SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE"

Transkriptio

1 1/16 Antopäivä Voimassaoloaika alkaen, toistaiseksi Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE Sisältö 1 MÄÄRÄYKSEN SOVELTAMISALA MÄÄRITELMÄT YLEISET MÄÄRÄYKSET OPASTEET JA RADAN MERKIT Opasteet Radan merkit LIIKENNEPAIKKAKOHTAISET ERITYISMÄÄRÄYKSET VAINIKKALA Junaliikennettä koskevat määräykset Vaihtotyötä koskevat määräykset IMATRANKOSKI JA PELKOLA Junaliikennettä koskevat määräykset Vaihtotyötä koskevat määräykset NIIRALA Junaliikennettä koskevat määräykset Vaihtotyötä koskevat määräykset VARTIUS Junaliikennettä koskevat määräykset Vaihtotyötä koskevat määräykset Liitteet: Liikenteenohjauksen kirjallinen ilmoitus Raiteistokaaviot: Vainikkala, Imatra, Niirala ja Vartius Liikenteen turvallisuusvirasto PL 320, Helsinki puh faksi Y-tunnus

2 2/16 1 MÄÄRÄYKSEN SOVELTAMISALA Tätä määräystä sovelletaan venäläiseen liikenneturvallisuustehtävää tekevään rautatiehenkilökuntaan, jonka on noudatettava tätä määräystä junaliikenteestä, vaihtotyöstä ja liikenteenohjauksesta Suomen ja Venäjän välisen yhdysliikennesopimuksen mukaisesti heidän toimiessaan Suomessa. 2 MÄÄRITELMÄT Juna on veturi yksinään tai veturi siihen liitettyine vaunuineen. Junaliikenne on rautatiekaluston liikkumista junaliikenteestä annettujen määräysten mukaan. Liikenneturvallisuustehtävä on kuljettajan tehtävä ja tehtävä, jossa henkilö vastaanottaa tai antaa opasteita tai ilmoituksia. Liikennöinti on junaliikennettä tai vaihtotyötä. Liikenteenohjaus on junien kulkuteiden turvaamista ja lupien antamista vaihtotyöhön. Lähtöraide on se raide, jolla junalle annetaan lähtölupa. Peräyttäminen on junan liikkumista vaunujen suuntaan. Vaihtotyö on rautatiekaluston liikkumista vaihtotyöstä annettujen määräysten mukaan. 3 YLEISET MÄÄRÄYKSET Jokainen liikenneturvallisuustehtävässä toimiva henkilö vastaa omalta osaltaan liikennöinnin turvallisuudesta ja jokaisen liikenneturvallisuustehtävässä toimivan on vaarallisen tilanteen havaitessaan ryhdyttävä torjumaan vaaraa kaikin käytettävissään olevin keinoin. Venäläisen liikenneturvallisuustehtävässä toimivan henkilön on ilmoitettava Suomessa havaitsemansa puutteet tai virheet radassa, opastimien toiminnassa, radan merkeissä tai radan laitteissa venäläisen osapuolen liikenteenohjaukselle, jonka on välitettävä tieto suomalaiselle liikenteenohjaukselle.

3 3/16 Venäläisen rautatiehenkilökunnan on ilmoitettava Suomen puolella sattuneet onnettomuus- ja vauriotapaukset venäläiselle liikenteenohjaukselle tai hätätilanteessa suoraan suomalaiselle liikenteenohjaukselle. Venäläisen liikenteenohjauksen on välitettävä saamansa ilmoitus suomalaiselle liikenteenohjaukselle. Luvan Seis-opastetta näyttävän opastimen ohittamiseen antaa suomalainen liikenteenohjaus kirjallisella ilmoituksella tai luvan antaa venäläinen liikenteenohjaus. Venäläisen liikenteenohjauksen on saatava lupa suomalaiselta liikenteenohjaukselta Seis-opastetta näyttävän opastimen ohittamiseen oikeuttavan luvan antamiseen. Junaliikenne Junan kuljettamiseksi kuljettajalla on oltava tieto junan jarrutuskyvystä sekä tieto junan kalustosta, kuormasta tai jarrutuskyvystä johtuvista rajoituksista junan nopeuteen. Juna ei saa lähteä ilman lähtölupaa. Matkustajajuna ei saa lähteä liikkeelle matkustajalaiturista ennen kuin kuljettaja on saanut tiedon junan lähtövalmiudesta junassa olevalta henkilöstöltä. Kuljettajan on pysäytettävä junansa tuloraiteella ennen Seis-opastetta näyttävää raideopastinta tai ennen junakulkutien päätekohtaa tai, kun kuljettajalle näytetään käsiopastetta Seis. Junaa ei saa peräyttää ilman suomalaisen liikenteenohjauksen kirjallista lupaa (liite) tai suullista lupaa venäläiseltä liikenteenohjaukselta, jonka on saatava suomalaiselta liikenteenohjaukselta lupa junan peräyttämiseen. Junan etupäässä on käytettävä kolmea valkoista valoa. Junan poikkeuksellisesta pysähtymisestä sekä työntö- tai vetoavun tarpeesta on ilmoitettava venäläiselle liikenteenohjaukselle, jonka on välitettävä ilmoitus suomalaiselle liikenteenohjaukselle. Ilmoituksen jälkeen junaa ei ennen avun saapumista saa liikuttaa. Vaihtotyö Vaihtotyöhön on aina oltava lupa. Lupa annetaan kohdassa 4 kuvatulla tavalla. Tarvittaessa vaihtotyötä ohjataan kohdassa 4 kuvatun tavan lisäksi käsiopasteella Hiljennä, Työnnä tai Seis. Vaihtotyössä nopeus saa olla enintään 35 km/h. Veturia on kuljetettava kulkusuuntaan nähden etummaisesta ohjaamosta. Vaihtotyössä on veturin kummassakin päässä käytettävä kahta valkoista valoa.

4 4/ OPASTEET JA RADAN MERKIT Jos opaste on epäselvä, sitä on noudatettava kuten Seis-opastetta. Sammuksissa oleva pääopastin ja raideopastin on Seis-opaste. Vaara- ja Seis-opastetta on aina noudatettava. Jos muun kuin Vaara- tai Seis-opasteen noudattamisesta aiheutuisi ilmeinen vaara, ei opastetta saa noudattaa. Opastimen ja radan merkin tarkoittama raide tai raiteet osoitetaan tarvittaessa suuntanuolella tai merkin sisään asemoidulla nuolella oheisen esimerkin mukaan: 3 3 Käytöstä poistettu opastin merkitään ja peitetään oheisen esimerkin mukaan:

5 5/ Opasteet Vaara, joka tarkoittaa että liike on pysäytettävä mahdollisimman nopeasti. Käsiopasteena opastelippu tai valo viedään nopeasti ylös ja alas. Vihellinopasteena Vaara tarkoittaa, että liikennöintiä uhkaa vaara tai on sattunut onnettomuus ja apua tarvitaan viipymättä. Vaara vihellinopasteena annetaan karkeaäänisellä viheltimellä, kolme pitkää vihellystä. Seis, joka opastimessa tarkoittaa, että opastinta ei saa ohittaa ja käsiopasteena, että liike on pysäytettävä. Käsiopasteen Seis valkoinen valo viedään hitaasti ylös ja alas. Käsiopasteeseen Seis on vastattava lyhyellä karkea-äänisellä vihellyksellä. Lähtölupa, joka tarkoittaa, että juna saa lähteä. Vedä, joka tarkoittaa, että liikennepaikkakohtaisten määräysten mukaisen vaihtotyön saa tehdä.

6 6/16 Käsiopasteeseen Vedä on vastattava lyhyellä kimeä-äänisellä vihellyksellä.

7 7/16 Hiljennä, joka tarkoittaa, että nopeutta on hiljennettävä niin kauan kuin opastetta näytetään. Opasteeseen Hiljennä on vastattava kahdella lyhyellä karkeaäänisellä vihellyksellä. Työnnä, joka tarkoittaa, että veturin on työnnettävä vaunuja kunnes Työnnä-opasteen antaja näyttää käsiopastetta Seis. Työntämisen aikana nopeus saa olla enintään 10 km/h. Jos näköyhteys katkeaa opasteen näyttäjän ja kuljettajan välillä, on kuljettajan pysäytettävä liike välittömästi. Opasteeseen Työnnä on vastattava kahdella lyhyellä kimeä-äänisellä vihellyksellä. Aja, joka tarkoittaa, että opastimen saa ohittaa. Aja 35, joka tarkoittaa, että opastimen saa ohittaa ja nopeus opastimen jälkeen saa olla enintään 35 km/h. Aja varovasti, joka tarkoittaa, että opastimen saa ohittaa ja liikennepaikkakohtaisten määräysten mukaisen vaihtotyön saa tehdä, mutta opastimen jälkeen raiteella voi olla este. Odota seis, joka tarkoittaa, että opastimen saa ohittaa ja seuraava pääopastin näyttää Seis-opastetta.

8 8/16 Odota aja, joka tarkoittaa, että opastimen saa ohittaa ja seuraava pääopastin näyttää Aja-opastetta. Odota 35, joka tarkoittaa, että opastimen saa ohittaa ja seuraava pääopastin näyttää Aja Radan merkit Nopeusmerkki tarkoittaa, että merkin kohdalta alkaa alue, jolla yksikön nopeus saa olla enintään merkin osoittama. Nopeutta osoittava luku merkitään jättämällä luvun viimeinen nolla pois (esim. 7 tarkoittaa 70 km/h). Erityiskohteen nopeusmerkki tarkoittaa, että merkissä osoitetussa kohteessa yksikön nopeus saa olla enintään merkin osoittama. Merkin osoittama nopeus alkaa merkin kohdalta ja päättyy merkissä olevan tekstin osoittaman kohteen ohittamisen jälkeen tai seuraavan nopeusmerkin tai merkitty nopeus päättyy -merkin kohdalla. Nopeusmerkin etumerkki tarkoittaa, että jollakin mahdollisella kulkureitillä, on nopeusmerkki. Merkkiä käytetään tarvittaessa ennakkovaroituksena nopeusmerkistä. Nopeutta osoittava luku merkitään jättämällä luvun viimeinen nolla pois (esim. 7 tarkoittaa 70 km/h). Merkitty nopeus päättyy tarkoittaa, että merkkiä edeltävän nopeusmerkin osoittama nopeus päättyy.

9 9/ E 26 2 Junakulkutien päätekohta. Merkissä on sen tarkoittaman raiteen numero ilman kirjaimia (esim. raide 302a merkitään 302). Liikennepaikan vaihtotyön raja. Merkin tarkoitus kuvataan liikennepaikkakohtaisissa määräyksissä. Merkissä on kyseisen liikennepaikan nimen lyhenne (Vainikkala, Vai. Niirala, Nrl. Vartius, Vus. Imatra, Ima). Erotusjakson etumerkki tarkoittaa, että m päässä on erotusjakso alkaa -merkki. Erotusjakso alkaa tarkoittaa, että enintään 70 m päässä on erotusjaksomagneetti. Erotusjakso päättyy osoittaa kohdan, johon erotusjakso päättyy. Laske virroitin tarkoittaa, että merkin ohi ei saa liikennöidä sähkökäyttöisellä kalustolla virroitin nostettuna. Laske virroitin etumerkki tarkoittaa, että m päässä on laske virroitin -merkki.

10 10/16 Nosta virroitin tarkoittaa, että merkin jälkeen raide on liikennöitävissä sähkökäyttöisellä kalustolla virroitin nostettuna. Eristysmerkki ilmaisee paikan, jonka taakse liikkeen on ulotuttava, jotta vaihde voidaan kääntää. Seislevyä ei saa ohittaa. Levy on raiteen keskellä. 138 Liikenteen kilometrimerkki osoittaa ratakilometrin alkamisen tai päättymisen. 4 LIIKENNEPAIKKAKOHTAISET ERITYISMÄÄRÄYKSET 4.1 VAINIKKALA Junaliikennettä koskevat määräykset Tavarajunien tuloraiteet ovat , , 019, tai Vainikkalan liikenteenohjaus ilmoittaa Buslovskajan liikenteenohjaukselle, kun tuloraide on joku raiteista Buslovskajan liikenteenohjauksen on ilmoitettava asia kuljettajalle. Matkustajajunien tuloraiteet ovat 001, 002 tai 003.

11 11/16 Lähtevä tavarajuna ja Venäjälle veturina palaava juna: Lähtöraiteet ovat , 012, 013 tai Raiteilta , 012 tai 013 lähtevän tavarajunan kuljettajan on poistettava pysäytyskenkä junan Buslovskajan puoleisen pään ensimmäisen vaunun telin edestä ja poistamisen jälkeen ilmoitettava junan lähtövalmius Buslovskajan liikenteenohjaukselle, jonka on ilmoitettava lähtövalmius Vainikkalan liikenteenohjaukselle. Lähtölupa annetaan lähtöraiteen Buslovskajan puoleisen pään raidekohtaisen raideopastimen Aja varovasti -opasteella. Matkustajajuna: Lähtölupa annetaan raiteen Buslovskajan puoleisen pään raidekohtaisen raideopastimen Aja varovasti -opasteella, Vainikkalan liikenteenohjauksen kirjallisella ilmoituksella tai Buslovskajan liikenteenohjauksen ilmoituksena. Buslovskajan liikenteenohjauksen on saatava Vainikkalan liikenteenohjauksen lupa lähtöluvan antamiseen Vaihtotyötä koskevat määräykset Lupa vaihtotyöhön annetaan raideopastimen Aja varovasti -opasteella. Liikennepaikan vaihtotyön raja -merkkiä ei saa ohittaa. 4.2 IMATRANKOSKI JA PELKOLA Junaliikennettä koskevat määräykset Junien tuloraiteet Imatrankoskella ovat 302a, 303, 304, 305 tai 306. Junien tuloraiteet Pelkolassa ovat Svetogorskin liikenteenohjauksen on ilmoitettava kuljettajalle, lähteekö juna Imatrankoskelta vai Pelkolasta. Lähtölupa annetaan käsiopasteella Lähtölupa, Imatrankosken liikenteenohjauksen kirjallisella ilmoituksella tai Svetogorskin liikenteenohjauksen ilmoituksena. Svetogorskin liikenteenohjauksen on saatava Imatrankosken liikenteenohjauksen lupa lähtöluvan antamiseen.

12 12/16

13 13/ Vaihtotyötä koskevat määräykset Lupa vaihtotyöhön annetaan pääopastimella tai käsiopasteella Vedä. Pääopastimen E334 Aja-opaste tarkoittaa, että veturilla on lupa liikkua pääopastimen P999 taakse. Liike saa ulottua enintään pääopastimelle E999 asti. Pääopastimen P999 Aja 35 -opaste tarkoittaa, että veturilla on lupa lähtöraiteelle Pelkolassa. Liike saa ulottua enintään lähtöraiteen Imatrankosken puoleisen pään junakulkutien päätekohtaan asti. Imatrankoskella käsiopaste Vedä tarkoittaa: - Tuloraiteelle saapuneen junan kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua vaihteen 301 yli kunnes Vedä-opasteen antaja näyttää käsiopastetta Seis. Liike saa ulottua enintään liikenteen kilometrimerkille 330 asti. - Vaihteen 301 takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua raiteen junakulkutien päätekohtaan asti. - Raiteen Pelkolan suunnan junakulkutien päätekohdan takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua vaihteen 302 yli kunnes Vedä-opasteen antaja näyttää käsiopastetta Seis. Liike saa ulottua ohi Seis-opastetta näyttävän pääopastimen E301 enintään liikenteen kilometrimerkille 332 asti. - Vaihteen 302 takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua lähtöraiteelle Imatrankoskelta Pelkolaan menevän veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua opastimien opasteita noudattaen Imatrankoskelta Pelkolaan pääopastimen P999 taakse. Liike saa ulottua enintään pääopastimelle E999 asti. Pelkolassa käsiopaste Vedä tarkoittaa: - Tuloraiteelle saapuneen junan kuljettajalle, kun veturi on menossa Pelkolasta lähtevään junaan, että veturilla on lupa liikkua kunnes Vedä-opasteen antaja näyttää Seis. Liike saa ulottua enintään pääopastimelle P333 asti. - Tuloraiteelle saapuneen junan kuljettajalle, kun veturi on menossa Imatrankoskelle, että veturilla yksin tai vaunujen kanssa on lupa liikkua opastimien opasteita noudattaen Pelkolasta Imatrankoskelle raiteen 302a, 303, 304, 305 tai 306 junakulkutien päätekohtaan asti. - Vaihteen 103 tai 101 takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua raiteen junakulkutien päätekohtaan tai raidetta 900 pääopastimelle E999 asti. - Raiteen Svetogorskin suunnan junakulkutien päätekohdan takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua ohi raideopastimen T901 raiteelle 922 enintään raidepuskimeen asti. - Raiteella 922 olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua lähtöraiteelle

14 14/ NIIRALA Junaliikennettä koskevat määräykset Junien tuloraiteet ovat Lähtölupa raiteelta 002 annetaan pääopastimen L opasteella Aja tai Niiralan liikenteenohjauksen kirjallisella ilmoituksella. Muilta raiteilta lähtölupa annetaan Niiralan liikenteenohjauksen kirjallisella ilmoituksella tai Värtsilän liikenteenohjauksen ilmoituksena. Värtsilän liikenteenohjauksen on saatava Niiralan liikenteenohjauksen lupa lähtöluvan antamiseen Vaihtotyötä koskevat määräykset Lupa vaihtotyöhön annetaan käsiopasteella Vedä. Käsiopaste Vedä tarkoittaa: - Tuloraiteelle saapuneen junan kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua vaihteen 001 tai 005 yli kunnes Vedä-opasteen antaja näyttää käsiopastetta Seis. Liike saa ulottua enintään liikennepaikan vaihtotyön raja -merkille tai Seislevylle. - Vaihteen 001 tai 005 takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua raiteen junakulkutien päätekohtaan asti. - Raiteen Värtsilän suunnan junakulkutien päätekohdan takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua vaihteen 002 yli kunnes Vedä-opasteen antaja näyttää käsiopastetta Seis. Liike saa ulottua enintään pääopastimelle L asti. - Vaihteen 002 takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua lähtöraiteelle VARTIUS Junaliikennettä koskevat määräykset Junien tuloraiteet ovat 661, 662, 663 tai 666. Lähtölupa annetaan Vartiuksen liikenteenohjauksen kirjallisella ilmoituksella tai Kivijärven liikenteenohjauksen ilmoituksena. Kivijärven liikenteenohjauksen on saatava Vartiuksen liikenteenohjauksen lupa lähtöluvan antamiseen.

15 15/ Vaihtotyötä koskevat määräykset Lupa vaihtotyöhön annetaan käsiopasteella Vedä. Käsiopaste Vedä tarkoittaa: - Tuloraiteelle saapuneen junan kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua vaihteen 611 yli kunnes Vedä-opasteen antaja näyttää käsiopastetta Seis. Liike saa ulottua enintään liikennepaikan vaihtotyön raja -merkille. - Vaihteen 611 takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua raiteen 661, 662, 663 tai 666 junakulkutien päätekohtaan asti. - Raiteen 661, 662, 663 tai 666 Kivijärven suunnan junakulkutien päätekohdan takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua vaihteen 625 yli kunnes Vedä-opasteen antaja näyttää käsiopastetta Seis. Liike saa ulottua enintään liikennepaikan vaihtotyön raja -merkille asti. - Vaihteen 625 takana olevan veturin kuljettajalle, että veturilla on lupa liikkua lähtöraiteelle 661, 662, 663 tai 666. ylijohtaja Olli Lindroos kehittämisjohtaja Taisto Tontti

16 16/16 Liite (Käännös), Liikenteenohjauksen kirjallinen ilmoitus/(käännös) Lähtölupa/(Käännös) Junalla/(Käännös) on lähtölupa/(käännös),. Päivämäärä/(Käännös). Kelloaika/(Käännös). Kuittaus/(Käännös),. Täyttömalli/(Käännös): Junalla/(Käännös) 12 on lähtölupa/(käännös), Vainikkala. Päivämäärä/(Käännös) Kelloaika/(Käännös) Kuittaus/(Käännös) Vainikkalan liikenteenohjaus/(käännös), lähtöluvan antajan nimi/(käännös) Lupa ohittaa Seis-opaste/(Käännös) Junalla/(Käännös) on lupa ohittaa Seis-opastetta näyttävä opastin /(Käännös). Päivämäärä/(Käännös). Kelloaika/(Käännös). Kuittaus/(Käännös),. Täyttömalli/(Käännös): Junalla/(Käännös) 1234 on lupa ohittaa Seis-opastetta näyttävä opastin/(käännös) L. Päivämäärä/(Käännös) Kelloaika/(Käännös) Kuittaus/(Käännös) Niiralan liikenteenohjaus/(käännös), luvan antajan nimi/(käännös) Lupa peräyttää junaa/(käännös) Junalla/(Käännös) on lupa peräyttää venäläisen liikenteenohjauksen antamien ohjeiden mukaan/(käännös). Täyttömalli/(Käännös): Junalla/(Käännös) 1234 on lupa lupa peräyttää venäläisen liikenteenohjauksen antamien ohjeiden mukaan/(käännös).

Liikenneviraston ohjeita 9/2016. Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle

Liikenneviraston ohjeita 9/2016. Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle Liikenneviraston ohjeita 9/2016 Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilöstölle Liikenneviraston ohjeita 9/2016

Lisätiedot

Ohje 2(6) 2.12.2013 Dnro 5542/1000/2013

Ohje 2(6) 2.12.2013 Dnro 5542/1000/2013 Ohje 2(6) 1 YLEISTÄ... 3 2 VAINIKKALA... 3 2.1 Venäjältä saapuvat junat... 3 2.2 Venäjälle lähtevät junat... 3 2.2.1 Tavarajunat tai Venäjälle veturina palaava juna... 3 2.2.2 Matkustajajunat... 3 3 IMATRANKOSKI

Lisätiedot

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ 1(6) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1090/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

Ohje 2(15) 2.11.2013 Dnro 5543/1000/2013

Ohje 2(15) 2.11.2013 Dnro 5543/1000/2013 Ohje (5)..3 Dnro 55/000/3 OHJEEN SOVELTAMISALA... 3 MÄÄRITELMÄT... 3 3 YLEISET MÄÄRÄYKSET... 3 3. Opasteet ja radan erkit... 5 3.. Opasteet... 6 3.. Radan erkit... 8 4 LIIKENNEPAIKKAKOHTAISET ERITYISOHJEET...

Lisätiedot

Kertauskoekysymykset

Kertauskoekysymykset Kertauskoekysymykset Kertauskokeessa tästä kysymyssarjasta kysytään: - 5 kysymystä opastimista - 5 kysymystä merkeistä - 10 kysymystä liikennöintimääräyksistä Teoriakokeen hyväksytyn suorittamisen edellytys

Lisätiedot

Kertauskoekysymykset

Kertauskoekysymykset Voimassa: 01.01.2013 alkaen Kertauskoekysymykset Kertauskokeessa tästä kysymyssarjasta kysytään: - 5 kysymystä opastimista - 5 kysymystä merkeistä - 10 kysymystä liikennöintimääräyksistä Teoriakokeen hyväksytyn

Lisätiedot

RAUTATIEJÄRJESTELMÄN OPASTEISTA, OPASTIMISTA JA LIIKENNÖINTIIN LIITTYVISTÄ MERKEISTÄ

RAUTATIEJÄRJESTELMÄN OPASTEISTA, OPASTIMISTA JA LIIKENNÖINTIIN LIITTYVISTÄ MERKEISTÄ 1(46) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 26.5.2008. RVI/480/412/2008 Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

RAUTATIEJÄRJESTELMÄN OPASTEISTA, OPASTIMISTA JA LIIKENNÖINTIIN LIITTYVISTÄ MERKEISTÄ

RAUTATIEJÄRJESTELMÄN OPASTEISTA, OPASTIMISTA JA LIIKENNÖINTIIN LIITTYVISTÄ MERKEISTÄ 1(47) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1091/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

LIIKENNÖINTI. Määritelmiä:

LIIKENNÖINTI. Määritelmiä: 13.7.2009 1 (16) LIIKENNÖINTI Määritelmiä: Kulkutiellä tarkoitetaan yksikölle turvattua reittiä. Kulkutiehen kuuluvat sillä olevat opastimet, vaihteet ja raideosuudet. Kulkutiehen liittyvät mahdolliset

Lisätiedot

Määräys 1 (15) TRAFI/16561/03.04.02.00/2012

Määräys 1 (15) TRAFI/16561/03.04.02.00/2012 1 (15) Antopäivä: 5.12.2012 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Voimaantulopäivä: 1.1.2013 Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa 28.12.2009 annetun Rautatieviraston määräyksen liikennöinti

Lisätiedot

LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ

LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ 1(19) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1092/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

MUSEOLIIKENNE MÄÄRÄYS 17.10.2008 RVI/295/411/2008. Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti

MUSEOLIIKENNE MÄÄRÄYS 17.10.2008 RVI/295/411/2008. Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti 1(18) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 17.10.2008 RVI/295/411/2008 Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti Kumoaa Rautatieviraston määräyksen

Lisätiedot

Radan merkkien ja merkintöjen selitykset. Liikenneviraston ohjeita 19/2016

Radan merkkien ja merkintöjen selitykset. Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Radan merkkien ja merkintöjen selitykset Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Liikennevirasto Helsinki 2016 Kannen kuva: Kalle Renfeldt Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi)

Lisätiedot

RADAN MERKIT MÄÄRÄYS RVI/872/410/2009. Voimassaoloaika alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28.

RADAN MERKIT MÄÄRÄYS RVI/872/410/2009. Voimassaoloaika alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28. 1(191) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 26.10.2009. RVI/872/410/2009 Voimassaoloaika 1.11.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28. Kumoaa Rautatieviraston radan merkeistä 16.2.2009

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 Sisällysluettelo 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3 3 LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RATAOSALLA... 3 4 MUUT LIIKENNÖINNISSÄ NOUDATETTAVAT SÄÄDÖKSET

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 30.6.2015 Voimaantulopäivä: 1.7.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU) 2015/995

Lisätiedot

RADAN MERKIT MÄÄRÄYS RVI/148/410/2009. Voimassaoloaika alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28.

RADAN MERKIT MÄÄRÄYS RVI/148/410/2009. Voimassaoloaika alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28. 1(187) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 16.2.2009. RVI/148/410/2009 Voimassaoloaika 1.3.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28. Kumoaa Rautatieviraston radan merkeistä 26.5.2008

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2015 Voimaantulopäivä: 1.1.2016 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU)

Lisätiedot

Ohje 2 (5) Sisältö

Ohje 2 (5) Sisältö Ohje 2 (5) Sisältö Määritelmät ja lyhenteet... 3 1 Yleistä... 3 2 Ilmoitettavat asiat... 3 3 Ennakkoilmoituksen sisältö... 4 4 Tärkeiksi luokitellut ilmoitukset... 4 5 Ennakkoilmoitusten voimassaoloaika...

Lisätiedot

Radan merkit turvallisuuden osana

Radan merkit turvallisuuden osana Rata 2018 Radan merkit turvallisuuden osana Tuomo Jacobsson 24.1.2018 Selkeys, näkyvyys ja johdonmukaisuus ovat avainsanoja liikennemerkkien ja nopeusrajoitusten kannalta. Liikennemerkkejä ei kuitenkaan

Lisätiedot

LIITE 1/1(22) Liikenneviraston ohjeita 7/2014 RATO 6 Turvalaitteet. 1:9 vaihde (35 km/h) Vaihteessa ei varmuuslukitusta

LIITE 1/1(22) Liikenneviraston ohjeita 7/2014 RATO 6 Turvalaitteet. 1:9 vaihde (35 km/h) Vaihteessa ei varmuuslukitusta LIITE 1/1(22) Liikenneviraston ohjeita 7/2014 RAITEET JA VAIHTEET 1:1000 Yleiskaaviossa esitettävät vaihdesymbolit 1:9 vaihde (35 km/h) Vaihteessa ei varmuuslukitusta 1:9 vaihde (35 km/h) Vaihteessa varmuuslukitus

Lisätiedot

Määräysluonnos 1 (9) Voimassa: Toistaiseksi

Määräysluonnos 1 (9) Voimassa: Toistaiseksi Määräysluonnos 1 (9) Antopäivä: 01.x.2013 Voimaantulopäivä: x.x.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Komission päätös Euroopan laajuisen tavanomaisen rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

Junaliikenteen ennakkotietojärjestelmän (JETI) VEKilmoitusten

Junaliikenteen ennakkotietojärjestelmän (JETI) VEKilmoitusten Ohje 1 (5) Liikenteen palvelut / Liikenne ja tieto Juha Kröger Säädösperusta Korvaa/muuttaa RTJJ Dnro 1351/1000/2014 Kohdistuvuus Voimassa Liikennöinti, liikennesuunnittelu 1.6.2017 Asiasanat Ratatyö,

Lisätiedot

Kouvolan laskumäen käyttöohje

Kouvolan laskumäen käyttöohje OHJE 1 (5) Korvaa/muuttaa Järjestelyopastimien käyttö laskumäessä Dnro 2338/741/2008 Kouvolan laskumäen käyttöohje 0400 109 E 111 LIVI/1685/06.04.01/2015 (soveltuvin osin) Kohdistuvuus Asiasanat Voimassa

Lisätiedot

Liikenneviraston ohjeita 14/2017. Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt)

Liikenneviraston ohjeita 14/2017. Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 14/2017 Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 14/2017 Liikennevirasto Helsinki 2017

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta osajärjestelmä

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta osajärjestelmä 1 (7) Antopäivä: 18.12.2013 Voimaantulopäivä: 01.01.2014 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Komission päätös 2012/757/EU

Lisätiedot

Vaihtotyöllä tarkoitetaan luvanvaraista junaliikennettä tukevaa rautatiejärjestelmässä tehtävää kalustoyksiköiden siirtotyötä.

Vaihtotyöllä tarkoitetaan luvanvaraista junaliikennettä tukevaa rautatiejärjestelmässä tehtävää kalustoyksiköiden siirtotyötä. Sivu 1/5 Raahen Satama Oy Vaihto- ja ratatyön turvallisuusohje Ohje hyväksytty: 21.10.2015, Kaarlo Heikkinen, satamajohtaja Ohjeesta vastaa: Raahen Satama Oy 1. Soveltamisala ja määritelmät Ohjetta noudatetaan

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi

Voimassa: Toistaiseksi 1 (9) Antopäivä: xx.xx.2013 Voimaantulopäivä: 01.01.2014 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Komission päätös 2012/757/EU

Lisätiedot

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa Sivu 1 / 7 FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2019 Muuttunut asia on kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen aikataulukausittain. Muutos 12.6.2018. Kohdan 9

Lisätiedot

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa Sivu 1 / 7 FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa VERKKOSELOSTUS Korvaa 15.10.2016 voimaan tulleen Finngasin rataverkon vaihto- ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta -osajärjestelmä

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta -osajärjestelmä Määräysluonnos 1 (11) Antopäivä: x.x.2013 Voimaantulopäivä: x.x.20xx Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa TRAFI/18213/03.04.02.02/2010

Lisätiedot

Oulun Satama Oy

Oulun Satama Oy VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2019 1 (Linkki englanninkieliseen versioon) Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 1.1 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO... 2 2.1 RATAVERKON

Lisätiedot

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1 VERKKOSELOSTUS Korvaa 1.6.2016 voimaan tulleen :n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 1.1 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2

Lisätiedot

Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013

Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013 Raportti alustavasta tutkinnasta R2013-E2 Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013 Vaaratilanne Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien

Lisätiedot

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1 VERKKOSELOSTUS (Linkki ruotsin- tai englanninkieliseen versioon) Korvaa 1.6.2016 voimaan tulleen :n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

17 RADAN MERKIT... 5 17.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 17.2 YLEISET VAATIMUKSET... 7

17 RADAN MERKIT... 5 17.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 17.2 YLEISET VAATIMUKSET... 7 1 RAMO 17 Sisältö SISÄLTÖ 17 RADAN MERKIT... 5 17.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 17.2 YLEISET VAATIMUKSET... 7 17.3 MERKIN SIJOITTAMINEN JA ASENTAMINEN... 9 17.3.1 Näkemävaatimukset... 9 17.3.2 Merkin sijoittaminen

Lisätiedot

Korvaa voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Korvaa voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1/7 VERKKOSELOSTUS Korvaa 1.9.2016 voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO 2 (8) 14.6.2012 Dnro 2830/100/2012 1 MÄÄRITELMÄT... 3

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO 2 (8) 14.6.2012 Dnro 2830/100/2012 1 MÄÄRITELMÄT... 3 LIIKENNEVIRASTO 2 (8) Sisällysluettelo 1 MÄÄRITELMÄT... 3 2 AIKATAULUTYYPIT, AIKATAULUJEN RAKENNEOSAT JA YHTEISET SISÄLTÖTIEDOT KAIKILLE AIKATAULUTYYPEILLE... 3 2.1 Aikataulutyypit... 3 2.2 Aikataulujen

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 2.12.2016 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4

Lisätiedot

17 RADAN MERKIT... 5 17.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 17.2 YLEISET VAATIMUKSET... 7

17 RADAN MERKIT... 5 17.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 17.2 YLEISET VAATIMUKSET... 7 1 RATO 17 Sisältö SISÄLTÖ 17 RADAN MERKIT... 5 17.1 MÄÄRITELMIÄ... 5 17.2 YLEISET VAATIMUKSET... 7 17.3 MERKIN SIJOITTAMINEN JA ASENTAMINEN... 9 17.3.1 Näkemävaatimukset... 9 17.3.2 Merkin sijoittaminen

Lisätiedot

HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS

HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS RAITEISTON KUVAUS Voimassa alkaen toistaiseksi HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS Muutoshistoria: Muutos Päivämäärä Hyväksyjä Hyväksytty käyttöön 1.1.2013 Ratapäällikkö Päivitys Turvallisuusjohtaja

Lisätiedot

Sisältö 2 (14) LIIKENNEVIRASTO Ohje. 17.11.2014 Dnro 4008/100/2014 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6

Sisältö 2 (14) LIIKENNEVIRASTO Ohje. 17.11.2014 Dnro 4008/100/2014 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 2 (14) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 3 VIESTIN ANTAMINEN... 6 3.1 Määrämuotoiset viestit... 7 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 9 3.3 Lähtölupien antaminen/vastaanottaminen

Lisätiedot

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY 1. Soveltamisala ja määritelmät Ohjetta noudatetaan Pietarsaaren Satama Oy:n hallinnoimalla rataverkolla varmistamaan vaihto- ja ratatyön turvallisuus.

Lisätiedot

Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 10/2018

Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 10/2018 Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 10/2018 Liikennevirasto Helsinki 2018 Kannen kuva: Jarkko Voutilainen Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi) ISSN-L 1798-663X

Lisätiedot

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) 2.3.2015 Dnro 4008/100/2014 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) 2.3.2015 Dnro 4008/100/2014 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 3 VIESTIN ANTAMINEN... 6 3.1 Määrämuotoiset viestit... 7 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 9 3.3 Lähtölupien

Lisätiedot

SISÄLTÖ. 1 Yleistä... 3 2 Radan merkin valmistaminen... 3 3 Merkin toimittaminen... 4 4 Kiinnittimet... 4 5 Dokumentointi... 4. Tyyppipiirustukset

SISÄLTÖ. 1 Yleistä... 3 2 Radan merkin valmistaminen... 3 3 Merkin toimittaminen... 4 4 Kiinnittimet... 4 5 Dokumentointi... 4. Tyyppipiirustukset Radan merkkien tekniset toimitusehdot 2 (5) SISÄLTÖ 1 Yleistä... 3 2 Radan merkin valmistaminen... 3 3 Merkin toimittaminen... 4 4 Kiinnittimet... 4 5 Dokumentointi... 4 6 Tyyppipiirustukset... 4 7 Muualla

Lisätiedot

Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4

Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4 Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ... 3 2 LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4 Liite: Liikenteenohjauksen muistilista avustustilannetta varten Ohje 3(5) 1 YLEISTÄ Avustamisella tarkoitetaan apua tarvitsevan yksikön siirtämistä

Lisätiedot

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

Sisältö. Ohje 2 (2) Dnro 2209/79/

Sisältö. Ohje 2 (2) Dnro 2209/79/ Ohje 2 (2) Sisältö 1 Määritelmät... 3 2 Aikataulutyypit, aikataulujen rakenneosat ja yhteiset sisältövaatimukset kaikille aikataulutyypeille.. 3 2.1 Aikataulutyypit... 3 2.2 Aikataulujen rakenneosat...

Lisätiedot

31.1.2011. 7.2.2011 alkaen toistaiseksi

31.1.2011. 7.2.2011 alkaen toistaiseksi Ohje 1 (7) 31.1.2011 Dnro 1538/043/2008 Liikenteen hallinta Vastaanottaja Liikenteenohjaus, käyttökeskus, tunnelipäivystäjä, alueisännöitsijä Säädösperusta Korvaa/muuttaa Pelastussuunnitelma Työohjeen

Lisätiedot

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 Ohjeet rautatieliikenteessä annettavien lupien dokumentoinnista 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 3 TAVALLISEN JUNAPÄIVÄKIRJAN SISÄLTÖ JA MERKINNÄT... 3 3.1 "Asemalla" -kenttä...

Lisätiedot

Hangon Satama Oy. VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle Muuttunut asia kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen. Sisältö.

Hangon Satama Oy. VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle Muuttunut asia kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen. Sisältö. VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2019 Muuttunut asia kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO...

Lisätiedot

Rataverkon haltijuus. Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti

Rataverkon haltijuus. Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti Rataverkon haltijuus Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti Rataverkon haltijuuden pääelementit Haltijuuden toteuttamisen vaihtoehdot Raiteiden kunnossapito Raidesopimukset Liikenteenohjaus Raiteen

Lisätiedot

RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA

RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA Ohje 1(10) Dnro 2042/1000/2010 RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA on uudistanut Ratatyöilmoituksen (Rt-ilmoitus) ja eriyttänyt siitä Liikenteen rajoite -ilmoituksen (Lr-ilmoitus).

Lisätiedot

Rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävien koulutusohjelmat

Rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävien koulutusohjelmat Määräys 1 (27) Antopäivä: 29.11.2010 Voimaantulopäivä: 1.1.2011 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävistä (1664/2009) 25 2 momentti. Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Vaaratilanne junaliikenteessä Kontiomäen asemalla 29.4.1996

Vaaratilanne junaliikenteessä Kontiomäen asemalla 29.4.1996 Tutkintaselostus C 3/1996 R Vaaratilanne junaliikenteessä Kontiomäen asemalla 29.4.1996 Tämä tutkintaselostus on tehty turvallisuuden parantamiseksi ja uusien onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseksi. Tässä

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 8.12.2017 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4

Lisätiedot

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) Dnro 5382/100/ MÄÄRITELMIÄ SOVELTAMISALA... 6

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) Dnro 5382/100/ MÄÄRITELMIÄ SOVELTAMISALA... 6 LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 3 VIESTIN ANTAMINEN... 7 3.1 Määrämuotoiset viestit... 7 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 9 3.3 Lähtölupien

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 1.6.2019 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4 Yhteystiedot...

Lisätiedot

Virheellinen kulkutien Joutsenossa

Virheellinen kulkutien Joutsenossa Raportti R2015-S1-07 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Oulun Satama Oy Muuttuneet asiat: Voimassaoloaika. Lisätty tasoristeyksen huomiolaitteen toimintaperiaatteen kuvaus Liite 1.

Oulun Satama Oy Muuttuneet asiat: Voimassaoloaika. Lisätty tasoristeyksen huomiolaitteen toimintaperiaatteen kuvaus Liite 1. VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2020 1 Muuttuneet asiat: Voimassaoloaika. Lisätty tasoristeyksen huomiolaitteen toimintaperiaatteen kuvaus Liite 1. (Linkki englanninkieliseen versioon) Sisältö 1 VOIMASSAOLO

Lisätiedot

Rautateiden infrastruktuuriosajärjestelmä

Rautateiden infrastruktuuriosajärjestelmä 1 (7) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

Muutosesitys. Ohjaus-, hallinta- ja merkinanto -osajärjestelmä TRAFI/22096/ /2012. pvm: Kommenttilomake - Sivu 1 / 16

Muutosesitys. Ohjaus-, hallinta- ja merkinanto -osajärjestelmä TRAFI/22096/ /2012. pvm: Kommenttilomake - Sivu 1 / 16 Kommenttilomake - Sivu 1 / 16 Muutosesitys 1 I 2 Ajonesto on menetelmä, jonka avulla estetään kulkutien varmistuminen tietylle alueelle tietyllä alueella. Huonosti muotoiltu ilmaus Ajonesto on menetelmä,

Lisätiedot

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY 1. Soveltamisala ja määritelmät Ohjetta noudatetaan Pietarsaaren Satama Oy:n yksityisraiteilla ja hallinnoimalla

Lisätiedot

Rataverkkoselostus, Raahen satama, Lapaluodon satamanosa

Rataverkkoselostus, Raahen satama, Lapaluodon satamanosa Rataverkkoselostus, Raahen satama, Lapaluodon satamanosa Raahen Satama Oy Port of Raahe Ltd Raahen Satama Oy Sivu 1 / 10 VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2020 Muuttunut asia: Voimassaoloaika ja Raahen

Lisätiedot

Naantalin Satama Oy RATAVERKON VERKKOSELOSTUS. Sisältö. Julkaistu , Jukka Kylmäoja, tekninen päällikkö

Naantalin Satama Oy RATAVERKON VERKKOSELOSTUS. Sisältö. Julkaistu , Jukka Kylmäoja, tekninen päällikkö RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO... 2 RATAVERKON KUVAUS, LAATU JA LAAJUUS... 2 RATAVERKON KÄYTTÄMISEN EDELLYTYKSET...

Lisätiedot

Raportti. Virheellinen kulkutie Keravalla R2015-S1-03

Raportti. Virheellinen kulkutie Keravalla R2015-S1-03 Raportti R2015-S1-03 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Joensuussa

Virheellinen kulkutie Joensuussa Raportti R2015-S1-12 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Ohjaus- hallinta- ja merkinanto-osajärjestelmä

Ohjaus- hallinta- ja merkinanto-osajärjestelmä Perustelumuistio 1(7) 21.06.2016 Ohjaus- hallinta- ja merkinanto-osajärjestelmä Määräyksen tausta ja säädösperusta Komissio päivitti aiemmin päätöksenä annettua ohjaus-, hallinta- ja merkinanto-osajärjestelmää

Lisätiedot

VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN RATAVERKKO RATAVERKON VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE... 3

VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN RATAVERKKO RATAVERKON VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE... 3 1/10 VERKKOSELOSTUS AIKATAULUKAUDELLE 2019 Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO... 2 RATAVERKON KUVAUS, LAATU JA LAAJUUS... 2 RATAVERKON KÄYTTÄMISEN

Lisätiedot

Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa

Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa Arto Taskinen Pelastuspäällikkö VR-Yhtymä Oy 31.1.2018 Osapuolet ja velvollisuudet vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa

Lisätiedot

Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018

Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018 1 Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018 Päivitetty 1.8.2017. Korvaa Kokkolan Sataman 1.6.2016 antamat turvallisuusohjeet vaihto- ja ratatyöstä 1.6.2017 alkaen. Julkaistu 1.8.2017 2 Sisältö

Lisätiedot

Tavarajunan törmäys tyhjiin tavaravaunuihin Ylämyllyn liikennepaikalla

Tavarajunan törmäys tyhjiin tavaravaunuihin Ylämyllyn liikennepaikalla Tutkintaselostus C 17/1996 R Tavarajunan törmäys tyhjiin tavaravaunuihin Ylämyllyn liikennepaikalla 2.11.1996 Tämä tutkintaselostus on tehty turvallisuuden parantamiseksi ja uusien onnettomuuksien ennalta

Lisätiedot

Rataturvallisuudesta oppia katurakentamiseen. Jussi Takamaa

Rataturvallisuudesta oppia katurakentamiseen. Jussi Takamaa Rataturvallisuudesta oppia katurakentamiseen Jussi Takamaa Rautatieympäristö Junan nopeus max 220 km/h Jännite 25 000 volttia Juna liikkuu lähes äänettömästi Vaarallista? Rautatieympäristö Junaliikenne

Lisätiedot

RADAN RAKENTEET JA KUNNOSSAPITO

RADAN RAKENTEET JA KUNNOSSAPITO 1(20) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 30.12.2009. RVI/902/431/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Yleiset perusteet, RAMO

Lisätiedot

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Sisällysluettelo 1 Yleistä 1.1 Johdanto ja tarkoitus 1.2 Oikeudellinen merkitys 2 Rataverkolle pääsy 2.1 Rataverkolle pääsyn edellytykset 2.1.2 Yleiset rataverkolle

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Hyvinkäällä

Virheellinen kulkutie Hyvinkäällä Raportti R2015-S1-02 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

TAVARAVAUNUJEN SUURIMMASTA SALLITUSTA KUORMASTA, JUNAPAINOSTA JA JUNAN KOKOONPANOSTA

TAVARAVAUNUJEN SUURIMMASTA SALLITUSTA KUORMASTA, JUNAPAINOSTA JA JUNAN KOKOONPANOSTA 1(14) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 21.10.2008 RVI/725/412/2008 Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Junaturvallisuussääntöön liittyvät

Lisätiedot

Veturit ja henkilöliikenteen liikkuva kalusto

Veturit ja henkilöliikenteen liikkuva kalusto Määräys 1 (6) Antopäivä: 22.1.2013 Voimaantulopäivä: 24.1.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Komission päätös 2011/291/EU Euroopan laajuisen tavanomaisen

Lisätiedot

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Vaasan kaupunki 1 RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Asiakirjan versiohallinta Versio Pvm Sisältö/muutos 1.0 20.1.2017 Vaasan kaupungin rataverkon verkkoselostus 2018 2.0 19.12.2017 Vaasan kaupungin rataverkon

Lisätiedot

Tavarajunien mäkeenjääntien vähentäminen

Tavarajunien mäkeenjääntien vähentäminen Tavarajunien mäkeenjääntien vähentäminen Tero Savolainen 24.1.2018 Kuva: VR Group TYÖN TAUSTA Diplomityö: Peltola, M. 2010. Tavarajunien mäkeenjääntien estäminen. Mäkeenjääntikokeet Toijalassa 2011. Karvian

Lisätiedot

SUOMEN ASETINLAITEVAATIMUKSET 2010 TOIMINNALLISET VAATIMUKSET

SUOMEN ASETINLAITEVAATIMUKSET 2010 TOIMINNALLISET VAATIMUKSET SUOMEN ASETINLAITEVAATIMUKSET 2010 TOIMINNALLISET VAATIMUKSET Liikennevirasto Sivu 1 / 85 Dokumentti Päiväys Nimi Sivuja 15.11.2010 SUOMEN ASETINLAITEVAATIMUKSET 2010 - TOIMINNALLISET VAATIMUKSET 85 Muutoshistoria

Lisätiedot

Määräys 1 (6) Voimassa: Toistaiseksi

Määräys 1 (6) Voimassa: Toistaiseksi Määräys 1 (6) Antopäivä: 22.12.2011 Voimaantulopäivä: 01.01.2012 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa LIMO 3, LIMO 4 sekä LIMO 2 lukuunottamatta

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTON OHJEITA. Liikennöinti valtion rataverkolla

LIIKENNEVIRASTON OHJEITA. Liikennöinti valtion rataverkolla 23 2015 LIIKENNEVIRASTON OHJEITA Liikenneviraston ohjeita 23/2015 Liikennevirasto Helsinki 2015 Kannen kuva: Simo Toikkanen Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi) ISSN-L 1798-663X ISSN 1798-6648

Lisätiedot

Rautateiden verkkoselostus 2018

Rautateiden verkkoselostus 2018 Verkkoselostus 1 (5) Haminan terminaali Rautateiden verkkoselostus 2018 Neste Oyj, Haminan terminaali Verkkoselostus 2 (5) Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Oikeudellinen merkitys... 3 1.2 Vastuut ja yhteystiedot...

Lisätiedot

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) 17.3.2016 LIVI/1686/07.01.00/2016 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) 17.3.2016 LIVI/1686/07.01.00/2016 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4 LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4 3 VIESTIN ANTAMINEN... 4 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 5 3.3 Lähtölupien antaminen/vastaanottaminen tekstiviesteinä...

Lisätiedot

JUNAN JARRUTUSKYKY SEKÄ JARRUJEN TARKASTUS JA KOETTELU

JUNAN JARRUTUSKYKY SEKÄ JARRUJEN TARKASTUS JA KOETTELU 1(11) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 26.5.2008. RVI/363/412/2008 Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28. Kumoaa Junaturvallisuussäännön luvun 4.8 Jarrujen

Lisätiedot

SUOMEN ASETINLAITEVAATIMUKSET 2010 TOIMINNALLISET VAATIMUKSET

SUOMEN ASETINLAITEVAATIMUKSET 2010 TOIMINNALLISET VAATIMUKSET SUOMEN ASETINLAITEVAATIMUKSET 2010 TOIMINNALLISET VAATIMUKSET Liikennevirasto Sivu 1 / 86 Dokumentti Päiväys Nimi Sivuja 12.3.2014 SUOMEN ASETINLAITEVAATIMUKSET 2010 - TOIMINNALLISET VAATIMUKSET 86 Muutoshistoria

Lisätiedot

Kuljettajan aikataulun pikaohje

Kuljettajan aikataulun pikaohje Kuljettajan aikataulun pikaohje Uusi kuljettajan aikataulu yhdistää nykyisen aikataulutulosteen ja ETJ-tulosteen tiedot. Se korvaa nämä molemmat huhtikuussa 2014. Uudenmallista aikataulutulostetta käytetään

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Vainikkalassa

Virheellinen kulkutie Vainikkalassa Raportti R2015-S1-10 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Ruukissa

Virheellinen kulkutie Ruukissa Raportti R2015-S1-05 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 4

SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 4 Liikenteenohjauksen käsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 4 2 LIIKENTEENHALLINTA... 4 2.1 Liikenteenohjaus... 4 2.1.1 Liikenteenohjaamisen aloittaminen ja lopettaminen... 4 2.1.2 Vuoronvaihto... 5

Lisätiedot

Vaaratilanne junaliikenteessä Oulussa 21.5.1998

Vaaratilanne junaliikenteessä Oulussa 21.5.1998 Tutkintaselostus C 10/1998 R Tämä tutkintaselostus on tehty turvallisuuden parantamiseksi ja uusien onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseksi. Tässä ei käsitellä onnettomuudesta mahdollisesti johtuvaa vastuuta

Lisätiedot

Yhdistelmäopastin järjestelmämäärittely

Yhdistelmäopastin järjestelmämäärittely 4 2014 LIIKENNEVIRASTON oppaita Yhdistelmäopastin järjestelmämäärittely Yhdistelmäopastin järjestelmämäärittely Liikenneviraston oppaita 4/2014 Liikennevirasto Helsinki 2014 Kannen kuva: Jari Viitanen

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta -osajärjestelmä

Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta -osajärjestelmä Perustelumuistio 1(20) 28.6.2013 Käyttötoiminta ja liikenteen hallinta -osajärjestelmä Määräyksen tausta ja säädösperusta Määräyksellä pannaan täytäntöön komission päätös Euroopan Unionin rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä. Otto Lehtipuu 19.2.2014

Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä. Otto Lehtipuu 19.2.2014 Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä Otto Lehtipuu 19.2.2014 Matkustajamäärät Lähteneet ja saapuneet asemittain Matkat 2013 Matkat 2012 Muutos % Kemi 169 251 168 820 0,3 % Kemijärvi 25 103 26

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Riihimäellä

Virheellinen kulkutie Riihimäellä Raportti R2015-S1-09 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Vaaratilanne junaliikenteessä Säkäniemellä 3.7.1998

Vaaratilanne junaliikenteessä Säkäniemellä 3.7.1998 Tutkintaselostus C 12/1998 R Tämä tutkintaselostus on tehty turvallisuuden parantamiseksi ja uusien onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseksi. Tässä ei käsitellä onnettomuudesta mahdollisesti johtuvaa vastuuta

Lisätiedot

Liikenteen turvallisuusvirasto. Rautatiemääräys

Liikenteen turvallisuusvirasto. Rautatiemääräys Liikenteen turvallisuusvirasto TRAFI/14473/03.04.02.00/2010 Rautatiemääräys Antopäivä: 22.10.2010 Voimassaoloaika: 1.11.2010, toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti Kumoaa: Rautatieviraston

Lisätiedot

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle 1 OHJE 1 (4) Tekniikka ja ympäristö -osasto Vastaanottaja - Säädösperusta Korvaa - Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle LIVI/3315/07.01.00/2016 (1.1.2017) Kohdistuvuus Vaihtotyö valtion

Lisätiedot