Nosturin radio-ohjaus NOPEAMMIN, TURVALLISEMMIN, HELPOMMIN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nosturin radio-ohjaus NOPEAMMIN, TURVALLISEMMIN, HELPOMMIN"

Transkriptio

1 TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT TRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO RADIO-OHJAIMET Nosturin radio-ohjaus NOPEAMMIN, TURVALLISEMMIN, HELPOMMIN

2 2 Konecranes Radio-ohjaimet KUORMAN HALLINTAA KEVYESTI SORMEN PAINALLUKSELLA Nosturia ohjataan yleensä etänä. Normaalia työpajanosturia ohjataan yleensä nosturista roikkuvan riippuohjaimen avulla tai langattomasti radio-ohjaimen avulla. Erikoisnostureita ja täysin automatisoituja nostureita ohjataan ohjaamosta, valvomosta tai toiminnanohjausjärjestelmällä (ERP). Nosturin radio-ohjauksessa tarvitaan lähetin ja vastaanotin. Lähetin on kenttäpäätelaite, joka toimii nosturin ja käyttäjän välisenä käyttöliittymänä. Nosturin käyttäjä ohjaa nosturia lähettimellä, joka lähettää ohjauskomennot vastaanottimen kautta nosturin ohjauslaitteille. Vastaanotin sijaitsee yleensä nosturin sähkökaapissa. Konecranes tarjoaa kaksi erilaista radio-ohjainta: REMOXin ja MiniJoystickin. MiniJoystick on uusi ja ergonominen, Konecranes-konsernin suunnittelema radio. Sauvaohjaimen avulla nosturin ohjaaminen on erittäin ergonomista ja nopeuden hallinta helppoa. Esimerkkejä radiolähettimistä: MiniJoystick vasemmalla, REMOX oikealla.

3 Infrapunamoduuli ja sen toiminta Infrapunamoduuli kytketty kaapelilla vastaanottimeen Infrapunasäde (max. 20 m) Käynnistyspainike INFRA AVAIN Infra-avain on lisäominaisuus infrapunamoduuliin nosturin käynnistämiseksi. Sillä estetään nosturin tahaton käynnistäminen ja parannetaan siten turvallisuutta. Infrapunasäteen toimintamatka on noin 20 metriä. Tämä julkaisu on tarkoitettu ainoastaan yleisluontoiseksi esitteeksi. Konecranes pidättää itsellään oikeuden muuttaa tässä mainittuja tietoja ilman erillistä ilmoitusta tai lopettaa tuotteen valmistuksen. Tämän julkaisun myötä Konecranes ei anna takuita tuotteiden ominaisuuksista tai sopivuudesta määrättyyn tarkoitukseen.

4 4 Konecranes Radio-ohjaimet MiniJoystick-radio ERGONOMINEN MUOTOILU, KESTÄVÄ RAKENNE Konecranes-konsernin MiniJoystick-radio vie nosturin ohjauksen ergonomian uudelle tasolle. Se on kevyt, helppokäyttöinen ja käynnistyy nopeasti. Sauvaohjaimen avulla ohjataan nosturin ja nostimen liikettä, kun taas nostaminen ja laskeminen tapahtuvat painikkeiden avulla. Sauvaohjaimen avulla käyttäjä voi hallita kuormaa yhdellä otteella, jolloin operaattori voi keskittyä täysin kuormaan. MiniJoystick-radioohjaimen lähetinmalli: MiniJoystick radio: Käyttösovellukset: Nosturit, yksittäiset nostimet, moottorivaunulla varustetut ketjunostimet Käyttö: Sisällä, ulkona (kun vastaanotinta ei tarvitse asentaa kojekaapin sisälle) Ohjainosat: 2-vaiheinen sauvaohjain, 2-vaiheiset painikkeet Kotelointiluokka: IP65 / NEMA4 Käyttölämpötila-alue: 20 C 70 C Vastaanottimen virransyöttö: 48, 115 ja 230 VAC 50/60 Hz Antenni: Vastaanottimessa ja lähettimessä sisäinen antenni Lähetin: Käyttötilan kolmivärinen LED-merkinanto ja sisäinen äänisummeri Akku: Kaksi litiumioniakkua järjestelmää kohti, 3.7 V / mah, käyttöaika yli 16 tuntia 50 %:n käytöllä Liittimet: Konecranes-konsernin vakioliittimet Kantovaihtoehdot ja suojaus: Radiolähettimessä on vakiovarusteena erillinen suojakuori, karbiinikoukku ja rannehihna Sertifikaatit: CSA, CCC, CE Varastointi: Avaimella lukittava varastokaappi lisävarusteena

5 MiniJoystickradion toiminnot Sillan ja vaunun liikkeet Sauvaohjaimen avulla ohjataan nosturin ja nostimen liikettä. Sauvaohjaimen avulla käyttäjä hallitsee kuormaa yhdellä otteella. Symbolit on peitetty paksulla läpinäkyvällä suojamuovilla. Koukku ylös/alas Monitoimiavain Lähettimessä on irroitettava monitoimiavain, jota ilman lähetintä ei voida käyttää. Avainta kiertämällä mahdollistetaan useamman toiminnon hallinta yhdellä ohjaimella. Viisivaiheinen kytkin mahdollistaa kahden vaunun, valaistuksen ja jopa heilunnaneston valinnan. Avainta painamalla voidaan käynnistää nosturi sekä soittaa äänitorvea. Saatavilla olevat yhdistelmät: STOP Helppokäyttöinen pysäytyspainike

6 6 Konecranes Radio-ohjaimet REMOX TARKKUUTTA NOSTURIN OHJAUKSEEN REMOX-radio-ohjaus parantaa tehokkuutta ja vähentää käyttöön liittyviä riskejä. Nosturin käyttäjä voi keskittyä nostettavan taakan hallintaan ja tarvittaessa jopa ohjata sitä manuaalisesti oikeaan asentoon. Nosturia, jossa on älykkäitä nosturiominaisuuksia, hallitaan HIM-radio-ohjaimella (Human Interface to Machine). Tällaisen käyttöliittymän nosturi soveltuu vaativimpaankin käyttöön. REMOX-lähetinmallit QU = painonappilähetin. M2 = painonappilähetin, jossa on ControlPro-valvontaarvojen ja kuorman näyttö. MI = painonappimalli. EC = minisauvaohjainmalli. REMOX-radiolähettimet käyttävät ilog-avainta kaikkien tärkeiden tietojen tallentamiseen radiojärjestelmään. Avain voidaan siirtää varalähettimeen, ja se löytää välittömästi oikean taajuuden ja samat järjestelmätoiminnot kuin alkuperäisessä lähettimessä. SP = sauvaohjainmalli. S2 = sauvaohjainmalli. Kaksi LCDnäyttöä. Soveltuu nostureille, joissa on älykkäitä nosturiominaisuuksia. Vasen: ilog-avain Oikea: REMOX-lähetinmalleissa MI, EC ja SP on vakiovarusteena värinähälytys. Akun latauksen lähestyessä loppua hälytys käynnistyy ja lähetin alkaa väristä. Värinähälytys on muissa malleissa lisäominaisuus. SA = sauvaohjainmalli analogiaohjauksille. Kaikkiin REMOX-malleihin on saatavana lukittava säilytyskaappi. Kaapissa on tila laturille ja vara-akulle. Mukana kaksi avainta.

7 REMOX-lähetinmallit: Radiomalli Nostoliike Vaunun liike Nosturin liike REMOX 510MI X X REMOX 510QU X X REMOX 512QU X X X REMOX 516MI X X X REMOX 512EC X X X REMOX 516EC X X X REMOX 512SP X X X REMOX 516SP X X X REMOX 516M2 X X X REMOX 516S2 X X X REMOX 524SP X X X REMOX 524S2 X X X REMOX 736SA X X X REMOX 736SP X X X REMOX 707FIX REMOX 716FIX REMOX 707FIX ja 716FIX kahden nosturin välisiin turvalukituksiin (rajatoiminnot yms.) REMOX-lähettimet: 510, 512, 516, 524, 736 = Konecranesvakiolähettimet. Myyntityökalumme valitsee oikean vastaanottimen ja lähettimen annettujen lähtötietojen perusteella. 707FIX & 716FIX = Vain nosturin liikkeiden turvalukitukseen.

8 8 Konecranes Radio-ohjaimet KONECRANES-RADIO- OHJAUSJÄRJESTELMäN LISÄTOIMINNOT TANDEM-YHTEISKÄYTTÖTOIMINto Tandem-toiminnolla voidaan ohjata samaan aikaan kahta nosturia. Nosturin käyttäjä valitsee haluamansa nosturin lähettimessä olevasta nosturin valintakytkimestä. Järjestelmän käyttö vaatii yhden lähettimen ja kaksi vastaanotinta, yhden kumpaankin nosturiin. Nosturi 1 / vastaanotin 1 yhdellä vastaanottotaajuudella Nostureiden tandem-toiminnon toimintaperiaate Lähetin 1 Nosturi 2 / vastaanotin 2 yhdellä vastaanottotaajuudella, osoite 1 MASTER/SLAVE-yhteiskäyttötoiminto Kahden nosturin käyttö sekä erikseen että yhdessä toisistaan riippumatta vaatii Master/Slave-toiminnon. Kummassakin nosturissa on oma lähetin ja vastaanotin. Toinen lähettimistä on ns. Master (päälähetin), jolla voidaan ohjata molempia nostureita. Slave-lähettimen (lisälähetin) avainkytkin on siirrettävä Master-lähettimeen. Masterlähettimessä on nosturin valintakytkin. Slave-lähetin on aina sauvaohjainmallia. Nosturi 1 / vastaanotin 1 yhdellä vastaanottotaajuudella, osoite 1 Master/Slave-toiminto Päälähetin Nosturi 2 / vastaanotin 2 yhdellä vastaanottotaajuudella, osoite 2 Avainkytkin 2 Lisälähetin Master/Slave-yhteiskäyttötoiminto on saatavilla myös Catch-Release-toiminnolla. Slave-nosturi voidaan vapauttaa ja vastaanottaa Release- ja Catchpainonapeilla ilman erillistä avainkytkintä. Tässä Slavelähetin voi olla painonappi- tai sauvaohjainmallia.

9 Master/Master-yhteiskäyttötoiminto Kahden nosturin käyttö sekä erikseen että yhdessä toisistaan riippumatta voidaan toteuttaa myös Master/ Master-toiminnolla. Kummassakin nosturissa on oma lähetin ja vastaanotin. Kumpikin lähetin on ns. Master (päälähetin), jolla voidaan ohjata molempia nostureita. Avainkytkin täytyy siirtää toisesta Master-lähettimestä toiseen Master-lähettimeen. Lähettimien tulee olla sauvaohjainmallia. Nosturi 1 / vastaanotin 1 skannerilla ja kahdella vastaanottotaajuudella, osoite 1 Master/Master-toiminto Päälähetin 1 Nosturi 2 / vastaanotin 2 skannerilla ja kahdella vastaanottotaajuudella, osoite 2 Avainkytkin 2 Päälähetin 2 Lähetin 1 Nosturin vastaanotin kahdella vastaanottotaajuudella Catch-Release-toiminto Catch-Release-toiminto Lähetin 2 CATCH-RELEASE-TOIMINTO Radiojärjestelmä on varustettu Catch-Release-toiminnolla, jonka avulla kaksi tai useampi käyttäjä voi itsenäisesti ohjata samaa nosturia erillisillä lähettimillä. Nosturi on varustettu yhdellä vastaanottimella ja useammalla lähettimellä. Lähettimissä on Release- ja Catch-painonapit, joilla nosturi luovutetaan ja vastaanotetaan. > Pitkillä nosturiratapituuksilla kävelymatkoja voidaan lyhentää, kun nosturin luovutus ja vastaanotto toiselle käyttäjälle voidaan tehdä langattomasti. > Mahdollisia vaaratekijöitä kuormauksessa ja kuorman purkutilanteessa voidaan vähentää, kun nosturin ohjaus voidaan luovuttaa vaivattomasti lähempänä toimintaaluetta olevalle käyttäjälle.

10 10 Konecranes Radio-ohjaimet NOSTURIEN VÄLISET TURVA- LUKITUKSET A Kun käsitellään kuormaa, joka vaatii kaksi nosturia, on turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää, että molemmat nosturit liikkuvat yhtäaikaisesti ja samalla nopeudella. Tällaisten siirtojen riskialttiuden vuoksi ja turvallisuuden parantamiseksi on luotu standardeja. Konecranes täyttää mm. standardin EN ISO suorituskykytason C vaatimukset. Konecranes on kehittänyt alan kattavimman nosturien välisen valvontajärjestelmän. Konecranes REMOXFIX-järjestelmän avulla valvotaan kahden nosturin välisiä kriittisiä ohjaustoimintoja, esim. raja- ja ylikuormatoimintoja. Näin varmistetaan nosturin turvallinen käyttö. Järjestelmän avulla valvotaan kuorman ja nosturien liikkeitä niin, että käyttäjä voi keskittyä kuorman tehokkaaseen siirtämiseen. FIX-lähetin A FIX-vastaanotin B FIX-lähetin FIX-vastaanotin

11 A B B ILMAN TURVALUKITUSTA Ylemmissä kuvissa esitetään tilanne, jossa kahdella nosturilla käsitellään yhteistä kuormaa eikä nostureiden välillä ole turvalukitusta. Vasemmanpuoleisessa kuvassa kaksi nosturia käsittelee yhteistä kuormaa, ja käyttäjä ohjaa molempia nostureita yhdellä radio-ohjaimella. Ilman turvalukitusta nosturin A saavuttaessa päätyrajakytkimen ja pysähtyessä nosturi B jatkaa liikettään, kunnes se törmää pysähtyneeseen nosturiin. Törmäys aiheuttaa kuorman heilahtamisen ja voi pahimmillaan johtaa kuorman putoamiseen. Tällainen toiminta aiheuttaa huomattavan vaaratilanteen. FIX-lähetin A FIX-vastaanotin B FIX-vastaanotin FIX-lähetin TURVALUKITTU TOIMINTO Alemmissa kuvissa nosturin liikkeet on turvalukittu REMOXFIX-järjestelmän avulla. Oikeanpuoleisessa kuvassa nosturin A pysähtyessä päätyrajakytkimelle tieto viedään Konecranes-turvalukituksen avulla nosturiin B, joka pysähtyy samanaikaisesti nosturin A kanssa. Tällä tavoin vältetään nosturien törmäys ja kuorman heilahtaminen sekä minimoidaan kuorman putoamisen riski.

12 TEOLLISUUS- NOSTURIT TYÖSTÖ- KONEhuolto YDIN- VOIMALA- NOSTURIT SATAMA- NOSTURIT RASKAAT HAARUKKA- TRUKIT KUNNOSSA- PITO Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja se toimittaa monille eri teollisuudenaloille niiden toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCR1V). Yrityksellä on yli työntekijää yli 600 toimipaikassa lähes 50 maassa. Näiden resurssien, teknologian ja määrätietoisuuden avulla voimme lunastaa asiakaslupauksemme Lifting Businesses Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. Konecranes, Lifting Businesses ja ovat Konecranes-konsernin rekisteröityjä tuotemerkkejä. EQKCCRCO04FI679B / 2013 Konecranes PL 661 Koneenkatu Hyvinkää Puh (0) Fax +358 (0)

YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ

YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO TYÖPISTENOSTURIT CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ Konecranes CLX-ketjunostin UUDISTA

Lisätiedot

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO NOSTAMISEN UUSI STANDARDI CXT NEO -NOSTURI

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO NOSTAMISEN UUSI STANDARDI CXT NEO -NOSTURI TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO NOSTAMISEN UUSI STANDARDI CXT NEO -NOSTURI 2 Konecranes CXT NEO Nostamisen uusi standardi Ketteryyttä

Lisätiedot

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO NOSTAMISEN UUSI STANDARDI CXT NEO -NOSTURI

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO NOSTAMISEN UUSI STANDARDI CXT NEO -NOSTURI TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO NOSTAMISEN UUSI STANDARDI CXT NEO -NOSTURI 2 Konecranes CXT Neo CXT NEO Ketteryyttä Tehoa Tämä

Lisätiedot

XN-sähköketjunostimet TEHOKASTA NOSTAMISTA

XN-sähköketjunostimet TEHOKASTA NOSTAMISTA TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT XN-sähköketjunostimet TEHOKASTA NOSTAMISTA Konecranes Sähkötoimiset XN-ketjunostimet

Lisätiedot

KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT

KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT XA-KEVYTNOSTURI- JÄRJESTELMÄT Konecranes Tehokkuutta ALUMIINIPROFIILILLA

Lisätiedot

XM-KEVYTNOSTURI- JÄRJESTELMÄT

XM-KEVYTNOSTURI- JÄRJESTELMÄT TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KEVYTNOSTURIJÄRJESTELMÄT XMKEVYTNOSTURI JÄRJESTELMÄT Konecranes XMkevytnosturijärjestelmät XMkevytnosturijärjestelmät

Lisätiedot

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT TRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO CXT-NOSTIN. CXT -köysinostin

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT TRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO CXT-NOSTIN. CXT -köysinostin TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT TRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO CXT-NOSTIN CXT -köysinostin 2 Konecranes Uudistettu CXT-köysinostin Uudistettu CXT-köysinostin Nopeampi,

Lisätiedot

KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT. TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit. Raskaat haarukkatrukit KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT

KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT. TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit. Raskaat haarukkatrukit KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT 2 Konecranes Kääntöpuominosturit TYÖPISTEEN SELKÄRANKA

Lisätiedot

Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon

Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon Teollisuusnosturit Ydinvoimalanosturit Satamanosturit Raskaat haarukkatrukit Kunnossapito Työstökonehuolto MATERIAALINHALLINTA Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon 2 Konecranes Agilon

Lisätiedot

TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA

TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA Teollisuusnosturit Ydinvoimalanosturit Satamanosturit Raskaat trukit Kunnossapito Työstökonehuolto ETÄPALVELUT TRUCONNECT Etäpalvelut REAALIAIKAINEN TUOTANNON TEHOKKUUDEN VALVONTA TIEDÄTKÖ KUINKA TEHOKKAASTI

Lisätiedot

Uusi kehittyneempi CXT -nosturi

Uusi kehittyneempi CXT -nosturi TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT TRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO CXT-NOSTURIT Uusi kehittyneempi CXT -nosturi 2 Konecranes Uusi kehittyneempi CXT-nosturi Uusi innovatiivinen

Lisätiedot

KUINKA PALJON NOSTURILLASI ON ELINKAARTA JÄLJELLÄ?

KUINKA PALJON NOSTURILLASI ON ELINKAARTA JÄLJELLÄ? KUINKA PALJON NOSTURILLASI ON ELINKAARTA JÄLJELLÄ? . NOSTUREITA JA NIIDEN KOMPONENTTEJA EI OLE SUUNNITELTU KESTÄMÄÄN IKUISESTI. Teräsrakenteet ja koneistot kokevat väsyttävää kuormitusta jokaisen työjakson

Lisätiedot

VARAOSAT. Valmistaudu nopeaan toimitukseen TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO

VARAOSAT. Valmistaudu nopeaan toimitukseen TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO VARAOSAT Valmistaudu nopeaan toimitukseen VARAOSAT 2 Konecranes Varaosat PAIKALLISTA PALVELUA

Lisätiedot

VARAOSAT TEOLLISUUSNOSTURIT NOSTURIEN VARAOSAT MERKISTÄ JA MALLISTA RIIPPUMATTA

VARAOSAT TEOLLISUUSNOSTURIT NOSTURIEN VARAOSAT MERKISTÄ JA MALLISTA RIIPPUMATTA VARAOSAT TEOLLISUUS NOSTURIEN VARAOSAT MERKISTÄ JA MALLISTA RIIPPUMATTA 2 Konecranes Spare Parts Varaosat Konecranes 3 VARAOSAT TARPEISIISI JUURI OIKEAAN AIKAAN Toimitamme varaosat kaikille nosturimerkeille

Lisätiedot

SMART FEATURES -ÄLYTOIMINNOT ÄLYKKYYTTÄ NOSTAMISEEN

SMART FEATURES -ÄLYTOIMINNOT ÄLYKKYYTTÄ NOSTAMISEEN TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT NOSTOTRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO SMART FEATURES -ÄLYTOIMINNOT ÄLYKKYYTTÄ NOSTAMISEEN Älykäs nosturi turvallisempaa toimintaa ja lyhyempiä

Lisätiedot

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO KUNNOSSAPIDON JATKUVA MITTAAMINEN JA KEHITTÄMINEN

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO KUNNOSSAPIDON JATKUVA MITTAAMINEN JA KEHITTÄMINEN TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KUNNOSSAPIDON JATKUVA MITTAAMINEN JA KEHITTÄMINEN 3 Konecranes Työstökonehuolto SITOUTUNUT KUNNOSSAPITOON

Lisätiedot

PÖRSSITIEDOTE. Konecranes muuttaa segmenttiraportointiaan

PÖRSSITIEDOTE. Konecranes muuttaa segmenttiraportointiaan Konecranes muuttaa segmenttiraportointiaan Konecranes ottaa käyttöön uudet raportointisegmentit. Vuoden 2010 alusta lähtien Konecranes-konserni raportoi kaksi liiketoiminta-aluetta: Kunnossapidon ja Laitteet.

Lisätiedot

SIIRRY TEOLLISEN INTERNETIN AIKAAN AGILON

SIIRRY TEOLLISEN INTERNETIN AIKAAN AGILON TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO MATERIAALINHALLINTA SIIRRY TEOLLISEN INTERNETIN AIKAAN AGILON 2 Konecranes Agilon AGILON LISÄÄ

Lisätiedot

Viisi hyvää syytä käyttää etävalvontaa siltanostureissasi

Viisi hyvää syytä käyttää etävalvontaa siltanostureissasi Viisi hyvää syytä käyttää etävalvontaa siltanostureissasi Enemmän tietoa siltanosturien käytöstä ja suorituskyvystä Koneista saadun tiedon kerääminen ja analysoiminen teollista internetiä hyödyntämällä

Lisätiedot

KUNNOSSAPITO. Geometrinen arviointi RailQ RATAMITTAUS/ NOSTURIGEOMETRIAN ANALYSOINTIMENETELMÄ

KUNNOSSAPITO. Geometrinen arviointi RailQ RATAMITTAUS/ NOSTURIGEOMETRIAN ANALYSOINTIMENETELMÄ TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT KUORMAAJAT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO Geometrinen arviointi RailQ RATAMITTAUS/ NOSTURIGEOMETRIAN ANALYSOINTIMENETELMÄ Konecranes RailQ ratamittaus/nosturigeometrian

Lisätiedot

TEOLLISUUSNOSTURIT. Nostamisen uusi standardi CXT NEO -NOSTURI

TEOLLISUUSNOSTURIT. Nostamisen uusi standardi CXT NEO -NOSTURI TEOLLISUUSNOSTURIT Nostamisen uusi standardi CXT NEO -NOSTURI 2 Konecranes CXT NEO -NOSTURI Nostamisen uusi standardi Ketteryys Teho Ergonomia Ennakoiva kunnossapito Köysikulmatoiminnot Tämä julkaisu on

Lisätiedot

KUINKA PALJON NOSTURILLASI ON ELINKAARTA JÄLJELLÄ?

KUINKA PALJON NOSTURILLASI ON ELINKAARTA JÄLJELLÄ? KUINKA PALJON NOSTURILLASI ON ELINKAARTA JÄLJELLÄ? . NOSTUREITA JA NIIDEN KOMPONENTTEJA EI OLE SUUNNITELTU KESTÄMÄÄN IKUISESTI. Teräsrakenteet ja koneistot kokevat väsyttävää kuormitusta jokaisen työjakson

Lisätiedot

TRUCONNECT -ETÄPALVELU ELINKAARENAIKAINEN KUNNOSSAPITOPALVELU REAALIAJASSA

TRUCONNECT -ETÄPALVELU ELINKAARENAIKAINEN KUNNOSSAPITOPALVELU REAALIAJASSA TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT NOSTOTRUKIT TYÖSTÖKONE ETÄPALVELUT TRUCONNECT -ETÄPALVELU ELINKAARENAIKAINEN KUNNOSSAPITOPALVELU REAALIAJASSA 2 3 ELINKAARENAIKAINEN KUNNOSSAPITOPALVELU

Lisätiedot

ENNAKOIVA KUNNOSSAPITO CARE HUOLTO-OHJELMA

ENNAKOIVA KUNNOSSAPITO CARE HUOLTO-OHJELMA TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO CARE OHJELMA ENNAKOIVA KUNNOSSAPITO CARE HUOLTO-OHJELMA 2 Konecranes Care ohjelma KONECRANES KUNNOSSA-

Lisätiedot

Kevytnosturituotteet WWW.ERLATEK.FI

Kevytnosturituotteet WWW.ERLATEK.FI Kevytnosturituotteet 198 WWW.ERLATEK.FI CLX KETJUNOSTIMET Konecraneskonsernin innovatiivinen CLXketjunostin on luotettava ja suorituskykyinen nostolaite, joka lisää asiakasarvoa turvallisuudellaan, monipuolisuudellaan

Lisätiedot

PÖRSSITIEDOTE. Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

PÖRSSITIEDOTE. Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset Konecranes Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin torstaina klo 11.00 alkaen yhtiön auditoriossa, Hyvinkäällä. Yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen

Lisätiedot

Turvaohjeet. Johdollinen ohjainsarja Pro Force -lehtipuhallin. Turva- ja ohjetarrat VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Turvaohjeet. Johdollinen ohjainsarja Pro Force -lehtipuhallin. Turva- ja ohjetarrat VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Johdollinen ohjainsarja Pro Force -lehtipuhallin Mallinro: 119-1100 Form No. 3397-493 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

ERGOLATOR. Henkilökohtainen nostoapulaite. 15 200 kg. ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn

ERGOLATOR. Henkilökohtainen nostoapulaite. 15 200 kg. ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn Henkilökohtainen nostoapulaite 5 00 kg ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn Henkilökohtainen nostoapulaite Jokaiselle oikea työskentelykorkeus ei turhaa kumartelua tai kurottamista. Portaaton nostonopeus

Lisätiedot

Tele Radio Lion PERUS- OHJEET FINNISH/ SUOMI IM-860-RX010-A06-FI

Tele Radio Lion PERUS- OHJEET FINNISH/ SUOMI IM-860-RX010-A06-FI 860 Tele Radio Lion PERUS- OHJEET FINNISH/ SUOMI IM-860-RX010-A06-FI 42434445 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 * S1 * S3

Lisätiedot

ENNAKOIVA KUNNOSSAPITO CARE HUOLTO-OHJELMA

ENNAKOIVA KUNNOSSAPITO CARE HUOLTO-OHJELMA TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO CARE-OHJELMA ENNAKOIVA KUNNOSSAPITO CARE HUOLTO-OHJELMA 2 Konecranes Care-ohjelma KONECRANES KUNNOSSA-

Lisätiedot

Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 Yleistä

Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 Yleistä Telestart T91 Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 FI Yleistä Hyvä Webasto-asiakkaamme! Olemme iloisia, että valintanne on kohdistunut tähän Webasto-tuotteeseen. Oletamme, että laitteen asentanut palvelupiste

Lisätiedot

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö pikaopas ASPER ajanoton kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö Sähköjenkytkentästä oma kohta.

Lisätiedot

Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon

Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon Ovikelloratkaisut langattomasti Melody Pitkä radiokantama tuo lisäetuja Hagerin langattomat ovikellotuotteet soveltuvat merkinantoon suurimpaan osaan

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

Vaijerivinssi DELTA 160-300 kg / 230V

Vaijerivinssi DELTA 160-300 kg / 230V Vaijerivinssi DELTA 160-300 kg / 230V Käyttöohje (Mallit: CWS 160,230 ja 300) Maahantuoja Suomessa : Carl Stahl Oy Jonkankatu 2, 20360 Turku Puh: 02 2750060 e mail: myynti@carlstahl.fi 1. Teknisiä tietoja

Lisätiedot

LOPPUKÄYTTÄJÄN OHJEET KÄYNNISTYSTÄ, VIRRAN KATKAISEMISTA, ULOSKIRJAUSTA, KANAVAN VAIHTOA JA NÄYTTÖASETUSTEN MUUTTAMISTA VARTEN.

LOPPUKÄYTTÄJÄN OHJEET KÄYNNISTYSTÄ, VIRRAN KATKAISEMISTA, ULOSKIRJAUSTA, KANAVAN VAIHTOA JA NÄYTTÖASETUSTEN MUUTTAMISTA VARTEN. Tele Radio 860 Lion LOPPUKÄYTTÄJÄN OHJEET KÄYNNISTYSTÄ, VIRRAN KATKAISEMISTA, ULOSKIRJAUSTA, KANAVAN VAIHTOA JA NÄYTTÖASETUSTEN MUUTTAMISTA VARTEN. SUOMI/FINNISH JD1-A, JD2-A ARTICLE CODE: 860JD-T4-2-0000,

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT Kapasiteetti 20 000 kg:aan asti SILTANOSTURIT - Radan päällä kulkevat - Riippuvarakenteiset PUKKINOSTURIT I-PALKKISET KÄÄNTÖ- PUOMINOSTURIT NOSTOPUOMIT HUOLTO ERIKKILA Hyvässä

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg

TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg SÄHKÖVINTTURIT Sähkövintturisarjat TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg TRBoxter 250-500 kg Saatavana suoraohjauksella (DC) tai kontaktoriohjauksella (1 nopeuksinen BT tai portaattomalla nopeudella VV)

Lisätiedot

Receiver REC 150. Käyttöohje

Receiver REC 150. Käyttöohje Receiver fi Käyttöohje Käyttöohje STABILA on helppokäyttöinen vastaanotin pyörivien laserien nopeaan käsittelemiseen.receiver in avulla voidaan ottaa vastaan rotaatiolaserien lasersäteet vaikka ne eivät

Lisätiedot

OIKEA NOSTORATKAISU JOKAISEEN TYÖPISTEESEEN

OIKEA NOSTORATKAISU JOKAISEEN TYÖPISTEESEEN TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO TYÖPISTENOSTURIT TYÖPISTENOSTURIT OIKEA NOSTORATKAISU JOKAISEEN TYÖPISTEESEEN Työpistenosturit

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

Receiver REC 220 Line

Receiver REC 220 Line Receiver fi Käyttöohje Käyttöohje STABILA on helppokäyttöinen vastaanotin laserlinjojen nopeaan mittaamiseen. Receiver n avulla voidaan vastaanottaa vain STABILA linjalaserlaitteiden lähettämiä pulssilasersäteitä.

Lisätiedot

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM A5332020 Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 Sovellukset Käyttölaite ohjaa ilman sisääntuloluukkuja.

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Ammattikuljettajan työhyvinvointi turvallinen ja ergonominen työpäivä Lastaukseen ja purkuun liittyvän taakkojen käsittelyn ergonomia Kuljettajat & taakkojen käsittely 1 taakkojen käsittelyyn

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle LÖYDÄ TÄYSIN UUSI SUKUPOLVI Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Uusi TX-sukupolvi:

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

NOSTURIPÄIVITYKSET PÄIVITÄ NYKYAIKAISET NOSTURIOMINAISUUDET JA -SOVELLUKSET NOSTURIISI

NOSTURIPÄIVITYKSET PÄIVITÄ NYKYAIKAISET NOSTURIOMINAISUUDET JA -SOVELLUKSET NOSTURIISI NOSTURIPÄIVITYKSET PÄIVITÄ NYKYAIKAISET NOSTURIOMINAISUUDET JA -SOVELLUKSET NOSTURIISI 2 Konecranes Nosturipäivitykset PÄIVITÄ NOSTURISI HELPOSTI Päivitykset ovat helppo ja taloudellinen tapa lisätä siltanosturiisi

Lisätiedot

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W himmentimet Mitta moduleina imellisjännite Tehohäviö nimelliskuormalla Himmennysperiaate Kuorman tyyppi hehkulamput 3 V halogeenilamput pienj. halog.lamput muuntajalla pienj. halog.lamput el. muuntajalla

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3 Nokia 8310 -puhelimelle Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON

Lisätiedot

TUOTE-ESITTELY

TUOTE-ESITTELY TUOTE-ESITTELY 24.09.2018 KOKOONPANOKÄRRY IT-Line kokoonpanokärry suurten tuotteiden kokoonpanoon. Korkeussäädettävään kokoonpanokärryyn on vapaasti lisättävissä työtason kallistus- sekä pyöritysominaisuus,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje PULLEY-MAN porakonevinssi Käyttö- ja huolto-ohje SISÄLLYSLUETTELO 3 4 SUORITUSARVOT JA TIEDOT TURVALLINEN KÄYTTÖ 5 7 8 10 11 LAITTEEN OSAT JA VAIJERIN ASENNUS LAITTEEN KÄYTTÖ NOSTOISSA LAITTEEN HUOLTO

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot

Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot Operatiivinen asiakirja Täydentävät tiedot Vaatimustenmukaisuustiedot Koneen turvajärjestelmää varten MSS3s (A5:S3) NÄMÄ TIEDOT OVAT CATERPILLAR INC:N JA/TAI SEN TYTÄRYHTIÖIDEN OMAISUUTTA. KOPIOIMINEN,

Lisätiedot

- Älykkäitä nostolaitteita

- Älykkäitä nostolaitteita Ergonomisia nostoapulaitteita ainutlaatuisella ohjattavuudella ja joustavalla käytettävyydellä. Quick-Lift TUOTTEET - Älykkäitä nostolaitteita Since 1912 OTA YHTEYTTÄ! (09) 221 90 530 sales@erikkila.com

Lisätiedot

Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa

Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa Lähde: Antti Vanhatalo, Group Vice President, Business Development, Konecranes Kuvat: Konecranes www.konecranes.fi 9.9.2008 Taustaa Konecranes

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon tai lämmityksen ohjaus ETI-1551 termostaattia käytetään saattolämmityksen ja sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti soveltuu

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

Lähettimenä voi käyttää esim. CONNECT -radio-ohjattua kosketuspainiketta, CONNECT -radiokauko-ohjausta tai CONNECT -radiokeskusta.

Lähettimenä voi käyttää esim. CONNECT -radio-ohjattua kosketuspainiketta, CONNECT -radiokauko-ohjausta tai CONNECT -radiokeskusta. Kytkentään tarkoitettua radio-ohjattua CONNECT-tunnistinpintaa nimitetään seuraavassa tunnistinpinnaksi. Tunnistinpinta sisältää radiovastaanottimen. Yhdistettyjen lähettimien avulla voidaan: Käyttämällä

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö KU-1 PLL & UHF UE DVEY langaton mikrofonijärjestelmä Käyttöohje ä ä ä ö ä ö Vastaanottimen ominaisuudet a. Etupaneeli 1. Lähettimen audiotason indikointi 2. Vastaanottavan antennin indikointi. äyttää kummaltako

Lisätiedot

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot.

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. Helppokäyttöinen Kohdejohto ja suuntanuolet tunnistavat nopeasti

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

PowerRay-aloitusopas. PowerVision

PowerRay-aloitusopas. PowerVision PowerRay-aloitusopas PowerVision PowerRay Sukelluksen valmistelu Sukellus ja turvallisuus PowerRay-esittely PowerRay - sukellusrobotti Tukiasema Kauko-ohjain Kaikuluotain Syötinpudotin 01 1-3 Akku ja lataaminen

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm

Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm Tuote-esite Ylivoimaista ulottuvuutta Hiab XS 044 on täydellinen nosturikokemus Hiab on aina yhdistetty korkeaan laatuun ja jatkuvaan kehitykseen. Erityisen ulottuvaksi

Lisätiedot

Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792.

Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792. Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792. Onnea uuden hankinnan johdosta 2 3 Pakkauksen sisältö Perustoiminnot A. RollerMouse Free2 B. Integroitu rannetuki

Lisätiedot

Silent Gliss. Moottorit ja ohjaus

Silent Gliss. Moottorit ja ohjaus Moottorit ja ohjaus 2 Langaton kauko-ohjaus (radio) Ominaisuudet Sähkökäyttöisten kaihtimien ja verhokiskojen ohjaus langattomasti radiotaajuudella. 1-, 5- tai 10- kanavainen kaukosäädin tai seinäpainike

Lisätiedot

Bellman Audio tuotteet Helpompaan kommunikointiin.

Bellman Audio tuotteet Helpompaan kommunikointiin. Bellman Audio tuotteet Helpompaan kommunikointiin. Mikä ratkaisu soveltuu sinun käyttötarpeisiin parhaiten? Domino Pro Domino Classic Mino Maxi Kuuntelutilanteet Helppo Vaikea Television kuuntelu Kahdenkeskinen

Lisätiedot

Telecrane F25 Käyttö-ohje

Telecrane F25 Käyttö-ohje 1 Telecrane F25 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F25 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käytössä huomioitavaa 4 - Käyttö 6 - Lähettimen paristot ja vastaanottimen virtalähde 7 - Tarkastus ja vianetsintä 8 -

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

Hokuyo turvalaserskanneri UAM-05

Hokuyo turvalaserskanneri UAM-05 Turva Turvalaserskannerit Hokuyo turvalaserskanneri UAM-05 Suojavyöhyke 5 m Varoitusvyöhyke 20 m 4 OSSD turvaulostuloa 2 suojavyöhykettä / 1 suojavyöhyke + 2 varoitusvyöhykettä Tyyppi 3 SIL2, PL d www.oem.fi,

Lisätiedot

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 O P T I N E N A N T U R I M I N I M A A L I S E L L A H U O LTOTA R P E E L L A Oxix-happilähetin on ainutlaatuinen liuenneen

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain Tuotekuvasto 27.7.2006 metis A106 metis on ilmoituksensiirtolaite GSM-verkkoon. Laitteessa on liitännät neljälle ilmaisimelle, ohituskytkimelle, lämpötila-anturille,

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 KÄYTTÖOHJE PEM 248 20.02.2006 OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 Ohjauskeskukset ESMART 310 ja ESMART 320 Ohjauskeskuksia ESMART 310 ja 320 käytetään ohjauslaitteen ESMART 100 laajennusyksikkönä.

Lisätiedot

KONECRANES OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

KONECRANES OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET KONECRANES OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET Jaa Stock exchange release 23.03.2017-12:30 Konecranes Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin tänään keskiviikkona 23.3.2017 klo 10.00 Hyvinkäällä.

Lisätiedot

Keskusimurijärjestelmät

Keskusimurijärjestelmät Keskusimurijärjestelmät ammatti- ja teollisuuskäyttöön RATKAISU JOKAISEEN KESKUSIMURITARPEESEEN www.sistemair.com LIMITED WARRANTY Ke TEOLLISUUS Professional YEARS Ammattimainen suorituskyky Soveltuu jatkuvaan

Lisätiedot

Koe uusi tapa käsitellä potilasnostintasi.

Koe uusi tapa käsitellä potilasnostintasi. Koe uusi tapa käsitellä potilasnostintasi. Miksi kehitimme EvaDriven. Fyysiset vaivat ja tapaturmat, kuten selkävaivat, aiheuttavat terveydenhuoltoalalla kasvavia kustannuksia, samalla kun hoidettavien

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta

Taito Tehdä Turvallisuutta Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä HOME CONTROLLER HOME CONTROLLER HC-0016, HC-WF HELPPOKÄYTTÖINEN KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄ Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. Älykäs nosturi SMARTON

TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. Älykäs nosturi SMARTON TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO Älykäs nosturi SMARTON 2 Konecranes Smarton YLI 50 VUODEN KOKEMUS raskasta nostoa vaativissa teollisuussovelluksissa

Lisätiedot

Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje. 9355494 2. painos

Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje. 9355494 2. painos Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje 9355494 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-2R noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA Vahvat ja taloudelliset moottorit Lännen-monitoimikoneet varustetaan taloudellisilla Agco Power 4-sylinterisellä dieselmoottorilla. Moottorit vääntävät vahvasti koko kierrosalueella. Kaikilla Lännen käyttämillä

Lisätiedot

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 OMINAISUUDET Pituus: 420 mm Leveys: 305 mm Korkeus: 200 mm Rengasväli: 255 mm Maavara: 50 mm. Renkaiden halkaisija/leveys: 130 mm/52 mm Moottori: RC550L

Lisätiedot

Terraneo Kytkentäkuvat ja ohjelmointi

Terraneo Kytkentäkuvat ja ohjelmointi OY ESMI AB Olarinluoma 4 PL95 0220 ESPOO puhelin 09 452 7 fax 09 452 703 www.esmi.com Terraneo Kytkentäkuvat ja ohjelmointi 6657376FI/0 44-2000 2 Sisällysluettelo Kytkentäkaavio yhdellä nousujohdolla...3

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Enemmän vairāk mukavuutta komforta ja turvallisuutta

Enemmän vairāk mukavuutta komforta ja turvallisuutta AUTOTALLIN GARĀŽU VĀRTI OVET Enemmän vairāk mukavuutta komforta ja turvallisuutta un drošības M.K. International autotallin ovet yllättävät sinua kehittyneellä suunnittelulla, täydellisellä mukavuudella

Lisätiedot