Lupaamme ja haluamme Hel Econ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lupaamme ja haluamme Hel Econ"

Transkriptio

1 BrandBook

2 TERHI VATTUKUMPU 2007

3 MIKÄ ON HELECON? Helecon Tietokeskus on Helsingin kauppakorkeakoulun kirjasto, joka palvelee HSE:n opiskelijoita, henkilökuntaa, tutkijoita sekä ulkopuolisia asiakkaita, kuten yrityksiä ja muiden yliopistojen ja oppilaitosten opiskelijoita. ENTÄ HELECON BRÄNDI? Helecon brändin taakse kätkeytyy muutakin kuin perinteistä kirjastotoimintaa. Helecon on jatkuvasti elävä ja päivittyvä tietokeskus, joka haluaa tarjota niin opiskelijoille, yrityksille, tutkijoille kuin muillekin asiakkailleen helpon pääsyn tiedon ja korkealaatuisen tutkimuksen maailmaan. Tieto ja tutkimus on Heleconin toimialaa. Tiedekirjaston tulee olla yhtä uudistuva ja päivittyvä kuin tieteenkin. Sen pitää välittää uusimmat tulokset kaikkien saataville. Tiedekirjastolla on vastuuta. Sen tulee olla luotettava ja perinteinen samalla kuin dynaaminenkin. Se ei saa jäädä paikalleen. Tästä alkaa Helecon brändin rakentaminen. Lupaamme ja haluamme toimittaa parhaat kansainväliset tulokset parhailla mahdollisilla monikanavaisilla palveluilla. HELECONIN TARINA alkoi 1975, kun kirjastossa kehitettiin ensimmäinen kotimaista aikakauslehdistöä seuraava kansallinen FINP (Finnish Periodicals index in Economics and Business) online tietopankki. Yhä useampi ulkopuolinen asiakas halusi tilata käyttöönsä sähköisen palvelun. Siksi palvelulle kehiteltiin nimi ja palvelukuvaus. Nykyään tätä kutsutaan tuotteistamiseksi. Helecon muotoutui kehysorganisaation mukaan Heleconiksi (Helsinki School of Economics). Vuonna 1911 perustettu Kauppakorkeakoulun kirjasto oli ensimmäinen kauppatieteellinen kirjasto, joka palveli suomenkielisiä opiskelijoita ja tutkijoita siirryttiin sähköisten palvelujen, Heleconin aikaan. Ylikirjastonhoitaja Henri Broms vei kehittämisidean pohjoismaiseen ja eurooppalaiseen kauppakorkeakouluyhteisöön. Näin syntyivät pohjoismaisena yhteistyönä SCANP ja eurooppalaisena yhteistyönä SCIMP / SCIMA tietopankit, jotka integroituivat osaksi Helecon tietojärjestelmää ja tietokantaperhettä. Kun Suomi 1983 liittyi eurooppalaiseen Euronet-tietoliikenneverkkoon, poistuivat viimeisetkin tekniset esteet. Tietopankkiyhteistyö loi tien aktiiviseen kansainvälistymiseen. Tuoteportfolion laajentuessa Helecon tietotuotteille suunniteltiin 1980-luvulla oma logo julkistettiin ensimmäinen Helecon cd-rom International tietopankki, jonka tuoteidea perustui kansainväliseen yhteistyöhön ja alihankintaan. Helecon rekisteröitiin tavaramerkiksi (4)

4 Kun kehittyvä internet alkoi tarjota uuden kanavan tutkimustiedon välittämiseen ja jakeluun, olivat Helecon tutkimusseurantapalvelut 1996 edelläkävijänä hyödyntämässä sen mahdollisuuksia. Uusi ohjelmisto mahdollisti laajenevan tuotekehityksen: massaräätälöityjen tutkimusseurantapalvelujen - Helecon tietokanavien - toteuttamisen ja Aasian alueen tutkimusta seuraavan Asia tietokannan kehittämisen. Kaukaisin Helecon online asiakas löytyy Pekingistä. Uutta internetaikaa symboloi mainostoimisto Kaisaniemen Dynamon suunnittelijan Mikko Tarvosen Helecon logo luvulla verkkojulkaiseminen ja digitaaliset lehdet mullistivat tieteellisen tiedonvälityksen. Kirjaston muuttaessa prof. Einari Teräsvirran 1955 suunnittelemaan kauniiseen Leppäsuon taloon 1999 uutta monikanavaista julkaisu- ja palvelutarjontaa kuvattiin nimellä tietokeskuspalvelut. Hallintojohtaja Esa Ahosen ideasta uusi toimitila ja sen palvelut nimettiin Helecon tietokeskukseksi, jonka palveluihin kuului myös Helecon Galleria näyttelyineen. Tietokeskus on kohtaamispaikka, jonka asiakaskunnasta 70 % tulee oman yliopiston ulkopuolelta. Helecon on Suomen johtava kauppatieteellinen kirjasto, jonka kansallinen ja kansainvälinen merkitys on jatkuvasti kasvamassa. Graafikko Heikki Juutilainen on soveltanut Helecon logoa laajentuneeseen palvelukäsitteeseen monipuolisesti. MITÄ ARVOJA HALUAMME VÄLITTÄÄ? Tieteellisenä kirjastona haluamme välittää tiettyjä arvoja, jotka samalla toimivat Heleconin toiminnan tarkoituksena ja edellytyksenä. TIETEEN JA TUTKIMUKSEN EDISTÄMINEN TIEDON JAKAMINEN TIEDEYHTEISÖN YHTEENTUOMINEN KAUPPAKORKEAKOULUN OPETUKSEN TUKEMINEN OPPIMINEN LIIKETOIMINTAOSAAMISEN JA YRITTÄJÄKASVATUKSEN TUKEMINEN TÄYDENNYSKOULUTUKSEN JA ELINIKÄISEN OPPIMISEN TUKEMINEN 2 (4)

5 HELECON BRÄNDI MERKITSEE ASIANTUNTIJUUTTA Olemme johtava kauppatieteellinen kirjasto Suomessa ja yksi laajimmista akateemisista kauppatieteelliseen tutkimukseen keskittyvistä kirjastoista pohjoismaissa. INNOVAATIOITA Uskomme jatkuvaan palvelutuotteiden innovatiiviseen kehittämiseen tietopalveluiden parantamisen perustana. KANSAINVÄLISTÄ YHTEISTYÖTÄ Olemme läheisessä yhteistyössä Euroopan, Amerikan ja Aasian kauppatieteellisten kirjastoryhmien kanssa. Lisäksi olemme osa Amerikan ja Euroopan yliopistokirjastojen verkostoa, joka on sitoutunut käyttämään LIBQUAL menetelmää asiakastyytyväisyyden ja palvelun laadun vertailuun. LAADUKASTA PALVELUA Tarjoamme tietopalveluita ja kirjastopalveluita paikan päällä kirjastossa sekä etäpalveluina. AVOIMUUTTA Olemme avoimia kaikille yhteisöille. Tuleehan kaikista asiakkaistamme noin 70 % yrityksistä, muista yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. VISIO Maailmanluokan kauppakorkeakoulun kansainvälisesti merkittävä tiedekirjasto TOIMINTATAPA Helecon -tietokeskus edistää laadukkaalla monikanavaisella palvelu- ja aineistotarjonnalla yliopiston tutkimuksellista ja opetuksellista kilpailu kykyä, tukee maan johtavana talouden tietokeskuksena liiketoimintaosaamista ja yrittäjäkasvatusta, elinkeinoelämän eri tehtävissä toimivien ja täydennyskoulutettavien tiedontarpeita sekä Helecon-tutkimusseurantapalveluilla kauppatieteellistä tietohuoltoa. ASIAKKAAMME Asiakkaitamme ovat Helsingin kauppakorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta, muiden yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat, täydennyskoulutusopiskelijat, yritykset ja tutkijat ympäri Suomea sekä ulkomaiset asiakkaat. Asiakkaamme ovat osa tiedeyhteisöä riippumatta siitä, missä päin Suomea tai maailmaa he ovat. MITÄ HALUAMME ASIAKKAAMME AJATTELEVAN HELECONISTA? Helecon on nopea ja luotettava, ja saan tulokset nopeasti käsiini. Heleconista saan etsimäni tiedon helpoimmin. Mahdollisesti saan tarvitsemani kirjan tai lehden suoraan työpöydälleni. Tietokannoista löydän nopeasti mitä tarvitsen ja näin saan työnikin sujuvammin valmiiksi Heleconin palvelut auttavat minua opinnoissani. Heleconin palvelut ovat hyvä lisä yrityksellemme. 3 (4)

6 MITÄ ASIAKAS NÄKEE? RAKENNUS Jämäkkä ja luotettava. Rakennuksessa asiakas kokee Heleconin eri tavalla kuin sähköisiä- tai etäpalveluja käyttäessään. Hän pääsee itse katsomaan ja koskemaan materiaalia. HENKILÖKUNTA Asiantuntevaa ja osaavaa. Henkilökunta auttaa asiakasta löytämään ratkaisun hänen tiedonhakuunsa liittyvään ongelmaan. PALVELUT Uusiutuvaa ja päivittyvää. Tiedon tulee päivittyä sekä sähköisten ohjelmien kehittyä asiakkaiden tarpeiden mukana. YDINVAHVUUDET Keskittyminen omiin vahvuuksiimme takaa myös menestyneen brändin rakentamisen ja vahvistamisen. Kattavat tietopalvelut ja oma sisällöntuotanto - Heleconin aineisto sisältää painettua kirjaa, 110 tietokantaa, 5500 sähköistä ja 900 painettua lehteä, kymmeniä tuhansia sähköisiä kirjoja sekä työpapereita, tutkielmia ja yritystietoa. HELECON Online-tietokannat ovat kirjaston omaa sisällöntuotantoa. Edelläkävijyys - Olemme edelläkävijöitä tuotekehityksessä, laadun mittaamisessa, tietopalveluiden liiketoimintaosaamisessa ja markkinointiviestinnässä Kansainvälisyys Monikanavaisuus Korkea käyttöaste Yrityspalvelut Verkostoituminen Palveluinnovaatiot MITEN RAKENNAMME HELECON BRÄNDIÄ? Kauppakorkeakoulun kirjastolta odotetaan, että se osaa asiansa ja pystyy tarjoamaan mahdollisuudet asiakkaan tarvitseman tiedon löytämiseen. Jotta pystymme lunastamaan asiakkaallemme antaman lupauksen ja vahvistamaan brändiämme, tarvitsemme JATKUVAA KEHITTYMISTÄ HYVIÄ VERKOSTOSUHTEITA HENKILÖKUNNAN OSAAMISEN PÄIVITTÄMISTÄ OMIIN VAHVUUKSIIN KESKITTYMISTÄ NÄMÄ JOHTAVAT KORKEALAATUISEEN PALVELUUN JA ASIAKASTYYTYVÄISYYTEEN BRANDBOOK JA TÄLLÖIN HELECON -BRÄNDI VAHVISTUU ASIAKKAIDEN JA YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN MIELISSÄ JA ASEMOIDUMME POSITIIVISELLA TAVALLA 4 (4)

7

Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER 4/2011. Vuosikertomus 2010. Aalto-yliopisto Kirjasto

Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER 4/2011. Vuosikertomus 2010. Aalto-yliopisto Kirjasto Vuosikertomus 2010 Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER 4/2011 Vuosikertomus 2010 Aalto-yliopisto Kirjasto Aalto-yliopiston julkaisusarja CROSSOVER 4/2011 Aalto-yliopiston kirjasto Toimituskunta:

Lisätiedot

Viestintäalasta voittaja

Viestintäalasta voittaja 1 Viestintäalan toimialastrategia Kansi Viestintäalasta voittaja Viestintäalan toimialastrategia 2 3 Esipuhe Viestintäala on monipuolinen, yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti merkittävä toimiala Suomessa.

Lisätiedot

Agronet-palvelut Internetissä. Virpi Alhainen Pekka Haavisto Sirpa Piekkari. Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. kff tutkimuskeskus.

Agronet-palvelut Internetissä. Virpi Alhainen Pekka Haavisto Sirpa Piekkari. Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. kff tutkimuskeskus. Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja S A RJ A Virpi Alhainen Pekka Haavisto Sirpa Piekkari Agronet-palvelut Internetissä Maatalouden kff tutkimuskeskus Vilpi Alhainen Pekka Haavisto Sirpa Piekkari

Lisätiedot

MERCURIUS. GoodMood. Liikelaitosmallilla parannetaan tehokkuutta Turunmaan sairaalassa. Umpihangesta kansainvälisille kentille

MERCURIUS. GoodMood. Liikelaitosmallilla parannetaan tehokkuutta Turunmaan sairaalassa. Umpihangesta kansainvälisille kentille TURUN KAUPPAKORKEAKOULUN TIEDOTUSLEHTI MERCURIUS Liikelaitosmallilla parannetaan tehokkuutta Turunmaan sairaalassa GoodMood Umpihangesta kansainvälisille kentille P ÄÄKIRJOITUS Turun kauppakorkeakoulu

Lisätiedot

Edellytyksiä Kajaanin Datakeskus-klusterille

Edellytyksiä Kajaanin Datakeskus-klusterille Edellytyksiä Kajaanin Datakeskus-klusterille University of Oulu Department of Information Processing Science Master s Thesis Kati Haverinen 11.11.2011 2 Tiivistelmä Tarve uusille datakeskuksille on koko

Lisätiedot

Raportti Metallien 3D-tulostus: Maisemaselvitys ja aktivointi

Raportti Metallien 3D-tulostus: Maisemaselvitys ja aktivointi Raportti Metallien 3D-tulostus: Maisemaselvitys ja aktivointi Tiivistelmä Metallien 3D-tulostus Pirkanmaalla - maisemaselvitys ja aktivointi oli monialainen selvityshanke, joka tuotti yrityksille ja organisaatioille

Lisätiedot

Jyväskylän pelialan tilannekatsaus

Jyväskylän pelialan tilannekatsaus Informaatioteknologian tiedekunnan julkaisuja No. 10/2014 Jonne Harja, Laura Mononen, Pekka Neittaanmäki Peliteollisuus perustuu aina yksittäisten yritysten vahvaan ydinosaamiseen, luovuuteen ja innovatiivisuuteen,

Lisätiedot

KIRJASTOTOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN

KIRJASTOTOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN KIRJASTOTOIMINTOJEN KEHITTÄMINEN KERAVAN KAUPUNKI TYÖRYHMÄRAPORTTI 10.3.1999 Kirjastotoimintojen kehittäminen Sivu 2 (38) SISÄLLYS Työryhmän toimeksianto... 3 Keskeiset johtopäätökset... 5 Kehittämisen

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti kansainvälistyminen ulkomaankauppa- ja KehitySminiSteri paavo väyrynen:

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti kansainvälistyminen ulkomaankauppa- ja KehitySminiSteri paavo väyrynen: ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite Syyskuu 2008 kansainvälistyminen KanSainväliStymiSen Kantava voima on hyvä businessidea Kivalta kuulostava win-win-periaate

Lisätiedot

näköalat Ajankohtaista asiaa Tekesistä yrityksille Uusia eväitä teema opinportaille S. 10 Koulu vuonna 2040 S. 17 Yritystukikeskustelu eksyksissä S.

näköalat Ajankohtaista asiaa Tekesistä yrityksille Uusia eväitä teema opinportaille S. 10 Koulu vuonna 2040 S. 17 Yritystukikeskustelu eksyksissä S. näköalat Ajankohtaista asiaa Tekesistä yrityksille 2 2011 teema Uusia eväitä opinportaille S. 10 Koulu vuonna 2040 S. 17 Yritystukikeskustelu eksyksissä S. 6 Sisältö teema Apua oppimiseen 10 Oppiminen

Lisätiedot

SOLITA THINK TANKIN TAVOITTEENA ON KOOSTAA NÄKEMYS SUOMEN JA SUOMALAISTEN YRITYSTEN DIGITAALISESTA TULEVAISUUDESTA. Esipuhe

SOLITA THINK TANKIN TAVOITTEENA ON KOOSTAA NÄKEMYS SUOMEN JA SUOMALAISTEN YRITYSTEN DIGITAALISESTA TULEVAISUUDESTA. Esipuhe N:O 01 Solita Think Tankin loppuraportti 1 Helmikuu 2014 SOLITA THINK TANKIN TAVOITTEENA ON KOOSTAA 04 Esipuhe NÄKEMYS SUOMEN JA SUOMALAISTEN YRITYSTEN DIGITAALISESTA TULEVAISUUDESTA. 06 Solita Think Tankin

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ. Hakusanat: kirjastot, arviointi, laatu, asiakastyytyväisyys

TIIVISTELMÄ. Hakusanat: kirjastot, arviointi, laatu, asiakastyytyväisyys KIRSI NIKKANEN Oikein hyvä kirjasto Turun ammattikorkeakoulun kirjaston asiakastyytyväisyyskysely keväällä 2006 TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN PUHEENVUOROJA 33 Turun ammattikorkeakoulu Turku 2007 Kannen suunnittelu:

Lisätiedot

lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni

lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni pääväittämä Viestijöiden elettävä mukana median kiihtyvässä murroksessa Nimet SPIN,

Lisätiedot

Tietopalvelun työnkuvat Tampereen yliopiston kirjastossa. Anu Ranta

Tietopalvelun työnkuvat Tampereen yliopiston kirjastossa. Anu Ranta Tietopalvelun työnkuvat Tampereen yliopiston kirjastossa Anu Ranta Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden yksikkö Informaatiotutkimus ja interaktiivinen media Pro gradu -tutkielma Joulukuu 2013 TAMPEREEN

Lisätiedot

Neljä aikuiskoulutuksen laatuyliopistoa

Neljä aikuiskoulutuksen laatuyliopistoa Helka Kekäläinen (toim.) Neljä aikuiskoulutuksen laatuyliopistoa KORKEAKOULUJEN ARVIOINTINEUVOSTON JULKAISUJA : ISBN 952-206-036-4 (painettu) ISBN 952-206-037-2 (pdf) ISSN 1457-3121 Julkaisija: Korkeakoulujen

Lisätiedot

kehittäminen SELVITYS PALVELUTARJONNASTA Riitta-Liisa Larjovuori, Laura Bordi & Kirsi Heikkilä-Tammi

kehittäminen SELVITYS PALVELUTARJONNASTA Riitta-Liisa Larjovuori, Laura Bordi & Kirsi Heikkilä-Tammi 2015 Etelä-Pohjanmaan pkyritysten työhyvinvoinnin kehittäminen SELVITYS PALVELUTARJONNASTA Riitta-Liisa Larjovuori, Laura Bordi & Kirsi Heikkilä-Tammi Tampereen yliopisto, Johtamiskorkeakoulu Tutkimus-

Lisätiedot

rohkeutta Tarinoita palveluliiketoiminnan edelläkävijöistä

rohkeutta Tarinoita palveluliiketoiminnan edelläkävijöistä Rajatonta rohkeutta Tarinoita palveluliiketoiminnan edelläkävijöistä Toimittaneet Heli Paavola ja Marjo Uusikylä Kaikkea saa tehdä. Kaikkea pitää tehdä. Kaikkia ovia täytyy tempoa, kaikkia kuita kurkotella.

Lisätiedot

Kohti digitaalista vallankumousta

Kohti digitaalista vallankumousta Ajankohtaista asiaa Tekesistä yrityksille 4 2014 Tekesiltä uutta ohjelmaa Kohti digitaalista vallankumousta Logistiikka mutkistuu, syvenee ja laajenee SIVU 12 Digiajan lukkovalmistaja muuttaa maailmaa

Lisätiedot

Oulun yliopisto. Maria Molander ELEKTRONISEN AINEISTON VAIKUTUS KAUKOPALVELUTOIMINTAAN OULUN YLIOPISTON KIRJASTOSSA

Oulun yliopisto. Maria Molander ELEKTRONISEN AINEISTON VAIKUTUS KAUKOPALVELUTOIMINTAAN OULUN YLIOPISTON KIRJASTOSSA Oulun yliopisto Maria Molander ELEKTRONISEN AINEISTON VAIKUTUS KAUKOPALVELUTOIMINTAAN OULUN YLIOPISTON KIRJASTOSSA Informaatiotutkimuksen pro gradu tutkielma Oulu 2006 Tiivistelmä opinnäytetyöstä Laitos

Lisätiedot

Digimaan kartta. Puheenvuoroja digitaaliseen tietohuoltoon. Toimittanut Kirsti Kekki ja Oili Salminen

Digimaan kartta. Puheenvuoroja digitaaliseen tietohuoltoon. Toimittanut Kirsti Kekki ja Oili Salminen Digimaan kartta Puheenvuoroja digitaaliseen tietohuoltoon Toimittanut Kirsti Kekki ja Oili Salminen ISBN 952-442-970-5 Julkaisija Opetusministeriö Kansi Riitta Forsman Taitto Jussi Vuori (jussi.vuori@hut.fi)

Lisätiedot

Idea Kainuusta. Euroja. kehittyville yrityksille. Yhteistyöllä uusia asiakkaita. Marraskuu 2011. Julkinen tiedote - Jaetaan jokaiseen talouteen.

Idea Kainuusta. Euroja. kehittyville yrityksille. Yhteistyöllä uusia asiakkaita. Marraskuu 2011. Julkinen tiedote - Jaetaan jokaiseen talouteen. Idea Kainuusta Marraskuu 2011 4 Euroja 6 kehittyville yrityksille Yhteistyöllä uusia asiakkaita Julkinen tiedote - Jaetaan jokaiseen talouteen. 2 Idea Kainuusta 3 Vaikka yritysten suhdannekuva on kesän

Lisätiedot

Talentum. vuosikertomus

Talentum. vuosikertomus Talentum 2009 vuosikertomus Löydän tarvitsemani tiedon ajasta ja paikasta riippumatta. Talentumin lehdistä nousee puheen aiheita työpaikallani. Osallistun ammattitaitoani kasvattaviin koulutuksiin ja tapahtumiin.

Lisätiedot

INTERNETISSÄ RAHAA PYYDETÄÄN

INTERNETISSÄ RAHAA PYYDETÄÄN NUMERO 2/2009 sivu 12 INTERNETISSÄ RAHAA PYYDETÄÄN arvoverkoilla sivu 6 KEKSINTÖSÄÄTIÖ jalostaa liikeideoita sivu 8 MODERNIT PUHEPALVELUT liiketoiminnan vauhdittajana sivu 2 TECHNOPOLIS ONLINE - palvelu

Lisätiedot

Tampereen elinkeinostrategia

Tampereen elinkeinostrategia Kyä lähtee! 1 Tampereen elinkeinostrategia alkuperäinen 19.8.2002 uudistettu 11.2.2004 tarkistettu osaamis- ja elinkeinolautakunnassa 7.3.2005 Menestys perustuu Osaamiseen Menestystekijöinä Hyvä toimintaympäristö

Lisätiedot

Kasvun tekijät. OSAAKO Suomi-insinööri myydä? UNELMA- TYÖHÖN. Hanki hankkeellesi SPONSORI. Onko täällä uusi työpaikkasi? Näin nuorisotakuu ONNISTUU

Kasvun tekijät. OSAAKO Suomi-insinööri myydä? UNELMA- TYÖHÖN. Hanki hankkeellesi SPONSORI. Onko täällä uusi työpaikkasi? Näin nuorisotakuu ONNISTUU Kasvun tekijät OSAAKO Suomi-insinööri myydä? Harjoittelun kautta UNELMA- TYÖHÖN Näin nuorisotakuu ONNISTUU Onko täällä uusi työpaikkasi? Tarjoilija, ruoassani on entsyymi Miltä näyttää tulevaisuuden Helsinki?

Lisätiedot

ISÄLTÖTUOTANTO - työryhmän väliraportti 9

ISÄLTÖTUOTANTO - työryhmän väliraportti 9 ISÄLTÖTUOTANTO - työryhmän väliraportti 9 41:2002 2 (42) ISÄLTÖTUOTANTO - työryhmän väliraportti 9 Selvitys kirjastoalan osaamisen ja resurssien kaupallisista hyödyntämismahdollisuuksista isbn: 952-442-166-6

Lisätiedot

Yhdessä huipulle HELSINGIN SEUDUN INNOVAATIOSTRATEGIA HELSINGIN SEUDUN INNOVAATIOSTRATEGIA 1

Yhdessä huipulle HELSINGIN SEUDUN INNOVAATIOSTRATEGIA HELSINGIN SEUDUN INNOVAATIOSTRATEGIA 1 Yhdessä huipulle HELSINGIN SEUDUN INNOVAATIOSTRATEGIA HELSINGIN SEUDUN INNOVAATIOSTRATEGIA 1 HELSINGIN SEUTU * Väkiluku: 976 222 (v. 2004) Yritysten lukumäärä: 50 192 (v. 2003) Koko maan yritykset 229

Lisätiedot

Internetin välityksellä tarjottavien palveluiden liiketoimintamallit

Internetin välityksellä tarjottavien palveluiden liiketoimintamallit Helsingin yliopisto Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta Taloustieteen laitos Erkka Tuomela Internetin välityksellä tarjottavien palveluiden liiketoimintamallit Elintarvike-ekonomia Pro gradu EE 331

Lisätiedot

GREAT PLACE TO WORK CULTURE AUDIT Osa 2: Avoimet kysymykset

GREAT PLACE TO WORK CULTURE AUDIT Osa 2: Avoimet kysymykset GREAT PLACE TO WORK CULTURE AUDIT Osa 2: Avoimet kysymykset AVOIMET KYSYMYKSET: 1. Taustatiedot Kuvatkaa lyhyesti organisaationne toimintaa mukaan lukien organisaationne toimiala, tuotteet/palvelut sekä

Lisätiedot

Tietojenkäsittelyalan osaamistarveselvitys. Selvitystyön loppuraportti Opetushallitukselle. Jari Järvinen, Ilkka Vataja ja Tommi Tuominen 05/2012

Tietojenkäsittelyalan osaamistarveselvitys. Selvitystyön loppuraportti Opetushallitukselle. Jari Järvinen, Ilkka Vataja ja Tommi Tuominen 05/2012 Foredata Oy Tietojenkäsittelyalan osaamistarveselvitys Selvitystyön loppuraportti Opetushallitukselle Jari Järvinen, Ilkka Vataja ja Tommi Tuominen 05/2012 Foredata Oy Sisällys Johdanto... 2 Kehittämishankkeet

Lisätiedot