Ympäristölupa / Maskun Murske Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ympäristölupa / Maskun Murske Oy"

Transkriptio

1 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Ympäristölupa / Maskun Murske Oy 659/ /2016 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi : ASIA Päätös Maskun Murske Oy:n ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta. Päätös sisältää ratkaisun ympäristönsuojelulain 199 :n mukaisesta hakemuksesta toiminnan aloittamiseen muutoksenhausta huolimatta. LUVAN HAKIJA Maskun Murske Oy Lähteenmäentie MASKU Y-tunnus: LAITOS JA SEN SIJAINTI Naantalin murskausasema Viestitie NAANTALI Toimialatunnus: Kiinteistörekisteritunnus: LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Ympäristönsuojelulain (527/2014) 27 :n 1 momentin sekä ympäristönsuojelulain liitteen 1 luvanvaraiset toiminnat taulukon 2 Muut laitokset kohdan 7 e) (tietylle alueelle sijoitettava siirrettävä murskaamo, jonka toiminta-aika on yhteensä vähintään 50 päivää) mukaan toiminta on ympäristöluvanvaraista. LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Ympäristönsuojeluasetuksen (713/2014) 2 :n 1 momentin kohdan 6 b)

2 nojalla ympäristölupa-asian ratkaisee kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. ASIAN VIREILLETULO Ympäristölupahakemus on toimitettu Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA SOPIMUKSET Naantalin kaupungin kanssa on tehty tonttia koskeva maanvuokrasopimus Naantalin kaupungin rakennusvalvontaviranomainen on myöntänyt kiinteistölle uudisrakennukselle rakennusluvan ( R). Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen on antanut meluilmoitusta koskevan määräaikaisen päätöksen Päätös koskee pintamaiden poistamista ja seulontaa kiinteistöllä (441/ /2016). ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Vuokra-alue on voimaan tulleessa asemakaavamuutoksessa (AK-327) osoitettu teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (T-2). Korttelin maa-alue on kunnostettava ennen rakentamiseen ryhtymistä. LAITOKSEN SIJAINTIPAIKKA JA SEN YMPÄRISTÖ Toiminta sijaitsee Luolalan teollisuusalueen eteläosassa. Tontti rajoittuu pohjoisessa teollisuustontteihin, etelässä energiahuollon korttelialueeseen, lännessä tiealueeseen (Viestitie) ja itäosasta pieneltä osin Huuhkanpuistoon. Tontin eteläosaan on asemakaavassa merkitty kaasuputkea varaten varattu alueen osa. Vuokrasopimuksen mukaisesti alueelle tulee rakentaa kolmen vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituspäivästä uudisrakennus, jonka kerrosala on vähintään k-m². Ajoneuvoliittymä tontille on osoitettu Viestitieltä. Pohjoisen teollisuustonteista läntisempi on rakentamaton, itäisemmällä sijaitsee valmisbetoniasema. Viestitien länsipuolella sijaitsee tuleva hakemurskausterminaali, jonka maanrakennustöistä muodostuva kivi on tarkoitus murskata terminaalin alueella. Lähin asuinkiinteistö sijaitsee alueen koillispuolella, noin 140 metrin etäisyydellä sitä lähimmästä louhintapaikasta. Kiinteistö sijaitsee asemakaavan T-2 alueella eli teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueella. Luoteispuolella lähimmät yksittäiset asuinrakennukset sijaitsevat 450 metrin ja yli 600 metrin etäisyydellä kiinteistön rajasta.

3 Kohteen länsipuolella, reilu 400 metrin etäisyydellä louhittavasta kiinteistöstä, Turun Seudun Energian voimalaitoksen läheisyydessä, sijaitsevat rakennukset, jotka toimivat tällä hetkellä voimalaitostyömaan työntekijöiden asuntolana. Ne poistuvat asuinkäytöstä voimalaitoksen valmistuttua vuonna Lähimpään vapaa-ajankiinteistöön on matkaa yli 800 metriä. Tontin läheisyydessä sijaitsevat Fingrid Oyj:n ja Kraftnät Åland Ab:n sähköasemat sekä Turun seudun Kaukolämpö Oy:n kaukolämmön siirtotunneli, jotka huomioidaan louhintatöiden yhteydessä. Vuokra-aluetta on käytetty aikaisemmin maanläjitysalueena. Alueella on edelleen puiden kantoja. Alueella on suoritettu maaperän pilaantuneisuustutkimus, josta on laadittu tutkimusraportti Tutkimukset on tilannut Naantalin kaupunki. Raportin mukaan alueella ei ole todettu pilaantunutta maa-ainesta, eikä alueella ole maaperän puhdistustarvetta. Puuston poiston ja pintamaiden kuorimisen yhteydessä löytyvät mahdolliset jätteet lajitellaan ja toimitetaan asian mukaisesti hyödynnettäviksi tai loppusijoitettaviksi. Toiminta ei sijoitu pohjavesialueelle. Lähin luokiteltu pohjavesialue, Lietsala , sijaitsee runsaat kaksi kilometriä rakentamispaikalta koilliseen. Alue on luokiteltu vedenhankintaa varten tärkeäksi pohjavesialueeksi. LAITOKSEN TOIMINTA Yleiskuvaus toiminnasta Tonttia tullaan louhimaan sitä ympäröivän maanpinnan, lännessä Viestitien tasoon. Louhinta etenee länsi-itä suuntaisesti. Louhittu kiviaines murskataan tontilla. Maanläjitystoiminnan jäljiltä tontilla oleva karkeampi maa-aines murskataan. Hienompi aines käytetään tontin täytön pohjarakenteeseen, parempilaatuinen aines seulotaan ja käytetään soveltuvin osin kohteisiin. Pintamaiden kuorinta ja seulonta tehdään kaivinkoneella ja pyöräkuormaajalla, seulonta tapahtuu tela-alustaisella tasoseulalla. Pintamaita sijoitetaan tontin koilliskulmaan. Louhinta Louhintaan liittyy poraus ja kiven irrottaminen räjäyttämällä. Panostaja laatii kenttäkohtaiset panostussuunnitelmat. Poratut panostusreiät panostetaan, peitetään kumimatolla ja räjäytetään. Louhintaan käytetään 1-2 poravaunua ja se tapahtuu asutuskeskusräjäytyksenä. Räjähteitä ei säilytetä työmaalla vaan räjäyttäjä tuo ne mukanaan.

4 Kalliota louhitaan kiinteistön länsi- ja keskiosassa. Louhinta etenee länsi-itä suuntaisesti alkaen tontin länsiosasta. Louhintataso tulee olemaan korkeudessa +22, joka on Viestitien ja pohjoisen tontin pinnan kanssa samalla tasolla. Maaston korkeusasema on nykyisin korkeimmillaan noin metriä. Louhittavan alueen länsi- ja eteläpuolelle muodostuu kallioseinämät, jotka toimivat murskaustoiminnan näkö- melu- ja pölyesteinä. Myös itäreunaan jää korkeampi maastonmuoto estämään melun leviämistä lähimmän asuinrakennuksen suuntaan. Louhittavan kiviaineksen määräksi on arvioitu yhteensä tonnia. Kalliopinnan taso eri puolilla tonttia ei ole tiedossa, joten kyseessä on arvio. Määrän ei pitäisi olla arvioitua määrää suurempi. Murskaus Murskauslaitos sijoittuu syntyvään louhokseen. Kun koko suunniteltu alue on louhittu, murskaus tapahtuu alueen keski- ja eteläosassa. Murskaukseen käytetään kolmen murskausyksikön yhdistelmää. Etumurskaimena on Nordberg Lokomo LT 125, välimurskaimena Nordberg LT 300 GB-S ja jälkimurskaimena saman valmistajan LT 300 GBP. Murskaimet ovat siirrettäviä tela-alustaisia murskausyksikköjä. Niiden kuljettimet on koteloitu pöly- ja meluhaittojen vähentämiseksi. Suuremmat kivilohkareet rikotetaan iskuvasaralla ennen murskaamista, koska räjäytysten voimakkuus pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Rikotus tapahtuu louhintarintauksen läheisyydessä. Paikalta louhittavan kiviaineksen lisäksi alueelle tuotaisiin murskattavaksi maksimissaan tonnia kiviainesta läheisiltä rakentamiskohteilta. Kiviaines kuljetettaisiin paikalle yksittäisinä erinä. Murskeen varastointi ja kuljetus Murske varastoidaan kasoissa rakennuspaikalla. Murskekasat sijoitetaan tontin pohjoisrajalle, lähelle liittymää sekä louhittavan alueen itäpuolelle itäosaan. Murske kuljetetaan suoraan hyödyntämiskohteisiin pääasiassa toiminnanharjoittajan omilla kasettirekoilla. Toiminnan ajankohta Murskaus- ja louhintatoiminta tapahtuu viiden vuoden aikana, syksystä 2016 syksyyn Louhintaa ja murskausta tehdään 2-3 viikon jaksoissa. Jaksot toistuvat parin kuukauden välein. Kahden viikon jaksossa louhintaan kuluu kolmesta neljään työpäivää. Louhinta tehdään kunkin toimintajakson aluksi ja irrotettu kiviaines murskataan vasta sen jälkeen. Päivittäiset työskentelyajat ovat seuraavat:

