Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n"

Transkriptio

1 Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2016

2 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2016 I YLEISTÄ 1 II VARSINAINEN TOIMINTA 1 1. Koulutustoiminta 1 2. Opintotoiminta 2 3. Tiedotustoiminta Sisäinen tiedotus Ulkoinen tiedotus 2 4. Kulttuuri- ja harrastustoiminta Lasten ja nuorten harrastustoiminta Aikuisten harrastustoiminta Esiintymiset Leiri- ja retkitoiminta Juhla- ja tapahtumatoiminta 6 5. Kansainvälinen toiminta 7 6. Tarvikevälitys 7 7. Hallinto ja varasto 8 III TALOUS 8 IV YHTEISTYÖ JA YHTEYDET 8

3 I YLEISTÄ Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n toiminta-ajatuksena on tarjota eri-ikäisille harrastajille laadukasta, monipuolista sekä elämyksellistä harrastustoimintaa. Rajan Nuorten toiminta keskittyy kansantanssin ja -musiikin harrastamiseen Lappeenrannassa. Seura pyrkii kehittämään jatkuvasti toimintaansa, jotta nykyiset harrastusmahdollisuudet säilyvät ja kehittyvät sekä kansantanssi ja -musiikki löytävät uusia harrastajia. Kehittämistoimintaa toteutetaan avustusten turvin ja tarvittaessa ulkopuoliseen osaamiseen tukeutuen, mutta myös omilla voimavaroilla. Vuonna 2016 vietettiin Kansantanssin riemuvuotta ja Rajan Nuorten 75-vuotisjuhlaa. Yksittäisistä tapahtumista merkittävimmät olivat Folklandia, lasten ja nuorten kansantanssiryhmien Tanssiralli-katselmus Kiteellä, Tampereella järjestetty Pispalan Sottiisi, Dääns -tanssileiri Kaustisella, alueellinen Tanssikimara -tapahtuma, Tanssin Riemua -kansantanssikonsertti Imatralla, sekä seuran kevätkonsertti, leiripäivä ja pikkujoulut. II VARSINAINEN TOIMINTA Rajan Nuorten varsinainen toiminta käsittää koulutustoiminnan, opintotoiminnan, tiedotustoiminnan, kulttuuri- ja harrastustoiminnan, kansainvälisen toiminnan ja tarvikevälityksen sekä hallinnon ja varaston. 1. Koulutustoiminta Rajan Nuoret tiedottaa ohjaajilleen ja harrastajilleen koulutusmahdollisuuksista sekä järjestää itse erilaisia koulutustilaisuuksia mahdollisuuksien mukaan. Painopistealueena on harrastajaohjaajien työn tukeminen, sekä uusien ohjaajien kouluttaminen ja perehdyttäminen toimintaan. Keskusseura järjestää myös kansantanssin ohjelmistokoulutuksia, joihin ohjaajien on myös mahdollista osallistua. Vuoden 2016 aikana seuraan kouluttautui kaksi uutta Tempoa Tenaviin-ohjaajaa. Lisäksi seuran ohjaajia osallistui FolkJam- ja paritanssikoulutuksiin, sekä kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopintoihin.

4 2. Opintotoiminta Seura saa opintokeskuslain alaista valtionapua opintokurssitoimintaan SKAF ry:n kautta. Kaikki seuran yli 15-vuotiaiden harrastusryhmät toimivat opintokerhoina. Vuonna 2016 kurssiavustuksen piiriin kuuluvia kansantanssiryhmiä olivat Kimara, Kimurantti, Kirjavat ja K eiku. 3. Tiedotustoiminta Nuorisoseura Rajan Nuorten tiedotustoiminta jaetaan sisäiseen ja ulkoiseen tiedotukseen. Sisäisellä tiedotuksella tarkoitetaan jäsenistöön kohdistuvaa tiedotusta, sekä erityisesti johtokunnan ja ohjaajien välistä tiedotusta. Ulkoinen tiedotus puolestaan nojaa pitkälti internet-sivujen ja sosiaalisen median kautta kulkevaan viestintään. 3.1 Sisäinen tiedotus Kerran kuussa (kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta) pidettävät ohjaajapalaverit toimivat tiedotuskanavana ohjaajien ja johtokunnan välillä. Lisäksi ohjaajille ja johtokunnalle lähetetään sähköpostitse tietoa ajankohtaisista asioista. Niin johtokunnan kuin ohjaajapalaverien pöytäkirjat lähetetään sähköpostitse johtokunnan jäsenille ja ohjaajille sisäisen tiedonkulun varmistamiseksi. Facebookia ja seuran nettisivuja hyödynnettiin monipuolisesti tiedottamisessa, ja seuran jäsenkirje toimitettiin harrastajien kotitalouksiin kevätkaudella. Lisäksi ohjaajat tiedottivat omille ryhmilleen ajankohtaisista asioista, tapahtumista ja leireistä. Ohjaajien lisäksi Whatsapp-sovellus otettiin onnistuneesti käyttöön johtokunnan välisessä viestinnässä. Vuonna 2016 kartoitettiin uutiskirjetyökaluja, jotta seura voisi viestiä jäsenistölle muutenkin kuin kausilaskutuksen yhteydessä toimitettavalla jäsenkirjeellä. Uutiskirjetyökaluksi valikoitui FreshMail, ja ensimmäinen sähköinen jäsenkirje lähetetään alkuvuodesta Ulkoinen tiedotus Seuralla on omat nettisivut ( ) ja Facebook-sivu, joiden kautta jaetaan tietoa seuran ryhmistä ja tapahtumista. Tiedotusvälineitä informoidaan seuran järjestämistä tapahtumista. Lehti-ilmoituksia julkaistiin Lappeenrannan Uutisissa alkuvuodesta joulutauon jälkeen, toimintakauden alkaessa syksyllä sekä keväällä suurelle yleisölle tarkoitetun kevätkonsertin alla.

5 Kaupunkilehti Vartin seuratoiminnan palstalla ilmoitettiin ennen kevät- ja syyskokouksia seuran vuosikokouksen määrittelemällä tavalla. Vuonna 2016 seuralle rakennettiin yhteistyössä ohjaajien ja johtokunnan kanssa viestintälinjaus, joka kattaa viestinnän vastuualueet, kanavat sekä niiden käyttötarkoitukset. Lisäksi vuoden aikana tehtiin töitä seuran ja kansantanssiharrastuksen näkyvyyden lisäämiseksi, ja kannustettiin uusia harrastajia mukaan. Keikkoja tehtiin ympäri Lappeenrantaa ja Suomea koko seuran voimin. Paikalliset päiväkoti- ja kouluvierailut jäivät kuitenkin vuoden aikana vähemmälle. Lappeenrannan alueella seura sai paljon näkyvyyttä muun muassa Kansantanssin riemuvuoden aloittaneella flashmobin, kansallispuvun tuuletuspäivän, Lappeenrannan kaupungin kesäkonserttien ja muiden paikallisten tapahtumien kautta. 4. Kulttuuri- ja harrastustoiminta Rajan Nuorten lapsi-, nuoriso- ja aikuisryhmät osallistuvat aktiivisesti valtakunnallisiin kansantanssiryhmien katselmuksiin. Ryhmien erinomainen menestys osoittaa Rajan Nuorten harrastusryhmien tason olevan valtakunnallisesti korkeatasoista. Vuonna 2016 seuralla oli 10 koulutettua kansantanssiohjaajaa, jotka vastasivat kerhotoiminnan toteuttamisesta. Seurassa toimi myös kansanmusiikkiyhtye KiKi, joka koostuu neljästä seurassa tanssivista musiikillisesti lahjakkaasta nuoresta. KiKi säesti vuoden aikana useita seuran ryhmiä eri esiintymisissä taidolla ja tyylillä. Rajan Nuorten ryhmät tekevät myös paljon yhteistyötä suomalaisten tanssin ammattilaisten kanssa. Vuonna 2016 vierailevia koreografeja ja tanssinopettajia olivat mm. Antti Savilampi, Petri Hoppu, Viljami Pekkala, Timo Saari, Susanna Kivinen, Elssa Antikainen ja Matti Paloniemi. Vuoden 2016 tapahtumista merkittävin oli Tampereella järjestetty järjestetty kansainvälinen kansantanssitapahtuma Pispalan Sottiisi, johon Rajan Nuoret osallistui Pispalan Sottiisiin 65 eri-ikäisen tanssijan voimin. Seuramme ryhmät esiintyivät myös tapahtuman Riemua! - Hyppyä ja hypetystä 150 vuotta! -pääjuhlaspektaakkelissa, jossa lavalle nousi 1000 tanssijaa, 100 soittajaa ja 10 näyttelijää. Rajan Nuorten tanssijat edustivat maakuntateemaisessa pääjuhlassa Etelä-Karjalaa, ja esittivät Tuija-Liisa Leinon ja Henna Liirin tekemän Karjala - Viola Malmi -kokonaisuuden. Lisäksi Kirkei ja K eiku esiintyivät Hesseli Heikki -kokonaisuudessa, ja Keikaus ja Kimara Ilokeräillen -kokonaisuudessa. Karjalan kulttuurirahaston apurahan avulla seura pystyi avustamaan jäseniään muuten erittäin hintavan Tampereen matkan kuluissa merkittävästi, ja pystyi osaltaan mahdollistamaan upean elämyksen mahdollisimman monelle harrastajalle.

6 4.1 Lasten ja nuorten harrastustoiminta Kansantanssitoiminnan tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille monipuolista, tavoitteellista sekä elämyksellistä harrastustoimintaa. Kansantanssitoiminta tarjoaa kaikille harrastajille mahdollisuuden päästä esiintymään ja saada tärkeitä onnistumisen elämyksiä ja esiintymiskokemusta: kokemukset kantavat pitkälle elämässä. Toiminnassa otetaan huomioon eri ryhmien erilaiset tarpeet. Tempoa Tenaviin-ryhmät (0-3 v. lapsi + aikuinen) ja lasten ja nuorten kansantanssikerhot kokoontuvat Lappeen, Lavolan ja Lönnrotin kouluilla, Tirikan päiväkodin salissa ja Lauritsalan työväentalolla. Leirejä ja ylimääräisiä harjoituksia pidettiin Merenlahden kenttäosuuskunnan talolla ja Kotalahden leirikeskuksessa Lemillä. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti kerran viikossa. Lisäksi ryhmille pidetään viikonloppuharjoituksia ja leirejä. Ryhmien viikonloppuharjoituksien ja leirien toteutuksesta vastasi kunkin ryhmän ohjaaja. Lapsiryhmistä Keikaus ja Kimara osallistuivat osallistuivat Suomen Nuorisoseurojen Tanssiralli-katselmukseen Kiteellä hyvällä menestyksellä sijoittuen omissa sarjoissaan hienosti hopeasarjaan. Lisäksi Kimara valittiin esiintymään Pispalan Sottiisin Priimatiima-konserttiin muutamien muiden Tanssiralli-aluekatselmuksissa esiintyneiden ryhmien kanssa. 4.2 Aikuisten harrastustoiminta Aikuisten kansantanssiryhmistä Kirkei ja K eiku kokoontuivat Tirikan päiväkodin salissa kerran viikossa, ja Kirjavat satunnaisesti Lönnrotin koulun salissa ja Merenlahden kenttäosuuskunnan talolla. Seuran aikuisryhmät osallistuivat aktiivisesti paikallisiin ja valtakunnallisiin tanssitapahtumiin ja toimivat seuran edustajina erilaisissa tilaisuuksissa. Vuoden 2016 aikana ryhmien toimintaan kuului vahvasti uusien ohjelmistojen rakentaminen ja useat esiintymiset läpi vuoden Esiintymiset Rajan Nuorten ryhmät esiintyivät vuoden aikana useissa tapahtumissa niin Etelä-Karjalassa kuin Osana Kansantanssin riemuvuotta Rajan Nuoret esiintyi Imatran Seudun Karjalaisten Nuorten ja Nuorisoseura Harmonikan ryhmien kanssa Imatran Karelia-salissa järjestetyssä yhteiskonsertissa. Yleisö pääsi näkemään laajan kattauksen eteläkarjalaista kansantanssi- ja kansanmusiikkiosaamista lapsista aikuisiin.

7 Vuonna 2016 Rajan Nuoret jatkoi onnistunutta kesäkonserttiyhteistyötään Lappeenrannan kaupungin kanssa. Kesäkonserttikauden avajaisissa kesäkuun alussa nähtiin Rajan Nuorten ryhmien esityksiä lapsista aikuisiin. Lappeenrannan kesäteatterille tilatun konserttisarjan taiteellisena johtajana toimi Merja Skyttä, ja sen kautta tavoitettiin viikoittain satoja katsojia. Kimurantti ja Kirjavat järjestivät toukokuussa 2016 Let s go Amerikka -konsertin Taidekoulu Estradilla kerätäkseen varoja heinäkuun USA:n edustusmatkaa varten. Konsertissa nähtiin myös Kimurantin uuden teoksen, Tormentumin (kor. Viljami Pekkala), kantaesitys. Lisäksi seuran ryhmät esiintyivät vuoden aikana useissa yksityistilaisuuksissa. Esiintymiset: Folklandia-risteily, M/S Baltic Queen 5.2. Flashmob, Kauppakeskus Iso-Kristiina Pelimannitanssit, Tirilän työväentalo 6.2. Flashmob, Prisma Imatra Palmusunnuntain esiintyminen, Lemin vanha pappila 3.4. Opinsaunan 60-vuotisjuhla, Lappeenranta 7.5. Tanssiralli, Kitee Rajan Nuorten kevätkonsertti ja 75-vuotisjuhla, Lappeenranta-sali Let s go Amerikka -konsertti, Taidekoulu Estradi 5.6. Kesäkonserttien avajaiset, Lappeenrannan satamatori Pispalan Sottiisi, Tampere Jukolan Viesti, Lappeenranta FOLKMOOT 2016, Waynesville, NC, Yhdysvallat Kivennavan Kihut, Lappeenrannan Lyseon lukio 6.8. Kansallispukujen tuuletuspäivä, Kehruuhuone 7.8. Kansantanssikonsertti, Lappeenrannan kesäteatteri Joutseno-päivän juhla, Joutsenon tori Jänkäsalon sikajuhlat, Taipalsaari Kansantanssikonsertti, Lappeenrannan kesäteatteri Kansantanssikonsertti, Lappeenrannan kesäteatteri Sataman Valot, Lappeenrannan satamatori Kansantanssikonsertti, Lappeenrannan kesäteatteri Korkea-ahon kylämarkkinat, Lappeenranta 7.9. Lukion 1. luokan oppilaiden ryhmäytymispäivä, Lappeenrannan Lyseon lukio Lasten lauantai, Kehruuhuone Kansainvälinen opiskelijailta, Piiluvan leirikeskus

8 Tanssin riemua - konsertti, Mäntyharju Tanssikimara, Lappeenranta Maanpuolustusjuhla, Lappeenranta-sali Tanssin riemua - konsertti, Karelia-sali, Imatra Itsenäisyyspäivän juhla, Rautjärvi, Lemi Rajan Nuorten pikkujoulut, Tirilän työväentalo SPR:n pikkujoulut, Lappeenranta-sali Joulupukin ja Pakkasukon tapaaminen, Nuijamaa ja Lappeenrannan Joulukatu 4.4 Leiri- ja retkitoiminta Leirit ja retket ovat tärkeä osa seuran toimintaa. Vuonna 2016 järjestettiin kymmenen lasten, nuorten ja aikuisten kansantanssileiriä, joissa osassa oli ryhmän ohjaajan lisäksi ammattikoreografi harjoittamassa ryhmää. Lisäksi seura tiedotti kerholaisilleen Saimaan Nuorisoseurojen järjestämistä retkistä ja tapahtumista sekä kannusti jäseniään osallistumaan keskusseuran tapahtumiin. Syksyn toimintakausi avattiin perinteisesti koko seuran yhteisellä leiripäivällä. Leiripäivä järjestettiin teemalla aarteenmetsästys lauantaina Asinsaaren leirikeskuksessa. Seuran ohjaajat valmistelivat ja ohjasivat yhdessä päivän ohjelman, jonka aikana leikittiin, laulettiin ja tanssittiin koko porukalla ja pienryhmissä pääosin ulkona. Lounaalla syötiin maukasta makaronimössöä ja päivän päätteeksi pannukakkua. Leiripäivän yhteydessä järjestettiin myös ensimmäistä kertaa erillisohjelmaa vanhemmille. Seuran leiripäivään osallistui noin 90 henkilöä. Leiriläisten ikähaarukka oli taaperoista viisikymppiseen, mikä todella kertoo Rajan Nuorten toiminnan laajuudesta, yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisestä ikään katsomatta. Tunnelma oli korkealla koko leiripäivän ajan ja järjestelyt sujuivat mallikkaasti. Leiripäivästä annettiin paljon hyvää palautetta, jonka pohjalta ensi vuoden tapahtumaa kehitetään edelleen ja hyödynnetään toimivia ratkaisuja. 4.5 Juhla- ja tapahtumatoiminta Juhlat ja tapahtumat asettavat seuran toiminnalle tavoitteita ja tarjoavat harrastajille mahdollisuuden päästä esiintymään. Seuran järjestämät yhteiset tilaisuudet yhdistävät jäsenistöä ja antavat mahdollisuuden tutustua muiden ryhmien toimintaan. Vuoden 2016 aikana järjestettiin seuraavat tapahtumat: Kansantanssin riemuvuoden avajais-flashmob, Kauppakeskus Iso-Kristiina Tanssin Riemua 75 vuotta - Ns Rajan Nuorten kevätkonsertti, Lappeenranta-sali Yleisöä paikalla noin 300 henkeä. Osana juhlintaa järjestettiin

9 limudisko lapsille Lappeenrannan Lyseon lukion liikuntasalissa konsertin jälkeen. Let s go Amerikka - Kimurantin ja Kirjavien varainkeruukonsertit, Taidekoulu Estradi, Yleisöä paikalla noin 220 henkeä. Seuran leiripäivä, Asinsaaren leirikeskus, Osallistujia yhteensä 90. Seuran pikkujoulut, Tirilän työväentalo, Yleisöä ja osallistujia noin 200 henkeä. Vuoden 2016 aikana osallistuttiin seuraaviin tapahtumiin: Folklandia, M/S Baltic Queen Tanssiralli-katselmus, Kitee Pispalan Sottiisi, Tampere Kansallispuvun tuuletuspäivä, Kehruuhuone, Lappeenranta Dääns, Kaustinen Tanssikimara, Lappeenranta Kansainvälinen toiminta Vuoden 2016 aikana seuran ryhmillä oli yksi ulkomaille suuntautuva edustusmatka. Kimurantti ja Kirjavat matkustivat Yhdysvaltoihin FOLKMOOT tapahtumaan, joka järjestettiin vuorien keskellä Waynesvillessä, North Carolinassa. Kansainvälinen tanssi- ja kulttuurifestivaali oli tunnelmaltaan erittäin lämminhenkinen ja festivaalin ohjelmaan kuului päivittäisiä esiintymisiä Waynesvillessä ja lähialueilla. Festivaalin kulttuurivaihto oli erittäin onnistunutta, ja muita osallistujia saapui mm. Ugandasta, Puolasta, Ranskasta, Meksikosta, Kiinasta, ja Dominikaanisesta Tasavallasta. 6. Tarvikevälitys Seura välitti supikkaita ja avusti esiintymisasujen hankinnassa kierrättämällä ja valmistamalla uusia asuja. Lisäksi ryhmät teettivät omakustanteisesti omia esiintymisasujaan. Käytettyjä supikkaita yritetään saada kiertoon järjestämällä supikaskirpputoreja seuran omissa tilaisuuksissa. Supikkaita välitetään nettisivujen ja ohjaajien kautta. Lisäksi seurassa toimii supikaspankki, jonka avulla pyritään madaltamaan uuden harrastuksen kokeilukynnystä sekä siitä aiheutuvia kustannuksia. Kansantanssia kokeilevat lapset ja aikuiset saavat lainata pankista supikkaita väliaikaisesti pientä korvausta ja panttia vastaan.

10 7. Hallinto ja varasto Seuran toiminnasta vastasi johtokunta, johon kuului puheenjohtaja ja kymmenen jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Johtokunta kokoontui vuoden aikana 11 kertaa. Seuran kevätkokous pidettiin helmikuussa ja syyskokous marraskuussa. Ohjaajapalavereja pidettiin vuoden aikana noin kerran kuussa lukuunottamatta kesää. Ohjaajat osallistuivat aktiivisesti palavereihin, joissa sovittiin kerho- ja seuratoiminnan käytännön asioista ja tapahtumien suunnittelusta. Seuralla oli vuoden aikana vuokrattuna varastotila Lappeenrannassa osoitteessa Ilkankatu 1. III TALOUS Rajan Nuoret sai tuloja jäsen- ja kerhomaksuista sekä tapahtumien lipputuloista ja ryhmien esiintymisistä. Seura sai valtionapua opintokurssitoimintaan SKAF:n opintokeskuksen kautta. Seuran tulot eivät riitä kattamaan kaikkia toiminnasta ja varsinkaan sen kehittämisestä aiheutuvia kuluja. Seura sai yleisavustusta Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimesta sekä apurahoja eri rahastoilta ja säätiöiltä. Apurahojen avulla tuettiin mm. seuran ryhmien matkaa Pispalan Sottiisiin, leiripäivän järjestämistä, kansainvälistä toimintaa ja uuden kansantanssiteoksen valmistumista. IV YHTEISTYÖ JA YHTEYDET Nuorisoseura Rajan Nuoret Ry on Saimaan Nuorisoseurojen jäsen. Vuonna 2016 Maarit Auvinen toimi Saimaan Nuorisoseurat ry:n puheenjohtajana. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston jäsenenä toimi Sonja Airikka ja Maarit Auvinen varajäsenenä. Suomen Nuorisoseurat ry:n hallituksen jäsenenä toimi Merja Skyttä.

Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n

Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 I YLEISTÄ 3 II VARSINAINEN TOIMINTA 4 1. Koulutustoiminta 4 2. Opintotoiminta 4 3. Tiedotustoiminta 5

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena omalla toimialueellaan Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2015

Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2015 Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2015 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2015 I YLEISTÄ 3 II VARSINAINEN TOIMINTA 4 1. Koulutustoiminta 4 2. Opintotoiminta 4 3. Tiedotustoiminta 4 3.1 Sisäinen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala Toimintasuunnitelma 2016 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 2. Järjestötoiminta 3. Viestintä ja vaikuttaminen 4. Hallinto ja talous 5.

Lisätiedot

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry perustettiin vuonna 1970 päämääränään suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Kansantanssin

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2015

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 1 SISÄLTÖ JOHDANTO NUORISOSEURAT 2020 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 1.1. Harrastustoiminta 1.2. Koulutus- ja ohjaajahuolto 1.3.

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna.

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna. Vuosi on kääntynyt kohti loppuaan, on aika rauhoittua viettämään joulua. Takana on jälleen tapahtumarikas vuosi, kiitos siitä kaikille teille, jotka olette olleet mukana toteuttamassa nuorisoseuratoimintaa

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2016 1 Sisältö: Johdanto 1. Kulttuuri-,harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1. Kulttuuri- ja harrastustoiminta 1.2. Koulutus ja ohjaajahuolto 1.3. Tapahtumat

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016 LUONNOS KOMMENTOITAVAKSI 30.9.2015

Toimintasuunnitelma 2016 LUONNOS KOMMENTOITAVAKSI 30.9.2015 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala Toimintasuunnitelma 2016 LUONNOS KOMMENTOITAVAKSI 30.9.2015 Sisältö: Johdanto Aluetoimistojen tehtävänä on toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena Nuorisoseurastrategian

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintakertomus 2015

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 1 SISÄLTÖ JOHDANTO NUORISOSEURAT 2020 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 1.1. Harrastustoiminta 1.2. Koulutus- ja ohjaajahuolto 1.3. Kehittäminen

Lisätiedot

Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry:n tehtävänä on tukea eri tavoin sen jäsenyhdistyksiä

Lisätiedot

Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA

Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2018 31.8.2019 1. YLEISTÄ Nuorisoseura Motora ry:n sääntöjen (2 ) mukaan toiminnan päämääränä on herättää ja pitää vireillä kiinnostusta kansallisen ja erityisesti

Lisätiedot

Lappeenrantaa tapahtumakaupunkina kehittämään TAPAHTUMAKESÄ TAPAHTUMATUOTANTO JA TAPAHTUMAPALVELUT. Jorma Kallio

Lappeenrantaa tapahtumakaupunkina kehittämään TAPAHTUMAKESÄ TAPAHTUMATUOTANTO JA TAPAHTUMAPALVELUT. Jorma Kallio Lappeenrantaa tapahtumakaupunkina kehittämään TAPAHTUMAKESÄ 2016 - TAPAHTUMATUOTANTO JA TAPAHTUMAPALVELUT Jorma Kallio 12.9.2016 KESÄN 2016 TAPAHTUMASALDO OLI LAPPEENRANNASSA VAHVASTI POSITIIVINEN Tapahtumakesän

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Nuorisoseurajärjestön toiminnan painopisteet ja tavoitteet

Nuorisoseurajärjestön toiminnan painopisteet ja tavoitteet Nuorisoseurajärjestön toiminnan painopisteet ja tavoitteet Lapset ja nuoret Nuorisoseuralaisuuden ydin on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Luomme mahdollisuuksia nuorten omalle toiminnalle ja

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 201 Paikallistoimikunta Paikallistoimikunnan kokouksia oli vuonna 201 kaksi: kevätkokous (11.2.) ja syyskokous (13.11.).

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2017

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2017 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2017 1 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia oman alueensa paikallisten nuorisoseurojen tukena Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA

Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2017 31.8.2018 1. YLEISTÄ Nuorisoseura Motora ry:n sääntöjen (2 ) mukaan toiminnan päämääränä on herättää ja pitää vireillä kiinnostusta kansallisen ja erityisesti

Lisätiedot

Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA

Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2019 31.8.2020 1. YLEISTÄ Nuorisoseura Motora ry:n sääntöjen (2 ) mukaan toiminnan päämääränä on herättää ja pitää vireillä kiinnostusta kansallisen ja erityisesti

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

Luova lava lapsille -leirit. Kerhotoiminnan Opas. Suomen Nuorisoseurat ry

Luova lava lapsille -leirit. Kerhotoiminnan Opas. Suomen Nuorisoseurat ry Luova lava lapsille -leirit Kerhotoiminnan Opas Suomen Nuorisoseurat ry Luova lava lapsille kerhotoiminta Nuorisoseuroissa Luova lava -toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa,

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2018 Vahvistettu paikallistoimikunnan syyskokouksessa 2.10.2017 Yleistä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VAPEPA)

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sisällysluettelo 1. Puheenjohtajan katsaus... 3 2. Toimitilat... 4 3. Jäsenistö... 5 4. Valmennus 5 5. Kilpailutoiminta... 5 6. Talkootoiminta... 6 7. Seuran hallinto... 6 8. Seuran

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintakertomus 2017

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintakertomus 2017 Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus 2017 1 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on ollut toimia oman alueensa paikallisten nuorisoseurojen tukena Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

RAMPPI-TEATTERI RY Kangasala. Rampin Pikkuteatterin toimintakertomus 2010. Kun minä tuen Sinua ja Sinä tuet minua, onnistumme yhdessä

RAMPPI-TEATTERI RY Kangasala. Rampin Pikkuteatterin toimintakertomus 2010. Kun minä tuen Sinua ja Sinä tuet minua, onnistumme yhdessä RAMPPI-TEATTERI RY Kangasala Rampin Pikkuteatterin toimintakertomus 2010 Kun minä tuen Sinua ja Sinä tuet minua, onnistumme yhdessä 1 Rampin Pikkuteatteri: toimintakertomus vuodelta 2010 1. Pikkuteatterin

Lisätiedot

Kesäkonsertit Summer concerts

Kesäkonsertit Summer concerts Kesäkonsertit Summer concerts Lappeenrannan kesä soi, tanssii ja elää satamatorilla, Marian aukiolla, Joutsenon torilla, pusupuistossa, linnoituksen kesäteatterilla ja radiotalon nurmikolla. Esiintyjinä

Lisätiedot

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Sykkeen viestintäsuunnitelma vastaa kysymyksiin: miksi viestitään, mitä ja miten viestitään, kuka viestii ja kenelle, milloin ja missä. Suunnitelma laaditaan

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus 2018

Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus 2018 Saimaan Nuorisoseurat Toimintakertomus 2018 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on ollut toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena omalla toimialueellaan Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä

Lisätiedot

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Organisaation uudistaminen 2011-2012 Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Nykyinen organisaatio Palvelut ja osaaminen Piirijärjestö esim. Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto ry Nuorisoseura

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Stadin Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Johdanto Stadin Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia alueen nuorisoseurojen lähitukena, viestinviejänä liiton ja paikallistason välillä, nuorisoseuralaisuuden

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa

Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa Syyskausi 2014 alkaa olla lopuillaan, on aika kiittää kaikkia seuratoimijoita kuluneesta vuodesta! Olemme saaneet seurata sykähdyttäviä esityksiä erilaisilla

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA 2017 1. Visio Lakeudenportin Ratsastajat ryn visiona on tarjota koko perheelle mahdollisuus harrastaa hevosten parissa. Tarkoituksena on

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

KUOREVEDEN NUORISOSEURA NYSÄ ry

KUOREVEDEN NUORISOSEURA NYSÄ ry KUOREVEDEN NUORISOSEURA NYSÄ ry TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2016 Kuoreveden Nuorisoseura Nysä tunnetaan toiminnastaan. Monimuotoisesta kulttuuri-, harrastus-, ja nuorisotoiminnasta. Ensi vuoden toiminta

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty :n syyskokouksessa 25.11.2016 Sivu 2 / 10 Sisällysluettelo Järjestötoiminta... 3 Edunvalvonta...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019

Toimintasuunnitelma 2019 Stadin Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2019 Johdanto Stadin Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia alueen nuorisoseurojen lähitukena, viestinviejänä liiton ja paikallistason välillä, nuorisoseuralaisuuden

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

Luova lava lapsille-leirit. Järjestäjän opas. Suomen Nuorisoseurat ry

Luova lava lapsille-leirit. Järjestäjän opas. Suomen Nuorisoseurat ry Luova lava lapsille-leirit Järjestäjän opas Suomen Nuorisoseurat ry Sisällys Nuorisoseuratoiminta... 3 Luova lava lapsille -päiväleirit... 4 Hetki Taiteilijana-esitykset... 5 Leirien ohjaajat... 6 Leirien

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017 Turun Cheerleadingseura Smash ry SISÄLLYS 1 VIESTINNÄN TAVOITTEET JA KOHDERYHMÄT... 3 2 VIESTINNÄN VÄLINEET JA TYÖKALUT... 4 2.1 Sähköposti... 4 2.2 Seuran Facebook-ryhmä... 4

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 SISÄLLYS yhteiskuntavaikuttaminen ja yhteistyö koulutustoiminta tiedotustoiminta jäsenpalvelutoiminta vapaa-aika ja harrastustoiminta tapahtumat hallitustoiminta huomionosoitukset

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET

SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET SEURATOIMINNAN VASTUUALUEET Seurojen johtokuntien sääntömääräiset ja vapaaehtoiset tehtävät sekä vastuualueet, joiden avulla seurat voivat edistää toimintaansa YHDESSÄ ENEMMÄN Uuden toimintakauden alussa

Lisätiedot

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell.

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell. Porin Taitoluistelu ry VUOSIKERTOMUS sivu 1 VUOSIKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 Porin Taitoluistelu ry:n virallinen rekisteröintipäivä on 1.4.2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä taitoluistelun

Lisätiedot

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016 Toimintakertomus 2016 Naivistien Ystävät ry Puh. 050 3132207 (pj.) c/o Naivistit Iittalassa Hollajantie 2 14500 Iittala www.naivistienystavat.fi naivistienystavat@gmail.com rek 14.5.2012. No: 207.968.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Kuva: Juho Aropaasi. Sataman valot. la klo 16 23

Kuva: Juho Aropaasi. Sataman valot. la klo 16 23 Kuva: Juho Aropaasi Sataman valot la 25.8. klo 16 23 Tapahtuma-alue 1 22 8 7 3 6 5 3 4 1 Toritasanne: info, toimijoiden esittelypisteet 2 Päälava: tanssia, kuoro-, puhallin- ja bändimusiikkia 3 Väriympyrä:

Lisätiedot

Tavoitteiden toteutuminen

Tavoitteiden toteutuminen VUOSIKERTOMUS 2013 Tavoitteiden toteutuminen Kaikki jäseneksi pyrkivät on voitu ottaa vastaan. Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 305, joista uusia jäseniä oli 18. Siirtymätyöpaikkoja oli vuoden vaihteessa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 1. Hallitus ja toimihenkilöt Airtime ry:n johtokunnan puheenjohtajana on toiminut Hannes Björninen, sihteerinä ja varapuheenjohtajana Jukka Mäennenä ja rahastonhoitajana Vesa Ulvila.

Lisätiedot

Ideapysäkit ideoita, keskustelua, suunnittelua (4 x 30 min)

Ideapysäkit ideoita, keskustelua, suunnittelua (4 x 30 min) 8.30 AAMUKAHVIT (SALI) 9.00 Johdatus päivän ohjelmaan Lasse Heiskanen, lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, EKLU ry 9. Kouluyhteisö liikunnallisuuden turvaajana Minna Paajanen, pääsihteeri, Valtion liikuntaneuvosto

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen poistua musiikilla? Tarvitaanko useampi lopetus?

Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen poistua musiikilla? Tarvitaanko useampi lopetus? KARJALAINEN NUORISOLIITTO KANSANTANSSILUOKITTELU 2013 TULOKSET YLEISARVIOT VUNUKAT JA NUORET Yleispalaute - pienistä - 14 vuotiaisiin Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY.

LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2014 LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. Toimintasuunnitelma vuodelle 2014. YLEISTÄ Vuosi 2014 on yhdistyksen 58. toimintavuosi. Jatketaan omalla valitulla

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013

Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Hallitus Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Toimintakertomus

Toimintakertomus TOIMINTAKERTOMUS Suomen Jet Sport Liitto ry Pajukuja 4, 29100 Luvia www.sjsl.fi Toimintakertomus 1.10.2017 30.09.2018 YLEISTÄ Suomen Jet Sport Liitto ry:n virallinen rekisteröintipäivämäärä on 07.10.1987.

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Etelä-Karjalan liikkuva koulu kunta/hankekoordinaattorien verkostotapaaminen

Etelä-Karjalan liikkuva koulu kunta/hankekoordinaattorien verkostotapaaminen Ennakkotehtävät olivat - pohdit omia odotuksiasi/tavoitteittasi koordinaattoriverkoston toiminnalle - tutustut oman kuntasi/hankkeesi koulujen nykytilan arviointi yhteenvetoon - pohdi kuntasi/koulujesi

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

Toimintakertomus 2018

Toimintakertomus 2018 1 Korson Eläkeläiset ry Toimintakertomus 2018 Yleistä: Viikkokerho ja kuoro kokoontuvat Korson seurakuntakeskuksessa, kirkkosali 2 ssa Tiistaisin. Kuoro harjoittelee ensin 12-14 ja viikkokerho sitten 14-16.

Lisätiedot

LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2012

LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2012 LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2012 Lasten Tampere ry Vuosikertomus 2012 Sisältö 1. Yleistä 2. Toiminta 2.1. Hyvät tavat kampanja 2.2. Lasten konsertti 2.3. Vuoden veturi 2.4. LOP tapahtuma 2.5. Yhteistyö

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Huhtikuu

Tähtiseurakahvit. Huhtikuu Tähtiseurakahvit Huhtikuu Seuratoiminnan malli 2.0 ja laatutekijät Kolmen kehän malli I urheilutoiminta II seuran toiminnan organisointi III seuran ulkoinen toiminta 23.4.2018 3 Miksi muutos? Halutaan

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

Vuosittain tehdään useita matkoja ja retkiä. Tässä kuvassa ollaan Naantalin Kultarannassa.

Vuosittain tehdään useita matkoja ja retkiä. Tässä kuvassa ollaan Naantalin Kultarannassa. Vuosittain tehdään useita matkoja ja retkiä. Tässä kuvassa ollaan Naantalin Kultarannassa. Jyväskylän Eläkkeensaajat ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 LUONNOS JYVÄSKYLÄN ELÄKKEENSAAJAT RY:N TOIMINTASUUNNITELMAKSI

Lisätiedot

Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015

Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015 Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015 Syksy aloitettiin mukavasti yöleirikoululla Ruunassa Raunin majalla. Yön vietto oli palkka yrittäjä Rauni Hietaselle keväällä tehdystä ikkunanpesusta Raunilla

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015

SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015 SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015 Vaikka ilma on kolea, kesä on saapunut! Lappeenrannassa kesäkuun alussa järjestetyt Lasten Kalenat on saatu onnellisesti ohi. Suuri kiitos kaikille Lasten Kalenoiden talkoolaisille,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Tavoitteet Laadukkaat nuorisopalvelut Kriittiset menestystekijät kerhotoiminnan ylläpitäminen Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Toteuma 1.1. 31.12. 2015 Sählykerhoja sekä Tyttöjen Tippala-tyttökerho

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Terveyttä edistävä Vapaaehtoistyötä arvostava TNV:n arvot ja visio Ihmisläheinen ja positiivinen Luotettava ja osaava VANTAAN KAUPUNKI/ LIIKUNTAPALVELUT JÄSENET OHJAAJAT Valo,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

KAUDEN TAPAHTUMIA Ohjaajat ilmoittavat pienemmät ryhmäkohtaiset esiintymiset, leirit yms. erikseen.

KAUDEN TAPAHTUMIA Ohjaajat ilmoittavat pienemmät ryhmäkohtaiset esiintymiset, leirit yms. erikseen. Motoran lukuvuositiedote 2018-2019 KAUDEN 2018-2019 TAPAHTUMIA Ohjaajat ilmoittavat pienemmät ryhmäkohtaiset esiintymiset, leirit yms. erikseen. 27.8. Syyslukukausi alkaa 28.-30.9. Nuorisoseura-kokous

Lisätiedot

MA 14.11. 10, 11 ja 12 10.00-12.00 12.00-15.00 12.00 OHJELMA Torsti kuutin sukellusseikkailut Saimaalla ja Jäätä rakastavat MLL:n Perhekahvila Saimaanharjun pleikkari-avoimet ovet Savitaipaleen lukion

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma Finland 2012 Finland Toimintasuunnitelma 2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.1 Yhdistyksen tarkoitus... 3 1.2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (7) Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toiminnan painopisteet ovat nuoret +15 nuorten yrittäjyyden tukeminen ja heidän keskinäinen verkottuminen nuorten työllistäminen yhdistyksen

Lisätiedot

NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA

NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA NUORISOSEURATOIMINNAN PÄÄPERIAATTEET VUOSINA 2019 2021 Hyväksytty Joensuun Nuorisoseurakokouksessa 29. 30.9.2018 Kuvaajatiedot Etu-ja takakannen kuvat, sivu 5: Jussi Kaijankangas Sivut 2 4, sivut 6 7:

Lisätiedot

Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2015 31.8.2016

Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2015 31.8.2016 Nuorisoseura Motora ry TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2015 31.8.2016 1. YLEISTÄ Nuorisoseura Motora ry:n sääntöjen (2 ) mukaan toiminnan päämääränä on herättää ja pitää vireillä kiinnostusta kansallisen ja erityisesti

Lisätiedot