Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/2015 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/2015 1"

Transkriptio

1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Aika klo 17:00-18:25 Paikka Yhdyskuntatekniikan kanslian kokoushuone Kielo, Asematie 3, Kirkkonummi Läsnäolijat Tammenmaa Corinna puheenjohtaja Parviainen Päivi varapuheenjohtaja Grönberg Ralf jäsen Saranpää Tommi jäsen Lassheikki Henrik Markus jäsen poistui klo käsittelyn jälkeen Wehka-aho Emmi jäsen Manninen Antti-Jussi jäsen Karlsson Robert jäsen Latvala Panu johtava rakennustarkastaja esittelijänä ja 218 Sihvola Arja lupa-arkkitehti esittelijänä Soini Sari ympäristöpäällikkö esittelijänä Träskelin-Vallius Susanne hallintosihteeri pöytäkirjanpitäjä Muut läsnäolijat Jalkanen Juhana ympäristötarkastaja Kujansuu Martti vs. ympäristöntarkastaja Poissa Juuti Katja jäsen Lehtinen Pirkko kunnanhallituksen edustaja Allekirjoitukset Corinna Tammenmaa puheenjohtaja Susanne Träskelin-Vallius pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Päivi Parviainen pöytäkirjantarkastaja Emmi Wehka-aho pöytäkirjantarkastaja Pykälä 218 oli lisälista-asia. Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä Kunnan palvelupiste Susanne Träskelin-Vallius pöytäkirjanpitäjä

2 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Käsitellyt asiat :t Otsikko sivu 204 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Valvottavat viranhaltijapäätökset Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Ympäristönsuojelun ilmoitusasioita Määräys Kantvikin satamaan hylätyn proomun poistamiseksi ja teettämisuhan asettaminen/teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi/lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle teettämisuhan täytäntöönpanopäätöksestä tehdystä valituksesta 210 Lausunto LAU Helsingin hallinto-oikeudelle Luoman vesiosuuskunnan valituksesta, VJV, Luoma Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisvelvollisuudesta VJV / Veikkola , Rantatie Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen vesijohtoon, jätevesi- sekä hulevesiviemäriin liittämisvelvollisuudesta 13-4-VJV / Veikkola , Tavikuja Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen POI / Kylmälä , ja Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen POI / Träskby Poikkeaminen POI / Koski-Navala Poikkeaminen POI / Luoma Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa POY / Koski-Navala Rakennus- ja ympäristölautakunnan ilmoitus tarkastuslautakunnalle vuoden 2015 talousarviokäsittelyn yhteydessä tekemästä ponnesta 33 38

3 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Rakennus- ja ympäristölautakunta 204 Ehdotus Puheenjohtaja: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Todettiin.

4 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Rakennus- ja ympäristölautakunta 205 Ehdotus Puheenjohtaja: Lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa tarkastamaan sähköisesti tämän kokouksen pöytäkirjan. Pöytäkirja tarkastetaan perjantaina ja se pidetään yleisesti nähtävänä kunnan palvelupisteessä Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakuna valitsi tämän pöytäkirjan tarkastajiksi Päivi Parviaisen ja Emmi Wehka-ahon. Pöytäkirja tarkastetaan sähköisesti perjantaina ja se pidetään yleisesti nähtävänä kunnan palvelupisteessä

5 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Valvottavat viranhaltijapäätökset Rakennus- ja ympäristölautakunta 206 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi ja valvottavaksi seuraava kuntalain 51 :n mukainen päätös: Ympäristötarkastaja Päätös 3 / (Dnro 805/ /2015) Päätös hakemukseen ympäristönsuojelumääräyksistä poikkeamiseen Valmistelija: hallintosihteeri Susanne Träskelin-Vallius, puh susanne.traskelin-vallius(at)kirkkonummi.fi Ehdotus Johtava rakennustarkastaja: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi yllä oleva päätöksen sekä todeta, että sen sisältämää kuntalain 51 :n nojalla käsiteltäväksi otettavaa asiaa, ei oteta rakennus- ja ympäristölautakunnan käsiteltäväksi. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

6 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 207 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset: Viranhaltijat ovat tehneet toimivaltaansa yhdyskuntatekniikan johtosäännöllä siirrettyjä päätöksiä liitteen numero 1 mukaisesti. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus , Dnro UUDELY/307/07.01/2014 Hakija: Mervi ja Peter Reunanen, POY Kioski-Navala, Peltola Rakennustoimenpide: Omakotitalo Talousrakennus 210 k-m2, 2 krs, 1 asunto 40 k-m2 Hakemukseen liittyvät muut ratkaisut: Rakennus- ja ympäristölautakunta (puollettu) Uudenmaan ELY-keskuksen ratkaisu: ELY-keskus myöntää poikkeuksen ehdoin. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus , Dnro UUDELY/2605/2015 Hakija: Långström Ella Elvira kuolinpesä/magnus Selenius, POY Masala, Granbacka Rakennustoimenpide: Omakotitalo 400 k-m2, II-kerrosta, 1 asunto Omakotitalon (60 k-m2) muuttaminen sivuasunnoksi ja sen laajentaminen 25 k-m2:llä, yhteensä 85 k-m2, 1½-kerrosta, 1 asunto Talousrakennus 100 k-m2, 1-kerros Hakemukseen liittyvät muut ratkaisut: Rakennus- ja ympäristölautakunta (puollettu) Uudenmaan ELY-keskuksen ratkaisu: ELY-keskus ei myönnä haettua poikkeusta vanhan omakotitalon laajentamisesksi. ELY-keskus myöntää haetun poikkeuksen vanhan omakotitalon muuttamiseksi sivuasunnoksi sekä 400 k-m2:n suuruisen omakotitalon ja 100 k-m2:n suuruisen talousrakennuksen rakentamiseksi ehdoin.

7 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelija: hallintosihteeri Susanne Träskelin-Vallius, puh susanne.traskelin-vallius(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - viranhaltijapäätökset ajalla , liite 1 Ehdotus Johtava rakennustarkastaja: Lautakunta päättää merkitä tiedokseen päätökset, joihin ei ole kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta. KÄSITTELY: Esittelijä otti esille hänelle lyhyellä varoitusajalla tuodu asian. Espoon sosiaalija terveyslautakunnan kokouksen esityslistalla on Espoon seudun ympäristöterveyden valvontasuunnitelmien päivitys vuodelle Johtava rakennustarkastaja tiedusteli lautakunnalta, voimmeko merkitä tiedoksi lainsäädännön muutoksista johtuva päivitystarve vuodelle 2016 ja antaa asiassa seuraavanlainen lausunto: "Lautakunta pitää tärkeänä seudullisen valvontayksikön resurssien riittävyyden turvaamista sekä toiminnan kehittämistä siten, että valtakunnalliset valvontatavoitteet ovat saavutettavissa lähivuosina ilman, että hallinnolliset yleiskulut kohoavat." Lautakunta merkitsi asian ja jo annetun lausunnon tiedoksi. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Merkittiin tiedoksi.

8 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Ympäristönsuojelun ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 208 Rakennus- ja ympäristölautakunnan tietoon saatetaan seuraavat asiat: Ilmanlaatu Uudellamaalla 2014 Alueellista ilmanlaadun seurantaa on tehty Uudellamaalla vuodesta Kirkkonummella tieliikenne on merkittävin ilmansaasteiden lähde ja se aiheuttaa valtaosan typenoksidien ja hiilimonoksidin päästöistä. Valtaosa hiukkaspäästöistä on peräisin puun pienpoltosta. Typpidioksidipitoisuuksia on seurattu passiivikeräinten avulla Masalassa. Pitoisuuden ovat olleet matalia. Typpidioksidin, hengitettävien hiukkasten ja pienhiukkasten pitoisuudet ovat raja-arvojen alapuolella. Raportti on luettavissa ympäristönsuojelun internetsivuilla (ympäristönsuojelu > ilmansuojelu ja ilmastoasiat > ilmanlaadun seuranta): Ilmanlaatu Uudellamaalla 2014 Uudenmaan Ely- keskuksen luonnonsuojelulain 72a :n mukainen päätös liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan sijainnin ja sallitun metsänkäsittelyn määrittämisestä. Kosko, , UUDELY/6492/2015 Uudenmaan Ely- keskuksen luonnonsuojelulain 72a :n mukainen päätös liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan sijainnin ja sallitun metsänkäsittelyn määrittämisestä. Nissilä, UUDELY/6328/2015 Uudenmaan Ely- keskuksen päätös luonnonsuojelulain rauhoitusmääräyksistä poikkeamisesta, UUDELY/4887/2015 Helsingin yliopiston biotieteiden laitos on hakenut lupaa poiketa rauhoitusmääräyksistä toteuttaakseen "Kohti luotettavaa lehtojen maaperäsienten uhanalaisuusarviointia" -hankkeen. Uudenmaan ELYkeskus on myöntänyt luvan. Kirkkonummella tutkimusta tehdään kolmella luonnonsuojelualueella (Volsin kartanon puistometsä, Kittelbergetin luonnonsuojelualue ja Pungensbackenin-Nåtabackenin luonnonsuojelualue). Alueet ovat kunnan omistuksessa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Blominmäen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvasta, ESAVI/339/04.08/2013 Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle HSY ympäristöluvan Blominmäen jätevedenpuhdistamon toiminnalle. Aluehallintovirasto hylkäsi toiminnanaloittamislupahakemuksen.