5 Murskaaminen viikottainen toiminta-aika ma-pe klo päivittäinen toiminta-aika pääosin klo , koska toiminta-aika sisältää myös laitteistojen huoltoajat Poraaminen viikottainen toiminta-aika ma-pe klo päivittäinen toiminta-aika pääosin klo , koska toiminta-aika sisältää myös laitteistojen huoltoajat Rikotus viikottainen toiminta-aika ma-pe klo päivittäinen toiminta-aika klo Räjäyttäminen viikottainen toiminta-aika ma-pe klo päivittäinen toiminta-aika klo Kuormaus ja kuljetus viikottainen toiminta-aika ma-pe klo päivittäinen toiminta-aika klo Raaka-aineet, polttoaineet ja kemikaalit ja niiden varastointi Tuotannossa käytetään kalliosta irrotettavaa louhetta vuodessa maksimissaan tonnia ja toiminta-aikana maksimissaan tonnia. Kiviainesta tuodaan muualta vuosittain tonnia ja toiminta-aikana maksimissaan tonnia. Kiviaines varastoidaan tontilla varastokasoissa. Louhittu kiviaines pyritään murskaamaan mahdollisimman pian. Varastokasat sijoitetaan jo louhitulle alueelle, alkuvaiheessa tontin itäosaan siten, etteivät ne ole muuta ympäristöä korkeammalla. Varastokasoilla pyritään myös estämään melun kulkeutumista. Polttoaine varastoidaan tontilla 5 m³ kaksoisvaippasäiliössä. Polttoaineen maksimikulutus vuodessa on 7 tonnia. Öljyä käytetään vuodessa maksimissaan 200 litraa. Öljyt säilytetään huoltoautossa. Räjähdysaineina käytetään Fordyn dynamiittia maksimissaan 0,15 tonnia, Vihtavuori pussitettua anfoa maksimissaan 2,2 tonnia ja aniittia maksimissaan 0,3 tonnia. Kiviaineksen kastelussa käytettävä vesi tuodaan tarvittaessa paikalle säiliöillä. Liikenne

6 Toiminnasta aiheutuu Viestitielle vähäisesti raskasta liikennettä muualta tuotavan louheen kuljettamisesta ja murskeen kuljettamisesta alueelta. Murskattu kiviaines kuljetetaan alueelta kasettirekoilla suoraan käyttökohteeseen. Murske- ja louhekasat sijoitetaan tontilla alueen reunoille ja liikennöinti tapahtuu alueen keskiosissa. Aluetta ei päällystetä. Päivittäinen liikennemäärä vaihtelee tuotantotilanteesta ja murskeen menekistä riippuen. Kuljetukset ajoittuvat arkipäiviin klo väliselle ajalle ja ne suuntautuvat Viestitietä pitkin pohjoiseen. Liikennöinti tapahtuu olemassa olevaa katuverkko pitkin. Käynti tontille tapahtuu Viestitien kautta. Kyseessä on yleinen asfaltoitu tie. Toiminnan ollessa vilkkaimmillaan ajoneuvoja käy tontilla päivässä noin 20. Energiankulutus Murskaimissa on omat moottorit. Polttoaineena on kevytpolttoöljy. YMPÄRISTÖNKUORMITUS JA SEN RAJOITTAMINEN Päästöt ilmaan Pölyämistä aiheutuu pintamaiden poiston, louhinnan, murskauksen ja kiviaineksen kuljettamisen yhteydessä. Pölyämisen arvioidaan olevan paikallista ja rajoittuvan louhittavalle rakennuspaikalle. Pölyäminen riippuu osin vallitsevista olosuhteista kuten tuulisuudesta ja säästä. Tontilla olevat pintamaat ovat suhteellisen karkeita, joten ne pölyävät hienoa maa-ainesta vähemmän. Louhinnan aiheuttama pölyäminen on lyhytaikaista ja paikallista. Panostusreikien porausta tehdään panosten asentamista varten. Poraaminen on jaksottaista ja se ajoittuu toimintajaksojen alkuun, kun murskattavaa kiveä irroitetaan. Räjäytysten aiheuttama pölypulssi on lyhytaikainen ja pölyä esiintyy hyvin paikallisesti. Pöly on peräisin lähinnä irrotettavan kiven saumasta. Kamin irrotuksessa käytettävä räjähdysainemäärä on pieni, mikä osaltaan vähentää pölyn syntymistä. Louhinnan yhteydessä muodostuu lähinnä karkeita hiukkasia. Pölyämistä estää kumimattojen käyttö louhittavan kiviaineksen peitteenä. Murskauksen yhteydessä pölyämistä aiheutuu lähinnä murskatun kiviaineen tipahtaessa kuljettimelta kasalle. Pölyämistä voidaan vähentää kastelemalla kiviainesta. Kuljettimet on koteloitu. Myös pudotuskorkeutta säätämällä voidaan hillitä pölyämistä. Pölyn leviämistä pyritään ehkäisemään lisäksi varastokasojen sijoittelulla, sijoittamalla murskekasoja murskauksen ja häiriintyvien kohteiden väliin. Murskekasojen pölyäminen ei ole todennäköistä, koska murskeet ovat karkeita. Murskainta siirretään louhinnan etenemisen myötä siten, että louheen

7 kuljetus alueella voidaan minimoida. Louhinta ja murskaus pyritään tekemään mahdollisimman pitkään suojaavien rintausten takana. Liikenteestä aiheutuvaa tontin pölyämistä torjutaan tarvittaessa kastelemalla. Varastokasat estävät osaltaan alueella syntyvän pölyn leviämistä. Melu Melua ja tärinää aiheuttavia työvaiheita ovat poraus, räjäytykset, kiven rikotus ja murskaus. Lisäksi melua syntyy kiviaineksen lastauksesta ja kuljetuksesta. Räjäytykset tehdään asutuskeskusräjäytyksinä. Räjäytysten aiheuttamaa melua vaimennetaan käyttäen peitteenä kumimattoja. Murskauksen aiheuttamaa melua pienennetään käyttäen murskainta, jonka kuljettimet on koteloitu. Häiritsevimpiä työvaiheita tehdään klo välisenä aikana. Louhittavan alueen länsi- ja eteläpuolelle muodostuu kallioseinämät, jotka toimivat murskaustoiminnan näkö-, melu- ja pölyesteinä. Myös itäreunaan jää korkeampi maastonmuoto estämään melun leviämistä lähimmän asuinrakennuksen suuntaan. Hakemuksen liitteenä toimitetussa ympäristömeluselvityksessä on tarkasteltu hakemuksen mukaisen toiminnan aiheuttamaa melua hankkeen eri vaiheissa. Lisäksi on tarkasteltu hakemuksen mukaisen toiminnan ja rakenteilla olevan Naantalin voimalaitoksen sekä Viestitien länsipuolelle suunnitellun Energia- ja KierrätysParkki Oy:n hakemurskausterminaalin toiminnan aiheuttaman melun yhteisvaikutusta. Louhinnan alkuvaiheessa päiväajan keskiäänitaso alittaa tai on enimmillään 55 db(a) kaikilla ympäristön asuinkiinteistöillä. Alkuvaiheessa louhintaa seuraavan murskauksen, rikotuksen ja liikenteen päiväajan keskiäänitaso alittaa 55 db(a) kaikilla ympäristön asuinkiinteistöillä, kun murskaus ja rikotus tehdään louhoksen sisällä. Toiminnan käynnistyessä ennen louhoksen muodostumista murskauksesta aiheutuva ympäristön melutaso saattaa olla jonkin aikaa laskennan tulosta suurempi, kun murskaus joudutaan suorittamaan kallion päällä. Louhinnan loppuvaiheessa päiväajan keskiäänitaso ylittää 55 db(a) lähimmän asuinrakennuksen pohjois-, länsi- ja eteläpuolella ollen noin db(a), mutta alittuu muilla ympäristön asuinkiinteistöillä. Louhintaa seuraavan murskauksen, rikotuksen ja liikenteen päiväajan keskiäänitaso alittaa 55 db(a) kaikilla asuinkiinteistöillä. Tilanne on vastaava, kun koko alue on louhittu. Melulaskennassa louhittavan alueen ja lähimmän asuinkiinteistön väliin on huomioitu jäävän vielä louhinnan päätyttyä

8 korkeampi kallion seinämä estämään murskausmelun leviämistä lähimmälle asuinkiinteistölle. Voimalaitoksen melulle eniten altistuvat asuinkiinteistöt ovat selvityksen mukaan länsipuolella olevat asuntolarakennukset, jotka poistuvat asuinkäytöstä voimalaitoksen valmistuttua. Selvityksen mukaan voimalaitoksen melutaso yhdessä alueen muiden melulähteiden kanssa on kyseisillä asuinkiinteistöillä päiväaikaan noin db(a) ja yöaikaan noin db(a). Maskun Murske Oy:n louhinta- ja murskaustoiminnan aiheuttama päiväajan keskiäänitaso kyseisillä kiinteistöillä on laskennan mukaan suurimmillaan alle 45 db(a) ja pääosalla aluetta alle 40 db(a), joten toimijoiden yhteismeluvaikutuksen on todettu alittavan 55 db(a) rakennuksilla. Yhteismeluvaikutuksen on todettu olevan todennäköisesti rakennuksen osalta pääosan aikaa merkityksetön, koska melun aiheuttajat sijaitsevat kohteista katsottuna eri ilmansuunnissa ja tuulen suunnalla on merkittävä vaikutus melun leviämiseen. Suunnitteilla olevan hakemurskausterminaalin ja Maskun Murske Oy:n toiminnan yhteismelu laskennan perusteella alittaa päiväajan keskiäänitason 55 db(a) kaikilla ympäristön asuinkiinteistöillä. Laskennan perusteella melutaso on suurimmillaan yli 50 db(a) muutamilla asuinrakennuksilla Maskun Murske Oy:n toimipisteen luoteis- ja itäpuolella. Murskauksessa syntyvää melua voidaan vähentää kuljettimien koteloinnilla, murskekasojen sijoittelulla sekä suorittamalla murskaus mahdollisimman lähellä ja pitkään rintausten suojassa. Toiminnan aiheuttama melu on paikallista. Tärinä Tärinää aiheutuu lähinnä räjäytyksistä. Räjäytykset suoritetaan asutuskeskusräjäytyksinä. Räjäytyksistä tiedotetaan lähimmille naapureille etukäteen ja huolehditaan asianmukaisista suojauksista. Jätevedet ja hulevedet Alueella ei synny jätevesiä. Hulevesijärjestelyt toteutetaan rakentamisen yhteydessä. Kiviaineksen kastelussa käytettävä vesi haihtuu kiviaineksesta. Vettä käytettäessä huolehditaan siitä, ettei sitä valu alueen ulkopuolelle tai lammikoidu alueelle. Jätteet ja niiden käsittely Sekajätettä syntyy pieniä määriä ja se kuljetetaan yrityksen varikolle, josta edelleen jätteenkäsittelykeskukseen yrityksen muun jätehuollon yhteydessä.

9 Metalliromua syntyy satunnaisesti. Se kuljetetaan myös yrityksen varikolle, josta edelleen Kuusakoski Oy:lle yrityksen muun metalliromun toimittamisen yhteydessä. Mahdollinen öljyinen jäte, kuten jäteöljyt ja öljynsuodattimet kuljetetaan yrityksen varikolle, josta ne toimitetaan muiden vaarallisten jätteiden kanssa Ekokem Oy:lle. Vaarallisten jätteiden kirjanpito on osana yrityksen muuta vaarallisten jätteiden kirjanpitoa. Päästöjen estäminen maaperään ja pohjaveteen Kevytpolttoöljy varastoidaan kiinteistöllä 5m³ kaksoisvaippasäiliössä. Säiliö on lukittava ja se on varustettu ylitäytönestimellä. Louhinta- ja murskauslaitteistoissa käytettävät öljyt varastoidaan työmaan välittömässä läheisyydessä olevassa huoltoautossa. Varastoitavat määrät ovat maksimissaan noin 200 litraa hydrauli- ja moottoriöljyä. Alueella ja kuljetuskalustossa on imeytysainetta mahdollisten vuotojen varalle. Paras käyttökelpoinen tekniikka ja ympäristön kannalta parhaiden käytäntöjen soveltaminen Parasta käyttökelpoista tekniikkaa ja ympäristön kannalta parhaiden käytäntöjen soveltamista ovat hakemuksen mukaan melun ja pölypäästöjen vähentämiseen ja rajoittamiseen käytettävät toimet. VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN Toiminnalla ei katsota olevan vaikutuksia yleiseen viihtyvyyteen, ihmisten terveyteen, eikä vesistövaikutuksia. Toiminta sijoittuu teollisuusalueelle ja on määräaikaista. Toiminnalla mahdollistetaan tontin käyttö asemakaavan mukaiseen tarkoitukseen. Kiviaineksen murskaus louhintapaikalla vähentää kiviaineksen kuljetuksia. Tontilla oleva oja putkitetaan siltä osin, kuin sen lähettyville läjitetään maa-aineksia. Etukäteen arvioiden murskauksesta aiheutuu eniten pölyämistä. Sitä voidaan hallita kiviaineksen kastelulla ja varastokasojen sijoittamisella siten, että ne estävät pölyn leviämistä ympäristöön. TOIMINNAN VAIKUTUSTEN TARKKAILU Louhinta- ja murskaustoiminnan käyttötarkkailuksi esitetään aistinvaraista tarkkailua. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA TOIMET

10 ONNETTOMUUKSIEN EHKÄISEMISEKSI Louhinta tehdään asutuskeskusräjäytyksenä. Räjähdysainetta ei säilytetä työmaalla vaan räjäyttäjä tuo ne mukanaan. Räjäytyksistä ilmoitetaan etukäteen lähimmille naapureille. Ennen räjäytystä varmistetaan, ettei ulkopuolisia ole louhittavalla alueella ja annetaan varoitukseksi äänimerkki. Tarvittaessa pysäytetään liikenne. Räjäytysten yhteydessä kiviaineksen lentäminen estetään käyttämällä peittoina kumimattoja. Öljy- ja polttoainevuotojen varalta alueelle varataan imeytysainetta. Työntekijät ovat käyneet työturvallisuus-, tieturva- ja tulityökurssit. TOIMINNAN ALOITTAMINEN MAHDOLLISESTA MUUTOKSENHAUSTA HUOLIMATTA Toiminnanharjoittaja hakee ympäristölupahakemuksessa lupaa aloittaa hakemuksen mukainen kiviaineksen irrotus ja murskaaminen ennen lupapäätöksen lainvoimaiseksi tuloa. Hakija perustelee toiminnan aloittamisluvan myöntämistä mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta sillä, että toiminta ei ole ristiriidassa asemakaavan kanssa. Alueen maanvuokrasopimuksen ehtona on rakentamisvelvoite, jonka mukaan vuokramies sitoutuu rakentamaan asemakaavan, rakennusjärjestyksen ja hyväksyttyjen piirustusten mukaisen uudisrakennuksen, jonka kerrosala on vähintään k-m² vähintään kolmen vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituspäivästä lukien eli mennessä. Naantalin kaupunginhallitukselle on jätetty hakemus rakentamisvelvoitteen jatkamisesta asti. Naantalin kaupungin rakennusvalvonta on myöntänyt rakentamiseen rakennusluvan R. Luvanhakija on ilmoittanut olevansa valmis jättämään tilanteen ennallistamista varten suuruisen talletuksen tai rahalaitoksen antaman vakuuden. HAKEMUKSEN KÄSITTELY Hakemuksesta tiedottaminen Hakemusta koskevat asiakirjat ovat olleet nähtävillä Naantalin kaupungin palvelupisteessä kuulutusajan Kuulutus on ollut kuulutusajan nähtävillä Naantalin kaupungin virallisella ilmoitustaululla ja kaupungin internetsivuilla. Kuulutus on julkaistu Rannikkoseutu-lehdessä Hakemuksesta on tiedotettu lähetetyillä kirjeillä naapureita ja muita lähialueen kiinteistöjen omistajia ja haltijoita. Tarkastukset Kiinteistöllä on suoritettu tarkastus Tarkastuksesta on laadittu muistio, joka on liitetty ympäristölupahakemusasiakirjoihin. Tarkastuksessa esiin tulleet tarkennukset on huomioitu toiminnan kuvausosassa.

11 Lausunnot Hakemuksesta on pyydetty lausunnot Naantalin kaupungin terveydensuojeluviranomaiselta, joka on Raision kaupungin terveysvalvontajaosto, Varsinais-Suomen Pelastuslaitokselta sekä Turvallisuus ja Kemikaalivirasto TUKESilta. Raision kaupungin terveysvalvonta, terveystarkastaja Kirsi Puola : "Toiminnassa tulee noudattaa kivenlouhimojen ja -murskaamojen ympäristönsuojelusta asetettuja vaatimuksia (VnA 800/2010) sekä parasta käyttökelpoista tekniikkaa melu- ja pölyhaittojen estämiseksi. Murskauslaitos tulee sijoittaa syntyneen louhoksen pohjalle heti, kun se on teknisesti mahdollista. Toiminnassa tulee huolehtia, että melusuojaus on riittävä myös ennen louhoksen muodostumista sekä louhinnan loppuvaiheessa. Toiminnan aiheuttama melutaso tulee selvittää ympäristössä tehtävillä melumittauksilla toiminnan käynnistyttyä." Varsinais-Suomen Pelastuslaitos : "Luvan hakija esittää, että kohteessa tullaan varastoimaan työkoneiden polttoaineena enintään 5 m³ polttoöljyä maanpäällisessä 2-vaippasäiliössä. Vaarallisten kemikaalien määrä ei ylitä kemikaaliturvallisuuslaissa (390/2005) ja vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin valvonnassa annetussa asetuksessa (685/2015) säädettyä kyseisen kemikaalin käsittelyn ja varastoinnin ilmoitusvelvollisuuden vähimmäismäärää. Vaarallisten kemikaalien säilytys tulee kuitenkin toteuttaa huolellisuus- ja varovaisuusperiaatetta noudattaen siten, että mahdolliset vuodot ovat havaittavissa ja vahinkotapauksissa kemikaali voidaan kerätä talteen. Kohteeseen tulee hankkia riittävä ja tarkoituksenmukainen alkusammutusja vuodonhallintakalusto. Hakemusasiakirjoissa esitettyjen louhintaräjähteiden mahdolliseen varastointiin alueella tulee hakea säädöksissä edellytetty lupa Turvallisuusja kemikaalivirastolta (Tukes) ennen varastoinnin aloittamista. Muilta osin Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella ei ole toimialaansa liittyvää huomautettavaa Maskun Murske Oy:n ympäristölupahakemukseen."

12 Turvallisuus- ja kemikaalivirasto ilmoitti , ettei sillä ole lausuttavaa hakemuksesta. Muistutukset ja mielipiteet Kaanaa-Viluluoto-Luolalan asukas- ja yritysyhdistys ry, : "Muistutuksen antaja vastustaa jyrkästi ympäristöluvan myöntämistä Maskun Murske Oy:n haetulle toiminnalle, joka koskee louhittavan kiviaineksen murskausta ja muualta tuotavan kiviaineksen murskauksesta tontilla. Naantalin kaavoitus- ja ympäristölautakunta on jo myöntänyt ympäristöluvan Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n puunmurskaustoiminnalle. Maskun Murske Oy:n lupahakemusta koskeva kiinteistö sijaitsee aivan Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n kiinteistön vieressä. Tämän lisäksi Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristöluvassa ilmoitetut meluarvot tulevat alittamaan sallitut raja-arvot vain niukasti. Lisäksi kohteen lounaispuolelle on rakenteilla Naantalin voimalaitos, joten on selvää, että näin suurten hankkeiden aiheuttama yhteismeluvaikutus tulee ylittämään kaikki sallitut meluarvot. Naantalin kaavoitus- ja ympäristölautakunnan tulee hylätä Maskun Murske Oy:n ympäristölupahakemus jo tästä syystä. Maskun Murske Oy:n päivittäisiksi toiminta-ajoiksi on louhinnan ja murskauksen osalta esitetty maanantaista perjantaihin klo ja iskuvasaroinnin klo Louhintaan liittyviä työvaiheita ovat poraus ja kiviaineksen irrottaminen räjäyttämällä. Hakemuksen mukaan toiminnan mahdollisia vaikutuksia ympäristöön ovat melu, pöly ja tärinä. Toiminta-ajat olisivat samat kuin Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristöluvassa. Melu kuuluu ympäristönsuojelulain mukaisiin päästöihin, jotka voivat aiheuttaa ympäristön pilaantumista. Melun ylittäessä 55 db, voidaan puhua terveydelle haitallisesta ympäristön pilaantumisesta. Hakija on hakemuksessaan ilmoittanut, että lähin asuinkiinteistö sijaitsee alueen koillispuolella, noin 140 metrin etäisyydellä. Promethorin ympäristömeluselvityksessä mainitaan, ettei kyseisellä asuinkiinteistöllä asuta tällä hetkellä vakituisesti. Tieto ei pidä paikkansa: Kiinteistönomistaja on antanut vahvistuksen, että kiinteistö on asuttu. Eikä kiinteistön väliaikainen asumattomuus olisi edes perusteltu syy väheksyä asuinkiinteistön sijaintia ja tätä kautta puoltaa lupaa. Ympäristönmelun raja-arvot Valtioneuvoston asetus 800/2010

13 Kivenlouhimo, muu kivenlouhinta ja kivenmurskaamo on sijoitettava siten, että melua tai pölyä aiheuttavan toiminnon etäisyys asumiseen tai loma-asumiseen käytettävään rakennukseen tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan oleskeluun tarkoitettuun piha-alueeseen tai muuhun häiriölle alttiiseen kohteeseen on vähintään 300 metriä. Promethorin melumallinnuksessa myönnetään loppuvaiheen meluarvoksi db(a). Ilmoitettu arvo ylittää reippaasti sallitun 55 db:n raja-arvon. Muistutuksen antajat katsovat lisäksi, että mittauksissa saatuihin lukuihin tulisi valtioneuvoston päätöksen melutason ohjearvoista (993/1992) mukaisesti lisätä 5 db, koska murskauksesta sekä rikottamisesta syntyvä melu on luonteeltaan impulsiivista, iskumaista ja kapea-alaista. Jos ympäristölupa kuitenkin myönnetään, niin päivittäiseksi toiminta-ajaksi tulee sallia maksimissaan seitsemän tuntia. Toimintaa ei saa sallia muina aikoina, kuin arkisin klo välisenä aikana. Ympäristövaikutusten arviointimenettely Muistutuksen antajat katsovat, että hanke tulisi saattaa ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn. Lain ympäristövaikutusten arviointimenettelystä mukaisesti arviointimenettelyä sovelletaan erikseen luetteloitujen hankkeiden lisäksi yksittäistapauksessa sellaiseen hankkeeseen, joka todennäköisesti aiheuttaa laadultaan ja laajuudeltaan, myös eri hankkeiden yhteisvaikutukset huomioon ottaen, YVA-velvollisuuden piiriin kuuluvien hankkeiden vaikutuksiin rinnastettavia merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia. Vierekkäisille kiinteistöille on nyt suunnitteilla toimintoja, joiden melu ja pölypäästöt tulevat häiritsemään alueen muita yrityksiä sekä asukkaita. Luvan myöntämisen edellytykset Muistutuksen antaja katsoo, että ympäristönsuojelulain 49 :n mukaiset luvan myöntämisen edellytykset eivät täyty. Lupahakemuksen mukaisesta toiminnasta aiheutuu yksin tai yhdessä muiden toimintojen kanssa merkittävää ympäristön yleisen viihtyisyyden vähenemistä; ympäristön yleiseen virkistyskäyttöön soveltuvuuden vähentymistä; vahinkoa tai haittaa omaisuudelle taikka sen käytölle sekä muuta näihin rinnastettavaa yleisen tai yksityisen edun loukkausta. Lisäksi toiminnasta aiheutuu terveyshaittaa sekä eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n 1 momentissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Ympäristölupa on eräistä naapuruussuhteista annetun lain vastainen, sillä toiminnasta aiheutuu kohtuutonta rasitusta kiinteistön lähistöllä asuville (laki eräistä naapuruussuhteista, jatkossa NaapuruussuhdeL 17 )

14 Terveyshaitta on pilaantumisen eräs luvantarpeenlaji. Samalla se on ehdoton luvanmyöntämiseste. Viranomaisen tulisi varmistua täysin siitä, ettei terveyshaittaa toiminnasta synny, mikäli lupa myönnetään. Alueella, jolla on voimassa maakuntakaava tai oikeusvaikutteinen yleiskaava, on katsottava, ettei toiminnan sijoittaminen vaikeuta alueen käyttämistä kaavassa varattuun tarkoitukseen. Säännös muodostaa esteen sijoittaa toiminta lupahakemuksessa tarkoitetulle paikalle. Hanke on myös alueella voimassa olevan asemakaavan vastainen Mikäli ympäristölupa kuitenkin myönnetään, tulee lähimpiin kiinteistöihin asentaa jatkuvalla tiedonkeruulla toimivat melumittarit. Tämän lisäksi mittaustulokset tulee olla julkisia. Sijoituspaikan valinta Lupahakemuksen tarkoittama toiminta sijoittuu hyvin lähelle Vanton, Kaanaan ja Viluluodon asuinalueita. Muistutuksen tekijä katsoo, että erityisesti nämä asuinalueet ovat alttiita toiminnasta aiheutuville melu- ja pölypäästöille. Lupahakemuksen tarkoittaman toiminnan haittaa voidaan olennaisesti vähentää sijoittamalla toiminta kokonaan kauemmas asuinalueista. Raision oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa vaikutusalueen lähiasuinalueet on kaavoitettu pientalovaltaisen asumisen reservialueeksi. Mikäli ympäristölupahakemus myönnetään, estyy todennäköisesti alueen käyttö kaavan mukaiseen käyttötarkoitukseen ja alue tulee kaavoittaa uudelleen. Peruste muodostaa esteen ympäristölupahakemuksen hyväksymiselle. Hanke on myös alueen voimassa olevan asemakaavan vastainen. Alue on varattu teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi T2-merkinnöin. Asemakaava osoittaa alueiden käytön yksityiskohtaisen järjestämisen, eikä rakentamista tai ympäristöluvan mukaista toimintaa tule suorittaa sen vastaisesti. Kyse on teollisuusalueelle epätyypillisestä toiminnasta. YSL 199 :n mukainen lupa aloittaa toiminta Muistutuksen antajat katsovat, että toiminnalle ei tule antaa aloituslupaa muutoksenhausta huolimatta. Luvan hakija ei ole esittänyt sellaista painavaa perustetta, jonka perusteella lupa tulisi ympäristönsuojelulain mukaisesti antaa. Luvan hakija on vedonnut siihen, että kaavan mukainen kiinteistön käyttötarkoitus sallii lupahakemuksessa tarkoitetun toiminnan. Tämä ei ole laissa tarkoitettu erityinen peruste. Sitä ei ole myöskään yleinen etu, toiminnasta aiheutuva luvan hakijan mukaan määräykset alittava melu tai se, ettei toiminnasta aiheudu ympäristölle pysyviä muutoksia." Turun Seudun Kaukolämpö Oy :

15 "Turun Seudun Kaukolämpö Oy:n (TSK) kaukolämpötunneli sijaitse kiinteistön Viestitie 6 eteläpuolella noin 150 metrin etäisyydellä. Tunneliin on asennettu lämmönsiirtoa varten paineelliset putkistot, joissa virtaavan veden lämpötila vaihtelee o C. Tunnelin läheisyydessä suoritettava louhinta voi aiheuttaa kaukolämpötunnelissa kalliokappaleiden putoamista tai avata kalliorakoja. Putoavat kalliokappaleet saattavat vaurioittaa kaukolämpöputkistoja johtaen pahimmassa tapauksessa putken repeämään. Tunnelin pohjalle putoavat kappaleet aiheuttavat myös tapaturmariskin tunnelissa liikkuvalle huoltohenkilöstölle. Mikäli tunnelin ulkopuolinen toiminta aiheuttaa vauriota ja/tai haittaa itse tunnelille tai siinä oleville lämmönsiirtojärjestelmille, ovat kohteen rakennuttaja/urakoitsija vastuussa kaikista aiheuttamistaan seuraamuksista. Tähän kuuluvat myös vaurioista johtuvat seurannaisvaikutukset, kuten esim. mahdollisesta lämmönjakelun häiriintyminen. Lisäksi hankkeen rakennuttajan on korvattava sen suunnitteluun ja/tai toteutuksen seurantaan kuuluvat TSK:n kulut. Hankkeen suunnitteluvaiheessa tulee suorittaa tunnelin ennakkokatselmus, johon osallistuvat hankkeen kalliosuunnittelusta vastaava edustaja sekä TSK:ta edustava taho. Katselmuksessa määritellään mm. mahdollisesti tarvittavat kaukolämpötunnelin lujitus- ja suojaustarpeet sekä turvallisuutta koskevat vaatimukset ja työnaikainen seuranta. Katselmuksen järjestämisestä vastaa hankkeeseen ryhtyvä ja siitä laaditaan pöytäkirja. Louhintasuunnitelma ja työnaikainen seurantaohjelma tulee esittää TSK:n tarkistettavaksi. Tarkistaminen ei kuitenkaan poista hankkeen rakennuttajan vastuuta." Fingrid Oyj : "Naantalin sähköaseman ja sieltä lähtevien voimajohtojen läheisyydessä voidaan suorittaa kallion louhintaa ja murskausta ottamalla sähköaseman ja voimajohtojen osalta huomioon seuraavaa: Sähköaseman ja voimajohtojen huomioiminen sekä mahdollinen katselmus Alueella sijaitseva Naantalinsalmen sähköasema sekä sieltä lähtevät sähköjohdot tulee huomioida louhintaa ja murskausta suunniteltaessa ja louhittaessa. Osoitteessa Viestitie 6, Naantali (kiinteistö ) tehtävä louhinta ja murskaus tulee tehdä sellaisin työmenetelmin, että pöly ja tärinä eivät ylety sähköasemalle tai voimajohtoihin. Siirryttäessä tekemään louhinta- ja räjäytystöitä 100 metriä lähempänä Naantalinsalmen sähköaseman aitaa tai voimajohtoja on alueella pidettävä

16 katselmus. Katselmuksessa on tarkoitus käydä läpi turvalliset työskentelytavat voimajohdon läheisyydessä sekä samalla katsoa pylväsrakenteiden ja johtimien senhetkinen kunto." "Louhinnan suorittaja vastaa henkilökuntansa työturvallisuudesta työskenneltäessä jännitteisen voimajohdon läheisyydessä sekä kaikista niistä vahingoista, joita sähköasemalle, voimajohdolle tai sähkönsiirrolle saattaa aiheutua louhinnan seurauksena. Tällaisia ovat esimerkiksi likaantuneiden eristimien puhdistuksen aiheuttamat häiriöt ja katkokset sähkön siirrossa. Räjäytystyöt Työn suorittajan on hankittava kaikki viranomaisen vaatimat luvat ja tehtävä ilmoitukset räjäytystoiminnasta alueella. Räjäytystöissä on noudatettava ajan tasalla olevia normeja. Kaikki 100 metriä lähempänä sähköasemaa tai voimajohtoa tehtävät räjäytykset on aina erikseen kirjallisesti suunniteltava. Kirjallinen louhintasuunnitelma, jossa voimajohto on huomioitu, on toimitettava katselmuksen pitäjälle kaksi viikkoa ennen katselmusta. Kun johdon läheisyydessä suoritetaan räjäytystöitä, on räjäytyskohteet suojattava niin hyvin, ettei sähköasemalle tai johtoon pääse sinkoutumaan kiviä. Louheen heitto ja sinkoutuminen tulee suunnata voimajohdosta poispäin. Varsinkin johtimet ja eristimet sekä sähköasemalaitteet vioittuvat hyvin herkästi. Louhinnassa ei saa käyttää niin suuria räjähdysainemääriä, että räjäytyksistä aiheutuva kallion tärinä aiheuttaa sähköasemalaitteille, voimajohtopylväille tai niiden perustuksille minkäänlaista vahinkoa. Tarvittaessa lähimpien pylväiden perustuksiin tulee asentaa tallentavat tärinämittarit. Liitteenä on ohje Maa-aineksen louhinta ja murskaus voimajohtojen läheisyydessä." Fingrid Oyj:n lausunnossa on lisäksi todettu vahingon, toiminnan päättymisen ja suunnitelmissa tapahtuvien muutosten ilmoittamisesta sekä lausunnon voimassaolosta. Hakija kuuleminen ja vastine Hakijalle on varattu hallintolain 34 mukaisesti mahdollisuus vastineen antamiseen annettujen lausuntojen sekä muistutusten ja mielipiteiden johdosta. Hakija on toimittanut seuraavan vastineen: "Turun Seudun Kaukolämpö Oy:n lausunto Lausunnossa on edellytetty hankkeen suunnitteluvaiheessa suoritettavaa tunnelin ennakkokatselmusta. Toiminnanharjoittajalla ei ole tähän huomauttamista. Fingrid Oyj:n lausunto

17 Lausunnossa esiin tuodut sähköaseman ja voimajohtojen huomioiminen sekä mahdollinen katselmus, räjäytystöiden suunnittelu ja kirjallisen louhintasuunnitelman toimittaminen katselmuksen pitäjälle, räjäytyskohteen suojaaminen sekä muut seikat ovat kaikilta osin sellaisia, että ne tullaan huomioimaan louhinnan ja murskauksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Raision kaupungin terveysvalvontajaoston viranomaislausunto Lausunnossa edellytetään toiminnan aiheuttaman melutason selvittämistä ympäristössä tehtävillä melumittauksilla toiminnan käynnistyttyä. Toiminnanharjoittaja on valmis osoittamaan melumittauksin, ettei toiminnan aiheuttama melutaso ylitä sille määrättyjä raja-arvoja. Muilta osin lausuntoon ei ole kommentoitavaa. Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksen lausunto Lausunnossa on edellytetty, että toimintapaikalle hankitaan riittävä ja tarkoituksenmukainen alkusammutus- ja vuodonhallintakalusto. Näin tullaan toimimaan. Lausunnossa on myös viitattu Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta haettavaan, louhintaräjähteiden mahdolliseen varastointiin alueella tarvittavaan lupaan. Louhintaräjähteitä ei tulla säilyttämään alueella, vaan räjäyttäjä tuo mukanaan kulloinkin päivän aikana tarvittavan räjähdeainemäärän. Kaanaa-Viluluoto-Luolalan asukas- ja yritysyhdistys ry:n muistutus Ympäristömelu raja-arvot ja toiminnan aiheuttamat melutasot Lähin asuinkiinteistö sijaitsee alle 300 metrin etäisyydellä toiminta-alueesta. Sen haltija on antanut suostumuksen tontille haettuun rakennuslupaan, eikä hän ole tuonut luvan hakija tietoon tyytymättömyyttään nyt käsiteltävän ympäristölupahakemuksen johdosta. Ympäristölupahakemukseen on liitetty Promethor Oy:n laatima ympäristömeluselvitys, jossa on tarkasteltu hakemuksen mukaisen toiminnan aiheuttamaa ympäristömelua Naantalin Luolalan alueella. Lisäksi on tarkasteltu toiminnan yhteismelua rakenteilla olevan voimalaitoksen ja suunnitellun haketerminaalin kanssa. Hakemuksen mukaisesta murskauksesta, rikotuksesta ja toimintaan liittyvästä liikenteestä aiheutuva melu alittaa valtioneuvoston asetuksen 800/2010 raja-arvon kaikilla ympäristön asuinkiinteistöillä, kun murskaus suoritetaan louhoksen pohjalla ja louhoksen reunat estävät melun leviämistä länteen ja itään. Louhinnan aiheuttama melu lähimmällä asuinkiinteistöllä on louhinnan

18 alkuvaiheessa noin 55 db(a) ja louhinnan loppuvaiheessa suurimmillaan noin db(a). Häiritsevimmän melun osalta päivittäistä toiminta-aikaa voidaan lyhentää ja melun leviämistä lähimmän häiriintyvän kohteen suuntaan hillitä esimerkiksi varastokasojen takana tapahtuvalla toiminnalla. Muilla asuinkiinteistöillä melutaso alittaa 55 db(a) louhinnan kaikissa vaiheissa. Toiminnan yhteismelu rakenteilla olevan voimalaitoksen ja suunnitellun haketerminaalin kanssa on muutamilla asuinkiinteistöillä päiväaikaan db(a). Millään asuinkiinteistöllä melu ei ylitä raja-arvoa 55 db(a). Tarkastellusta toiminnasta ei aiheudu yöaikaista melua. Hakemuksen mukainen louhinta ja murskaus ajoittuvat pääsääntöisesti arkisin klo 7-20 väliselle ajalle. Kiviaineksen rikotus tapahtuu klo 8-18 välisellä ajalla. Muistutuksessa esitetyt, hakemusta lyhyemmät päivittäiset toiminta-ajat tarkoittaisivat käytännössä sitä, että hakemuksen mukaiset toimintajaksot pitenisivät. Ympäristövaikutusten arviointimenettely Toiminnan aiheuttamat yhteisvaikutukset muiden alueelle suunniteltujen toimintojen kanssa on arvioitu, eivätkä ne selvityksen perusteella tule aiheuttamaan kohtuutonta haittaa. Luvan myöntämisen edellytykset Toiminta on suunniteltu siten, että asutuksen suuntaan toiminta voidaan nopeasti sijoittaa kallioseinämien taakse. Tämä ehkäisee entisestään melun ja pölyn leviämistä. Toiminnassa tulee huolehtia riittävästä pölyn- ja tärinän torjunnasta asutusta lähempänä sijaitsevien Naantalinsalmen sähköaseman ja sieltä lähtevien voimajohtojen vuoksi. Näin ollen pöly- tai tärinähaittaa asutukselle ei pääse syntymään. Hakemuksen mukainen toiminta ei ole jatkuvaa. Louhintaa ja murskausta tehdään 2-3 viikon jaksoissa, jaksot toistuvat parin kuukauden välein. Kahden viikon jaksossa louhintaan kuluu kolmesta neljään työpäivää. Louhinta tehdään kunkin toimintajakson aluksi ja irrotettu kiviaines murskataan vasta sen jälkeen. Lähimmän asuinrakennuksen jälkeen seuraavat sijaitsevat noin metrin etäisyydellä louhittavasta kalliosta. Lähin vapaa-ajanrakennus sijaitsee noin 850 metrin etäisyydellä. Asumisviihtyvyydelle ja terveydelle aiheutuvia haittoja on muistutuksessa liioiteltu. Sijoituspaikan valinta Alueen kaavoitukseen liittyvät seikat ja eri toimintojen sijoittuminen

19 alueelle ratkaistaan kaavoituksen yhteydessä. Louhintatyöllä mahdollistetaan asemakaavan mukainen rakentaminen tontilla. Toiminnan aloittaminen ennen luvan lainvoimaiseksi tulemista Vuokrasopimuksen mukaisesti alueelle tulee rakentaa kolmen vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituspäivästä uudisrakennus, jonka kerrosala on vähintään k-m². Naantalin rakennuslautakunta on myöntänyt , 25 rakentamiseen rakennusluvan R." KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISU YMPÄRISTÖPÄÄLLIKKÖ: Naantalin kaupungin kaavoitus- ja ympäristölautakunta myöntää Maskun Murske Oy:lle ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan kiinteistöltä louhittavan kiven murskaukselle sekä vähäisemmässä määrin muualta tuotavan kiven murskaukselle kiinteistöllä RN:o Lupa myönnetään viiden vuoden määräajaksi. Toiminta on sijoitettava ja mitoitettava sekä toimintaa harjoitettava hakemuksessa esitetyn ja annettujen lupamääräysten mukaisesti toteutettuna. Toiminnassa tulee huomioida Fingrid Oyj:n ja Turun Seudun Kaukolämpö Oy:n muistutuksissa esiintuodut asiat ja toimia esitettyjen toimenpiteiden mukaisesti. LUPAMÄÄRÄYKSET Yleiset lupamääräykset 1. Toimintaa on harjoitettava niin, ettei siitä aiheudu vaaraa tai haittaa ympäristölle tai terveydelle eikä muuta ympäristön vahingollista muuttumista, ympäristön roskaantumista tai yleisen viihtyisyyden alenemista. Toiminnanharjoittajan on tarvittaessa ryhdyttävä Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen edellyttämiin toimenpiteisiin haittojen ehkäisemiseksi tai poistamiseksi. Toimenpiteistä päätetään erikseen. 2. Toiminnanharjoittajan on seurattava toimintaan liittyvien tekniikoiden kehittymistä. Uutta käyttökelpoista tekniikkaa on otettava soveltuvin osin käyttöön, mikäli se vähentää toiminnasta aiheutuvan ympäristön pilaantumisen vaaraa ja on kohtuullisin kustannuksin

20 toteutettavissa hakemuksen mukaisessa toiminnassa. 3. Mikäli toiminnan päästöt tai niiden vaikutukset lisääntyvät tai toimintaa muuten olennaisesti muutetaan, on hakijan ilmoitettava asiasta Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle ja tarvittaessa tehtävä uusi lupahakemus. Toiminta 4. Kiven louhintaa ja murskausta saa tehdä viiden vuoden ajan välisenä aikana. Kiinteistön louhinnasta syntyvän murskattavan aineen määrä saa olla laitoksen toiminta-aikana enintään tonnia ja muualta kiinteistölle murskattavaksi tuotavan kiviaineen määrän enintään tonnia vuodessa. Alueen ulkopuolelta tuotavasta kiviaineksesta on pidettävä kirjaa. Kirjanpidosta on käytävä ilmi kiviaineksen alkuperä, määrä ja tuontiajankohta. 5. Toiminnassa tulee noudattaa seuraavia toiminta-aikoja: Melu Kiviaineen murskausta saa tehdä ajanjaksolla arkisin maanantaista perjantaihin klo ja ajanjaksolla arkisin maanantaista perjantaihin klo Poraamista saa tehdä ajanjaksolla arkisin maanantaista perjantaihin klo ja ajanjaksolla arkisin maanantaista perjantaihin klo Rikottamista saa tehdä arkisin maanantaista perjantaihin klo Räjäyttämistä saa tehdä arkisin maanantaista perjantaihin klo Kuormaaminen ja kuljettaminen on sallittua arkisin maanantaista perjantaihin klo Toimintaa ei saa harjoittaa virallisina pyhäpäivinä eikä niiden aattoina. 6. Laitoksen toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää lähimpien häiriintyvien kohteiden oleskelupihoilla päivällä klo keskiäänitasoa 55 db (LAeq) ympäristön muiden laitosten melulähteet mukaan lukien. Lähimmillä loma-asumiseen käytettävillä alueilla melu

21 ei saa ylittää päivällä klo keskiäänitasoa 45 (LAeq). Mikäli melu on luonteeltaan iskumaista tai kapeakaistaista, mittaustulokseen lisätään 5 db ennen sen vertaamista sallittuun melutasoon. 7. Kiviaineen louhinta- ja murskaustoiminnasta aiheutuvan melun leviämistä on torjuttava laitteistojen riittävällä koteloinnilla, varastokasojen sijoittelulla sekä jättämällä kiinteistön itä-, länsi ja eteläpuolelle melun leviämistä estävät riittävän korkeat maa-/kallioseinämät. Melulähteet on sijoitettava teknisten mahdollisuuksien mukaan toiminta-alueen alimmalle kohdalle. Poraus- ja murskaustoimia ei saa tehdä samanaikaisesti. 8. Louhinnan loppuvaiheessa porauksesta lähimmälle asuinkiinteistölle aiheutuvaa melua tulee torjua väliaikaisin meluestein sekä tarvittaessa käyttäen vaimennettua poravaunua tai muuta vastaavan tehokasta meluntorjuntakeinoa. 9. Toiminnasta aiheutuva melutaso on mittautettava ulkopuolista asiantuntijaa käyttäen lähimmissä häiriintyvissä kohteissa heti murskaustoiminnan alussa, kun murskain on siirtynyt paikalleen syntyneeseen louhokseen sekä louhinnan edettyä pidemmälle idän suuntaan. Melutasot on mittautettava poraukselle ja murskaukselle erikseen. Melumittauksia koskeva suunnitelma on toimitettava Naantalin kaupungin ympäristöviranhaltijalle hyväksyttäväksi vähintään kaksi viikkoa ennen ensimmäisiä mittauksia. Mittaustulokset on toimitettava viikon ja mittausraportti kuukauden sisällä mittausten suorittamisesta tiedoksi Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Mikäli melutasot ylittyvät, tulee luvanhaltijan ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin haitan poistamiseksi ja raportoida tehdyistä toimenpiteistä ympäristönsuojeluviranomaiselle. Mittaukset tulee uusia viikon sisällä tehtyjen toimenpiteiden jälkeen. Tarvittaessa Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen voi antaa meluhaittaa ja toiminta-aikoja koskevia tiukempia määräyksiä. Päästöt ilmaan 10. Toiminnasta aiheutuvat hiukkaspäästöt eivät saa ylittää alueilla, joilla asuu tai oleskelee ihmisiä ja joilla he

22 saattavat altistua ilman epäpuhtauksille valtioneuvoston asetuksessa 38/2011 hengitettäville hiukkasille (PM 10) esitettyjä raja-arvoja. 11. Pölylähteet on sijoitettava teknisten mahdollisuuksien mukaan toiminta-alueen alimmalle tasolle. Pölyn leviämistä on estettävä laitteistojen riittävällä koteloinnilla, pudotuskorkeutta säätämällä sekä kastelulla tai käyttämällä muuta pölyn leviämisen kannalta muuta parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Työmaateiden ja varastokasojen pölyäminen on estettävä riittävällä kastelulla tai muulla riittävällä pölynsidontakeinolla. Päästöjen estäminen maaperään ja pohjaveteen 12. Alueella saa varastoida öljytuotteita ainoastaan siellä käytettäviä koneita varten. Polttoaineiden ja muiden ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavien aineiden pääsy maaperään ja pohjaveteen tulee olla estetty. Polttoja voiteluaineiden sekä kemikaalien varastointi- ja käsittelyalueiden on oltava nesteitä läpäisemättömiä. 13. Polttonestesäiliön tulee olla kaksoisvaippallinen tai kiinteästi valuma-altaallinen säiliö. Säiliö on varustettava ylitäytön estävällä järjestelmällä, laponestolla ja tankkauslaitteistot lukittavalla sulkuventtiilillä. Säiliöön törmääminen ja sivullisten luvaton käyttömahdollisuus tulee estää. Polttonestesäiliön tulee olla määräaikaistarkastettu, niin että ensimmäinen tarkastus tulee tehdä kymmenen vuoden kuluessa säiliön käyttöönotosta ja seuraavat tarkastuksesta laaditun pöytäkirjan mukaisesti. Mikäli säiliötä kuljetetaan sisältäen polttoainetta, tulee säiliön olla maantiekuljetuksiin hyväksytty IBC-säiliö ja asetuksen mukaisesti määräajoin tarkastettu. 14. Voitelu- ja jäteöljyt sekä muut kemikaalit on varastoitava lukitussa tai valvotussa tilassa tiiviillä alustalla siten, etteivät ne poikkeustilanteissakaan pääse leviämään ympäristöön. 15. Alueen hulevesistä ei saa laitoksen toiminta-aikana aiheutua haittaa ympäristölle.

23 Jätteet ja niiden käsittely 16. Toiminnasta syntyvät jätteet on lajiteltava ja säilytettävä toisistaan erillään. Hyödyntämiskelpoiset jätteet on kerättävä erilleen ja toimitettava hyödynnettäväksi asianmukaiseen käsittelyyn. Vaaralliset jätteet on säilytettävä erillään ja varastoita tiivispohjaisessa kuivassa tilassa. Vaaralliset jätteet on toimitettava laitokseen, jolla on hyväksytty kyseisen jätteen vastaanotto. Jätehuollossa ja vaarallisten jätteiden varastoinnissa on noudatettava Turun kaupunkiseudun jätehuoltomääräyksiä ja jätelainsäädäntöä. Jätteiden muodostumista on pyrittävä ehkäisemään. 17. Vaarallisten jätteiden siirtoa varten on laadittava siirtoasiakirja, joka annetaan jätteen kuljettajalle luovutettavaksi edelleen vaarallisen jätteen vastaanottajalle. Siirtoasiakirja tai sen jäljennös on säilytettävä kolmen vuoden ajan. Poikkeukselliset tilanteet 18. Mahdollisista poikkeuksellisista tilanteista, jotka saattavat aiheuttaa haittaa ympäristölle, on ilmoitettava välittömästi Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluun ja ryhdyttävä välittömästi tarpeellisiin toimenpiteisiin päästöjen ja niiden leviämisen estämiseksi sekä päästöistä aiheutuvien vahinkojen torjumiseksi. Vastaavanlaisten häiriöiden toistuminen on estettävä. Toimenpiteistä, joihin on ryhdytty tilanteen korjaamiseksi on ilmoitettava ympäristönsuojeluviranomaiselle. Toiminnanharjoittajalla tulee riittävä ja tarkoituksenmukainen alkusammutus- ja vuodonhallintakalusto mahdollisten vahinkojen varalle. Kirjanpito ja raportointi 19. Luvan haltijan on pidettävä kirjaa toiminnasta ja toimintaan liittyvistä ympäristönsuojelun kannalta merkityksellisistä tapahtumista. Kirjanpitoon on merkittävä jäljempänä esitetyt raportointia varten tarvittavat tiedot. Kirjanpito on pyydettäessä esitettävä valvovalle viranomaiselle. Edellistä vuotta koskeva yhteenveto toiminnasta tulee toimittaa Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle vuosittain

24 helmikuun loppuun mennessä. Vuosiyhteenvedon tulee sisältää ainakin seuraavat tiedot: eri työvaiheiden toiminta-ajat louhitun ja murskatun kiviaineen määrä muualta alueelle murskattavaksi tuodun kiviaineen määrä, alkuperä ja tuontiajankohta alueella varastossa olevan murskeen ja murskaamattoman kiviaineen määrä vuoden lopussa yhteenveto mahdollisista päästöjä lisänneistä häiriöistä (ajankohta, syyt, vaikutukset, päästölisäys, valitukset, korjaustoimenpiteet) syntyneet jätteet, niiden laatu ja määrä sekä toimituspaikat Toiminnan lopettaminen 20. Toiminnan lopettamisesta on tehtävä ilmoitus Naantalin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Toiminnanharjoittajan tulee ennakolta, vähintään kolme kuukautta ennen, ilmoittaa toiminnan loppumisajankohdasta sekä esittää selvitys alueen siistimisestä ja mahdollisesta puhdistamistarpeesta ja puhdistamisesta. RATKAISUN PERUSTELUT Naantalin kaupungin kaavoitus- ja ympäristölautakunta katsoo, että edellä annetut lupamääräykset ovat tarpeen, jotta louhinta ja murskaustoiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset. Hakemuksesta esitetyt lausunnot ja muistutukset on otettu päätöksenteossa huomioon määrättäessä toiminta-ajoista, melun- ja pölyntorjunnasta, melumittauksista sekä vaarallisten aineiden varastoinnista. Toiminta ei ole voimassa olevan asemaakaavan vastaista ja sijoittuu alueelle, joka on ympäristöltään teollisuusaluetta. Louhinta perustuu rakennusvalvontaviranomaisen antamaan rakennuslupaan ja voidaan näin ollen toteuttaa Valtioneuvoston asetuksessa (800/2010) kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta annettua etäisyysvaadetta lähempänä. Ympäristöluvassa louhintaa on käsitelty murskaustoimintaan liittyvien yhteisvaikutusten osalta.

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 398/11.01.00.00/2017 28 Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristösihteeri Katja Holttinen 12.4.2017:

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto Kunnanhallitus 181 24.10.2016 Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto 710/10.03.00.09/2016 Kunnanhallitus 24.10.2016 181 Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut pyytää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 69 Konevuori Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava murskaustyö sekä hydraulisen iskuvasaran käyttö, Veturitie 15 HEL 2016-003765 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 197 NHP-Yhtymä Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintaja murskaustyö, Kuninkaantammenkierto 10-12 HEL 2016-009702 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (9) Asia tulisi käsitellä 14.1.2013 14 Ympäristölautakunnan lausunto Rudus Oy:n ympäristölupa-asiassa HEL 2013-015644 T 11 01 00 00 ESAVI/239/04.08/2012 Päätös Hakija

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Viranhaltijapäätös 1/6 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2018 Dnro 2356/11.01.00/2018 Asia Ilmoituksen tekijä Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Destia Oy Vanhatie

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 83 Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan vuoden 2017 käyttösuunnitelmat 3

Sisällysluettelo. 83 Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan vuoden 2017 käyttösuunnitelmat 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 14.12.2016 Sisällysluettelo Sivu 83 Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan vuoden 2017 käyttösuunnitelmat 3 84 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU VAASAN HALLINTO-OIKEUS Valitus ympäristöluvasta/ Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoittelurata/liedon Rakennus- ja ympäristölautakunta 101/25.6.2008 (Ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 542

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 542 PÄÄTÖS Helsinki 24.4.2007 Dnro UUS 2007 Y 153 115 Annettu julkipanon jälkeen No YS 542 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua ja tärinää koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS: SOUTH WEST KARTING FIN RY. YMPLTK 44 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 39 :n mukaisesta South West Karting FIN ry:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee moottoriurheiluradalle myönnetyn

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 11 Lujatalo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutustyö osoitteessa Risupadontie 1-5 HEL 2017-000392 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 80 Lemminkäinen Talo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutus osoitteessa Capellanaukio 1, Kalasatama HEL 2016-004638 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Hokkanen Timo

Yhteyshenkilö: Hokkanen Timo ASIA ASIANOSAISET Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta (YSL 118 ), Crystone Oy Dnro 850/11010002/2017 Crystone Oy Kauppakatu 21 44100 Äänekoski Yhteyshenkilö: Hokkanen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2015 1 (5) 193 TeliaSonera Finland Oyj:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Höyläämötie 4-8 sekä Valimotie 3 ja 5 HEL 2015-009643 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 72 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila 2.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2015 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 24.07.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2015 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto 24.07.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2015 1 (7) 143 Skanska Infra Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava murskaustyö, Kruunuvuorenranta HEL 2015-007962 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Ympäristölupahakemusta on 17.9.2007 täydennetty louhinnan etenemistä kuvaavalla selostuksella ja kartalla.

Ympäristölupahakemusta on 17.9.2007 täydennetty louhinnan etenemistä kuvaavalla selostuksella ja kartalla. TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 703 09.10.2007 2 Ymp 7199-2007 (235) Ympäristölupahakemus / Maanrakennus ja Kuljetus Nylund Oy / Hitsarinkatu Tiivistelmä: - Ympkaalk 703

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12 Tekninen lautakunta 6 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Kuljetuspolar Oy:lle Teknltk 6 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija Kuljetuspolar

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSSUUNNITELMA

YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSSUUNNITELMA Ympäristömelu Suunnitelma PR3698 TY01 Sivu 1 (6) Rudus Oy Liisa Suhonen Turku 10.2.2016 YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSSUUNNITELMA Soran murskaus Kunnioittavasti Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Viikinportti

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen VASTINE Projekti Orimattila Hietala, kiviaineksen ottamisen meluselvitys Asiakas NCC Industry Oy Päivämäärä 13.7.2017 Vastaanottaja Taina Piiroinen Lähettäjä Janne Ristolainen Tiedoksi 1. Vastine Orimattilan

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro /15 Ympäristösihteeri

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro /15 Ympäristösihteeri Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA KFS Finland Oy Kellokukantie 4 01300 Vantaa Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Muistio. EPV TUULIVOIMA OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTO- LUPA (NORRSKOGEN 110 kv)

Muistio. EPV TUULIVOIMA OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTO- LUPA (NORRSKOGEN 110 kv) Muistio 31.3.2017 TEM/2453/05.03.03/2015 EPV TUULIVOIMA OY:N HAKEMUS SAADA LUNASTUSLUPA JA ENNAKKOHALTUUNOTTO- LUPA (NORRSKOGEN 110 kv) Lunastuksen tarkoitus Keskeiset oikeussäännökset EPV Tuulivoima Oy

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Ilmoituksenvaraisen toiminnan luvanvaraisuus YSL LIITE 4 YSL 89 :n muutos UUSI HANKE Olennainen muutos TOIMINTAKOKONAISUUS

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 90 Helsingin Talosiirto Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava murskaus, Metsäläntie 2-4 - Postintaival HEL 2015-014210 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi Liite 1 Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä Alueelle haetaan ympäristölupaa kallion louhintaan ja louheen murskaukseen, sekä pintamaiden vastaanottoon toistaiseksi alkaen vuodesta

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuuden ympäristöasiat Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuudesta mahdollisesti vaadittavia ilmoituksia ja lupia Meluilmoitus Ympäristönsuojelulaki 527/2014 Jätehuoltosuunnitelma Jätelaki 646/2011

Lisätiedot

Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys

Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys Mittausraportti_936 /2011/OP 1(8) Tilaaja: Endomines Oy Juha Reinikainen Pampalontie 11 82967 Hattu Käsittelijä: Symo Oy Olli Pärjälä 010

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 894

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 894 PÄÄTÖS Helsinki 28.6.2005 Dnro UUS 2005 Y 268 14 Annettu julkipanon jälkeen No YS 894 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua ja tärinää koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2015 1 (5) 195 Suomen Vesityö Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Itäinen Pihlajasaari HEL 2015-010166 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Hanketta koskevat luvat

Hanketta koskevat luvat Helsinki Helsingfors Dnro Dnr 31.8.2009 UUS-2008-R-22-531 PL 50 01531 Vantaa Viite / Hänvisning Veromiehenkylän maa-ainesten ottohankeet Asia / Ärende PÄÄTÖS YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIME- NETTELYN

Lisätiedot

Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely

Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely Lähde: Ympäristöministeriön muistio 3.7.2015 14.11.2016 Maa-ainesten jäteluonteen arvioinnin yleiset periaatteet Kaivetun maa-aineksen jäteluonnetta arvioitaessa

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (5) 10 Maarakennusliike Raimo T.A. Virtanen Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Pajuniityntie 3 ja 5 HEL 2015-000151 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö 1 (6) 38 VRJ Etelä-Suomi Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava murskaustyö, Koirasaarentie HEL 2013-002837 T 11 01 00 02 Päätös on tehnyt ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisen ilmoituksen johdosta

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta PÄÄTÖS UUDELY/3302/2019 25.4.2019 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta ILMOITUKSEN TEKIJÄN NIMI JA OSOITE

Lisätiedot

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 23.9.2015 29.9.2015 1 Hankkeen sijainti ja laajuus Hanke koskee n. 15 ha:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 115 Skanska Talonrakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhinta- ja paalutustyö, Alakiventie 9 HEL 2016-006450 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 193/11.01.00.00/2018 Pvm 21.2.2018 Annettu julkipanon jälkeen 28.2.2018 ASIA HAKIJA Haapasora Oy:n louhinta- ja murskaustoiminnan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

8 Päätös Peab Infra Oy:n meluilmoituksesta koskien kivenmurskausta osoitteessa Isokaari 30

8 Päätös Peab Infra Oy:n meluilmoituksesta koskien kivenmurskausta osoitteessa Isokaari 30 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 8 Päätös Peab Infra Oy:n meluilmoituksesta koskien kivenmurskausta osoitteessa Isokaari 30 HEL 2017-004697 T 11 01 00 02 Päätös yksikön päällikkö päätti hyväksyä Peab

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 2 Helsingin Talosiirto Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava murskaus, Metsäläntie 2-4 HEL 2015-014210 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Ympltk 36 Valmistelija ympäristönsuojelusihteeri Eeva-Maija Savola

Ympltk 36 Valmistelija ympäristönsuojelusihteeri Eeva-Maija Savola Ympäristölautakunta 36 27.11.2014 Kauhavanseudun Autoilijat / ympäristölupa Ympltk 36 Valmistelija ympäristönsuojelusihteeri Eeva-Maija Savola Ympäristönsuojelulain 27 :n mukaista ympäristölupaa haetaan

Lisätiedot

ILMOITUS POIKKEUKSELLISESTA TILANTEESTA, MELUILMOITUS YM. Päätös TikiRak Oy:n meluilmoituksesta: louhinta ja murskaus osoitteessa Lentolantie 17

ILMOITUS POIKKEUKSELLISESTA TILANTEESTA, MELUILMOITUS YM. Päätös TikiRak Oy:n meluilmoituksesta: louhinta ja murskaus osoitteessa Lentolantie 17 06.06.2019 Sivu 1 (6) Asia Asian tunnus, diaari Otsikko Ilmoituksen tekijä Asian vireilletulo Kuvaus toiminnasta ILMOITUS POIKKEUKSELLISESTA TILANTEESTA, MELUILMOITUS YM 2019-118-IPM Päätös TikiRak Oy:n

Lisätiedot

Kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamon. ympäristölupahakemus, Tausvaaran kallioalue, Metsähallitus Metsätalous Oy

Kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamon. ympäristölupahakemus, Tausvaaran kallioalue, Metsähallitus Metsätalous Oy Ympäristölautakunta 45 25.08.2016 Kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristölupahakemus, Tausvaaran kallioalue, Metsähallitus Metsätalous Oy 1805/77.772/2016 YMPLA 45 Asia Ympäristölupa

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 887/10.03.00.03/2016 77 Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Rakennustarkastaja Petri Ojanen 9.11.2016: Raision

Lisätiedot

RANTA-TAMPELLAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS LOUHEENMURSKAUSASEMA

RANTA-TAMPELLAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS LOUHEENMURSKAUSASEMA TAMPEREEN KAUPUNKI Keskusta-hanke RANTA-TAMPELLAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS LOUHEENMURSKAUSASEMA Tampere 25.4.2018 Raija Tevaniemi SISÄLTÖ YLEISTÄ... 3 LOUHEEN MURSKAUKSEN TARKOITUS... 3 LAITOKSEN SIJAINTIPAIKKA

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) 13 Kuusakoski Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2014-012351 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Kuusakoski Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2014 1 (5) 172 Rakennusliike Lehto Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava purkutyö osoitteessa Vattuniemenranta 4 HEL 2014-010952 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014)

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014) Pirkkalan kunta Ympäristöpäällikkö Viranhaltijapäätös 03.06.2014 2/2014 Sivu 1 1402 Taipaleentie 157 23660 Kalanti Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, (Dnro YMP 320/1402/2014)

Lisätiedot

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri Teknisen lautakunnan valvontajaosto 48 23.11.2011 MORENIA OY YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS HUOTARINVAARA 137/8/86/2011 VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri 16.11.201 Ympäristölupa soran murskaukseen ja varastointiin,

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 27.5.2015 7 340/15 Ympäristösihteeri. Yhteyshenkilö: Asko Putto. p.

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro 27.5.2015 7 340/15 Ympäristösihteeri. Yhteyshenkilö: Asko Putto. p. Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA Destia Oy Korjaamotie 5 49400 Hamina Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 54 Skanska Talonrakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava porapaalutustyö osoitteissa Rionkatu 14 ja Hampurinkuja 1 Länsisatamassa HEL 2016-003679 T 11 01

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista Annettu Helsingissä 27 päivänä toukokuuta 2010 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty ympäristöministeriön esittelystä,

Lisätiedot

ILMANLAATUSELVITYS. Kiviaineksen louhinta ja murskaus, asfalttiasema ja kierrätysasfaltin murskaus. Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä

ILMANLAATUSELVITYS. Kiviaineksen louhinta ja murskaus, asfalttiasema ja kierrätysasfaltin murskaus. Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä Ilmanlaatu Raportti PR Y1036 1 Sivu 1 (7) Markku Kantola Niemijärventie 92 07600 Myrskylä Turku 19.11.2013 ILMANLAATUSELVITYS Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja,

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA

KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA KÄYTÄNNÖN OHJEITA YMPÄRISTÖLUVAN HAKIJOILLE KUUSAMON, POSION JA TAIVALKOSKEN ALUEELLA Ympäristölupaa edellyttävät toiminnot Ympäristöluvan tarpeesta ja yleisestä (ympäristö)luvanvaraisuudesta säädetään

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN Kari Nieminen, Varsinais-Suomen ELY-keskus Salo 6.3.2013 Oikeus vesialueen ruoppaukseen VL 2:6: Lietteestä, matalikosta tai muusta niihin verrattavasta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 448/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 448/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) 82 Asianro 448/11.01.00/2013 Vastine Vaasan hallinto-oikeudelle/valitus ympäristölupapäätöksestä, Savon Kuljetus oy, kivenlouhimo ja murskaamo, Karttulan kylä,

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2015 1 (6) 88 Graniittirakennus Kallio Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhinta, Lapinmäentie, Vihdintie HEL 2015-005492 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVAA TOIMINTAA KOSKEVAN ILMOITUKSEN JOHDOSTA, MURSKAUS SEITAKURUN SORA-ALUEELLA

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVAA TOIMINTAA KOSKEVAN ILMOITUKSEN JOHDOSTA, MURSKAUS SEITAKURUN SORA-ALUEELLA Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä PÄÄTÖS Ympäristöterveyslautakunta Kauppakuja 2 A 1 19.3.2019 98800 Savukoski Dnro: Y/14/2019 PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA

Lisätiedot

Ympäristönsuojelumääräysten noudattaminen rakennustyömailla Helsingin kaupungin alueella.

Ympäristönsuojelumääräysten noudattaminen rakennustyömailla Helsingin kaupungin alueella. Ympäristönsuojelumääräysten noudattaminen rakennustyömailla Helsingin kaupungin alueella. Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Eeva Summanen 4.2.2013 Selvityksen tarkoitus ja tavoite Selvityksen tarkoituksena

Lisätiedot