VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4"

Transkriptio

1 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanvaltuusto AIKA klo PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 3 VESILAHDEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖORGANISAATIO ALKAEN 4 VESILAHDEN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUKSEN RAPORTTI 6 VUODELTA 2016 JA SUUNNITELMA VUODELLE KUNTARAHOITUKSEN KUNTATODISTUSOHJELMAN KASVATTAMINEN 8 6 MAA-ALUEIDEN OSTAMINEN RAIJA JA MATTI HOVILTA 10 7 ÄMMÄNHAUDANMÄEN ALUEEN TONTTIEN HINNAT 12 8 HULEVESIEN KÄSITTELYN TOIMINTAMALLIT 14 9 SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN 17 MUUTTAMINEN 10 TULEVAISUUDEN KAUPUNKISEUTU -STRATEGIA, EHDOTUKSEN 19 HYVÄKSYMINEN 11 ILMOITUSASIAT 21 Mervi Lumia Kunnanvaltuuston puheenjohtaja

2 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanvaltuusto OSALLISTUJAT LÄSNÄ Nimenhuutoluettelon mukaisesti. ALLEKIRJOITUKSET Mervi Lumia Puheenjohtaja Minna Hutko Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 1-11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Minna Hutko Hallintojohtaja

3 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanvaltuusto KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KVAL 1 Valtuuston kokouksen laillisuus edellyttää, että valtuusto on kutsuttu koolle kuntalain ja valtuuston työjärjestyksen edellyttämällä tavalla. Valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään 2/3 valtuutetuista on läsnä. Tällä kertaa valtuuston kokouskutsu on julkipantu kunnan ilmoitustaululle Esityslista ja kokouskutsu on lähetetty kutsuna valtuutetuille, kunnanjohtajalle ja hallintojohtajalle. Esityslista on lähetetty tiedoksi kunnanviraston johtoryhmälle, kaikkien valtuustoryhmien ensimmäiselle varavaltuutetulle, arkistoon ja tiedotusvälineille. Lisäksi lyhennetty kokouskutsu ilman asialuetteloa on valtuuston päätöksen mukaisesti julkaistu Lempäälän-Vesilahden Sanomissa. Paikalla olevien valtuutettujen lukumäärä selviää kokouksen alussa toimitettavassa nimenhuudossa. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

4 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS KVAL 2 Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina.

5 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto VESILAHDEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖORGANISAATIO ALKAEN KHAL 36 Vesilahden kunnanvaltuusto piti seminaarin, jossa keskusteltiin uuden valtuustokauden luottamushenkilöorganisaatiosta ja valtuuston koosta. Kunnanvaltuusto päätti / 64, että Vesilahden kunnan valtuutettujen lukumäärä on alkavalla valtuustokaudella 21 valtuutettua. Seminaarin pohjalta kunnanvaltuuston ja - hallituksen puheenjohtajat, valtuustoryhmien puheenjohtajat, kunnanjohtaja, kehitysjohtaja, sivistysjohtaja ja hallintojohtaja kokoontuivat neljässä eri palaverissa (osa ei ollut kaikissa palavereissa läsnä) pohtimaan uutta organisaatiota. Työryhmän työskentelyn pohjaksi mm. lautakuntien ja teknisen jaoston esittelijöiltä pyydettiin kommentteja nykyisen mallin / lautakuntatyöskentelyn toimivuudesta ja mahdollisesta uudesta luottamushenkilöorganisaatiosta. Kunnanvaltuusto päätti / 65, että tasapainottamisohjelman mukaisesti hyvinvointilautakunta yhdistetään kasvatus- ja opetuslautakuntaan uuden valtuustokauden alusta alkaen. Viimeisessä luottamushenkilöorganisaatiota koskevassa palaverissa kunnanjohtajalle annettiin valtuudet esitellä uuden lautakunnan nimi kolmesta eri työryhmän nimeämästä vaihtoehdosta: sivistyslautakunta, sivistys- ja hyvinvointilautakunta tai hyvän kasvun lautakunta. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy alkaen - uuden lautakunnan nimeksi sivistyslautakunta ja - liitteen n:o 1/ 36 mukaisen luottamushenkilöorganisaation. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti KVAL 3/ Liite n:o 1/ 3 luottamushenkilöorganisaatioksi. Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto päättää, että se hyväksyy alkaen - uuden lautakunnan nimeksi sivistyslautakunta ja - liitteen n:o 1/ 3 mukaisen luottamushenkilöorganisaation.

