F-Secure Mobile Security for S60

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "F-Secure Mobile Security for S60"

Transkriptio

1 F-Secure Mobile Security for S60 1. Asennus ja aktivointi Edellinen versio Asennus Edellistä F-Secure Mobile Anti-Virus -tuoteversiota ei tarvitse poistaa. Tarkista F-Secure Mobile Security -sovelluksen asetukset uuden version asennuksen jälkeen. Voit asentaa sovelluksen jollakin seuraavista tavoista: Lataa asennustiedosto tietokoneeseesi ja siirrä se laitteeseesi. Lataa asennustiedosto tietokoneeseesi ja asenna tuote Nokia PC Suite -ohjelmistolla. Lataa asennustiedosto suoraan laitteeseesi. Asennus alkaa automaattisesti. Asennuksen jälkeen käynnistä laitteesi uudelleen, jos asennusohjelma kehottaa tekemään niin. Kun asennus on valmis, tuote on vielä aktivoitava. Tuote ei suojaa laitettasi, jos et ole aktivoinut tuotetta. Aktivointi Voit aktivoida tuotteen seuraavasti: 1. Avaa sovellus. Näkyviin tulee sovelluksen aloitusnäyttö. 2. Valitse Jatka. 3. Valitse jompikumpi aktivointityypeistä: Jos haluat aktivoida tuotteesta vain varkaudenestotoiminnon, valitse aktivointityypiksi Vain varkaudenesto ja valitse Jatka. Jos haluat käyttää lisensoitua versiota, valitse aktivointityypiksi Tilausnumero ja valitse Jatka. Anna sitten tilausnumerosi ja valitse OK. 4. Jos haluat muodostaa yhteyden päivityspalveluun ja aloittaa päivitysten lataamisen, valitse Kyllä ja Internet-yhteysosoite. Sovellus muodostaa yhteyden päivityspalveluun ja lähettää tilausnumerosi. Ensimmäisen päivityksen aikana sovellus lataa uusimmat virustunnisteet. 5. Kun tuote on ladannut kaikki tarvittavat päivitykset, asennus on valmis. Tee aktivointi valmiiksi valitsemalla Jatka. Kun aktivointi on tehty valmiiksi, tee laitteesi virustarkistus. Näin varmistat, ettei laitteessasi ole viruksia. Katso kohtaa Virustarkistuksen tekeminen jäljempänä. Virustarkistus kannattaa tehdä aina sovelluksen kehotuksesta.

2 2. Virustarkistuksen tekeminen F-Secure Mobile Security toimii taustalla ja tarkistaa tiedostot automaattisesti. 1. F-Secure Mobile Security näyttää viestin, jos se havaitsee viruksen käytönaikaisessa tarkistuksessa. Voit Kyllä, jos haluat tarkastella tartunnan saaneita tiedostoja, tai valitse Ei, jos haluat tarkastella niitä myöhemmin. 2. Virustartunnat-näkymässä on luettelo laitteessasi olevista, tartunnan saaneista tiedostoista sekä tieto siitä, onko kukin tiedosto eristetty tai vapautettu. Voit tarkastella tartunnan saaneen tiedoston tarkempia tietoja seuraavasti: 1. Selaa tarkasteltavan tiedoston kohdalle ja paina valintanäppäintä. 2. Valitse Näytä. 3. Tartunnan tiedot -näkymässä ovat tartunnan saaneen tiedoston polku ja nimi sekä tartunnan aiheuttaneen viruksen nimi. Tartunnan saaneiden tiedostojen käsittely Voit käsitellä tartunnan saaneita tiedostoja seuraavasti: 1. Selaa Virustartunnat-näkymässä käsiteltävän, tartunnan saaneen tiedoston kohdalle. 2. Paina valintanäppäintä. 3. Valitse jokin seuraavista toiminnoista: Poista - Voit poistaa tartunnan saaneen tiedoston. Tämä on suositeltavin toiminto. Tiedosto poistetaan kokonaan laitteestasi. Eristä - Voit eristää tartunnan saaneen tiedoston, jos sitä ei ole vielä eristetty. Eristetty tiedosto lukitaan, eikä se voi vahingoittaa laitettasi, kun F-Secure Mobile Security on toiminnassa. Vapauta - Voit vapauttaa tartunnan saaneen tiedoston eristyksestä. Jos vapautat tiedoston, se ei ole enää lukittuna. Otat sen käyttöön tällöin omalla vastuullasi. 3. Luvattoman verkkoliikenteen torjunta F-Secure Mobile Security -sovelluksen palomuuri toimii huomaamatta taustalla. Se valvoo saapuvaa ja lähtevää Internet- ja verkkoliikennettä sekä suojaa laitteesi tunkeutumisyrityksiltä. Valmiiksi määritettyjen palomuuritasojen avulla voit vaihtaa suojaustason tarpeitasi vastaavaksi. Suojaustason valinta Voit valita suojaustason seuraavasti: 2. Valitse asetusten valintaluettelosta Palomuuri. 3. Valitse palomuurille haluamasi suojaustaso: Estä kaikki - Voit estää kaiken verkkoliikenteen. Korkea - Voit sallia yleisimmin käytettävät sovellukset ja estää kaiken saapuvan liikenteen. Normaali - Voit sallia kaikki lähtevät yhteydet ja estää kaiken saapuvan liikenteen. Salli kaikki - Voit sallia kaiken verkkoliikenteen. Mukautettu - Voit sallia omien sääntöjesi mukaisen verkkoliikenteen. Voit muokata omia sääntöjäsi valitsemalla Valinnat > Muokkaa sääntöjä, kun Mukautettu-suojaustaso on valittuna.

3 4. Luottamuksellisten tietojen suojaus Anti-Theft-toiminnon avulla voit varmistaa, ettei laitettasi tai siihen tallennettuja tietoja käytetä väärin, jos laitteesi varastetaan. Koska muistikortit on helppo poistaa laitteesta, säilytä luottamuksellisia tietojasi laitteen muistissa, jonka voit lukita ja tyhjentää Anti-Theft-toiminnolla. Laitteen lukituksen käyttö Anti-Theft-toiminto voi lukita laitteesi automaattisesti, kun laitteesi SIM-kortti vaihdetaan. Laitteen lukitus voidaan avata vain suojakoodillasi. Voit ottaa laitteen lukituksen käyttöön seuraavasti: 2. Valitse asetusten valintaluettelosta Anti-Theft. 3. Anna haluamasi suojakoodi. Suojakoodin vähimmäispituus on 5 merkkiä. Säilytä se turvallisessa paikassa. Suojakoodisi suojaa Anti-Theft-toiminnon asetukset. Niiden muuttaminen edellyttää nykyisen suojakoodisi antamista. 4. Jos haluat, että laite lukittuu SIM-kortin vaihduttua, valitse Lukitse SIM-vaihdosta -asetuksen arvoksi Kyllä. Laitteen etävarkaudeneston käyttö Etävarkaudenestoa käyttämällä voit paikantaa laitteesi, lukita sen tai poistaa kaikki sen sisältämät tiedot lähettämällä siihen tekstiviestin, joka sisältää suojakoodisi. Voit ottaa etävarkaudeneston käyttöön seuraavasti: 2. Valitse asetusten valintaluettelosta Anti-Theft. 3. Jos haluat, että voit etälukita laitteesi, toimi seuraavasti: a. Anna haluamasi suojakoodi, jos et ole vielä luonut sitä. b. Ota etälukitus käyttöön. Laitteen lukitus voidaan avata vain suojakoodillasi. 4. Jos haluat, että voit etäpoistaa kaikki laitteesi sisältämät tiedot, toimi seuraavasti: a. Anna haluamasi Poistokoodi. Poistokoodin vähimmäispituus on 8 merkkiä. Säilytä se turvallisessa paikassa. b. Ota etäpoisto käyttöön. Voit etälukita laitteesi tai etäpoistaa sen sisältämät tiedot seuraavasti: Lähetä laitteeseesi seuraava tekstiviesti. Jos haluat lukita laitteen, lähetä viesti: #LOCK#<suojakoodi> (esimerkki: #LOCK#abcd1234) Jos haluat poistaa laitteen sisältämät tiedot, lähetä viesti: #WIPE#<poistokoodi> (esimerkki: #WIPE#abcd1234) Jos haluat paikantaa laitteen, lähetä viesti: #LOCK#<suojakoodi > (esimerkki: #LOCATE#abcd1234) Anti-Theft ei tallenna mitään sijaintitietoja. Ainoa sijaintitieto sisältyy sinulle lähetettävään tekstiviestiin.

4 5. Web-selaussuojaus Selaussuojaus suojaa web-sivustoilta, jotka saattavat varastaa henkilökohtaisia tietojasi, kuten luottokorttinumeroita, käyttäjätilitietoja ja salasanoja. Selaussuojaus tarkistaa web-sivustot, joita selaat laitteesi oletusselaimella. Jos käytät muuta selainta, selaussuojaus ei suojaa web-selausta. Sulje web-selain ja tyhjennä sen välimuisti, ennen kuin aloitat selaussuojauksen käytön. Voit ottaa selaussuojauksen käyttöön seuraavasti: 2. Valitse asetusten valintaluettelosta Selaussuojaus. 3. Ota selaussuojaus käyttöön. 4. Valitse kohdassa Käytettävä verkko, haluatko käyttää selaussuojausta kaiken aikaa vai vain silloin, kun selaat webiä oman operaattorisi verkossa: Jos haluat käyttää selaussuojausta vain silloin, kun käytät oman operaattorisi verkkoa, valitse Vain operaattorini. Jos haluat pitää suojauksen toiminnassa myös matkustaessasi oman operaattorisi verkon ulkopuolella, valitse Kaikki operaattorit. Yksityisyystila Selaussuojaus voi automaattisesti lähettää haitallista sisältöä sisältävien web-sivustojen tietoja tutkittaviksi palvelun toimivuuden varmistamiseksi. Voit valita, mitä tietoja haluat lähettää tutkittaviksi. Voit muuttaa Yksityisyys-tilaa seuraavasti: 2. Valitse asetusten valintaluettelosta Muut asetukset. 3. Valitse kohdassa Yksityisyys-tila jokin seuraavista vaihtoehdoista: Jos haluat lähettää vain selaussuojauksen tilastot ja palvelimen yhteystiedot, valitse Vain tilastot. Jos haluat lähettää tilastot ja tiedot web-sivustoista, joita ei ole analysoitu tai jotka eivät ole sisältäneet haitallista sisältöä, valitse Salli kaikki. Palvelun parhaan toimivuuden takaamiseksi on suositeltavaa pitää Yksityisyys-tilana Salli kaikki. Tietosuoja Tietojen lähetys ei vaaranna tietosuojaasi eikä yksityisyyttäsi. Vaikka lähetettyjä tietoja saatetaan pitää henkilökohtaisina joillakin lainkäyttöalueilla, tietoja lähetettäessä yksityisyytesi ja tietosuojasi on turvattu. Siirrämme tiedot turvallisesti, poistamme kaikki tarpeettomat henkilökohtaiset tiedot ja käsittelemme tiedot anonyymeinä koosteina. Näin tietoja ei voida yhdistää sinuun millään tavalla. Lähettämäsi tiedot eivät sisällä käyttäjätilitietoja, IP-osoitetietoja eivätkä lisenssitietoja. Lisäksi suojaamme yksityisyytesi salaamalla tiedot ennen niiden lähetystä. Lähetettyjä tietoja käytetään palvelujemme ja tuotteidemme suojaustoimintojen kehittämiseen.

5 6. Tuotteen päivittäminen Automaattinen päivitys F-Secure Mobile Security sisältää automaattisen päivitystoiminnon. Tämä tarkoittaa sitä, että sovelluksen virustunnisteet päivittyvät säännöllisesti. Vain ajan tasalla olevat virustunnisteet suojaavat laitteesi uusimmilta viruksilta. Automaattinen päivitys on käytössä, kun olet aktivoinut tuotteen. Sovellus tarvitsee käytettävissä olevan Internet-yhteyden päivitystä varten. Kun Internet-yhteys on käytettävissä, sovellus tarkistaa, milloin virustunnisteet päivitettiin edellisen kerran, ja lataa tarvittaessa uuden päivityksen. Manuaalinen päivitys Versiopäivitys Voit päivittää sovelluksen manuaalisesti seuraavasti: 1. Selaa Virustentorjunta-vaihtoehdon kohdalle ja paina valintanäppäintä. 2. Valitse Päivitä nyt. 3. Valitse Internet-yhteysosoite päivityspalvelinyhteyttä varten. Sovellus lataa uusimmat virustunnisteet ja ottaa ne käyttöön heti. 4. Jos sovellus kehottaa tekemään laitteesi virustarkistuksen, kun päivitys on valmis, valitse Kyllä. Katso kohtaa Virustarkistuksen tekeminen edeltä. Kun uusi F-Secure Mobile Security -versio on saatavilla, näyttöön tulee sanoma, jossa kehotetaan lataamaan se. Sovellus aloittaa toimintansa automaattisesti uudelleen, kun päivitys on valmis. Tekninen tuki Käyttöliittymän päänäkymässä näkyy suojauksen yleistila ja nykyinen tila. Jos nykyinen tila näyttää, ettei laitteesi ole suojattu, toimi seuraavasti: 1. Selaa Suojauksen yleistila -vaihtoehdon kohdalle ja paina valintanäppäintä. 2. Ratkaise ongelma valitsemalla joko punaisen tai keltaisen tilakuvakkeen sisältävä kohde. Jos haluat lisätietoja, lataa F-Secure Mobile Security for S60 User s Guide -käyttöopas (saatavana englanniksi) osoitteessa Jos sinulla on sovellukseen liittyviä kysymyksiä, joita ei ole käsitelty oppaissa tai verkkopalveluissa, ota yhteys paikalliseen F-Secure-jälleenmyyjään tai suoraan F-Secureen. VASTUURAJOITUKSET "F-Secure" ja kolmiosymboli ovat F-Secure Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä, ja F-Securen tuotenimet sekä symbolit ja logot ovat F-Secure Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki tässä ohjeessa mainitut tuotenimet ovat taustayritystensä tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. F-Secure Corporationilla ei ole oikeuksia näihin tavaramerkkeihin ja tuotenimiin. F-Secure Corporation on pyrkinyt varmistamaan tämän ohjeen tietojen oikeellisuuden, mutta ei vastaa sen mahdollisista virheistä tai puutteista. F-Secure Corporation varaa itselleen oikeuden muuttaa tässä ohjeessa mainittuja tietoja ilman ennakkoilmoitusta. Esimerkeissä mainitut yritykset, nimet ja tiedot ovat kuvitteellisia, ellei toisin ole mainittu. Tätä ohjetta tai mitään sen osaa ei saa toisintaa tai siirtää missään muodossa, ei elektronisesti eikä mekaanisesti, ilman F-Secure Corporationin kirjallista ennakkosuostumusta. Tätä tuotetta saattaa koskea esimerkiksi jokin tai jotkin seuraavista F-Securen patenteista: GB , GB , GB , GB , GB , GB , GB Copyright 2009 F-Secure Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään.