Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen"

Transkriptio

1 KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen PÖYTÄKIRJAN KLO NÄHTÄVÄNÄPITO PUHEENJOHTAJA MERK: ARTO HAKKARINEN

2 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 39 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Hakkarainen Arto Heubach Hans-Peter Kilpeläinen Reijo Korhonen Marjaleena Korhonen Elina Pursiainen Rauni Willman Heikki Unto Murto, kunnanjohtaja Jorma Korhonen, kunnanhallituksen edustaja Matti Korkalainen, rehtori, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄ- TÖSVALTAISUUS Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Pöytäkirja päätettiin tarkastaa julkilukemalla. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Arto Hakkarainen puheenjohtaja Matti Korkalainen pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TAR KASTUS PÖYTÄKIRJA ON klo PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Ilmoitustaulunhoitaja Päivi Hartikainen

3 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta RAVITSEMIS- JA SIIVOUSPALVELUPÄÄLLIKÖN VIRAN TÄYTTÄMINEN/VIRAN TÄYTTÄ- MISTÄ KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN KUMOAMINEN Siv.ltk 25 Ravitsemis- ja siivouspalvelun päällikkö jää eläkkeelle syksyllä Kunnanhallitus päätti kokouksessaan antaa luvan täyt-tää ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön virka toistaiseksi alkaen. Virka on ollut julkisesti haettavana välisenä aikana. Hakuajan kuluessa virkaan oli viisi hakijaa, joista kolmella on virassa edellytettävä kelpoisuus. Kellään hakijalla ei ole koulutusta ja työkokemusta molemmille osa-alueille, vaan opinnot ja työkokemus painottuvat joko ravitsemis- tai siivousalalle. Hakemusasiakirjat ovat kokouksessa nähtävänä esittelijällä. Yhteenveto hakijoista on esityslistan liitteenä numerotta. Sivistyslautakunnan kokoukseen on kutsuttu haastateltaviksi Pia Lievonen ja Marja Nuutinen. Teen esityksen kokouksessa haastattelujen jälkeen. Haastattelujen jälkeen rehtori teki seuraavan ehdotuksen: Sivistyslautakunta valitsee Marja Nuutisen ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön virkaan kuuden kuukauden koeajalla alkaen toistaiseksi ja varalle Pia Lievosen. Siv.ltk Ravitsemis- ja siivouspalvelun päällikön viran täyttämiseen liittyen sivistyslautakunta haastatteli kokouksen alussa virkaa hakeneita Pia Lievosta ja Marja Nuutista. Pia Lievosen haastattelun aikana kokouksessa oli asiantuntijana paikalla nykyinen ravitsemis- ja siivouspalvelun päällikkö, joka on virkaa hakeneen Marja Nuutisen äiti.

4 Sivistyslautakunta Hallintolain 28 :n mukaan virkamies on esteellinen, jos hän osallistuu lähisukulaista koskevan asian käsittelyyn. Virkaa hakeneiden haastattelu on osa asian käsittelyä. Tällä perusteella ravitsemis- ja siivouspalvelun päällikölle syntyy esteellisyys Pia Lievosen haastatteluun osallistumisen osalta. Sivistyslautakunnan on kumottava ravitsemis- ja siivouspalvelun päällikön viran täyttämistä koskeva päätös ja käsiteltävä asia uudelleen. Sivistyslautakunta päättää: 1. Kumota kokouksessaan tekemänsä ravitsemis- ja siivouspalvelun päällikön valintaa koskevan päätöksen Tarkastaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Pykälä tarkistettiin julkilukemalla.

5 Sivistyslautakunta RAVITSEMIS- JA SIIVOUSPALVELUPÄÄLLIKÖN VIRAN TÄYTTÄMINEN Siv.ltk 34 Ravitsemis- ja siivouspalvelun päällikkö on jäämässä eläkkeelle syksyllä Kunnanhallitus päätti kokouksessaan antaa luvan täyttää ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön virka toistaiseksi alkaen. Virka on ollut julkisesti haettavana välisenä aikana. Hakuajan kuluessa virkaan oli viisi hakijaa, joista kolmella on virassa edellytettävä kelpoisuus. Kellään hakijalla ei ole koulutusta molemmille osa-alueille, vaan opinnot ja työkokemus painottuvat joko ravitsemistai siivousalalle. Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön työstä 90 % kohdistuu ateria- ja 10 % siivouspalveluun. Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa. Yhteenveto hakijoista on esityslistan liitteenä numerotta. Sivistyslautakunta päättää: 1. Valita kunnan ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen alkaen - restonomi (ruoka- ja ravitsemispalvelut -koulutusohjelma, liikkeenjohdon koulutus) Marja Nuutisen - varasijalle restonomi (palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma, laitoshuoltajan ja siivoustyönohjaajan koulutus) Pia Lievosen. 2. Vaali on ehdollinen siihen saakka kunnes valittu on toimittanut hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan. 3. Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa (KVhL 8). 4. Tarkastaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Pykälä tarkistettiin julkilukemalla.