Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/2017 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/2017 1"

Transkriptio

1 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika kello 10:00-12:25 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto Asialista: Sivu 13 Kokouksen avaus ja läsnä olevien toteaminen 3 14 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 15 Valtatakunnallisen aluehallintoviraston valmistelutilanteen tilannekatsaus 5 16 Uudistuksen tilannekatsaus valtakunnantasolla ja Etelä-Savossa 6 17 Sote-valmistelutyöryhmän tilannekatsaus 7 18 ICT-ryhmän tilannekatsaus 8 19 Henkilöstöryhmä kokoonpanon asettaminen ja työryhmän toimeksianto 9 20 Tilahallinto työryhmän asettaminen Keskitetyt palvelut: tilannekatsaus ja lähetekeskustelu Palvelukeskukset ja tytäryhtiöt Uudistuksen viestinnän tilannekatsaus Tiedoksi merkittäviä asioita Muut asiat Seuraavan kokouksen ajankohta 17

2 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika kello 10:00-12:25 Kokouspaikka Jäsenet: Etelä-Savon maakuntaliitto varsinainen jä sen läs nä varajäsen läs nä Pentti Mäkinen x Riitta Koskinen Ilkka Jokinen x Maarit Rantakurtakko Panu Peitsaro (1) Seppo Lokka x Pekka Häkkinen x Juha Pulliainen Tapio Turunen x Mervi Simoska Timo Halonen x Seppo Ruhanen Janne Laine x Kristiina Järvenpää Risto Kortelainen x Vesa Vestala Anita Hahl-Weckström Hanna Makkula Teppo Leinonen Jarkko Wuorinen Teemu Hirvonen Pekka Selenius Maija Korhonen x x x (1) Panu Peitsaroa sijaisti Saara Pesonen Asiat Allekirjoitukset Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Pentti Mäkinen Hanna Makkula Pöytäkirja on Aika ja paikka: Aika ja paikka: tarkastettu Tapio Turunen Risto Kortelainen

3 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokouksen avaus ja läsnä olevien toteaminen Maakuntauudistuksen johtoryhmä : Todetaan johtoryhmän kokoonpano. Puheenjohtaja avasi kokouksen ja todettiin läsnä olleet.

4 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Pöytäkirjantarkastajien valinta Maakuntauudistuksen johtoryhmä Johtoryhmän pöytäkirjan tarkastaa kussakin kokouksessa valitut kaksi pöytäkirjantarkastajaa. : Johtoryhmä valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi vaittiiin Risto Kortelainen ja Tapio Turunen.

5 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Valtatakunnallisen aluehallintoviraston valmistelutilanteen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen johtoryhmä Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Sirkka Jakonen alustaa vvaltion lupa- ja valvontaviraston valmistelun tilanteesta. Merkitään alustus tiedoksi ja keskustellaan maakuntien ja aluehallintoviraston kumppanuudesta. Merkittiin alustus ja keskustelu tiedoksi.

6 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Uudistuksen tilannekatsaus valtakunnantasolla ja Etelä-Savossa Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. Valtakunnallisen valmistelun tilanne 2. Etelä-Savon valmistelun tilanne ja työryhmien väliraportointi 3. Väliaikaishallinnon valmistelu 4. Lausunnolla olevat lait - Valinnanvapauslaki - Täydennys maakuntien rahoitusta koskevaan lakiin - Aluekehitys- ja kasvupalvelulaki - Laki sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta (sertifiointi) Keskustellaan valmistelun tilanteesta ja otetaan kantaa ajankohtaisiin valmistelukysymyksiin. 1. Valtakunnallisen valmistelun tilanne - Merkittiin tiedoksi valtakunnallisessa valtelussa tapahtuneet ajankohtaiset asiat. Keskeistä on hallituksen eduskunnalle antamat lakiesitykset maakuntauudistuksesta. Lakien odotetaan hyväksyttävän kesäkuussa. 2. Etelä-Savon valmistelun tilanne ja työryhmien väliraportointi - Väliraporttointi on valmisteella kaikissa valmistelutyöryhmissä. Välirapostissa esitetään kunkin työryhmän osalta 2-3 vaihtoehtoa kunkin substanssialan käytännän toteuttamisesta. Vöirapostin jälkeen työryhmien työskentely tulee jatkumaan kohti yksityiskohtaisempaa toiminnan organisointi. 3. Väliaikaishallinnon valmistelu - Väliaiakaishallinnon valmsiteluun liittyen maakuntaliito on kustusunut koolle ns. maakuntein voimaanpanolain mukaisen neuvottelun. Neuvotteluun on kutsuttu seuravat tahot: Etelä-Savon Ely-keskuksen, Etelä-Savon Te-toimiston, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän, Vaalijalan kuntayhtymän, Etelä-Savon pelastuslaitoksen, Etelä-Savon maakuntaliiton sekä Etelä-Savon kuntien edustajat. Väliaikashallinto aloittaa maakunnan valmistelun ja sen tehtäviin kuuluu lakisääteisenä toimielimenä valmistella maakuntauudistusta aina saakka. 4. Lausunnolla olevat lait - Lausunnolla on tällä hetkellä noin 5 maakuntauudistukseen kiinteästi liittyvää lakia.

