Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / / / Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksista, jotka koskevat Turuntien (mt 110) asemakaavaa ja siihen liittyvien asemakaavojen muutoksien hyväksymispäätöstä Valmistelijat / lisätiedot: Hämäläinen Mauri, puh. (09) Kallio Matias, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta kiistää valituksissa esitetyt vaatimukset kokonaisuudessaan ja pyytää hallinto-oikeutta hylkäämään valitukset perusteettomina. Vastauksen perusteet 1 Toimivalta lausunnon antamiseen Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosäännön 5 :n 11 kohdan mukaan lautakunnan tehtävänä on antaa kaupunginhallituksen puolesta kaupungin lausunnot lauta- tai johtokunnan tehtäväalueeseen kuuluvissa asioissa, jollei lausuntopyynnöstä tai käsiteltävänä olevan asian luonteesta muuta johdu. 2 Kaupunkisuunnittelulautakunnan kannanotto Turuntien valituksiin Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan päivätyn ja muutetun Turuntie Åbovägen asemakaavan ja siihen liittyvät asemakaavojen muutokset, piirustusnumero 6722, joka käsittää katu- ja liikennealueet kaupunginosissa 51. (Leppävaara), 54. (Kilo), 61. (Viherlaakso), 62. (Lippajärvi), 64. (Karvasmäki) ja 72. (Karhusuo), alue Päätöksestä on jätetty Helsingin hallinto-oikeuteen 2 valitusta. Valituksessa 1. vaaditaan päätöksen kumoamista, virheellisin ja väärin perustein tehdyn kaavan mitätöimistä ainakin valittajan tontin osalta ja suunnitelmaa maankäyttötarpeesta.

2 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 2 / 2 Valittaja esittää vaatimuksen perusteina/taustana muun muassa seuraavaa: Alueen määrittely perustuu vanhaan TVL:n tiealuevaraukseen, joka on rauennut. Kaavamuutoksella valittajan omistama tontti pienenee noin 700 m2. Valittajan mukaan kaavamuistutuksissa esitetyt asiat ratkaistaan suurelta osin vasta myöhemmin, eikä tarvetta asemakaavan muutokselle ole olemassa. Valittajan liikekiinteistön käyttömahdollisuuksia, alueen suunnittelua ja kehitystä on loukattu perustuslain 15 ja 20 :n vastaisesti. Lisäksi asianomaisia ei ole informoitu kaavamuutoksen merkityksestä ja tiealueen omistussuhteet on kerrottu väärin. Valituksessa 2. vaaditaan virheellisin ja väärin perustein tehdyn kaavan mitätöimistä. Lisäksi pyydetään hallinto-oikeuden edellyttävän Espoon kaupunkia muuttamaan asemakaavaa siten, että koko valittajan omistama tontti voidaan katsoa yhtenäiseksi maa-alueeksi. Valittaja esittää perusteinaan, että valittajan omistamasta tontista on noin viiden metrin levyinen kaistale aikoinaan varattu Turuntien levennyssuunnitelmia varten. Suunnitelman toteutukseen ei kuitenkaan ole koskaan ryhdytty, ja tievaraus on jo rauennut. Asemakaavan kuvaus Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY -keskus) esitti Espoon kaupungille mt 110:n muuttamista välillä Kehä I Metsälammentie maantiealueesta katualueeksi. Suunnittelualue on pituudeltaan yhteensä noin 10 km ja kokonaispinta-alaltaan noin 55 ha. Mt 110:n tienpitäjä on valtio / Liikennevirasto. Tien muuttaminen kaduksi edellyttää asemakaavaa ja asemakaavan muutosta. Asemakaavalla ja siihen liittyvillä asemakaavojen muutoksilla muutetaan mt 110:n Turuntien ja Nupurintien itäpään liikennealueet ja Liikenneviraston asemakaavattomat alueet katualueiksi välillä Kehä I - Metsälammentie. Kehä I:n, II:n ja III:n liikennealueet säilyvät kaavassa maantien alueina (LT). Asemakaava ja asemakaavan muutos on luonteeltaan tekninen ja liittyy nykyisen liikennealueen hallintaan ja omistukseen. Kaavamuutoksen jälkeen kaupunki tekee maankäyttö- ja rakennuslain 86 a :n mukaisen kadunpitopäätöksen tarpeellisin osin kerrallaan, jonka yhteydessä Turuntie lakkaa olemasta maantie. Lausunto Kaupunkisuunnittelulautakunta toteaa, että Turuntien muuttaminen kaduksi edellyttää asemakaavaa ja asemakaavan muutosta. Asemakaavalla ja siihen liittyvillä asemakaavojen muutoksilla muutetaan Turuntien ja Nupurintien itäpään liikennealueet ja Liikenneviraston asemakaavattomat alueet katualueiksi välillä Kehä I Metsälammentie ja mahdollistetaan katualueen siirtyminen valtiolta Espoon kaupungin omistukseen.

3 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 3 / 3 Suunnittelualueella välillä Kehä I Jorvi on voimassa Espoon eteläosien yleiskaava ja välillä Jorvi Metsälammentie Espoon pohjoisosien yleiskaava, osa I. Laadittu asemakaava ja asemakaavan muutos on yleiskaavojen mukainen. Suunnittelualueella on voimassa 15 asemakaavaa. Voimassa olevissa asemakaavoissa Turuntien alue on kaavoitettu maantien alueeksi tai vastaavaksi tiealueeksi LT. Suunnittelualue on pääosin Liikenneviraston ja Espoon kaupungin omistuksessa. Yksityinen maanomistus on esitetty kaavaselostuksen liitteessä 2. Valitukset Espoon kaupunki lausuu valituksista seuraavaa. Valitus 1. Valittaja vaatii kaavan mitätöimistä ainakin tonttinsa osalta. Valittajan mukaan - päätöksenteko kaupungin oikeusasemaan vaikuttavassa kaavamuutosasiassa kuuluu kaupunginvaltuustolle eikä lautakunnalle - alueen määrittely perustuu vanhaan TVL:n tiealuevaraukseen, joka on rauennut - kaavamuutoksella valittajan omistama tontti pienenee noin 700 m2 - kaavamuutos on kaavoittajan perustelema hallinnollinen muutos, eikä Espoo ole aikeissa tehdä tielle mitään 8-10 vuoteen - päätös vaikuttaa muun muassa Viherlaakson keskustan kehitykseen - päätös loukkaa valittajan liikekiinteistön käyttömahdollisuuksia, alueen suunnittelua ja kehitystä perustuslain 15 ja 20 :n vastaisesti - valtion tiehankkeen tievaraus on rauennut eikä ilmene kiinteistörekisterissä. Valittaja viittaa maankäyttö- ja rakennuslain 104 :ään, joka säätää katualueeksi luovutetun alueen liittämisestä takaisin tonttiin. - asianomaisia ei ole informoitu kaavamuutoksen merkityksestä - tiealueen omistussuhteet on kerrottu väärin. Espoon kaupunki toteaa valituksen alaisessa asiassa, että tiealue muutetaan katualueeksi voimassa olevien kaavojen LT -alueella (maantien alue tai vastaava alue) ja vastaavasti asemakaavoittamattomilla alueilla sijaitsevalla valtion tiealueella. Turuntien asemakaava ja asemakaavan muutos ei kohdistu maankäytön tai liikenneratkaisuiden kehittämiseen. Tarkoituksena on tien hallintaoikeuden siirto kaupungille. Turuntien asemakaavan ja asemakaavan muutoksen yhteydessä ei ole tarkistettu Turuntien tilatarpeita. Turuntien asemakaavan tultua lainvoimaiseksi Espoon kaupungin tekninen keskus tekee kadunpitopäätöksen. Tämän jälkeen Espoon kaupunki voi ryhtyä Turuntien maankäytön ja liikenteen suunnitteluun.

4 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 4 / 4 Katusuunnittelussa tarkistetaan Turuntien tilatarpeet ja voidaan mahdollisesti kehittää Turuntiehen rajoittuvien kiinteistöjen maankäyttöä. Maankäytön ja Turuntien liikenneratkaisujen kehittäminen edellyttää jatkossa erillisen asemakaavan muutoksen. Valittajan mukaan valituksen alaisen asian päätöksenteko kuuluu valtuustolle. Espoon kaupunki toteaa, että kyseessä oleva muutos on hallinnollinen ja vaikutuksiltaan vähäinen. Maankäyttö- ja rakennuslain 52 :n mukaisesti valtuuston päätösvaltaa voidaan muiden kuin vaikutukseltaan merkittävien kaavojen osalta johtosäännössä siirtää. Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien johtosäännön 7 :n mukaan kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyy muun kuin vaikutuksiltaan merkittävän asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Valittajan mukaan tiealuevaraus on rauennut ja tontti pienenee. Espoon kaupunki toteaa, että valittajan kiinteistö on sisäasiainministeriön vahvistamassa asemakaavassa Viherlaakso, muutos osittain LT -aluetta kauttakulku-, sisääntulo- ja ohitustie, tie-, vieri-, suoja- ja näkemäalueineen. Tämän voimassa olevan asemakaavan LT -alueen tilatarpeet perustuvat Turuntien aikaisempiin suunnitelmiin ja myöhempään Kehä II:n yleissuunnitelmaan (Kehä II välillä Turunväylä Hämeenlinnanväylä, 2008). Kehä II:n yleissuunnitelmassa Turuntie on suunniteltu valituksenalaisen kiinteistön kohdalla kaksiajorataiseksi. Lisäksi ajoradan ja LT -alueen reunan väliin on suunniteltu kevyen liikenteen väylä ja linja-autopysäkki. Mainittu Kehä II yleissuunnitelma välillä Turunväylä Hämeenlinnanväylä on maantielain mukaisesti käsiteltävä suunnitelma. Yleissuunnitelma on ohjeena tiesuunnitelmaa laadittaessa. Maantielain 31 :n mukaan tiesuunnitelman laatiminen on aloitettava kahdeksan vuoden kuluessa sen vuoden päättymisestä, jona hankkeesta laadittu yleissuunnitelma on saanut lainvoiman. Voimassa olevan asemakaavan LT -alue muutetaan valituksen alaisessa kaavamuutoksessa katualueeksi, joten valituksen alainen Turuntien kaavamuutos ei vaikuta valittajan kiinteistöön eikä rakennusoikeuden määrään. Turuntien asemakaavan vireille tulosta on kuulutettu Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on kuvattu asemakaavan selostuksen kohdassa 7.2. Valmisteluaineisto on ollut asetettuna nähtäville maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n, ja asemakaava ja asemakaavan muutosehdotus on ollut asetettuna nähtäville maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti. Osallisilla on ollut mahdollisuus ilmaista kaavasta mielipiteensä. Espoon kaupunki toteaa, että tiealueen omistussuhteet, kaavamuutoksen merkitys, tiealueen hallinnollinen muutos, ja LT tiealuevaraus, joihin valittaja viittaa, on asianmukaisesti käsitelty kaavavalmistelun yhteydessä. Lisäksi valittaja esittää kaavan loukkaavan omistamansa liikekiinteistötontin käyttömahdollisuuksia, ja olevan vastoin perustuslain 15 ja 20 pykäliä.

5 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 5 / 5 Perustuslain 15 :ssä säädetään, että jokaisen omaisuus on turvattu. Lain 20 :ssä säädetään, että julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon. Espoon kaupunki toteaa, että Turuntien liikennealueet ja Turuntien asemakaavattomat alueet muutetaan katualueiksi. Siten Turuntien kaava ei vaikuta valittajan kiinteistön omistukseen tai käyttöön. Valitus 2. Valittaja vaatii koko tonttinsa katsomista yhtenäiseksi maa-alueeksi. Valituksen mukaan valittajan omistamasta tontista on aikoinaan varattu noin viiden metrin levyinen kaistale Turuntien levennyssuunnitelmia varten. Suunnitelman toteutukseen ei kuitenkaan ole koskaan ryhdytty, ja tievaraus on rauennut. Espoon kaupunki toteaa, että pelkästään voimassa olevien kaavojen LTalue (maantien alue tai vastaava alue) ja asemakaavoittamattomien alueiden valtion omistama tiealue muutetaan katualueeksi, jolloin Turuntien hallintaoikeus siirtyy Espoon kaupungille. Turuntien kaava-alue rajautuu valittajan kiinteistöön Valittajan kiinteistö on sisäasiainministeriön vahvistamassa Haukkakallio - Leppäsilta asemakaavassa pääosin erillisten enintään kaksiasuntoisten asuintalojen korttelialuetta (AO), jonka tehokkuusluku on e=0.20. Kaavan mukaisen tontin ja Turuntien kaava-alueen väliin jäävä osa kiinteistöstä (noin 250 m2) on asemakaavoittamaton. Valituksenalainen Turuntien asemakaava ei vaikuta kiinteistön rakennusoikeuteen. Turuntien ja tontin väliin jäävän alueen kaavoittaminen tonttimaaksi tai kaduksi ei tässä vaiheessa ole perusteltua, koska Turuntien tilatarpeet tarkentuvat jatkosuunnittelun yhteydessä. Espoon kaupunki voi aloittaa Turuntien maankäytön ja liikenteen suunnittelun sen jälkeen kun Turuntie muuttuu maantiestä kaduksi. Espoon kaupungin teknisen keskuksen kadunpitopäätös muuttaa Turuntien kaduksi sen jälkeen kun Turuntien asemakaava on saanut lainvoiman. Tämän jälkeen myös katuun rajoittuvien alueiden maankäyttöä voidaan suunnitella. Lopuksi Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo edellä mainituilla perusteilla, ettei valituksissa ole esitetty sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen kaupunkisuunnittelulautakunnan päätös tulisi kumota, muuttaa tai palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunkisuunnittelulautakunta pyytää kunnioittavasti, että Helsingin hallinto-oikeus hylkää molemmat valitukset kokonaisuudessaan.

6 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 6 / 6 Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: Antaa Helsingin hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta kiistää valituksissa esitetyt vaatimukset kokonaisuudessaan ja pyytää hallinto-oikeutta hylkäämään valitukset perusteettomina. Vastauksen perusteet 1 Toimivalta lausunnon antamiseen Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosäännön 5 :n 11 kohdan mukaan lautakunnan tehtävänä on antaa kaupunginhallituksen puolesta kaupungin lausunnot lauta- tai johtokunnan tehtäväalueeseen kuuluvissa asioissa, jollei lausuntopyynnöstä tai käsiteltävänä olevan asian luonteesta muuta johdu. 2 Kaupunkisuunnittelulautakunnan kannanotto Turuntien valituksiin Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan päivätyn ja muutetun Turuntie Åbovägen asemakaavan ja siihen liittyvät asemakaavojen muutokset, piirustusnumero 6722, joka käsittää katu- ja liikennealueet kaupunginosissa 51. (Leppävaara), 54. (Kilo), 61. (Viherlaakso), 62. (Lippajärvi), 64. (Karvasmäki) ja 72. (Karhusuo), alue Päätöksestä on jätetty Helsingin hallinto-oikeuteen 2 valitusta. Valituksessa 1. vaaditaan päätöksen kumoamista, virheellisin ja väärin perustein tehdyn kaavan mitätöimistä ainakin valittajan tontin osalta ja suunnitelmaa maankäyttötarpeesta. Valittaja esittää vaatimuksen perusteina/taustana muun muassa seuraavaa: Alueen määrittely perustuu vanhaan TVL:n tiealuevaraukseen, joka on rauennut. Kaavamuutoksella valittajan omistama tontti pienenee noin 700 m2. Valittajan mukaan kaavamuistutuksissa esitetyt asiat ratkaistaan suurelta osin vasta myöhemmin, eikä tarvetta asemakaavan muutokselle ole olemassa. Valittajan liikekiinteistön käyttömahdollisuuksia, alueen suunnittelua ja kehitystä on loukattu perustuslain 15 ja 20 :n vastaisesti. Lisäksi asianomaisia ei ole informoitu kaavamuutoksen merkityksestä ja tiealueen omistussuhteet on kerrottu väärin. Valituksessa 2. vaaditaan virheellisin ja väärin perustein tehdyn kaavan mitätöimistä. Lisäksi pyydetään hallinto-oikeuden edellyttävän Espoon kaupunkia muuttamaan asemakaavaa siten, että koko valittajan omistama tontti voidaan katsoa yhtenäiseksi maa-alueeksi.

7 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 7 / 7 Valittaja esittää perusteinaan, että valittajan omistamasta tontista on noin viiden metrin levyinen kaistale aikoinaan varattu Turuntien levennyssuunnitelmia varten. Suunnitelman toteutukseen ei kuitenkaan ole koskaan ryhdytty, ja tievaraus on jo rauennut. Asemakaavan kuvaus Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY -keskus) esitti Espoon kaupungille mt 110:n muuttamista välillä Kehä I Metsälammentie maantiealueesta katualueeksi. Suunnittelualue on pituudeltaan yhteensä noin 10 km ja kokonaispinta-alaltaan noin 55 ha. Mt 110:n tienpitäjä on valtio / Liikennevirasto. Tien muuttaminen kaduksi edellyttää asemakaavaa ja asemakaavan muutosta. Asemakaavalla ja siihen liittyvillä asemakaavojen muutoksilla muutetaan mt 110 Turuntien ja Nupurintien itäpään liikennealueet ja Liikenneviraston asemakaavattomat alueet katualueiksi välillä Kehä I - Metsälammentie. Kehä I:n, II:n ja III:n liikennealueet säilyvät kaavassa maantien alueina (LT). Asemakaava ja asemakaavan muutos on luonteeltaan tekninen ja liittyy nykyisen liikennealueen hallintaan ja omistukseen. Kaavamuutoksen jälkeen kaupunki tekee maankäyttö- ja rakennuslain 86 a :n mukaisen kadunpitopäätöksen tarpeellisin osin kerrallaan, jonka yhteydessä Turuntie lakkaa olemasta maantie. Lausunto Kaupunkisuunnittelulautakunta toteaa, että Turuntien muuttaminen kaduksi edellyttää asemakaavaa ja asemakaavan muutosta. Asemakaavalla ja siihen liittyvillä asemakaavojen muutoksilla muutetaan Turuntien ja Nupurintien itäpään liikennealueet ja Liikenneviraston asemakaavattomat alueet katualueiksi välillä Kehä I Metsälammentie ja mahdollistetaan katualueen siirtyminen valtiolta Espoon kaupungin omistukseen. Suunnittelualueella välillä Kehä I Jorvi on voimassa Espoon eteläosien yleiskaava ja välillä Jorvi Metsälammentie Espoon pohjoisosien yleiskaava, osa I. Laadittu asemakaava ja asemakaavan muutos on yleiskaavojen mukainen. Suunnittelualueella on voimassa 15 asemakaavaa. Voimassa olevissa asemakaavoissa Turuntien alue on kaavoitettu maantien alueeksi tai vastaavaksi tiealueeksi LT. Suunnittelualue on pääosin Liikenneviraston ja Espoon kaupungin omistuksessa. Yksityinen maanomistus on esitetty kaavaselostuksen liitteessä 2. Valitukset Espoon kaupunki lausuu valituksista seuraavaa.

8 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 8 / 8 Valitus 1. Valittaja vaatii kaavan mitätöimistä ainakin tonttinsa osalta. Valittajan mukaan - päätöksenteko kaupungin oikeusasemaan vaikuttavassa kaavamuutosasiassa kuuluu kaupunginvaltuustolle eikä lautakunnalle - alueen määrittely perustuu vanhaan TVL:n tiealuevaraukseen, joka on rauennut - kaavamuutoksella valittajan omistama tontti pienenee noin 700 m2 - kaavamuutos on kaavoittajan perustelema hallinnollinen muutos, eikä Espoo ole aikeissa tehdä tielle mitään 8-10 vuoteen - päätös vaikuttaa muun muassa Viherlaakson keskustan kehitykseen - päätös loukkaa valittajan liikekiinteistön käyttömahdollisuuksia, alueen suunnittelua ja kehitystä perustuslain 15 ja 20 :n vastaisesti - valtion tiehankkeen tievaraus on rauennut eikä ilmene kiinteistörekisterissä. Valittaja viittaa maankäyttö- ja rakennuslain 104 :ään, joka säätää katualueeksi luovutetun alueen liittämisestä takaisin tonttiin. - asianomaisia ei ole informoitu kaavamuutoksen merkityksestä - tiealueen omistussuhteet on kerrottu väärin. Espoon kaupunki toteaa valituksen alaisessa asiassa, että tiealue muutetaan katualueeksi voimassa olevien kaavojen LT -alueella (maantien alue tai vastaava alue) ja vastaavasti asemakaavoittamattomilla alueilla sijaitsevalla valtion tiealueella. Turuntien asemakaava ja asemakaavan muutos ei kohdistu maankäytön tai liikenneratkaisuiden kehittämiseen. Tarkoituksena on tien hallintaoikeuden siirto kaupungille. Turuntien asemakaavan ja asemakaavan muutoksen yhteydessä ei ole tarkistettu Turuntien tilatarpeita. Turuntien asemakaavan tultua lainvoimaiseksi Espoon kaupungin tekninen keskus tekee kadunpitopäätöksen. Tämän jälkeen Espoon kaupunki voi ryhtyä Turuntien maankäytön ja liikenteen suunnitteluun. Katusuunnittelussa tarkistetaan Turuntien tilatarpeet ja voidaan mahdollisesti kehittää Turuntiehen rajoittuvien kiinteistöjen maankäyttöä. Maankäytön ja Turuntien liikenneratkaisujen kehittäminen edellyttää jatkossa erillisen asemakaavan muutoksen. Valittajan mukaan valituksen alaisen asian päätöksenteko kuuluu valtuustolle. Espoon kaupunki toteaa, että kyseessä oleva muutos on hallinnollinen ja vaikutuksiltaan vähäinen. Maankäyttö- ja rakennuslain 52 :n mukaisesti valtuuston päätösvaltaa voidaan muiden kuin vaikutukseltaan merkittävien kaavojen osalta johtosäännössä siirtää. Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien johtosäännön 7 :n mukaan kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyy muun kuin vaikutuksiltaan merkittävän asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Valittajan mukaan tiealuevaraus on rauennut ja tontti pienenee. Espoon kaupunki toteaa, että valittajan kiinteistö on

9 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 9 / 9 sisäasiainministeriön vahvistamassa asemakaavassa Viherlaakso, muutos osittain LT -aluetta kauttakulku-, sisääntulo- ja ohitustie, tie-, vieri-, suoja- ja näkemäalueineen. Tämän voimassa olevan asemakaavan LT -alueen tilatarpeet perustuvat Turuntien aikaisempiin suunnitelmiin ja myöhempään Kehä II:n yleissuunnitelmaan (Kehä II välillä Turunväylä Hämeenlinnanväylä, 2008). Kehä II:n yleissuunnitelmassa Turuntie on suunniteltu valituksenalaisen kiinteistön kohdalla kaksiajorataiseksi. Lisäksi ajoradan ja LT -alueen reunan väliin on suunniteltu kevyen liikenteen väylä ja linja-autopysäkki. Mainittu Kehä II yleissuunnitelma välillä Turunväylä Hämeenlinnanväylä on maantielain mukaisesti käsiteltävä suunnitelma. Yleissuunnitelma on ohjeena tiesuunnitelmaa laadittaessa. Maantielain 31 :n mukaan tiesuunnitelman laatiminen on aloitettava kahdeksan vuoden kuluessa sen vuoden päättymisestä, jona hankkeesta laadittu yleissuunnitelma on saanut lainvoiman. Voimassa olevan asemakaavan LT -alue muutetaan valituksen alaisessa kaavamuutoksessa katualueeksi, joten valituksen alainen Turuntien kaavamuutos ei vaikuta valittajan kiinteistöön eikä rakennusoikeuden määrään. Turuntien asemakaavan vireille tulosta on kuulutettu Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on kuvattu asemakaavan selostuksen kohdassa 7.2. Valmisteluaineisto on ollut asetettuna nähtäville maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n, ja asemakaava ja asemakaavan muutosehdotus on ollut asetettuna nähtäville maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti. Osallisilla on ollut mahdollisuus ilmaista kaavasta mielipiteensä. Espoon kaupunki toteaa, että tiealueen omistussuhteet, kaavamuutoksen merkitys, tiealueen hallinnollinen muutos, ja LT tiealuevaraus, joihin valittaja viittaa, on asianmukaisesti käsitelty kaavavalmistelun yhteydessä. Lisäksi valittaja esittää kaavan loukkaavan omistamansa liikekiinteistötontin käyttömahdollisuuksia, ja olevan vastoin perustuslain 15 ja 20 pykäliä. Perustuslain 15 :ssä säädetään, että jokaisen omaisuus on turvattu. Lain 20 :ssä säädetään, että julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon. Espoon kaupunki toteaa, että Turuntien liikennealueet ja Turuntien asemakaavattomat alueet muutetaan katualueiksi. Siten Turuntien kaava ei vaikuta valittajan kiinteistön omistukseen tai käyttöön. Valitus 2. Valittaja vaatii koko tonttinsa katsomista yhtenäiseksi maa-alueeksi. Valituksen mukaan valittajan omistamasta tontista on aikoinaan varattu noin viiden metrin levyinen kaistale Turuntien levennyssuunnitelmia varten. Suunnitelman toteutukseen ei kuitenkaan ole koskaan ryhdytty, ja tievaraus on rauennut.

10 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 10 / 10 Espoon kaupunki toteaa, että pelkästään voimassa olevien kaavojen LTalue (maantien alue tai vastaava alue) ja asemakaavoittamattomien alueiden valtion omistama tiealue muutetaan katualueeksi, jolloin Turuntien hallintaoikeus siirtyy Espoon kaupungille. Turuntien kaava-alue rajautuu valittajan kiinteistöön Valittajan kiinteistö on sisäasiainministeriön vahvistamassa Haukkakallio - Leppäsilta asemakaavassa pääosin erillisten enintään kaksiasuntoisten asuintalojen korttelialuetta (AO), jonka tehokkuusluku on e=0.20. Kaavan mukaisen tontin ja Turuntien kaava-alueen väliin jäävä osa kiinteistöstä (noin 250 m2) on asemakaavoittamaton. Valituksenalainen Turuntien asemakaava ei vaikuta kiinteistön rakennusoikeuteen. Turuntien ja tontin väliin jäävän alueen kaavoittaminen tonttimaaksi tai kaduksi ei tässä vaiheessa ole perusteltua, koska Turuntien tilatarpeet tarkentuvat jatkosuunnittelun yhteydessä. Espoon kaupunki voi aloittaa Turuntien maankäytön ja liikenteen suunnittelun sen jälkeen kun Turuntie muuttuu maantiestä kaduksi. Espoon kaupungin teknisen keskuksen kadunpitopäätös muuttaa Turuntien kaduksi sen jälkeen kun Turuntien asemakaava on saanut lainvoiman. Tämän jälkeen myös katuun rajoittuvien alueiden maankäyttöä voidaan suunnitella. Lopuksi Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo edellä mainituilla perusteilla, ettei valituksissa ole esitetty sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen kaupunkisuunnittelulautakunnan päätös tulisi kumota, muuttaa tai palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunkisuunnittelulautakunta pyytää kunnioittavasti, että Helsingin hallinto-oikeus hylkää molemmat valitukset kokonaisuudessaan. Oheismateriaali Selostus - Turuntie valitus 1 - Turuntie valitus 2 Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan päivätyn ja muutetun Turuntie Åbovägen asemakaavan ja siihen liittyvät asemakaavojen muutokset, piirustusnumero 6722, joka käsittää katu- ja liikennealueet kaupunginosissa 51. (Leppävaara), 54. (Kilo), 61. (Viherlaakso), 62. (Lippajärvi), 64. (Karvasmäki) ja 72. (Karhusuo), alue Päätöksestä on jätetty Helsingin hallinto-oikeuteen 2 valitusta. Hallintooikeus on pyytänyt kaupunkisuunnittelulautakuntaa antamaan valituksesta lausunnon. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY -keskus) esitti Espoon kaupungille mt 110:n muuttamista välillä Kehä I

11 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 11 / 11 Metsälammentie maantiealueesta katualueeksi. Suunnittelualue on pituudeltaan yhteensä noin 10 km ja kokonaispinta-alaltaan noin 55 ha. Mt 110:n tienpitäjä on valtio / Liikennevirasto. Tien muuttaminen kaduksi edellyttää asemakaavaa ja asemakaavan muutosta. Asemakaavalla ja siihen liittyvillä asemakaavojen muutoksilla muutetaan mt 110:n Turuntien ja Nupurintien itäpään liikennealueet ja Liikenneviraston asemakaavattomat alueet katualueiksi välillä Kehä I - Metsälammentie. Kehä I:n, II:n ja III:n liikennealueet säilyvät kaavassa maantien alueina (LT). Asemakaava ja asemakaavan muutos on luonteeltaan tekninen ja liittyy nykyisen liikennealueen hallintaan ja omistukseen. Kaavamuutoksen jälkeen kaupunki tekee maankäyttö- ja rakennuslain 86 a :n mukaisen kadunpitopäätöksen tarpeellisin osin kerrallaan, jonka yhteydessä Turuntie lakkaa olemasta maantie. Valituksessa 1. vaaditaan päätöksen kumoamista, virheellisin ja väärin perustein tehdyn kaavan mitätöimistä ainakin valittajan tontin osalta ja suunnitelmaa maankäyttötarpeesta. Valittaja esittää vaatimuksen perusteina/taustana muun muassa seuraavaa: Alueen määrittely perustuu vanhaan TVL:n tiealuevaraukseen, joka on rauennut. Kaavamuutoksella valittajan omistama tontti pienenee noin 700 m2. Valittajan mukaan kaavamuistutuksissa esitetyt asiat ratkaistaan suurelta osin vasta myöhemmin. Valittajan liikekiinteistön käyttömahdollisuuksia, alueen suunnittelua ja kehitystä on loukattu perustuslain 15 ja 20 :n vastaisesti. Asianomaisia ei ole informoitu kaavamuutoksen merkityksestä. Tiealueen omistussuhteet on kerrottu väärin. Valituksessa 2. vaaditaan virheellisin ja väärin perustein tehdyn kaavan mitätöimistä. Lisäksi pyydetään hallinto-oikeuden edellyttävän Espoon kaupunkia muuttamaan asemakaavaa siten, että koko valittajan omistama tontti voidaan katsoa yhtenäiseksi maa-alueeksi. Valittaja esittää perusteinaan, että valittajan omistamasta tontista on noin viiden metrin levyinen kaistale aikoinaan varattu Turuntien levennyssuunnitelmia varten. Suunnitelman toteutukseen ei kuitenkaan ole koskaan ryhdytty, ja tievaraus on jo rauennut. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo lausunnossa mainituilla perusteilla, ettei valituksissa ole esitetty sellaisia syitä, joiden vuoksi valituksenalainen kaupunkisuunnittelulautakunnan päätös tulisi kumota, muuttaa tai palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunkisuunnittelulautakunta pyytää, että Helsingin hallinto-oikeus hylkää valitukset kokonaisuudessaan.

12 Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 12 / 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 47. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone Kirkkojärventie 6 B

Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 47. Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone Kirkkojärventie 6 B Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 47 Kokoustiedot Aika 06.02.2013 keskiviikko klo 17:30-19:15 Paikka Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoushuone Kirkkojärventie

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 12.05.2014 Sivu 1 / 1 1474/11.02.01/2014 145 Lausunnon antaminen Espoon Viherlaaksossa sijaitsevan rakennuksen suojeluesityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen, puh. 043

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 164. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 164. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.04.2015 Sivu 1 / 1 2100/10.02.03/2013 164 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksesta koskien asemakaavan Tapiolan keskus, muutos, alue 210426, hyväksymispäätöstä

Lisätiedot

KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208

KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö 5.3.2013 KAUNIAISTENTIE 1. kaupunginosan liikennealueet Asemakaavan muutos Ak 208 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 5.3.2013

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 12.01.2015 Sivu 1 / 1 1474/11.02.01/2014 23 Lausunto ympäristöministeriölle valituksesta rakennussuojeluasiassa Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen, puh. 043 826 5237 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Kaupunkisuunnittelulautakunta 13.03.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Kaupunkisuunnittelulautakunta 13.03.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 13.03.2013 Sivu 1 / 1 8/10.02.03/2012 48 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksista, jotka koskevat Vallikallio I, muutos, alue 110209, asemakaavan hyväksymispäätöstä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.03.2015 Sivu 1 / 1 399/10.02.03/2015 Kaupunginhallitus 88 2.3.2015 46 Högnäs, asemakaavan kumoaminen ja palauttaminen uudelleen valmisteltavaksi oikaisukehotuksen johdosta, alue 633000, 65.

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 2567/10.02.05/2014 84 Rakennuskiellon määrääminen Keran osayleiskaavan alueella, Karamalmin ja Nihtisillan eräille kortteleille ja yleisille alueille.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 3816/10.02.03/2013 81 Tuomarila I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 611115, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 21. päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 21. päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa. HALIKONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 2017 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 2 TIIVISTELMÄ 3 LÄHTÖKOHDAT 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS LIITTEET

Lisätiedot

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa MUISTIO 1 (3) MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa Valta-, kanta- ja seututeitä sekä niitä yhdistäviä ja niiden jatkeena olevia teitä varten, jotka palvelevat pääasiassa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.12.2016 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 235 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 442101, 31. kaupunginosa Kaitaa Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29.10.2014 Sivu 1 / 1 514/10.02.03/2014 126 Laajalahti pohjoinen, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 120322, 17. kaupunginosa Laajalahti Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 235 14.12.2016 46 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 442101, 31. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.05.2017 Sivu 1 / 1 94/2015 10.02.02 143 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Finnoon osayleiskaavan hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI TUOTEKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE 2. KAAVATILANNE

RAISION KAUPUNKI TUOTEKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE 2. KAAVATILANNE RAISION KAUPUNKI TUOTEKATU 14-16 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavanmuutosalue sijaitsee Raision 4. kaupunginosassa (Mahittula) Haunisten teollisuus-

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos

Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos (88 13.6.2006 1 (8) Mäkkylä I 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli 51175 sekä osat rautatie- ja katualueesta Asemakaavan muutos Asianumero 424/503/2004 Toimielinkäsittely Ksl 21.6.2006 Aluenumero 111905

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 2183/2016 10.03.00 103 Rakennuskieltojen kumoaminen rakennuskieltokartan tunnuksilla 108 (Gobbacka ja Viiskorpi) ja 109 (Kalajärvi II) merkityillä alueilla

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 104. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 104 Lintuvaara, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), Lintumetsä II, alue113402 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 3710/10.02.03/2012 Aluenumero 321216 Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19. päivänä

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos

Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 4237/10.02.03/2012 Aluenumero 612703 Kuurinkallio 20. kaupunginosa, Kuurinniitty osa korttelia 20010 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 17. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.03.2014 Sivu 1 / 1 3746/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 12.6.2013 17 Lintumetsä II, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 113402, 50. kaupunginosa, Lintuvaara

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAUDNKORVA I C ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAUDNKORVA I C ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ORTOKUVA ALUEELTA 2011 Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Haudankorva I C: Haudankorvan kaupunginosan

Lisätiedot

Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla esitettynä:

Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla esitettynä: 22.2.2012 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Karamalmi, muutos Asianumero 6302/10.02.03/2011 Aluenumero 130513 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen likimääräinen sijainti

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 15. KIVISENKANGAS KAUPUNGINOSAN KIVIKANKAANTIEN ITÄPUOLISIA KORTTELEITA SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ KATU- JA PUISTOALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI IKEAN LAAJENNUS ASEMAKAAVAN MUUTOS 5. KAUPUNGINOSA (KUNINKOJA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI IKEAN LAAJENNUS ASEMAKAAVAN MUUTOS 5. KAUPUNGINOSA (KUNINKOJA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI IKEAN LAAJENNUS ASEMAKAAVAN MUUTOS 5. KAUPUNGINOSA (KUNINKOJA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 12.12.2017 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3129/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 38 13.3.2013 108 Muurala, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, Mikkelä I, alue 620102 Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 40. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 40. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 83/2015 10.02.03 40 Gräsantulli, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 321610, 22. kaupunginosa Olari Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1 5059/2015 10.03.01 96 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksista, jotka koskevat valtuuston päätöstä Kehä I:n parantamisen käynnistämisestä Keilaniemessä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 30 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 720604, 87. kaupunginosa Lahnus Valmistelijat

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 30.5.2018 päivitetty: 15.5.2018, 8.11.2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

Taapurintien asemakaava

Taapurintien asemakaava Taapurintien asemakaava Asemakaavan vaiheittainen muutos Ehdotus Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: KAAVAN TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Taapurintien asemakaavan vaiheittainen muutos Kaavan päiväys Kiinteistöt

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ...2 1 SUUNNITTELUALUE...2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...2 3 KAAVAT ILANNE...2 4 MAANOMISTUS...2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINT I...3

Lisätiedot

Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus

Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 11.6.2013 Perustiedot osayleiskaavasta Kuulutettu vireille 24.4.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivätty 24.4.2013

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Liikerakentamista Nuolitielle. Asemakaavamuutos Viinikkala

Liikerakentamista Nuolitielle. Asemakaavamuutos Viinikkala Liikerakentamista Nuolitielle Asemakaavamuutos 002267 Viinikkala Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 12.2.2015 2 Lähtökohdat Alueen sijainti Nuolitie 2. Tontti sijaitsee Kehä III:n varressa. Osa korttelia

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 247/2017 10.02.05 47 Rakennuskieltojen jatkaminen Pohjois-Espoossa rakennuskieltokartan tunnuksilla 113, 114, 115 ja 116 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2017 Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 326. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 326. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 617/10.02.03/2015 326 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksesta koskien Ahertajankulman asemakaavan muutos, alue 211401, hyväksymispäätöstä

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 630410 Pihlajarinne Asemakaavan muutos Asianumero 471/10.02.03/2014 13.4.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asuinkorttelin 63001 täydennysrakentaminen sallimalla enemmän asuntoja ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.10.2014 Sivu 1 / 1 74/10.02.03/2012 114 Jupperi I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 140812, 60. kaupunginosa Laaksolahti Valmistelijat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAUDNKORVA I C ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAUDNKORVA I C ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ORTOKUVA ALUEELTA 2011 Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Haudankorva I C: Haudankorvan kaupunginosan

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan laajentaminen

Lisätiedot

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK.10.6.2014 Dnro 270/51.512/2014 Asemakaavan muutos Kirkonseudun Kuruntien liikennealueiden sekä korttelin 8 tontin 6 ja korttelin 282 tontin 2 muutos välillä Soppeenmäki - Viljakkalantie

Lisätiedot

Tiealueet MT ja MT (Vanhatie) sekä MT (Virastotie) asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Tiealueet MT ja MT (Vanhatie) sekä MT (Virastotie) asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 83 27.02.2017 Kunnanhallitus 97 13.03.2017 Kunnanhallitus 303 21.08.2017 Valtuusto 110 25.10.2017 asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen 15/10.02.03/2017 Khall 27.02.2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI /TAAVETTI Marttilantie-Kappakatu-Taavetintie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 21.12.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue käsittää osan Marttilantiestä sekä Kauppakadun

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

Puustellimäki, muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualueet (Muodostuu kortteli 51182) Asemakaavan muutos

Puustellimäki, muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualueet (Muodostuu kortteli 51182) Asemakaavan muutos 1 (10) Puustellimäki, muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualueet (Muodostuu kortteli 51182) Asemakaavan muutos Asianumero 589/10.02.03/2011 Aluenumero 110514 Leppävaaran keskus pohjoinen I / Ydinkeskus,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

ASEMATIE 13. Ak 212 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3

ASEMATIE 13. Ak 212 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3 Ak 212 ASEMATIE 13 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3.3.2015, päivitetty 22.11.2016 Valmistelija / lisätiedot: Kauniaisten kaupunki

Lisätiedot

KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT

KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT 17.1.2018 KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A A s e m a k a a v a n m u u t o s ( 2 3 4 7 ) Asemakaavan muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.9.2015 Asemakaavan muutos 7. kaupunginosa, kortteli 708 tontti 9 Myllärintie 17 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla. Pictometry,

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto Tekninen lautakunta 20 07.03.2017 Kunnanhallitus 54 20.03.2017 Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto 797/10.03.01.01/2016 Tekninen lautakunta 07.03.2017

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1/ 5 Alue 411611 Laurinlahti (34 / Espoonlahti) Asemakaavan muutos Asianumero 6903/10.02.03/2011 3.11.2014 Alue on nykyisen asemakaavan mukaan rivitalojen korttelialuetta. Alueen maankäyttöä tehostetaan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista.

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista. Tekninen lautakunta 31 31.08.2017 Kunnanhallitus 161 11.09.2017 Kunnanhallitus 116 25.06.2018 Kunnanhallitus 140 10.09.2018 Kunnanhallitus 195 12.11.2018 Kunnanhallitus 205 26.11.2018 Kunnanvaltuusto 59

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (5) 1 Siltamäki, Pohjantähdentien alue, kymmenen pientalotontin asemakaavan (nro 12236) (b-asia) HEL 2012-011024 T 10 03 03 Ksv 0742_39, Pohjantähdentie 45, 46a,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie Rovaniemen kaupunki Tekniset palvelut/kaavoitus Päivitetty 16.1.2018 1 Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 7 Alue 713700 Gobbackantie Asemakaava Asianumero 4381/10.02.03/2015 24.10.2016 Tavoitteena on asemakaavoittaa noin 400 metrin pituinen osuus Gobbackantiestä, joka yhdistää Gobbackan ja Perusmäen

Lisätiedot