Yleiset ensiaputilanteet kerhossa. ENSIAPUA KERHOSSA APUA, IIK, PANIIKKI! kerhonohjaaja ensiavun antajana Miten toimin? Hätäohje Palohätäohje Yleiset ensiaputilanteet kerhossa Sisältö APUA, IIK, PANIIKKI! Jakakaa kerhoparin kanssa vastuu

Lisätiedot

Debrisoft Pad Paras menetelmä mekaaniseen puhdistukseen.

Debrisoft Pad Paras menetelmä mekaaniseen puhdistukseen. Paras menetelmä mekaaniseen puhdistukseen. www.lohmann-rauscher.com Vastaus on Paras menetelmä hyvästä syystä: Debrisoft Pad koostuu patentoiduista mikrokuiduista, jotka irrottavat haavasta tehokkaasti

Lisätiedot

www.startskiwax.com Maastohiihdon voiteluopas kuntoilijoille ja ulkoilijoille

www.startskiwax.com Maastohiihdon voiteluopas kuntoilijoille ja ulkoilijoille www.startskiwax.com Maastohiihdon voiteluopas kuntoilijoille ja ulkoilijoille Helpoin tapa. Start Easy -pikavoiteet Uudet Start Easy tuotteet ovat turvallisia ja helppoja käyttää. Easy -sarjaan kuuluu

Lisätiedot

VALOKUVIEN KIINNITYSKULMAT JA LIUSKAT SEKÄ KEHYSTYS

VALOKUVIEN KIINNITYSKULMAT JA LIUSKAT SEKÄ KEHYSTYS VALOKUVIEN KIINNITYSKULMAT JA LIUSKAT SEKÄ KEHYSTYS magneettivasara - paino 300 g tuotenumero: 2901 à 44,10 (35,56 ) sinkityt nupinaulat - pakkaus: 500 g 9 mm tuotenumero: 2736 à 15,75 (12,70 ) 13 mm tuotenumero:

Lisätiedot

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

FoamMaster VAAHTOPISTOOLIT

FoamMaster VAAHTOPISTOOLIT FoamMaster VAAHTOPISTOOLIT FoamMaster Vaahtopistoolit Nykyaikaiset vaahtopistoolit ammattikäyttöön ja omatoimirakentajille: FoamMaster Eco, satunnaiseen käyttöön FoamMaster MultiFlex, monitoiminen, aktiiviseen

Lisätiedot

Haavanhoito-osaamisen vahvistaminen Kuusamon kotihoidossa. te tapäivä säärihaavojen hoidosta. Nurmi Riikka. Sairaanhoitaja

Haavanhoito-osaamisen vahvistaminen Kuusamon kotihoidossa. te tapäivä säärihaavojen hoidosta. Nurmi Riikka. Sairaanhoitaja Nurmi Riikka Haavanhoito-osaamisen vahvistaminen Kuusamon kotihoidossa teemailtapäivä säärihaavojen hoidosta Sairaanhoitaja Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Kevät 2018 Tiivistelmä Tekijä: Nurmi Riikka

Lisätiedot

Yhdistää kehittyneiden haavasidosten helppouden ja alipaineimuhoidon todistetut hyödyt 1.

Yhdistää kehittyneiden haavasidosten helppouden ja alipaineimuhoidon todistetut hyödyt 1. Yhdistää kehittyneiden haavasidosten helppouden ja alipaineimuhoidon todistetut hyödyt 1. SATUNNAISTETUN KONTROLLOIDUN TUTKIMUKSEN KLIINISET TODISTEET Armstrong 1 Satunnaistettuun, kontrolloituun monikeskustutkimukseen

Lisätiedot

ROSE ROSE K2 POTILASOHJE IRREGULAR CORNEA. Post Graft TM ROSE K2 XL. semiskleraaliset piilolinssit

ROSE ROSE K2 POTILASOHJE IRREGULAR CORNEA. Post Graft TM ROSE K2 XL. semiskleraaliset piilolinssit ROSE TM K TM ROSE K2 ROSE K2 TM NC POTILASOHJE ROSE K2 IRREGULAR CORNEA IC TM ROSE K2 Post Graft TM ROSE K2 XL semiskleraaliset piilolinssit TM Semiskleraalisten Rose K2 XL piilolinssien silmiin laitto

Lisätiedot

SIIVOUSTUOTTEET. Peili- ja ikkunaliina Ultimate. Keittiöliina Ruutukainen. 5tähden talousliina. 1402005, koko 40x40 cm

SIIVOUSTUOTTEET. Peili- ja ikkunaliina Ultimate. Keittiöliina Ruutukainen. 5tähden talousliina. 1402005, koko 40x40 cm Peili- ja ikkunaliina Ultimate 1402005, koko 40x40 cm Ikkunan ja peilin pesu vaatii erikoisliinan, jotta lopputulos olisi kirkas ja raidaton. Ultimate peili- ja ikkunaliinalla on loistavat ominaisuudet

Lisätiedot

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 6 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus ja

Lisätiedot

Haavanhoito. Suomen Apteekkariliitto 2007

Haavanhoito. Suomen Apteekkariliitto 2007 Haavanhoito 25 Suomen Apteekkariliitto 2007 2 Haavat Ihoon tulee helposti naarmuja ja pieniä haavoja, jotka voi hoitaa usein itse. Pienetkin haavat kannattaa hoitaa huolellisesti tulehtumisen estämiseksi.

Lisätiedot

VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI (1/5) 1. VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI 1. Levitä Pukkila Saneerauslaastia tai Pukkila Vaaleaa Saneerauslaastia (~3 mm kerros) joko yhdellä tai kahdella työstökerralla. Huom! Laastipetin

Lisätiedot

VAATTEET - Puhdistaminen

VAATTEET - Puhdistaminen VAATTEET - Puhdistaminen Uuden vaatteen pinnassa on vettähylkivä käsittely, jonka ansiosta vesi valuu pois. Lika ja normaalit pesuaineet tukkivat ajan kuluessa tämän käsittelyn ja vaatteen päällikangas

Lisätiedot

Sopivan leikkaustakin valinta

Sopivan leikkaustakin valinta Sopivan leikkaustakin valinta on tasapaino suojauksen ja käyttömukavuuden välillä Leikkaustakit on suunniteltu suojaamaan potilaita ja henkilökuntaa ristitartunnoilta, joten suojaavuus on ratkaisevaa valittaessa

Lisätiedot

Lisähoitoa. Dansac-tarvikkeet. Dedicated to Stoma Care

Lisähoitoa. Dansac-tarvikkeet. Dedicated to Stoma Care Lisähoitoa Dedicated to Stoma Care Johdanto Sisältö Me Dansacilla olemme omistautuneet kehittämään ainutlaatuisia avannepusseja ja ihonsuojalevyjä, joiden avulla autamme parantamaan avannepotilaiden elämänlaatua.

Lisätiedot

KIRURGISEN HAAVAPOTILAAN LEIKKAUKSEN JÄLKEINEN HOITO

KIRURGISEN HAAVAPOTILAAN LEIKKAUKSEN JÄLKEINEN HOITO KIRURGISEN HAAVAPOTILAAN LEIKKAUKSEN JÄLKEINEN HOITO TYÖKALUJA HAAVANHOIDON HAASTEISIIN HYVINKÄÄ 27.10.2016 PÄIVI SALMINEN-PELTOLA PLASTIIKKAKIRURGI OSASTONYLILÄÄKÄRI HAAVAN LEIKKAUS Infektoituneen/nekroottisen

Lisätiedot