Euroopan parlamentin päätöslauselma Euroopan unionin tiedotus- ja viestintästrategiasta (2002/2205(INI))

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Euroopan parlamentin päätöslauselma Euroopan unionin tiedotus- ja viestintästrategiasta (2002/2205(INI))"

Transkriptio

1 P5_TA(2003)0187 Euroopan unionin tiedotus- ja viestintästrategia Euroopan parlamentin päätöslauselma Euroopan unionin tiedotus- ja viestintästrategiasta (2002/2205(INI)) Euroopan parlamentti, joka ottaa huomioon komission tiedonannon neuvostolle, Euroopan parlamentille, talous- ja sosiaalikomitealle ja alueiden komitealle Euroopan unionin tiedotus- ja viestintästrategiasta (KOM(2002) 350 C5-0506/2002), ottaa huomioon 15. helmikuuta 1957 antamansa päätöslauselman Euroopan yhteisön ja etenkin yhteisen edustajakokouksen toimintaa 1 koskevasta yleisestä mielipiteestä, ottaa huomioon 23. marraskuuta 1960 antamansa päätöslauselman tiedottamista koskevista ongelmista Euroopan yhteisöissä 2, ottaa huomioon 10. helmikuuta 1972 antamansa päätöslauselman Euroopan yhteisöjen tiedotuspolitiikasta 3, ottaa huomioon 12. kesäkuuta 1974 antamansa päätöslauselman Euroopan yhteisöjen komission tiedotusohjelmasta , ottaa huomioon 13. toukokuuta 1975 antamansa päätöslauselman vuoden 1975 tiedotusohjelmasta ja vuoden 1975 ylimääräisestä tiedotusohjelmasta 5, ottaa huomioon 8. helmikuuta 1977 antamansa päätöslauselman ensimmäisten Euroopan parlamentin yleisten välittömien vaalien järjestämistä koskevasta Euroopan yhteisön tiedotuspolitiikasta 6, ottaa huomioon 11. toukokuuta 1977 antamansa päätöslauselman Euroopan yhteisön tiedotuspolitiikasta ja etenkin komission Euroopan parlamentin suoria vaaleja koskevasta tiedotuspolitiikasta 7, ottaa huomioon 16. tammikuuta 1981 antamansa päätöslauselman Euroopan yhteisön, Euroopan yhteisöjen komission ja Euroopan parlamentin tiedotuspolitiikasta 8, EYVL, , s EYVL, , s EYVL C 19, , s. 32. EYVL C 76, , s. 26. EYVL C 128, , s. 12. EYVL C 57, , s. 30. EYVL C 133, , s. 36. EYVL C 28, , s. 74.

2 ottaa huomioon 11. helmikuuta 1983 antamansa päätöslauselman vuoden 1984 Euroopan parlamentin vaaleja koskevasta Euroopan yhteisöjen tiedotuspolitiikasta 1, ottaa huomioon 11. joulukuuta 1986 antamansa päätöslauselman Euroopan yhteisön tiedotuspolitiikasta 2, ottaa huomioon 19. tammikuuta 1989 antamansa päätöslauselman toimielinten tiedotuspolitiikkaan osoitettujen varojen käytön valvonnasta 3, ottaa huomioon 17. syyskuuta 1993 antamansa päätöslauselman Euroopan yhteisön tiedotuspolitiikasta 4, ottaa huomioon 11. maaliskuuta 1994 antamansa päätöslauselman jäsenvaltioiden toteuttamaa, rakennerahastojen ja kalatalouden ohjauksen rahoitusvälineen tukitoimenpiteisiin liittyvää tiedotus- ja mainontatoimintaa koskevasta komission päätösluonnoksesta 5, ottaa huomioon 10. joulukuuta 1996 antamansa päätöslauselman kansalaisten ja yhteiskunnan toimijoiden osallistumisesta Euroopan unionin toimielinjärjestelmään 6, ottaa huomioon 14. toukokuuta 1998 antamansa päätöslauselman Euroopan unionin tiedotus- ja viestintäpolitiikasta 7, ottaa huomioon 16. joulukuuta 1998 antamansa päätöslauselman komission tiedonannosta euron tiedotusstrategiasta 8, ottaa huomioon 14. maaliskuuta 2001 antamansa päätöslauselman EU:n tiedotus- ja viestintäpolitiikasta 9, ottaa huomioon puhemiehistön 2. huhtikuuta 2001 tekemän päätöksen toimielinten välisestä yhteistyöstä tiedotus- ja viestintäalalla, ottaa huomioon 13. maaliskuuta 2002 antamansa päätöslauselman komission tiedonannosta Euroopan unionin tiedotus- ja viestintäpolitiikan uudesta yhteistyökehyksestä 10, ottaa huomioon 5. syyskuuta 2002 antamansa päätöslauselman komission kolmannesta kertomuksesta unionin kansalaisuuden toteutumisesta 11, ottaa huomioon Euroopan unionin perusoikeuskirjan 1 11 artiklan, EYVL C 68, , s EYVL C 7, , s EYVL C 47, , s EYVL C 268, , s EYVL C 91, , s EYVL C 20, , s. 31. EYVL C 167, , s EYVL C 98, , s EYVL C 343, , s P5_TA(2002)0109. P5_TA(2002)0402.

3 ottaa huomioon työjärjestyksen 163 artiklan, ottaa huomioon kulttuuri-, nuoriso-, koulutus-, tiedonvälitys- ja urheiluvaliokunnan mietinnön sekä ulkoasioiden, ihmisoikeuksien sekä yhteisen turvallisuuden ja puolustuspolitiikan valiokunnan, budjettivaliokunnan, kansalaisvapauksien ja - oikeuksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan ja naisten oikeuksien ja tasaarvoasioiden valiokunnan lausunnot (A5-0053/2003), A. katsoo, että Euroopan unionin tiedotuspolitiikalla on keskeinen rooli Euroopan yhdentymisessä etenkin laajentumisen ja tulevan eurooppalaisen perustuslain valmistelemisen kannalta, B. katsoo, että Euroopan unionia koskevan tiedon saanti on keskeistä todellisen Euroopan kansalaisuuden toteutumisen kannalta, C. katsoo, että kansalaisilla, joiden tulee olla politiikan edunsaajia ja jotka ovat demokraattisen järjestelmän aktiivisia toimijoita, on oikeus saada kattavaa, puolueetonta ja objektiivista tietoa Euroopan unionista omalla kielellään; katsoo, että asianomaisten viranomaisten on taattava tällaisten tietojen antaminen kaikilla jäsenvaltioissa tunnustetuilla virallisilla kielillä ja vähemmän käytetyillä kielillä niin, että tiedot esitetään yleistajuisesti ja että tietojen esittämisestä vastaavat pätevät toimittajat; D. katsoo, että Euroopan unionin jakaman tiedon päätavoitteena on lisätä yhteisten eurooppalaisten arvojen eli demokratian, moniarvoisuuden, turvallisuuden, yhteisvastuun, tasa-arvon ja yhteenkuuluvuuden arvostusta sekä kulttuurillisten erojen ja perusoikeuksien kunnioitusta, E. katsoo, että Euroopan unionin jakaman tiedon on osoitettava kansalaiselle Euroopan unioniin kuulumisesta jokapäiväisessä elämässä koituvat todelliset edut ja että on hylättävä lähestymistapa, joka esittää Euroopan unionin erilaisten kansallisten etujen jatkuvien yhteenottojen maaperänä, F. ottaa huomioon, että keväällä 2002 julkaistun eurobarometrin mukaisesti vain 28 prosenttia haastatelluista ilmoitti tietävänsä "paljon" Euroopan unionista ja että vain kaksi kymmenestä haastatellusta kertoo kiinnittävänsä paljon huomiota Euroopan unionia koskeviin tietoihin, G. muistuttaa, että äänestysprosentti Euroopan parlamentin vaaleissa on laskenut vuoden prosentista 49 prosenttiin vuonna 1999, ja katsoo, että vuoden 2004 Euroopan parlamentin vaalit ovat merkittävä vaihe todellisen Euroopan unionin kansalaisuuden ilmaisemisessa, joten tämä määräaika tulisi ottaa huomioon kaikissa ennen vuotta 2004 järjestettävissä Euroopan unionin tiedotuskampanjoissa, H. katsoo, että kaikkien Euroopan unionin toimielinten ja etenkin komission, Euroopan parlamentin ja neuvoston sekä alueiden komitean on vahvistettava yhteistyötään Euroopan unionia koskevan välinpitämättömyyden ja tietämättömyyden kitkemiseksi sekä yhteenkuuluvuuteen, toissijaisuuteen, yhteisvastuuseen, moniarvoisuuteen ja 1 EYVL C 364, , s. 1.

