Muuramen Nuorisoseura ry LOPPURAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muuramen Nuorisoseura ry LOPPURAPORTTI"

Transkriptio

1 1 Muuramen Nuorisoseura ry LOPPURAPORTTI 1) Muuramen Nuorisoseura ry 2) Aita- valaistus- ja jätekatoshanke Dnro 2341/ (päätös 33559) 3) Hankkeen tarkoituksena oli toteuttaa Muuramen Nuorisoseuran tontille pihaa kiertävä punavalkoinen puurakenteinen aita, 5 valaisinpylvästä pihan valaistukseen sekä jätekatos. Näillä toimenpiteillä parannettaisiin merkittävästi Nuorisoseuran piha-alueen turvallisuutta ja käytettävyyttä. Lähinnä valaistuksen uskottiin vähentävän mahdollista vandalismia. Valaisimet varustettiin kello- ja hämäräkytkimillä. 4) Raportti 4.1 Hankkeen tavoitteet ja lähtökohdat Hankkeen tavoitteena oli luoda merkittävä parannus nuorisoseurantalon käyttämiselle. Piha-aita rajaisi kiinteistön yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja seurantalo erottuisi edukseen ympäristössä. Kiinteistöllä ei ole koskaan ollut aitaa, vaikka alkuperäisissä suunnitelmissa aita on ollut tarkoitus toteuttaa koko tonttia kiertäväksi. Valaistus parantaisi näkyvyyttä pihassa, joka on ennen ollut hyvin pimeä, vain katuvalojen valaistessa pihan reuna-alueita. Pihan kunnossapito ja käyttö parkkipaikkana toimisi entistä paremmin. Jätekatos parantaisi jätteiden käsittelyä ja jäteastian tyhjentämistä. Pihapiiri näyttää myös siistimmältä, kun jäteastiat ovat siistissä katoksessa. Ennen sijaitsivat pihassa ilman mitään suojaa. Hanke kuului osana suurempaan kokonaisuuteen, nuorisoseurantalon kokonaisvaltaiseen kunnostushankkeeseen. Seurantalolle on vuonna 2010 laadittu korjauksen kokonaissuunnitelma, jossa taloa ja piha-aluetta on tarkasteltu laajasti ja kaikki korjausta vaativat kohdat ja alueet on tarkoin listattu korjausehdotuksineen. AVJ- hankkeeseen päätettiin ryhtyä rahoitusmahdollisuuden selvitessä. Talossa on paljon korjattavaa, mutta rahoituksen reunaehdot suuntasivat suunnitelmat piha-alueeseen Hankkeen toteutus Hanke aloitettiin suunnittelemalla, mihin rahoitus soveltuu ja mitä tarpeita kiinteistöllä on. Aikanaan toteuttamatta jäänyt aita osoittautui sopivaksi kohteeksi. Hankkeeseen nähtiin luontevaksi liittää samalla pihavalaistus ja jätekatos.

2 2 Puheenjohtaja suunnitteli aidan rakenteen ja loi mallinnuskuvat aidasta. Varsinainen työ alkoi hankesuunnitelman ja kustannusarvion laatimisella Valaistusta varten hankittiin useita tarjouksia ja laadittiin kustannusarvio halvimman tarjouksen mukaan. Jätekatoksista pyydettiin myös

3 useita tarjouksia. Aitojen osalta hintataso määritettiin lähinnä verkosta löytyvien hintojen perusteella. Tämän jälkeen laadittiin hakemus ja myönteisen päätöksen jälkeen toimet aloitettiin välittömästi. Työ kaavailtiin toteutettavaksi osin nuorisoseuralle palkatun talonmiehen työnä ja osin talkootyönä. Aidan osat maalattaisiin pääosin talkootyönä ja elementit kasaisi talonmies. Aidan pystytys kaavailtiin täysin talkootyöksi talonmiehen luonnollisesti osallistuessa omalla panoksellaan. Valaistusta varten hankittiin useita tarjouksia ja laadittiin kustannusarvio halvimman tarjouksen mukaan. Jätekatos päätettiin hankkia valmiiksi asennettuna, koska se oli markkinoilla yleisin toimitustapa. Jätekatostarjouksista valittiin halvin ja samalla pihapiiriin parhaiten soveltuva katosmalli Puutavaroista ja aidan muista materiaaleista laadittiin hankitalista, jonka mukaan talonmies suoritti tarpeiden tilauksen ja hankinnat. Talonmiehen hankintoja varten avattiin ns. maksukortillinen hanketili, jonne hankkeeseen myönnetyt rahat siirrettiin. Näin talonmies pystyi toimimaan itsenäisesti. Valaistuksen toimittaja sai urakan valmiiksi suunnitellusti ja ongelmitta. Talonmies työsti aitaelementtien osat joita talkoilla maalattiin. 3 Kuva. Jari sahaa tolppia

4 4 Kuva. Jari Kautto (talonmies) työstää kansilautoja Aidan osalta aikataulu osoittautui liian tiukaksi, joskin säillä oli suuri merkitys töiden viivästymiselle. Talkooväkeä oli paikalla kohtalaisesti, muttei siinä määrin, kuin toiveikkaasti oli suunnitteluvaiheessa kaavailtu. Talkooväen ja talonmiehen työsuoritteista pidettiin kirjanpitoa. Pääosin talkooväkenä nähtiin nuorisoseuran johtokunnan jäseniä, mutta muutamina päivinä mukana oli jopa ohikulkijoita ja muita kylänmiehiä. Kuva. Talkooväkeä maalaamassa aitojen osia syyskuussa 2013

5 5 Kuva. Ville ja Riina maalaamassa Ongelmia aiheutti hyvin kostea loppukesä, sillä maalauksessa käytetty punamultamaali kuivui äärimmäisen hitaasti. Aitaelementtien kokoamista varten rakennettiin sabloona, jonka avulla elementit on helppo kasata mittatarkasti. Aitasabloona Osa aitaelementeistä jäi tekemättä ja pieni osa aitojen materiaaleista maalaamatta talonmiehen määräaikaisen työsuhteen päätyttyä, joten todettiin välttämättömäksi jatkaa projektia keväällä heti kelien niin salliessa. Ryhdyimme myös toimiin uuden talonmiehen palkkaamiseksi. Alun perin suunniteltu aikataulu toteutui valaistuksen ja jätekatoksen osalta. Valaistus oli valmiina heinäkuussa ja jätekatos toimitettiin pihaan täysin valmiina ja asennettuna lokakuussa 2013.

6 6 Kuva. Valojen sähkökaapeleiden asennusta (Lenne Pätsi / L-Tuotanto Oy). Kuva. Jätekatos toimitettiin ajallaan pihaan täysin valmiina ja asennettuna. Aidan asemoinnista tontilla meinasi muodostua ongelma. Seurantalon takapäädyssä todettiin tontin rajan olevan niin lähellä rakennusta, että aidan ja talon väliin jäisi liian vähän tilaa. Viereisen taloyhtiön hallituksen edustajien ja taloyhtiön isännöitsijän kanssa suoritettiin katselmus ja laadittiin

7 erillinen asiakirja siitä, että nuorisoseura saa perustaa aidan taloyhtiön ja nuorisoseuran välisen rajan tuntumaan, mutta noin puolitoista metriä taloyhtiön puolelle. Sopimus laadittiin hyvässä hengessä ja siitä kiitoksena nuorisoseura raivaa kiinteistöjen rajalla sijaitsevat puut ja pensaikot. Nuorisoseura myös vastaa täysin aidan pystytyksestä ja kunnosta sekä raja-alueen siisteydestä myös jatkossa. 7 Kuva sopimuksessa sovitusta aitalinjasta kiinteistöjen rajalla Kustannuksia saatiin myös karsittua materiaalihankintojen yhteydessä talonmiehen ansiokkaasti vertailtua eri toimittajien hintoja. Budjetti siis alittui hankintojen osalta, joka oli hyvä sen vuoksi, että aidan asennusvaiheessa tarvittiin rautakankea järeämpää kalustoa. Jouduimme vuokraamaan poravasaran pitkällä maaporalla tolpanjalkojen asentamiseksi saviseen maahan. Budjetin alituksen myötä koneen vuokraaminen oli mahdollista ja nopeutti huimasti työn valmistumista.

8 8 Kuva. Tolpanjalan esireiän porausta poravasaralla (Matti Salmela) Asennus tehtiin täysin talkoilla. Ensimmäisenä talkoopäivänä asennettiin noin 1/3 osaa aidasta ja työ sujui poravasaran avuin nopeasti ja jopa aiottua paremmin. Kuva. Tolpanjalan asennus (Matti Salmela ja talonmies Reijo Muhonen)

9 9 Kuva. Aitaelementtien kiinnitystä (Jari ja Reijo) Kuva. Asennettua aitaa Tässä vaiheessa aidan tolpat olivat ylipitkiä. Myöhemmin tolpat lyhennettiin ja tolppien päähän asennettiin muoviset tolpanhatut.

10 Kuva. Takapihalla aidan asennusta ja ahkera pikkutalkoolainen Patrick. 10

11 11 Vertailuna lähtökohta ja lopputulos Kuva. Lähtökota / suunnitelma Kuva. Valmista aitaa tonttien rajalla (tolpanhatut puuttui vielä).

12 12 Kuva. Täysin valmista, kuva pihapiiristä Kuva. Tasankola tieltä kuvattuna. Aidat sopivat talon henkeen Yhteistyökumppanit AVJ-hankkeen yhteistyökumppaneista voidaan mainita A-Puu, joka toimitti aitojen puutavaran, Tilamaali, joka tarjosi ja toimitti kaikki maalit sekä L- Tuotanto, joka toimitti ja toteutti pihan valaistuksen ja jätekatoksen täysin valmiina.

13 Hankkeen tulokset ja vaikutukset Hanke on päättynyt ja palaute yleisöltä ja talon käyttäjiltä on ollut ainoastaan positiivista. Aidat ja valaistus on saanut paljon kehuja ja nyt koko kiinteistö näyttää yhtenäiseltä. Haittapuolen voidaan mainita se, että nyt seurantalon vanha maalipinta näyttää entistä vanhemmalta uusien aitaelementtien keskellä. Kiinteistö erottuu nyt pimeällä edukseen ja koko nuorisoseurantalo näyttää heränneen henkiin. Jatkona tähän projektiin olisi luontevaa maalata itse talo ja lisätä pienet valonheittimet (seinäpesurit) valaisemaan myös talon julkisivua. 5) Esitykset jatkotoimenpiteiksi 5.2. Jatkosuunnitelmat Hankkeen edetessä mietimme, että aitojen valmistuttua tulisimme todennäköisesti kaipaamaan aitaan portteja. Piha-alueella on kaksi sisääntuloa, joista molemmat on tarkoitettu autoliikenteelle. Nyt kun aidat ovat valmiina, olemme tulleet päätelmään, ettei portteja ehkä tarvita lainkaan. Sen sijaan jatkona tähän projektiin olisi luontevaa maalata itse talo ja lisätä pienet valonheittimet (seinäpesurit) valaisemaan myös talon julkisivua. Kuva. Ilkivalta Koki Nuorisoseura pienen kolauksen, kun yöllä oli arviolta nuoriso saanut päähänsä irrottaa ja rikkoa aidantolppien hattuja. Melkein puolet koko aidan hatuista oli irrotettu ja osa rikkoontui käyttökelvottomaksi. Toivottavasti vahingot jäävät tähän.

14 14 6) Allekirjoitukset ja päiväykset Muuramessa Jani Kylmälahti, puheenjohtaja Jarmo Tupasela, sihteeri

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni 2019 - teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen

Lisätiedot

Teokseen sopiva valokeilan leveys valitaan teoksen muodon perusteella. Myös valaisimen etäisyys vaikuttaa valokeilan kokoon valaistavassa kohteessa.

Teokseen sopiva valokeilan leveys valitaan teoksen muodon perusteella. Myös valaisimen etäisyys vaikuttaa valokeilan kokoon valaistavassa kohteessa. Helsingin kaupunkitilaohje Veistosten valaistus http://kaupunkitilaohje.hel.fi/kortti/veistosten-valaistus/ Hyvin toteutettu valaistus korostaa teoksen piirteitä tai teemaa. Valaistuksella teokselle voidaan

Lisätiedot

Hankinnat ja kilpailuttaminen. Leena Karjalainen 27.4.2016

Hankinnat ja kilpailuttaminen. Leena Karjalainen 27.4.2016 Hankinnat ja kilpailuttaminen Leena Karjalainen 27.4.2016 Sivu 1 27.4.2016 Hanki huolella Nämä ohjeet koskevat maaseuturahastosta ohjelmakaudella 2014-2020 rahoitettavia hankkeita Muutoksia voi tulla,

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

Case: Asuinkerrostalon sisäantennijärjestelmän suunnittelu ja hankinta

Case: Asuinkerrostalon sisäantennijärjestelmän suunnittelu ja hankinta Case: Asuinkerrostalon sisäantennijärjestelmän suunnittelu ja hankinta Seppo Seitsonen Orbion Consulting Oy Puh. 050 566 8200 seppo.seitsonen@orbionconsulting.fi AGENDA 1. Orbion Consulting 2. Kohde, lähtötilanne

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11 12.02.2015. 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11 12.02.2015. 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014 Oikaisuvaatimus / Vs. tarkastusarkkitehti Saara Revon päätös 24.11.2014 943 / 12-14-2 / Hiihtäjäntie 15 / jätekatos Vs. rakennustarkastaja

Lisätiedot

Case: Asuinkerrostalon sisäantennijärjestelmän toteutus. Seppo Seitsonen Orbion Consulting Oy Puh. 050 566 8200 seppo.seitsonen@orbionconsulting.

Case: Asuinkerrostalon sisäantennijärjestelmän toteutus. Seppo Seitsonen Orbion Consulting Oy Puh. 050 566 8200 seppo.seitsonen@orbionconsulting. Case: Asuinkerrostalon sisäantennijärjestelmän toteutus Seppo Seitsonen Orbion Consulting Oy Puh. 050 566 8200 seppo.seitsonen@orbionconsulting.fi Orbionin esittely Pohjoismainen, riippumaton, tietoliikennealan

Lisätiedot

RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE

RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE Mihin tukea voi saada? Kylien kokoontumisja harrastustilojen kunnostus sekä varustaminen Yhteisessä käytössä olevien alueiden kunnostus (esim. yhteiset uimarannat) Yhteisessä

Lisätiedot

Kylätori kuntoon. Väliraportti

Kylätori kuntoon. Väliraportti Kylätori kuntoon Hankenumero 11070 Koikkalan kyläyhdistys ry Laajaniementie 61 51880 Koikkala Kylätori kuntoon Väliraportti Koikkalan kyläyhdistys ry Hankevastaava Johanna Purhonen johanna@purhonen.net

Lisätiedot

INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE

INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE WEATHER ENDURANCE WEATHER ENDURANCE INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE Kotimainen LUNAWOOD LÄMPÖPUU on luonnollisin menetelmin valmistettu kaunis puumateriaali sisä- ja ulkokäyttöön. Se on ennen

Lisätiedot

Kustannusten kiinnittyminen

Kustannusten kiinnittyminen Kustannusten kiinnittyminen Työtunneli louhintaurakat solmittiin vuoden 2009 lopun ja 2010 aikana Urakkatarjoukset pyydettiin niin, että niissä on Kiinteäosuus ja yksikköhintaosuus Louhintaurakat saadaan

Lisätiedot

Tarja Ahovainio Kaukajärviosuuskunta 28.8.2013

Tarja Ahovainio Kaukajärviosuuskunta 28.8.2013 Tarja Ahovainio Kaukajärviosuuskunta 28.8.2013 Yhteishankkeessa mukana olleet kohteet As Oy Saarenaura Saarenvainionkatu 11 valm. 1970 As Oy Saarenkarhi Saarenvainionkatu 13 valm. 1971 As Oy Saarenkuokka

Lisätiedot

Kuusamon metsänhoitoyhdistys, Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus / maaseutuosasto

Kuusamon metsänhoitoyhdistys, Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus / maaseutuosasto Kuusamon metsänhoitoyhdistys, Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus / maaseutuosasto Tukipäätös Dnro 1058/3510-2002 Munakan metsäpolku-hanke LOPPURAPORTTI Hankkeen toteutusaika: 2002 2003 Hankkeen toteuttaja: Kuusamon

Lisätiedot

PAASKUNNAN RAKENTAMISTAPAOHJEET Korttelit 2714-2727

PAASKUNNAN RAKENTAMISTAPAOHJEET Korttelit 2714-2727 KAARINAN KAUPUNKI SUUNNITTELUKESKUS OY 1 KAARINAN KAUPUNKI PAASKUNNAN RAKENTAMISTAPAOHJEET Korttelit 2714-2727 Rakennussuunnittelun alkuvaiheessa on hyvä neuvotella rakennustarkastajan kanssa rakentamisen

Lisätiedot

Valaistus. Ulkovalaisimet. Case study. Vuokatti. Katinkullantien valaistus tuo säästöä ja miellyttää silmää Sotkamo, Suomi

Valaistus. Ulkovalaisimet. Case study. Vuokatti. Katinkullantien valaistus tuo säästöä ja miellyttää silmää Sotkamo, Suomi Valaistus Ulkovalaisimet Case study Vuokatti Katinkullantien valaistus tuo säästöä ja miellyttää silmää Sotkamo, Suomi MileWide 2 LED Taustaa Kainuun Vuokatissa sijaitseva Holiday Club Katinkulta on kylpylähotelli,

Lisätiedot

Aika: Maanantaina 22.2.2016, klo 9-15. Pohjaesitys: Kuullaan kaupungin tuoma tervehdys Huippukokoukselle.

Aika: Maanantaina 22.2.2016, klo 9-15. Pohjaesitys: Kuullaan kaupungin tuoma tervehdys Huippukokoukselle. 3/2016 Aika: Maanantaina 22.2.2016, klo 9-15 Paikka: Veturitallit, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaaminen Puheenjohtaja Olli Lintu avaa kokouksen klo 9.02 2. Kaupungin tervehdys

Lisätiedot

Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi

Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi Lapuan Virkiä ry: SUUNNISTUSJAOSTO Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi Hankenumero 9560. Loppuraportti Lapuan Virkiä ry / SUUNNISTUSJAOSTO Sisältö RASTI-SIMPSIÖN KEHITTÄMINEN HYVINVOINTIKESKUKSEKSI...

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA KASKIPARTION RETKEILYMAJAN UUDISRAKENNUSPROJETISTA

HANKESUUNNITELMA KASKIPARTION RETKEILYMAJAN UUDISRAKENNUSPROJETISTA HANKESUUNNITELMA KASKIPARTION RETKEILYMAJAN UUDISRAKENNUSPROJETISTA KOHTEEN NIMI Kaskipartio ry:n retkeilymaja Kaskela. SIJAINTI Honkaniementie 27, 02570 Siuntio kk. (N60 14.115 E24 13.655). KÄYTTÖTARVE

Lisätiedot

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu.

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. Talossa oli vain yksi ränni alun perin. Turun yliopisto

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 01/2018

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 01/2018 KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 01/2018 AIKA Keskiviikko 16.5.2018 alkaen klo 17-18.15 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ MÄKINEN Kirsi jäsen KOPPANEN Elina jäsen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LIIKETILAN VUOKRASOPIMUS

LIIKETILAN VUOKRASOPIMUS LIIKETILAN VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja Nurmijärven Onnenkimpale Ry Heikkarinkuja 4 01900 Nurmijärvi Y-tunnus 1467183-3 Yhteyshenkilö: Minna Hietala, puh. 0400 873 218 Vuokralainen Nurmijärven kunta Tilakeskus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/2019 30 Kokousaika 17.4.2019 kello 18.00 19.10 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Auramaa Ville Kankare Tarmo Kiertonen Sanna, varapuheenjohtaja Koivusaari

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke. Maksuinfot 2019

Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke. Maksuinfot 2019 Ylä-Savon Veturi ry KoKu-teemahanke Maksuinfot 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen toteuduttava pääosin

Lisätiedot

RT 38160. BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET Juho Sillanpää Oy TURVALLINEN TEHOKAS TYYLIKÄS TOIMIVA

RT 38160. BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET Juho Sillanpää Oy TURVALLINEN TEHOKAS TYYLIKÄS TOIMIVA TARVIKETIETO marraskuu 2011 voimassa 31.5.2013 korvaa RT X70/273.6-37901 1 (4) RT 38160 173.6 Talo 2000 273.6 Talo 90 X70 talovarusteet SfB BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET BikeKeeper

Lisätiedot

Kauhavan Monitoimihalli

Kauhavan Monitoimihalli Kauhavan Monitoimihalli Hankenumero 18597 Kauhavan Monitoimihalli Oy Sisällys Kauhavan Monitoimihalli Oy... 1 1. Toteuttajan nimi... 3 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus... 3 3. Yhteenveto hankkeesta... 3

Lisätiedot

Tietojärjestelmien hankinta ja ICT-projektit

Tietojärjestelmien hankinta ja ICT-projektit Tietojärjestelmien hankinta ja ICT-projektit Lauri Tapola Kevät 2017 Miksi aihe on tärkeä? IT projekteista onnistuu: 34 % kustannusarvion ja aikataulun mukaisina 51 % ylittää arviot (80 % aikatauluylityksiä)

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA 18.4.2018 1 Kokousaika Keskiviikkona 18. huhtikuuta 2018 kello 18:00 20:00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta mennessä. PL 50, 36201 Kangasala Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura /

Lisätiedot

KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA

KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA Rakentamisohjeella tavoitellaan yhtenäistä, ilmeeltään omaleimaista aluekokonaisuutta. Tällaisen asukkaat voivat kokea omaksi paikakseen, jonka veto- ja elinvoima alkavat syntyä

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015 AIKA Torstaina 4. kesäkuuta 2015 klo 10-11 PAIKKA Eräjärven seurakuntatalo, Eräjärventie 1553 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KOPPANEN Elina

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille Tällaisia kehittämishankkeita ovat mm. maisemahoitosuunnitelmien laatiminen

Lisätiedot

Asukaspalautekysely Tulosraportti

Asukaspalautekysely Tulosraportti Asukaspalautekysely Tulosraportti As Oy Liusketie 19 vertailuraportti 5. - 28.3.2008 Raportin vastaajaryhmä: Kaikki vastaajat Vertailtavat vastaajaryhmät: As Oy Liusketie 19 Sisällys Osio 2: Kiinteistön

Lisätiedot

Teemahankeinfo. Neuvontaa toteuttajille Jaana Joutsen

Teemahankeinfo. Neuvontaa toteuttajille Jaana Joutsen Teemahankeinfo Neuvontaa toteuttajille 28.2.2018 Jaana Joutsen Mikä teemahanke? Ykkösakselin hakema hanke, joka kokoaa yhteen pieniä yleishyödyllisiä kehittämistoimia tai investointeja Teemana voi olla

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015 AIKA Maanantaina 31. elokuuta 2015 klo 15 17.25 PAIKKA Längelmäen seurakuntatalo LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha KOPPANEN Elina

Lisätiedot

Referenssi FRIISILÄNTIE 33, ESPOO. Ripeää toimintaa ja upea lopputulos

Referenssi FRIISILÄNTIE 33, ESPOO. Ripeää toimintaa ja upea lopputulos Ripeää toimintaa ja upea lopputulos Talomme katto on rakennettu vuonna 1986. Tiilet olivat tulleet huokoiseksi ja sammalta kertynyt, joten huoltoa kaivattiin, kertoo talon omistaja. Referenssi FRIISILÄNTIE

Lisätiedot

KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014. www.seprat.net

KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014. www.seprat.net KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014 Sepra on käynnistämässä kaksi uutta koordinaatiohanketta: KAAKON KEHITTYVÄT KYLÄT ja KAAKON KYLÄKUNNOSTUKSET MIHIN TUKEA SAA? 1) Kaakon kehittyvät

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

Järvenpään hyvinvointikampus. Kuntalaiskysely 2014

Järvenpään hyvinvointikampus. Kuntalaiskysely 2014 Järvenpään hyvinvointikampus Kuntalaiskysely 2014 Kehitysideoiden kerääminen kuntalaiskyselyllä hyvinvointikampushankkeen suunnittelua varten Kyselyaika 28.3. 15.4.2014 Paperilomake Järvenpään kaupunginkirjastossa

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

TUKEVA-hanke LOPPURAPORTTI

TUKEVA-hanke LOPPURAPORTTI TUKEVA-hanke LOPPURAPORTTI 1.5.2009 31.12.2012 1) Hankkeen toteuttajan nimi: Uuraisten Jokihaaran pienviljelijäyhdistys r.y. 2) Hankkeen nimi ja hankenumero: TUKEVA, dnro 1932/3570-2009 3) Yhteenveto hankkeesta

Lisätiedot

NäyttöPiste NY. Miten hoidamme rahaliikenteen?

NäyttöPiste NY. Miten hoidamme rahaliikenteen? NäyttöPiste NY Miten hoidamme rahaliikenteen? Tässä diaesityksessä kerromme yrityksemme taloushallinnosta, mutta kerromme kuitenkin ensin hieman yrityksestämme. NäyttöPiste NY Yleistä NäyttöPiste NY on

Lisätiedot

YHTEISJÄRJESTELYSOPIMUS

YHTEISJÄRJESTELYSOPIMUS YHTEISJÄRJESTELYSOPIMUS 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Tämä yhteisjärjestelysopimus koskee Sipoon kunnan Källbäckin kylässä sijaitsevan T3 Pähkinälehdon asemakaava-alueen korttelin 540 AK-1 tontteja

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

Esimerkkejä ja kokemuksia hankintojen kilpailutuksista

Esimerkkejä ja kokemuksia hankintojen kilpailutuksista Esimerkkejä ja kokemuksia hankintojen kilpailutuksista Kouvolan kaupunki / yhdyskuntatekniikka 1 Palvelu Yhdyskuntatekniikka 2017 Palveluyksiköt Yhdyskuntatekniikan suunnittelu Alueiden hoito ja kunnossapito

Lisätiedot

VALAISTUSALUEET JA VALAISTUSTAPAKAAVIOT

VALAISTUSALUEET JA VALAISTUSTAPAKAAVIOT VALAISTUSALUEET JA VALAISTUSTAPAKAAVIOT 7 VALAISTUSALUEET Tämä piirustus toimii valaistuksen kaavatasoisena ohjeena. Kullakin valaistusalueella on oma luonteensa, joka perustuu kaupunkitilan antamiin lähtökohtiin.

Lisätiedot

TURUN SEUDUN AGILITYURHEILIJAT RY

TURUN SEUDUN AGILITYURHEILIJAT RY 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.51 2. Läsnäolijat ja päätösvaltaisuus (pj. tai vpj. +3 johtokunnan jäsentä) Heli Ollila Anne Linsuri Terhi Lindroos Kutsuttuna Jarmo Kumpulainen

Lisätiedot

TARKASTUSRAPORTTI. Vesilahti, Kirmukarmu (922010022) Käynnin päivämäärä 28.09.2011 Kävijän nimi. Kirsi Luoto Käynnin tyyppi tarkastus

TARKASTUSRAPORTTI. Vesilahti, Kirmukarmu (922010022) Käynnin päivämäärä 28.09.2011 Kävijän nimi. Kirsi Luoto Käynnin tyyppi tarkastus TARKASTUSRAPORTTI Vesilahti, Kirmukarmu (922010022) Käynnin päivämäärä 28.09.2011 Kävijän nimi Kirsi Luoto Käynnin tyyppi tarkastus Muistioteksti Pirkanmaan maakuntamuseon arkeologi Kirsi Luoto teki tarkastuskäynnin

Lisätiedot

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877.

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. LAPINLAHDEN KIRKKO Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1877-1880. Kirkon rakennusmestarina toimi Johannes Store

Lisätiedot

AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI

AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI PUTKIREMONTIN SUUNNITELMIEN ESITTELY Palvelukeskus Sofia 26.11.2013 26.11.2013 Ins.tsto Conditio Oy / Juha Räisänen 1 SUUNNITELMISTA Suunnitelmat ovat valmistumassa ja tarjouspyyntökierrosta

Lisätiedot

Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta

Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta MAARAKENNUSPÄIVÄ 2015 Finlandia-talo 24.9.2015 Teema 1 Hankkeet ja investoinnit, Sali A, 16:00 Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta - Haasteita ja mahdollisuuksia infrarakentamiselle kaupungininsinööri

Lisätiedot

Valaistus. Ulkovalaisimet. Case study. Oulun katuvalaistus. Optimaalinen valaistus optimaaliseen hintaan Oulu, Suomi

Valaistus. Ulkovalaisimet. Case study. Oulun katuvalaistus. Optimaalinen valaistus optimaaliseen hintaan Oulu, Suomi Valaistus Ulkovalaisimet Case study Oulun katuvalaistus Optimaalinen valaistus optimaaliseen hintaan Oulu, Suomi Selenium LED ClearWay Taustaa Oulu on Pohjois-Suomen vanhin kaupunki, johon ovat 1.1.2013

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Helsingin Teerikukonkuja 3-nimisessä varastorakennuksessa, osoitteessa Teerikukonkuja 3, Helsinki.

Kiinteistö Oy Helsingin Teerikukonkuja 3-nimisessä varastorakennuksessa, osoitteessa Teerikukonkuja 3, Helsinki. VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja PL 327 (Uudenmaankatu 16 A) 00121 Helsinki. Matti Jokinen 010633990 matti.jokinen@merimieselakekassa.fi Vuokralainen arto.hiltunen@hel.fi Vuokralaisen yhteyshenkilö Jarmo Lehto

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Esityslista 1/2018 1 Yhtymähallitus Aika 8.1.2018 klo 8:30 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Isoneuvos Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Eija Suna, Varsinais-Suomen maakuntamuseo Rakennusten entistämisavustus

Eija Suna, Varsinais-Suomen maakuntamuseo Rakennusten entistämisavustus Eija Suna, Varsinais-Suomen maakuntamuseo Rakennusten entistämisavustus Entistämisavustuksia myönnetään ensisijaisesti rakennusperinnön suojelemisesta annetulla lailla (498/2010) suojeltuihin kohteisiin

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 30. lokakuuta 2014 kello 18.00 19.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Turun kaupunki Rakennusvalvonta 09.06.2016 09:41:15 1. Kiinteistö Oy Turun Satamakatu 22

Turun kaupunki Rakennusvalvonta 09.06.2016 09:41:15 1. Kiinteistö Oy Turun Satamakatu 22 09:41:15 1 RAKENNETUN YMPÄRISTÖN VALVONTA-ASIAT Asiatunnus Kiinteistö Osoite Vaihe Asianosainen Asia 853-2016-25 853-6-17-6 Läntinen Pitkäkatu 8a Asunto Oy Turun Usvalinna Julkisivu rapautunut ja graffiteja

Lisätiedot

AS OY KURJENKANNUS PERUSTIETOJA

AS OY KURJENKANNUS PERUSTIETOJA PERUSTIETOJA Rakennusaika 1970-1974 ns. ykkösvaihe (asunnot 1-16), vuosina 1970-71 ns. kakkosvaihe (asunnot 17-27), vuosina 1972-73 ns. kolmosvaihe (asunnot 28-39), vuosina 1973-74 Rakentaja Palkki Oy

Lisätiedot

2.1 Yleistä toimintakertomuksesta

2.1 Yleistä toimintakertomuksesta 2 Toimintakertomus 2.1 Yleistä toimintakertomuksesta Toimintakertomuksen tehtävä on täydentää tilinpäätöstä. Se antaa tilikaudesta sellaisia tietoja, jotka eivät tule tarpeeksi hyvin selville tilinpäätöksestä,

Lisätiedot

ESISELVITYSHANKE YHTEISÖTALKKARI KESKI-SUOMEN NUORISEURAIN LIITTO YHTEISÖTALKKKARI ESISELVITYSHANKE 1.8.-31.11.2010. Dnro: 1096/3570-2010 Hanke: 10257

ESISELVITYSHANKE YHTEISÖTALKKARI KESKI-SUOMEN NUORISEURAIN LIITTO YHTEISÖTALKKKARI ESISELVITYSHANKE 1.8.-31.11.2010. Dnro: 1096/3570-2010 Hanke: 10257 KESKI-SUOMEN NUORISEURAIN LIITTO YHTEISÖTALKKKARI ESISELVITYSHANKE 1.8.-31.11.2010 Dnro: 1096/3570-2010 Hanke: 10257 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1 1. Hankkeen tausta ja perustiedot 2 2. Hankkeelle asetetut tavoitteet

Lisätiedot

WC- ja pesutilojen muuttaminen nykyvaatimukset täyttäväksi ja portaiden kunnostus Loppuraportti. Lavamäen kyläyhdistys ry

WC- ja pesutilojen muuttaminen nykyvaatimukset täyttäväksi ja portaiden kunnostus Loppuraportti. Lavamäen kyläyhdistys ry 3.10.2016 WC- ja pesutilojen muuttaminen nykyvaatimukset täyttäväksi ja portaiden kunnostus Loppuraportti Lavamäen kyläyhdistys ry WC- ja pesutilojen muuttaminen nykyvaatimukset täyttäväksi ja portaiden

Lisätiedot

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015.

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. Yleistä asemakaavasta ja rakennustapaohjeista Rakennustapaohjeet täydentävät asemakaavan

Lisätiedot

Sähköinsinööritoimisto Kauko Pitkänen Niittytie 27 71800 Siilinjärvi

Sähköinsinööritoimisto Kauko Pitkänen Niittytie 27 71800 Siilinjärvi KITTILÄN KUNTA KIRKONKYLÄN KADUT 2011 VANHOJEN KATUJEN SANEERAUS KOHDE 1 KUUSITIEN ETELÄPÄÄ, LUKKARINTIE JK+PP-TIE KUNNANTALONTAKANA KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN SÄHKÖTYÖSELOSTUS Sähköinsinööritoimisto

Lisätiedot

POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005. 1. Yleistä

POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005. 1. Yleistä POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005 1. Yleistä Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunnalle vuosi 2005 oli vilkkaan rakentamisen aikaa. Toisaaalta osuuskunnan jo valmistuneilla alueilla

Lisätiedot

Miksi päivänvalo on kaikille tärkeää? Kodin valaistussuunnittelu. Kodin eri huoneiden valaistus

Miksi päivänvalo on kaikille tärkeää? Kodin valaistussuunnittelu. Kodin eri huoneiden valaistus Kodin valaistusopas Miksi päivänvalo on kaikille tärkeää? Kodin valaistussuunnittelu Kodin eri huoneiden valaistus Valaisinten ja lamppujen valinta Valon vaikutukset hyvinvointiimme Miksi päivänvalo on

Lisätiedot

LASKUTUS TUOTTEET, PALVELUT JA TOIMITUS

LASKUTUS TUOTTEET, PALVELUT JA TOIMITUS ID 179012 MYYNTI- JA HUOLTOSOPIMUS ASIAKAS: Helsingin kaupunki Taloushallintopalveluliikelaitos PL 230 00099 Helsingin kaupunki Tämä myyntisopimus on tehty Green House Effect Oy:n ("toimittaja") ja tässä

Lisätiedot

Isännöitsijätoimisto H & J Viialan neuvottelutila. Otsolahdentie 18 B, Espoo

Isännöitsijätoimisto H & J Viialan neuvottelutila. Otsolahdentie 18 B, Espoo AS OY MÄKÄRÄ YHTIÖKOKOUS 2015 PAIKKA: Isännöitsijätoimisto H & J Viialan neuvottelutila. Otsolahdentie 18 B, Espoo AIKA: 12.5.2015 KLO 18.00-> 1. KOKOUKSEN AVAUS Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, Espoo, Oraclen talo

Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, Espoo, Oraclen talo 1 (5) AS OY JUHANNUSRINNE HALLITUKSEN KOKOUS Aika: 11.2.2015 kello 17:00 19.04 Paikka: Matinkylän Huolto, Gräsantörmä 2, 02200 Espoo, Oraclen talo Paikalla: Jukka Tana puheenjohtaja Heikki Haavisto Henri

Lisätiedot

Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä. Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos

Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä. Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos Kunnossapidon ammattilaisen talvinen työpäivä Aluemestari Timo Tillgren Jyväskylän kaupunki Altek aluetekniikka liikelaitos Taustatietoa työpäivään Päivystysviikko käynnissä (pe 14.15- pe 07.00) 6krt/talvikausi

Lisätiedot

KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS

KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS 2.2.2015 Sivu 1/4 JA Tilaaja: PL 11 20101 Turku Hanke: Katedralskolan, peruskorjaus Osoite: Itäinen Rantakatu 2 / Vanha Suurtori 1, 20100 Turku KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS Suurtorin rakennuksiin kuuluvan

Lisätiedot

2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910

2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910 Sivu 1 / 8 Loppuraportti 1. Hankkeen toteuttajan nimi: Kangasniemen maaseutuseura ry 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910 3. Yhteenveto

Lisätiedot

(alv 0 %) Valaisimet ja varsi (Materiaalit ja asennukset) ,00

(alv 0 %) Valaisimet ja varsi (Materiaalit ja asennukset) ,00 Muistio 16.4.2018 1(5) Mäntyharjun kunta Katuvalaistuksen saneeraus, suunnittelu ja kustannusarviot 1. Valaistuksen saneerauksen suunnittelu Kilpailutetaan erillinen suunnitelma koko valaistuksen saneerausta

Lisätiedot

AMO toimenpiteiden priorisointi

AMO toimenpiteiden priorisointi AMO toimenpiteiden priorisointi Annika Kangas Turku 18.5.2009 Metsävarojen käytön laitos, Oulun AMK Priorisointi on tarpeen, jotta voidaan keskittyä tärkeimpiin asioihin voidaan keskittyä yhteen asiaan

Lisätiedot

JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA?

JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA? JulkisivuROADSHOW Oulu: JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA? Radisson Blu Hotel, 8.10.2015 Mikko Tarri, yksikönjohtaja / korjaussuunnittelu A-Insinöörit Suunnittelu Oy Esityksen sisältö Julkisivusaneeraus

Lisätiedot

Maaseutumaisen pientaloasumisen kehittäminen Pienmäen asuinaluesuunnitelma, Niemisjärvi, Hankasalmi

Maaseutumaisen pientaloasumisen kehittäminen Pienmäen asuinaluesuunnitelma, Niemisjärvi, Hankasalmi Maaseutumaisen pientaloasumisen kehittäminen Pienmäen asuinaluesuunnitelma, Niemisjärvi, Hankasalmi Oulun yliopisto, Arkkitehtuurin osasto, Puustudio, Moderni puukaupunki hanke Diplomityön esittely 16.06.2008

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015. 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet kotisivut: Avustusta haetaan vuodelle 2015

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015. 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet kotisivut: Avustusta haetaan vuodelle 2015 VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta klo15.00 mennessä. Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet

Lisätiedot

Liikenneväylähankkeiden arvioinnin yleisohje

Liikenneväylähankkeiden arvioinnin yleisohje Liikenneväylähankkeiden arvioinnin yleisohje / 29/12/2003 / 1 Yleisohjeen tarkoitus Yhteiset periaatteet tie-, rata- ja vesiväylähankkeiden arviointiin Lisäksi tarvitaan tarkempaa ohjeistusta ja menetelmiä

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 11.5.2007 nro 4/2007

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 11.5.2007 nro 4/2007 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) KOKOUSAIKA Perjantai 11.5.2007 kello 13.00 14.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Kuntalaisen sähköinen budjetointityökalu - ebudjetti. Varkauden kaupunki Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kaisu Tolvanen

Kuntalaisen sähköinen budjetointityökalu - ebudjetti. Varkauden kaupunki Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kaisu Tolvanen Kuntalaisen sähköinen budjetointityökalu - ebudjetti Varkauden kaupunki Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kaisu Tolvanen 11.12.2017 Kuntalaisen sähköinen budjetointityökalu - ebudjetti LÄHTÖKOHTA Osallistavan

Lisätiedot

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 173 20.05.2019 JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2930/58/2019 KH 20.05.2019 173 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja Börje

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI

HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI Muutos Pvm/Tarkastanut Pvm/Hyväksynyt Pvm/Julkaissut Huomautukset 10.02.2016 / HM 1 Katuvalot 2 Piirustukset Heinäveden kunta uusii nykyisiä elohopeahöyrylampuilla

Lisätiedot

Ilvestarhan rakennustyöt

Ilvestarhan rakennustyöt HKR-RAKENNUTTAJA Ilvestarhan rakennustyöt, Mustikkamaanpolku 12 Perusparannus Hankenumero R-04238 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Ilvestarhan rakennustyö R-04238 Osoite Rakennustunnus (RATU)

Lisätiedot

23.9.2015. Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo. Sibbo sjärgådsförening r.f.

23.9.2015. Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo. Sibbo sjärgådsförening r.f. 1 (5) Vuokranantaja: Vuokralainen: Vuokrakohde: Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Sibbo sjärgådsförening r.f. Simsalö fd skola, Simsalö, 01150 Söderkulla. Vuokrakohteen

Lisätiedot

Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti

Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti Teemu Alavenetmäki RI (AMK) Tampereen Tilakeskus Liikelaitos rakennuttajainsinööri Sisältö Suunnittelu Kilpailutus ja urakoitsijoiden valinta Rakentaminen

Lisätiedot

Aloituskoulutus Leena Karjalainen

Aloituskoulutus Leena Karjalainen Aloituskoulutus 13.3.2018 Leena Karjalainen Missä olemme nyt: Nuoret tekijät - Hallitus puoltanut rahoitusta 5 hankkeelle 25.1.2018 - Tuensiirtosopimukset allekirjoitettu - Alahankkeisiin liittyvät dokumentit

Lisätiedot

Turun kaupunki Rakennusvalvonta 22.06.2015 15:02:35 1 (1 0) Asunto Oy Turun Annankatu 7. Kiinteistö Oy Juhana Herttua 3

Turun kaupunki Rakennusvalvonta 22.06.2015 15:02:35 1 (1 0) Asunto Oy Turun Annankatu 7. Kiinteistö Oy Juhana Herttua 3 15:02:35 1 RAKENNETUN YMPÄRISTÖN VALVONTA-ASIAT Asiatunnus Kiinteistö Osoite Vaihe Asianosainen Asia 853-2015-37 853-8-22-7 Rauhankatu 32 20100 TURKU Kehotus Asunto Oy Turun Annankatu 7 Talousrakennuksen

Lisätiedot

SUUNNITTELUASIAKIRJAT OSSINLAMMEN SILTA, Otaniemi KOIVIKKO Puinen vinoköysisilta Jm 1,9 + 8,0 + 4,2 m Kokonaispituus 16,2m

SUUNNITTELUASIAKIRJAT OSSINLAMMEN SILTA, Otaniemi KOIVIKKO Puinen vinoköysisilta Jm 1,9 + 8,0 + 4,2 m Kokonaispituus 16,2m SUUNNITTELUASIAKIRJAT OSSINLAMMEN SILTA, Otaniemi KOIVIKKO Puinen vinoköysisilta Jm 1,9 + 8,0 + 4,2 m Kokonaispituus 16,2m Suunnitelmaselostus Ossinlammensilta, Koivikko... 3 Rakennuspaikka... 3 Suunnittelun

Lisätiedot

EuP-direktiivi ohjaa valistuneisiin valaistusuudistuksiin toimistoissa, kouluissa, myymälöissä, teollisuudessa ja ulkoalueilla.

EuP-direktiivi ohjaa valistuneisiin valaistusuudistuksiin toimistoissa, kouluissa, myymälöissä, teollisuudessa ja ulkoalueilla. 18.12.2009 1(5) EuP-direktiivi ohjaa valistuneisiin valaistusuudistuksiin toimistoissa, kouluissa, myymälöissä, teollisuudessa ja ulkoalueilla. - Kysymyksiä ja vastauksia loistelamppujen, suurpainepurkauslamppujen

Lisätiedot

Vuohimäentie 10-12, Mäntsälä

Vuohimäentie 10-12, Mäntsälä Vuohimäentie 10-12, 04600 Mäntsälä Myydään 11 asunnon rivitaloyhtiö kasvavasta Mäntsälän kunnasta Myydään kolmesta eri rivitalosta koostuva 1990 valmistunut rivitaloyhtiö osoitteesta Vuohimäentie 10-12.

Lisätiedot

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma Porvoon kaupunki 22.12.2010 Liikuntatoimi : Liikuntajohtaja, Per Högström. Puistoyksikkö: Kaupunginpuutarhuri, Mikko Kaunisto. Liikuntapaikkamestariopiskelija: Pasi Liitiäinen Horhattulan, Katajamäen ja

Lisätiedot

1. Neuvontakäynti / Talkooneuvonta taloyhtiöille, 335 (sis alv 24 %, 270 alv 0 %)

1. Neuvontakäynti / Talkooneuvonta taloyhtiöille, 335 (sis alv 24 %, 270 alv 0 %) Suunnitteluhinnasto 2018 Maisemasuunnittelu tanjanieminen on korkeatasoinen piha- ja vihersuunnitteluyritys, jonka kiitelty ja palkittu suunnittelu perustuu maisema-analyysiin, jonka perusteella asiakkaan

Lisätiedot

As Oy Kuopuksentie2 Asukaskokous 1

As Oy Kuopuksentie2 Asukaskokous 1 As Oy Kuopuksentie2 Asukaskokous 1 Ohjelma 19.00-19.10 Avaus 19.10-19.25 Hallituksen visio taloyhtiön kehittämiseksi 19.30-19.45 Viestintä ja tiedottaminen 19.50-20.10 Pitkäntähtäimen korjaus- ja budjettisuunnitelma

Lisätiedot

Akaa Tipuri (Kurisniemi) Tipurintien valaistuslinjan maanrakennustyön arkeologinen valvonta 2011

Akaa Tipuri (Kurisniemi) Tipurintien valaistuslinjan maanrakennustyön arkeologinen valvonta 2011 Akaa Tipuri (Kurisniemi) Tipurintien valaistuslinjan maanrakennustyön arkeologinen valvonta 2011 Tiina Vasko 2011 Pirkanmaan maakuntamuseo Kulttuuriympäristöyksikkö 2 Sisällysluettelo Arkisto- ja rekisteritiedot

Lisätiedot

Pihan perusparannushankkeen suunnittelu ja toteutus. Finnbuild 27.9.2008

Pihan perusparannushankkeen suunnittelu ja toteutus. Finnbuild 27.9.2008 Pihan perusparannushankkeen suunnittelu ja toteutus Finnbuild 27.9.2008 Syitä piharemonttiin Kiinteistöön kohdistuva remontti > pihat särkyvät remontissa > syntyy suuri kontrasti talon ja pihan välille

Lisätiedot

Vanhojen kerrostalojen hissittäminen

Vanhojen kerrostalojen hissittäminen Vanhojen kerrostalojen hissittäminen KONE Hissit Oy Anna Tiri Jarmo Tikkinen Oulu 27.11.2013 Esimerkkejä jälkiasennushissien ratkaisuista Hissi osana kiinteistöä Sijoitusvaihtoehtoja Hissi portaiden keskelle

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo Sivu 9-16 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2

Aika: Keskiviikko klo Sivu 9-16 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 REISJÄRVEN KUNTA Vapaa-aikalautakunta 2/2019 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko 27.02.2019 klo 16.30-17.35 Sivu 9-16 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Parkkila Kimmo, puheenjohtaja Haikola Piia, jäsen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 145 Naapuritontin asukkaan oikaisuvaatimus loppukatselmuksesta, joka on pidetty pihamaan rakentamista koskevasta rakennusluvasta, Aleksis Kiven katu 4-8 HEL

Lisätiedot