YLIVIESKA, ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS. Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 1(12) Päivämäärä: 5.5.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLIVIESKA, ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS. Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 1(12) Päivämäärä: 5.5."

Transkriptio

1 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 1(12) YLIVIESKA, ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS VR Track Oy, Suunnittelu Eero Virtanen, p Sähköposti: Paikka Laji Koko Numero Päivämäärä: Hyväksynyt: Versio: 1.0

2 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 2(12) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ SUUNNITTELUPERUSTEET SUUNNITTELUALUE... 4 YLIVIESKAN LIIKENNEPAIKKA... 4 NYKYTILANNE... 4 Ylivieskan liikennepaikan raiteiston käyttö... 4 TAVOITTEET... 4 VAIHEISTUS... 5 RATATEKNIIKKA... 5 Vaihe Vaihe MITTAUS- JA KARTOITUSTYÖT... 6 YMPÄRISTÖ, MAANKÄYTTÖ JA LUNASTUSTARPEET... 6 GEOTEKNIIKKA... 6 RUMMUT... 8 SILLAT... 9 Ylivieskan eteläinen ylikulkusilta... 9 Asematien (Aseman) alikäytävä... 9 Koskipuhdontien aks km TURVALAITTEET SÄHKÖISTYS JA VAHVAVIRTA LIIKENNEPAIKAN AITAUS KUSTANNUKSET JA ALUSTAVA TOTEUTUSAIKATAULU JATKOSUUNNITTELUSSA SELVITETTÄVIÄ ASIOITA... 11

3 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 3(12) YLIVIESKA, ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 1 Yleistä Lähtötietoina käytetään vuonna 2007 tehtyä alustavaa yleissuunnitelmaa, sen päivitystä v sekä Ylivieskan liikennepaikan rakentamissuunnitelmaa v ja kaksoisraideliitynnän osalta Kokkola-Ylivieska hankkeen suunnitelmia Työssä tarkistetaan Ylivieskan kaupungin tarpeet ja kaavoitustilanne asemajärjestelyjen ja alikulkuvaihtoehtojen osalta. Työssä tarkistetaan liikennöitsijän tarpeet matkustajaliikenteen ja tavaraliikenteen (vaihtotyöt, kuormausalueet, Kettukallion liikenne) osalta. Työ sisältää alustavan yleissuunnittelun rakennusvaiheiden mukaisesti. Kaksoisraiteen liittäminen nykyiseen ratapihaan (rakennusvaihe 1) on toteutumassa vuonna 2017 sekä pohjoispäässä vaihdejärjestelyt on toteutettu V054-V053. Ratapihan kehittämistoimenpiteet (rakennusvaihe 2), sekä ajoneuvoliikenteen alikulkusillan (alikulkukatu) toteuttamisen (vaihe 3) joka esitetään lastausalueen kanssa varauksena. Rakentamiskustannukset tarkistetaan rakennusvaiheiden osalta suunnitteluvaiheen edellyttämällä tarkkuudella tämän hetken kustannustasoon. Saavutettavuus; huomioidaan YTE:n vaatimukset asemajärjestelyiden suunnittelussa. Turvalaite-, sähkörata- ja vahvavirtamuutoksia ei päivitetty tässä vaiheessa. Ympäristösuunnittelu toteutetaan asema-alueella alustavan yleissuunnitelman vaatimalla tarkkuudella. Meluselvitykset eivät sisälly toimeksiantoon, suunnittelussa huomioidaan kuitenkin aikaisemmassa suunnitteluvaiheessa esille tulleet melusuojaustarpeet. Nykyinen raiteisto ja ratarakenteet ei ole tämän työn yhteydessä kartoitettu. Raiteet 001 ja 002 on kartoitettu 2010 Kokkola-Ylivieska hankkeeseen liittyen. Geometrialaskentana käytetään Ylivieskan liikennepaikan rakentamissuunnitelmassa v tehtyä laskentaa. 2 Suunnitteluperusteet Alustavan yleissuunnitelman suunnitteluperusteet ( ) on päivitetty.

4 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 4(12) 3 Suunnittelualue YLIVIESKAN LIIKENNEPAIKKA Nykytilanne Ylivieskan liikennepaikan raiteiston käyttö Raiteet 001 ja 002 ovat henkilöliikenteen käytössä. Raiteille kootaan junat. Raidetta 014 on käytetty lastausraiteena. Raiteet 260 ja 261 ovat sähköistettyjä seisontaraiteina ja raiteet työkoneiden seisontaraiteina. Ratapihalla käsiteltävistä tavaravirroista 90 % on raakapuuta, joka tulee Kettukalliolta. Tällä hetkellä raiteiden kapasiteetti on riittävä. Tavaraliikenteen kasvua ei ole näköpiirissä. Liikennepaikan läpi kulkee merkittävä osa Kokkolan Sataman vienti liikenteestä (mm rautapelletti). Ongelmakohteet: Oulu-Kokkola rataosan ongelmana ovat lyhyet kohtausraiteet, eli pellettijuna voi olla pisimmillään 49 vaunun mittainen, kun Vartiuksen ja Oulun välillä junan pituus voi olla 59 vaunua. Tavoitteet Eteläpään vaihdekuja on raidegeometrialtaan huono ja kunnossapidon kannalta ongelmallinen. Eteläpään vaihdekuja ja yhteys tätä kautta Kettukalliosta pääraiteelle ovat osoittautuneet hankaliksi. Kokkola-Ylivieska kaksoisraiteen valmistuttua pellettijunat voivat läpäistä Ylivieskan liikennepaikan raiteita 001 ja 002 jolloin muita kulkutieraiteita ei ole tarpeen pidentää. Liikennepaikalle tarvitaan kolme laituriraidetta ja 450 m pitkät korkeat matkustajalaiturit. Yhteys välilaiturille tulee toteuttaa eritasoratkaisuna. Ylivieskasta voidaan purkaa raiteet 512, 513 ja 514. Tasonvaihto tulee olla asemarakennuksen pohjoispuolella. Suunnitelmissa esitetään alustavan yleissuunnitelman tarkkuudella alikulun sijainti. Kevyen liikenteen yhteyden toteuttamiseksi ratapihan alitse alikulkusillan jatkeeksi laaditaan katusuunnitelma. Kevyen liikenteen väylän liittyminen aseman pysäköintiin ja ajoneuvoliikenteeseen tulee järjestää liikenneturvallisuus huomioiden. Aseman alue tulee tarkastella kokonaisuutena. Uusi katuyhteys on Ylivieskan kaupungin toimesta suunnitteilla ratapihan ali. Alustava linjaus on esitetty suunnitelmakartalla. Sillan toteuttaminen edellyttää muutoksia kuormausalueeseen. Tässä vaihtoehdossa alikulkusilta on rakennettava kuormausalueen alitse, tai kuormausalue siirrettävä pois ratapihalta.

5 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 5(12) Vaiheistus Hanke on jaettu kolmeen toteutusvaiheeseen. o Vaihe 1: Vaihe 1 koostui Kokkola-Ylivieska kaksoisraiteen toteuttamisen myötä tarvittavista muutokset liikennepaikalle. Tässä yhteydessä aiemmin toteutettavaksi suunniteltua Närhitien siltaa ei ole rakennettu, ja se siirtyy vaiheeseen 2. Meluvaikutuksia vähennetään rakentamalla eteläisen puolenvaihtopaikan kohdalle meluaita. o Vaihe 2: Vaihe 2 koostuu liikennepaikan kehittämisestä käytettävyyden ja turvallisuuden parantamiseksi. Matkustajalaiturit uusitaan korkeiksi ja matkustajien kulku välilaiturille järjestetään eritasoon ja esteettömäksi. Turvallisuutta parannetaan ratapihan aitaamisella. o Vaihe 3 Mikäli kaupunki rakennuttaa ratapihan alittavan uuden katuyhteyden; tehdään tarvittavat raiteen purut ratapihan itäreunasta, sekä kuormausalueen siirtäminen uusine kuormausraiteineen ja vaihteineen. Ratatekniikka Vaihe 2 Pystygeometriaa on muutettu siten että pyöristyssäde on suurennettu metristä metriin. Raide 003 puretaan, jotta saadaan riittävä leveys välilaiturille RATO:n ohjeiden mukaisten kulkuyhteyksien/tasonvaihtolaitteiden rakentamiseksi. Raiteiden 001 ja 002 päällysrakenteena käytetään 60E1 päällysrakennetta. Raiteen R004 päällysrakenne uusitaan välilaiturin rakentamisen yhteydessä alkaen noin km vaihteeseen V033 asti. Reuna- ja välilaituri on suunniteltu 450 m pituiseksi. Raiteella 001 km kaarresäde 600 m mahdollistaa reunalaiturin sijoittamisen sisäkaarteeseen. Välilaiturin huoltoa varten on tieyhteys laiturien eteläpäästä, koska pohjoispäästä ei ole mahdollista rakentaa huoltotieyhteyttä maastollisista olosuhteista johtuen. Reunalaiturille järjestetään huolto- ja kevyen liikenteen kulkuyhteys eteläpäähän Tikkatieltä ja pohjoispäähän uudelta pysäköintialueelta. Tasonvaihtolaitteet on suunniteltu reunalaiturilta välilaiturille porras- ja hissiyhteyksin.

6 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 6(12) Vaihe 3 Vaihde 035, 043 ja 046 poistetaan. Vaihde 044 muutetaan käsikääntöiseksi. Raiteet 013 ja 014 puretaan ja 011 sekä 012 muutetaan pussiraiteiksi ja V009 KRV vaihdetaan YV :9 vaihteeksi, jolloin yhteys seisontaraiteille 260 ja 261 säilyy. Rakennettavalle kuormaus alueelle rakennetaan 54E1 päällysrakenteinen kuormausraide, uusitaan V014 ja asennetaan uusi vaihde 015. Raiteen kuormauspituudeksi tulee 240 m. Raide sähköistetään alusta lukien noin 100 m siten että vaunujen tuonti ja vienti voidaan tehdä sähkövetoisesti. Sahatavaran kuormausta varten varaudutaan n. 290 m pitkä ja 28 m leveä asfaltoituun kenttään. Tieliikenne lastausalueelle ohjataan Ratakadulle rakennettavan liittymän kautta. Tien leveydeksi on suunniteltu 8 m. Mittaus- ja kartoitustyöt Aiemmassa alustavan yleissuunnitelman päivityksen yhteydessä on tehty raiteenkartoitus - täydennys. Ympäristö, maankäyttö ja lunastustarpeet Ylivieskan kaupunki suuntaa kasvua radan itäpuolelle kaavoituksella. Kaupunkirakenne tarvitsee itä- ja länsipuolta yhdistävää radan alittavaa korkeatasoista yhteyttä keskeiselle paikalle yhdistämään rakentuvaa aluetta keskustaan. Tarpeeseen vastataan suunnittelemalla varaus kevyen liikenteen yhteydelle Asemakadun jatkeeksi ja tilavarauksella alikulkusillalle suunnitelmakartassa esitetylle paikalle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on laatinut "Valtatie 27, Ylivieska Kehittämissuunnitelman " jossa on esitetty toimenpiteet, joilla varmistetaan liikenteen toimivuus tilanteessa jossa Ylivieskan yleiskaavassa esitetyt maankäytön kehittämistoimenpiteet ovat toteutuneet. Em. suunnitelmassa on esitetty Ylivieskan eteläiselle ylikulkusillalle suunnitellut toimenpiteet. Pohjois-pohjanmaan ELY-keskus on teettämässä tie- ja rakentamissuunnittelua uuden sillan rakentamiseksi eteläisen alikulkusillan eteläpuolelle. Rakentamissuunnitelma valmistunee v Nykyinen silta puretaan. Tiesuunnitelman mukainen sillan sijainti on merkitty suunnitelmakartalle viitteellisenä. Närhitien alikulkusilta on suunniteltu sekä ajoneuvo- että kevyen liikenteen käyttöön. Tarkoituksena on yhdistää Savontien eteläpuolella olevat kaupunginosat toisiinsa. Liikennepaikalle tehtävät toimenpiteet mahtuvat suurimmalta osin nykyiselle Liikenneviraston omistamalle alueelle lukuun ottamatta itäreunalla vaiheessa 3 mahdollisesti tehtävää lastausalueen muutosta. Lunastettavan alueen tarve ja alueraja on esitetty suunnitelmakartalla. Geotekniikka R001 (uusi linjaus) ja laiturit Raiteen rakennetyyppi on Seinäjoki-Oulu hankkeen suunnitteluperusteiden mukainen routimaton rakenne.

7 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 7(12) Km Rata kulkee uudella linjalla noin 3 8m nykyisen raiteen keskilinjan vasemmalla puolen. Pengerkorkeus on noin 1 2m. Maaperä on kantavaa moreenia. Penger perustetaan maanvaraisesti. Km Rata kulkee uudella linjalla noin 8m nykyisen raiteen keskilinjan vasemmalla puolen. Pengerkorkeus on maanpinnan pienipiirteisyyden johdosta noin 0 1 m ja osalla matkaa rata on matalassa maaleikkauksessa. Maanpinnassa on noin 1 2 m paksu kuivakuorikerros. Tämän alapuolella on 1 6m paksu liejuinen silttikerros, jonka vesipitoisuus on noin 40 50% ja siipikairalla mitattu leikkauslujuus kpa. Tämän alta alkaa tiivis, kivinen moreenikerros. Perustamisen kannalta pohdittavaa aiheuttaa luonnontilaisella painuvalla maapohjalla pienipiirteisesti vaihteleva pengerkorkeus, joka välillä kulkee 0-tasauksena ja välillä noin 1 m penkereellä. Stabiliteetti riittää maanvaraiseen perustamiseen. Osuudella maksiminopeus on alle 100 km/h, joten se sallii alusrakenneluokka 1 mukaiset painumat ja kulmamuutokset. Jotta painumaerot pysyisivät pieninä, ehdotetaan penger rakennettavaksi kevytsoralla kevennettynä. rakennepaksuus on 1,4m rakennekerroksia ja 0,8m kevytsoraa. Siltojen taustalle kevennys tulee mitoittaa tarkemmin. Laskennallinen painuma on tällöin noin mm. Painuminen tapahtuu noin 2v aikana. Tänä aikana tulee varautua normaalia suurempaan tuentatarpeeseen. Km Rata kulkee nykyisillä raidelinjoilla. Raiteiden R001 ja R002 molemmin puolin rakennetaan uudet korkeat laiturit, jotka korottavat noin 0,3m nykyistä ratapihatasoa. Maanpinnassa on 2,0 2,5 m nykyisiä rakennekerroksia tai täyttömaata. Täytön alla on 3 4m paksu kerros savista silttiä, jonka vesipitoisuus on noin 40%. Tämän alla on löyhärakenteinen moreenikerrostuma. Laiturit voidaan perustaa maanvaraisesti routaeristettynä rakenteena. Laitureiden routaeristystarve varmistetaan seuraavassa suunnitteluvaiheessa. Pääraide routaeristetään nykyisen linjauksen osalta koko matkalta. Km-välillä radassa on vanhaa v.1980 asennettua routalevyä, joka poistetaan. Vaihde V009 noin kmv Rata kulkee osuudella nykyisen ratapihan alueelle. Lähinnä maanpintaa on ratapihan täyttöä noin 1,4 2,0 m, Tämän alla on paksuimmillaan noin 4 m savi-/silttikerros ennen moreenikerrostumaa. Savi-/silttikerros on täytön alla kokoon puristunut, joten vaihteet voidaan perustaa maanvaraisesti 2,2m syvyyteen ulotetun massanvaihdon varaan. Massanvaihdon tarpeellisuus voidaan vielä seuraavassa suunnitteluvaiheessa varmistaa näytteenotolla. Siltojen alustavat pohjavahvistustoimenpiteet Närhitien aks, km Sillan rakentamisesta ja pohjaolosuhteista on suunnitelmakokokonaisuuteen lisätty erillinen suunnitelmaselostus. Katajanojan rs km

8 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 8(12) Vanha silta on uusittu ja uusi rakennettu vuosina Aseman alueen siltapaikkavaihtoehdot o Torikadun/Tikkatien aks noin km , o Asemakadun ak noin km Ylivieskan kaupunki on valinnut jatkosuunnitteluun Torikadun/Tikkatien alikulkusillan ja Asemakadun alikäytävän (Aseman ak) Ylivieskan kaupunki on tehnyt vaihtoehtotarkastelut kaavoituksen, maankäytön ja muiden tarpeiden kannalta. Aseman ak:n osalta suunnitelmakokonaisuuteen on lisätty erillinen suunnitelmaselostus. Ratapiha-alueelta on Liikenneviraston geoarkistossa runsaasti vanhoja piirustuksia ja pohjatutkimustietoa. Rummut Ratapihan kohdalla on yksi rumpu km:llä , jolle on tehty kuntotarkastus Tarkastus käsitti silmämääräisen tarkastuksen rummun sisältä sekä pohjasuhdeselvityksen olemassa olevaan aineistoon perustuen. Rumpu on noin 147 m pitkä kaksoiskivirumpu, jonka aukon leveys on 0,9 m ja korkeus 1,3 m. Rummun peitesyvyys on noin 1,1 m. Maaperä on maanpinnasta alkaen ratapihan rakennekerroksia noin 1,5 2,5m, näiden alla on noin 2 m savea ja silttiä ennen moreenikerrosta. Rumpu on perustettu maanvaraisesti, mahdollisesti kiviarinalle tai saven alapintaan ulotetulle massanvaihdolle. Ohessa huomioita tarkastuksesta: - Rummun läpi pääsi kahlaamaan. - Kivisaumat olivat pääsääntöisesti hyväkuntoiset. Joitain koloja oli havaittavissa, mutta rummun pohjalla ei näiden kohdalla ollut valumia. - Rummun oikealla puolella lähellä suuaukkoa kivirumpuun liittyi noin 300mm betoniputki, joka ilmeisesti johtaa varastopihan kuivatusvesiä. - Koko rumpu voidaan luokitella hyväkuntoiseksi. - Ylivieskan kaupunki on suunnitellut kuivatusvesien johtamista ratapihan itäpuolelta avo-ojan tai viemärin kautta Kalajokeen, jolloin rumpu tulisi tarpeettomaksi. Tällöin rumpu poistetaan käytöstä, poistetaan kansikivet raiteitten 001, 002, 004 ja laitureitten kohdalta, sekä rakennettavan kuormausalueen kohdalta ja rumpu täytetään tiiviillä soratäytöllä. Ennen rummun täyttöä siihen sijoitetaan vähintään kuusi kaapelisuojaputkea, myöhempää tarvetta varten. Muilta osin vastaava tehdään siinä vaiheessa kun raiteita puretaan tehtäessä muita ratatöitä rummun kohdalla. Varastopihan kuivatusvesien johtaminen tulee suunnitella seuraavassa suunnitteluvaiheessa. Alla rummusta otettuja valokuvia.

9 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 9(12) Ylivieskan kaupungin suunnittelemissa on rakentaa hulevesiviemäri ratapihan itäpuolelle Ratakadulle. Tällöin ratapihan itäpuolen ja tulevan aseman alikulun kuivatusvedet voidaan johtaa sitä pitkin Kalajokeen ja ratapihan alittava rumpu jää tarpeettomaksi. Sillat Ylivieskan eteläinen ylikulkusilta Uusi raide rakennetaan nykyisen ylikulkusillan alitse. Silta suunnitellaan alkaen vuonna 2017 ja rakentaminen ajoittunee vuosille Uusi silta rakennetaan nykyisen sillan viereen. Siltasuunnittelun aikana tulee huomioida nykyisten ja tulevien ratapihajärjestelyiden asettamat vaatimukset. Asematien (Aseman) alikäytävä Tasonvaihtolaitteet Alikäytävään liittyy laitureille johtavat tasonvaihtorakenteet, katetut portaat ja hissi. Portaiden vapaa leveys on 2,5 m. Alikäytävä toteutetaan kaupungin ja Liikenneviraston yhteishankkeena. Kaupungin omana hankkeena alikäytävän jatkeeksi toteutetaan katuverkkoon kytkeytyvä kevyen liikenteen väylä. Alikäytävän investointikustannukset on suunniteltu jaettavaksi Liikenneviraston ja kaupungin kesken siten että tasonvaihtolaitteet ja niiden välinen siltaosuus tulisi Liikenneviraston kustannettavaksi ja kaupungin kustannettavaksi jää muu osa alikäytävästä. Kunnossapitovastuusta on sovittava erikseen. Koskipuhdontien aks km Nykyiselle sillalle ei ole tulossa muutoksia.

10 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 10(12) Kalajoen ratasillat Sillat on uusittu v 2016 eikä niille ole tarpeen tehdä muutoksia. Turvalaitteet Ratapihan turvalaitteet ja asetinlaite uusitaan erillisenä hankkeena. Sähköistys ja vahvavirta Raide 003 puretaan korkean välilaiturin tieltä. Sähköistetty raide 013 puretaan. Ratapihan alikulkutunnelit ja sillat huomioidaan sähköistyssuunnittelussa. Sähköistys toteutetaan pääsääntöisesti portaalirakenteilla. Nykyisellä välilaiturilla oleva portaalijalka sijaitsee suunnitellun alikäytävän porraskuilun kohdalla. Korvaava portaali on korvattava uudella sillan kannelle rakennettavalla uudella portaalilla. Varauksena esitetyn kuormausalueen kohdalla on valomasto, joka on siirrettävä uuteen paikkaan. Rakennettaville laitureille, pysäköintialueelle ja kuormausalueelle suunnitellaan valaistus. Alikäytävän tasonvaihtolaitteita ja valaistusta varten järjestetään sähkönsyöttö. Liikennepaikan aitaus Huoltotiet liikennepaikan eteläpuolella on esitetty Kokkola-Ylivieska kaksoisraiteen suunnitelmissa. Aitaa rakennetaan liikennepaikan länsireunalle noin km (410 m) 4 KUSTANNUKSET JA ALUSTAVA TOTEUTUSAIKATAULU Ylivieskan ratapihamuutokset on ajoitettu vuosille Kustannuksissa ei ole huomioitu laiturien informaatio- ja opastusjärjestelmiä. Rakentamiskustannuksissa on käytetty samoja kustannusperusteita kuin Seinäjoki-Oulu rataosan yleissuunnitelmassa. Kustannukset on päivitetty vuoden 2017 hintatasoon käyttäen Rapal Oy:n FORE / ROLA -rakennusosalaskentamenetelmää ja hinnastoja. Kustannusindeksinä on käytetty Maku2010=109,30 (huhtikuu 2017). Rakentamiskustannukset ei sisällä yhteiskustannuksia! RATAPIHAN MUUTOKSET JA ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ KATUJÄRJESTELYINEEN: Liikenneviraston osuus: Vaihe 2 (sisältäen tasonvaihdot) 5,41 M

11 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 11(12) Pysäköintialue radan varteen aseman pohjoispuolelle 0,18 M 5,59 M Ylivieskan kaupungin osuus: Aseman AK (pois lukien tasonvaihto) 1,93 M Kevyen liikenteen väylä ja ajoyhteys pysäköintialueelle 0,25 M 2,18 M YHTEENSÄ 7,77 M Ei sisällä työmaa- eikä tilaajatehtäviä NÄRHITIEN AKS JA NÄRHITIE VÄLILLÄ SALMIPERÄNTIE VILJAVARASTONTIE SEKÄ KIERTOLIITTYMÄ: VE1 (3,2 m alikulkukorkeus) 1,82 M VE2 (4,6 m alikulkukorkeus) 1,94 M YHTEENSÄ 1,82-1,94 M Ei sisällä työmaa- eikä tilaajatehtäviä Rakentamiskustannukset on esitetty tarkemmin eriteltynä liitteenä olevissa kustannusarvioissa. 5 JATKOSUUNNITTELUSSA SELVITETTÄVIÄ ASIOITA Liikennepaikkojen lopulliset kuivatusratkaisut tulee selvittää seuraavassa suunnitteluvaiheessa. Ratkaisujen tekeminen vaatii maastomallin laajennuksen sekä nykyisten ojien maastomittauksia. Jatkosuunnittelussa on tutkittava, tarvitaanko uusi ulokeportaali eteläpuolelle vaihteiden V043 ja V046 alueelle sekä on tarkistettava portaalijalan ja huoltotien tarvitsema tila sillan itäreunassa ja sen vaikutus sillan leveyteen. Liikennepaikan sivuraiteiden routasuojauksen tarve ja mahdollisuus suunnitteluperusteista poikkeamiseen tulee käsitellä routivuushavainnot huomioon ottaen seuraavassa suunnitteluvaiheessa. Jatkosuunnittelussa selvitettävä onko vaihteiden kohdille jo asennettu routasuojaus vaihteen vaihdon yhteydessä. Vaihteiden kuntotiedot on päivitettävä ja suunniteltava tarvittaessa vaihteiden vaihto

12 Ylivieska, alustavan yleissuunnitelman päivitys 12(12) Ylivieskan kaupungin kanssa on määriteltävä tarkemmat tilavaraukset kaavoituksessa. Melu- ja meluestesuunnittelu ei ole kuulunut tähän toimeksiantoon, meluesteet on esitetty Ylivieskan kaupungin kanssa käytyjen neuvottelujen perusteella, perustuen Seinäjoki-Oulu projektin yleissuunnitelmaan. Liikennepaikalta on mitattava maastomalli seuraavissa suunnitteluvaiheissa tarkempaa suunnittelua varten. Närhitien lopullinen siltavaihtoehto valitaan täydentävien maaperätutkimusten tulosten selvittyä. Maaperätutkimusten suorittamiseksi on laadittava pohjatutkimusohjelma, jossa määritetään tarvittavien tutkimusten määrät ja tyypit. Närhitien jatkosuunnittelussa on selvitettävä valittavan siltavaihtoehdon rakentamisen aikaiset ja lopulliset vaikutukset läheisiin rakennuksiin, rakenteisiin ja talousvesi ym kaivoihin pohjavesien hallinnan kannalta.

MUISTIO. Lähtökohdat ja suunnitteluratkaisut

MUISTIO. Lähtökohdat ja suunnitteluratkaisut MUISTIO.. () HYVINKÄÄN NS. HANGON RATAPIHAN ALUEVARAUSSELVITYS Tavoite Työn tavoitteena oli määritellä rautatieliikenteen ja radanpidon toimintojen vaatimat aluetarpeet Hyvinkään ns. Hangon ratapihan alueella.

Lisätiedot

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ YLIVIESKA SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ Siltasuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Lea Yläsaari Tarkastanut: 10.4.2017 Pekka Mantere Geosuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Arto Keski-Opas Tarkastanut:

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUTU RAAKAPUUKUORMAUSPAIKAN SIJAINTISELVITYS

HÄMEENLINNAN SEUTU RAAKAPUUKUORMAUSPAIKAN SIJAINTISELVITYS HÄMEENLINNAN SEUTU RAAKAPUUKUORMAUSPAIKAN SIJAINTISELVITYS 19.10.2017 TARKASTELU Tarkoituksena oli selvittää Hämeenlinnan seudulta soveltuvia kohteita raakapuunkuormauspaikaksi noin 200 000 tonnin vuotuiselle

Lisätiedot

TAMPEREEN KESKUSAREENA RAKENNETTAVUUSSELVITYS

TAMPEREEN KESKUSAREENA RAKENNETTAVUUSSELVITYS TAMPEREEN KESKUSAREENA RAKENNETTAVUUSSELVITYS Aarno Kinnunen 08.03.2010 Raide- ja vaihdejärjestelyt ratapihan eteläpään vaihdejärjestelyt ovat Liikenneviraston tekemien muutossuunnitelmien mukaiset lukuun

Lisätiedot

MUISTIO. Lähtökohdat ja suunnitteluratkaisut

MUISTIO. Lähtökohdat ja suunnitteluratkaisut MUISTIO..0 () HYVINKÄÄN NS. HANGON RATAPIHAN ALUEVARAUSSELVITYS Tavoite Työn tavoitteena oli määritellä rautatieliikenteen ja radanpidon toimintojen vaatimat aluetarpeet Hyvinkään ns. Hangon ratapihan

Lisätiedot

Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne. Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto

Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne. Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto 14.10.2015 Yleiskartta Kokemäki-Rauma rataosa 14.10.2015 Mikko Heiskanen 2 Rataosan kuvaus

Lisätiedot

LAKARIN TEOLLISUUSRAITEISTON TILAVARAUSTARKASTELU Rauman kaupunki

LAKARIN TEOLLISUUSRAITEISTON TILAVARAUSTARKASTELU Rauman kaupunki Rauma, Lakarin teollisuusraiteisto 1 (5) LAKARIN TEOLLISUUSRAITEISTON TILAVARAUSTARKASTELU Rauman kaupunki Rauma, Lakarin teollisuusraiteisto 2 (5) SISÄLTÖ 1 TYÖN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 3 2 TYÖMENETELMÄT...

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS

KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS Tarkastus Päivämäärä 19.8.2010 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Timo Ojanperä Marko Olli Työnumero 82129780 Ramboll Ruukintie

Lisätiedot

RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA

RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 1 (9) RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA Yleistä Rataosa Kokemäki Rauma avattiin liikenteelle 1897 yksityisenä ratana ja se siirtyi valtion omistukseen

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 1 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 7.6.2011 TIMO HUHTINEN 2 Työn tavoitteet Työn tarkoituksena oli selvittää millä alueilla Lahden Oikoradalla Ristikydön

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

Luumäki-Imatra ratahanke LuIma

Luumäki-Imatra ratahanke LuIma Luumäki-Imatra ratahanke LuIma Joonas Hämäläinen, Liikennevirasto Kiertotalous kuntien maanrakentamisessa, Seminaari 3.10.2017 Luumäki Imatra ratahankkeen taustaa Hankkeesta aiemmin tehdyt suunnitelmat

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO VT-010

LIIKENNEVIRASTO VT-010 Dnro 4198/0824/2014 LUONNOS 8.9.2014 LIIKENNEVIRASTO VT-010 LIIKENNEVIRASTON JA SUONENJOEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS SUONENJOEN RATAPIHAN PARANNUSTYÖ 1 SOPIMUSKOHDE 2(6) Liikenneviraston ja Suonenjoen

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS

LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS ITO-131 LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN VÄLINEN SILTASOPIMUS KIRKKONUMMEN ASEMAN LÄNTINEN ALIKULKUSILTA JA SIIHEN LIITTYVÄT KATU-, PYSÄKÖINTI- JA ASEMAJÄRJESTELYT KIRKKONUMMELLA Liikenneviraston

Lisätiedot

Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö

Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö Erika Helin 10.6.2014 Suunnittelun tavoitteet ja eteneminen

Lisätiedot

Imatra Imatrankoski raja suunnittelu

Imatra Imatrankoski raja suunnittelu Imatra Imatrankoski raja suunnittelu Vetävät Väylät Etelä-Karjalan liikennejärjestelmäseminaari 13.9.2017 Muuttuva toimintaympäristö Rajaliikennesopimus FIN-RU 22.12.2016 Rautateiden tavaraliikenteessä

Lisätiedot

Helsinki-Turku nopea junayhteys

Helsinki-Turku nopea junayhteys Helsinki-Turku nopea junayhteys 12.9.2017 Hankkeen tavoitteet 12.9.2017 2 Kasvua kansainväliseen kilpailukykyyn Junayhteys vahvistaa Suomen kansainvälistä houkuttelevuutta sijoittajille ja elinkeinoelämälle.

Lisätiedot

Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara - Kauklahti Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta

Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara - Kauklahti Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta Ratsukadun alikulkusilta Hl 29,15 30,04 m Kokonaispituus 49,9 m 1,5 + 15,0 + 17,0 + 1,5 m 1,5 + 18,0 + 20,9 + 1,5 m Vinous 4 gon Vapaa

Lisätiedot

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS LIITE 5 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto Yhdyskuntatekniikka 82120192/1 Itä-Immanen Vaihe 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 03.10.2008

Lisätiedot

Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma

Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma Yleisötilaisuus 31.10.2013 Ympäristösi parhaat tekijät 2 Yleisötilaisuuden ohjelma 18:00 Tilaisuuden avaus ja hankkeen esittely

Lisätiedot

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Siuro Heinoo Liite 1 /2 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Heinoo Ahvenus Liite 1 /3 Perinteisen kaluston

Lisätiedot

Helsinki-Turku nopea junayhteys

Helsinki-Turku nopea junayhteys Helsinki-Turku nopea junayhteys 28.9.2017 Hankkeen tavoitteet 28.9.2017 Heidi Mäenpää 2 Kasvua kansainväliseen kilpailukykyyn Junayhteys vahvistaa Suomen kansainvälistä houkuttelevuutta sijoittajille ja

Lisätiedot

JKr/Janne T isojen ratatöiden aiheuttamat liikennekatkot rataverkolla

JKr/Janne T isojen ratatöiden aiheuttamat liikennekatkot rataverkolla JKr/Janne T 2019 isojen ratatöiden aiheuttamat liikennekatkot rataverkolla 16.5.2019 Juhannuksen liikennekatkot Helsinki Kirkkonummi 24h: Luoma-Masala rumpu- ja pehmeikkötyö 22.6. klo 5:00-23.6.2019 klo

Lisätiedot

KOKKOLAN JA YLIVIESKAN RATAPIHA-ALUEET ALUSTAVA YLEISSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS

KOKKOLAN JA YLIVIESKAN RATAPIHA-ALUEET ALUSTAVA YLEISSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 1(38) 28.2.2007 KOKKOLAN JA YLIVIESKAN RATAPIHA-ALUEET ALUSTAVA YLEISSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS Y:\Projektit\1673 Kokkola Ylivieska\CD arkisto\2 SELOSTUKSET\Suunnitelmaselostus_Kok_Yv_20070228.doc

Lisätiedot

NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS

NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS RATAOSAN KUVAUS, KOKEMÄKI-PORI Rataosa Kokemäki- Pori avattiin liikenteelle 1.11.1895. Rataosa kuuluu Euroopan laajjuiseen

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Tilanvaraussuunnitelma Päivämäärä 7.12.2016 Viite 1510030125 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Päivämäärä 7.12.2016 Laatija

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA Liite 16 PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA VT 7 MELUALUEEN LEVEYS 6.10.2005 SUUNNITTELUKESKUS OY RAPORTTI Turku / M. Sairanen VT 7, melualueen leveys 6.10.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 1 2. LASKENNAN

Lisätiedot

Ratateknisten piirustusohjeiden liitemateriaali

Ratateknisten piirustusohjeiden liitemateriaali Liikenneviraston ohjeita 14/2012 Ratatekniset piirustusohjeet Ratateknisten piirustusohjeiden liitemateriaali Ratateknisten piirustusohjeiden liitemateriaali on kokoelma dokumentteja eri tekniikka-aloilta.

Lisätiedot

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan Dnro 4308/0824/2014 LIIKENNEVIRASTON JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄPYSÄKÖINTIALUEEN YLLÄPIDOSTA JA KULKUYHTEYKSIEN TURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA 2 (5) Tämän

Lisätiedot

Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki

Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki 27.8.2014 1 Taustatiedot Suonenjoen kaupungin keskustassa on käynnissä asemakaavatyö, jonka

Lisätiedot

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Yleisötilaisuus 12.9.2016 Yleiskartta 2 Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Tavoitteena on korvata nykyinen silta uudella kiinteällä yhteýdellä Lähtökohtana on,

Lisätiedot

EI ASEMAKAAVAA. EI ASEMAKAAVAA Suunnitelmakartta JOENSUUN RATAPIHA. Ratasuunnitelma. Kmv Paksuniemen AKS. Rummun jatkaminen PARIKKALA

EI ASEMAKAAVAA. EI ASEMAKAAVAA Suunnitelmakartta JOENSUUN RATAPIHA. Ratasuunnitelma. Kmv Paksuniemen AKS. Rummun jatkaminen PARIKKALA EI ASEMAKAAVAA Suojaalueen raja Uusi levike radan kunnossapitoa varten () Paksuniemen AKS PARIKKALA Uusi liikenteenhoitoraide Uusi rautatiealueen raja Suojaalueen raja Rummun jatkaminen EI ASEMAKAAVAA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 433-P26804 Suunnitelmaselostus Mönkkönen Eino Sisällysluettelo

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 2.12.2016 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4

Lisätiedot

LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO

LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO 19.4.2011 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella, osa2 1 ESIPUHE Työ on jatkoa Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella

Lisätiedot

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Rautateiden suunnittelu Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto 5.11.2018 Ratalaki 8, Yleistä rautatien suunnittelusta Suunnitelmia tehtäessä radanpitäjä toimii yhteistyössä maakunnan liittojen

Lisätiedot

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS 2.9.2015 2 TOIMEKSIANTO JA SELVITYSALUEEN SIJAINTI Toimeksiannosta olemme laatineet alikulkuselvityksen Harsun työpaikkaalueen kaavaluonnoksen perusteella. Toimeksiantajana

Lisätiedot

Pornaisten kunta LASKELMASELOSTUS. Mt 1493 parantaminen Parkkojan koulun kohdalla PROJEKTINRO 5293

Pornaisten kunta LASKELMASELOSTUS. Mt 1493 parantaminen Parkkojan koulun kohdalla PROJEKTINRO 5293 Pornaisten kunta Mt 1493 parantaminen Parkkojan koulun kohdalla LASKELMASELOSTUS Geotekniset laskelmat ja päällysrakenteen mitoitus 22.2.2016 PROJEKTINRO 5293 Sipti Infra Oy Latokartanontie 7A, 00700 Helsinki

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI TIESUUNNITELMAN YLEISÖTILAISUUS JORMA LAAKSO JA ANNA ELF 20.6.2016 ESITYKSEN SISÄLTÖ Tiesuunnitelman lähtökohdat, perustiedot ja

Lisätiedot

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006 Raportti 67050263.SU 10.1.2006 Naantalin kaupunki Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus Kanavavaihtoehdot 1 YLEISTÄ Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistukseen

Lisätiedot

VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA

VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA LIVI/1786/04.02.01/2016 VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA 2(8) Liikenneviraston ja Kaupungin ja

Lisätiedot

SUUNNITTELUPERUSTEET TAMPEREEN JA TURUN MODERNI RAITIOTIE

SUUNNITTELUPERUSTEET TAMPEREEN JA TURUN MODERNI RAITIOTIE TAMPEREEN JA TURUN MODERNI RAITIOTIE 31.12.2013 Suunnitteluperusteisiin on koottu tärkeimmät tiedot raitiotien linjauksen yleissuunnittelua varten. Ohje perustuu Saksalaiseen BOStrab ohjeeseen ja sisältää

Lisätiedot

LIVI/8880/ /2017 VT-065

LIVI/8880/ /2017 VT-065 LIVI/8880/04.02.01/2017 VT-065 LIIKENNEVIRASTON JA TAMPEREEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KOSKIEN SANTALAHDEN MELUSEINÄN SUUNNITTELUA, RAKENTAMISTA, OMISTAMISTA, KUNNOSSA- JA PUHTAANAPITOA SEKÄ MAANKÄYTTÖÄ

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B POHJOIS-HAAGAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA 29.5.2012 MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B Vaihtoehtojen kuvaus ja vaikutusten arviointi Periaateleikkaukset Hämeenlinnanväylän melusuojauksesta toimitilarakentamisella

Lisätiedot

Helsinki-Turku, nopean ratayhteyden jatkosuunnittelu Tilannekatsaus / projektipäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto

Helsinki-Turku, nopean ratayhteyden jatkosuunnittelu Tilannekatsaus / projektipäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Helsinki-Turku, nopean ratayhteyden jatkosuunnittelu 9.12.2016 Tilannekatsaus / projektipäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Nopean ratayhteyden kokonaisuus Uusi nopea Helsinki Turkurata rakentuu

Lisätiedot

3.a. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m

3.a. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m 2 5 6 5 7 7 1. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si 3 3.a Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m 1. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö paaluperustus 5-12m kadut, pihat mahd. kalkkipilarointi

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola 1 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman laatiminen Vaihtoehtotarkastelu tien parantamisesta nykyisellä tielinjalla 1. LÄHTÖKOHDAT TARKASTELULLE Tiegeometria Valtatien

Lisätiedot

Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS INSINÖÖRITOIMISTO e-mail: severi.anttonen@kolumbus.fi Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 2017 TALMAN OSAYLEISKAAVA-ALUE SIPOO KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella 15.2.2011 TIMO HUHTINEN Taustaa: Lentoaseman kaukoliikennerata, Ratayhteysselvitys, Liikennevirasto 2010 30 km:n tunnelirata Ilmalasta Keravan pohjoispuolelle

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS 2016 4 1. LÄHTÖKOHDAT JA NYKYTILA 1.1 Suunnittelukohde Suunnittelukohteena on valtatien 2 ja maantien 2444 (Siltatie) eritasoliittymä

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

Kiukainen-Kauttua-Säkylä

Kiukainen-Kauttua-Säkylä Kiukainen-Kauttua-Säkylä Ratasuunnitelma rataosan lakkauttamiseksi, yleisötilaisuus 1.3.2017 Suomen liikennehallinto LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Liikennevirasto Liikenteen turvallisuusvirasto 9 ELY-keskusta

Lisätiedot

Raitotien toimenpideselvitys YLEISTÄ HANKKEESTA

Raitotien toimenpideselvitys YLEISTÄ HANKKEESTA Raitotien toimenpideselvitys YLEISTÄ HANKKEESTA Suunnittelukohde ja -tehtävä Raitotie välillä Haukiputaantie Kuusamontie Noin 9 km osuus Osa tiejaksosta katua ja osa yleistä tietä Yleissuunnitelmatasoinen

Lisätiedot

VARTIUKSEN JA KOKKOLAN SATAMAN VÄLISEN TRANSITOLIIKENTEEN REITIN KEHITTÄMINEN RATA 2018, , TURKU/LOGOMO

VARTIUKSEN JA KOKKOLAN SATAMAN VÄLISEN TRANSITOLIIKENTEEN REITIN KEHITTÄMINEN RATA 2018, , TURKU/LOGOMO VARTIUKSEN JA KOKKOLAN SATAMAN VÄLISEN TRANSITOLIIKENTEEN REITIN KEHITTÄMINEN RATA 2018, 23.-24.1.2018, TURKU/LOGOMO Pekka Iikkanen, Ramboll Finland Oy 1 ESITYKSEN LÄHTÖAINEISTO Tämä esitys perustuu kahteen

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma Kuntatekniikka YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 YLEISSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarviot 2 2 MITOITUS

Lisätiedot

RAKENNUSLIIKE LAPTI OY KUOPION PORTTI

RAKENNUSLIIKE LAPTI OY KUOPION PORTTI RAKENNUSLIIKE LAPTI OY KUOPION PORTTI KOHTEEN ALUSTAVA RAKENNETTAVUUSSELVITYS 30.11.2016 Viite 1510030132 Versio 1 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut J. Hirvonen Ramboll Kirjastokatu 4 70100 Kuopio Finland

Lisätiedot

Varilan koulu PERUSTAMISTAPASELVITYS. Sastamala. Projektinumero

Varilan koulu PERUSTAMISTAPASELVITYS. Sastamala. Projektinumero Projektinumero 2017-5 PERUSTAMISTAPASELVITYS Varilan koulu Sastamala PERUSTAMISTAPASELVITYS 20.01.2017 1(4) Projektinumero 2017-5 Varilan koulu Sastamala YLEISTÄ Rakennuskohde Toimeksiannosta olen laatinut

Lisätiedot

Multimäki II rakennettavuusselvitys

Multimäki II rakennettavuusselvitys Multimäki II rakennettavuusselvitys ERILLISLIITE 2 1 / 27 12.8.2014 1 (8) Multimäki II rakennettavuusselvitys TIE21218 Joensuun kaupunki SUUNNITTELUKOHDE Teemu Tapaninen 12.8.2014 Multimäki II rakennettavuusselvitys

Lisätiedot

Ratahanke Seinäjoki-Oulu

Ratahanke Seinäjoki-Oulu Ratahanke Seinäjoki-Oulu Mediatilaisuus 20.6.2016 20.6.2016 Ratahanke Seinäjoki-Oulu Mediatilaisuus 24.8.2015 Ohjelma: 11:00 Ratahankkeen yleisinfo, Tommi Rosenvall (Liikennevirasto) Kempele: Kempeleen

Lisätiedot

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007 Kauklahden alueella on käynnissä useita maankäytön kehittämiseen tähtääviä suunnitelmia. Kauklahdenväylän kehittämisselvitys Länsiväylän ja Kehä III:n välillä on laadittu, jotta maankäytön suunnittelussa

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI LAKARIN LOGISTIIKKA- JA TEOLLISUUSALUE, VAIHE 2

RAUMAN KAUPUNKI LAKARIN LOGISTIIKKA- JA TEOLLISUUSALUE, VAIHE 2 SUUNNITELMASELOSTUS Projekti 1510004515 Päivämäärä 14.11.2014 8.1.2015; lisätty kappale 2.3 Tilaaja Rauman kaupunki RAUMAN KAUPUNKI LAKARIN LOGISTIIKKA- JA TEOLLISUUSALUE, VAIHE 2 Kuva: Rauman kaupunki,

Lisätiedot

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta 16T-2.17 Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta Yleistä Melutilanne muistion kuvissa on vuoden 2040 ennustetilanne tavoitetieverkolla. Lisäksi tiesuunnitelmaan valitusta meluntorjuntavaihtoehdosta

Lisätiedot

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie 1 Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie Tiesuunnitelman esittelytilaisuus 11.2.2013 2013 klo 15.00 16.00. 2 Maantien 3051

Lisätiedot

KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA

KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA TIESUUNNITELMAN YLEISÖTILAISUUS JORMA LAAKSO JA LAURI HARJULA 3.6.2015 ESITYKSEN SISÄLTÖ Lähtökohdat, perustiedot ja yleiskartta Tutkitut eritasoliittymien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 8.12.2017 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4

Lisätiedot

Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset

Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset Liite 1: Asemakortit Sito Oy 9.9.2013 Lahti, Lahti käytössä (Lahti-Heinola-rataosa) Raiteita (joista sähköistetty) 5 (5) Matkustajapalvelut asemalla Odotustilat

Lisätiedot

HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI

HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI Vastaanottaja Ylöjärven kaupunki Asiakirjatyyppi Aluevaraussuunnitelma Päivämäärä 06/2014 HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI Tarkastus Sari Kirvesniemi Päivämäärä

Lisätiedot

JOENSUUN RATAPIHA RATASUUNNITELMA

JOENSUUN RATAPIHA RATASUUNNITELMA JOENSUUN RATAPIHA RATASUUNNITELMA Peltola-sali Joensuu 30.11.2016 Yleisötilaisuuden ohjelma 17.00 Tilaisuuden avaus Joensuun kaupungin puheenvuoro Juha-Pekka Vartiainen, kaavoituspäällikkö Liikenneviraston

Lisätiedot

H-4933 TEOLLISUUSASEMAN RUMMUN JA H-4903 TEOLLISUUSASEMAN RAITTISILLAN UUSIMINEN TERÄSPUTKISILLALLA

H-4933 TEOLLISUUSASEMAN RUMMUN JA H-4903 TEOLLISUUSASEMAN RAITTISILLAN UUSIMINEN TERÄSPUTKISILLALLA H-4933 TEOLLISUUSASEMAN RUMMUN JA H-4903 TEOLLISUUSASEMAN RAITTISILLAN UUSIMINEN TERÄSPUTKISILLALLA Nokian kaupunki on laatinut muistion silla suunnitteluun liittyvistä tehtävistä ja huomioitavista asioista.

Lisätiedot

HÄMEVAARA. Lisäksi tal.tilaa m2/as. Rak.oik. as.tilaa k-m2. Kaava- Myyntihinta. Kortteli Tontti Lähiosoite. merkintä HÄMEVAARA

HÄMEVAARA. Lisäksi tal.tilaa m2/as. Rak.oik. as.tilaa k-m2. Kaava- Myyntihinta. Kortteli Tontti Lähiosoite. merkintä HÄMEVAARA HÄMEVAARA Kortteli Tontti Lähiosoite HÄMEVAARA Kaava- merkintä Pintaala m2 Rak.oik. as.tilaa k-m2 Lisäksi tal.tilaa m2/as. Myyntihinta 11040 1 Vieteritie 2 AO 485 120 30 78 000 11040 2 Vieteritie 4 AO

Lisätiedot

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Liikennejärjestelmäasiantuntija Erika Helin 17.11.2017 Selvityksen tekemisestä Selvitys käynnistynyt alkuvuonna 2017, valmistuu loppuvuonna 2017. Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Riskiraportti. Akaan raakapuuterminaali, ratasuunnitelma

Riskiraportti. Akaan raakapuuterminaali, ratasuunnitelma Riskiraportti, ratasuunnitelma 13.3.2018 Riskiraportti 1/6 Sisällys 1 Johdanto... 1 1.1 Yleistä... 1 1.2 Riskien arvioinnin rajaukset ja oletukset... 1 1.3 Hankkeen kuvaus...virhe. Kirjanmerkkiä ei ole

Lisätiedot

Kiinteistöjärjestelysuunnitelma. Liite tiesuunnitelmaan valtatie 13:n parantamiseksi Myttiömäen kohdalla Savitaipaleella

Kiinteistöjärjestelysuunnitelma. Liite tiesuunnitelmaan valtatie 13:n parantamiseksi Myttiömäen kohdalla Savitaipaleella Kiinteistöjärjestelysuunnitelma Liite tiesuunnitelmaan valtatie 13:n parantamiseksi Myttiömäen kohdalla Savitaipaleella Kiinteistöjärjestelysuunnitelma 10.4.2012 1. YLEISTÄ KIINTEISTÖJÄRJESTELYSUUNNITELMASTA

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 1.6.2019 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4 Yhteystiedot...

Lisätiedot

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1.

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS 26.1.2012 Ramboll Finland Oy, Kotipaikka Espoo, Y-tunnus 0101197-5,

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma 1 (13) Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Lisätiedot

Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti. Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit

Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti. Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit Versio 1.0 Matti Manninen 26.3.2008 2007 Suunnittelukohde 30.4.2008 Page 2 Melulähteet Tässä selvityksen

Lisätiedot

VT4 VEHNIÄN ETL HULEVESISELVITYS. Destia Oy

VT4 VEHNIÄN ETL HULEVESISELVITYS. Destia Oy VT4 VEHNIÄN ETL HULEVESISELVITYS Destia Oy Antti Smolander 12.4.2018 Sivu 1 VT4 VEHNIÄN ETL HULEVESISELVITYS Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 2 Lähtötiedot... 2 3 Mitoitus... 3 3.1 Mitoituksen määrittely...

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 RAKENNUSSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarvio 1 2 MITOITUS JA LIIKENTEELLINEN

Lisätiedot

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma 1 / 19 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2015 120-P26975 Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 31.1.2017 MUUTOS A 8.2.2017 TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA TULLIPORTINKADUN KAMPUSALUE

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Tampereen tuloratapihan jatkaminen PARANTAMISSUUNNITELMA

Tampereen tuloratapihan jatkaminen PARANTAMISSUUNNITELMA 2015 Tampereen tuloratapihan jatkaminen PARANTAMISSUUNNITELMA Tampereen tuloratapihan jatkaminen Parantamissuunnitelma Liikennevirasto Helsinki 2015 Kannen kuva: VR Track Oy:n kuva-arkisto Verkkojulkaisu

Lisätiedot

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA YLEISÖTILAISUUS TILAISUUDEN AIKATAULU 17:00 17:30 17:40 17:50 18:00 18:15 19:15 19:30 Kahvit tarjolla Tilaisuuden avaus ja työn lähtökohdat, Kari Homi, kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

16X205184 03.10.2014 NAANTALIN KAUPUNKI PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA-ALUE LIITTYMÄVAIHTOEHTOJEN VERTAILU

16X205184 03.10.2014 NAANTALIN KAUPUNKI PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA-ALUE LIITTYMÄVAIHTOEHTOJEN VERTAILU 16X205184 03.10.2014 NAANTALIN KAUPUNKI PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA-ALUE LIITTYMÄVAIHTOEHTOJEN VERTAILU 1 Yhteenveto Naantalin kaupunki on laatimassa asemakaavaa Porhonkallion-Virpin alueelle, jonne

Lisätiedot

Ylöjärven kaupunki. Kolmenkulman hulevesisuunnitelman täydentäminen. Raportti

Ylöjärven kaupunki. Kolmenkulman hulevesisuunnitelman täydentäminen. Raportti Ylöjärven kaupunki Kolmenkulman hulevesisuunnitelman Raportti 7.12.2015 7.12.2015 1 (5) Sisältö 1 JOHDANTO... 2 1.1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 SUUNNITTELUALUE JA SEN NYKYTILA... 2 2.1

Lisätiedot

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Hyväksymisesitys 1 (7) 25.8.2017 Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun 31.5.2017

Lisätiedot