ESIOPETUKSEN SYYSTIEDOTE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESIOPETUKSEN SYYSTIEDOTE"

Transkriptio

1 ESIOPETUKSEN SYYSTIEDOTE Sivistystoimi, varhaiskasvatus Päiväkoti Peukaloinen / Sotkuman päiväkoti Rinnetie 12 Käsämäntie Polvijärvi Sotkuma

2 Hyvä huoltaja ja esioppilas Alkava esiopetussyksy käynnistyy uuden esiopetuksen opetussuunnitelman pohjalta. Kirkonkylällä esiopetus järjestetään päiväkoti Peukaloisessa ja Sotkumassa koulu- ja päiväkotitiloissa. Molemmissa yksiköissä esiopetusryhmissä tehdään yhteistyötä sekä varhaiskasvatuksen että perusopetuksen lasten ja henkilöstön kanssa. Hallinnollisesti esiopetus sijoittuu sivistystoimessa varhaiskasvatuksen alaisuuteen. Esioppilaita on syksyn käynnistyessä kirkonkylällä 34 lasta ja Sotkumassa 14 lasta. Esiopetushenkilöstö tekee tiivistä yhteistyötä keskenään kokoontumalla säännöllisesti esiopetuksen pedagogisena tiiminä, jossa esimerkiksi toimintaan liittyvä palaute ja edelleen kehittäminen voidaan sopia. Henkilökunta Päiväkoti Peukaloisen esiopetusryhmässä työskentelevät lastentarhanopettajat Marja-Riitta Räsänen, Hanna Varis ja Leena Saarelainen sekä lastenhoitaja Maarit Kettunen. Sotkumassa esiopetusryhmän/vastaava lastentarhanopettaja on Sirpa-Maarit Romu. Ryhmissä työskentelee myös muuta varhaiskasvatuksen henkilöstöä, kuten lastenhoitajia ja ryhmäavustajia. Esiopetuksen erityisopetuksesta vastaa koko kunnan alueella kiertävä erityislastentarhanopettaja (kelto) Minna Piironen ja kirkonkylällä puheopetuksen osalta Marita Heikkinen-Rummukainen. Esiopetushenkilöstön esimiehenä toimii va.sivistysjohtaja, varhaiskasvatusjohtaja Mirka Nisula. Toiminta- ja loma-ajat Maksutonta ja velvoittavaa esiopetusta tarjotaan lapselle toimintavuoden aikana minimissään 700 tuntia. Esiopetus järjestetään pääsääntöisesti maanantaista torstaihin klo 9 13 ja perjantaisin 9-12 välisenä aikana. Mahdollisista esiopetuksen toiminnan poikkeavista ajoista ilmoitetaan erikseen. Esiopetuksen lisäksi tarjottava varhaiskasvatus Muu esioppilaan tarvitsema hoito tai varhaiskasvatusaika on harkinnanvaraista varhaiskasvatusta, josta sitä tarvitseville lapsille huoltaja tekee tuntivaraussopimuksen ja toimittaa tiedot maksupäätöksen tekemistä varten. Tarvittaessa myös esiopetuksen lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen (20 h viikossa) esiopetuksen viikoittaisen toiminta-ajan ulkopuolella, esimerkiksi syys- tai talvilo- 2(8)

3 malla. Näistä tulee sopia erikseen etukäteen sijoitus- ja maksupäätösten tekemistä varten. 20 h/viikossa laajemmasta varhaiskasvatuksesta tehdään harkinnanvarainen päätös. Varhaiskasvatuksen hoito-ajat ilmoitetaan huoltajien toimesta ensisijaisesti sähköisesti easiointi-palvelua käyttäen. Henkilöstö perehdyttää huoltajia tarvittaessa palvelun käyttöön. Sähköinen linkki palveluun on Toiminta- ja loma-ajoissa noudatetaan pääosin samaa aikataulua muun perusopetuksen toiminnan kanssa. Esiopetuksen toiminta-ajat voi tarkistaa myös erilliseltä liitteeltä sekä pedanetissä ja/tai wilmassa. Esiopetuksen opetussuunnitelma Esiopetuksen järjestämistä ja toiminnan suunnittelua, toteuttamista ja arviointia ohjaavat valtakunnalliset perusteet ja Joensuun seudun esiopetussuunnitelma, joka otettiin käyttöön Edellä mainittuja suunnitelmia täydentämään laaditaan myös paikalliset painotukset huomioiva esiopetuksen vuosisuunnitelma. Tavoitteena on, että lapsella on valtakunnallisesti sekä seudullisesti tasa-arvoinen mahdollisuus saada laadukasta esiopetusta asuinpaikasta riippumatta. Uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan lapsen aktiivisuutta oppijana, laaja-alaista osaamista, jolla tarkoitetaan tietojen, taitojen, arvojen ja tahdon muodostamaa kokonaisuutta. Siihen kuuluu myös kyky oppia käyttämään tietoja ja taitoja tilanteen edellyttämällä tavalla. Esiopetuksen valtakunnalliset perusteet ja Joensuun seudun esiopetuksen opetussuunnitelma löytyvät Polvijärven kunnan sivuilta -> varhaiskasvatus -> esiopetus tai pedanetistä Esikoulumatkat Lähtökohtaisesti myös varhaiskasvatukseen osallistuvan lapsen esiopetukseen kulkemisen järjestää lapsen huoltaja. Mikäli lapsi osallistuu vain esiopetukseen, esioppilas kulkee matkat joko oman huoltajan saattamana tai koululaiskuljetuksessa. Tänä toimintavuonna taksi- ja linjaautokuljetuksissa olevia esioppilaita on paljon. Vaikka ammattikuljettajilla on kasvatusvastuu, on huoltajien tehtävä opastaa lastaan hyviin käytöstapoihin ja liikennekäyttäytymiseen myös kuljetusten aikana. Siihen kuuluu mm. turvavöiden käyttö ja toisten matkustajien huomioiminen. Ristiriidoilta vältytään, kun aikuiset yhteistuumin valvovat ja puuttuvat mahdollisiin ongelmiin ajoissa. 3(8)

4 Koska kuljetuksissa olevia lapsia on paljon, on tärkeää muistaa, että huoltajat huolehtivat itse mahdolliset kaverikuljetukset. Takseissa ei saa olla lapsia ylipaikoilla. Kunnan järjestämään kuljetukseen on oikeus vain tietyin kriteerein sivistyslautakunnan hyväksymien kuljetusohjeiden mukaisesti. Tarkemmat ohjeistukset löytyvät kunnan koulukuljetusoppaasta. Kaikkien esioppilaiden saapuminen ja lähteminen tapahtuu valvotusti eivätkä lapset esim. odota kyytejä keskenään ilman aikuista. Kuljetuksiin liittyvissä asioissa voi olla ensisijaisesti yhteydessä koulutoimistoon, Leena Hallikaiseen (kirkonkylä) tai Rauni Mutaseen (Sotkuma). Taksi- ja linja-autoliikennöitsijöiden yhteystiedot ilmoitetaan huoltajille erillisellä liitteellä. Vakuutusasiat Kaikki esioppilaat on vakuutettu. Vakuutuksen perusteella korvataan tapaturmat, jotka sattuvat esiopetuspäivän aikana joko esiopetusyksikön sisä- tai ulkotiloissa toimiessa sekä osallistuessa työsuunnitelman puitteissa järjestettyihin tapahtumiin tai niihin siirryttäessä. Vakuutus on voimassa myös esikoulumatkoilla. Jos lapselle sattuu tapaturma esikoulupäivän aikana, toimitaan seuraavasti: - esikoulussa annetaan välitön ensiapu - lapsi toimitetaan terveyskeskuksen vastaanotolle saattaja mukana, tapaturman laatu ja kokonaistilanne huomioiden joko ambulanssilla, taksilla tai henkilökunnan tai huoltajan omalla autolla - tapahtuneesta ilmoitetaan huoltajalle - tapaturmat kirjataan ja tarvittaessa tehdään vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön - turvallisuuden lisäämiseksi vähältä piti ja vahinko-tilanteet kirjataan ja käydään läpi esimerkiksi henkilöstöpalaverissa ja henkilöstöä perehdyttäessä Ruokailu Esiopetuspäivänä tarjotaan maksuton ja lämmin lounas. On tärkeää muistaa aloittaa päivä riittävällä ja ravitsevalla aamupalalla, jotta lapsi jaksaa aamupäivän touhut. Ruokalista on sama kuin perusopetuksessa, ellei toisin ilmoiteta. Erityisruokavalioiden tarve tulee selvittää terveydenhoitajan kautta saatavalla lomakkeella, josta toimitetaan jäljennös myös keittiöhenkilöstölle. 4(8)

5 Sairaudet ja mahdollinen lääkehoito Lapsella olevista pitkäaikaissairauksista ja mahdollisesta säännöllisestä tai tilapäisestä lääkityksestä on aina ilmoitettava esikoulun henkilöstölle. Lääkkeen antamisesta on toimitettava kirjalliset ohjeet, ns. lääkehoitosuunnitelma. Lääkkeen mukana tulisi tuoda myös alkuperäispakkaus tuoteselosteineen. Jos lapsi sairastuu esikoulupäivän aikana, asiasta ilmoitetaan välittömästi huoltajille. Sairaana esikouluun ei voi tulla ja kotona kannattaa toipua kunnolla, että lapsi jaksaa osallistua esiopetuksen kaikkeen toimintaan sekä ulkona että sisällä. Sairauden jälkeen kotona olisi hyvä olla mielellään ainakin yksi terve päivä. Tarkempia tietoja siitä, minkä pituisia toipumisaikoja noudatetaan eri sairauksien suhteen, saa terveydenhoitajalta tai neuvolasta. Poissaolot Jos lapsi sairastuu tai on poissa muuten, tulee siitä ilmoittaa esiopetusryhmään mahdollisimman pian. Jos esioppilas tarvitsee vapaata, voi viiden päivän tai sitä lyhyemmän ajan myöntää esiopetuksen opettajana toimiva lastentarhanopettaja. Sitä pidempää vapaata täytyy anoa päiväkodin vastaavalta lastentarhanopettajalta tai va. sivistysjohtaja, varhaiskasvatusjohtajalta erillisellä lomakkeella. Lomake löytyy wilmasta. Mikäli on mahdollista, niin toivomme perheiden lomamatkojen ajoittuvan esiopetuksen loma-ajoille. Silloin lapsi pääsee osallistumaan tiiviisti muun esiopetusryhmän toimintaan. Tiedottamiskäytännöt ja muu yhteistyö perheiden kanssa sekä yhteistyötahot Oman esiopetusryhmän toimintaan liittyvistä asioista tiedotetaan erillisillä tiedotteilla joko reissuvihkon mukana tai wilmassa. Pääasiallisesta tiedotuskäytännöstä sovitaan oman esiopetusryhmän kesken. Lapselle mahdollisesti annettavat tukitoimet tai hänelle laadittavat viralliset asiakirjat (pedagoginen arvio/selvitys tai tehostetun/erityisen tuen oppimissuunnitelma) tehdään aina wilmaan. Siksi toivomme kaikkien perheiden kirjautuvan wilmaan. Jos asian suhteen on ongelmia tai ilmenee muuta kysyttävää, kannattaa olla yhteydessä kirkonkylän koulun johtajaan Helena Hirvoseen. Esikouluvuoden aikana on tärkeää tehdä tiivistä yhteistyötä perheiden kanssa. Sen lisäksi, että viestit kulkevat reissuvihkon tai wilman välityksellä, sovimme jokaisen perheen kanssa yhteisen palaverin ainakin kerran syksyllä ja kerran keväällä. Jos lapsella on muuta kuin yleisen tuen tarvetta, on kelton ja/tai erityisopettajan osallistuminen palaveriin suotavaa. Muita mahdollisia yhteistyötahoja ovat esiopetuksen oppilashuollon henkilöstö, koulukuraattori, neuvolan terveydenhoitaja, psykologi ja terapeutit tarpeen mukaan. 5(8)

6 Esiopetuksen erityisopetus Esioppilaan erityisopetuksesta vastaavat kiertävä erityislastentarhanopettaja (kelto) Minna Piironen ja erityisopettaja Marita Heikkinen-Rummukainen (kirkonkylällä). Päävastuu esioppilaiden erityisopetuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta on Minnalla. Marita antaa puheopetusta kirkonkylällä ja Minna Sotkumassa. Oppilas- ja opiskeluhuolto Oppilashuollolla tarkoitetaan hyvän oppimisen, psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. Oppilashuoltotyö kuuluu kaikille esiopetuksessa toimiville aikuisille ja sitä tehdään yhdessä lapsen ja hänen huoltajiensa kanssa. Kunnassa on oppilashuollon ohjausryhmä, joka kehittää ja seuraa koko kunnan oppilashuoltoa. Esimerkiksi kirkonkylän esiopetuksen yksikkökohtaisen oppilashuoltoryhmän muodostavat Marja- Riitta Räsänen/Hanna Varis, Minna Piironen ja Mirka Nisula. Yksittäisen lapsen oppilashuollollisissa asioissa kootaan tapauskohtainen ryhmä yhteistyössä. Tehtävänä on auttaa ja tukea lasta ja perhettä ennalta tai pulmatilanteissa. Polvijärven kunnan oppilashuoltosuunnitelma löytyy kunnan sivuilta perusopetuksen yhteydestä. Hyvät käytöstavat ja yhteisesti sovitut säännöt Säännöt ovat välttämättömiä sujuvan ryhmässä toimimisen ja hyvän ilmapiirin luomiseksi. Näitä asioita mietitään esiopetusryhmissä yhdessä aikuisten ja lasten kanssa ja keskustelujen pohjalta laaditaan ryhmälle säännöt. Ne laaditaan esim. huoneentaulu-muotoon, ja niissä korostetaan toivottua käyttäytymistä. Ohjeet voidaan laatia myös kuvatauluiksi, jolloin ne ovat havainnollisessa muodossa. Arvostamme ja kunnioitamme esiopetuksessa toisten huomioimista kiinnittäen huomiota vuorovaikutustilanteiden sujuvuuteen ja lapsiryhmien muodostamiseen. Kiusaamisen suhteen on nollatoleranssi, sitä ei sallita ja tilanteisiin puututaan aina. Lasten kanssa pohditaan yhdessä, mitä kiusaaminen on ja sovitaan, miten tilanteisiin puututaan. Vaikka esioppilaiden kohdalla aikuisilla on vielä suuri rooli toivottujen käyttäytymistapojen opettamisessa, ohjataan lapsia myös itse selvittämään mahdollisia ristiriitatilanteita. Näissäkin tilanteissa keskustelujen lisäksi on hyvä käyttää tukena kuvia. Toisten huomioon ottaminen ja tunnetaitojen opettelu ovat keskeisiä asioita kiusaamisen ennaltaehkäisyssä. MLL:n julkaisu Kiusaamisen ehkäisy ja puuttuminen varhaiskasva- 6(8)

7 POLVIJÄRVEN KOULUJEN JA PÄIVÄHOIDON RUOKALISTA MA TI KE TO PE VKO 1 33,40,47,2,9,16 Currybroileri, riisi, Perunalaatikko / jauhelihakiusaus, Aurinkoinen kasvissosekeitto, kinkkupekoni- tai broileripiirakka, kasvispala Hernekeitto, sinappi, ruisruutu, juusto, juurespala Kalapuikot / paneroitu kalapala, kermaviilikastike, pinaattiperunasose, VKO 2 34,41,48,3,10,17 Makkara- tai nakkikastike, kuorineen keitetyt perunat, Broileripyörykät tai -pihvit, kastike, perunat, Kalakeitto, riisipiirakka, juusto, marja Italianpata / lasagne, VKO 3 35,42,49,4,11,18 Lohikiusaus, Liha- tai jauhelihakeitto, sämpylä, juusto, jogurtti Broileririsotto, tuore kasvis Pinaattivelli, kanamuna, ruisruutu, juurespala Paisti, perunat, VKO 4 36,43,50,5,12,19 Broileripasta, Keisarinkeitto, riisipiirakka, juusto, hedelmä Kalapyörykät tai -pihvit, perunat, jogurttikastike, Mannapuuro, mehukeitto, leikkele, kasvispala Nakit / uunimakkara, perunasose, VKO 5 37,44,51,6,13,20 Kinkkukiusaus, Riisivelli, ruisruutu, leikkele, juurespala Jauhelihakastike, kuorineen keitetyt perunat, tuore kasvis Broileri- tai kalkkunakeitto, riisipyörö, juusto, hedelmä Kalagratiini, juuressose, VKO 6 38,45,52,7,14,21 Nakki- tai makkarakeitto, lepuska, juusto, kasvispala Uunikala, perunat, Ohrasuurimopuur o, mehukeitto, moniviljaruutu, kinkkupasta Minipyörykkäkastike, perunat, tuore kasvis Bataattisosekeitto, grahampiirakka, hedelmä Broilerilasagne tai broilerinuudelivokki, VKO 7 39,46,1,8,15,22 Lohikeitto, riisipiirakka, juurespala Makaronilaatikko, Perunavelli, sieni, ruisruutu, juusto Uunibroileri, kastike, riisi, kasvispalat Kokolihakastike, perunat, MA TI KE TO PE tuksessa sekä Kiva-koulu ohjelma sisältävät paljon hyviä käytäntöjä tämän asian toteuttamiseen. Olethan aktiivisesti yhteydessä henkilöstöön, jos lapsesi tuo esille tilanteita, joihin tulisi puuttua. Jos pienikin asia lapsesi esikouluun/aamu- ja iltapäivähoitoon liittyen mietityttää perheessänne, ota se rohkeasti puheeksi, koko henkilöstömme on teitä varten. Hyvää yhteistyötä lapsenne parhaaksi toivoo eskarin henkilökunta! 7(8)

8 Esiopetuksen yhteystietoja Päiväkoti Peukaloisen esiopetusryhmä Koulukuljetukset kirkonkylällä, Leena Hallikainen Erityisopettaja Marita Heikkinen-Rummukainen (kirkonkylällä) Kirkonkylän koulunjohtaja Helena Hirvonen Sotkuma esiopetus, vast. lastentarhanopettaja Sirpa-Maarit Romu Koulukuljetukset Sotkumassa, koulunjohtaja Rauni Mutanen Sotkuman iltapäiväkerho ) Pääemäntä Eeva Kilpi-Nevalainen Kiertävä erityislastentarhanopettaja Minna Piironen Va. sivistystysjohtaja, varhaiskasvatusjohtaja Mirka Nisula Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: Esiopetuksen oppilashuollon yhteystietoja Kiertävä erityislastentarhanopettaja Minna Piironen (mieluiten klo ), tai wilman kautta Erityisopettaja Marita Heikkinen-Rummukainen tai wilman kautta Terveydenhoitaja Riitta Toivanen (soittoaika klo 8 9), riitta.toivanen@polvijarvi.fi tai wilman kautta Terveyskeskuspsykologi Pirjo Gröhn pirjo.grohn@polvijarvi.fi tai wilman kautta Perhetyöntekijä Anni Hiltunen anni.hiltunen@polvijarvi.fi tai wilman kautta Koulukuraattori Jonna Kontkanen (vuoden 2016 loppuun) Hammashoitola (puhelut klo 10-11, 13-14) Lisätietoja sähköisesti 8(8)

ESIOPETUKSEN SYYSTIEDOTE

ESIOPETUKSEN SYYSTIEDOTE ESIOPETUKSEN SYYSTIEDOTE 2017-2018 Sivistystoimi, varhaiskasvatus Päiväkoti Peukaloinen / Sotkuman päiväkoti Rinnetie 12 Käsämäntie 6 83700 Polvijärvi 83750 Sotkuma Hyvä huoltaja ja esioppilas Polvijärvellä

Lisätiedot

Leppäkaarteen päiväkodin yhteisöllinen oppilashuolto

Leppäkaarteen päiväkodin yhteisöllinen oppilashuolto 25.08.2016 Leppäkaarteen päiväkodin yhteisöllinen oppilashuolto Päiväkodissamme noudatetaan Siilinjärven kunnan esiopetuksen oppilashuoltosuunnitelmaa. Yhteisöllisen oppilashuollon tarkoituksena on luoda

Lisätiedot

RUOKALISTA VK 33 MA 11.8 Jauhelihakeitto Porkkanasose-kookoskeitto Ruisleipä, juusto, tuorekurkku

RUOKALISTA VK 33 MA 11.8 Jauhelihakeitto Porkkanasose-kookoskeitto Ruisleipä, juusto, tuorekurkku RUOKALISTA VK 33 MA 11.8 Jauhelihakeitto Porkkanasose-kookoskeitto Ruisleipä, juusto, tuorekurkku TI 12.8 Lohimureke / Kasvispihvi Kermaviilikastike Peruna tai perunasose KE 13.8 Broilerikastike Linssi-tomaattikastike

Lisätiedot

Polvijärven päivähoito tarjoaa monipuoliset varhaiskasvatuspalvelut

Polvijärven päivähoito tarjoaa monipuoliset varhaiskasvatuspalvelut Polvijärven päivähoito tarjoaa monipuoliset varhaiskasvatuspalvelut Varhaiskasvatuspalvelumme tarjotaan Kirkonkylällä päiväkoti Peukaloisessa sekä Rukkitien ryhmäperhepäiväkodissa. Sotkumassa toimivat

Lisätiedot

STEINERKOULUN KEITTIÖ puh. 050 357 6655 LEILAN puh. 044 255 9664 info@maustekauha.fi RUOKALISTA VK 11

STEINERKOULUN KEITTIÖ puh. 050 357 6655 LEILAN puh. 044 255 9664 info@maustekauha.fi RUOKALISTA VK 11 RUOKALISTA VK 11 MA 10.3 Pinaattivelli / Kananmuna Lihapiirakka / Munariisipasteija, hedelmä TI 11.3 Lohikiusaus Kasviskiusaus KE 12.3 Jauhelihakastike Soijarouhe-tomaattikastike Keitetty peruna TO 13.3

Lisätiedot

Polvijärven kunta. Esiopetuksen vuosisuunnitelma

Polvijärven kunta. Esiopetuksen vuosisuunnitelma 2016-2017 Polvijärven kunta Esiopetuksen vuosisuunnitelma 2016-2017 2016-2017 Polvijärven kunta Esiopetusyksiköt: Päiväkoti Peukaloinen ja Sotkuman päiväkoti Vuosisuunnitelma on käsitelty henkilökunnan

Lisätiedot

Vko 1 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. leipää, leikkelettä kasvista. Kalaa talon tapaan Perunaa Porkkanaraastetta

Vko 1 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. leipää, leikkelettä kasvista. Kalaa talon tapaan Perunaa Porkkanaraastetta Päiväkotien ruokalista viikko 1, 2013 h Vko 1 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Aamupala Hiutalevelliä Hedelmäjogurttia/PUUROA, Aamupala talon tai Mannapuuroa marjasosetta/ keittoa Ohrahiutalepuuroa

Lisätiedot

Polvijärven kunta. Esiopetuksen vuosisuunnitelman arviointi

Polvijärven kunta. Esiopetuksen vuosisuunnitelman arviointi 2016-2017 Polvijärven kunta Esiopetuksen vuosisuunnitelman arviointi 2016-2017 2016-2017 Polvijärven kunta Esiopetusyksiköt: Päiväkoti Peukaloinen ja Sotkuman päiväkoti Vuosisuunnitelma on käsitelty henkilökunnan

Lisätiedot

Vko 33 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. leipää, leikkelettä kasvista. Kalakasviskeittoa Tuorepalaa Maksamakkaraa Jälkiruokaa

Vko 33 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. leipää, leikkelettä kasvista. Kalakasviskeittoa Tuorepalaa Maksamakkaraa Jälkiruokaa Päiväkotien ruokalista viikko 33, 2012 h Vko 33 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Aamupala Hiutalevelliä Ohrahiutalepuuroa Leipää, Tuoremehua/ Hedelmäjogurttia/PUUROA, Mannapuuroa marjasosetta/

Lisätiedot

ONERVAN RUOKALISTA 2015-2016

ONERVAN RUOKALISTA 2015-2016 Viikko 1 Lounas Maanantai Kalapala L Kermaviilikastike L, G Broilerikastike L, G Tiistai Stroganoff M Pinaattikeitto L Kananmuna Rukiinen riisipiirakka Keskiviikko Lasagne L Kalakeitto L, G Torstai Siskonmakkarakeitto

Lisätiedot

Päiväkotien ruokalista Anne Hertz 040-7131 932 28.3.2016-3.6.2016

Päiväkotien ruokalista Anne Hertz 040-7131 932 28.3.2016-3.6.2016 Anne Hertz 040-7131 932 28.3.2016-3.6.2016 vko 13,18 Aamupala Lounas Välipala Kaurapuuro Spagettikastike Pannukakku ja hillo Ma 28.3. Leikkele Spagetti 2.pääsiäispvä Tuorepala Kaalitarhansalaatti 2.5.

Lisätiedot

KOULUJEN RUOKALISTA VK 44 LOUNAS KASVISRUOKA. Nakkikastike M, perunat *Lämmin kasvis *Kaali-punakaali-mandariini M, G. Soija-nakkikastike M

KOULUJEN RUOKALISTA VK 44 LOUNAS KASVISRUOKA. Nakkikastike M, perunat *Lämmin kasvis *Kaali-punakaali-mandariini M, G. Soija-nakkikastike M VK 44 LOUNAS KASVISRUOKA Nakkikastike M, perunat *Lämmin kasvis *Kaali-punakaali-mandariini Soija-nakkikastike M Kalapuikot M, sinappikermaviilikastike L, G, perunat *Tillikurkut *Jäävuori-tomaatti-maissi

Lisätiedot

KOULUJEN RUOKALISTA VK 10 LOUNAS KASVISRUOKA. Nakkikastike M *perunat *Lämmin kasvis *raaste. Soija-nakkikastike M

KOULUJEN RUOKALISTA VK 10 LOUNAS KASVISRUOKA. Nakkikastike M *perunat *Lämmin kasvis *raaste. Soija-nakkikastike M VK 10 LOUNAS KASVISRUOKA Nakkikastike M *perunat *Lämmin kasvis *raaste Soija-nakkikastike M Kirjolohimureke, perunasose *Tillikurkut *salaatti Pinaatti-raejuustonappi VL,G Kasvis-soijaspagettivuoka L

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA VK 4 25.-31.1. Ohrapuuro Sämpyläruudut *juusto Uunimunakas Vehnäpuuro Mannapuuro luomusuurimoista *mehukeitto Jauhelihakeitto M,G *pehmeä leipä *juusto Lohikiusaus Broilerikeitto M,G *pehmeä leipä Savulohikastike

Lisätiedot

Ruokalista viikko 1. (vko 17, 24, 31, 38, 45, 52)

Ruokalista viikko 1. (vko 17, 24, 31, 38, 45, 52) Ruokalista viikko 1. (vko 17, 24, 31, 38, 45, 52) Jauheliha /spaghetti raaste, raejuusto Kalakeitto Kalapihvi/Uunikala Broiler /riisi, mustaherukahillo Makaronilaatikko Kesäkeitto/Kaalikeit to juusto/leikkele,

Lisätiedot

VARIAN RUOKALISTA VK 34 LOUNAS KASVISRUOKA. Broilerikeitto M,G *juusto *ruisleipä *tuorepala *hedelmäpala. Juustoinen kasviskeitto L,G

VARIAN RUOKALISTA VK 34 LOUNAS KASVISRUOKA. Broilerikeitto M,G *juusto *ruisleipä *tuorepala *hedelmäpala. Juustoinen kasviskeitto L,G VARIAN RUOKALISTA VK 34 LOUNAS KASVISRUOKA Broilerikeitto M,G *juusto *ruisleipä *tuorepala *hedelmäpala Juustoinen kasviskeitto L,G Kalapuikot, kermaviilikastike, perunat *salaattipöytä Kuuden kasviksen

Lisätiedot

STEINERKOULUN KEITTIÖ puh. 050 357 6655 LEILAN puh. 044 255 9664 info@maustekauha.fi

STEINERKOULUN KEITTIÖ puh. 050 357 6655 LEILAN puh. 044 255 9664 info@maustekauha.fi RUOKALISTA VK 43 MA 21.10 Punainen jauhelihakeitto Bataattikeitto Hedelmä TI 22.10 Juustoinen uunikala Gratinoitu kukka- / parsakaali KE 23.10 Broileripastavuoka Kasvispastavuoka TO 24.10 Hernekeitto (

Lisätiedot

Nastolan kunnan esiopetuksen oppilashuoltosuunnitelma 2014

Nastolan kunnan esiopetuksen oppilashuoltosuunnitelma 2014 1 Nastolan kunnan esiopetuksen oppilashuoltosuunnitelma 2014 Monialainen oppilashuollon yhteistyö Nastolassa esiopetuksen oppilashuolto järjestetään monialaisessa yhteistyössä sivistystoimen ja sosiaali

Lisätiedot

VARIA RUOKALISTA VK 46 LOUNAS KASVISRUOKA. PE Makaronilaatikko M *salaatit Soija-makaronilaatikko L

VARIA RUOKALISTA VK 46 LOUNAS KASVISRUOKA. PE Makaronilaatikko M *salaatit Soija-makaronilaatikko L VK 46 Broilerikeitto M,G *juusto *pehmeä leipä *tuorepala *hedelmä Juustoinen kasviskeitto L Kirjolohimureke L,G, kermaviilikastike, perunat Kasvismureke L,G Soija-spagettivuoka L Nakkikastike M *peruna

Lisätiedot

RUOKALISTA VKO 33 PÄIVÄKODIT

RUOKALISTA VKO 33 PÄIVÄKODIT RUOKALISTA VKO 33 PÄIVÄKODIT Aamiainen 14. elokuuta 15. elokuuta 16. elokuuta 17. elokuuta 18. elokuuta 19. elokuuta 20. elokuuta Ruishiutalepuuro, kaurahiutalepuuro L, kahdenviljanpuuro maitoon,hedelmä

Lisätiedot

VUOROPÄIVÄKOTI VETURITALLIN RUOKALISTA AJALLE: 7.12.2015-17.1.2016

VUOROPÄIVÄKOTI VETURITALLIN RUOKALISTA AJALLE: 7.12.2015-17.1.2016 Maanantai 7.12.2015 Tiistai 8.12.2015 Keskiviikko 9.12.2015 Torstai 10.12.2015 Perjantai 11.12.2015 Lauantai 12.12.2015 Sunnuntai 13.12.2015 aamupala aamupala aamupala aamupala aamupala aamupala aamupala

Lisätiedot

Sastamalan koulujen ruokalista

Sastamalan koulujen ruokalista vko 1 to 7.1 L: Kipparin kalakeitto L,G leipä talontapaan, hedelmä/-pala VP: Murot ja kiisseli/mehukeitto/maito, tuorepala pe 8.1 L: Hunajainen lanttupossu L,G perunat, kiinankaali-kurkku-tomaattisalaatti

Lisätiedot

määritelty opetussuunnitelman perusteissa:

määritelty opetussuunnitelman perusteissa: Nousiainen määritelty opetussuunnitelman perusteissa: - edistää lapsen ja nuoren oppimista sekä tasapainoista kasvua ja kehitystä - oppimisen esteiden, oppimisvaikeuksien sekä koulunkäyntiin liittyvien

Lisätiedot

Päiväkotien ruokalista Anne Hertz 040-7131 932 Ruokalista 10.8.2015-13.11.2015

Päiväkotien ruokalista Anne Hertz 040-7131 932 Ruokalista 10.8.2015-13.11.2015 Anne Hertz 040-7131 932 Ruokalista 10.8.2015-13.11.2015 vko 33,40 Aamupala Lounas Välipala kaurapuuro jauhelihakastike grahamlihapiirakka Ma 10.8. leikkele perunat porkkanatikut 28.9. tuorepala vihersalaatti

Lisätiedot

Ruukinkartano, Vuorikoti, Pääterveysaseman ravintokeskus, Ateriapalvelut

Ruukinkartano, Vuorikoti, Pääterveysaseman ravintokeskus, Ateriapalvelut VIIKKO 49 30.11. -6.12.2015 Jauhelihakeitto Ruispuolukkapuuro 2. Pasta Carbonara, salaatti Mango-currypossukastike, perunat, lämmin kasvis, salaatti Suklaakiisseli 2. Hollantilainen broilerkeitto, salaatti

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA ryhmäperhepäiväkodit VIIKKO 2 7.1.2019 8.1.2019 9.1.2019 10.1.2019 11.1.2019 Ruishiutalepuuro,,hedelmä Ohrahiutalepuuro Moniviljapuuro, kurkku Neljänviljapuuro, Curry-broilerkastike L,G, täysjyväriisi

Lisätiedot

HEDELMÄPALA RUISHIUTALEPUURO (veteen) PEHMEÄ LEIPÄ MAKKARAKEITTO PEHMEÄ LEIPÄ HEDELMÄSALAATTI PINAATTI-PANNUKAKKU PUOLUKKALISÄKE

HEDELMÄPALA RUISHIUTALEPUURO (veteen) PEHMEÄ LEIPÄ MAKKARAKEITTO PEHMEÄ LEIPÄ HEDELMÄSALAATTI PINAATTI-PANNUKAKKU PUOLUKKALISÄKE PERHEPÄIVÄHOIDON KIERTÄVÄ RUOKALISTA 7 VKO VKO 1 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI VEHNÄHIUTALEPUURO (maitoon) NELJÄNVILJANVELLI (maitoon) RUISHIUTALEPUURO (veteen) MANNAVELLI (maitoon) JUUSTONÄKKÄRI

Lisätiedot

Vko 42 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Riisipuuroa leipää leikkelettä kasvista mehua. Uunikalaa Perunaa Porkkanaraastetta

Vko 42 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Riisipuuroa leipää leikkelettä kasvista mehua. Uunikalaa Perunaa Porkkanaraastetta Päiväkotien ruokalista viikko 42, 2012 Vko 42 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Aamupala Grahamvelliä Sydänystävänpuuroa Riisipuuroa mehua Murot / weetabix/ tai Kaurapuuroa tuoremarjasosetta

Lisätiedot

Hoitolaitosten ruokalista

Hoitolaitosten ruokalista Hoitolaitosten ruokalista Hyvää ruokahalua! Anne Hertz 040-7131 932 6.6.2016-14.8.2016 vko 23 Aamupala Lounas päivällinen osasto Iltapala kaurapuuro Jauhelihakastike, perunat Kalakeitto jogurtti Ma Vihersalaatti

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KUNNAN ESIOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ALKAEN

HÄMEENKYRÖN KUNNAN ESIOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA ALKAEN HÄMEENKYRÖN KUNNAN ESIOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 1.8.2019 ALKAEN SISÄLTÖ 1. TOIMINNAN TAVOITTEET 2. TOIMINNAN KOORDINOINTI JA SUUNNITTELU 3. TOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET

Lisätiedot

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Kauhavan kaupunki Sivistystoimi NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Varhaiskasvatus-esiopetus, esiopetus-alkuopetus, alakoulu-yläkoulu ja yläkoulu-toinen aste Oppilaanohjauksen, tehostetun ja erityisen tuen -KELPO

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA (1) 2015

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA (1) 2015 HEINOLAN KAUPUNK I PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA (1) 2015 VIIKKO 27 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Kaurapuuro Tuoremarjahillo 3-viljan puuro Ruishiutalevelli Nuggetit kastike Kalaleike Perunasose

Lisätiedot

Ruokalista ajalle 30.11. 4.12.2015, vko 49. Kasvispihvi, kastike, perunat, salaatti. Hernekeitto, ruisleipä, juusto, tuorepala

Ruokalista ajalle 30.11. 4.12.2015, vko 49. Kasvispihvi, kastike, perunat, salaatti. Hernekeitto, ruisleipä, juusto, tuorepala Ruokalista ajalle 30.11. 4.12.2015, vko 49 Aina tarjolla näkkileipää, levitettä, maitoa/piimää 3 Lounas Ma Ti Ke To Pe Kalakeitto, maksamakkara, ruisleipä, tuorepala Kasvispihvi, kastike, Lihapullapannu,

Lisätiedot

ILMAJOEN ESIOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Oppimisen tuki YLEISTÄ

ILMAJOEN ESIOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Oppimisen tuki YLEISTÄ ILMAJOEN ESIOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Oppimisen tuki YLEISTÄ Ilmajoen kunnassa opetuksen järjestämistä ohjaa inkluusioajattelu. Inklusiivisella opetuksella pyritään takaamaan jokaiselle lapselle riittävä

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA VK 36 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Vehnäpuuro Uunimunakas *herukkakiisseli Riisihiutalepuuro *marjakiisseli Teeleipä *sulatejuusto Hedelmäinen broilerikastike M, täysjyväohra *lämmin

Lisätiedot

muutokset perusruokalistaan 2019 Pitkäaikaissairaanhoito

muutokset perusruokalistaan 2019 Pitkäaikaissairaanhoito Viikko 44 III Pvm Aamupala Lounas Päivällinen Iltapala Ma 28.10. Kaurahiutalepuuro Ti 29.10. Riisihiutalepuuro Ke 30.10. Ruishiutalepuuro To 31.10. Mannapuuro Broilerikiusaus Aprikoosikiisseli Lihapyörykät,

Lisätiedot

jauhelihapihvi, perunasose, kaalisalaatti, kurkkusalaatti, ketsuppi kaalipata, puolukka, raejuusto, tuorepala

jauhelihapihvi, perunasose, kaalisalaatti, kurkkusalaatti, ketsuppi kaalipata, puolukka, raejuusto, tuorepala viikko 32 viikko 33 ma 15.8. jäävuori-persikka ti 16.8. Viola-kalakeitto, lehti, ke 10.8. ke 17.8. kaali, kurkku, to 11.8. kaalipata,, raejuusto, tuorepala to 18.8. pe 12.8. pe 19.8. lihakeitto, juusto,

Lisätiedot

Päiväkotien ruokalista Anne Hertz 040-7131 932 Ruokalista 16.11.2015-1.1.2015

Päiväkotien ruokalista Anne Hertz 040-7131 932 Ruokalista 16.11.2015-1.1.2015 Anne Hertz 040-7131 932 Ruokalista 16.11.2015-1.1.2015 vko 47 Aamupala Lounas Välipala kaurapuuro jauhelihakastike grahamlihapiirakka Ma 16.11. perunat porkkanatikut marraskuun salaatti ruispuuro Rapea

Lisätiedot

KOULUN JA PÄIVÄKODIN YHTEISTOIMINTASUUNNITELMA

KOULUN JA PÄIVÄKODIN YHTEISTOIMINTASUUNNITELMA 1(3) PERUSOSA (liitetään osaksi koulun tai päiväkodin opetussuunnitelmaa) 1. Nimet: koulut ja yhteistyöpäiväkodit Herttoniemenrannan ala-aste, rehtori Kirsi Myllymäki kirsi.myllymaki@hel.fi Varhaiskasvatusyksikkö

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA VIIKKO 51 18.12.2017 19.12.2017 20.12.2017 21.12.2017 22.12.2017 23.12.2017 24.12.2017 Kahdenviljanpuuro, Kinkkukeitto Jauhelihapihvit L Kermainen kalakeitto Broilerikiusaus Kasvissose-keitto Perunasose

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI SAVONLINNAN PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA VKO 2 Mannapuuroa Kaurapuuroa Kahdenviljanpuuroa Muroja Hiutalevelliä Kaakaota Puuroa maitoa maitoa maitoa LOPPIAINEN Liha-juurespataa Uunikassleria Isoäidin kanakeittoa

Lisätiedot

Päiväkotien ruokalista 2016 Hyvää ruokahalua!

Päiväkotien ruokalista 2016 Hyvää ruokahalua! Viikko: 23, 29, 35, 41 ajennettu päivähoito ma-pe: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala 6.6. 18.7. 29.8. 10.10. Jauhelihapihvit, perunat kastike Rapea-tomaattisalaatti Kolmenmarjankiisseli

Lisätiedot

RUOKALISTA VKO 27 PÄIVÄKODIT

RUOKALISTA VKO 27 PÄIVÄKODIT RUOKALISTA VKO 27 PÄIVÄKODIT Aamiainen 3. heinäkuuta 4. heinäkuuta 5. heinäkuuta 6. heinäkuuta 7. heinäkuuta 8. heinäkuuta 9. heinäkuuta Ruishiutalepuuro, kaurahiutalepuuro L, kahdenviljanpuuro maitoon,hedelmä

Lisätiedot

viikko 33 viikko 34 viikko 35 Lautasmalli

viikko 33 viikko 34 viikko 35 Lautasmalli Lautasmalli viikko 33 Lautasmallista on apua hyvän aterian koostamisessa. Puolet lautasesta täytetään kasviksilla, esimerkiksi raasteilla, salaatilla tai lämpimällä kasvislisäkkeellä. Perunan osuus annoksesta

Lisätiedot

Polvijärven varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen vuosisuunnitelma

Polvijärven varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen vuosisuunnitelma Polvijärven varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen vuosisuunnitelma 2017 2018 Opetushallitus määräsi 18.10.2016 uusista varhaiskasvatussuunnitelman perusteista 1.8.2015 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain

Lisätiedot

RUOKALISTA VKO 45 PÄIVÄKODIT

RUOKALISTA VKO 45 PÄIVÄKODIT RUOKALISTA VKO 45 PÄIVÄKODIT 6. marraskuuta 7. marraskuuta 8. marraskuuta 9. marraskuuta 10. marraskuuta 11. marraskuuta 12.marraskuuta ruishiutalepuuro, kaurahiutalepuuro, kahdenviljanpuuro, ohrahiutalepuuro,

Lisätiedot

METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI

METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI METSÄTÄHDEN PÄIVÄKOTI YHTEYSTIEDOT: Auratie 3 92140 Pattijoki Kissankellot 1-3v kissankellot(at)raahe.fi p. 040 830 3010 Päivänkakkarat 3-5v. paivankakkarat(at)raahe.fi p. 040 830 3150 päivähoidonohjaaja

Lisätiedot

Esiopetussuunnitelmaan perustuva lukuvuosisuunnitelma Tiitiäisen päiväkoti, Taipalsaaren kunta

Esiopetussuunnitelmaan perustuva lukuvuosisuunnitelma Tiitiäisen päiväkoti, Taipalsaaren kunta Esiopetussuunnitelmaan perustuva lukuvuosisuunnitelma 2016-2017 Tiitiäisen päiväkoti, Taipalsaaren kunta 1 / 7 Sisällys 1. PERUSTIEDOT... 2 1.1 Esiopetuksen yhteystiedot... 2 1.2 Esiopetuksen henkilöstö

Lisätiedot

maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai

maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai VIIKKO 2 7.1.2019 8.1.2019 9.1.2019 10.1.2019 11.1.2019 AAMIAINEN Ruishiutalepuuro,,hedelmä Ohrahiutalepuuro Moniviljapuuro, kurkku Neljänviljapuuro, Curry-broilerkastike L,G, täysjyväriisi Pinaattiohukaiset

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA 1 2015-2016

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA 1 2015-2016 HEINOLAN KAUPUNK I PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA 1 2015-2016 Kaurapuuro Tuoremarjahillo 3-viljan puuro Ruishiutalevelli Possukastike Uunikala/ Appelsiinilohi Perunasose Punajuurisalaatti Makkarakastike Lasagne

Lisätiedot

Tervetuloa esiopetuksen infoon 20.1.2016

Tervetuloa esiopetuksen infoon 20.1.2016 Tervetuloa esiopetuksen infoon 20.1.2016 9.12.2014 www.kerava.fi 1 Esiopetuksen velvoittavuus Perusopetuslain (628/1998) 26 a ja 35 mom. 1 mukaan lapsen on koulun aloittamistaan edeltävänä vuonna osallistuttava

Lisätiedot

Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus

Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus Iitin kunta Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus 1 1 Työsuunnitelmaa ohjaava lait ja asetukset Laki ja asetus lasten päivähoidosta Perusopetuslaki, esiopetus Päivähoidon ohjaaja

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA VK 46 Pannuleipä *juusto pala Grahamsämpylät *sulatejuusto Neljän viljan puuro Broilerikeitto M,G *juusto *pehmeä leipä Kirjolohimureke L,G, kermaviilikastike, perunat Soija-spagettivuoka L Nakkikastike

Lisätiedot

KOULUJEN RUOKALISTA VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA. TO Talon päivä Talon päivä. Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste

KOULUJEN RUOKALISTA VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA. TO Talon päivä Talon päivä. Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste Soija-bolognese M Broileri-cappelipaistos L *raaste *salaatti Punajuuri-juustokiusaus L, G Kinkku, sinappi-kermakastike,

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA (1) 2015

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA (1) 2015 HEINOLAN KAUPUNK I PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA (1) 2015 VIIKKO 21 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Kaurapuuro Tuoremarjahillo 3-viljan puuro Ruishiutalevelli Pyttipannu Kasvissosekeitto Marjakiisseli

Lisätiedot

Kuinka usein ja millä kokoonpanolla yhteisöllinen oppilashuoltoryhmänne kokoontuu 1) laajennetusti: Kurun yhtenäiskoulun alue kokoontuu kaksi kertaa

Kuinka usein ja millä kokoonpanolla yhteisöllinen oppilashuoltoryhmänne kokoontuu 1) laajennetusti: Kurun yhtenäiskoulun alue kokoontuu kaksi kertaa Keihäslahden esiopetuksen ja Kurun PÄIVÄKODIN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA 2015 2016 Ryhmät: Vanamot (Keihäslahti) Naavat (Kurun päiväkoti) 1. Oppilashuollon kokonaistarve ja käytettävissä olevat oppilashuoltopalvelut

Lisätiedot

Cygnaeuksen ja Palokunnanmäen päiväkotien toimintasuunnitelma

Cygnaeuksen ja Palokunnanmäen päiväkotien toimintasuunnitelma Cygnaeuksen ja Palokunnanmäen päiväkotien toimintasuunnitelma 2019-2020 2 Sisällys Cygnaeuksen esimiesalue... 3 Esimiesalueen varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat... 3 Cygnaeuksen päiväkoti... 3 Palokunnanmäen

Lisätiedot

jauhelihapihvi, perunasose, porkkana-melonisalaatti, ketsuppi kaalipata, puolukka, raejuusto, tuorepala

jauhelihapihvi, perunasose, porkkana-melonisalaatti, ketsuppi kaalipata, puolukka, raejuusto, tuorepala viikko 32 viikko 33 ma 16.8. bolognesekastike, spagetti, jäävuori-persikkasalaatti ti 17.8. Viola-kalakeitto, lehtisalaatti, ke 11.8. lasagnette, ke 18.8. to 12.8. kaalipata,, raejuusto, tuorepala to 19.8.

Lisätiedot

Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015. Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari

Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015. Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015 Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari Varhaiskasvatus tukee lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä

Lisätiedot

RUOKALISTA VKO 49 PÄIVÄKODIT

RUOKALISTA VKO 49 PÄIVÄKODIT RUOKALISTA VKO 49 PÄIVÄKODIT 5. joulukuuta 6. joulukuuta 7. joulukuuta 8. joulukuuta 9. joulukuuta 10. joulukuuta 11. joulukuuta Ruishiutalepuuro, kahdenviljanpuuro maitoon,hedelmä vehnähiutalepuuro kaurahiutalepuuro,

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA VIIKKO 2 7.1.2019 8.1.2019 9.1.2019 10.1.2019 11.1.2019 12.1.2019 13.1.2019 Ruishiutalepuuro, Talon tapaan,hedelmä Ohrahiutalepuuro Moniviljapuuro, kurkku Neljänviljapuuro, Curry-broilerkastike, täysjyväriisi

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA

VUOSISUUNNITELMA VUOSISUUNNITELMA 2018-2019 PÄIVÄKODIN NIMI: Metsätähti RYHMIEN NIMET: Kissankellot (1-3v.) ja Päivänkakkarat (3-5v.) LASTEN MÄÄRÄ: 33 paikkaa (kuluvana toimintavuotena 38 lasta) Päiväkodin aukioloaika

Lisätiedot

Vuorohoitopäiväkotien ruokalista

Vuorohoitopäiväkotien ruokalista 23 Aamiainen Lounas Välipala Päivällinen 6.6. sose Bolognesekastike / Soija-bolognese spagetti tomaattiketsuppi Porkkanaleipä Broileri-kasviskeitto / fu-kasviskeitto 7.6. 8.6. vehnähiutalevelli Kinkkukiusaus

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT

PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 VARHAISKASVATUSPALVELUT HYVINVOINTILAUTAKUNTA VARHAISKASVATUSPALVELUT TUOTE YKSIKKÖ HINTA MÄÄRÄ YHT. Päiväkotihoito Päiväkotihoito 0-2 vuotiaalle lapselle hpv 63,17 13 200 833

Lisätiedot

Tonnikalapasta Tillikurkut Sitruuna-mansikkakiisseli. Kasvissosekeitto leikkele, ruisleipä Jäätelö marjat/ marjasose

Tonnikalapasta Tillikurkut Sitruuna-mansikkakiisseli. Kasvissosekeitto leikkele, ruisleipä Jäätelö marjat/ marjasose Viikko: 23, 29, 35, 41 1 Pvm Aamupala Lounas Päivällinen Iltapala Ma 5.6. 17.7. 28.8. 9.10. Ti 6.6. 18.7. 29.8. 10.10. Ke 7.6. 19.7. 30.8. 11.10. To 8.6. 20.7. 31.8. 12.10. Pe 9.6. 21.7. 1.9. 13.10 La

Lisätiedot

Päiväkotien ruokalista kevät 3

Päiväkotien ruokalista kevät 3 Sivu: 1 Ateriapäivä: 30.3.2015-8.5.2015 Maanantai 30.3.2015 Tiistai 31.3.2015 Keskiviikko 1.4.2015 Torstai 2.4.2015 Aamiainen Aamiainen Aamiainen Aamiainen Kaurapuuro Sämpylä Ruispuuro Neljänviljanhiutalevelli

Lisätiedot

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / TUOHISET Naavametsän päiväkoti Asematie 3 96900 Saarenkylä gsm 0400790916

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / TUOHISET Naavametsän päiväkoti Asematie 3 96900 Saarenkylä gsm 0400790916 VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / TUOHISET Naavametsän päiväkoti Asematie 3 96900 Saarenkylä gsm 0400790916 Tuohisissa työskentelevät lastentarhanopettajat Piiti Elo ja Riitta Riekkinen, lastenhoitaja Helena

Lisätiedot

Tuettu oppimispolku. Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville

Tuettu oppimispolku. Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville Porvoo - Borgå Tuettu oppimispolku Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville Porvoo - Borgå Turvallinen ja yhtenäinen oppimispolku Porvoossa halutaan turvata lapsen

Lisätiedot

Menu Armilan kuntoutuskeskuksen henkilöstöravintola Lounaskeidas ja Sammonkodin henkilöstöravintola Sanelma

Menu Armilan kuntoutuskeskuksen henkilöstöravintola Lounaskeidas ja Sammonkodin henkilöstöravintola Sanelma 6,00 / 7,50 vyt lounas tai salaattipöytä (ei jälkiruokaa) 17.7. Kasvispasta L / vyt lounas Kalkkunakeitto G, M Lihapyörykät, Tsatsiki G, L, Kasvissekoitus G, M ngorahka G, L 18.7. ltainen vihanneskeitto

Lisätiedot

Moniammatillinen yhteistyö ja oppilashuolto Vihdissä

Moniammatillinen yhteistyö ja oppilashuolto Vihdissä Moniammatillinen yhteistyö ja oppilashuolto Vihdissä Vihdissä tehtyjä linjauksia Päiväkodit ja koulut pyritään rakentamaan samaan yhteyteen aina kun se on mahdollista Äitiys- ja lastenneuvolat rakennetaan

Lisätiedot

KARSTULAN PÄIVÄKODIN, PERUSKOULUJEN JA LUKION RUOKALISTA SYKSY Lisää kasvissekoituksia salaattipöytään!

KARSTULAN PÄIVÄKODIN, PERUSKOULUJEN JA LUKION RUOKALISTA SYKSY Lisää kasvissekoituksia salaattipöytään! KARSTULAN PÄIVÄKODIN, PERUSKOULUJEN JA LUKION RUOKALISTA SYKSY 2018 Lisää kasvissekoituksia salaattipöytään! 09.08 Jauhelihakastike, uudet perunat, porkkanaraaste 10.08 Quorn-kasviskeitto, sämpylä, marjat

Lisätiedot

Koulut. Soijamakkarakastike (G*,L), Perunasose, Porkkanaraaste

Koulut. Soijamakkarakastike (G*,L), Perunasose, Porkkanaraaste Maanantai 7.9.2015 Makkarakastike (G*,L), Perunasose, Porkkanaraaste Soijamakkarakastike (G*,L), Perunasose, Porkkanaraaste Mustaherukkakiisseli (mehusta), Leipä Tiistai 8.9.2015 Pyttipannu (L), Raejuustosalaatti

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

ESIOPETUS JA LEIKKITOIMINTA PIENTEN KOULUISSA

ESIOPETUS JA LEIKKITOIMINTA PIENTEN KOULUISSA ESIOPETUS JA LEIKKITOIMINTA PIENTEN KOULUISSA 2017-2018 ESIOPETUS JA LEIKKITOIMINTA KOULUSSA Pienten koulussa esiopetus on osa alkuopetusta. Esiopetustiimiin kuuluvat kiinteänä osana myös alkuopetuksen

Lisätiedot

Ruokalista, Lystilän päiväkoti Viikko 6

Ruokalista, Lystilän päiväkoti Viikko 6 Viikko 6 Maanantai Aamupala Luomukaurapuuroa L M, hedelmäsosetta 8.2.2016 Lounas Jauhelihakastiketta L M, perunoita G L M, salaattia Riisipiirakkaa, tuorepala Päivällinen Kahden kalan keittoa G L, leipää,

Lisätiedot

Ruokalista 2016 Hyvää ruokahalua! Tarulantupa

Ruokalista 2016 Hyvää ruokahalua! Tarulantupa Viikot: 4, 10, 16, 22 Ma 25.1 7.3 18.4 30.5 Ti 26.1 8.3 19.4 31.5 Ke 27.1 9.3 20.1. 1.6 To 28.1 10.3 21.4 2.6 Pe 29.1 11.3 22.4 3.6 La 30.1 12.3 23.4 4.6 Su 31.1 13.3 24.4 5.6 tuorepala 4-viljanpuuro Mannavelli

Lisätiedot

LIPERIN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO. Kuopio Tukipalvelujen koordinaattori Päivi Ikonen Liperin kunta

LIPERIN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO. Kuopio Tukipalvelujen koordinaattori Päivi Ikonen Liperin kunta LIPERIN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO Kuopio 26.3.2014 Tukipalvelujen koordinaattori Päivi Ikonen Liperin kunta Oppilashuollon kehittäminen Liperissä Lukuvuoden 2011-12 aikana yhteensä neljä

Lisätiedot

TIEDOTE VARHAISKASVATUKSEEN

TIEDOTE VARHAISKASVATUKSEEN TIEDOTE VARHAISKASVATUKSEEN VARHAISKASVATUS Perhepäivähoito on kodinomaista, pienissä ryhmissä tapahtuvaa päivähoitoa. Perhepäivähoitoa järjestetään hoitajan kotona. Perhepäivähoitajalla voi olla hoidossa

Lisätiedot

Ruokalista 2017 Hyvää ruokahalua! Perhetukikeskus Tarulantupa

Ruokalista 2017 Hyvää ruokahalua! Perhetukikeskus Tarulantupa Viikko: 23, 29, 35, 41 1 Pvm Aamupala Lounas Välipala Päivällinen Iltapala Ma 5.6. 17.7. 28.8. 9.10. Kauralesepuuro, Kalkkunakeitto, kurkkua Ruispala, banaani/ marjat Kalapihvit, perunat, kastike Lehtisalaatti

Lisätiedot

Lapskoussi ( M,G ) Pulla + mehu ( M ) Kirjolohikeitto ( L,G ) Makkara ( M,G ) ma amerikan porkkanasalaatti hedelmä 4.

Lapskoussi ( M,G ) Pulla + mehu ( M ) Kirjolohikeitto ( L,G ) Makkara ( M,G ) ma amerikan porkkanasalaatti hedelmä 4. Selviytyjät - leiri 4. - 8.6.2018 ( 4-7 luokkalaisia ) viikko 23 AAMUPALA LOUNAS VÄLIPALA PÄIVÄLLINEN ILTAPALA leiri 1 Lapskoussi ( M,G ) Pulla + mehu ( M ) Kirjolohikeitto ( L,G ) Makkara ( M,G ) ma amerikan

Lisätiedot

Pedagogisen arvion ja pedagogisen selvityksen kirjaaminen esi- ja perusopetuksessa

Pedagogisen arvion ja pedagogisen selvityksen kirjaaminen esi- ja perusopetuksessa Pedagogisen arvion ja pedagogisen selvityksen kirjaaminen esi- ja perusopetuksessa 12.10.2011 Pyhäntä 18.10.2011 Kestilä 3.11.2011 Rantsila Erityisluokanopettaja Pia Kvist Ohjaava opettaja Raisa Sieppi

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen toimintakulttuuri, oppimisympäristö ja työtavat

Varhaiskasvatuksen toimintakulttuuri, oppimisympäristö ja työtavat Sivistyspalvelut VARHAISKASVATUKSEN TYÖSUUNNITELMA 1.8.2017-31.7.2018 Ohjaava lainsäädäntö ja ohjeet Varhaiskasvatuslaki Asetus lasten päivähoidosta Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista Varhaiskasvatussuunnitelman

Lisätiedot

RUOKALISTA VKO 3 PÄIVÄKODIT

RUOKALISTA VKO 3 PÄIVÄKODIT RUOKALISTA VKO 3 PÄIVÄKODIT 16. tammikuuta 17. tammikuuta 18. tammikuuta 19. tammikuuta 20. tammikuuta 21. tammikuuta 22. tammikuuta Ruishiutalepuuro, kahdenviljanpuuro maitoon,hedelmä vehnähiutalepuuro

Lisätiedot

Ruukinkartano, Vuorikoti, Pääterveysaseman ravintokeskus, Ateriapalvelut

Ruukinkartano, Vuorikoti, Pääterveysaseman ravintokeskus, Ateriapalvelut VIIKKO 3 18.1. 24.1.2016 Jauhelihakastike, perunat, lämmin kasvis, salaatti Boysenmarjakiisseli 2. Juustoinen broilerkeitto, salaatti Silakkapihvit, kastike, perunasose, punajuuri, salaatti Puolukkakiisseli

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI SAVONLINNAN PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA VKO 11 Kaurapuuroa Mannapuuroa Vehnähiutalepuuroa Ruishiutalepuuroa Muroja Puuroa Kaakaota leipää marjasosetta tms. leipää leipää leipää leipää leipää AAMUPALA juustoa

Lisätiedot

Lindströminpihvi, sipulikastike, perunat, kaalisalaatti. Kasvissosekeitto, pikkupizza, tuorelisäke. Uunikala, peruna, punajuuri-omenasalaatti

Lindströminpihvi, sipulikastike, perunat, kaalisalaatti. Kasvissosekeitto, pikkupizza, tuorelisäke. Uunikala, peruna, punajuuri-omenasalaatti Ruokalista ajalle 20. 24.2.2017 Aina tarjolla näkkileipää, levitettä, maitoa/piimää 7 Lounas Ma Ti Lindströminpihvi, sipulikastike, perunat, kaali Kasvissosekeitto, pikkupizza, tuorelisäke Ke Uunikala,

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA VIIKKO 8 18.2.2018 19.2.2018 20.2.2018 21.2.2018 22.2.2018 23.2.2018 24.2.2018 Ruishiutalepuuro Talon tapaan,hedelmä Ohrahiutalepuuro Moniviljapuuro, kurkku Neljänviljapuuro, Curry-broilerkastike L täysjyväriisi

Lisätiedot

I Pvm Aamupala Lounas Päivällinen Iltapala Ma Ti Ke

I Pvm Aamupala Lounas Päivällinen Iltapala Ma Ti Ke Viikot: 42, 48, 2, 8, 14 I Pvm Aamupala Lounas Päivällinen Iltapala Ma 16.10 27.11 8.1 19.2 2.4 Ti 17.10 28.11 9.1 20.2 3.4 Ke 18.10 29.11 10.1 21.2 4.4 19.10 To 30.11 11.1 22.2 5.4 Pe 20.10 1.12 12.1

Lisätiedot

Ruukinkartano, Vuorikoti, Pääterveysaseman ravintokeskus, Ateriapalvelut

Ruukinkartano, Vuorikoti, Pääterveysaseman ravintokeskus, Ateriapalvelut VIIKKO 52 21.12 27.12 2015 Jauhelihakastike, perunat, lämmin kasvis, Trooppinen kiisseli 2. Uunimunakas, salaatti Broilerkastike, perunat, lämmin kasvis, salaatti Kesämarjakiisseli 2. Bataattikeitto, sämpylä,

Lisätiedot

Oppilashuolto Huittisissa. Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki

Oppilashuolto Huittisissa. Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki Oppilashuolto Huittisissa Koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena 1.11.2017 Pori Eija Mattila, Huittisten kaupunki Tuen ja oppilashuollon selvitystyö Huittisissa käynnistettiin keväällä

Lisätiedot

RUOKALISTA 2015-2016 KOULUT. - marjakiisseli (ma, gl) - leikkele - porkkanapalat

RUOKALISTA 2015-2016 KOULUT. - marjakiisseli (ma, gl) - leikkele - porkkanapalat VIIKKO 1/8 JAUHELIHA-KASVISKASTIKE (ma) OHRAPUURO (la) - marjakiisseli (ma, gl) - leikkele - porkkanapalat MERELLINEN PASTAVUOKA (la) KASVISSOSEKEITTO(la, gl) - karjalanpiirakka (vla) - kurkkuviipaleet

Lisätiedot

TERVETULOA ESKARIIN 2015-2016 OLLINKULMAN PÄIVÄKOTIIN

TERVETULOA ESKARIIN 2015-2016 OLLINKULMAN PÄIVÄKOTIIN TERVETULOA ESKARIIN 2015-2016 OLLINKULMAN PÄIVÄKOTIIN Ollinkulman päiväkoti ja esikoulu Otsonkoululla Koulukuja 3 A 2 63700 Ähtäri puh. 044 5502308, vastaava esimies/lto Marjo Latvanen (Kamari) 0445502243

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI PÄIVÄKOTIRUOKALISTA TERVAKOSKEN ALUE 4.1-10.1.2016 Viikko 1 JUUSTOVIIPALE KINKKULEIKKELE MAKKARALEIKKELE JUUSTOVIIPALE MAKKARALEIKKELE SADONKORJAAJAN UUNIMAKKARA KALAKEITTO JAUHELIHAKEITTO POSSUKASTIKE

Lisätiedot

VIIKKO 46 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Kaurapuuro Tuoremarjahillo Vihannes. Koskenlaskijan vuoka Perunasose

VIIKKO 46 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI. Kaurapuuro Tuoremarjahillo Vihannes. Koskenlaskijan vuoka Perunasose PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTA 1 2016-2017 VIIKKO 46 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Ohrahiutalepuuro Kaurapuuro Tuoremarjahillo Vehnähiutalepuuro 3-viljan puuro Marjasose Ruishiutalevelli Possukastike

Lisätiedot

Ruokalista PELTOWILLAN PÄIVÄKOTI viiko 1-6

Ruokalista PELTOWILLAN PÄIVÄKOTI viiko 1-6 1 Maanantai 1.1. Tiistai 2.1. Keskiviikko 3.1. Torstai 4.1. Perjantai 5.1. Lauantai 6.1. Sunnuntai 7.1. Vehnähiutalepuuro Kaurapuuro Neljän viljan puuro Ruishiutalepuuro Kauravelli Ohrahiutalepuuro Mannapuuro

Lisätiedot

RUOKALISTA VKO 14. MAANANTAI Lounas: Nakkikastike,perunat, tuoresalaatti Päivällinen: Kasvispasta

RUOKALISTA VKO 14. MAANANTAI Lounas: Nakkikastike,perunat, tuoresalaatti Päivällinen: Kasvispasta RUOKALISTA VKO 14 Lounas: Nakkikastike,perunat, tuoresalaatti Päivällinen: Kasvispasta Lounas: Kaalilaatikko Päivällinen: Makkarakeitto Lounas: Broilermurekepihvit, perunamuussi, raejuusto, tuoresalaatti

Lisätiedot

Maanantai: Lohikiusaus, Leipä, kurkkua tms. babyporkkanat. Tiistai: Feta-pinaattilasagnette, Sokeroimaton jugurtti, leipä salaatti

Maanantai: Lohikiusaus, Leipä, kurkkua tms. babyporkkanat. Tiistai: Feta-pinaattilasagnette, Sokeroimaton jugurtti, leipä salaatti Viikot 32, 39, 46, 1 Maanantai: Lohikiusaus, Leipä, kurkkua tms. babyporkkanat Tiistai: Feta-pinaattilasagnette, Sokeroimaton jugurtti, leipä Keskiviikko: Broileripyörykät, riisi, Murot Torstai: Siskonmakkarakeitto,

Lisätiedot

maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai Ohrahiutalepuuro, tuorepala

maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai Ohrahiutalepuuro, tuorepala VIIKKO 46 12.11.2018 13.11.2018 14.11.2018 15.11.2018 16.11.2018 Ruishiutalepuuro,,hedelmä Ohrahiutalepuuro, Moniviljapuuro, kurkku Neljänviljapuuro, Curry-broilerkastike L täysjyväriisi Pinaattiohukaiset

Lisätiedot

Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2

Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2 Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2 Oppimiskokonaisuudet, teemat, projektit... 3 Toiminnan dokumentointi ja

Lisätiedot

Sastamalan päiväkotien ruokalista

Sastamalan päiväkotien ruokalista vko 48 ma 23.11 AP: Ohrahiutalepuuro, marjasose L: Lempeä broilerikeitto L,G ruisruutu, tuorepala VP: Suklaakiisseli L,G hedelmäpala ti 24.11 AP Moniviljapuuro, lanttupala L: Tomaattinen possukastike L,

Lisätiedot