Espoon kaupunki Pöytäkirja 22. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 22. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 640/ / Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksesta, joka koskee Järvenperä, Pihlajarinne, alue , asemakaavan muutoksen hyväksymispäätöstä Valmistelijat / lisätiedot: Hämäläinen Mauri, puh. (09) Aalto Tiina, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: Kaupunkisuunnittelulautakunta kiistää valituksessa esitetyt vaatimukset kokonaisuudessaan ja pyytää hallinto-oikeutta hylkäämään valituksen perusteettomana. Vastauksen perusteet 1 Toimivalta lausunnon antamiseen Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosäännön 5 :n 11 kohdan mukaan lautakunnan tehtävänä on antaa kaupunginhallituksen puolesta kaupungin lausunnot lauta- tai johtokunnan tehtäväalueeseen kuuluvissa asioissa, jollei lausuntopyynnöstä tai käsiteltävänä olevan asian luonteesta muuta johdu. 2 Kaupunkisuunnittelulautakunnan kannanotto valitukseen Neljän valittajan yhteisessä valituksessa vaaditaan, että Helsingin hallintooikeus hylkää Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksen Järvenperä, Pihlajarinne, asemakaavan muutos, alue Valituksessa vaatimuksen perusteina esitetään kohdissa a - d seuraavaa. a. Kaavamuutossuunnittelussa on noudatettava maankäyttö- ja rakennuslain 1, 2 ja 5 :ää. Valituksessa todetaan seuraavaa: Kulku rakennuspaikalle ei korkeuseron takia ole turvallinen. Lisäksi pelastustien toteuttaminen tulee olemaan ongelma.

2 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 2 / 2 Massiivinen rakennusoikeus ja ympäristöstä poikkeava kerrosluku ei edistä ympäristön kauneutta eikä sopeudu suojeltuun Träskändan kartanopuistoon. Kaava tuhoaa puronvarsiluonnon monimuotoisuuden ja luonnonarvot. Rakentamisen vaikutukset kohdistuvat 180 jm:n matkalle puronrantaa, pintavesien valuminen puroon tuhotaan, josta seuraa luontaisten kasvistojen ja pieneliöiden tuhoutuminen. Espoonjoen suojelusuunnitelma on otettava huomioon. Jahtimetsän alueelle haettu lupa perustaa luonnonsuojelualue joen toiselle puolelle on ristiriidassa kaavamuutoksen kanssa. Alueella oleva tulvariski ja massanvaihto lisäävät maanvyörymäriskiä huomattavasti. b. MRL 9 :n edellyttämät selvitykset ovat erittäin puutteelliset ja pääosin tekemättä. Valittaja viittaa ELY keskuksen lausuntoon, jossa tiedustellaan, onko joen tulvimista tutkittu ja tarvittavat selvitykset tehty. c. Mitoitus poikkeaa oleellisesti ympäröivien tonttien tehokkuusluvuista. Valittajan mukaan muutosehdotuksessa oleva rakennusoikeus on 550 m %, joka poikkeaa oleellisesti ympäröivien tonttien tehokkuusluvuista. Asuntojen lukumäärää kohotetaan kahdesta kolmeen. d. Maanomistajia ei ole kohdeltu tasapuolisesti. Tasapuolisella kohtelulla valittaja viittaa mahdollisuuteen saada alueelle kaavamuutosta, rakennuslupaa ja lisää rakennusoikeutta. Valittajan mukaan kaavoittaja oli samaan aikaan myöntänyt valituksen alaiselle kaavamuutokselle huomattavaa muutosta rakennusoikeuteen. Vuonna 2004 on tiedusteltu mahdollisuutta saada alueelle kaavamuutos, mutta kaupunkisuunnittelukeskus ilmoitti, että hanketta ei puolleta. Puheena olevan kaavamuutoksen aikana haettiin rakennusluvan yhteydessä lisää rakennusoikeutta, jota rakennuslupaviranomainen myönsi vain 6m2. Alueen kuvaus Valituksen alainen suunnittelualue käsittää tontin 63035/3, joka on rakentunut kaavan mukaisesti siten, että kummallakin rakennusalalla sijaitsee yksi asuinrakennus ja lisäksi tontilla on talousrakennuksia. Osa Träskändanpuistoon kuuluvasta kiviaidasta sijoittuu tontin pohjoisosaan. Suunnittelualue rajoittuu etelässä Glimsinjoen valtakunnallisesti arvokkaaseen virtavesikohteeseen, koillisessa Träskändanpuistoon ja pohjoisessa Kuninkaantiehen. Lännessä tontti rajautuu korttelin asuinrakennuskäytössä oleviin tontteihin. Kuninkaantien pohjoispuolella on Pihlajarinteen puistoalue.

3 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 3 / 3 Muutosalueella on vuonna 1947 valmistunut omakotitalo kerrosalaltaan 115 m2 ja vuonna 1982 valmistunut omakotitalo kerrosalaltaan 91 m2 sekä kaksi talousrakennusta. Alueen pohjoispuolella samassa korttelissa tontilla 5 on vuonna 2006 valmistunut omakotitalo (148 k-m2) sekä tontilla 4 vuonna 2011 valmistunut omakotitalo (122 k-m2). Samassa korttelissa on lisäksi vuonna 1950 valmistunut omakotitalo (75 k-m2) talousrakennuksineen. Muutosalueella ei ole suojelukohteita, mutta alue kuuluu kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön. Suunnittelualue rajoittuu rauhoitettuun Träskändan kartanopuiston luonnonsuojelualueeseen. Kvarnbyån jokilaakso on Pellaksenmäen asemakaavoituksen yhteydessä tehdyn luontoselvityksen mukaan luokiteltu maakunnallisesti arvokkaaksi luontokohteeksi. Asemakaavan muutos on tullut vireille maanomistajan hakemuksesta Kaavamuutos mahdollistaa tontin maltillisen lisärakentamisen korottamalla rakennusoikeutta, enimmäiskerroslukua ja asuntojen lukumäärää. Lausunto Kaupunkisuunnittelulautakunta toteaa, että muutosalueen käyttötarkoitusmerkintä on erillispientalojen korttelialue AO. Kaavan läntisellä rakennusalalla rakennusoikeus säilyy ennallaan, 200 k-m2, 1 asunto. Itäisellä rakennusalalla rakennusoikeus 200 k-m2 kasvaa 350 k- m2:iin ja asuntojen lukumäärä 2:een, ja kerrosluku on nostettu II:een. Rakennusten pääasiallinen julkisivumateriaali on puu. Kaavaan merkityn rakennusoikeuden lisäksi alueelle saa rakentaa erillisiä tai asuinrakennuksiin kytkettyjä yksikerroksisia talousrakennuksia kuitenkin enintään 15 % kaavaan merkitystä rakennusoikeudesta. Kaavassa on merkintä kulttuurihistoriallisesti ja luonnonarvoiltaan tärkeästä alueesta, jolla kaikki rakentamistoimenpiteet sekä muut ympäristöä muuttavat toimenpiteet tulee sopeuttaa ympäristön ominaispiirteisiin. Korttelialueen hulevedet tulee viivyttää ja käsitellä niin, että ne eivät heikennä Glimsinjoen tai sen ympäristön luontoarvoja. Velvoite koskee myös rakentamisen aikaisia hulevesiä. Muutosalueen kaakkoisreuna on merkitty istutettavan / luonnontilassa säilytettävän alueen osaksi, jolle voidaan rakentaa hulevesien imeyttämistä ja viivyttämistä palveleva allas tai painanne. Alueen hoitaminen tai istuttaminen tulee tehdä ympäristön ominaispiirteitä kunnioittaen ja luonnonmukaisuus säilyttäen.

4 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 4 / 4 Rakennusten alimman kerroksen lattiatason on oltava vähintään + 21 m. Rakenteissa ja piha-alueella tulee huomioida Glimsinjoen vedenpinnan ajoittainen vaihtelu. Valitus Rajanaapurien yhteisen valituksen kohdista lausutaan seuraavaa. a. Kaavamuutossuunnittelussa on noudatettava maankäyttö- ja rakennuslain 1, 2 ja 5 :ää Valittaja viittaa maankäyttö- ja rakennuslain 1 :ään (tavoitteena hyvä elinympäristö ja kestävä kehitys), 2:ään (lain soveltamisala) ja 5 :ään (suunnittelun tavoitteet, vuorovaikutteisuus ja vaikutusten arviointi). Valituksen perusteina esitetään edellä mainittuun 5 :ään liittyen 4 eri kohtaa: Kulku rakennuspaikalle on turvaton ja pelastustien toteuttaminen tulee olemaan ongelma Espoon kaupunki toteaa, että olemassa olevan rakennuspaikalla tulee huomioida Glimsinjoen vedenpinnan ajoittainen vaihtelu. Kuninkaantien korkeusasema tonttiliittymän kohdalla on noin +28 metriä. Tontin liittymässä maan korkeus on nykytilanteessa noin +22,7 metriä. Korkeusero on noin 53 metrin matkalla noin 5,3 m, joka tarkoittaa noin 10 % kaltevuutta. Liittymän kohdalla ajoyhteys on riittävän tasainen, eikä siitä aiheudu vaaraa tai haittaa asukkaille, ympäristölle tai yleiselle liikenteelle. Massiivinen rakennusoikeus ja ympäristöstä poikkeava kerrosluku Espoon kaupunki toteaa, että kaavamuutos sallii 150 k-m2 lisää rakennusoikeutta ja yhden uuden asuinrakennuksen rakentamisen. Kerrosluku on läntisemmällä rakennusalalla ½ ki ja itäisemmällä rakennusalalla II. Kaavamuutosalueen ulkopuolella samassa korttelissa olevilla naapuritonteilla kaavan mukainen kerrosluku on II. Valmisteluaineiston nähtävillä olon jälkeen kaavamääräyksistä poistettiin merkintä maanpinnan likimääräisestä korkeusasemasta. Maanpinnan korottamista koskeva rajoite annetaan Espoon rakennusjärjestyksen 14 :ssä, jossa todetaan, että pihamaan korkeusaseman on sopeuduttava olemassa olevan ympäristön ja naapurikiinteistöjen korkeusasemiin. Maanalaiset putket sekä johdot aiheuttavat myös rajoituksia täytöille. Kaava tuhoaa puronvarsiluonnon monimuotoisuuden ja luonnonarvot Espoon kaupunki toteaa, että kaavamuutos ei ulotu Glimsinjoen ja asuintontin väliselle puistoalueelle, joten puistoalue säilyy ennallaan. Tontti on vanhaa piha-aluetta olemassa olevine rakennuksineen ja marjapensaineen. Kaavamuutoksella parannetaan voimassa olevan kaavan kaavamääräyksiä ja suojellaan ympäristöä nykyistä asemakaavaa paremmin. Kaavassa olevin määräyksin ja merkinnöin suojellaan ympäristön luontoarvoja sekä Glimsinjokea. Idän puoleisella rakennusalalla sijaitsee nykyisin rintamamiestalo. Voimassa oleva kaava ei estä rakennuksen purkamista ja uuden korvaavan asuinrakennuksen

5 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 5 / 5 rakentamista. Kaavamuutoksella turvataan ympäristön säilyminen alueelle rakennettaessa. Alueella on olemassa tulvariski Espoon tulvatyöryhmän laatimassa selvityksessä Tulvaongelmia Espoossa on tutkittu mm. Lippajärven ja Pitkäjärven keskivedenkorkeuksia sekä annettu suosituksia alimmista rakentamiskorkeuksista. Lippajärven keskivesi on + 19,60 m ja alin rakentamiskorkeus + 21,20 m. Pitkäjärven keskivesi on + 19,00 m ja alin rakentamiskorkeus + 20,50 m. Glimsinjoki laskee Pitkäjärvestä Espoonjoen kautta Espoonlahden perukkaan. Kaavamuutoksessa on määräys, jonka mukaan rakennusten alimman kerroksen lattiatason on oltava vähintään + 21 m. Rakenteissa ja piha-alueella tulee huomioida Glimsinjoen vedenpinnan ajoittainen vaihtelu. Määräys rakennusten alimman kerroksen lattiatason korosta ylittää suosituksen Pitkäjärven rantojen alimmista rakentamiskorkeuksista. b. MRL 9 :n edellyttämät selvitykset ovat erittäin puutteelliset ja pääosin tekemättä Espoon kaupunki viittaa edellisessä kohdassa rakentamiskorkeuksista todettuun. c. Mitoitus poikkeaa oleellisesti ympäröivien tonttien tehokkuusluvuista Tontin tehokkuusluku on kerrosalan suhde tontin pinta-alaan. Lisärakennusoikeutta tähän ei lasketa. Kaavamuutoksella rakennusoikeus on 550 k-m2, joka vastaa tehokkuutta e=0.14. Lännessä sijaitsevalla Pellaksenmäen asemakaava-alueella lähinnä Glimsinjokea olevilla rakennuspaikoilla (noin 7 m:n päässä joesta) tehokkuus on e=0.15, kun se Pihlajarinteen kaavamuutoksessa on e=0.14. Kummassakin kaavassa on 15 %:n lisärakennusoikeus. Kaavamuutoksesta valituksen tehneiltä tiedusteltiin halukkuutta kaavamuutosalueen laajentamiseen, mutta sellaista ei ilmaistu. d. Maanomistajia ei ole kohdeltu tasapuolisesti Tasapuolisella kohtelulla valittaja viittaa mahdollisuuteen saada alueelle kaavamuutosta, rakennuslupaa ja lisää rakennusoikeutta. Rakennusoikeuden korotusta voi hakea asemakaavan muutoksella tai poikkeusluvalla. Rakennuslupaviranomainen voi vain vähäisessä määrin poiketa asemakaavassa osoitetusta tehokkuusluvusta / rakennusoikeudesta. Kaavamuutoksen valmisteluaineistosta saatujen mielipiteiden saavuttua tonttien 63035/4 ja 63035/5 sekä kiinteistön 7:51 omistajilta tiedusteltiin päivätyllä kirjeellä halukkuutta kaavamuutosalueen laajentamiseen edellä mainittujen alueiden osalta. Heitä pyydettiin lähettämään kaavamuutoshakemus mennessä. Hakemusta ei ole jätetty.

6 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 6 / 6 Lopuksi Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo lausunnossa esitettyihin seikkoihin sekä kaavapäätökseen ja sen selvityksiin viitaten, ettei valituksessa ole esitetty sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen kaupunkisuunnittelulautakunnan päätös tulisi kumota. Kaupunkisuunnittelulautakunta pyytää kunnioittavasti, että Helsingin hallinto-oikeus hylkää valituksen kokonaisuudessaan. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: Antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: Kaupunkisuunnittelulautakunta kiistää valituksessa esitetyt vaatimukset kokonaisuudessaan ja pyytää hallinto-oikeutta hylkäämään valituksen perusteettomana. Vastauksen perusteet 1 Toimivalta lausunnon antamiseen Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosäännön 5 :n 11 kohdan mukaan lautakunnan tehtävänä on antaa kaupunginhallituksen puolesta kaupungin lausunnot lauta- tai johtokunnan tehtäväalueeseen kuuluvissa asioissa, jollei lausuntopyynnöstä tai käsiteltävänä olevan asian luonteesta muuta johdu. 2 Kaupunkisuunnittelulautakunnan kannanotto valitukseen Neljän valittajan yhteisessä valituksessa vaaditaan, että Helsingin hallintooikeus hylkää Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksen Järvenperä, Pihlajarinne, asemakaavan muutos, alue Valituksessa vaatimuksen perusteina esitetään kohdissa a - d seuraavaa. a. Kaavamuutossuunnittelussa on noudatettava maankäyttö- ja rakennuslain 1, 2 ja 5 :ää. Valituksessa todetaan seuraavaa: Kulku rakennuspaikalle ei korkeuseron takia ole turvallinen. Lisäksi pelastustien toteuttaminen tulee olemaan ongelma. Massiivinen rakennusoikeus ja ympäristöstä poikkeava kerrosluku ei edistä ympäristön kauneutta eikä sopeudu suojeltuun Träskändan kartanopuistoon.

7 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 7 / 7 Kaava tuhoaa puronvarsiluonnon monimuotoisuuden ja luonnonarvot. Rakentamisen vaikutukset kohdistuvat 180 jm:n matkalle puronrantaa, pintavesien valuminen puroon tuhotaan, josta seuraa luontaisten kasvistojen ja pieneliöiden tuhoutuminen. Espoonjoen suojelusuunnitelma on otettava huomioon. Jahtimetsän alueelle haettu lupa perustaa luonnonsuojelualue joen toiselle puolelle on ristiriidassa kaavamuutoksen kanssa. Alueella oleva tulvariski ja massanvaihto lisäävät maanvyörymäriskiä huomattavasti. b. MRL 9 :n edellyttämät selvitykset ovat erittäin puutteelliset ja pääosin tekemättä. Valittaja viittaa ELY keskuksen lausuntoon, jossa tiedustellaan, onko joen tulvimista tutkittu ja tarvittavat selvitykset tehty. c. Mitoitus poikkeaa oleellisesti ympäröivien tonttien tehokkuusluvuista. Valittajan mukaan muutosehdotuksessa oleva rakennusoikeus on 550 m %, joka poikkeaa oleellisesti ympäröivien tonttien tehokkuusluvuista. Asuntojen lukumäärää kohotetaan kahdesta kolmeen. d. Maanomistajia ei ole kohdeltu tasapuolisesti. Tasapuolisella kohtelulla valittaja viittaa mahdollisuuteen saada alueelle kaavamuutosta, rakennuslupaa ja lisää rakennusoikeutta. Valittajan mukaan kaavoittaja oli samaan aikaan myöntänyt valituksen alaiselle kaavamuutokselle huomattavaa muutosta rakennusoikeuteen. Vuonna 2004 on tiedusteltu mahdollisuutta saada alueelle kaavamuutos, mutta kaupunkisuunnittelukeskus ilmoitti, että hanketta ei puolleta. Puheena olevan kaavamuutoksen aikana haettiin rakennusluvan yhteydessä lisää rakennusoikeutta, jota rakennuslupaviranomainen myönsi vain 6m2. Alueen kuvaus Valituksen alainen suunnittelualue käsittää tontin 63035/3, joka on rakentunut kaavan mukaisesti siten, että kummallakin rakennusalalla sijaitsee yksi asuinrakennus ja lisäksi tontilla on talousrakennuksia. Osa Träskändanpuistoon kuuluvasta kiviaidasta sijoittuu tontin pohjoisosaan. Suunnittelualue rajoittuu etelässä Glimsinjoen valtakunnallisesti arvokkaaseen virtavesikohteeseen, koillisessa Träskändanpuistoon ja pohjoisessa Kuninkaantiehen. Lännessä tontti rajautuu korttelin asuinrakennuskäytössä oleviin tontteihin. Kuninkaantien pohjoispuolella on Pihlajarinteen puistoalue. Muutosalueella on vuonna 1947 valmistunut omakotitalo kerrosalaltaan 115 m2 ja vuonna 1982 valmistunut omakotitalo kerrosalaltaan 91 m2 sekä kaksi talousrakennusta.

8 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 8 / 8 Alueen pohjoispuolella samassa korttelissa tontilla 5 on vuonna 2006 valmistunut omakotitalo (148 k-m2) sekä tontilla 4 vuonna 2011 valmistunut omakotitalo (122 k-m2). Samassa korttelissa on lisäksi vuonna 1950 valmistunut omakotitalo (75 k-m2) talousrakennuksineen. Muutosalueella ei ole suojelukohteita, mutta alue kuuluu kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön. Suunnittelualue rajoittuu rauhoitettuun Träskändan kartanopuiston luonnonsuojelualueeseen. Kvarnbyån jokilaakso on Pellaksenmäen asemakaavoituksen yhteydessä tehdyn luontoselvityksen mukaan luokiteltu maakunnallisesti arvokkaaksi luontokohteeksi. Asemakaavan muutos on tullut vireille maanomistajan hakemuksesta Kaavamuutos mahdollistaa tontin maltillisen lisärakentamisen korottamalla rakennusoikeutta, enimmäiskerroslukua ja asuntojen lukumäärää. Lausunto Kaupunkisuunnittelulautakunta toteaa, että muutosalueen käyttötarkoitusmerkintä on erillispientalojen korttelialue AO. Kaavan läntisellä rakennusalalla rakennusoikeus säilyy ennallaan, 200 k-m2, 1 asunto. Itäisellä rakennusalalla rakennusoikeus 200 k-m2 kasvaa 350 k- m2:iin ja asuntojen lukumäärä 2:een, ja kerrosluku on nostettu II:een. Rakennusten pääasiallinen julkisivumateriaali on puu. Kaavaan merkityn rakennusoikeuden lisäksi alueelle saa rakentaa erillisiä tai asuinrakennuksiin kytkettyjä yksikerroksisia talousrakennuksia kuitenkin enintään 15 % kaavaan merkitystä rakennusoikeudesta. Kaavassa on merkintä kulttuurihistoriallisesti ja luonnonarvoiltaan tärkeästä alueesta, jolla kaikki rakentamistoimenpiteet sekä muut ympäristöä muuttavat toimenpiteet tulee sopeuttaa ympäristön ominaispiirteisiin. Korttelialueen hulevedet tulee viivyttää ja käsitellä niin, että ne eivät heikennä Glimsinjoen tai sen ympäristön luontoarvoja. Velvoite koskee myös rakentamisen aikaisia hulevesiä. Muutosalueen kaakkoisreuna on merkitty istutettavan / luonnontilassa säilytettävän alueen osaksi, jolle voidaan rakentaa hulevesien imeyttämistä ja viivyttämistä palveleva allas tai painanne. Alueen hoitaminen tai istuttaminen tulee tehdä ympäristön ominaispiirteitä kunnioittaen ja luonnonmukaisuus säilyttäen. Rakennusten alimman kerroksen lattiatason on oltava vähintään + 21 m. Rakenteissa ja piha-alueella tulee huomioida Glimsinjoen vedenpinnan ajoittainen vaihtelu.

9 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 9 / 9 Valitus Rajanaapurien yhteisen valituksen kohdista lausutaan seuraavaa. a.kaavamuutossuunnittelussa on noudatettava maankäyttö- ja rakennuslain 1, 2 ja 5 :ää Valittaja viittaa maankäyttö- ja rakennuslain 1 :ään (tavoitteena hyvä elinympäristö ja kestävä kehitys), 2:ään (lain soveltamisala) ja 5 :ään (suunnittelun tavoitteet, vuorovaikutteisuus ja vaikutusten arviointi). Valituksen perusteina esitetään edellä mainittuun 5 :ään liittyen 4 eri kohtaa: Kulku rakennuspaikalle on turvaton ja pelastustien toteuttaminen tulee olemaan ongelma Espoon kaupunki toteaa, että olemassa olevan rakennuspaikalla tulee huomioida Glimsinjoen vedenpinnan ajoittainen vaihtelu. Kuninkaantien korkeusasema tonttiliittymän kohdalla on noin +28 metriä. Tontin liittymässä maan korkeus on nykytilanteessa noin +22,7 metriä. Korkeusero on noin 53 metrin matkalla noin 5,3 m, joka tarkoittaa noin 10 % kaltevuutta. Liittymän kohdalla ajoyhteys on riittävän tasainen, eikä siitä aiheudu vaaraa tai haittaa asukkaille, ympäristölle tai yleiselle liikenteelle. Massiivinen rakennusoikeus ja ympäristöstä poikkeava kerrosluku Espoon kaupunki toteaa, että kaavamuutos sallii 150 k-m2 lisää rakennusoikeutta ja yhden uuden asuinrakennuksen rakentamisen. Kerrosluku on läntisemmällä rakennusalalla ½ ki ja itäisemmällä rakennusalalla II. Kaavamuutosalueen ulkopuolella samassa korttelissa olevilla naapuritonteilla kaavan mukainen kerrosluku on II. Valmisteluaineiston nähtävillä olon jälkeen kaavamääräyksistä poistettiin merkintä maanpinnan likimääräisestä korkeusasemasta. Maanpinnan korottamista koskeva rajoite annetaan Espoon rakennusjärjestyksen 14 :ssä, jossa todetaan, että pihamaan korkeusaseman on sopeuduttava olemassa olevan ympäristön ja naapurikiinteistöjen korkeusasemiin. Maanalaiset putket sekä johdot aiheuttavat myös rajoituksia täytöille. Kaava tuhoaa puronvarsiluonnon monimuotoisuuden ja luonnonarvot Espoon kaupunki toteaa, että kaavamuutos ei ulotu Glimsinjoen ja asuintontin väliselle puistoalueelle, joten puistoalue säilyy ennallaan. Tontti on vanhaa piha-aluetta olemassa olevine rakennuksineen ja marjapensaineen. Kaavamuutoksella parannetaan voimassa olevan kaavan kaavamääräyksiä ja suojellaan ympäristöä nykyistä asemakaavaa paremmin. Kaavassa olevin määräyksin ja merkinnöin suojellaan ympäristön luontoarvoja sekä Glimsinjokea. Idän puoleisella rakennusalalla sijaitsee nykyisin rintamamiestalo. Voimassa oleva kaava ei estä rakennuksen purkamista ja uuden korvaavan asuinrakennuksen rakentamista. Kaavamuutoksella turvataan ympäristön säilyminen alueelle rakennettaessa.

10 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 10 / 10 Alueella on olemassa tulvariski Espoon tulvatyöryhmän laatimassa selvityksessä Tulvaongelmia Espoossa on tutkittu mm. Lippajärven ja Pitkäjärven keskivedenkorkeuksia sekä annettu suosituksia alimmista rakentamiskorkeuksista. Lippajärven keskivesi on + 19,60 m ja alin rakentamiskorkeus + 21,20 m. Pitkäjärven keskivesi on + 19,00 m ja alin rakentamiskorkeus + 20,50 m. Glimsinjoki laskee Pitkäjärvestä Espoonjoen kautta Espoonlahden perukkaan. Kaavamuutoksessa on määräys, jonka mukaan rakennusten alimman kerroksen lattiatason on oltava vähintään + 21 m. Rakenteissa ja piha-alueella tulee huomioida Glimsinjoen vedenpinnan ajoittainen vaihtelu. Määräys rakennusten alimman kerroksen lattiatason korosta ylittää suosituksen Pitkäjärven rantojen alimmista rakentamiskorkeuksista. b. MRL 9 :n edellyttämät selvitykset ovat erittäin puutteelliset ja pääosin tekemättä Espoon kaupunki viittaa edellisessä kohdassa rakentamiskorkeuksista todettuun. c. Mitoitus poikkeaa oleellisesti ympäröivien tonttien tehokkuusluvuista Tontin tehokkuusluku on kerrosalan suhde tontin pinta-alaan. Lisärakennusoikeutta tähän ei lasketa. Kaavamuutoksella rakennusoikeus on 550 k-m2, joka vastaa tehokkuutta e=0.14. Lännessä sijaitsevalla Pellaksenmäen asemakaava-alueella lähinnä Glimsinjokea olevilla rakennuspaikoilla (noin 7 m:n päässä joesta) tehokkuus on e=0.15, kun se Pihlajarinteen kaavamuutoksessa on e=0.14. Kummassakin kaavassa on 15 %:n lisärakennusoikeus. Kaavamuutoksesta valituksen tehneiltä tiedusteltiin halukkuutta kaavamuutosalueen laajentamiseen, mutta sellaista ei ilmaistu. d. Maanomistajia ei ole kohdeltu tasapuolisesti Tasapuolisella kohtelulla valittaja viittaa mahdollisuuteen saada alueelle kaavamuutosta, rakennuslupaa ja lisää rakennusoikeutta. Rakennusoikeuden korotusta voi hakea asemakaavan muutoksella tai poikkeusluvalla. Rakennuslupaviranomainen voi vain vähäisessä määrin poiketa asemakaavassa osoitetusta tehokkuusluvusta / rakennusoikeudesta. Kaavamuutoksen valmisteluaineistosta saatujen mielipiteiden saavuttua tonttien 63035/4 ja 63035/5 sekä kiinteistön 7:51 omistajilta tiedusteltiin päivätyllä kirjeellä halukkuutta kaavamuutosalueen laajentamiseen edellä mainittujen alueiden osalta. Heitä pyydettiin lähettämään kaavamuutoshakemus mennessä. Hakemusta ei ole jätetty.

11 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 11 / 11 Lopuksi Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo lausunnossa esitettyihin seikkoihin sekä kaavapäätökseen ja sen selvityksiin viitaten, ettei valituksessa ole esitetty sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen kaupunkisuunnittelulautakunnan päätös tulisi kumota. Kaupunkisuunnittelulautakunta pyytää kunnioittavasti, että Helsingin hallinto-oikeus hylkää valituksen kokonaisuudessaan. Oheismateriaali Selostus - Pihlajarinne valitus Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan Järvenperä, Pihlajarinne, alue , asemakaavan muutoksen. Hyväksymispäätöksestä on valitettu Helsingin hallintooikeudelle. Hallinto-oikeus on pyytänyt kaupunkisuunnittelulautakuntaa antamaan valituksesta lausunnon. Rajanaapurien yhteisen valituksen kohtina on esitetty seuraavaa. Kaavamuutossuunnittelussa on noudatettava maankäyttö- ja rakennuslain 1, 2 ja 5 :ää. Kulku rakennuspaikalle ei korkeuseron takia ole turvallinen. Lisäksi pelastustien toteuttaminen tulee olemaan ongelma. Massiivinen rakennusoikeus ja ympäristöstä poikkeava kerrosluku ei edistä ympäristön kauneutta eikä sopeudu suojeltuun Träskändan kartanopuistoon. Kaava tuhoaa puronvarsiluonnon monimuotoisuuden ja luonnonarvot. Rakentamisen vaikutukset kohdistuvat 180 jm:n matkalle puronrantaa, pintavesien valuminen puroon tuhotaan, josta seuraa luontaisten kasvistojen ja pieneliöiden tuhoutuminen. Espoonjoen suojelusuunnitelma on otettava huomioon. Jahtimetsän alueelle haettu lupa perustaa luonnonsuojelualue joen toiselle puolelle on ristiriidassa kaavamuutoksen kanssa. Alueella oleva tulvariski ja massanvaihto lisäävät maanvyörymäriskiä huomattavasti. MRL 9 :n edellyttämät selvitykset ovat erittäin puutteelliset ja pääosin tekemättä. Valittaja viittaa ELY keskuksen lausuntoon, jossa tiedustellaan, onko joen tulvimista tutkittu ja tarvittavat selvitykset tehty.

12 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 12 / 12 Mitoitus poikkeaa oleellisesti ympäröivien tonttien tehokkuusluvuista. Muutosehdotuksessa oleva rakennusoikeus on 550 m %, joka poikkeaa oleellisesti ympäröivien tonttien tehokkuusluvuista. Maanomistajia ei ole kohdeltu tasapuolisesti. Valittaja viittaa mahdollisuuteen saada alueelle kaavamuutosta. Toinen valittajista haki rakennuslupaa ja lisää rakennusoikeutta. Rakennusvalvonta myönsi kaavoittajaa kuultuaan 6 m2 lisärakennusoikeutta. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo lausunnossa esitettyihin seikkoihin sekä kaavapäätökseen ja sen selvityksiin viitaten, ettei valituksessa ole esitetty sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen kaupunkisuunnittelulautakunnan päätös tulisi kumota. Kaupunkisuunnittelulautakunta pyytää, että Helsingin hallinto-oikeus hylkää valituksen kokonaisuudessaan.

13 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 13 / 13

63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia Asemakaavan muutos. Asemakaavan muutoksen selostus

63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia Asemakaavan muutos. Asemakaavan muutoksen selostus 1 (10) Asianumero 640/10.02.03/2011 Aluenumero 630409 Pihlajarinne 63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia 63035 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia Asemakaavan muutos. Asemakaavan muutoksen selostus

63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia Asemakaavan muutos. Asemakaavan muutoksen selostus 1 (9) Asianumero 640/10.02.03/2011 Aluenumero 630409 Pihlajarinne 63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia 63035 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

1 (7) 63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia Asemakaavan muutos. Asemakaavan muutoksen selostus

1 (7) 63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia Asemakaavan muutos. Asemakaavan muutoksen selostus 1 (7) Asianumero 640/10.02.03/2011 Aluenumero 630409 Pihlajarinne 63. kaupunginosa, Järvenperä Osa korttelia 63035 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 8 Alue 630411 Pihlajarinne Asemakaavan muutos Asianumero 3068/10.02.03/2017 23.11.2018 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on rakennusoikeuden maltillinen korottaminen vastaamaan tehokkuutta e=0.15.

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 630410 Pihlajarinne Asemakaavan muutos Asianumero 471/10.02.03/2014 13.4.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asuinkorttelin 63001 täydennysrakentaminen sallimalla enemmän asuntoja ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 1 1024/10.02.03/2012 21 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksista, jotka koskevat Turuntien (mt 110) asemakaavaa ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 104 Lintuvaara, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), Lintumetsä II, alue113402 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus)

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Lupatunnus 17-0066-POI 12.12.2017 Sivu 1 Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Hakemus on saapunut 3.11.2017 ja sitä on täydennetty 1.12.2017. Rakennuspaikka EDIS, 257-411-0001-0296

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3129/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 38 13.3.2013 108 Muurala, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, Mikkelä I, alue 620102 Valmistelijat /

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 247/2017 10.02.05 47 Rakennuskieltojen jatkaminen Pohjois-Espoossa rakennuskieltokartan tunnuksilla 113, 114, 115 ja 116 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.03.2014 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 12.6.2013 17 Lintumetsä II, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 113402, 50. kaupunginosa, Lintuvaara

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 30 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 720604, 87. kaupunginosa Lahnus Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Kaupunkisuunnittelulautakunta 13.03.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Kaupunkisuunnittelulautakunta 13.03.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 13.03.2013 Sivu 1 / 1 8/10.02.03/2012 48 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksista, jotka koskevat Vallikallio I, muutos, alue 110209, asemakaavan hyväksymispäätöstä

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta LISTAN ASIANRO Asianro 3581 / 503 / 2004

Kaupunkisuunnittelulautakunta LISTAN ASIANRO Asianro 3581 / 503 / 2004 Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2005 LISTAN ASIANRO 13 13 Asianro 3581 / 503 / 2004 OTANIEMESSÄ, KEILALAHTI - ITÄMETSÄ - KARHUSAARI, MUUTOS, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOKSEN HYVÄKSYMINEN, ALUE 221102

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

ù (s '0 'C)(s; / 0 Q / Li L 0 0 Espoon kaupunki Täytäntöönpanokirje \l fy \ ~ Sivu 1 L( M.

ù (s '0 'C)(s; / 0 Q / Li L 0 0 Espoon kaupunki Täytäntöönpanokirje \l fy \ ~ Sivu 1 L( M. ù (s '0 'C)(s; / 0 Q / Li L 0 0 Espoon kaupunki Täytäntöönpanokirje \l fy \ ~ Sivu 1 L( M. Kaupunkisuunnittelukeskus 11.12.2009 HELSINGIN HALLINTO-OIKEUS Ratapihantie 9 00520 HELSINKI J i :L( 'i;,'i:!,

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 4237/10.02.03/2012 Aluenumero 612703 Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia 20010 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29.10.2014 Sivu 1 / 1 514/10.02.03/2014 126 Laajalahti pohjoinen, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 120322, 17. kaupunginosa Laajalahti Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283

Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283 Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283 rakentamistapaohjeet Kaavoitus Rakentamistapaohjeet 12.9.2012 Lisätiedot: Jukka Latokylä, p. 588 4810 Pasi Aromäki, p. 588 4805 Jani Laasanen, p. 588 4806

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

Taapurintien asemakaava

Taapurintien asemakaava Taapurintien asemakaava Asemakaavan vaiheittainen muutos Ehdotus Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: KAAVAN TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Taapurintien asemakaavan vaiheittainen muutos Kaavan päiväys Kiinteistöt

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

Alue Soukankallio Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Soukankallio Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 412801 Soukankallio Asemakaavan muutos Asianumero 4300/10.02.03/2017 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa voimassa olevan kaavan mukainen tonttijako. Kaavamuutoksella korttelin

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 164. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 164. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.04.2015 Sivu 1 / 1 2100/10.02.03/2013 164 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksesta koskien asemakaavan Tapiolan keskus, muutos, alue 210426, hyväksymispäätöstä

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (5) 1 Siltamäki, Pohjantähdentien alue, kymmenen pientalotontin asemakaavan (nro 12236) (b-asia) HEL 2012-011024 T 10 03 03 Ksv 0742_39, Pohjantähdentie 45, 46a,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO 12092 SELOSTUS 2011:12092 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA

Lisätiedot

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 )

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 ) Rakennuslautakunta 31 17.06.2015 Rakennuslautakunta 37 26.08.2015 Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyyntö rakennuslautakunnan päätöksestä 31, 17.6.2015 (5.kaupunginosan korttelin 57 tontti 15, Mäntymäentie

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1 1936/10.02.03/2014 42 Kivenlahti I A, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411449, 34. kaupunginosa Espoonlahti Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.05.2017 Sivu 1 / 1 94/2015 10.02.02 143 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Finnoon osayleiskaavan hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Kulloonmäki I 63 kaupunginosa, Järvenperä Osa kortteli 63106

Kulloonmäki I 63 kaupunginosa, Järvenperä Osa kortteli 63106 1 (7) Asianumero 3661/503/2009 Aluenumero 631102 Kulloonmäki I 63 kaupunginosa, Järvenperä Osa kortteli 63106 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1/ 6 Alue 711303 Juvanmalmi II Asemakaavan muutos Asianumero 91/10.02.03/2014 10.3.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä teollisuustontin rakennusoikeutta ja laajentaa korttelialuetta pohjoiseen.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 875/10.02.03/2013 134 Juvankartano, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 711405, 81. kaupunginosa Niipperi Valmistelijat

Lisätiedot

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 5070/10.02.03/2013 Aluenumero 411450 Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 6 Asemakaavan muutos

Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli tontit 6 Asemakaavan muutos Asianumero 3967/10.02.03/2012 Aluenumero 230959 Espoo Haukilahti 14. Kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14041 tontit 6 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.10.2014 Sivu 1 / 1 74/10.02.03/2012 114 Jupperi I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 140812, 60. kaupunginosa Laaksolahti Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 235 14.12.2016 46 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 442101, 31. kaupunginosa

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33) Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ASEMAKAAVAN SELOSTUS 10.3.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33) kaavatunnus 564-2186

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE

GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE Janina Lepistö Kaavoitus Vaasan kaupunki 2012 RAKENTAMISTAPAOHJE VAASAN GERBY V ALUEELLE LAATIJA Kaavoitusarkkitehti Janina Lepistö MAANKÄYTTÖJA RAKENNUSLAIN MUKAAN RAKENNUSHANKKEESEEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 135. Rakennuslautakunta 28.06.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 135. Rakennuslautakunta 28.06.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 28.06.2012 Sivu 1 / 1 2979/10.03.00/2012 135 Betoniharkkorakenteisen tukimuurin ja muiden piharakenteiden rakentamista koskevan toimenpidepyynnön saattaminen rakennuslautakunnan käsiteltäväksi,

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS VATIALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LENKKITIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.10.2013 ASEMAKAAVAN NUMERO 727 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI KYLÄ VATIALA KORTTELIT 1350

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 Valmistelija Elina Masalin, kaavasuunnittelija, p. 040 773 7752 KAAVA NRO 0316 Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 07.02.2013 Sivu 1 / 1 4922/10.03.00/2012 21 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle uudisrakennuslupaa koskevasta valituksesta, kiinteistö 49-12-14-2, Revontulentie 1, 02100

Lisätiedot

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935 95 Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 41041 11 Aurinkokuja 1 a 453 120 valmis 2 935 Kaavan mukaisesta rakentamisesta mm: Rakennuksen kerrosluku:

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732 Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732 Kaavaselostus 18.10.2011 UUSI KAAVA POISTUVA KAAVA Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 03 4120507 / 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi

Lisätiedot

Kurvolan asemakaava. Asemakaavan vaiheittainen muutos. Ehdotus

Kurvolan asemakaava. Asemakaavan vaiheittainen muutos. Ehdotus Kurvolan asemakaava Asemakaavan vaiheittainen muutos Ehdotus Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: KAAVAN TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Kurvolan vaiheittainen asemakaavan muutos Kaavan päiväys Kiinteistöt

Lisätiedot

Ak 231 TEINIKUJA 2 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosan korttelin 47 tontti 3 sekä puistoalueet (Teinikuja 2)

Ak 231 TEINIKUJA 2 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosan korttelin 47 tontti 3 sekä puistoalueet (Teinikuja 2) Ak 231 TEINIKUJA 2 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosan korttelin 47 tontti 3 sekä puistoalueet (Teinikuja 2) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.4.2019, päivitetty 29.4.2019 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisältö Sijainti Asemakaavamuutoksen tärkeimmät tavoitteet ja suunnittelun taustaa Suunnittelualueen rajaus Valokuvia nykytilanteesta Maisemarakenne Luontotiedot, rakennettu ympäristö, ympäristöhäiriöt

Lisätiedot

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE.

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1(3) 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. 3 KULTTUURI JA OPETUSTOIMINTAA PALVELEVIEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖKUVA

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.12.2016 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 235 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 442101, 31. kaupunginosa Kaitaa Valmistelijat

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3. Kaavaluonnoksen selostus

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3. Kaavaluonnoksen selostus Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 Kaavaluonnoksen selostus 15.03.2017 Seitap Oy 2017 1. Perus- ja tunnistustiedot Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 326. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 326. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 617/10.02.03/2015 326 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksesta koskien Ahertajankulman asemakaavan muutos, alue 211401, hyväksymispäätöstä

Lisätiedot

VEISU , SANTAMATINKATU 11 A, PIENTALOTONTIN RA- KENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN ASUINRAKENNUKSEN LAAJEN- TAMISTA VARTEN, KAAVA NRO 8384

VEISU , SANTAMATINKATU 11 A, PIENTALOTONTIN RA- KENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN ASUINRAKENNUKSEN LAAJEN- TAMISTA VARTEN, KAAVA NRO 8384 VEISU-5474-6, SANTAMATINKATU 11 A, PIENTALOTONTIN RA- KENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN ASUINRAKENNUKSEN LAAJEN- TAMISTA VARTEN, KAAVA NRO 8384 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. huhtikuuta 2011 päivättyä

Lisätiedot

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta Vaalan kunta Vireilletulo: Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx.xx.2016 xx.xx.2016 Kaavaehdotus Hyväksyminen: Kunnanhallitus Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos Selostus koskee

Lisätiedot

3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS

3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus KLå 18.06.2015 3 Valmisteluvaihe L47 ORTHEX 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 1 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA, ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS 2 VALMISTELUVAIHE

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14 Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 25.08.2015 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset ja asiat:

Lisätiedot

Suvela I-II, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia sekä osa puistoalueesta Asemakaavan muutos

Suvela I-II, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia sekä osa puistoalueesta Asemakaavan muutos 1 (9) Asianumero 3512/10.02.03/2011 Aluenumero 611518 Suvela I-II, muutos 40. kaupunginosa, Espoon keskus Osa korttelia 40030 sekä osa puistoalueesta Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan

Lisätiedot

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.5.2016 Kaava-alueen nimi Mittarikatu 4c, asemakaavan muutos Dnro JARVENPAA 1059/2016 Kaavatunnus 070054 Aloite tai hakija

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LOUKKAANTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 13.9.2016 ASEMAKAAVAN NUMERO 782 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI/2 KORTTELI 1112 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

LUONNOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS Korkeakoskentie 4 10:060. Asemakaavan muutos koskee 10. kaupunginosan korttelin 15 tonttia 1. Kaavan päiväys: 27.6.

LUONNOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS Korkeakoskentie 4 10:060. Asemakaavan muutos koskee 10. kaupunginosan korttelin 15 tonttia 1. Kaavan päiväys: 27.6. LUONNOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS Korkeakoskentie 4 10:060 Asemakaavan muutos koskee 10. kaupunginosan korttelin 15 tonttia 1 Kaavan päiväys: 27.6.2007 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS

Lisätiedot

Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112

Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112 1 (10) Asianumero 5297/10.02.03/2017 Aluenumero 420215 Tervanpolttajantie Asemakaavan muutos 42. kaupunginosa, Saunalahti Kortteli 42112 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kahakatu 20 07:109

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kahakatu 20 07:109 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kahakatu 20 07:109 Asemakaavan muutos koskee 7. kaupunginosan korttelin 54 tonttia 4 Kaavan päiväys: 26.4.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot