OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylijohtaja Tapio Kosunen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylijohtaja Tapio Kosunen"

Transkriptio

1 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Ylijohtaja Tapio Kosunen AMMATTIKORKEAKOULUJEN TOIMILUPIEN MYÖNTÄMINEN 1 Taustaa 2 Säädöspohja 2.1 Toimiluvat Hallitusohjelman mukainen ammattikorkeakoulujen rahoitusta ja hallintoa koskeva uudistus toteutetaan vaiheittain. Uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa on ammattikorkeakoululain (351/2003) muuttamisesta annetulla lailla (485/2013) uudistettu muun muassa ammattikorkeakoulun ylläpitäjälle myönnettävän toimiluvan myöntämisen edellytyksiä. Uusien toimilupien myöntämiskriteereissä korostuvat koulutustarpeen lisäksi toiminnan laatuun, vaikuttavuuteen ja tehokkuuteen liittyvät näkökohdat. Nykyisten toimilupien voimassaolo päättyy edellä mainitun ammattikorkeakoululain muuttamista koskevan lain voimaantulosäännöksen mukaan Muutettujen toimilupakriteerien mukaiset uudet toimiluvat myönnetään samasta ajankohdasta lukien. Ammattikorkeakoululain 6 :n mukaan valtioneuvosto voi myöntää kunnalle tai kuntayhtymälle taikka rekisteröidylle yhteisölle ammattikorkeakoulun toimiluvan. Luvan myöntämisen edellytyksenä on, että ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja että hakijalla on taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset lain 4 :n mukaisten tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Valtioneuvoston asetuksella säädetään toimiluvan hakemisesta ja toimilupahakemukseen liitettävistä asiakirjoista ja selvityksistä. Toimiluvan saajalla on oikeus ylläpitää ammattikorkeakoulua, jossa annetaan ammattikorkeakouluopetusta toimiluvassa määrätyn koulutustehtävän mukaisesti. Toimiluvassa voidaan ammattikorkeakoululle määrätä myös sen tehtäviin kohdistuvia kehittämis- ja muita velvollisuuksia. Toimiluvan myöntämisedellytyksiä koskevan säännöksen yksityiskohtaisissa perusteluissa (HE 9/2013 vp) on todettu mm. seuraavaa: Valtioneuvoston aiempien linjausten mukaisesti jokaisessa maakunnassa toimii yksi tai useampi korkeakoulu. Ammattikorkeakoulun toiminnan tulisi vastata alueelliseen ja valtakunnalliseen koulutustarpeeseen, jonka arvioinnissa otettaisiin huomioon kansallisten koulutustarveennakointien alakohtaiset linjaukset ja korkeakoulutuksen saavutettavuus suuralueella. Koulutustarvetta arvioitaessa ja 7 :n mukaisesta koulutustehtävästä päätettäessä otetaan huomioon alueiden väliset erot ja siihen liittyen esimerkiksi elinkeinorakenteen muutokset. Alueelliseen saatavuuteen liittyy myös ruotsinkielisen väestön koulutustarpeiden turvaaminen. Toimilupauudistuksessa turvataan ruotsinkielinen koulutustarjonta.

2 2 Toimiluvan saajalla tulisi olla pitkän tähtäimen taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :n mukaisten tehtävien eli korkeakouluopetuksen, soveltavan tutkimus- ja kehitystyön sekä taiteellisen toiminnan asianmukaiseen ja kansainvälisesti korkeatasoiseen järjestämiseen ja harjoittamiseen laadukkaasti ja tuloksellisesti. Ammattikorkeakoulun tulisi myös olla riittävän suuri koulutustarpeeseen suhteutettuna, ja koulutus tulisi järjestää opetuksen kannalta tarkoituksenmukaisissa ryhmissä, jotta saadaan varmistettua riittävä resurssipohja sekä opetukseen että tutkimus- ja kehitystoimintaan. Määrällisten toimilupakriteerien asettamista ei ole pidetty perusteltuna. Toimilupien myöntäminen perustuu tarkoituksenmukaisuusharkintaan. Ammattikorkeakoululain 7 :n mukaan ammattikorkeakoulun toimiluvassa määrätään siitä, mitä ammattikorkeakoulututkintoja ja niihin liitettäviä tutkintonimikkeitä ammattikorkeakoulun tulee antaa (koulutusvastuu). Toimiluvassa voidaan tarvittaessa myös täsmentää tutkintokohtaista koulutusvastuuta. Lisäksi toimiluvassa määrätään siitä, mitä ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja ja niihin liitettäviä tutkintonimikkeitä ammattikorkeakoulu voi antaa. Toimiluvassa määrätään oikeudesta järjestää ammattikorkeakoulujen ja ammatillisen koulutuksen opettajille ja opettajiksi aikoville tarpeellista opettajankoulutusta ammattikorkeakoulussa (ammatillinen opettajankoulutus). Toimiluvassa määrätään ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkintokieleksi suomi tai ruotsi. Ammattikorkeakoulu voi päättää lisäksi muun kielen kuin toimiluvassa määrätyn opetus- ja tutkintokielen käyttämisestä opetus- ja tutkintokielenä ja opintosuorituksissa. Ammattikorkeakouluista annetun valtioneuvoston asetuksen (352/2003) 25 :ssä säädetään toimiluvan hakemisesta. Säännöksen mukaan ammattikorkeakoulun toimilupaa haettaessa on selvitettävä: 1) ylläpitäjän nimi ja kotipaikka; 2) ylläpitäjän omistaja- tai taustatahot; 3) ammattikorkeakoulun nimi; 4) ammattikorkeakoulun tarpeellisuus ja toiminnalliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :n mukaisia tehtäviä varten; 5) ammattikorkeakoulun kannattavuus, vakavaraisuus ja maksuvalmius sekä niiden hallinta hakemusta edeltävänä vuonna, hakemusvuonna ja seuraavan viiden vuoden ajanjaksolla; 6) haettava koulutusvastuu tutkinnoittain ja tutkintonimikkeittäin ja toiminnan suunniteltu laajuus; 7) ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkintokielet; 8) paikkakunnat, joilla ammattikorkeakoulutoimintaa on tarkoitus järjestää; 9) ammattikorkeakoulun toimintaan käytettävissä olevat tilat sekä tukipalvelut ja niihin liittyvät strategiset suunnitelmat; 10) opiskelijapalveluiden järjestäminen; 11) hallinnon järjestäminen.

3 3 Lisäksi toimilupahakemukseen on liitettävä: 1) ylläpitäjämuodosta riippuen kuntayhtymän perussopimus taikka selvitys yhteisön merkitsemisestä rekisteriin sekä yhtiöjärjestys, perustamissopimus ja tehdyt osakassopimukset tai säätiön säännöt; 2) viimeisimmän päättyneen tilikauden vahvistetut tilinpäätösasiakirjat; 3) suunnitelma rekisteröitynä yhteisönä toimivan ylläpitäjän talouden, hallinnon ja sisäisen valvonnan järjestämisestä ja muusta riskien hallinnasta. 2.2 Ammattikorkeakoulujen rahoitus Ammattikorkeakoulujen ylläpitäjille maksettava perusrahoitus on osa kuntien valtionosuusjärjestelmää. Perusrahoitus myönnetään opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetussa laissa (1705/2009) säädetyillä perusteilla. Mainitun lain ensi vuoden alussa voimaan tulevan 26 :n 4 momentin muutoksen mukaan ammattikorkeakoulun yksikköhinta muodostuu koulutuksen sekä soveltavan tutkimus- ja kehitystyön perusteella määräytyvistä rahoitusosuuksista. Koulutuksen perusteella määräytyvä rahoitusosuus perustuu suoritettuihin ammattikorkeakoulututkintoihin ja suoritettuihin ammatillisiin opettajankoulutusopintoihin, suoritettuihin opintopisteisiin, avoimessa ammattikorkeakouluopetuksessa tai muutoin erillisinä opintoina ja maahanmuuttajien valmentavassa koulutuksessa suoritettuihin opintopisteisiin, opiskelijapalautteeseen, kansainväliseen opiskelijaliikkuvuuteen sekä ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työllisten määrään. Soveltavan tutkimus- ja kehitystyön perusteella määräytyvä rahoitusosuus perustuu julkaisuihin, suoritettuihin ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin, henkilöstön kansainväliseen liikkuvuuteen sekä tutkimus- ja kehitystyön ulkopuoliseen rahoitukseen. Yksikköhinnat on määrättävä siten, että kaikkien ammattikorkeakoulujen rahoituksesta koulutuksen perusteella määräytyvä osuus on 85 prosenttia ja soveltavan tutkimus- ja kehitystyön osuus on 15 prosenttia. Rahoituksen yksityiskohdista säädetään valtioneuvoston asetuksessa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta (822/2013), joka tulee voimaan

4 4 3 Toimilupahakemukset 3.1 Hakijat Ammattikorkeakoulujen toimilupien hakuaika päättyi Opetus- ja kulttuuriministeriölle saapui määräaikaan mennessä yhteensä 24 toimilupahakemusta. Toimilupaa haettiin nykyisille ammattikorkeakouluille lukuun ottamatta Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluja, jotka yhdistyvät hakemuksen mukaan Lapin ammattikorkeakouluksi. Nykyisistä kunnallisista ylläpitäjistä uusina osakeyhtiöinä toimilupaa hakivat Turun ammattikorkeakoulu Oy, Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy, Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy sekä Oulun ammattikorkeakoulu Oy. Kunnallisena ylläpitäjänä toimilupaa hakivat Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä, Päijät-Hämeen koulutuskonserni sekä Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymä. Lisäksi Arcadaammattikorkeakoulun toimilupaa haki nykyisin ylläpitäjänä toimivan säätiön sijaan osakeyhtiö. Yhteenveto hakijoista on esitetty muistion liitteessä Ammattikorkeakoulujen nimet Kaksi ylläpitäjää (Centria ammattikorkeakoulu Oy- Centria yrkeshögskola Ab ja Oy Vaasan ammattikorkeakoulu Vasa yrkeshögskola Ab) ovat esittäneet toimilupahakemuksessa ammattikorkeakoululle kaksikielistä nimeä (Centriaammattikorkeakoulu Yrkeshögskolan Centria ja Vaasan ammattikorkeakoulu Vasa yrkeshögskola). Viisi ylläpitäjää (Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä, Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy, Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy, Oulun ammattikorkeakoulu Oy ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy) ovat esittäneet toimilupahakemuksessa ammattikorkeakoulun nimeen myös siitä käytettävää lyhennettä (Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK), Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (Kyamk), Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk), Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy (Seamk)). Kaksi ylläpitäjää (Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy ja Turun ammattikorkeakoulu Oy) ovat esittäneet ammattikorkeakoulun nimeen näkyviin myös englanninkielisen nimen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu Central Finland University of Applied Sciences, Turun ammattikorkeakoulu / Turku University of Applied Sciences). Högskolan Arcada Ab on esittänyt ammattikorkeakoulun nimeksi Högskolan Arcada. 3.3 Haetut koulutusvastuut Tiedot haetuista koulutusvastuista on esitetty ammattikorkeakouluittain muistion liitteessä 2.

5 5 3.4 Ammatillinen opettajankoulutus Ammatillisen opettajankoulutuksen järjestämisvastuuta haettiin kaikille niille ammattikorkeakouluille, jotka nykyisinkin järjestävät ammatillista opettajankoulutusta (Haaga-Helia, Hämeen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu). 3.5 Opetus- ja tutkintokieli Högskolan Arcada Ab ja Ab Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi ovat hakemuksessaan esittäneet, että ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkintokieleksi määrättäisiin toimiluvassa ruotsi. Muut hakijat ovat esittäneet, että heidän ylläpitämiensä ammattikorkeakoulujen opetus- ja tutkintokieleksi määrättäisiin suomi. 4 Hakemusten arviointia 4.1 Taloudellisten toimintaedellytysten arviointi Ammattikorkeakoulut ovat ennakoineet taloudellisia toimintaedellytyksiään ottaen huomioon opetus- ja kulttuuriministeriön toimittaman ammattikorkeakoulukohtaisen arvion valtion rahoituskehityksestä vuosille Laskelmissa on otettu huomioon hallitusohjelmaan ja kehyspäätöksiin perustuva noin 170 miljoonan euron menosäästö vuodesta 2012 vuoteen Tämä sisältää valtion rahoituksen ja tätä vastaavan kuntarahoitusosuuden vähennykset sekä vuosille 2013 ja 2014 tulleet valtionosuusindeksin jäädyttämiset. Em. säästöjen ja rahoitusmallin vaikutukset vaikuttavat yksittäisen ammattikorkeakoulun suhteelliseen rahoitusasemaan erisuuruisena. Vuodesta 2014 vuoteen 2018 yksittäisen ammattikorkeakoulun saaman yksikköhintarahoituksen muutos vaihtelee merkittävästi. Ammattikorkeakoulut ovat toimilupahakemuksissaan suunnitelleet toimintaansa edellä todetut taloudelliset reunaehdot huomioon ottaen ja päättäneet tarvittaessa sopeuttamistoimenpiteistä. Toimenpiteiden ajoittumisessa on eroja ammattikorkeakoulujen välillä. Hallituksen rakennepoliittisesta ohjelmasta mahdollisesti seuraavia taloudellisia ja toiminnallisia vaikutuksia ei ole voitu toimilupahakemuksia laadittaessa ennakoida. Ammattikorkeakoulut toimittivat osana toimilupahakemusta tuloslaskelman, taseen ja rahoituslaskelman sekä niistä johdetut tunnusluvut vuosilta Laskelmien lisäksi ylläpitäjät ovat arvioineet hakemuksissaan taloudellisia toimintaedellytyksiä ja niihin liittyviä riskejä sekä ylläpitäjän että haettavan ammattikorkeakoulun näkökulmasta sekä kuvanneet riskienhallintajärjestelmänsä ja taloudelliset riippuvuudet ylläpitäjäosakeyhtiön osakkeenomistajatahoista tai kuntayhtymän jäsenkunnista tai kuntayhtymien osakaskuntien omistamista yhtiöistä erityisesti tiloja koskevien sopimusten sekä vuokrien määräytymisperusteiden osalta. Taloudellisten toimintaedellytysten arviointiin liittyvissä laskelmissa vuosien merkittävin tulorahoituserä eli yksikköhintarahoitus perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön ylläpitäjille toimittamiin ennusteisiin. Yksikköhintarahoitukseen

6 6 liittyy yksittäisen ammattikorkeakoulun näkökulmasta rahoitusmallista johtuvia epävarmuustekijöitä. Yksittäisen ammattikorkeakoulun oman tuloksen lisäksi rahoitukseen vaikuttaa muiden ammattikorkeakoulujen tulosten kehitys. Yksikköhintarahoitusta lukuun ottamatta vuosien osalta taloustiedot ovat ylläpitäjien laatimia ennusteita. Taloudellisten edellytysten arvioinnissa on tarkasteltu ylläpitäjien ja ammattikorkeakoulujen vakavaraisuutta, maksuvalmiutta ja kannattavuutta. Arvioinnissa on kiinnitetty huomiota erityisesti taloudellisiin riskeihin ja niiden hallintakeinoihin. Riskiksi on tunnistettu mm. avustustuottojen ja muiden tuottojen merkittävät kasvuodotukset ja niiden perusteet sekä toteutumisen todennäköisyys. Arvioinnissa on tarkasteltu sekä tunnuslukujen arvoja, kehitystä että niiden välisiä suhteita ja niiden muodostamaa kokonaisuutta. Erityistä huomiota kiinnitettiin vakavaraisuuteen, maksuvalmiuteen ja kannattavuuteen. Ammattikorkeakoulutoiminnan luonne huomioon ottaen oman ja vieraan pääoman tuottoprosentit olivat tarkastelussa lähinnä täydentäviä tietoja. Riskien arvioinnissa on tarkasteltu ammattikorkeakoulujen raportoimia talouden sopeuttamistoimia kokonaisuudessaan ja lisäksi erityisesti henkilöstö- ja kiinteistökulujen kehitystä tarkastelukaudella. Hakemuksista saadun tietoaineiston perusteella on muodostettu kokonaiskuva ammattikorkeakoulujen taloudellisista toimintaedellytyksistä. Taloudellisten toimintaedellytysten arvioinnissa keskeisimmiksi tunnusluvuiksi valittiin omavaraisuusaste (joka kertoo oman ja vieraan pääoman suhteen), nettotulos, kassan riittävyys (joka kertoo dynaamisen maksuvalmiuden ja sen, kuinka monen päivän menoihin kassa riittää) ja Quick Ratio (joka kertoo maksuvalmiuden tilinpäätöshetkellä). Aineiston yhtenäisen tarkastelun varmistamiseksi taloudellisten edellytysten arvioinnissa tunnusluvuille asetettiin viitteelliset ohjearvot, jotka olivat seuraavia: Omavaraisuusasteen tuli olla yli 20 %. Nettotulosta pidettiin tyydyttävänä, mikäli se oli 2 % liikevaihdosta. Dynaamista maksuvalmiutta kuvaavan kassanriittävyyden tyydyttävänä ohjearvona pidettiin 45 päivää ja kriittisenä 30 päivää. Staattista maksuvalmiutta tilinpäätöshetkellä kuvaavan Quick Ratio tunnusluvun ohjearvona pidettiin vähintään yhtä (1) ja kriittisenä rajana 0,5. Taloudellisten toimintaedellytysten arvioinnin keskeiset koko aineistoa koskevat johtopäätökset ovat tunnusluvuittain seuraavat: Vakavaraisuus omavaraisuusasteella mitattuna on kaikilla ammattikorkeakouluilla hyvä (yli 20 %). Ammattikorkeakoulujen omavaraisuusasteen mediaani tarkastelujaksolla eli vuosina oli 74,3 %. Ammattikorkeakoulujen nettotulosprosentti -tunnusluvun mediaani tarkastelujaksolla oli 1,0 prosenttia. Tunnusluvun arvioissa oli hajontaa (korkein arvo 9,7 %, alin arvo - 2,4 %). Ammattikorkeakoulujen nettotulos lähtee hyvältä tasolta vuonna 2012 (mediaani 3,9 %), käy lähellä nollaa vuosina ja palautuu lähtötasoa alemmalle tasolle ollen 1,4 % vuoteen 2018 mennessä. Ammattikorkeakoulujen sopeuttamistoimet vaikuttavat laajamittaisesti vasta vuosina

7 7 Ammattikorkeakoulujen kassan riittävyys -tunnusluvun mediaani tarkastelujaksolla oli 70 päivää. Tunnusluvun arvoissa oli suurta hajontaa. Alin tarkastelujaksolle sijoittunut arvo oli 8 päivää, korkein 208 päivää. Ammattikorkeakoulujen Quick Ratio -tunnusluvun mediaani tarkastelujaksolla oli 2,5. Tunnusluvun arvoissa oli hajontaa, mutta kaikkien ammattikorkeakoulujen arvo ylitti ohjearvona pidetyn 1. Tarkastelujakson alin arvo oli 1,5 ja ylin 10,6. Muina koko aineistoa koskevina johtopäätöksinä voidaan todeta seuraavaa: Pääsääntöisesti ammattikorkeakouluilla on taloudellisia puskureita ja muita rahoitusta turvaavia mekanismeja, jotka tulorahoituksen pienentyessä riittävät tarkastelukauden ( ) yli. Mikäli nettotulokset jäävät tappiollisiksi tai nollatasolle, on riski, että taloudellinen liikkumavara vähenee merkittävästi useissa ammattikorkeakouluissa viimeistään tarkastelukauden jälkeen. Valtion rahoituksen leikkauksiin on reagoitu sopeutumistoimin ja ammattikorkeakoululaitoksen likvidien varojen taso pysyy tarkastelukaudella vuoden 2013 tasolla. Investoinnit ja poistot ovat tarkastelukaudella kutakuinkin samalla tasolla, mikä tarkoittaa että ammattikorkeakoulujen infrastruktuuri näyttäisi säilyvän ajantasaisena. Ammattikorkeakoulujen laatimien talousennusteiden investoinnit voidaan pääosin rahoittaa tulorahoituksella. Näyttää siltä, että lainarahoitusta ei laajassa mitassa tarvittaisi. Keskeisimmät talouden tunnusluvut ammattikorkeakouluittain on esitetty muistion liitteessä Toiminnallisten edellytysten arviointi Ammattikorkeakoulut ovat lähteneet koulutustarjonnan suunnittelussa toimintaalueensa tarpeista. Haetuista koulutusvastuista on muodostettu aluetta palvelevia kokonaisuuksia. Samalla on pyritty edistämään yhteistyötä ja työnjakoa resurssien käytön tehostamiseksi ja profiloitumisen edistämiseksi. Tämän seurauksena koulutusvastuissa tapahtuu useita muutoksia nykyisiin koulutusohjelmapäätöksiin verrattuna. Työvoimatarpeiden kannalta hakemusten pohjalta syntyvä ammattikorkeakoulujen koulutustarjonnan kokonaisuus vastaa edelleen valtakunnallisia ja alueellisia tarpeita. Hakemuksissa esitetyn perusteella ruotsinkielinen koulutustarjonta turvataan riittävässä laajuudessa. Kulttuurin koulutuksessa koulutustehtävää esitetään karsittavaksi mm. muusikko (AMK), kuvataiteilija (AMK) sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) koulutusvastuiden osalta. Muutosten myötä tarjontaa on edelleen riittävästi työvoimatarpeisiin nähden. Ammattikorkeakoulut suuntaavat koulutustarjontaa uudelleen myös mm. tekniikan alalla. Ammattikorkeakoulun luopuessa uuden toimiluvan yhteydessä tietyn tutkintonimikkeen antamisesta taikka suunnatessa liiketalouden tai tekniikan ammattikorkeakoulu-

8 8 tutkintoon johtavia opintoja aiemmasta poikkeavilla koulutusalatäsmennyksillä tulee ammattikorkeakoulun kuitenkin huolehtia opiskelijoiden oikeusturvasta. Näitä tilanteita varten toimilupiin ehdotetaan sisällytettäväksi ammattikorkeakouluille velvoite, jolla turvataan opiskelijoiden oikeus suorittaa aloittamansa opinnot ennen tämän toimiluvan voimaantuloa voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti. Vaikka ammattikorkeakoulun koulutusvastuu ei sisältäisi sitä tutkintonimikettä tai alatäsmennystä, johon liittyviä opintoja opiskelija on otettu opiskelemaan, opiskelijalla on kuitenkin oikeus jatkaa opintojaan ja saada kyseinen tutkinto ja tutkintonimike ko. ammattikorkeakoulusta ammattikorkeakoululainsäädännön mahdollistamien määräaikojen puitteissa.. Tämä ei estä sitä, että ammattikorkeakoulut voivat keskenään sopia erilaisista järjestelyistä asiaan liittyen. Opiskelijan siirtyminen toiseen ammattikorkeakouluun vaatii näissä tilanteissa kuitenkin opiskelijan myös omaa suostumusta. Tekniikan ammattikorkeakoulututkintoon liitettävää rakennusarkkitehti (AMK) tutkintonimikkeeseen liittyvää koulutusvastuuta haettiin kuudelle ammattikorkeakoululle, joita ovat Metropolia ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Saimaan ammattikorkeakoulu, Savoniaammattikorkeakoulu ja Yrkehögskolan Novia. Rakennusarkkitehtikoulutuksen määrälliseksi tarpeeksi on arvioitu aloittajaa vuosittain. Koulutusvastuuta hakeneet ammattikorkeakoulut ovat suunnitelleet aloittavansa koulutuksen pääsääntöisesti 30 aloittajan suuruisissa ryhmissä. Lähtökohtana on, että koulutusvastuu myönnettäisiin siten, että koulutusta on saatavissa kattavasti eri puolilla maata ja sitä olisi myös tarjolla alueella, jossa ei ole yliopistollista arkkitehtuurikoulutusta. Koulutuksen laadukkaan toteuttamisen kannalta koulutuksen järjestäjällä tulee olla riittävä osaamiskeskittymä. Koulutusvastuu myönnettäisiin edellä mainituin perustein Metropolia Ammattikorkeakoululle, Savonia-ammattikorkeakoululle, Tampereen ammattikorkeakoululle ja Oulun ammattikorkeakoululle. Sosiaali- ja terveysalan haettujen koulutusvastuiden perusteella tarjontaa on tarpeisiin nähden edelleen liikaa ja hajautuneena liian moniin ammattikorkeakouluihin terveydenhoitaja (AMK)- ja fysioterapeutti (AMK) koulutusvastuissa. Myös kuntoutusalan pienten koulutusvastuiden osalta (fysioterapia, toimintaterapia, naprapatia, osteopatia, jalkaterapia, kuntoutuksen ohjaus) on työnjakoa tarpeen selvittää jatkotyönä. Ammattikorkeakoulujen aloituspaikkoja on kuluvalla hallituskaudella vähennetty yhteensä aloituspaikan verran. Vähennykset on suunnattu työvoimatarpeiden edellyttämällä tavalla aloille, joilla on tarpeeseen nähden ylitarjontaa. Vähennykset on suunnattu erityisesti kulttuurialalle, matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle sekä tekniikan ja liikenteen alalle. Aloituspaikkaleikkaukset on otettu huomioon ammattikorkeakoulujen valtionosuusrahoituksen pohjana olevissa laskennallisissa opiskelijamäärissä vuodesta 2013 alkaen. Ammattikorkeakoululain 4 :n mukaiset tehtävät eli korkeakouluopetus, soveltava tutkimus- ja kehitystyö sekä taiteellinen toiminta pystytään hakemusten perusteella toteuttamaan ammattikorkeakouluissa asianmukaisesti ja tuloksellisesti. Tämä edellyttää koulutusvastuiden karsimista ja toimipisteverkon kokoamista. Hakemuksissa on esitetty näihin liittyviä toimenpiteitä. Edellytykset kansainvälisesti korkeatasoi-

9 9 seen toimintaan ovat pääsääntöisesti ammattikorkeakoulujen valitsemilla painoaloilla, joihin ammattikorkeakoulut myös keskittävät tutkimus- ja kehitystyötään. Alueelliseen koulutustarpeeseen suhteutettuna haettujen ammattikorkeakoulujen koko on riittävä. Koulutusta on tarkoitus järjestää ryhmissä, jotka toimivat opetuksen kannalta sekä taloudellisesti tarkoituksenmukaisesti. Näin turvataan riittävät resurssit opetukseen ja tk-toimintaan. Ammattikorkeakoulujen sopeuttamistoimilla rationalisoidaan toimintaa ja karsitaan päällekkäisyyksiä sekä ammattikorkeakoulujen sisällä että niiden välillä. Sopeuttamistoimet ja rakenteiden uudistaminen takaavat sen, että koulutukseen ja tktoimintaan käytettävät resurssit ovat entistä tehokkaammassa käytössä. Toimilupiin ehdotettavat kehittämis- ja muut velvollisuudet on esitetty ammattikorkeakouluittain muistion liitteessä 4. Valtioneuvosto haluaa kiinnittää myös erityistä huomiota opiskelijaliikunnan järjestämiseen ammattikorkeakouluissa. Opetus- ja kulttuuriministeriö etsii yhdessä ammattikorkeakoulujen kanssa ratkaisuja toimenpiteiksi vuoden 2014 aikana. 4.3 Korkeakoulukohtainen tarkastelu Arcada Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Ammattikorkeakoulu vastaa ruotsinkielisen työvoiman kouluttamisesta erityisesti pääkaupunkiseudulle, mutta myös valtakunnallisesti. Arcadasta valmistuneet ovat työllistyneet hyvin. Pohjoismaisen yhteistyön vahvistaminen parantaa edellytyksiä laadukkaaseen koulutukseen sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Ammattikorkeakoulun painoalat ovat 1. kulttuuri, 2. toiminnalliset materiaalit ja älykkäät ratkaisut terveydenhuollossa, sosiaalitoimessa ja energia-alalla, 3. liiketoiminnan kehittäminen ja informaatioanalyysi painopisteenä big data, 4. potilasturvallisuuteen liittyvä simulointipedagogiikka, IT-perustainen lääkealan pätevyys ja riskien ennaltaehkäisy hoitotyössä. Tutkimus- ja kehittämistoiminta on keskitetty ammattikorkeakoulun painoaloille ja sitä toteutetaan yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Koulutus ja tk-toiminta on integroitu. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa Arcada ammattikorkeakoulu Oy:lla on taloudelliset toimintaedellytykset toimiluvan myöntämiselle. Am-

10 10 mattikorkeakoulun nettotulos on voitollinen vuonna 2018 (1,1% liikevaihdosta). Vuosina nettotulos on keskimäärin niukasti tappiollinen ( -0,64% liikevaihdosta). Ammattikorkeakoulun hyvä maksuvalmius antaa kuitenkin liikkumavaraa tilanteessa, jossa suunnitellut tuotot eivät toteutuisi, eikä nettotulos pysyisi suunnitellulla tasolla. Taloudellisia edellytyksiä vahvistaa erityisesti ylläpitäjäsäätiön hyvä taloudellinen tilanne, joka käy ilmi säätiötä koskevista tunnusluvuista. Säätiön ainoana tehtävänä on omistaa Arcada ammattikorkeakoulu ja harjoittaa sellaista toimintaa, joka tukee edellä mainittua ammattikorkeakoulua. Laskelmat on laadittu siitä lähtökohdasta, että tuottoihin ei sisälly harkinnanvaraisia avustuksia vuosina Suunniteltujen kululeikkausten toteutuminen on taloudellisten edellytysten kannalta välttämätöntä. Ammattikorkeakoulun toimitilat sekä opiskelija- ja tukipalvelut on järjestetty korkeakoulussa tarkoituksenmukaisella tavalla. Ammattikorkeakoululla on edellytykset laadukkaisiin palveluihin sekä opiskelu- ja tk-ympäristöihin. Ammattikorkeakoulun nimi Koulutusvastuu Kehittämisvelvoite Ylläpitäjä on esittänyt ammattikorkeakoulun nimeksi Högskolan Arcada. Nykyisen toimiluvan mukaan Stiftelsen Arcada säätiön ylläpitämän ammattikorkeakoulun nimi on Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola. Stiftelsen Arcada on hakenut ammattikorkeakoulun toimiluvan muuttamista siten, että ammattikorkeakoulun nimeksi muutettaisiin Högskolan Arcada. Arcada on perustellut hakemustaan erityisesti sillä, että yrkeshögskola-nimikkeen käyttö korkeakoulun nimessä vaikeuttaa pohjoismaista yhteistyötä. Opetusministeriö on tehnyt asiassa kielteisen päätöksen Päätöksen perusteluissa on todettu mm., että ammattikorkeakoulun nimen muuttamista koskeva ratkaisu ei voi perustua Ruotsin tai EU:n lainsäädännössä käytettyyn koulutusterminologiaan. Lisäksi päätöksessä on viitattu eduskunnan sivistysvaliokunnan linjaukseen (SiVM 6/2009 vp): "Suomen korkeakoululaitos muodostuu kahdesta toisiaan täydentävästä sektorista, joissa yliopistoilla (ruots. universitet, engl. university) ja ammattikorkeakouluilla (ruots. yrkeshögskola, engl. polytechnic) on eri tehtävät ja profiilit." Stiftelsen Arcada on valittanut kielteisestä päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valituksen. Edellä todetun perusteella ammattikorkeakoulun nimeksi tulisi toimiluvassa määrätä Yrkeshögskolan Arcada. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi hakemuksen mukaisesti. Toimilupaan ehdotetaan sisällytettäväksi seuraava opiskelijoiden oikeusturvaan liittyvä kehittämisvelvoite: Kun tässä toimiluvassa määrättävään koulutusvastuuseen tai sen täsmennykseen ei sisälly sellaisia tutkintoon johtavia opintoja, joita ammattikorkeakoulu on aiemmin järjestänyt, ammattikorkeakoululla on kuitenkin velvollisuus huolehtia siitä, että en-

11 11 nen tämän toimiluvan voimaantuloa opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on oikeus suorittaa edellä tarkoitetut opintonsa Yrkeshögskolan Arcadassa ja saada tutkinto ja tutkintonimike ennen tämän toimiluvan voimaantuloa voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti Centria-ammattikorkeakoulu Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Centria-ammattikorkeakoulu on alueensa tärkein korkeakoulutetun työvoiman kouluttaja ja sen haetut koulutusvastuut pääosin tukevat osaltaan alueen elinkeinoelämän esitettyjä painopisteitä ja työvoiman tarvetta. Ammattikorkeakoulun painoalavalinnat ovat teollisuusprosessien ja tuotantoteknologioiden kehittäminen, tietoverkot ja niihin liittyvä sisällöntuotanto sekä moniammatillinen palvelu- ja liiketoimintaosaaminen. Laadukkaan ja tehokkaan toiminnan edellytyksiä parantaa tutkintoon johtavan koulutuksen keskittäminen kahdelle kampukselle aiemman kolmen sijaan sekä päällekkäisyyksien karsiminen toimipisteiden väliltä. Pitkällä tähtäimellä toiminta olisi toiminnallisesti ja taloudellisesti tarkoituksenmukaista keskittää yhdelle kampukselle Kokkolaan ammattikorkeakoulun toimintakyvyn ja kehittymisedellytysten turvaamiseksi. Ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimus- ja kehittämistoimintaansa yhteistyössä alueen kanssa ja toiminnan painopisteet tukevat alueen kehittämistä. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa Centria Oy:llä on taloudelliset edellytykset toimiluvan myöntämiselle, joskin edellytyksiin liittyy merkittäviä riskejä. Vuosina kassan riittävyys on ennusteen mukaan kriittisellä tasolla. Kassan riittävyyteen liittyy erityinen ongelma vuonna 2015, joka on ammattikorkeakoulussa tiedostettu ja riskin hallitsemiseksi on ryhdytty toimenpiteisiin: omavelkainen takaus euron luottolimiitille Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymältä sekä toimenpiteet osakeannin toteuttamiseksi. Osakeannin seurauksena yhtiön osakepääoma kaksinkertaistuisi 1 milj. eurosta 2 milj. euroon. Tämänhetkisen talouden toteumatiedon (8/2013) mukaan toimintaa on kyetty sopeuttamaan ennakoitua paremmin, jonka seurauksena vuoden 2013 ennakoitu tulos on noin euroa suunniteltua suurempi, mikä parantaa likviditeettiä. Tarvittaessa vuoden 2014 suunniteltu investointi voidaan rahoittaa pankkilainalla, joka parantaa kassatilannetta. Vuosien nettotulos on ennusteen mukaan niukasti positiivinen (keskimäärin 1,4 % liikevaihdosta). Positiivinen tulos rakentuu avustustuottojen kasvulle (yhteensä 1,3 milj. euroa, eli kasvua 37 % vuodesta 2014 vuoteen 2017). Ammattikorkeakoulun kanssa käydyn neuvottelun perusteella voidaan todeta, että muihin tuottoihin ei liity merkittävää riskiä. Vuosina ennusteen tunnusluvut aset-

12 12 tuvat selvästi edeltäviä vuosia paremmalle tasolle. Ammattikorkeakoululla on yksityiskohtainen ja mittava sopeuttamisohjelma, jonka läpivienti suunnitellussa laajuudessa on taloudellisten edellytysten kannalta välttämätöntä. Pietarsaaren Campus Allegron määräaikainen vuokrasopimus on voimassa saakka. Pietarsaaren kaupunki on antanut vuokratakuun viimeiselle viidelle vuodelle. Vuokravastuu ajalla on yhteensä noin 9,8 miljoonaa euroa. Edellä mainittu vuokrasopimus on merkittävä rasite ammattikorkeakoulun talouden kannalta. Sen taloudelliset vaikutukset on otettu huomioon esitetyissä laskelmissa. Ammattikorkeakoulun nimi Koulutusvastuu Kehittämisvelvoite Ylläpitäjä on esittänyt toimilupahakemuksessa ammattikorkeakoululle kaksikielistä nimeä Centria-ammattikorkeakoulu Yrkeshögskolan Centria. Kyseisen ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkintokieleksi ehdotetaan määrättäväksi suomi. Näin ollen ammattikorkeakoululle on perusteltua määrätä toimiluvassa vain suomenkielinen nimi. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi hakemuksen mukaisesti. Toimilupaan ehdotetaan sisällytettäväksi seuraavat kehittämisvelvoitteet, jotka Centria ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja on kirjallisesti ilmoittanut hyväksyvänsä: 1 Centria ammattikorkeakoulu Oy:n tulee selvittää mahdollisuudet järjestää ammattikorkeakoulun toiminta vuoteen 2017 mennessä siten, että sen koulutustarjonta muodostaa samalle kampukselle Kokkolaan syntyviä toiminnallisia osaamiskokonaisuuksia sosiaali- ja terveysalalla, tekniikassa, humanistisella alalla sekä liiketaloudessa. Järjestelyissä tulee hyödyntää erityisesti yliopistokeskuksen tarjoamia yhteistyömahdollisuuksia. 2 Centria-ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia kehittävät yhdessä Pietarsaaren alueen aikuiskoulutustarjontaa sekä tk-palveluja tavoitteena tukea alueen työja elinkeinoelämän kehittämistä. 3 Kun tässä toimiluvassa määrättävään koulutusvastuuseen tai sen täsmennykseen ei sisälly sellaisia tutkintoon johtavia opintoja, joita ammattikorkeakoulu on aiemmin järjestänyt, ammattikorkeakoululla on kuitenkin velvollisuus huolehtia siitä, että ennen tämän toimiluvan voimaantuloa opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on oikeus suorittaa edellä tarkoitetut opintonsa Centria-ammattikorkeakoulussa ja saada tutkinto ja tutkintonimike ennen tämän toimiluvan voimaantuloa voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti.

13 13 Kehittämisvelvoitteista kaksi ensiksi mainittua esitetään sisällytettäväksi toimilupaan siksi, että niitä pidetään korkeakoulupoliittisesti koulutustarjonnan ja opetuksen kannalta tarkoituksenmukaisina linjauksina. Kolmannella kehittämisvelvoitteella huolehditaan opiskelijoiden oikeusturvasta Diakonia ammattikorkeakoulu Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Koulutusvastuu Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Ammattikorkeakoulun koulutusaloilla on ennakoitu kasvavaa työvoimatarvetta. Ammattikorkeakoulu antaa ainoana ammattikorkeakouluna ev.lut. kirkon virkoihin kelpoisuuden tuottavaa koulutusta sosiaali- ja terveysalalla sekä harvinaisten kielten tulkkikoulutusta. Ammattikorkeakoulun painoaloja ovat kirkon toiminta yhteiskunnassa, kansalaisten täydet osallistumismahdollisuudet, palvelu-järjestelmät ja asiantuntijuuteen kasvu. Tutkimus- ja kehittämistoiminta rakentuu ammattikorkeakoulun painoaloille ja tukee ammattikorkeakoulun profiilia. Tutkimus- ja kehittämistoimintaa tehdään sopimuspohjaisessa yhteistyössä useiden painoalojen kannalta keskeisten toimijoiden kanssa sekä kansainvälisissä verkostoissa. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan kokonaisvolyymi on tällä hetkellä vähäinen. Ammattikorkeakoulun toiminnan ja talouden järjestäminen vaatii erityistä huomiota ammattikorkeakoulun verkostomaisen rakenteen vuoksi. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa Diak Oy:lla on taloudelliset toimintaedellytykset toimiluvan saamiseksi, joskin edellytyksiin liittyy riski nettotuloksen suhteen: nettotulos on ennusteen mukaan tappiollinen vuosina , mutta nousee vuosina positiiviseksi (2,7 % liikevaihdosta vuonna 2018). Muiden tuottojen arvioitu kasvu vuosina on merkittävä (1,1 milj. euroa, kasvua 35 %), mutta ammattikorkeakoulun ilmoituksen mukaan tuottojen toteutumatta jäämisestä seuraisi vastaava kulujen vähennys. Diak Oy:n maksuvalmius on koko kauden ajan hyvä ja antaa liikkumavaraa, mikäli nettotulos ei toteutuisi arvioidulla tavalla. Ammattikorkeakoulun opiskelija- ja tukipalvelut on järjestetty korkeakoulussa tarkoituksenmukaisella tavalla. Hajanaisen rakenteen vuoksi ammattikorkeakoulu on panostanut sähköiseen ohjaukseen ja moniammatillisten opiskeluhyvinvointiryhmien toimintaan. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi hakemuksen mukaisesti.

14 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Koulutusvastuu Kehittämisvelvoite Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Pääkaupunkiseudun työvoiman tarpeen arvioidaan pysyvän suhteellisen korkeana myös lähitulevaisuudessa. Haaga-Helia täyttää merkittävän osan koulutusvastuunsa mukaisilla alueilla ammattikorkeakoulutasoisen työvoiman tarpeesta pääkaupunkiseudulla. Valmistuneiden työllisyys on hyvä. Haaga-Helia on suurin suomenkielinen ammattikorkeakoulutason kouluttaja koulutusvastuidensa aloilla ja pääkaupunkiseudun ainoa ammatillisen opettajankoulutuksen kouluttaja. Ammattikorkeakoulun painoaloja ovat palvelu ja myynti. Haaga-Helia toteuttaa tk-toimintaa laajasti yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Työntekijöiden osallistuminen tk-toimintaan on ollut laajaa. Opetus ja tk-toiminta on integroitu. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa Haaga-Helia Oy:llä on taloudelliset edellytykset toimiluvan saamiseksi. Pitkän aikavälin riskin voi muodostaa ennustettu heikko nettotulos (vuosina keskimäärin 0,5 % liikevaihdosta). Tämän ohella oleellista on, että tuotot kasvavat vähintään arvioidun mukaisesti. Vahva maksuvalmius antaa taloudellista liikkumavaraa yli tarkastelukauden. Ammattikorkeakoulu toimitilat sekä opiskelija- ja tukipalvelut on järjestetty korkeakoulussa tarkoituksenmukaisella tavalla. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi hakemuksen mukaisesti. Toimilupaan ehdotetaan sisällytettäväksi seuraava kehittämisvelvoite: Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Laureaammattikorkeakoulun ja ylläpitäjien tulee vuoden 2016 maaliskuun loppuun mennessä toimittaa valtioneuvostolle selvitys ammattikorkeakoulujen päällekkäisen koulutustarjonnan purkamisesta ja rakenteiden kehittämisestä siten, että ammattikorkeakoulujen toimintaa voidaan koota nykyistä vahvempiin osaamiskeskittymiin.

15 Humanistinen ammattikorkeakoulu Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Koulutusvastuu Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Humanistisen alan koulutus vastaa valtakunnalliseen koulutustarpeeseen. Viittomakielen tulkkien ja nuoriso- ja järjestötyön koulutuksen tarpeen ennakoidaan pysyvän vähintään nykytasolla. Humakin painoaloja ovat sosiaalisten ja kulttuuristen innovaatioiden ja aktiivisen kansalaisuuden edistäminen. Humanistinen ammattikorkeakoulu toteuttaa tk-toimintaa yhteistyössä alan keskeisten järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Opetuksen ja tk-toiminnan integrointia ollaan vahvistamassa. Ammattikorkeakoulun toiminnan ja talouden järjestäminen vaatii erityistä huomiota ammattikorkeakoulun verkostomaisen rakenteen vuoksi. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa Humak Oy:llä on taloudelliset edellytykset toimiluvan myöntämiselle. Nettotulos on voitollinen koko tarkastelukauden (2,2% liikevaihdosta). Maksuvamius quick ratiolla mitattuna on hyvä koko tarkastelukauden. Kassan riittävyys (pv) käy tasolla 33,1 ja 36,9 vuosina , mutta nousee vuodesta 2016 lukien päätyen tasolle 68,5 vuoteen 2018 mennessä. Taloudelliset laskelmat perustuvat siihen, että vakinaista henkilöstöä siirretään rahoitettavksi tk-toiminnan tuotoilla. Mikäli tuottojen kasvu (1,2 milj. euroa, eli 70 % vuodesta 2012 vuoteen 2018) ei toteudu, palkkakustannukset rasittavat kuitenkin ammattikorkeakoulun taloutta ja ammattikorkeakoulu joutuu ryhtymään henkilöstövähennyksiin tähtääviin toimenpiteisiin. Tyydyttävä nettotulos ja tarkastelukauden aikana parantuva maksuvalmius antavat tarkastelukaudella liikkumavaraa toimintaympäristön muutoksiin. Ammattikorkeakoulun opiskelija- ja tukipalvelut on järjestetty korkeakoulussa tarkoituksenmukaisella tavalla. Opiskelijapalvelut tuotetaan keskitetysti kaikkiin yksiköihin ja niiden järjestämisessä eri alueilla tehdään yhteistyötä paikallisten kumppaneiden ja opiskelijakunnan kanssa. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi hakemuksen mukaisesti.

16 Hämeen ammattikorkeakoulu Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Hämeen ammattikorkeakoulu on ainoa maakunnassa toimiva korkeakoulu ja se vastaa alueen tarpeisiin korkeakoulutetun työvoiman kouluttajana sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnallaan. Ammattikorkeakoulu vastaa toiminta-aluettaan laajempaan koulutustarpeeseen luonnonvara-alan koulutuksella ja ammatillisella opettajankoulutuksella. FUAS liittouman painoaloista ympäristö ja energiatehokkuudessa HAMK on päävastuullinen. HAMK:n painoaloihin kuuluvat lisäksi ammatillinen opettajankoulutus ja luonnonvara-alan koulutus. Tutkimus- ja kehittämistoiminta rakentuu ammattikorkeakoulun painoaloille ja se on kiinnittynyt alueen ja sen työ- ja elinkeinoelämän kehittämiseen. Yhteistyön syventäminen, työnjako sekä voimavarojen yhteiskäyttö Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa parantavat ammattikorkeakoulun edellytyksiä laadukkaaseen toimintaan jatkossa. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa ammattikorkeakoululla on taloudelliset edellytykset toimiluvan myöntämiselle, ja sen taloudellinen tilanne on hyvä. Toiminta on voitollista koko tarkastelukauden (keskimäärin 2,2% liikevaihdosta ja 3,5% liikevaihdosta vuonna 2018). Vahva maksuvalmius antaa taloudellista liikkumavaraa yli tarkastelukauden. Ammattikorkeakoulun opiskelija- ja tukipalvelut on järjestetty korkeakoulussa tarkoituksenmukaisella tavalla. Laatujärjestelmän kautta taataan opiskelijoille yhdenmukainen palvelutaso. Ammattikorkeakoulun nimi Koulutusvastuu Kehittämisvelvoite Ylläpitäjä on esittänyt toimilupahakemuksessa ammattikorkeakoulun nimeen liitettäväksi myös siitä käytettävän lyhenteen, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK). Toimiluvassa määrättävään ammattikorkeakoulun nimeen ei ole kuitenkaan tarkoituksenmukaista sisällyttää lyhennettä. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi hakemuksen mukaisesti. Toimilupaan ehdotetaan sisällytettäväksi seuraavat kehittämisvelvoitteet:

17 17 Ammattikorkeakoulun ylläpitäjän tulee vuoden 2016 maaliskuun loppuun mennessä toimittaa valtioneuvostolle selvitys ammattikorkeakoulun kampusrakenteen kehittämisestä siten, että ammattikorkeakoulu toimii nykyistä vahvemmissa osaamiskeskittymissä. Kun tässä toimiluvassa määrättävään koulutusvastuuseen tai sen täsmennykseen ei sisälly sellaisia tutkintoon johtavia opintoja, joita ammattikorkeakoulu on aiemmin järjestänyt, ammattikorkeakoululla on kuitenkin velvollisuus huolehtia siitä, että ennen tämän toimiluvan voimaantuloa opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on oikeus suorittaa edellä tarkoitetut opintonsa Hämeen ammattikorkeakoulussa ja saada tutkinto ja tutkintonimike ennen tämän toimiluvan voimaantuloa voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti Jyväskylän ammattikorkeakoulu Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Jyväskylän ammattikorkeakoulu vastaa alueen tarpeisiin korkeakoulutetun työvoiman kouluttajana sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnallaan. Tutkinnon suorittaneista 70 % sijoittuu Keski-Suomen alueelle. Ammattikorkeakoulu vastaa toimintaaluettaan laajempaan koulutustarpeeseen mm. kuntoutusalalla ja ammatillisella opettajankoulutuksella. Ammattikorkeakoulun kansainvälistä vaikuttavuutta vahvistaa sen suuntautuminen koulutusvientiin. Ammattikorkeakoulun painoaloja ovat innovatiivinen oppiminen, perheiden hyvinvointi ja terveyden edistäminen, uudistuva kilpailukyky, kyberturvallisuus ja biotalous. Tutkimus- ja kehittämistoiminta rakentuu ammattikorkeakoulun painoaloille ja se on kiinnittynyt alueen ja sen työ- ja elinkeinoelämän kehittämiseen. Jyväskylän ammattikorkeakoulu on tärkeä toimija alueen innovaatiokeskittymän muodostamisessa. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy:llä on taloudelliset edellytykset toimiluvan myöntämiselle, joskin edellytyksiin liittyy merkittäviä riskejä erityisesti avustustuottojen ja muiden tuottojen merkittävien kasvuodotusten vuoksi (kasvu vuodesta 2013 vuoteen 2018 on 19 %). Nettotulos on kaudella vain niukasti voitollinen ja kääntyy tappiolliseksi koko kaudella, mikäli avustustuotot ja muut tuotot jäävät alle suunnitellun tason. Vaikutus nettotulokseen riippuu siitä, kuinka nopeasti kulut voidaan sopeuttaa tuottoodotusten alentumiseen. Vahva maksuvalmius antaa taloudellista liikkumavaraa yli tarkastelukauden. Ammattikorkeakoulun toimitilat sekä opiskelija- ja tukipalvelut on järjestetty korkeakoulussa tarkoituksenmukaisella tavalla.

18 18 Ammattikorkeakoulun nimi Koulutusvastuu Kehittämisvelvoite Ylläpitäjä on esittänyt toimilupahakemuksessa ammattikorkeakoulun nimeen liitettäväksi myös englanninkielisen nimen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu Central Finland University of Applied Sciences). Eduskunnan sivistysvaliokunta on mietinnössään (SiVM 6/2009 vp) ottanut kantaa korkeakoulujen vieraskielisiin nimityksiin seuraavasti: "Suomen korkeakoululaitos muodostuu kahdesta toisiaan täydentävästä sektorista, joissa yliopistoilla (ruots. universitet, engl. university) ja ammattikorkeakouluilla (ruots. yrkeshögskola, engl. polytechnic) on eri tehtävät ja profiilit." Toimiluvassa määrättävään ammattikorkeakoulun nimeen ei ole perusteltua sisällyttää ehdotettua englanninkielistä käännöstä. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi mukaisesti. Toimilupaan ehdotetaan sisällytettäväksi seuraava opiskelijoiden oikeusturvaan liittyvä kehittämisvelvoite: Kun tässä toimiluvassa määrättävään koulutusvastuuseen tai sen täsmennykseen ei sisälly sellaisia tutkintoon johtavia opintoja, joita ammattikorkeakoulu on aiemmin järjestänyt, ammattikorkeakoululla on kuitenkin velvollisuus huolehtia siitä, että ennen tämän toimiluvan voimaantuloa opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on oikeus suorittaa edellä tarkoitetut opintonsa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja saada tutkinto ja tutkintonimike ennen tämän toimiluvan voimaantuloa voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti Kajaanin ammattikorkeakoulu Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Ammattikorkeakoulu turvaa alueensa osaavan työvoiman saatavuutta. Kainuun elinkeinoelämä on kokenut rakennemuutoksen viime vuosina mm. metsäteollisuuden alasajon seurauksena. Tämä on huomioitu ammattikorkeakoulun strategiassa ja toimintarakenteessa. Alueen ikääntyvä väestö tarvitsee lisää erilaisia palveluja. Myös matkailu- ja liikunta-alalla, kaupan alalla sekä kaivannaisalalla tarvitaan osaajia. Ammattikorkeakoulun panoaloja ovat aktiviteettimatkailu, pelit ja ajoneuvojen tietojärjestelmät. Ammattikorkeakoulussa tk-toiminta on suunnattu vahvistamaan painoalojen kehittymistä ja kansainvälistymistä ja sitä toteutetaan laajassa yhteistyössä alueen toimi-

19 19 joiden, mm. yliopistokeskuksen kanssa. Koulutus ja tk-toiminta on integroitu. Kajaanin ammattikorkeakoululla on kaivannaisalan yhteistyöhön liittyvä strateginen kumppanuussopimus Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Yhtiöittämisen yhteydessä tehdyt ja nyttemmin päivitetyt perusteelliset selvitykset ovat luoneet perustan tulevien vuosien ennusteiden laadinnalle. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy:llä on taloudelliset edellytykset toimiluvan saamiseksi. Nettotulos on vuosina ennusteen mukaan selvästi negatiivinen, mutta nousee merkittävästi positiiviseksi vuodesta 2017 lukien ennakoidun yksikköhintarahoituksen kasvun seurauksena. Vahva maksuvalmius antaa taloudellista liikkumavaraa yli tarkastelukauden. Taloutta on lisäksi varmistettu Kajaanin kaupungin kanssa tehdyillä maksuvalmiutta turvaavilla menettelyillä/sopimuksilla. Ammattikorkeakoulun toimitilat sekä opiskelija- ja tukipalvelut on järjestetty korkeakoulussa tarkoituksenmukaisella tavalla. Ammattikorkeakoulun nimi Koulutusvastuu Ylläpitäjä on esittänyt toimilupahakemuksessa ammattikorkeakoulun nimeen liitettäväksi myös siitä käytettävän lyhenteen, Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK). Toimiluvassa määrättävään ammattikorkeakoulun nimeen ei ole kuitenkaan tarkoituksenmukaista sisällyttää lyhennettä. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi hakemuksen mukaisesti Karelia ammattikorkeakoulu Toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset Ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen. Ammattikorkeakoulun toiminta vastaa alueen tarpeita ja ammattikorkeakoulun toiminnalla on suuri merkitys alueen kehittämistyössä. Ammattikorkeakoulun koulutustarjonta vastaa alueen ennakoituja työvoimatarpeita. Ammattikorkeakoulu toteuttaa maakuntakorkeakoulutoimintaa laajasti maakunnassa seutukuntakohtaisiin tarpeisiin vastaamiseksi. Ammattikorkeakoulun painoalat ovat ikäosaaminen, uusiutuva energia, Venäjäosaaminen, monimediaiset palvelut, puurakentaminen ja tarkkuustekniikka, joista uusiutuvassa energiassa, ikäosaamisessa ja Venäjä-osaamisessa on ISAT-yhteistyötä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa ja vahva liittymä Itä-Suomen yliopiston kanssa yhteisiin painoaloihin.

20 20 Koulutusvastuu YAMK Kehittämisvelvoite Venäjä-osaamisen painoalalla nykyistä selkeämpi yhteistyö ja työnjako muiden Venäjä-osaamiseen profiloituneiden ammattikorkeakoulun kanssa edistäisi korkeakoulujen profiloitumista ja ohjaisi voimavarojen tehokkaampaa ja vaikuttavampaa käyttöä. Yhteistyö Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa laajentaa ammattikorkeakoulun mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Ammattikorkeakoulun koulutus ja tutkimus- ja kehittämistoiminta on kiinnittynyt alueen työ- ja elinkeinoelämän kehittämiseen. Esitettyjen laskelmien ja ennusteen tunnuslukujen valossa Kareliaammattikorkeakoulu Oy:lla on taloudelliset edellytykset toimiluvan myöntämiselle. Vuosien 2015 ja 2016 nettotulos on alhainen, mutta nousee vuosina hyvälle tasolle (4 % liikevaihdosta). Vuosina 2015 ja 2016 maksuvalmius on kuitenkin hyvällä tasolla. Avustustuottojen ja muiden tuottojen kasvu (37 % vuodesta 2013 vuoteen 2018) on nettotuloksen kannalta tärkeää erityisesti vuosina 2015 ja Ammattikorkeakoulusta saadun tiedon mukaan avustustuottojen ja muiden tuottojen mahdollinen toteutumatta jääminen vähentää muita kuluja. Ammattikorkeakoulun toimitilat sekä opiskelija- ja tukipalvelut on järjestetty korkeakoulussa tarkoituksenmukaisella tavalla. Toiminnan keskittäminen Joensuussa kolmelle toisiaan lähellä sijaitseville kampuksille parantaa ammattikorkeakoulun edellytyksiä laadukkaisiin palveluihin sekä opiskelu- ja tk-ympäristöihin. Koulutusvastuu ehdotetaan myönnettäväksi hakemuksen mukaisesti. Ammattikorkeakoulu ei voi toteuttaa hakemuksen täydennyksessä esitettyä sosiaalija terveysalan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon ja geronomi (ylempi AMK) tutkintonimikkeeseen johtavaa koulutusta, koska ammattikorkeakoululla on oikeus myöntää vain koulutusvastuun piiriin kuuluvia ammattikorkeakoulututkintoja vastaavia ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja eikä koulutusvastuuta ole haettu geronomi (AMK) tutkintonimikkeen osalta. Toimilupaan ehdotetaan sisällytettäväksi seuraava opiskelijoiden oikeusturvaan liittyvä kehittämisvelvoite: Kun tässä toimiluvassa määrättävään koulutusvastuuseen tai sen täsmennykseen ei sisälly sellaisia tutkintoon johtavia opintoja, joita ammattikorkeakoulu on aiemmin järjestänyt, ammattikorkeakoululla on kuitenkin velvollisuus huolehtia siitä, että ennen tämän toimiluvan voimaantuloa opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on oikeus suorittaa edellä tarkoitetut opintonsa Karelia-ammattikorkeakoulussa ja saada tutkinto ja tutkintonimike ennen tämän toimiluvan voimaantuloa voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti.

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Maiju Tuominen

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Maiju Tuominen OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos 2.12.2014 Maiju Tuominen AMMATTIKORKEAKOULUN TOIMILUVAN MYÖNTÄMINEN 1 Taustaa 2 Säädöspohja Hallitusohjelman mukainen ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Toimilupaohjeistuksen kokonaisuus ja lupahakemusten käsittelyprosessi. Maarit Palonen Opetus- ja kulttuuriministeriö

Toimilupaohjeistuksen kokonaisuus ja lupahakemusten käsittelyprosessi. Maarit Palonen Opetus- ja kulttuuriministeriö Toimilupaohjeistuksen kokonaisuus ja lupahakemusten käsittelyprosessi Maarit Palonen Opetus- ja kulttuuriministeriö 3.4.2013 Toimilupien uudistamisen tavoitteista Korkeakoulujen nykyistä toimipisteverkkoa

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy on hakenut valtioneuvostolta toimilupaa 1.1.2014 alkaen.

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy on hakenut valtioneuvostolta toimilupaa 1.1.2014 alkaen. VALTIONEUVOSTO PÄÄTÖS ammattikorkeakoulun toimiluvasta 12.12.2013 Dnro OKM/5/533/2013 Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy PL 4000 00079 Metropolia Hakemus Päätös Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy on hakenut

Lisätiedot

Korkeakoulujen talouden tunnusluvut Johtaja Hannu Sirén

Korkeakoulujen talouden tunnusluvut Johtaja Hannu Sirén 1 Korkeakoulujen talouden tunnusluvut 2015-2016 Johtaja Hannu Sirén Vakavaraisuus, ammattikorkeakoulut Omavaraisuusaste Centria ammattikorkeakoulu 74 % 73 % Diakonia ammattikorkeakoulu 79 % 82 % Haaga

Lisätiedot

Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan Opisk. / opettajat 200 %

Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan Opisk. / opettajat 200 % Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan 20 15 10 5 Diakonia ammattikorkeakoulu 20 15 10 5 Hlökunnan kv liikkuvuus /päätoim. opettajat ja tki henkilökunta Haaga Helia ammattikorkeakoulu 20 15 10 5 Humanistinen

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN SEKÄ KORKEAKOULUJEN JA TIEDELAITOSTEN JOHDON SEMINAARI

OPETUSMINISTERIÖN SEKÄ KORKEAKOULUJEN JA TIEDELAITOSTEN JOHDON SEMINAARI OPETUSMINISTERIÖN SEKÄ KORKEAKOULUJEN JA TIEDELAITOSTEN JOHDON SEMINAARI Valtionosuusjärjestelmän uudistaminen ja koulutustarjonnan mitoitus sopimuksissa Johtaja Hannu Sirén Opetusministeriö Koulutus-

Lisätiedot

Kirje OKM/1/533/2013 05.07.2013. Jakelussa mainituille. Viite. Ammattikorkeakoulujen toimilupahakemukset. Asia

Kirje OKM/1/533/2013 05.07.2013. Jakelussa mainituille. Viite. Ammattikorkeakoulujen toimilupahakemukset. Asia Kirje OKM/1/533/2013 05.07.2013 Jakelussa mainituille Viite Asia Ammattikorkeakoulujen toimilupahakemukset Opetus- ja kulttuuriministeriö on 26.3.2013 ohjeistanut ammattikorkeakoulujen ylläpitäjiä ja ammattikorkeakouluja

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu. Vahvaa osaamista

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu. Vahvaa osaamista Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Vahvaa osaamista Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu pähkinänkuoressa Toiminta alkanut 1992 Vakinaistettu 1996 Opiskelijoita yli 4000 Henkilökuntaa yli 400 Koulutusaloja

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012

OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 OPETUSMINISTERIÖ 18.12.2009 OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Lisätiedot

SIVISTYSPOLIITTISEN MINISTERIRYHMÄN LINJAUKSET KOSKIEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSTARJONNAN VÄHENTÄMISTÄ VUODESTA 2013 ALKAEN

SIVISTYSPOLIITTISEN MINISTERIRYHMÄN LINJAUKSET KOSKIEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSTARJONNAN VÄHENTÄMISTÄ VUODESTA 2013 ALKAEN LIITE 3 29.9.2011 SIVISTYSPOLIITTISEN MINISTERIRYHMÄN LINJAUKSET KOSKIEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSTARJONNAN VÄHENTÄMISTÄ VUODESTA 2013 ALKAEN Taustaa Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku 2014/Gemensam ansökan till yrkeshögskolor våren 2014 12.11.2013

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku 2014/Gemensam ansökan till yrkeshögskolor våren 2014 12.11.2013 Sosiaali- ja terveys- ja liikunta-ala Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus Centria ammattikorkeakoulu 15 Karelia ammattikorkeakoulu 30 Lahden ammattikorkeakoulu 22 Metropolia ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Kaksoistutkintotyöpaja 14.8.2014. Hannu Sirén

Kaksoistutkintotyöpaja 14.8.2014. Hannu Sirén Kaksoistutkintotyöpaja 14.8.2014 Hannu Sirén Koulutusalakohtainen dialogi 2014- OKM käynnistänyt korkeakoulujen kanssa eri aloilla dialogeja 2014. Ammattikorkeakoulu-uudistukseen kytkeytyvän toimilupakierroksen

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Koulutustarjonnan vähentyessä

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista.

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HAAGA-HELIA AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu on toteuttanut

Lisätiedot

Arvio lähtijöistä. Arvio, kk. lähtijöistä (2v (2v Tuki 09/10. (2v

Arvio lähtijöistä. Arvio, kk. lähtijöistä (2v (2v Tuki 09/10. (2v ERASMUS OPISKELIJA-APURAHAT (SMS) 2009-10 200 / vaihtokk, kk toteuma + toteuma + haettu, ka) haettu, ka), kk 29582 Helsingin kauppakorkeakoulu 102 471 94 200 105 502 85 340 8 860 29604 Helsingin yliopisto

Lisätiedot

päätoimipaikka luettelo paikkakunnista, joilla on tarkoitus järjestää pysyvänä toimintana tutkintoon johtavaa koulutusta

päätoimipaikka luettelo paikkakunnista, joilla on tarkoitus järjestää pysyvänä toimintana tutkintoon johtavaa koulutusta LIITE 1: HAKULOMAKE AMMATTIKORKEAKOULUN TOIMILUPAA VARTEN ylläpitäjän toimintamuoto osakeyhtiö, säätiö, kunta tai kuntayhtymä 1. Ylläpitäjän ja haetun ammattikorkeakoulun perustiedot 1.1. Ylläpitäjän nimi

Lisätiedot

Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011. Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011

Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011. Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011 Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011 Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011 AMMATTIKORKEAKOULUT OSAKEYHTIÖIKSI Ammattikorkeakoulut ovat jatkossa osakeyhtiöitä ja siten

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Uusi Tampereen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulutuksessa tulevaisuus. Johtaja Anita Lehikoinen Educa-messut, Helsinki 28.1.2012

Ammattikorkeakoulutuksessa tulevaisuus. Johtaja Anita Lehikoinen Educa-messut, Helsinki 28.1.2012 Ammattikorkeakoulutuksessa tulevaisuus Johtaja Anita Lehikoinen Educa-messut, Helsinki 28.1.2012 SUOMALAINEN KORKEAKOULULAITOS 2020 Suomalainen korkeakoululaitos on vuonna 2020 laadukkaampi, vaikuttavampi,

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu vuonna 2020

Laurea-ammattikorkeakoulu vuonna 2020 LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU V I S I O 2 0 2 0 Metropolialueen hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn kansainvälinen kehittäjä 30.1.2014 Jouni Koski www.laurea.fi Laurea-ammattikorkeakoulu vuonna 2020 Metropolialueen

Lisätiedot

Päätös. Laki. lukiolain muuttamisesta

Päätös. Laki. lukiolain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 170/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi lukiolain sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

9. AMMATTIKORKEAKOULUT

9. AMMATTIKORKEAKOULUT 9. AMMATTIKORKEAKOULUT 9.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet Ammattikorkeakoulut ovat osa korkeakoulujärjestelmää. Valtioneuvosto voi myöntää kunnalle tai kuntayhtymälle tai rekisteröidylle

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut

Lisätiedot

Työnjaon kehittäminen Vaasan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulujen kanssa on edennyt heikosti.

Työnjaon kehittäminen Vaasan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulujen kanssa on edennyt heikosti. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola Johanna Moisio, HT, opetusneuvos, ryhmäpäällikkö Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE KEMI-TORNION AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE KEMI-TORNION AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE KEMI-TORNION AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Lapin alueella on suuri

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, KAJAANIN KAUPUNGIN JA KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, KAJAANIN KAUPUNGIN JA KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, KAJAANIN KAUPUNGIN JA KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot ja

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Lapin alueella on suuri tarve

Lisätiedot

ERASMUS-OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 3 KORKEAKOULUITTAIN

ERASMUS-OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 3 KORKEAKOULUITTAIN ERASMUS-OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 3 3.5.2010 200 / vaihtokk, kk YO 177925 Aalto-yliopisto 221 1 243 248 600 255 000-6 400 Helsingin kauppakorkeakoulu 94 200 Taideteollinen korkeakoulu 26 400

Lisätiedot

lähtijöistä EU EUC YLIOPISTOT Lappeenrannan teknillinen yo ,

lähtijöistä EU EUC YLIOPISTOT Lappeenrannan teknillinen yo , ERASMUS OPISKELIJA-APURAHAT (SMS) 2008-09 170 / vaihtokk, kk Keskim EU lähtijöistä (2v (2v vaihdon 08/09 lähtijöistä 2007-08 EU toteuma) toteuma) kesto, kk 07/08 + OPM 29582 Helsingin kauppakorkeakoulu

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos.3.2013 Maiju Tuominen

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos.3.2013 Maiju Tuominen OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos.3.2013 Maiju Tuominen VALTIONEUVOSTON ASETUS AMMATTIKORKEAKOULUISTA ANNETUN VAL- TIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Esityksen tausta ja pääasiallinen

Lisätiedot

Laki. Lain soveltam isala. Opettajankoulutustehtävä. Ammatillisen opettajankoulutuksen jäljestäminen. Muu ohjaus ja kehittämisvastuu

Laki. Lain soveltam isala. Opettajankoulutustehtävä. Ammatillisen opettajankoulutuksen jäljestäminen. Muu ohjaus ja kehittämisvastuu EV 81/1996 vp - HE 49/1996 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laiksi ammatillisesta opettajankoulutuksesta ja erliiksi siihen liittyviksi laeiksi Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Koulutustarjonnan vähentyessä

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu on laatinut tavoitteellisen toimintasuunnitelman vuosiksi , joka jatkaa korkeakoulun aloittamaa painoalojen kehittämistä.

Ammattikorkeakoulu on laatinut tavoitteellisen toimintasuunnitelman vuosiksi , joka jatkaa korkeakoulun aloittamaa painoalojen kehittämistä. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu on laatinut

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista.

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Ammattikorkeakoulujen rahoitus Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Hallitusohjelma Korkeakoulutuksen laatua, tehokkuutta, vaikuttavuutta ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

ERASMUS-OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 5 KORKEAKOULUITTAIN

ERASMUS-OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 5 KORKEAKOULUITTAIN ERASMUS-OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 5 KORKEAKOULUITTAIN 9.5.2012 245 / vaihtokk - KK YO 257712 Aalto-yliopisto 263 1,494 366,030 273,600 92430 29604 Helsingin yliopisto 438 2,771 678,895 554,200

Lisätiedot

Ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden tavoite on saavutettu. Myös opiskelija- ja henkilökunnan kansainvälinen liikkuvuus kehittyi myönteisesti.

Ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden tavoite on saavutettu. Myös opiskelija- ja henkilökunnan kansainvälinen liikkuvuus kehittyi myönteisesti. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Strategiayhteistyö Turun

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA OPETUSMINISTERIÖSTÄ. Korkeakouluneuvos Ari Saarinen 7.11.2012

AJANKOHTAISTA OPETUSMINISTERIÖSTÄ. Korkeakouluneuvos Ari Saarinen 7.11.2012 AJANKOHTAISTA OPETUSMINISTERIÖSTÄ Korkeakouluneuvos Ari Saarinen 7.11.2012 HALLITUKSEN KORKEAKOULUPOLIITTISIA LINJAUKSIA Korkeakoulutuksen laatua, tehokkuutta ja vaikuttavuutta vahvistetaan Oppilaitosverkkoa

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut

Lisätiedot

ERASMUS+ -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 1 KORKEAKOULUITTAIN

ERASMUS+ -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 1 KORKEAKOULUITTAIN ERASMUS+ -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) LIITE 1 KORKEAKOULUITTAIN 230 / vaihtokk - KK YO 257712 Aalto yliopisto (Aalto korkeakoulusäätiö) 288 1 632 375 360 370 300 5 060 29604 Helsingin yliopisto 472

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 196/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille

Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille Opetus- ja kulttuuriministeriö Asemointitilastot 2015; yhteinen osio, tutkintojen jakautuminen alan sisällä ammattikorkeakouluittain Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Strategiayhteistyö Satakunnan

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Savonia-ammattikorkeakoulu ja

Lisätiedot

Tutkintorakenteen uudistaminen. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén

Tutkintorakenteen uudistaminen. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén Tutkintorakenteen uudistaminen Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Hallitusohjelma Koulutustarjonta mitoitetaan kansakunnan sivistystarpeiden ja työmarkkinoiden

Lisätiedot

Hyvinvointialojen koulutustarjonnan tulevaisuus keskustelutilaisuus ammattikorkeakouluille 11.3.2014

Hyvinvointialojen koulutustarjonnan tulevaisuus keskustelutilaisuus ammattikorkeakouluille 11.3.2014 Hyvinvointialojen koulutustarjonnan tulevaisuus keskustelutilaisuus ammattikorkeakouluille 11.3.2014 Päivän tarkoitus Aamupäivällä käynnistetään dialogi ammattikorkeakoulujen kesken toimilupakierroksen

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun panostaminen kansainvälisessä yhteistyössä erityisesti kehittyvien maiden suuntaan tukee korkeakoulun profiilia.

Ammattikorkeakoulun panostaminen kansainvälisessä yhteistyössä erityisesti kehittyvien maiden suuntaan tukee korkeakoulun profiilia. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE DIAKONIA AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu-uudistuksen tilannekatsaus. Alustus AMK-päivillä Lahdessa 13.5.2014 Johtaja Hannu Sirén

Ammattikorkeakoulu-uudistuksen tilannekatsaus. Alustus AMK-päivillä Lahdessa 13.5.2014 Johtaja Hannu Sirén Ammattikorkeakoulu-uudistuksen tilannekatsaus Alustus AMK-päivillä Lahdessa 13.5.2014 Johtaja Hannu Sirén AMMATTIKORKEAKOULU-UUDISTUKSEN II VAIHE Hallituksen esitys uudeksi ammattikorkeakoululaiksi eduskunnalle

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET

Lisätiedot

Opiskelijapalaute on myönteistä erityisesti työelämäyhteyksien ja harjoittelun järjestämisen osalta.

Opiskelijapalaute on myönteistä erityisesti työelämäyhteyksien ja harjoittelun järjestämisen osalta. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT HUMAK ja sen ylläpitäjät

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, SEINÄJOEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN JA SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, SEINÄJOEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN JA SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, SEINÄJOEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN JA SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNIN JA LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNIN JA LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, PÄIJÄT-HÄMEEN KOULUTUSKONSERNIN JA LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot

Lisätiedot

Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta

Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta 1 (2) 18.9.2013 9356-2013 (033, 50) Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM/25/010/2013 Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Turun

Lisätiedot

Taloudellisia selvityksiä edellytetään sekä ylläpitäjästä että ammattikorkeakoulusta.

Taloudellisia selvityksiä edellytetään sekä ylläpitäjästä että ammattikorkeakoulusta. 1 LIITE 2: TOIMILUPAHAKEMUKSEN TALOUDELLISET SELVITYKSET Taloutta koskevat tiedot pyritään esittämään sellaisessa muodossa ja sellaisella tarkkuudella, että niiden avulla voidaan arvioida/testata toimiluvan

Lisätiedot

Toimilupahakemus; talousselvitys. Seminaari

Toimilupahakemus; talousselvitys. Seminaari Toimilupahakemus; talousselvitys Seminaari 3.4.2013 Laadinnan lähtökohdat Toimiluvan saajalla tulee olla pitkän tähtäimen taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 :n mukaisten

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULUOSAKEYHTIÖN JA KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULUOSAKEYHTIÖN JA KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULUOSAKEYHTIÖN JA KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN

Lisätiedot

Opiskelijapalautteen perusteella ammattikorkeakoulun neuvonta- ja ohjauspalvelut tukevat opiskelua hyvin. Myös työelämäyhteyksien tuki toimii hyvin.

Opiskelijapalautteen perusteella ammattikorkeakoulun neuvonta- ja ohjauspalvelut tukevat opiskelua hyvin. Myös työelämäyhteyksien tuki toimii hyvin. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu on laatinut

Lisätiedot

Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi

Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi Hakukirje Yksi kirje, jolla haetaan lukiokoulutuksen järjestämislupaa ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupaa

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Koulutustarjonnan vähentyessä

Lisätiedot

Myönteistä on, että ammattikorkeakoulu on vahvistanut opiskelijoiden tukemiseen tähtäävää toimintaa.

Myönteistä on, että ammattikorkeakoulu on vahvistanut opiskelijoiden tukemiseen tähtäävää toimintaa. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi

Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi Hakukirje Yksi kirje, jolla haetaan lukiokoulutuksen järjestämislupaa ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupaa

Lisätiedot

Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011

Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011 Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus 4.4.2011 Toimintaympäristö: Koulutus ja tutkimus Tampere 4.4.2011 Matias Ansaharju www.tampere.fi/tilastot etunimi.sukunimi@tampere.fi Tampereen kaupunki Tietotuotanto

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUSMINISTERIÖN, HAAGA-HELIA OY AB:N JA HAAGA-HELIA AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUSMINISTERIÖN, HAAGA-HELIA OY AB:N JA HAAGA-HELIA AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, HAAGA-HELIA OY AB:N JA HAAGA-HELIA AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/63/531/2017, ja Aitoon Emäntäkoulu Oy:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/63/531/2017, ja Aitoon Emäntäkoulu Oy:n vastine Päätös OKM/63/531/2017 6.10.2017 Aitoon Emäntäkoulu Oy TULIKALLIONTIE 54 36720 AITOO Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/63/531/2017, ja Aitoon Emäntäkoulu Oy:n vastine 1.8.2017

Lisätiedot

Oivaltamisen iloa. Suomi vuonna 2025. Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012. Markku Lahtinen. www.tamk.fi. Tammikuu 2012

Oivaltamisen iloa. Suomi vuonna 2025. Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012. Markku Lahtinen. www.tamk.fi. Tammikuu 2012 Oivaltamisen iloa Suomi vuonna 2025 Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012 Markku Lahtinen Tammikuu 2012 TAMK Yksi suurimmista Suomen suurimpia ammattikorkeakouluja yli 11 000 opiskelijaa 2500 aloittavaa tutkinto-opiskelijaa

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/141/531/2017, ja Pop & Jazz Konservatorion Säätiö sr:n vastine 11.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/141/531/2017, ja Pop & Jazz Konservatorion Säätiö sr:n vastine 11.8. Päätös OKM/141/531/2017 6.10.2017 Pop & Jazz Konservatorion Säätiö sr Arabiankatu 2 00560 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/141/531/2017, ja Pop & Jazz Konservatorion

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUSMINISTERIÖ 18.12.2009 OPETUSMINISTERIÖN, JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot

Lisätiedot

Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali

Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali Koonti terveydenhoitaja (AMK) koulutuksen tilastoista ammattikorkeakouluittain Vuonna 2010 tutkinnon suorittaneista työlliset 2011 Vuonna 2010 tutkinnon

Lisätiedot

AKYH Ammattikorkeakoulujen aikuisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 15.03.2013 1( 21) Koko maa

AKYH Ammattikorkeakoulujen aikuisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 15.03.2013 1( 21) Koko maa / S.. ( ) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Utbildningsprogrammet för hälsofrämjande Utbildningsprogrammet i avancerad klinisk vård. sijaiset hakijat

Lisätiedot

Eduskunnan sivistysvaliokunta

Eduskunnan sivistysvaliokunta Muistio P. Väisänen-Haapanen 14.10.2013 3746/90/2013 Eduskunnan sivistysvaliokunta Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttaminen ja väliaikainen muuttaminen, vapaasta sivistystyöstä

Lisätiedot

Energiatehokkuuden koulutuksen ja osaamisen haasteet RIL / RET - ryhmä, Talotekniikan Instituutti. 22.05.2012 Jukka Nivala

Energiatehokkuuden koulutuksen ja osaamisen haasteet RIL / RET - ryhmä, Talotekniikan Instituutti. 22.05.2012 Jukka Nivala Energiatehokkuuden koulutuksen ja osaamisen haasteet RIL / RET - ryhmä, Talotekniikan Instituutti 22.05.2012 Jukka Nivala Ammattikorkeakoulut - tulevat haasteet Mikä muuttuu Rahoituslakiuudistus 2014 Aloituspaikkapäätökset

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/179/531/2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/179/531/2017 Päätös 12.12.2017 Meyer Turku Oy PL 666 20101 TURKU Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017, Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen muuttaminen

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUSMINISTERIÖ 18.12.2009 OPETUSMINISTERIÖN, MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot ja

Lisätiedot

Päätös OKM/176/531/2017. Turun Konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen för Åbo Konservatorium. r.y. LINNANKATU ÅBO

Päätös OKM/176/531/2017. Turun Konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen för Åbo Konservatorium. r.y. LINNANKATU ÅBO Päätös OKM/176/531/2017 6.10.2017 Turun Konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen för Åbo Konservatorium r.y. LINNANKATU 60 20100 ÅBO Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/176/531/2017,

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUT SUOMESSA - osaavaa työvoimaa ja innovaatioita koko maahan

AMMATTIKORKEAKOULUT SUOMESSA - osaavaa työvoimaa ja innovaatioita koko maahan AMMATTIKORKEAKOULUT SUOMESSA - osaavaa työvoimaa ja innovaatioita koko maahan Ammattikorkeakoulut Suomessa Perustietoa suomalaisesta ammattikorkeakoulutuksesta 25 AMMATTIKORKEAKOULUA Suomen korkeakoululaitoksen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/100/531/2017

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/100/531/2017 Päätös OKM/100/531/2017 6.10.2017 Kuopion Konservatorion kannatusyhdistys r.y. KUOPIONLAHDENKATU 23 C 70100 KUOPIO Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/100/531/2017 Asia Ammatillisten

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, SUOMEN HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA HUMANISTISEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, SUOMEN HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA HUMANISTISEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, SUOMEN HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA HUMANISTISEN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET

Lisätiedot

Päätös OKM/112/531/2017. Eurajoen kristillisen opiston kannatusyhdistys r.y. KOULUTIE EURAJOKI

Päätös OKM/112/531/2017. Eurajoen kristillisen opiston kannatusyhdistys r.y. KOULUTIE EURAJOKI Päätös OKM/112/531/2017 6.10.2017 Eurajoen kristillisen opiston kannatusyhdistys r.y. KOULUTIE 4 27100 EURAJOKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/112/531/2017, ja Eurajoen kristillisen

Lisätiedot

Sosiaalialan AMK verkosto 11.2.2015

Sosiaalialan AMK verkosto 11.2.2015 1 ( 5) Sosiaalialan AMK verkosto 11.2.2015 Eduskunta Sosiaali- ja terveysvaliokunta Sosiaalialan ammattikorkeakouluverkoston lausunto hallituksen esitykseen (HE 354/2014 vp) laiksi sosiaalihuollon ammattihenkilöistä

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET

Lisätiedot

VAPAA SIVISTYSTYÖ KEHITTÄMISPÄIVÄ Maalaus: Alvar Cawen, Oittila, Vaarunhovi

VAPAA SIVISTYSTYÖ KEHITTÄMISPÄIVÄ Maalaus: Alvar Cawen, Oittila, Vaarunhovi 8/31/18 VAPAA SIVISTYSTYÖ KEHITTÄMISPÄIVÄ 31.8.2018 Maalaus: Alvar Cawen, Oittila, Vaarunhovi Hannu Ikonen Kehittämispäällikkö 040 528 3762 Hannu.Ikonen@jamk.fi 1 V E R K O S T O K U M P P A N U U S K

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot

Lisätiedot

ERASMUS+ KA103 -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) KORKEAKOULUITTAIN Myöntöperuste 300 / vaihtokk. Tukisumma euroa

ERASMUS+ KA103 -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) KORKEAKOULUITTAIN Myöntöperuste 300 / vaihtokk. Tukisumma euroa ERASMUS+ KA103 -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) 300 / vaihtokk - KK YO 257712 Aalto yliopisto (Aalto korkeakoulusäätiö) 288 1 428 428 400 388 700 39 700 29604 Helsingin yliopisto 420 2 314 694 200 628 160

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/180/531/2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös , OKM/180/531/2017 Päätös 11.10.2018 Valmet Automotive Oy PL 4 23501 UUSIKAUPUNKI Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös 6.10.2017, Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa koskevan päätöksen

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/29/531/2017

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/29/531/2017 Päätös OKM/29/531/2017 6.10.2017 Tanhuvaaran Säätiö sr MOINSALMENTIE 1042 57230 SAVONLINNA Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/29/531/2017 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen

Lisätiedot

ERASMUS+ KA103 -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) KORKEAKOULUITTAIN Myöntöperuste 380 / vaihtokk. Tukisumma euroa

ERASMUS+ KA103 -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) KORKEAKOULUITTAIN Myöntöperuste 380 / vaihtokk. Tukisumma euroa ERASMUS+ KA103 -OPISKELIJAVAIHTOAPURAHAT (SMS) 380 / vaihtokk - KK YO 991256096 Aalto yliopisto (Aalto korkeakoulusäätiö) 304 1458 554 040 428 400 125 640 999994535 Helsingin yliopisto 376 1934 734 920

Lisätiedot

Xamkin profiili eamk-tarjonnassa

Xamkin profiili eamk-tarjonnassa Xamkin profiili eamk-tarjonnassa Verkko-opetuksen koordinaattori Mirva Pilli-Sihvola 5.10.2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu South-Eastern Finland University of Applied Sciences Verkko-opintotarjonnan

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/149/531/2017, ja HAUS Kehittämiskeskus Oy:n vastine

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/149/531/2017, ja HAUS Kehittämiskeskus Oy:n vastine Päätös OKM/149/531/2017 6.10.2017 Haus Kehittämiskeskus Oy Hollantilaisentie 11 00330 HELSINKI Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/149/531/2017, ja HAUS Kehittämiskeskus Oy:n vastine

Lisätiedot

OPISKELIJAT, tutkintoon johtava koulutus

OPISKELIJAT, tutkintoon johtava koulutus 2 AMMATTIKORKEAKOULUT Sisältö 4 Esipuhe 6 Koulutusjärjestelmä OPISKELIJAT, tutkintoon johtava koulutus 8 Aloittaneet, opiskelijat ja tutkinnot 1997-2003 10 Aikuiskoulutuksen aloittaneet, opiskelijat ja

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, PORIN KAUPUNGIN JA SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE

OPETUSMINISTERIÖN, PORIN KAUPUNGIN JA SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 12.11.2010 OPETUSMINISTERIÖN, PORIN KAUPUNGIN JA SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot ja

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen ja nuorten koulutustarjonnan suuntaaminen

Ammattikorkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen ja nuorten koulutustarjonnan suuntaaminen Ammattikorkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen ja nuorten koulutustarjonnan suuntaaminen Tampere 1.3.2007 Ylitarkastaja Tarmo Mykkänen OPETUSMINISTERIÖ OPETUSMINISTERIÖ/ Tarmo Mykkänen/ as /1.3.2007

Lisätiedot

Tule ja parasta - korkeakoulut pedagogiikan, oppimisen ja työn äärellä Helsinki,

Tule ja parasta - korkeakoulut pedagogiikan, oppimisen ja työn äärellä Helsinki, Tule ja parasta - korkeakoulut pedagogiikan, oppimisen ja työn äärellä Helsinki, eamk: CampusOnline.fi yhteistä verkkotarjontaa ja uusia mahdollisuuksia Sanna Simola / Turku AMK CAMPUSONLINE.FI Kaikkien

Lisätiedot

Kansainvälisyys korkeakoulujen ohjauksessa ja rahoituksessa Tomi Halonen

Kansainvälisyys korkeakoulujen ohjauksessa ja rahoituksessa Tomi Halonen Kansainvälisyys korkeakoulujen ohjauksessa ja rahoituksessa 7.3.2012 Tomi Halonen Ohjauksen kokonaisuus ja välineet Politiikkaohjaus Hallitusohjelma Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma Säädösohjaus

Lisätiedot

Alustava ehdotus amk tuloksellisuusrahoituksen kriteereistä ja mitoista

Alustava ehdotus amk tuloksellisuusrahoituksen kriteereistä ja mitoista KOTA-AMKOTA seminaari Helsinki 13 14.11.2008 Kari Korhonen Opetusministeriö OPETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/korkeakoulu- ja tiedeyksikkö/kari Korhonen /1. Ammattikorkeakoulujen tuloksellisuusrahoituksen

Lisätiedot

Kirje Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjauskäytänteet sopimuskauden aikana ja toimintaa koskeva raportointi

Kirje Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjauskäytänteet sopimuskauden aikana ja toimintaa koskeva raportointi Kirje OKM/12/210/2013 04.02.2013 Ammattikorkeakoulut Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjauskäytänteet sopimuskauden 2013 2016 aikana ja toimintaa koskeva raportointi Ammattikorkeakoulu-uudistus

Lisätiedot

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa 2015 www.tamk.fi TAMK numeroina Koulutusvastuu 7 koulutusalalla Kulttuuriala Liiketalous Tekniikka Luonnonvara-ala Sosiaali- ja terveysala Matkailu- ja ravitsemisala Ammatillinen opettajankoulutus lähes

Lisätiedot

Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen ja OKM

Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen ja OKM Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen 2017-2019 ja 2018-2020 OKM 22.8.2017 Erityisavustukset korkeakoulutuksen kehittämishankkeisiin 2017-2019 Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti

Lisätiedot

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/190/531/2017, ja Air Navigation Services Finland Oy:n vastine 10.8.

Päätös Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus , OKM/190/531/2017, ja Air Navigation Services Finland Oy:n vastine 10.8. Päätös OKM/190/531/2017 6.10.2017 Air Navigation Services Finland Oy PL 157 01531 VANTAA Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus 9.6.2017, OKM/190/531/2017, ja Air Navigation Services Finland Oy:n

Lisätiedot