7 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Sote-valmistelutyöryhmän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokouksessa kuullaan sote-valmistelutyöryhmän ja alatyöryhmien tilannekatsaukset. Tammikuussa pidetyssä kokouksessa johtoryhmälle esiteltiin erikoissairaanhoidon palvelurakenne- ja toimintayksiköiden profilointi- ja työnjakoselvityksestä. Maaliskuun kokouksessa palataan tähän selvitykseen. Vs. hallinto- ja kehittämisjohtaja: Merkitään tiedoksi Risto Kortelainen kertoi lyhyesti sote-valmisteluryhmän ja sen alatyöryhmien työskentelyn tämänhetkisestä tilanteestä. Väiraportoinnin kolme keskeistä asiakokonaisuutta ovat: palveluiden järjestäminen, liikelaitos ja valinnanvapaus. Sairaaloiden alvelurakenne- ja toimintayksiköiden profilointi- ja työnjakoselvityksen osalta todettiin, että asiaan palataan seuraavassa kokouksessa yksitysikohtaisemmin.

8 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä ICT-ryhmän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen johtoryhmä Työryhmän aloituskokous pidettiin Työsuunnitelmaa laadittaessa todettiin, että ICT asiat ovat läpileikkaava teema kaikessa valmistelussa ja sen vuoksi sovitaan muiden valmistelutyöryhmien puheenjohtajien kanssa tapaamiset ja samalla myös sovittiin, että ICT työryhmän jäsenet käyvät esittäytymässä muissa valmistelutyöryhmissä. Etelä-Savo kutsuttiin mukaan valtakunnalliseen ICT skenaariot pilottiin. AKUSTIssa on käynnistetty ICT-muutosskenaariotyö maakuntien ICT-palveluiden jatkuvuuden tueksi. Tarkoituksena on tuottaa kaksi skenaariota maakuntien digivalmistelijoiden tueksi muutostyöhön sekä näiden skenaarioiden hyödyntämiseksi arviot/kriteerit. Etelä-Savon lisäksi pilotissa ovat mukana Pirkanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Käytännön toteutus sisältää haastattelun, joka jo pidettiin 10.3., sekä 2-3 projektiryhmän katselmointikokousta. Keskustellaan asiasta ja merkitään keskustelu tiedoksi. Maija Korhonen kertoi ICT-ryhmän työskentelystä. TYö on lahtenyt hyvin käyntiin ja tehtäväkenttä on erittäin laaja. Merkittiin tilannekatsaus tiedoksi.

9 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Henkilöstöryhmä kokoonpanon asettaminen ja työryhmän toimeksianto Maakuntauudistuksen johtoryhmä Maakuntauudistuksen johtoryhmä Valtakunnan tason henkilöstöasioiden valmistelu etenee seuraavalla tavalla: Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiesityksen ja pelastustoimen järjestämistä koskevien esitysten yhteydessä on valmisteltu siirtyvän henkilöstön asemaa koskevia lakiesityksiä. Syksystä 2016 alkaen on Henkilöstösiirrot kunnista ja maakuntaliitoista (muut tehtävät) -ryhmässä valmisteltu muiden kuin sote-kokonaisuuteen kuuluvien maakunnalle siirtyvien tehtävien henkilöstön asemaa koskevaa lainsäädäntöä. Tällä hetkellä on valmistelussa yleisperustelutekstit. Lisäksi valtakunnan tasolla henkilöstöasioiden valmistelua tehdään Henkilöstöpolitiikkaryhmässä sekä Palkkojen yhteensovittamisryhmässä. Ryhmien työn etenemisestä ei ole julkaistua aineistoa. Ne maakunnassa toimivat ammattijärjestöt, joiden jäseniä maakunta- ja sote-uudistuksessa on siirtymässä uudelle maakunnalle, on kutsuttu yhteiseen tapaamiseen klo Mikkelin Cumulukseen. Tilaisuuden ensisijaisena tarkoituksena on päivittää maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisen tilanne. Lisäksi siellä käydään keskustelua henkilöstöasioiden valmistelun toimintatavasta jatkossa (mahdollisen henkilöstövalmistelutyöryhmän asettaminen). Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmillä on ollut mahdollisuus asettaa alaryhmiä. Sosiaali- ja terveydenhuollon valmistelutyöryhmän yhtenä alaryhmänä on henkilöstöryhmä. Vs. hallinto- ja kehittämisjohtaja: Kuullaan tilannekatsaus henkilöstöasioiden valtakunnan tason valmistelusta sekä käydään keskustelu henkilöstövalmistelutyöryhmän asettamisesta ja sen kokoonpanosta. Kuultiin tilannekatsaus ja todettiin, että seuraavaan uudistuksen johtoryhmään tuodaan esitys henkilöstöryhmän asettamisesta. Maakuntauudistuksen johtorymän kokous Etelä-Savon maakuntauudistuksen johtoryhmä käsitteli edellisessä kokouksessaan henkilöstöasioiden valmistelun tilannetta sekä valtakunnan että maakunnan tasolla. Johtoryhmä myös päätti, että seuraavassa kokouksessa nimetään Etelä-Savon valmisteluun henkilöstöryhmä ja määritellään ryhmälle sen toimeksianto/tehtävät. Johtoryhmä määrittää henkilöstöryhmän kokoonpanon sekä työryhmän toimeksiannon. Perustetiin henkilöstöryhmä, joka koostuu seuraavista tahoista: Te-toimisto, 1 edustaja Pelastuslaitos, 1 edustaja Maakuntaliitto, 1 edustaja

10 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Essote, 1 edustaja Sosteri, 1 edustaja Vaaliala, 1 edustajaa Kunta-alanunioni (JHL, JyTy) 2 edustajaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, 2 edustajaa Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo, 2 edustajaa Pardia, 2 edustajaa Puheenjohtaja, Merja Vihanta, Essote (Essoten edustaja ) Sihteeri, Tiinä Hämäläinen, maakuntaliitto Viestintähenkilö, Mervi Huuskonen, Te-toimisto Muutosjohtaja Pentti Mäkinen ja projektipäällikkö, Maija Korhonen, maakunta- ja sote uudistus Edellä mainituilta organisaatiota pyydetään nimeämään edustajat ja varaedustajat ko. työryhnään. Työryhmän toimeksianto on seuraava: Ryhmä toimii koko maakuntauudistuksen kattavana henkilöstöryhmänä. Muilla valmistelutyöryhmillä voi olla substanssiin liittyviä henkilöstöryhmiä kuten sotella. Näiden ryhmien hyvää työtä jatketaan ja hyödynnetään nyt perustettavassa henkilöstöryhmässä. Yhteistyötä tehdään kaikkien kanssa. Valmistelee ja tukee henkilöstön siirtoon liittyviä voimaanpanotehtäviä myös väliaikaishallinnon aikana. (Eduskunnalle 2.3 annettu lakiesitys: Laki maakuntalain ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta) Henkilöstöryhmän kokoonpanoa voidaan täydentää tarpeen mukaan uudistuksen esistyessa ja lainsäädännön vahvitumisen myötä.

11 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Tilahallinto työryhmän asettaminen Maakuntauudistuksen johtoryhmä Voimaanpanolakiehdotus 20 Kunnan järjestämän perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalitoimen ja pelastustoimen toimitilat Kunnan järjestämän perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalitoimen ja pelastustoimen käytössä olevat toimitilat siirtyvät maakunnan hallintaan 1 päivänä tammikuuta 2019, jos maakunta ja kunta eivät toisin sovi. Maakunnan ja kunnan välillä solmitaan toimitilojen hallinnasta vuokrasopimus siten, että se on voimassa vähintään 31 päivään joulukuuta Maakunnalla on oikeus pidentää vuokrasopimuksen voimassaoloa yhdellä vuodella. Maakunnan tulee ilmoittaa oikeuden käyttämisestä kunnalle viimeistään 12 kuukautta ennen vuokrasopimuksen voimassaolon päättymistä. Edellä 2 momentissa tarkoitetussa vuokrasopimuksessa sovitun vuokran on katettava vuokrasopimuksen kohteena olevaan toimitilaan liittyvät kohtuulliset pääomakustannukset ja tilojen ylläpitokustannukset. Vuokran määräytymisestä voidaan säätää tarkemmin valtioneuvoston asetuksella. Voimaanpanolakiehdotus 31 Maakunnan omaisuuden, sopimusten ja vastuiden siirto palvelukeskukselle Maakunnan on siirrettävä omistukseensa tulleet kiinteistöt, kiinteistön hallintaan oikeuttavat osakeyhtiöiden osakkeet, maanvuokrasopimukset sekä toimitilojen vuokrasopimukset maakuntien yhdessä omistamalle, tätä tarkoitusta varten perustetulle palvelukeskukselle, josta säädetään tämän lain 5 luvussa ja maakuntalain 16 luvussa. Edellä 20 :ssä tarkoitettujen vuokrasopimusten siirrosta maakunta ja palvelukeskus voivat sopia myös toisin. Maakunnan tulee päättää siirrosta niin, että 1 momentissa tarkoitettu omaisuus ja sopimukset siirtyvät 1 momentissa tarkoitetun palvelukeskuksen omistukseen ja hallintaan 1. päivästä tammikuuta 2019 lukien. Maakuntien tilakeskuksen esitys toteuttamiseen Luodaan digitaalinen prosessi, missä kunnat kirjaavat erilliseen palveluun maakunnalle siirtyvät tilat 4:ssä pääryhmässä: Perusterveydenhoito, Sosiaalitoimi, Pelastustoimi ja muut tilat Tiedot tuotetaan sähköisessä muodossa ja ne tallennetaan Tilakeskuksen kiinteistöjärjestelmään On perustettu valtakunnallinen ryhmä: - joka seuraa prosessin etenemistä kuukausittain ja ohjeistaa tilakeskusta tarvittaessaj - jos mahdollista, niin maakunnan edustaja voisi myös toimia tiedon välittäjänä kuntiin - ryhmä muodostaa samalla maakuntien ja tilakeskuksen välisen yhteistyöryhmän, joka välittää tietoa maakuntaan ja ottaa kantaa esitettyihin asioihin. Ryhmän toimintaa kehitetään prosessin aikana - Etelä-Savon edustaja on Veli Matti Thure Keskustellaan Etelä-Savon tilahallintoon liittyvistä asioista ja tilahallinto työryhmän asettamisen tarpeesta. Päätettiin perustaa tilahallinnon valmistelutyöryhmä. Ryhmän kokoonpano ja toimeksianto päätetään seuraavassa kokouksessa.

12 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Keskitetyt palvelut: tilannekatsaus ja lähetekeskustelu Maakuntauudistuksen johtoryhmä Ely-keskuksen ylijohtaja Pekka Häkkinen alustaa aiheesta. vs hallinto- ja kehittämisjohtaja Käydään lähetekesksutelu alustuksen pohjalta. Pekkä Haääkinen esittely tällä hetkellä valmisteluss alevia malleja, joilla palveluja maakunnille tuotettaisiin. Malleja on tällä hetkeööä kolme. Keskusteltiin valtakunnallisten yhtiöiden ja maakunnan omien yhtiöiden roolista. Nähtiin ensiarvoisen tärkeäksi, että Etelä-Savossa voidaan turvata työpaikat mysö makuntauudistuksen yhteydessä.

13 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Palvelukeskukset ja tytäryhtiöt Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokouksessa esitellään palvelukeskusten ja tytäryhtiöihin liittyvää kokonaisuutta. Keskustellaan asiasta ja merkitään tiedoksi. Asia käsiteltiin pitkälti edellisen pykälän yhteydessä. Todettiin sama kun edellisessä pykälässä: Keskusteltiin valtakunnallisten yhtiöiden ja maakunnan omien yhtiöiden roolista. Nähtiin ensiarvoisen tärkeäksi, että Etelä-Savossa voidaan turvata työpaikat mysö makuntauudistuksen yhteydessä.

14 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Uudistuksen viestinnän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokouksessa Teppo Leinonen kertoo maakuntauudistuksen viestinnän tilanteesta. Kokouksessa keskustellaan maakunnallisten osallistumisfoorumien järjestämisestä sekä maakuntauudistukseen liittyvien henkilöstöinfojen toteuttamisesta keväällä ja syksyllä Merkitään tiedoksi vietinnän tilannekatsaus ja päätetään henkilöstoinfojen ajankohdat. Teppo Leinonen kertoi viestinnän kokonaistilanteesta. Viestintäryhmä valtuutettiin haarukoimaan sopivat päivät henkilöstöinfojen ajankohdiksi.

15 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Tiedoksi merkittäviä asioita Maakuntauudistuksen johtoryhmä Merkitään tiedoksi seuraavat asiat: - Väliaikaishallinto > aloituskokous Sote- ja maakuntauudistuksen seurantakysely Tuomas Pöysti (deadline 21.3.) - Valinnanvapauslausunto - Rahoituslausunto - Maakuntien talouden simulointi - Perlacon Oy:n kyselyn tilanne Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

16 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Muut asiat Maakuntauudistuksen johtoryhmä Maakuntien talous- ja ohjausprosessin simulointi Simuloinnin avulla otetaan haltuun maakuntien talous- ja ohjausprosessi keskushallinnossa ja maakunnissa. Prosessi ja tilanne ovat kokonaan uusia ja ensimmäisen varsinaisen vuoden toiminnan laadun parantamiseksi käydään prosessit kerran läpi harjoitteluna. Tavoitteena on, että maakunnissa vältetään budjetoinnin arviointivirheet ensimmäisenä vuotena, ohjausprosessi toimii tehokkaasti heti toiminnan alkaessa ja ohjauksen sisältöjä saadaan täsmennettyä ennen ensimmäistä toimintavuotta Jokainen maakunta vastaa omasta simuloinnistaan niin, että väliaikaishallinto johtaa simulointia. Kunkin maakunnan työhön osallistuvat väliaikaishallinnon lisäksi tehtäviä nyt hoitavat tahot sekä palvelukeskukset tai niitä valmistelevat tahot. Simulointi on tarkoitus aloittaa elokuussa 2017 ja lopettaa kesäkuussa Näin saatuja kokemuksia voitaisiin hyödyntää vuoden 2019 talousarvion laadinnassa ja osittain myös ensimmäisissä maakuntien ja valtion välisissä keskusteluissa ja JTS-neuvotteluissa. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

17 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntauudistuksen johtoryhmä Seuraavan kokouksen ajankohta Maakuntauudistuksen johtoryhmä Seuraava kokous pidetään klo Sovitaan tarvittaessa kokous myös toukokuulle. Merkittiin tiedoksi seuraavan kokouksen aankohta. Toukokuun kokouksen ajankohdasta päätetään seuraavassa kokouksessa.

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 23.03.2017 kello 10:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnä olevien toteaminen 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 09.12.2016 kello 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 20.01.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/2017 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 27.04.2017 kello 10:00-12:21 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Olavi Hiekka Tilaisuus Maakunnat kunnat, siirtymäkauden sopimukset Pvm

Olavi Hiekka Tilaisuus Maakunnat kunnat, siirtymäkauden sopimukset Pvm Nimi Olavi Hiekka Tilaisuus Maakunnat kunnat, siirtymäkauden sopimukset Pvm 22.2.2017 Agenda Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Johdatus aiheeseen Tehtävän määrittely Ratkaisuehdotus Ryhmän tuleva

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/2017 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 20.01.2017 kello 13:00-15:17 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 05.09.2016 kello 12:00-14:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Partalan kuninkaankartano, Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4 3 Maakunta-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 14.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Taloustyöryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 16.08.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 4/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 31.10.2016 kello 10:00-12.00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 5/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 09.12.2016 kello 12:00-14:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnä olevien toteaminen 3 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 03.10.2016 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Kokousaika 21.4.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Pelastuslaitoksen tilat Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Väliraportin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2018 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 26.4.2018 kello 12 13.30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 11:47 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 5/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 18.10.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika kello 08:00 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, C-rakennus, C-sali, Keskussairaalantie 6, 57120 SAVONLINNA Asialista: 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 11 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2018 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 24.5.2018 kello 13.30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Sosiaali- ja terveydenhuolto - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Sosiaali- ja terveydenhuolto - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 11.10.2016 kello 14:00-15:40 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 10 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika 11.1.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hallituksen linjaukset pelastustoimen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 10.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus...

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus... Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 4/2017 1 Kokousaika 09.06.2017 kello 14:00-16:35 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, 50100 Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 40 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/2018 1 Kokousaika 08.03.2018 kello 13:00-15:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5 Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnä olevien toteaminen 4

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus maakuntauudistukseen 4 3 Viestintä 5 4 Muut asiat 6

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus maakuntauudistukseen 4 3 Viestintä 5 4 Muut asiat 6 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Pelastustoimi - valmistelutyöryhmä 10.8.2018 Kokousaika 9.3.2018 kello 9:00 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12, 50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11.20 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen

Lisätiedot

Maakuntien tilakeskus

Maakuntien tilakeskus Maakuntien tilakeskus Esitys Kiinteistöt-teemaryhmässä Pirkanmaalla 21.12.2016 Selvityshenkilö Olavi Hiekka SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS Palvelukeskuksen taustaa Palvelukeskuksen tehtävä on tukea ja tuottaa

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 6.2.2017 kello 13:00-16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 7/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 7/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 7/2017 1 Kokousaika 18.12.2017 kello 13:00-15:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntalliitto, Mikonkatu 5 Asialista: 77 Kokouksen avaus ja läsnä olevien toteaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus)

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 18.10.2017 kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista:

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

ICT- sopimussiirto- jen periaatteet Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö

ICT- sopimussiirto- jen periaatteet Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö ICT sopimussiirto jen periaatteet 2.5.2017 Projektipäällikkö Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö 1 5.5.2017 Tausta Maakuntauudistukseen tulee liittymään paljon kysymyksiä ICT:n ja tietojärjestelmien hankintoihin,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/ Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, C-rakennus, C-sali, Keskussairaalantie 6, SAVONLINNA

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/ Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, C-rakennus, C-sali, Keskussairaalantie 6, SAVONLINNA Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2017 1 Kokousaika 25.08.2017 kello 08:00-10:00 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, C-rakennus, C-sali, Keskussairaalantie 6, 57120 SAVONLINNA Asialista:

Lisätiedot

Ajankohtaista uudistuksesta

Ajankohtaista uudistuksesta Ajankohtaista uudistuksesta 11.5.2018 2 Etelä-Savo Uudistuksessa yhteen liittyvät: Maakuntaliitto, Essote, Sosteri, ELY-keskus, TE-toimisto, Pelastuslaitos ja Vaalijalan kuntayhtymä Työntekijöitä uuteen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:26 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 2.5.2017 Kari Hakari

Lisätiedot

Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat

Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat Poimintoja siirtolaskelmista, kehyksestä ja vastuiden siirrosta Kuntajohtajat 30.5.2018 Ilari Soosalu Sisältö Viimeisimmistä siirtolaskelmista Kehysnäkymistä Vastuiden siirroista Rahoitus siirtymäaikana

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus)

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 27.4.2017 kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika 27.4.2017 kello 12:00-15.45 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 5.4.2017 kello 13:00-16:00 (12:00-13:00 lounas) Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, 52700 Mäntyharju Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Talousteemaryhmän väliraportti

Talousteemaryhmän väliraportti Talousteemaryhmän väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman toteutuminen, tehtävä 1 Teemaryhmän tehtävät, tekijät ja aikataulu Tehtävä 1 Seurata ja tukea valtakunnallisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.2.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 28.11.2016 Kokousaika 24.11.2016 kello 13:00 15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1 Kokousaika kello 10:00 Kokouspaikka Cumulus Mikkeli, Mikonkatu 9, nh Saimaa Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen eteneminen Etelä-Savossa

Lisätiedot

1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO

1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO 1(5) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Rakenne- ja ohjausyksikkö Teemu Eriksson MUISTIO 3.3.2017 MAAKUNTIEN TALOUS- JA OHJAUSPROSESSIN SIMULOINTI Keskeisin ajatus ja tavoite Simuloinnin

Lisätiedot