4 kulttuurierojen kunnioittamiseen perustuvan Euroopan yhdentymishankkeen ymmärtämisen edistämiseksi, I. katsoo, että Euroopan unionin on säilytettävä toimivaltansa tiedotus- ja viestintätoiminnassa tehtäviinsä kuuluvilla aloilla; muistuttaa kuitenkin, että komission lehdistö- ja viestintäpalvelun koordinointia suhteessa muihin pääosastoihin tulisi parantaa ja hajauttamista lisätä Euroopan unionin tiedotustoimistojen ja muiden tiedonvälityskanavien hyväksi, J. ottaa huomioon, että unionin tiedotus- ja viestintästrategiaa rahoitetaan yleisestä talousarviosta, joten sen pitäisi perustua Euroopan kansalaisten tarpeisiin ja heijastaa kaikkien toimielinten tavoitteita ja toimintaa, K. katsoo, että ennen yhteisön seuraavan vuoden talousarviota koskevien suuntaviivojen määrittämistä Euroopan parlamentin tulisi järjestää kerran vuodessa julkinen keskustelu Euroopan unionin tiedotuksessa ja viestinnässä tapahtuneen edistymisen arvioimiseksi ja painopisteiden asettamiseksi oikeaan aikaan muun muassa eurobarometrin ja Eurostatin tiedot huomioon ottaen, L. ottaa huomioon neuvoston päätelmät 12. joulukuuta 2002 esitetystä Euroopan unionin tiedotus- ja viestintästrategiasta 1 ja ottaa huomioon kreikkalais-italialaisen toimintaohjelman vuodeksi 2003, joka käsittää erityisen laajentumista koskevan tiedotuskampanjan, M. ottaa huomioon Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission asiakirjojen saamisesta yleisön tutustuttavaksi 30. toukokuuta 2001 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1049/ artiklan, jossa todetaan, että "jäsenvaltiot toimivat yhteistyössä toimielinten kanssa kansalaisille suunnattavassa tiedotuksessa", N. ottaa huomioon, että komission tiedonannossa todetaan maahanmuuttopolitiikan ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen olevan unionin tiedotuspolitiikan ensisijainen tavoite, O. palauttaa mieliin suositukset seksismin eliminoinnista kielestä 3 ja Unescon suositukset ei-seksistisen kielen käytöstä 4 ; katsoo, että kielen heijastama seksismi on este naisten ja miesten tasa-arvolle ja että kaikissa kampanjoissa, joita EU edistää yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa, on otettava huomioon naisten läsnäolo, tilanne ja rooli yhteiskunnassa, jotta asenteita ja käyttäytymistä voitaisiin muokata ei-seksistiseen suuntaan, P. panee merkille, että nämä suositukset eivät sisälly tiedonantoon ja että tämän vuoksi se ei heijasta riittävästi ja asianmukaisella tavalla 50:tä prosenttia väestöstä edustavan osan todellisuutta eikä siinä tietyssä mielessä huomioida lainkaan puolta Euroopan unionin tulevien tiedotus- ja viestintäkampanjoiden kohteena olevista henkilöistä eikä tarvetta suunnata viestit kaikille kansalaisille, Euroopan unionia koskeva tiedotus ja kansalaisuus Neuvoston asiakirja 14925/2002. EYVL L 145, , s. 43. Hyväksytty Eurooppa-neuvoston ministerikomiteassa 21. helmikuuta Unescon yleiskokouksen 25. lokakuuta 16. marraskuuta 1995 pitämän 28. istunnon päätöslauselma 20.5.

5 1. on tyytyväinen toisen tiedonannon Euroopan unionin tiedotuspolitiikasta antaneen komission ponnisteluihin, sillä tiedonanto osoittaa, että komissio pyrkii vahvistamaan toimielinten välistä yhteistyötä ja määrittelemään tiedotuspolitiikkaa koskevan strategian; 2. korostaa, että tiedotuspolitiikalla on ratkaiseva merkitys Euroopan yhdentymishankkeen ja etenkin laajentumisen ja tulevan eurooppalaisen perustuslain laatimisen kannalta; 3. kehottaa Eurooppa-valmistelukuntaa panemaan merkille EU:n tiedotus- ja viestintäpolitiikan huomattavan merkityksen; 4. ehdottaa Eurooppa-valmistelukunnan meneillään oleva työ huomioon ottaen, että valmistelukunta sisällyttäisi laadittavaan Euroopan perustuslain tekstiin nimenomaisen viittauksen tiedotus- ja viestintäpolitiikan välttämättömyyteen Euroopan kansalaisen oikeuksien toteutumisen kannalta; katsoo, että kyseinen viittaus voitaisiin sisällyttää perustuslain luonteista sopimusta koskevan alustavan ehdotuksen (CONV 369/02) VI osaston ("Demokratian toteuttaminen unionissa") 34 artiklaan ("Osallistuvan demokratian periaate"); 5. painottaa, että Euroopan unionin antamissa tiedoissa on korostettava yhteisiä eurooppalaisia arvoja kuten demokratiaa, moniarvoisuutta, turvallisuutta, yhteisvastuuta, tasa-arvoa ja yhteenkuuluvuutta ja osoitettava samanaikaisesti kansalaisille Euroopan unioniin kuulumisesta jokapäiväisessä elämässä koituvat todelliset edut sekä hylättävä lähestymistapa, joka esittää Euroopan unionin erilaisten kansallisten etujen jatkuvien yhteenottojen maaperänä; 6. pyytää unionin toimielimiä ja jäsenvaltioita tukemaan toimia ja julkaisuja yms., jotka koskevat yhteistä eurooppalaista kulttuuriperustaa ja kansalaisympäristöä, jotta Euroopan kansalaiset tuntisivat voimakkaammin kuuluvansa tällaiseen ympäristöön ja motivoituisivat edistämään eurooppalaisia arvoja globalisaatioprosessissa; 7. pitää olennaisena määrätietoisia toimia sen hyväksi, että EU:n tiedotuksessa annetaan järjestelmällisesti selkeää tietoa kansalaisille suunnatuista yhteisöohjelmista, jotta tiedot olisivat helpommin heidän hyödynnettävissään; 8. korostaa, että Euroopan unionin toimielimistä kertovaa tietoa tulisi olla saatavilla nykyisissä tiedotustoimistoissa ja edustustoissa sekä ehdokasvaltioihin perustettavissa uusissa toimistoissa kyseisten maiden virallisilla kielillä sekä muilla niissä käytettävillä kielillä; 9. toistaa tukevansa kansalaisten oikeutta saada jatkuvasti omalla kielellään Euroopan unionia koskevaa kattavaa, puolueetonta ja objektiivista perustietoa; katsoo, että asianmukaisten viranomaisten tulisi taata tällaisen selkeän tiedon levittäminen kaikilla jäsenvaltioissa tunnustetuilla virallisilla kielillä sekä vähemmän käytetyillä kielillä, ja korostaa tarvetta kehittää erityisiä ensisijaisia tiedotuskampanjoita ennen kaikkea ehdokasvaltioissa;

6 10. toteaa, että eurooppalainen identiteetti ja se, että kansalaiset kokevat sen todelliseksi, on välttämätön perusta pyrittäessä lujittamaan Euroopan kansalaisuutta koskevaa tietoisuutta ja hyväksymään Euroopan perustuslaki; 11. toteaa, että vaaleihin osallistuminen on yksi keskeisimmistä tavoista käyttää kansalaisoikeuksia ja että vaalit ilmaisevat kansalaisten mielipiteen suoraan; toteaa kuitenkin huolestuneena, että vuoden 1999 Euroopan parlamentin vaaleissa äänestysprosentti putosi alle viidenkymmenen prosentin; katsoo, että selkeä, valistava, jatkuva ja kaikki kansalaiset tavoittava tiedotus auttaisi herättämään Euroopan kansalaisten kiinnostuksen EU:ta kohtaan ja ylläpitämään sitä pitkällä aikavälillä; 12. kehottaa kaikkia Euroopan unionin toimielimiä ja jäsen- ja ehdokasvaltioita tekemään kesäkuussa 2004 pidettävien Euroopan parlamentin vaalien vuoksi ylimääräisiä tiedotusponnistuksia vaaleihin liittyviä toimivaltuuksia ja tehtäväjakoa noudattaen, sillä vaalit ovat olennainen vaihe Euroopan yhdentymisprosessin demokraattisen legitimiteetin kannalta; 13. toteaa tilastotietojen perusteella, että on tärkeää luottaa mielipidejohtajien tukeen, suunnata tieto eri väestöryhmille (naiset, nuoret jne.) käyttäen apuna erilaisia liikkeellepanevia toimia, kuten urheilua ja muotoilla viestit siten, että niitä on helppo hyödyntää koulutusjärjestelmissä; 14. kehottaa EU:n toimielimiä lisäämään ponnistelujaan tiedotusvälineissä toimiville ammattilaisille suunnattujen erityisten koulutusohjelmien kehittämiseksi; 15. viittaa 12 kohtaan ja pitää tarpeellisena järjestää vuoden 2003 loppupuoliskolla ja vuoden 2004 ensi kuukausina komission, jäsenvaltioiden ja ehdokasvaltioiden hallitusten sekä Euroopan parlamentin tukema ja koordinoima erityinen etenkin televisiota hyödyntävä tiedotuskampanja, jossa Euroopan kansalaisille kerrottaisiin vuonna 2004 pidettävien Euroopan parlamentin vaalien poikkeuksellisesta merkityksestä, sillä ne ovat ensimmäiset vaalit, joihin osallistuu 25 jäsenvaltiota ja jotka järjestetään Euroopan uuden perustuslain hyväksymisen jälkeen; 16. katsoo, että on tärkeää kehittää uusia viestintä- ja tiedotusohjelmia, jotka uuden teknologian ansiosta antavat kansalaisille tilaisuuden seurata parlamentin toimintaa, tarjoavat kaikille kansalaisuudesta ja asemasta riippumatta mahdollisuuden yhtäläiseen tiedonsaantiin ja helpottavat aktiivista osallistumista; 17. pitää erittäin tärkeänä varmistaa, ettei uusi viestintäteknologia muodostu ainoaksi välineeksi, jonka avulla levitetään ja saadaan tietoa Euroopan unionista;

7 Toimielinten välinen yhteistyö 18. vakuuttaa olevansa sitoutunut vahvistamaan toimielinten ja etenkin komission, Euroopan parlamentin, neuvoston ja alueiden komitean välistä yhteistyötä (etenkin toimielinten välisen tiedotustyöryhmän välityksellä) Euroopan unionin ensisijaisten tiedotuskampanjoiden tehostamiseksi; 19. on tyytyväinen siihen, että neuvosto osallistuu toimielinten välisen tiedotustyöryhmän toimintaan, ja ottaa huomioon, että jäsenvaltiot sekä alueelliset ja paikalliset viranomaiset lisäävät uskottavuuttaan kansalaisten silmissä; 20. pitää tärkeänä, että Euroopan parlamentin, komission ja neuvoston toimielinten välinen yhteistyö kattaa prosessin kaikki vaiheet eli keskeisten viestien laadinnan, niiden toteuttamisen käytännössä sekä tiedotusstrategian toteutuksen arvioinnin; katsoo että tähän liittyen on erityisesti toteutettava EU:n päätoimielinten yhteinen Internet-sivusto; 21. on vakuuttunut, että Euroopan unionin koko tiedotustoimintaa tulee koordinoida paremmin sen keskuksessa ja hajauttaa enemmän, jotta jäsenvaltioiden lisäksi toimintaan osallistuisivat myös kansalliset parlamentit sekä alueelliset ja paikalliset vallankäyttäjät; 22. katsoo, että jäsenvaltioiden ja ehdokasvaltioiden kanssa tehtävässä yhteistyössä tulisi keskittyä ensisijaisten ja yhteisön tasolla määriteltyjen, mutta alueiden kulttuurilliset ja kielelliset erot huomioon ottavien tiedotuskampanjoiden toteutukseen; 23. korostaa, että Euroopan unionin on säilytettävä täysi toimivalta tiedotus- ja viestintätoiminnassa tehtäviinsä kuuluvilla alueilla, ja uskoo, että komissio kykenee parantamaan lehdistö- ja viestintäpalvelujen koordinointia eri aloja (ympäristö, liikenne, kuluttajansuojelu jne.) koskevien Euroopan unionin tiedotustoimien suhteen; 24. huomauttaa, että EU:n tukemiin hankkeisiin ja teemavuosiin liittyy usein epäsuoraa tiedottamista ja viestintää, ja kehottaa hyödyntämään näitä mahdollisuuksia entistä enemmän; katsoo, että ystävyyskaupunkitoiminnalla, Euroopan kulttuurikaupungin nimeämisellä, kielten teemavuodella, vammaisten teemavuodella ym. voidaan kiinnittää Euroopan kansalaisten huomiota Euroopan unioniin ja samalla välittää tietoa muista EU:n ohjelmista ja toimista; 25. on huolestunut siitä, ettei todellisen tiedotuspolitiikan suhteen olla laadittu riittäviä lyhyen tai keskipitkän aikavälin rahoitus- tai talousarvioennusteita, kun otetaan huomioon lisäksi mahdolliset jäsenvaltioiden kanssa toteutettavat yleissopimukset; 26. kehottaa komissiota tiedottamaan unionin politiikasta ja esimerkiksi tiedottamaan vuosittain yhteisön rahoittamista julkisista hankkeista niiden jäsenvaltioiden viestimissä, joissa kyseiset hankkeet on toteutettu, lähettämään komission jäseniä määräajoin alueellisiin tai paikallisiin lehdistötilaisuuksiin, osallistumaan jäsenvaltioissa toteutettaviin julkisiin tapahtumiin, jotka liittyvät EU:n toimintaan; toteaa, että näin EU:n rooli tehtäisiin tiettäväksi Euroopan kansalaisille ja voitaisiin ylläpitää hyviä suhteita jäsenvaltioiden viranomaisiin;

8 27. vaatii, että ennen seuraavan vuoden talousarviota koskevien suuntaviivojen määrittämistä komissio esittää toimielinten välisen tiedotustyöryhmän yhteydessä Euroopan parlamentille ja neuvostolle Euroopan unionin tiedotuspolitiikan toteuttamista koskevan vuosikertomuksen ja työohjelman; 28. kehottaa puhemiestä toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet, jotta Euroopan unionin tiedotuspolitiikkaa koskeva keskustelu kirjataan täysistunnon esityslistalle, kuten pyydettiin edellä mainitussa parlamentin 13. maaliskuuta 2002 antamassa päätöslauselmassa; katsoo, että keskustelu tulisi järjestää ennen seuraavan vuoden talousarviota koskevien suuntaviivojen määrittämistä komission vuosikertomuksen ja Euroopan parlamentin asiasta vastaavan valiokunnan laatiman päätöslauselmaesityksen pohjalta; 29. pyytää, että komissio laatisi vuoden kuluttua edellä mainitun parlamentin 13. maaliskuuta 2002 antaman päätöslauselman hyväksymisestä kertomuksen, jossa tehdään selkoa päätöslauselman täytäntöönpanon mukanaan tuomista uusista seikoista ja arvioidaan tiedotuspoliittista tilannetta; 30. kehottaa panemaan tämän päätöslauselman täytäntöön pikaisesti ja luomaan Euroopan parlamenttiin kansalaiskoulutusyksikön, jonka tehtävänä olisi muun muassa toimia tiedotuspisteenä kaikissa asioissa, jotka liittyvät Euroopan kansalaisuutta koskevan tiedon levittämiseen; 31. pyytää komissiota teettämään toteutettavuustutkimuksen Euroopan kaapelitelevisioyhtiöstä (C-SPAN), joka tarjoaisi kansalaisille tarkoituksenmukaisia uutisia ja tietoa Euroopan unionin asioista; 32. korostaa, että parlamentin ja sen jäsenten on tärkeää osallistua tiedotus- ja viestintäpolitiikkaan; pitää olennaisen tärkeänä, että komissio vastaa parlamentille toiminnastaan unionin puolesta myös toimittamalla selkeät perustelut; Talousarvioon liittyviä kysymyksiä 33. palauttaa mieliin, että toimielinten välinen tiedotustyöryhmä perustettiin alun perin varmistamaan, että parlamentti voi seurata komission toteuttamaa tiedotuspolitiikkaa ja katsoo, että tämä rooli on säilytettävä; katsoo, että on kuitenkin vältettävä puuttuminen kunkin toimielimen toimivaltuuksiin; vaatii, että komissio toimittaa kaikki tiedotustyöryhmän käsiteltäväksi aiotut tiedot ja asiakirjat työryhmän käyttöön viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta; 34. katsoo, että uudessa tiedotus- ja viestintästrategiassa on otettava huomioon parlamentin pyyntö synergian lisäämisestä parlamentin ja komission toiminnan välillä, rakenteiden järkeistämisestä, henkilöresurssien tehokkaammasta käytöstä ja hallintokuluja koskevien säästöjen aikaansaamisesta; 35. katsoo, että hallintoa ja rakenteita on sopeutettava ja henkilöstöä koulutettava, mikä tehostaisi tiedotustoimistoja sekä tietopisteitä (tiedotuspisteet, tiedon risteykset, dokumentaatiokeskukset jne.) ja riippumattomia tiedotusverkostoja kuten Eurooppatalojen kansainvälinen liitto (IFEH) ja Eurooppa-liike, joita myös Euroopan parlamentin jäsenet voisivat käyttää omissa vaalipiireissään;

9 36. korostaa, että komission tiedonantoon liitetty rahoitusselvitys on puhtaasti viitteellinen, koska budjettivallan käyttäjä päättää budjettivaroista ja niiden erittelystä vuosittaisen talousarviomenettelyn puitteissa; 37. tähdentää, että komission on pantava talousarvio täytäntöön budjettivallan käyttäjän tarkoittamassa muodossa; vaatii komissiota parantamaan edelleen toimintaansa tässä suhteessa ja välttämään tiedotuspolitiikkaan tarkoitettujen varojen siirtämistä muihin tarkoituksiin; 38. palauttaa mieliin, että budjettivallan käyttäjä osoitti vuonna 2003 Prince-ohjelmalle 39 miljoonaa euroa (ilman hallintokuluja) jaettuna neljään budjettikohtaan: laajentuminen, EU:n tulevaisuus, oikeuteen, turvallisuuteen ja vapauteen perustuva alue sekä euro; seuraa tarkoin komission toimintaa näiden varojen käyttämisessä tarkoitetulla tavalla; 39. panee merkille ehdotuksen uuden prioriteetin luomiseksi Prince-ohjelmaan (Euroopan unionin asema maailmassa) ja korostaa, että on tärkeää sisällyttää tällaiset ehdotukset hyvissä ajoin vuoden 2004 toimintastrategiaan; Laajentuminen ja ulkopolitiikka (YUTP) 40. painottaa, että tiedotus- ja viestintästrategian tarkoituksena on tuottaa Euroopan kansalaisille jäsenvaltioissa ja ehdokasvaltioissa objektiivista, jatkuvaa ja riittävää tietoa tärkeistä ja ajankohtaisista asioista ja erityisesti yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta (YUTP), Euroopan turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta (ETPP), EU:n laajentumisesta ja perussopimusten uudistamisesta; 41. katsoo, että euron käyttöönotosta tiedottaminen oli esimerkki onnistuneesta tiedotuskampanjasta ja että se pitäisi ottaa huomioon yleisessä tiedotuspolitiikassa ja erityisesti laajentumista ja Euroopan asemaa maailmassa koskevassa tiedotusstrategiassa; vaatii, että sekä Euroopan parlamentin että komission olisi hallinnoitava tällaisen kampanjan rahoitusvaroja; 42. kehottaa Euroopan parlamentin tiedotustoimistoja toimimaan aktiivisemmin yhteistyössä paikallisten kumppaneidensa kanssa, kun määriteltyä institutionaalista strategiaa toteutetaan ja mukautetaan käytännössä; suosittelee, että vastaavanlaisia tiedotustoimistoja perustetaan välittömästi ehdokasvaltioihin, jotka eivät ole liittyneet EU:hun vuonna 2004; 43. katsoo, että uusien jäsenvaltioiden liittymisen edellyttämän lainsäädännön yhdenmukaistamisen seuraukset on myös syytä ottaa huomioon; 44. kannustaa kansallisen ja alueellisen tason valtiollisia, alueellisia ja yksityisiä televisiokanavia antamaan lisää näkyvyyttä EU-asioille, mikä on erittäin tärkeä osa yleistä tiedotuspolitiikkaa; huomauttaa, että raja-alueilla kansalaisten mahdollisuus nähdä tv-kanavia molemmilta puolilta rajaa on suuri tiedottamiseen liittyvä etu; 45. painottaa, että tehokkaaseen viestintäpolitiikkaan on sisällytettävä EU:n ulkopolitiikka ja käsitys siitä eri puolilla maailmaa, erityisesti mitä tulee EU:n ulkopuolisiin tapahtumiin ja etenkin sellaisiin tapahtumiin, joilla on maailmanlaajuisia vaikutuksia; huomauttaa,

10 että viestintästrategian muoto vaikuttaa EU:n ulkoisen kuvan lisäksi myös sen rooliin maailmassa; 46. painottaa, että YUTP/ETPP:n tulevaan kehittämiseen on liitettävä täydentävä tiedotus- ja viestintästrategia, ja pyytää komissiota sisällyttämään nämä näkökohdat vuosittaiseen kertomukseensa tiedotuspolitiikan toteuttamisesta; 47. ehdottaa, että tässä strategiassa käsiteltäisiin myös EU:n jo toteuttamia toimia, joilla torjutaan yhteiskunnan ja demokratian uhaksi kohonnutta terrorismia, ja katsoo, että tätä kysymystä koskevaan integroituun lähestymistapaan olisi sisällytettävä EU:n sisäisiä turvatoimia sekä ulkoisia toimia; katsoo, että näissä puitteissa koordinoidun ja yhdenmukaisen EU-politiikan lisäarvo ja kokonaishyöty käyvät parhaiten ilmi; 48. pitää myönteisenä, että EU:n rooli maailmassa on otettu mukaan Prince-ohjelman prioriteetteihin, ja vaatii sille riittäviä ja tarkoituksenmukaisia budjettiresursseja; toivoo, että Euroopan parlamentti olisi laajemmin mukana Prince-ohjelman hallinnoinnissa; 49. toivoo, että Euroopan parlamentin isännöimän Euroopan tulevaisuutta käsittelevän valmistelukunnan tämänhetkiselle työlle ja tuloksille saataisiin enemmän näkyvyyttä ja tilaa EU:n alueen sekä ehdokasvaltioiden ja kolmansien maiden tiedotusvälineissä; Vapauteen, turvallisuuteen ja oikeuteen perustuva alue 50 kehottaa perustamaan vapauteen, turvallisuuteen ja oikeuteen perustuvaa aluetta koskevan tiedotuksen komission strategiseen tulostaulukkoon; 51. pitää välttämättömänä, että tiedon saanti taataan samanaikaisesti kaikilla unionin virallisilla kielillä, jotta kansalaisia ei syrjittäisi kielen perusteella; 52. kehottaa komissiota ja jäsenvaltioita säätämään eurobarometrin lisäksi muista täydentävistä välineistä, joiden avulla voidaan arvioida tiedotus- ja viestintäpolitiikan vaikutuksia kansalaisiin niin kansallisella kuin paikallisellakin tasolla; 53. pyytää, että komissio kehottaisi siirtolaisten lähtömaissa toimivia lähetystöjään helpottamaan näistä maista tulevien siirtolaisten tiedonsaantia yhteistyössä jäsenvaltioiden suurlähetystöjen ja kyseisten maiden viranomaisten kanssa; Euroopan unionia koskeva tiedotus ja naisten asema 54. katsoo, että EU:n tiedotuspolitiikka on suunnattava myös ehdokasvaltioissa siten, että erityisesti naiset otetaan huomioon; 55. pyytää käyttämään tiedotus- ja viestintäkampanjoissa sukupuolten kannalta syrjimätöntä kieltä, jossa otetaan huomioon naisten läsnäolo, tilanne ja rooli yhteiskunnassa samalla tavalla kuin miehiä koskevat vastaavat seikat, kuten juridiset tekstit ja hallinnollinen kieli edellyttävät;

11 56. pyytää takaamaan naisten ja miesten yhtäläisen osallistumisen komission työryhmiin ja asiantuntijaryhmiin 1 erityisissä mediaohjelmissa, joita kukin pääosasto toteuttaa yhdessä henkilöstöstä ja hallinnosta vastaavan pääosaston kanssa; 57. pyytää ottamaan viestien muotoilussa huomioon, että naiset ja miehet vastaanottavat tietoa eri tavalla, ja pyytää varmistamaan, että viestintään sisällytetään naisille suunnattuja vakuuttavia ja asiaankuuluvia argumentteja, ja suunnittelemaan merkittäviin toimiin, konferensseihin ja toimiin liittyvät kampanjat tasa-arvoisuutta edistäen; 58. pyytää koordinoimaan toimivaltaisten pääosastojen tiedotukseen ja viestintään liittyviä toimintoja ja erityisesti hallinnointiyksikköä horisontaalisiin kysymyksiin ja sukupuolten välisen tasa-arvon valtavirtaistamiseen liittyen; 59. pyytää ottamaan naiset mukaan tiedotuksen ja viestinnän analysointiprosesseihin ja arviointiin sekä tiedotuksen ja suhdetoiminnan pääosaston uusien menetelmien kehittämiseen ja pyytää lisäksi arvioimaan tiedotuskampanjoiden vaikutusta naisiin sekä sitä, millaista naiskuvaa niillä luodaan, ja ottamaan arvioinnin tulokset huomioon kehitettäessä uutta tiedotusstrategiaa vuonna 2005; 60. kehottaa puhemiestä välittämään tämän päätöslauselman komissiolle ja neuvostolle, Euroopan unionin muille toimielimille ja elimille, jäsenvaltioiden ja ehdokasvaltioiden hallituksille ja parlamenteille sekä Eurooppa-valmistelukunnalle. 1 Komission 27. kesäkuuta 2000 tekemän päätöksen täytäntöönpano.

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Kulttuuri-, nuoriso-, koulutus-, tiedonvälitys- ja urheiluvaliokunta KOMPROMISSITARKISTUKSET 1-12 SUULLISET TARKISTUKSET 1-5 Mietintöluonnos Ole Andreasen Komission tiedonanto

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Kansalaisvapauksien ja -oikeuksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 21. toukokuuta 2002 VÄLIAIKAINEN 2002/2031(COS) LAUSUNTOLUONNOS kansalaisvapauksien ja -oikeuksien

Lisätiedot

Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta

Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 16.4.2010 2009/2151(INI) TARKISTUKSET 1-12 Antigoni Papadopoulou (PE439.890v01-00) mietinnöstä komission tiedonannosta

Lisätiedot

KULTTUURI-, NUORISO-, KOULUTUS-, TIEDONVÄLITYS- JA URHEILUVALIOKUNTA. TALOUSARVIOMENETTELY 2002 (Valmistelija: Ulpu Iivari) AIKATAULULUONNOS

KULTTUURI-, NUORISO-, KOULUTUS-, TIEDONVÄLITYS- JA URHEILUVALIOKUNTA. TALOUSARVIOMENETTELY 2002 (Valmistelija: Ulpu Iivari) AIKATAULULUONNOS KULTTUURI-, NUORISO-, KOULUTUS-, TIEDONVÄLITYS- JA URHEILUVALIOKUNTA TALOUSARVIOMENETTELY 2002 (Valmistelija: Ulpu Iivari) AIKATAULULUONNOS 8. toukokuuta: Komissio hyväksyy alustavan talousarvioesityksen

Lisätiedot

9635/17 team/pmm/jk 1 DGE 1C

9635/17 team/pmm/jk 1 DGE 1C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. toukokuuta 2017 (OR. en) 9635/17 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 24. toukokuuta 2017 Vastaanottaja: Ed. asiak. nro:

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Talousarvion valvontavaliokunta 27.1.2015 2014/2083(DEC) MIETINTÖLUONNOS vastuuvapauden myöntämisestä Euroopan unionin yleisen talousarvion toteuttamisesta varainhoitovuonna

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Talousarvion valvontavaliokunta 22.1.2015 2014/2082(DEC) MIETINTÖLUONNOS vastuuvapauden myöntämisestä Euroopan unionin yleisen talousarvion toteuttamisesta varainhoitovuonna

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta VÄLIAIKAINEN 2001/2023(INI) 6. joulukuuta 2001 MIETINTÖLUONNOS Euroopan parlamentin ja kansallisten parlamenttien

Lisätiedot

Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS

Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Talousarvion valvontavaliokunta 2010/2184(DEC) 3.2.2011 MIETINTÖLUONNOS vastuuvapauden myöntämisestä yhteisön kalastuksenvalvontaviraston talousarvion toteuttamisesta varainhoitovuonna

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 2009 Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta 2008/2245(INI) 24.2.2009 TARKISTUKSET 1-16 Mietintöluonnos Anna Záborská (PE418.282v01-00) naisten ja miesten välisen

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta

EUROOPAN PARLAMENTTI Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta 2014/2040(BUD) 6.8.2014 TARKISTUKSET 1-10 Danuta Maria Hübner (PE537.156v01-00) Euroopan unionin yleisestä talousarviosta

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI B8-0150/1. Tarkistus. Beatrix von Storch ECR-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI B8-0150/1. Tarkistus. Beatrix von Storch ECR-ryhmän puolesta 1.2.2016 B8-0150/1 1 Johdanto-osan F a kappale (uusi) F a. katsoo, että uusia lainsäädäntöehdotuksia ei pidä hyväksyä niin kauan kuin nykyistä EU:n lainsäädäntöä ja politiikkavälineitä ei ole saatettu

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0350/1. Tarkistus. Tamás Meszerics Verts/ALE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0350/1. Tarkistus. Tamás Meszerics Verts/ALE-ryhmän puolesta 6.12.2017 A8-0350/1 1 42 kohta 42. katsoo, että vahvan puolustusteollisuuden kehittäminen vahvistaa EU:n teknologista riippumattomuutta; pyytää kehittämään teollisia ja teknologisia resursseja, joita tarvitaan

Lisätiedot

Euroopan kansalaisten teemavuosi ) Veera Parko, valtioneuvoston EU-sihteeristö

Euroopan kansalaisten teemavuosi ) Veera Parko, valtioneuvoston EU-sihteeristö Euroopan kansalaisten teemavuosi 2013 1) Veera Parko, valtioneuvoston EU-sihteeristö Kansalaisten teemavuoden taustalla Vuosi Euroopan parlamentin vaaleihin 20 vuotta EU-kansalaisuuden luomisesta (Maastricht)

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. huhtikuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. huhtikuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. huhtikuuta 2017 (OR. en) 7935/17 CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131 COHOM 46 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Ed. asiak. nro: Asia: Neuvoston

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI. raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta. (kodifioitu toisinto)

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI. raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta. (kodifioitu toisinto) EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 26.05.2003 KOM(2003) 298 lopullinen 2003/0103 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta (kodifioitu toisinto)

Lisätiedot

TARKISTUKSET FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/2149(INI) Lausuntoluonnos Franz Obermayr (PE602.

TARKISTUKSET FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/2149(INI) Lausuntoluonnos Franz Obermayr (PE602. Euroopan parlamentti 2014-2019 Kansainvälisen kaupan valiokunta 2016/2149(INI) 23.6.2017 TARKISTUKSET 1-13 Franz Obermayr (PE602.824v01-00) perussopimusten määräysten täytäntöönpanosta kansallisten parlamenttien

Lisätiedot

Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta MIETINTÖLUONNOS

Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta MIETINTÖLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta 2010/2291(ACI) 2.3.2011 MIETINTÖLUONNOS Euroopan parlamentin ja komission välisen toimielinten sopimuksen tekemisestä

Lisätiedot

10417/16 team/vpy/si 1 DG B 3A

10417/16 team/vpy/si 1 DG B 3A Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. kesäkuuta 2016 (OR. en) 10417/16 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat SOC 418 GENDER 29 ANTIDISCRIM 41 FREMP

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0026/9. Tarkistus. Mario Borghezio, Harald Vilimsky ENF-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0026/9. Tarkistus. Mario Borghezio, Harald Vilimsky ENF-ryhmän puolesta 8.2.2017 A8-0026/9 9 1 kohta 1. suhtautuu myönteisesti siihen, että neuvosto on ryhtynyt käsittelemään Bosnia ja Hertsegovinan EUjäsenyyshakemusta ja että sille on toimitettu asiasta kysely, ja odottaa

Lisätiedot

ottaa huomioon 29. maaliskuuta 2007 antamansa päätöslauselman Euroopan unionin omien varojen järjestelmän tulevaisuudesta 1,

ottaa huomioon 29. maaliskuuta 2007 antamansa päätöslauselman Euroopan unionin omien varojen järjestelmän tulevaisuudesta 1, P7_TA(2014)0432 Omien varojen järjestelmä * Euroopan parlamentin lainsäädäntöpäätöslauselma 16. huhtikuuta 2014 esityksestä neuvoston päätökseksi Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä (05602/2014

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0464/62. Tarkistus. Anneleen Van Bossuyt sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0464/62. Tarkistus. Anneleen Van Bossuyt sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan puolesta 10.4.2019 A8-0464/62 62 Johdanto-osan 14 kappale (14) Tämä asetus olisi pantava täytäntöön työohjelmilla. Koska työohjelmien tavoitteet ovat keskipitkän tai pitkän aikavälin tavoitteita ja koska niissä

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 Budjettivaliokunta 2009 20.2.2008 ILMOITUS JÄSENILLE Asia: Euroopan parlamentin vuoden 2008 talousarvion toteuttaminen Jäsenille lähetetään oheisena määrärahasiirtoesitys C 3

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0278/2. Tarkistus. Christel Schaldemose ja muita

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0278/2. Tarkistus. Christel Schaldemose ja muita 6.4.2016 A8-0278/2 2 Johdanto-osan A kappale A. katsoo, että sisämarkkinat ovat keskeinen unionin talouskasvua ja työpaikkojen luomista elvyttävä väline; A. katsoo, että sisämarkkinat ovat keskeinen unionin

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 22. heinäkuuta 2003 (OR. fr) 2002/0179 (COD) LEX 457 PE-CONS 3647/03 N 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Lisätiedot

10062/19 team/as/mh 1 JAI.1

10062/19 team/as/mh 1 JAI.1 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. kesäkuuta 2019 (OR. en) 10062/19 ENFOPOL 289 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 6. kesäkuuta 2019 Vastaanottaja: Valtuuskunnat

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 2009 Talous- ja raha-asioiden valiokunta 2008/0014(COD) 21.5.2008 LAUSUNTOLUONNOS talous- ja raha-asioiden valiokunnalta ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden

Lisätiedot

Vastuuvapaus 2007: Euroopan työturvallisuus- ja työterveysvirasto

Vastuuvapaus 2007: Euroopan työturvallisuus- ja työterveysvirasto P6_TA(009)00 Vastuuvapaus 007: Euroopan työturvallisuus- ja työterveysvirasto. Euroopan parlamentin päätös. huhtikuuta 009 vastuuvapauden myöntämisestä Euroopan työturvallisuus- ja työterveysviraston talousarvion

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.12.2011 KOM(2011) 904 lopullinen 2011/0441 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS jäsenvaltioiden antamasta selityksestä, jonka mukaan ne hyväksyvät Euroopan unionin edun mukaisesti

Lisätiedot

MIETINTÖLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2011/2236(DEC)

MIETINTÖLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2011/2236(DEC) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Talousarvion valvontavaliokunta 2011/2236(DEC) 6.2.2012 MIETINTÖLUONNOS vastuuvapauden myöntämisestä Euratomin hankintakeskuksen talousarvion toteuttamisesta varainhoitovuonna

Lisätiedot

Edellyttäen, että edellä mainitut valtuuskunnat poistavat varaumansa, pysyvien edustajien komiteaa ja neuvostoa pyydetään

Edellyttäen, että edellä mainitut valtuuskunnat poistavat varaumansa, pysyvien edustajien komiteaa ja neuvostoa pyydetään EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 2. kesäkuuta 2003 (04.06) (OR. en) 9771/03 EUROJUST 12 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Puheenjohtajavaltio Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Ed. asiak.

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta MIETINTÖLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Talousarvion valvontavaliokunta 22.1.2015 2014/2084(DEC) MIETINTÖLUONNOS vastuuvapauden myöntämisestä Euroopan unionin yleisen talousarvion toteuttamisesta varainhoitovuonna

Lisätiedot

TARKISTUKSET 1-15. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2013/2130(INI) 17.12.2013. Lausuntoluonnos Nuno Melo. PE524.619v01-00

TARKISTUKSET 1-15. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2013/2130(INI) 17.12.2013. Lausuntoluonnos Nuno Melo. PE524.619v01-00 EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 17.12.2013 2013/2130(INI) TARKISTUKSET 1-15 Nuno Melo (PE524.605v01-00) Lissabonin sopimuksen täytäntöönpanosta

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.4.2015 COM(2015) 156 final Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan globalisaatiorahaston varojen käyttöönotosta (EGF/2015/000 TA 2015 komission aloitteesta

Lisätiedot

17033/1/09 REV 1 eho,krl/ess,ajr/tia 1 DQPG

17033/1/09 REV 1 eho,krl/ess,ajr/tia 1 DQPG EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 4. joulukuuta 2009 (04.12) (OR. en) 17033/1/09 REV 1 POLGEN 230 CO EUR-PREP 4 ILMOITUS Lähettäjä: Puheenjohtajavaltio Vastaanottaja: Neuvosto / Eurooppa-neuvosto Asia:

Lisätiedot

MIETINTÖLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/2008(INI)

MIETINTÖLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/2008(INI) Euroopan parlamentti 2014-2019 Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta 2016/2008(INI) 05.10.2016 MIETINTÖLUONNOS sähköisestä demokratiasta Euroopan unionissa: mahdollisuudet ja haasteet

Lisätiedot

15083/15 team/mba/kkr 1 DG C 1

15083/15 team/mba/kkr 1 DG C 1 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2015 (OR. en) 15083/15 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 14. joulukuuta 2015 Vastaanottaja: Valtuuskunnat Ed.

Lisätiedot

ottaa huomioon komission ehdotuksen (KOM(2003) 560) 1,

ottaa huomioon komission ehdotuksen (KOM(2003) 560) 1, P5_TA(2004)0004 Uudet synteettiset ja muut huumausaineet * Euroopan parlamentin lainsäädäntöpäätöslauselma ehdotuksesta neuvoston päätökseksi uusia synteettisiä ja muita huumausaineita koskevasta tietojenvaihdosta,

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan ohessa edellä mainittu sosiaalisen suojelun komitean lausunto kokoontuvaa EPSCO-neuvostoa varten.

Valtuuskunnille toimitetaan ohessa edellä mainittu sosiaalisen suojelun komitean lausunto kokoontuvaa EPSCO-neuvostoa varten. EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 15. helmikuuta 2011 (18.02) (OR. en) 6491/11 SOC 124 SAATE Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Sosiaalisen suojelun komitea Pysyvien edustajien komitea (Coreper I) / Neuvosto

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0048/7. Tarkistus. Marco Zanni, Stanisław Żółtek, André Elissen ENF-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0048/7. Tarkistus. Marco Zanni, Stanisław Żółtek, André Elissen ENF-ryhmän puolesta 8.3.2018 A8-0048/7 7 Marco Zanni, Stanisław Żółtek, André Elissen Johdanto-osan B kappale B. ottaa huomioon, että vuosien 2014 2020 monivuotinen rahoituskehys osoittautui nopeasti riittämättömäksi pyrittäessä

Lisätiedot

Budjettivaliokunta MIETINTÖLUONNOS

Budjettivaliokunta MIETINTÖLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Budjettivaliokunta 9.10.2013 2013/2227(BUD) MIETINTÖLUONNOS neuvoston kannasta esitykseen Euroopan unionin lisätalousarvioksi nro 8/2013 varainhoitovuodeksi 2013, pääluokka

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Naisten oikeuksien ja tasa-arvoasioiden valiokunta VÄLIAIKAINEN 2003/2133(INI) 18. marraskuuta 2003 LAUSUNTOLUONNOS naisten oikeuksien ja tasa-arvoasioiden valiokunnalta

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 Istuntoasiakirja 2004 C6-0161/2004 2003/0274(COD) FI 28/10/2004 YHTEINEN KANTA Neuvoston 21. lokakuuta 2004 vahvistama yhteinen kanta Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 20. marraskuuta 2007 (OR. en) 14621/07 CIVCOM 543 COSDP 866 RELEX 789 JAI 538 COMEM 174 EUJUST-LEX 31

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 20. marraskuuta 2007 (OR. en) 14621/07 CIVCOM 543 COSDP 866 RELEX 789 JAI 538 COMEM 174 EUJUST-LEX 31 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 20. marraskuuta 2007 (OR. en) 14621/07 CIVCOM 543 COSDP 866 RELEX 789 JAI 538 COMEM 174 EUJUST-LEX 31 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON YHTEINEN TOIMINTA Euroopan

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 Työllisyys- ja sosiaalivaliokunta 2004 6. kesäkuuta 2001 PE 305.694/1-21 TARKISTUKSET 1-21 LAUSUNTOLUONNOS: Jean Lambert (PE 305.694) YHTEISÖN MAAHANMUUTTOPOLITIIKKA Päätöslauselmaesitys

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.7.2010 KOM(2010)381 lopullinen 2010/0205 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI yksityiskohtaisista säännöistä direktiivissä 2006/112/EY säädetyn arvonlisäveron palauttamiseksi

Lisätiedot

15466/14 team/hkd/akv 1 DGG 2B

15466/14 team/hkd/akv 1 DGG 2B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. marraskuuta 2014 (OR. en) 15466/14 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Puheenjohtajavaltio Neuvosto Ed. asiak. nro: 14799/14 FSTR 66 FC 46 REGIO 126 SOC 777 AGRISTR

Lisätiedot

KANTA TARKISTUKSINA. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2017/2025(INI)

KANTA TARKISTUKSINA. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2017/2025(INI) Euroopan parlamentti 2014-2019 Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta 2017/2025(INI) 4.5.2017 KANTA TARKISTUKSINA naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnalta ulkoasiainvaliokunnalle

Lisätiedot

Puheenjohtajavaltio esitti tämän jälkeen ehdotuksen neuvoston päätelmiksi eurooppalaisesta oikeusalan koulutuksesta 2.

Puheenjohtajavaltio esitti tämän jälkeen ehdotuksen neuvoston päätelmiksi eurooppalaisesta oikeusalan koulutuksesta 2. EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 19. lokakuuta 2011 (24.10) (OR. en) 15690/11 JAI 743 JUSTPEN 8 JUSTCIV 272 ILMOITUS Lähettäjä: Puheenjohtajavaltio Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.4.2010 KOM(2010)182 lopullinen Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan globalisaatiorahaston varojen käyttöönotosta talousarviota koskevasta kurinalaisuudesta

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.6.2011 KOM(2011) 358 lopullinen Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan globalisaatiorahaston varojen käyttöönotosta talousarviota koskevasta kurinalaisuudesta

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.2.2016 COM(2016) 78 final Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan globalisaatiorahaston varojen käyttöönotosta (EGF/2016/000 TA 2016 komission aloitteesta

Lisätiedot

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010)

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Oikeudellisten asioiden valiokunta 11.11.2010 ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010) Asia: Ruotsin Riksdagenin lausunto perusteluineen muutetusta ehdotuksesta Euroopan parlamentin

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 20. kesäkuuta 2011 (24.06) (OR. en) 11844/11 SOC 586 EDUC 207

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 20. kesäkuuta 2011 (24.06) (OR. en) 11844/11 SOC 586 EDUC 207 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 20. kesäkuuta 2011 (24.06) (OR. en) 11844/11 SOC 586 EDUC 207 ILMOITUS Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Vastaanottaja: Valtuuskunnat Ed. asiak. nro: 10535/11 SOC 422

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. marraskuuta 2011 (01.12) (OR. en) 17555/11 ENFOPOL 416 JAIEX 125

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. marraskuuta 2011 (01.12) (OR. en) 17555/11 ENFOPOL 416 JAIEX 125 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 25. marraskuuta 2011 (01.12) (OR. en) 17555/11 ENFOPOL 416 JAIEX 125 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea

Lisätiedot

Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen

Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen P7_TA(2013)0082 Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen Euroopan parlamentin päätöslauselma 13. maaliskuuta 2013 Euroopan parlamentin kokoonpanosta vuoden 2014 vaalien jälkeen (2012/2309(INL))

Lisätiedot

Coreperia pyydetään suosittelemaan neuvostolle, että se hyväksyisi tämän ilmoituksen liitteessä olevat neuvoston päätelmät.

Coreperia pyydetään suosittelemaan neuvostolle, että se hyväksyisi tämän ilmoituksen liitteessä olevat neuvoston päätelmät. EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 11. helmikuuta 2011 (16.02) (OR. en) 6387/11 FREMP 13 JAI 101 COHOM 44 JUSTCIV 19 JURINFO 5 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Pääsihteeristö Vastaanottaja: Coreper/Neuvosto

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2014 (OR. en) OIKEUDELLISEN YKSIKÖN LAUSUNTO 1 Määräenemmistöpäätöksiä koskevat uudet säännöt

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2014 (OR. en) OIKEUDELLISEN YKSIKÖN LAUSUNTO 1 Määräenemmistöpäätöksiä koskevat uudet säännöt Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2014 (OR. en) PUBLIC 11747/14 LIMITE JUR 413 POLGEN 113 OIKEUDELLISEN YKSIKÖN LAUSUNTO 1 Asia: Määräenemmistöpäätöksiä koskevat uudet säännöt

Lisätiedot

Työministeriö EDUSKUNTAKIRJELMÄ TM

Työministeriö EDUSKUNTAKIRJELMÄ TM Työministeriö EDUSKUNTAKIRJELMÄ TM2005-00146 MP Vattulainen Eeva 21.10.2005 VASTAANOTTAJA Eduskunta Suuri valiokunta Viite Asia EU/Komission tiedonanto neuvostolle, parlamentille ja sosiaalikomitealle

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO EU:N KESKEINEN PÄÄTÖKSENTEKIJÄ Euroopan unionin neuvosto epävirallisesti myös EU:n neuvosto tai pelkkä neuvosto on EU:n keskeinen päätöksentekijä. Tässä toimielimessä kokoontuvat

Lisätiedot

TARKISTUKSET FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti Lausuntoluonnos Daniel Dalton (PE602.

TARKISTUKSET FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti Lausuntoluonnos Daniel Dalton (PE602. Euroopan parlamentti 2014-2019 Sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta 2017/2043(BUD) 5.5.2017 TARKISTUKSET 1-16 Daniel Dalton (PE602.828v02-00) talousarviosta 2018 trilogin neuvotteluvaltuudet (2017/2043(BUD))

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa sovellettavat avoimuusperiaatteet

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa sovellettavat avoimuusperiaatteet Euroopan neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) XT 21023/17 BXT 31 INF 100 API 73 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa

Lisätiedot

TARKISTUKSET FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/2144(INI) Lausuntoluonnos Eider Gardiazabal Rubial

TARKISTUKSET FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/2144(INI) Lausuntoluonnos Eider Gardiazabal Rubial Euroopan parlamentti 2014-2019 Budjettivaliokunta 2016/2144(INI) 14.11.2016 TARKISTUKSET 1-37 Eider Gardiazabal Rubial (PE594.006v01-00) EU:n varoista sukupuolten tasa-arvoon (2016/2144(INI)) AM\1109766.docx

Lisätiedot

6068/16 team/hkd/vb 1 DGG 1B

6068/16 team/hkd/vb 1 DGG 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. helmikuuta 2016 (OR. en) 6068/16 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat Ed. asiak. nro: 5783/1/16 REV 1 Asia:

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO EU-TALLEKIRJASTO LIITE III KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET

EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO EU-TALLEKIRJASTO LIITE III KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET EUROOPAN KOMISSIO VIESTINNÄN PÄÄOSASTO Kansalaisviestintä Kansalaissuhteet EU-TALLEKIRJASTO LIITE III Bryssel COMM.C.3.002/RCA KUMPPANUUSSOPIMUKSEEN LIITTYVÄT OHJEET Tässä asiakirjassa annetaan ohjeita

Lisätiedot

5808/17 rir/vpy/ts 1 DGG 3B

5808/17 rir/vpy/ts 1 DGG 3B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. helmikuuta 2017 (OR. en) 5808/17 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Vastaanottaja: Ed. asiak. nro: 5590/17 Asia: Neuvoston pääsihteeristö Pysyvien edustajien komitea /

Lisätiedot

MIETINTÖLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2011/2275(INI)

MIETINTÖLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2011/2275(INI) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Oikeudellisten asioiden valiokunta 11.9.2012 2011/2275(INI) MIETINTÖLUONNOS 28. vuosikertomuksesta EU:n lainsäädännön soveltamisen valvonnasta (2010) (2011/2275(INI)) Oikeudellisten

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.2.2013 COM(2013) 46 final 2013/0026 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/8/EY muuttamisesta jauhetun maissintähkän lisäämiseksi

Lisätiedot

EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO. Yhteistyösopimus

EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO. Yhteistyösopimus EUROOPAN TASA-ARVOINSTITUUTTI JA EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSVIRASTO Yhteistyösopimus Johdanto Euroopan unionin perusoikeusvirasto (FRA) ja Euroopan tasa-arvoinstituutti (EIGE), joihin viitataan jäljempänä

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta *** SUOSITUSLUONNOS

EUROOPAN PARLAMENTTI Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta *** SUOSITUSLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 30.1.2014 2013/0120B(NLE) *** SUOSITUSLUONNOS ehdotuksesta neuvoston päätökseksi Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. väärennettyjen eurometallirahojen analysoinnista ja niihin liittyvästä yhteistyöstä

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. väärennettyjen eurometallirahojen analysoinnista ja niihin liittyvästä yhteistyöstä EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 17.7.2003 KOM(2003) 426 lopullinen 2003/0158 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS väärennettyjen eurometallirahojen analysoinnista ja niihin liittyvästä yhteistyöstä (komission

Lisätiedot

Euroopan parlamentin päätöslauselma Euroopan unionin perusoikeuskirjan laatimisesta (C5-0058/ /2064(COS))

Euroopan parlamentin päätöslauselma Euroopan unionin perusoikeuskirjan laatimisesta (C5-0058/ /2064(COS)) Euroopan unionin perusoikeuskirja A5-0064/2000 Euroopan parlamentin päätöslauselma Euroopan unionin perusoikeuskirjan laatimisesta (C5-0058/1999 1999/2064(COS)) Euroopan parlamentti, joka ottaa huomioon

Lisätiedot

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Istuntoasiakirja 20.6.2013 B7-****/2013 PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS suullisesti vastattavan kysymyksen B7-****/2013 johdosta työjärjestyksen 115 artiklan 5 kohdan mukaisesti EU:n

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en) 5386/17 ENV 31 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 17. tammikuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: D047857/02 Asia: Neuvoston

Lisätiedot

AFCO. Committee / Commission BUDGETARY AMENDMENTS / AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES. Meeting of / Réunion du 07/09/2011. Rapporteur: Algirdas SAUDARGAS

AFCO. Committee / Commission BUDGETARY AMENDMENTS / AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES. Meeting of / Réunion du 07/09/2011. Rapporteur: Algirdas SAUDARGAS Committee / Commission AFCO Meeting of / Réunion du 07/09/2011 BUDGETARY AMENDMENTS / AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES Rapporteur: Algirdas SAUDARGAS FI FI AB\875138FI.doc AB\875138FI.doc Tarkistusluonnos 6958

Lisätiedot

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Istuntoasiakirja 13.12.2011 B7-0729/2011 PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS suullisesti vastattavien kysymysten B7-0673/2011 ja B7-0674/2011 johdosta työjärjestyksen 115 artiklan 5 kohdan

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 21. marraskuuta 2017 (OR. en) 2017/0060 (COD) PE-CONS 52/17 TRANS 415 DELACT 189 CODEC 1608 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EUROOPAN PARLAMENTIN

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Marco Valli, Giulia Moi, Rolandas Paksas, Laura Agea EFDD-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Marco Valli, Giulia Moi, Rolandas Paksas, Laura Agea EFDD-ryhmän puolesta 18.10.2018 A8-0313/2 2 Marco Valli, Giulia Moi, Rolandas Paksas, Laura Agea 1 kohta 1. korostaa, että parlamentti ottaa vuoden 2019 talousarviota käsitellessään täysin huomioon poliittiset painopisteet,

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Kulttuuri-, nuoriso-, koulutus-, tiedonvälitys- ja urheiluvaliokunta 1. maaliskuuta 2002 VÄLIAIKAINEN 2001/0202(COD) LAUSUNTOLUONNOS kulttuuri-, nuoriso-, koulutus-, tiedonvälitys-

Lisätiedot

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2014/0197(COD) ulkoasiainvaliokunnalta. kansainvälisen kaupan valiokunnalle

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2014/0197(COD) ulkoasiainvaliokunnalta. kansainvälisen kaupan valiokunnalle EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Ulkoasiainvaliokunta 14.1.2015 2014/0197(COD) LAUSUNTOLUONNOS ulkoasiainvaliokunnalta kansainvälisen kaupan valiokunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi

Lisätiedot

Budjettivaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnalle

Budjettivaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnalle Euroopan parlamentti 2014-2019 Budjettivaliokunta 2016/0257(COD) 19.1.2017 LAUSUNTOLUONNOS budjettivaliokunnalta työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI B8-0230/1. Tarkistus. Sophia in t Veld ALDE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI B8-0230/1. Tarkistus. Sophia in t Veld ALDE-ryhmän puolesta 27.3.2019 B8-0230/1 1 Johdanto-osan 19 viite ottaa huomioon kuulemiset ja näkemystenvaihdot työryhmässä (oikeusvaltioperiaatteen seurantaryhmä), jonka yleisenä tehtävänä on tarkkailla oikeusvaltioperiaatteen

Lisätiedot

Ulkoasiainvaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle

Ulkoasiainvaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Ulkoasiainvaliokunta 16.9.2011 2010/0273(COD) LAUSUNTOLUONNOS ulkoasiainvaliokunnalta kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle ehdotuksesta Euroopan

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0156/29. Tarkistus. Eider Gardiazabal Rubial S&D-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0156/29. Tarkistus. Eider Gardiazabal Rubial S&D-ryhmän puolesta 4.4.2017 A8-0156/29 29 13 kohta 29. pitää vierailijaryhmiä yhtenä keskeisistä välineistä, joilla lisätään kansalaisten tietoisuutta parlamentin toiminnasta; panee tyytyväisenä merkille vierailijaryhmiä

Lisätiedot

TARKISTUKSET FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti Lausuntoluonnos Petr Ježek (PE595.

TARKISTUKSET FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti Lausuntoluonnos Petr Ježek (PE595. Euroopan parlamentti 2014-2019 Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 20.1.2017 2016/2170(DEC) TARKISTUKSET 1-12 Petr Ježek (PE595.376v01-00) Vastuuvapaus 2015: Euroopan oikeudellisen

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 25. heinäkuuta 2012 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Oikeudellisten ja sisämarkkina-asioiden valiokunta 13. tammikuuta 2004 VÄLIAIKAINEN 2002/0043(CNS) LAUSUNTOLUONNOS oikeudellisten ja sisämarkkina-asioiden valiokunnalta kansalaisvapauksien

Lisätiedot

KOMISSION DIREKTIIVI (EU) /, annettu ,

KOMISSION DIREKTIIVI (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.5.2019 C(2019) 3580 final KOMISSION DIREKTIIVI (EU) /, annettu 15.5.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/128/EY muuttamisesta yhdenmukaistettujen riski-indikaattoreiden

Lisätiedot

9645/17 team/tih/km 1 DG E 1A

9645/17 team/tih/km 1 DG E 1A Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. toukokuuta 2017 (OR. en) 9645/17 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 23. toukokuuta 2017 Vastaanottaja: Valtuuskunnat ENV

Lisätiedot

9452/16 team/rir/vb 1 DG G 2B

9452/16 team/rir/vb 1 DG G 2B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 25. toukokuuta 2016 (OR. en) 9452/16 FISC 85 ECOFIN 502 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 25. toukokuuta 2016 Vastaanottaja:

Lisätiedot

10368/1/19 REV 1 team/rir/mls 1 LIFE.2.B

10368/1/19 REV 1 team/rir/mls 1 LIFE.2.B Bryssel, 18. kesäkuuta 2019 (OR. en) 10368/1/19 REV 1 AGRI 306 VETER 36 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 18. kesäkuuta 2019 Vastaanottaja: Valtuuskunnat Ed.

Lisätiedot

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2010/0059(COD) budjettivaliokunnalta. kehitysyhteistyövaliokunnalle

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2010/0059(COD) budjettivaliokunnalta. kehitysyhteistyövaliokunnalle EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Budjettivaliokunta 2010/0059(COD) 2.7.2010 LAUSUNTOLUONNOS budjettivaliokunnalta kehitysyhteistyövaliokunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi

Lisätiedot

Talous- ja raha-asioiden valiokunta LAUSUNTOLUONNOS

Talous- ja raha-asioiden valiokunta LAUSUNTOLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Talous- ja raha-asioiden valiokunta 2010/0073(COD) 8.9.2010 LAUSUNTOLUONNOS talous- ja raha-asioiden valiokunnalta ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. jäsenvaltioiden työllisyyspolitiikan suuntaviivoista

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. jäsenvaltioiden työllisyyspolitiikan suuntaviivoista EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 2.3.2015 COM(2015) 98 final 2015/0051 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS jäsenvaltioiden työllisyyspolitiikan suuntaviivoista FI FI PERUSTELUT Euroopan unionin toiminnasta tehdyssä

Lisätiedot

8987/15 paf/sj/pt 1 DG G 3 C

8987/15 paf/sj/pt 1 DG G 3 C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. toukokuuta 2015 (OR. en) 8987/15 RECH 143 COMPET 230 ILMOITUS Lähettäjä: Pysyvien edustajien komitea (Coreper I) Vastaanottaja: Neuvosto Ed. asiak. nro: 8562/15 RECH

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 Talousarvion valvontavaliokunta 2009 2008/2265(DEC) 29.1.2009 MIETINTÖLUONNOS vastuuvapauden myöntämisestä Euroopan meriturvallisuusviraston talousarvion toteuttamisesta varainhoitovuonna

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 3. kesäkuuta 2014 (OR. en) 9412/14 Toimielinten välinen asia: 2013/0418 (NLE) LIMITE ENV 429 WTO 162

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 3. kesäkuuta 2014 (OR. en) 9412/14 Toimielinten välinen asia: 2013/0418 (NLE) LIMITE ENV 429 WTO 162 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 3. kesäkuuta 2014 (OR. en) 9412/14 Toimielinten välinen asia: 2013/0418 (NLE) LIMITE ENV 429 WTO 162 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.9.2015 COM(2015) 488 final 2015/0237 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun ohjelman toimeenpanevan komitean 66. istunnossa

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.7.2014 C(2014) 5308 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu 30.7.2014, yleisölle suunnattavista tiedotus- ja julkistamistoimenpiteistä sekä tuensaajille suunnattavista

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnalle

EUROOPAN PARLAMENTTI Talousarvion valvontavaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnalle EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Talousarvion valvontavaliokunta 2014/2147(INI) 7.1.2015 LAUSUNTOLUONNOS talousarvion valvontavaliokunnalta maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnalle hedelmä- ja

Lisätiedot