RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 7/2013 Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 7/2013 Kunnanhallitus 30.4.2013"

Transkriptio

1 KOKOUSKUTSU NRO 7/2013 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite Rautavaara-Savotta: Jokisuunniemen alueen kehittäminen/fish Trans Finland Oy Nilsiän ja Rautavaaran välinen vuokrasopimus eläinlääkäritilojen käyttämisestä/jatkotoimenpiteet Rautavaara-Savotta: Tulorakenteen maksut ja taksat vuonna Laitosapulainen Eija Turusen tehtävänimikkeen/työsuhteen muuttaminen ohjaajaksi Kotihoidon optimointi, verkostovalmennus, Oppiva yritys-hanke Yhteispalvelun aloittaminen Kansaneläkelaitoksen Pohjois-Savon vakuutuspiirin ja Rautavaaran kunnan yhteistyönä/yhteistyöneuvottelun järjestäminen klo alkaen KT 87 Kevyen liikenteen järjestelyt välillä Urheilutie Pappilanmäki, Rautavaara Rautavaara-Savotta: USO2-verkostohankkeen teemaseminaari nro 2/ klo Kuntatalo, Helsinki Kirjeiden ja päätösten tiedoksi saattaminen Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ja muut esille tulevat asiat Rautavaara-Savotta: USO2-verkostohanke/Kuntastrategiatyöpaja tiistaina klo 9.00 alkaen kunnantalo, valtuustosali/ohjelma PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄPITO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä ke klo PUHEENJOHTAJA MERK: MATTI AHONEN ILMOITUSMENETTELY Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Ilmoitustaulunhoitaja Päivi Hartikainen

2 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivu 308 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Matti Ahonen Mikko Korhonen Kirsi Kokkonen Jorma Korhonen Mika Mustonen Rauha Partanen Marita Riekkinen MUUT SAAPUVILLA OLLEET Matti Matikainen, kv:n pj. Veijo Oinonen, kv:n 1. vpj. Rauni Pursiainen, kv:n 2. vpj. Unto Murto, kunnanjohtaja, pöytäkirjanpitäjä, esittelijä Jorma Berg, kunnaninsinööri, 161 ja 167 klo LAILLISUUS JA PÄÄ- TÖSVALTAISUUS Kunnanhallituksen kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin yksimielisesti Mika Mustonen ja Rauha Partanen sekä varalle Marita Riekkinen ja Mikko Korhonen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Matti Ahonen Unto Murto puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TAR KASTUS Mika Mustonen Rauha Partanen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ klo Ilmoitustaulunhoitaja Päivi Hartikainen

3 Kunnanhallitus RAUTAVAARA-SAVOTTA: JOKISUUNNIEMEN ALUEEN KEHITTÄMINEN/FISH TRANS FINLAND OY Khall 161 Kunnanjohtaja antaa Jokisuunniemen kaavoituksen nykytilanteesta seuraavan selvityksen: Kunnan kaavoituskatsaus vuonna 2013 (käsitelty kunnanvaltuuston kokouksessa nro 3/ ja kaavoituskatsaus on kunnan kotisivuilla ): Jokisuunniemen osayleiskaava: Jokisuunniemen alue sijaitsee Rautavaaran kunnan taajaman länsipuolella, rajautuen lännessä Keyritty-järveen ja pohjoisessa ja idässä Keyritinjokeen. Alue on laajuudeltaan n. 70 ha. Kaava vahvistettu Jokisuunniemen osayleiskaavan muutos: Alustavan aikataulun mukaan ensimmäinen kaava etenee seuraavasti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja aloitusneuvottelu tulossa Luonnos saadaan nähtäville keväällä Yleis-kaavaehdotus saadaan nähtäville syksyllä Valtuuston hyväksyttäväksi kaava saadaan vuodenvaihteessa Jokisuunniemen asemakaava, vahvistettu : Sijaitsee Rautavaaran kunnan taajaman lounaispuolella. Alue rajautuu lännessä ja etelässä Keyrittyjärveen, pohjoisessa Keyritynjokeen ja idässä Saarelantiehen. Alue on laajuudeltaan n. 30 ha. Alueella sijaitsee suojeltu asuinrakennus, muutoin alue on rakentamatonta maa- ja metsätalousaluetta. Kaavan tarkoituksena on osoittaa Jokisuunniemeen erillispientalotontteja yleiskaavan aluevarauksen mukaisesti. Asemakaavaa on tarkoitus jatkaa etelään. Keyrittyjoki on Naturassa. Kallan Melojat ry teki Keyrittyjoen melontareittisuunnitelman, joka julkistettiin Rautavaara-Päivillä Fish Trans Finland Oy/kotipaikka Helsinki suunnittelee alueelle leirintäaluetta matkailukäyttöön. Yrittäjillä (pääjohtaja Pavel Ryazanov, kehitysjohtaja Vladimir Trashchevskiy, rahoitusjohtaja Dmitrii Bondar) on alustavia suunnitelmia alueen maankäytöstä. Mökki rakentamista on kaavailtu 3 ha alueelle. LV-alueelle ja sen läheisyyteen tulisi hotelliravintola, leirintäalue, 10 isoa lomamökkiä ja oheispalveluita. Lomakylän rakentaminen vaati kaavamuutoksen ja siitä kunnan edustajat ovat neuvotelleet Pohjois-Savon ely-keskuksen kanssa Hanke vaikuttaa poikkeavan yleiskaavasta. Elyn mukaan kaavamuutokselle ei ole estettä, vaikka Keyritynjoki on Natura-aluetta. Jos hanke on toteuttamiskelpoinen kunnan kannattaa laatia yleiskaavan muutos ja asemakaava samanaikaisesti. Lopullista kantaa ELY ei voi tässä yhteydessä vielä antaa. Jokisuunniemen kaavoituksen jatkokäsittelyä varten kunnan tulee valita, miten edetään.

4 Kunnanhallitus Fish Trans Finland Oy asiamiehenä toimii Heikki Koskelo ja hänet on kutsuttu kokoukseen selvittämään asiaa. Koskelo on elinkeinolautakunnan puheenjohtaja vv Lisäksi kunnaninsinööri Jorma Berg on kutsuttu kokoukseen. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Esityslistan liite: - Fish Trans Finland Oy:n suunnitelma , liite numerotta Kunnanhallitus päättää toivottaa Heikki Koskelon ja Jorma Bergin tervetulleeksi selvittämään tarkemmin Fish Trans Finland Oy:n suunnitelmia. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti ja merkittiin asia tietoon saatetuksi. Merkitään pöytäkirjaan, että: - Fish Trans Finland Oy:n asiamies Heikki Koskelo ei ollut paikalla selvittämässä tarkemmin suunnitelmia - kunnaninsinööri Jorma Berg oli kokouksessa klo selvittämässä asiaa.

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Kunnanhallitus NILSIÄN JA RAUTAVAARAN VÄLINEN VUOKRASOPIMUS ELÄINLÄÄKÄRITILOJEN KÄYTTÄMISESTÄ/JATKOTOIMENPITEET Khall 78 Juankosken ja Nilsiän kaupunkien sekä Kaavin, Lapinlahden, Maanin gan, Rautavaaran, Tuusniemen ja Siilinjärven kuntien kesken on ollut sopimus ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta. Rautavaaran kunnanvaltuusto hyväksyi sopimuksen vuonna Sopimuksen 6 :ssä on sovittu kiinteistöjen ja toimitilojen jaosta seuraavaa: "Eläinlääkärin vastaanottotilan ja siihen liittyvien sivutoimipisteiden ylläpidon maksavat yhteisvastuullisesti ne kunnat, joita tilat palvelevat. Toimipisteverkosto arvioidaan vuonna Sopimuksen 15 :ssä on sovittu erimielisyyksien ratkaisemisesta: Tästä sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopimuskuntien välisin neuvotteluin. Mikäli neuvottelut eivät johda yhteisymmärrykseen, erimielisyydet ratkaistaan hallintoriita-asiana Kuopion hallinto-oikeudessa. Nilsiän kaupunginhallitus on kokouksessa :ssä 393 käsitellyt eläinlääkäritilojen vuokrasopimusta. Nilsiän kaupungintaloon ovat maaliskuussa 2012 valmistuneet uudet eläinlääkärin vastaanottotilat ja niihin liittyvät toimisto-, asuin ja autotallitilat. Tilojen kokonaispinta-ala on 322 m 2, josta autotallin osuus on 87 m 2. Rakennuskustannukset olivat yhteensä euroa. Uusissa tiloissa on vastaanottotilat kolmelle eläinlääkärille. Tiloissa on sähkön ja veden erillismittaus. Rautavaaran kunnalle esitetyssä laskussa on käyttökorvauksen laskentaperusteena käytetty Nilsiän kaupungintalon ns. perusvuokratasoa, johon lisätään eläinlääkäritilojen rakennuskustannuksille laskettava 5 %:n pääomakustannus. Perusvuokrataso ko. tiloissa euroa ja muutoksen pääomakustannus euroa, yhteensä kuukausikustannus on euroa, josta Rautavaaran osuudeksi esitetään kolmannes. Jaon perusteena on eläinlääkäreiden määrä. Kolmesta eläinlääkäristä Nilsiän osuus on kaksi. Rautavaaran kunnalle esitetään maksettavaksi päivätyllä laskulla: ,35. Lisätietoja edellä mainituista antavat: - kj Unto Murto, puh ja sp: - talous- ja kehittämisjohtaja Janne Tervo, puh ja sp:

6 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Nilsiän kaupunki on liittynyt Kuopion kaupunkiin alkaen. Esityslistan liitteet numerotta: - Nilsiän kaupunginhallituksen päätös ja vuokrasopimus sekä päivätty lasku: ,35. - sopimus ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta v Kunnanhallitus päättää ilmoittaa Nilsiä-neuvottelukunnalle: 1. kunta katsoo, että päivätty lasku on nulliteetti. Nilsiän virastotalossa sijaitsevista eläinlääkäritoiminnan vastaanottotiloista ja autotallista ei ole neuvoteltu vuonna 2012 Rautavaaran kunnan kanssa niin kuin sopimus ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta vuodelta 2010 edellytti. 2. Nilsiän kaupungilla ja Rautavaaran kunnalla oli tuolloin vielä voimassa yhteistyön puitesopimus alkaen. Tässä yhteistyön puitesopimuksessa osapuolet ilmaisivat halua luottamukselliseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. 3. Rautavaaran kunta ei hyväksy Nilsiän ja Rautavaaran eläinlääkintätiloja koskevan vuokrasopimuksen kustannusten jaon suhteeksi esitet-, tyä: Rautavaaran osuus vuotuisista kiinteistökustannuksista on yksi kolmasosa. Laskutus alkaa lukien ja laskutus loppuu heti, jos Rautavaaralle tulee eläinlääkäri omaan vastaanottopisteeseen. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Khall 115 Eläinlääkärin toimitilojen vuokrasta pidettiin neuvottelu pe klo :30-11:00 Nilsiän kaupungintalolla. Osallistujat: Rautavaara: Kuopio/Nilsiä: - Eero Kukkonen - Mikko Lehto - Veijo Oinonen - Riitta Kokkonen - Janne Tervo Neuvottelun tulos: - sovittiin, että vuosi 2012 maksetaan laskun mukaisesti 9.945,00 + alv. 24%, yhteensä ,35. Tämä raha tulee perusturvalautakunnan pyytää valtuustolta lisämäärärahana vuodelle 2013 ja samalla euron määräraha vuodelle Vuosi 2013 ja tulevat vuodet neuvotellaan uudelta pohjalta Kuopion kaupungin tilapalveluiden kanssa. Rautavaaran esitys neuvottelussa oli, että Rautavaaran kunta osallistuisi 1/6 osalla (arvio toteutuneesta käytöstä) Nilsiän toimitilojen kustannuksiin.

7 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Kuopion neuvottelijoilla ei ilmeisesti ollut määriteltyjä valtuutuksia neuvotella, mutta aikoivat viedä viestiä eteenpäin Kuopion tilapalveluille. Esityslistan liitteet numerotta: - Nilsiän kaupunginhallituksen päätös ja vuokrasopimus sekä päivätty lasku: ,35. - sopimus ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta v Kunnanhallitus päättää ilmoittaa Nilsiä-neuvottelukunnalle seuraavaa: 1. kunta maksaa päivätyn laskun yhteensä ,35 (ml alv 23% 2.287,35 ) vaikka Nilsiän virastotalossa sijaitsevista eläinlääkäritoiminnan vastaanottotiloista ja autotallista ei neuvoteltu vuonna 2012 Rautavaaran kunnan kanssa niinkuin sopimus ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta vuodelta 2010 edellytti. Nilsiän kaupungilla ja Rautavaaran kunnalla oli tuolloin vielä voimassa yhteistyön puitesopimus alkaen. Tässä yhteistyön puitesopimuksessa osapuolet ilmaisivat halua luottamukselliseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Kuntajakolain mukaisissa neuvotteluissa olisi tullut käydä läpi voimassaolevat sopimukset ja sitoumukset Rautavaaran kunnan kanssa. 2. antaa perusturvalautakunnan tehtäväksi tarvittavan lisämäärärahan anomisen kunnanvaltuustolta. 3. vuoden 2013 ja tulevien vuosien eläinlääkintätilojen kustannuksista neuvotellaan Kuopion kaupungin tilapalvelukeskuksen kanssa. Rautavaaran kunta ei hyväksy Nilsiän ja Rautavaaran eläinlääkintätiloja koskevan vuokrasopimuksen kustannusten jaon suhteeksi esitet-, tyä, jossa Rautavaaran kunnan osuus vuotuisista eläinlääkintätilojen kiinteistökustannuksista on 1/3. Rautavaaran kunnan esitys: kunta osallistuu Nilsiän toimitilojen kustannuksiin 1/6 osalta. Kustannusjakoperusteena toteutunut käyttö. 4. yhteistoimintasopimuksen 6 :n mukaan ympäristöterveyspalveluiden toimipisteverkosto on arvioitava vuonna 2013 ja eläinlääkärivastaanottojen tilakustannusten uudelleenjako on uudelleenarvioitava tässä yhteydessä. Rautavaaran kunta esittää, että ympäristöterveyspalveluissa eläinlääkärivastaanottojen kustannukset siirretään ympäristöterveyspalveluille ja niiden jakamista edelleen sopimuskuntiin osana tuotehintoja. Tavoitteena tulee olla se, että ympäristöterveyslautakunnalla on käytössä tuotepohjainen talousarvio vuodelle Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Merkitään, että varajäsen Aki Karmitsa poistui kokouksesta klo

8 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Perusturvaltk 28 Perusturvajohtajan päätösehdotus: 1. Perusturvalautakunta merkitsee tiedoksi kunnanhallituksen tekemän päätöksen eläinlääkärin tilojen vuokran ,35 (ml alv 23% 2.287,35 ) maksamisesta vuodelta Perusturvalautakunta päättää hakea kunnanvaltuustolta lisämäärärahaa vuodelle 2013 kunnanhallituksen päätöksen kohdan 2. mukaisesti yhteensä ,35, kustannuspaikka 292. Perusteluna on se, että talousarviota laadittaessa vuodelle 2012 vuokrakustannus ei ole ollut perusturvalautakunnan tiedossa eikä asiasta ole saatu tietoa aiemmin vuoden 2012 aikana kuin vasta laskun saavuttua Päätösehdotus merkittiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti. Khall 162 Esityslistan liitteet numerotta: Nilsiän kaupunginhallituksen päätös ja vuokrasopimus sekä päivätty lasku: ,35. - sopimus ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta v Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että valtuusto: 1. myöntää ,35 :n lisämäärärahan vuoden 2013 talousarvioon kustannuspaikalle Eläinlääkintähuolto ( Tulosalue II/perusturvatoimi ja perusturvalautakunta). 2. merkitä tietoon saatetuksi vuoden 2013 ja tulevien vuosien eläinlääkintätilojen kustannuksista: neuvotellaan Kuopion kaupungin tilapalvelukeskuksen kanssa. Rautavaaran kunta ei hyväksy Nilsiän ja Rautavaaran eläinlääkintätiloja koskevan vuokrasopimuksen kustannusten jaonsuhteeksi esitettyä, jossa Rautavaaran kunnan osuus vuotuisista eläinlääkintätilojen kiinteistökustannuksista on 1/3. Rautavaaran kunnan esitys: kunta osallistuu Nilsiän toimitilojen kustannuksiin 1/6 osalta. Kustannusjakoperusteena tulee olla toteutunut käyttö. 3. yhteistoimintasopimuksen 6 :n mukaan ympäristöterveyspalveluiden toimipisteverkosto on arvioitava vuonna 2013 ja eläinlääkärivastaanottojen tilakustannusten uudelleenjako on uudelleenarvioitava tässä yhteydessä. Rautavaaran kunta esittää, että ympäristöterveyspalveluissa eläinlääkärivastaanottojen kustannukset siirretään ympäristöterveyspalveluille ja niiden jakamista edelleen sopimuskuntiin osana tuotehintoja. Tavoitteena tulee olla se, että ympäristöterveyslautakunnalla on käytössä tuotepohjainen talousarvio vuodelle saattaa asian ympäristöterveyslautakunnan esittelijän Hanna Rintalan tietoon toimenpiteitä varten. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

9 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Kunnanhallitus RAUTAVAARA-SAVOTTA: TULORAKENTEEN MAKSUT JA TAKSAT VUONNA 2014 Khall 124 Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessa nro 4/ :ssä 38 Rautavaaran kunnan vuoden 2013 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille Peruspalvelujen tuottamisessa ja järjestämisessä painopiste on kustannustehokkaasti tuotetuissa lähipalveluissa. Nyt tiedossa olevat talousasiat tulevat siinä järjestyksessä asianomaisten toimielinten päätettäväksi, kun ne on tarpeen ja aina valtuustoon saakka. Maan hallitus valmistelee kuntarakennelakia, jolla korvataan nykyiset PARAS-lait, valtionosuusuudistus on tulossa ja uutta kuntalakia valmistellaan. Kunnan vuoden 2013 talousarviossa yhtenä painopisteenä on kuntatalous: tulo- ja menorahoituksen vakaana pitäminen. Yhtenä keinona: maksujen, taksojen ja vuokrien: asuntojen-, maa-, peltojen- ja yritystoiminnan kaikkien vuokrien tarkistaminen. Kaikki kunnan muut maksut ja taksat tarkistetaan vastaamaan kustannuskehitystä vuoden 2013 aikana. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kunnanhallitus päättää, että: 1. kunnan lautakunnat tarkistavat maksut ja taksat vastamaan yleistä kustannuskehitystä mennessä. 2. mikäli voimassa oleva lainsäädäntö tai sopimukset rajoittavat korotuksen em. kustannuskehitystä pienemmäksi, kunnan taksoja ja maksuja korotetaan lainsäädännön ja sopimusten puitteissa alkaen. Toteuttamisvastuu: - kunnanhallitus, jory ja hakut (kaikki hallintokunnat). Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Perusturvaltk 29 Perusturvalautakunta päätti / 91 sosiaalihuollon palvelujen maksut vuodelle 2013 todeten lisäksi, että perittäviä maksuja tarkastetaan tarvittaessa, mikäli myöhemmin ilmenee seikkoja, mitkä eivät ole olleet tiedossa päätöstä tehtäessä.

10 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää sosiaalihuollon asiakasmaksulain ja asetuksen mukaisten maksujen perimisestä. Sosiaalipalvelut ovat joko maksuttomia tai asiakasmaksu on kaikille sama tai asiakasmaksu määräytyy tulojen ja perhesuhteiden mukaan. Sosiaalihuollon palveluille on laadittu tuotekuvaukset ja myöntämiskriteerit. Lainsäädännöllä määrätyt maksut ovat enimmäismaksuja, joita ei voi kunnassa tehtävin päätöksin ylittää. Kunta voi päättää siitä, että asiakkailta peritään säädetyt maksut maksimimääräisinä, alennettuina tai että niitä ei joiltakin osin peritä lainkaan. Kunta ei saa periä palveluista niiden tuotantokustannuksia suurempaa maksua. Kunta voi alentaa tai jättää perimättä sosiaalihuollon maksun ja maksukyvyn mukaan määräytyvän terveydenhuollon maksun, jos periminen vaarantaa asiakkaan tai hänen perheensä toimeentulon tai lakisääteisestä elatusvelvollisuudesta huolehtimisen. Asiakasmaksun pientäminen tai perimättä jättäminen perustuu aina yksilölliseen tilannearvioon. Asiakasmaksujen alentamisen ratkaisuvalta on määritelty kunnan hallintosäännössä palveluista, joiden osalta kunta voi itse määrittää palveluista perittävät maksut, tulee maksujen kuitenkin olla kohtuullisia. Palveluista voidaan lisäksi periä palvelun laadun ja määrän, palvelujen käyttäjän maksukyvyn sekä perheen koon mukaan määräytyvä kohtuullinen kuukausimaksu. Tulorajat määräytyvät valtakunnallisesti eikä kunta voi niihin vaikuttaa. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa asetuksessa säädettyjä asiakasmaksuja tarkistetaan joka toinen vuosi kansaneläkeindeksin muutoksen mukaisesti. Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvalautakunta saattaa kunnanhallitukselle tiedoksi, että perusturvalautakunta on tarkistanut sosiaalihuollon palvelujen maksut vuodelle Samalla perusturvalautakunta toteaa, että kunnanhallitus päätti / 139 arviotoimikunnan esityksen mukaisesti yhtenäistää asumisyksiköiden vuokrausperusteet yksikköhintojen ollessa voimassa toistaiseksi ja tarkistukset tarvittaessa. Perusturvalautakunta katsoo, että asumispalveluyksikköjen vuokrien korottaminen ei ole tarkoituksenmukaista tässä vaiheessa huomioiden sen, että vuokria kohtuullistettiin kunnanhallituksen päätöksellä / 25. Khall 163 Päätösehdotus merkittiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti. Rautavaaran, samoin kuin muidenkin Pohjois-Savon kuntien, suurimpiin haasteisiin kuuluvat ikääntyminen ja sairastavuus, huoltosuhteen

11 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus heikkeneminen, muuttoliike, työvoimansaanti, kunta-alan henkilöstön eläköityminen, koulutus ja osaaminen, rakenteet, talous ja globalisaatio. Kunnanhallitus päättää: 1. merkitä tietoonsa saatetuksi perusturvalautakunnan kokouksessa nro 3/ :ssä 29 tekemän päätöksen. 2. palata asiaan, kun valtiovarainministeriön tilaamat laajat selvitykset Valtion taloudelliselta tutkimuskeskukselta (VATT) ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) eri ikäryhmien kustannuspainoista ja eräistä kriteereistä (mm. sairastavuus) ovat tiedossa. Selvitykset valmistuvat alkusyksystä Selvitysmies Arno Miettinen käyttää näitä aineistoja vuoden 2013 lopussa antamansa lopullisen valtionosuusjärjestelmän ehdotuksen pohjana. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa lausuntokierrokselle alkuvuodesta 2014 ja eduskuntakäsittelyyn keväällä Uuden valtionosuusjärjestelmän olisi tarkoitus tulla voimaan vuoden 2015 alusta. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

12 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus LAITOSAPULAINEN EIJA TURUSEN TEHTÄVÄNIMIKKEEN/TYÖSUHTEEN MUUTTAMINEN OHJAAJAKSI Perusturvaltk 30 Laitosapulainen Eija Turunen on työskennellyt Rautavaaran kunnassa hammashoitajan ja perushoitajan sijaisena eri pituisia jaksoja vuosina Eija Turusella on laitoshuoltajan, hammashoitajan ja lähihoitajan koulutukset. Hän on työskennellyt vuodeosastolla laitosapulaisena alkaen ja perusturvan organisaatiomuutoksen yhteydessä vuonna 2012 siirtynyt asumispalveluyksikkö Poutapilveen. Eija Turusen tehtäväkuva on muuttunut. Hänen tehtäväkuvansa on tarkistettu (liitteenä numerotta) ja kehityskeskustelussa on käyty hänen kehityssuunnitelmansa ja valmiudet siirtyä ohjaajan tehtävään. Hän on suorittanut myös lääkehoitokoulutuksen ja valmis siirtymään jaksotyöhön. Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää kunnanhallitukselle 1. että, laitosapulainen Eija Turusen tehtävänimike/työsuhde muutetaan ohjaajaksi lukien 2. että, tehtäväkohtainen palkka on 2035,70 /kk, missä on huomioitu yleiskorotus alkaen KVTES, hinnoittelukohta 04SOS06A. Palkkaus perustuu työntekijöiden palkkojen harmonisointiin koko hoivaketjussa. Päätösehdotus merkittiin yksimielisesti lautakunnan päätökseksi julkilukemalla. Khall 164 Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessa nro 4/ :ssä Rautavaaran kunnan uuden hallintosäännön. Voimaantulo Hallintosäännön 17 :n mukaan kunnanhallitus päättää virkanimikemuutoksista. Lisätietoja antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kunnanhallitus päättää: 1. muuttaa laitosapulainen Eija Turusen tehtävänimikkeen/työsuhde ohjaajaksi lukien 2. vahvistaa tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2035,70 /kk, missä on huomioitu yleiskorotus alkaen. KVTES, hinnoittelukohta 04SOS06A. Palkkaus perustuu työntekijöiden palkkojen harmonisointiin koko hoivaketjussa. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

13 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus KOTIHOIDON OPTIMOINTI, VERKOSTOVALMENNUS, OPPIVA YRITYS HANKE/ Perusturvaltk 34 Oppiva yritys on Euroopan sosiaalirahaston osarahoittama koulutus- ja kehittämishanke, joka tavoitteena on edistää maakunnan yritysten (yrittäjä, johto ja henkilöstö) kilpailukykyä ja tuottavuutta osaamisen vahvistamisella ja kouluttautumisella. Projektia hallinnoi ja projektista vastaa Ylä-Savon Kehitys Oy (toimitusjohtaja Petri Pietikäinen ja hankkeen projektipäällikkö Jari Parkkonen). Koulutusten hankintayksikkönä toimii Ylä-Savon Kehitys Oy. Optimointipalvelu Procomp Solutions Oy tuottaa optimointipalvelua, missä luodaan kokonaiskuva asiakkaan kotihoidon nykytilanteesta ja esitetään vaihtoehtoisia ja kustannustehokkaampia tapoja toteuttaa palvelu- ja hoitosuunnitelmien mukaiset kotihoidon ja kotisairaanhoidon tehtävät kuntalaisille. Konkreettisena tuloksena saadaan saadaan euromääräiset perustelut kotihoidon investointien, kuten toiminnanohjausjärjestelmän, mobiililaitteiden ja sähkölukkojen taloudelliselle kannattavuudelle. nähdään, kuinka kotihoidon asiakaspalveluajan ja kokonaistyöajan suhdetta sekä nostetaan että tasataan päivän, viikon ja koko työvuorojakson ajalla. Samoin skenaario-optimoinnin avulla tasataan ja nostetaan asiakaspalveluajan ja kokonaistyöajan suhdetta yksittäisten työntekijöiden ja tiimien välillä. saadaan tieto siitä, mikä on sijaisten ja muun väliaikaisen työvoiman palkkaustarve vaihtoehtoisten tuottavuusvaatimusten saavuttamiseksi. Ylä-Savon Kehitys Oy/Matti Ylönen ja Optimointipalvelu Procomp Solutions Oy/Jarno Väisänen ovat esitelleet kotihoidon optimointia (läsnä perusturvalautakunnan puheenjohtaja, perusturvajohtaja, kotihoidon esimies ja kotihoidon työntekijöitä). Kustannukset max Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää: 1. hankkia verkostovalmennus kotihoidon optimoinnin 2. esittää kunnanhallitukselle, että aiheutuvat kustannukset max osoitetaan valtiokonttorilta vanhustenhuollon edistämiseen saaduista varoista. Kotihoidon kehittäminen on vanhustenhuollossa painopiste. Päätösehdotus merkittiin lautakunnan päätökseksi yksimielisesti.

14 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Khall 165 Kunnanhallituksen tehtäväalueina ovat: hallinto, talous, henkilöstöpolitiikka, kunnan maapolitiikka (mm. maan osto ja myynti sekä alueiden käytön suunnittelu) ja asuntopolitiikka. Valtiokonttorilta saatujen vanhusten huollon edistämiseen pääomien : ,78 /TP Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kunnanhallitus päättää: 1. kohdentaa tulosalueelle II/perusturvatoimi valtiokonttorilta saaduista varoista :a Oppiva Yrityshankkeen verkostovalmennuksen Kotihoidon optimointiin. 2. muutos huomioidaan Toimeksiantojen pääomissa/tp Esittelijän perustelut: - kunnanhallitus päättää aina varojen käytöstä valtiokonttorin esittämin ehdoin Tulosalue II valmistelee vanhustenhuollon edistämiseen saatujen varojen kohdennuksen. Valmistelussa keskeinen asiakirja on kunnanvaltuuston kokouksessa :ssä 15 hyväksymä Rautavaaran kunnan Ikääntymispoliittinen strategia ja palvelurakenteen kehittämisohjelma vuoteen perusturvalautakunta päätti kokouksessa nro 1/ päivittää ohjelman tulosalue II eli perusturvatoimen/perusturvalautakunnan toimesta jämäkästi USO2-verkostohankkeessa ja vanhusneuvoston kanssa vuoden 2013 aikana. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

15 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus YHTEISPALVELUN ALOITTAMINEN KANSANELÄKELAITOKSEN POHJOIS-SAVON VAKUUTUSPIIRIN JA RAUTAVAARAN KUNNAN YHTEISTYÖNÄ/YHTEISTYÖNEUVOT- TELUN JÄRJESTÄMINEN klo ALKAEN Khall 162 Kunnan ja Kelan Pohjois-Savon vakuutuspiirin edustajat ovat neuvotel leet yhteispalvelun järjestämisestä vakuutuspiirin ja Rautavaaran kunnan yhteistyönä. Neuvottelu järjestettiin Lisäksi vakuutuspiirin johtaja Tuula Soukkanen selosti Kela:n tilannetta ja yhteispalvelun järjestämistä kunnanhallitukselle Kuntalaisille tarkoitettu erillinen tiedotustilaisuus järjestettiin valtuustosalissa Kansaneläkelaitos on päättänyt, että se sulkee hallinnollisesti Rautavaaralla sijaitsevan Kelan toimiston ja suuntautuu yhteispalveluun Rautavaaran kunnan kanssa. Palvelun järjestämisestä on neuvoteltu yhteispalvelusopimus, joka on esityslistan liitteenä nro 4. Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteen nro 4 mukaisen yhteispalvelusopimuksen Kansaneläkelaitoksen Pohjois-Savon vakuutuspiirin ja Rautavaaran kunnan kesken. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan ja talous- ja kehittämisjohtajan sopimaan yhteispalvelusopimukseen vähäisiä tarkistuksia. Hyväksyttiin yksimielisesti. Khall 125 Yhteispalvelusopimuksen kohdan 8. Ohjaus ja valvonta mukainen palaveri pidettiin torstaina klo alkaen. Paikalla olivat apulaisjohtaja Jukka Kääriäinen ja kunnanjohtaja Unto Murto. KELAn apudiaarikirjausten mukaan käyntejä 4-5 hlöä/päivä ja hlöä/kk. Määrä ei riittävä, jotta KELAn toimisto olisi auki 1-2 päivää/viikko. Pohjois-Savossa on 11 palvelupistettä samoilla sopimusehdoilla. Toimistokäyntejä ei voi varata alkaen. Tämä ns. AAVA-ajanvaraus muuttuu verkkomaailmaan eli asiakkaat voivat itse ilman pankkitunnuksia varata aikaa KELAn toimistoille (rajattu Pohjois- Savossa: Iisalmi, Kuopio ja Varkaus) taikka puhelinpalveluun (joilloin KELAsta soitetaan asiakkaalle, maksut KELAn piikkiin). Tästä tarkemmin sivuilta ajanvaraus kohdalta. Palaverissa sovittiin, että näistä asioista järjestetään kunnan päättäjien kanssa neuvottelu, kun KELAn Pohjois-Savon vakuutuspiirin johtajan Tuula Soukkanen aikataulu on tiedossa.

16 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Apulaisjohtaja Jukka Kääriäinen selvittää asiaa ja neuvottelu järjestetään tämän jälkeen esim. videoneuvottelulla. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Esityslistan liite: -Yhteispalvelusopimus Rautavaaran kunta ja KELA, Pohjois- Savon vakuutuspiiri, liite numerotta Kunnanhallitus päättää: 1. merkitä tietoonsa saatetuksi neuvottelussa käsitellyt asiat. 2. palata asiaan heti, kun ajankohta KELAn Pohjois-Savon vakuutuspiiristä neuvottelulle on kunnan tiedossa. Khall 166 Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Apulaisjohtaja Jukka Kääriäinen ja kunnanjohtaja Unto Murto ovat jatkaneet neuvottelua yhteiseen face-to-face tapaamista varten. KELAn Pohjois-Savon vakuutuspiiri esittää uudeksi ajankohdaksi perjantaita klo alkaen. Esityslistan liite: -Yhteispalvelusopimus Rautavaaran kunta ja KELA, Pohjois- Savon vakuutuspiiri, liite numerotta Kunnanhallitus päättää: 1. toivottaa lämpimästi KELAn Pohjois-Savon vakuutuspiirin edustajat johtaja Tuula Soukkasen ja apulaisjohtaja Jukka Kääriäisen tervetulleeksi perjantaina klo alkaen. Neuvottelu pidetään kunnantalolla, valtuustosalissa. 2. valita kunnan neuvottelijoiksi valtuustoryhmien pj:t Marita Riekkisen, Matti Matikaisen, Veijo Oinosen ja Reijo Kilpeläisen, perusturvalautakunnan pj. Eero Kukkosen ja vpj. Markku Pursiaisen, perusturvajohtajan, talous- ja kehittämisjohtajan, atk-tukihenkilön ja kunnanjohtajan. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

17 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus KT 87 KEVYEN LIIKENTEEN JÄRJESTELYT VÄLILLÄ URHEILUTIE PAPPILANMÄKI, RAUTAVAARA Tekn. ltk 18. Pohjois-Savon elinkeino-. liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on lähettänyt tiesuunnitelman Rautavaaran kuntaan maantielain 27 :n mukaista käsittelyä varten. Tiesuunnitelma on ollut Rautavaaran kunnassa yleisesti nähtävänä kolmenkymmenen (30) päivän ajan Suunnitelman nähtäville asettamisesta sekä muistutusten tekemistavasta ja ajasta on kuulutettu kunnan ilmoitustaululla. Kuulutuksen julkaisemisesta on ilmoitettu myös suunnitelman vaikutusalueella ilmestyvässä Pitäjäläinen lehdessä Tiesuunnitelmaa koskevat muistutukset on osoitettava Pohjois-Savon ELY-keskukselle ja ne on toimitettava Rautavaaran kunnalle ennen nähtävänä oloajan päättymistä. Muistutuksia tuli määräaikaan mennessä kaksi (2) kappaletta. Hankkeen kokonaiskustannukset on arvioitu 0,4 Meuron suuruisiksi (mr-ind. 136,3;2005=100), josta Rautavaaran kunnan osuus on ,00 euroa Pohjois-Savon ELY-keskus on pyytänyt, että Rautavaaran kunta - antaa lausunnon tiesuunnitelmasta ja sitä vastaan mahdollisesti tehdyistä muistutuksista. - lähettää lausuntonsa myös sähköisesti Pohjois-Savon ELYkeskukselle. - ilmoittaa, että osallistuuko kunta v rakentamiskustannuksiin ,00 eurolla (alv 0 %). Laskutuksen yhteydessä POS ELY lisää laskuun alv. 24 %. - liittää lausuntoonsa oikeaksi todistetut otteet tiesuunnitelman käsittämälle alueelle vahvistetusta tai hyväksytyistä oikeusvaikutteisista kaavoista (yleiskaava tai asemakaava). - ilmoittaa onko suunnitelman käsittämälle alueelle vahvistettu tai hyväksytty oikeusvaikutteinen yleiskaava tai asemakaava ja onko kaava yhdenmukainen tiesuunnitelman kanssa. - muuttaako kunta kaavan tiesuunnitelman mukaiseksi.

18 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus ilmoittaa onko kunta valmis luovuttamaan kevyen liikenteen väylän tekemiseen tarvittavan omistamansa maa-alueen korvauksetta tietarkoituksiin. - toteuttaako kunta viemärijohdon siirron samanaikaisesti hankkeen kanssa. Pohjois-Savon ELY-keskus pyytää kuntaa lausuntoa antaessaan kiinnittämään huomiota seuraaviin tiesuunnitelman käsittelyä ja sisältöä koskeviin asioihin: - jos oikeusvaikutteinen kaava poikkeaa tiesuunnitelmasta, ei suunnitelmaa voida hyväksyä ilman maanomistajan suostumusta ja poikkeamapäätöstä - tien suoja-alue ulotetaan 20 metrin etäisyydelle ajoradan keskiviivasta. Kunnaninsinöörin esitys: Tekninen lautakunta keskustelee asiasta ja antaa lausunnon ELYkeskukselle. Tekninen lautakunta keskusteli asiasta, antaa lausuntonsa ja esittää sen edelleen kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi. Liite 1 koskee kevyen liikenteen väylän sijaintia Maria Jakovlewin pk:n omistamalla maalla ja nopeusrajoituksia. Tielinjauksesta tehty huomautus huomioidaan KT 87 kevyen liikenteen väylän suunnitelmassa. Nopeusrajoitusta ei nähdä tarpeelliseksi muuttaa 40 km/h. Liite 2 koskee nopeusrajoitusta, joka on tiesuunnitelmassa 60 km/h. Nopeusrajoituksesta tehty huomautus huomioidaan suunnitelmassa Urheilutieltä Pappilanmäen suuntaan vievällä kaistalla. Nopeusrajoitus kirkonkylältä Pappilanmäen suuntaan 80 km/h. Nopeusrajoitus Pappilanmäeltä kirkonkylän suuntaan 60 km/h. Rautavaaran kunta on varannut vuodelle 2013 määrärahan, ,00 euroa (alv 0 %) rakentamiskustannuksiin. Alueella on oikeusvaikutteinen kirkonkylän osayleiskaava ja asemakaava. Tiesuunnitelma poikkeaa yleiskaavasta siten, että se ylittää kolmessa kohdassa nykyisen tiealueen rajan. Lisäksi yleiskaava-

19 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus alueella ovat rakennussuojelukohteet SR 27 Kalliomäki ja SR 33 Rytkölä. Kevyen liikenteen väylä tulee n. 10 m matkalla asemakaava-alueelle. Kyseistä kevyenliikenteenväylää ei ole merkitty kaavaan, joten vähäinen poikkeama on olemassa. Asemakaava muutetaan tielinjauksen mukaiseksi. Mahdolliset tarkennukset tehdään yleiskaavaan myöhemmässä vaiheessa. Khall 167 Esityslistan liitteet: - Pohjois-Savon ely-keskuksen lausuntopyyntö ja Hankekortti, liite nro 1 - Maria Jakovlewin kuolinpesän muistutus, liite nro 2 - Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:n esitys nopeurajoituksesta, liite nro 3 Kunnanhallitus päättää lausuntonaan Pohjois-Savon ELY-keskukselle Kantatie 87 kevyen liikenteen järjestelyjen parantamisesta välillä Urheitie- Pappilanmäki, tiesuunnitelmasta ja sitä vastaan tehdyistä muistutuksista sekä muusta seuraavaa: 1. Tiesuunnitelma Tiesuunnitelma on tehty vuorovaikutuksessa alueen asukkaiden, kunnan ja tienpitäjän kanssa. Muutostoiveet on otettu mahdollisuuksien mukaan huomioon. Rautavaaran kunnalla ei ole huomautettavaa tiesuunnitelmasta, koska kevyen liikenteen väylän linjaus on tällä hetkellä paras mahdollinen liikenneturvallisuuden kannalta. Kantatiellä on kapea piennar ja runsaasti raskasta liikennettä, jolloin siitä aiheutuu vaaratilanteita kevyen liikenteen kulkijoille. Lisäksi kantatiellä on nykyisellään 80 km/h nopeusrajoitus, joka puolestaan aiheuttaa vaaratilanteita ja yleistä turvattomuutta jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Suunnitteluohjeen mukaan taajama-alueen ulkopuolella kevyen liikeneen väylä erotetaan valta- ja kantateistä, koska siellä on yleensä enemmän raskasta liikennettä ja tien poikkileikkaus on kapea. Erotetulla kevyen liikenteen väylällä luodaan jalankulku- ja pyöräliikenteelle turvallisempi liikenneympäristö ja saadaan riittävä lumitila kantatien ja kevyen liikenteen väylän väliin.

20 Kunnanhallitus Nykyisessä suunnitelmassa kantatien viereen korotettuna väylänä tuotu linjaus on valittu siksi, että asuttujen kiinteistöjen/tonttien ja kantatien välinen tila on hyvin kapea, johon esim. lumitilan vaatimaa erottelukaistaa ei saada mahtumaan. Lisäksi kiinteistöjä ei tarvita lunastaa, kun saadaan väylä mahtumaan korotettuna ratkaisuna kantatien varteen. 2. Muistutukset tielinjauksesta ja huomautus nopeusrajoituksista Valittu korotettu ratkaisu aiheuttaa sen, että nopeusrajoitusta laskettaisiin koko suunnitteluvälillä 60 km/h liikenneturvallisuus ja suunnitteluohjeen mukaiseksi. Koska suunniteltu linjaus menee nykyisen tiealueen ulkopuolelle, on alueella tehtävä ennen rakentamisen aloittamista haltuunottokatselmus (alue, jolla saa työskennellä rakentamisen aikana) ja lopuksi tietoimitus, jossa määritellään uusi tiealueen raja ja määritellään korvaukset kiinteistöjen omistajille menetetystä maa-alueesta/puuston korvaus. Maria Jakovlewin kuolinpesän (liite nro 2) tielinjauksesta tekemästä muistutuksesta vastaa Ely-keskus liikennevirastolle lähetettävässä hyväksymisehdotuksessa ja liikennevirasto viime kädessä päättää hyväksyykö se tiesuunnitelman ja se käsittelee siinä yhteydessä siihen tehdyt muistutukset. Kunta esittää, että tielinjauksesta tehty muistutus pyritään ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:n Lauri Keinäsen huomautus (liite nro 3) koskee nopeusrajoitusta, joka on tiesuunnitelmassa 60 km/h. Kunta esittää, että tehty huomautus tiesuunnitelman nopeusrajoituksesta Urheilutieltä Pappilanmäen suuntaan vievällä kaistalla pyritään ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Nopeusrajoitus kirkonkylältä Pappilanmäen suuntaan 80 km/h.ja nopeusrajoitus Pappilanmäeltä kirkonkylän suuntaan 60 km/h. Liikennevirasto antaa aikanaan hyväksymispäätöksen, joka lähetetään tiedoksi myös muistutuksen tehneille tahoille 3. Kunnan sitoutuminen rakentamiskustannuksiin Tiesuunnittelun yhteydessä koko hankkeen toteuttamiskustannuksiksi on arvioitu euroa (alv.0%). Rautavaaran kunnan ja Ely-keskuksen välillä käytiin neuvottelu hankkeen kustannusjaosta, jossa sovittiin, että kunta osallistuu v rakentamiskustannuksiin ,00 eurolla (alv 0 %). Laskutuksen yhteydessä POS ELY lisää laskuun alv. 24 %.

21 Kunnanhallitus Tiesuunnitelman kustannusarvion mukaan: - Pohjois-Savon ely-keskus euroa - Rautavaaran kunta euroa Yhteensä euroa Kunta sitoutuu osallistumaan hankkeen toteuttamiseen edellä mainituilla kustannusten jako-osuuksilla. 4. Kaavatilanne: yleiskaava ja asemakaava Alueella on oikeusvaikutteinen kirkonkylän osayleiskaava ja asemakaava. Tiesuunnitelma poikkeaa yleiskaavasta siten, että se ylittää kolmessa kohdassa nykyisen tiealueen rajan. Lisäksi yleiskaava-alueella ovat rakennussuojelukohteet SR 27 Kalliomäki ja SR 33 Rytkölä. Kevyen liikenteen väylä tulee n. 10 m matkalla asemakaava-alueelle. Kyseistä kevyenliikenteenväylää ei ole merkitty kaavaan, joten vähäinen poikkeama on olemassa. Asemakaava muutetaan kunnan toimesta tielinjauksen mukaiseksi. Tarvittavat tarkennukset tehdään yleiskaavaan myöhemmin.. Kunta liittää lausuntoonsa oikeaksi todistetut otteet tiesuunnitelman käsittämälle alueelle vahvistetusta tai hyväksytyistä oikeusvaikutteisista kaavoista (yleiskaava tai asemakaava). Kunta muuttaa asemakaavan tiesuunnitelman mukaiseksi. Tarvittavat tarkennukset tehdään yleiskaavaan. 5. Hankkeen aikataulu Kunta esittää, että hanke toteutetaan yhdessä osassa. Hanke valmis syksyllä Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Lisäksi päätettiin yksimielisesti tarkistaa pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla.

22 Kunnanhallitus RAUTAVAARA-SAVOTTA: USO2-VERKOSTOHANKKEEN TEEMASEMINAARI NRO 2/ KLO KUNTATALO, HELSINKI Khall 168 USO2-verkostohankkeen teemaseminaarissa nro 2 käsitellään: kunnan eri toimielimet (valta ja vastuut), johtaminen ja UUSI KUNTAKI. Kaikille USO2-kunnille yhteinen teemaseminaari pureutuu kuntalain tuleviin uudistuksiin johtamisen näkökulmasta. Paikalla on kovaa asiantuntemusta valtiovarainmisteriöstä. tutkijakentästä ja Suomen Kuntaliitosta. Seminaarissa on käytössä viestiseinä interaktiivista kommentointia ja äänestyksiä varten. USO2-hankkeessa löytyvä strategiatyön jäsennys nähtiin myös Rautavaaran kunnan kannalta käyttökelpoisena. USO2-verkostohanke alkoi vuoden 2013 alussa ja kestää vuoden 2014 loppuun. Tavoitteena on, että Rautavaaran kunnalle saadaan sellainen Kuntastrategia, jolla turvataan lähipalvelut myös pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen olosuhteissa. Uusia lakeja on tulossa 82, nyt niitä on 535. Verkostohanketoiminnan painopiste on mukaan hankekauden alussa. Kehittämistyö alkaa ruohonjuuritasolta eli lautakunnissa. Kaikki sektoristrategiat päivitetään tai tehdään kokonaan uudestaan. Haasteita on paljon. Miten turvataan lukio, onko Valtimolla kiinnostusta yhteistyöhön, kenen kanssa lähdetään tekemään kuntaliitosselvitystä onko Lapinlahti ja Siilinjärvi yksi suunta, miten lobataan poikkeamista, miten hoidetaan sote-järjestämislain tulevat velvoitteet, miten hoidetaan valtionosuusjärjestelmän uudistus? Työpaikkaomavaraisuuden nostaminen palkitaan lisärahoituksella - miten kuntaan saadaan työpaikkoja? Entä miten käyt kotikuntakorvauksille. Keskustan ala-asteen koulu on jäämässä tyhjilleen vuonna 2016 mitä tilalle, etätyöhotelli, hoivahotelli, monitoimitalo, mediakeskus, tutkimuskeskus? USO2-verkostohankkeessa kunta saa tutkittua tietoa muun muassa kuntarakennelain ja sote-järjestämislain lausuntoihinsa ja valtionosuusjärjestelmän sekä valtion ja kuntien tehtävien uudelleen järjestelyyn. Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp:

23 Kunnanhallitus Esistyslistan liite: - USO2-teemaseminaari 2./Kuntalain kokonaisuudistus ja kuntajohtaminen, liite numerotta Kunnanhallitus päättää: 1. merkitä tietoonsa saatetuksi, että USO2-verkostohankkeen teemaseminaari: Kuntalain kokonaisuudistus ja kuntajohtaminen pide-tään torstaina klo 9.00 alkaen. Paikat: Suomen Kuntatalo ja Rautavaaran kunnantalo, valtuustosali. Rautavaaran tilaisuus hoidetaan etäyhteydellä. 2. USO2-teemaseminaariin torstaina klo 9.00 alkaen kutsutaan: - kunnanvaltuuston jäsenet, - kunnanhallituksen jäsenet, - lautakuntien pj:t ja vpj:t (elinkeino-, perusturva-, sivistys- ja tekninen ltk) - kunnanviraston joryn jäsenet - kunnaninsinööri Jorma Berg (aloitti työt ma ), - kunnan atk-tukihenkilö Petri Kettunen, - Etsivä Nuorisotyö/erityisnuorisotyöntekijä Päivi-Saarai Korhonen, - esimies Niina Keinänen, - esimies Anja Hakkarainen, - vastaava ohjaaja Ulla Ohtonen, - vapaa-ajanohjaaja Kirsi Karvinen, - Rautavaaran Vuokratalot Oy/Ulla-Maija Happonen ja - edustaja RTVO:sta/hankesihteeri Taina Hyvärinen. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

24 Kunnanhallitus KIRJEIDEN JA PÄÄTÖSTEN TIEDOKSI SAATTAMINEN Khall 169 Kunnanhallitukselle annetaan tiedoksi seuraavat viranhaltijapäätökset: Kunnanjohtaja Talous- ja kehittämisjohtaja Rehtori Kunnanhallitukselle annetaan tiedoksi seuraavat kirjeet: 1. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kutsu koskien kuntakokousta Sisäisen tarkastuksen muistio tarkastuksesta 3. Aluehallintoviraston tarkastuskertomus koskien tarkastusta 4. Aluehallintoviraston tarkastuskertomus koskien tarkastusta 5. Sydänliiton esite 6. Savon koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen pöytäkirja 3/ Savon koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen pöytäkirja 4/ Savon koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen pöytäkirja 6/ Aluehallintoviraston kirje koskien päivittäistavarahuollon varautumis- ja jatkuvuussuunnitteluohjetta kunnille 10. Tuusniemen kunnanvaltuuston pöytäkirjanote koskien Koillis-Savon kuntien yhteistyösopimuksen raukeamista 11. Juankosken kaupunginvaltuuston pöytäkirja 2/ Osin se on köyhyysperinnettä -lastensuojelun ongelmat kasaantuvat itään, lehtiartikkeli Kotimaa-lehdessä FCG Koulutus ja konsultointi Oy:n esite Metsien maankäyttöfoorumi FCG Koulutus ja konsultointi Oy:n esite Maankäyttösopimukset ja maapolitiikan ajankohtaispäivät FCG Koulutus ja konsultointi Oy:n esite Kaupungin- ja kunnanhallitusten koulutuspäivät 16. Haaste-lehti 1/ Kuntaliiton kirje koskien Pohjois-Pohjanmaan kuntapäiväajankohtaiskatsaus Kansaneläkelaitoksen päätös koskien työnantajan järjestämän työterveyshuollon kustannusten korvaamista tilikaudelta Itä-Suomen yliopiston kirje koskien Koillis-Savon seutuseminaaria liittyen Ikäinnovaatio hankkeeseen 20. Vuokrasopimus, Rautavaaran kunta/kuntoutumis- ja päiväkeskus Ilona Oy 21. Rautavaaran kunnan ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen kehittämiskeskustelu

25 Kunnanhallitus Kansallinen Veteraanipäivä , ohjelma 23. Kiinteistönluovutusilmoitus koskien Iivola RN:o 11:69, Kangaslahden kansakoulumaa RN:o 11:5 ja Koulunranta RN:o 38:0 - nimisten tilojen kiinteistön kauppaa Myyjä: Rautavaaran kunta Ostaja: Tarja Laitalainen Kiinteistö: Rautavaara, Suojärvi, Iivola RN:o 11:69, Kangaslahden kansakoulumaa RN:o 11:5 ja Koulunranta RN:o 38:0 Kauppahinta Merkitään tiedoksi. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

26 Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN AJANKOHTAISKATSAUS JA MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Khall 170 Kunnanjohtaja Unto Murto antaa kunnanhallitukselle selvityksen olennaisista Rautavaaran kuntaa koskevista asioista, jotka ovat tulleet vireille tai joista on tehty ratkaisuja edellisen hallituksen kokouksen jälkeen. Asiat liittyvät RAUTAVAARA-SAVOTTAAN. Kunnanhallituksen jäsenet voivat myös pyytää tilannekatsausta tai selvitystä haluamastaan asiasta. Asiat, joista kokouksessa esitetään annetaan selvitys tai tilannekatsaus: 1. Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnan varsinainen eli yleinen kokous tiistaina klo , kunnantalo/valtuustosali RTVO:n varsinainen eli yleinen kokous pidettiin tiistaina kunnantalolla. Kokouksessa käsiteltiin osuuskunnan: - tilinpäätös v.2012 ja tilintarkastuskertomus v.2012: tilikauden tappio ,01, osuuskunnan jäsenmäärä: 997 ja liittymähakemuksia kpl, osuuskunnalla on toimenpide- ja tukioikeudet laajakaistahankkeisiin * Rautavaaran kunta: 5 hankealuetta * Lapinlahden kunta: 2 hankealuetta * Nilsiän kaupunki: 2 hankealuetta - tuloslaskelman ja taseen vahvistaminen - vastuuvapauden myöntäminen osuuskunnan hallituksen jäsenille tilikaudelta - määrättiin osuuskunnan hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkiot - valittiin tilintarkastajat ja heille varamiehet - päätettiin palvelujen hinnoitteluperiaatteista. Rautavaaran kunta on osuuskunnan jäsen ja kokouksessa kuntaa edusti kunnanjohtaja Unto Murto. Kokouksessa esitin, että kunnan tulee saada edustus osuuskunnan hallitukseen samalla tavalla kuin Valtimon kunnalla on kolme (3) edustajaa uudessa hallituksessa: Leena Mustonen, Keijo Suhonen ja Rauli-Jan Albert. Aikaisemmin Valtimolla oli yksi (1) edustaja: Rauli-Jan Albert, valittiin Hallituksen jäsenten määrä on nyt 9 hlöä ja jäsenet valitaan toimeensa kahdeksi (2) vuodeksi kerrallaan. Hallituksen jäsenistä on erovuorossa puolet vuosittain, aluksi arvan mukaan ja sitten vuorottain. Hallitus valitsee keskuudestaan yhdeksi (1) vuodeksi kerrallaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. 2. Kansallinen veteraanipäivän juhla Rautavaaran kunnantalolla, valtuustosali Elämä on opettanut teille kaikille, että taustapeiliin on turha katsoa. Katseet on luotava eteenpäin. Siellä aukeaa maantie ja siellä esiin tuleviin asioihin pystymme vaikuttamaan. Kansallista Veteraanipäivää vietettiin nyt 27 kertaa. Juhlan tunnuksena Veljeä ei jätetä, nuoria ei unohdeta, Kamraten lämnas ej, ungdomen glöms inte ja juhlapaikkana itsenäisen Rautavaaran kunnan kunnantalo. Kunta perustettiin v ja ensi vuonna kunta täyttää 140 vuotta. Paikalla oli 35 hlöä.

27 Kunnanhallitus Kahvitarjoilusta vastasivat Rautavaaran Isku ry ja RaNuVa (Rautavaaran nuorisovaltuusto). 3.KYSTERI/Koillis-Savon palveluyksikön puitesopimusneuvottelu Kaavilla perjantaina klo alkaen KYSTERIn/Koillis-Savon puitesopimusneuvottelut jatkuvat Kaavilla klo alkaen. Rautavaaran kunta esittää KYSTERIn palvelusopimukseen: - puheterapeutin palvelut: 1 pv/kk - psykologin palvelut: 2 pv/kk - Soisalon työterveyshuolto/varkauden kaupungin liikelaitos: alijäämät katettava, koskee vuotta virkalääkärit - SoTe-järjestämislaki: KYSTERI yksi tuottaja. 4.SOTE-EHEYS taloustyöryhmän kokous ma klo alkaen, KYS, rakennus 3, neuvotteluhuone 32 SOTE-EHEYS Talousryhmän kokous pidetään maanantaina klo alkaen. Työ on edennyt sammutetuilla valoilla: odotetaan valtakunnallisia SoTe-linjauksia. Kunnanjohtaja ei osallistunut kokoukseen. 5. Koillis-Savon Kehitys Oy/varsinainen yhtiökokous tiistaina klo 18.00, hotelli-ravintola Ruukin kievari, Juankoski Rautavaaran kunnalla on yhtiön osakkeita 28 kpl ja ääniä 28 kpl. Kunta ostaa Koillis-Savon Kehitys Oy:ltä elinkeinopalveluja :lla vuodessa. Kunnanhallitus on kokouksessa :ssä 61 valinnut Rautavaaran kunnan edustajaksi kunnanjohtajan ja varaedustajaksi talous- ja kehittämisjohtajan Koillis-Savon Kehitys Oy:n yhtiökokouksiin vuosille Yhtiökokouksessa käsitellään: - yhtiön tilinpäätös v. 2012: + 241,38 - tilinpäätöksen vahvistaminen - vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle - hallituksen kokouspalkkiot ja matkakorvauksista päättäminen - hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen - hallituksen jäsenten ja varajäsenten valinta - tilintarkastajan valinta. 6. Ikäinnovaatio hanke/Koillis-Savon seututapaaminen Rautavaaralla keskiviikko klo , kunnantalo/ valtuustosali Kunnan vuoden 2013 talousarviossa/hankesalkussa on varattu tarvittavat määrärahat Ikäinnovaatio hankkeeseen. Itä-Suomen yliopisto ja Savonia ammattikorkeakoulu järjestävät Koillis-Savon seutuseminaarin keskiviikkona klo alkaen Rautavaaran kunnantalolla/valtuustosalissa.

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous PÖYTÄKIRJA Kokousaika Torstaina 25.04.2013 klo 18.00-19.41 Kokouspaikka Osuuskunnan toimisto, Keiteleentie 11, 44200 Suolahti Kutsutut: 8 osuuskunnan

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus 03.11.2011 klo 17.30 19.00 Terveys- ja palvelukeskuksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

Matti Pahkala kunnanhallituksen puheenjohtaja

Matti Pahkala kunnanhallituksen puheenjohtaja Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 20/2011 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Keskiviikkona 16.11.2011 klo 16.55 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. 4. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.12.2014 klo 12.00 15.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 23.01.2012 KOKOUSAIKA 23.01.2012 klo 17.00-18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 ITSENÄISTYMISVAROJEN MÄÄRÄ 2 2 PERUSTURVATOIMEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2012 3

Lisätiedot

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat YPÄJÄN KUNTA Rakennuslautakunta ASIALUETTELO 1 / 2016 KOKOUSAIKA 3.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 46 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:00-11:01 Paikka Khall huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden 48 toteaminen 35

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 Tekninen lautakunta Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 17.9.2015 klo 17-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kokousaika Maanantai klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

Kokousaika Maanantai klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 016 Kokousaika Maanantai 22.2.2016 klo 15:00 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Kutsutut jäsenet Varajäsen Hautamäki, Helinä

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 14 /2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 08.11. 2010 klo 17.00 18.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 17.11.2014 kello 18.00 19.20 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (8) Aika 10.05.2016, klo 14:08-16:06 Paikka Yhtenäiskoulun atk-luokka Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Arviointikertomus

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.4.2013 klo 10.00 12.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 16.00-16.30 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanvirasto Pylkkö Osmo Huttunen Matti Pesari Markku puheenjohtaja varapuheenjohtaja varajäsen Muut saapuvilla olleet - Laillisuus

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.4.2010 kello 8.00 10.15 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Tiistai 8.05.2013 klo 12.35 13.47 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Tiistai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 9 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 01.11.2011 kello 17.00 20.25 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

JULKIPANOTODISTUS Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle

JULKIPANOTODISTUS Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Vanhus- ja vammaisneuvosto Pöytäkirja Kokousaika Keskiviikko 7.9.2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanviraston yläkerran kokoushuone Käsiteltävät asiat Sivu Liite 8 16 8/2016 Hyvinvointikertomus 9 17 Vanhustenviikko

Lisätiedot

Viranomainen. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on merkitty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, Pidetään yleisesti nähtävänä

Viranomainen. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on merkitty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, Pidetään yleisesti nähtävänä Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta Tekninen lautakunta 2/2011 Kokousaika Perjantaina 25.2.2011 klo 15.00 - Kokouspaikka Virastotalo, Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 1/2016

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 1/2016 KOKOUSKUTSU Kirkkovaltuusto 1/2016 Kokousaika Tiistai 7.6.2016 kello 19.00, kahvitarjoilu alkaa klo 18.30 Kokouspaikka Kemien seurakuntakeskuksen kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 AIKA 21.04.2016 klo 12:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 9.9.2016 klo 9.00 12.25 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä: Marja Jalli puheenjohtaja Timo Hacklin varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen.

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen. KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2016 26.5.2016 Kokousaika Torstaina 26.5.2016 klo 16.00-18.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/2013 39 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.9.2013 klo 10-10.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 24.11.2008 klo 17.30-19.02 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 Aika: Torstaina 20.3.2014 kello 18.00 18.50 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Matti Tausa

Lisätiedot

Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10 / 2011 KOKOUSAIKA Torstai 22.12.2011 kello 17.00 19.23 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, LAPPEENRANTA. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, LAPPEENRANTA. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 9-9.10 Paikka Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, 53500 LAPPEENRANTA Saapuvilla olleet jäsenet Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 18.01.2017 klo 16:00-17:56 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen Kunnanhallitus 29 01.02.2016 Kunnanhallitus 66 21.03.2016 Kunnanvaltuusto 15 05.04.2016 Perusturvalautakunta 46 11.05.2016 Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen Khall

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10 / 2009 192 Kokousaika 23.03.2009 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Jokitalo Juha - Rahkonen Pirjo Huovari Piritta X Sipilä Ari

Jokitalo Juha - Rahkonen Pirjo Huovari Piritta X Sipilä Ari SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 1 Tekninen lautakunta Kokousaika: 11.04.2016 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka: Kunnantalo, kh:n huone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Huovari Tomi Puheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Sillankorvan kokoustila os. Tervontie 2, 72210 TERVO

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Sillankorvan kokoustila os. Tervontie 2, 72210 TERVO ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Torstai 04.10.2012 klo 18.30-19.50 Sillankorvan

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yhtiökokousedustajat Hallituksen puheenjohtaja Toimitusjohtaja

Yhtiökokousedustajat Hallituksen puheenjohtaja Toimitusjohtaja KOKOUSKUTSU 2/2016 SUOMENSELÄN LENTOKENTTÄ Oy 26.05.2016 Aika Torstai 09.06.2016 klo 18.00 Paikka Kivijärven Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat/esityslista: 1. KOKOUKSEN AVAUS 2. KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona klo

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona klo KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikkona 23.10.2013 klo 18.00 19.35

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 7/ Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 7/ Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 7/2012 71 Kokousaika Tiistai 19.06.2012 klo 18.30 19.15 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet x

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 17.03.2015 klo 17.00 17.40 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 12 /

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 12 / 12 / 2012 113 Kokousaika Torstai 22.11.2012 klo 18.30 21.05 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77 48 Ehdotus

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

(x) (-) (x) (-) Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. Anita Urpilainen *) saapui paikalle (x*)

(x) (-) (x) (-) Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. Anita Urpilainen *) saapui paikalle (x*) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 11/2016 24.11.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa Torstaina

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Tarkastuslautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Tarkastuslautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 15.10.2016 klo 9.00 11.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.11.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 30.11.2016 klo 16.00 17.50 Puumilan juhla- ja taitotalossa Petteri Wiinamäki

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 25. syyskuuta 2014 kello 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Jari Laurila pj Esko Syrjälä j. Kimmo Kupi j. Pirjo Leino j. Elina Rauhala j. Läsnä Poissa Muut saapuvilla

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 27.4.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 2.5.2016 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Raharinne 117 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka Mäntyvaara puheenjohtaja. Nils-Henrik Valkeapää jäsen

Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka Mäntyvaara puheenjohtaja. Nils-Henrik Valkeapää jäsen 1ENONTEKIÖN KUNTA Pöytäkirja Sivu Tarkastuslautakunta 14.12.2010 1 Kokousaika: Tiistai 14.12.2010 klo 13.00 15.25 Kokouspaikka: Virastotalo, Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p -3, KV 31.3.2016 18:30 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Oulun Eteläisen instituutin ja Kerttu Saalasti säätiön toiminnan esittely - johtaja, säätiön asiamies Ville Isoherranen Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 9.12.2014 klo 15:08 16:30 Paikka Satakunnan keskussairaala Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 40 41 Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminnan

Lisätiedot

Kunnantalon kokoushuone

Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 31.10.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 15.11.2016 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2014

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2014 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2014 Aika: Maanantaina 25.8.2014 kello 18.00 18.30 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Matti

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika 16.5.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa Viranomainen TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 5/2016 Kokousaika Tiistai 18.10.2016 kello 12.30 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 57 Kokouksen avaus 58

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (-) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (-) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 8/2008 80 Kokousaika Tiistai 30.09.2008 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 1/2010 Aika Torstai 14.1.2010, klo 18.00-19.15 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 170 6.6.2016 42 Asianro 4031/02.05.05/2016 Varkauden Opiskelijakadun kiinteistön siirtäminen kuntayhtymästä Savoniaammattikorkeakoulu Oy:lle Päätöshistoria

Lisätiedot

RTVO:n pääomalainan muuttaminen sijoitetun vapaan pääoman rahastoon/svop-rahasto

RTVO:n pääomalainan muuttaminen sijoitetun vapaan pääoman rahastoon/svop-rahasto Kunnanhallitus 325 14.12.2015 Kunnanvaltuusto 49 21.12.2015 Kunnanhallitus 24 01.02.2016 Kunnanvaltuusto 7 07.03.2016 RTVO:n pääomalainan muuttaminen sijoitetun vapaan pääoman rahastoon/svop-rahasto Khall

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 20.8.2015 Kokoustiedot Aika Tiistai 8.9.2015 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 4/ (5) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen

Muonion kunta Esityslista/ 4/ (5) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Pentti Reponiemi Tarja Salo Teuvo Tolvanen Muonion kunta Esityslista/ 4/2015 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ti klo 16.30 Paikka valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja Pentti Reponiemi jäsen

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 20.02.2015 klo 09.00-13.05 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot