Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri"

Transkriptio

1 MUISTIO Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri Projektiryhmän kokous 1/2016 Aika: klo 9-11 Paikka: Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone Läsnä: Kaisu-Leena Raikisto, pj. johtava sosiaalityöntekijä, SATSHP Eija Elo, Satakunnan Syöpäyhdistys Raija Kiviniitty, sairaalapastori, SATSHP Henna Kyhä, projektipäällikkö, SATSHP Tarja Elo, sairaanhoitaja, psykiatria, SATSHP Kati Jakonen, osastonhoitaja, SATHP (Tuula Huumosen tilalla) Virpi Valiola, projektisuunnittelija Maiju Salonen, projektisuunnittelija Poissa: Tuula Huumonen, onkologian ylihoitaja, SATSHP Tanja Salonen, kokemusasiantuntija Sirkku Tyni, johtava psykologi, aikuispsykiatria, SATSHP Ritva Välimäki, varhaiskasvatuspäällikkö, Porin kaupunki Minna Multisilta, osastonhoitaja, terveyden edistämisen yhdyshenkilö, KSTHKY Paula Ranne, ylihoitaja, psykiatria, SATSHP Piia Astila, asiakaspalvelupäällikkö, SATSHP

2 2(7) ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtajana toimi Kaisu-Leena Raikisto, joka avasi kokouksen ja totesi läsnäolijat. 2. Edellisen kokouksen muistio Puheenjohtaja luki edellisen kokousmuistion. Kenelläkään ei ollut huomauttamista edelliseen muistioon. 3. Kevään toimintasuunnitelma Maiju esitteli toimintasuunnitelmaa videotykiltä. Osallistujat ovat saaneet etukäteen toimintasuunnitelman, juurrutussuunnitelmat. Käytiin läpi toimintasuunnitelman kautta tavoitteiden mukaisesti ja toimenpiteisiin liittyvät juurrutussuunnitelmat. Kehittämisosion juurruttamissuunnitelma on nähtävillä myös hankkeen sivuilla. Projektipäällikkö toimittaa toimintasuunnitelman Pois syrjästä hankkeen ohjausryhmälle. LP-koulutukset Lapset puheeksi koulutukset järjestetään tammi-huhtikuun aikana sairaanhoitopiirissä. Koulutusryhmiä on neljä: joista kaksi lasten ja naistentalon henkilökunnalle, yksi kirurgian ja neurologian henkilökunnalle sekä yksi kaikille avoin. Ilmoittautumiset tapahtuvat koulutuspalveluiden kautta. Kaikkiin ryhmiin on ilmoittautuneita, neurologialta ei ole yhtään. Kunnista on tullut toivetta, että sairaanhoitopiiri olisi osaltaan alueellisessa koulutusvastuussa Lapset puheeksi koulutusten järjestämisessä ja kouluttajaverkoston koordinoinnissa jatkossa. Myös sairaanhoitopiirin sisäiset LP - koulutukset pitäisi miettiä jo nyt, miten ne jatkossa toteutetaan.

3 3(7) 4. Juurrutussuunnitelmat Lapset puheeksi työ Työn juurruttamisen kannalta LP -työryhmä on olennainen osa juurrutusta. Lapset puheeksi työn ja työryhmän koordinoinnista on aloitettu jo keskustelua. Tavoitteena on, että työryhmän vetovastuu siirtyy kevään aikana pois hankkeelta. Työryhmää täydennetään kevään aikana lasten ja naistentalon henkilökunnalla. LP-mallin käyttöön pitäisi olla tulossa mukaan neurologian vastuualue, kirurgian osasto 3 ja lasten ja naistentalo. Myös psykiatria on mukana, mutta hieman eri toimintamallilla. Todettiin, että Lapset puheeksi toiminnan juurruttaminen pitäisi viedä ohjausryhmään, ja miettiä mitä tämän kanssa tehdään. Seuraava ohry on huhtikuussa. Lapsikeskeisen työn ylläpitämiseksi tarvitaan työryhmä, joka koordinoi LPkouluttajaverkostoa, tekee yhteistyötä valtakunnallisen LP-kouluttajaverkoston kanssa ja sopii Lapset puheeksi koulutusten alueellisista järjestämisestä sekä suunnittelee sisäisiä LPkoulutuksia. Työryhmä olisi kokonaisuudessaan vastuussa LP-toiminnasta. Pohdittiin, pitäisikö sen olla psykiatrian ja somatiikan yhteinen? Työryhmässä voisi tapahtua oppimista ja se voisi täydentää toinen toisiansa. Toisaalta, organisaatiossa on yksi toimialue, joka tukee tätä ajatusta yhteisestä ryhmästä. Psykiatrialla ja somatiikalla on myös yhteisiä potilaita. Psykiatrialla on olemassa lasten vastuuhenkilöiden verkosto. Miten yhdistää psykiatrian ja somatiikan väen LP-koulutuksen? Jonkun pitäisi koordinoida työryhmää/työryhmiä. Lasten huomioiminen on yksi teema psykiatrian tutkimus- ja kehittämisryhmän toiminnassa ja henkilökunnan perehdyttämisohjelmassa. Millainen on somatiikalla, onko siellä oma ohjelmansa? Henkassa (shp:n intranet) on sairaanhoitopiirin on uusi perehdyttämisohjelma ja avuksi on linkkejä, mutta ei ole tietoa, kuinka laajasti sitä käytetään. Lasten huomioimisesta olisi hyvä laittaa tietoa ja linkkejä Henkan sivuille. Asiasta voisi olla yhteydessä yh Katriina Peltomaahan. On myös mietittävä, miten se sopii näiden yksiköiden kanssa jotka tulee tähän mukaan. Ainakin eri osastojen sähköisiin kansioihin kannattaa laittaa LP- materiaalia, josta Hakasen Katin kanssa olisi hyvä keskustella asiasta.

4 4(7) Tulevaisuudessa Lapset puheeksi koulutukset jätetään koulutuspalveluiden järjestämiseksi. Pitäisi selvittää, kuinka monta henkilöä vuodessa pitäisi kouluttaa. Kysytään asiaa yksiköistä ja pyydetään osastohoitajilta arvioita sähköpostitse. Sitä kautta saadaan työmääräkin arvioitu. Pohjois-Pohjanmaan shp:ssä koordinoidaan LP-toimintaa. Kysytään Jaana Jokiselta miten on järjestetty alueellinen täydennyskoulutus ja miten se täydentää kuntien kouluttajien työtä. Lapset puheeksi - kouluttajilla on oma verkosto Satakunnassa sekä valtakunnallinen kouluttajaverkosto. Todettiin, että sairaanhoitopiirillä on alueellinen koulutusvastuu aina ollut. Jos kumppanuusneuvotteluissa tulisi esiin koulutusvastuu Lapset puheeksi koulutuksista, voitaisiin saada koulutusresurssia. LP-kouluttajaverkostojen tulisi käydä vuoropuhelua LPtyöryhmän kanssa ja jonkun pitäisi koordinoida toimintaa. Lapset puheeksi menetelmä on nostettu pinnalle myös sosiaali- ja terveysministeriön raportissa, johon on koottu hyviä käytäntöjä ja näyttöön perustuvia menetelmiä palveluiden tueksi. Myös STM:n Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE tukee LP-työtä ja on vahva viesti ministeriölle kuntiin. Muutosohjelmaan satsataan 40 miljoonaa euroa hankerahaa. Keväällä alkaa haku. Hyvin paljon samoja asioita kuin tässäkin hankkeessa, mutta perhekeskusmallien rakentaminen, työkalupakkien kokoaminen ja menetelmien käyttöönotto ovat ohjelmassa keskeisiä; isot kokonaisuudet ja laaja ohjelma. Keskusteltiin Lapset puheeksi - neuvonpitojen mallien luomisesta. Onko mahdollista saada erikoissairaanhoidossa mallia kuvattua? Toimiiko eri tavalla eri yksiköissä? Neuvonpidon mallia pitää miettiä. Euran kunnan kanssa tehty yhteistyötä asiassa. Eura on virallinen yhteistyökumppani Lapset puheeksi menetelmän käyttöön otossa. Toistaiseksi sairaalassa ei ole pidetty yhtään neuvonpitoa. Tämä voisi toteutua myös kunnassa, siellä missä arki toteutuu. Keskusteltiin LP-menetelmän juurruttamisesta kunnissa Maijun esittelemän juurrutussuunnitelman pohjalta. Erikseen LP-johtoryhmiä ei perusteta vaan toiminnan monitorointi pitää saada olemassa olevien rakenteiden sisälle. Ulvilassa LP menee KOLA-hankkeen sisällä.

5 5(7) Pohdittiin, pitäisikö päättäjille vielä järjestää tilaisuus, jossa voitaisiin levittää sabluunaa niihin kuntiin joissa sitä ei vielä ole. Syksyllä on suunnitteilla seminaari, jonne Mika Niemelää mahdollisesti pyydetään puhumaan. Sinne voisi miettiä STM:n edustajaa puhumaan. Koko hankkeen seminaari on elo-syyskuun vaihteessa, kokonaisuus on tärkeää miettiä, ettei tule päällekkäisyyksiä. Touko-kesäkuussa tulisi olla jo selvillä miten toimintamallit jatkuu. Niitä voisi esitellä juurrutusseminaarissa esim. päivähoidosta kokemuksia Eurasta/Huittisista. Tärkeää olisi että esimerkkejä olisi muualtakin kuin Porista. Erikoissairaanhoidon näkökulmaa voisi tuoda Raumalta aikuispsykiatrialta. PoSan olisi tärkeää saada mukaan osallistumaan seminaariin, koska sinne LP ei ole levinnyt. Todettiin, että kunnissa LP -koulutukset jatkuvat; Ulvilassa, Porissa ja muualla. Porin päihdepalveluihin oltu yhteydessä, sieltä ei ollut tarvetta osallistua LP- koulutuksiin. Satakummi Satakummi toiminnassa on paljon tehty toimenpiteitä. Satakummi-työryhmään kuuluu järjestöjen ja korkeakoulujen edustajia. Kuntaedustajana on Petteri Saarni Porin perusturvasta. Kummit on rajattu sote-alan korkeakouluopiskelijoihin. Kevään aikana saadaan SAMKista todennäköisesti 5 uutta kummia, jotka MLL on luvannut kouluttaa. Tehdään kummitoiminnasta vuosikello, joka helpottaa osastoja ja tahoja, joista perheitä tulee. Satakummissa on myös ryhmämuotoista kummitoimintaa, jota toteuttavat arki ja sosiaalinen hyvinvointi-jaksolta joukko opiskelijoita. Ryhmätoimintaan voi ohjata potilaiden lapsia myöhemmin sitten kun toiminta käynnistyy vakituisesti. Tällä hetkellä toimintaa pilotoidaan perheillä, jotka tulevat perusturvan kautta.

6 6(7) Todettiin, että tälläista toimintaa tarvitsee juuri ne lapset, joiden sisarukset ovat TYKSissä tai jossain muualla hoidossa. Kunnissa pitäisi oikeasti ymmärtää yhteistyö kotona olevien lapsiomaisten kohdalla. Satakummi toiminnan juurruttamisesta ja kummitoiminnan koordinoinnista käydään keskusteluja Satakunnan yhteisökeskuksen kanssa. Tarkoituksena on nimellisesti olla hakemassa rahoitusta yhdessä järjestöjen ja yhteisökeskuksen kanssa kummitoiminnan koordinaatioon. Asia on tarkistettu sairaanhoitopiiristä. 5. Vertaisarviointi Henna kertoi hankkeessa toteutettavasta vertaisarvioinnista. Se on yksi tapa arvioida hanketta. Vuosi sitten ollut ensimmäinen ja nyt on toinen. Projektiryhmästä mukana vertaisarvioinnissa oli mukana projektiryhmästä Piia Astila ja Raija Kiviniitty sekä Pikassos. Vertaisarvioinnista saadaan loppuraportti, joka annetaan myös projektiryhmälle tiedoksi. 6. Muut asiat: Hankkeen ulkoinen arviointi tehdään toukokuussa. Arvioinnin toteuttaa Bureau Veritas. Palvelun tuottaja laatii seuraavaksi arviointisuunnitelman, josta tarkemmin selviää, miten ulkoinen arviointi käytännössä tullaan toteuttamaan. 7. Seuraava kokous Seuraava projektiryhmän kokous on klo 9-11, paikka B1 koulutusluokka

7 7(7) Sovittiin: Materiaalia ja linkkejä lasten huomioimisesta Henkan perehdyttämisohjelmaan ja mahdollisesti eri osastojen sähköisiin kansioihin. Maiju ja Virpi hoitaa. Sairaanhoitopiirin sisäiset LP koulutusten tarve jatkossa/vuosi. Kysytään asiaa yksiköistä ja pyydetään osastonhoitajilta arvio. Maiju ja Virpi hoitaa. Ohryn kanta Lapset puheeksi toiminnan juurruttamiseen. Kaisu ja Henna hoitaa. Jaana Jokiselta tiedustellaan, miten on järjestetty alueellinen täydennyskoulutus ja miten se täydentää kuntien kouluttajien työtä. Maiju ja Virpi hoitaa. Lapset puheeksi - neuvonpitojen mallintaminen sairaanhoitopiirissä, Maiju ja Virpi hoitaa. Muistion kirjoitti Virpi Valiola Liitteet: Juurrutussuunnitelmat, kevään 2016 toimintasuunnitelma

Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri

Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri MUISTIO 28.6.2016 Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri Projektiryhmän kokous 2/2016 Aika: 1.4. klo 9-11 Paikka: Satakunnan keskussairaala,

Lisätiedot

MUISTIO 25.6.2015. Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri

MUISTIO 25.6.2015. Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri MUISTIO 25.6.2015 Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri Projektiryhmän kokous 4/2015 Aika: 5.6. klo 9-11 Paikka: Satakunnan keskussairaala,

Lisätiedot

Pois syrjästä -hanke

Pois syrjästä -hanke Pois syrjästä -hanke Lasten ja nuorten syrjäytymisen ja ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen 1.1.2014 31.10.2016 Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Satakummi avausseminaari 24.9.2015, Martintalo

Lisätiedot

Pois syrjästä -hankkeen kehittämispäivä

Pois syrjästä -hankkeen kehittämispäivä PÖYTÄKIRJA 6/2015 10.6.2015 Pois syrjästä -hankkeen kehittämispäivä Paikka: Tiinan mökki, Os. Kesätie 19, 29200 Luvia Aika: keskiviikko 10.6.2015 klo 9.00 15.00 Osallistujat: Maiju Salonen, Satakunnan

Lisätiedot

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Satakunnassa

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Satakunnassa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Satakunnassa SATULA-hanke Pomarkku 4.12.2017 Tiina Tenho ja Mirja Isoviita Mikä on lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma? Kärkihanke, jonka vastuuministeriöinä

Lisätiedot

SATAKUMMI - Satakunnan lapsiomaisten kummitoiminnan yhteistyöryhmä

SATAKUMMI - Satakunnan lapsiomaisten kummitoiminnan yhteistyöryhmä SATAKUMMI - Satakunnan lapsiomaisten kummitoiminnan yhteistyöryhmä Toimijat Satakunnan Syöpäyhdistys MLL, Satakunnan piiri FinFami Satakunta ry Satakunnan sairaanhoitopiiri Porin seurakuntayhtymä Satakunnan

Lisätiedot

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA SYKSY 2014

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA SYKSY 2014 ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA SYKSY 2014 Valmiina olevat koulutusohjelmat ilmoittautumisohjeineen löytyvät www.satshp.fi Tietopankki/Koulutus ja opetus Koulutuksiin ilmoittautuminen: Satakunnan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (10) Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Aika 3.5.2016 kello 18:00 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali, Hallituskatu 12 Läsnäolijat

Lisätiedot

Muutos nyt. Lapset puheeksi- työ Pohjois-Pohjanmaalla. Lapset puheeksi, Verkostot suojaksi seminaari 18.9.2014 Diakonialaitos Martintalo

Muutos nyt. Lapset puheeksi- työ Pohjois-Pohjanmaalla. Lapset puheeksi, Verkostot suojaksi seminaari 18.9.2014 Diakonialaitos Martintalo Muutos nyt. Lapset puheeksi- työ Pohjois-Pohjanmaalla Lapset puheeksi, Verkostot suojaksi seminaari 18.9.2014 Diakonialaitos Martintalo Pohjois- Pohjanmaa Väkiluku 404 000 1. Alavieska 2. Haapajärven kaupunki

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

LAPSET PUHEEKSI TOIMINTAMALLI / YHDEN PUHELUN PERIAATE KESKI-POHJANMAALLA

LAPSET PUHEEKSI TOIMINTAMALLI / YHDEN PUHELUN PERIAATE KESKI-POHJANMAALLA LAPSET PUHEEKSI TOIMINTAMALLI / YHDEN PUHELUN PERIAATE KESKI-POHJANMAALLA Lapset puheeksi keskustelusta neuvonpitoon Lapset puheeksi keskustelu tarjotaan koulutuksen käyneen ammattilaisen pitämänä joko

Lisätiedot

LAPE-muutosohjelman yhteys VIP-verkostoon

LAPE-muutosohjelman yhteys VIP-verkostoon LAPE-muutosohjelman yhteys on VIP Vaativan erityisen tuen ohjaus-ja palveluverkostojen alueellinen kick off 29.5.2018 Valteri Tervaväylä, Lohipadon yksikkö Jaana Jokinen Erityisasiantuntija LAPE- Toimiva

Lisätiedot

Pirkanmaan Lapen eteneminen. Ohjausryhmän kokous

Pirkanmaan Lapen eteneminen. Ohjausryhmän kokous Pirkanmaan Lapen eteneminen Ohjausryhmän kokous 3.4.2017 1 18.5.2017 Hankkeen etenemisen tilanne Täydennetty ja saatuun valtionavustukseen sopeutettu hankehakemus toimitettu Sosiaali- ja terveysministeriöön

Lisätiedot

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2016

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2016 ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2016 Valmiina olevat koulutusohjelmat ilmoittautumisohjeineen löytyvät www.satshp.fi Ammattilaisille/Täydennyskoulutus/Koulutuskalenteri Koulutuksiin ilmoittautuminen:

Lisätiedot

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA Valmiina olevat koulutusohjelmat ilmoittautumisohjeineen löytyvät www.satshp.fi Ammattilaisille/Täydennyskoulutus/Koulutuskalenteri Koulutuksiin ilmoittautuminen: Satasairaalan,

Lisätiedot

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen. Vasama esitteli päivän agendan ja toivotti osallistujat tervetulleiksi.

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen. Vasama esitteli päivän agendan ja toivotti osallistujat tervetulleiksi. MUISTIO 1 (3) 26.2.2014 KUNTAINFO Aika 26.2.2014 klo 13.00-15.15 Paikka Osallistujat Satakunnan keskussairaalan auditorio liite 1. Tilaisuuden avaus Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Vasama avasi kokouksen.

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan kaupunki

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yksikkö Satakunnan sairaanhoitopiirissä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä

Perusterveydenhuollon yksikkö Satakunnan sairaanhoitopiirissä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä Perusterveydenhuollon yksikkö Satakunnan sairaanhoitopiirissä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä Pirjo Immonen-Räihä Perusterveydenhuollon yksikön johtaja, VSSHP, SATSHP Geriatrian erikoislääkäri,

Lisätiedot

LAPSI- JA PERHEPALVELUT KOHTI MAAKUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUUTA

LAPSI- JA PERHEPALVELUT KOHTI MAAKUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUUTA LAPSI- JA PERHEPALVELUT KOHTI MAAKUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUUTA Ehdotus teemaryhmän ja tämän alaryhmien, maakunnan LAPE-ryhmän ja Pirkanmaan LAPE-hanke Pippurin työskentelylle 9/2017-> 6.9.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4. Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.2018 Satakunnan maakuntauudistuksen tarkennettu toimintasuunnitelma ajalle

Lisätiedot

LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013

LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013 LÄNSI-LAPIN ALUETYÖRYHMÄN KOKOUS 1/2013 Aika: Perjantai 30.8.2013 klo 10.00 11.30 Paikka: Tornion kaupunki, sosiaalitoimiston neuvotteluhuone Osallistujat: Pia Rantaiso sosiaaliohjaaja Tornion kaupunki/sosiaalitoimi,

Lisätiedot

Muistio 1(5) Paikalla mahdollisesti myös median edustajia. Päätös Johtajaylilääkäri Seppo Ranta avasi kokouksen 16.05

Muistio 1(5) Paikalla mahdollisesti myös median edustajia. Päätös Johtajaylilääkäri Seppo Ranta avasi kokouksen 16.05 Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 17.12.2015 kello 16.00 - Paikka Osallistujat Iso kabinetti C-rakennus CP031 (ruokasalin käytävä). Esteetön sisäänkäynti (myös hissi) C-rakennuksen keskivaiheilta

Lisätiedot

Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone

Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone LEANISTA KÄYTÄNTÖÖN -HANKKEN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika Keskiviikko 4.1.2017 klo 9.00 10.30 Paikka Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone Jäsenet Haavisto Ermo, puheenjohtaja Hakanen Katriina Vaula

Lisätiedot

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä)

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 25.2.2016 kello 16.00 18.00 Paikka Osallistujat Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Seppo Ranta, asiakasraadin puheenjohtaja, johtajaylilääkäri

Lisätiedot

Lape-hankkeen tulokset

Lape-hankkeen tulokset Lape-hankkeen tulokset P-K LAPE Pohjois-Karjala Valtakunnallinen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE 1 Hankkeen perustiedot P-K LAPE Hankeaika: 1.3.2017-31.12.2018 Kärkihanke: Lapsi- ja perhepalveluiden

Lisätiedot

Kevään 2016 toimintasuunnitelma

Kevään 2016 toimintasuunnitelma POIS SYRJÄSTÄ Kevään 2016 toimintasuunnitelma Kehittämisosion nimi: VERKOSTOMAISEN YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN 1) Mitä kehittämisosiossa on saatava aikaan kevään 2016 aikana? Tavoite 1: 1. Verkostomaisen yhteistyön

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016 Aika 12.9.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Harjavalta-sali, Myllykatu 3 A, Harjavalta Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan

Lisätiedot

Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori

Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori MUISTIO 1 (3) KUNNALLISJOHTAJIEN KOKOUS Aika: tiistai klo 10.00 12.06 Paikka Osallistujat Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori liite Kaikkien esiintyjien esitykset

Lisätiedot

HUITTISTEN PILOTIN LOPPURAPORTTI 1.10.2012 30.9.2013. LÄNSI 2013 Länsi-Suomen päihde- ja mielenterveystyön jatko- ja juurruttamishanke

HUITTISTEN PILOTIN LOPPURAPORTTI 1.10.2012 30.9.2013. LÄNSI 2013 Länsi-Suomen päihde- ja mielenterveystyön jatko- ja juurruttamishanke HUITTISTEN PILOTIN LOPPURAPORTTI 1.10.2012 30.9.2013 LÄNSI 2013 Länsi-Suomen päihde- ja mielenterveystyön jatko- ja juurruttamishanke Tarja Horn Marjo Virtanen 29.10.2013 Sisällysluettelo Johdanto... 3

Lisätiedot

Pois syrjästä hankkeen kehittämispäivä

Pois syrjästä hankkeen kehittämispäivä MUISTIO 9/2015 7.12.2015 Pois syrjästä hankkeen kehittämispäivä Aika: 24.11.2015 klo: 9.00-15.00 Paikka: Säkylä kunnanvirasto, os. Rantatie 268, 27800 Säkylä Osallistujat Anu-Elina Halonen, Satakunnan

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Aika 19.4.2016 kello 18:00-19:53 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ

LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ HYVINVOINTIJOHTAMISELLA ONNISTUMISEN POLUILLE JA HYVÄÄN ARKEEN LAPISSA KOULUTUS 2.4.2014 Sinikka Suorsa Vs.suunnittelija

Lisätiedot

Lapset puheeksi - menetelmä. Pirkanmaan LAPE-hankkeen aikaiset tuotokset, tulokset ja juurruttamissuunnitelma Maakunnan LAPE-ryhmä 27.8.

Lapset puheeksi - menetelmä. Pirkanmaan LAPE-hankkeen aikaiset tuotokset, tulokset ja juurruttamissuunnitelma Maakunnan LAPE-ryhmä 27.8. Lapset puheeksi - menetelmä Pirkanmaan LAPE-hankkeen aikaiset tuotokset, tulokset ja juurruttamissuunnitelma Maakunnan LAPE-ryhmä 27.8.2018 Lapset puheeksi menetelmästä lyhyesti Lapset puheeksi keskustelu

Lisätiedot

Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone

Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone LEANISTA KÄYTÄNTÖÖN -HANKKEN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika Maanantai 10.4.2017 klo 11.00 12.30 Paikka Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone Jäsenet Haavisto Ermo, puheenjohtaja Hakanen Katriina (Arvola

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEOHRY, :00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEOHRY, :00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEOHRY, 23.1.2017 9:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen... 2 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen... 3 3 Satasoten ohjausryhmän

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016 Aika 10.10.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Rauman kaupungintalo, Kanalinranta 3, valtuuston kokoushuone, sisäänkäynti kanaalin

Lisätiedot

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2 -2, SOTEOHRY 14.3.2016 9:00 Sivu 2 Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Aika 14.3.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Huittisten kaupungintalo, Risto Rytin katu 36, Huittinen Euran kunta Eurajoen

Lisätiedot

PERHE- JA SOSIAALIPALVELUIDEN JOHTORYHMÄ (päivitetty )

PERHE- JA SOSIAALIPALVELUIDEN JOHTORYHMÄ (päivitetty ) PERHE- JA SOSIAALIPALVELUIDEN JOHTORYHMÄ (päivitetty 24.2.2017) Tanja, peruspalvelujohtaja, pj Eija Ala-Toppari-, Lape muutosagentti Päivi Hentilä, terveyskeskuslääkäri Harri Jokiranta, projektinjohtaja

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yksikkö SATSHP ja VSSHP

Perusterveydenhuollon yksikkö SATSHP ja VSSHP Perusterveydenhuollon yksikkö SATSHP ja VSSHP Ritva Kosklin Ylihoitaja ERVA hoitotyön johtajien verkostotapaaminen 9.11.2012 Ylihoitaja esittäytyy Koulutuksesta KM (aikuiskasvatustiede, kasvatustiede,

Lisätiedot

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloita koskeva TERVEYDEN EDISTÄMISEN TOIMINTAOHJELMA vuosille 2009-2013

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloita koskeva TERVEYDEN EDISTÄMISEN TOIMINTAOHJELMA vuosille 2009-2013 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloita koskeva TERVEYDEN EDISTÄMISEN TOIMINTAOHJELMA vuosille 2009-2013 Käsitelty Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtoryhmässä 18.5.2009 Johtajaylilääkäri Jukka Puolakka

Lisätiedot

Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone

Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone MUISTIO LEANISTA KÄYTÄNTÖÖN -HANKKEN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika Tiistai 19.9.2017 klo 8.00 9.30 Paikka Satakunnan keskussairaala, B1 neuvotteluhuone Jäsenet Haavisto Ermo, puheenjohtaja Hakanen Katriina

Lisätiedot

Pirkanmaan LAPE Pippuri Erityis- ja vaativimman tason palvelut. Miettinen & Miettunen

Pirkanmaan LAPE Pippuri Erityis- ja vaativimman tason palvelut. Miettinen & Miettunen Pirkanmaan LAPE Pippuri Erityis- ja vaativimman tason palvelut 1 5.2.2018 13.06.2017 asialistalla 1. Lyhyesti LAPE -kuulumisista kansallisella tasolla sekä Pirkanmaalla 2. Edellisen kokouksen tehtävän

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) SAIRAANHOITOPIIRI 1 21.04.2015

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) SAIRAANHOITOPIIRI 1 21.04.2015 HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) 1 21.04.2015 14 AIKA 21.04.2015 klo 16:00-17:20 PAIKKA Hyks Psykiatriakeskus, Punatiili talo Ahlfors-sali KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Pöytäkirja 1 (10) Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Aika 3.5.2016 kello 18:00-19:46 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali, Hallituskatu 12 Allekirjoitukset

Lisätiedot

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2018

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2018 ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2018 Valmiina olevat koulutusohjelmat ilmoittautumisohjeineen löytyvät www.satshp.fi Ammattilaisille/Täydennyskoulutus/Koulutuskalenteri Koulutuksiin ilmoittautuminen:

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus... 2 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 3 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 4 4 Johtoryhmän

Lisätiedot

Erityis- ja vaativan tason palveluiden kehittäminen Pirkanmaalla

Erityis- ja vaativan tason palveluiden kehittäminen Pirkanmaalla Pirkanmaan LAPE Pippuri Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE /STM Erityis- ja vaativan tason palveluiden kehittäminen Pirkanmaalla Kehittäjäryhmä 08.05.2018 Asialistalla 1. Ajankohtaiset terveiset

Lisätiedot

Hyvinvointi hakusessa riippuvuus riskinä - hanke Lappi/ Kainuu Kainuun kehittämisosio. Ohjausryhmä

Hyvinvointi hakusessa riippuvuus riskinä - hanke Lappi/ Kainuu Kainuun kehittämisosio. Ohjausryhmä Hyvinvointi hakusessa riippuvuus riskinä - hanke Lappi/ Kainuu 2013-2015 Kainuun kehittämisosio Ohjausryhmä 28.9.2015 Hyvinvointi hakusessa riippuvuus riskinä -hankkeen tarkoitus ja tavoitteet Kainuussa

Lisätiedot

VamO-hanke tuo asiakasosallisuuden palvelujen kehittämiseen

VamO-hanke tuo asiakasosallisuuden palvelujen kehittämiseen VamO-hanke tuo asiakasosallisuuden palvelujen kehittämiseen Osallisuuden ja asumisen alueellinen kierros Lapissa seminaari 20.9.2018 Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Nelli Lindroos Rovaniemen kaupungin vammaissosiaalityön

Lisätiedot

TE toimintamallin toteuttaminen Esimerkkinä Elämän ILON Viikot henkilökunnalle

TE toimintamallin toteuttaminen Esimerkkinä Elämän ILON Viikot henkilökunnalle TE toimintamallin toteuttaminen Esimerkkinä Elämän ILON Viikot henkilökunnalle Suomen terveyttä edistävät sairaalat ry Verkostotapaaminen 16.11.2010 Keski Suomen keskussairaala Maria Hallman Keiskoski,

Lisätiedot

LAPE-muutosagentin ja kuntaagentin haku

LAPE-muutosagentin ja kuntaagentin haku LAPE-muutosagentin ja kuntaagentin haku 17.9.-2 Rahoitushaut: https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lapsi-ja-perhepalveluiden-muutosohjelman-muutosagenttienvaltionavustusten-hakeminen-vuodelle-2019

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, :00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, :00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEJORY, 1.3.2016 18:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus... 2 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 3 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 4 4 Edellisen

Lisätiedot

Sote-valmistelijat

Sote-valmistelijat Sote-valmistelijat 9.5.2016 Uusia resursseja kärkihankkeista HALLITUKSEN STRATEGINEN PAINOPISTEALUE: Hyvinvointi ja terveys Hyvinvoinnin ja terveyden ministerityöryhmä sosiaali- ja terveysministeri Hanna

Lisätiedot

PÄTEVÄ on kätevä - terveyden edistämisen johtamisen ja

PÄTEVÄ on kätevä - terveyden edistämisen johtamisen ja PÄTEVÄ on kätevä - terveyden edistämisen johtamisen ja suunnittelun oma portaali Työryhmä Marita Päivärinne, terveyden edistämisen koordinaattori Ritva Kosklin, ylihoitaja, VSSHP Tuula Cornu, ylihoitaja,

Lisätiedot

VESOTE-hanke. UKK-instituutti KKI-ohjelma Diabetesliitto Mielenterveyden keskusliitto STM

VESOTE-hanke. UKK-instituutti KKI-ohjelma Diabetesliitto Mielenterveyden keskusliitto STM VESOTE-hanke Vaikuttavaa elintapaohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon poikkihallinnollisesti (VESOTE) -hanke Yksi STM:n rahoittamista hallituksen kärkihankkeista (2017 18) Edistetään terveyttä ja hyvinvointia

Lisätiedot

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA Valmiina olevat koulutusohjelmat ilmoittautumisohjeineen löytyvät www.satshp.fi Ammattilaisille/Täydennyskoulutus/Koulutuskalenteri Koulutuksiin ilmoittautuminen: Satasairaalan,

Lisätiedot

Lapset puheeksi- menetelmä Pohjois-Pohjanmaan kunnissa. Lapset puheeksi koulutus Oulu 6.5.2014 Muutos nyt. Lapset puheeksi.

Lapset puheeksi- menetelmä Pohjois-Pohjanmaan kunnissa. Lapset puheeksi koulutus Oulu 6.5.2014 Muutos nyt. Lapset puheeksi. Lapset puheeksi- menetelmä Pohjois-Pohjanmaan kunnissa Lapset puheeksi koulutus Oulu 6.5.2014 Muutos nyt. Lapset puheeksi. Lasten ja aikuisten palvelut Koti Varhaiskasvatus Koulu Harrastukset Rakenteellinen

Lisätiedot

OT-organisaatiomalli Pohjoinen OT-KESKUS LAPE- Toimiva arki Jaana Jokinen, erityisasiantuntija

OT-organisaatiomalli Pohjoinen OT-KESKUS LAPE- Toimiva arki Jaana Jokinen, erityisasiantuntija OT-organisaatiomalli Pohjoinen OT-KESKUS 11.6.2018 LAPE- Toimiva arki Jaana Jokinen, erityisasiantuntija Pohjois-Pohjanmaa Sopimukset Lappi Keski-Pohjanmaa OTkokonaisuuden johtaminen, koulutuksen ja tutkimuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

YHTEISKEHITTÄMISPÄIVÄ VAIKUTTAVAMPAA ELINTAPAOHJAUSTA VERKOSTOLLA HUS PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKÖN JOHTAJA, YLILÄÄKÄRI TAPANI HÄMÄLÄINEN

YHTEISKEHITTÄMISPÄIVÄ VAIKUTTAVAMPAA ELINTAPAOHJAUSTA VERKOSTOLLA HUS PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKÖN JOHTAJA, YLILÄÄKÄRI TAPANI HÄMÄLÄINEN YHTEISKEHITTÄMISPÄIVÄ 22.8.2018 VAIKUTTAVAMPAA ELINTAPAOHJAUSTA VERKOSTOLLA HUS PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKÖN JOHTAJA, YLILÄÄKÄRI TAPANI HÄMÄLÄINEN 25.9.2017 2 TERVEYDENHUOLTOLAKI 35 PERUSTERVEYDENHUOLLON

Lisätiedot

SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRI TÄNÄÄN

SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRI TÄNÄÄN 15.2.2012 Kunnallisjohtajat Maakuntajohtaja SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRI TÄNÄÄN Sairaanhoitopiirin johtaja Ahti Pisto Toimialueet ja toimipisteet 1.1.2012 - Kaskinen Kristiinankaupunki 98 km Vaasa 190

Lisätiedot

Yhteistyössä on voimaa- Moven hyödyntäminen Kouvolassa

Yhteistyössä on voimaa- Moven hyödyntäminen Kouvolassa Yhteistyössä on voimaa- Moven hyödyntäminen Kouvolassa Hyvinvointiareena 18.9.2019 Ylilääkäri Eija Puhalainen Rehtori Antti Lautala 20.9.2019 Eija Puhalainen ja Antti Lautala 1 Kouvolan Liikkuva koulu

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016 Pöytäkirja 1 (8) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 2/2016 Aika 1.3.2016 kello 18:00-19:10 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali Allekirjoittajat Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen sihteeri

Lisätiedot

TARKENNETTU TOIMINTASUUNNITELMA Hanke Länsi-Suomen Kaste -hanke 2014 2016

TARKENNETTU TOIMINTASUUNNITELMA Hanke Länsi-Suomen Kaste -hanke 2014 2016 TARKENNETTU TOIMINTASUUNNITELMA Hanke Länsi-Suomen Kaste -hanke 2014 2016 Kehittämisosio ja toiminta-aika Päämäärä Pois syrjästä Salon kehittämisosio 2014 310.2016 Lasten ja nuorten syrjäytymisen ja ylisukupolvisten

Lisätiedot

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke. Ainomaija Rajoo

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke. Ainomaija Rajoo Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke Ainomaija Rajoo - - maakunnan tulee asettaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi nuorisovaltuusto, jolle

Lisätiedot

Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM

Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi 13.11.2018 Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM Palveluintegraation muutosohjelmaa koskevia linjauksia Palveluintegraation muutosohjelma kokoa

Lisätiedot

LEANISTA KÄYTÄNTÖÖN Lean-menetelmien hyödyntäminen sairaanhoitopiirin toiminnan kehittämisessä PROJEKTISUUNNITELMA

LEANISTA KÄYTÄNTÖÖN Lean-menetelmien hyödyntäminen sairaanhoitopiirin toiminnan kehittämisessä PROJEKTISUUNNITELMA LEANISTA KÄYTÄNTÖÖN Lean-menetelmien hyödyntäminen sairaanhoitopiirin toiminnan kehittämisessä PROJEKTISUUNNITELMA Tekijät: Ermo Haavisto Paula Asikainen Katriina Hakanen Pirjo Aho Marita Koivunen Mari

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yksikkö - Terveydenhuoltolain velvoitteet

Perusterveydenhuollon yksikkö - Terveydenhuoltolain velvoitteet Perusterveydenhuollon yksikkö - Terveydenhuoltolain velvoitteet Juha Korpelainen Hallintoylilääkäri 2 Perusterveydenhuollon yksikkö Sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä on oltava perusterveydenhuollon yksikkö,

Lisätiedot

POIS SYRJÄSTÄ Lasten ja nuorten syrjäytymisen ja ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen -hanke 1.1.2014 31.10.2016

POIS SYRJÄSTÄ Lasten ja nuorten syrjäytymisen ja ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen -hanke 1.1.2014 31.10.2016 POIS SYRJÄSTÄ Lasten ja nuorten syrjäytymisen ja ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen -hanke 1.1.2014 31.10.2016 HANKKEEN TAVOITTEET: Vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden osallisuutta palveluiden

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (11) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00 Paikka Porin kaupunginvaltuuston istuntosali Läsnäolijat Vasama Juha Lehtonen Harri Heino Oili Jokinen-Anttila

Lisätiedot

Turvallisempaan huomiseen Lounais-Suomessa

Turvallisempaan huomiseen Lounais-Suomessa Valtakunnallinen sisäisen turvallisuuden alueellisen yhteistyön seminaari Mikkeli 5.-6.9.2013 Kehittämispäällikkö Raija Hurskainen, LSAVI Turvallisempaan huomiseen Lounais-Suomessa Sisäisen turvallisuuden

Lisätiedot

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8.

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8. 1 Kokoustiedot Kokousaika Ke klo 9.05 11.25 Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8 Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Järjestäytyminen... 4

Lisätiedot

ASIAKKUUS-KANAVA

ASIAKKUUS-KANAVA ASIAKKUUS-KANAVA 8.5.2017 Työryhmän kysymykset 1. Miten asiakkaiden osallistaminen näkyy organisaatiossa? 2. Miten organisaatiossa kerätään asiakaspalautetta? 3. Miten organisaatiossa kehitetään asiakaspalvelua?

Lisätiedot

Alueellisten terveys- ja hyvinvointiverkostojen kehittäminen

Alueellisten terveys- ja hyvinvointiverkostojen kehittäminen Alueellisten terveys- ja hyvinvointiverkostojen kehittäminen Minna Pohjola haasteet 1. Väestön terveystietojen käyttö toiminnan suunnittelussa, seurannassa ja arvioinnissa 2. Näyttöön perustuvien toimintatapojen

Lisätiedot

Tahdistinpotilaan ohjauksen kehittäminen Satakunnan sairaanhoitopiirissä

Tahdistinpotilaan ohjauksen kehittäminen Satakunnan sairaanhoitopiirissä hanke 2009-2011: Yhdessä uudella tavalla. Näyttöön perustuvan potilasohjauksen vahvistaminen osahanke, VeTePO Satakunnan sairaanhoitopiirin pilottihanke Tahdistinhoitajapoliklinikan kehittäminen ja potilasohjauksen

Lisätiedot

Valtakunnallinen maakunta visio

Valtakunnallinen maakunta visio Valtakunnallinen maakunta 2023 -visio Palvelut sovitetaan asukkaiden tarpeen mukaisiksi kokonaisuuksiksi Asukkaille sujuvia palveluja yhdenvertaisesti järkevin kustannuksin ja vaikuttava julkinen hallinto

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 3/2018

Sote-johtajakokous Muistio 3/2018 Sote-johtajakokous Muistio 3/2018 Aika: Perjantai 23.3.2018, 12.00 13.45 Paikka: Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Lindblom Jakelu: (-) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä)

Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä) Muistio 1 (5) Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä) Aika 16.8.2018 klo 9-11.30 Paikka Osallistujat Pirkanmaan liitto, Kelloportinkatu

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE 2017 2021 Selitteet i KOKO TOIMIKAUDEN JATKUVAT TOIMENPITEET 1. Toimitaan kumppanina relevanteissa avointa hallintoa sekä osallistumista ja vaikuttamista edistävissä hankkeissa

Lisätiedot

Verkostotyö kehittämisen ja vaikuttamisen välineenä.

Verkostotyö kehittämisen ja vaikuttamisen välineenä. Verkostotyö kehittämisen ja vaikuttamisen välineenä Yleistä TPY:ssä - 228 jäsentä (toukokuu 2015) - Strategia vuosille 2015 2020 - Yhdistyksen keskeiset toimintaperiaatteet ovat tulevaisuuteen katsominen,

Lisätiedot

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA Valmiina olevat koulutusohjelmat ilmoittautumisohjeineen löytyvät www.satasairaala.fi Ammattilaisille/Täydennyskoulutus/Koulutuskalenteri Koulutuksiin ilmoittautuminen:

Lisätiedot

Parvikabinetti, Hotelli-Ravintola Alma (Ruukintie 4, Seinäjoki) Kokouksen jälkeen yhteinen lounas. Asia Sivu

Parvikabinetti, Hotelli-Ravintola Alma (Ruukintie 4, Seinäjoki) Kokouksen jälkeen yhteinen lounas. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Ke klo 9.00 10.55 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 49 55 Parvikabinetti, Hotelli-Ravintola Alma (Ruukintie 4, Seinäjoki) Kokouksen jälkeen yhteinen lounas

Lisätiedot

Kuntouttava työote vs. toimintakykyä edistävä työote

Kuntouttava työote vs. toimintakykyä edistävä työote Toimintakykyä edistävä työote Satakunnan keskussairaalassa missä mennään? Yhteisvoimin kotona ja Kuntouttava työote osaston arjessa -hankkeet 12.5.2016 Satakunnan keskussairaala Sanna Suominen, ft, TtM,

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitos, PSSHP:n Koulutuspalvelut ja VeTe hanke

Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitos, PSSHP:n Koulutuspalvelut ja VeTe hanke 1(5) Kohti parasta mahdollista ja vaikuttavaa toiminnan johtamista! Aika torstaina 16.9.2010 klo 8.40-16.00 Järjestäjä Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitos, PSSHP:n Koulutuspalvelut ja VeTe Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma. Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia Pasi Oksanen

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma. Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia Pasi Oksanen Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia 17.5.2019 Pasi Oksanen Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Terveydenhuoltolaki (1326/2010) edellyttää,

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Muistio 1 (11) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 6/2016 Aika 13.6.2016 kello 09:00-10:17 Paikka Karviatalo, Tyyni Tuulionk.12, Karvia Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Maija Arola sihteeri

Lisätiedot

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA Valmiina olevat koulutusohjelmat ilmoittautumisohjeineen löytyvät www.satshp.fi Ammattilaisille/Täydennyskoulutus/Koulutuskalenteri Koulutuksiin ilmoittautuminen: Satakunnan

Lisätiedot

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4 Kokouskutsu/ Asialista Nro 6/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Asia 25 Kokouksen avaus 3 26 SOTE-valmistelun kansallinen

Lisätiedot

Puheenjohtajana Anna Mäkelä, sihteerinä Riitta Nieminen. Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi läsnäolijat. Suoritettiin esittäytymiskierros.

Puheenjohtajana Anna Mäkelä, sihteerinä Riitta Nieminen. Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi läsnäolijat. Suoritettiin esittäytymiskierros. Pois syrjästä -hanke Verkostomaisen yhteistyön kehittämisosio Tukiryhmän 7. kokous Aika: 12.9.2016 klo 14.00 16.00 Paikka: Satakunnan keskussairaala Keskustoimiston neuvotteluhuone Läsnä: Hesselgren, Sari,

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 7/ Frami D 5 krs, Neuvotteluhuone Euro. Pykälä Asia Sivu. 30 Kokouksen avaus Projektisuunnitelma / työryhmien nimeäminen 4

Pöytäkirja Nro 7/ Frami D 5 krs, Neuvotteluhuone Euro. Pykälä Asia Sivu. 30 Kokouksen avaus Projektisuunnitelma / työryhmien nimeäminen 4 Pöytäkirja Nro 7/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.30 15.10 Kokouspaikka Frami D 5 krs, Neuvotteluhuone Euro Käsitellyt asiat Pykälä Asia 30 Kokouksen avaus 3 31 Projektisuunnitelma / työryhmien

Lisätiedot

Airi Martikainen Lapsi- ja perhetoiminnan järjestökoordinaattori. LAPE - Mitä ihmettä?

Airi Martikainen Lapsi- ja perhetoiminnan järjestökoordinaattori. LAPE - Mitä ihmettä? 24.2.2018 Airi Martikainen Lapsi- ja perhetoiminnan järjestökoordinaattori LAPE - Mitä ihmettä? LAPE-tietoisku LAPE-muutosohjelman valtakunnallinen toimeenpano Kehittämiskokonaisuudet Ydinviestit Toimiva

Lisätiedot

Järjestöjen arviointi- ja kehittämisverkosto KOMPASSI Verkoston tavoitteet, toimintaperiaatteet ja tarpeet

Järjestöjen arviointi- ja kehittämisverkosto KOMPASSI Verkoston tavoitteet, toimintaperiaatteet ja tarpeet Järjestöjen arviointi- ja kehittämisverkosto KOMPASSI Verkoston tavoitteet, toimintaperiaatteet ja tarpeet Verkoston tapaaminen 21.4.2015 SOSTE Mervi Aalto-Kallio & Kiril Häyrinen Yhdessä enemmän ja useammalle

Lisätiedot

Varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena kehittämiskokonaisuus

Varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena kehittämiskokonaisuus Lapsen paras Yhdessä enemmän Pääkaupunkiseudun lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena kehittämiskokonaisuus Kehittämis- ja työryhmien

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 4/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 4/2016 Pöytäkirja 1 (8) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 4/2016 Aika 5.4.2016 kello 18:00-19:57 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Kaste-ohjelma Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy

Kaste-ohjelma Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy Kaste-ohjelma Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy Kajaani 10.9.2013 Leena Meriläinen, Kaste-ohjelma Ohjelmapäällikkö Me kaikki olemme vastuussa toisistamme, heikoimmistakin, jotta jokainen huomenna näkisi

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 19.01.2016 klo 09:00-11:25 Paikka Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Projektiryhmän kokous

Projektiryhmän kokous Muistio 3/12 1(5) n kokous Aika 27.3.2012 klo 9.00-11.00 Paikka Läsnä WinNova, Liisanpuisto, Krouvari Heino Ulla-Maija Sarasoja Liisa Vilponen Raija Kauri Ulla Tabell Ari Harju-Vahekoski Elina Uusi-Uola

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Ma klo 12.00 12.38 Kokouspaikka Watt & Edison, Frami B, 2.krs, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 26 33 Asia Sivu 26 Kokouksen avaus... 3 27 Kokousmuistio

Lisätiedot

Lapset puheeksi-menetelmän käyttäjäkokemuksia depressiohoitaja Kaija Luoma, Ksshp

Lapset puheeksi-menetelmän käyttäjäkokemuksia depressiohoitaja Kaija Luoma, Ksshp Lapset puheeksi-menetelmän käyttäjäkokemuksia depressiohoitaja Kaija Luoma, Ksshp Psykiatrisessa hoidossa - 80 ja 90-luvulla perhe- ja verkostotyön kouluttautumisia Sairaalaan ohjautui toisen polven potilaita

Lisätiedot