Kuljetusehtojen liite 11.3

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuljetusehtojen liite 11.3"

Transkriptio

1 Kuljetusehtojen liite 11.3 Tavaroiden kuljetusmääräykset Suomesta Venäjän kautta maihin, joiden rautatiet eivät sovella Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikenteen määräyksiä ja ehtoja eivätkä Sopimusta kansainvälisestä rautatietavaraliikenteestä (SMGS), ja päinvastaiseen suuntaan Yleistä 1 Nämä määräykset koskevat tavarakuljetuksia Suomesta Venäjän ja muiden SMGS-sopimusta soveltavien maiden rautateiden kautta niihin maihin, joiden rautatiet eivät sovella Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikenteen määräyksiä ja ehtoja eivätkä SMGS-sopimusta, ja päinvastaiseen suuntaan. 2 Tavaroiden kuljetukset Suomesta raideleveydeltään 1435 mm olevien rautateiden vastaanottaville raja-asemille saakka ja raideleveydeltään 1520 mm olevien rautateiden satama-asemille saakka ja päinvastaisessa suunnassa näiltä asemilta hoidetaan 1520 mm raideleveyden vaunuilla. 3 Lähettäjän on liitettävä rahtikirjaan asiakirjat, joita tarvitaan kuljetuksen aikana tulli- ja muiden viranomaismääräysten noudattamista varten. Kuljetukset Suomesta 4 Venäjän satamien kautta Tavarakuljetuksille laaditaan Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjat lähetysasemalta RZD:n satama-asemalle osoitettuna huolitsijalle. Rahtikirjan kenttään 8 "Määräasema ja -rautatie" lähettäjä merkitsee RZD:n satama-aseman lisäksi "Edelleen kuljetettavaksi vesiteitse... (merkitään lopullisen määräpaikan ja -maan nimi)".

2 2 Rahtikirjan kenttään 5 "Vastaanottaja, postiosoite" lähettäjä merkitsee sen huolitsijan nimen, joka ottaa tavaran vastaan rautatieltä satama-asemalla ja lähettää sen edelleen vesiteitse lopulliseen määräpaikkaan. Rahtikirjan kenttään 4 "Lähettäjän erityisiä ilmoituksia" lähettäjä merkitsee tavaran todellisen vastaanottajan lopullisessa määräpaikassa ja tämän osoitteen. Yhdysliikennerahtikirjassa olevien merkintöjen perusteella huolitsija laatii uuden kuljetusasiakirjan tavaran kuljettamiseksi lopulliseen määräpaikkaan. Kuljetukset Kaliningradin sataman kautta hoidetaan Kuljetusehtojen liitteen 11.2, SMGS-sopimuksen ja MTT-tariffin määräysten mukaisesti. 5 SMGS-sopimukseen kuuluvien maiden satamien kautta Kuljetukset hoidetaan Kuljetusehtojen liitteen 11.2, SMGS-sopimuksen, MTT-tariffin ja ETT-tariffin määräysten mukaisesti. 6 SMGS-sopimukseen kuuluvien maiden rautatieraja-asemien kautta Tavarakuljetuksille laaditaan Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjat lähetysasemalta RZD:n Buslovskajan, Värtsilän tai Kivijärven raja-asemalle saakka. Yhdysliikennerahtikirjan kenttään 8 "Määräasema ja -rautatie" lähettäjä merkitsee kyseisen raja-aseman nimen ja rautatien kirjaintunnuksen "RZD". Samaan kenttään uudelle riville lähettäjä merkitsee "Edelleen kuljetettavaksi... asemalle (merkitään lopullinen määräasema ja - rautatie)". Yhdysliikennerahtikirjan kenttään 5 "Vastaanottaja, postiosoite" lähettäjä merkitsee "Asemapäällikkö" ja kenttään 4 "Lähettäjän erityisiä ilmoituksia"

3 lopullisella määräasemalla olevan tavaran todellisen vastaanottajan sekä tämän postiosoitteen. 3 Lähettäjän yhdysliikennerahtikirjaan tekemien merkintöjen perusteella RZD:n raja-asema siirtää täsmällisesti kaikki siinä olevat tiedot SMGSrahtikirjaan ja lähettää tavaran tällä SMGS-rahtikirjalla sen rautatien rajaasemalle, joka laatii CIM-rahtikirjan. RZD:n raja-asema merkitsee SMGS-rahtikirjan kenttään 3 "Lähetysasema" raja-aseman nimen ja kenttään 1 "Lähettäjä, postiosoite" lähettäjän ja tämän postiosoitteen sekä alkuperäisen lähetysaseman ja -maan. RZD:n raja-asema lyö päiväleimansa SMGS-rahtikirjan kenttään 46 "Lähetysaseman päiväleima". Alkuperäisen Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjan osa 1 liitetään SMGS-rahtikirjaan. SMGS-rahtikirjan kaikkien osien etupuolelle vasempaan yläkulmaan tehdään merkintä "Liitteenä rahtikirja. ( nro ja pvm)". RZD:n raja-asema tekee Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjan osan 2 (Matkakirja määrärautatielle) kääntöpuolelle, kenttään 98 "Tavaran luovuttaminen vastaanottajalle" merkinnän: "Tavara lähetetty... asemalle (merkitään lopullinen määräasema) SMGS-rahtikirjalla... (nro ja pvm)". CIM-rahtikirjat jatkokuljetusta varten tehdään MTT-tariffin määräysten mukaisesti. Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjan ja SMGS-rahtikirjan osat 1 (vastaanottajan kappaleet) liitetään CIM-rahtikirjaan ja ne seuraavat lähetystä lopulliselle määräasemalle vastaanottajalle luovuttamista varten. Raja-asemat, jotka laativat uudet rahtikirjat, lähettävät SMGS-rahtikirjan alkuperäisen kaksoiskappaleen ja CIM-rahtikirjan alkuperäisen lähettäjän

4 kappaleen lähettäjän osoitteeseen, jos tämä on sitä yhdysliikennerahtikirjassa vaatinut. 4 Kuljetukset Suomeen 7 Venäjän satamien kautta Satamassa toimiva huolitsija laatii tavaroille Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjat RZD:n satama-asemalta Suomen määräasemalle. Kuljetukset Kaliningradin sataman kautta hoidetaan MTT-tariffin, SMGSsopimuksen ja Kuljetusehtojen liitteen 11.2 määräysten mukaisesti. 8 SMGS-sopimukseen kuuluvien maiden satamien kautta Kuljetukset hoidetaan MTT-tariffin, SMGS-sopimuksen, ETT-tariffin ja Kuljetusehtojen liitteen 11.2 määräysten mukaisesti. 9 SMGS-sopimukseen kuuluvien maiden rautatieraja-asemien kautta Tavarakuljetuksille vain CIM-sopimusta soveltavasta maasta laaditaan CIM-rahtikirja kauttakuljetusrautatien asianomaiselle luovuttavalle rajaasemalle saakka, jolla CIM-rahtikirja on vaihdettava SMGS-rahtikirjaan. CIM-rahtikirjassa olevien tietojen perusteella kauttakuljetusrautatien asema, joka laatii uuden rahtikirjan, siirtää täsmällisesti kaikki alkuperäisessä CIM-rahtikirjassa olevat tiedot SMGS-rahtikirjaan ja lähettää tavaran tällä SMGS-rahtikirjalla RZD:n Buslovskajan, Svetogorskin, Värtsilän tai Kivijärven luovuttavalle raja-asemalle saakka. Uuden rahtikirjan laativa asema merkitsee SMGS-rahtikirjan kenttään 3 "Lähetysasema" aseman nimen.

5 5 Uuden rahtikirjan laativa asema merkitsee SMGS-rahtikirjan kenttään 1 "Lähettäjä, postiosoite" alkuperäisen lähettäjän nimen ja tämän postiosoitteen sekä alkuperäisen lähetysaseman ja -maan. Uuden rahtikirjan laativa asema merkitsee SMGS-rahtikirjan kenttään 5 "Vastaanottaja, postiosoite" asemapäällikön ja kenttään 4 "Lähettäjän erityisiä ilmoituksia" Suomessa määräasemalla olevan lopullisen vastaanottajan ja tämän osoitteen. Uuden rahtikirjan laativa asema lyö päiväleimansa SMGS-rahtikirjan kenttään 46 "Lähetysaseman päiväleima". CIM-rahtikirjan osa 1 (vastaanottajan kappale) liitetään SMGS-rahtikirjaan. SMGS-rahtikirjan kaikkien osien etupuolelle vasempaan yläkulmaan tehdään merkintä "Liitteenä CIM-rahtikirja.. (nro ja pvm)". SMGS-rahtikirjassa olevien merkintöjen perusteella RZD:n raja-asema siirtää täsmällisesti kaikki siinä olevat tiedot Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjaan ja lähettää tavaran tällä yhdysliikennerahtikirjalla lopulliselle määräasemalle Suomessa. Raja-asema merkitsee yhdysliikennerahtikirjan kenttään 3 "Lähetysasema ja -rautatie" raja-aseman nimen ja kenttään 1 "Lähettäjä, postiosoite" alkuperäisen lähettäjän ja tämän postiosoitteen sekä alkuperäisen lähetysaseman ja -maan. RZD:n raja-asema lyö päiväleimansa yhdysliikennerahtikirjan kenttään 40 "Lähetysaseman päiväleima". SMGS-rahtikirjan osa 1 liitetään yhdysliikennerahtikirjaan. Yhdysliikennerahtikirjan kaikkien osien etupuolelle tehdään merkintä "Liitteenä SMGSrahtikirja.. (nro ja pvm)."

6 6 CIM-rahtikirjan ja SMGS-rahtikirjan osat 1 (vastaanottajan kappaleet) liitetään Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjaan ja ne seuraavat lähetystä lopulliselle määräasemalle vastaanottajalle luovuttamista varten. Raja-asemat, jotka laativat uudet rahtikirjat, lähettävät SMGS-rahtikirjan alkuperäisen kaksoiskappaleen ja Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjan alkuperäisen kaksoiskappaleen lähettäjän osoitteeseen, jos tämä on sitä CIM-rahtikirjassa vaatinut. Muut määräykset 10 Tavaran nimi ja koodi merkitään Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjaan VR:llä käytettävän, Harmonoituun järjestelmään perustuvan nimikkeistön mukaisesti kuljetettaessa tavaroita Suomesta tai Tavaroiden harmonoidun nimikkeistön (GNG-nimikkeistön*) mukaisesti kuljetettaessa tavaroita maista, joiden rautatiet eivät sovella Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikenteen eivätkä SMGS-sopimuksen määräyksiä ja ehtoja. 11 Kuljetusmaksut Venäjän ja muiden SMGS-sopimukseen kuuluvien maiden rautateiden kauttakuljetusosuudelta lasketaan kuljetukseen osallistuvien rautateiden kyseistä kansainvälistä kuljetusta varten soveltaman transitotariffin mukaisesti. Kuljetusmaksut VR:n kuljetusosuudelta kuljetettaessa tavaroita Suomesta peritään lähettäjältä lähetysasemalla ja kuljetettaessa tavaroita Suomeen vastaanottajalta määräasemalla, ellei toisin ole sovittu. * (GNG-nimikkeistö = venäjänkielinen NHM-nimikkeistö)

7 7 Lähettäjä tai vastaanottaja maksaa kuljetusmaksut kauttakuljetusrautateiden kuljetusosuuksilta kauttakuljetusrautateiden kanssa sopimuksen tehneen huolitsijan, rahtiagentin tai muun maksajan välityksellä. Lähettäjä merkitsee lähetysasemalla rahtikirjaan jokaisesta kauttakuljetusrautatiestä rautatien kirjaintunnuksen, huolitsijan, rahtiagentin tai muun maksajan nimen ja koodin. Maksut kuljetuksesta CIM-rahtikirjalla peritään lähettäjältä lähtöasemalla tai vastaanottajalta määräasemalla, ellei toisin ole sovittu. 12 Jos tavaran luovuttamiselle syntyy määräasemalla este, toimitaan Kuljetusehtojen 22 artiklan määräysten mukaan ja noudatetaan seuraavia erityisehtoja tavaran palauttamiseksi lähetysrautatielle: - lähettäjän on ilmoitettava lähetysrautatielle suostumuksensa ottaa palautettava tavara vastaan sekä niiden huolintayhtiöiden, rahtiagenttien tai muiden maksajien nimet ja koodit, joiden välityksellä lähettäjä sitoutuu maksamaan kuljetusmaksut määrärautatien ja jokaisen kauttakuljetusrautatien kuljetusosuudelta; - lähetysrautatie ilmoittaa nämä tiedot kaikille palautettavan tavaran kuljetukseen osallistuville rautateille. 13 Näissä määräyksissä mainitsematta jääneeseen sovelletaan: 1) Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikenteen Matkustajien, matkatavaran, kiitotavaran ja tavaroiden kuljetusehtoja, kun tavaroita kuljetetaan Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikennerahtikirjoilla; 2) Sopimusta kansainvälisestä rautatietavaraliikenteestä (SMGS), Kansainvälistä rautatietransitotariffia (MTT) tai Yhtenäistä transitotariffia (ETT), kun tavaroita kuljetetaan SMGS-rahtikirjoilla; 3) Yhtenäisiä oikeussäännöksiä sopimuksesta tavaran kansainvälisestä rautatiekuljetuksesta (CIM), kun tavaroita kuljetetaan CIM-rahtikirjoilla.

4 Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikenteen Kuljetusehdoissa. Kuljetusehtojen liite 11.2

4 Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikenteen Kuljetusehdoissa. Kuljetusehtojen liite 11.2 Kuljetusehtojen liite 11.2 Tavaroiden kuljetusmääräykset Suomesta Venäjän kautta maihin, joiden rautatiet kuuluvat Sopimukseen kansainvälisestä rautatietavaraliikenteestä (SMGS) tai soveltavat sitä, ja

Lisätiedot

SUOMEN JA VENÄJÄN RAUTATIEYHDYSLIIKENNERAHTIKIRJAN TÄYTTÖOHJEET. I Yleistä

SUOMEN JA VENÄJÄN RAUTATIEYHDYSLIIKENNERAHTIKIRJAN TÄYTTÖOHJEET. I Yleistä Kuljetusehtojen liite 8 (8 art.) SUOMEN JA VENÄJÄN RAUTATIEYHDYSLIIKENNERAHTIKIRJAN TÄYTTÖOHJEET I Yleistä Rahtikirja muodostuu seuraavista osista: 1 - RAHTIKIRJA vastaanottajalle (seuraa lähetystä määräasemalle

Lisätiedot

KONTTIEN KULJETUSMÄÄRÄYKSET

KONTTIEN KULJETUSMÄÄRÄYKSET Kuljetusehtojen liite 5 (3 art. 5 ) KONTTIEN KULJETUSMÄÄRÄYKSET 1 Näitä määräyksiä sovelletaan kuormassa tai tyhjinä kuljetettaviin yksityisiin ja rautateiden omistamiin yleis- ja erityiskontteihin. 2

Lisätiedot

SUOMEN JA VENÄJÄN RAUTATIEYHDYSLIIKENTEEN MATKUSTAJIEN, MATKATAVARAN, KIITOTAVARAN JA TAVAROIDEN KULJETUSEHDOT S I S Ä L L Y S L U E T T E L O

SUOMEN JA VENÄJÄN RAUTATIEYHDYSLIIKENTEEN MATKUSTAJIEN, MATKATAVARAN, KIITOTAVARAN JA TAVAROIDEN KULJETUSEHDOT S I S Ä L L Y S L U E T T E L O SUOMEN JA VENÄJÄN RAUTATIEYHDYSLIIKENTEEN MATKUSTAJIEN, MATKATAVARAN, KIITOTAVARAN JA TAVAROIDEN KULJETUSEHDOT S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 artikla YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ... 1 2 artikla MATKUSTAJIEN,

Lisätiedot

HE 149/2015 vp: Suomen ja Venäjän välinen sopimus suorasta kansainvälisestä rautatieliikenteestä

HE 149/2015 vp: Suomen ja Venäjän välinen sopimus suorasta kansainvälisestä rautatieliikenteestä HE 149/2015 vp: Suomen ja Venäjän välinen sopimus suorasta kansainvälisestä rautatieliikenteestä Liikenne- ja viestintävaliokunta 18.2.2016 - Hallitusneuvos Silja Ruokola - Hallitusneuvos Hannu Pennanen

Lisätiedot

RAHTIKIRJA. 1. Yleistä

RAHTIKIRJA. 1. Yleistä Liite 6 RAHTIKIRJA 1. Yleistä 1.1. Tavaran kuljetuksesta laaditaan tämän ohjeen liitteen 6A mukainen rahtikirja. Lähettäjä laatii rahtikirjan ja toimittaa sen kuljetusyhtiölle. Lähettäjä ja kuljetusyhtiö

Lisätiedot

N:o 12 167 TAVARATODISTUS

N:o 12 167 TAVARATODISTUS N:o 12 167 TAVARATODISTUS 1. Viejä (nimi, täydellinen osoite, maa) EUR.1 N:o A 000.000 Lukekaa kääntöpuolella olevat huomautukset ennen lomakkeen täyttämistä 2. Todistus, jota käytetään etuuskohteluun

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUKSET. 1. Yleistä

ERIKOISKULJETUKSET. 1. Yleistä Liite 4 ERIKOISKULJETUKSET 1. Yleistä 1.1. Ulottumamitat ylittävien, ylimassaisten tai -mittaisten kuormien sekä suurkuormausvaunuissa kuljetettavien kuormien (jäljempänä erikoiskuljetusten ja suurkuormausvaunussa

Lisätiedot

SUOMEN TASAVALLAN HALLITUKSEN JA VENÄJÄN FEDERAATION HALLITUKSEN VÄLINEN SOPIMUS SUORASTA KANSAINVÄLISESTÄ RAUTATIELIIKENTEESTÄ

SUOMEN TASAVALLAN HALLITUKSEN JA VENÄJÄN FEDERAATION HALLITUKSEN VÄLINEN SOPIMUS SUORASTA KANSAINVÄLISESTÄ RAUTATIELIIKENTEESTÄ SUOMEN TASAVALLAN HALLITUKSEN JA VENÄJÄN FEDERAATION HALLITUKSEN VÄLINEN SOPIMUS SUORASTA KANSAINVÄLISESTÄ RAUTATIELIIKENTEESTÄ Suomen tasavallan hallitus ja Venäjän federaation hallitus, jäljempänä osapuolet,

Lisätiedot

HE 221/2006 vp. Esityksessä ehdotetaan, että eduskunta hyväksyisi Helsingissä 26 päivänä huhtikuuta 2005 Suomen tasavallan ja Venäjän federaation

HE 221/2006 vp. Esityksessä ehdotetaan, että eduskunta hyväksyisi Helsingissä 26 päivänä huhtikuuta 2005 Suomen tasavallan ja Venäjän federaation HE 221/2006 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikenteen matkustajien, matkatavaran, kiitotavaran ja tavaroiden kuljetusehtojen hyväksymisestä ja laiksi kuljetusehtojen

Lisätiedot

HE 149/2015 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 149/2015 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle suorasta kansainvälisestä rautatieliikenteestä Venäjän kanssa tehdyn sopimuksen hyväksymisestä ja laiksi sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta

Lisätiedot

Radioaktiivisten aineiden kuljetus

Radioaktiivisten aineiden kuljetus Radioaktiivisten aineiden kuljetus Santtu Hellstén STUK Säteilyturvallisuus ja laatu isotooppilääketieteessä Helsinki 10. 11.12.2015 Aiheita Vastuista: lähetys, vastaanotto, koulutus STUKin uusi opas turvajärjestelyistä

Lisätiedot

1 Artikla. Sopimuksen tarkoitus

1 Artikla. Sopimuksen tarkoitus Liite Sopimusteksti SUOMEN TASAVALLAN JA RUOTSIN KUNINGASKUNNAN VÄLINEN SOPIMUS TIETTYIHIN JÄTEVIRTOIHIN KUULUVIEN JÄTTEIDEN SIIRROISTA MAIDEN RA- JA-ALUEILLA 1 Artikla Sopimuksen tarkoitus Tämän sopimuksen

Lisätiedot

Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa

Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa Arto Taskinen Pelastuspäällikkö VR-Yhtymä Oy 31.1.2018 Osapuolet ja velvollisuudet vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa

Lisätiedot

Rautatiekuljetuslaki» /1119 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset 1 Soveltamisala Tätä lakia sovelletaan

Rautatiekuljetuslaki» /1119 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset 1 Soveltamisala Tätä lakia sovelletaan Rautatiekuljetuslaki» 15.12.2000/1119 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset 1 Soveltamisala Tätä lakia sovelletaan rautatiekuljetukseen, jonka rautatieyritys on sitoutunut

Lisätiedot

N:o 302 LIITE B KULJETUSVÄLINEITÄ JA KULJETUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET

N:o 302 LIITE B KULJETUSVÄLINEITÄ JA KULJETUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET 825 LIITE B KULJETUSVÄLINEITÄ JA KULJETUSTA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Liitteen sisällys 10 000 Muiden kansallisten ja kansainvälisten määräysten noudattaminen 10 001 Liitteen B määräysten soveltaminen 10 002

Lisätiedot

HE 181/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi rautatielain 4 ja 57 :n muuttamisesta

HE 181/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi rautatielain 4 ja 57 :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi rautatielain 4 ja 57 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan uuden Suomen ja Venäjän välisen rautatieliikennesopimuksen voimaantulosta

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Yleisilmoitus nettipalvelussa

Yleisilmoitus nettipalvelussa Yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Yleisilmoitus tehdään

Lisätiedot

Passitusmenettelyn soveltaminen Venäjän federaatiossa

Passitusmenettelyn soveltaminen Venäjän federaatiossa Passitusmenettelyn soveltaminen Venäjän federaatiossa Passitusmenettelyn soveltamisesta Venäjän federaatiossa säädetään Tulliliiton tullilainsäädännössä ja Venäjän federaation tullitoiminnasta annetussa

Lisätiedot

SmartShip Rahtituotteiden ja lisäpalveluiden valitseminen

SmartShip Rahtituotteiden ja lisäpalveluiden valitseminen SmartShip Rahtituotteiden ja lisäpalveluiden valitseminen Valitse Posti SmartShipistä Posti Rahti, jos olet sopinut tästä palvelusta ja lähettämässä rahtilähetystä rahtikirjalla Posti Rahti tilaa tänään,

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 246/1996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle Venäjän federaation kanssa rautatieyhdysliikenteestä tehdyn sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan,

Lisätiedot

OSA II Eri kuljetusluokat. Luokka 2. Kaasut

OSA II Eri kuljetusluokat. Luokka 2. Kaasut 3538 N:o 900 OSA II Eri kuljetusluokat 201a (3) - Luokka 2. Kaasut Huom. Kansainvälisissä RID-kuljetuksissa sovelletaan lisäksi seuraavaa määräystä, jollei asianosaiset maat ole allekirjoittaneet määräyksistä

Lisätiedot

VAK-velvollisuudet. Anu Häkkinen, Trafi Trafin VAK-päivä Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä.

VAK-velvollisuudet. Anu Häkkinen, Trafi Trafin VAK-päivä Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. VAK-velvollisuudet Anu Häkkinen, Trafi Trafin VAK-päivä 2018 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. www.trafi.fi/vak Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Vaarallisten aineiden kuljetus VAK Kuljetuksella

Lisätiedot

Ohje 2(6) 2.12.2013 Dnro 5542/1000/2013

Ohje 2(6) 2.12.2013 Dnro 5542/1000/2013 Ohje 2(6) 1 YLEISTÄ... 3 2 VAINIKKALA... 3 2.1 Venäjältä saapuvat junat... 3 2.2 Venäjälle lähtevät junat... 3 2.2.1 Tavarajunat tai Venäjälle veturina palaava juna... 3 2.2.2 Matkustajajunat... 3 3 IMATRANKOSKI

Lisätiedot

LIITE C KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ

LIITE C KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ 300 000 LIITE C 2453 KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ Soveltamisala 300 001 (1) Vaarallisten aineiden kuljetus henkilöitä kuljettavissa ajoneuvoissa,

Lisätiedot

Ira Toppinen Päätöspvm Pykälä Sivistysjohtaja

Ira Toppinen Päätöspvm Pykälä Sivistysjohtaja KÄRSÄMÄEN KUNTA VIRANHALTIJAPÄÄTÖ S Sivistyspalvelut Hankintapäätös Ira Toppinen Päätöspvm Pykälä Sivistysjohtaja 5.6.2019 Asia Koulupsykologipalvelut lukuvuonna 2019-2020 Asianosaiset Tarjouksen tehneet

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 17 päivänä helmikuuta /2015 Valtioneuvoston asetus

Julkaistu Helsingissä 17 päivänä helmikuuta /2015 Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 17 päivänä helmikuuta 2015 126/2015 Valtioneuvoston asetus vaarallisten aineiden kuljetuksesta rautatiellä annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Annettu

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.10.2016 COM(2016) 672 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI Euroopan unionin, Sveitsin valaliiton, Norjan ja Turkin välisestä alkuperäkumulaatiosta

Lisätiedot

Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta

Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta Kysymys ja lomakkeen osa, jossa kysymys esiintyy Ilmoittajan tiedot Ilmoituksen antopäivä Ilmoitustyyppi Kysymyksen

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OMAISUUDEN JA TOIMINNALLISEN KOKONAISUUDEN LUOVUTUSSOPIMUS, APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OMAISUUDEN JA TOIMINNALLISEN KOKONAISUUDEN LUOVUTUSSOPIMUS, APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA 1 (7) SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN OMAISUUDEN JA TOIMINNALLISEN KOKONAISUUDEN LUOVUTUSSOPIMUS, APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA Allekirjoittaneet Sopijapuolet ovat tänään tehneet seuraavan toiminnan ja

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.2.2015 C(2015) 857 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015, paikallisen rautatieinfrastruktuurin strategisesta merkityksestä direktiivin 2012/34/EU 2 artiklan

Lisätiedot

Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa

Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Saapumisen

Lisätiedot

Rajapintojen hallinta ADRlogistiikkaketjussa. ADR-seminaari 14.2.2013

Rajapintojen hallinta ADRlogistiikkaketjussa. ADR-seminaari 14.2.2013 Rajapintojen hallinta ADRlogistiikkaketjussa ADR-seminaari 14.2.2013 UN IMDG ADR IATA-DGR RID Rajapinnat eri kuljetusmuodoissa Vaaran paikka vai kohtauspaikka Kuljetustilauksesta toimitukseen Lähettäjä

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. marraskuuta 2012 (15.11) (OR. en) 16273/12 TRANS 397 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. marraskuuta 2012 (15.11) (OR. en) 16273/12 TRANS 397 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 15. marraskuuta 2012 (15.11) (OR. en) 16273/12 TRANS 397 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 13. marraskuuta 2012 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvosto Kom:n

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

VAKkia vai vapautettua? Erilaisten akkujen käsittelyä ja kuljetusta tapahtuu, joten osapuolten vastuistakin on hyvä olla selvillä!

VAKkia vai vapautettua? Erilaisten akkujen käsittelyä ja kuljetusta tapahtuu, joten osapuolten vastuistakin on hyvä olla selvillä! VAKkia vai vapautettua? Erilaisten akkujen käsittelyä ja kuljetusta tapahtuu, joten osapuolten vastuistakin on hyvä olla selvillä! Heli Hörkkö, Schenker Oy Järjestelmätuki, VAK-turvallisuusneuvonantaja

Lisätiedot

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla.

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Sisältö Lähetykset Tee lähetys: Luo uusi lähetys............ Lähetä tilaus: Tänne tallennetut lähetykset saapuvat odottamaan

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 27. heinäkuuta 2011 (27.07) (OR. en) 13263/11 CONSOM 133 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 27. heinäkuuta 2011 (27.07) (OR. en) 13263/11 CONSOM 133 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 27. heinäkuuta 2011 (27.07) (OR. en) 13263/11 CONSOM 133 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 25. heinäkuuta 2011 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Kom:n

Lisätiedot

Trafin VAK-päivä Mari Suominen

Trafin VAK-päivä Mari Suominen Trafin VAK-päivä 2015 9.1.2015 Mari Suominen Sisältö Vaarallisten aineiden kuljetusta koskeva lainsäädäntö (VAK-laki, asetuksia) Suomen ja Venäjän väliset VAKrautatiemääräykset VAK-neuvottelukunta Muutoksia

Lisätiedot

EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje

EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje AREX asiakasohje 7 Varamenettelyohje saapuva liikenne www.tulli.fi 27.3.2013 EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje 1 Soveltamisala Tätä ohjetta sovelletaan EU:hun saapuvasta tavarasta

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 403 final LIITE 1.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 403 final LIITE 1. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. elokuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0180 (NLE) 11599/17 ADD 1 VISA 297 COLAC 65 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 27. heinäkuuta 2017 Vastaanottaja:

Lisätiedot

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET 2009 Julkaistu Helsingissä 19 päivänä marraskuuta 2009 N:o 60 61 SISÄLLYS N:o Sivu 60 Laki Valko-Venäjän kanssa kansainvälisestä

Lisätiedot

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ MUISTIO luonnos Hallitussihteeri Tiina Ranne Neuvotteleva virkamies Mari Suominen

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ MUISTIO luonnos Hallitussihteeri Tiina Ranne Neuvotteleva virkamies Mari Suominen LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ MUISTIO luonnos Hallitussihteeri Tiina Ranne Neuvotteleva virkamies Mari Suominen 28.5.2013 VALTIONEUVOSTON ASETUS VAARALLISTEN AINEIDEN KULJETUKSESTA TIELLÄ ANNETUN VALTIONEUVOSTON

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus vaarallisten aineiden kuljetuksesta tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti: kumotaan vaarallisten aineiden kuljetuksesta tiellä

Lisätiedot

LIITE I Rajatarkastusasemien luetteloiden muoto Rajatark astusase ma. Tarkastuske skukset. Valvontapisteiden luetteloiden muoto

LIITE I Rajatarkastusasemien luetteloiden muoto Rajatark astusase ma. Tarkastuske skukset. Valvontapisteiden luetteloiden muoto FI LIITE I Rajatarkastusasemien luetteloiden muoto 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Rajatark astusase ma Yhteystie dot Traceskoodi Kuljetusty yppi Tarkastuske skukset Eläinten ja tavaroiden luokat ja eritelmät Lisäeritelmät

Lisätiedot

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Release Notes 5.4 CABAS Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Olemme päivittäneet ja nykyaikaistaneet CABASin kuvien ja dokumenttien käsittelyn. Nyt kuvia voi vetää hiiren osoittimella ja pudottaa ne kuvaluetteloon.

Lisätiedot

KULJETUSSOPIMUKSET JA SOPIMUSTEKNIIKKA

KULJETUSSOPIMUKSET JA SOPIMUSTEKNIIKKA KULJETUSSOPIMUKSET JA SOPIMUSTEKNIIKKA Syksy 2014 Harri Parkkinen OTL, emba Kuljetussopimukset ja sopimustekniikka -koulutus on osa Turun yliopiston Merilogis hanketta. I JOHDATUS KULJETUSOIKEUTEEN 1 Kuljetusoikeuden

Lisätiedot

Alustoimituksesta annettava vienti-ilmoitus

Alustoimituksesta annettava vienti-ilmoitus Viennin asiakasohje 33 www.tulli.fi versio 1.1, 27.2.2014 korvaa version 1.0 14.12.2010 Alustoimituksesta annettava vienti-ilmoitus Asiakasohjeen 33 versio 1.0 on kokonaisuudessaan päivitetty. 1 Alustoimituksesta

Lisätiedot

välisenä aikana (3) - itä ei ole rokotettu afrikkalaista hevosruttoa vastaan/ - se on rokotettu afrikkalaista hevosruttoa vastaan.../. /..

välisenä aikana (3) - itä ei ole rokotettu afrikkalaista hevosruttoa vastaan/ - se on rokotettu afrikkalaista hevosruttoa vastaan.../. /.. 3134 TERVEYSTODISTUS (1) LIITE A Tämä todistus on laadittava lomakkeelle, jossa on sama teksti sekä lähettävän että vastaanottavan maan virallisella kielellä. Terveystodistuslomakkeet tilataan maa- ja

Lisätiedot

Osapuolten ilmoitusten perusteella laadituissa taulukoissa eritellään seuraavaa:

Osapuolten ilmoitusten perusteella laadituissa taulukoissa eritellään seuraavaa: C 73/6 FI Euroopan unionin virallinen lehti 9.3.2017 Komission ilmoitus etuuskohteluun oikeuttavia Paneurooppa Välimeri-alkuperäsääntöjä koskevan alueellisen yleissopimuksen soveltamisesta ja mainitun

Lisätiedot

Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa valitsemalla uusi alustoimitusilmoitus

Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa valitsemalla uusi alustoimitusilmoitus 1 Alustoimitusilmoitus vienti-ilmoituspalvelussa Lue lisää alustoimituksista: http://tulli.fi/yritysasiakkaat/vienti/alustoimitusmenettely Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa

Lisätiedot

Ammattipätevyys 20.4.2015. Jussi-Pekka Laine. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia.

Ammattipätevyys 20.4.2015. Jussi-Pekka Laine. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Ammattipätevyys 20.4.2015 Jussi-Pekka Laine Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Termistöä Kuorma-autonkuljettaja = ammattinimike henkilölle jonka työ on kuljettaa kuorma-autoa Kuorma-auton kuljettaja

Lisätiedot

Suomi English Русский

Suomi English Русский Suomi English Русский Nurmiselle kuljetettavan tuotteen koko tai määränpään kaukaisuus eivät ole ongelma. Kaikki logistiikka-alan palvelut yhdeltä tiskiltä Nurminen Logistics tarjoaa asiakkailleen kaikki

Lisätiedot

Täyttöohje vienti-ilmoituslomaketta varten

Täyttöohje vienti-ilmoituslomaketta varten Täyttöohje Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Valvontaosasto Kasvinterveysyksikkö Mustialankatu 3, 00790 Helsinki Puh. 029 530 0400, Faksi 029 530 4350 www.evira.fi etunimi.sukunimi@evira.fi 2 (5) VIENTI-ILMOITUS

Lisätiedot

Suorakulmaiset keraamiset särmiöt yhdeksi kuutioksi

Suorakulmaiset keraamiset särmiöt yhdeksi kuutioksi POHDIN projekti Suorakulmaiset keraamiset särmiöt yhdeksi kuutioksi Teollisuushallissa kasataan keraamisia samankokoisia ja samanmuotoisia suorakulmaisia särmiöitä pakkausta ja kuljetusta varten täysiksi

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp Hallituksen esitys eräiden matkustajatuomisten arvonlisä- ja valmisteverottomuuteen sekä tullittomuuteen liittyvien säännösten muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle

Lisätiedot

LUKU 1 VAUNUJEN JA LIIKKUVAN KALUSTON KUORMAAMISEEN JA KUORMIEN KIINNITTÄMISEEN LIITTYVÄT VAATIMUKSET. 1. Yleistä

LUKU 1 VAUNUJEN JA LIIKKUVAN KALUSTON KUORMAAMISEEN JA KUORMIEN KIINNITTÄMISEEN LIITTYVÄT VAATIMUKSET. 1. Yleistä Liite 3 KUORMAUSMÄÄRÄYKSET (kuormauksen ja kiinnityksen tekniset ehdot) Suomen ja Venäjän välisessä suorassa kansainvälisessä rautatieliikenteessä kuljetettaville kuormille LUKU 1 VAUNUJEN JA LIIKKUVAN

Lisätiedot

Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa

Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Purkaustulos-ilmoitus

Lisätiedot

HE 271/2016 Ateenan yleissopimuksen hyväksymisestä

HE 271/2016 Ateenan yleissopimuksen hyväksymisestä HE 271/2016 Ateenan yleissopimuksen hyväksymisestä Liikenne- ja viestintävaliokunta 22.2.2017 Lakimies Reetta Timonen Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Ateenan yleissopimus Matkustajien ja matkatavaroiden

Lisätiedot

KULJETUSSOPIMUSEHDOT 2006

KULJETUSSOPIMUSEHDOT 2006 K U L J E T U S L I I K E 1 w w w. r o y a l e x p r e s s. f i 0 5 0 3 2 4 3 4 7 0 KULJETUSSOPIMUSEHDOT 2006 Nämä toimitusehdot koskevat Royal Expressin kuljetuspalveluja Suomessa. 1. KULJETUSSOPIMUS

Lisätiedot

SELVITYS RAUTATIE- RAJALIIKENTEESTÄ

SELVITYS RAUTATIE- RAJALIIKENTEESTÄ SELVITYS RAUTATIE- RAJALIIKENTEESTÄ 17.11.2017 1 Selvitystyön tavoitteet ja tehtäväksianto Selvittää eri osapuolten näkemykset rautatierajaliikenteen tilanteesta ja haasteista Pyrkiä esittämään ratkaisuvaihtoehdot

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 24.6.2019 C(2019) 4500 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 24.6.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/625 täydentämisestä siltä osin kuin on

Lisätiedot

Varastointi. Webinaari

Varastointi. Webinaari Varastointi Webinaari 17.5.2017 Menettelyyn asettaminen; nykytila Vakiomuotoinen tulli-ilmoitus Toimipaikalle / Spakelle Yksivaiheinen menettely Toimijan kirjanpitoon tehtävä merkintä EIR Tavarat katsotaan

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 25. heinäkuuta 2012 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

KIRJE VALTIONEUVOSTOLLE, LIIKENNE JA VIESTINTÄMINISTERIÖLLE

KIRJE VALTIONEUVOSTOLLE, LIIKENNE JA VIESTINTÄMINISTERIÖLLE VALTIONEUVOSTO LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ EDUSKUNNAN LIIKENNE- JA VIESTINTÄVALIOKUNTA KIRJE VALTIONEUVOSTOLLE, LIIKENNE JA VIESTINTÄMINISTERIÖLLE JA EDUSKUNNAN LIIKENNE- JA VIESTINTÄVALIOKUNNALLE

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

Puolustustarvikkeiden vienti, siirto ja kauttakuljetus

Puolustustarvikkeiden vienti, siirto ja kauttakuljetus Puolustustarvikkeet 1 Puolustustarvikkeiden vienti, siirto ja kauttakuljetus Yleistä Puolustustarvikkeiden viennistä annettu laki (282/2012) sisältää säännökset puolustustarvikkeiksi määriteltävän materiaalin

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 41/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle vaarallisten aineiden kuljetuksista suorassa kansainvälisessä rautatieliikenteessä Venäjän kanssa tehdyn sopimuksen hyväksymisestä ja laiksi sopimuksen lainsäädännön

Lisätiedot

Maakuljetusten lisäpalvelut Suomessa

Maakuljetusten lisäpalvelut Suomessa Maakuljetusten lisäpalvelut Suomessa Apumiespalvelu Kirjeavisointi Apumiespalvelu on tarpeen, jos lähetyksesi lastaaminen, purkaminen tai kerros-/sisäänkanto edellyttävät kuljettajalle apuvoimia. Apumiespalvelu

Lisätiedot

EV 207/1998 vp- HE 187/1998 vp

EV 207/1998 vp- HE 187/1998 vp EV 207/1998 vp- HE 187/1998 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen rikoksen johdosta tapahtuvasta luovuttamisesta Euroopan unionin jäsenvaltioiden välillä tehdyn yleissopimuksen eräiden määräysten

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja D045714/03.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja D045714/03. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 11. lokakuuta 2016 (OR. en) 13167/16 AGRILEG 146 DENLEG 76 VETER 96 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 11. lokakuuta 2016 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: D045714/03

Lisätiedot

Russian railways..today..in the future

Russian railways..today..in the future Russian railways.today..in the future Rautatiekuljetukset RZHD miljoona t. v.2010 Öljy ja öljytuotteita Kivihiili Rauta Kierrätysmetalli Rautamalmi Arvometallit Lannoitteet Kemialiset tuotteet Rakennusmateriaalit

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi. sähköisistä kuljetustiedoista

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi. sähköisistä kuljetustiedoista Ref. Ares(2018)2893854-04/06/2018 EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 17.5.2018 COM(2018) 279 final ANNEXES 1 to 2 LIITTEET asiakirjaan Ehdotus Euroopan parlamentin ja asetukseksi sähköisistä kuljetustiedoista {SEC(2018)

Lisätiedot

***I MIETINTÖ. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti A8-0329/

***I MIETINTÖ. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti A8-0329/ Euroopan parlamentti 2014-2019 Istuntoasiakirja A8-0329/2016 14.11.2016 ***I MIETINTÖ ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013

Lisätiedot

OHJE. Kumoaa 24.5.2004 annetun sisäisen tarkastuksen ohjesäännön O/8/2004 TM.

OHJE. Kumoaa 24.5.2004 annetun sisäisen tarkastuksen ohjesäännön O/8/2004 TM. OHJE Päivämäärä Nro 7.3.2005 O/7/2005 TM Jakelu: Työministeriön henkilöstö Ohjeen nimi: Työministeriön sisäisen tarkastuksen ohjesääntö Voimassaoloaika 15.3.2005 alkaen toistaiseksi Kumoaa/muuttaa ohjeen

Lisätiedot

Lisäksi Venäjän tulli hyväksyy carnet n vain, jos seuraavat ehdot on täytetty:

Lisäksi Venäjän tulli hyväksyy carnet n vain, jos seuraavat ehdot on täytetty: 1 (5) ATA CARNET VENÄJÄLLÄ Venäjän Federaatiosta tuli ATA carnet -järjestelmän jäsen 15.5.2000. Järjestelmä on voimassa Venäjän koko tullialueella, lukuun ottamatta Venäjän ja Valko-Venäjän välisen tulliliiton

Lisätiedot

Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa

Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Poistumisen

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.3.2012 COM(2012) 90 final 2012/0040 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI neuvoston direktiivin 92/65/ETY muuttamisesta koirien, kissojen ja frettien kauppaan

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 31.3.2006 KOM(2006) 147 lopullinen 2006/0051 (ACC) 2006/0052 (ACC) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Taiwanin, Penghun, Kinmenin ja Matsun erillisen tullialueen

Lisätiedot

EVIRAN OHJE KOSKIEN KOLMANNESTA MAASTA PALAUTETTAVIEN TUONTIERIEN ELÄINLÄÄKINNÄLLISTÄ RAJATARKASTUSTA JA MUITA VAATIMUKSIA - OSA A

EVIRAN OHJE KOSKIEN KOLMANNESTA MAASTA PALAUTETTAVIEN TUONTIERIEN ELÄINLÄÄKINNÄLLISTÄ RAJATARKASTUSTA JA MUITA VAATIMUKSIA - OSA A Vastuuhenkilö Sivu/sivut 1 / 5 Ohje löytyy: https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tuonti-ja-vienti/tuonti-eun-ulkopuolelta/ohjeitatuonnista-kauttakulusta-ja-muonituksesta2/ohjeet-toimijoille-tullille-ja-rajaelainlaakareille/

Lisätiedot

Esimerkki 3: Alustoimitusilmoitus

Esimerkki 3: Alustoimitusilmoitus 1 Esimerkki 3: Alustoimitusilmoitus Lisätietoja: www.tulli.fi Viennin asiakasohje 33 Alustoimituksesta annettava vienti-ilmoitus Alustoimitusilmoituksen voi tehdä Nettiviennissä tunnistautumattomana, Katso-tunnistautuneena

Lisätiedot

Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite

Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite Muutoshistoria Versio Päiväys Muutos 1.0 28.12.201 Sisällys 1 Yleistä... 4 2 Palautteet... 4 Kuluttajan e-lasku, e-laskujen

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO LIITE 1 KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36,

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1 (7) Palvelualusta Palvelualusta. Palvelukuvaus. Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: Posti Oy

Palvelukuvaus 1 (7) Palvelualusta Palvelualusta. Palvelukuvaus. Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: Posti Oy Palvelukuvaus 1 (7) Palvelukuvaus Palvelukuvaus 2 (7) Sisällysluettelo 1... 3 2 n käyttäminen... 3 3 ssa myytävät tuotteet... 4 3.1 Palvelutuotteet... 4 3.2 Tavaratuotteet... 4 3.3 Elintarvikkeet (viileä

Lisätiedot

Osakas A-osakkeet B-osakkeet

Osakas A-osakkeet B-osakkeet 1 (5) LISÄSOPIMUS 28.2.2013 PÄIVÄTTYYN TAPIOLAN KESKUSPYSÄKÖINTI OY:N OSAKASSOPIMUKSEEN A-lisäosakkeet / VSS-tila 1. OSAPUOLET Osakas A-osakkeet B-osakkeet Finprop Tapiola Oy (Y-tunnus: 1749679-4) 460

Lisätiedot

SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE

SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE 1/16 Antopäivä 23.8.2010 Voimassaoloaika 1.10.2010 alkaen, toistaiseksi Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE

Lisätiedot

5814/17 VVP/isk DGG 3B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 16. helmikuuta 2017 (OR. en) 5814/17. Toimielinten välinen asia: 2016/0330 (NLE)

5814/17 VVP/isk DGG 3B. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 16. helmikuuta 2017 (OR. en) 5814/17. Toimielinten välinen asia: 2016/0330 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. helmikuuta 2017 (OR. en) 5814/17 Toimielinten välinen asia: 2016/0330 (NLE) UD 16 SPG 7 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Euroopan unionin, Sveitsin, Norjan ja Turkin

Lisätiedot

Esittelyssä uusi FedEx-laskusi

Esittelyssä uusi FedEx-laskusi Esittelyssä uusi FedEx-laskusi Tervetuloa tutustumaan uuteen FedEx Express -laskuun. Olemme helpottaneet elämää luomalla uuden laskun, joka voidaan sovittaa erilaisiin liiketoiminnan tarkoituksiin valinnaisten

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI

LIITE. asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.5.2016 COM(2016) 280 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan EHDOTUS NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI Euroopan unionin ja Euroopan atomienergiayhteisön sekä Kosovon* välisellä vakautusja assosiaatiosopimuksella

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto OIKAISUVAATIMUS Oikaisuvaatimuskielto VALITUSOSOITUS Valituskielto Pöytäkirjan 10, 11, 14, 15, 22 ja 23 : tehdystä päätöksestä ei kuntalain 91 mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus alueellisesta kuljetustuesta vuosina 2018 ja 2019 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain (688/2001) 8 :n ja valtion talousarviosta annetun lain (423/1988)

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. heinäkuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. heinäkuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. heinäkuuta 2017 (OR. en) 11435/17 ADD 1 AGRILEG 141 DENLEG 57 VETER 64 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 17. heinäkuuta 2017 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019

KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019 KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019 Sisällysluettelo 1.JOHDANTO...3 2.YLEISTIETOA...3 2.1 Vastuut ja yhteystiedot...3 2.2 Julkaiseminen...4 3.RATAVERKOLLE PÄÄSY...4 3.1Rataverkon käyttö...4 3.2 Liikennöintiä

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus. sisävesiväylien/sisävesiliikenteen tavarakuljetusten tilastoista (kodifikaatio)

LIITTEET. asiakirjaan. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus. sisävesiväylien/sisävesiliikenteen tavarakuljetusten tilastoista (kodifikaatio) EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 26.9.2017 COM(2017) 545 final ANNEXES 1 to 8 LIITTEET asiakirjaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus sisävesiväylien/sisävesiliikenteen tavarakuljetusten tilastoista (kodifikaatio)

Lisätiedot

Incoterms 2000. Finnish. www.if.fi

Incoterms 2000. Finnish. www.if.fi Incoterms 2000 Finnish www.if.fi KANSAINVÄLISEN KAUPPAKAMARIN TOIMITUSLAUSEKKEET MIKÄ ON? Toimituslauseke on kirjain- tai sanayhdistelmä, jolla sovitaan eräistä kauppasopimuksen ehdoista. MITÄ TOIMITUS-

Lisätiedot

Puhelin: Hankintaviranomainen (jos sopimukseen sovelletaan direktiiviä 2004/18/EY)

Puhelin: Hankintaviranomainen (jos sopimukseen sovelletaan direktiiviä 2004/18/EY) EUROOPAN UNIONI Euroopan unionin virallisen lehden täydennysosan julkaisu 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Faksi (+352) 29 29 42 670 Sähköpostiosoite ojs@publications.europa.eu Tietoja ja lomakkeita verkossa

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. helmikuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. helmikuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. helmikuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0030 (NLE) 6737/17 UD 53 COWEB 33 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 23. helmikuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak.

Lisätiedot

Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa

Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa Esi-LEI-hakemusten rekisteröintiohje NordLEI-verkkoportaalissa Osana NordLEI-verkkoportaalia asiakkaat voivat hakea esi-lei-tunnisteita juridisille yksiköilleen. Lisäksi NordLEI sallii myös niin kutsutun

Lisätiedot