9 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Suomenojan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta, ESAVI/340/04-08/2013 Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tarkistanut Suomenojan jätevedenpuhdistamon toistaiseksi voimassa olevan ympäristöluvan lupamääräykset, antanut toiminnan lopettamista koskevat määräykset ja muuttanut luvan määräaikaiseksi. Lupa on voimassa saakka. Asiakirjat ovat kokouksessa. Valmistelija: ympäristöpäällikkö Sari Soini, p , etunimi.sukunimi(at)kirkkonummi.fi Ehdotus Ympäristöpäällikkö: Merkitään tiedoksi. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Merkittiin tiedoksi.

10 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Määräys Kantvikin satamaan hylätyn proomun poistamiseksi ja teettämisuhan asettaminen/teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi/lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle teettämisuhan täytäntöönpanopäätöksestä tehdystä valituksesta 549/ /2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Lupa- ja valvontajaosto Asia 1316/444/2008 Uhkasakon asettaminen Risto Eskeliselle Kantvikin satamaan hylätyn proomun poistamisen tehosteeksi Kantvikin satama-alueella on hylätty vanha proomu, joka on osittain uponnut meren pohjaan. Proomussa on myös kaivinkone, joka on uponnut mereen. Espoon kihlakunnan poliisilaitokselta saadun tiedon mukaan proomun omistaa Risto Eskelinen. Risto Eskeliselle on lähetetty päivätty kehotuskirje, jossa häntä kehotetaan poistamaan proomu ja kaivinkone satama-alueelta välittömästi. Kehotuksen jälkeen hänelle lähetettiin päivätty selityspyyntö (kuuleminen) jätelain mukaisten pakkokeinojen käyttämiseen mahdollisesti johtavassa asiassa. Eskelinen ei ole vastannut selityspyyntöön määräaikaan mennessä. Jätelain 19 :n mukaan, ympäristöön ei saa jättää roskaa, likaa eikä käytöstä poistettua konetta, laitetta, ajoneuvoa, alusta tai muuta esinettä siten, että siitä voi aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle, epäsiisteyttä, maiseman rumentumista, viihtyisyyden vähentymistä tai niihin rinnastettavaa muuta vaaraa tai haittaa. Jätelain 58 :n mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi tehostaa antamaansa määräysta uhkasakolla tai uhalla että toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella. Valmistelija: Paula Alahelisten Ehdotus Ympäristöpäällikkö: Lupa- ja valvontajaosto asettaa seuraavan jätelain mukaisen velvoitteen: Proomun omistajan Risto Eskelisen on toimitettava proomu ja kaivinkone pois Kantvikin satama-alueelta välittömästi. Proomun ja kaivinkoneen on oltava pois viimeistään Velvoitetta on noudatettava sen uhalla, että Lupa- ja valvontajaosto teettää työn ja tehdyt työt tullaan laskuttamaan jälkikäteen proomun omistajalta. Jos edellä mainittu omaisuus tai sitä koskeva käyttöoikeus luovutetaan, on tässä päätöksessä mainitusta velvoitteesta ja uhasta ilmoitettava

11 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta luovutuksensaajalle ottamalla luovutusasiakirjaan sitä koskeva maininta tai muutoin todisteellisesti. Lisäksi velvoitetun on ilmoitettava uhan asettaneelle viranomaiselle luovutuksen saajan nimi ja osoite Lupa- ja valvontajaosto määrää, että tätä päätöstä on noudatettava mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitusosoitus on liitteenä. KÄSITTELY: Esittelijän kokouksessa antama uusi päätösehdotus: Lupa- ja valvontajaosto päättää seuraavaa: Risto Eskelinen saapui henkilökohtaisesti antamaan pyydetyn selityksen Kantvikin satamassa olevien proomujen ja kaivinkoneen poistamisesta. Selitys annettiin määräajan jälkeen. Käydyssä keskustelussa sovittiin, että maalla oleva proomu viedään pois tammikuussa 2009 ja uponneet proomu ja kaivinkone on poistettu vappuun 2009 mennessä. Mikäli toimenpiteitä ei ole suoritettu sovittuihin määräaikoihin mennessä, käytetään asian loppuunsaattamiseksi pakkokeinoja. Päätös Lupa- ja valvontajaosto: Keskustelun jälkeen jaosto päätti yksimielisesti esittelijän muutetun päätösehdotuksen mukaan. Rakennus- ja ympäristölautakunta Kantvikin satama-alueella on edelleen alueen pohjoisrantaan puoliksi uponnut metalliproomu (n. 7 x 20 m). Proomusta ei ole tarkempia teknisiä tietoja. Proomun päällä on Åkerman H3B kaivinkone. Vain kaivinkoneen telat ovat veden alla. Kaivinkoneesta hankittujen teknisten tietojen perusteella sen kokonaispaino on noin 8,5 tonnia. Asiasta tehty lupa- ja valvontajaoston (ympäristönsuojeluviranomaisen) päätös on lähetetty saantitodistuksella Risto Eskeliselle, mutta päätös oli palautunut viranomaiselle noutamattomana. Tehtyä päätöstä on sisällöllisesti syytä tarkentaa tekemällä uusi päätös ja saattaa se haastemiehen välityksellä Risto Eskeliselle. Proomun ja kaivurin nykytilanne on käyty toteamassa Proomu ilmeisesti nojaa uponneesta päästään satama-altaan pohjaan, koska ei ollut

12 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta selkeästi todettavissa, että proomun asento olisi viimevuosina merkittävästi muuttunut. Proomun päällä on kaivurin lisäksi sekalaista metallitavaraa. Kuulemiskirjeeseen Risto Eskeliselle kirjattu puhelinnumero ei ole enää käytössä ja silloin osoitteeksi ja ainoaksi yhteystiedoksi on kirjattu poste restante -osoite. Risto Eskelistä on kuultu toimittamalla kuulemiskirje asiassa aiemmin käytettyyn osoitteeseen. Asian tullessa vireille jätelain (1072/1993) voimassaoloaikana, sovelletaan tässä päätöksessä lähtökohtaisesti sitä lakia. Jos asiassa myöhemmin katsotaan, että oikea sovellettava laki olisi ollut jätelaki (646/2011), ei sillä olisi ollut vaikutusta asian ratkaisuun eikä perusteluihin. Valmistelija: ympäristötarkastaja Juhana Jalkanen, puh Oheismateriaali: - selityspyyntö/kuulemiskirje kuulemiskirje Ehdotus Ympäristöpäällikkö: Kirkkonummen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimiva rakennus- ja ympäristölautakunta päättää määrätä Risto Antero Eskelisen (Hirsijärvi, Somero) siivoamaan kiinteistöltä sinne puoliksi uponneen proomun, sen kyydissä olevan Åkerman H3B kaivinkoneen sekä muut metalli- ym. jätteet proomun päältä luvalliselle vastaanottajalle mennessä. (päävelvoite) Toimenpiteen laiminlyönnin varalle asetetaan uhkasakkolain (1113/1990) 14 :n mukainen teettämisuhka, jossa määrätyn toimenpiteen laiminlyönti johtaa sen teettämiseen laiminlyöjän kustannuksella. (tehoste) Jätelain 67 :n mukaisesti päätöstä on noudatettava mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Perustelut: Asia on ollut vireillä asiakirjojen perusteella vuodesta Proomun ja sen päällä olevan kaivurin jättäminen ympäristöön on selkeästi jätelain (1072/1993) 19 :n sekä sen kumonneen jätelain (646/2011) 72 :n vastainen roskaantumista aiheuttava toiminta. Jätelain 58 :ssä esitetyn teettämisuhan asettaminen on tarpeen asian enemmän pit kit tä mi sen vält tä mi seksi. Teettämisuhka sopii nyt uhkasakkoa paremmin, kos ka kysymyksessä on viivyttelemättömiä toi mia vaa ti va asia.

13 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Proomun lisää ruostuessa ja mahdollisesti upotessa voi sen päällä oleva kaivuri pudota sen päältä syvälle satama-altaaseen, jolloin tilanne pahenee entisestään. Päätöksen tiedoksianto: Saantitodistuksella Risto Antero Eskelinen. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lautakunta päätti myös tarkastaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta kokouksessa. Tiedoksi Uudenmaan ELY-keskus Muutoksenhakuohje Rakennus- ja ympäristölautakunnan tässä asiassa antamaan päätökseen voi hakea muutosta Helsingin hallinto-oikeudelta. Muutoksenhakuohjeet liitteenä. Rakennus- ja ympäristölautakunta Kirkkonummen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen päätös on toimitettu Risto Eskeliselle haastemiehellä tiedoksi Eskelinen on valittanut määräyksestä Helsingin hallinto-oikeuteen tehty määräys on päätetty noudatettavaksi muutoksenhausta huolimatta, joten uhkasakkolain (1113/1990) 15.2 :n mukaan valituksen vireillä oleminen ei estä täytäntöönpanopäätöksen tekemistä. Ympäristönsuojeluviranomaisen valituksenalaisen määräyksen mukaan Eskelisen on tullut siivota kiinteistöltä sinne uponnut proomu, kaivuri ja muut metalli ym. jätteet proomun päältä ja tullut toimittaa ne luvalliselle vastaanottajalle mennessä. Tilanne on käyty tarkastamassa Määrättyjä toimenpiteitä ei oltu suoritettu. Toimenpiteisiin ei oltu lainkaan ryhdytty ja olosuhteiden pystyi toteamaan olevan samat kuin määräyksen antohetkellä. Risto Eskeliselle on lähetetty kuulemiskirje teettämisuhan täytäntöönpanosta postin välityksellä Asian tullessa vireille jätelain (1072/1993) voimassaoloaikana, sovelletaan

14 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta tässä päätöksessä lähtökohtaisesti sitä lakia. Jos asiassa myöhemmin katsotaan, että oikea sovellettava laki olisi ollut jätelaki (646/2011), ei sillä olisi ollut vaikutusta asian ratkaisuun eikä perusteluihin. Valmistelija: ympäristötarkastaja Juhana Jalkanen, puh kirkkonummi.fi Oheismateriaali: - kuulemiskirje täytäntöönpanosta Ehdotus Ympäristöpäällikkö: Kirkkonummen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimiva rakennus- ja ympäristölautakunta päättää panna Risto Eskeliselle määrätyn teettämisuhan täytäntöön. Uhkasakkolain (1113/1990) 16 :n mukaisesti teettämisestä päättänyt viranomainen voi huolehtia teettämisestä tai keskeyttämisestä suorittamalla tarpeelliset toimet itse tai antamalla ne muun viranomaisen tai yksityisen suoritettaviksi. Saman lain 17 :n mukaan teettämiskustannukset maksetaan etukäteen kunnan varoista, ja peritään velvoitetulta tai 20 :ssä tarkoitetulta luovutuksensaajalta siinä järjestyksessä kuin verojen ja maksujen perimisestä ulosottotoimin on säädetty. Päätöstä on noudatettava jätelain (1072/1993) 67 :n, jätelain (646/2011) 139 :n ja uhkasakkolain 15 :n mukaisesti muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää. Perustelut: Velvoitettu Risto Eskelinen ei ole ryhtynyt ympäristönsuojeluviranomaisen tekemästä määräyksestä ja teettämisuhan asettamisesta huolimatta minkäänlaisiin toimiin tilanteen korjaamiseksi. Huomioiden sen, että vastuu asiasta on kuitenkin ollut velvoitetulla tiedossa jo vuodesta 2009, ei ole perusteita lykätä asian viranomaispäätöksiä enää yhtään. Tosiasiallinen tilanne jätteiden osalta satama-altaassa vain pahenee ja pahimmillaan kaivurin metallikiinnikkeiden ruostuessa rikki, putoaa se satama-altaaseen. Sovelletut oikeusohjeet asian vireilletuloajankohtana jätelaki (1072/1993, kumottu) 19-21, 58 ja 67 nyt jätelaki (646/2011) 72-75, 129 ja 139 sekä uhkasakkolaki (1113/1990) 15, 16, 17 ja 22. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

15 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Päätöksen tiedoksianto Saantitodistuksella Risto Antero Eskelinen, Hirsijärvi Rakennus- ja ympäristölautakunta Risto Eskelinen on tehnyt rakennus- ja ympäristölautakunnan ( 130) tekemästä siivousmääräyksen täytäntöönpanosta valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen. Eskelisen valitus perustuu lähinnä väitteisiin, että hän ei omistaisi määräyksessä yksilöityjä proomua (ponttoonia) tai kaivinkonetta ja siten ei olisi niiden hylkäämisestä vastuussa. Väitteiden tueksi Eskelinen ei ole esittänyt asiakirjoja saannosta. Viranomainen on selvittänyt asiaa sähköpostilla valituksessa omistajaksi väitetyltä taholta. Eskelisen proomun omistajaksi väittämän tahon asianajajalta saapuneen sähköpostin mukaan omistusoikeus ei ole missään vaiheessa siirtynyt, eikä väitetyllä omistajataholla ole edes ollut tietoa ennen kyselyä proomun sijainnista. Tässä asiassa omistussuhteella ei ole muutenkaan ratkaisevaa merkitystä, koska jätelaki vastuuttaa ensisijaisesti roskaajan. Turun Hovioikeus on antanut ratkaisun (R 09/1992), missä Risto Eskelinen on todettu hylätessään proomun (ponttoonit) ja kaivurin syylliseksi mm. jätelain (1072/1993) 6 :n kohtiin 4) jätteestä tai jätehuollosta ei saa aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle; ja 6) jätettä ei saa hylätä tai käsitellä hallitsemattomasti sekä saman lain 19 :n roskaamiskiellon rikkomiseen. Valituksessa ei ole esitetty mitään sellaista, minkä takia asiaa tulisi tarkastella toisin kuin mitä viranomainen on asiaa koskevissa päätöksissään tehnyt. Valmistelija: ympäristötarkastaja Juhana Jalkanen, puh kirkkonummi.fi Oheismateriaali: - vastaus omistuskysymykseen, sähköposti lausuntopyyntö hallinto-oikeudesta Ehdotus Ympäristöpäällikkö: Valitus tulee hylätä.

16 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Muutoksenhakuohje Lausunto, ei muutoksenhakua

17 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto LAU Helsingin hallinto-oikeudelle Luoman vesiosuuskunnan valituksesta, VJV, Luoma /11.04/2012 Rakennus- ja ympäristölautakunta 210 Asia Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle vesihuoltolain 11 :n mukaisesta vapautuspäätöksestä tehtyyn valitukseen. Kiinteistö ÅSA, Brittebontie 30, LUOMA Pinta-ala 2880 m2 Rakennettu kerrosala 195 m2 Asianomaiset Weckman, Peggy Weckman, Gunnar Brittebontie 30, LUOMA Luoman vesiosuuskunta c/o Ari-Pekka Nummila Fasantie 125, LUOMA Toimenpide Luoman vesiosuuskunta on valittanut Rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksestä , jolla lautakunta päätti myöntää määräaikaisen vapautuksen Luoman vesiosuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoon liittämisestä. Esittelijänä toiminut ympäristöpäällikkö Sari Soini jätti eriävän mielipiteen päätöksestä. Luoman vesiosuuskunnan valitus on oheismateriaalina. Helsingin hallinto-oikeus pyytää Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunnan lausuntoa valituksen johdosta mennessä. Lausunnon antamiseen on saatu lisäaikaa saakka. Valmistelija: ympäristöpäällikkö Sari Soini, p , etunimi.sukunimi(at)kirkkonummi.fi Oheismateriaali: - Luoman vesiosuuskunnan valitus Ehdotus Ympäristöpäällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon:

18 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Viite 06869/15/5212 Rakennus- ja ympäristölautakunta yhtyy valituksessa esitettyyn. Kiinteistö sijaitsee Luoman vedenhankintaan soveltuvalla II- luokan pohjavesialueella. Osa kiinteistön jätevesistä johdetaan saostuskaivon kautta imeytyskenttään. Jätevesien käsittely ja purkaminen luokitellulla pohjavesialueella aiheuttaa aina pohjaveden pilaantumisriskin (VHL 11 ). KÄSITTELY: Keskustelun aikan varapuheenjohtaja Päivi Parviainen teki muutosehdotuksen, joka kuului: "Lautakunnan päätös perustui Helsingin hallinto-oikeuden antamaan ratkaisuun asiasta. Oikeus on ottanut kantaa vapauttamisperusteisiin ja todennut, että ne kaikki täyttyvät. Lautakunta on sen johdosta myöntänyt vapautuksen viiden (5) vuoden määräajaksi, alkaen, Luoman vesiosuuskunnan ja viemäriin liittymisestä. Lautakunnan tietoon ei ole tämän jälkeen tullut mitään uutta tässä asiassa." Puheenjohtaja Tammenmaa ja jäsen Antti-Jussi Manninen kannattivat Parviaisen ehdotusta. Puheenjohtaja julisti keskustelun asiasta päättyneeksi ja totesi, että on tehty muutosehdotus, joka ei saanut yksimielistä kannatusta, joten lautakunta joutuu äänestämään ehdotuksesta. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen, joka hyväksyttiin: ne jotka kannattavat pohjaehdotusta äänestävät "jaa" ja ne jotka kannattavat Parviaisen ehdotusta, äänestävät "ei". Jos "ei" voittaa, on Parviaisen ehdotus lautakunnan päätös. Nimenhuudolla toimitetussa äänestyksessä annettiin 2 jaa-ääntä (Wehka-aho ja Saranpää) ja 6 ei-ääntä (Karlsson, Manninen, Parviainen, Grönberg, Lassheikki ja Tammenmaa). Äänestystulokseen viitaten puheenjohtaja totesi, että lautakunta päätti muutosehdotuksen mukaisesti. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: Lautakunnan päätös perustui Helsingin hallinto-oikeuden antamaan ratkaisuun asiasta. Oikeus on ottanut kantaa vapauttamisperusteisiin ja todennut, että ne kaikki täyttyvät. Lautakunta on sen johdosta myöntänyt vapautuksen viiden (5) vuoden määräajaksi, alkaen, Luoman vesiosuuskunnan ja viemäriin liittymisestä. Lautakunnan tietoon ei ole tämän jälkeen tullut mitään uutta tässä asiassa.

19 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisvelvollisuudesta VJV / Veikkola , Rantatie / /2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 211 Asia Vesihuoltolain 17 c :n mukainen vapautushakemus hulevesiviemäriin liittämisestä Kiinteistö MIILUNPAIKKA, Rantatie 10, VEIKKOLA Pinta-ala 1033 m2 Rakennettu kerrosala 209 m2 Asianomaiset Miilukangas, Janne Antero Rantatie 10, VEIKKOLA Toimenpide Haetaan vapautusta Veikkolan kylän kiinteistön RN:o 1:1109 (Rantatie 10) liittämisvelvollisuudesta Kirkkonummen vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin. Hakemus on tullut vireille Kiinteistöllä on varustetasoltaan tavanomainen omakotitalo sekä talousrakennus. Kiinteistöllä on kirjoilla kolme henkilöä. Liitoskohta vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin sijaitsee kiinteistön kaakkoiskulmassa noin 10 metrin päässä omakotitalosta ja noin 0,5 metriä sen alapuolella. Maaperä on savea. Hakemuksessa liittämisen kohtuuttomuutta perustellaan sillä, että kiinteistön hulevedet johdetaan nyt avo-ojia pitkin Kalljärveen. Lisäksi hakija ilmoittaa, että liittyminen edellyttäisi pumppaamon rakentamista liittymäpisteen korkeamman sijainnin takia sekä taloa kiertävän terassin purkamista liittymän rakentamista varten. PN Maanrakennus ja Huolto Oy:n päivätyn tarjouksen perusteella kaivutyö, terassin purku ja kasaaminen, pumppaamon asentaminen sekä nurmikon entisöiminen maksaisivat yhteensä 6200,00 (0 % alv.). Ympäristörakenne KNH Oy:n päivätyn tarjouksen mukaan kaivutyö jälkitöineen sekä pumppaamon asennus maksaisivat yhteensä 7400,00 (0 % alv.). Kummassakaan tarjouksessa ei ole eritelty kaivutöiden määrää esimerkiksi kuutiometreissä. Vesihuoltolaitoksen taksan mukaan liittymisestä peritään lisäksi 1637,40 liittymismaksu. Hakemuksesta saatiin Kirkkonummen vesihuoltolaitoksen lausunto Vesihuoltolaitos ilmoittaa, että jokaisen kiinteistön, joka sijaitsee vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella, tulee liittyä verkostoon. Vesihuoltolaitos puoltaa vapautusta liittämisvelvollisuudesta ainoastaan, mikäli kiinteistön liittyminen saattaa vaarantaa vesihuoltoverkoston toiminnan.

20 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Vesihuoltolain (119/2001) 17 b :n mukaan kunnan päättämällä vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäröinnin alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen hulevesiviemäriin. Rantatie 10 on kunnanhallituksen päätöksellä säädetyllä vesihuoltolaitoksen hulevesiviemärin toiminta-alueella. Vesihuoltolain 17 c :n mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen on hakemuksesta myönnettävä kiinteistölle vapautus lain 17 b :n mukaisesta liittämisvelvollisuudesta, jos liittäminen muodostuisi kiinteistön omistajalle tai haltijalle kohtuuttomaksi, vapauttaminen ei vaaranna huleveden viemäröinnin taloudellista ja asianmukaista hoitamista sekä liittämisestä vapautettavan kiinteistön hulevedet voidaan poistaa muutoin asianmukaisesti. Hakemuksessa esitettyjen ja valmistelussa esille tulleiden tietojen perusteella kaikki vesihuoltolain 17 c :n mukaiset perusteet vapautuksen myöntämiseen eivät täyty. Kiinteistön hulevesiviemäröinnin tarvetta ei voida katsoa vähäiseksi, koska hakijan selvityksen mukaan hulevedet ohjataan pois avo-ojaa pitkin. Liittämisestä aiheutuvia kustannuksia ei voida katsoa kohtuuttomiksi. Hulevesien johtaminen ei vaadi pumppaamon rakentamista. Vesihuoltolaitos on antanut asiasta kielteisen lausunnon. Lisäksi hulevesiä ei imeytetä kiinteistön alueella, joten hulevesiä ei poisteta muutoin asianmukaisesti. Valmistelija: vs. ympäristötarkastaja Martti Kujansuu, p , etunimi. sukunimi(at)kirkkonummi.fi Ehdotus Ympäristöpäällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää, että Veikkolan kylän kiinteistölle RN:o 1:1109 (Rantatie 10) ei myönnetä vapautusta vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisestä. Kiinteistö tulee liittää vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

21 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen vesijohtoon, jätevesi- sekä hulevesiviemäriin liittämisvelvollisuudesta 13-4-VJV / Veikkola , Tavikuja 3 676/ /2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 212 Asia Vesihuoltolain 11 ja 17 c :n mukainen vapautushakemus vesijohtoon, jätevesi- sekä hulevesiviemäriin liittämisestä Kiinteistö KALLIORINNE, Tavikuja 3, VEIKKOLA Pinta-ala 1143 m2 Rakennettu kerrosala 134 m2 Asianomaiset Nylund, Rolf Vilhelm Tavikuja 3, VEIKKOLA Toimenpide Haetaan vapautusta Veikkolan kylän kiinteistön RN:o 1:813 (Tavikuja 3) liittämisvelvollisuudesta Kirkkonummen vesihuoltolaitoksen vesijohtoon, jätevesi- sekä hulevesiviemäriin. Hakemus on tullut vireille Kiinteistöllä on varustetasoltaan tavanomainen, vuonna 1989 valmistunut omakotitalo. Kiinteistöllä on kirjoilla kolme henkilöä. Kaikki jätevedet ohjataan omakotitalon länsipuolella olevaan 12 m2 umpisäiliöön. Liitoskohdat vesihuoltolaitoksen verkostoihin sijaitsevat kiinteistön länsikulmassa noin 10 metrin päässä omakotitalosta ja noin 2 metriä sen alapuolella. Kiinteistön itäpään maaperä on kalliota. Hakemuksessa liittämisen kohtuuttomuutta perustellaan sillä, että hakijan varallisuuden, lainanmaksun sekä toisen osapuolen työttömyyden takia hulevesiviemäriin liittyminen on mahdollista aikaisintaan vuonna Vesihuoltolaitoksen taksan mukaan kiinteistön liittäminen vesijohtoon, jätevesi- sekä hulevesiviemäriin maksaisi yhteensä 4548,00. Hakemuksen johdosta pyydettiin lausunnot Kirkkonummen vesihuoltolaitokselta, Espoon seudun ympäristöterveydeltä sekä Kirkkonummen aikuissosiaalityöltä. Vesihuoltolaitos ilmoittaa lausunnossaan , että jokaisen kiinteistön, joka sijaitsee vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella, tulee liittyä verkostoon. Vesihuoltolaitos puoltaa vapautusta liittämisvelvollisuudesta ainoastaan, mikäli kiinteistön liittyminen saattaa vaarantaa vesihuoltoverkoston toiminnan. Ympäristöterveys toteaa lausunnossaan , että kiinteistöllä ei ole käytössä hyvälaatuista talousvettä vesinäytteistä löytyneiden bakteerien vuoksi eikä vapautusta vesijohtoon liittämisestä tule myöntää. Aikuissosiaalityö antoi asiassa puoltavan lausunnon Vesihuoltolain (119/2001) 10 :n mukaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen vesijohtoon ja

22 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta jätevesiviemäriin. Lain 17 b :n mukaan kunnan päättämällä vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäröinnin alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen hulevesiviemäriin. Tavikuja 3 on lisätty vesihuoltolaitoksen hulevesiviemärin toiminta-alueelle kunnanhallituksen päätöksellä Vesihuoltolain 11 :n sekä 17 c :n mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen on hakemuksesta myönnettävä kiinteistölle vapautus lain 10 :n ja 17 b :n mukaisesta liittämisvelvollisuudesta, jos liittäminen muodostuisi kiinteistön omistajalle tai haltijalle kohtuuttomaksi, vapauttaminen ei vaaranna vesihuollon tai huleveden viemäröinnin taloudellista ja asianmukaista hoitamista sekä liittämisestä vapautettavalla kiinteistöllä on käytettävissä riittävästi vaatimukset täyttävää talousvettä, jätevesien johtaminen ja käsittely voidaan järjestää ympäristönsuojelulain vaatimusten mukaisesti ja kiinteistön hulevedet voidaan poistaa muutoin asianmukaisesti. Hakemuksessa esitettyjen ja valmistelussa esille tulleiden tietojen perusteella kaikki vesihuoltolain 11 :n sekä 17 c :n mukaiset perusteet vapautuksen myöntämiseen eivät täyty. Kiinteistön talousveden tai jätevesiviemärin tarvetta ei voida katsoa vähäiseksi, koska kiinteistö on varustetasoltaan tavanomaisesti varusteltu ja siellä asuu vakinaisesti kolme henkilöä. Hulevesiviemäröinnin tarvetta ei myöskään voida katsoa vähäiseksi, koska kiinteistön pienestä koosta sekä muodosta johtuen hulevesiä ei voida käsitellä asianmukaisesti kiinteistön alueella, vaan ne johtuvat väistämättä maaston kaltevuudesta johtuen naapurikiinteistöille. Liittämisestä aiheutuvia kustannuksia ei voida katsoa kohtuuttomiksi. Hakija on ilmoittanut liittyvänsä verkostoihin lähitulevaisuudessa. Kiinteistöllä ei ole käytettävissä sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen 401/2001 laatuvaatimuksia täyttävää talousvettä. Jätevedenkäsittelyjärjestelmä täyttää tällä hetkellä ympäristönsuojelulain vaatimukset. Vesihuoltolaitos on lisäksi antanut asiassa kielteisen lausunnon. Valmistelija: vs. ympäristötarkastaja Martti Kujansuu, p , etunimi. sukunimi(at)kirkkonummi.fi Ehdotus Ympäristöpäällikkö: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää, että Veikkolan kylän kiinteistölle RN:o 1:813 (Tavikuja 3) ei myönnetä vapautusta vesihuoltolaitoksen vesijohtoon, jätevesi- tai hulevesiviemäriin liittämisestä. Kiinteistö tulee liittää vesihuoltolaitoksen verkostoihin.

23 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan.

24 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen POI / Kylmälä , ja Rakennus- ja ympäristölautakunta 213 Asia Suunnittelutarveratkaisu MRL 137 ja MRL 16 1 mom. ja 3 mom. Poikkeamispäätös Rakennusjärjestys 20 kohta 5 Hakemus on saapunut , korjattu suunnitelma , kaavoituksen lausunto saap Rakennuspaikka KYLMÄLÄ, Kiinteistön nimi ÄNGSDAL Pinta-ala m² Rakennettu kerrosala 220 m² Rakennuspaikka KYLMÄLÄ, Kiinteistön nimi RIHÖRNET Pinta-ala 1500 m² Rakennettu kerrosala 220 m² Rakennuspaikka KYLMÄLÄ, Kylmäläntie 521a, KYLMÄLÄ Kiinteistön nimi RIBACKEN Pinta-ala m² Rakennettu kerrosala 220 m² Hakija Schadvoyn Rolf Robert Schadvoyn Isa Helena Kylmäläntie 521a, KYLMÄLÄ Toimenpide Tuotanto-ja varastorakennuksen 490 k-m2, I, ei asuntoja, rakentaminen Poikkeus Rakennusjärjestys 20 kohta 7 (yksi enintään 300 k-m2 pienyritystila) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 2 Ehdotus Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää suostua hakemukseen MRL 137

25 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta :n nojalla ja päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Ehdot: 1) Rakennuksen tulee sopeutua ympäristöön sekä koon, muodon ja materiaalin osalta rakennuspaikan muihin rakennuksiin. 2) Toiminnasta ei saa aiheutua pysyvää haittaa lähellä asuville eikä ympäristöä pilaavaa tai rumentavaa varastointia. 3) Rakennuspaikka (kaksi tilaa ja määräala) on yhdistettävä yhdeksi tilaksi ennen uudisrakennuksen käyttöönottoa. 4) Rakennuksen ja Kylmäläntien väliin on jätettävä riittävästi suojapuustoa tai vaihtoehtoisesti istutettava lisää. Puusto on esitettävä rakennusluvassa. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 1.230,00 (+ naapureiden kuuleminen) Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa kaksi vuotta julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. Päätös lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

26 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeaminen POI / Träskby Rakennus- ja ympäristölautakunta 214 Asia Suunnittelutarveratkaisu MRL 137 ja MRL 16 1 mom. ja 3 mom. Poikkeamispäätös Rakennusjärjestys 20 kohta 6 Hakemus on saapunut Sitä on täydennetty (valtakirjat) ja , odottanut täydennystä lähtien, uusi suunnitelma toimitettu Rakennuspaikka TRÄSKBY, Stenkalvintie 240, JORVAS Kiinteistön nimi Kivelä Pinta-ala 8449 m² Rakennettu kerrosala 432 m² Hakija Eriksson Mishka Mikael Eriksson Ernst Eugen Puuskarinne 7 J, HELSINKI Toimenpide Rakenteilla olevan talousrakennuksen käyttötarkoituksen muutos asuinrakennukseksi 90 k-m2 Rakenteilla olevan saunan 18 k-m2 yhdistäminen talousrakennukseen, I, yht. 68 k-m2 Poikkeus Rakennusjärjestys 20 kohta 6 (saunan yhdistäminen talousrakennukseen) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 3 Ehdotus Lupa-arkkitehti: A. Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää suostua hakemukseen MRL 137 :n nojalla. Rakennusluvan hakemiselle talousrakennuksen käyttötarkoituksen muutokseksi omakotitaloksi on erityiset edellytykset. B. Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää hylätä MRL 171 nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle saunan yhdistämisestä talousrakennukseen ei ole erityisiä edellytyksiä. Ehdot: 1) Rakennusluvassa on esitettävä talousrakennuksesta omakotitaloksi muutettavan rakennuksen täyttävän maankäyttö- ja rakennuslain

27 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta vaatimukset, energiamääräykset (YM asetus 4/13) sekä ilmanvaihtomääräykset (RakMK). 2) Rakennusluvassa on esitettävä saunan ja talousrakennuksen muodostuvan erillisistä rakennuksista. 3) Toinen tieliittymä on poistettava. 4) Rakennuslupaa on haettava 3 kuukauden kuluessa. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 1.230,00 (+ naapureiden kuuleminen) Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa kolme kuukautta julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. Päätös lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

28 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen POI / Koski-Navala Rakennus- ja ympäristölautakunta 215 Asia Poikkeaminen MRL 72 1 mom. ja 2 mom. Poikkeamispäätös Rakennusjärjestys 20 kohta 6 Hakemus on saapunut Rakennuspaikka KOSKI-NAVALA, Kurkistontie 149, VEIKKOLA Kiinteistön nimi ERÄMETSÄ Pinta-ala 7910 m² Rakennettu kerrosala 119 m² Hakija Kiinteistö Oy Kalljärvenkesäranta c/o Aro Pirjo Ervastinkuja 8, HELSINKI Toimenpide Lomarakennuksen 99 k-m2 käyttötarkoituksen muuttaminen omakotitaloksi ja sen laajentaminen +301 k-m2, II, yht. 400 k-m2 Sivuasunnon 85 k-m2, I, 1 asunto, rakentaminen Sivuasunnon talousrakennuksen, 30 k-m2, I, rakentaminen Talousrakennuksen, 59 k-m2, I, rakentaminen Poikkeus MRL 72 1 mom. ja 2 mom. (rantavyöhykkeelle ja ranta-alueelle ei saa rakentaa ilman asemakaavaa) Rakennusjärjestys 20 kohta 6 (talousrakennus enintään 100 k-m2) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 4 Ehdotus Lupa-arkkitehti: A. Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen lomarakennuksen käyttötarkoituksen muutoksen ja laajentamisen osalta omakotitaloksi. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. B. Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää hylätä MRL 171 nojalla poikkeamisen sivuasunnon ja sivuasunnon talousrakennuksen rakentamisen osalta. Rakennusluvan hakemiselle ei ole erityisiä edellytyksiä.

29 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Ehdot: 1) Rakentamisen sovittamiseen maisemaan, olevaan rakennuskantaan ja luonnon olosuhteisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota; 2) Kiinteistö liitetään alueelliseen vesihuoltoon. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 820,00 Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa kaksi vuotta julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. Päätös lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

30 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Poikkeaminen POI / Luoma Rakennus- ja ympäristölautakunta 216 Asia Poikkeamispäätös MRL 58 Hakemus on saapunut ja sitä on täydennetty Rakennuspaikka LUOMA, Kiinteistön nimi Rönnkulla Pinta-ala m² Rakennettu kerrosala 277 m² Hakija Jäderholm Brita kuolinpesä Vartiotuvantie 27, MASALA Toimenpide Omakotitalon 341 k-m2; II, ja talousrakennuksen 100 k-m2, I, rakentaminen Poikkeus MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Esityslistan liite: - päätösehdotus, liite 5 Ehdotus Lupa-arkkitehti: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää MRL 171 :n nojalla poikkeamisen. Rakennusluvan hakemiselle on erityiset edellytykset. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta: Lautakunta päätti päätösehdotuksen mukaan. Lunastus: 820,00 Hakijan on saatava rakennus- ja ympäristölautakunnalta/ rakennustarkastajalta toimenpidelupa/rakennuslupa ennen mihinkään rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä. Tämä päätös on voimassa kaksi vuotta

31 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta julkipanopäivästä Rakennustoimenpiteisiin ei saa myöskään ryhtyä, ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Lainvoimaisuus varmistetaan valitusviranomaisen kirjaamosta. Osoite ilmenee valitusosoituksesta. Rakennuslupaa voi hakea ennen kuin poikkeamispäätös/suunnittelutarveratkaisupäätös on saanut lainvoiman. Päätöksestä peritään rakennus- ja ympäristölautakunnan vahvistama lunastusmaksu. Päätös lähetetään MRA 88 :n mukaisesti Uudenmaan ELY-keskukselle.

32 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa POY / Koski-Navala Rakennus- ja ympäristölautakunta 217 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle / Poikkeaminen MRL 72 1 mom. ja 2 mom. Poikkeaminen Rakennusjärjestys 20 kohta 3 Hakemus on saapunut , täydennetty , kerrosalalaskelma toim Rakennuspaikka KOSKI-NAVALA, Lohantie 57, VEIKKOLA Kiinteistön nimi TJÄRNUGNEN Pinta-ala m² Rakennettu kerrosala 188 m² Hakija Lankiala Eero Tapio Kalliomäki Kauko Kojo-Lankiala Jonna Helena Lohantie 56, VEIKKOLA Toimenpide Talousrakennuksen 92 k-m2 (122 k-m2) käyttötarkoituksen muutos sivuasunnoksi Kuuleminen Hakija on kuullut naapurit. Heillä ei ole huomauttamista. Poikkeus MRL 72 1 mom. ja 2 mom. (rantavyöhykkeelle ja ranta-alueelle ei saa rakentaa ilman asemakaavaa) Rakennusjärjestys 20 kohta 3 (sivuasunnon sijoittuminen pihapiiriin ja sivuasunnon kerrosala) Lisäselvitys Kaavoitus: Yleiskaava 2020, Maa- ja metsätalousvaltainen alue (M): Alue varataan ensisijaisesti maatila- ja metsätalouskäyttöön. Alueella sallitaan: 1) maatila- ja metsätalouden ja siihen soveltuvien elinkeinojen harjoittaminen sekä tätä palveleva rakentaminen, 2) haja-asutuksen rakentaminen rakennuslain 4 :n mukaisesti. Rakentamisen tulee sijoittua jo olevan asutuksen läheisyyteen ja olevan tiestön varrelle mahdollisimman lähelle yleistä tietä. Alueen pohjois- ja itäpuolella on Veikkolanpuro II asemakaavahanke, joka on nyt vireillä. Kaavoitusohjelman vuosille mukaan Veikkolan osayleiskaavoitus on merkitty vuodelle Tieyhteys Yksityistie.

33 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 10/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Vesihuolto Rakennuspaikkakohtainen. Jätevesihuolto: Rakennuslupahakemuksen yhteydessä tulee esittää yksityiskohtainen suunnitelma jätevesijärjestelmän rakenteesta ja sijoituksesta tontilla. Suunnitelman tulee täyttää uuden haja-asutusalueiden jätevesien käsittelystä annetun asetuksen (209/2011) vaatimukset. Kun kiinteistöllä on useita rakennuksia, tulee kiinteistön jätevesien käsittelyn kokonaisuutena tarkasteltuna täyttää asetuksen vaatimukset. Muuta Kyseessä on Kalljärven rannalla sijaitseva rakennuspaikka, jossa omakotitalo sijoittuu Lohantien ja rannan väliin, ja sivuasunnoksi muutettava talousrakennus sijoittuu Lohantien toiselle puolelle tilan koillisosaan. Yksi hakijoista (valtakirjalla) on vuokrannut 50 vuodeksi tilasta 1700 m2:n Lohantien koillispuolisen alueen, jolla talousrakennus on. Vuokrasopimuksen ( ) mukaan vuokra-alueella on purkukuntoinen rakennus. Rakennusta on kuitenkin rakennustarkastajan tehdyn maastokäynnin perusteella huomattavasti korjattu ja laajennettu viimeisten vuosien aikana. Asemapiirustuksessa sivuasunto sijoittuu n. 50 metrin päähän pääasunnosta. Omakotitalon ja sivuasunnon väliseksi etäisyydeksi on 2000-luvun alkupuolella puollettu jopa 50 m, mutta nykyinen käytäntö on enintään 35 m. Tästä on kuitenkin myönnetty poikkeamisia erityistä syistä, mm. silloin kun välissä on ollut talousrakennus tai suuria puita. Näitä poikkeuksia on myönnetty viimeisten vuosien aikana kolme. Tilalla on lisäksi v valmistunut omakotitalo 188 k-m2 (rak.lupa ). Asemapiirustuksen mukaan nyt kyseessä oleva rakennus on liiteri, jota on voitu tilapäisesti käyttää asuntona. Tilapäisyyden on pitänyt loppua kuitenkin viimeistään viiden vuoden kuluttua eli jo 1960-luvulla. Rannalla on lisäksi vanha sauna. Tilalla on rantaviivaa n. 90 metriä. Kyseessä on Lohantien varrella Kalljärven itärannalla oleva asuinrakennusten ryhmä, jossa on tällä hetkellä kahdeksan omakotitaloa. Rakennus- ja ympäristölautakunta puolsi lausunnossaan (14-35-POY) Uudenmaan ELY-keskukselle sivuasunnon rakentamista Lohantien varrelle tilalle 2:96. Rakennusryhmä sijoittuu yleiskaavan M-alueelle ja sitä ympäröi yleiskaavan VL-alue, joten ryhmän rakennuspaikkojen määrä tuskin kasvaa nykyisestään. Rakennuspaikka rajautuu vireillä olevaan Veikkolanpuro II asemakaava-alueeseen. Yhdyskuntatekniikan lautakunta päätti asettaa luonnoksen nähtäville. Kaavoittajan mukaan hanke ei vaikeuta kaavoitusta, koska 1) kyseessä on oleva rakennus ja oleva tie, 2) kaava-alue rajoittuu luonnolliseen maantieteelliseen rajaan, jyrkänteeseen, 3) asemakaava-alueen urheilupuistoa ei kuitenkaan jatkettaisi rakennuspaikalle asti, 4) kyseessä ei ole Lohantien itäpuolen ainoa rakennus, 5) tien mahdollinen myöhempi leventäminen voidaan toteuttaa toiselle puolelle tietä, 6) vapaata rantaa jää tilan eteläpuolelle VL-alueelle. Kaavoittaja myös totesi,

Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö

Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 203 17.11.2015 18 31.01.2017 Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö 257-488-1-113

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 100 09.06.2015 130 25.08.2015 209 08.12.2015 127 14.06.2016 Määräys Kantvikin

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä / Suunnittelutarveratkaisu POI / Haapajärvi

Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä / Suunnittelutarveratkaisu POI / Haapajärvi Rakennus- ja ympäristölautakunta 75 14.04.2015 Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä 9.3.2015 85 / Suunnittelutarveratkaisu 15-15-POI / Haapajärvi 425-5-83 Rakennus- ja ympäristölautakunta 75

Lisätiedot

Överby Asuinrakennuksen (rak. v. 1910) purkaminen. Rakennuspaikka: Haapajärvi , Majtorp

Överby Asuinrakennuksen (rak. v. 1910) purkaminen. Rakennuspaikka: Haapajärvi , Majtorp Rakennus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2016 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 4 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset:

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK Rakennus- ja ympäristölautakunta 26 26.01.2016 Suunnittelutarveratkaisu 14-54-POI, Gesterby 418-2-95 / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK 1023/10.03.00.01/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 26 Asia

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN 1(3) KITEEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta pvm PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN VAPAUTUSHAKEMUKSESTA ASIA HAKIJA KIINTEISTÖ Vesihuoltolain (681/2014) 11 :n mukainen vapautushakemus Kiteen kaupungin vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14 Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 25.08.2015 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset ja asiat:

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 39 03.03.2015 58 14.04.2015 Juoksevan uhkasakon tuomitseminen maksettavaksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteella kiinteistölle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 24.09.2015 Sivu 1 / 1 3831/11.01.05/2015 77 Jätelain mukaisen puhdistamismääräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen / Espoo, Mynttilä Valmistelijat / lisätiedot: Lea Salonpää, puh.

Lisätiedot

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero Hakija Nimi Pappila Ari-Pekka Pulkkinen Minna Elisa Postitoimipaikka Lähiosoite 88900 KUHMO Lylykuja 2 Rakennuspaikka Kunta Kuhmo Kaupunginosa / kylä Korpisalmi RN:o 220:4 X-koordinaatti Y-koordinaatti

Lisätiedot

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN 1(3) KITEEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta Pvm PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN VAPAUTUSHAKEMUKSESTA ASIA HAKIJA KIINTEISTÖ Vesihuoltolain (681/2014) 11 :n mukainen vapautushakemus Kiteen kaupungin vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu POI, Sepänkylä / Oikaisuvaatimus OIK

Suunnittelutarveratkaisu POI, Sepänkylä / Oikaisuvaatimus OIK Rakennus- ja ympäristölautakunta 116 09.06.2015 Suunnittelutarveratkaisu 13-51-POI, Sepänkylä 476-5-54 / Oikaisuvaatimus 15-11-OIK 459/10.03.00.01/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 116 Asia Suunnittelutarveratkaisu

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 16) Rakennus- ja ympäristölautakunta Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 16) Rakennus- ja ympäristölautakunta Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 16) Aika 02.04.2019, klo 17:03-17:28 Paikka Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2015 1 Rakennus- ja ympäristölautakunta Aika 25.08.2015 klo 17:30-19:10 Paikka Yhdyskuntatekniikan kanslian kokoushuone Kielo, Asematie 3, Kirkkonummi Läsnäolijat Tammenmaa

Lisätiedot

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN 1(3) KITEEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta pvm PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN VAPAUTUSHAKEMUKSESTA ASIA HAKIJA KIINTEISTÖ Vesihuoltolain (681/2014) 11 :n mukainen vapautushakemus Kiteen kaupungin vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Rakennus- ja 111 09.06.015 ympäristölautakunta Kunnanhallitus 346 0.11.015 Rakennusjärjestys 5 ja 6 uusiminen ja muuttaminen (kv) 605/00.01.01/01 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.06.015 111 Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta PL KIRKKONUMMI

Kirkkonummen kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta PL KIRKKONUMMI Kirkkonummen kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta PL 20 02401 KIRKKONUMMI Oikaisuvaatimus Suunnittelutarveratkaisupäätös, hakemustunnukset 14-0085-POI ja 14-0086-POI. Hakija Asiamies Karin Sofia Björkmanin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista

Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista Rakennus- ja ympäristölautakunta 141 02.09.2015 Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista RAKYL 141 Jätelain

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 27.08.2013 51 14.04.2015 Asian uudelleenkäsittely / Vapautushakemus Luoman vesiosuuskunnan vesijohtoon ja viemäriin liittämisvelvollisuudesta

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

127 27.08.2013 31 04.03.2014

127 27.08.2013 31 04.03.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 127 27.08.2013 31 04.03.2014 Asian uudelleenkäsittely II / Vapautushakemus Luoman vesiosuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta Ympäristölautakunta 172 03.12.2014 Ympäristölautakunta 5 04.02.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta 280/11.01.05/2014 YMPLTK 03.12.2014 172 Asia Kiinteistön omistaja

Lisätiedot

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 25.08.2015 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 59 4.08.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi (Kv) 30/0.0.05/03

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio Rakennus- ja ympäristölautakunta 25 16.04.2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 40 25.06.2015 LAUSUNTO HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE DNRO 03208/15/5212 / ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 40 Päätös kiinteistön Kinkeripolku 6 C-D hakemuksesta vapautua vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisestä HEL 2017-000347 T 11 01 07 Päätös Hakemus Hakija Hakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle valitusasiassa POI / Sepänkylä

Valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle valitusasiassa POI / Sepänkylä Rakennus- ja ympäristölautakunta 7 31.01.2017 Valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle valitusasiassa 15-45-POI / Sepänkylä 476-0001-0076 247/10.03.00.00/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta 31.01.2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 21 Päätös As Oy Kivihaantie 12 hakemuksesta vapautua vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisestä HEL 2017-000227 T 11 01 07 Päätös Hakemus Hakija Hakemuksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9. Valvonta ja pakkokeinot Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.2017 MRL 24 luku Pakkokeinot ja seuraamukset Rakennustyön keskeyttäminen

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito Ympäristö- ja tekninen lautakunta 124 23.10.2019 Poikkeamislupapäätös 351/10.03.00/2019 YMPTEKLT 124 Kaavoittaja Rakennuspaikka Kunta Sotkamo Kiinteistö Raito 765-401-6-255 Pinta-ala 0,2167 ha Rakennuspaikan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 59 4.08.05 Kunnanvaltuusto 87 07.09.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 53/2018 1 (5) LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.2018 Lupayksikön viranhaltijat ovat 31.7.2018 tehneet seuraavat rakennuslupapäätökset 445 Päätökset annetaan

Lisätiedot

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 71 12.04.2016 126 14.06.2016 Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet 687/10.03.00.16/2015

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta 90 24.06.2015. Vapautushakemus viemäriverkkoon liittymisestä

Ympäristö- ja tekninen lautakunta 90 24.06.2015. Vapautushakemus viemäriverkkoon liittymisestä Ympäristö- ja tekninen lautakunta 90 24.06.2015 Vapautushakemus viemäriverkkoon liittymisestä YMPTEKLT 90 118/11 01 05/2015 Ympäristötarkastaja Jaakko Kemppainen on 28.5.2015 päivätyllä hakemuksella hakenut

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristötarkastaja Juhana Jalkanen, puh '

Valmistelija: ympäristötarkastaja Juhana Jalkanen, puh ' 12. 04. 2016 Päätös ympäristölupahakemuksesta, Oy Göran Hagelberg Ab 1757/11. 01. 00/2011 Rakennus-ja ympäristölautakunta 01.03.2016 44 Oy Göran Hagelberg Ab on hakenut 24. 9. 2009 jättämällään hakemuksella

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio Rakennus- ja ympäristölautakunta 59 25.09.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta 78 10.12.2014 LAUSUNTO HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE (DNRO 06697/14/5212)/ ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN

Lisätiedot

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi

Hakija: Piira Ismo ja Grenfors Heidi Rakennuslautakunta 15 01.03.2017 Kaavoitustoimikunta 16 13.03.2017 Kunnanhallitus 69 03.04.2017 Poikkeamislupa, Piira Ismo ja Grenfors Heidi 831/10.03.00.02/2017 Rakennuslautakunta 01.03.2017 15 Hakija:

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi.

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi. RAKENNUSVALVONTA 2015 RANTA-ALUEELLA SIJAITSEVAN VAPAA-AJAN ASUNNON KÄYTTÖTARKOIITUKSEN MUUT- TAMINEN VAKITUISEKSI ASUNNOKSI I YLEISTÄ Vapaa-ajanasunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi tulisi ensisijaisesti

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA Ympäristölautakunta 4.3.2014 16 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Rakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL 125

Lisätiedot

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti Yhdyskuntatekniikan lautakunta 17 16.02.2017 Kunnanhallitus 61 27.02.2017 Kunnanvaltuusto 12 13.03.2017 Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus- ja ympäristölautakunta 74 15.04.2015 Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi / 778-424-9-57 / Simolantie 8, 77630 Lempyy / palaneen rakennuksen purkaminen ja

Lisätiedot

VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA

VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA H 75 VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA Ympäristölautakunta 16.6.2016, 20 Ympäristötarkastaja Kaisa Pieniluoma: Liittämisvelvollisuus vesihuoltolain mukaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 203 Päätös kiinteistön Kallvikinniementie 29 hakemuksesta vapautua vesihuoltolaitoksen jätevesiviemäriin liittämisestä HEL 2016-009404 T 11 01 07 Päätös Hakemuksen tekijän

Lisätiedot

Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki 14.03.2016 VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus 14.3.2016 Yleistä lakimuutoksista Sekä Vesihuoltolaki (119/2001)

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102 Ympäristölautakunta 170 03.12.2014 Ympäristölautakunta 23 04.03.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102 318/11.01.05/2014 YMPLTK 03.12.2014 170 Asia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 150 Velvoitteen asettaminen rakennelman poistamiseksi tontilta, Harmaapaadentie 1b HEL 2019-001886 T 10 04 10 45-53-17-HAL Päätös Valvontakohde Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Torstai 31.5.2018 Huom! Kokouksen aluksi kevätkatselmus. Lähtö virastotalon pihasta yhteiskuljetuksella

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (7) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (7) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2012 1 (7) 304 Liian aikainen jätteiden kuormaaminen Pursimiehenkadulla HEL 2012-013541 T 11 01 06 02 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireille tulo Asian käsittely

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Jarmo ja Anne-Marie Lilius Vehnätie 3 33480 Ylöjärvi HAKEMUS Rakennuspaikan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2015 1 Rakennus- ja ympäristölautakunta Aika 22.09.2015 klo 17:30-20:00 Paikka Yhdyskuntatekniikan kanslian kokoushuone Kielo, Asematie 3, Kirkkonummi Läsnäolijat Tammenmaa

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Rakennuspaikka DÅVITS, Brakeudden 37, JORVAS. Rakennettu kerrosala 157 m²

Rakennuspaikka DÅVITS, Brakeudden 37, JORVAS. Rakennettu kerrosala 157 m² Rakennus- ja ympäristölautakunta 105 09.06.2015 Rakennuslupa 15-64-A, Dåvits 410-1-81 / Oikaisuvaatimus 15-12-OIK 490/10.03.00.02/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 105 Asia Rakennuslupa Hakemus on

Lisätiedot

ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISESTÄ VAPAUTTAMINEN / RINNEPELTO , TIMONEN

ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISESTÄ VAPAUTTAMINEN / RINNEPELTO , TIMONEN Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 01.11.2012 Rakennus- ja ympäristölautakunta 47 22.09.2016 ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISESTÄ VAPAUTTAMINEN

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Kiinteistö ei ole liittynyt vesiosuuskuntaan.

Kiinteistö ei ole liittynyt vesiosuuskuntaan. Rakennus- ja ympäristölautakunta 8 07.02.2013 Rakennus- ja ympäristölautakunta 45 18.06.2014 ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISESTÄ VAPAUTTAMINEN/

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 8.3.2011, kello 17.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 3.5.2018 klo.16.00 16.08

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Ympäristökeskus 57/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Ympäristökeskus 57/2014 Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (16) 188 Päätös As Oy Helsingin Vaskiparin hakemuksesta vapautua vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriin liittämisestä HEL 2014-012669 T 11 01 07 Päätös Hakemus Hakija Hakemuksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 Ympäristölautakunta Sivut 40-44 KOKOUSAIKA Torstai 18.4.2013 klo.16.00 16.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/ Pöytäkirja 2/2019 14 Tekninen lautakunta Aika Paikka 02.05.2019 klo 18:00-19:30 Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuskielto Pöytäkirjan tehdyistä päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätiedot

55 14.04.2015. Rakennuspaikka ÖVERBY, 257-496-0002-0207 Asentajantie 3, 02400 KIRKKONUMMI

55 14.04.2015. Rakennuspaikka ÖVERBY, 257-496-0002-0207 Asentajantie 3, 02400 KIRKKONUMMI Rakennus- ja ympäristölautakunta 55 14.04.2015 Oikaisuvaatimus 15-4-OIK viranhaltijapäätöksestä 23.2.2015 72 / Rakennuslupahakemus 15-22-B / Överby 496-2-207, 496-4-113-M-601 ja 496-2-112-M-603 / Konewatt

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta Ympäristölautakunta 80 01.07.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta 431/11.01.05/2014 YMPLTK 80 Asia Kiinteistön omistaja hakee 13.11.2014 saapuneella hakemuksella

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 40/11/1 Dnro PSAVI/69/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 40/11/1 Dnro PSAVI/69/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖS Nro 40/11/1 Dnro PSAVI/69/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2011 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Nivala Kujala Juha ja Teija Takakuja 24 85500 Nivala

Lisätiedot

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.11.2011 ASIA HAKIJA Kyynärjärven kunnostus- ja ruoppaustöitä koskevien Länsi-Suomen ympäristölupaviraston lupapäätöksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

ASIA. LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen Luodetie Kiviniemi

ASIA. LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen Luodetie Kiviniemi 1 PÄÄTÖS Nro 7/2013/2 Dnro PSAVI/102/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2013 ASIA Virpiniemen venesataman aallonmurtajan rakentaminen, Oulu LUVAN HAKIJAT Leo Hahtonen ja Eero Halonen / Leo Hahtonen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2017 Ympäristölautakunta Sivut 48-54 KOKOUSAIKA Torstai 11.5.2017 klo.16.00 16.11 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot