Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje"

Transkriptio

1 Sivu 1(15) Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje Pääsivu Portaalissa näytetään verkon tietokoneiden tietoturvatila ja ilmoitetaan mahdollisista korjausta vaativista tietoturvaongelmista. Onko verkko suojattu? Jos näet pääsivulla vain vihreitä kuvakkeita, kaikki portaaliin rekisteröinyneet tietokoneet on suojattu. Päivitetyt tietoturvatiedot RSS-palveluna. Voit tilata RSS-palvelun, jonka avulla näet verkon tietoturvatilan kirjautumatta portaaliin. Lisäohjeet Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa tästä oppaasta, saat lisäohjeita palveluntarjoajalta. Onko verkko suojattu? Jos näet pääsivulla vain vihreitä kuvakkeita, kaikki portaaliin rekisteröidyt tietokoneet on suojattu. Portaalissa näkyy tiedot vain tietokoneista, jotka ovat rekisteröityneet portaaliin. Jos verkossa on tietokoneita, jotka eivät ole rekisteröityneet portaaliin, ne voivat muodostaa tietoturvariskin. Päivitetyt tietoturvatiedot RSS-palveluna. Tilaa RSS-palvelu, jolloin näet verkon tietoturvatilan kirjautumatta portaaliin. RSS-syötteen lukemiseen tarvitaan RSS-lukija. Näitä ovat esimerkiksi Web-pohjaiset lukijat, kuten Google Reader (www.google.com/reader) tai Bloglines (www.bloglines.com) tai selaimeen, kuten Mozilla Firefox 2 tai Internet Explorer 7, sisällytetyt RSSlukijat. 1. Napsauta RSS-syötteen linkkiä. 2. Kopioi Web-osoite RSS-lukijaan. Lisäohjeet Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa tästä oppaasta, saat lisäohjeita palveluntarjoajalta. Valitse sivun vasemmasta yläkulmasta Tuki.

2 Sivu 2(15) Tietokoneet Tietokoneet Tietokoneet-sivulla näytetään tarkat tiedot portaaliin rekisteröityneistä tietokoneista. Näytettävät tietokoneet Tietokoneet-sivun sisältö sen mukaan, kuinka tulit sivulle: Niiden tietokoneiden katsominen, joissa on sama ongelma Jos haluat katsoa kaikkia tietokoneita, joissa on sama ongelma: Näytettävät luokat Valitse näytettävät luokat. Tietoja ominaisuuksista Tietokoneista annetut tiedot on jaettu eri luokkiin. Tietoja profiileista Profiileilla voidaan hallita, mitä käyttäjät voivat tehdä tietokoneensa tietoturvaasetuksille. Profiilin asettaminen Voit asettaa tietokoneelle uuden profiilin esimerkiksi estääksesi kyseisen koneen käyttäjiä tekemästä vaarallisia muutoksia koneen tietoturva-asetuksiin. Tietokoneen uudelleennimeäminen Lisää tietokoneelle helposti muistettava nimi, esimerkiksi "Saaran kannettava". Tietokoneiden poistaminen Voit poistaa tietokoneita portaalista. Näytettävät tietokoneet Tietokoneet-sivun sisältö sen mukaan, kuinka tulit sivulle: kaikki verkon tietokoneet tietokoneet, joissa on sama ongelma tietokoneet, joilla on sama tilauskoodi vain osa tietokoneista, jos kaikki koneet eivät mahdu samaan näkymään. Jos kaikki tietokoneet eivät mahdu samaan näkymään, luettelo jaetaan useaan näkymään. Voit siirtyä seuraavaa näkymään napsauttamalla Seuraava luettelon yläpuolella oikealla. Niiden tietokoneiden katsominen, joissa on sama ongelma Jos haluat katsoa kaikkia tietokoneita, joissa on sama ongelma: 1. Siirry pääsivulle valitsemalla Pääsivu. 2. Napsauta jotain linkkiä, josta näkyy, kuinka monessa tietokoneessa on sama ongelma. Esimerkiksi "Käytönaikainen tarkistus ei ole käytössä 6 tietokoneessa." Tietokoneet-sivu avautuu. Sivulla näytetään vain tietokoneet, joissa on sama ongelma.

3 Sivu 3(15) Tässä esimerkissä sivulla näkyvät vain ne kuusi tietokonetta, joissa käytönaikainen tarkistus ei ole käytössä. Näytettävät luokat Valitse näytettävät luokat. Napsauta näytettävän luokan välilehteä. Taulukossa näytetään eri tietoja samoista tietokoneista. Tietoja ominaisuuksista Tietokoneista annetut tiedot on jaettu eri luokkiin. Tietoturvan yleistila Tässä osiossa esitetään lyhyt yhteenveto kaikista luokista. Virus- ja vakoilusuojaus: Jos tässä kohtaa on vihreä OK-tilan kuvake, virus- ja vakoilusuojaus on käytössä ja toimii oikein. Käytönaikainen virustarkistus Jos käytönaikainen virustarkistus on käytössä, virukset havaitaan ja poistetaan ennen kuin ne voivat vahingoittaa tietokonetta. Käytönaikainen vakoiluohjelmatarkistus Jos käytönaikainen vakoiluohjelmatarkistus on käytössä, vakoiluohjelmat havaitaan ja poistetaan ennen kuin ne voivat vahingoittaa tietokonetta. Saapuvan sähköpostin tarkistus Jos saapuvan sähköpostin tarkistus on käytössä, virukset ja vakoiluohjelmat poistetaan tietokoneeseen tulevista sähköposteista. Lähtevän sähköpostin tarkistus Jos lähtevän sähköpostin tarkistus on käytössä, virukset ja vakoiluohjelmat poistetaan tietokoneesta lähetettävistä sähköposteista. Internet-suojaus Jos tässä kohtaa on vihreä OK-tilan kuvake, tietokone on suojattu koneeseen murtautumista yrittäviltä hakkereilta. Tietoturvataso Internet-suojauksen käyttämän asetusryhmän nimi. Palomuuriohjelma Jos palomuuri on käytössä, tietokoneeseen ei päästä luvattomasti Internetistä. Sovellusten hallinta Jos sovellusten hallinta on käytössä, tietokoneessa olevat sovellukset eivät pääse Internetiin ilman käyttäjän lupaa. Automaattiset päivitykset Jos tässä kohdassa on vihreä OK-tilan kuvake, tietokoneessa on uusimmat tiedot ja se on suojattu viruksia ja vakoiluohjelmia vastaan.

4 Sivu 4(15) Virustunnisteet päivitetty Uusimpien virustunnisteiden vastaanoton ajankohta. Virustunnisteiden versio Käytössä olevien vakoiluohjelmatunnisteiden versio. Vakoiluohjelmatunnisteet päivitetty Uusimpien vakoiluohjelmatunnisteiden vastaanoton ajankohta. Vakoiluohjelmatunnisteiden versiot Käytössä olevien vakoiluohjelmatunnisteiden versio. Virustunnisteiden toimitus Aika, joka tietokoneelta kului uusien virustunnisteiden saamiseen. Vakoiluohjelmatunnisteiden toimitus Aika, joka tietokoneelta kului uusien vakoiluohjelmatunnisteiden saamiseen. Keskitetty hallinta Tietoja portaalin ja tietokoneen välisestä yhteydestä. Nykyinen profiili Tietokoneessa käytössä oleva profiili. Asetettu profiili Profiili, jonka olet asettanut tälle tietokoneelle. Jos nykyinen ja asetettu profiili eivät ole samoja, nykyisestä profiilista tulee asetettu profiili. Päivitysten tilanne Ajankohta, jolloin tietokone on viimeksi lähettänyt tilatietonsa portaaliin. Edellinen yhteys Ajankohta, jolloin tietokone on viimeksi tarkistanut uudet tiedot portaalista. Tietokoneen tiedot Tietokoneen aliasnimi Tietokoneelle annettu nimi, jos se on nimetty uudelleen. WINS-nimi Tietokoneen nimi tietokoneen Windowsissa. DNS-nimi (-nimet) Kaikissa verkoissa näkyvä tietokoneen nimi, jos WINS-nimeä ei ole. IP-osoite (-osoitteet) Tietokoneen Internet-osoite. Käyttöjärjestelmä Näyttää tietokoneen käyttöjärjestelmän, esimerkiksi Windows XP, Windows 2000 tai Linux. Asennettu ohjelmisto Tuote Tietokoneeseen asennetun tietoturvapalveluyhdistelmän nimi. Versionumero Tietokoneeseen asennetun tietoturvapalveluyhdistelmän versio. Virustentorjunta Tietokoneeseen asennetun virustentorjuntapalvelun versio.

5 Sivu 5(15) Internet-suojaus ja palomuuri Tietokoneeseen asennetun Internet-suojauspalvelun versio. Automaattiset päivitykset Tietokoneeseen asennetun automaattisen päivityspalvelun versio. Management Agent Tietokoneen tietoturva-asetusten portaalin kautta tapahtuvan hallinnan mahdollistavan palvelun versio. Hälytykset Yksityiskohtaiset tiedot tietokoneessa käsitellyistä viruksista. Vakavuusaste Kuinka vakava suojausuhka oli. Kuvaus Viruksen nimi. Päivämäärä/aika Päivä ja kellonaika, jolloin virus käsiteltiin. Käyttäjä Tietokoneen käyttäjä viruksen löytöhetkellä. Tuote Viruksen löytänyt tietoturvapalvelu. Suoritettu toiminto Viruksen käsittelytapa. Tietoja profiileista Profiileilla voidaan hallita, mitä käyttäjät voivat tehdä tietokoneensa tietoturvaasetuksille. Profiilit eroavat toisistaan seuraavien ominaisuuksien suhteen: kuinka paljon ne rajoittavat käyttäjien mahdollisuuksia muuttaa tietoturva-asetuksia. Voit esimerkiksi estää vähemmän kokeneilta käyttäjiltä mahdollisuuden muuttaa tietoturva-asetuksia. onko ne suunniteltu kannettavia tietokoneita varten. Tällaiset profiilit on suunniteltu suojaamaan konetta käytettäessä Internetiä riskialttiissa kohteissa, kuten langattomalla Internet-yhteydellä varustetuissa kahviloissa. onko ne suunniteltu työasemakoneita varten. Tällaiset profiilit on suunniteltu suojaamaan konetta käytettäessä Internetiä kiinteästä sijainnista. Palveluntarjoaja on määrittänyt profiilit. Voit valita tietokoneelle asetettavan profiilin näistä valmiista profiileista.

6 Sivu 6(15) Profiilin asettaminen Voit asettaa tietokoneelle uuden profiilin esimerkiksi estääksesi kyseisen koneen käyttäjiä tekemästä vaarallisia muutoksia koneen tietoturva-asetuksiin. 1. Valitse tietokoneet, joille haluat asettaa uuden profiilin merkitsemällä vasemmalla puolella olevia valintaruutuja. 2. Valitse Aseta profiili. 3. Valitse haluamasi profiili esiin tulevasta pudotusvalikosta. 4. Valitse Aseta. Koneen Profiili-sarakkeeseen tulee keskeneräisen profiilin kuvake. Profiili on lähetetty tietokoneelle, mutta sitä ei ole vielä otettu käyttöön. Profiili otetaan käyttöön tietokoneessa, kun se tarkistaa päivitykset seuraavan kerran. Portaali näyttää profiilin otetuksi käyttöön, kun tietokone lähettää seuraavan kerran tietoja portaalille. Tämä saattaa kestää jopa kaksi tuntia. Tietokoneen on oltava päällä ja yhteydessä Internetiin, jotta se voi vastaanottaa uuden profiilin. Nimeä toiminnot Nimeä toiminnot esimerkiksi ottaaksesi palomuurin tai käytönaikaisen virustarkistuksen käyttöön etätietokoneella. Voit nimetä toiminnot etätietokoneelle portaalista. Voit tehdä seuraavat toimet toimintoja käyttämällä: Toiminnot vastaavat sitä, että käyt tietokoneella suorittamassa toiminnon paikallisesti. Valitse tietokoneet luettelosta merkitsemällä niitä vastaavat valintaruudut. Napsauta Toiminnot. Toimintoluettelo avautuu. Valitse jokin seuraavista toiminnoista luettelosta: Valitse... Mihin... Lähetä täysi tilan päivitys Ota käytönaikainen virustarkistus käyttöön Ota käytönaikainen vakoiluohjelmatarkistus käyttöön Aseta virus- ja vakoilusuojauksen tasoksi Normaali Ota Sovellusten hallinta käyttöön Aseta Internet-suojauksen tietoturvatasoksi Toimisto Pakota etätietokone lähettämään täysi raportti tilastaan portaaliin. Etsi virukset etätietokoneesta ja estä niiden toiminta, ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa. Etsi vakoiluohjelmat etätietokoneesta ja estä niiden toiminta, ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa. Valitse yleisimmin käytetty suojaustaso viruksia ja vakoiluohjelmia vastaan etätietokoneelle. Anna käyttäjän päättää, mitkä sovellukset saavat muodostaa yhteyden Internetiin etätietokoneesta. Valitse yleisimmin käytetty suojaustaso vaarallista liikennettä vastaan etätietokoneesta. Nimeä toiminto etätietokoneelle napsauttamalla Nimeä toiminto. Toiminto tai profiili otetaan käyttöön tietokoneessa, kun tietokone seuraavan kerran tarkistaa päivitykset portaalista.

7 Sivu 7(15) Etätietokoneen on oltava käytössä ja yhteydessä Internetiin, jotta se voi tarkistaa odottavat toiminnot tai uudet profiilit. Etätietokoneen haittaohjelmatarkistus Pakota etätietokone suorittamaan täysi haittaohjelmatarkistus. Valitse tietokoneet luettelosta merkitsemällä niitä vastaavat valintaruudut. Napsauta Haittaohjelmatarkistus. Napsauta Nimeä toiminto. Toiminto tai profiili otetaan käyttöön tietokoneessa, kun tietokone seuraavan kerran tarkistaa päivitykset portaalista. Etätietokoneen on oltava käytössä ja yhteydessä Internetiin, jotta se voi tarkistaa odottavat toiminnot tai uudet profiilit. Nimetäänkö toiminto tai uusi profiili? Toiminnon tai uuden profiilin nimeämisellä voi olla eri vaikutuksia. Nimeä toiminto haluamanasi aikana: Muuta etätietokoneesta yleinen asetus, kuten palomuurin tai käytönaikaisen virustarkistuksen ottaminen käyttöön. Salli käyttäjän muuttaa asetusta, kun toiminto on suoritettu. Varmista, ettet ohita muita asetuksia, jotka käyttäjä on muuttanut etätietokoneesta. Suorita etätietokoneella yleinen toiminto, kuten haittaohjelmatarkistus tai tilan päivityksen lähettäminen portaaliin. Nimeä uusi profiili, kun haluat muuttaa asetuksia, joita et voi muuttaa nimeämällä toiminnon. Voit muuttaa uuden profiilin avulla huomattavasti enemmän asetuksia kuin toiminnon avulla. lukita asetuksia. Profiilien avulla voit lukita asetukset, jotta asetuksia ei voida muuttaa etätietokoneelta tai nimeämällä toiminto. ohittaa lukitut asetukset. Esimerkki: Jos aiemmin asetit etätietokoneelle profiilin, jossa palomuuri on lukittu pois käytöstä, voit ottaa palomuurin käyttöön vain asettamalla uuden profiilin, jossa "ota palomuuri käyttöön" -asetus on käytössä. Miksi etätietokoneet eivät päivity heti? Etätietokoneet tarkistavat päivitykset portaalista säännöllisesti, esimerkiksi tunnin välein. Toiminnot ja uudet profiilit tulevat voimaan seuraavasti: 1. Nimeät toiminnon tai uuden profiilin etätietokoneelle. 2. Kun etätietokone seuraavan kerran tarkistaa päivitykset portaalista, se havaitsee, että olet asettanut päivityspyynnön.

8 Sivu 8(15) 3. Etätietokone ottaa toiminnon tai uuden profiilin käyttöön. Se ilmoittaa asiasta heti. 4. Kun etätietokone lopettaa toiminnon tai uuden profiilin käyttöönoton tai virhe ilmenee, etätietokone ilmoittaa tuloksen heti portaaliin. Tietokoneen uudelleennimeäminen Lisää tietokoneelle helposti muistettava nimi, esimerkiksi "Saaran kannettava". 1. Napsauta sen tietokoneen nimeä, jonka haluat nimetä uudelleen. 2. Selaa sivua alaspäin, kunnes näet otsikon Tietokoneen tiedot. 3. Valitse Muokkaa, joka löytyy sarakkeiden Tietokoneen aliasnimi ja WINS-nimi välistä. 4. Kirjoita esiin tulleeseen tekstikenttään tietokoneelle annettava nimi. 5. Valitse Lähetä. Tietokone näkyy portaalissa antamallasi nimellä. Tietokoneiden poistaminen Voit poistaa tietokoneita portaalista. 1. Merkitse taulukon vasemmalla puolella oleva valintaruutu kaikkien poistettavien tietokoneiden kohdalta. 2. Valitse Poista tietokoneet 3. Valitse Poista. Sivutuksesta: Jos taulukko näkyy useina sivuina, kaikki valitsemasi tietokoneet poistetaan. Jos esimerkiksi valitset 2 tietokonetta ensimmäiseltä sivulta ja 2 tietokonetta kolmannelta sivulta, kaikki 4 tietokonetta poistetaan. Vie tiedot Voit viedä kaikkien portaalin tietokoneiden tiedot tiedostoon, jolloin voit tarkastella tietoja ilman Internet-yhteyttä tai käyttää muita työkaluja tietojen tarkasteluun, muokkaamiseen ja järjestelyyn. 1. Napsauta Vie tiedot 2. Valitse vietäväksi yksi tai useampi ominaisuus näkyviin tulevan sinisen ruudun luettelosta. 3. Valitse - CSV, jolloin tiedot viedään tekstitiedostoon jokainen arvo pilkulla erotettuna ja luettelon jokainen rivi omalla rivillään, tai - Excel, jolloin tiedot viedään Microsoft Excel -taulukkoon. 4. Voit lajitella vietävän tekstitiedoston tiedot haluamasi ominaisuuden mukaan napsauttamalla kyseistä ominaisuutta tietokoneluettelon yläpuolella. 5. Napsauta Vie ja tallenna tiedosto tietokoneelle. Vietyyn tiedostoon tulevat kaikkien luettelossa olevien tietokoneiden tiedot.

9 Sivu 9(15) Tilaukset Tilaukset Yhdellä tilauskoodilla voit asentaa tietoturvaohjelmiston useaan tietokoneeseen. Portaalissa on saatavana erilaisia tietoturvaohjelmistotuotteita, joista jokainen tarjoaa erilaisia tietoturvapalveluja. Tilauskoodi liittyy aina tiettyyn tietoturvapalvelujen ryhmään. Jokainen samalla tilauskoodilla suoritettu asennus asentaa samat tietoturvapalvelut. Asenna tietoturvapalvelut verkon uusiin tietokoneisiin Jos verkossa on tietokoneita, joihin haluat asentaa tietoturvapalvelut, sinulla on oltava tilauskoodi ja vapaita lisenssejä. Saman tilauksen tietokoneet Saat näkyviin kaikki samalle tilauskoodille kuuluvat tietokoneet. Tilauksien lisääminen portaaliin Jos sinulla on käyttämättömiä tilauksia, voit asentaa tietoturvapalvelut uuteen tietokoneeseen. Asenna tietoturvapalvelut verkon uusiin tietokoneisiin Jos verkossa on tietokoneita, joihin haluat asentaa tietoturvapalvelut, sinulla on oltava tilauskoodi ja vapaita lisenssejä. 1. Valitse asennettava tuote. 2. Varmista Käyttö-sarakkeesta, että vapaita lisenssejä on jäljellä. Esimerkki: Jos näet 4/5, jäljellä on yksi vapaa lisenssi. 3. Napsauta Asenna ohjelmisto. Voit asentaa ohjelmiston jollain seuraavista tavoista: o o Asenna ohjelmisto paikallisesti käyttäjän tietokoneelle: lataamalla ohjelmiston käyttäjän tietokoneella näkyvästä linkistä ja asentamalla ohjelmiston käyttämällä näytössä olevaa tilauskoodia. Kirjoita sähköpostiviesti käyttäjälle ja pyydä häntä asentamaan ohjelmisto. Sisällytä sähköpostiviestiin henkilökohtainen viesti, jossa ilmoitat käyttäjälle, että ohjelmisto on turvallisesta lähteestä ja että kyseinen sähköpostiviesti ei ole roskapostia. Kopioi portaalissa näkyvä teksti sähköpostiviestiin. Lähetä sähköpostiviesti käyttäjälle. 4. Kun ohjelmisto on asennettu tietokoneeseen, tilauskoodissa oleva käytettyjen tilausten määrä kasvaa yhdellä. Esimerkki: Jos käytit tilauskoodia, jossa näkyi ennen asennusta 4/5, siinä näkyy asennuksen jälkeen 5/5. Tämä tarkoittaa, että tilauskoodissa ei ole enää tilauksia yhdellekään tietokoneelle.

10 Sivu 10(15) Raportit Raportit Saman tilauksen tietokoneet Näytä tietokoneet, joilla on sama tilauskoodi: 1. Siirry Tilaukset-sivulle valitsemalla Tilaukset. 2. Valitse jokin Näytä tietokoneet -linkki haluamasi tilauskoodin riviltä. Valitse Näytä tietokoneet esimerkiksi tilauskoodin ABCD-1234-XXXX-YYYY riviltä. Siirryt takaisin Tietokoneet-sivulle, jossa näytetään vain valitsemasi tilauskoodin tietokoneet. Edellä olevan esimerkin mukaisesti näytetään vain tietokoneet, joiden tilauskoodi on ABCD-1234-XXXX-YYYY Tilauksien lisääminen portaaliin Lisäämällä uuden tilauskoodin voit lisätä tietokoneita portaaliin. Sinun on hankittava uusi sarja tilauksia sovelluksentarjoajalta. Tämän jälkeen sovelluksentarjoaja lähettää sinulle uuden tilauskoodin. 1. Valitse Rekisteröi tilaus. 2. Anna ostamasi tilauskoodi. 3. Valitse Lähetä. Vasemmalla olevalla trendiaikajanalla näytetään, kuinka verkon tietoturva on kehittynyt viimeisten neljän viikon kuluessa. Oikealla olevassa viipalekaaviossa näytetään tietyn päivän tiedot. Valitse katsottava päivä napsauttamalla trendiaikajanaa. Raportit-sivuja voidaan hyödyntää seuraavilla tavoilla: Voit ennustaa mahdollisia tulevia ongelmia tarkastelemalla aikaisempia tapahtumia. Voit katsoa, mitä on tapahtunut tiettynä päivänä, jolloin esimerkiksi näit uutisen virusepidemiasta. Voit tarkistaa, onko ongelmia korjattu sen jälkeen kun viimeksi kävit portaalin etusivulla. Esimerkiksi viikonlopun aikana tulleita ongelmia on voitu korjata jo ennen kuin tulit töihin maanantaina. Voit tarkastaa, mistä maksat eli mitä tietoturvauhkia esiintyy ja miten suojaus niitä vastaan toimii Jokaisessa ruudussa esitetty tieto on jaettu kahteen osaan: Vasemmalla olevassa pylväskaaviossa esitetään pitkän aikavälin trendi. Oikealla olevassa viipalekaaviossa tai taulukossa näytetään pylväskaavion alapuolella korostettuna oleva päivä. Valitse oikealla näytettävä päivä valitsemalla päivä oikealla olevasta kaaviosta.

11 Sivu 11(15) Tietoturvan yleistila Tietoturvan yleistila -kaaviossa esitetään verkon tietoturvatila ajan kuluessa. Vihreä väri ilmaisee, että ongelmia ei ole ollut. Jos kaaviossa ei ole tasainen tai nouseva vihreä trendi, sinun kannattaa ehkä korjata verkon tietoturvaongelmia aktiivisemmin Virustorjunta Virustorjuntakaavio näyttää verkossa käsitellyt virukset. Jos kaaviossa on korkea piikki, se tarkoittaa, että kyseisenä päivänä on käsitelty useita viruksia. Tämä saattaa liittyä uutiskynnyksen ylittävään suureen maailmanlaajuiseen virusepidemiaan. Jos haluat nähdä, mikä virus aiheutti piikin, valitse sen alla oleva päivä ja katso oikealla puolella olevaa taulukkoa. Internet-suojaus Internet-suojauskaavio näyttää, kuinka monta kertaa joku on yrittänyt päästä verkkoon ja kuinka monta kertaa uhka on torjuttu. Jos kaaviossa on korkea piikki, se tarkoittaa että kyseisenä päivänä on estetty useita yrityksiä. Tämä saattaa liittyä juuri sinun verkkoosi kohdistettuun tietomurtoyritykseen tai uutiskynnyksen ylittävään maailmanlaajuiseen matohyökkäykseen. Jos haluat nähdä, mikä aiheutti piikin, valitse sen alla oleva päivä ja katso oikealla puolella olevaa taulukkoa Automaattiset päivitykset Automaattiset päivitykset -kaavio näyttää, kuinka säännöllisesti verkko on päivitetty uusimmilla tiedoilla viruksilta suojautumista varten. Tummin sininen tarkoittaa, että verkko on suojattu uusimpia viruksia vastaan. Jos kaaviossa ei ole tasainen tai nouseva sininen trendi, sinun kannattaa ehkä korjata verkon tietokoneiden automaattisiin päivityksiin liittyviä ongelmia aktiivisemmin Kirjautumissivu Kirjaudu portaaliin, jotta voit valvoa verkon tietoturvatilaa. Tietoja portaalista Portaalissa näytetään verkon tietokoneiden tietoturvatila ja ilmoitetaan mahdollisista korjausta vaativista tietoturvaongelmista.

12 Sivu 12(15) Uuden tilin luominen Kun ostat ensimmäisen kerran tietoturvapalvelun tilauksen, luo uusi tili käyttämällä tilauskoodia Tietoja portaalista Portaalissa näytetään verkon tietokoneiden tietoturvatila ja ilmoitetaan mahdollisista korjausta vaativista tietoturvaongelmista. Pidä verkon tietokoneet suojattuina tekemällä seuraavat toimet: Tarkista, onko portaaliin rekisteröidyissä tietokoneissa tietoturvaongelmia. Voit korjata osan ongelmista suoraan portaalista käsin. Saatat joutua korjaaman osan ongelmista paikallisesti. Tarkista, ketkä käyttäjät tarvitsevat tiukemman tietoturvaprofiilin. Pidä verkkoon asennetut tietoturvapalvelut järjestyksessä: Tarkista tietokoneille asennetut tietoturvapalvelut. Asenna tarvittaessa uusia tietoturvapalveluja. Uuden tilin luominen Kun ostat ensimmäisen kerran tietoturvapalvelun tilauksen, luo uusi tili käyttämällä tilauskoodia. Kaikkia antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti, eikä niitä käytetä markkinointitarkoituksiin. 1. Anna tilauskoodisi: Sait tilauskoodin palveluntarjoajalta, kun ostit tilauksen. 2. Anna tilisi nimi: Tämä on yrityksesi tai kotisi nimi. 3. Anna käyttäjätunnuksesi: Tätä tunnusta käytät kirjautessasi sisään. 4. Anna salasanasi: Käytä yhdistelmää, jossa on sekä pieniä että isoja kirjaimia ja numeroita. 5. Anna salasana uudelleen: Salasanan on oltava sama kuin edellisessä vaiheessa. 6. Anna matkapuhelinnumerosi: Tieto ei ole pakollinen. Emme käytä puhelinnumeroasi markkinointitarkoituksiin. 7. Valitse kieli avattavasta valikosta. 8. Anna sähköpostiosoitteesi: Sähköpostiosoite on pakollinen tieto. Emme käytä sähköpostiosoitettasi markkinointitarkoituksiin. 9. Valitse, haluatko sähköpostiviestit pelkkä teksti- vai HTML-muodossa. 10. Valitse Lähetä.

13 Sivu 13(15) Profiilien hallinta Profiilien hallinta Profiilien avulla voit hallita, mitä tietoturva-asetuksia käyttäjät voivat muuttaa tietokoneistaan. Tietokoneissa voidaan ottaa käyttöön esimääritettyjä profiileja. Jos käyttäjille ei ole sopivaa profiilia, voit luoda omat profiilit. Voit käyttää olemassa olevaa profiilia uuden profiilin pohjana. Esimääritetyt profiilit saattavat erota toisistaan esimerkiksi käyttäjien perusteella: Tietokoneen käyttötaidot: Aloittelevien käyttäjien profiili saattaa rajoittaa tietoturvaasetusten muutosoikeutta. Tietokonetyyppi: Kannettavien tietokoneiden käyttäjien profiili on tarkoitettu suojaamaan käyttäjiä heidän ollessaan yhteydessä Internetiin epäluotettavista paikoista, kuten kahviloista, joissa on maksuton Internet-yhteys. Luo uusi profiili Luo uusi profiili, joka voidaan nimetä etätietokoneille. 1. Napsauta Käynnistä profiilieditori. 2. Valitse olemassa oleva profiili, jonka pohjalta uusi profiili luodaan. Valitse profiili, joka on samantapainen kuin haluamasi, jotta et joudu muuttamaan paljoa asetuksia. 3. Napsauta Luo Uusi profiili -kuvaketta. 4. Lisää profiilille nimi. Nimi edustaa profiilia Tietokoneet-sivulla. Valitse kuvaava nimi, koska muutkin käyttäjät saattavat nähdä profiilin nimen. 5. Lisää profiilille kuvaus. Voit syöttää kuvauksen useilla kielillä. Näet valitun profiilin kuvauksen Tietokoneet-sivulla asettaessasi profiilia. Muodosta kuvaus siten, että profiilin sisältö tulee kaikille käyttäjille selväksi. 6. Napsauta OK. Profiilissa on nyt tarkalleen samat asetukset kuin pohjaprofiilissa. 7. Tee haluamasi muutokset profiiliin. 8. Muuta asetus: a. Valitse tai poista asetus. b. Napsauta asetuksen vieressä olevaa lukon kuvaketta, jos haluat estää käyttäjää muuttamasta asetusta etätietokoneelta. 9. Toista edelliset vaiheet, kunnes profiilissa on haluamasi asetukset. 10. Napsauta Tallenna profiili -kuvaketta. Napsauttamalla muutosten poistamisen kuvaketta voit poistaa tekemäsi muokkaukset ja poistua profiilista tekemättä muutoksia. Tämä profiili on nyt valmis asetettavaksi. Voit tehdä sen Tietokoneet-välilehdeltä.

14 Sivu 14(15) Voit muuttaa profiilin lukittua asetusta vain lähettämällä uuden profiilin. Etätietokoneen käyttäjä ei voi muuttaa lukittuja asetuksia eikä niitä voi muuttaa nimeämällä toimintoja. Päivitä olemassa oleva profiili Kun muokkaat olemassa olevaa profiilia, kaikki tietokoneet, joihin kyseinen profiili on asetettu, ottavat muutokset käyttöön etätietokoneissaan. 1. Napsauta Käynnistä profiilieditori. 2. Valitse muokattava profiili profiilipuusta vasemmalta. Et voi muokata toisten käyttäjien luomia profiileja. Näissä lukituissa profiileissa on keltaisen lukon kuvake profiilin nimen vieressä. 3. Napsauta Muokkaa profiilia -kuvaketta. 4. Valitse yksi asetusryhmä asetusryhmien välilehden luettelosta. 5. Muuta asetus: a. Valitse tai poista asetus. b. Napsauta asetuksen vieressä olevaa lukon kuvaketta, jos haluat estää käyttäjää muuttamasta asetusta etätietokoneelta. 6. Toista edelliset vaiheet, kunnes profiilissa on haluamasi asetukset. 7. Napsauta Tallenna profiili -kuvaketta. Napsauttamalla muutosten poistamisen kuvaketta voit poistaa tekemäsi muokkaukset ja poistua profiilista tekemättä muutoksia. Kaikki tietokoneet, joihin tämä profiili on asetettu, ottavat asetusten muutokset käyttöön tarkistaessaan päivitykset seuraavan kerran portaalista. Profiilin lukittua asetusta voi muuttaa vain lähettämällä uuden profiilin. Etätietokoneen käyttäjä ei voi muuttaa lukittuja asetuksia eikä niitä voi muuttaa nimeämällä toimintoja. Poista profiili Poista profiili käytettävissä olevien profiilien luettelosta. 1. Napsauta Käynnistä profiilieditori. 2. Valitse muokattava profiili profiilipuusta. Et voi poistaa toisten käyttäjien luomia profiileja. Näissä lukituissa profiileissa on keltainen lukkokuvake profiilin nimen vieressä. 3. Napsauta Poista profiili -kuvaketta. Kaikki aliprofiilit poistetaan myös. 4. Napsauta OK. Valittu profiili ja sen kaikki aliprofiilit on poistettu. Profiilista ei ole saatavilla tietoja portaalissa. Poistettua profiilia ei poisteta varsinaisesta työasemasta. Muuta profiilin nimeä tai kuvausta Voit nimetä profiilin uudelleen ja muokata kuvausta, jos esimerkiksi profiilin asetukset eivät enää vastaa nimeä ja kuvausta.

15 Sivu 15(15) 1. Napsauta Käynnistä profiilieditori. 2. Valitse muokattava profiili profiilipuusta vasemmalta. Et voi muokata toisten käyttäjien luomia profiileja. Näissä lukituissa profiileissa on keltainen lukkokuvake profiilin nimen vieressä. 3. Napsauta Muokkaa profiilia -kuvaketta. 4. Napsauta profiilin ominaisuuksien kuvaketta. 5. Muokkaa profiilin nimeä ja kuvausta. Voit syöttää kuvauksen useilla kielillä. 6. Napsauta OK. 7. Napsauta Tallenna profiili -kuvaketta. Napsauttamalla muutosten poistamisen kuvaketta voit poistaa tekemäsi muokkaukset ja poistua profiilista tekemättä muutoksia. Vie profiili tiedostoon Jos portaali ei saa yhteyttä etätietokoneeseen, voit viedä profiilin tiedostona, siirtää tiedoston etätietokoneelle ja ottaa profiilin käyttöön manuaalisesti. 1. Valitse vietävä profiili. 2. Napsauta Vie profiili. 3. Napsauta Vie. 4. Tallenna profiilitiedosto tietokoneelle.

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Elisa Tietoturvapalvelu

Elisa Tietoturvapalvelu Elisa Tietoturvapalvelu Win 95/98/ME/NT4.0/2000/XP Käyttöopas Sisältö Tietoja tästä käyttöoppaasta...1 Ohjelmassa käytettävät kuvakkeet...1 1. Elisa Tietoturvapalvelun asentaminen...2 1.1 Ennen aloittamista...2

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Saunalahden Turvapaketti

Saunalahden Turvapaketti Saunalahden Turvapaketti Win 95/98/ME/NT4.0/2000/XP Käyttöopas Sisältö Tietoja tästä käyttöoppaasta...1 Ohjelmassa käytettävät kuvakkeet...1 1. Saunalahden Turvapaketti -ohjelman asentaminen...2 1.1 Ennen

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

F-Secure Internet Security 2013

F-Secure Internet Security 2013 F-Secure Internet Security 2013 F-Secure Internet Security 2013 Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Ennen ensimmäistä asennuskertaa...6 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 Sovellusten

Lisätiedot

F-Secure Anti-Virus 2013

F-Secure Anti-Virus 2013 F-Secure Anti-Virus 2013 F-Secure Anti-Virus 2013 Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Ennen ensimmäistä asennuskertaa...6 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 Sovellusten asentaminen

Lisätiedot

Käyttöopas versio 8.00

Käyttöopas versio 8.00 versio 8.00 Antivirus Antispam Intrusion Guard Personal Firewall Parental Control Privacy Tools Rajoitettu takuu Norman takaa, että oheisessa CD- tai DVD-levyssä ja ohjeissa ei ole valmistusvikoja. Jos

Lisätiedot

Norton Security. Tuotteen käyttöohjeet

Norton Security. Tuotteen käyttöohjeet Norton Security Tuotteen käyttöohjeet Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lisätiedot

Norton. AntiVirus. Tuotteen käyttöohje

Norton. AntiVirus. Tuotteen käyttöohje Norton TM AntiVirus Tuotteen käyttöohje Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lisätiedot

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Sisällys Internet Security 2015 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 1.3 Sovellusten asentaminen ja

Lisätiedot

Norton Security with Backup

Norton Security with Backup TM Norton Security with Backup Tuotteen käyttöohjeet Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu

Lisätiedot

Käyttöopas. Protector Suite 2009

Käyttöopas. Protector Suite 2009 Käyttöopas Protector Suite 2009 Esitettyjen tietojen uskotaan olevan oikeita ja luotettavia. Upek, Inc ei kuitenkaan vastaa tietojen käytön seurauksista tai kolmansien osapuolten patenttien ja muiden oikeuksien

Lisätiedot

Sanasto 174. Hakemisto 202

Sanasto 174. Hakemisto 202 Käyttöopas i Sisältö Johdanto 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenterin ominaisuudet...6 SecurityCenterin käyttäminen...7 Suojausongelmien korjaaminen ja ohittaminen...17 Hälytysten käsitteleminen...21

Lisätiedot

Luku 1: Asennus...5. Luku 2: Aloittaminen...10

Luku 1: Asennus...5. Luku 2: Aloittaminen...10 F-Secure Internet Security 2014 F-Secure Internet Security 2014 Sisällysluettelo 2 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...7 1.3 Sovellusten

Lisätiedot

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Käyttöopas i Sisältö McAfee Wireless Protection 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin kuvakkeiden

Lisätiedot

AntiVirus, Firewall & AntiSpyware. Käyttöopas

AntiVirus, Firewall & AntiSpyware. Käyttöopas AntiVirus, Firewall & AntiSpyware Käyttöopas i Sisältö Johdanto 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin

Lisätiedot

Sisältö. Johdanto 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Sisältö. Johdanto 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Käyttöopas i Sisältö Johdanto 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin kuvakkeiden toiminta... 11 Suojauksen

Lisätiedot

Norman Virus Control for Workstations. Versio 5.81. Käsikirja

Norman Virus Control for Workstations. Versio 5.81. Käsikirja Norman Virus Control for Workstations Versio 5.81 Käsikirja ii NVC for Workstations - Käsikirja Rajoitettu takuu Norman takaa, että oheisessa levykkeessä tai CD-levyssä ja ohjeissa ei ole valmistusvikoja.

Lisätiedot

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Käyttöopas

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Käyttöopas IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Käyttöopas IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Käyttöopas Huomautus Ennen kuin käytät näitä tietoja ja niiden tukemaa tuotetta, lue kohdan Huomautukset

Lisätiedot

Sisältö. McAfee Internet Security 3

Sisältö. McAfee Internet Security 3 Käyttöopas i Sisältö McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenterin ominaisuudet... 6 SecurityCenterin käyttäminen... 7 SecurityCenterin päivittäminen... 13 Suojausongelmien korjaaminen

Lisätiedot

F-Secure Elisa Tietoturvapalvelu Versio 4.51

F-Secure Elisa Tietoturvapalvelu Versio 4.51 F-Secure Elisa Tietoturvapalvelu Versio 4.51 Windows 95/98/ME/NT4.0/2000/XP Käyttöohje "F-Secure" ja kolmiosymboli ovat F-Secure Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. F-Securen tuotenimet ja symbolit tai

Lisätiedot

Norman Personal Firewall. Versio 1.4. Käyttöopas

Norman Personal Firewall. Versio 1.4. Käyttöopas Norman Personal Firewall Versio 1.4 Käyttöopas ii! Norman Personal Firewall - Käyttöopas Rajoitettu takuu Norman takaa, että oheisessa levykkeessä tai CD-levyssä ja ohjeissa ei ole valmistusvikoja. Jos

Lisätiedot

ESET ENDPOINT SECURITY ANDROID

ESET ENDPOINT SECURITY ANDROID ESET ENDPOINT SECURITY ANDROID Asennusopas ja käyttöopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä Sisältö 1. Tuotteen ESET Endpoint Security...3 asennus 1.1 Asennus 1.2 Asennuksen...4 poistaminen...3

Lisätiedot

Sisältö. McAfee Total Protection 7. McAfee SecurityCenter 9. McAfee QuickClean 41. McAfee Shredder 47

Sisältö. McAfee Total Protection 7. McAfee SecurityCenter 9. McAfee QuickClean 41. McAfee Shredder 47 Käyttöopas i Sisältö McAfee Total Protection 7 McAfee SecurityCenter 9 Ominaisuudet...10 SecurityCenterin käyttäminen... 11 Otsikko... 11 Vasen sarake... 11 Pääikkuna... 12 SecurityCenterin kuvakkeiden

Lisätiedot

Sisältö. McAfee Internet Security 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Sisältö. McAfee Internet Security 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Käyttöopas i Sisältö McAfee Internet Security 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin kuvakkeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008

Käyttöopas. (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Käyttöopas (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Sisältö 1. ESET Smart Security 4...4 1.1 Uudet ominaisuudet... 4 1.2 Järjestelmävaatimukset...

Lisätiedot

CA Clarity PPM. Peruskäyttöopas. Julkaisu 14.1.00

CA Clarity PPM. Peruskäyttöopas. Julkaisu 14.1.00 CA Clarity PPM Peruskäyttöopas Julkaisu 14.1.00 Tämä dokumentaatio, joka sisältää sulautettuja ohjejärjestelmiä ja sähköisesti jaettuja aineistoja (jäljempänä Dokumentaatio ), on vain informointitarkoituksiin,

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot