VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI LASTEN VALMENNUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI LASTEN VALMENNUS"

Transkriptio

1 Sivu 1 / 10 VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI LASTEN VALMENNUS Urheiluosaaminen 3.3 Lajiosaaminen Pelaajan kehittäminen Joukkueena pelaamisen kehittäminen 1.1 Itsetuntemus Itsearviointikyky 100 Perustelukyky Itsensä johtaminen/ itsensä kehittämisen taidot 1.2 Kehittymishakuisuus Kehittymismotivaatio Kehittymismenetelmien hyödyntäminen Urheilullisuusosaaminen Voimavarat 3.1 Suunnittelu ja organisointiosaaminen 2.1 Lapsilähtöistä liikuntaa Lasten aktiivinen osallistuminen Lapsi aikuinen suhde 2.3 Yhteistyötaidot Vastuun jakaminen Sidosryhmäyhteistyö 2.2 Vuorovaikutus ja ilmapiiri Ilmapiirin luominen Toimivan tiimin rakentaminen Ihmissuhdetaidot

2 Sivu 2 / 10 1 ITSENSÄ JOHTAMINEN/ITSENSÄ KEHITTÄMISEN TAIDOT (OSAAMISKOKONAISUUS) 0 25% TIETÄÄ PYSTYY TOIMIMAAN / (VÄHIMMÄISOSAAMINEN) 50% YMMÄRTÄÄ JA OSAA ARVIOI JA REFLEKTOI 75% OSAA JA HALLITSEE KEHITTÄÄ JA KEHITTYY 1.1. Itsetuntemus Osa alueella varmistetaan valmennustoiminnan reflektiivisyys. Toiminta on kokonaisvaltaisesti perusteltua ja mukana olevien näkemykset toiminnan perusteista ovat yhdenmukaiset Itsearviointikyky Ei todennettavissa Valmentaja osaa arvioida toimintaansa tietyillä osaalueilla. Valmentaja ymmärtää itsearvioinnin merkityksen ja pyrkii arvioimaan omaa toimintaansa (itsensä johtaminen ja urheiluosaaminen). MINÄ ITSE taso. Valmentaja osaa arvioida omaa toimintaansa eri osa alueilla. Valmentajan näkemykset omasta toiminnastaan ovat pääosin yhdenmukaiset muiden toimijoiden kanssa kaikilla osaalueilla (itsensä johtaminen, ihmissuhdetaidot ja urheiluosaaminen). MINÄ + MUUT VALMENTAJAT. Valmentaja osaa arvioida omaa osaamistaan laaja alaisesti ja kokonaisvaltaisesti itsensä kehittämisen taitojen, ihmissuhdetaitojen ja urheiluosaamisen näkökulmasta. Valmentajan näkemykset omasta toiminnastaan ovat yhdenmukaiset muiden toimijoiden kanssa. MINÄ + MUUT TOIMIJAT Perustelukyky Valmentaja osaa perustella valintansa asialähtöisesti. Valmennustoiminta on suunnitelmallista ja suunnitelmille on asiaperusteet (mitä, miten ja miksi). Valmentaja osaa perustella valintansa kokonaisvaltaisesti. Valmennustoiminnalle on määriteltävissä selkeä asia ja arvoperusta seuran valmennuslinjauksen mukaisesti. Sidosryhmäyhteistyö toimii. Valmentaja osaa perustella valintansa kokonaisvaltaisesti. Valmennustoiminnalle on määriteltävissä selkeä asia ja arvoperusta. Joukkueen toiminnan arvojen näkymistä käytännön tasolla todennetaan ja vahvistetaan (näkyy valmentajien, pelaajien ja esim. vanhempien puheissa ja toiminnassa). Kaikki toimijat tietävät miten ja miksi toimitaan näin ja ovat tästä asiasta yhtä mieltä.

3 1 ITSENSÄ KEHITTÄMISEN TAIDOT (OSAAMISKOKONAISUUS) Sivu 3 / Kehittymishakuisuus Valmentaja osaa huomioida erilaisia näkökulmia sekä hyödyntää monipuolisesti erilaisia menetelmiä osaamisen ja toiminnan jatkuvassa kehittämisessä Kehittymismotivaatio Valmentaja on vastaanottavainen toiminnan kehittämiseen liittyen (kuuntelee aktiivisesti, avoimuus). Valmentaja kehittää omaa osaamistaan oma aloitteisesti. Toteuttaa sovittua kehittymissuunnitelmaa. Kuuntelee mitä hänelle puhutaan ja kerrotaan Vaatii vielä ulkoista tukea ja ohjaamista Pyrkii aktiivisesti kehittämään omaa osaamistaan. Osaaminen kehittyy rajattomasti valmentajan vahvan sisäisen motivaation kautta. Valmennustoiminta on vahvasti kehittymishakuista (itseohjautuvuus) Kehittymismenetelmien hyödyntäminen Valmentaja hyödyntää aktiivisesti yksittäisiä menetelmiä osaamisen kehittämisessä (esim. seuran tapahtumat, valmennustiimi, itseopiskelu, mentorointi, tutorointi). Valmentaja ymmärtää kehittymisprosessin merkityksen ja osaa toimia sen edellyttämällä tavalla Valmentaja hyödyntää monipuolisesti useita (esim. itseopiskelu, vertaiskeskustelut, koulutukset jne.) eri menetelmiä osaamisen kehittämisessä. Osaa toimia valmentajan kehittymisprosessin edellyttämällä tavalla. Valmentaja tiedostaa oman tapansa oppia ja hyödyntää laaja alaisesti ja kokonaisvaltaisesti eri menetelmiä osaamisen kehittämisessä. Hallitsee valmentajan kehittymisprosessin ja osaa hyödyntää sitä omassa työssään.

4 1 ITSENSÄ KEHITTÄMISEN TAIDOT (OSAAMISKOKONAISUUS) Sivu 4 / Voimavarat Valmentaja tiedostaa voimavarojen merkityksen omassa toiminnassaan ja pystyy omilla toimenpiteillään vaikuttamaan omaan jaksamiseensa. Innostuneisuus näkyy valmentajan toiminnassa. Valmentaja on elämäntavoiltaan esimerkillinen (vähintään joukkueen toiminnassa). Valmentaja pitää kokonaisvaltaisesti huolta jaksamisestaan ja omista voimavaroistaan (perhe, työ, lepo, ravinto, liikkuminen, muut harrastukset jne.). Hyödyntää oman valmennustiiminsä muita jäseniä tarkoituksenmukaisella tavalla. Valmentaja pystyy päämäärätietoisella toiminnalla lisäämään omia voimavarojaan. Valmentaja toimii energisesti eri yhteyksissä ja pystyy omalla esimerkillään vaikuttamaan innostavasti koko joukkueen ja sidosryhmien toimintaan. ( voimaannuttaminen ).

5 Sivu 5 / 10 2 IHMISSUHDETAIDOT (OSAAMISKOKONAISUUS) 2.1 Lapsilähtöistä liikuntaa Lasten aktiivinen osallistuminen Valmentaja saa kaikki lapset osallistumaan toimintaan. Pystyy osittain huomioimaan lasten toiveita liikuntaleikkien ja pelien valitsemisessa. Vuorovaikutus on luontevaa erilaisten lasten kanssa Lapsi aikuinen suhde Valmentaja pyrkii rakentamaan luottamusta itsensä ja lasten välille. Toiminnassa mukana oleva lapsi uskaltaa näyttää avoimesti tunteitaan. Valmentaja osaa myötäelää lapsen osoittamien tunteiden suunnassa ja innostaa lasta omalla esimerkillään. Valmentaja tukee kahdenkeskisyyttä puhuttelemalla lasta etunimellä. Kannustaa lasta, ei suoritusta. Vuorovaikutus on lasten kanssa säännöllistä ja määrätietoista (l. tavoitteellista). Suunniteltu ja kohderyhmälle soveltuva toiminta mahdollistaa lasten monipuolisemman aktivoinnin liikunnan toteuttamisessa. Pystyy suunnitelmallisesti luomaan lapselle mahdollisuuden osallistua toiminnan suunnitteluun. Ymmärtää ja heittäytyy mukaan lapsen leikkimaailmaan. Opastaa lasta mieli ja vertauskuvallisesti. Osaa luoda toiminnalle turvalliset rajat. Ymmärtää lasten henkiset ja fyysiset kehitysvaiheet. Kykenee hyödyntämään tietoa lasten liikuntatoiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Hyödyntää ja aktivoi lapsia säännöllisesti osallistumaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Osaa huomioida lasten persoonallisuuteen ja temperamenttiin liittyviä erityispiirteitä yksilöllisessä ohjaamisessa.

6 2 IHMISSUHDETAIDOT (OSAAMISKOKONAISUUS) Sivu 6 / Vuorovaikutus ja ilmapiiri Ilmapiirin luominen Valmennustoiminnassa on ymmärretty, että lasten liikunta on ensisijaisesti innostamista hyvässä ilmapiirissä. Ymmärretään jokaisen kohtaamisen merkittävyys ilmapiirin rakentumisessa. Valmentaja osaa suunnitellusti kehittää ilmapiiriä kauden aikana huomioiden eri sidosryhmät (muut valmentajat, toimihenkilöt, vanhemmat ja lapset) Ryhmän arvot ja asenteet on määritelty käytännön toiminnan tasolle (miten näkyy toiminnassa ja teoissa) ja niitä vahvistetaan säännöllisesti Toimivan tiimin rakentaminen Suurin osa tiimin jäsenistä osallistuu aktiivisesti toiminnan kehittämiseen omassa roolissaan. Valmentaja osaa eritellä roolit selkeästi. Eri toimijat osallistuvat aktiivisesti toiminnan kehittämiseen eri rooleissa. Ryhmän toimivuutta arvioidaan satunnaisesti osana valmennustoimintaa. Valmentaja osaa tunnistaa tiimin jäsenten vahvuudet ja käyttää niitä. Eri toimijoilla on selvä käsitys omasta roolistaan ja siihen liittyvistä odotuksista valmennustoiminnan kehittämisessä. Ryhmän toimivuutta kehitetään ja arvioidaan säännöllisesti osana valmennustoimintaa. Valmennustiimin jäsenet pyrkivät omatoimisesti kehittämään osaamistaan rooliodotusten suunnassa.

7 2 IHMISSUHDETAIDOT (OSAAMISKOKONAISUUS) Sivu 7 / Yhteistyötaidot Vastuun jakaminen Valmentaja jakaa vastuuta tiimin jäsenille pitkälti omista lähtökohdistaan (tilannekohtainen delegointi) Toiminnan johtaminen ja organisointi on pitkälti suunniteltu koko valmennusryhmän yhteistyöllä Sidosryhmäyhteistyö Valmentaja pystyy viestittämään toiminnan tavoitteista eri sidosryhmille ja osoittaa omalla toiminnallaan yhteistyöhalukkuutta. Valmennustiimin jäsenille on määritelty omat vastuualueet. Valmentaja voi luottaa, että tiimin jäsenet selviävät tehtävistään. Toiminnan organisointi on selkeää ja tarkoituksenmukaista. Vastuuta on jaettu myös lapsille heille soveltuvissa tehtävissä. Valmentaja pyrkii yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa toiminnan kehittämisessä (ikäryhmien välinen yhteistyö, seurayhteistyö, eri lajien välinen yhteistyö ja vanhempien osallistuminen) Valmennustiimin jäsenillä on omaa osaamista ja sen hyödyntämistä tukevat kehittämisvastuut. Tiimin jäsenet pääsevät omien osaamisalueiden kautta osallistumaan aktiivisesti koko valmennusprosessin toteuttamiseen ja kehittämiseen (jaettu omistajuus ja yhteiskehittely työssä). Valmentaja pystyy päämäärätietoisesti hyödyntämään eri sidosryhmiä valmennustoiminnan kehittämisessä. Eri toimijoilla on yhtenäinen näkemys ja sen pohjalta rakentuvat toimenpiteet pelaajien kehittymisen tukemiseksi. Ulkopuolisia asiantuntijoita hyödynnetään tarkoituksenmukaisesti toiminnan kehittämisessä.

8 Sivu 8 / 10 3 URHEILUOSAAMINEN (OSAAMISKOKONAISUUS) 3.1 Suunnittelu ja organisointiosaaminen Harjoittelu on toiminnallisuudeltaan ja toistomääriltään kehittävää. Valmentaja osaa vetää kausisuunnitelman mukaisia harjoituksia joukkuetasolla. Harjoitustoteuman suunnittelu ja seuranta on satunnaista. Valmentaja osaa soveltaa pelaajapolun tavoitteet ja kausikohtaiset painopisteet osaksi pelaajan ja joukkueen kehittymissuunnitelmaa ja käytännön valmennustoimintaa. Harjoitusrakenteita eriytetään suhteessa lasten osaamistasoon. (ympäristö, välineet jne.) Harjoitustoteuman suunnittelu ja seuranta on säännöllistä. Valmennuksessa hyödynnetään lasten valmennuksen pedagogiikkaa kehitysvaiheeseen sopivalla tavalla. Valmentaja hallitsee käytännön valmennustoiminnan suunnittelun ja toteutuksen suhteessa pelaajan ja joukkueen kehittymissuunnitelmiin. Harjoitusrakenteet on eriytetty tarkoituksenmukaisesti suhteessa lasten osaamistavoitteisiin ja harjoitusmenetelmillä pystytään tukemaan valmiuksien kehittymistä kokonaisvaltaisesti (eri harjoitusmuodot palvelevat samoja kehittymistavoitteita). Harjoitustoteuman suunnittelu ja seuranta on jatkuvasti toimintaa kehittävää.

9 3 URHEILUOSAAMINEN (OSAAMISKOKONAISUUS) Sivu 9 / Urheilullisuusosaaminen Valmentaja ymmärtää lasten urheilun painopistealueet (lajiharjoittelun suhde omaehtoiseen liikuntaan ja toisiin lajeihin). Valmentaja on kiinnostunut lasten muista harrastuksista ja kokonaiskuormituksesta. Harjoittelua hyödynnetään osana pelaajan liikunnallisten taitojen kehittymistä ja liikuntaan innostamista. Suorituskyvyn kehittymisen seuranta on satunnaista. Valmentaja osaa harjoituttaa lapsia monipuolisesti sekä lasten herkkyyskaudet ja muut lajit huomioiden. Valmentaja osaa huomioida muun elämän vaikutukset (koulu ja perhesuhteet) osana kokonaisuutta. Valmentaja osaa huomioida kokonaiskuormituksen suunnittelussa ja toteutuksessa (ravinto, lepo ja harjoittelu) lasten mielipiteitä kuunnellen. Harjoittelua hyödynnetään osana pelaajan liikunnallisten taitojen kehittymistä ja liikuntaan innostamista. Suorituskyvyn kehittymisen seuranta on järjestelmällistä. Valmentaja hallitsee suunnittelun ja toteutuksen lasten monipuolisen harjoittelun sekä herkkyyskausien osalta. Valmentaja pystyy suunnitelmassa huomioimaan muiden lajien/omaehtoisen harjoittelun osana kokonaissuunnitelmaa. Suunnittelu sekä toteutus ovat lapsikeskeistä toimintatapaa tukevia. Valmentaja osaa huomioida muun elämän vaikutukset (koulu ja perhesuhteet) osana suunnittelun ja toteutuksen kokonaisuutta. Valmentaja osaa suunnitella kohde /sidosryhmälle sopivan elämänhallintaohjeistuksen joka huomioi ravinnon, levon ja harjoittelun. Harjoittelua hyödynnetään osana pelaajan liikunnallisten taitojen kehittymistä ja liikuntaan innostamista. Suorituskyvyn kehittymisen seuranta on järjestelmällistä ja tuloksia hyödynnetään harjoittelun suunnittelussa.

10 3 URHEILUOSAAMINEN (OSAAMISKOKONAISUUS) Sivu 10 / Lajiosaaminen Pelaajan kehittäminen lajitekniikoista ja taidoista pelitaitoon Joukkueena pelaamisen kehittäminen Harjoitussisällöt tukevat pelitaitojen kehittymistä pelaajapolun tavoitteiden mukaisesti. Valmentaja tuntee peli ja kilpailusäännöt. Harjoitussisällöt tukevat joukkueena pelaamisen kehittymistä pelaajapolun tavoitteiden mukaisesti. Valmennustoiminta tukee pelaajana kehittymistä kokonaisvaltaisesti niin jää kuin oheisharjoittelun osalta. Pelaajana kehittymisen seuranta on säännöllistä tietyillä osaalueilla. Ymmärrys pelitaidoista suhteessa lajitaitoihin ja tekniikoihin. Valmennustoiminta tukee joukkueena pelaamisen kehittymistä kokonaisvaltaisesti niin jää kuin oheisharjoittelun osalta. Joukkueena pelaamisen kehittymisen seuranta on säännöllistä tietyillä osa alueilla ( pelisuorituksen joukkuemittarit ). Valmennustoiminta tukee kokonaisvaltaisesti lajitekniikoiden, taitojen ja pelitaitojen kehittymistä pelaajapolun tavoitteiden mukaisesti (esim. fyysisten ja henkisten ominaisuuksien merkitys taitojen kehittymisessä). Kehittymistavoitteet rakentuvat pelaajien tarpeiden pohjalta osaksi lyhyen ja pitkän aikavälin kehittymissuunnitelmaa. Harjoittelun vaikuttavuuden seuranta on kaikilla toimijoilla kiinteä osa valmennusprosessia ( pelisuorituksen yksilömittarit ). Valmennustoiminta tukee kokonaisvaltaisesti joukkueena pelaamisen kehittymistä pelaajapolun tavoitteiden mukaisesti. Kehittämistavoitteet rakentuvat joukkueen tarpeiden pohjalta osaksi lyhyen ja pitkän aikavälin kehittymissuunnitelmaa. Harjoittelun vaikuttavuuden seuranta on kaikilla toimijoilla kiinteä osa valmennusprosessia ( pelisuorituksen joukkuemittarit ).

VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI

VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI Sivu 1 / 10 VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI Ihmissuhdetaidot 3.3 Yhteistyötaidot Vastuun jakaminen Sidosryhmäyhteistyö 1.1 Itsetuntemus 100 Itsearviointikyky Perustelukyky 80 60 Itsensä kehittämisen taidot

Lisätiedot

VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI. Sivu 1 / 12

VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI. Sivu 1 / 12 VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI Sivu 1 / 12 Ihmissuhdetaidot VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI Sivu 2 / 12 Itsensä kehittämisen taidot 3.3 Yhteistyötaidot Vastuun jakaminen Sidosryhmäyhteistyö 1.1 Itsetuntemus 100

Lisätiedot

VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI

VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI 1 / 12 21.11.2014 VALMENNUSTOIMINNAN PROFIILI Urheiluosaaminen 3.3. Lajiosaaminen Lajitekniikat ja taidot Kilpaileminen 100 80 60 1.1. Itsetuntemus Itsearviointikyky Perustelukyky Itsensä kehittämisen

Lisätiedot

Maailma muuttuu, kehittyykö valmennus? Jukka Tiikkaja, koulutuspäällikkö (valmennus) Valmennus- ja seuratoimintaseminaari 25.4.

Maailma muuttuu, kehittyykö valmennus? Jukka Tiikkaja, koulutuspäällikkö (valmennus) Valmennus- ja seuratoimintaseminaari 25.4. Maailma muuttuu, kehittyykö valmennus? Jukka Tiikkaja, koulutuspäällikkö (valmennus) Valmennus- ja seuratoimintaseminaari 25.4.2014, Lappeenranta Alustuksen teemat Mistä tulossa? Ympäristö ja kehittyminen

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Valmentajakoulutus 2010 osaamistavoitteet TASO 2 Koulutuksen kokonaisuus Koulutuksen keskeiset teemat Oppimisen tukeminen Toiminnan suunnittelu, toteutus

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

AC Kajaani valmennuslinja 2017

AC Kajaani valmennuslinja 2017 ACK pelitapa-oppaassa kerrotaan selkeästi millaista jalkapalloa ACK:ssa halutaan pelata! Pelitapa pyritään valitsemaan asetettujen tavoitteiden mukaan; junioreissa tavoitteet ovat pelaajakehityksessä ja

Lisätiedot

OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS

OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS Seuran arvopohja

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

8-11 -ikävaihekoulutuksen tavoitteet

8-11 -ikävaihekoulutuksen tavoitteet 8-11 -ikävaihekoulutuksen tavoitteet 8-11 v ikävaihekoulutuksessa valmentaja: Urheilu ja lajiosaaminen - suunnittelee ja vetää ikävaiheelle kokonaisvaltaisen ja teeman mukaisen intensiivisen harjoituksen

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Valmentajakoulutus osaamistavoitteet Suunta Huipulle -kurssi Taso 2 Koulutuksen kokonaisuus Koulutuksen keskeiset teemat Oppimisen tukeminen Toiminnan

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

SPL ETELÄ UEFA C. UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja:

SPL ETELÄ UEFA C. UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja: SPL ETELÄ UEFA C UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja: Urheilu ja lajiosaaminen - osaa suunnitella ja toteuttaa nuorten vaiheen toimivia harjoituksia, harjoitusviikkoja ja jaksoja kokonaisvaltaisesti

Lisätiedot

Kohti varhaiskasvatuksen ammattilaisuutta HYVINKÄÄN VASU2017

Kohti varhaiskasvatuksen ammattilaisuutta HYVINKÄÄN VASU2017 Kohti varhaiskasvatuksen ammattilaisuutta HYVINKÄÄN VASU2017 kohtaa lapsen Välittää lapsista aidosti ja on töissä heitä varten Suhtautuu lapsiin ja heidän tunteisiinsa ja tarpeisiinsa empaattisesti On

Lisätiedot

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS Koulutuksen sisältö 1. Meidän pelin osa-alueet 2. Luonne 3. Oppimisympäristö - oppimistaidot 4. Vuorovaikutus 1. Valmentajien välinen 2. Pelaajien välinen

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

SPL ETELÄ UEFA C. UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja:

SPL ETELÄ UEFA C. UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja: SPL ETELÄ UEFA C UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja: Urheilu ja lajiosaaminen - osaa suunnitella ja toteuttaa nuorten vaiheen toimivia harjoituksia, harjoitusviikkoja ja jaksoja kokonaisvaltaisesti

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1

Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1 Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1 www.salibandy.net Valmentajakoulutus / tasot I-III Perusteet / tavoitteet TIETÄÄ YMMÄRTÄÄ Sähköinen oppimisympäristö

Lisätiedot

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN 256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi Vahvuutesi Kehittämiskohteesi

Lisätiedot

VANHEMMAT KESKUSTELU (VP + VALMENTAJAT) 1. SHA toiminta 2. SHA vuosikello 3. SHA kehittymisen seuranta 4. Omatoiminen harjoittelu

VANHEMMAT KESKUSTELU (VP + VALMENTAJAT) 1. SHA toiminta 2. SHA vuosikello 3. SHA kehittymisen seuranta 4. Omatoiminen harjoittelu VANHEMMAT KESKUSTELU (VP + VALMENTAJAT) 1. SHA toiminta 2. SHA vuosikello 3. SHA kehittymisen seuranta 4. Omatoiminen harjoittelu SHA TOIMINTA Sami Hyypiä Akatemia on perustettu Suomen Palloliiton toimintastrategian

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO RY FINLANDS BOLLFÖRBUND RF FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND

SUOMEN PALLOLIITTO RY FINLANDS BOLLFÖRBUND RF FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND 5-7 v ikävaihekoulutuksessa valmentaja: Urheilu ja lajiosaaminen - suunnittelee ja vetää ikävaiheelle kokonaisvaltaisen ja harjoitusjakson teeman mukaisen harjoituksen ja tutustuu viikkosuunnitteluun -

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Valmennusosaamisen malli. Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön Osaamisohjelma/KH

Valmennusosaamisen malli. Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön Osaamisohjelma/KH Valmennusosaamisen malli Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön Osaamisohjelma/KH Valmentajan osaamistarpeet Voimavarat Mihin valmentaja voi vaikuttaa? Ihmisenä kasvu Itsensä kehittämisen Ihmissuhde

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Kiekko-Espoo seurayhteisö

Kiekko-Espoo seurayhteisö Kiekko-Espoo seurayhteisö Espoon Kiekkoseura ry ØHarrastajia Ø Tytöt 270 Ø Pojat 300 Ø Aikuiset 190 ØLajit Ø Ringette Ø Jääkiekko tytöt ja pojat ØHarjoituspaikat Ø Laaksolahti Ø Leppävaara 21.11.2017 2

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Luku 4 Nuoruus päämäärätietoista harjoittelua

Luku 4 Nuoruus päämäärätietoista harjoittelua Luku 4 Nuoruus päämäärätietoista harjoittelua 155 Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi NUORUUS Vahvuutesi

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON MAALIVAHTIVALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ. 19.1.2010 Suomen Jääkiekkoliitto 1

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON MAALIVAHTIVALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ. 19.1.2010 Suomen Jääkiekkoliitto 1 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON MAALIVAHTIVALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ 19.1.2010 Suomen Jääkiekkoliitto 1 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON MAALIVAHTIVALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ TOIMINTATAVOITE 19.1.2010 Suomen Jääkiekkoliitto

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Konkretiaa valmennustoiminnan muutostarpeista

Konkretiaa valmennustoiminnan muutostarpeista Konkretiaa valmennustoiminnan muutostarpeista Jukka Tiikkaja, koulutuspäällikkö (valmennus) Valmennuspäällikköpäivät 25. 26.9.2013, Vierumäki 30.9.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Tiikkaja 1 Tulevaisuusväittämät

Lisätiedot

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA 2012-2017 VISIO 2017 FC Hertta on suomalaisen tyttö- ja naisjalkapallon laatuseura. FC Hertta tarjoaa Joensuun seudun tytöille ja naisille mahdollisuuden pelata jalkapalloa

Lisätiedot

TYÖPAJAPÄIVÄT. Erkka Westerlund.

TYÖPAJAPÄIVÄT. Erkka Westerlund. TYÖPAJAPÄIVÄT Erkka Westerlund erkka.westerlund@lepoaika.fi HUIPPU-URHEILUSTA (TYÖ)ELÄMÄÄN URHEILUN SISÄLTÄ KUMPUAVAT ARVOT: 1. PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN PYRKIMYS ITSENSÄ JATKUVAAN KEHITTÄMISEEN 2. ILO,

Lisätiedot

URHEILUN JA VALMENNUKSEN ARVOSTUS. Erkka Westerlund lepoaika.fi

URHEILUN JA VALMENNUKSEN ARVOSTUS. Erkka Westerlund lepoaika.fi URHEILUN JA VALMENNUKSEN ARVOSTUS Erkka Westerlund erkka.westerlund@ lepoaika.fi YKSI ELÄMÄ 5 v 60 v ---------- ---------------------- ------------- ---------------------------------- ------------? 4 +

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry Arvot ja visio KuPS ry Kuopion Palloseura ry 1 Sisällys ARVOT... 2 Suvaitsevaisuus... 2 Urheilullisuus ja terveet elämäntavat... 2 Tavoitteellisuus... 2 VISIO... 2 KUPS RY:N KYMMENEN KELTAISTA LUPAUSTA...

Lisätiedot

Lasten urheilun tärkeät asiat

Lasten urheilun tärkeät asiat Lasten urheilun tärkeät asiat 1) Pohdi itsenäisesti, mitkä arvot *) ohjaavat sinun toimintaasi työskennellessäsi lasten ohjaajana ja valmentajana. 2) Kirjoita yksi asia per tarralappu *) Meille jokaiselle

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Luku 3 Lapsuus rakastuminen urheiluun valmiuksia menestymiseen

Luku 3 Lapsuus rakastuminen urheiluun valmiuksia menestymiseen 61 Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi Vahvuutesi Kehittämiskohteesi Miten kehität valitsemiasi asioita?

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GT TEAMIT 2018-2019 RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GRANI TENNIKSEN PELAAJAN POLKU MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset

Lisätiedot

Valmentajan osaamisen kehittäminen urheiluseurassa. Sinettiseuraseminaari Kirsi Hämäläinen Olympiakomitea

Valmentajan osaamisen kehittäminen urheiluseurassa. Sinettiseuraseminaari Kirsi Hämäläinen Olympiakomitea Valmentajan osaamisen kehittäminen urheiluseurassa Sinettiseuraseminaari 8-9.10.2016 Kirsi Hämäläinen Olympiakomitea Osaamisen kehittäminen Osaamisen kehittäminen Voimisteluliitossa XXX otsikko Toimintaympäristöjen

Lisätiedot

Valmennuksen haasteet. Olympia- ja Paralympiavalmentajaseminaari Vierumäki Kirsi Hämäläinen

Valmennuksen haasteet. Olympia- ja Paralympiavalmentajaseminaari Vierumäki Kirsi Hämäläinen Valmennuksen haasteet Olympia- ja Paralympiavalmentajaseminaari 18-19.10.2012 Vierumäki Kirsi Hämäläinen Pelin jälkeen sain häneltä tekstarin. Ainahan minä saan hulluna tekstareita, mutta tämä viesti oli

Lisätiedot

OMAN HYVINVOINNIN JOHTAMINEN.

OMAN HYVINVOINNIN JOHTAMINEN. OMAN HYVINVOINNIN JOHTAMINEN erkka.westerlund@lepoaika.fi YKSI ELÄMÄ -------------------------------------------------------------------------------- YKSI ELÄMÄ? 50 v 60 v ------------------------------------

Lisätiedot

Valmentajuuden startti koulutuksen ja kokemuskortin suorittamisen jälkeen valmentaja voi hakeutua ikävaihekoulutuksiin.

Valmentajuuden startti koulutuksen ja kokemuskortin suorittamisen jälkeen valmentaja voi hakeutua ikävaihekoulutuksiin. Futisvalmentajan startti tavoitteet Koulutuksen jälkeen valmentaja: - on tutustunut Palloliiton valmennuslinjaan, kokonaisvaltaisen valmennuksen ideaan ja liikuntamäärien merkitykseen lapsen kasvussa ja

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU FORTUNA RY. Fortuna ry

PELAAJAPOLKU FORTUNA RY. Fortuna ry PELAAJAPOLKU FORTUNA RY HUIPULLE TÄHTÄÄVÄ VAIHE Ilves yhteistyö IlvesGreen C-B-SM-sarja E-B-tytöt Naisten Liiga FORTUNA EDUSTUSJOUKKUE SJL III-div, II-div NUORTEN HARJOITTELUN TEHOSTUMISVAIHE 15-17 vuotiaat

Lisätiedot

Motivaation ja innostuksen herättäminen

Motivaation ja innostuksen herättäminen Motivaation ja innostuksen herättäminen Jukka Tiikkaja, koulutuspäällikkö (valmennus) Valmennuspäällikköpäivät 20. 21.8.2014, Vierumäki 21.8.2014 Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Tiikkaja 1 Sisältö Valmennustoiminnan

Lisätiedot

Mitkä asiat ovat tärkeitä 11 15 vuotiaiden urheilussa?

Mitkä asiat ovat tärkeitä 11 15 vuotiaiden urheilussa? Mitkä asiat ovat tärkeitä 11 15 vuotiaiden urheilussa? Manu Kangaspunta, kehityspäällikkö 11 15 vuotiaiden kilpaurheilun kehittämistyö Urheilijaksi kasvamisen edellytykset Harjoitteleminen, liikkuminen

Lisätiedot

MONIKULTTUURINEN TOIMINNAN OHJAUS

MONIKULTTUURINEN TOIMINNAN OHJAUS MONIKULTTUURINEN TOIMINNAN OHJAUS Ammattitaitovaatimukset tuntee omat kulttuuriset arvonsa ja lähtökohtansa sekä tunnistaa kulttuuri-identiteetin merkityksen yksilölle hyväksyy itsensä ja toiset tasavertaisina

Lisätiedot

Saarelan päiväkodin toimintasuunnitelma

Saarelan päiväkodin toimintasuunnitelma Saarelan päiväkodin toimintasuunnitelma 2019-2020 Toimintakulttuuri Joustavassa pienryhmätoiminnassamme lapset saavat leikkiä ja oppia rauhallisessa ja kiireettömässä ilmapiirissä. Tällöin jää aikaa huomioida

Lisätiedot

SUOMI-KIEKON TULEVAISUUSSEMINAARI

SUOMI-KIEKON TULEVAISUUSSEMINAARI SUOMI-KIEKON TULEVAISUUSSEMINAARI 19.-20.5.2009, Vierumäki Suomen Jääkiekkoliitto / Erkka Westerlund 1 MENESTYSMUUTTUJAT 1. OSAAMINEN 2. OLOSUHTEET 3. HARRASTAJIEN MÄÄRÄ Suomen Jääkiekkoliitto 2 PELAAJAN

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET Oulun kaupungin tavoitteet ja arvot 1. Olemme työyhteisössämme käyneet Oulun kaupunkistrategian läpi ja yhdessä pohtineet sitä, miten

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle!

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Tarve kyky- ja taitokoulutoiminnalle on suuri! Pelaajat haluavat oppia enemmän, kokea pätevyyttä, haasteita ja onnistumisia. Vanhemmat haluavat lapsensa oppivan

Lisätiedot

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle Visio 2025 Rovaniemen Palloseuran juniorityön visiona kasvattaa systemaattisesti pelaajia omaan edustusjoukkueeseen ja kansainvälisille kentille alkaen vuodesta 2025 Vision toteuttamiseksi seura on luonut

Lisätiedot

Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma

Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma Simppulankartanon Avoimen päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Toimintakulttuurimme perustuu hyvään vuorovaikutus- ja luottamussuhteen luomiselle lapsen ja aikuisen välille. Aikuisina

Lisätiedot

Valmennuslinja. Kultsujuniorit

Valmennuslinja. Kultsujuniorit Valmennuslinja Kultsujuniorit Seuran tavoitteet - Kehittää junioreita yksilöinä pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti - yksittäisen pelaajan oman tason mukainen harjoittelu ja pelaaminen - joukkueet jaetaan

Lisätiedot

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT

Smash-Espoon valmennuskokonaisuus JUNIORIT Smash-Espoon valmennuskokonaisuus 2019-2020 JUNIORIT VALMENNUSKOKONAISUUS - MITEN EROAMME PERINTEISESTÄ JAOTTELUSTA PERINTEINEN JAOTTELU: SMASH ESPOO KILPATENNIS (MAHDOLLISESTI TIIIMEJÄ) 0 U1 U1 2 U14

Lisätiedot

Ryhmien yhteenvedot. Urheiluoppilaitosseminaari Lahti 2017

Ryhmien yhteenvedot. Urheiluoppilaitosseminaari Lahti 2017 Ryhmien yhteenvedot Urheiluoppilaitosseminaari Lahti 2017 Mitä osaamista suomalaisessa urheilussa tulisi kehittää? Vanhempien osaaminen koulujen-seurojen-lajien yhteistyö Valmennusosaaminen Valmennusosaaminen

Lisätiedot

Sami Hyypiä Akatemia

Sami Hyypiä Akatemia Sami Hyypiä Akatemia Kenelle Toiminta koskee yhteistyöjakson ensimmäisenä vuonna lapsiurheiluvaiheessa 2005, 2004, 2003 ja 2002- syntyneitä poikia ja tyttöjä. Yhteistyöjakson toisena vuonna toimintaan

Lisätiedot

6.24 Urheilulinja. Johdanto. Arvoperusta

6.24 Urheilulinja. Johdanto. Arvoperusta 6.24 Urheilulinja Johdanto Orimattilan Erkko-lukio tarjoaa innokkaille ja urheilussa eteenpäin pyrkiville sekä tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneille urheilijoille urheiluvalmennuskursseja. Urheilulinjalle

Lisätiedot

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia. - Kokonaisvaltainen valmennus

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia. - Kokonaisvaltainen valmennus Yksilökeskeinen valmennusfilosofia - Kokonaisvaltainen valmennus Kokonaisvaltainen valmennus Taktiikka / Pelikäsitys Havainnointi / Hahmottaminen Ratkaisuvaihtoehdot Päätöksenteko Ratkaisut Suorittaminen

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ. 4.9.2009 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1

SUOMEN JÄÄKIEKKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ. 4.9.2009 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 SUOMEN JÄÄKIEKKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ 4.9.2009 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ TOIMINTATAVOITE Suomen Jääkiekkoliitto ry:n

Lisätiedot

KAUDEN TOIMINNAN SUUNNITTELU Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho 1

KAUDEN TOIMINNAN SUUNNITTELU Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho 1 KAUDEN TOIMINNAN SUUNNITTELU 14.4.2011 Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho 1 SUUNNITELMALLISUUS TEHTÄVÄ: Mitä asioita tulee huomioida joukkueen kausisuunnitelmaa tehtäessä? VALMENTAMALLA VAI VAHINGOSSA?

Lisätiedot

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle Visio 2025 Rovaniemen Palloseuran juniorityön visiona on kyetä systemaattisesti kasvattamaan pelaajia omaan edustusjoukkueeseen ja kansainvälisille kentille alkaen vuodesta 2025 Vision toteuttamiseksi

Lisätiedot

5 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

5 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5) Opiskelija osoittaa osaamisensa ammattiosaamisen näytössä suunnittelemalla ja ohjaamalla itsenäisesti kerhotoimintaa. Keskeisinä taitoina kerhontoiminnan ohjauksessa ovat kasvatuksellisesti

Lisätiedot

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 Kausi 2013 2014 Vastuuvalmentaja Jan Wasastjerna Edelleen... Urheilua Lasten Ehdoilla! HAUSKAA ja HAASTEELLISTA Tehdään vanha paremmin ja opitaan uutta => KEHITYTÄÄN

Lisätiedot

TAITOVALMENTAJAT LASTEN TOIMINNAN TUKENA U20 MM-KISASEMINAARI 3.-4.1.2015, SOKOS HOTELLI VANTAA

TAITOVALMENTAJAT LASTEN TOIMINNAN TUKENA U20 MM-KISASEMINAARI 3.-4.1.2015, SOKOS HOTELLI VANTAA TAITOVALMENTAJAT LASTEN TOIMINNAN TUKENA U20 MM-KISASEMINAARI 3.-4.1.2015, SOKOS HOTELLI VANTAA PERUSAJATUS JA TAVOITE LASTEN KIEKKOILU ALUEVALMENTAJAT SJL TUTOR- VALMENTAJAT valmennuspäälliköt. seuravalmentajat.

Lisätiedot

Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen

Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen Lajin urheilutoiminnan kehittäminen yleistä työkalusta taustalle LUONNOS 7.10.2016 toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämiseen kuvaa 5

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Kauden Pelicans D2-07 Lahti Turkoosi vanhempainkokous Taitovalmentajan/Valmennusvastaavan terveiset (Urheilutoiminta) 10.9.

Kauden Pelicans D2-07 Lahti Turkoosi vanhempainkokous Taitovalmentajan/Valmennusvastaavan terveiset (Urheilutoiminta) 10.9. Kauden 2019 2020 Pelicans D2-07 Lahti Turkoosi vanhempainkokous Taitovalmentajan/Valmennusvastaavan terveiset (Urheilutoiminta) 10.9.2019 JuniorPelicans Muut toiminnot Kiekkoleirit Jääleirit, MV-leirit

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 Pitelet käsissäsi HPK-Juniorijääkiekon strategiaa kausille 2012-2015. Strategian luomisessa olemme pitäneet mielessä nimenomaan, miten seuramme voi kehittyä vastaamaan

Lisätiedot

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011 17.2.2011 Hannele Waltari Mitä työhyvinvointi on? Työhyvinvointi tarkoittaa turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset

Lisätiedot

Projektijohtaminen. Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki

Projektijohtaminen. Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki KEHITTÄMISKESKUS OY 28. 29.2.2012 Ohjelma Paikka: HAUS kehittämiskeskus, Munkkiniemen koulutustalo, Hollantilaisentie 11. 00330 Helsinki Pertti Melonen, toimitusjohtaja, Pro HR Consulting Oy Erkki Rajala,

Lisätiedot

Suomi on maailman paras salibandymaa. Strateginen tavoite vuonna 2028

Suomi on maailman paras salibandymaa. Strateginen tavoite vuonna 2028 SALIBANDY MAAJOUKKUETIE Suomi on maailman paras salibandymaa Strateginen tavoite vuonna 2028 3 Name of presentation Place lorum ipsum Käytännönläheinen kuvaus, minkälaisia asioita kokonaisvaltainen kehittymisen

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

Rangers Ahmat pojat -04

Rangers Ahmat pojat -04 Rangers Ahmat pojat -04 Vanhempainkokous 17.5.2016 Agenda Joukkueen nopea tilanne katsaus ja suunnitelma kaudelle 2016-2017 Ensi kauden valmennuskuviot Kesävuorot ja harjoittelu Miten edetään? Ahmat kaudella

Lisätiedot

10 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

10 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5) Ammaattiosaamisen näyttö Näytön kuvaus Urheilija osallistuu kilpailuihin ja toteuttaa omaa tehostettua lajiharjoittelua esim. harjoitusleirien aikana. Lisäksi urheilija tekee

Lisätiedot

Hintan päiväkodin toimintasuunnitelma

Hintan päiväkodin toimintasuunnitelma Hintan päiväkodin toimintasuunnitelma 2017-2018 Toimintakulttuuri Opimme yhdessä ja jaamme oppimaamme, minkä pohjalta kehitämme toimintaamme ja toimintaympäristöjämme. Luomme avoimen ja kannustavan ilmapiirin,

Lisätiedot

Tampereen Pallo-Veikot. Valmennuslinja 2017

Tampereen Pallo-Veikot. Valmennuslinja 2017 Tampereen Pallo-Veikot Valmennuslinja 2017 TPV:n strategia ja tavoi6eet TÄHTIEN TEKIJÄ TPV kasva;aa lahjakkuuksista huippujalkapalloilijoita. Valmennuksessa keskeisin asia on yksilön tukeminen matkalla

Lisätiedot

Taitovalmentajatoiminta E2 D1 ikäluokille. KARHU-KISSAT Pirkkola uimahalli, 22.9.2014

Taitovalmentajatoiminta E2 D1 ikäluokille. KARHU-KISSAT Pirkkola uimahalli, 22.9.2014 Taitovalmentajatoiminta E2 D1 ikäluokille KARHU-KISSAT Pirkkola uimahalli, 22.9.2014 TOTEUTUS KAUSI 2014-2015 Jokerit Karhu-Kissat Viikingit Hunters Työsuunnittelu on rakennettu yhteistyössä seurojen kanssa,

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU Kiekkokoulu - F2

PELAAJAPOLKU Kiekkokoulu - F2 PELAAJAPOLKU Kiekkokoulu - F2 HARJOITUSRYHMÄT KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 2 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA => 8+1 PELAAJAA/JOUKKUE

Lisätiedot

Ylöjärven Ilves. Seurakysely joulukuu Flamo JV

Ylöjärven Ilves. Seurakysely joulukuu Flamo JV Ylöjärven Ilves Seurakysely Flamo JV Organisaatio Seuramme organisaatio on kuvattu selkeästi Jäsenistö tuntee seuran organisaation Hallituksen jäsenillä on selkeät Junioritoiminnan ja vastuualueet (esim.

Lisätiedot

ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET

ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET URHEILULLISUUS YHTEISTYÖ TAVOITTEELLISUUS OLOSUHTEET HYVÄ JATKUMO VALMENNUS HALLINTO,kiekkoilun tuki / kaupunki PELAAJAMASSAT Blues seura Aaro Kivilinna

Lisätiedot

Teema / Ikävuodet ja yli Toiminta-ajatus

Teema / Ikävuodet ja yli Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus Ominaisuuksien harjoittelu - Fyysiset ominaisuudet Panostuksen aika Realistisen pelaajakuvan luominen itsestä on vahvasti käynnissä. Suunnitelmallisus ja tavoitteellisuus tärkeässä roolissa.

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM GT TEAMIT 2019-2020 RED ORANGE GREEN YELLOW GT TEAM ja GT TOP TEAM MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset ja välittävät

Lisätiedot

Hyvinvointi ja liikkuminen

Hyvinvointi ja liikkuminen Hyvinvointi ja liikkuminen varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa Varhaiskasvatuslaissa määritellyt tavoitteet 1) edistää jokaisen lapsen iän ja kehityksen mukaista kokonaisvaltaista kasvua, terveyttä

Lisätiedot

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo HOT-testin tulokset Nimi: Teija Tahto Pvä: 12.10.2012 Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo PALJON KEHITETTÄVÄÄ SELKEÄ VAHVUUS Tavoitteen asettelu Motivaatio Itsekuri

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU F1 - E2

PELAAJAPOLKU F1 - E2 HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU F1 - E2 KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 2 3 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA (F) 8+1, (E) 10+1 PELAAJAA/JOUKKUE

Lisätiedot

VALMENNUKSEN LINJAUS

VALMENNUKSEN LINJAUS VALMENNUKSEN LINJAUS Valmennuksen linjauksen on tarkoitus olla suuntaa antava ja valmentajien työtä helpottava apuväline. Linjauksessa pyritään hahmottamaan, mitä taitoja pelaajien edellytetään hallitsevan

Lisätiedot

Toimiva työyhteisö DEMO

Toimiva työyhteisö DEMO Toimiva työyhteisö DEMO 7.9.6 MLP Modular Learning Processes Oy www.mlp.fi mittaukset@mlp.fi Toimiva työyhteisö DEMO Sivu / 8 TOIMIVA TYÖYHTEISÖ Toimiva työyhteisö raportti muodostuu kahdesta osa alueesta:

Lisätiedot

Ammattiosaajan työkykypassi

Ammattiosaajan työkykypassi Ammattiosaajan työkykypassi Ammatin työkykyvalmiudet Toiminta- ja työkykyä edistävä liikunta Terveysosaaminen Harrastuneisuus ja yhteistyötaidot Työkykyvalmiuksien vahvistaminen Käyttöönoton, opetuksen

Lisätiedot

Opettaja pedagogisena johtajana

Opettaja pedagogisena johtajana Eeva Hujala Tampereen yliopisto Opettaja pedagogisena johtajana Potkua pedagogiikkaan Turussa 29.4.2014 Wanha wirsi Pohjanmaalta Asioiden paljous usein näköalat peittää anna silloin rohkeus syrjään kaikki

Lisätiedot

Mäntyrinteen päiväkodin toimintasuunnitelma

Mäntyrinteen päiväkodin toimintasuunnitelma Mäntyrinteen päiväkodin toimintasuunnitelma 2018-2019 Toimintakulttuuri Toimintamme pohjautuu pienryhmätoimintaan sekä positiiviseen kasvatukseen. Yhdessä tekeminen ja perheiden osallisuus on meille tärkeää.

Lisätiedot

FortumTutor -ohjelma Petri Kurki, Fortum tutor, FC Reipas

FortumTutor -ohjelma Petri Kurki, Fortum tutor, FC Reipas FortumTutor -ohjelma Petri Kurki, Fortum tutor, FC Reipas 7.3.2015 Lahti FortumTutor -ohjelma Junioritoiminnan tulee olla laadultaan sellaista, että lapsilla roihuaa pelaamisen kipinä - Fortum Tutor -ohjelman

Lisätiedot

2 Ammatillinen opettajankoulutus Ammatillinen erityisopettajankoulutus 2019

2 Ammatillinen opettajankoulutus Ammatillinen erityisopettajankoulutus 2019 2 Ammatillinen opettajankoulutus Ammatillinen erityisopettajankoulutus 2019 4 Ammatillinen opettajankoulutus Ammatillinen erityisopettajankoulutus 2019 6 Ammatillinen opettajankoulutus Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Lisätiedot

Laululinnun päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

Laululinnun päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Laululinnun päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Toimintakulttuuri Näemme lapsen ja hänen perhekulttuurinsa arvokkaana Kohtaamme jokaisen lapsen ja aikuisen siten, kuin toivoisimme itseämme kohdeltavan

Lisätiedot