Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. Henkilöstöryhmän loppuraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. Henkilöstöryhmän loppuraportti"

Transkriptio

1 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Henkilöstöryhmän loppuraportti

2 2 (14) SISÄLLYSLUETTELO 1 SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALTAKUNNALLINEN VALMISTELU HALLITUKSEN ESITYS MAAKUNNAN RAKENNE VALMISTELU 4 2 HENKILÖSTÖN SIIRROT LIIKKEENLUOVUTUS ELÄKKEET LISÄELÄKETURVA SIIRTOSOPIMUS PALVELUSSUHDETURVA 6 3 HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 6 4 TYÖ- JA VIRKAEHTOSOPIMUKSET ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI Työ- ja virkaehtosopimukset Paikalliset sopimukset Muut huomioitavat järjestelyt ETELÄ-KARJALAN LIITTO Työ- ja virkaehtosopimukset Paikalliset sopimukset KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Työ- ja virkaehtosopimukset Paikalliset sopimukset ALUEHALLINTOVIRASTO Työ- ja virkaehtosopimukset Paikalliset sopimukset YMPÄRISTÖTOIMI Työ- ja virkaehtosopimus Paikalliset sopimukset MAATALOUDEN LOMITUSPALVELUT Työ- ja virkaehtosopimus 12

3 4.7 PELASTUSTOIMI Työ- ja virkaehtosopimus Paikalliset sopimukset 13 5 MUUTA HUOMIOITAVAA VESIEN SUOJELU ULKOILUREITTITEHTÄVÄT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KEHITTÄMISTOIMINTA MAAKUNNASSA 14 3 (14) 1 Sote- ja maakuntauudistuksen valtakunnallinen valmistelu 1.1 Hallituksen esitys Hallituksen esitys eduskunnalle maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi (HE 15/2017) annettiin eduskunnalle Sote- ja maakuntauudistukseen kiinteästi kuuluvaa valinnanvapauslakia koskenut lausuntokierros päättyi Asiaa koskeva hallituksen esitys annetaan toukokuun aikana. Esityksen mukaan Suomeen muodostetaan 18 maakuntaa. Maakunnat olisivat julkisoikeudellisia yhteisöjä, joilla on alueellaan itsehallinto. Uudet maakunnat olisivat alueeltaan nykyisiä maakuntia vastaavia eräin yksittäisiä kuntia koskevin poikkeuksin. Maakuntien ylin päättävä toimielin olisi vaaleilla valittava maakuntavaltuusto.

4 1.2 Maakunnan rakenne 1.3 Valmistelu 4 (14) Maakunnat hoitaisivat niille laissa säädettäviä tehtäviä. Keskeisiä tehtäviä olisivat sosiaali- ja terveydenhuolto ja pelastustoimi. Lisäksi erikseen valmistellaan eräiden elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten, työ- ja elinkeinotoimistojen ja aluehallintovirastojen sekä maakuntien liittojen ja ympäristöterveydenhuollon tehtävien siirtäminen maakuntien vastuulle. Maakuntalaissa säädettäisiin niiden toimintaa, taloutta ja hallintoa koskevat säännökset. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annettavalla lailla siirrettäisiin kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu perustettaville maakunnille. Lisäksi hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen jäisi kuntien tehtäväksi, minkä lisäksi maakuntien pitäisi myös omassa toiminnassaan huolehtia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Maakuntalakiesityksen 2 :n (Maakunnan asema) mukaan maakunta on julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellaan itsehallinto siten kuin siitä tässä laissa säädetään. Maakuntalakiesityksen 52 :n (Maakunnan liikelaitoksen asema ja tehtävät) mukaan maakunta perustaa yhden tai useamman liikelaitoksen, jonka tehtävänä on tuottaa maakunnan järjestämisvastuulle kuuluvia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja, muita sille erikseen säädettyjä palveluja ja maakunnan sille järjestämisvastuunsa perusteella osoittamia tehtäviä. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annettavan lakiesityksen 22 :n (Maakunnan oma ja muu palvelutuotanto) mukaan maakunnan on omassa toiminnassaan erotettava sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen ja palvelujen tuottaminen. Maakunnan omasta palvelujen tuottamisesta vastaa maakuntalain 52 :ssä tarkoitettu maakunnan liikelaitos. Kaikki maakunnan omat sosiaali- ja terveyspalvelut on annettava yhden liikelaitoksen tuotettavaksi. Lausuntokierroksella olleen valinnanvapauslakiesityksen mukaan maakunta ei voi itse tuottaa suoran valinnan palveluja, kuten avoterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon palveluja, eikä maksu- tai asiakassetelillä tuotettavia palveluja tai palveluja, joissa on käytössä henkilökohtainen budjetti. Maakunta voisi kuitenkin perustaa omistamansa yhtiön tai yhteisön edellä tarkoitettujen palvelujen tuottamiseksi (yhtiöittämisvelvollisuus). Maakunnan rakenne on siten kolmitasoinen. Maakunta vastaa palvelujen järjestämisestä, maakunnan liikelaitokset vastaavat maakunnan omasta palvelutuotannosta ja maakunnan yhtiöt tuottavat suoran valinnan, maksu- tai asiakassetelin sekä henkilökohtaisen budjetoinnin piiriin kuuluvia palveluja. Henkilöstöryhmälle annetun toimeksiannon mukaan työskentelyn lopputuloksena syntyy: - Kuvaukset ja luonnokset mahdollisista henkilöstön siirroista ja niihin liittyvistä sopimuksista - Kuvaus sovellettavista työehtosopimuksista ja mahdollisista paikallisista sopimuksista, jotka on jokainen tarkasteltava erikseen (päällekkäisyydet, uudelle organisaatiolle siirtymiset jne.)

5 5 (14) 2 Henkilöstön siirrot 2.1 Liikkeenluovutus 2.2 Eläkkeet Maakuntalain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja pelastustoimen järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta annetavan lain 14 :ssä (Henkilöstön asema) on todettu, että: Maakuntauudistuksessa sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen tehtävien ja tehtäviä hoitavan henkilöstön siirto kunnista ja kuntayhtymistä maakuntaan sekä maakuntien valtakunnalliseen palvelukeskukseen katsotaan liikkeenluovutukseksi. Liikkeenluovutukseksi katsotaan myös kunnan 1 momentissa tarkoitettujen tehtävien tukitehtävien ja tehtäviä hoitavan henkilöstön siirrot, jos tehtävää hoitavan henkilön tosiasiallisista tehtävistä vähintään puolet on 1 momentissa tarkoitettujen tehtävien tukitehtäviä. Joulukuun 31 päivään 2018 mennessä erääntyneestä lomapalkkavelasta vastaa maakunta. Mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, sovelletaan myös tehtävien ja tehtäviä hoitavan henkilöstön siirtoon maakuntakonserniin kuuluvaan tai maakuntien määräysvallassa olevaan yhteisöön, joka perustetaan 31 päivään joulukuuta 2020 mennessä. Maakuntalaki antaa mahdollisuuden toteuttaa henkilöstön siirron maakunnan yhtiöön liikkeenluovutuksena maakunnan perustamisen jälkeen, vuoden 2020 loppuun asti. Henkilöstötyöryhmän näkemyksen mukaan valmistelu olisi kuitenkin perusteltua tehdä etupainotteisesti siten, että henkilöstö sijoittuisi jo tehtäviensä mukaiseen organisaatioon, maakuntaan, maakunnan liikelaitokseen tai maakunnan yhtiöön. Kevasta annettua lakia (66/2016) ehdotetaan muutettavaksi siten, että maakunnat sekä Kunta- ja maakuntatyönantajat KT olisivat suoraan lain perusteella Kevan jäsenyhteisöjä. Ehdotetun muutoksen perusteella maakuntien palvelukseen Kevan jäsenyhteisöjen palveluksesta siirtyvä henkilöstö säilyisi julkisten alojen eläkelain mukaisen eläketurvan piirissä ja säilyttäisi näin myös mahdollisen lisäeläketurvan. Kevasta annettuun lakiin ehdotettujen muutosten mukaan maakuntien omistamat tai määräysvallassa olevat yhtiöt voisivat liittyä Kevan jäsenyhteisöksi vastaavasti kuin kuntien ja kuntayhtymien omistamat tai määräysvallassa olevat yhtiöt. Maakunnan omistama yhtiö voisi näin ollen hakea Kevan jäsenyhteisöksi tai vaihtoehtoisesti vakuuttaa henkilöstönsä työntekijän eläkelain mukaan. Jos yhtiö olisi Kevan jäsenyhteisö, henkilöstö säilyisi julkisen sektorin eläketurvan piirissä. Jos taas yhtiö ottaisi eläkevakuutuksen työeläkeyhtiöstä, henkilöstö menettäisi lakisääteisen lisäeläketurvan ja alemmat eläkeiät.

6 6 (14) 2.3 Lisäeläketurva Maakuntalain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja pelastustoimen järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta annetavan lain 15 :n (Lisäeläketurva) mukaan maakuntakonserniin kuuluvan tai maakuntien määräysvallassa olevan 31 päivään joulukuuta 2020 mennessä perustetun yhteisön on huolehdittava julkisten alojen eläkelain voimaanpanolain (82/2016) 8 :n 2 momentin tasoisen lisäeläkeosuuden säilymisestä henkilöillä, jotka siirtyvät niiden palvelukseen maakuntauudistuksesta johtuvan järjestelyn johdosta Kevan jäsenyhteisön palveluksesta ja joiden palvelussuhde jatkuu yhtiössä yhdenjaksoisesti eläketapahtumaan saakka. Jos maakunnan omistama yhtiö päättää ottaa eläkevakuutuksen työeläkeyhtiöstä, niin sen on huolehdittava edellä mainitun lisäeläkeosuuden säilymisestä. 2.4 Siirtosopimus Henkilöstön siirrosta on perusteltua laatia erillinen sopimus, vaikka siirrot katsotaankin liikkeenluovutukseksi. Henkilöstöä siirtyy usean eri työnantajan (kunnat, kuntayhtymät, ELY-keskukset, AVI) palveluksesta erilaisilla palvelussuhteen ehdoilla. Kaikki henkilöt eivät siirry maakunnan palvelukseen vaan suurin osa tulee siirtymään maakunnan liikelaitosten tai maakunnan yhtiöiden palvelukseen. KT Kuntatyönantajat on ilmoittanut, että heillä on valmisteilla mallipohja väliaikaishallinnon kanssa valmisteltavaan henkilöstön siirtosopimukseen. Henkilöstötyöryhmän näkemyksen mukaan KT Kuntatyönantajien mallipohjan käyttö henkilöstösiirroissa on perusteltua. 2.5 Palvelussuhdeturva Henkilöstöryhmässä edustettuina olevat henkilöstöjärjestöt esittävät, että maakuntaan, maakunnan liikelaitokseen taikka maakunnan yhtiöihin siirtyvälle henkilöstölle sovittaisiin kolmen vuoden määräaikaisesta palvelussuhdeturvasta alkaen. Henkilöstöjärjestöjen mukaan tämä sitouttaisi henkilöstön uudistuksen toteuttamiseen. 3 Henkilöstömäärä Alustavan arvion mukaan maakunnan palvelukseen siirtyisi henkilöä. Alla on tarkempi erittely organisaatioittain. Pääsääntöisesti ilmoittelu luku on arvio siirtyvien henkilöiden määrästä. Esimerkiksi aluehallintovirastossa siirtyvät tehtävät on jaettu useille henkilöille, mutta siirtyvän työpanoksen määräksi on arvioitu kaksi henkilötyövuotta, mikä on ilmoitettu kahden henkilön siirtymisenä. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote) - sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, henkilöä (tilanne , tilinpäätös 2016) Hallituksen esityksen mukaan oppilas- ja opiskelijahuolto on keskeinen esimerkki kunnan ja maakunnan rajapinnalla olevasta palvelusta. Järjestämisvastuu kouluterveydenhuollosta siirtyy maakuntiin ja kunnille jää vastuu psykologi- ja

7 7 (14) kuraattoripalveluista sekä yhteisöllisestä opiskeluhuollosta, joka on kouluympäristöön tiiviisti liittyvää ennaltaehkäisevää toimintaa. Eksote on vastannut myös psykologi- ja kuraattoripalveluista, joiden siis hallituksen esityksessä ehdotetaan jäävän kunnille. Eksoten osalta tämä tarkoittaisi nykyisen rakenteen purkamista. Eksotessa työskentelee koulukuraattorin tehtävässä 24 henkilöä ja koulupsykologin tehtävässä 12 henkilöä. Nämä eivät ole mukana siirtyväksi arvioidussa henkilöstömäärässä. Psykologi- ja kuraattoripalvelujen osalta on syytä tiedostaa, että maakuntalakiesityksen 6 :n 2 momentin 3 kohdan mukaan maakunta voi lisäksi hoitaa kaikkien alueensa kuntien kanssa tekemällään sopimuksella maakunnan hoidettaviksi kunnista siirretyt, maakunnan, maakuntalain 6 :n 1 momentissa 1 momentissa tarkoitettuihin tehtäväaloihin liittyvät tehtävät, joiden hoitamiseen kunnat ovat osoittaneet maakunnalle rahoituksen. Nykyinen rakenne on siis mahdollista säilyttää kaikkien kuntien kanssa tehtävällä sopimuksella. Etelä-Karjalan pelastuslaitos - palo- ja pelastustoimi, 128 henkilöä - pelastuslaitoksen sivutoiminen henkilöstö, 124 henkilöä, sivutoiminen henkilöstö osallistuu säännöllisesti harjoituksiin ja pelastustehtäviin joitakin tunteja viikossa, sivutoimisen henkilöstön työpanos ei ole mukana siirtyväksi arvioidussa henkilöstömäärässä Lappeenrannan kaupunki - Etelä-Karjalan maaseututoimi, 13 henkilöä - Lappeenrannan seudun ympäristötoimi (ympäristöterveydenhuolto ja eläinlääkintähuolto), 27 henkilöä Imatran kaupunki - Imatran seudun ympäristötoimi (ympäristöterveydenhuolto) 17 henkilöä Lomituspalvelujen Parikkalan ja Savitaipaleen paikallisyksiköt - maatalouden lomituspalvelut, maatalouslomittajaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus - elinkeino- liikenne- ja ympäristötoimialoilta siirtyy arviolta 50 henkilöä TE-toimistot - Yritys-, työ- ja elinkeinopalvelut osaksi julkisia kasvupalveluja, 60 henkilöä Etelä-Karjalan liitto - Etelä-Karjalan liiton tehtävät siirtyvät kokonaisuudessaan maakunnalle, 27 henkilöä Aluehallintovirasto - ehkäisevän päihdetyön ohjaustehtävä, alkoholilaissa tarkoitetut lupa- ja valvontatehtävät sekä maatalouteen liittyvät tehtävät, 2 henkilöä

8 8 (14) 4 Työ- ja virkaehtosopimukset 4.1 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Työ- ja virkaehtosopimukset Paikalliset sopimukset Kuntien ja maakuntien työnantajaedunvalvonnan järjestämisestä annettavan lakiesityksen 3 :n (Kunta- ja maakuntatyönantajat KT:n tehtävät) Kunta- ja maakuntatyönantajat KT:n tehtävänä on työnantajaedunvalvonnan toteuttamiseksi muun muassa neuvotella ja sopia jäsenyhteisöjensä puolesta henkilöstön palvelussuhteen ehdoista noudattaen, mitä kunnan ja maakunnan työehtosopimuksista annetussa laissa (669/1970), kunnan ja maakunnan virkaehtosopimuslaissa (669/1970) ja työehtosopimuslaissa (436/1946) säädetään sekä hoitaa muut näissä laeissa säädetyt tehtävät. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Kunta- ja maakuntatyönantajat KT neuvottelee maakunnissa sovellettavista työ- ja virkaehtosopimuksista maakuntien henkilöstöä edustavien järjestöjen kanssa. Maakunnissa sovellettavista työ- ja virkaehtosopimuksista ei siis ole vielä tietoa. Suurin osa maakuntakonserniin siirtyvästä henkilöstöstä on tällä hetkellä kunnallisten työ- ja virkaehtosopimusten piirissä. Vähiten muutoksia aiheuttava ratkaisu olisi laajentaa kunnallisen alan sopimusten soveltamisalaa, mutta päätöstä ei ole vielä tehty. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä (Eksote) sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES), kunnallista lääkärien virkaehtosopimusta (LS) sekä kunnallista teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimusta (TS). 1. Hälytysraha Paikallinen sopimus korvaa KVTES:n luvun III (Työaika) 24 :n (Työaikakorvaukset). 2. Koulutusvirka-/työvapaan vaikutus työvuoroluetteloon Sopimusta sovelletaan seuraavissa KVTES:n mukaisissa työaikamuodoissa: - yleistyöaika - jaksotyöaika - säännöllinen työaika 37 tuntia viikossa - toimistotyöaika 3. Liukuva työaika, paikallinen virka- ja työehtosopimus Sopimusta sovelletaan seuraavissa KVTES:n mukaisissa työaikamuodoissa: - yleistyöaika - säännöllinen työaika 37 tuntia viikossa - toimistotyöaika

9 9 (14) 4. Lomarahan maksaminen ja määräytymisajankohta Sopimuksella on sovittu lomarahan laskemisesta lomamääräytymisvuotta seuraavaa toukokuun varsinaisesta palkasta ja lomarahan maksamisesta kesäkuun palkanmaksun yhteydessä. 5. Lääkäreiden rekrytointisopimus Sopimuksessa on sovittu koulutustakuusta, rekrytointilisästä, muuttoavustuksesta ja tenttiin lukuvapaasta. 6. Yhteistoimintasopimus Sopimuksessa on määritelty tarkemmin miten Eksoten ja sen henkilöstön edustajien välinen edustuksellinen yhteistoiminta järjestetään. 7. Jaksotyöajan työvuoron vapaaehtoinen enimmäispituus Sopimuksella on sovittu, että viranhaltijan/työntekijän suostumuksella voidaan jaksotyössä työvuoron pituudeksi merkitä enintään 15 h enintään 3 kertaa kolmen viikon työaikajaksolla, ei koske yövuoroa. 8. Ensihoidon yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö Paikallisella sopimuksella on sovittu Eksoten yleistyöajassa olevan ensihoidon yhden hengen liikkuvan päivystysyksikön 9 tuntia ylittävästä työvuorosta ja siihen liittyvistä työaikajärjestelyistä. 9. Jonojen ja ruuhkahuippujen purkaminen Sopimusta sovelletaan välittömästi potilaan hoitoon osallistuvaan henkilöstöön. Sopimus on määräaikainen ja voimassa ajalla Paikallinen virka- ja työehtosopimus ensihoidon kenttäjohtajien yhdeksän tuntia ylittävästä työvuorosta Sopimuksella on sovittu ensihoidon kenttäjohtajien 9 tuntia ylittävistä työvuoroista ja siihen liittyvistä työaikajärjestelyistä yleistyöajassa. Sopimuksella on sovittu anestesia- ja leikkausosaston työaikajärjestelyistä (12 tunnin yövuoro ja 12,5 tunnin päivävuoro) jaksotyöajassa.

10 10 (14) 11. Paikallinen virka- ja työehtosopimus kaksivuorotyöstä anestesia- ja leikkausosastolla Sopimuksella on sovittu anestesia- ja leikkausosaston työaikajärjestelyistä (12 tunnin yövuoro ja 12,5 tunnin päivävuoro) jaksotyöajassa. 12. Paikallinen virka- ja työehtosopimus lastensuojelun työaikajärjestelyistä Sopimuksessa on sovittu 12 tunnin yövuorosta jaksotyöaikaan ja sopimusta sovelletaan vain lastensuojelussa yksilöidyissä toimintayksiköissä. 13. Paikallinen virkaehtosopimus lääkärien kliinisestä lisätyöstä 14. Lääkärien kliinisestä lisätyöstä ajalle tehdyn paikallisen virkaehtosopimuksen soveltaminen kirurgiassa 15. Lääkärien kliinisestä lisätyöstä ajalle tehdyn paikallisen virkaehtosopimuksen soveltaminen neurologiassa 16. Lääkärien kliinisestä lisätyöstä tehdyn paikallisen sopimuksen ( ) soveltaminen Kuvantamiskeskuksessa Kliinistä lisätyötä koskevilla sopimuksilla on sovittu lisätöistä maksettavista korvauksista. 17. Paikallinen virkaehtosopimus sairaalalääkärien palkkauksesta Sopimuksella on sovittu sairaalalääkärien palkkarakenteesta. 18. Sairaalalääkäreiden rekrytointisopimus Sopimuksessa on sovittu muun muassa koulutustakuusta, päivystysjärjestelyistä ja erikoistuvien lääkärien rekrytointilisästä. 19. Sopimus eräiden erityisalojen palkkauksesta Sopimusta sovelletaan psykologin, puhe- ja ravitsemusterapeutin tai ravitsemussuunnittelijan tehtävässä työskentelevän henkilön palkkaukseen. 20. Työaikajärjestelyt leireillä ja retkillä, paikallinen virka- ja työehtosopimus Sopimusta sovelletaan leirien ja retkien työaikaan ja siinä on sovittu enintään 15 tunnin työvuorosta jaksotyössä ja 13 tunnin työvuorosta muissa työaikamuodoissa, joka edellyttää viranhaltija/työntekijän suostumusta.

11 11 (14) 21. Viikonloppuisin järjestettävä hammaslääkäripäivystys Sopimuksessa on sovittu hammashoitajille ja suuhygienisteille säännöllisen työajan ulkopuolella viikonloppuna tehdystä päivystyspotilaan hoitotyöstä maksettavasta korvauksesta. 22. Viikonloppuisin järjestettävä päivystyskorvaus hammaslääkäreille Sopimuksessa on sovittu hammaslääkäreille säännöllisen työajan ulkopuolella viikonloppuna tehdystä päivystyspotilaan hoitotyöstä maksettavasta korvauksesta Muut huomioitavat järjestelyt 4.2 Etelä-Karjalan liitto Työ- ja virkaehtosopimukset Paikalliset sopimukset 4.3 Kaakkois-Suomen ELY-keskus Työ- ja virkaehtosopimukset Paikalliset sopimukset Päätös poikkeuksellisesta säännöllisestä työajasta ensihoidossa Aluehallintoviraston päätöksen mukaan työnantaja saa järjestää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin ensihoidossa ja sairaankuljetuksessa työskentelevän henkilöstön säännöllisen työajan työaikalain yleissäännöksestä poiketen siten, että työvuoron pituus on enintään 24 tuntia ja työvuoron tehollisen työajan pituus enintään 12 tuntia. Keskimääräinen viikkotyöaika saa olla enintään 42 tuntia enintään vuoden pituisessa tasoittumisjaksossa. Päätös on voimassa Etelä-Karjalan liitossa sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES) sekä kunnallista teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimusta (TS). 1. Lomarahojen vaihtaminen vapaaksi Etelä-Karjalan liitossa on paikallinen sopimus lomarahojen vapaana pitämisestä. Sopimus on määräaikainen ja se on voimassa asti. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa sovelletaan valtion yleistä virka- ja työehtosopimusta. 1. Tarkentava virka- ja työehtosopimus uuden palkkausjärjestelmän käyttöönottamisesta ELY-keskuksissa 2. TE-toimistojen palkkausjärjestelmää koskeva virkaehtosopimus

12 12 (14) ELY-keskuksissa on lisäksi voimassa useita valtakunnallisia ohjeita, kuten liukuvasta työajasta ja etätyöstä. Toimintatavat ja etuudet ovat yhtenäisiä valtakunnallisesti. 4.4 Aluehallintovirasto Työ- ja virkaehtosopimukset Paikalliset sopimukset 4.5 Ympäristötoimi Työ- ja virkaehtosopimus Paikalliset sopimukset 4.6 Maatalouden lomituspalvelut Työ- ja virkaehtosopimus Aluehallintovirastossa sovelletaan valtion yleistä virka- ja työehtosopimusta. Tarkentava virkaehtosopimus uuden palkkausjärjestelmän käyttöönottamisesta aluehallintovirastoissa Sopimuksen voimassaolo jatkuu vuoden kerrallaan, ellei joku sopimusosapuolista irtisano sitä viimeistään kuusi viikkoa ennen sopimuskauden tai jatkovuoden päättymistä. Lappeenrannan seudun ympäristötoimen isäntäkuntana toimii Lappeenrannan kaupunki. Ympäristötoimi hoitaa Lappeenrannan kaupungin, Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren alueilla kunnille osoitetut lakisääteiset ympäristöterveydenhuollon, eläinlääkintähuollon ja ympäristönsuojelun tehtävät. Lisäksi Luumäellä hoidetaan ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon tehtävät. Ympäristötoimen henkilöstöön sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES). 1. Paikallinen sopimus valvontatehtävien hoitamisesta 2. Paikallinen sopimus lihantarkastuspalkkioista 3. Paikallinen sopimus tilapäisten eläinlääkäreiden palkoista Lomituspalveluja Etelä-Karjalassa tuottavat Parikkalan ja Savitaipaleen paikallisyksiköt. Parikkalan alueeseen kuuluvat Enonkoski, Imatra, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti ja Savonlinnan itäinen alue. Palveluksessa on 54 maatalouslomittajaa. Savitaipaleen alueeseen kuuluvat Savitaipaleen lisäksi Lappeenrannan kaupunki, Lemin, Luumäen ja Taipalsaaren kunnat. Savitaipaleen kunnan palveluksessa on 46 kuukausipalkkaista lomittajaa vakinaisessa työsuhteessa. Henkilöstö on Parikkalan ja Savitaipaleen kunnan palveluksessa ja heihin sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES).

13 13 (14) 4.7 Pelastustoimi Työ- ja virkaehtosopimus Paikalliset sopimukset 5 Muuta huomioitavaa Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa pelastustoimesta Etelä-Karjalassa. Pelastustoimen henkilöstöön sovelletaan kunnallista teknisen henkilöstön virkaja työehtosopimusta (TS). Itä-Suomen Tilannekeskuksen aiheuttamat päivystysjärjestelyt Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella Sopimus Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjien varallaolosta Päällystöpäivystyssopimus Yksikönjohtajasopimus Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen poikkeuksellista työaikaa tekevien viranhaltijoiden työaikakorvausten maksaminen kokonaiskorvauksena Poikkeuksellista työaikaa tekevän henkilöstön kokonaispalkkaussopimus 5.1 Vesien suojelu 5.2 Ulkoilureittitehtävät Osa maakunnalle siirtyvistä tehtävistä on tällä hetkellä organisoitu esimerkiksi yhdistys- ja säätiömuotoon. Alla on esitetty kolme tilannetta, jotka eivät välttämättä aiheuta henkilöstön siirtoja, mutta jotka tulee huomioida maakuntaa perustettaessa. Maakuntalakiesityksen 6 :n mukaan vesien suojelun järjestäminen ja toteuttaminen kuuluu maakunnan tehtäviin. Etelä-Karjalan kunnat ovat Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n jäseniä. Kyseisen yhdistyksen toiminnan tavoitteena on edistää vesiensuojelua toiminta-alueellaan. Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluvat Saimaan vesistöalueet Savonlinnan korkeudelle asti sekä kaakkoisen Suomen itään ja Virolahteen laskevat vesistöt. Suomenlahdelta toiminta-alueeseen kuuluu Virolahti. Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n liiketoiminta on siirretty Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:lle, jossa yhdistys on pääosakkaana. Yhtiö tuottaa pääosan tutkimusaineistosta, jota yhdistys käyttää tiedottamiseen. Maakuntalakiesityksen 6 :n 17 kohdan mukaan maankunnan tehtävänä on alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen yhteistyössä muiden maakuntien kanssa sekä liikunnan edistäminen maakunnassa alueellisen liikuntaneuvoston toiminnan kautta sekä ulkoilureittitehtävät. Lakiesityksen perustelujen mukaan maakunnalle kuuluisivat ulkoilureittitehtävät siten kun niistä lailla säädettäisiin. Toisaalta, lakiesityksen perusteluissa on todettu, että esimerkiksi maakunta ja kuntayhtymän jäsenkunnat voisivat kuitenkin yhteisesti sopia, että jäsenkuntien

14 14 (14) omistukseen siirtyisi esimerkiksi sellaista kuntayhtymän maaomaisuutta, jota maakunta ei tarvitse järjestämisvastuulleen kuuluvassa toiminnassa. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi erilaiset virkistys- ja metsäalueet. Virkistysalueet ovat siis maaomaisuutta, jota maakunta ei välttämättä tarvitsisi järjestämisvastuulleen kuuluvassa toiminnassa. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön perustajakunnat olivat Lappeenranta, Imatra, Joutseno ja Taipalsaari (1990). Myöhemmin säätiön toimintaan ovat tulleet mukaan Savitaipale (1998), Suomenniemi (2001), Rautjärvi (2002), Ruokolahti (2003), Parikkala (2007), Luumäki (2008) ja Lemi (2013). Säätiön toiminta kattaa koko maakunnan alueen. Säätiön toiminnan tarkoituksena on turvata säätiön toiminnassa mukana olevien kuntien asukkaiden virkistys-, matkailu- ja vapaa-ajankäyttöön soveltuvien alueiden käyttömahdollisuudet Etelä-Karjalassa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö hankkii omistukseensa maa- ja vesialueita ja järjestää kuntien asukkaille virkistys- ja vapaa-ajankäyttöön soveltuvia palveluja. 5.3 Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistoiminta maakunnassa Lakiesityksen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä 35 :n (Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistoiminta maakunnassa) mukaan maakunta vastaa alueensa sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisestä sekä alue- ja organisaatiorajat ylittävästä kehittämisyhteistyöstä. Lisäksi maakunta koordinoi ja ohjaa tuottajatasolla tapahtuvaa, integroitua kehittämistyötä sekä tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä. Maakunta osallistuu kansalliseen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen ja toimii yhteistyössä kuntien sekä koulutus-, kehittämis- ja tutkimustoimintaa harjoittavien organisaatioiden kanssa. Nykytilanteessa sosiaalialan osaamiskeskusten tehtävänä on alueellisesti turvata muun muassa sosiaalialalla tarvittavan asiantuntemuksen kehittyminen ja välittyminen sekä sosiaalialan tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoiminnan toteutuminen. Sosiaalialan osaamiskeskusten toimintaa säätelee sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta annettu laki (1230/2001) ja Valtioneuvoston asetus sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta. Viimeksi mainittua lakia ei ole esitetty kumottavaksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annettavan lain voimaantullessa. Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus on yksi maamme yhdestätoista sosiaalialan osaamiskeskuksesta. Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen hallintomalli on osakeyhtiö. Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy:n osakkeenomistajia ovat Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kunnat, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy, Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys KAKSPY ry, Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Lappeenrannan Kuntoutus- ja Kylpyläsäätiö, Lappeenrannan palvelukeskussäätiö, Laptuote -säätiö, Parik -säätiö ja Sotek -säätiö.

Väliraportti Henkilöstötyöryhmä

Väliraportti Henkilöstötyöryhmä Väliraportti 30.11.2016 Henkilöstötyöryhmä Henkilöstötyöryhmä Jäsenet Keijo Siiskonen, puheenjohtaja, Eksote Tuija Voutilainen, JUKO Jaana Rautiainen, Pardia Kaija Kiiski, TEHY/KoHo Mari Soininen, Jyty/Kunta-alan

Lisätiedot

Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit

Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit Kuormitus hallintaan, Kuntatalo 5.6.2017 Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain

Lisätiedot

Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti

Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti 24.11.2017 Henkilöstöä siirtyy maakuntakonserniin 1.1.2020 2 Maakunnille siirtyvä

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Harmonisoidaanko palkkoja? Säilyvätkö henkilöstöetuudet?

Lisätiedot

KT:n rooli maakunnissa

KT:n rooli maakunnissa KT:n rooli maakunnissa Maakuntaviestijöiden tapaaminen 16.2.2017 Työmarkkinalakimies Jenni Aaltonen, KT Maakunnille siirtyvät tehtävät ja työntekijät Ympäristöterveydenhuolto 1 314 työntekijää Maatalouslomitus

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa - Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot Arvio maakuntiin ja Valtion lupa- ja valvontavirastoon siirtyvästä henkilöstöstä Arviot henkilöstömääristä ovat suuntaa-antavia.

Lisätiedot

Henkilöstön asema. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi

Henkilöstön asema. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi Henkilöstön asema Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi 7.2.2017 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja työntekijät Ympäristöterveydenhuolto 1 314

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Säilyvätkö henkilöstöetuudet? Harmonisoidaanko

Lisätiedot

JHL:n edustajisto/hallitus Håkan Ekström

JHL:n edustajisto/hallitus Håkan Ekström Kilpailukykysopimuksen soveltaminen 2016 Kunta-alan KVTES neuvottelutulos 30.5.2016 JHL:n edustajisto/hallitus 31.5.2016 Håkan Ekström Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen 2017 Allekirjoituspöytäkirjan

Lisätiedot

MAAKUNTAVAALIOPAS 2018

MAAKUNTAVAALIOPAS 2018 MAAKUNTAVAALIOPAS 2018 MAAKUNTAAN SIIRTYVÄT TEHTÄVÄKOKONAISUUDET www.ekarjala.fi Läänineläinlääkäri, alkoholivalvonta, AVI Työ- ja elinkeinopalvelut, TE-toimisto Elinkeino (sis. maaseutu), liikenne ja

Lisätiedot

Tietoisku liikkeenluovutuksesta. Työmarkkina-asiamies Kirsi Korppi

Tietoisku liikkeenluovutuksesta. Työmarkkina-asiamies Kirsi Korppi Tietoisku liikkeenluovutuksesta Työmarkkina-asiamies Kirsi Korppi Siirtyvä henkilöstö 2 Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja terveydenhuolto 199 364 työntekijää Palo- ja pelastustoimi

Lisätiedot

Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteessa

Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteessa Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteessa Kimmo Mikander 1 Eläkeasioiden selvittäminen kannattaa! Säilyvätkö työntekijöiden eläke-edut yhtiöittämistilanteessa? Entä liikkeenluovutuksessa (TSL 1:10)?

Lisätiedot

Hallituksen esitys Kevasta annetun lain muuttamiseksi

Hallituksen esitys Kevasta annetun lain muuttamiseksi LUONNOS 1 (8) Hallituksen esitys Kevasta annetun lain muuttamiseksi Esityksen pääasiallinen sisältö Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Kevasta annettua lakia siten, että itsehallintoalueet olisivat Kevan

Lisätiedot

SOPIMUS LIEKSAN KAUPUNGIN TOIMITILAT -TULOSYKSIKÖN HENKILÖSTÖN SIIRROSTA LIEKSAN KIINTEISTÖT -OSAKEYHTIÖÖN ALKAEN

SOPIMUS LIEKSAN KAUPUNGIN TOIMITILAT -TULOSYKSIKÖN HENKILÖSTÖN SIIRROSTA LIEKSAN KIINTEISTÖT -OSAKEYHTIÖÖN ALKAEN SOPIMUS LIEKSAN KAUPUNGIN TOIMITILAT -TULOSYKSIKÖN HENKILÖSTÖN SIIRROSTA LIEKSAN KIINTEISTÖT -OSAKEYHTIÖÖN 1.1. 2018 ALKAEN 1. Sopimuksen osapuolet 1) Lieksan kaupunki luovuttajana 2) Lieksan Kiinteistöt

Lisätiedot

Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset

Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset KVTES yleistyöaika Keskeytysmääräykset sisältävät 7.5.2018 voimaantulevat yleistyöaikamääräykset Edustajisto 15.2.2018 Määräysten voimaantulo Määräykset korvaavat KVTES III luvun 7, 14 ja 15 yleistyöaikaa

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat VM/Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki Lainsäädäntöneuvos Jaska Siikavirta

Lisätiedot

Henkilö stö n asema maakuntauudistuksessa

Henkilö stö n asema maakuntauudistuksessa 1 Henkilö stö n asema maakuntauudistuksessa Maakuntiin siirtyvä henkilöstö Henkilöstöä siirtyy hallituksen esitysluonnoksen voimaanpanolain nojalla maakunnan, maakuntakonserniin kuuluvan tai maakuntien

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus 24.4.2017 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Valmistelija Juha Jääskeläinen 2 Työryhmän tavoitteet ja tehtävä Henkilöstötyöryhmän

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja 11.2017, Hämeenkyrön kunta 13.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Pirkanmaa2019: yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen 13.4.2017 2 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 11.9.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Maakuntaan siirtyvät tehtäväkokonaisuudet sote pelastuslaitos liitto ELY sosiaali- ja terveyspalvelut ympäristöterveydenhuolto varautuminen

Lisätiedot

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Henkilöstökysymykset yhtiöittämisessä Toimitusjohtaja Vesa Laine 12.9.2018 Avaintyönantajat AVAINTA ry Monitoimialainen kasvava työnantajaedunvalvontajärjestö

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa

Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa Henkilöstön asema maakuntauudistuksessa 1 Maakuntauudistuksen henkilöstösiirrot 2 Arvio maakuntiin siirtyvästä henkilöstöstä valtion sisällä siirtyvästä henkilöstöstä: Valtion lupa- ja valvontavirastoon

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TEKSTINKÄSITTELYN SIIRTO HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE (HUS) 1 Yleistä Selvitystyö sosiaali-

Lisätiedot

Oma Häme kuntakierros Forssa

Oma Häme kuntakierros Forssa Oma Häme kuntakierros Forssa 23.8.2016 www.omahäme.fi Miksi Sote- ja maakuntauudistus > Hyvinvointi ja terveyserot vähenevät > Asiakaskeskeiset, kustannustehokkaat ja vaikuttavat palvelut Integraatio Sote-palvelut

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ

HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ LIITE 16.10.2012 SIIRTOSOPIMUS HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ 31.12.2012 1. Henkilöstön siirtyminen ja virkojen perustaminen Sovellettavat määräykset: Kuntalaki (365/1995)

Lisätiedot

KUNTALIITOKSEN VAIKUTUKSET HENKILÖSTÖN ASEMAAN JA PAIKALLISEEN SOPIMISEEN

KUNTALIITOKSEN VAIKUTUKSET HENKILÖSTÖN ASEMAAN JA PAIKALLISEEN SOPIMISEEN KUNTALIITOKSEN VAIKUTUKSET HENKILÖSTÖN ASEMAAN JA PAIKALLISEEN SOPIMISEEN TYÖNANTAJA MUUTOKSET KUNNASTA KUNTAAN KUNTAYHTYMÄSTÄ KUNTAAN KUNNASTA KUNTAYHTYMÄÄN KUNNASTA LIIKELAITOKSEEN KUNNASTA OSAKEYHTIÖÖN

Lisätiedot

YT-menettely liikkeen luovutuksessa. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

YT-menettely liikkeen luovutuksessa. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä YT-menettely liikkeen luovutuksessa Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Liikkeenluovutus pähkinänkuoressa Liikkeenluovutus on työoikeuden alalle kehittynyt käsite, jolla on seuraava

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA LIITE 8 SOPIMUSLUONNOS KANGASALAN TYÖTERVEYDEN LIIKE- TOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ XXXX OY:LLE

KANGASALAN KUNTA LIITE 8 SOPIMUSLUONNOS KANGASALAN TYÖTERVEYDEN LIIKE- TOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ XXXX OY:LLE KANGASALAN KUNTA 6.6.2016 LIITE 8 SOPIMUSLUONNOS KANGASALAN TYÖTERVEYDEN LIIKE- TOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ XXXX OY:LLE Sisällys 1. SOPIJAPUOLET... 1 2. MÄÄRITELMÄT... 1 3. SOPIMUKSEN TAUSTA... 1 4. LIIKKEENLUOVUTUS

Lisätiedot

Sopimus henkilöstön siirrosta Siun Talous Oy:hyn alkaen - henkilöstöhallinnolliset periaatteet

Sopimus henkilöstön siirrosta Siun Talous Oy:hyn alkaen - henkilöstöhallinnolliset periaatteet Sopimus henkilöstön siirrosta Siun Talous Oy:hyn 1.1.2017 alkaen - henkilöstöhallinnolliset periaatteet 2 1. Sopimuksen osapuolet 1) Joensuun, Kiteen, Lieksan ja Outokummun kaupungit, Heinäveden ja Rääkkylän

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit

Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Rekrytoija 2017 Henkilöstöä siirtyy maakuntakonserniin

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Kaupunginhallituksen 17 20.03.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 151 27.03.2017 Kaupunginhallitus 444 11.09.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA LIIKELAITOSRAKENNE

KAINUUN MAAKUNTA LIIKELAITOSRAKENNE KAINUUN MAAKUNTA LIIKELAITOSRAKENNE Jouko Luukkonen 24.5.2018 24.5.2018 KAINUUN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen 1 HE Maakuntalaki 8 Maakunnan järjestämisvastuulle kuuluvan palvelun tuottamisen erottamisesta

Lisätiedot

Landskapens uppgifter

Landskapens uppgifter ÖSTERBOTTENS FÖRBUND POHJANMAAN LIITTO Landskapens uppgifter Maakuntien tehtävät - Regeringens preciserade riktlinjer 5.4.2016 - Hallituksen tarkentavat linjaukset 5.4.2016 Olav Jern Landskapsdirektör

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Henkilöstön asema maakuntauudistuksen yhteydessä Maakuntauudistuksen projektiryhmän liikkeenluovutusta koskeva päätös

Henkilöstön asema maakuntauudistuksen yhteydessä Maakuntauudistuksen projektiryhmän liikkeenluovutusta koskeva päätös Henkilöstön asema maakuntauudistuksen yhteydessä Maakuntauudistuksen projektiryhmän liikkeenluovutusta koskeva päätös 23.8.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän päätös 23.8.2016 Säädetään erikseen siitä,

Lisätiedot

Yhdessä uuteen. maakuntavaaliopas. Millainen on uusi maakuntamme? Etelä-Savon maakunta

Yhdessä uuteen. maakuntavaaliopas. Millainen on uusi maakuntamme? Etelä-Savon maakunta Yhdessä uuteen. Millainen on uusi mme? vaaliopas Kuinka uudistusta on Etelä-Savossa tehty? Maakunta- ja sote-uudistuksen esivalmisteluvaihe alkoi Etelä-Savossa syksyllä 2016. Valmistelua tehdään maakunnan

Lisätiedot

PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN TAYS HATANPÄÄN KARDIOLOGISEN VUODEOSASTOTOIMINNAN TYÖNTEKIJÖIDEN SIIRTYMINEN TAYS SYDÄNKESKUS OY:lle

PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN TAYS HATANPÄÄN KARDIOLOGISEN VUODEOSASTOTOIMINNAN TYÖNTEKIJÖIDEN SIIRTYMINEN TAYS SYDÄNKESKUS OY:lle PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN TAYS HATANPÄÄN KARDIOLOGISEN VUODEOSASTOTOIMINNAN TYÖNTEKIJÖIDEN SIIRTYMINEN TAYS SYDÄNKESKUS OY:lle 1 Yleistä 2 Luovuttava ja vastaanottava organisaatio 3 Siirron aikataulu

Lisätiedot

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa

Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Henkilöstökysymykset yhtiöittämisessä Toimitusjohtaja Vesa Laine 13.9.2017 Avaintyönantajat AVAINTA ry Monitoimialainen kasvava työnantajaedunvalvontajärjestö

Lisätiedot

Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat

Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat 30.5.2018 Ilari Soosalu Sisältö Viimeisimmistä siirtolaskelmista Kehysnäkymistä Vastuiden siirroista Rahoitus siirtymäaikana

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON SIIRTO HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE (HUS) 1 Yleistä Sosiaali- ja terveysvirasto

Lisätiedot

Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta

Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta Maakuntatilaisuudet 2018 Pori 8.5.2018 Neuvottelupäällikkö Sari Ojanen KT Kuntatyönantajat Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain

Lisätiedot

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Tilastokeskus Lausunto 13.06.2017 TK0170517 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

TARKENTAVA VIRKAEHTOSOPIMUS VES 299451 PL 01 PR 101-113 (liite 2)

TARKENTAVA VIRKAEHTOSOPIMUS VES 299451 PL 01 PR 101-113 (liite 2) TARKENTAVA VIRKAEHTOSOPIMUS VES 299451 PL 01 PR 101-113 (liite 2) OPETUSMINISTERIÖ KULTTUURIHALLINTO Hallinnonalakohtainen tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 14. päivänä lokakuuta 2008 opetusministeriön

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus. Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki

Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus. Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 2 Työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä KUNNAT Paikallisen osallistumisen,

Lisätiedot

Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot. Koulukatu 51, Vaasa, gsm , sospsyk.fi

Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot. Koulukatu 51, Vaasa, gsm , sospsyk.fi 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Lausuntopyynnön käsittelypäivämäärä toimielimessä Toimielimen

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus Hallitus 57 22.03.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden osto 382/02.07.03.04/2017 EKSTPHAL 57 Etelä-Karjalan Työkunto Oy Etelä-Karjalan Työkunto Oy (jäljempänä Työkunto Oy) on Eksoten ja Lappeenrannan

Lisätiedot

Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Lausuntopyynnön käsittelypäivämäärä toimielimessä Toimielimen

Lisätiedot

Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus

Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 7.10.2016 Ilkka Luoma Tj, sote-muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUS Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus Sote Pelastustoimi ja varautuminen Ympäristöterveydenhuolto 13.10.2016 Maakunnallinen näkökulma 1 Lyhyt

Lisätiedot

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Keva Lausunto 16.06.2017 130/2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus

Maakunta- ja sote-uudistus Maakunta- ja sote-uudistus Hallituksen esitysluonnoksen ja eduskuntakäsittelyssä tehtyjen muutosten mukaisesti 1 2 Maakunnat perustetaan voimaanpanolain voimaantullessa (viimeistään joulukuu 2018). Maakunnan

Lisätiedot

SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen

SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen 16.8.2013 Uudistuksen keskeinen sisältö Integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto sekä perus- ja erikoistason palvelut

Lisätiedot

https://www.webropolsurveys.com/answer/surveysummary.aspx?sdid=fin

https://www.webropolsurveys.com/answer/surveysummary.aspx?sdid=fin Sida 1 av 9 Lausuntopyyntökysely 3110/00.04.00/2016 Vastausaika 10:28:29 FIN Lausuntopyyntökysely sote syksy 2016 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS MITÄ UUDISTUKSESSA TEHDÄÄN? Järjestetään Suomen hallinto kolmeen tasoon: valtio, maakunta, kunta. Perustetaan Suomeen 18 uutta maakuntaa Maakunnille siirretään

Lisätiedot

Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa

Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa Kuntien yritys- ja konsernijohtamisen foorumi Kuntatalo 23.3.2017 Henrika Nybondas-Kangas Keskusjärjestöjen asema tilanne muuttunut vuodessa

Lisätiedot

LAPIN MAAKUNTA LIIKELAITOSRAKENNE LUONNOS. Jouko Luukkonen LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen 1

LAPIN MAAKUNTA LIIKELAITOSRAKENNE LUONNOS. Jouko Luukkonen LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen 1 LAPIN MAAKUNTA LIIKELAITOSRAKENNE Jouko Luukkonen 22.5.2018 22.5.2018 LAPIN MAAKUNTAVALMISTELU/ Jouko Luukkonen 1 HE Maakuntalaki 8 Maakunnan järjestämisvastuulle kuuluvan palvelun tuottamisen erottamisesta

Lisätiedot

Palvelujen järjestäminen

Palvelujen järjestäminen Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Pekka Järvinen, STM 1 Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen perustuu laissa säädetyyn järjestämisvastuuseen.

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017

Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017 Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017 Maa ja metsätalousvaliokunta 5.4.2017 Valtiovarainministeriö Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen 1 Maakuntien tehtäväalat ja niiden hoitaminen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus ja valinnanvapausmalli. HEmukaisesti. Uusimaa

Sote- ja maakuntauudistus ja valinnanvapausmalli. HEmukaisesti. Uusimaa Sote- ja maakuntauudistus ja valinnanvapausmalli HEmukaisesti Uusimaa 1.6.2017 Lainvalmistelun tilanne Maakunta- ja sotejärjestämislaki on eduskunnassa valiokuntakäsittelyssä Valinnanvapauslaki: hallituksen

Lisätiedot

ROVANIEMI. PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 14.06.2011. Sivu 1. Yhteistyötoimikunta KAUPKIRJ: 0 /2000

ROVANIEMI. PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 14.06.2011. Sivu 1. Yhteistyötoimikunta KAUPKIRJ: 0 /2000 ROVANIEMI Yhteistyötoimikunta KAUPKIRJ: 0 /2000 PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 14.06.2011 Sivu 1 22 Palkka ja taloushallinnon henkilöstöä koskevat järjestelyt liikkeenluovutuksessa Rovaniemen kaupunginhallitus

Lisätiedot

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO 31.3.2017 Keijo Siiskonen etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET TYÖRYHMÄN TOIMEKSIANTO / Kuvaus ja hahmotelma siitä,

Lisätiedot

STM / VM linjaukset Maakunnan esivalmistelu asti

STM / VM linjaukset Maakunnan esivalmistelu asti STM / VM linjaukset 26.5.2016 Maakunnan esivalmistelu 30.6.2017 asti 1 STM / VM viesti 26.5.2016 Esivalmistelu käyntiin kaikissa maakunnissa ennen kesälomakautta. Maakuntien liitot kutsuvat koolle esivalmistelun

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus Muutosjohtaja Seppo Huldén Suomen julkinen hallinto Julkinen hallinto Suomessa koostuu kolmesta eri tasosta, joita ovat valtio, maakunta ja kunta Tehtäviä 1.1.2020

Lisätiedot

Työaikamuoto KVTES KVTES t 45 min /vk. Arkipyhälyhennys 7 t 39 min. Ylityöraja. Säännöllinen työaika. Arkipyhälyhennys.

Työaikamuoto KVTES KVTES t 45 min /vk. Arkipyhälyhennys 7 t 39 min. Ylityöraja. Säännöllinen työaika. Arkipyhälyhennys. KT Yleiskirjeen 4/2016 liite 6 1 (6) KVTES:n muuttuneiden työaikaa koskevien määräysten soveltamisohjeet KVTES:n työaikaa koskevia määräyksiä on muutettu siten, että säännöllistä työaikaa on pidennetty.

Lisätiedot

Vastuullinen työeläkevakuuttaminen

Vastuullinen työeläkevakuuttaminen Vastuullinen työeläkevakuuttaminen Pohjois-Savon kuntatalouspäivä Kimmo Mikander 16.5.2018 Kuopio Sote- ja maakuntauudistus - suunniteltu voimaantulo 1.1.2020 Työryhmän esitys siirtymämaksuksi Perustuslakivaliokunta:

Lisätiedot

HE 15/2017 Sote- ja maakuntauudistus

HE 15/2017 Sote- ja maakuntauudistus HE 15/2017 Sote- ja maakuntauudistus Perustuslakivaliokunta 15.3.2017 hallitusneuvos Pekka Järvinen, STM 1 Uudistuksen lähtökohdat Pääministeri Sipilän hallitusohjelma Sosiaali- ja terveyspalveluiden (SOTE)

Lisätiedot

Työaika yleisiä määräyksiä

Työaika yleisiä määräyksiä Tekstimuutoksia Koulutustilaisuus Työajaksi luetaan koulutus, johon työnantaja määrää työntekijän/viranhaltijan osallistumaan Mikäli kyseessä on koulutus, johon työnantaja ei ole määrännyt ja jota ei lueta

Lisätiedot

Henkilöstön siirtymisperiaatteet 25.11.2011. Anne-Maj Salmi Heta henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja

Henkilöstön siirtymisperiaatteet 25.11.2011. Anne-Maj Salmi Heta henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja Henkilöstön siirtymisperiaatteet 25.11.2011 Anne-Maj Salmi Heta henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, 15110 LAHTI www.paijat-hame.fi/fi/paketti Heta henkilöstötyöryhmä

Lisätiedot

Kilpailukykysopimus: Vuosittaista työaikaa pidennetään keskimäärin 24 tunnilla vuosittaista ansiotasoa muuttamatta.

Kilpailukykysopimus: Vuosittaista työaikaa pidennetään keskimäärin 24 tunnilla vuosittaista ansiotasoa muuttamatta. YHTEISTYÖTOIMIKUNTA 11.1.2017 Työajan pidentäminen Kilpailukykysopimus: Vuosittaista työaikaa pidennetään keskimäärin 24 tunnilla vuosittaista ansiotasoa muuttamatta. Työajan pidentämisessä ratkaisut vaihtelevat

Lisätiedot

SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA SIUN SOTELLE ALKAEN - henkilöstöhallinnolliset periaatteet

SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA SIUN SOTELLE ALKAEN - henkilöstöhallinnolliset periaatteet SOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRROSTA SIUN SOTELLE 1.1.2017 ALKAEN - henkilöstöhallinnolliset periaatteet 2 1. Sopimuksen osapuolet 1) Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen ja Outokummun kaupungit, Heinäveden,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS. Luovuttaja ja Yhtiö / Luovutuksensaaja jäljempänä yhdessä Sopijapuolet".

HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS. Luovuttaja ja Yhtiö / Luovutuksensaaja jäljempänä yhdessä Sopijapuolet. Liite 6. Henkilöstösiirtosopimus 1 SOPIJAPUOLET HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS Tampereen kaupunkijäljempänä "Luovuttaja" y-tunnus: 0211675-2 osoite: Aleksis Kiven katu 14-16 C 33101 Tampere ja Monetra Pirkanmaa

Lisätiedot

Järjestäjätoiminto. Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko

Järjestäjätoiminto. Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko Järjestäjätoiminto Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko Järjestäjän perusta Maakunta vastaa asukkaan laissa

Lisätiedot

ICT- sopimussiirto- jen periaatteet Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö

ICT- sopimussiirto- jen periaatteet Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö ICT sopimussiirto jen periaatteet 2.5.2017 Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö 1 5.5.2017 Tausta Maakuntauudistukseen tulee liittymään paljon kysymyksiä ICT:n ja tietojärjestelmien hankintoihin,

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1 13 Lautakuntien ja jaostojen sekä viranhaltijoiden päätökset Päätösehdotus Kaupunginjohtaja: - Kaupunginjohtajan päätöspöytäkirja (Henkilöstöasiat) 33 / 21.12.2011

Lisätiedot

Kuntamarkkinat

Kuntamarkkinat Kuntamarkkinat 14.9.2017 Kuntien ja maakuntien tehtävät Kirsi Mononen, johtava lakimies Sote- ja maakuntauudistus Maakuntauudistus I paketti» Sote» Pelastus» Rahoitus» Voimaanpano Maakuntauudistus II-paketti»

Lisätiedot

Kunnanhallituksille ja kuntayhtymille

Kunnanhallituksille ja kuntayhtymille 1 (11) Kunnanhallituksille ja kuntayhtymille Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus 2018 2019 (TS-18) Yleiskorotus 1.5.2018 lukien Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

HENKILÖSTÖN SIIRTOSOPIMUS

HENKILÖSTÖN SIIRTOSOPIMUS HENKILÖSTÖN SIIRTOSOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämän henkilöstön siirtosopimuksen ( Sopimus ) osapuolina ovat: 1.1. Luovuttaja 1.2. Luovutuksensaaja Kuopion kaupunki y-tunnus: 0171450 PL 228, 70101 Kuopio (jäljempänä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Palvelujen tuottaminen Pekka Järvinen STM Keskeiset asiat Lakisääteinen julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto toteutetaan jatkossakin kunnallisena toimintana

Lisätiedot

Palveluntuottajan vaatimukset sote-lainsäädännössä

Palveluntuottajan vaatimukset sote-lainsäädännössä Palveluntuottajan vaatimukset sote-lainsäädännössä Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät 6.2.2018 Riitta-Maija Jouttimäki/STM 1 Sote-lainsäädäntö Vuodesta 2020-2022 alkaen sote -palvelujen tuottamisen

Lisätiedot

Kunnallinen Yleinen Virka- ja Työehtosopimus (KVTES) Työajan pidentäminen 24 tuntia vuodessa

Kunnallinen Yleinen Virka- ja Työehtosopimus (KVTES) Työajan pidentäminen 24 tuntia vuodessa YTY-ryhmä 26 17.11.2016 Kunnanhallitus 388 29.11.2016 TYÖAIKA, LOMARAHA SEKÄ TYÖAIKAPANKKI YTYryhmä 17.11.2016 26 Kunnallinen Yleinen Virka- ja Työehtosopimus (KVTES) Kunta-alan pääsopijajärjestöt ja KT

Lisätiedot

Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin

Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin Maakuntauudistus - miksi, mitä, milloin Hallitusneuvos Tarja Hyvönen Kuntamarkkinat 15.9.2016 16.9.2016 1 2 Työ- ja elinkeinopalvelut Sosiaalija terveydenhuolto Pelastustoimi Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan

Lisätiedot

Maakuntauudistus miten käy tulevaisuuden demokratian?

Maakuntauudistus miten käy tulevaisuuden demokratian? Maakuntauudistus miten käy tulevaisuuden demokratian? 20.5.2016 Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte Ministeri Lauri Tarasti Alkuvaiheet Pääministeri Sipilän hallituksen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 197/2004 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi henkilökunnan aseman järjestämisestä kunnallisen sosiaalihuollon tai terveydenhuollon laitoksen taikka tehtävän siirtyessä toisen kunnan tai kuntainliiton

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS

HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS HENKILÖSTÖSIIRTOSOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä y-tunnus: 0171495-3 Puijonlaaksontie 2 70210 Kuopio jäljempänä "Luovuttaja" ja Monetra Pohjois-Savo Oy y-tunnus: 2054342-4

Lisätiedot

JHL:n edustajisto/hallitus Dan Koivulaakso

JHL:n edustajisto/hallitus Dan Koivulaakso Kilpailukykysopimuksen soveltaminen 2016 TTES:n neuvottelutulos 30.5.2016 JHL:n edustajisto/hallitus 31.05.2016 Dan Koivulaakso Allekirjoituspöytäkirja 1 : Työmarkkinakeskusjärjestöjen Kilpailukykysopimusta

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs)

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Työvaliokunta Aika Tiistai 19.12.2017 klo 9.00 11.28 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Osallistujat Kimmo Jarva Rami Hasu Harri Anttila Kaisa Heino Vesa Huuskonen

Lisätiedot

KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat

KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat Kunta- ja maakuntatyönantajat KT Hallitus (työmarkkinakeskusjärjestön tehtävät,

Lisätiedot

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1 Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä 24.2.2017 Etunimi Sukunimi 1 Maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen (voimaanpanolain 6 ) Maakunnan alueen maakunnan liiton, kuntien, perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Uusi työaikalaki ja sen vaikutukset kunta-alan virka- ja työehtosopimuksiin. Kuntamarkkinat Neuvottelupäällikkö Anne Kiiski

Uusi työaikalaki ja sen vaikutukset kunta-alan virka- ja työehtosopimuksiin. Kuntamarkkinat Neuvottelupäällikkö Anne Kiiski Uusi työaikalaki ja sen vaikutukset kunta-alan virka- ja työehtosopimuksiin Kuntamarkkinat 12.9.2019 Neuvottelupäällikkö Anne Kiiski Uusi työaikalaki ja sen vaikutus KVTES:n määräyksiin: Uusi työaikalaki

Lisätiedot

Missä mennään sotessa näkökulmana HR

Missä mennään sotessa näkökulmana HR Missä mennään sotessa näkökulmana HR Työsuojelupäälliköt 11.4.2018 Henrika Nybondas-Kangas Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja terveydenhuolto 201 824 työntekijää Palo- ja pelastustoimi

Lisätiedot

Paikallinen virka- ja työehtosopimus 1 (5)

Paikallinen virka- ja työehtosopimus 1 (5) Työaikapankki, paikallinen virka- ja työehtosopimus Paikallinen virka- ja työehtosopimus 1 (5) Työaikapankin käyttöönotosta ja työaikapankin sisällöstä on määräys virka- ja työehtosopimuksissa. KVTES:n

Lisätiedot

KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas

KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas KT Muutostuki henkilöstöjuridiikkaa ja muuta ajankohtaista Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas Henkilöstömääristä ja tehtävistä 2 Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU VARSINAIS SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU VARSINAIS SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU VARSINAIS SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 3/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pohjois-Savon liitto 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Tarja Miettinen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

Katsaus Sote-järjestämislakiluonnoksesta ( ) viittaukset opetukseen ja tutkimukseen klo

Katsaus Sote-järjestämislakiluonnoksesta ( ) viittaukset opetukseen ja tutkimukseen klo Katsaus Sote-järjestämislakiluonnoksesta (22.12.2016) viittaukset opetukseen ja tutkimukseen 25.1.2017 klo 10.00-27.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi 2 luku 10 Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisöalue Maakuntien

Lisätiedot

Neurologian toimintojen henkilöstön siirtyminen Helsingin kaupungilta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymälle

Neurologian toimintojen henkilöstön siirtyminen Helsingin kaupungilta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymälle SIIRTYMÄSOPIMUS 1 Neurologian toimintojen henkilöstön siirtyminen Helsingin kaupungilta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymälle 1 Yleistä Neurologian osasto- ja poliklinikkatoiminnot

Lisätiedot