6 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto VESILAHDEN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUKSEN RAPORTTI VUODELTA 2016 JA SUUNNITELMA VUODELLE 2017 KHAL 37 Lainsäädäntö (Suomen perustuslaki 19, Kuntalaki 1 ja Terveydenhuoltolaki 12) edellyttää, että kunnan on edistettävä ja tuettava asukkaidensa hyvinvointia. Asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä on seurattava väestöryhmittäin. Kunnan tulee myös seurata kunnan palveluissa toteutettuja toimenpiteitä, joilla vastataan kuntalaisten hyvinvointitarpeisiin. Kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä toteutetuista toimenpiteistä on raportoitava valtuustolle vuosittain hyvinvointikertomuksen muodossa, minkä lisäksi kerran valtuustokaudessa on valmisteltava valtuustolle laajempi hyvinvointikertomus. Laaja hyvinvointikertomus on laadittava sähköisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vahvistaman mallin ja määrittelemien teknisten vaatimusten mukaisesti. Laaja hyvinvointikertomus laaditaan uuden valtuustokauden alussa syksyllä Pirkkalan kunta laatii laajan hyvinvointikertomuksen syksyllä 2017 ja yhteistoimintaalueen vuoksi on tarkoituksenmukaista, että Vesilahden kunta noudattaa samaa aikataulua laajan hyvinvointikertomuksen laatimisessa. Tavoitteena on, että kunnassa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri ja kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia tuetaan poikkitoiminnallisesti. Hyvinvointikertomus on kunnan hyvinvointijohtamisen väline luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Hyvinvointikertomus kuvaa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin vahvuuksia ja kehittämishaasteita. Hyvinvointikertomuksessa tulee esittää suunnitelma keskeisistä hyvinvoinnin edistämiseksi tehtävistä toimenpiteistä kuluvana vuonna. Lisäksi lautakuntien tulee huomioida hyvinvointikertomuksessa esitetyt kehittämishaasteet talousarvion valmistelussa. Vesilahden kunnan hyvinvointikertomuksen raportti vuodelta 2016 perustuu Vesilahden kunnassa hyväksyttyjen (Kunnanvaltuusto: Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen (hyvinvointikertomus) indikaattorit ) hyvinvointi-indikaattorien (n=68) antamaan tietoon. Indikaattorit on valittu niin, että ne antavat yleiskuvan Vesilahden kunnan ja eri ikäryhmien hyvinvoinnin tilasta. Indikaattoritietoa verrataan valittujen vertailukuntien ja valtakunnan vastaavien indikaattoreiden arvoihin. Vuosittaisen hyvinvointiraportin ja -suunnitelman valmistelussa on huomioitu Vesilahden kunnan strategian painopistealueet ja tavoitteet. Hyvinvointiraportin on valmistellut kunnanhallituksen nimeämä hyvinvointityöryhmä, jossa on edustus eri hallinnon aloilta. Hyvinvointityöryhmän jäsenet: Erkki Paloniemi, Minna Hutko, Tiina Kivinen (virkavapaalla ) sijaisena Mika Seppänen ( ), Kati Moisio, Sari Juuti, Ismo Korhonen, Piritta Jalonen, Anne Kytölä (Sote- yhteistoiminta-alue), Päivi Paloniemi (Anne Kytölän varajäsen) ja Anne Mäki. Liitteenä n:o 1/ 37 on Vesilahden kunnan hyvinvointikertomuksen raportti vuodelta 2016 ja suunnitelma vuodelle 2017.

7 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy liitteenä n:o 1/ 37 olevan Vesilahden kunnan hyvinvointikertomuksen raportin vuodelta 2016 ja suunnitelman vuodelle ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti KVAL 4/ Liite n:o 1/ 4 Vesilahden kunnan hyvinvointikertomuksen raportti vuodelta 2016 ja suunnitelma vuodelle Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto päättää, että se hyväksyy liitteenä n:o 1/ 4 olevan Vesilahden kunnan hyvinvointikertomuksen raportin vuodelta 2016 ja suunnitelman vuodelle 2017.

8 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KUNTARAHOITUKSEN KUNTATODISTUSOHJELMAN KASVATTAMINEN KHAL 33 Vesilahden kunnanhallitus on tekemällään päätöksellä hyväksynyt kuntatodistusohjelman Kuntarahoituksen ja Vesilahden kunnan välillä. Kuntatodistukset ovat maksuvalmiuden hoitoon ja kassan hallintaan liittyen joustava keino hankkia lyhytaikaista rahoitusta aikavälillä 1 vuorokausi 12 kuukautta. Kunta päättää itse, minkä pituiseksi ajaksi se laskee liikkeelle vähintään euron kuntatodistuksen. Kunnanhallitus on kokouksessaan / 211 päättänyt, että Kuntarahoituksen ja Vesilahden kunnan välisen kuntatodistusohjelman limiitti nostetaan 3,0 miljoonasta eurosta 5,0 miljoonaan euroon. Lisäksi kunnanhallitus antoi tuolloin kunnanjohtajalle oikeuden limiitin ottamiseen. Edelleen Kuntarahoituksen ja Vesilahden kunnan välisen kuntatodistusohjelman limiittiä nostettiin ,0 miljoonasta eurosta 8,0 miljoonaan euroon ja kunnanjohtajalle annettiin oikeus kuntatodistusohjelman limiitin ottamiseen. Viime vuosina lainannostot on hoidettu Kuntarahoituksen kautta ja kunnan kokonaislainamäärä on pysynyt lähes ennallaan. Vesilahden kunnalla on tällä hetkellä nostettuna Kuntarahoitukselta 7 miljoonan euron kuntatodistuslimiitti, jonka lisäksi on käytettävissä TSOP:n shekkitililuotto / euroa (kunnanhallitus / 162). Huomioiden kuntatodistusten alhaisen korkokannan (nykyisin korkokanta on ollut 0 %:n tuntumassa) on kuntatodistusohjelma tällä hetkellä edullinen tapa kunnalle hankkia lyhytaikaista rahoitusta. Myös vuonna 2017 rahoituksen hoitaminen kuntatodistusohjelman avulla lienee edullisin tapa. Korkotilannetta seurataan ja tarvittaessa otetaan myös pitkäaikaista lainaa. Yllämainitut seikat huomioiden, tulisi Kuntarahoituksen ja kunnan välisen kuntatodistusohjelman limiittiä nostaa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle: - että Kuntarahoituksen ja Vesilahden kunnan välisen kuntatodistusohjelman limiitti nostetaan 8,0 miljoonasta eurosta 10,0 miljoonaan euroon - kunnanjohtajalle annetaan oikeus kuntatodistusohjelman limiitin ottamiseen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

9 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KVAL 5/ Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto päättää, että - Kuntarahoituksen ja Vesilahden kunnan välisen kuntatodistusohjelman limiitti nostetaan 8,0 miljoonasta eurosta 10,0 miljoonaan euroon - kunnanjohtajalle annetaan oikeus kuntatodistusohjelman limiitin ottamiseen. Tiedoksi

10 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto MAA-ALUEIDEN OSTAMINEN RAIJA JA MATTI HOVILTA KHAL 39 Matti Hovin ja Vesilahden kunnan edustajien välillä on käyty jo useamman vuoden ajan tunnustelevia maakauppaneuvotteluja koskien Vesilahden kunnan Kirkonkylässä sijaitsevaa kahta tilaa. Viimeisin yksityiskohtainen neuvottelu on käyty , jolloin Matti Hovin kanssa neuvottelivat Vesilahden kunnan edustajina Ari Arvela, Ismo Korhonen ja Erkki Paloniemi. Vuoden vaihteen jälkeen on kaupan ehtoja hienosäädetty ja päästy osapuolten kesken yhteiseen esitykseen euron kauppahinnasta. Vrt. liitekartta, josta ilmenevät kaupan kohteena olevat Vihniä-tila koulukeskuksen eteläpuolella, noin 4,1 ha ja Perävainio-tila, n. 1,8 ha Tuonenojan varressa. Näiden tilojen välillä kunta omistaa Mäki-Hovi-tilan. Kunnanvaltuuston hyväksymässä Kirkonkylän osayleiskaavassa on Vihniä-tilasta merkitty enemmän kuin puolet julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi. Tämä osayleiskaavaan merkitty alue tulee asemakaavoitettavaksi rakennusoikeuksineen ko. tarkoitukseen. Perävainio-tila on osayleiskaavassa merkitty lähivirkistysalueeksi. Mikäli maakauppa toteutuu, mahdollistaa se tulevaisuudessa koulukeskuksen laajentamisen yhtenäisenä kokonaisuutena. Myös Koulutien uusi linjaus on mahdollinen, jolloin saataisiin nykyinen ongelmallinen Koulutien-Rautialantien risteys rauhoitettua. Lisäksi asemakaava saattaa mahdollistaa pienimuotoisen asuinrakentamisen kaupan kohteena olevalle alueelle. Kaupan toteutuessa kunnalla olisi koulukeskuksen eteläpuolella yhtenäinen n. 7,5 ha alue Kirkonkylän ydinkeskustassa. Aikaisemman käytännön mukaan kunnan talousarviossa ei ole varauduttu euromäärältään suurin maa-aluekauppoihin. On lähdetty siitä että, mikäli talousarviotilanteessa ei ole varmuutta maa-aluekaupoista, jätetään niiden rahoittaminen muutostalousarvioon kunnanvaltuuston erikseen päätettäväksi. Liite n:o 1/ 39 Kartta. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että - se ostaa Raija ja Matti Hovilta Vesilahden kunnan Kirkonkylästä Vihniä-tilan RN:o 1:96 ja Perävainio-tilan RN:o 1: euron kauppahinnalla - se sisällyttää euron määrärahan muutostalousarvioon - se oikeuttaa Hoveja viljelemään kaupan kohteena olevia peltoja korvauksetta kunnes kunta ottaa ne rakennus- tai muuhun käyttöön - se oikeuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan hyväksymään kaupan muut ehdot ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

11 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KVAL 6/ Liite n:o 1/ 6 Kartta. Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto päättää, että - se ostaa Raija ja Matti Hovilta Vesilahden kunnan Kirkonkylästä Vihniä-tilan RN:o 1:96 ja Perävainio-tilan RN:o 1: euron kauppahinnalla - se sisällyttää euron määrärahan muutostalousarvioon - se oikeuttaa Hoveja viljelemään kaupan kohteena olevia peltoja korvauksetta kunnes kunta ottaa ne rakennus- tai muuhun käyttöön - se oikeuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan hyväksymään kaupan muut ehdot

12 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto ÄMMÄNHAUDANMÄEN ALUEEN TONTTIEN HINNAT KHAL 13 Kunnanvaltuusto määräsi Kirkonkylän Ämmänhaudanmäen omakotitalotonttien hinnat kokouksessaan / 26 seuraavasti: korttelin 220 tontit 1-3 korttelin 221 tontit 1-4 korttelin 222 tontit 1-3 korttelin 223 tontit 1-6 korttelin 224 tontit 1-3 korttelin 225 tontit / m2 30 / m2 30 / m2 30 / m2 30 / m2 30 / m2 Lisäksi kunnanvaltuusto päätti, että kauppahinnan lisäksi kaikista tonteista peritään tonttikohtaiset pyykitys- ja lohkomiskustannukset 509,10 / tontti ja, että tontit myydään puustoineen. Kunnanvaltuusto päätti laittaa tontit myyntiin elokuussa 2012, kun kunnallistekniikka ja kaavatiet ovat valmistuneet alueelle. Em. alueelta on myyty viisi tonttia ja kahdesta tontista on tehty vuokrasopimukset. Omakotitalotonttien kysyntä on hiljentynyt Vesilahdessa, kuten muuallakin Suomessa. Tässä markkinatilanteessa on tarkoituksenmukaista laskea alueen jäljellä olevien tonttien hintoja. Tonttien hintojen alentamisesta on keskusteltu mm. valtuustoinfoissa, kunnanhallituksessa ja kunnan markkinointi- ja tiedotustiimissä. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se määrää ao. alueen jäljellä olevien tonttien hinnat seuraavasti: korttelin 220 tontti 1 korttelin 221 tontit 2 ja 3 korttelin 222 tontit 1 ja 2 korttelin 223 tontit 2,3,4 ja 6 korttelin 224 tontit 1-3 korttelin 225 tontit 1-2 Kauppahinnan lisäksi kaikista tonteista peritään tonttikohtaiset pyykitys- ja lohkomiskustannukset 509,10 / tontti ja tontit myydään puustoineen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti KVAL 7/ Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto päättää, että se määrää ao. alueen jäljellä olevien tonttien hinnat seuraavasti:

13 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto korttelin 220 tontti 1 korttelin 221 tontit 2 ja 3 korttelin 222 tontit 1 ja 2 korttelin 223 tontit 2,3,4 ja 6 korttelin 224 tontit 1-3 korttelin 225 tontit 1-2 Kauppahinnan lisäksi kaikista tonteista peritään tonttikohtaiset pyykitys- ja lohkomiskustannukset 509,10 / tontti ja tontit myydään puustoineen.

14 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Tekninen lautakunta Kunnanvaltuusto Tekninen jaosto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto HULEVESIEN KÄSITTELYN TOIMINTAMALLIT TEKNINEN JAOSTO Tekninen lautakunta on käsitellyt hulevesimaksua ja kunnanvaltuustoon päättänyt kokouksessaan , että hulevesimaksun liittymismaksu on 400 ja vuosimaksu 16,12, joka on 2017 vuodelle 19,50. Tällä hetkellä hulevesimaksu on käytössä Ämmänhaudan alueella, johon on rakennettu hulevesiverkosto. TEKNINEN JAOSTO Eduskunta hyväksyi lakimuutokset vesihuoltolakiin (VHL) sekä maankäyttö- ja rakennuslakiin (MRL) , ja laki astui voimaan Lakiuudistuksen tavoitteena on kehittää hulevesien suunnitelmallista hallintaa erityisesti asemakaava-alueilla. Ilmaston lämpenemisestä johtuvan sadannan lisääntyminen ei saa aiheuttaa haittoja ympäristölle eikä kiinteistöille, vaan hulevesiä pitää imeyttää ja viivyttää niiden syntypaikoilla. Vanhojen rakennettujen huleveden viemäröintiin tarkoitettujen putkilinjojen mitoituksissa ei ole huomioitu kasvavaa katetuilta pinnoilta johdettavaa huleveden määrää eikä sadannan lisääntymistä. Jotta lisääntyvien hulevesien määrä pystytään ohjaamaan hallitusti ympäröivään vesistöön, ilman olemassa olevien vanhojen viemäreiden uusimista, pitää hulevesille laatia maanpäällinen tukiverkosto tulvareitteineen, sekä hulevesimääräyksillä pyrkiä vähentämään syntyvien hulevesien määrää. Ennen hulevesiin liittyvää lakiuudistusta ( /681) hulevesien hallinta oli osa vesihuoltoa ja vesihuoltolaitos vastasi siitä viemäröinnin ja vesihuollon ohella kunnan määräämää yhdyskuntakehitystä vastaavalla tavalla. Lakiuudistuksen jälkeen hulevedet eivät enää ole osana vesihuoltoa, vaan hulevesien hallinnasta asemakaava-alueella vastaa kunta. Hulevesien hallinnasta säädetään maankäyttö- ja rakennuslaissa 132/1999 ja vesihuoltolaissa 119/2001. Hulevesiä koskevat pykälät siirrettiin maankäyttö- ja rakennuslakiin, koska hulevesien suunnitelmalliseen hallintaan pystytään vaikuttamaan tehokkaimmin kaavoituksella ja kaupunkisuunnittelulla. Kaavoituksen yhteydessä tehdään valuma-aluemallinnus, jonka perusteella pystytään jättämään tilavaraukset tarvittaville hulevesirakenteille. Hallinnan tavoitteena on viivyttää ja imeyttää hulevesiä niiden syntypaikoilla, eli kiinteistöillä on ensisijainen vastuu hulevesien hallinnasta kiinteistöllä. Kiinteistö voi liittyä kunnan tai vesihuoltolaitoksen verkostoon, jos hulevesien hallinta ei kohtuukustannuksilla ole mahdollista syntypaikalla. Liitteessä 1 on kuntaliiton esitys hulevesistä ja vesihuoltolaista. Liitteessä 2 on hulevesiin liittyvät määritelmät. Kunnan tehtävät Kunnan tulee määrätä monijäseninen toimielin, mikä valvoo maankäyttöja rakennuslain (MRL) 13 a lukua Hulevesiä koskevat erityiset säännökset - monijäseninen toimielin voi antaa myös kuntaa tai kunnan osaa koskevia tarkempia määräyksiä hulevesien hallinnasta esim. hulevesimääräykset (MRL 103 j )

15 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Tekninen lautakunta Kunnanvaltuusto Tekninen jaosto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto kyseinen toimielin voi antaa myös kiinteistön omistajalle tai haltijalle määräyksen hulevesistä aiheutuvan haitan poistamiseksi (MRL 103 k ) - toimielimellä on myös mahdollisuus määrätä uhkasakko tai teettämisuhka Kunnan tulee määrätä viranomainen, joka - myöntää vapautuksen kiinteistön velvollisuudesta johtaa kiinteistön hulevedet kunnan hulevesijärjestelmään (MRL 103 f ) - osoittaa kiinteistön hulevesijärjestelmän ja kunnan hulevesijärjestelmän yhteensovittamiseksi tarpeelliset rajakohdat (MRL103 g ) Kunta vastaa hulevesien hallinnan järjestämisestä asemakaava-alueella (MRL 103 i ). Kunnan tulee huolehtia siitä, että ryhdytään tarvittaessa toimenpiteisiin kunnan hulevesijärjestelmän ja vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriverkoston toteuttamiseksi. Kunnan tulee päättää vesihuoltolaitoksen kanssa neuvoteltuaan, huolehtiiko laitos päätöksessä määriteltävällä alueella huleveden viemäröinnistä yhdyskuntakehityksen tarpeita vastaavasti (VHL 17 a ). Päätöksen edellytyksenä on, että kunta ja vesihuoltolaitos ovat laatineet hulevesien viemäröinnistä sopimuksen. Kunnan on syytä miettiä, alkaako se periä julkisoikeudellista vuosittaista hulevesimaksua, jolla kunta voi kattaa sille hulevesijärjestelmästä aiheutuneet kustannukset (MRL 103 n ). Kunnan tulee varautua jatkossakin vesihuollon kirjanpidon eriyttämiseen. Tämän lisäksi vesihuollolle on tilikausittain laadittava tase, tuloslaskelma ja rahoituslaskelma sekä esitettävä niiden liitteenä olevat tiedot (VHL 20 ). Tämä koskee myös hulevesien viemäröintiä. Kehitysjohtaja Tekninen jaosto esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle että: 1. karttaliitteen (liite 3) mukaiset alueet otetaan kunnan hulevesijärjestelmän vaikutusalueeksi. 2. Teknisen toimen johtosääntöön tehdään liitteen 4 mukaiset muutokset, jotta tekninen jaosto voi toimia kohdan 3. Mukaisena toimielimenä ja kohdan 4.mukaisena viranomaisena. 3. Tekninen jaosto on monijäseninen toimielin, mikä valvoo maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 13 a lukua Hulevesiä koskevat erityiset säännökset. 4. Tekninen jaosto toimii viranomaisena, joka myöntää vapautuksen kiinteistön velvollisuudesta johtaa kiinteistön hulevedet kunnan hulevesijärjestelmään (MRL 103 f ) ja osoittaa kiinteistön

16 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Tekninen lautakunta Kunnanvaltuusto Tekninen jaosto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto hulevesijärjestelmän ja kunnan hulevesijärjestelmän yhteensovittamiseksi tarpeelliset rajakohdat (MRL 103 g ). 5. Kunta perii julkisoikeudellista vuosittaista hulevesimaksua, jolla kunta voi kattaa sille hulevesijärjestelmästä aiheutuneet kustannukset mukaisen päätöksen mukaisesti koko vaikutusalueelta. Päätettiin: yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti 2. yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti 3. yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti 4. yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti 5. että kunta kartoittaa asemakaava-alueiden hulevesijärjestelmät ja arvioi kustannukset maksun määrittämiseksi. KHAL 14/ Liite n:o 1/ 14 Karttaliite. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy teknisen jaoston esitykset. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti KVAL 8/ Liite n:o 1/ 8 Karttaliite. Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto päättää, että se hyväksyy teknisen jaoston esitykset.

17 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMINEN KHAL 41 Sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt ( 160) linjauksista talousarvion 2017 valmistelua varten. Valtuusto on päättänyt ( 21) vuosia koskevassa talous- ja toimintasuunnitelmassa, että aluesairaaloiden johtokunnat lakkautetaan vuoden 2017 aikana. Tästä syystä hallitus on päättänyt esittää, että valmistellaan perussopimusmuutos, joka mahdollistaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ylijäämän palauttamisen jäsenkunnille sekä johtokuntien lakkauttamisen. Nykyinen perussopimus ei mahdollista taseessa olevan ylijäämän palauttamista jäsenkunnille. Esityksessä oleva muutos mahdollistaa tämän. Lakkautettavien johtokunnilla on ollut alueelliseen vastuuseen perustuva tehtävä. Perussopimukseen esitetään lisäystä, jonka mukaan sairaanhoitopiirin hallitus voisi asettaa asukkaiden osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien edistämistä varten asiakasfoorumin, joka korvaisi johtokuntien tekemää alueellista tehtävää. Nämä kaksi muutosesitystä ovat merkittävät sisällölliset muutokset voimassa olevaan perussopimukseen. Lisäksi perussopimukseen on tehty joitakin teknisluonteisia muutoksia. PSHP:n hallitus päätti yksimielisesti esittää jäsenkunnille, että ne hyväksyvät Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisen liitteen n:o 1/ 41 mukaisesti alkaen. Perussopimukseen esitettävät muutokset on kirjoitettu lihavoinnilla ja poistettava teksti on yliviivattu. Kuntalain 10 luvun 79 :n 1 momentin mukaan perussopimusta voidaan muuttaa, jos vähintään kaksi kolmannesta (2/3) jäsenkunnista sitä kannattaa ja niiden asukasluku on vähintään puolet (1/2) kaikkien jäsenkuntien yhteenlasketusta asukasluvusta. Jäsenkuntien toivotaan käsittelevän perussopimusmuutosta toimielimissään siten, että asian käsittely olisi mahdollista sairaanhoitopiirin valtuustossa Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisen liitteen n:o 1/ 41 mukaisesti alkaen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti KVAL 9/ Liite n:o 1/ 9 Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muuttamiseksi alkaen.

18 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto päättää, että se hyväksyy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisen liitteen n:o 1/ 9 mukaisesti alkaen.

19 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto TULEVAISUUDEN KAUPUNKISEUTU -STRATEGIA, EHDOTUKSEN HYVÄKSYMINEN KHAL 42 Kaupunkiseudun kuntien yhteistyö perustuu seutustrategiaan. Toimintaympäristön voimakkaan muutoksen vuoksi seutustrategiaa on uudistettu 2016 vuoden aikana. Strategiassa on painotettu yhteistyön syventämistä, kaupunkiseudun elinvoimaa ja valmistautumista maakuntauudistukseen. Muita taustalla olevia muutosvoimia ovat kaupungistuminen, globalisaatio, resurssien niukkeneminen, teknologian kehittyminen sekä väestörakenteen muutos. Strategian uudistamiseen on osallistettu laajasti kuntien päättäjiä. Yhteistyön tahtotilaa ja tavoitteita on valmisteltu kunnanhallitusten yhteisissä työpajoissa. Strategia muodostuu valtuustojen hyväksyttäväksi viimeisteltävästä strategiaosuudesta ja lisämateriaalina esitettävästä tausta-aineistosta. Strategiaosuus on tiivistetty visioon, pääviesteihin ja niitä konkretisoiviin tavoitteisiin. Lisäksi strategiassa kiinnitetään huomiota yhteistyön pelisääntöihin. Strategian visio kuuluu: Tampereen kaupunkiseutu - Yhdessä tekemisen edelläkävijä ja kansainvälinen älykkään kasvun keskus. Strategian pääviestit ovat 1) Lisää kilpailukykyä 2) Kasvulle kestävä rakenne 3) Hyvinvoiva yhteisö. Kullekin pääviestille on määritelty strategisia tavoitteita. Strategian jatkoksi valmistellaan toteutusohjelma. Strategisia pääolettamuksia tarkistetaan vuosittain osana kuntayhtymän talousarvioprosessia. Strategian huomioiminen kunnan suunnittelujärjestelmässä edistää sen toteutumista. Strategialuonnos on ollut marraskuun ajan kunnilla ja sidosryhmillä lausuttavana. Lisäksi kuntayhtymän kotisivuilla on ollut avoin mahdollisuus kommenttien antoon. Saadut lausunnot on käsitelty seutuhallituksen kokouksessa , ja tarvittavat muutokset on tehty käsittelyssä olevaan strategiaehdotukseen. Liite n:o 1/ 42 Tulevaisuuden kaupunkiseutu - strategia, ehdotus Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy liitteenä n:o 1/ 42 olevan ehdotuksen Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategiaksi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

20 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KVAL 10/ Liite n:o 1/ 10 Tulevaisuuden kaupunkiseutu - strategia, ehdotus Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto päättää, että se hyväksyy liitteenä n:o 1/ 10 olevan ehdotuksen Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategiaksi.

21 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Kunnanvaltuusto ILMOITUSASIAT KVAL 11 Kunnanvaltuustolle saatetaan tiedoksi seuraavat ilmoitusasiat: 1. Vesilahden kunnan väkiluku oli asukasta (4.461 / ). 2. Pirkanmaan ELY-keskus / Pirkanmaan työllisyyskatsaus 12/2016. Vesilahden työttömyysaste joulukuun lopussa 2016 oli 12,3 % (marraskuun 2016 tilanne 11,1 %), Pirkanmaalla 15,6 % (14,6 %) ja koko maassa 13,6 % (12,5 %). Vesilahden lukema on Pirkanmaan kuudenneksi alhaisin. Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen.

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 11/ Otsikko Sivu 86 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 87 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 11/ Otsikko Sivu 86 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 87 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2016 1 AIKA 15.12.2016 klo 18.00 PAIKKA Tekninen toimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 86 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 87 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ Otsikko Sivu 86 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 87 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ Otsikko Sivu 86 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 87 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2016 1 AIKA 15.12.2016 klo 18.00-20.15 PAIKKA Tekninen toimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 86 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 87 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 35

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 35 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 32 Kunnanhallitus 13.02.2017 AIKA 13.2.2017 klo 18.30-20.24 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki 14.03.2016 VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus 14.3.2016 Yleistä lakimuutoksista Sekä Vesihuoltolaki (119/2001)

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 479

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 479 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2015 476 Kunnanhallitus 23.11.2015 AIKA 23.11.2015 klo 18:20 18.30 PAIKKA Yläaste, auditorio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 237 Kunnanhallitus 25.06.2018 AIKA 25.6.2018 klo 19.10-19.19 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Hulevesiviemäröinnin vastuut vesihuoltolainsäädännön uudistuksessa

Hulevesiviemäröinnin vastuut vesihuoltolainsäädännön uudistuksessa Hulevesiviemäröinnin vastuut vesihuoltolainsäädännön uudistuksessa - Hulevedet eivät ole enää vesihuoltoa Seinäjoki 23.10.2014 Kirsi Rontu Lait vesihuoltolain sekä maankäyttöja rakennuslain muuttamisesta

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 57

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 57 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 53 Kunnanvaltuusto 25.04.2016 AIKA 25.4.2016 klo 19:00 19.16 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 56

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284 Kunnanhallitus 15.06.2015 AIKA 15.6.2015 klo 18:30 19.08 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Uutta ohjeistusta vesihuollon ja hulevesien hallinnan kehittämiseen

Uutta ohjeistusta vesihuollon ja hulevesien hallinnan kehittämiseen Uutta ohjeistusta vesihuollon ja hulevesien hallinnan kehittämiseen Kuntamarkkinat 9.9.2015 Projekti-insinööri Henna Luukkonen Maankäyttö- ja rakennuslain sekä vesihuoltolain muutokset Lakimuutokset tulivat

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Infotilaisuus

Jyväskylän kaupungin hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Infotilaisuus Jyväskylän kaupungin hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Infotilaisuus 15.2.2017 Määritelmiä Hulevesi on maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettava

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2569/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2569/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 44 9.4.2015 Ympäristö- ja rakennuslautakunta 7.5.2015 Kaupunginhallitus 179 1.6.2015 53 Asianro 2569/00.01.02/2015 Muutosehdotus

Lisätiedot

HYTE -toimijat. Sakari Kela,

HYTE -toimijat. Sakari Kela, HYTE -toimijat Sakari Kela, 21.2.2019 Mitä laki sanoo hyvinvoinnista kunnan näkökulmasta? 1. Terveydenhuoltolaki (voimaan 1.5.2011) - 12 : Kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 10/

Tekninen lautakunta 10/ SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta 10/2015 97 Aika Keskiviikko 09.12.2015 klo 18.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää Susanna

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 55

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 55 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 52 Hyvinvointilautakunta 29.11.2016 AIKA 29.11.2016 klo 18.35-19.21 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10 Aika 24.10.2017 klo 16:30 Paikka Toivakan kirjasto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Esityslistan hyväksyminen 4 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vesiyhdistyksen Vesihuoltojaoston seminaari Helsinki Vesihuoltolainsäädännön muutokset

Vesiyhdistyksen Vesihuoltojaoston seminaari Helsinki Vesihuoltolainsäädännön muutokset Vesiyhdistyksen Vesihuoltojaoston seminaari 6.11.2014 Helsinki Vesihuoltolainsäädännön muutokset Anneli Tiainen Lakiasiain päällikkö Vesilaitosyhdistys Lainsäädännön muutoksen keskeiset tavoitteet (VHL,

Lisätiedot

Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä

Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät 4.2.2015 Johtaja Taru Koivisto Sosiaali- ja terveysministeriö Hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 60

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 60 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 57 Kunnanvaltuusto 28.05.2018 AIKA 28.5.2018 klo 18.30-19.17 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 59

Lisätiedot

Hulevedet ja vesihuoltolaki

Hulevedet ja vesihuoltolaki Hulevedet ja vesihuoltolaki - Hulevedet eivät ole enää vesihuoltoa Kuntamarkkinat 10.9.2014 Kirsi Rontu Lait vesihuoltolain sekä maankäyttöja rakennuslain muuttamisesta Eduskunta hyväksyi lait vesihuoltolain

Lisätiedot

Kyselyn loppuun on koottu ne vesihuoltolain pykälät, joihin kyselyssä on viitattu. Hulevesien viemäröinnistä vastaa, kpl

Kyselyn loppuun on koottu ne vesihuoltolain pykälät, joihin kyselyssä on viitattu. Hulevesien viemäröinnistä vastaa, kpl Hulevesikysely 2017 on selvittänyt elokuussa 2015 ja keväällä 2016 hulevesien järjestämisen tilannetta kuntien ja vesihuoltolaitosten välillä. Kysely tehtiin myös keväällä 2017, koska asiaan liittyen on

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAIN MUUTOKSET

VESIHUOLTOLAIN MUUTOKSET VESIHUOLTOLAIN MUUTOKSET KAAVOITUKSEN AJANKOHTAISPÄIVÄ 5.6.2014 YLEISTÄ Valmistelu alkanut jo 2008 Lakiesitys annettu eduskunnan hyväksyttäväksi 16.1.2014 Voimaantulo esityksen mukaan 1.9.2014 Tavoitteena

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 20.03.2019, klo 16:03-17:29 Paikka Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/2017 1 AIKA 16.02.2017 klo 19.00-20.45 PAIKKA Kirkonkylän koulukeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot. Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto

Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot. Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät 7.11.2016 Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto Hyvinvoinnin ja elinvoiman edistäminen Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 3/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 3/ Yhtymäkokous kokouskutsu 3/2017 9.8.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 9.8.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Valimo, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2015 1 (5) Käsiteltävä tässä kokouksessa 1 Kaupunkisuunnittelulautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle hulevesiä koskevan hallinnon järjestämisestä (b-asia) HEL 2015-006024

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen.

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen. KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2016 26.5.2016 Kokousaika Torstaina 26.5.2016 klo 16.00-18.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Hulevesien hallinnan järjestäminen kunnissa

Hulevesien hallinnan järjestäminen kunnissa Hulevesien hallinnan järjestäminen kunnissa Hulevedet haltuun Lounais-Suomessa - seminaari Turku 17.9.2015 Projekti-insinööri Henna Luukkonen Hulevesien hallinta lainsäädännössä Hulevesien hallinnasta

Lisätiedot

Kuntien vesihuollon kehittämissuunnitelmien uusi ohjeistus

Kuntien vesihuollon kehittämissuunnitelmien uusi ohjeistus Kuntien vesihuollon kehittämissuunnitelmien uusi ohjeistus Vesihuolto 2015-2040 seminaari Pirkanmaan ELY-keskus 22.10.2015 Projekti-insinööri Henna Luukkonen Vesihuollon kehittämisvelvollisuus Kunnan on

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 14/ Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 350

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 14/ Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 350 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 14/2017 347 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 klo 18.30 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

ESITYSLISTA Nro 2 / 2017

ESITYSLISTA Nro 2 / 2017 EVIJÄRVEN KUNTA Aika 6.3.2017 ESITYSLISTA Nro 2 / 2017 KOKOUSAIKA 6.3.2017 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Niina Alatalo Jari Anttikoski

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 54 Tarkastuslautakunta 05.09.2019 AIKA 12:53-14:38 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 38 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.2.2017 klo 18.00 18.30 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Mäkipää Lea, II varapj.

Lisätiedot

Sopimusluonnoksen tausta, tavoitteet ja toteutustapa Aninka Urho, ympäristöasiantuntija, HSY Espoon kaupungin hulevesi-info 7.11.

Sopimusluonnoksen tausta, tavoitteet ja toteutustapa Aninka Urho, ympäristöasiantuntija, HSY Espoon kaupungin hulevesi-info 7.11. Sopimusluonnoksen tausta, tavoitteet ja toteutustapa Aninka Urho, ympäristöasiantuntija, HSY Espoon kaupungin hulevesi-info 7.11.2017 Lainsäädäntö Maankäyttö- ja rakennuslaki Vesihuoltolaki HSY:n ja jäsenkaupunkien

Lisätiedot

Laki vesihuoltolain muuttamisesta (681/2014)

Laki vesihuoltolain muuttamisesta (681/2014) Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 7/2015 1 (6) Tekninen lautakunta, 105, 18.11.2015 Kunnanhallitus, 210, 07.12.2015 Kunnanvaltuusto, 50, 14.12.2015 50 Taseyksikön perustaminen / vesi- ja viemärilaitos KNGDno-2015-939

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

kunnanviraston kokoushuone 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika to 16.11.2017 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 02/ Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 02/ Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 02/2017 1 AIKA 19.09.2017 klo 17.30 PAIKKA Tekninen toimi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 13.12.2017 klo 19.00-20.21 Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi, läsnä

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 380

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 380 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 377 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 klo 18.30-19.47 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Juuan kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen

Juuan kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen Kunnanhallitus 296 07.12.2015 Juuan kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen 576/14.142/2015 Khall 296 Juuan kunnan vesihuoltolaitos on ollut kirjanpidossa laskennallisesti

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Tiivistelmä jäsenkuntien lausunnoista

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Tiivistelmä jäsenkuntien lausunnoista Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Tiivistelmä jäsenkuntien lausunnoista Kangasala Lempäälä Nokia Orivesi Pirkkala Tampere Vesilahti Ylöjärvi Liite: lausunnot kokonaisuudessaan Kangasala Strategian

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Sähköisen hyvinvointikertomus

Sähköisen hyvinvointikertomus Sähköisen hyvinvointikertomus Sähköinen hyvinvointikertomus Tiedolla johtamisen työväline» Käyttäjinä pääasiassa kunnat ja kuntayhtymät Tuottaa vertailevaa tietoa strategiatyöhön sekä toiminnan ja talouden

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 6/ Otsikko Sivu 49 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 71

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 6/ Otsikko Sivu 49 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 71 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 6/2019 68 Sivistyslautakunta 02.07.2019 AIKA 2.7.2019 klo 18.00 PAIKKA Kirjaston kokoushuone, Huhtatie 7 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 49 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/2017 95 Sivistyslautakunta 24.10.2017 AIKA 24.10.2017 klo 18.30 PAIKKA Narvan koulun ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ Elämänhallintatyöryhmä. Aika klo 09:00-10:35. Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5.

PÖYTÄKIRJA 3/ Elämänhallintatyöryhmä. Aika klo 09:00-10:35. Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5. PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 10.06.2016 klo 09:00-10:35 Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen

Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen Kunnanhallitus 174 14.09.2015 Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen 235/02.00.00/2015 Kunnanhallitus 14.09.2015 174 Valmistelija: kunnansihteeri Asian tausta: Sonkajärven kunnan

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 32

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 32 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 29 Kunnanvaltuusto 27.05.2019 AIKA 27.5.2019 klo 18.30-19.16 PAIKKA Yhtenäiskoulu, auditorio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Liikunta- ja nuorisolautakunta 13.02.2013 AIKA 13.2.2013 klo 18:20 21.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Rakennus- ja 111 09.06.015 ympäristölautakunta Kunnanhallitus 346 0.11.015 Rakennusjärjestys 5 ja 6 uusiminen ja muuttaminen (kv) 605/00.01.01/01 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.06.015 111 Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 107

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 107 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/2019 104 Kunnanhallitus 11.3.2019 AIKA 11.3.2019 klo 18.30 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Sähköinen hyvinvointikertomus johtamisen välineenä

Sähköinen hyvinvointikertomus johtamisen välineenä Sähköinen hyvinvointikertomus johtamisen välineenä Kuntamarkkinat 2014 Sanna Salmela ja Suvi Helanen PPSHP/ TerPS2 hanke www.hyvinvointikertomus.fi Kuntalaki 1 ja Kuntalakiluonnos 1 Kunta pyrkii edistämään

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Seutuhallitus pöytäkirja 11/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Seutuhallitus pöytäkirja 11/ Aika: 14.12.2016 klo 9.06-11.25 Paikka: Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Valimo, Kelloportinkatu 1 B Osallistujat: jäsenet: varajäsenet: Ikonen Anna-Kaisa, pj. Siren Elina Rissanen Helena, 1. vpj.

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 26.11.2018 klo 10.00 16.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi Pöytäkirjan

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2016 30 Kokousaika 15.8.2016 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli varavaltuutettu

Lisätiedot

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Uuden kuntalain ja järjestämislain näkökulmasta Kuntien sote forum 27.1.2015 Kaupunginlakimies Tiina Mikkola Hallituksen esitys kuntalaiksi vp. 268/2014 Järjestämislakia

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Hyvinvointilautakunta 08.06.2015 AIKA 8.6.2015 klo 18:00 18.34 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/2017 1 AIKA 16.08.2017 klo 18.00-20.10 PAIKKA Tekninen toimi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 20.12.1999 190 Voimaan 1.1.2000 Valtuusto 21.3.2011 26 Voimaan 25.3.2011 Valtuusto 3.9.2012 81 Voimaan 7.9.2012 Valtuusto 7.12.2015

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Uudistunut vesihuoltolainsäädäntö HE 218/2013 vp

Uudistunut vesihuoltolainsäädäntö HE 218/2013 vp Vesihuoltolain uudistus, SVOSK, Kouvola 1.12.2014 OTT Antti Belinskij, yliopistotutkija, Itä-Suomen yliopisto (vv. lainsäädäntöneuvos, maa- ja metsätalousministeriö) Uudistunut vesihuoltolainsäädäntö HE

Lisätiedot

Hyvinvointijohtaminen Salossa. Marita Päivärinne

Hyvinvointijohtaminen Salossa. Marita Päivärinne Hyvinvointijohtaminen Salossa Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnassa Tavoitteita tulevaisuuden kunnan ja maakunnan väliselle yhteistyölle hyvinvoinnin edistämisessä SALON HYVINVOINTIKERTOMUS vuosilta

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 49 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 71

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 49 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 71 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 68 Sivistyslautakunta 02.07.2019 AIKA 2.7.2019 klo 18.03-19.48 PAIKKA Kirjaston kokoushuone, Huhtatie 7 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 49 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Kuntajohtajakokous muistio 20/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Kuntajohtajakokous muistio 20/ Aika: 2.12.2016 klo 8.15-10.15 Paikka: Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammerkoski, Kelloportinkatu 1 b Osallistujat Yli-Rajala Juha konsernijohtaja Tampere, pj. Auvinen Oskari kunnanjohtaja Kangasala

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32 TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32 Tarkastuslautakunta 2013-2016 28.09.2015 AIKA 28.09.2015 18:00-19:35 PAIKKA Lautakuntien huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 34 23 TILINTARKASTAJAN

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 24/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 2.11.2017 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 388 389

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Otsikko Sivu 125 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 176

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Otsikko Sivu 125 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 176 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 173 Kunnanhallitus 22.05.2017 AIKA 22.5.2017 klo 18.30-20.11 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 125 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 110

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 110 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 107 Kunnanhallitus 11.3.2019 AIKA 11.3.2019 klo 18.30-19.45 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 05.04.2016, klo 09:05-11:00 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone Sopukka Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 21

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 21 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 18 Kunnanvaltuusto 29.04.2019 AIKA 29.4.2019 klo 18.30-18.45 PAIKKA Yhtenäiskoulu, auditorio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot