Osallistujat: Mika Forsberg (pj.), Ulla Sepponen, Katja Raita, Pirkko Valtanen, Eija Tiihonen, Sanna Hämäläinen, Kirsi Kuusinen-James (siht.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Osallistujat: Mika Forsberg (pj.), Ulla Sepponen, Katja Raita, Pirkko Valtanen, Eija Tiihonen, Sanna Hämäläinen, Kirsi Kuusinen-James (siht."

Transkriptio

1 muistio Sosiaalipalvelut -kärkihankkeen kokous Aika: klo Paikka: Wanha Herra, Kiveliö-kabinetti Osallistujat: Mika Forsberg (pj.), Ulla Sepponen, Katja Raita, Pirkko Valtanen, Eija Tiihonen, Sanna Hämäläinen, Kirsi Kuusinen-James (siht.) Asiat 1. Kokouksen avaus Esitys: Avataan kokous ja todetaan läsnäolijat 2. Edellisen kokouksen muistio Edellinen kokous pidettiin Muistio on lähetetty työryhmän jäsenille sähköpostilla. Esitys: Hyväksytään edellisen kokouksen muistio 3. Maakunnallisen sote:n valmistelutilanne PHSOTEY:n jäsenkuntien edustajat kokoontuivat Hollolassa ja Yhteenvetona oli, että hyvinvointikuntayhtymän perussopimusesitystä on valmius käsitellä kunnissa uudelleen. Hollolan kunnalle annettiin valtuudet lähettää kuntaneuvottelun esitykset kuntiin käsiteltäväksi ja ottaa vastaan kuntien päätökset. Hollolan kunta on esittänyt PHSOTEY:n jäsenkunnille - perussopimusluonnoksen hyväksymistä alkaen sekä - perusterveydenhuollon, sosiaalitoimen ja ympäristöterveydenhuollon palvelujen järjestämisoikeuden siirtämistä kuntalain 8 :n mukaisesti perustettavalle hyvinvointikuntayhtymälle lukien Kunnanvaltuustojen päätökset on pyydetty toimittamaan Hollolan kuntaan viimeistään Maakunnallista sote-valmistelua on tehty keväällä sote-tilaajien johdolla. Tarkoituksena on, että tilaajat muodostavat valmistelun ohjausryhmän. Tilaajaryhmää on täydennetty PHSOTEY:n johtaja Timo Lounalla. Tilaajaryhmän puheenjohtajana toimii Mikko Komulainen. Valmistelun yhteistyöryhmää (tilaajista ja tuottajista muodostuva ryhmä) ei jatkovalmistelussa enää olisi. Muutosjohtajana (projektijohtaja) on aloittanut Jouko Isolauri. Projektitoimisto tulee rakentumaan Päijät-Hämeen liittoon. Syksyllä 2016 käynnistyy määräaikaisen muutosjohtajan rekrytointi. NHG:n on tarkoitus jatkaa asiantuntijana valmistelussa.

2 Valmistelua tehdään viidessä kärkihankkeessa (Päihde- ja mielenterveyspalvelut (Miepä), terveyspalvelut, sosiaalipalvelut, vanhuspalvelut, erikoissairaanhoito). Lisäksi on henkilöstö-, talous- ja tukipalvelut-työryhmät. Valmistelua on tarkoitus jatkaa, riippumatta hyvinvointikuntayhtymää koskevista päätöksistä. Kärkihankkeiden puheenjohtajien on tarkoitus kokoontua säännöllisesti muutosjohtajan johdolla. Kärkihanketyöryhmät ja puheenjohtajat - Päihde- ja mielenterveyspalvelut (Miepä): Kimmo Kuosmanen - Vanhuspalvelut: Anu Olkkonen-Nikula - Sosiaalipalvelut: Mika Forsberg - Terveyspalvelut: Maria Virkki - Erikoissairaanhoito: Jouko Isolauri Henkilöstö, talous- ja tukipalvelutyöryhmien puheenjohtajat ovat - Talousryhmä pj. Päivi Rahkonen, - Henkilöstö pj. Osmo Pieski, - Tukipalvelut pj. Kari Ratala Valmistelun Kick off-tilaisuus pidettiin Esitys: Merkitään tiedoksi maakunnallisen soten valmistelutilanne. Käytiin keskustelua valmistelutilanteesta. Valmistelussa on jäänyt hieman epäselväksi se, mitä olisi siirtymässä vuonna Henkilöstölle olisi hyvä kertoa valmistelusta mahdollisimman pian ja avata vaihtoehtoja siitä, mitä tapahtuu ja millä aikataululla, jos hyvinvointikuntayhtymä syntyy tai ei synny. Jollei hyvinvointikuntayhtymä kesäkuun päätösten pohjalta synny, niin maakunnan valmistelussa edetään kärkihankkeiden kautta, ja valmistaudutaan vuoteen Sosiaalipalvelut-kärkihanketyöryhmän kokoonpano ja organisointi Sosiaalipalvelut-kärkihankkeeseen ovat kuuluneet sote-toimijoiden nimeämät edustajat ja heidän varahenkilönsä. Kärkihankkeen alatyöryhmät ovat työikäisten palvelut (koollekutsujana Leila Kankainen), lasten ja lapsiperheiden palvelut (koollekutsujana Eija Kallio) sekä vammaispalvelut (koollekutsujana Katja Raita). Sosiaalialan osaamiskeskus Versosta mukana ovat olleet Juha Luomala ja Kirsi Kuusinen-James, joka on toiminut työryhmän sihteerinä. Henkilöstöjärjestöjen edustaja oli mukana työryhmässä 12/2015 saakka. Esitys: Todetaan sosiaalipalvelut-kärkihankkeen kokoonpano ja organisointi. Nimetään sosiaalipalvelut-kärkihankkeelle varapuheenjohtaja.. Varapuheenjohtajaksi valittiin Ulla Sepponen. 5. Sosiaalipalvelujen valmistelutilanne ja työsuunnitelma Tavoitteiden tarkentamisen ohella jatkotyöskentelyssä on keskityttävä palveluverkon nykytilan kuvaamisen ja analysoinnin lisäksi keskeisten asiakasryhmien tunnistamiseen sekä tuotettavien palvelujen määrittämiseen. Kaikkia työryhmiä koskevat tavoitteet 2016:

3 1. Maakunnallisen palvelutuotantomallin periaatteiden määrittely: asiakassegmentit, prosessit ja hoitoketjut 2. Toiminnallisten ja taloudellisten reunaehtojen määrittely palvelukohtaisesti 3. Organisointimallin ja mittaamisen periaatteiden määrittely Sosiaalipalveluissa on valittu painopisteiksi asiakasohjaus, arjen tuen palvelut ja vammaispalvelut. Asiakasohjaus muodostaa toiminnan perustan kaikissa kärkihankeryhmissä ja asiakasohjausmallin kehittäminen edellyttää vuoropuhelua kärkihanketyöryhmien välillä. Asiakasohjauksen lisäksi on mietittävä yleisen ohjauksen ja neuvonnan toteuttaminen jatkossa. Päivystyspalvelut: Sosiaalipäivystyksen sijoittuminen jatkossa. Sote-uudistukseen liittyvä päivystysuudistus on tulossa lausunnolle. Sosiaalipäivystys on siirtymässä näiden päivystysten yhteyteen (yhteinen hallinnointi). Asiasta olisi tärkeää käydä vuoropuhelua maakunnassa sosiaalihuollon ja terveydenhuollon välillä. Sosiaalipäivystyksen osalta on olemassa ohjausryhmä, jossa sotetoimijoiden lisäksi on mukana poliisin edustaja. Työikäisten palvelut-alatyöryhmä on kokoontunut ja kokouksen pohjalta kirjattiin seuraavia kehittämiskohteita: kotipalvelun ja sosiaalisen kuntoutuksen/kotiin vietävien palvelujen määritteleminen työllisyydenhoito/aikuissosiaalityö toimeentulotuen yhteinen ohjeistus: vuoden 2016 loppuun mennessä välitystilien hoito (Lahdessa Virho ohjelma) maahanmuuttoasiat/integroitu/erillinen/asiantuntijuus asiakasohjaus rajapinta nuorisopalveluihin palveluverkko rakenteellinen sosiaalityö: tiedon tuotanto: asiakkaiden osallistaminen sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen ammattirakenteen selkiinnyttäminen seudullisesti (Terveydenhuollon sosiaalityön rooli jatkossa?). Sosiaalipalvelut-työryhmän näkemys tarvitaan asiassa (liitteenä Leila Kankaisen kirje) Lasten ja lapsiperheiden palvelut -alatyöryhmä on kokoontunut kevään aikana. Kokouksissa on käynnistetty keskustelu Lape-hankkeen valmistelusta ja sisällöistä maakunnassa. Kärkihankkeet ovat nimenneet edustajat hankevalmistelukokoukseen, joka pidetään 8.6. klo Lahdessa. Terveyspalveluihin on muodostumassa lapsiperhepalvelut -alatyöryhmä ja yhteistyö mietittävä työryhmien välillä. Vammaispalvelut-alatyöryhmä eivät ole kokoontuneet maakunnallisen sote-valmistelun osalta, mutta tarkastelun painopiste tulisi olla tuotantoon liittyvissä kysymyksissä. Esitys: Sovitaan toimintamallista nykytilan kuvaamiseksi (mitä tietoja kerättävä ja mistä tietoja löytyy). Käydään keskustelua yleisen ohjauksen ja neuvonnan sekä asiakasohjauksen periaatteista ja toimintamallista, sosiaalipäivystyksen järjestelyistä uusissa rakenteissa sekä palvelutuotannon kehittämiskohteista ja yhteistyöstä kärkihankeryhmien kesken. Keskustelu: Nykytilan kuvaus olisi mielestämme tarkoituksenmukaista tehdä yhdenmukaisesti eri kärkihankkeiden osalta. Nykytilan kuvauksessa voisi hyödyntää valtakunnallisia tilastoja sekä paikallisia asiakas- ja resurssitietoja. Lisäksi voisi koota tietoa siitä, mikä vaikuttaa sosiaalipalveluiden tuleviin

4 tarpeisiin eli mitä lakimuutoksia on tehty tai on valmisteilla ja mitä muuta ympäristössä tapahtuu. Yhdenmukaisen tiedonkeruun vuoksi tiedonkeruu olisi hyvä keskittää yhdelle taholle kuten esim. NHG:lle. Tilastopaketissa tulisi olla myös vertailunäkökulma valtakunnallisiin lukuihin. Tilaajien kokous on huomenna ja Mika ottaa asian siellä esiin. Yleinen ohjaus ja asiakasohjaus Asiakasohjaus suhteessa Miepään, vanhuspalveluihin ja terveyspalveihin on syytä selkeyttää, koska se on valittu kärjeksi kaikissa ryhmissä. Miepässä on puhuttu paljon yleisestä ohjauksesta ja neuvonnasta ja ns. Tuutti mallia on suunniteltu päihde- ja mielenterveyspalveluasiakkaiden osalta. Ohjauksen järjestämiseen liittyvä kysymys on, miten pitkälle ohjauksessa mennään. Esimerkiksi Sihti toiminnassa asiakkaan asia otetaan haltuun saman tien ns. mini-intervention avulla. Aavan Palvelupolussa asiakkaan asiaan otetaan sellainen ote, että kokee tulevansa autetuksi heti. Akuutissa ja Terveysneuvossa on puhelinneuvontaa, josta osa ohjautuu varsinaiseen palvelutarpeen selvittämiseen. Lahdessa on lapsiperheille ja työikäisille omat numerot sekä päivystysnumerot. Terveyssosiaalityö ja sosiaalipäivystys Terveyssosiaalityön osalta ollaan tekemässä myös valtakunnallisia päätöksiä. Terveydenhuollon sektorilla tulee olemaan jatkosakin sosiaalityötä. Terveydenhuollon sisällä oleva sosiaalityö mahdollistaa vaikuttamisen asioihin jo asioiden suunnitteluvaiheessa. Jos tämä osaaminen puuttuu, se voi aiheuttaa kustannusten nousua. Pohdittava kysymys on, missä suhteessa terveydenhuollossa on sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia. Psykiatrian puolella on tulossa työn organisointiin muutosta Miepän työn pohjalta. Keskustelua on käyty siitä, että terveydenhuollon sosiaalityö olisi sosiaalityön yhden johdon alla. Tällä hetkellä terveydenhuollon sosiaalityöntekijöillä ei ole oikeutta tehdä päätöksiä. Järkevää kuitenkin on, ettei tehdä päällekkäistä työtä. Kuraattoritoiminnan osalta on sama tilanne osassa kuntia, joissa toiminta on esim. sivistystoimessa ja muun ammatillisen johdon alla. Erikoissairaanhoidossa on terveyssosiaalityön resursseja, muttei juurikaan perusterveydenhuollossa. Kokonaisuus tulisi ottaa tarkasteluun. Päivystyksen järjestämisestä on tulossa lausuntopyyntö kuntiin. Päivystysasetusluonnoksen näkökulmasta sosiaalityön päivystystä tulee olla saatavilla terveydenhuollon päivystysyksiköissä eli mm. Akuutissa. Miten sairaalassa tehtävä sosiaalityö asemoituu tähän? Sosiaalihuollon näkemystä siitä, miten sosiaalipäivystys tulisi organisoida, luodaan tämän ryhmän kautta. Erilaisia tapoja järjestää sosiaalipäivystys on mahdollista luoda alueen tarpeiden pohjalta. Palvelutuotannon kehittäminen Palvelutuotanto on laitettava siihen kuntoon, että voidaan vastata tuleviin haasteisiin. Palveluiden kehittämisen taustalla on palveluluokitus ja THL:stä Maarit Rötsä voisi tulla kanssamme keskustelemaan siitä. Perustason sekä avohuollon palvelujen, kuten arjen tuen palveluiden, osalta kehittämistarvetta on paljon. Asiakasohjauksen kehittäminen on kaikkien kärkihankkeiden tavoitteena. Sähköisen asioinnin kehittäminen on sosiaalipalveluissa vielä lapsenkengissä. Asiakasvastaanotto turvataan eri alueilla ja sinne tuodaan tarvittavaa asiantuntemusta eli keskitetyistä asiantuntijayksiköstä tai yksiköistä kuljetaan koko maakuntaan. Olisi koottava yhteen sovittavia asioita ja erilaisia palveluiden organisointitapoja. Mitä sosiaalityön ydinosaamista tässä maakunnassa on ja miten jaetaan osaamista niille, joiden toiminnassa sitä tarvitaan? Tätä uudistustyötä on tehty Oivassa ja Aavassa jo vuodesta 2007 alkaen. Matalan kynnyksen asiointipisteitä voisi jatkossa olla Lahdessa, Orimattilassa, Heinolassa, mahdollisesti Salpakankaalla ja tai Asikkala/Padasjoki suunnalla. Asikkalassa voisi mahdollisesti olla ohjausta ja neuvontaa työikäisten palveluista, mutta siellä ei ole riittävää väestöpohjaa esim. lastensuojelulle. Ikäihmisten osalta toi-

5 meentulotuki on ollut aikuissosiaalityössä, mutta se on Lahdessa siirtymässä asiakasohjaukseen, jossa arvioidaan koko palvelutarve. Vammaispalveluiden toimijajoukko pieni ja resurssit olisi tarkoituksenmukaista organisoida lasten, työikäisten, iäkkäiden palveluiden yhteyteen. Toimeentulotuessa kuten myös vammaispalveluissa tulisi olla poikkileikkaavaa tarkastelua, että eri-ikäisten palveluissa säilyy yhteneväinen linja myöntää palveluja sekä tukia. Yhteistyö muiden kärkihankkeiden kanssa Puheenjohtajat kokoontuvat jatkossa keskenään ja puhuimme, että myös ryhmien välinen työpaja voisi olla tarkoituksenmukaista järjestää esimerkiksi asiakasohjaukseen liittyen. Päätös: Asiakasohjaukseen pyritään luomaan yhteinen malli työryhmien yhteistyön kautta, ohjaus ja neuvonta mietitään osana tätä kokonaisuutta Muodostetaan sosiaalipäivystystä koskevaan lausuntoluonnokseen yhteinen näkemys seuraavassa kokouksessa. Selvitetään, mikä on sosiaalityön päivystystarve Akuutti 24;ssa. Terveyssosiaalityön sekä koulukuraattorien asema ja organisointi selkiytetään. Sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen tehtävärakennetta tarkastellaan 6. Kansakoulu-hankkeen eteneminen ja pilottisuunnitelman hyväksyminen Esitys: Merkitään tiedoksi hankkeen eteneminen ja hyväksytään pilotin työsuunnitelma 7 Kokousaikataulut Kevätkauden viimeinen kokous on Syksyn kokouksia ei ole sovittu. Kokouksia tulisi olla noin 1krt/kk. Esitys: Sovitaan syksyn 2016 kokousaikatauluista Päätös: Sovimme syksyn tapaamiset seuraavalla kerralla. 8 Muut asiat SiunSote:n edustajien vierailu Lahdessa Lapsiperhepalveluiden palveluiden muutosohjelma järjestää alueellisia tilaisuuksia mm. Helingissä 2.5 ja Tampereella 9.5. Tilaisuuksia voi seurata myös etäyhteydellä Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK päivät ovat käynnissä Lahdessa. LAPE työkokous 8.6 klo Lahden sosiaali- ja terveysvirasto. Esitys: Merkitään tiedoksi

Päijät-Hämeen Sote yhteistyö Sosiaalipalvelut-työryhmä

Päijät-Hämeen Sote yhteistyö Sosiaalipalvelut-työryhmä Päijät-Hämeen Sote yhteistyö Sosiaalipalvelut-työryhmä muistio 14.9.2016, korjattu 17.10.16 Aika: Keskiviikko 7.9.2016 klo 12.00 16.05 Paikka: Hollolan kunnanvirasto, kokoushuone Tiirismaa 4krs Osallistujat

Lisätiedot

Päijät-Hämeen SOTE yhteistyö / Sosiaalipalvelut -kärkihanketyöryhmä

Päijät-Hämeen SOTE yhteistyö / Sosiaalipalvelut -kärkihanketyöryhmä muistio 30.6.16 Päijät-Hämeen SOTE yhteistyö / Sosiaalipalvelut -kärkihanketyöryhmä Aika: Perjantai 17.6.2016 klo 8.30 11.30 Paikka: Wanha Herra, Möysä -kabinetti Osallistujat Mika Forsberg (pj.), Ulla

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunnallinen Lapsi- ja perhepalveluiden (LAPE) ohjausryhmä

Päijät-Hämeen maakunnallinen Lapsi- ja perhepalveluiden (LAPE) ohjausryhmä Muistio 20.4.2018 Päijät-Hämeen maakunnallinen Lapsi- ja perhepalveluiden (LAPE) ohjausryhmä Aika 20.4.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Tietoportti, Saimaankatu 11, 15140 Lahti Jukka Ihalainen, Lahden Ensi-

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Hyvinvointikuntayhtymän valmistelu. Työvaliokunta 1/2016. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Kaupungintalo, Lahti

PÖYTÄKIRJA. Hyvinvointikuntayhtymän valmistelu. Työvaliokunta 1/2016. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Kaupungintalo, Lahti PÖYTÄKIRJA Hyvinvointikuntayhtymän valmistelu Työvaliokunta 1/2016 Aika: Keskiviikko 17.8.2016 klo 13.40 15.00 Paikka: Kaupungintalo, Lahti Kutsutut: Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, Lahti, puheenjohtaja

Lisätiedot

Polkuja tulevaisuuden työelämään

Polkuja tulevaisuuden työelämään Polkuja tulevaisuuden työelämään Tempo-hankkeen seminaari 20.9.2017 Leila Kankainen, tulosaluejohtaja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä 14.3.2016 Tekijän nimi/yksikkö Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sosiaalija

Lisätiedot

Keski-Suomi Yhteistyöalueen valmistelussa. - työpaperi yhteistyöalueen valmisteluun.

Keski-Suomi Yhteistyöalueen valmistelussa. - työpaperi yhteistyöalueen valmisteluun. Keski-Suomi Yhteistyöalueen valmistelussa - työpaperi yhteistyöalueen valmisteluun http://www.ks2019.fi/ Yhteistyöalue Yhteistyöalueeseen kuuluvien maakuntien välinen yhteistyösopimus, (16 ) Yhteistyösopimuksen

Lisätiedot

muistio Päijät-Hämeen Sote yhteistyö; Sosiaalipalvelut -työryhmä

muistio Päijät-Hämeen Sote yhteistyö; Sosiaalipalvelut -työryhmä muistio 29.3.2016 Päijät-Hämeen Sote yhteistyö; Sosiaalipalvelut -työryhmä Aika: Perjantai 18.3. klo 8.30 11.20 Paikka: Wanha Herra, Möysä-kabinetti Läsnäolijat Mika Forsberg (pj, Oiva) Ulla Sepponen (Lahti),

Lisätiedot

Hyvinvointiyhtymän linkittyminen maakuntauudistukseen

Hyvinvointiyhtymän linkittyminen maakuntauudistukseen Hyvinvointiyhtymän linkittyminen maakuntauudistukseen Muutosjohtaja Jouko Isolauri Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä FellmanniCampus 7.12.2016 Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä Päätetty perustaa

Lisätiedot

Pirkanmaan LAPE Pippuri Erityis- ja vaativimman tason palvelut. Miettinen & Miettunen

Pirkanmaan LAPE Pippuri Erityis- ja vaativimman tason palvelut. Miettinen & Miettunen Pirkanmaan LAPE Pippuri Erityis- ja vaativimman tason palvelut 1 5.2.2018 13.06.2017 asialistalla 1. Lyhyesti LAPE -kuulumisista kansallisella tasolla sekä Pirkanmaalla 2. Edellisen kokouksen tehtävän

Lisätiedot

Ajankohtaista Lahden kaupungista

Ajankohtaista Lahden kaupungista Ajankohtaista Lahden kaupungista Vanhusneuvostojen seminaari 23.5.2016 Mikko Komulainen Taustaa Hyvinvointikuntayhtymän tarkoituksena on koota maakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen yhdeksi

Lisätiedot

Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi

Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon valmistelu Itä-Uudenmaan valmistelutyö tehdään osana koko Uudenmaan sote-alueen ja valtakunnallisen

Lisätiedot

Palvelurakennetyöryhmä Perhe- ja sosiaalipalvelut Kick off. Tanja Penninkangas peruspalvelujohtaja Järvi-Pohjanmaan perusturva

Palvelurakennetyöryhmä Perhe- ja sosiaalipalvelut Kick off. Tanja Penninkangas peruspalvelujohtaja Järvi-Pohjanmaan perusturva Palvelurakennetyöryhmä Perhe- ja sosiaalipalvelut 17.1.2017 Kick off Tanja Penninkangas peruspalvelujohtaja Järvi-Pohjanmaan perusturva Perhe- ja sosiaalipalvelut NEUVONTA ja OHJAUS, sosiaaliasiamiestoiminta

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 AIKA 08.10.2018 klo 08:30-10:30 PAIKKA Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, 00530 Hki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Päivystyspalvelujen ja sairaalaverkon uudistus

Päivystyspalvelujen ja sairaalaverkon uudistus 1 Päivystyspalvelujen ja sairaalaverkon uudistus Sairaaloiden työnjakoa, sosiaalipäivystystä ja yhteispäivystyspalveluja uudistetaan osana sote-uudistusta. Ihmisille tarjotaan jatkossakin palveluita monin

Lisätiedot

Kansa-koulu-hanke Päijät-Häme Lapsiperheiden palvelut pilotin loppuraport

Kansa-koulu-hanke Päijät-Häme Lapsiperheiden palvelut pilotin loppuraport Kansa-koulu-hanke Päijät-Häme Lapsiperheiden palvelut pilotin loppuraport 17.2.2016 30.4.2017 Laatija/-t: Kirsi Kuusinen-James Kehittämispäällikkö/projektipäällikkö Sanna Hämäläinen Erityisasiantuntija

Lisätiedot

Sosiaali ja terveysministeriön kärkihankkeet ja muutosagentit

Sosiaali ja terveysministeriön kärkihankkeet ja muutosagentit Sosiaali ja terveysministeriön kärkihankkeet ja muutosagentit Lapin maakunnan tilanne Sosiaalijohdon työkokous 18.11.2016 Asta Niskala Pohjois Suomen sosiaalialan osaamiskeskus STM ja hallituksen kärkihankkeet

Lisätiedot

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa Työpaja 1 17.4.2018 13.4.2018 Etelä-Pohjanmaa/Penninkangas/Saukko 1 ETELÄ-POHJANMAA 13.4.2018 Esityksen

Lisätiedot

PoSoTe Tuotantotyöryhmä. Loppuraportti

PoSoTe Tuotantotyöryhmä. Loppuraportti PoSoTe Tuotantotyöryhmä Loppuraportti Loppuraportti 1 (6) Sisällys 1 Johdanto 2 1.1 Työryhmän tehtävä 4 1.2 Työryhmä 5 2 Ehdotukset ja tulokset 6 3 Huomiot jatkovalmistelusta 6 Loppuraportti 2 (6) Johdanto

Lisätiedot

Vammaispalvelut maakuntarakenteessa

Vammaispalvelut maakuntarakenteessa Vammaispalvelut maakuntarakenteessa Pirkko Valtanen Tulosaluejohtaja, vammaispalvelut PHHYKY 2017 12 kunnan omistama kuntayhtymä 212 550 asukasta 7 500 työntekijää 703 M liikevaihtoa 5 toimialaa 2 liikelaitosta

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 212 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Johtava ylilääkäri Arto

Lisätiedot

Yhteistyö terveydenhuollon päivystyksen kanssa

Yhteistyö terveydenhuollon päivystyksen kanssa Yhteistyö terveydenhuollon päivystyksen kanssa Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Valtion virastotalo, Turku 26.4.2017 Lääkintöneuvos, STM 1 9.5.2017 Päivystyksen ja erikoissairaanhoidon

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 404 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Päätöshistoria Sosiaali-

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö maakunnan liikelaitoksessa ja sote-keskuksessa

Aikuissosiaalityö maakunnan liikelaitoksessa ja sote-keskuksessa Aikuissosiaalityö maakunnan liikelaitoksessa ja sote-keskuksessa Haussa Yhteinen Maakunnallinen Yhteistoimintamalli HYMY -seminaari 18.5.2018 Tanja Penninkangas Vastuuvalmistelija, sote-tuotanto NHG:n

Lisätiedot

Sote uudistaa sosiaalipäivystystoiminnan

Sote uudistaa sosiaalipäivystystoiminnan Sote uudistaa sosiaalipäivystystoiminnan 1 Satu Karppanen Sosiaalipäivystys Sosiaalihuoltolaissa (1301/2014) säädetään välttämättömän huolenpidon ja toimeentulon turvaamisesta (12 ) ja sosiaalipäivystyksestä

Lisätiedot

SOTE IHMISEN KOKOISEKSI KESKI-UUDENMAAN ALUEELLISEN SOTE-MALLIN SUUNNITTELUN HANKE JÄRVENPÄÄ, HYVINKÄÄ, MÄNTSÄLÄ, NURMIJÄRVI, PORNAINEN JA TUUSULA

SOTE IHMISEN KOKOISEKSI KESKI-UUDENMAAN ALUEELLISEN SOTE-MALLIN SUUNNITTELUN HANKE JÄRVENPÄÄ, HYVINKÄÄ, MÄNTSÄLÄ, NURMIJÄRVI, PORNAINEN JA TUUSULA SOTE IHMISEN KOKOISEKSI KESKI-UUDENMAAN ALUEELLISEN SOTE-MALLIN SUUNNITTELUN HANKE JÄRVENPÄÄ, HYVINKÄÄ, MÄNTSÄLÄ, NURMIJÄRVI, PORNAINEN JA TUUSULA FAKTAT Keski-Uudenmaan sote valmistelee sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa

Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Erityisasiantuntija Virva Juurikkala Helsinki 1 Sosiaalipäivystys Sosiaalipäivystyksestä sekä välttämättömän huolenpidon ja toimeentulon

Lisätiedot

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus 24.3.2017 1 Ikäneuvon neuvonnan ja asiakasohjauksen rautalankamalli Asiakas tai omainen visualisoituna Maakunnallinen neuvontanumero neuvonnalle, ohjaukselle ja alustavalle

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä 10.9.2018 kello 14.00 16.00 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Ismo Rautiainen x Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen

Lisätiedot

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p SOTE-palvelut, tilannekatsaus 11.10.2018 Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p. 040 685 4035 Johanna.patanen@popmaakunta.fi www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET

KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET Maakuntahallitus 21.9.2017 Mikael Palola Uudistuksen kansalliset tavoitteet Hyvinvointi- ja terveyserot pienentyvät Palvelujen yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Päijät-Hämeen hyvintointikuntayhtymä. Hyvinvointikuntayhtymän valmistelu. Työvaliokunta 4/2016

Päijät-Hämeen hyvintointikuntayhtymä. Hyvinvointikuntayhtymän valmistelu. Työvaliokunta 4/2016 1 (5) Päijät-Hämeen hyvintointikuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Hyvinvointikuntayhtymän valmistelu Työvaliokunta 4/2016 Aika: Keskiviikko 12.10.2016 klo 13.45 15.35 Paikka: Kaupungintalo, Lahti Läsnä: Työvaliokunta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Perhe- ja sosiaalipalvelut

Perhe- ja sosiaalipalvelut Esiselvitys Perhe- ja sosiaalipalvelut Perhe- ja sosiaalipalveluiden johtoryhmän jäsenet ovat perhe- ja sosiaalipalveluiden asiantuntijoita, jotka edustavat Etelä-Pohjanmaan eri alueita, järjestöjä ja

Lisätiedot

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Sote tiedolla johtamisen - työryhmä Asialista 10.1.2019 klo 14 16 Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Osallistujat Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen liitto/phhyky - Anu

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Organisaatio PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ

Organisaatio PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ Organisaatio 13.2.2017 Organisoinnin lähtökohtia Asiakaslähtöisyys Täydellinen integraatio Toiminnallinen synergia Toiminnan ja talouden johtamisen vastuuhierarkia Maakunnallinen organisaatio Liikevaihto

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun alaryhmätyöskentely - yhteenveto

Lapin sote-valmistelun alaryhmätyöskentely - yhteenveto Lapin sote-valmistelun alaryhmätyöskentely - yhteenveto Sote-uudistuksen eteneminen Lapin maakunnassa Koko Lapin Sote 2-6/2016 7/2016 6/2017 Soteuudistuksen esivalmisteluvaihe Väliaikaishallinnon valmistelutoimie

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄME: SIVISTYSTOIMEN JA SOTE- PALVELUIDEN YHTEISTYÖ

PÄIJÄT-HÄME: SIVISTYSTOIMEN JA SOTE- PALVELUIDEN YHTEISTYÖ PÄIJÄT-HÄME: SIVISTYSTOIMEN JA SOTE- PALVELUIDEN YHTEISTYÖ TÄMÄN VUOKSI SISOTE 1. Palapeli nimeltä Lapsen elämä: - Lapsi päivähoidossa klo 7-17, missä ja miten klo 17-07? Ja lomat, viikonloput? - Lapsi

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus Työvaliokunnan puheenjohtaja, kunnanjohtaja Päivi Rahkonen avasi kokouksen.

1 Kokouksen avaus Työvaliokunnan puheenjohtaja, kunnanjohtaja Päivi Rahkonen avasi kokouksen. MUISTIO Hyvinvointikuntayhtymä Työvaliokunta 2018/5 27.9.2018 Aika Keskiviikko 26.9.2018 kello 14 16.20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen sali, Lahti Osallistujat Työvaliokunta Kunnanjohtaja Päivi

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa I&O kärkihanke

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa I&O kärkihanke Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa I&O kärkihanke Päijät-Hämeen Omaishoitajat ja Läheiset ry Anu Olkkonen-Nikula Muutosagentti, Ikääntyneiden palvelujen kehitysjohtaja

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä Puheenvuoro kuntapäättäjien seminaarissa Jouni Mutanen Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä Toiminta alkoi 1.1.2007. Kolmen toimialan organisaatio, jossa on

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Sosiaali- ja terveydenhuolto - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Sosiaali- ja terveydenhuolto - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 11.10.2016 kello 14:00-15:40 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Palvelusetelikokeilujen makusote-yhteydet

Palvelusetelikokeilujen makusote-yhteydet PALVELUSETELIKOKEILUT Palvelusetelikokeilujen makusote-yhteydet Taustamateriaali 6.2.2019 hankehenkilöstön työkokoukseen TAMPERE Valinnanvapauskokeilut tuottivat keskeistä tietoa valtakunnallisen soteuudistuksen

Lisätiedot

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen).

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen). Väliaikainen valmistelutoimielin 89 19.12.2017 Väliaikainen valmistelutoimielin 5 09.01.2018 Sote-valmistelun organisoituminen LLVate 19.12.2017 89 Väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 24.10.2017

Lisätiedot

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä 22.10.2018 kello 14 16 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo Osallistujat Ismo Rautiainen X Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija, puheenjohtaja Päijät-Hämeen liitto/phhyky

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Aika 19.4.2016 kello 18:00-19:53 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa

Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Erityisasiantuntija Virva Juurikkala Lapin sosiaali- ja terveysturvan Syyspäivät 8.9.2017 1 Sosiaalipäivystys Sosiaalipäivystyksestä sekä

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS Orimattilan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

PALVELUSOPIMUS Orimattilan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä PALVELUSOPIMUS 2016 Orimattilan kaupunki Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Hyväksytty Orimattilan perusturvalautakunnassa / 201 Hyväksytty Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kohti asiakaslähtöisempiä palveluja

Kohti asiakaslähtöisempiä palveluja Kohti asiakaslähtöisempiä palveluja Sosiaalipäivystys osana päivystysuudistusta 26.5.2016 Valmiusseminaari erityisasiantuntija Virva Juurikkala, STM Päivystysuudistus lausunnolla Valmisteilla oleva uudistuksen

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS Heinolan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

PALVELUSOPIMUS Heinolan kaupunki. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä PALVELUSOPIMUS 2016 Hyväksytty Heinolan sosiaali- ja terveyslautakunnassa / 201 ja ympäristö- ja rakennuslautakunnassa / 201 Hyväksytty n hallituksessa / 201, PUITESOPIMUS 2016 SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Jarmo Paukku,

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alue asiat Sosiaalipalvelut työryhmä Loppuraportti luonnos

Yhteistoiminta-alue asiat Sosiaalipalvelut työryhmä Loppuraportti luonnos Yhteistoiminta-alue asiat Sosiaalipalvelut työryhmä Loppuraportti luonnos 5.5.2017 Anni Vanhala 1 www.pirkanmaa2019.fi Tiedot koottu alla olevilta tahoilta/ henkilöiltä Kanta-Häme: Riikka Haahtela, johtava

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 10.09.2018 klo 08:30-11:45 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, 00530 Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Oulu

Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Oulu Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa 14.9.2017 Oulu Mahdollisuudet ja haasteet alueella Mirja Kangas, palvelualuepäällikkö Rovaniemen kaupunki Lapin maakunta Laajan päivystyksen

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö. Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö. Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008 sosiaali- ja terveyspiirin valmistelutyö Vammaistyö osana piirin valmistelutyötä 10.9.2008 Organisoitumisen lähtökohdat Organisaation on vastattava n perussopimuksen ja perustamissuunnitelman tavoitteita

Lisätiedot

Asiakasohjauksen tiekartta PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ

Asiakasohjauksen tiekartta PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ Asiakasohjauksen tiekartta 2019-2020 Satunnaisesti palveluja tarvitsevien tuki Riskiryhmien tunnistaminen ja tuki Paljon palveluja tarvitsevien tuki PALVELUMALLIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA -Strategia 2022

Lisätiedot

Uuden Päijät-Hämeen palvelulupauksen valmistelu. Kirsi Korttila Erityisasiantuntija Päijät-Hämeen liitto

Uuden Päijät-Hämeen palvelulupauksen valmistelu. Kirsi Korttila Erityisasiantuntija Päijät-Hämeen liitto Uuden Päijät-Hämeen palvelulupauksen valmistelu Kirsi Korttila Erityisasiantuntija Päijät-Hämeen liitto Maakunnan palvelulupaus Maakunnan asukkaille osoitettu tahdonilmaisu siitä, miten maakunta toteuttaa

Lisätiedot

Valinnanvapaus. Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä

Valinnanvapaus. Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä Valinnanvapaus Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä 9.11.2017 Lausunnot pyydetään toimittamaan sosiaali-ja terveysministeriöön 15.12.2017 klo 16.15 mennessä. Harri Jokiranta Päivi Sillanaukee: Vanhoilla

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille 19.12.2017 Vastuuvalmistelijoiden tehtäviä Vastuuvalmistelijoiden tehtävänä on valmistella maakunta- ja sote-uudistus Päijät-Hämeessä

Lisätiedot

KAINUUN PERHEKESKUKSET

KAINUUN PERHEKESKUKSET KAINUUN PERHEKESKUKSET 8.3.2018 Helena Saari Perhekeskusvastaava Kainuun sote pähkinänkuoressa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä tuottaa seitsemälle kunnalle kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Yhtymäjohtaja Juha Heino

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Yhtymäjohtaja Juha Heino Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Yhtymäjohtaja Juha Heino 2.5.2018 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Aloitti toimintansa 1.1.2014 (Edeltävästi 1.1.2001

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA

Päijät-Hämeen LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA Päijät-Hämeen LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA LAPE-päivät 9.10.2018 TAMPERE Hanna Ruokamo Sosiaalialan osaamiskeskus Verso PHHYKY TAUST Kuntien yhteinen toimintaa koskeva suunnitelma lasten ja

Lisätiedot

Terveydenhuollon järjestämissuunnitelman valmistelutilanne. Lapin shp:n valtuustoseminaari Tapio Kekki

Terveydenhuollon järjestämissuunnitelman valmistelutilanne. Lapin shp:n valtuustoseminaari Tapio Kekki Terveydenhuollon järjestämissuunnitelman valmistelutilanne Lapin shp:n valtuustoseminaari 27.11.2012 Tapio Kekki 1 Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Samaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kuuluvien

Lisätiedot

Asiakasohjauksen työpajan ryhmätöiden yhteenveto

Asiakasohjauksen työpajan ryhmätöiden yhteenveto Asiakasohjauksen työpajan ryhmätöiden yhteenveto Keskitetyn asiakas- ja palveluohjauksen (KAAPO) työpaja järjestettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella 13.10.2017. Tutustu I&Okärkihankkeen vuoden

Lisätiedot

Maakunnallinen aikuissosiaalityön ryhmä Marja Laurila Sote-/maku- johtoryhmä, aikuissosiaalityön vastuuvalmistelija

Maakunnallinen aikuissosiaalityön ryhmä Marja Laurila Sote-/maku- johtoryhmä, aikuissosiaalityön vastuuvalmistelija Maakunnallinen aikuissosiaalityön ryhmä 22.11.2017 Marja Laurila Sote-/maku- johtoryhmä, aikuissosiaalityön vastuuvalmistelija Maakunnallisen valmistelun organisointi VALMISTELUPROJEKTIT Järjestettävien

Lisätiedot

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden palvelukuvausten laadinta

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden palvelukuvausten laadinta Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden palvelukuvausten laadinta UUDENMAAN LANUPE- RYHMÄ 10.1.2018 TYÖRUKKASEN 3.1.2018 TUOTOKSET/NUMMIKOSKI, CANTELL-FORSBLOM, HEISKALA, IIVONEN, REPOKARI, RANTA, HOLMSTRÖM,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PAKETTI KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI Ohjausryhmä 1/2011 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 12.00 13.30 Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko Sote ja maakuntauudistus Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko 12.5.2017 1 Uusi soterakenne 1.1.2019 2 Lähde:www.alueuudistus.fi Maakuntien tehtävät ja uusi soterakenne 1.1.2019 Valtakunnallinen lupa

Lisätiedot

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8.

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8. 1 Kokoustiedot Kokousaika Ke klo 9.05 11.25 Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8 Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Järjestäytyminen... 4

Lisätiedot

SOSIAALIPÄIVYSTYS OSANA UUDISTUVAA SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLTOA. Ohjaus ja täytäntöönpano

SOSIAALIPÄIVYSTYS OSANA UUDISTUVAA SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLTOA. Ohjaus ja täytäntöönpano SOSIAALIPÄIVYSTYS OSANA UUDISTUVAA SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLTOA Ohjaus ja täytäntöönpano Ylitarkastaja Elina Uusitalo, Valvira Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen oikeutta

Lisätiedot

Päivystysuudistus perustason näkökulmasta - terveydenhuolto

Päivystysuudistus perustason näkökulmasta - terveydenhuolto Päivystysuudistus perustason näkökulmasta - terveydenhuolto Sosiaali- ja terveysjohtajien neuvottelupäivät Kuntatalo Toinen linja 14 Helsinki 14.2.2017 Lääkintöneuvos Timo Keistinen 14.2.2017 1 Kansanterveystyö

Lisätiedot

Ostopalvelut, laadunhallinta ja valvonta -alatyöryhmän raportti Sote Uusimaa Vammaisten palvelut

Ostopalvelut, laadunhallinta ja valvonta -alatyöryhmän raportti Sote Uusimaa Vammaisten palvelut Ostopalvelut, laadunhallinta ja valvonta -alatyöryhmän raportti Sote Uusimaa Vammaisten palvelut 28.12.2017 Sisältö 1. Toimeksianto 2. Ostopalvelut, laadunhallinta ja valvonta -alatyöryhmä 3. Työskentelyn

Lisätiedot

POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15

POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15 POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15 10.9.15 LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN PALVELUT Aika 10.9.2015 klo 13-15 Paikka Läsnä Psykiatrian klinikka, kirjasto Pekka Kauppinen, pj, Jyta Pirjo Matikainen,

Lisätiedot

Yksityisten sosiaalipalvelujen valvonta/ sosiaalihuolto perhe- ja sosiaalipalveluissa. Työvaliokunta Mika Forsberg

Yksityisten sosiaalipalvelujen valvonta/ sosiaalihuolto perhe- ja sosiaalipalveluissa. Työvaliokunta Mika Forsberg Yksityisten sosiaalipalvelujen valvonta/ sosiaalihuolto perhe- ja sosiaalipalveluissa Työvaliokunta 13.2.2019 Mika Forsberg Perhe-ja sosiaalipalvelut Toimialajohtaja Mika Forsberg Johdon assistentti Tuija

Lisätiedot

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistusvalinnanvapaus,

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistusvalinnanvapaus, Uudenmaan sote- ja maakuntauudistusvalinnanvapaus, HB #Uusimaa2019 Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja Uudenmaan maakunta #Uusimaa2019 Etunimi Sukunimi Tarve muutokselle - Ikääntyminen Mahdollisuus muutokseen

Lisätiedot

Maakunnallinen ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus Ikä- ja muistiystävällinen Pirkanmaa -seminaari Mari Patronen ja Essi Mäki-Hallila

Maakunnallinen ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus Ikä- ja muistiystävällinen Pirkanmaa -seminaari Mari Patronen ja Essi Mäki-Hallila Maakunnallinen ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus Ikä- ja muistiystävällinen Pirkanmaa -seminaari 7.9.2017 Mari Patronen ja Essi Mäki-Hallila Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten

Lisätiedot

LAPE-muutosohjelman yhteys VIP-verkostoon

LAPE-muutosohjelman yhteys VIP-verkostoon LAPE-muutosohjelman yhteys on VIP Vaativan erityisen tuen ohjaus-ja palveluverkostojen alueellinen kick off 29.5.2018 Valteri Tervaväylä, Lohipadon yksikkö Jaana Jokinen Erityisasiantuntija LAPE- Toimiva

Lisätiedot

Vammaispalvelut Päijät-Hämeessä

Vammaispalvelut Päijät-Hämeessä Vammaispalvelut Päijät-Hämeessä Vammaisasioiden maakunnallinen seminaari 3.11.2017 Hollola Pirkko Valtanen Organisaatio Phhyky toimintakulut n. 767 M Valtuusto Hallitus Toimitusjohtaja Eetu Salunen Esikunta

Lisätiedot

HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN AIKUISTEN MT- JA PÄIHDEPALVELUIDEN PALVELUKARTTASUUNNITELMA

HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN AIKUISTEN MT- JA PÄIHDEPALVELUIDEN PALVELUKARTTASUUNNITELMA HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN AIKUISTEN MT- JA PÄIHDEPALVELUIDEN PALVELUKARTTASUUNNITELMA 3.10.2016 Esityksen sisältö Uudet palvelut, toiminnot ja resurssitarpeet vihreällä Päivystyksen yhteydessä olevat 24/7

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

TEHDÄÄNKÖ YHDESSÄ? Riihimäki , Scandic Riihimäki

TEHDÄÄNKÖ YHDESSÄ? Riihimäki , Scandic Riihimäki TEHDÄÄNKÖ YHDESSÄ? Riihimäki 12.2.2019, Scandic Riihimäki SOTE, Lape, OT, Vip Mitä ihmettä??? Projektipäällikkö Satu Raatikainen, muutosagentti Jari Pekuri, Hämeen liitto & kehittämispäällikkö Seija Junno,

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 5/2018 1 Aika 15.03.2018 klo 14:04-15:50 Paikka Maakuntasali 1, Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Sotemaku johtoryhmä VTM Anneli Saarinen, I&O muutosagentti, Etelä-Pohjanmaa

Sotemaku johtoryhmä VTM Anneli Saarinen, I&O muutosagentti, Etelä-Pohjanmaa Sotemaku johtoryhmä 24..2017 VTM Anneli Saarinen, I&O muutosagentti, Etelä-Pohjanmaa www.ep2019.fi http://stm.fi/hankkeet/koti-ja-omaishoito 75-v täyttäneiden osuus v. 2015 ja v. 2030 Yhteiskunnan on mukauduttava

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa

Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Sosiaalipäivystys osana uudistuvaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa Turku 26.4.2017 1 26.4.2017 Kirsi Kaikko Satu Karppanen Sosiaalipäivystys Sosiaalihuoltolaissa (1301/2014) säädetään välttämättömän huolenpidon

Lisätiedot

Kasvatus- ja perheneuvonnan palvelukuvaus. Kasvatus- ja perheneuvonnan päivät Sirkku Rahikkala Virve Hongisto

Kasvatus- ja perheneuvonnan palvelukuvaus. Kasvatus- ja perheneuvonnan päivät Sirkku Rahikkala Virve Hongisto Kasvatus- ja perheneuvonnan palvelukuvaus Kasvatus- ja perheneuvonnan päivät 30.-31.10.2018 Sirkku Rahikkala Virve Hongisto Julkaisun pysyvä osoite on http://urn.fi/urn:isbn:978-952-343-126-3 Työn lähtökohta

Lisätiedot

SOTE VALMISTELU TOUKOKUU Potilaan oikeusturvakeinot ja niihin vastaaminen

SOTE VALMISTELU TOUKOKUU Potilaan oikeusturvakeinot ja niihin vastaaminen SOTE VALMISTELU TOUKOKUU 2017 Potilaan oikeusturvakeinot ja niihin vastaaminen 12.5.2017 Kymenlaakson Sote-uudistuksen esivalmisteluvaiheen organisointi SOTE projektijohtaja Annikki Niiranen SOTE projektiryhmä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA Pohjanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi Työpaja 1 17.4.2018 13.4.2018 Tilanne Pohjanmaa / Pia Vähäkangas ja Riku Niemistö 1 ÖSTERBOTTEN /

Lisätiedot

Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste

Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste Sosiaalityö Lähtötilanne Omaishoidon tuki T3 Veteraanipalvelut PTH Sairaala Klinikat Kotihoidon alue 1 SKY Kotihoidon alue 3 SAS Kotihoidon alue 4 Vammaispalvelut

Lisätiedot

Terveyden ja sairaanhoito

Terveyden ja sairaanhoito Esiselvitys Terveyden ja sairaanhoito Päivystys Vastaanotto- ja poliklinikkapalvelut Vuodeosastot Lääketieteelliset tukipalvelut Suun terveydenhuolto Operatiivinen toiminta Työterveyshuolto Terveyden ja

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus laajenee alkaen

Asiakkaan valinnanvapaus laajenee alkaen Asiakkaan valinnanvapaus laajenee 1.1.2019 alkaen Uudet maakunnat alkavat vastata sosiaali ja terveyspalvelujen järjestämisestä alueensa asukkaille 1.1.2019. Asiakas voi valita palvelun julkisen, yksityisen

Lisätiedot

Valvovan viranomaisen odotukset sosiaalipäivystystoiminnalle

Valvovan viranomaisen odotukset sosiaalipäivystystoiminnalle Valvovan viranomaisen odotukset sosiaalipäivystystoiminnalle Maija Pelkonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja 1.9.2011 1 Puheenvuoron runko Aluehallintoviraston tehtävät Sosiaalipäivystyksen valtakunnalliset

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä. Muistio kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä. Muistio kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 3.8.2018 kello 8.30 10.30 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Pohjanmaan palveluohjaus kuntoon agenttityön tulokset Pohjanmaan maakunta I&O muutosagentti Pia Vähäkangas

Pohjanmaan palveluohjaus kuntoon agenttityön tulokset Pohjanmaan maakunta I&O muutosagentti Pia Vähäkangas Pohjanmaan palveluohjaus kuntoon agenttityön tulokset 23.10.2018 Pohjanmaan maakunta I&O muutosagentti Pia Vähäkangas 1.11.2016-31.12.2018 POHJANMAAN PALVELUOHJAUS KUNTOON - perustiedot Hanke kuuluu kansalliseen

Lisätiedot

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä 14.9.2018 kello 12 14 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija, puheenjohtaja Päijät-Hämeen liitto/phhyky

Lisätiedot