Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje"

Transkriptio

1 Sivu 1(15) Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje Pääsivu Portaalissa näytetään verkon tietokoneiden tietoturvatila ja ilmoitetaan mahdollisista korjausta vaativista tietoturvaongelmista. Onko verkko suojattu? Jos näet pääsivulla vain vihreitä kuvakkeita, kaikki portaaliin rekisteröinyneet tietokoneet on suojattu. Päivitetyt tietoturvatiedot RSS-palveluna. Voit tilata RSS-palvelun, jonka avulla näet verkon tietoturvatilan kirjautumatta portaaliin. Lisäohjeet Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa tästä oppaasta, saat lisäohjeita palveluntarjoajalta. Onko verkko suojattu? Jos näet pääsivulla vain vihreitä kuvakkeita, kaikki portaaliin rekisteröidyt tietokoneet on suojattu. Portaalissa näkyy tiedot vain tietokoneista, jotka ovat rekisteröityneet portaaliin. Jos verkossa on tietokoneita, jotka eivät ole rekisteröityneet portaaliin, ne voivat muodostaa tietoturvariskin. Päivitetyt tietoturvatiedot RSS-palveluna. Tilaa RSS-palvelu, jolloin näet verkon tietoturvatilan kirjautumatta portaaliin. RSS-syötteen lukemiseen tarvitaan RSS-lukija. Näitä ovat esimerkiksi Web-pohjaiset lukijat, kuten Google Reader ( tai Bloglines ( tai selaimeen, kuten Mozilla Firefox 2 tai Internet Explorer 7, sisällytetyt RSSlukijat. 1. Napsauta RSS-syötteen linkkiä. 2. Kopioi Web-osoite RSS-lukijaan. Lisäohjeet Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa tästä oppaasta, saat lisäohjeita palveluntarjoajalta. Valitse sivun vasemmasta yläkulmasta Tuki.

2 Sivu 2(15) Tietokoneet Tietokoneet Tietokoneet-sivulla näytetään tarkat tiedot portaaliin rekisteröityneistä tietokoneista. Näytettävät tietokoneet Tietokoneet-sivun sisältö sen mukaan, kuinka tulit sivulle: Niiden tietokoneiden katsominen, joissa on sama ongelma Jos haluat katsoa kaikkia tietokoneita, joissa on sama ongelma: Näytettävät luokat Valitse näytettävät luokat. Tietoja ominaisuuksista Tietokoneista annetut tiedot on jaettu eri luokkiin. Tietoja profiileista Profiileilla voidaan hallita, mitä käyttäjät voivat tehdä tietokoneensa tietoturvaasetuksille. Profiilin asettaminen Voit asettaa tietokoneelle uuden profiilin esimerkiksi estääksesi kyseisen koneen käyttäjiä tekemästä vaarallisia muutoksia koneen tietoturva-asetuksiin. Tietokoneen uudelleennimeäminen Lisää tietokoneelle helposti muistettava nimi, esimerkiksi "Saaran kannettava". Tietokoneiden poistaminen Voit poistaa tietokoneita portaalista. Näytettävät tietokoneet Tietokoneet-sivun sisältö sen mukaan, kuinka tulit sivulle: kaikki verkon tietokoneet tietokoneet, joissa on sama ongelma tietokoneet, joilla on sama tilauskoodi vain osa tietokoneista, jos kaikki koneet eivät mahdu samaan näkymään. Jos kaikki tietokoneet eivät mahdu samaan näkymään, luettelo jaetaan useaan näkymään. Voit siirtyä seuraavaa näkymään napsauttamalla Seuraava luettelon yläpuolella oikealla. Niiden tietokoneiden katsominen, joissa on sama ongelma Jos haluat katsoa kaikkia tietokoneita, joissa on sama ongelma: 1. Siirry pääsivulle valitsemalla Pääsivu. 2. Napsauta jotain linkkiä, josta näkyy, kuinka monessa tietokoneessa on sama ongelma. Esimerkiksi "Käytönaikainen tarkistus ei ole käytössä 6 tietokoneessa." Tietokoneet-sivu avautuu. Sivulla näytetään vain tietokoneet, joissa on sama ongelma.

3 Sivu 3(15) Tässä esimerkissä sivulla näkyvät vain ne kuusi tietokonetta, joissa käytönaikainen tarkistus ei ole käytössä. Näytettävät luokat Valitse näytettävät luokat. Napsauta näytettävän luokan välilehteä. Taulukossa näytetään eri tietoja samoista tietokoneista. Tietoja ominaisuuksista Tietokoneista annetut tiedot on jaettu eri luokkiin. Tietoturvan yleistila Tässä osiossa esitetään lyhyt yhteenveto kaikista luokista. Virus- ja vakoilusuojaus: Jos tässä kohtaa on vihreä OK-tilan kuvake, virus- ja vakoilusuojaus on käytössä ja toimii oikein. Käytönaikainen virustarkistus Jos käytönaikainen virustarkistus on käytössä, virukset havaitaan ja poistetaan ennen kuin ne voivat vahingoittaa tietokonetta. Käytönaikainen vakoiluohjelmatarkistus Jos käytönaikainen vakoiluohjelmatarkistus on käytössä, vakoiluohjelmat havaitaan ja poistetaan ennen kuin ne voivat vahingoittaa tietokonetta. Saapuvan sähköpostin tarkistus Jos saapuvan sähköpostin tarkistus on käytössä, virukset ja vakoiluohjelmat poistetaan tietokoneeseen tulevista sähköposteista. Lähtevän sähköpostin tarkistus Jos lähtevän sähköpostin tarkistus on käytössä, virukset ja vakoiluohjelmat poistetaan tietokoneesta lähetettävistä sähköposteista. Internet-suojaus Jos tässä kohtaa on vihreä OK-tilan kuvake, tietokone on suojattu koneeseen murtautumista yrittäviltä hakkereilta. Tietoturvataso Internet-suojauksen käyttämän asetusryhmän nimi. Palomuuriohjelma Jos palomuuri on käytössä, tietokoneeseen ei päästä luvattomasti Internetistä. Sovellusten hallinta Jos sovellusten hallinta on käytössä, tietokoneessa olevat sovellukset eivät pääse Internetiin ilman käyttäjän lupaa. Automaattiset päivitykset Jos tässä kohdassa on vihreä OK-tilan kuvake, tietokoneessa on uusimmat tiedot ja se on suojattu viruksia ja vakoiluohjelmia vastaan.

4 Sivu 4(15) Virustunnisteet päivitetty Uusimpien virustunnisteiden vastaanoton ajankohta. Virustunnisteiden versio Käytössä olevien vakoiluohjelmatunnisteiden versio. Vakoiluohjelmatunnisteet päivitetty Uusimpien vakoiluohjelmatunnisteiden vastaanoton ajankohta. Vakoiluohjelmatunnisteiden versiot Käytössä olevien vakoiluohjelmatunnisteiden versio. Virustunnisteiden toimitus Aika, joka tietokoneelta kului uusien virustunnisteiden saamiseen. Vakoiluohjelmatunnisteiden toimitus Aika, joka tietokoneelta kului uusien vakoiluohjelmatunnisteiden saamiseen. Keskitetty hallinta Tietoja portaalin ja tietokoneen välisestä yhteydestä. Nykyinen profiili Tietokoneessa käytössä oleva profiili. Asetettu profiili Profiili, jonka olet asettanut tälle tietokoneelle. Jos nykyinen ja asetettu profiili eivät ole samoja, nykyisestä profiilista tulee asetettu profiili. Päivitysten tilanne Ajankohta, jolloin tietokone on viimeksi lähettänyt tilatietonsa portaaliin. Edellinen yhteys Ajankohta, jolloin tietokone on viimeksi tarkistanut uudet tiedot portaalista. Tietokoneen tiedot Tietokoneen aliasnimi Tietokoneelle annettu nimi, jos se on nimetty uudelleen. WINS-nimi Tietokoneen nimi tietokoneen Windowsissa. DNS-nimi (-nimet) Kaikissa verkoissa näkyvä tietokoneen nimi, jos WINS-nimeä ei ole. IP-osoite (-osoitteet) Tietokoneen Internet-osoite. Käyttöjärjestelmä Näyttää tietokoneen käyttöjärjestelmän, esimerkiksi Windows XP, Windows 2000 tai Linux. Asennettu ohjelmisto Tuote Tietokoneeseen asennetun tietoturvapalveluyhdistelmän nimi. Versionumero Tietokoneeseen asennetun tietoturvapalveluyhdistelmän versio. Virustentorjunta Tietokoneeseen asennetun virustentorjuntapalvelun versio.

5 Sivu 5(15) Internet-suojaus ja palomuuri Tietokoneeseen asennetun Internet-suojauspalvelun versio. Automaattiset päivitykset Tietokoneeseen asennetun automaattisen päivityspalvelun versio. Management Agent Tietokoneen tietoturva-asetusten portaalin kautta tapahtuvan hallinnan mahdollistavan palvelun versio. Hälytykset Yksityiskohtaiset tiedot tietokoneessa käsitellyistä viruksista. Vakavuusaste Kuinka vakava suojausuhka oli. Kuvaus Viruksen nimi. Päivämäärä/aika Päivä ja kellonaika, jolloin virus käsiteltiin. Käyttäjä Tietokoneen käyttäjä viruksen löytöhetkellä. Tuote Viruksen löytänyt tietoturvapalvelu. Suoritettu toiminto Viruksen käsittelytapa. Tietoja profiileista Profiileilla voidaan hallita, mitä käyttäjät voivat tehdä tietokoneensa tietoturvaasetuksille. Profiilit eroavat toisistaan seuraavien ominaisuuksien suhteen: kuinka paljon ne rajoittavat käyttäjien mahdollisuuksia muuttaa tietoturva-asetuksia. Voit esimerkiksi estää vähemmän kokeneilta käyttäjiltä mahdollisuuden muuttaa tietoturva-asetuksia. onko ne suunniteltu kannettavia tietokoneita varten. Tällaiset profiilit on suunniteltu suojaamaan konetta käytettäessä Internetiä riskialttiissa kohteissa, kuten langattomalla Internet-yhteydellä varustetuissa kahviloissa. onko ne suunniteltu työasemakoneita varten. Tällaiset profiilit on suunniteltu suojaamaan konetta käytettäessä Internetiä kiinteästä sijainnista. Palveluntarjoaja on määrittänyt profiilit. Voit valita tietokoneelle asetettavan profiilin näistä valmiista profiileista.

6 Sivu 6(15) Profiilin asettaminen Voit asettaa tietokoneelle uuden profiilin esimerkiksi estääksesi kyseisen koneen käyttäjiä tekemästä vaarallisia muutoksia koneen tietoturva-asetuksiin. 1. Valitse tietokoneet, joille haluat asettaa uuden profiilin merkitsemällä vasemmalla puolella olevia valintaruutuja. 2. Valitse Aseta profiili. 3. Valitse haluamasi profiili esiin tulevasta pudotusvalikosta. 4. Valitse Aseta. Koneen Profiili-sarakkeeseen tulee keskeneräisen profiilin kuvake. Profiili on lähetetty tietokoneelle, mutta sitä ei ole vielä otettu käyttöön. Profiili otetaan käyttöön tietokoneessa, kun se tarkistaa päivitykset seuraavan kerran. Portaali näyttää profiilin otetuksi käyttöön, kun tietokone lähettää seuraavan kerran tietoja portaalille. Tämä saattaa kestää jopa kaksi tuntia. Tietokoneen on oltava päällä ja yhteydessä Internetiin, jotta se voi vastaanottaa uuden profiilin. Nimeä toiminnot Nimeä toiminnot esimerkiksi ottaaksesi palomuurin tai käytönaikaisen virustarkistuksen käyttöön etätietokoneella. Voit nimetä toiminnot etätietokoneelle portaalista. Voit tehdä seuraavat toimet toimintoja käyttämällä: Toiminnot vastaavat sitä, että käyt tietokoneella suorittamassa toiminnon paikallisesti. Valitse tietokoneet luettelosta merkitsemällä niitä vastaavat valintaruudut. Napsauta Toiminnot. Toimintoluettelo avautuu. Valitse jokin seuraavista toiminnoista luettelosta: Valitse... Mihin... Lähetä täysi tilan päivitys Ota käytönaikainen virustarkistus käyttöön Ota käytönaikainen vakoiluohjelmatarkistus käyttöön Aseta virus- ja vakoilusuojauksen tasoksi Normaali Ota Sovellusten hallinta käyttöön Aseta Internet-suojauksen tietoturvatasoksi Toimisto Pakota etätietokone lähettämään täysi raportti tilastaan portaaliin. Etsi virukset etätietokoneesta ja estä niiden toiminta, ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa. Etsi vakoiluohjelmat etätietokoneesta ja estä niiden toiminta, ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa. Valitse yleisimmin käytetty suojaustaso viruksia ja vakoiluohjelmia vastaan etätietokoneelle. Anna käyttäjän päättää, mitkä sovellukset saavat muodostaa yhteyden Internetiin etätietokoneesta. Valitse yleisimmin käytetty suojaustaso vaarallista liikennettä vastaan etätietokoneesta. Nimeä toiminto etätietokoneelle napsauttamalla Nimeä toiminto. Toiminto tai profiili otetaan käyttöön tietokoneessa, kun tietokone seuraavan kerran tarkistaa päivitykset portaalista.

7 Sivu 7(15) Etätietokoneen on oltava käytössä ja yhteydessä Internetiin, jotta se voi tarkistaa odottavat toiminnot tai uudet profiilit. Etätietokoneen haittaohjelmatarkistus Pakota etätietokone suorittamaan täysi haittaohjelmatarkistus. Valitse tietokoneet luettelosta merkitsemällä niitä vastaavat valintaruudut. Napsauta Haittaohjelmatarkistus. Napsauta Nimeä toiminto. Toiminto tai profiili otetaan käyttöön tietokoneessa, kun tietokone seuraavan kerran tarkistaa päivitykset portaalista. Etätietokoneen on oltava käytössä ja yhteydessä Internetiin, jotta se voi tarkistaa odottavat toiminnot tai uudet profiilit. Nimetäänkö toiminto tai uusi profiili? Toiminnon tai uuden profiilin nimeämisellä voi olla eri vaikutuksia. Nimeä toiminto haluamanasi aikana: Muuta etätietokoneesta yleinen asetus, kuten palomuurin tai käytönaikaisen virustarkistuksen ottaminen käyttöön. Salli käyttäjän muuttaa asetusta, kun toiminto on suoritettu. Varmista, ettet ohita muita asetuksia, jotka käyttäjä on muuttanut etätietokoneesta. Suorita etätietokoneella yleinen toiminto, kuten haittaohjelmatarkistus tai tilan päivityksen lähettäminen portaaliin. Nimeä uusi profiili, kun haluat muuttaa asetuksia, joita et voi muuttaa nimeämällä toiminnon. Voit muuttaa uuden profiilin avulla huomattavasti enemmän asetuksia kuin toiminnon avulla. lukita asetuksia. Profiilien avulla voit lukita asetukset, jotta asetuksia ei voida muuttaa etätietokoneelta tai nimeämällä toiminto. ohittaa lukitut asetukset. Esimerkki: Jos aiemmin asetit etätietokoneelle profiilin, jossa palomuuri on lukittu pois käytöstä, voit ottaa palomuurin käyttöön vain asettamalla uuden profiilin, jossa "ota palomuuri käyttöön" -asetus on käytössä. Miksi etätietokoneet eivät päivity heti? Etätietokoneet tarkistavat päivitykset portaalista säännöllisesti, esimerkiksi tunnin välein. Toiminnot ja uudet profiilit tulevat voimaan seuraavasti: 1. Nimeät toiminnon tai uuden profiilin etätietokoneelle. 2. Kun etätietokone seuraavan kerran tarkistaa päivitykset portaalista, se havaitsee, että olet asettanut päivityspyynnön.

8 Sivu 8(15) 3. Etätietokone ottaa toiminnon tai uuden profiilin käyttöön. Se ilmoittaa asiasta heti. 4. Kun etätietokone lopettaa toiminnon tai uuden profiilin käyttöönoton tai virhe ilmenee, etätietokone ilmoittaa tuloksen heti portaaliin. Tietokoneen uudelleennimeäminen Lisää tietokoneelle helposti muistettava nimi, esimerkiksi "Saaran kannettava". 1. Napsauta sen tietokoneen nimeä, jonka haluat nimetä uudelleen. 2. Selaa sivua alaspäin, kunnes näet otsikon Tietokoneen tiedot. 3. Valitse Muokkaa, joka löytyy sarakkeiden Tietokoneen aliasnimi ja WINS-nimi välistä. 4. Kirjoita esiin tulleeseen tekstikenttään tietokoneelle annettava nimi. 5. Valitse Lähetä. Tietokone näkyy portaalissa antamallasi nimellä. Tietokoneiden poistaminen Voit poistaa tietokoneita portaalista. 1. Merkitse taulukon vasemmalla puolella oleva valintaruutu kaikkien poistettavien tietokoneiden kohdalta. 2. Valitse Poista tietokoneet 3. Valitse Poista. Sivutuksesta: Jos taulukko näkyy useina sivuina, kaikki valitsemasi tietokoneet poistetaan. Jos esimerkiksi valitset 2 tietokonetta ensimmäiseltä sivulta ja 2 tietokonetta kolmannelta sivulta, kaikki 4 tietokonetta poistetaan. Vie tiedot Voit viedä kaikkien portaalin tietokoneiden tiedot tiedostoon, jolloin voit tarkastella tietoja ilman Internet-yhteyttä tai käyttää muita työkaluja tietojen tarkasteluun, muokkaamiseen ja järjestelyyn. 1. Napsauta Vie tiedot 2. Valitse vietäväksi yksi tai useampi ominaisuus näkyviin tulevan sinisen ruudun luettelosta. 3. Valitse - CSV, jolloin tiedot viedään tekstitiedostoon jokainen arvo pilkulla erotettuna ja luettelon jokainen rivi omalla rivillään, tai - Excel, jolloin tiedot viedään Microsoft Excel -taulukkoon. 4. Voit lajitella vietävän tekstitiedoston tiedot haluamasi ominaisuuden mukaan napsauttamalla kyseistä ominaisuutta tietokoneluettelon yläpuolella. 5. Napsauta Vie ja tallenna tiedosto tietokoneelle. Vietyyn tiedostoon tulevat kaikkien luettelossa olevien tietokoneiden tiedot.

9 Sivu 9(15) Tilaukset Tilaukset Yhdellä tilauskoodilla voit asentaa tietoturvaohjelmiston useaan tietokoneeseen. Portaalissa on saatavana erilaisia tietoturvaohjelmistotuotteita, joista jokainen tarjoaa erilaisia tietoturvapalveluja. Tilauskoodi liittyy aina tiettyyn tietoturvapalvelujen ryhmään. Jokainen samalla tilauskoodilla suoritettu asennus asentaa samat tietoturvapalvelut. Asenna tietoturvapalvelut verkon uusiin tietokoneisiin Jos verkossa on tietokoneita, joihin haluat asentaa tietoturvapalvelut, sinulla on oltava tilauskoodi ja vapaita lisenssejä. Saman tilauksen tietokoneet Saat näkyviin kaikki samalle tilauskoodille kuuluvat tietokoneet. Tilauksien lisääminen portaaliin Jos sinulla on käyttämättömiä tilauksia, voit asentaa tietoturvapalvelut uuteen tietokoneeseen. Asenna tietoturvapalvelut verkon uusiin tietokoneisiin Jos verkossa on tietokoneita, joihin haluat asentaa tietoturvapalvelut, sinulla on oltava tilauskoodi ja vapaita lisenssejä. 1. Valitse asennettava tuote. 2. Varmista Käyttö-sarakkeesta, että vapaita lisenssejä on jäljellä. Esimerkki: Jos näet 4/5, jäljellä on yksi vapaa lisenssi. 3. Napsauta Asenna ohjelmisto. Voit asentaa ohjelmiston jollain seuraavista tavoista: o o Asenna ohjelmisto paikallisesti käyttäjän tietokoneelle: lataamalla ohjelmiston käyttäjän tietokoneella näkyvästä linkistä ja asentamalla ohjelmiston käyttämällä näytössä olevaa tilauskoodia. Kirjoita sähköpostiviesti käyttäjälle ja pyydä häntä asentamaan ohjelmisto. Sisällytä sähköpostiviestiin henkilökohtainen viesti, jossa ilmoitat käyttäjälle, että ohjelmisto on turvallisesta lähteestä ja että kyseinen sähköpostiviesti ei ole roskapostia. Kopioi portaalissa näkyvä teksti sähköpostiviestiin. Lähetä sähköpostiviesti käyttäjälle. 4. Kun ohjelmisto on asennettu tietokoneeseen, tilauskoodissa oleva käytettyjen tilausten määrä kasvaa yhdellä. Esimerkki: Jos käytit tilauskoodia, jossa näkyi ennen asennusta 4/5, siinä näkyy asennuksen jälkeen 5/5. Tämä tarkoittaa, että tilauskoodissa ei ole enää tilauksia yhdellekään tietokoneelle.

10 Sivu 10(15) Raportit Raportit Saman tilauksen tietokoneet Näytä tietokoneet, joilla on sama tilauskoodi: 1. Siirry Tilaukset-sivulle valitsemalla Tilaukset. 2. Valitse jokin Näytä tietokoneet -linkki haluamasi tilauskoodin riviltä. Valitse Näytä tietokoneet esimerkiksi tilauskoodin ABCD-1234-XXXX-YYYY riviltä. Siirryt takaisin Tietokoneet-sivulle, jossa näytetään vain valitsemasi tilauskoodin tietokoneet. Edellä olevan esimerkin mukaisesti näytetään vain tietokoneet, joiden tilauskoodi on ABCD-1234-XXXX-YYYY Tilauksien lisääminen portaaliin Lisäämällä uuden tilauskoodin voit lisätä tietokoneita portaaliin. Sinun on hankittava uusi sarja tilauksia sovelluksentarjoajalta. Tämän jälkeen sovelluksentarjoaja lähettää sinulle uuden tilauskoodin. 1. Valitse Rekisteröi tilaus. 2. Anna ostamasi tilauskoodi. 3. Valitse Lähetä. Vasemmalla olevalla trendiaikajanalla näytetään, kuinka verkon tietoturva on kehittynyt viimeisten neljän viikon kuluessa. Oikealla olevassa viipalekaaviossa näytetään tietyn päivän tiedot. Valitse katsottava päivä napsauttamalla trendiaikajanaa. Raportit-sivuja voidaan hyödyntää seuraavilla tavoilla: Voit ennustaa mahdollisia tulevia ongelmia tarkastelemalla aikaisempia tapahtumia. Voit katsoa, mitä on tapahtunut tiettynä päivänä, jolloin esimerkiksi näit uutisen virusepidemiasta. Voit tarkistaa, onko ongelmia korjattu sen jälkeen kun viimeksi kävit portaalin etusivulla. Esimerkiksi viikonlopun aikana tulleita ongelmia on voitu korjata jo ennen kuin tulit töihin maanantaina. Voit tarkastaa, mistä maksat eli mitä tietoturvauhkia esiintyy ja miten suojaus niitä vastaan toimii Jokaisessa ruudussa esitetty tieto on jaettu kahteen osaan: Vasemmalla olevassa pylväskaaviossa esitetään pitkän aikavälin trendi. Oikealla olevassa viipalekaaviossa tai taulukossa näytetään pylväskaavion alapuolella korostettuna oleva päivä. Valitse oikealla näytettävä päivä valitsemalla päivä oikealla olevasta kaaviosta.

11 Sivu 11(15) Tietoturvan yleistila Tietoturvan yleistila -kaaviossa esitetään verkon tietoturvatila ajan kuluessa. Vihreä väri ilmaisee, että ongelmia ei ole ollut. Jos kaaviossa ei ole tasainen tai nouseva vihreä trendi, sinun kannattaa ehkä korjata verkon tietoturvaongelmia aktiivisemmin Virustorjunta Virustorjuntakaavio näyttää verkossa käsitellyt virukset. Jos kaaviossa on korkea piikki, se tarkoittaa, että kyseisenä päivänä on käsitelty useita viruksia. Tämä saattaa liittyä uutiskynnyksen ylittävään suureen maailmanlaajuiseen virusepidemiaan. Jos haluat nähdä, mikä virus aiheutti piikin, valitse sen alla oleva päivä ja katso oikealla puolella olevaa taulukkoa. Internet-suojaus Internet-suojauskaavio näyttää, kuinka monta kertaa joku on yrittänyt päästä verkkoon ja kuinka monta kertaa uhka on torjuttu. Jos kaaviossa on korkea piikki, se tarkoittaa että kyseisenä päivänä on estetty useita yrityksiä. Tämä saattaa liittyä juuri sinun verkkoosi kohdistettuun tietomurtoyritykseen tai uutiskynnyksen ylittävään maailmanlaajuiseen matohyökkäykseen. Jos haluat nähdä, mikä aiheutti piikin, valitse sen alla oleva päivä ja katso oikealla puolella olevaa taulukkoa Automaattiset päivitykset Automaattiset päivitykset -kaavio näyttää, kuinka säännöllisesti verkko on päivitetty uusimmilla tiedoilla viruksilta suojautumista varten. Tummin sininen tarkoittaa, että verkko on suojattu uusimpia viruksia vastaan. Jos kaaviossa ei ole tasainen tai nouseva sininen trendi, sinun kannattaa ehkä korjata verkon tietokoneiden automaattisiin päivityksiin liittyviä ongelmia aktiivisemmin Kirjautumissivu Kirjaudu portaaliin, jotta voit valvoa verkon tietoturvatilaa. Tietoja portaalista Portaalissa näytetään verkon tietokoneiden tietoturvatila ja ilmoitetaan mahdollisista korjausta vaativista tietoturvaongelmista.

12 Sivu 12(15) Uuden tilin luominen Kun ostat ensimmäisen kerran tietoturvapalvelun tilauksen, luo uusi tili käyttämällä tilauskoodia Tietoja portaalista Portaalissa näytetään verkon tietokoneiden tietoturvatila ja ilmoitetaan mahdollisista korjausta vaativista tietoturvaongelmista. Pidä verkon tietokoneet suojattuina tekemällä seuraavat toimet: Tarkista, onko portaaliin rekisteröidyissä tietokoneissa tietoturvaongelmia. Voit korjata osan ongelmista suoraan portaalista käsin. Saatat joutua korjaaman osan ongelmista paikallisesti. Tarkista, ketkä käyttäjät tarvitsevat tiukemman tietoturvaprofiilin. Pidä verkkoon asennetut tietoturvapalvelut järjestyksessä: Tarkista tietokoneille asennetut tietoturvapalvelut. Asenna tarvittaessa uusia tietoturvapalveluja. Uuden tilin luominen Kun ostat ensimmäisen kerran tietoturvapalvelun tilauksen, luo uusi tili käyttämällä tilauskoodia. Kaikkia antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti, eikä niitä käytetä markkinointitarkoituksiin. 1. Anna tilauskoodisi: Sait tilauskoodin palveluntarjoajalta, kun ostit tilauksen. 2. Anna tilisi nimi: Tämä on yrityksesi tai kotisi nimi. 3. Anna käyttäjätunnuksesi: Tätä tunnusta käytät kirjautessasi sisään. 4. Anna salasanasi: Käytä yhdistelmää, jossa on sekä pieniä että isoja kirjaimia ja numeroita. 5. Anna salasana uudelleen: Salasanan on oltava sama kuin edellisessä vaiheessa. 6. Anna matkapuhelinnumerosi: Tieto ei ole pakollinen. Emme käytä puhelinnumeroasi markkinointitarkoituksiin. 7. Valitse kieli avattavasta valikosta. 8. Anna sähköpostiosoitteesi: Sähköpostiosoite on pakollinen tieto. Emme käytä sähköpostiosoitettasi markkinointitarkoituksiin. 9. Valitse, haluatko sähköpostiviestit pelkkä teksti- vai HTML-muodossa. 10. Valitse Lähetä.

13 Sivu 13(15) Profiilien hallinta Profiilien hallinta Profiilien avulla voit hallita, mitä tietoturva-asetuksia käyttäjät voivat muuttaa tietokoneistaan. Tietokoneissa voidaan ottaa käyttöön esimääritettyjä profiileja. Jos käyttäjille ei ole sopivaa profiilia, voit luoda omat profiilit. Voit käyttää olemassa olevaa profiilia uuden profiilin pohjana. Esimääritetyt profiilit saattavat erota toisistaan esimerkiksi käyttäjien perusteella: Tietokoneen käyttötaidot: Aloittelevien käyttäjien profiili saattaa rajoittaa tietoturvaasetusten muutosoikeutta. Tietokonetyyppi: Kannettavien tietokoneiden käyttäjien profiili on tarkoitettu suojaamaan käyttäjiä heidän ollessaan yhteydessä Internetiin epäluotettavista paikoista, kuten kahviloista, joissa on maksuton Internet-yhteys. Luo uusi profiili Luo uusi profiili, joka voidaan nimetä etätietokoneille. 1. Napsauta Käynnistä profiilieditori. 2. Valitse olemassa oleva profiili, jonka pohjalta uusi profiili luodaan. Valitse profiili, joka on samantapainen kuin haluamasi, jotta et joudu muuttamaan paljoa asetuksia. 3. Napsauta Luo Uusi profiili -kuvaketta. 4. Lisää profiilille nimi. Nimi edustaa profiilia Tietokoneet-sivulla. Valitse kuvaava nimi, koska muutkin käyttäjät saattavat nähdä profiilin nimen. 5. Lisää profiilille kuvaus. Voit syöttää kuvauksen useilla kielillä. Näet valitun profiilin kuvauksen Tietokoneet-sivulla asettaessasi profiilia. Muodosta kuvaus siten, että profiilin sisältö tulee kaikille käyttäjille selväksi. 6. Napsauta OK. Profiilissa on nyt tarkalleen samat asetukset kuin pohjaprofiilissa. 7. Tee haluamasi muutokset profiiliin. 8. Muuta asetus: a. Valitse tai poista asetus. b. Napsauta asetuksen vieressä olevaa lukon kuvaketta, jos haluat estää käyttäjää muuttamasta asetusta etätietokoneelta. 9. Toista edelliset vaiheet, kunnes profiilissa on haluamasi asetukset. 10. Napsauta Tallenna profiili -kuvaketta. Napsauttamalla muutosten poistamisen kuvaketta voit poistaa tekemäsi muokkaukset ja poistua profiilista tekemättä muutoksia. Tämä profiili on nyt valmis asetettavaksi. Voit tehdä sen Tietokoneet-välilehdeltä.

14 Sivu 14(15) Voit muuttaa profiilin lukittua asetusta vain lähettämällä uuden profiilin. Etätietokoneen käyttäjä ei voi muuttaa lukittuja asetuksia eikä niitä voi muuttaa nimeämällä toimintoja. Päivitä olemassa oleva profiili Kun muokkaat olemassa olevaa profiilia, kaikki tietokoneet, joihin kyseinen profiili on asetettu, ottavat muutokset käyttöön etätietokoneissaan. 1. Napsauta Käynnistä profiilieditori. 2. Valitse muokattava profiili profiilipuusta vasemmalta. Et voi muokata toisten käyttäjien luomia profiileja. Näissä lukituissa profiileissa on keltaisen lukon kuvake profiilin nimen vieressä. 3. Napsauta Muokkaa profiilia -kuvaketta. 4. Valitse yksi asetusryhmä asetusryhmien välilehden luettelosta. 5. Muuta asetus: a. Valitse tai poista asetus. b. Napsauta asetuksen vieressä olevaa lukon kuvaketta, jos haluat estää käyttäjää muuttamasta asetusta etätietokoneelta. 6. Toista edelliset vaiheet, kunnes profiilissa on haluamasi asetukset. 7. Napsauta Tallenna profiili -kuvaketta. Napsauttamalla muutosten poistamisen kuvaketta voit poistaa tekemäsi muokkaukset ja poistua profiilista tekemättä muutoksia. Kaikki tietokoneet, joihin tämä profiili on asetettu, ottavat asetusten muutokset käyttöön tarkistaessaan päivitykset seuraavan kerran portaalista. Profiilin lukittua asetusta voi muuttaa vain lähettämällä uuden profiilin. Etätietokoneen käyttäjä ei voi muuttaa lukittuja asetuksia eikä niitä voi muuttaa nimeämällä toimintoja. Poista profiili Poista profiili käytettävissä olevien profiilien luettelosta. 1. Napsauta Käynnistä profiilieditori. 2. Valitse muokattava profiili profiilipuusta. Et voi poistaa toisten käyttäjien luomia profiileja. Näissä lukituissa profiileissa on keltainen lukkokuvake profiilin nimen vieressä. 3. Napsauta Poista profiili -kuvaketta. Kaikki aliprofiilit poistetaan myös. 4. Napsauta OK. Valittu profiili ja sen kaikki aliprofiilit on poistettu. Profiilista ei ole saatavilla tietoja portaalissa. Poistettua profiilia ei poisteta varsinaisesta työasemasta. Muuta profiilin nimeä tai kuvausta Voit nimetä profiilin uudelleen ja muokata kuvausta, jos esimerkiksi profiilin asetukset eivät enää vastaa nimeä ja kuvausta.

15 Sivu 15(15) 1. Napsauta Käynnistä profiilieditori. 2. Valitse muokattava profiili profiilipuusta vasemmalta. Et voi muokata toisten käyttäjien luomia profiileja. Näissä lukituissa profiileissa on keltainen lukkokuvake profiilin nimen vieressä. 3. Napsauta Muokkaa profiilia -kuvaketta. 4. Napsauta profiilin ominaisuuksien kuvaketta. 5. Muokkaa profiilin nimeä ja kuvausta. Voit syöttää kuvauksen useilla kielillä. 6. Napsauta OK. 7. Napsauta Tallenna profiili -kuvaketta. Napsauttamalla muutosten poistamisen kuvaketta voit poistaa tekemäsi muokkaukset ja poistua profiilista tekemättä muutoksia. Vie profiili tiedostoon Jos portaali ei saa yhteyttä etätietokoneeseen, voit viedä profiilin tiedostona, siirtää tiedoston etätietokoneelle ja ottaa profiilin käyttöön manuaalisesti. 1. Valitse vietävä profiili. 2. Napsauta Vie profiili. 3. Napsauta Vie. 4. Tallenna profiilitiedosto tietokoneelle.

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859696

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859696 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB http://fi.yourpdfguides.com/dref/2817563

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB http://fi.yourpdfguides.com/dref/2817563 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859704

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859704 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Sisällys F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Sisällys Luku 1: Aloittaminen...3 1.1 Tilauksen hallinta...4 1.2 Tietokoneen suojauksen varmistaminen...4 1.2.1 Suojaustilakuvakkeet...4

Lisätiedot

Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle

Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle ennen asennusta poista vanha virustorjunta koneeltasi (F-Secure tai jokin muu virustorjuntaohjelma) ja käynnistä kone uuelleen F-Securen tapauksessa

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö

F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö Tässä ohjeessa käsitellään: 1. Ohjelmiston asennuksen jälkeen. 1.1 Käyttöasetusten ja toiminnan tarkistus --> 2. Käyttäjäkohtaisten asetuksien muokkaaminen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Asennus ja aktivointi Edellinen versio Asennus Edellistä F-Secure Mobile Anti-Virus -tuoteversiota ei tarvitse poistaa. Tarkista F-Secure Mobile Security -sovelluksen

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 09/2014 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN 2 REKISTERÖINTI Avaa saamasi SAFE -linkki tai mene ostamastasi tuotepakkauksesta löytyvään osoitteeseen. 2 Täytä lomake ja valitse vahva salasana. Klikkaa Luo käyttäjätili.

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

pikaohje selainten vianetsintään Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa

pikaohje selainten vianetsintään Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa 1 Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sivu Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa mozilla firefox 4 Asetukset Mozilla Firefox 3:ssa Yleisiä ongelmia 6 Selainten

Lisätiedot

Luku 1: Aloittaminen...3

Luku 1: Aloittaminen...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Sisällys 2 Sisällys Luku 1: Aloittaminen...3 1.1 Asennuksen jälkeiset toimet...4 1.1.1 Tilauksen hallinta...4 1.1.2 Tuotteen avaaminen...4 1.2 Tietokoneen suojauksen varmistaminen...4

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus)

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) 1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) Olette pomosi kanssa tarkastaneet asiakkaan tekemän ja sinun korjaaman suunnitelman ja tehneet oman versionsa siitä. Noudata siis tätä tekemäänne uutta

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA. Milloin vuokra-aika alkaa?

1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA. Milloin vuokra-aika alkaa? 1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA Milloin vuokra-aika alkaa? Vuokra-aika alkaa sinä päivänä, kun saat Autodeskilta tilausvahvistuksen sähköpostilla. Mitä tarkoittaa

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt Sivu 1 / 8 Mikä versio ipadissani on? Alkusyksyllä 2013 jaetuissa kaupungin luottamushenkilöiden ipadeissa käyttöjärjestelmän versio on

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas

SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas SISÄLLYS 1 KIRJAUTUMINEN SOVELLUSKAUPPAAN... 3 2 LAITTEIDEN SUOJAAMINEN... 4 3 IPHONE JA IPAD-LAITTEIDEN APN-VARMENNE... 6 4 MOBIILITIETOTURVAN

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN Tämän ohjeen avulla lataat ja asennat CCleaner-ohjelman omalle tietokoneellesi. Ohje opastaa sinua vaihe vaiheelta eteenpäin, käytitpä sitten Internet Exploreria, Google

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin

10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin Sisällys 10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin 1 Aseta salasana 2 2 Poista tarpeettomat ohjelmat 3 3 Käytä Järjestelmän määritykset -työkalua 4 4 Paranna suorituskykyä ReadyBoostilla 5 5 Lisää ulkoinen

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän

Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän käyttöohje http://varmuuskopiointi.anvianet.fi Johdanto... 3 Mitä web-liittymällä tarkoitetaan?... 3 Web-liittymään siirtyminen... 3 Web-liittymään kirjautuminen...

Lisätiedot

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVA TUTUKSI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVAN TUTUKSI 2(9) Avast Antivirus - ilmainen virustorjuntaohjelma Lataaminen Internet

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas

Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas Sisällys 1 Kirjautuminen Sovelluskauppaan... 3 2 Laitteiden suojaaminen... 4 2.1 Mobiilitietoturvan asennus... 6 2.2 Tietokoneturvan

Lisätiedot

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVA TUTUKSI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVAN ALKEET 2(9) Avast Antivirus - ilmainen virustorjuntaohjelma Lataaminen Internet

Lisätiedot

TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA

TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA SUOMEN PANKKI Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 1 / 10 Versio Pvm Päivittäjä 1.0 20.2.2007 Härkönen, Tony 1.1 24.2.2007 Huhtaniska,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

MALWAREBYTES ANTI-MALWARE

MALWAREBYTES ANTI-MALWARE MALWAREBYTES ANTI-MALWARE SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi MALWAREBYTES ANTI-MALWARE 2 MALWAREBYTES ANTI-MALWARE HAITTAOHJELMIEN VALVONTA-

Lisätiedot

LibreOffice Calc. Taulukkolaskenta. Otavan Opiston julkaisusarja Jari Sarja 2015 Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0

LibreOffice Calc. Taulukkolaskenta. Otavan Opiston julkaisusarja Jari Sarja 2015 Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 LibreOffice Calc 1 Taulukkolaskenta Otavan Opiston julkaisusarja Jari Sarja 2015 Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Jari Sarja Otavan Opisto 2015 2 Sisällysluettelo Yleistä...3 Mihin sitä käytetään?...3

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

Palomuurit. Palomuuri. Teoriaa. Pakettitason palomuuri. Sovellustason palomuuri

Palomuurit. Palomuuri. Teoriaa. Pakettitason palomuuri. Sovellustason palomuuri Palomuuri Teoriaa Palomuurin tehtävä on estää ei-toivottua liikennettä paikalliseen verkkoon tai verkosta. Yleensä tämä tarkoittaa, että estetään liikennettä Internetistä paikallisverkkoon tai kotikoneelle.

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

Käyttöohjekirja NIBE Uplink

Käyttöohjekirja NIBE Uplink Käyttöohjekirja UHB FI 1228-1 231154 Sisällys 1 Yleistä 2 Palvelutarjonta 3 Vaatimukset 3 2 Rekisteröi NIBE Uplink 4 3 Tarvitsetko apua? 5 Aloitussivu 5 Ohjelmisto 8 Tilin asetukset 8 Uloskirjautuminen

Lisätiedot

Ohjeet Toivasten sukuseuran keskustelufoorumiin kirjautumisesta ja keskusteluiden käymisestä Foorumiin rekisteröityneet käyttäjät pääsevät kirjautumaan foorumille osoitteesta http://toivanen.ning.com Kirjautuminen

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 1 (9) Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 2 (9) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 2.1 Microsoft Silverlight... 3 3 Tablet-laitteet... 4 4 Selaimet... 5 4.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)...

Lisätiedot

Windows 8.1:n tietosuoja-asetukset

Windows 8.1:n tietosuoja-asetukset s. 1/5 Windows 8.1:n tietosuoja-asetukset Asennettaessa Windows 8.1 oletusasetuksin, sen tietosuoja-asetukset sallivat vapaasti käyttäjän yksilöivän tiedon lähettämisen Microsoftille. Samoin sovelluksilla

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj Elisa Toimisto Toimistoviestintäratkaisu Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj 2 1. Johdanto Tämä käyttöohje opastaa käyttämään Elisa Tavoitettavuus

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Verkkolisensoinnin Lueminut

Verkkolisensoinnin Lueminut Verkkolisensoinnin Lueminut Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Puhelin: +1-408-481-8000 Maksuton: +1-800-874-6253

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA... 4

Lisätiedot