Syysuutuuksia Esittelyssä 24 erilaista syyssipuliuutuutta ja 3 uutta valkosipulilajiketta eli 27 hyvää syytä istuttaa syksyllä sipuleita!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Syysuutuuksia 2015. Esittelyssä 24 erilaista syyssipuliuutuutta ja 3 uutta valkosipulilajiketta eli 27 hyvää syytä istuttaa syksyllä sipuleita!"

Transkriptio

1 2015, Exotic Garden Syysuutuuksia 2015 Esittelyssä 24 erilaista syyssipuliuutuutta ja 3 uutta valkosipulilajiketta eli 27 hyvää syytä istuttaa syksyllä sipuleita! Darwin-tulppaanit ovat vankkoja, upeita, n. 60 cm korkeita ja isokukkaisia. Nimensä ne ovat saaneet luonnontutkija Charles Darwinilta. Tulppaaneja on Euroopassa kasvatettu 1600-luvun alusta asti. Darwintulppaanit ilmestyivät kuitenkin vasta luvulla. Niiden kukinta-aika riippuu siitä, missä osassa maata sipuli kasvaa, sekä kevään sääolosuhteista. Darwintulppaani viihtyy sekä auringossa että puolivarjossa; varjoisammassa paikassa kukkimisaika on pidempi. Tämä tulppaani sopii useimpiin maalajeihin, mutta jäykkää savimaata ja hiekkamaata tulisi parantaa esimerkiksi turvemullalla. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi sipuleiden tulisi istutuksen jälkeen saada ennen maan routaantumista kehittää juuria 2-3 viikon ajan. Sipulit saavat olla maassa ympäri vuoden, niiin että ne pääsevät kasvattamaan sivusipuleita tulevien vuosien kukintaa varten Darwinhybriditulppaani, 'Apeldoorn' Darwinhybriditulppaani, sekoitus

2 Triumftulppaani 'Holland Beauty' Ruusunpunainen kaunotar, jonka terälehdissä on sulkamainen kuvio. Väri muuttuu terälehtien reunoja kohti asteittain valkoiseksi. Kukka on paitsi herkän kaunis, myös erittäin kestävä ja tarpeeksi vankka kestääkseen sekä kevään sateet että pienet lumisateet Triumftulppaani, 'Jackpot' Tällä kaunokaisella on tummanlilat terälehdet ja niissä huomiota herättävät, valkoiset reunukset. Oikea suursuosikki triumftulppaanien joukossa ja kukkapenkissä Tulppaani,'Wirosa' Tulppaani, 'Prinses Irene' Tällä romanttisen kauniilla tulppaanilla on isot, kerrannaiset kukat, joiden väri vaihtuu reunoja kohti mentäessä purppuranpunertavasta valkoiseksi. Todella hieno sekä kukkapenkissä että maljakossa. Tämä upea tulppaani on kaunis kuin auringonlasku. Tanakan vartensa ansiosta se seisoo tukevasti kukkapenkissä myös vähemmän suojaisilla paikoilla Tulppaani, kerrannainen myöhäinen 'Purple Peony' Voimakasvärinen tulppaani, joka kerrannaisine kukkineen kilpailee rohkeasti kevään ensimmäisen pionin paikasta. Tekee kukkapenkissä dramaattisen vaikutuksen ja on miedontuoksuinen. Helppo kasvattaa. Sopii sekä leikkokukaksi että ruukkuun.

3 Tulppaani, 'Ice Cream' Mahtavan kaunis kukkapenkin namipala, joka kiinnittää välittömästi huomion itseensä. Muistuttaa jäätelötötteröä: muutoin valkoisilla, kerrannaisilla kukilla on ikään kuin ruusunpunainen vohvelikuori. Istuta paikkaan, jossa liikut usein, niin pääset nauttimaan tästä ihanuudesta täysillä Ripsureunatulppaani 'Gorilla' Tuulen tuivertamine terälehtineen tämä tummanvioletti ripsureunatulppaani on aika huolettoman näköinen. Räväkän värinsä ja ripsureunaisten terälehtiensä ansiosta se on oikea katseenvangitsija sekä kukkapenkissä että -kimpussa. Sopii leikkokukaksi, erityisesti yhdessä syreenien kanssa Kevätsahrami 'King of the Striped' Kun tämä kuninkaallinen krookus nostaa päänsä mullasta, kevät on lähellä. Huurteisen valkoisine raitoineen sinivioletit terälehdet enteilevät talven lumen vaihtumista kevään sinitaivaaseen. Sopii sekä kukkapenkkiin ja ruukkuun että puitten ja pensaitten alle.

4 Tulppaani, Mixture 'Happiness' Tulppaani, Mixture 'Joyful' Tulppaani, Mixture 'Thrilling' Darwinhybriditulppaani 'Apricot Impression' Syreenitulppaani 'Bakeri Lilac Wonder' Matala kaunotar, jonka lilaan vivahtavan ruusunpunaisissa kukissa on keltainen keskusta. Kukat ovat kuin yötaivaalta pudonneita pieniä tähtiä. Pakollinen jokaisessa puutarhassa! Uskomattoman kaunis tulppaani, joka lyö laudalta kaikki kilpailijat! Sopii mainiosti myös leikkokukaksi.

5 Tulppaani 'Double you' Hyvin kaunis, pionimainen kukka, joka taatusti kerää katseita! Sopii mainiosti myös leikkokukaksi Triumftulppaani 'Tom Pouce' Puutarhan katseenvangitsija ja oikea kaunotar tulppaanien joukossa. Pehmeän ruusunpunaiset terälehdet, joiden väri muuttuu tyveä kohti mentäessä asteittain keltaiseksi. Vankan vartensa ansiosta nämä tulppaanit seisovat tukevasti myös vähemmän suojaisilla paikoilla Raitatulppaani 'Quebeck' Jokaisessa varressa monta ihanaa kukkaa! Aika matala ja ihanine väreineen ja kukkineen erittäin hyvin erottuva. Kukat avautuvat täydessä auringossa kokonaan Darwinhybriditulppaani, 'Ollioules' Yksi kaikkein kauneimmista tulppaaneista! Ihanan ruusunpunaisten kukkien väri muuttuu terälehtien reunoja kohti mentäessä asteittain valkoiseksi. Uskomattoman kaunis ja hyvä myös leikkokukkana. Tanakan vartensa vuoksi sopii hyvin myös vähemmän suojaisille paikoille.

6 Tulppaani/hyasintti 'Pink Perume' Lovely Match = ihana yhdistelmä, jossa on kaksi tai useampi toisiaan täydentävä laji tai lajike. Upea kimppu tumman purppuranpunaisia, tuoksuvia hyasintteja ja ihania, vaaleanliloja tulppaaneja, joiden hento hopeanhohto lisää hehkua. Pieni herkkupala ruukkuun portinpieleen tai kukkapenkin kaunistukseksi Lummetulppaani/kevätsahrami 'Inspired by Keukenhof' Lovely Match = ihana yhdistelmä, jossa on kaksi tai useampi toisiaan täydentävä laji tai lajike. Lainasimme Keukenhofin puutarhalta nimen ja teimme värikkään sekoituksen loistavanpunaisia tulppaaneja ja näyttäviä liloja krookuksia. Kauniina kevätpäivinä tulppaanit levittävät terälehtensä kohti aurinkoa ja koristavat kokonaisuuden kultaisella keskustalla ihastuttava näkymä! Orkidealilja 'Uchida' Orkidealilja on alun alkaen kotoisin Japanista ja Kiinasta. Sen kukat levittävät ympärilleen ihanaa tuoksua. Kasvi vaatii aurinkoisen, lämpimän ja suojaisan kasvupaikan, ja se viihtyy parhaiten ravinteikkaassa ja kosteassa mutta hyvin ojitetussa maassa. Muiden liljojen tapaan se haluaa tyvelleen varjostusta. Asia järjestyy esim. istuttamalla kasvin juurelle matala perenna. Kastele, jos kevät on kuiva.tämä monivuotinen kasvi jätetään talveksi kasvupaikalleen. Paras tulos saadaan, kun sipulit istutetaan ainakin pari, kolme viikkoa ennen maan jäätymistä, niin että ne ehtivät kasvattaa juuria Tähtinarsissi, 'Sailboat' Kauniin vaaleankeltainen lajike. Jokaisen varren päähän tulee useita kukkia. Todella sievä sekä kukkapenkissä että pensaiden joukossa. Ei juurikaan maistu kauriille, jäniksille, kaneille eikä myyrille.

7 Amurinlilja, 'Asiatique Orange' Todella upea, kaunis ja luotettava perenna. Kukkii kauneimmin aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla. Antaa kukkakimppuun kaunista, kultaista hohdetta. Viljele valkosipulia Samoin kuin moni yrtti, valkosipuli on sekä hyvänmakuinen että kaunis. Eikä siinä kyllin, se on myös terveellistä sekä erittäin helppo viljellä. Valkosipulin parasta istutusaikaa on syksy, syyskuusta marraskuulle, mutta sitä voi istuttaa myös keväällä. Valitse aurinkoinen paikka ja ravinteikas, ei liian tiivis maa. Paina kynnet multaan noin 5 cm:n syvyyteen juuripää alaspäin. Jätä kynsien väliin cm tilaa. Valkosipulia kannattaa kasvattaa kohopenkissä: se on sekä hyvän näköistä että käytännöllistä. Korjaa sato seuraavana vuonna loppukesästä, kun lehdet ovat kellastuneet. Kaiva koko taimi naatteineen maasta ja ripusta tai levitä se kuivumaan Valkosipuli 'Dukat' Istutus syksyllä, toimitus syyskuussa. Valkoinen, keskiaikainen, tšekkiläinen lajike, joka sisältää runsaasti öljyä. Kussakin sipulissa n. 5 7 isoa, mehevää kynttä. Upea, tulinen maku. Paitsi kylmän- ja taudinkestävä, kestää myös pitkään varastointia Valkosipuli 'Thermidrome' Istutus syksyllä, toimitus syyskuussa. Valkosipuli sinulle, joka olet ranskalaisen keittiön ystävä. Iso, aikainen ja erittäin kylmänkestävä. Häivähtää hennosti lilaan. Kussakin sipulissa yleensä 8 14 kynttä. Joskus keskelle valkosipulin vartta alkaa kasvaa itusilmuja, jolloin varsi muuttuu kovaksi. Tällä lajikkeella ei ole taipumusta siihen. Naatit voi letittää. Sopii hyvin varastoitavaksi Valkosipuli'Unikat' Istutus syksyllä, toimitus syyskuussa. Aikainen tšekkiläinen uutuus. Useimmiten 8 13 kauniin lilaa, keskikokoista kynttä. Ilo sekä silmälle että vatsalle.

EXOTIC GARDEN EXOTIC GARDEN

EXOTIC GARDEN EXOTIC GARDEN Kasvata oma unelmapuutarhasi BELGRANO Syysluettelo 201 Tulppaani Jaloritarinkukka Valkosipuli Narsissi EXOTIC GARDEN Siemenet, sipulit ja tarvikkeet toimittaa sinulle luotettavasti EXOTIC GARDEN 2 Tervetuloa

Lisätiedot

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE AMPPELIPETUNIA (Surfinia) Suosittu amppelikukka, joka kukkii ahkerasti koko kesän. Sopii puolivarjoon tai aurinkoon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Käytetään myös parvekelaatikoissa ja maanpeittokasvina.

Lisätiedot

Alppiruusut ja atsaleat

Alppiruusut ja atsaleat Alppiruusut ja atsaleat Alppiruusut kaipaavat hapanta maata, tuulilta suojatun, puolivarjoisan tai varjoi- san kasvupaikan. Heikkojuurisina ne hyö- tyvät katteen käytöstä, joka tasaa koste- us-olosuhteita

Lisätiedot

KESÄNEILIKKA LOBELIA PETUNIA ORVOKKI

KESÄNEILIKKA LOBELIA PETUNIA ORVOKKI LOBELIA Sopii kaikenlaisiin istutuksiin, myös amppeliin. Viihtyy parhaiten puolivarjossa tai varjossa. On parhaimmillaan itseään voimakkaamman kasvin reunakasvina. Riippuva kasvutapa, voidaan istuttaa

Lisätiedot

EXOTIC GARDEN. Kasvata oma unelmapuutarhasi. Syysluettelo Jaloritarinkukka Valkosipuli Narsissi.

EXOTIC GARDEN. Kasvata oma unelmapuutarhasi. Syysluettelo Jaloritarinkukka Valkosipuli Narsissi. Kasvata oma unelmapuutarhasi Syysluettelo 2018 Tulppaani Jaloritarinkukka Valkosipuli Narsissi EXOTIC GARDEN Siemenet, sipulit ja tarvikkeet toimittaa sinulle luotettavasti Paljon ihania tarjouksia! myös

Lisätiedot

Marjaomenapuu. Aamurusko. Cowichan (ent. Kadetti ) FinE. Hopa. PURPPURAOMENAPUUT Purpurea -ryhmä I VII

Marjaomenapuu. Aamurusko. Cowichan (ent. Kadetti ) FinE. Hopa. PURPPURAOMENAPUUT Purpurea -ryhmä I VII !"#$%&'"(')*+,,& Marjaomenapuu I VII Malus baccata Leveälatvuksinen pikkupuu. Lehdistö on vaaleanvihreä. Nuput ovat vaaleanpunaiset, valkoiset tai punertavat. Valkoiset kukat halk. n. 5 cm. Hedelmät punaiset

Lisätiedot

EXOTIC GARDEN. Kasvata oma unelmapuutarhasi. Syysluettelo Jaloritarinkukka Valkosipuli Narsissi.

EXOTIC GARDEN. Kasvata oma unelmapuutarhasi. Syysluettelo Jaloritarinkukka Valkosipuli Narsissi. Kasvata oma unelmapuutarhasi yysluettelo ulppaani Jaloritarinkukka Valkosipuli Narsissi EXOIC GARDEN iemenet, sipulit ja tarvikkeet toimittaa sinulle luotettavasti Paljon ihania tarjouksia! Nyt myös maistiaisia!

Lisätiedot

EXOTIC GARDEN EXOTIC GARDEN

EXOTIC GARDEN EXOTIC GARDEN Kasvata oma unelmapuutarhasi Syysluettelo 2016 Tulppaani Jaloritarinkukka Valkosipuli Narsissi BELGRANO EXOTIC GARDEN Siemenet, sipulit ja tarvikkeet toimittaa sinulle luotettavasti Paljon ihania tarjouksia!

Lisätiedot

EXOTIC GARDEN. Paljon ihania tarjouksia! Arvokkaita siemeniä kaupan päälle! Viljely on trendikästä kokeile sinäkin viljellä vaikka ympäri vuoden!

EXOTIC GARDEN. Paljon ihania tarjouksia! Arvokkaita siemeniä kaupan päälle! Viljely on trendikästä kokeile sinäkin viljellä vaikka ympäri vuoden! Luottamuksesi arvoinen EXOTIC GARDEN Syysluettelo 2019 Paljon ihania tarjouksia! Arvokkaita siemeniä kaupan päälle! Tilaa kukkasipuleita ennen 18.8.2019 saat ILMAISEKSI 8 ihanan punaista tulppaaninsipulia!

Lisätiedot

- FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI

- FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI Muistilista pihan syystöihin WWW.PIHAILO.FI - FACEBOOK.COM/PIHAILOPUUTARHURI - INSTAGRAM.COM/PIHAILOPUUTARHURI Kaikki valmista kevättä varten! Syksy on loistavaa aikaa puutarhatöille: maa ja ilma ovat

Lisätiedot

Violetta kanadanatsalea FinE. Kevätatsalea FinE. Kuningasatsalea Estelle FinE. Ruususen Uni FinE. Puistoatsalea Adalmina FinE I V

Violetta kanadanatsalea FinE. Kevätatsalea FinE. Kuningasatsalea Estelle FinE. Ruususen Uni FinE. Puistoatsalea Adalmina FinE I V Atsaleat Violetta kanadanatsalea FinE I V Yksi talvenkestävimmistä lajikkeistamme. Aurinkoisella paikalla kauniin pyöreäksi kehittyvä pensas on erittäin hento ja tuuhea. Kukkii sinivioletein, perhosmaisin

Lisätiedot

Puutarha Nikkarit 4, 90. 10,- 3,95/kpl 15,- Istuta ihanat syyskukat nyt. Pieni pala paratiisia. Kartiovalkokuusi (40-50 cm) Syysasteri.

Puutarha Nikkarit 4, 90. 10,- 3,95/kpl 15,- Istuta ihanat syyskukat nyt. Pieni pala paratiisia. Kartiovalkokuusi (40-50 cm) Syysasteri. 10 cm (4 ) Puutarha Nikkarit SYYSSANOMAT 2014 Pieni pala paratiisia 8 711805 057589 ation: www.inspirationflowerbulbs.com www.kapiteyn.nl puutarhanikkarit.fi Product of KAPITEYN BREEZAND HOLLAND 34768

Lisätiedot

Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet

Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet JOULUTÄHTI avaa joulutähden paketti vasta noin puolentunnin kuluttua sisälle saapumisesta pitää valosta ja lämmöstä, muttei kannata sijoittaa lähelle lämpöpatteria

Lisätiedot

AMPPELITOMAATTI TUMBLER

AMPPELITOMAATTI TUMBLER AHKERALIISA o Monikäyttöinen, matala (20 30 cm) kesäkukka, joka viihtyy ruukussa, parvekelaatikossa, amppelissa ja kukkapenkissä. Menestyy sekä auringossa että varjossa. Kukkii ahkerasti koko kesän, jos

Lisätiedot

AMPPELITOMAATTI TUMBLER

AMPPELITOMAATTI TUMBLER AHKERALIISA o Monikäyttöinen, matala (20 30 cm) kesäkukka, joka viihtyy ruukussa, parvekelaatikossa, amppelissa ja kukkapenkissä. Menestyy sekä auringossa että varjossa. Kukkii ahkerasti koko kesän, jos

Lisätiedot

PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin.

PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. PuutarhaNikkarin. -30% 1 Helmililjan sipulit 1 10 Kerrotut aikaiset TULPPAANIN SIPULIT Peach Blossom 0 1 00 3 Ihanat ikivihreät havupuut! Asteri tai Hopealanka TAIMIA OY Espoonkeskus: Viskaalinkuja 5 Espoonlahti: Espoonlahdenranta

Lisätiedot

Puutarha Nikkarit 1,95. Nyt on aika... istuttaa kukkasipulit päivittää pihat ja parvekkeet syyskuntoon nauttia syksystä ja sisustaa kotia 10,-

Puutarha Nikkarit 1,95. Nyt on aika... istuttaa kukkasipulit päivittää pihat ja parvekkeet syyskuntoon nauttia syksystä ja sisustaa kotia 10,- Puutarha Nikkarit SYKSY 2015 Pieni pala paratiisia Kotimainen Pallokrysanteemi Ø n. 30cm 2 kpl 10,- (6,90 kpl) Pallotuija Tiny tim 3 kpl 10,- 10,- (15,-) Tarhasyysvuokko Kaunis syksyllä pitkään kukkiva

Lisätiedot

KÄRHÖJEN JA KÖYNNÖSTEN ISTUTUS JA HOITO

KÄRHÖJEN JA KÖYNNÖSTEN ISTUTUS JA HOITO Isokukkaiset kärhöt ovat monien mielestä kauneimpia meillä kasvatetuista köynnöksistä. Pelkäämme turhaan kärhöjen talvehtimista, sillä oikein istutettuina ja hoidettuina ne talvehtivat suojaisessa paikassa

Lisätiedot

Unkarilaisia juurimaustekasveja Sipuli, valkosipuli, juuripersilja piparjuuri

Unkarilaisia juurimaustekasveja Sipuli, valkosipuli, juuripersilja piparjuuri Unkarilaisia juurimaustekasveja Sipuli, valkosipuli, juuripersilja piparjuuri Bertalan Galambosi yliagronomi Sipulin merkitys Unkarissa Toiseksi tärkein mauste paprikan lisäksi Pörkölt tyyppiset ruoat

Lisätiedot

Keräkaali. Keräkaali Premiere

Keräkaali. Keräkaali Premiere Bourbon F1 Tuotekoodi: 111001 100s 4,50 Castello F1 NiZ Tuotekoodi: 111101 100S 5.00 Coronet F1 Tuotekoodi: 111201 50s 4,50 Hyvänlaatuinen ja satoisa kesälajike. Muistuttaa ominaisuuksiltaan Balbroa. Kerä

Lisätiedot

Macy s Pride. High Voltage. Pinktopia. Champagne Wishes. All The Rage

Macy s Pride. High Voltage. Pinktopia. Champagne Wishes. All The Rage Easy Elegance Ruusut Easy Elegance -pensasruusuvalikoiman ruusut ovat jatkuvakukintaisia, helppohoitoisia ja kauniita. Pitkän jalostustyön tuloksena on syntynyt erittäin talven- ja taudinkestäviä lajikkeita.

Lisätiedot

Amppelitomaatti Tumbling. Coctailtomaatti Donna F1

Amppelitomaatti Tumbling. Coctailtomaatti Donna F1 Amppelitomaatti Microtom Tuotekoodi: 144151 10s 2,00 Amppelitomaatti Tumbler Tuotekoodi: 145702 100s 16,00 Amppelitomaatti Tumbling Tom Red Tuotekoodi: 145151 10s 4,00 Pienihedelmäinen, matala tomaatti

Lisätiedot

KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA

KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA Tervetuloa vuonna 2000 2001 Kivimäenpuistoon rakennettuun Alppiruusutarhaan. Alppiruusutarhan tarkoituksena on esitellä kotimaisia rhododendronlajikkeita. Kanervakasviheimon

Lisätiedot

Omat pihakuvat kevät-syksy 2012

Omat pihakuvat kevät-syksy 2012 1 / 57 Krookukset heräävät keväällä ensimmäisinä lähes jäisestä maasta. Vuohenjuuri on joka keväinen väriläikkä pihan reunamilla. 2 / 57 Esikot rehottavat vielä, mutta jäävät pian nousevien ruusujen varjoon.

Lisätiedot

Uksein kesäkukat. tervetuloa edullisille ja laadukkaille kukkaostoksille!

Uksein kesäkukat. tervetuloa edullisille ja laadukkaille kukkaostoksille! 1 Uksein kesäkukat Hei. Olemme uusi kesäkukkatarha TornioN PIRKKIÖSSÄ. Olemme aloittaneet pienestä ja laajennamme toimintaamme pikkuhiljaa. toimipaikassamme on myös kesäkahvila, vanhassa navetassa. Joka

Lisätiedot

Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä

Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä Marttaliitto ry Yrttiruukku parvekkeella ja pihalla Yksi- ja monivuotiset yrtit (monivuotiset kellariin tai maahan talveksi) Aurinkoinen, lämmin paikka. Suojataan

Lisätiedot

BASILIKA (Ocimum basilikum) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) TIMJAMI TARHA-AJURUOHO (Thymus vulgaris) PIPARMINTTU (Mentha piperita)

BASILIKA (Ocimum basilikum) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) TIMJAMI TARHA-AJURUOHO (Thymus vulgaris) PIPARMINTTU (Mentha piperita) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) Monivuotinen, helppo kasvattaa. Istuta lämpimälle suojaisalle kasvupaikalle tai ruukkuun. Sopii suolaisiin tai makeisiin ruokiin. Antaa hyvän maun erilaisiin juomiin.

Lisätiedot

Nukkuminen on kultaa.

Nukkuminen on kultaa. 26 Nukkuminen on kultaa. Tietysti on välillä ihanaa nousta aikaisin ja nauttia aamun hiljaisesta sarastuksesta, mutta yksi lomapäivien parhaista asioista on se, kun saa nukkua juuri niin pitkään kuin huvittaa.

Lisätiedot

Mistä voit kerätä villiyrttejä?

Mistä voit kerätä villiyrttejä? Mistä voit kerätä villiyrttejä? Puhdas alue, lähellä ei ole tehtaita tai vilkkaita teitä. Lähimpään tiehen matkaa 50 100 metriä, pieniltä teiltä pölyn etäisyys. Ei alueilta, joilla on paljon typpeä, esim.

Lisätiedot

AVOMAANKURKUN KASVATUS

AVOMAANKURKUN KASVATUS AVOMAANKURKUN KASVATUS Atte Ahlqvist 8 B Avomaankurkun kukkia ja kurkkuja heinäkuussa 2012 / oma kuva-arkisto Me viljelemme kotonani avomaankurkkua, nippusipulia ja perunaa. Tässä työssä kerron avomaankurkun

Lisätiedot

ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI

ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI KOULUKATU 2; IISVEDENTIEN JA KOULUKADUN KULMASSA SISÄ-SAVON MIELENTERVEYSSEURA JUHLAVUODEN 2017 TEEMAT: SUOMI100 -ITSENÄISYYDEN JUHLAVUOSI (1917-2017): 'YHDESSÄ' SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA

Lisätiedot

OHJEITA METSANVIUELUALLE

OHJEITA METSANVIUELUALLE ~.. OHJEITA METSANVIUELUALLE Paljasjuuriset taimet PIDÄ TAIMET TUOREINA Paakkutaimet......... Pura säkit ja laita taiminiput löysättyinä valeistutukseen varjoisaan ja kosteaan maastokohtaan ei kuitenkaan

Lisätiedot

Muskoka FinE. Ottawa FinE. Ville pensasvadelma. Fall Gold keltainen vadelma. Jatsi FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET I IV

Muskoka FinE. Ottawa FinE. Ville pensasvadelma. Fall Gold keltainen vadelma. Jatsi FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET I IV Vadelmat AIKAISET LAJIKKEET Muskoka FinE I IV Keskikokoiset tai suuret marjat ovat pyöreitä ja väriltään tummanpunaisia. Aromikkaat, makeat marjat. Satoisa tai runsassatoinen lajike pakastukseen. Hennohkot,

Lisätiedot

Kangasvekkikaihtimet. Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia

Kangasvekkikaihtimet. Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia Kangasvekkikaihtimet Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia Uudista ja muuta kauniilla vekeillä Kangasvekkikaihdin yhdistää hienolla tavalla ryhdikkäät, suorat linjat ja pehmeän kauniit kankaat.

Lisätiedot

Rintamamiestalon puutarhan kunnostus. Anu Tarkia Opinnäytetyö 20.10.2015 Puutarhatalouden perustutkinto Ammattiopisto Livia / Maaseutuopisto

Rintamamiestalon puutarhan kunnostus. Anu Tarkia Opinnäytetyö 20.10.2015 Puutarhatalouden perustutkinto Ammattiopisto Livia / Maaseutuopisto Rintamamiestalon puutarhan kunnostus Anu Tarkia Opinnäytetyö 20.10.2015 Puutarhatalouden perustutkinto Ammattiopisto Livia / Maaseutuopisto Kohde Vuonna 1947 rakennetun rintamamiestalon puutarhan kunnostustyöt

Lisätiedot

Honeoye FinE. Jonsok FinE. Kaunotar FinE. Lumotar. Valotar FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET

Honeoye FinE. Jonsok FinE. Kaunotar FinE. Lumotar. Valotar FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET Mansikat AIKAISET LAJIKKEET Honeoye FinE Erinomainen varhaislajike, soveltuu myös luomuviljelyyn. Marjat säännöllisen muotoisia, hieman kartiomaisia, väriltään kirkkaanpunaisia ja kiiltäväpintaisia, myös

Lisätiedot

VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua. Marttaliitto 2019

VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua. Marttaliitto 2019 VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua Marttaliitto 2019 VÄRIKKÄÄT JUURIKKAAT Juurikkaiden suku Beta vulgaris on vuoden 2019 vihannes. Juurikkaisiin kuuluvat punajuurikas sekä kelta-, raita- ja valkojuurikas

Lisätiedot

KOTIPIHAN PERENNAOHJE

KOTIPIHAN PERENNAOHJE KOTIPIHAN PERENNAOHJE Miten rakennetaan perennaryhmiä erilaisille kasvupaikoille: auringosta varjoon, kuivasta kosteaan? Tässä työohjeessa on monivuotisten kukkien istutusohjeita ja hoitoa helpottavia

Lisätiedot

ihannetila Sinivuokko DesignedByIhannetila Suunnittelija Seija Ervelius Sinivuokko

ihannetila Sinivuokko DesignedByIhannetila Suunnittelija Seija Ervelius Sinivuokko 30.10.2017 DesignedByIhannetila Suunnittelija Seija Ervelius ihannetila 2017 Seija Ervelius, all rights reserved Sivu 1 Designed by Ihannetila Värimaailma Malleissa Käytetyt värit: Kesäaamu Kesäpäivä Kesäilta

Lisätiedot

Valoa ja ihanaa syystunnelmaa hämärtyviin iltoihin kynttilöin, lyhdyin sekä ihanin kukin ja värein! 90 Syyshortensia 90 Pink Diamond

Valoa ja ihanaa syystunnelmaa hämärtyviin iltoihin kynttilöin, lyhdyin sekä ihanin kukin ja värein! 90 Syyshortensia 90 Pink Diamond Pieni pala paratiisia www.taimia.fi TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT PuutarhaNikkarin SYYS 2012SANOMAT Suloiset TULPPAANIT Baby Blue ja Candy Prince -Ihastuttavat aikaiset ja matalat uutuustulppanit tuovat

Lisätiedot

Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes

Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes Marttaliitto ry Miksi papuja kannattaa kasvattaa? Papujen kasvatus on ekoteko: palkokasvit ylläpitävät maan kasvukuntoa, parantavat maan rakennetta ja sitovat

Lisätiedot

Viisi ruukullista yrttejä

Viisi ruukullista yrttejä Viisi ruukullista yrttejä Viisi ruukullista yrttejä Yrtit kasvavat ruukuissa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella ja puutarhassa. Tuoreet yrtit sopivat kaikenlaisiin ruokiin ja antavat uusia makuelämyksiä.

Lisätiedot

ISO KESÄALE - I. Asiakkaille 29,90

ISO KESÄALE - I. Asiakkaille 29,90 1.-15.7.2013 Asiakkaille ISO KESÄALE - I Vain /pari P91289 Lootuksenkukka-votiivisomiste, pari Korkeus 5 cm, halkaisija 12 cm Laadukkaita tuotteita alennetuin hinnoin! Jotain jokaiselle, kuusi eri teemaa:

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO 2015. Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit. on valittu vuod

TUOTEKUVASTO 2015. Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit. on valittu vuod TUOTEKUVASTO 2015 Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit Tapio Koivula n Puutarha K on valittu vuod en 2014 Suomen kukk apuutarhaksi y Riippupetunia Amppelit Helppo hoitoinen, kukkien väreissä

Lisätiedot

VIRKATTUJA KUKKIA JA VIHANNEKSIA

VIRKATTUJA KUKKIA JA VIHANNEKSIA VIRKATTUJA KUKKIA JA VIHANNEKSIA Mallit ja toteutus Kauhavan Kangas-Aitta Oy, Marjukka Tyrväinen Virkkauskoukku Esito-virkkuulanka nro 1,75, Esito-huopalanka nro 3, Sohvi-saalilanka nro 4. Lyhenteet krs=kerros,

Lisätiedot

Iloitse pihasta. HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa. mielikuvituksellesi monimuotoisia ja. värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja,

Iloitse pihasta. HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa. mielikuvituksellesi monimuotoisia ja. värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja, HB-Pihapäällysteet HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa mielikuvituksellesi monimuotoisia ja värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja, Iloitse pihasta. värejä ja kuviointeja, löydä pihasi luonne ja tee tyylikäs

Lisätiedot

Havupuut. Juniperus communis f. suecica V Pilarikataja. Erittäin sitkeä ja talvenkestävä kapean pilarimainen kataja. Korkeus 3 7 m.

Havupuut. Juniperus communis f. suecica V Pilarikataja. Erittäin sitkeä ja talvenkestävä kapean pilarimainen kataja. Korkeus 3 7 m. Havupuut Abies concolor III Harmaapihta. Leveä kartiomainen kasvutapa, korkeus 10 20 m. Säännölliset vaakasuorat oksat ja isot siniharmaat, litteät, pehmeät neulaset. Viihtyy aurinkoisella tai osan päivää

Lisätiedot

Rullakaihtimet. Persoonallista tyylikkyyttä

Rullakaihtimet. Persoonallista tyylikkyyttä Rullakaihtimet Persoonallista tyylikkyyttä Moderni klassikko, jolla on oma paikkansa Rullakaihdin on klassikko, joka ei ole koskaan poissa muodista. Se ei myöskään ole niin monimutkainen tuote. Rullakaihdin

Lisätiedot

Taimien istutusohjeet

Taimien istutusohjeet Taimien istutusohjeet Kärhöjen istutus Kasvupaikka: Aurinkoinen Kasvualusta: Tasaisen hikevä, runsasravinteinen, kalkittu ja salaojitettu kasvualusta. Kasvin tyvellä maan tulisi olla hiekkapitoista, mikä

Lisätiedot

Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista

Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Kasvupaikan valinta Kirsikkapuulle valitaan pihasta valoisa, kostea ja aurinkoinen paikka. Parhaiten

Lisätiedot

Bataviansalaatti Lollo Rossa. Keräsalaatti Barcelona

Bataviansalaatti Lollo Rossa. Keräsalaatti Barcelona Bataviansalaatti Lollo Tuotekoodi: 133151 1g/900s 1,00 Bataviansalaatti Lollo Rossa Tuotekoodi: 133201 1g/n.900s 1,00 Bataviansalaatti sekoitus Tuotekoodi: 133401 n.500s 4,40 Kiharaiset, rapeat lehdet

Lisätiedot

SYYSKUVASTO 2013. Tilaa helposti netistä www.kauppila.fi. Kukkasipulit saapuvat myymäläämme syyskuun alussa.

SYYSKUVASTO 2013. Tilaa helposti netistä www.kauppila.fi. Kukkasipulit saapuvat myymäläämme syyskuun alussa. SYYSKUVASTO 2013 Koristelaukka Silver Spring sivu 5. Tulppaani Ice Cream sivu 5. Tämän Loistosinikki kuvaston Mel s Blue tuotteet sivu 24. toimitetaan viikoilla Omenasorvi XX-XX. sivu 35. Tilaa helposti

Lisätiedot

KEVÄT 2013SANOMAT. Onnistumisen iloa! 8 kpl. Pieni pala TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT

KEVÄT 2013SANOMAT. Onnistumisen iloa! 8 kpl. Pieni pala TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT Pieni pala paratiisia TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT PuutarhaNikkarin KEVÄT 2013SANOMAT Tässä lehdessä: Mummolan makuja s.2 Helppo yrttitarha s.3 Puutarhan kevät tuunaus s.5 Kevään kukkaloisto s.6 Kiitolliset

Lisätiedot

PYYHEKUTSUT Pyyheliinat jokaiseen kotiin Tuotekuvasto talvi 2015

PYYHEKUTSUT Pyyheliinat jokaiseen kotiin Tuotekuvasto talvi 2015 PYYHEKUTSUT Pyyheliinat jokaiseen kotiin Tuotekuvasto talvi 2015 Sinistä unelmaa, puuteri vaaleansininen Pilvi ja Denimin sininen Pioni. 1. 1. vaaleansininen Pilvi 2. valkoinen Pumpuli Sileä neulos 500g/m²

Lisätiedot

A `St. Michel (Mikkeli) `Haaga`

A `St. Michel (Mikkeli)  `Haaga` A `St. Michel (Mikkeli) Kukka on nuppuasteella vaaleanpunainen, auetessaan lähes valkoinen, vaaleanvihreä pilkkuinen. Lajike on kotimaisista alppiruusuista talvenkestävin ja se kukkii kotimaista alppiruusuista

Lisätiedot

Karhunvadelman viljely

Karhunvadelman viljely UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA- JA HEDELMÄYRITTÄJILLE Karhunvadelman viljely Erikoismarjojen viljely 25.4. ja 9.5.2018 Marjamaat-hanke Elli Ruutiainen, Hanketyöntekijä Onko karhunvadelmalle kysyntää?

Lisätiedot

MAALISKUU. Maatilalla tapahtuu maaliskuussa

MAALISKUU. Maatilalla tapahtuu maaliskuussa MAALISKUU Laskiaissunnuntai (7 viikkoa ennen pääsiäispäivää) - Paastonaika alkaa. - Laskiaissunnuntaita seuraa laskiaistiistai. Kansainvälinen naistenpäivä (8.3) Kevätpäiväntasaus (20.3) - Päivä on yhtä

Lisätiedot

Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi.

Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi. Marjaomenapensas Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi. Marjaomenapensasta leikataan ainoastaan harventamalla, jotta se saadaan kukkimaan täydessä loistossaan. Vanhoista

Lisätiedot

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle A-betoni, istutusastia TORI Tori on suorakaiteenmuotoinen sileä- tai rouhepintainen istutusastia. Leveys on 400 mm, pituus 1000 mm ja korkeus 400 mm. Paino 220 kg. Tori ja Puisto sarjojen istutusastioita

Lisätiedot

Narsissien tuotanto. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keuda, Mäntsälä Saari

Narsissien tuotanto. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keuda, Mäntsälä Saari Narsissien tuotanto Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keuda, Mäntsälä Saari Alkuperä Narsissin nimi tulee kreikankielen sanasta narkaein, joka tarkoittaa huumattua tai lumottua

Lisätiedot

sorttimentti 2012 2013

sorttimentti 2012 2013 sorttimentti 2012 2013 Johdanto Yhteystiedot: Osasto: Yhteyshenkilöt: Puhelinnumerot: Päivittäistilaukset John, Thea & Wendy +31 (0) 174-51 32 42 Pitkäaikaiset tilaukset Peter van der Plas +31 (06) - 53

Lisätiedot

IMELÄKIRSIKAT. FANAL I-II Saksa. HUVIMAJA I-IV Suomi. NORDIA I-IV Ruotsi, Balsgård. SIKKOLA I-IV (V) Suomi

IMELÄKIRSIKAT. FANAL I-II Saksa. HUVIMAJA I-IV Suomi. NORDIA I-IV Ruotsi, Balsgård. SIKKOLA I-IV (V) Suomi IMELÄKIRSIKAT FANAL I-II Saksa Melko voimakaskasvuinen puu. Leveä ja melko tiivis latvus, hieman riippuvat oksat. Aikainen ja runsas sato. Hedelmä keskisuuri, litteänpyöreä ja tumma violetinpunainen. Malto

Lisätiedot

Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia. Kainuun ammattiopisto, aikuiskoulutus

Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia. Kainuun ammattiopisto, aikuiskoulutus Saskatoonin viljely Amelanchier alnifolia Yleistietoa Viljelty Pohjois-Amerikassa 1900-luvulta saakka Nykyiset lajikkeet peräisin luonnonkannoista Nimetty saskatoon kaupungin mukaan Kasvin tuntomerkit

Lisätiedot

Hyasintin viljely. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari

Hyasintin viljely. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari Hyasintin viljely Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari Hyasintin historiaa Hyasintti (Hyacinthus orientalis) kuuluu hyasinttikasvien heimoon

Lisätiedot

Pyyheliinat, jotka haluaa ensikosketuksesta omakseen

Pyyheliinat, jotka haluaa ensikosketuksesta omakseen Pyyheliinat, jotka haluaa ensikosketuksesta omakseen Mistä on parhaat kylpytekstiilit tehty? Ihanista väreistä ja yksityiskohdista. Hyvästä imukyvystä. 100% puuvillasta Helposta pesuhuollosta. Kaikissa

Lisätiedot

Laskoskaihtimet Yksinkertaisuus, puhtaat linjat ja pienet yksityiskohdat

Laskoskaihtimet Yksinkertaisuus, puhtaat linjat ja pienet yksityiskohdat Laskoskaihtimet Yksinkertaisuus, puhtaat linjat ja pienet yksityiskohdat Yksinkertainen on aina kaunista Laskoskaihdin voi ilmentää yksinkertaisuutta ja puhtaita, suoria linjoja - mutta myös luoda jännittäviä

Lisätiedot

Synttäritarjous PIONITULPPAANI BLUE WOW. 2,95 / 5 kpl (ovh 7,50) Tilaa s. 11

Synttäritarjous PIONITULPPAANI BLUE WOW. 2,95 / 5 kpl (ovh 7,50) Tilaa s. 11 Synttäritarjous PIONITULPPAANI BLUE WOW 2,95 / 5 kpl (ovh 7,50) Tilaa s. 11 SYYSKUVASTO 2015 Silmut ja siemenet kasvattaa, lämmin sydän ja hyvä maa Hyvä puutarhaystäväni Poikkeuksellisen viileä kevät ja

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2012/2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2012/2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen isoon varsiruusuun tarvitset: 20 g tsekkiläisiä tai japanilaisia siemenhelmiä 10/0 HS punainen 20 g tsekkiläisiä tai japanilaisia siemenhelmiä 11/0 HS tumma oliivi/vihreä 0,16 0,30 mm taipuisaa

Lisätiedot

Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen!

Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen! Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen! YOUNG PEOPLE FOR YOUNG PEOPLE -hankkeen toiminnan ytimenä on nuorten ideoiden kuuleminen. Minipuutarha-info aloittelevalle kotipuutarhurille on esimerkki nuorten

Lisätiedot

Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet

Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, olemme koonneet tähän vihkoseen yleisimpien joulukukkien ja -kasvien hoito- ja kasvatusohjeet. Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme lämmintä

Lisätiedot

SYYSKUVASTO 2014. Tilaa helposti netistä www.kauppila.fi. Kukkasipulit saapuvat myymäläämme syyskuun alussa.

SYYSKUVASTO 2014. Tilaa helposti netistä www.kauppila.fi. Kukkasipulit saapuvat myymäläämme syyskuun alussa. SYYSKUVASTO 2014 Narsissi Popeye Palestiinanlaukka Koiranhammas Purple King Tilaa helposti netistä www.kauppila.fi Tulppaani Angelique Kukkasipulit saapuvat myymäläämme syyskuun alussa. Kuvasto voimassa

Lisätiedot

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta!

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta! UUTUUSTUOTTEET Upeaa Uudeltamaalta! Uusi, SINUN TÄHTESI -syysmallistomme odottaa jo Sinua. Sen herkulliset kudonnaiset ja kurssit tarjoavat tekemistä moneen makuun ja luovat hyvää oloa ja onnistumisen

Lisätiedot

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt Saaristo-omena Toimitamme omenaa noin 40:tä viljelijältä Ahvenanmaan saaristosta. Viljelyllä on pitkät perinteet ja on osaavien viljelijöiden käsissä. Omenat kehittyvät suotuisasti

Lisätiedot

Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi

Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi Nurmikon käyttäminen Hemmanetin valmiit nurmikot kestävät heti että niitten päälle kävellään. Mutta alussa kannattaa olla vähän varovainen ettei rasita nurmikkoa liikaa

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

Näin kasvata PERUNOITA ASTIASSA

Näin kasvata PERUNOITA ASTIASSA 5 6 Siirrä astia valoisaan paikkaan viimeistään sitten, kun ensimmäiset taimet tulevat mullan pintaan. Pidä astia sisällä, kunnes ilmat lämpiävät ja siirrä se sitten päiväksi ulos. Ulkona perunat pärjäävät

Lisätiedot

Duette. Kauniit puitteet miellyttävälle sisäilmalle

Duette. Kauniit puitteet miellyttävälle sisäilmalle Duette Kauniit puitteet miellyttävälle sisäilmalle Uutuus! Kauneutta ja toiminnallisuutta Muutama hetki ajassa taaksepäin auringonsuojaus tarkoitti lähinnä perinteisiä sälekaihtimia, mutta nyt ne ajat

Lisätiedot

SYYSKAUSI ON AVATTU VIHERLASSILASSA

SYYSKAUSI ON AVATTU VIHERLASSILASSA LA 29.8. PERHOSPUUTARHA Perhoset pölyttävät kasvillisuutta ja tuovat iloa olemassaolollaan. Tule hakemaan vinkit ja ideat oman perhospuutarhan perustamiseen sekä askartelemaan oma perhosbaari. Lapsille

Lisätiedot

Uksein kesäkukka ja kaffila. Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä

Uksein kesäkukka ja kaffila. Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä 1 Uksein kesäkukka ja kaffila Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä Avaamme kesäkukkakaffilan huhtikuussa kunhan ilmat lämpenee. Meillä on kaffila vanhassa navettarakennuksessa. Talvella kävimme hakemassa

Lisätiedot

LIIKELAHJAT SYÖTÄVÄN HYVÄÄ. Suunnittelemme liikelahjoihinne etiketit yrityksenne väreillä, logoilla ja teksteillä.

LIIKELAHJAT SYÖTÄVÄN HYVÄÄ. Suunnittelemme liikelahjoihinne etiketit yrityksenne väreillä, logoilla ja teksteillä. LIIKELAHJAT SYÖTÄVÄN HYVÄÄ TEET. KAHVIT. MAUSTEET. KEITTIÖVÄLINEET. JUOMAT Suunnittelemme liikelahjoihinne etiketit yrityksenne väreillä, logoilla ja teksteillä. 1.10.2012. MAKEISET 1. LAAJA VALIKOIMA

Lisätiedot

1 Mansikkalajikkeiden kukka aiheiden muodostus, satopotentiaali ja sadon ajoittuminen. 2 Uusia keinoja lajikevalintaan

1 Mansikkalajikkeiden kukka aiheiden muodostus, satopotentiaali ja sadon ajoittuminen. 2 Uusia keinoja lajikevalintaan 1 Mansikkalajikkeiden kukka aiheiden muodostus, satopotentiaali ja sadon ajoittuminen 2 Uusia keinoja lajikevalintaan Timo Hytönen Maataloustieteiden laitos Helsingin yliopisto Esitys Tausta Mansikan kasvukierto

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Ecolier, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos

Lisätiedot

Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari

Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari Amarylliksen biologiaa Amaryllis kuuluu amarylliskasvien (Amaryllidaceae)

Lisätiedot

Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) sivu 1/5

Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) sivu 1/5 Kenguru Écolier (4. ja 5. luokka) sivu 1/5 3 pisteen tehtävät 1. Miettisen perhe syö 3 ateriaa päivässä. Kuinka monta ateriaa he syövät viikon aikana? A) 7 B) 18 C) 21 D) 28 E) 37 2. Aikuisten pääsylippu

Lisätiedot

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina.

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina. TrendyNailWraps kynsikalvot on valmis- tettu Yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle, joka on niin kestävä että sen pintaa voidaan karhentaa. TrendyNailWraps kynsikalvojen päälle voidaan laittaa

Lisätiedot

ale 1 /kpl Upeat, edulliset Callunat ja kanervat -70% PuutarhaNikkarin -50% 15 kpl/pss. 15 kpl Pieni pala Kevättähti paratiisia www.taimia.

ale 1 /kpl Upeat, edulliset Callunat ja kanervat -70% PuutarhaNikkarin -50% 15 kpl/pss. 15 kpl Pieni pala Kevättähti paratiisia www.taimia. jj Pieni pala paratiisia www.taimia.fi jjjj jjjj TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT PuutarhaNikkarin syys 2013SANOMAT j Nyt on aika istuttaa! Nyt on aika päivittää piha ja parveke syyskuntoon! Runsas valikoima

Lisätiedot

DESIGN MARIAN TUOTE- KUVASTO

DESIGN MARIAN TUOTE- KUVASTO DESIGN MARIAN TUOTE- KUVASTO Muut tuotteet MUUT TUOTTEET Tämä katalogi pitää sisällään kaikkea mahdollista kodin koriste-esineistä asusteisiin. Järjestyksessään tästä luettelosta löydät - Käsin maalatuttuja

Lisätiedot

Herkullista satoa. viljelylaatikosta

Herkullista satoa. viljelylaatikosta Herkullista satoa viljelylaatikosta NÄIN ONNISTUT! 1. kasvatuksen tasapaino 2. taimikasvatus 3. hyvä maa 4. kastelu 5. lannoitus 6. kutsumattomat vieraat 7. kumppanuuskasvit 8. LAATIKON HELPOT JA HERKULLISET

Lisätiedot

PUUTARHAMARTAN POP UP

PUUTARHAMARTAN POP UP PUUTARHAMARTAN POP UP Viikko 14/2016 VUODEN 2016 VIHANNES KUKKIVAT KAALIT Parsakaali (broccoli) Kukkakaalit Valkoisia ja värikkäitä lajikkeita Vihreä kukkakaali (parsakukkakaali) Romanescu KUKKIVAT KAALIT

Lisätiedot

PIONIEN KOTI

PIONIEN KOTI Seuraavat kuvat on otettu ennen kiinanpionien kukinta-aikaa. Puutarhalla kannattaa vierailla jo toukokuun loppupuolella. Useat luonnonlajit kukkivat normaalisti silloin. 1. Puutarhan varhaisin pionilaji

Lisätiedot

Elokuun alusta palvelemme jälleen aivan normaalisti, tervetuloa! KukkaMylly

Elokuun alusta palvelemme jälleen aivan normaalisti, tervetuloa! KukkaMylly 1. - 31.7.2019 Hautaus- ja siunaustilaisuuden kukat ja muut tilaustyöt teemme ja toimitamme 2019 heinäkuun ajan näistä tuotteista. Kukkatilaus tulee jättää toimitusta edeltävänä tiistaina. Keskiviikon

Lisätiedot

MARRASKUU. Isänpäivä (marraskuun 2. sunnuntai)

MARRASKUU. Isänpäivä (marraskuun 2. sunnuntai) Kekri - Vanhan satovuoden loppumisen juhla. Pyhäin päivä (31.10-6.11 päivän välinen lauantai) MARRASKUU Isänpäivä (marraskuun 2. sunnuntai) Kaisan päivä (25.11) - Vanhan kansan säähavaintopäivä. - Lampaiden

Lisätiedot

SYKSY/JOULU ScentGlowtuoksulyhty. jokaiseen... Tyyliin! Mielialaan! Huoneeseen!

SYKSY/JOULU ScentGlowtuoksulyhty. jokaiseen... Tyyliin! Mielialaan! Huoneeseen! SYKSY/JOULU 2013 ScentGlowtuoksulyhty jokaiseen... Tyyliin! Mielialaan! Huoneeseen! ScentGlow-tuoksulyhdyt & Scent Plus Melts tuoksuvahat personoivat kodin jokaisen huoneen. Ainutlaatuinen lämpömalja takaa

Lisätiedot

EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET

EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET EXTENSIONS CATALOG HIUSTENPIDENNYKSET HOITOTUOTTEET TARVIKKEET HIUSEXTRA HEINILÄ OY Yrityksemme on toiminut pidennyshiusten ja -tarvikkeiden maahantuojana jo vuodesta 1985 lähtien. Jäsenyytemme kansainvälisessä

Lisätiedot

Ateljé Margaretha PL 6370, 00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.f Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.f

Ateljé Margaretha PL 6370, 00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.f Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.f KESÄKUU 2014 Ateljé Margaretha PL 6370, 00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.f Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.f 001-008_CMA_snfdt_juni.indd 1 2013-10-10 14:22 Hyvä Kerhojäsen! Kerhokäsitöiden

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE. Nail Care. essie uudet kynsienhoitotuotteet

LEHDISTÖTIEDOTE. Nail Care. essie uudet kynsienhoitotuotteet LEHDISTÖTIEDOTE Nail Care essie uudet kynsienhoitotuotteet jokaiselle kynsityypille essien värilakat ovat miljoonien naisten valinta ympäri maailman sekä tunnettuja korkeasta laadustaan. essie ei ole vain

Lisätiedot

Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus

Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus Naapurin kasveja: ihmepensas, kiinanruusu ja orkidea Codiaeum variegatum ihmepensas Kävin naapurin luona katsomassa hänen kasvejaan ja hän pyysi katsomaan ihmepensastaan,

Lisätiedot

Puutarha Nikkarit. Jaloruusut `Tom Tom ja `Peace 5 kpl. 3 kpl 10,- 19,50 kpl. 3 kpl. Pensasmustikka. 4 kpl. Isot kotimaiset Orvokit

Puutarha Nikkarit. Jaloruusut `Tom Tom ja `Peace 5 kpl. 3 kpl 10,- 19,50 kpl. 3 kpl. Pensasmustikka. 4 kpl. Isot kotimaiset Orvokit Puutarha Nikkarit KEVÄT 1/2016 Pieni pala paratiisia (3,90) Jaloruusut `Tom Tom ja `Peace 5 kpl Jouluruusu, monivuotinen perenna Alk. Kotimaiset luomuyrtit 4 kpl (2,95) Tutustu Minipuutarha - harrastukseen

Lisätiedot

Lamellikaihtimet. Tyylikkyyttä suuriin ikkunoihin

Lamellikaihtimet. Tyylikkyyttä suuriin ikkunoihin 1 Lamellikaihtimet Tyylikkyyttä suuriin ikkunoihin Uusi lamellileveys uusia mahdollisuuksia Suojaa tyylipuhtailla linjoilla Lamellikaihtimet ovat yksi kaikkein suosituimmista auringonsuojauskaihtimista

Lisätiedot

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT Upeaa Uudeltamaalta Olemme luoneet Sinua varten taas uuden, herkullisen ja moni-ilmeisen kevätmalliston. Sen tuotteet tarjoavat tekemistä tä moneen makuun. Tule viihtymään kanssamme

Lisätiedot