Pöytäkirja. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 12 / Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pöytäkirja. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 12 / Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)"

Transkriptio

1 Pöytäkirja Kokousnumero 12 / 2016 Aika Maanantai klo Paikka Kokoushuone 1 (khall) Huom! Henkilötietoja on poistettu kuntalain nojalla.

2 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina klo Kokoushuone 1 (khall) Nro 12 / 2016 ASIA LIITE 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 117 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 118 INVESTOINTIVARAUS VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE (SALAINEN)TILINTARKASTAJAN RAPORTTI VUODEN 2015 TILINTARKASTUKSESTA KIVIJÄRVEN SOTE-KUSTANNUKSET 122 KUNNANHALLITUKSEN KANNANOTTO ARVIOINTIKERTOMUKSESSA 2015 ESITETTYIHIN HAVAINTOIHIN JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN ESITYS KESKI-SUOMEN TALOUS- JA VELKANEUVONNAN TOIMINTAVAJEEN KATTAMISEKSI JA SOPIMUKSEN LAATIMISEKSI VUOSILLE KUNTAVAALIEN ENNAKKOÄÄNESTYSAJAT JA -PAIKKA SEKÄ VAALIPÄIVÄN ÄÄNESTYSPAIKKA 125 VAALILAUTAKUNNAN VALITSEMINEN KUNTAVAALEIHIN VAALITOIMIKUNNAN VALITSEMINEN KUNTAVAALEIHIN KUNNANVALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 128 LAUTAKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT 129 ILMOITUSASIAT OMAVELKAINEN TAKAUS KESKI-SUOMEN VERKKOHOLDING OY:N JA KUNTARAHOITUKSEN VÄLISESTÄ JOHDANNAISYLEISSOPIMUKSESTA SEKÄ SEN

3 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina klo Kokoushuone 1 (khall) Nro 12 / 2016 ALLA TEHTÄVISTÄ JOHDANNAISSOPIMUKSISTA JOHTUVILLE MAKSUVELVOITTEILLE 131 KUNNAN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KESKI-SUOMEN VERKKOHOLDING OY:N OSAKKEENOMISTAJIEN OYL 5 LUVUN 2 :N 1 MOMENTIN MUKAISEEN PÄÄTÖKSENTEKOON PÄÄOMALAINAA KOSKEVASSA ASIASSA 132 PANTTIKIRJAN TAKAISINLUOVUTUS KIVIJÄRVEN LÄMPÖ OY:LLE / KUNNAN TAKAUSVASTUUN PÄÄTTYMINEN Pöytäkirja on nähtävillä: Kunnanvirastolla klo MERK. Erkki Leppänen Kunnanhallituksen puheenjohtaja

4 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / KOKOUSAIKA Maanantaina klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanhallituksen kokoushuone x Leppänen Erkki Hämäläinen Ossi, vj. x Holm Risto Jelonen Sulevi, vj. x Kauppinen Asko Simonen Ari, vj. x Liimatainen Marjatta Urpilainen Hanna, vj. x Möttönen Kirsti Moisio Erja, vj. x Näsi Heikki Haapaniemi Jari, vj. - Sarén Riitta x Karstinen Orvokki, vj. MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) - Tobiasson Eeva-Liisa, kunnanvaltuuston puheenjohtaja x Hakkarainen Olavi, kunnanvaltuuston I varapuheenjohtaja x Urpilainen Antti, kunnanvaltuuston II varapuheenjohtaja x Helppikangas Pekka, kunnanjohtaja, esittelijä/pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS 117 Puheenjohtaja Pöytäkirjapitäjä Erkki Leppänen PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on varustettu nimikirjaimillamme. Asko Kauppinen Tarkastusaika Kunnanvirastolla Allekirjoitukset Pekka Helppikangas Marjatta Liimatainen Heikki Näsi PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja päivämäärä Kunnanvirastolla Virka-asema Kunnanjohtaja Allekirjoitus

5 215 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 116 Kivijärven kunnan hallintosäännön 10.2 mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä mikäli mahdollista siinä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, vähintään neljä (4) päivää ennen kokousta. Kivijärven kunnan hallintosäännön 10.3 mukaan toimielimen jäsenen, joka on estynyt saapumasta kokoukseen, on kutsuttava varajäsen sijaansa. Milloin jäsen on esteellinen käsittelemään jotakin asiaa kokouksessa tai esteen vuoksi ei voi osallistua jonkin asian käsittelyyn, kutsuu hän varajäsenen kokoukseen sitä asiaa käsittelemään. Myös puheenjohtaja tai kokouksen sihteeri voi toimittaa kutsun varajäsenelle. Muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Puheenjohtaja toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

6 216 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN Khall 117 Kivijärven kunnan hallintosäännön mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkastajien on allekirjoitettava sekä pöytäkirjan kansilehti että tehtävä jokaiseen pöytäkirjan sivuun tarkastustaan osoittava merkintänsä. valitsee Marjatta Liimataisen ja Heikki Näsin tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

7 217 INVESTOINTIVARAUS Khall 118 Vuosien tuloksista on muodostettu kunnan taseeseen investointivaraus ,91 euroa, josta vuoden 2004 tilinpäätökseen on purettu ,00 euroa. Jäljelle jääneelle ,91 euron varaukselle kohteiksi on päätetty kouluremontti, palveluasunnot ja seudullinen kehittämisyhtiö. Poistoeron vaikutus tilikauden yli-/alijäämään on ,65 euroa vuodessa. Kunnanjohtajan päätösehdotus: esittää valtuustolle, että jäljellä oleva investointivaraus ,91 euroa käytetään kokonaan Tainion koulun sisäilmakorjaukseen ja puretaan kuluvan vuoden tilinpäätöksessä poistoeroksi. Tainion koulun poistoaika on 20 vuotta ja poistoero jaetaan em. poistoajalle.

8 218 VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE Khall Liite nro 23. Vuoden 2017 päävastuualueittaisen talousarvioraamin laatimisen taustalla on kuntatalouden kehitysarvio lähivuosille ja valtion vuoden 2017 talousarvioon sisältyvät kuntia koskettavat muutokset. Verotulot on arvioitu vuoden 2015 toteutuman mukaisiksi. Valtionosuudet on arvioitu Suomen Kuntaliitolta saadun tiedon perusteella. Lopulliset tiedot valtionosuuksista saadaan vasta loppuvuodesta. Vuonna 2015 Kivijärven kunta teki ylijäämäisen tilinpäätöksen. Liite: talousarvion laadintaohjeet päättää 1. antaa vuoden 2017 talousarvion laatimista varten päävastuualueiden ulkoisten käyttötalouden nettomenojen raamiksi seuraavaa: hallinto- ja elinkeino-osasto sosiaali- ja terveystoimi sivistysosasto tekninen osasto Yhteensä Yllä olevalla raamilla tilikauden tulos on euroa versiossa 1 ja euroa versiossa että osastojen tulee talous- ja toimintasuunnitelmassa vuosille esittää tavoitteita (toiminnallisia ja taloudellisia), toimenpiteitä tavoitteisiin pääsemiseksi sekä mittareita, 3. että laadinta-aikataulu on seuraava: kunnanhallitus antaa laadintaohjeet osastojen esitykset kirjanpitäjälle osastojen talousarvioesitykset kunnanhallitukselle valtuuston talousarvioiltakoulu kunnanhallituksen talousarvioesitys valtuustolle kunnanvaltuustokäsittely

9 219 Tiedoksi Osastot Khall Sivistysosaston talousarvioesityksessä on huomioitu mm. seuraavat toiminnalliset ja taloudelliset muutokset: Esi- ja perusopetukselle täysin peruskorjatun Tainion koulukiinteistön sisäinen vuokra kasvaa euroa vuodelle 2016 arvioidusta. Nousupainetta tuovat uudesta koulukiinteistöstä tehtävät aiempaa rakennusta suuremmat poistot. Uusi koulu on arvokkaampi, jolloin poistettavaa on enemmän. Esi- ja perusopetuksen kotikuntakorvausten nettomenot lisääntyvät vuoden 2016 arvioon verrattuna on noin euroa. Palkkakustannuksiin on arvioitu -1,46 % lomarahaleikkaus (noin euroa), työnantajamaksujen kevennykset (noin euroa) ja opettajien virkaiän alenemisen vaikutus (noin euroa) lasten kotihoidon tuki alenee eurolla konsultoivan varhaiserityisopettajan palvelujen oston muutos alentaa palvelun kuluja noin euroa vuonna 2017 kuljetuskustannukset kevään 2017 osalta alenevat noin 5000 eurolla Varhaiskasvatuksen esimiestehtävään on varattu palkka ja työaikaresurssia 16,25 tuntia viikossa ja itse varhaiskasvatukseen 4,5 hoitajaa. Järjestely ei lisää menoja. Sivistysjohtajan jatkoon on edelleen varattu ostopalveluihin kunnilta euroa, mikä vastaa 40 % työosuutta. Vastaavan koulukuraattorin palveluihin on edelleen varauduttu resurssoimaan lisää perusopetuksessa sekä varauduttu kuraattori- ja psykologipalveluiden kustannuksiin toisella asteella. Kustannusvaikutus on noin 3400 euroa. Investointeihin sivistysosasto esittää tältä vuodelta siirtyvänä Nuppukummun pihaleikkivälineiden uusimisen.

10 220 Sivistyslautakunta hyväksyi yksimielisesti esitettäväksi kunnanhallitukselle lisäyksellä, että investointitoiveisiin Peltokankaan pienlaskettelumäen lumetusjärjestelmän omarahoitusosuudeksi muutettiin euroa. Teknisen lautakunnan talousarvioesitys / Tekninen johtaja laatii alustavan virkamiesesityksen talousarvioesitykseksi. Tekninen lautakunta käsittelee esityksen kokouksessaan torstaina Kunnanhallituksen talousarvioesitys / esitellään kokouksessa. merkitsee osastojen esitykset tiedokseen. ( ) poistui kokouksesta klo ja ( ) poistui kokouksesta klo Khall Liite nro 26 Yhteistyötoimikunta on merkinnyt talousarvioesityksen huomautuksitta tiedokseen kokouksessaan esittää valtuustolle vuoden 2017 talousarvion ja talous- ja toimintasuunnitelman vuosille hyväksyttäväksi liitteen 26 muodossa Khall 119 Liite nro kunnanhallituksen kokouksen käsittelyn jälkeen tulleet muutokset talousarvioon: - SoTen menon vähennys valtionosuuksien vähennys velkaneuvonnan menon lisäys 450 (varattu aiemmin 200 )

11 221 Muutosten jälkeen tilikauden alijäämä tekee edellä selostetut muutokset esitykseensä valtuustolle talousarvioksi vuodelle 2017.

12 222 TILINTARKASTAJAN RAPORTTI VUODEN 2015 TILINTARKASTUKSESTA Tark.ltk Tarkastuslautakunnalle esitetään kokouksessa raportti suoritetusta tilintarkastuksesta vuodelta Puheenjohtajan selostus: Tarkastuslautakunta merkitsee tilintarkastusraportin tiedoksi ja saattaa sen myös kunnanhallituksen tiedoksi. Tarkastuslautakunta merkitsi raportin tiedoksi ja saattaa raportin kunnanhallitukselle tiedoksi Khall 120 Liite nro 33 (salassa pidettävä liite) merkitsee tiedoksi raportin.

13 223 KIVIJÄRVEN SOTE-KUSTANNUKSET Khall 121 Liite nro 34 Tarkastuslautakunta on arviointikertomuksessaan 2015 todennut, että SoTe-kuntayhtymän tilinpäätöksessä on esitetty kuntayhtymän jäsenkuntien sote-menot vuosina asukasta kohden laskettuna. Vuonna 2005 Kivijärven kustannus oli euroa ja kuntayhtymän aloittaessa vuonna 2009 kustannus oli asukasta kohden. Kivijärven kustannukset ovat koko kuntayhtymän olemassa olon ajan olleet kalleimmat. Tarkastuslautakunta suosittelee, että kunnanhallitus selvittää, mistä erot asukasta kohden laskettavissa kustannuksissa verrattuna muihin Saarikan alueen kuntiin johtuvat. Sote-kuntayhtymä Saarikka on liitteessä 34 antanut selvityksensä kustannusten poikkeavuudesta. merkitsee tiedoksi liitteen 34 selvityksen kustannusten eroavuudesta.

14 224 KUNNANHALLITUKSEN KANNANOTTO ARVIOINTIKERTOMUKSESSA 2015 ESITETTYIHIN HAVAINTOIHIN Khall 122 Tarkastuslautakunta on arviointikertomuksessaan 2015 kiinnittänyt huomionsa seuraaviin näkökohtiin 1) kunnanhallituksen ja kunnanjohtajan tulee toimia aktiivisesti yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi Kivijärvellä ja pyrkiä edistämään paikallisten työttömien työllistymistä 2) vuoden 2017 talousarviossa konserniyhtiöille tulee asettaa toiminnallisia ja taloudellisia tavoitteita ja niiden toteutumisesta raportoidaan tilinpäätöksen yhteydessä 3) varahenkilöjärjestelmää tulee kehittää, jotta pidempien poissaolojen aikana kunnan toiminta ja kuntalaisten palvelunjärjestäminen pystytään turvaamaan 1) Kunnanvaltuusto on kunnanhallituksen esityksestä asettanut elinkeinotyöryhmän, johon kuuluvat edustajat kustakin valtuustoryhmästä, kunnanjohtaja, tuottajayhdistyksen edustaja, yrittäjäyhdistyksen edustaja sekä Kehittämisyhtiö Witaksen toimitusjohtaja. Työryhmän toimintakenttään kuuluvat niin yrittämiseen ja työllisyyteen kuin vetovoimaan liittyvät tekijät kuten kuluttamiseen, rakentamiseen, harrastamiseen, matkailuun kuin markkinointiin liittyvät toimet. Keski-Suomi on maakuntana mukana työllisyyskokeilussa sekä TYP-verkostossa, mistä on odotettavissa esityksiä työllisyyden hoitamiseen. Maakuntahallinnon aloittaessa työllisyyden hoitaminen saa uudet muotonsa ja maakunta on valmistautumassa työllistämiskokeilussa myös näihin vuodesta 2019 lähtien uusiin käytäntöihin. 2) Vuoden 2017 talousarvioon on esitetty, että konserniyhteisöjen tulee toimia taloudellisesti ja tehokkaasti. Erityisesti kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden tulee tavoitella mahdollisimman suurta täyttöastetta käytettävissä olevilla toimenpiteillä yhtiöiden talouden tasapainon turvaamiseksi. Konserniyhteisöjen tulee raportoida vuosittain toimenpiteistään kunnan toimintakertomuksessa huomioituna. 3) Varahenkilöjärjestelmä on tarkoitettu kestoltaan lyhempiin sijaistuksiin ja pidempien sijaistuksien yhteydessä otetaan sijainen suorittamaan sijaistettavan tehtäviä. Varahenkilöt on määrätty asianmukaisesti ja pitempi kestoiset sijaistajat otetaan kunnan palvelukseen tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

15 225 antaa edellä selostetun selvityksen valtuustolle asiassa.

16 226 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN ESITYS KESKI-SUOMEN TALOUS- JA VELKANEUVONNAN TOIMINTAVAJEEN KATTAMISEKSI JA SOPIMUKSEN LAATIMISEKSI VUOSILLE Khall 123 Liite nro 35 Jyväskylän kaupungin talous- ja velkaneuvonnan palvelupäällikkö kirjoittaa: Tilannekatsaus Sopimuskunnille on järjestetty yhteistyökokous toukokuussa 2016, jonka tarkoituksena oli sopia uuden yhteistyösopimuksen laatimisesta alkaen. Kokousmateriaalissa ja yhteistyökokouksessa sopimuskunnille selvitettiin talous- ja velkaneuvonnan kokonaistilannetta ja esiteltiin talousennusteet vuosille 2016 ja Kokousmuistio diasarjoineen on liitteenä 35a. Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonnan toimitilat ovat vaihtuneet. Talous- ja velkaneuvonta on muuttanut Tourulasta kaupungin keskustaan Toimitilat sijaitsevat matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä Väinönkadulla. Yksiköllä on toimivat tilat, jonne asiakkaiden on helppo tulla myös pitempien matkojen takaa julkisilla kulkuneuvoilla. Talous- ja velkaneuvonnan kulunut vuosi on ollut ruuhkainen. Kesällä toimistoon palkattiin 3 kuukauden ajaksi toimistosihteeri helpottamaan ruuhkautuvaa työtilannetta. Yksikkö on kehittänyt palveluprosessiaan ja asioita on saatu tehokkaasti eteenpäin, suoritemäärät ovat kasvussa ja uusia asiakkaita on otettu vastaan enemmän kuin muina vuosina. Kehittämistyöstä huolimatta asiakasjonot ovat kasvamassa. Uuden asiakkaan jonotusaika on noin neljä kuukautta. Yksikkö tarvitsisi välttämättä toisen toimistosihteerin, jotta talous- ja velkaneuvojien koko työpanos pystyttäisiin käyttämään uusien asiakkaiden vastaanottamiseen. Tällä hetkellä neuvojat osallistuvat toimistosihteerin työtehtäviin/sijaistukseen ja tämä aika on pois neuvotatyöstä. Talousennuste 2016 Talous- ja velkaneuvontapalvelujen tuottamiseen myönnetään valtion budjetista määräraha. Momentille määrätty kehys on ollut 4,511 meuroa. Vuonna 2016 määräraha on ollut kehyksen mukainen eli lisärahaa ei myönnetty, kuten vuonna 2015 myönnettiin. Aluehallintovirasto on jakanut korvauksen Keski- Suomen alueelle kevään ja syksyn aikana. Valtion korvausta on jaettu Keski-Suomen alueelle yhteensä eli korvaus on jäänyt huomattavasti pienemmäksi kuin aiempina vuosina. Valtion määräraha ei riitä aikaisempien vuosien tapaan yksikön

17 227 toimintamenoihin. Vuoden 2016 talousennuste tulee olemaan alijäämäinen noin Jyväskylän kaupungin osuus alijäämästä on noin 50 %. Voimassa olevan sopimuksen mukaan vuoden 2016 alijäämä jaetaan sopimuskuntien kesken asukasmäärän mukaisessa suhteessa. Liite 35b Talousennuste 2017 ja esitys henkilöresurssin lisäyksestä Jyväskylän kaupunki esittää sopimuskunnille, että henkilöresurssia lisätään alkaen. Talous- ja velkaneuvonnan vuoden 2017 talousennuste on alijäämäinen noin Ennusteessa on huomioitu valtion määräraha vuoden 2017 tasoisena ja henkilöstömenoihin on lisätty toisen toimistosihteerin palkkaamiseen liittyvät menot. Toimintavajeen jakautuminen sopimusalueella ilmenee liitteenä olevasta taulukosta (liite 35c). Jyväskylän kaupunginhallitus on vahvistanut vuoden 2017 talousarvioesityksen. Talous- ja velkaneuvontapalveluissa on mukana resurssilisäys ja se, että kaupunki vastaa osuudellaan vajeen kattamisesta. Jyväskylän kaupungin osuus vajeesta on noin 50 %. Asia odottaa vielä kaupunginvaltuuston lopullista hyväksyntää, kun talousarvio vahvistetaan marraskuun lopussa. Resurssilisäyksestä huolimatta Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonnan rahoitus tulisi edelleen merkittävissä määrin valtiolta. Keski-Suomen alueella kuntarahoitusosuuden määrä jää hieman alle valtakunnallisen keskiarvon, joka on ollut noin 40 % vuonna Sopimuskuntien hyväksyntä ja sopimuksen laadinta vuosille Jyväskylän kaupunki pyytää sopimuskuntia ilmoittamaan kantansa esitykseen kirjallisesti mennessä. Sopimus on saman sisältöinen kuin vuosina (Liite 35d) solmii liitteen 35d mukaisen sopimuksen talous- ja velkaneuvonnasta vuosille Toimeksi Kunnanjohtaja

18 228 KUNTAVAALIEN ENNAKKOÄÄNESTYSAJAT JA -PAIKKA SEKÄ VAALIPÄIVÄN ÄÄNESTYSPAIKKA Khall 124 Kuntavaalit toimitetaan vuoden 2017 huhtikuussa. Varsinainen vaalipäivä on Ennakkoäänestysaika on kotimaassa sekä ulkomailla Suomalaisessa laivassa ennakkoäänestys voidaan aloittaa jo Vuoden 2017 kuntavaalit ovat uuden kuntalain (410/2015) mukaiset vaalit. Vaaleissa valittavien valtuustojen toimikausi alkaa ja kestää vuoden 2021 toukokuun loppuun. Kivijärven kunnassa kuntavaaleissa valitaan 15 valtuutettua. Vaalilain 9. pykälän mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja päätettävä kunnassa olevista yleisistä ennakkoäänestyspaikoista, määrättävä ennakkoäänestyspaikkoina olevat sosiaalihuollon toimintayksiköt (9.3. sairaalat, ympärivuorokautista hoitoa antavat ja muut, kunnanhallituksen päätöksellä määrätyt sosiaalihuollon toimintayksiköt sekä rangaistuslaitokset ) ja päätettävä vaalipäivän äänestyspaikka. Edellisissä vaaleissa ennakkoäänestys on toimitettu arkipäivisin klo ja viikonloppuna klo kunnanvirastossa. Laitosäänestyspaikkoina on ollut Saarikan asumispalveluyksiköt: Kivijärven Hopearanta ja Wallesmanni. Varsinaisena vaalipäivän äänestyspaikkana on toiminut Kivijärven kunnanvirasto. päättää, että vaalien yleisenä ennakkoäänestyspaikkana on Kivijärven kunnanvirasto, Virastotie 5A ja ennakkoäänestys tapahtuu klo klo klo Laitosäänestyspaikkoina toimivat seuraavat Saarikan asumispalveluyksiköt: Hopearanta, Keskustie 21 ja Wallesmanni, Virastotie 5B Vaalipäivän äänestyspaikkana toimii Kivijärven kunnanvirasto, Virastotie 5A. Vaalien ulkomainonta kunnan hallinnassa olevilla alueilla voidaan aloittaa Kuntaliiton suosituksen mukaisesti.

19 229 Toimeksi ( )

20 230 VAALILAUTAKUNNAN VALITSEMINEN KUNTAVAALEIHIN 2017 Khall 125 Kuntavaalit toimitetaan huhtikuussa Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava kutakin äänestysaluetta varten vaalilautakunta, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme. Vaalilautakunta työskentelee varsinaisena vaalipäivänä. Kuntavaaleissa vaalilautakunnan jäsenten että varajäsenten tulee edustaa edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä. Poliittinen edustavuus ja tasa-arvolain vaatimukset tulee täyttyä erikseen jäsenten ja varajäsenten osalta. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Viime kuntavaaleissa ehdokkaita asettivat seuraavat puolueet: Kansallinen Kokoomus r.p., Perussuomalaiset r.p, Suomen Keskusta r.p., Suomen Sosiaalidemokraattinen puolue r.p. sekä Suomen Kristillisdemokraatit (KD) r.p. Vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö ei voi olla vaalilautakunnan jäsenenä eikä varajäsenenä. Vaalilautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan nimet ja yhteystiedot on ilmoitettava kunnan keskusvaalilautakunnalle. Viimeisimmissä vaaleissa (eduskuntavaalit 2015) vaalilautakunnan kokoonpano oli: Varsinaiset jäsenet Kaino Kinnunen, pj Asko Kauppinen, vpj. Markus Leppänen Sanna Heinonen Marita Pasanen 6. Eila Kauppinen Varajäsenet sijaantulojärjestyksessä 1. Päivi H. Hakkarainen 2. Risto Holm 3. Jarno Kotilainen 4. Mirja Thorström 5. Olavi Hakkarainen valitsee vaalilautakuntaan viisi varsinaista jäsentä ja vähintään kolme varajäsentä sijaantulojärjestyksessä sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

21 231 valitsi vaalilautakuntaan seuraavasti viisi jäsentä ja kuusi varajäsentä sijaantulojärjestyksessä sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan: Varsinaiset jäsenet Hannu Sepponen pj. Asko Kauppinen vpj. Aimo Aarrekangas Sanna Heinonen Marita Pasanen Varajäsenet sijaantulojärjestyksessä 1. Päivi H. Hakkarainen 2. Risto Holm 3. Jarno Kotilainen 4. Mirja Thorström 5. Olavi Hakkarainen 6. Eila Kauppinen Tiedoksi Valitut Keskusvaalilautakunta

22 232 VAALITOIMIKUNNAN VALITSEMINEN KUNTAVAALEIHIN 2017 Khall 126 Kuntavaalit toimitetaan lokakuussa Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava laitoksessa toimitettavaa ennakkoäänestystä varten yksi tai useampi vaalitoimikunta, joihin kuhunkin kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme. Kuntavaaleissa vaalitoimikunnan jäsenten sekä varajäsenten tulee edustaa edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä. Vaalitoimikunnan varajäsenet laitoksissa toimitettavaa ennakkoäänestystä varten on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Viime kuntavaaleissa Kivijärvellä ehdokkaita asettivat seuraavat puolueet: Kansallinen Kokoomus r.p., Perussuomalaiset r.p., Suomen Keskusta r.p., Suomen Sosiaalidemokraattinen puolue r.p. sekä Suomen Kristillisdemokraatit (KD) r.p. Vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö tai hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa ei voi olla vaalitoimikunnan jäsenenä eikä varajäsenenä. Kelpoisuuteen vaikuttava ehdokkuus tarkoittaa ehdokkuutta missä tahansa kunnassa. Vaalitoimikunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan nimet ja yhteystiedot on ilmoitettava kunnan keskusvaalilautakunnalle. Viimeisimmissä vaaleissa (eduskuntavaalit 2015) vaalitoimikunnan kokoonpano oli: Varsinaiset jäsenet Seija Sorsamäki, pj. Teppo Nikitin, vpj. Jukka Ruusuvirta Varajäsenet sijaantulojärjestyksessä 1. Raija Hakkarainen 2. Jarno Kotilainen 3. Markku Hakanen nimeää kolmijäsenisen vaalitoimikunnan ja sille vähintään kolme varajäsentä sijaantulojärjestyksessä sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. valitsi vaalitoimikuntaan kolme jäsentä ja heille kolme varajäsentä sijaantulojärjestyksessä sekä nimesi puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan seuraavasti:

23 233 Varsinaiset jäsenet Seija Sorsamäki, pj. Teppo Nikitin, vpj. Jukka Ruusuvirta Varajäsenet sijaantulojärjestyksessä 1. Raija Hakkarainen 2. Jarno Kotilainen 3. Aimo Aarrekangas Tiedoksi Valitut Keskusvaalilautakunta

24 234 KUNNANVALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Khall 127 Kuntalain 23 :n mukaan kunnanhallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kuntalain 98 :n mukaan päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi. Kunnanvaltuuston kokouksen nähtävillä kunnanvirastolla pöytäkirja on ollut toteaa, että kunnanvaltuuston tekemät päätökset eivät ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä eivätkä mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä ole muutoinkaan lainvastaisia, joten ne pannaan täytäntöön. Tiedoksi Osastot

25 235 LAUTAKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT Khall 128 Kunnanhallitukselle on toimitettu seuraavat pöytäkirjat Tekninen lautakunta 7 / merkitsee pöytäkirjat tiedokseen ja toteaa, ettei niissä ole sellaisia päätöksiä, joissa kunnanhallitus käyttäisi kuntalain 51 tarkoittamaa otto-oikeutta. Tiedoksi Tekninen osasto

26 236 ILMOITUSASIAT Khall 129 Kivijärven kunnan työttömyysasteet työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan: ,60% ,20% ,30% ,70% ,4 % ,4 % ,9 % ,6 % ,7 % ,6 % ,8 % ,9 % ,9 % ,3 % Saapuneet asiakirjat: Saarijärven-Viitasaaren seutukunta, seudun johtoryhmä: pöytäkirja 8/ Kivijärven laajakaistahankkeen ohjausryhmän pöytäkirja , 6. kokous Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä, kokouksen muistio Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen virkamiesjohtoryhmä, kokouksen muistio Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus, pöytäkirjat , ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, kuntayhtymän valtuuston kokouskutsu , 3 / 2016 SoTe kuntayhtymä yhtymähallitus, pöytäkirja Kooste/esite: Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle Viitasaaren kaupunginhallitus : Ympäristötoimen toimialajohtajan tehtävien hoito lähtien

27 237 merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

28 238 OMAVELKAINEN TAKAUS KESKI-SUOMEN VERKKOHOLDING OY:N JA KUNTARAHOITUKSEN VÄLISESTÄ JOHDANNAISYLEISSOPIMUKSESTA SEKÄ SEN ALLA TEHTÄVISTÄ JOHDANNAISSOPIMUKSISTA JOHTUVILLE MAKSUVELVOITTEILLE Khall 130 Liite nro 36 Keski-Suomen Verkkoholding Oy (jäljempänä Yhtiö ) on Yhtiön perustamisvaiheessa hallituksen päätöksellä hyväksynyt Yhtiön Kuntarahoitus Oyj:ltä (jäljempänä Kuntarahoitus ) otettavien lainojen korkoriskin suojaamiseksi johdannaisyleissopimuksen sekä siihen liittyvän koronvaihtosopimuksen solmimisen. Yhtiön toimintaan ns. vanhoina kuntina osallistuneet Kannonkosken, Konneveden, Kyyjärven, Multian, Pihtiputaan ja Toivakan kunnat ovat takaussitoumuksin sitoutuneet omavelkaiseen takaukseen valokuituverkon rakentamista varten Kuntarahoitukselta otettavan lainan lisäksi yhtiön maksuvelvoitteista, jotka johtuvat johdannaisyleissopimuksesta ja niistä koronvaihto-, korkokatto-, korkokatto- ja korkolattiasopimuksista sekä valuutanvaihtosopimuksista, joihin johdannaisyleissopimusta sovelletaan. Kuntarahoituksen tarjoamia johdannaissopimuksia voidaan käyttää esimerkiksi olemassa olevan lainasalkun tai yksittäisen lainan korkoprofiilin muuttamiseen ilman lainaehtojen uudelleenneuvottelemista. Johdannaisyleissopimuksessa puolestaan sovitaan niistä yleisistä ehdoista, joita sovelletaan Kuntarahoituksen kanssa tehtäviin johdannaissopimuksiin, kuten koronvaihtosopimuksiin. Johdannaissopimusten tekeminen edellyttää johdannaisyleissopimusta. Edellä tarkoitettua johdannaisyleissopimusta ja koronvaihtosopimuksia ei ole tähän mennessä käytetty Yhtiön lainasalkun hoitoon liittyen. Ottaen huomioon Yhtiön omistuspohjan laajentumisen Karstulan, Kivijärven, Luhangan ja Petäjäveden kuntien päätettyä vuonna 2015 osallistumisesta Yhtiön toimintaan, Kuntarahoitus on esittänyt Yhtiölle uuden johdannaisyleissopimuksen tekemistä. Johdannaisyleissopimuksen tekemisen edellytykseksi Kuntarahoitus on asettanut kaikkien Yhtiön osakaskuntien johdannaisyleissopimukselle antaman omavelkaisen takauksen. Yhtiön toimintaan osallistumista koskevissa kunnanvaltuustojen päätöksissä on edellytetty kaikkien omistajakuntien, mukaan lukien niin perustajakunnat kuin järjestelyyn myöhemmin liittyneet kunnat, yhdenvertaista kohtelua. Edelleen valtuustojen päätösten lähtökohtana on ollut se, että kunkin kunnan alkuperäinen valtuuston päätöksen mukainen vastuuasema pysyy samana. Edellä mainitusta johtuen on perusteltua, että Kuntarahoituksen

29 239 edellyttämä, kaikkien osakaskuntien omavelkainen takaus kattaisi yhdenvertaisesti ja omistusosuuksien mukaisessa suhteessa, kuntien alkuperäistä vastuuasemaa muuttamatta, edellä tarkoitetun johdannaisyleissopimuksen siihen liittyvine koronvaihto- ym. johdannaissopimuksineen. Koronvaihtosopimuksen suojatessa Yhtiötä lainan koron nousulta on sopimus, huomioiden sen positiivinen vaikutus velallisyhtiön talouteen ja velanmaksukykyyn rahoituskustannusten ennustettavuuden parantuessa, perusteltu kuntalain 129 :ssä säädetty huomioiden myös lainalle omavelkaisen takauksen antaneelle kunnalle. Kuntarahoituksen tarjoama sopimus johdannaissopimusten yleisistä ehdoista (johdannaisyleissopimus) on liitteenä 36a. Kunkin johdannaissopimuksen tarkemmat ehdot sovitaan erikseen ja vahvistetaan Kuntarahoituksen vahvistusmallien mukaisessa muodossa (liite 36b). Yleissopimusta sovelletaan kaikkiin sopijapuolten välisiin johdannaissopimuksiin, jollei vahvistuksessa toisin mainita. Vahvistuksella tarkoitetaan asiakirjaa, jonka sopijapuolet allekirjoittavat ja joka yhdessä yleissopimuksen kanssa muodostaa johdannaissopimuksen ehdot. Euroopan komission hyväksymästä kuntien takauskeskuksesta annetusta laista johtuen Kuntarahoituksen luotonannon, mukaan lukien lainanottajaa suojaavat sopimukset, edellytyksiin kuntien omistamien yhtiöiden osalta kuuluu, että kunnalla tai kunnilla on määräysvalta yhtiössä, että kyseinen yhtiö harjoittaa kunnallista toimintaa ja että koko luotolle saadaan kunnan tai kuntien täysimääräinen takaus. Laajakaistahankkeen, jonka rahoitukseen kysymyksessä olevat suojausinstrumentit liittyvät, katsotaan kuuluvan kunnan toimialaan, koska hankealueelle ei ole saatavissa yksityistä toteuttajaa, mistä johtuen kyseisiä palveluja ei ole saatavilla alueella ilman rahoitusta. Viestintäviraston tekemän markkina-analyysin perusteella hankealueen tietoliikenneyhteydet eivät toteudu kaupallisesti. Hanke on tärkeä elinkeinopoliittisesti ja haja-asutusalueiden tietoliikenneyhteyksien kannalta niin kansalaisille kuin yrityksille. Paikalliset olosuhteet huomioiden toiminta on perusteltua eikä vääristä kilpailua. Kunnan antaman omavelkaisen takauksen kohdistuessa kunnanvaltuuston päätöksessä tarkoitetun kunnan toimialaan kuuluvan toiminnan rahoittamiseen liittyvään suojausinstrumenttiin, ei kysymyksessä ole kielletty valtiontuki. Takauksen myöntämiseen ei myöskään liity merkittävää taloudellista riskiä.

30 240 Liitteet 1. Sopimus johdannaissopimusten yleisistä ehdoista (yleissopimus, mallipohja) liitteineen 2. Koronvaihtosopimuksen vahvistus (mallipohja) esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää Kivijärven kunnan omavelkaisen takauksen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksuvelvoitteista, jotka johtuvat johdannaisyleissopimuksesta ja niistä koronvaihto-, korkokatto- ja korkolattiasopimuksista tai valuutanvaihtosopimuksista, joihin johdannaisyleissopimusta sovelletaan. Takauksella katetaan ainoastaan Kivijärven kunnan omistusosuutta vastaava osuus ja kunnan takaaman lainaosuuden suojauksen edellyttämät johdannaisyleissopimuksesta ja sen perusteella tehtävistä johdannaissopimuksista johtuvat maksuvelvoitteet. Keski-Suomen Valokuituverkkojen tj. Janne Paunonen esitteli asiaa kunnanhallitukselle. Erkki Leppänen poistui esteellisenä kokoushuoneesta asian käsittelyn ajaksi. Puheenjohtajana toimi 1. varapuheenjohtaja Asko Kauppinen.

31 241 KUNNAN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KESKI-SUOMEN VERKKOHOLDING OY:N OSAKKEENOMISTAJIEN OYL 5 LUVUN 2 :N 1 MOMENTIN MUKAISEEN PÄÄTÖKSENTEKOON PÄÄOMALAINAA KOSKEVASSA ASIASSA Khall 131 Keski-Suomen Verkkoholding on antanut yhteensä euron suuruisen pääomalainan Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle yhtiön omistajakuntien alueen valokuituverkkohankkeen toteuttamiseksi. Rahoitusjärjestely, jossa Keski-Suomen Verkkoholding Oy lainaa kuntien takaaman, laajakaistahankkeen toteuttamista varten Kuntarahoitukselta otetun lainan edelleen Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle pääomalainana, on toteutettu Keski-Suomen laajakaistahankkeen rahoitusjärjestelyä koskevassa Eduskunnassa järjestetyssä neuvottelussa sovitulla tavalla. Viestintäviraston Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n tukihakemusten käsittelyn yhteydessä esittämän tulkinnan mukaan pääomalainan on sen OYL 12 luvun mukaisten erityispiirteiden vuoksi lähtökohtaisesti katsottava olevan valtionavustuslain tarkoittamaa julkista tukea, minkä vuoksi pääomalaina tulee otettavaksi huomioon Viestintäviraston Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle maksamien tukien määrässä. Viestintäviraston täysimääräisen tuen saamiseksi tulee Keski- Suomen Valokuituverkot Oy:n nostamasta pääomalainasta Viestintäviraston edellyttämällä tavalla euron suuruinen osuus muuttaa vieraan pääoman ehtoiseksi lainaksi ja jäljelle jäävä osuus sijoitukseksi Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n vapaaseen omaan pääomaan. Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakassopimuksen kohdan 8.3 mukaan ainakin mm. yhtiön omaa pääomaa koskevat asiat tulee käsitellä yhtiökokouksessa ja niistä päättäminen edellyttää osakkeenomistajien yksimielistä päätöstä, mistä johtuen on perusteltua, että asia, joka koskee pääomalainan muuttamista oman pääoman ehtoiseksi sijoitukseksi Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon, käsitellään ja päätetään Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajien yksimielisellä päätöksellä osakeyhtiölain 5 luvun 2 :n 1 momentin mukaisesti. Asian käsitteleminen ja päättäminen edellä tarkoitetulla tavalla edellyttää, että kunta nimeää edustajan päätöksentekoon Keski- Suomen Verkkoholding Oy:ssä ja valtuuttaa nimetyn edustajan tekemään edellä tarkoitetun osakkeenomistajien yksimielisen päätöksen.

32 nimeää kunnan edustajan Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajien OYL 5 luvun 2 :n 1 momentin mukaiseen päätöksentekoon koskien Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle annetun pääomalainan muuttamista sijoitukseksi Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n vapaaseen pääomaan 2. valtuuttaa nimetyn edustajan tekemään Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajien yksimielisen päätöksen edellä tarkoitetussa asiassa. Keski-Suomen Valokuituverkkojen tj. Janne Paunonen esitteli asiaa kunnanhallitukselle. Erkki Leppänen poistui esteellisenä kokoushuoneesta asian käsittelyn ajaksi. Puheenjohtajana toimi 1. varapuheenjohtaja Asko Kauppinen. Yhtiökokousedustajaksi valittiin Pekka Helppikangas ja varalle Heikki Näsi. Tiedoksi Pekka Helppikangas Heikki Näsi

33 243 PANTTIKIRJAN TAKAISINLUOVUTUS KIVIJÄRVEN LÄMPÖ OY:LLE / KUNNAN TAKAUSVASTUUN PÄÄTTYMINEN Khall 132 Kivijärven Lämpö Oy on pantannut Erityispanttaussitoumuksella nro 2 Kivijärven kunnalle pantinsaajana vastavakuudeksi Äänekosken käräjäoikeuden antaman panttikirjan nro 4695 a , joka on uusittu Keski-Suomen maanmittaustoimiston päätöksellä lukuun ottamatta määräalaa M601 panttikirjaksi nro Koska panttaukseen liittyvä Osuuspankkien Keskuspankki Oyj:stä otetun lainan nro pääoma on OP Yrityspankki Oyj antaman ilmoituksen mukaan maksettu loppuun ja koska pantinsaajalla on hallussaan parhaalla etuoikeudella oleva em. panttikirja nro 7857, on Kivijärven Lämpö Oy pantinantajana pyytänyt luovuttamaan takaisin panttikirjan. päättää luovuttaa Kivijärven Lämpö Oy:lle takaisin panttikirjan päävelan takaisinmaksun ja kunnan takausvastuun päättymisen vuoksi. Toimeksi Kunnanjohtaja

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 5 / 2016 Aika Maanantaina klo Huom! Kokouksen alkamisaika

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 5 / 2016 Aika Maanantaina klo Huom! Kokouksen alkamisaika Esityslista Kokousnumero 5 / 2016 Aika Maanantaina 12.12.2016 klo 12.00 Paikka Valtuustosali Huom! Kokouksen alkamisaika KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 12.12.2016 klo 12.00 Valtuustosali Nro 5 / 2016

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanhallitus. Kokousnumero 12 / 2016 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanhallitus. Kokousnumero 12 / 2016 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Esityslista Kokousnumero 12 / 2016 Aika Maanantai klo 18.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina klo 18.30- Kokoushuone 1 (khall) Nro 12 / 2016 ASIA LIITE 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 5 / 2016 Aika Maanantaina klo

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 5 / 2016 Aika Maanantaina klo Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2016 Aika Maanantaina 12.12.2016 klo 12.00 13.55 Paikka Valtuustosali Huom! Henkilötietoja on poistettu kuntalain 140.1 nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 12.12.2016

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 13.01.2014 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 1 / 2014

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 12 / Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 12 / Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 12 / 2016 Aika Maanantai 5.12.2016 klo 18.30-20.51 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 5.12.2016 klo 18.30-20.51 Kokoushuone 1 (khall) Nro 12 / 2016

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 7/2015 Aika Pe 10.07.2015 klo 15.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Perjantaina 10.07.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 7/2015 ASIA LIITE 50 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 15 / 2015 Aika Tiistaina 15.12.2015 klo 17.00 17.40 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 15 / 2015 Aika Tiistaina 15.12.2015 klo 17.00 17.40 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 15 / 2015 Aika Tiistaina 15.12.2015 klo 17.00 17.40 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Tiistaina 15.12.2015 klo 17.00-17.40 Kokoushuone 1 (khall) Nro 15 / 2015

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 8/2016 Aika Ke klo 18.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Keskiviikkona Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 8/2016 ASIA LIITE 62 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Kokoushuone 1 (khall) Nro 5 / 2018

Lisätiedot

Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n johdannaisyleissopimuksen takaus

Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n johdannaisyleissopimuksen takaus Kunnanhallitus 225 07.12.2016 Kunnanhallitus 245 12.12.2016 Kunnanvaltuusto 90 19.12.2016 Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n johdannaisyleissopimuksen takaus Kunnanhallitus 07.12.2016 225 Omavelkainen takaus

Lisätiedot

Esityslista. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Henkilötiedot on poistettu kuntalain :n nojalla

Esityslista. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Henkilötiedot on poistettu kuntalain :n nojalla Esityslista Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla Kokousnumero 9 / 2018 Aika Maanantai 0 klo 18.30 - Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 0 klo 18.30- Kokoushuone

Lisätiedot

Pöytäkirja. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

Pöytäkirja. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantai 06.03.2017 klo 18.30-21.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) Henkilötiedot poistettu kuntalain 140.1 pykälän nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 06.03.2017

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 1/2015 Aika Ti 13.01.2015 klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Tiistaina 13.01.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 1/2015 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantaina klo 12.00

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantaina klo 12.00 Esityslista Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantaina klo 12.00 Paikka Valtuustosali KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina klo 12.00 Valtuustosali Nro 4 / 2017 ASIA LIITE 60 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 1/2015 Aika Ti 13.01.2015 klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Tiistaina 13.01.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 1/2015 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirja. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 5 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

Pöytäkirja. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 5 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2019 Aika Maanantai 06.05.2019 klo 18.30-21.31 Paikka Kokoushuone 1 (khall) Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 06.05.2019

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanhallitus. Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanhallitus. Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Esityslista Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantai 06.03.2017 klo 18.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 06.03.2017 klo 18.30- Kokoushuone 1 (khall) Nro 4 / 2017 ASIA LIITE

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Henkilötiedot on poistettu kuntalain :n nojalla. Kunnanvaltuusto

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Henkilötiedot on poistettu kuntalain :n nojalla. Kunnanvaltuusto Esityslista Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantaina klo 12.00 Huom. aika! Paikka Valtuustosali Kokouksen jälkeen klo 14.00 on tarjolla luottamushenkilöiden

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 14.12.2017 klo 09.00 11.41 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Risto Oinonen varapuheenjohtaja Aira Hakkarainen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousnumero Presidentinvaali 1/2017 Aika MAANANTAI klo 17.00-17.28 Paikka Lautakuntien kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina Lautakuntien kokoushuone Nro 1/2017 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 6 / 2014 Aika Maanantai 24.03.2014 klo 18.30-19.20 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 6 / 2014 Aika Maanantai 24.03.2014 klo 18.30-19.20 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 6 / 2014 Aika Maanantai 24.03.2014 klo 18.30-19.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 24.03.2014 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 6 / 2014

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 12 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 12 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 12 / 2018 Aika Maanantai klo 18.30-19.53 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina klo 18.30-19.53 Kokoushuone 1 (khall) Nro 12 / 2018 ASIA LIITE 120 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Sivu 53 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Sivu 53 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Sivu 53 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.12.2016 kello 18.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Konneveden kunnantalo, Konnevesisali valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanhallitus. Kokousnumero 3 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanhallitus. Kokousnumero 3 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Esityslista Kokousnumero 3 / 2017 Aika Maanantai 20.02..2017 klo 18.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 20.02.2017 klo 18.30- Kokoushuone 1 (khall) Nro 3 / 2017 ASIA LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivu 53 (67) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivu 53 (67) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Sivu 53 (67) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.12.2016 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Konneveden kunnantalo, Konnevesisali valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Perusturvalautakunta. Kokousnumero 8 / 2008 Aika To 18.12.2008 klo 18.00-19.00

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Perusturvalautakunta. Kokousnumero 8 / 2008 Aika To 18.12.2008 klo 18.00-19.00 PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 8 / 2008 Aika To klo 18.00-19.00 Paikka Palvelukeskus KOKOUSKUTSU Torstaina klo 18.00- Palvelukeskus Nro 8/2008 ASIA LIITE 58 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 59 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 9 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 9 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 9 / 2018 Aika Maanantai 0 klo 18.30-19.40 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 0 klo 18.30-19.40 Kokoushuone 1 (khall) Nro 9 / 2018 ASIA LIITE 86 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanhallitus. Kokousnumero 7 / 2015 Aika Maanantai 15.6.2015 klo 18.30 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanhallitus. Kokousnumero 7 / 2015 Aika Maanantai 15.6.2015 klo 18.30 Kokoushuone 1 (khall) Esityslista Kokousnumero 7 / 2015 Aika Maanantai klo 18.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 15.06.2015 klo 18.30 Kokoushuone 1 (khall) Nro 7 / 2015 ASIA LIITE 85 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousnumero Eduskuntavaalit, europarlamenttivaalit 1/2019 Aika MAANANTAI klo 17.25-17.48 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantaina klo

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantaina klo Pöytäkirja Kokousnumero 4 / 2017 Aika Maanantaina klo 12.00 13.33 Paikka Valtuustosali Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140:1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina klo 12.00 13.33 Valtuustosali

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 15 / 2014 Aika Maanantai 22.12.2014 klo 15.30-16.55 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 15 / 2014 Aika Maanantai 22.12.2014 klo 15.30-16.55 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 15 / 2014 Aika Maanantai klo 15.30-16.55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina klo 15.30-16.55 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 15 / 2014 ASIA

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 27.09.2010 klo 18.30 18 / 2010 Nro Kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantaina klo Huom. aika!

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantaina klo Huom. aika! Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantaina klo 12.00 Huom. aika! Paikka Valtuustosali KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina klo 12.00 13.05 Valtuustosali Nro 5 / 2018 ASIA LIITE 32 13 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousnumero Presidentinvaali 3/2018 Aika SUNNUNTAI klo 19.45-21.41 Paikka Lautakuntien kokoushuone KOKOUSKUTSU Sunnuntaina Lautakuntien kokoushuone Nro 3/2018 ASIA LIITE 22 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Esityslista. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 13 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

Esityslista. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 13 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Esityslista Kokousnumero 13 / 2018 Aika Maanantai 0 klo 18.30 - Paikka Kokoushuone 1 (khall) Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 0 klo 18.30- Kokoushuone

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 5/2007 Aika Ti klo 18.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 5/2007 ASIA LIITE 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 4 / 2015 Aika Maanantai 23.03.2015 klo 18.30-20.04 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 4 / 2015 Aika Maanantai 23.03.2015 klo 18.30-20.04 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 4 / 2015 Aika Maanantai 23.03.2015 klo 18.30-20.04 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 23.03.2015 klo 18.30-20.04 Kokoushuone 1 (khall) Nro 4 / 2015

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Henkilötiedot on poistettu Kuntalain :n nojalla. Kunnanvaltuusto

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Henkilötiedot on poistettu Kuntalain :n nojalla. Kunnanvaltuusto Esityslista Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla Kokousnumero 3 / 2018 Aika Maanantaina 0 klo 19.30 HUOM. AIKA! Paikka Valtuustosali KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 0 klo 19.30 Valtuustosali

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai 30.06.2017 klo 17.00-18.40 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 30.06.2017 klo 17.00-18.40 Kokoushuone 1 (khall) Nro 10 / 2017

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 6/2019 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU 21.05.19 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 6/2019 ASIA LIITE 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta. Kokousnumero KUNNALLISVAALIT 2 Aika MAANANTAI 24.9.2012 klo 17.00 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta. Kokousnumero KUNNALLISVAALIT 2 Aika MAANANTAI 24.9.2012 klo 17.00 Kunnanhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero KUNNALLISVAALIT 2 Aika MAANANTAI klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone HUOM. on päätösvaltainen viisijäsenisenä. Muistathan ilmoittaa, jos et pääse kokoukseen! KOKOUSKUTSU

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio. (x) (x) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio. (x) (x) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 10/2018 21.11.2018 Kokousaika Keskiviikkona 21.11.2018 klo 17.00-19.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousnumero Presidentinvaali 2/2018 Aika PERJANTAI klo 19.15-21.20 Paikka Lautakuntien kokoushuone KOKOUSKUTSU Perjantaina 26.1.2017 Lautakuntien kokoushuone Nro 2/2018 ASIA LIITE 15 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta Iitin kunta Kokouskutsu 8/2017 1 Aika 16.10.2017 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Kunnantalo, 1. kerroksen kokoushuone Huom! Lautakunta on päätösvaltainen vain täysilukuisena. Esteestä pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 7/2015 Aika Torstai klo 17.30 21.10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU 08.10.15 Kunnanhallituksen kokoushuone 7/2015 ASIA LIITE 69 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 3 / 2010 Aika Maanantai 25.01.2010 klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 3 / 2010 Aika Maanantai 25.01.2010 klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 3 / 2010 Aika Maanantai 25.01.2010 klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 25.01.2010 klo 18.30 3 / 2010 Nro Kunnanhallituksen kokoushuone ASIA LIITE

Lisätiedot

ASIAT Pykälät: Sivut: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Lahti Kari ja Pudas Jaana

ASIAT Pykälät: Sivut: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Lahti Kari ja Pudas Jaana PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 11 / 2016 KOKOUSAIKA 7.12.2016 kello 8.00-13.55 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio

Henkilökohtaiset varajäsenet: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 9/2017 23.11.2017 Kokousaika Torstaina 23.11.2017 klo 16.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 8/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 8/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 8/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 30.10.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pusa Leila ja Annala Tarmo

Pusa Leila ja Annala Tarmo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 16.02.2015 klo 17.00 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Pusa Leila Annala Tarmo

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 3/2017 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Tainionmäen koulu Huom! Henkilötiedot poistettu kuntalain 140.1 nojalla. KOKOUSKUTSU 28.03.17 Tainionmäen koulu Nro 3/2017 ASIA LIITE 23 KOKOUKSEN

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 29 / 2009 397 Kokousaika 19.10.2009 klo 16.00 19.25 (iltakoulu 16.00 18.10, 18.20 19.25) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 54 Tekninen lautakunta Nro (x) (x) (-) (x) (x)

KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 54 Tekninen lautakunta Nro (x) (x) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 54 Kokousaika Tiistaina 28.8.2018 klo 17.00 18.04 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet: Henkilökohtaiset

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 6/2009 Aika Ti 23.06.2009 klo 17.00 Paikka Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 6/2009 Aika Ti 23.06.2009 klo 17.00 Paikka Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 6/2009 Aika Ti klo 17.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 6/2009 ASIA LIITE 72 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 73 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

.kxxlo 17:00-19:00. x x x x. x x x x x x x x x x x x x. x x x x - x. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

.kxxlo 17:00-19:00. x x x x. x x x x x x x x x x x x x. x x x x - x. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokousaika Torstai 07.02.2013 klo 19.00 19.52 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Valtuutettu Paikalla.kxxlo 17:00-19:00 Varajäsen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 5/2019 Aika klo 18.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Keskiviikkona Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 5/2019 ASIA LIITE 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7 27.3.2017 180 + Kokousaika 27.3.2017 klo 17.00 19.17+ Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 6/2015 Aika Ti klo 19.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Tiistaina Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 6/2015 ASIA LIITE 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Tiistai 12.6.2018 klo 19.00-20.55 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen Teuvo Ollila Päivi Viinala Jarmo Hyvärinen Mikko Junno Seija

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ ESITYSLISTA

KOKOUSKUTSU/ ESITYSLISTA KIVIJÄRVEN KESKUSVAALILAUTAKUNNAN KOKOUS Nro 2 Maanantaina 22.9.2008 klo 19.00 Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU/ ESITYSLISTA KIVIJÄRVEN KUNTA Keskusvaalilautakunta KOKOUSKUTSU Maanantaina 22.9.2008

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 28. 6.2010 kello 17.00 19.12 Kunnan mökki Pyhäniemessä Törmä Tapani Keskinen Irja Aho Pirjo

Lisätiedot

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.12.2014 klo 12.00 15.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 3 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 3 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 3 / 2017 Aika Maanantai 20.02.2017 klo 18.30-19.35 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 20.02.2017 klo 18.30-19.35 Kokoushuone 1 (khall) Nro 3 / 2017

Lisätiedot

Keskiviikko klo Siikalatvan kunta, Piippolan toimisto. Yhtymäkokouksen koollekutsuminen. Luottamushenkilöiden toimikauden jatkuminen

Keskiviikko klo Siikalatvan kunta, Piippolan toimisto. Yhtymäkokouksen koollekutsuminen. Luottamushenkilöiden toimikauden jatkuminen Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 9 /2016 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 30.11.2016 klo 14.00 Siikalatvan kunta, Piippolan toimisto Käsiteltävät asiat liite 74 1 75 2 76 3 77 4 78 79 80 81 82 83 Kuntayhtymän

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 7 / 2015 Aika Maanantai 15.6.2015 klo 18.30-21.37 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 7 / 2015 Aika Maanantai 15.6.2015 klo 18.30-21.37 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 7 / 2015 Aika Maanantai klo 18.30-21.37 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 15.06.2015 klo 18.30 21.37 Kokoushuone 1 (khall) Nro 7 / 2015 ASIA LIITE

Lisätiedot

Esityslista. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 6 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

Esityslista. Kunnanhallitus KIVIJÄRVEN KUNTA. Kokousnumero 6 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Esityslista Kokousnumero 6 / 2018 Aika Maanantai 14.05.2018 klo 18.30 - Paikka Kokoushuone 1 (khall) Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 14.05.2018

Lisätiedot

4 Vaalijalan hallituksen ja johdon seminaaripäivä

4 Vaalijalan hallituksen ja johdon seminaaripäivä VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Kokouskutsu TARKASTUSLAUTAKUNTA 24.1.2019 Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen kuntoutusyksikkö Sataman toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu KOKOUSAIKA: 31.1.2019 kello

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 Kokousaika 7.12.2015 klo 17.00 21.15 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet:

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11/19.11.2013 Kokousaika Tiistai 19.11.2013 klo 19.00 21.46 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 13 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 13 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 13 / 2018 Aika Maanantai 0 klo 18.30-21.55 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 0 klo 18.30-21.55 Kokoushuone 1 (khall) Nro 13 / 2018 ASIA LIITE 128

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Viitasaaren kaupunki ESITYSLISTA Nro Sivu Tarkastuslautakunta Kokouspäivämäärä 6/

Viitasaaren kaupunki ESITYSLISTA Nro Sivu Tarkastuslautakunta Kokouspäivämäärä 6/ 1 Asialista Kokouksen avaus... 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 4 Pöytäkirjan tarkastaminen... 5 Esteellisyydet... 6 Katsaus Viitasaaren kaupungin talouteen vuoden 2017 osalta... 7 Tilintarkastussuunnitelma

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta Yksityistietoimitus. Kokousnumero 4/2008 Aika Ti 08.04.2008 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta Yksityistietoimitus. Kokousnumero 4/2008 Aika Ti 08.04.2008 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 4/2008 Aika Ti klo 18.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 4/2008 ASIA LIITE 38 KOKOUKSEN AVAUS 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 23 15.12.2017 691 Kokousaika 15.12.2017 klo 15.00 18.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot