JÄRVENPÄÄN KOULUTUSLAUTAKUNTA Pöytäkirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄRVENPÄÄN KOULUTUSLAUTAKUNTA Pöytäkirja"

Transkriptio

1 JÄRVENPÄÄN KOULUTUSLAUTAKUNTA Pöytäkirja PERUSOPETUKSENJ~STYSSÅÄNNÖT Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Opetuksen jäijestäjän tulee hyväksyä jäijestyssäännöt tai antaa muut koulussa sovellettavat jäijestysmääräykset, joilla edistetään koulun sisäistä jäijestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä (OPH /417). Järjestyssäännöissä ja muissa jäijestysmääräyksissä voidaan antaa kouluyhteisön turvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta tarpeellisia määräyksiä käytännön jäijestelyistä ja asianmukaisesta käyttäytymisestä. Lisäksi määräyksiä voidaan antaa koulun omaisuuden käsittelystä sekä oleskelusta ja liikkumisesta koulurakennuksessa ja koulun alueella. Opetussuunnitelmatyön yhteydessä on myös uudistettu Järvenpään perusopetuksen järjestyssääntöjä. Perusopetuksen järjestyssäännöt koostuvat kahdesta erillisestä osasta, jotka muodostavat kokonaisuuden. Ensimmäisen osan muodostaa kaikkia kouluja koskeva järjestyssääntöjen yleinen yhteinen osa, liite A. Yhteinen osa sisältää säännöt koulualueesta, kouluajasta, koulun järjestämistä tilaisuuksista sekä muusta toiminnasta koulussa. Lisäksi yhteisessä osassa on sääntöjä menettelytavasta kurinpitoasiassa ja erottamisen täytäntöönpanosta. Toisessa osassa on koulukohtaiset järjestyssäännöt, liite B. Koulukohtaiset osiot voivat muodoltaan olla erilaisia, mutta niiden on sisäilettävä tapakasvatusohjeita ja järjestyssääntöjä seuraavilta osa-alueilta: Yleisiä käytösohjeita, koulumatkat, käyttäytyminen koulutiloissa, oppitunneilla, välitunneilla, ruokailussa ja koulun omaisuudesta huolehtiminen. JäIjestyssääntöjä täydentää valmisteilla oleva ns. kriisikansio, joka sisältää ohjeita mm. koulukiusaamisen ehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta sekä ohjeita uhka- väkivaltaja kriisitilanteisiin. Kriisikansio valmistellaan käsiteltäväksi joulukuun lautakuntaan. Lisäksi voidaan vuosittain antaa muita jäijestysmääräyksiä lukuvuositiedotteissa. JäIjestyssäännöt on laadittu yhteistyössä koulunhenkilökunnan, oppilaiden ja huoltajien kanssa. Lisäksi järjestyssääntöasiaa on käsitelty rehtorikokouksissa keväällä 2004 ja syksyllä 2004 kolmessa kokouksessa. Järjestyssääntöjen valmistelemisesta on syksyllä 2004 vastannut työryhmä, johon ovat kuuluneet rehtorit Paula Kankaanpää-Kananen ja Hanna Saarinen sekä opetuspäällikkö. Valmistelija opetuspäällikkö Seppo Rantanen, puh Koulutuslautakunta Päätös: Koulutuslautakunta päätti toimialajohtajan hyväksyä liitteenä A olevan Järvenpään perusopetuksen ja liitteenä B olevat koulukohtaiset osiot perusopetuksen järjestyssäännöiksi. Ote+ liitteet - peruskoulut

2 Liite 9; A /:, JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Jokaisella oppilaalla tulee olla oikeus häiriöttömään opiskeluun. Työrauhan ylläpitäminen on toisen opiskelun kunnioittamista. Oppilaille on jaettu koulun järjestyssäännöt, joita jokainen vastuuntuntoinen oppilas noudattaa. :n järjestyssääntöjä noudatetaan kouluaikana, koulualueella ja muissa koulunkäyntiin välittömästi liittyvissä olosuhteissa {PL 29, PL 35-36} Järjestyssäännöt täydentävät voimassa olevia lakeja ja asetuksia. Koulualue, kouluaika, koulun järjestämät tilaisuudet 1. Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia niitä huoneistoja, halleja, kenttiä ja näihin verrattavia paikkoja, joissa järjestetään varsinaisia oppitunteja. Koulun alueelta poistuminen on kouluaikana kielletty. 2. Kouluajaksi katsotaan työsuunnitelman mukainen työpäivä. 3. Päivän työ aloitetaan lyhyellä päivänavauksella, johon osallistutaan työjärjestyksen mukaisesti {PkA 6}. 4. Oppivelvollisen huoltajan on huolehdittava siitä, että oppivelvollisuus tulee suoritettua {PL 26}. Poissaolon syyksi kelpaa sairaus tai erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautus. Poissaolosta on huoltajan annettava selvitys viimeistään kolmantena päivänä poissaolon alkamisesta. Jos oppilaan on lähdettävä koulusta ennen hänen koulupäivänsä päättymistä, hänen on pyydettävä siihen opettajan tai terveydenhoitajan lupa. Muista poissaoloista anotaan kirjallisesti lupa etukäteen luokanvalvojalta (1-3 pv) tai rehtorilta (yli 3 pv). Luvattomista poissaoloista koulu on yhteydessä huoltajiin erikseen määritellyllä tavalla. 5. Koulun järjestyssäännöt ovat voimassa koulun järjestämissä tilaisuuksissa myös koulualueen ulkopuolella. Koulun järjestämiä tilaisuuksia ovat luokkien ja suurempien oppilasryhmien juhlat ja koulun järjestämät retket, leirikoulut, urheilutapahtumat ja opintomatkat, vanhemmille tarkoitetut tilaisuudet sekä erilaisten koulun piirissä toimivien kerhojen kokoukset, juhlat, musiikkitilaisuudet, myyjäiset ja vastaavat tapahtumat 6. Asiaton oleskelu koulun alueella on kielletty.

3 Muu toiminta koulussa 1. Koulun tilojen ulkopuolisesta säännöllisestä käytöstä päättää sivistystoimen talouspäällikkö. Koulutilojen tilapäisestä ulkopuolisesta käytöstä päättää ko. koulun rehtori koulutuslautakunnan ohjeiden mukaisesti. Tilojen käyttäjä vastaa tilojen asianmukaisesta käytöstä. 2. Koulun ilmoitustauluilla olevan materiaalin tulee tukea voimassaolevaa opetussuunnitelmaa. Kaikki ulkopuolinen levitettävä materiaali on hyväksytettävä rehtorilla. 3. Koulun välineet ja laitteet ovat kouluyhteisön jäsenten käytössä. Välineiden ja laitteiden muusta käytöstä on sovittava erikseen. 4. Koulun omaisuutta ja kouluyhteisön jäsenten omaisuutta tulee käsitellä huolellisesti. Oppilas on velvollinen korvaamaan omaisuudelle tahallaan tai tuottamuksesta aiheuttamansa vahingon. Rikkoutuneesta omaisuudesta ja aiheutuneesta vahingosta on viipymättä ilmoitettava opettajalle tai rehtorille 5. Tapaturman sattuessa ilmoitetaan siitä viipymättä jollekin opettajalle, henkilökuntaan kuuluvalle tai terveydenhoitajalle. Käyttäytyminen ja rangaistukset 1. Kouluyhteisön jäsenen tulee asiallisella ja rauhallisella käyttäytymisellään pyrkiä edistämään koulun työrauhaa. Kouluyhteisön jäsen ei saa esiintyä päihteiden ja huumeiden vaikutuksen alaisena. Tupakointia ei sallita. Toisen henkilön kiusaaminen on kielletty. 2. Oppilasta, joka ei noudata koulun järjestystä, menettelee vilpillisesti tai käyttäytyy epäasiallisesti, voidaan kurinpitokeinoilla ojentaa. A. Rehtori tai opettaja voi poistaa oppilaan luokasta tai muusta tilasta, jossa opetusta annetaan, taikka koulun järjestämästä tilaisuudesta enintään oppitunnin jäljellä olevaksi ajaksi (PL 36.) B. Oppilaan osallistuminen opetukseen voidaan evätä enintään jäljellä olevan työpäivän ajaksi, jos on olemassa vaara, että toisen oppilaan taikka koulussa tai muussa opetustilassa työskentelevän henkilön turvallisuus kärsii oppilaan väkivaltaisen tai uhkaavan käyttäytymisen vuoksi taikka opetus tai siihen liittyvän toiminta vaikeutuu kohtuuttomasti oppilaan häiritsevän käyttäytymisen vuoksi (PL 36). Opetuksen eväärnisen loppu päiväksi tekee rehtori. C. Rehtori tai opettaja voi määrätä enintään kahden tunnin jäikiistunnon (PL 36).

4 D. Oppilaalle voidaan antaa kirjallinen varoitus (PL 36). Kirjallisen varoituksen antaa rehtori. E. Oppilas voidaan erottaa määräajaksi, enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan (PL 36). Erottamisesta päättää koulutus/sivistyslautakunta. Ennen kirjallista varoittamista ja erottamista on oppilasta kuultava sekä yksilöitävä rikkomus ja hankittava tarpeellinen selvitys (PL 36a). Ennen kurinpitorangaistuksen antamista on oppilaan huoltajalle varattava tilaisuus tulla kuulluksi. Oppilaan määrääminen jälki~istuntoon, luokasta poistaminen ja oppilaan määrääminen työpäivän päätyttyä suorittamaan tehtäviään on kirjattava.

5 Liite 9::; g Anttilan koulun hyvän olon ohjeet Ohjeiden lisäselvitykset kursiivilla. Noudatan koulumatkoilla kaikkia voimassa olevia liikennesääntöjä. Käytän suojatietä. ( En häiritse muitajalankulkijoita.?o(s -- Käytän p},öriiilykypiihiä. Pukeudun kouluun asiallisesti ja sään mukaan. Asetan pyöräni koulun pihalla telineeseen. Noudatan hyviä käytöstapoja ja käytän asiallista kieltä. Tervehdin kohteliaasti. Muistan hyvät ruokailutavatja syön monipuolisesti. En kiroile. En vastaa nenäkkäästi. Liikun rauhallisesti kaikissa koulun tiloissa. En huuda. Muistan kävellä käytäv illä ja muistutan siitä muitakin. Laitan ulkovaatteeni naulakkoon. Pidän naulakot siisteinä. Koulu suosittelee sisäkenkien käyttöä. Teen tehtäväni huolellisesti. Muistan tehdä läksyni. Jos olen ollut poissa koulusta, otan selville tehtävät. Kannustan ja autan koujutovereita. En naura toisten vastauksille. En hyljeksi koulukavereita.

6 ;{[ Annan toisille työrauhan. Oppitunnilla muistan viitata, kun minulla on asiaa. Seuraan opetusta. En pulise opetuksen aikana. En kiusaa sanoin tai teoin. En haasta riitaa tai ärsytä tahallani. En töni tahallani, kamppaa, lyö tai potki. Pyydän ajoissa aikuisen apua riitatilanteiden selvittämiseen. Lähden välitunnille tai kotiin ripeästi tunnin päätyttyä. Tulen ripeästi välitunnilta sisälle. Vietän välitunnin ulkona sovittujen rajojen sisäpuolella. Käyn sisällä WC:ssä yksin. En oleskele välitunnilla pyörätelineiden alueella tai autojen pysäköintialueilla. Muistan, että yhdessä keinussa saa olla kerrallaan enintään kaksi oppilasta. Annan keinumisvuoron toisiliekin. En heittele toisia kohti enkä vahingoita tai roskaa luontoa. En heittele lumipalloja, kiviä, käpyjä tai muita esineitä. En revi oksia pensaista tai puista. Huolehdin omista ja yhteisistä tavaroista sekä koko kouluympäristöstä. En ota ilman lupaa tai riko toisen tai yhteisiä tavaroita. Korvaan koulun tai toisen oppilaan omaisuudelle aiheuttamani vahingot. Ensotke. En tuhlaa paperia. Pidän tallessa koulutarvikkeeni. Nostan tuolini pulpetille koulupäivän päätyttyä. Poimin pudonneet tavarat lattialta ja huolehdin muutenkin luokan siisteydestä. En ota kouluun matkapuhelinta, ellei siitä ole erikseen opettajan kanssa sovittu (puhelin suljettuna koulupäivän ajan, mukana omalla vastuulla).

7 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT HAARAJOEN KOULU Haarajoenkatu 2, Haarajoki

8 YLEISTÄ 2 Yleisiä käytösohjeita: kuuntelen ja noudatan sovittuja sääntöjä ja ohjeita tervehdin käytän asiallista kieltä liikun rauhallisesti koulutiloissa olen hyvä kaveri ja autan toisia kiusaaminen on kielletty huomioin kaikki koulussa työskentelevät olen ajoissa koulussa ja tunneilla pidän huolta omista ja yhteisistä tavaroista ja säilytän ne niille varatuissa paikoissa matkapuhelimet, korvalappustereot, lelut yms. ovat omalla vastuulla noudatan järjestyssääntöjä myös koulun retkillä ja muissa tapahtumissa KOULUMATKAT noudatan koulumatkoilla liikennesääntöjä ja otan huonlioon kanssaliikkujat kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää 1-2 luokkalaisille ei suositella saapuvan kouluun pyörällä

9 KOULUSSA 3 Oppitunneilla: annan työrauhan ja keskityn tehtäviini pidän matkapuhelimen koko koulupäivän ajan repussa suljettuna kuuntelen annettuja ohjeita ja noudatan niitä pidän oppitunneilla esillä vain tarvittavia esineitä kunnioitan ja arvostan toisten työtä ja ajatuksia Välitunneilla: vietän välitunnit ulkona; sisällä olen vain opettajan luvalla en poistu koulualueelta koulupäivän aikana menen välitunnille viivyttelemättä välituntialuetta ovat koulun piha ja kenttä pukeudun sään edellyttämällä tavalla skeittiramppien käyttö on kielletty koulupäivien aikana pelaan pallopelejä vain niille sovituilla paikoilla lumipallojen heitto on kielletty Ruokailu: liikun rauhallisesti ruokalassa annan ruokarauhan ja keskustelen hillitysti vierustoverin kanssa otan ruokaa sen verran kuin syön kiitän ruoasta otan lämpimän ruoan lisäksi myös salaattia noudatan hyviä ruokailutapoja Koulun omaisuus: suojelen koulualueeni luontoa; en roskaa, vahingoita istutuksia, puita tai pensaita en vahingoita koulurakennuksia tai kalustoa ilnl0itan opettajille rikkinäisistä välineistä pidän wc:t siistinä

10 HARJULAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Koulussa tarvitsemme sääntöjä, jotta työmme sujuisi turvallisesti. Viihtyisässä ja turvallisessa koulussa on mukava työskennellä, siksi noudatamme koulun järjestyssääntöjä. Järjestyssäännöt täydentävät voimassa olevia lakeja ja asetuksia. YLEISIÄ KÄYTÖSOHJEITA / KASVATUS TULEVAISUUTEEN - Yhdessä elämään -projekti En kiusaa sanoin enkä teoin ketään. Hyväksyn erilaiset ihmiset. Olen rehellinen. Käytän asiallista kieltä. Kuuntelen ja noudatan sovittuja ohjeita. Huolehdin omista ja yhteisistä tavaroista, omaisuudesta ja ympäristöstä. Yritän tehdä parhaani. Toisten omaisuuden jätän rauhaan. KOULUMA TKALLA Koulumatkalle lähden ajoissa, jotta voin kulkea koulumatkani rauhallisesti ja turvallisesti. Matkalla noudatan hyviä tapoja ja liikennesääntöjä. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. Koulukuljetuksessa istun rauhallisesti paikallani / käytän turvavyötä ja noudatan kuljettajan ohjeita. KELLON SOITUA Kävelen ryntäilemättä sisään. Pyyhin jalkineeni ja ripustan vaatteeni rauhallisesti naulakkoon. Oppitunnin alkua odotan luokassa luokan omien pelisääntöjen mukaisesti. OPPITUNNILLA Oppitunnilla työskentelen tarkkaavaisesti, opettajan ohjeiden mukaisesti. Annan muille työrauhan. Vieraan saapuessa luokkaan nousen ylös ja tervehdin. VÄLITUNNILLA Lähden välitunnille viivyttelemättä ja pysyn koulun alueella. Muistan, että polkupyörätelineillä ja autojen parkkialueella ei saa oleskella välitunneilla. En heittä hiekkaa, kiviä, lumipalloja tai muuta sellaista. Lumipalloja saa heittää palloseinään.

11 Leikeissä en töni enkä satuta toisia. Keinuissa keinuessa varon satuttamasta itseäni tai muita. Kiipeilytelineissä muistan opettajan ohjeet. Pallolei laan vain Ilokentällä. Keinu loa on lupa pelata keinuilla. Muistan taluttaa polkupyöräni, jos joudun kuljettamaan sen kouluaikana koulupihan läpi. En vahingoita puita tai pensaita ja pidän ympäristön siistinä. Sattuneet hankaluudet selvitän välituntivalvojan ja oman opettajan kanssa. Korvaan / sovitan aiheuttamani vahingot. RUOKAILUSSA Ruokailuun mennessä rauhoitun ja annan ruokarallhan. Noudatan hyviä pöytätapoja ja pyrin maista maan kaikkia ruokalajeja. Muistan myös kiittää. KERHOT, RETKET YM TILAISUUDET Järjestyssäännöt ovat voimassa myös kerhoissa, retkillä ja koululla järjestettävissä tilaisuuksissa. Olemalla ystävällisiä ja huomaavaisia, avuliaita ja rehellisiä toisiamme kohtaan sekä noudattamalla hyviä tapoja luomme koulustamme viihtyisän.

12 KESKUSKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. Lähden ajoissa kouluun tarvittavat koulutarvikkeet mukanani. Muistan pukeutua sään mukaan. 2. Kuljen koulumatkat rauhallisesti koulun sääntöjä ja liikennesääntöjä noudattaen. 3. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. 4. Tulen sisälle heti kellon soitua. Jätän kiireen ja tohinan ulos. 5. Odotan opettajan tuloa luokassa rauhallisesti omalla paikallani. 6. Keskityn kuuntelemaan ohjeet, annan toisille työrauhan ja otan vastuun omasta työskentel ystäni. 7. Huolehdin omista tavaroistani ja koulun omaisuudesta. En koske toisten tavaroihin ilman lupaa. 8. Pidän koulun siistinä sisältä ja ulkoa. 9. Ruokailussa noudatan hyviä ja kohteliaita tapoja ja annan ruokarauhan. Opettelen maistamaan kaikkia ruokia. 10. Menen reippaasti välitunnille, kun tunti loppuu. 11. En kiusaa. Kohtelen kaikkia reilusti ja käytän kohteliasta kieltä.

13 KINNARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestys tekee oppimisen mahdolliseksi saavun kouluun ajoissa ja menen sisään kellon soitua riisun ulkojalkineet ja -vaatteet mennessäni luokkaan odotan omalla paikallani opetuksen alkamista olen ahkera ja tarkkaavainen oppitunneilla annan luokassa kaikille työrauhan ja pidän luokkahuoneen ja koulualueen siistinä välitunnilla menen viivyttelemättä ulos riittävästi pukeutuneena en tuo makeisia, purukumia, tupakkaa, kännykkää enkä tarpeettomia tai vahingollisia tavaroita kouluun - jos olen poissa koulusta, otan selvää koulutehtävistä Toisten huomioiminen kuuluu hyviin tapoihin tervehdin opettajiaja koulun muuta henkilökuntaa vieraan tai opettajan tullessa luokkaan nousen seisomaan ja vastaan tervehdykseen olen ystävällinen muita kohtaan enkä syrji tai kiusaa ketään kerron kiusaamisesta opettajalle olen oikeudenmukainen ja rehellinen kunnioitan toisen työtä enkä naura epäonnistumisille en käytä puheessani rumia sanoja en koske toisten tavaroihin ilman lupaa enkä ota toisen omaa muistan, että syyllistyessäni toisen vaatteiden tai tavaroiden likaamiseen tai rikkomiseen, joudun korvaamaan vahingot käyttäydyn ruokasalissa hyvien tapojen mukaisesti Haluamme käydä koulua turvallisessa ympäristössä en poistu välitunnilla koulualueelta ( rajat: Kinnarinpolku - Urheilukentän taka-aita, Koulukuja - Metsolantie) oleskelen välitunnilla oman rakennukseni piha-alueella - A-rakennus: Koulukuja Metsolantien puoleinen alue - B-rakennus: puutarhan puoleinen alue - C-rakennus: rakennusten C ja D välinen alue ja urheilukenttä talutan polkupyörääni koulun pihalla en heitä lumipalloja enkä leiki vaarallisia leikkejä tapaturman sattuessa kerron siitä viipymättä jollekin opettajalle, henkilökuntaan kuuluvalle tai terveydenhoitajalle. koulumatkalla noudatan tieliikennelakia ja hyvän käytöksen ohjeita kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää myös opintokäynneillä ja -retkillä noudatan koulun käyttäytymissääntöjä Koulun omaisuutta on hoidettava huolellisesti suojelen koulualueeni luontoaja pidän sen siistinä huolehdin, että vessat pysyvät siisteinä en vahingoita koulun rakennuksia tai kalustoa - jos aiheutan koulun omaisuudelle vahinkoa tai rikon ja sotken tahallisesti koulutarvikkeita, joudun korvaamaan vahingon ilmoitan rikkoutuneesta omaisuudesta ja muusta aiheutuneesta vahingosta viipymättä opettajalle tai rehtori lle Muistan lisäksi noudattaa muitakin opett~ilta ja henkilökunnalta saamiani ohjeita. Järjestyssääntöjä täydentävät voimassaolevat lait ja asetukset. VIIHTYISÄ KOULU - YHTEINEN ILOMME

14 Kyrölän koulun järjestyssäännöt Hyviä tapoja Noudatan ohjeita. Puhun kohteliaasti ja selvästi.. Selvitän sattuneet hankaluudet heti keskustellen. En kiusaa. En tuo kouluun koulutyötä haittaavaa tavaraa. En käsittele enkä ota toisen tavaraa luvatta. Selvitän opettajalle poissaoloni. Turvallisesti koujumatkalla Noudatan liikennesääntöjä. Otan huomioon muut tienkäyttäjät. Kävelen tien vasenta laitaa, korkeintaan kaksi rinnakkain. Pyöräillessä noudatan erityistä varovaisuutta. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. Säilytän pyörääni vain sille varatussa paikassa.. KouJutiloissa Liikun koulun tiloissa kävellen. Käytän oman eteisen ovea sisään tullessa ja välitunnille mennessä. Sisään tullessa pyyhin jalkani. Ripustan vaatteeni naulakkoon ja laitan kenkäni siististi paikoilleen. OppitunneiJIa Kuuntelen ohjeita ja odotan vuoroani. Pyydän puheenvuoron viittaamalla. Teen työtäni huolellisesti ja rehellisesti. Siivoan jälkeni ja palautan tavarat paikoilleen. Välitunnilla Pukeudun sään mukaan Poistun välitunnille ripeästi oman eteisen ovesta. Välitunnilla olen koulun piha-alueella. Otan toiset mukaan leikkeihin. Leikin turvallisesti. En heittele hiekkaa, kiviä, lumipalloja tai muuta sellaista. En mene pyörien säilytysalueelle, enkä pyöräile koulun pihalla. En turmele koulun piha-aluetta. Selvitän hankaluudet välituntivalvojan kanssa. Voin jatkaa keskeneräistä työtä luokassa opettajan luvalla. Ruokailussa Noudatan hyviä tapoja. Maistan kaikkia ruokia. Istun rauhallisesti ja väitän äänekästä keskustelua. Huolehdin koulun omaisuudesta Pyydän luvan koulun tavaroiden käyttöön. Palautan tavarat ehjinä paikoilleen. En sotke kirjoja, pulpettia tai muuta yhteistä omaisuutta. En varasta. Korvaan, jos rikon jotain. Ilmoitan rikkoutuneesta omaisuudesta tai vahingosta viipymättä koulun henkilökunnalle.

15 Mankalan koulu JÄRJESTYSSÄÄNNÖT o Noudatan hyviä tapoja. o En kiusaa toisia ja olen ystävällinen muille. o Annan kaikille työrauhan. o Huolehdin omista ja koulun tavaroista. o Olen ajoissa tunnilla. o Kuljen sisätiloissa rauhallisesti kävellen. o Välitunneilla pysyn välituntialueella ja väitän rajuja leikkejä. o Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. o En käytä kännykkää koulussa.

16 31 OINASKADUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KOULUMATKALLA: -Lähden ajoissa kouluun. -Noudatan liikennesääntöjä ja huomioin myös muut liikenteessä. -Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. -Koulutaksissa tottelen kuljettajaa. -Koulumatkalla noudatetaan koulun jä~estyssääntöjä. OPPITUNNIN ALKAESSA: -Tulen viivyttelemättä ja rauhallisesti välitunnilta sisään. -Käytän oppilaille tarkoitettuja ovia. -Otan kengät pois tuulikaapissa ja kannan ne naulakolle. -Ripustan vaatteet naulakkoon. -Menen luokkaan paikalleni istumaan ja valmistaudun alkavaan tuntiin toisia häiritsemättä. -Jos tuon puhelimen kouluun, pidän sen äänettömänä. VÄLITUNNILLA: -Poistun reippaasti tunnin päätyttyä välitunnille. -Oleskelen vain koulun välituntialueella. -Välitunnilla sattuneet hankaluudet selvitän välituntivalvojalle. -En roskaa koulun piha-aluetta enkä muitakaan tiloja. -Noudatan koulun antamia välituntiohjeita. KOULUSSA: -Olen ystävällinen ja rehellinen toista kohtaan puheissa ja teoissa. - Korvaan koulun tai oppilastovereiden omaisuudelle aiheuttamani vahingon. -Koulu ei korvaa koulutyöhön kuulumattomien tavaroiden katoamista. RUOKAILUSSA: -Noudatan hyviä ruokailutapoja ja pyrin syömään mahdollisimman monipuolisesti eri ruokia. KOULUTYÖHÖN OSALLISTUMINEN: -Keskityn ja työskentelen hiljaisesti. -Annan toisille työrauhan. -Tottelen opettajia ja muuta henkilökuntaa.!{erhot JA MUUT TAPAHTUMAT: -Järjestyssäännöt ovat voimassa kaikissa koulun järjestämissä tilaisuuksissa. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN N01JDATTAMISTA VALVOO KOULUN KOKO HENKILÖKUNTA.

17 Pajalan Koulun järjestyssäännöt: Koulumatka: Noudatan liikennesääntöjä. Saavun kouluun ajoissa. Lähden koulusta kotiin heti koulupäivän päätyttyä. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää Koulun sisätilat: Koulun sisätiloissa kuljen kävellen. VäItän hälinää. Oppitunnin alkua odotan rauhallisesti luokassa (tai opettajan osoittamassa paikassa). Välitunti: Välitunnille menen viivyttelemättä. Olen ulkona, ellei opettajan kanssa toisin sovita. Kivien, lumi-pallojen tms. heittely on kielletty. Pysyn koulun alueella. Koulun omaisuus ja opetusvälineet:. Oppikirjoja ja -välineitä käytän huolellisesti. Koulun tai toisen oppilaan omaisuudelle aiheutetut vahingot on korvattava. Ruokailu: Ruokalassa annan ruokarauhanja noudatan hyviä pöytätapoja. Maistan kaikkia ruokalajeja. Yleiset säännöt: Tervehdin aamulla kouluun tullessani koulutovereitani ja koulun henkilökuntaa. Käyttäydyn koulussa kohteliaasti ja käytän asiallista kieltä. Kaikenlainen kiusaaminen ja kiusoittelu on kielletty koulussa ja koulumatkoilla. Koulut yön kannalta tarpeettoman tavaran tuominen kouluun on kielletty. Annan toisen oppilaan ja hänen tavaroidensa olla rauhassa. Huolehdin, että tarvittavat koulu-tarvikkeet ja varusteet ovat aina mukana. Näytän kaikki koulusta saamani tiedotteet kotona saman päivän aikana. Koulun säännöt ovat voimassa kaikissa koulun tilaisuuksissa. Järjestyssääntöjen noudattamista valvovat koulun rehtori, opettajat ja koulun muu henkilökunta.

18 33 SAUNAKALLION KOULUN SÄÄNNÖT Saavun kouluun ajoissa, ntatkalla noudatan hyviä tapoja ja liikennesääntöjä. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. Välitunnin loputtua ntenen sisälle viivyttelemättä Jätän päällysvaatteeni ja ulkokenkäni siististi käytävään Oppitunnilla minulla on mukana tarvittavat kirjat ja koulu tarvikkeet. Oppitunnilla työskentelen muita häiritsemättä ja opettajan ohjeita noudattaen. Kuuntelen, kun jollakin on puheenvuoro ja viittaan, jos haluan puheenvuoron Oppitunnin aikana pidän kännykkäni suljettuna Tunnin loputtua menen välitunnille aikailematta. Pihalla leikin vain vaarattomia leikkejä En varaa itselleni keinua koko välitunniksi, olen varovainen kiipeilytelineillä En koske toisten pyöriin, en oleskele autojen paikoitusalueella, en turmele istutuksia. Välitunnin aikana en poistu koulun piha-alueella. En syrji enkä kiusaa ketään, riidat selvitän puhumalla Ruokaillessani noudatan hyviä pöytätapoja keskustelen hiljaisella äänellä Noudatan siisteyttä, enkä turmele koulun tai toisten omaisuutta Olen ystävällinen toisia kohtaan, en kiroile enkä nimittele ketään halventavasti.

19 VIHTAKADUN KOULUN JÄRJESTYS SÄÄNNÖT KOULUSSA TARVITSEMME SÄÄNTÖJÄ, JOTTA TYÖMME SUJUISI RAUHALLISESTI. VIIHTYISÄSSÄ JA TURVALLISESSA KOULUSSA ON MUKAVA TYÖSKENNELLÄ, SIKSI NOUDATAMME JÄRJESTYS SÄÄNTÖJÄ. JÄRJESTYS SÄÄNNÖT T Ä YDENTÄ V Ä T VOIMASSAOLEVIA LAKEJA JA ASETUKSIA. KOULUMATKALLA - Lähden kouluun ajoissa, jotta voin kulkea koulumatkani rauhallisesti ja turvallisesti. - Matkalla noudatan hyviä tapoja, liikennesääntöjä ja olen kohtelias kaikille tienkäytiäjille. - Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. - Tervehdin kohteliaasti toisia. KELLON SOITUA - Kävelen ryntäilemättä sisään, pyyhinjalkineenija ripustan vaatteeni naulakkoon. - Menen paikalleni luokkaan viivyttelemättä ja valmistaudun alkavaan oppituntiin meluamatta. - Oppitunnilla työskentelen tarkkaavaisesti häiritsemättä muiden työskentelyä. - Tervehdin luokkaan saapuvaa vierasta. - Koulupäivän aikana pidän matkapuhelimen suljettuna. VÄLITUNNILLA - Väli tunnille poistun rauhallisesti kävellen. - En heittele hiekkaa, kiviä, lunta tai muuta sellaista. - Sattuneet hankaluudet selvitän välituntivalvojan tai oman opettajan kanssa. - Jätän polkupyörät, sukset, kelkat ja muut kulkuvälineet rauhaan. - En oleskele turhaan WC-tiloissa. - Koulun alueelta poistun koulupäivän aikana vain luvalla. - Pidän ympäristöni siistinä ja vien roskat roskakoriin. - En tuo kouluun, purukumia, karamelleja tai leluja. - Yhteistä omaisuutta, koulua ja siellä olevia esineitä, hoidan huolella. - Korvaan aiheuttamani vahingon. RUOKAILUSSA - Noudatan hyviä pöytätapoja. - Oman terveyteni vuoksi opettelen syömään kaikkia tarjottavia ruokalajeja. - Palautan ruokailuvälineeni niille varatuille paikoille. LUOMME KOULUSTAMME VIIHTYISÄN OLEMALLA YST Ä V ÄLLISIÄ, HUOMAA V AISIA, AVULIAITA JA REHELLISIÄ TOISIAMME KOHTAAN, SEKÄ NOUDATTAMALLA HYVIÄ TAPOJA JA OMALTA OSALTAMME KANTAMALLA VASTUUN TEKEMISIST ÄMME.

20 JUHOLAN KOULUN JÄRJESTYS SÄÄNNÖT, hyväksytty opetushenkilökunnan kokous 1. Koulussa ja koulurnatkoilla käyttäydyn asiallisesti. 2. Toimin niin, etten vaaranna omaa tai muiden turvallisuutta. 3. Olen koulutyössäni huolellinen, tunnollinen ja täsmällinen. 4. Kohtelen hyvin omaa, muiden oppilaiden ja koulun omaisuutta. 5. Käyttäydyn niin, että kaikilla koulussa työskentelevillä on hyvä työrauha. 6. Kannustan, tuen ja autan muita oppilaita. Koulumatkalla 1. Lähden ajoissa voidakseni kulkea rauhallisesti ja turvallisesti. 2. Koulumatkoilla noudatan liikennesääntöjä. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. 3. Pukeudun sään edellyttämällä tavalla. 4. Kuljen liikennesääntöjä noudattaen. 5. Olen ystävällinen ja kohtelias muille tiellä liikkujille. 6. Olen ajoissa. Välitunnilla 1. Menen välitunnille viivyttelemättä ja sovittua reittiä noudattaen. 2. Pysyn välitunnilla koulun piha-alueella. 3. Pallopelejä pelaan vain sovituilla alueilla kiviä ja lumipalloja en heittele. 4. Selvitän erimielisyydet ja vahingot heti reilusti ja kohteliaasti välituntivalvojien avulla. Liikkuminen koulun sisällä 1. Kuljen rauhallisesti ja meluamatta, kuitenkin ripeästi. 2. Käytän sovittuja kulkureittejä menemättä minulle kuulumattomiin paikkoihin. 3. Välitunnilta tultuani riisun ulkovaatteet naulakkoonja menen viivyttelemättä omaan luokkaani. 4. Muihin luokkiin menen vain, jos minulla on opettajan lupa. Oppitunnilla 1. Huolehdin omalta osaltani siitä, että kaikilla oppilailla luokassa on hyvä työrauha. 2. Pyydän puheenvuoron viittaamalla. 3. Seuraan tarkasti opetusta ja teen tehtäväni mahdollisimman hyvin. 4. Huolehdin itse koulutarvikkeistani ja -tehtävistäni. 5. Pidän koulussa mukana vain sinne kuuluvia tavaroita. 6. Pulpettini pidän siistinä ja hyvässä järjestyksessä. Ruokailussa 1. Odotan hätäilemättä omaa vuoroani ruokajonossa. 2. Otan sopivankokoisen ruoka-annoksen. 3. Syön rauhallisesti hidastelematta. 4. Siivoan jälkeni. 5. Keskustelen hillitysti. 6. Olen huomaavainen ja kohtelias, tarjoan ja pyydän. Muuta 1. Koska tiedän, että tupakointi on terveydelle vaarallista ja koulumatkoilla ja koulupäivän aikana ehdottoman kiellettyä, en tuo mukanani kouluun tupakkaa enkä tupakointivälineitä. 2. Pidän matkapuhelimen oppituntien aikana äänettömänä. 3. Rahan tuomisesta kouluun sovin aina etukäteen opettajan kanssa.

21 Järvenpään yhteiskoulussa sekä nuoret että aikuiset tekevät työtä ja elävät yhdessä noudattaen seuraavia ohjenuoria:.:. Ole rehellinen. :. Hyväksy erilaiset ihmiset..:. Kuuntele ja noudata sovittuja ohjeita. :. Ota muut huomioon sanoin ja teoin. :. Huolehdi omista ja yhteisistä tavaroista. :. Pidä ympäristö siistinä :. Tee parhaasi. Koulun arkielämässä tämä tarkoittaa seuraavia asioita: Oppitunnilla - säilytä työrauha - osallistu ja pyydä tarvittaessa apua - tule ajoissa opiskelutarvikkeet mukana - lue läksyt ja tee tehtävät kotona - pidä kiinni sovituista aikatauluista - säilytä päähineet ja ulkovaatteet naulakossa - pidä puhelin äänettömällä Välitunnilla - oleskele koulun alueella, mieluiten ulkona - suojele koulun omaisuutta - pidä ympäristö siistinä - huolehdi kaikkien turvallisuudesta - säilytä polkupyörät ja muut kulkuvälineet niille varatuilla paikoilla - ole aina raitis, älä tupakoi Ruokailussa - odota vuoroasi - huolehdi siisteydestä ja korjaa jälkesi - jätä reput ja päällysvaatteet naulakkoon pidä' rahat ja arvoesineet mukanasi

22 Näiden asioiden muistaminen on myös tarpeellista koulut yössä: Oppilas - koulumatkoilla noudatan liikennesääntöjä. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypä rää - ilmoita viipymättä tapaturmasta opettajalle, rehtorille, terveydenhoitajalle tai jollekin muulle henkilökuntaan kuuluvalle - ilmoita viipymättä rikkoutuneesta omaisuudesta tai vahingosta opettajalle tai rehtori/le - olet velvollinen korvaamaan, jos aiheutat tahallisesti vahinkoa tai rikot omaisuutta - selvitä viipymättä poissaolosi - pyydä lupa terveydenhoitajalta, luokanvalvojalta tai opettajalta, jos lähdet kesken koulupäivän kotiin - pyydä huolt~jaasi ilmoittamaan viipymättä poissaolostasi koululle - pyydä huoltajaasi anomaan lupa kirjallisesti etukäteen luokanvalvojalta (1-3 pv) tai rehtorilta (yli 3 pv), jos olet esim. lomamatkalla kouluaikana - palauta pyydetyt lomakkeet ja muut paperit sovittuna määräpäivänä - jos et noudata sääntöjä tai käyttäydyt sopimattomasti, sinua voidaan rangaista Opettaja - voi puhutella oppilasta ja ottaa yhteyttä huoltajaan - voi poistaa oppilaan luokasta lopputunnin ajaksi - voi määrätä oppilaalle jälki-istuntoa - rehtori voi antaa oppilaalle kirjallisen varoituksen - sivistyslautakunta voi erottaa oppilaan määräajaksi

23 Kartanon koulun järjestyssäännöt 1. Koulumatkoilla noudatan liikennesääntöjä. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. 2. Kohtelen muita niin kuin haluaisin itseäni kohdeltavan (esim. välitunneilla, oppitunneilla, ruokailussa) 3. Annan työrauhan oppitunneilla 4. Huolehdin omalta osaltani viihtyisästä ja turvallisesta kouluympäristöstä. 5. Tulen ajoissa oppitunneille. 6. Syön välipalat välitunneilla. 7. Pidän puhelimen äänettömällä oppitunneilla. 8. Laitan roskat roskikseen. 9. Kunnioitan koulun ja toisten omaisuutta. 10. Pysyn koulun alueella. 11.Noudatan terveellisiä elämäntapoja.

24 KOIVUSAAREN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Koulua käydään säännöllisesti ja tunnille saavutaan ajoissa. Oppitunneilla käyttäydytään asiallisesti. Oppituntien aikana kännykät ovat poissa näkyvistä ja äänettöminä, käyttö vain tuntien ulkopuolella. Oppituntien aikana ei käytetä korvalappustereoita eikä syödä makeisia tai muita välipaloja. Kouluruokailussa käyttäydytään asiallisesti ja noudatetaan annettuja ruoka-aikoja. Ulkovälituntien klo 9.45 ja klo 13 alkaessa mennään välittömästi ulos koulualueelle ilman eri kehotusta. Rullaluistimia, rullalautojaja muita kulkuvälineitä käytetään vain ulkona. Polkupyörätja moottoriajoneuvotjätetään telineisiin tai niille varatuille paikoille. Polkupyörien ja moottoriajoneuvojen tarpeeton käyttö on kielletty koulun piha-alueella. Koulualueella ei saa heitellä lumipalloja. Koulumatkoilla ja siirryttäessä koulun ulkopuolella järjestettäville oppitunneille (liikuntapaikat, kirjasto, lähialueen muut kohteet) noudatetaan hyviä tapoja ja liikennesääntöjä. Kouluaikana pyöräiltäessä käytän pyöräilykypärää. Kesken koulupäivän poistumiseen sairauden vuoksi pyydetään lupa luokanvalvojalta, muulta opettajalta tai terveydenhoitajalta. Poissaoloista toimitetaan huoltajan selvitys viipymättä. Koulualueella ja kouluaikana ei saa tupakoida eikä pitää mukanaan tupakkaa, tupakkatuotteita eikä tupakointivälineitä. Koulualueellaja kouluaikana ei saa käyttää alkoholia eikä muita huumaavia aineita eikä tuoda tai hallussapitää niitä. Koulun omaisuutta tulee käsitellä huolellisesti. Oppilas on velvollinen korvaamaan tahallaan tai tuottamuksesta aiheuttamansa vahingon. Rikkoutuneesta omaisuudesta ja aiheutuneesta vahingosta on viipymättä ilmoitettava opettajalle tai rehtorille. Tapaturman sattuessa ilmoitetaan siitä viipymättä jollekin opettajalle, henkilökuntaan kuuluvalle tai terveydenhoitajalle. Järjestyssäännöt täydentävät voimassaolevia lakeja ja asetuksia. Koivusaaren koulun oppilas hyväksyy ja noudattaa järjestyssääntöjä. Muutoin häntä voidaan ojentaa peruskoululain ja -asetusten mukaisesti..

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana.

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Lasten ja nuorten lautakunta 25 04.04.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 32 30.05.2017 PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta 04.04.2017

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden,

Lisätiedot

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta.

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta. JYVÄSKYLÄN STEINERKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUOKAT 1-8 Tehtävä ja tavoitteet Järjestyssäännöt ovat koulun opetussuunnitelmaa täydentäviä käytännön toimintaohjeita, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus,

Lisätiedot

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa 1 (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.10.2015 KONTIOLAHDEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tehtävänä on luoda perusta koulutyön kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA. Järjestyssääntöjen tavoitteet

YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA. Järjestyssääntöjen tavoitteet YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA Järjestyssääntöjen tavoitteet Koulun tehtävä on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT HÄMEENKYRÖN KUNTA F.E. Sillanpään lukio Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen...

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2016-2017 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntö 1 (4) Sisällysluettelo 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2 2 Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet... 2 Oppilaiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Lukkarin koulun järjestyssäännöt

Lukkarin koulun järjestyssäännöt Lukkarin koulun järjestyssäännöt Sääntöjen tarkoitus 1. Järjestyssääntöjen tarkoituksena on perusopetuslain 29 :n mukaisesti edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2017-2018 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Voimassa 14.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia niitä huoneistoja, kenttiä ym., joilla

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2017 2018 Järjestyssääntöjen tarkoitus on 1) turvata koulutyön sujuminen rauhallisesti 2) taata kouluyhteisön jäsenille viihtyisä ja turvallinen työympäristö 3) opettaa vastuullisuuteen

Lisätiedot

Järjestyssäännöt 2017-

Järjestyssäännöt 2017- Järjestyssäännöt 2017- Kopio: Väntönen, Pauli 1/6 Sisällysluettelo Järjestyssäännöt 2017- Säännöt pdf-muodossa (luonnos) Järjestyssäännöt Pennalan koulun järjestyssäännöt Kopio: Väntönen, Pauli 2/6 Järjestyssäännöt

Lisätiedot

Kivistön koulun hyvä fiilis

Kivistön koulun hyvä fiilis Kivistön koulun hyvä fiilis Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä-toimintamalli Välittävä toimintakulttuuri - hyvinvoiva kasvuyhteisö Suunnitelma

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Muutokset ja lisäykset voimassa 01.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia

Lisätiedot

KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä (pol 29 ). Järjestyssäännöissä

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEITA KOULUPÄIVÄLLE. Kuusan koulu

TOIMINTAOHJEITA KOULUPÄIVÄLLE. Kuusan koulu TOIMINTAOHJEITA KOULUPÄIVÄLLE Kuusan koulu OPPITUNNIT saavun ajoissa oppitunneille kunnioitan omaa ja toisten työtä annan työrauhan huolehdin annetuista tehtävistä autan toisia tarvittaessa huolehdin omista

Lisätiedot

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015 HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN Päivitys 15.4.2015 ASIA KÄYTÄNTÖ RANGAISTUS Molemmat koulut: Yleinen käyttäytyminen Noudatan hyviä tapoja. En turmele koulun omaisuutta. - Suun soittaminen kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 3 3 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet... 3 3.1 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus ja

Lisätiedot

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Syreenin koulu, Teuva puh. +358 6 24134350 http://www.syreeninkoulu.fi ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Syreenin koulun

Lisätiedot

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Juvanpuiston koulu Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Perusopetuslain :n 29 4. momentin mukaan koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun turvallisuutta,

Lisätiedot

Mäntyharjun lukion järjestyssääntö

Mäntyharjun lukion järjestyssääntö Mäntyharjun lukion järjestyssääntö Lukion työskentelyä ohjaavat lukiolaki, lukioasetus, opetushallituksen ohjeet, koulutoimen toimintasääntö ja järjestyssäännöt. Järjestyssääntöjen tavoitteena on turvata

Lisätiedot

OPPITUNNIT POISSAOLOT

OPPITUNNIT POISSAOLOT KOULUJEN YHTEISET TOIMINTASÄÄNNÖT OPPITUNNIT TERVEHTIMINEN Oppituntien aloitus tehdään selkeästi työrauhaa kunnioittaen. Uuden oppilasryhmän kanssa tunti alkaa tervehtimällä seisten. Vierailijan saapuessa

Lisätiedot

Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä- tiimi. YY-tiimin kokoonpano:

Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä- tiimi. YY-tiimin kokoonpano: Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Yhdessä yhteistyöllä- tiimi YY-tiimin kokoonpano: Koulunjohtaja Laaja-alainen erityisopettaja Opettajaedustaja(t) YY-tiimin

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa.

Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa. Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa. Suunnitelma koskee kaikkia koulun järjestämää toimintaa ja siihen siirtymistä Oppilas on kohtuullisessa määrin

Lisätiedot

Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä ja koulualueella liikkuvalla on velvollisuus noudattaa Suomen lakia ja koulun järjestyssääntöjä

Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä ja koulualueella liikkuvalla on velvollisuus noudattaa Suomen lakia ja koulun järjestyssääntöjä JÄRJESTYSSÄÄNNÖT / Kasakkamäen koulu 1 Kasakkamäen peruskoulun (vuosiluokat 1. 6.) järjestyssäännöt Nämä järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivän aikana ja koulualueella. Koulualue käsittää pyöräparkin,

Lisätiedot

Vatialan koulun järjestyssäännöt

Vatialan koulun järjestyssäännöt Alkaen 2016 Vatialan koulun järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KANGASALAN KUNTA VATIALAN KOULU Vatialantie 17, 36240 Kangasala OHJE 23.3.2016 1/012/2016 Voimassaoloaika

Lisätiedot

PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille.

PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille. PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille. Valmistelussa ovat olleet mukana koulun oppilaat. Koulun oppilaskuntaa

Lisätiedot

OPPILAAN MUISTILISTA. Huh! Muistilista on pitkä ja vaativa. Mutta harjoitus ja kertaus tekevät mestarin. SISÄLTÖ

OPPILAAN MUISTILISTA. Huh! Muistilista on pitkä ja vaativa. Mutta harjoitus ja kertaus tekevät mestarin. SISÄLTÖ OPPILAAN MUISTILISTA Huh! Muistilista on pitkä ja vaativa. Mutta harjoitus ja kertaus tekevät mestarin. SISÄLTÖ Koulutyön tavoite Muistilistan tarkoitus Hyvä käytös Oppitunnit Työrauha Kiusaaminen Vierailu

Lisätiedot

1. Koulun nimi. 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen. 3. Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet

1. Koulun nimi. 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen. 3. Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet Isojoen kunnan perusopetuksen järjestyssäännöt 1. Koulun nimi Isojoen Koulukolmio 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun

Lisätiedot

Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo).

Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo). JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. Olarin koulun järjestyssäännöt Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo). Järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivän aikana,

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Jä rjestyssä ä nnö t. Nummenkylän koulu

Jä rjestyssä ä nnö t. Nummenkylän koulu Jä rjestyssä ä nnö t Nummenkylän koulu 1. Koulun nimi Nummenkylän koulu 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä

Lisätiedot

2.4 Pansion koulun järjestyssäännöt

2.4 Pansion koulun järjestyssäännöt 2.4 Pansion koulun järjestyssäännöt Tavoitteet Järjestyssääntöjen tavoitteena on taata jokaiselle Pansion koulun oppilaalle ja Pansion koulussa työskentelevälle työrauha. Pyrkimys on, että Pansion koulussa

Lisätiedot

Koulujen järjestyssäännöt. Koulutuslautakunta / liite 2

Koulujen järjestyssäännöt. Koulutuslautakunta / liite 2 Koulujen järjestyssäännöt Koulutuslautakunta 26.11.2015/ liite 2 Yleistä Järjestyssääntöjen tarkoituksena on varmistaa opetukseen osallistuvan oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön sekä huolehtia siitä,

Lisätiedot

PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET

PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET 2014 2015 LIITE 1 Joensuun koulutustoimen yleissivistävien oppilaitosten järjestyssäännöt Koulutuslautakunta 15.6.2006, 66 Joensuun kaupungin perusasteen opetussuunnitelma

Lisätiedot

SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Näiden järjestyssääntöjen tarkoitus on perusopetuslain 29 :n mukaisesti edistää Sunan koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä

Lisätiedot

Ilmoitetaan huoltajalle sähköisen yhteydenpitovälineen kautta.

Ilmoitetaan huoltajalle sähköisen yhteydenpitovälineen kautta. Kasvatuskeskustelut ja kurinpidollisten keinojen käyttö LIITE 18 KOLA 11.4.2017 Kurinpitomenettely Toimintatapa ja kuuleminen Ilmoittaminen Kirjaaminen Toimivalta ja muuta Kasvatuskeskustelu PoL 35 a (Kurinpitotoimet)

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ALKAEN

KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ALKAEN 1 KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2016 ALKAEN Järjestyssääntöjen tehtävänä on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta

Lisätiedot

1.) Kouluun tulee saapua ajoissa. Sisälle saa tulla vasta kellon soitua. Poikkeuksista sisätiloihin tulemisesta ilmoitetaan erikseen.

1.) Kouluun tulee saapua ajoissa. Sisälle saa tulla vasta kellon soitua. Poikkeuksista sisätiloihin tulemisesta ilmoitetaan erikseen. HAAPAVEDEN ALAKOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.) Kouluun tulee saapua ajoissa. Sisälle saa tulla vasta kellon soitua. Poikkeuksista sisätiloihin tulemisesta ilmoitetaan erikseen. 2.) Oppilaan tulee suorittaa

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT EURAN KUNTA

KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT EURAN KUNTA 1 KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT EURAN KUNTA KAUTTUAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2 1. KAUTTUAN KOULU 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä

Lisätiedot

KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ

KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ Järjestyssäännöt koskevat kouluyhteisön jäseniä, joihin kuuluvat peruskoulun oppilaat, lukion opiskelijat, opettajat, koulun muu henkilökunta ja rehtori.

Lisätiedot

HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS

HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS 11.11.2016 1. Järjestyssääntöjen tarkoitus Harjun koulun tavoitteena on kasvattaa sosiaalisia ja yhteisöllisiä kansalaisia, jotka tuntevat vastuuta omasta ja muiden

Lisätiedot

1. Järjestyssäännöt. Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty Ylöjärven kaupunki. Veittijärven koulu

1. Järjestyssäännöt. Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty Ylöjärven kaupunki. Veittijärven koulu Veittijärven koulun järjestyssäännöt 1. Järjestyssäännöt Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty 2017 Ylöjärven kaupunki Veittijärven koulu 2016-2017 Ylöjärven kaupungin Veittijärven koulun järjestyssäännöt

Lisätiedot

Suunnitelma kasvatuskeskustelujen ja kurinpidollisten keinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista

Suunnitelma kasvatuskeskustelujen ja kurinpidollisten keinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista Suunnitelma kasvatuskeskustelujen ja kurinpidollisten keinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista Yhteinen suunnitelma varmistaa toimintatapojen laillisuuden ja yhdenmukaisuuden sekä

Lisätiedot

Koulutuksen lainsäädäntö (Annika Hongiston kokooma) Perusopetuslaki ja asetus Lukiolaki ja asetus Julkisuus ja tietosuoja opetustoimessa

Koulutuksen lainsäädäntö (Annika Hongiston kokooma) Perusopetuslaki ja asetus Lukiolaki ja asetus Julkisuus ja tietosuoja opetustoimessa Koulutuksen lainsäädäntö (Annika Hongiston kokooma) Perusopetuslaki ja asetus Lukiolaki ja asetus Julkisuus ja tietosuoja opetustoimessa Perusopetuslaki ja asetus Lain säätää aina eduskunta, asetuksen

Lisätiedot

Nopolan koulun koulukuljetusopas

Nopolan koulun koulukuljetusopas Nopolan koulun koulukuljetusopas 2017-2018 Kyyjärvellä lukuvuonna 2017 2018 kuljetusoppilaita esikoulusta peruskoulun päättäviin on yhteensä noin 63. Tämä opas on laadittu sen vuoksi, että jokaisella oppilaalla

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Pöytyän kunta PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS 28.10.2016 Koulutuslautakunta 7.12.2016 xx 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus, tavoitteet ja soveltaminen Perusopetuksen

Lisätiedot

LIELAHDEN KOULU

LIELAHDEN KOULU Päivitetty 2.10.2018 JORY Lielahden koulun järjestyssäännöt 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista

Lisätiedot

Saurun koulun päivittäisen työskentelyn toiminta-ohjeet, sopimukset ja järjestyssäännöt

Saurun koulun päivittäisen työskentelyn toiminta-ohjeet, sopimukset ja järjestyssäännöt Saurun koulun päivittäisen työskentelyn toiminta-ohjeet, sopimukset ja järjestyssäännöt SAURUN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Koulumme toimintakulttuuria pyritään ylläpitämään yhteisesti sovituilla toiminta-ohjeilla

Lisätiedot

PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ. Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015

PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ. Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015 PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015 Perusopetusta sääteleviä lakeja ja muita säännöksiä: - Perusopetuslaki 628/1998, muutettu useita kertoja - Perusopetusasetus

Lisätiedot

Kirjaaminen tai päätös Kirjataan (LL 26 a, Ilmoitetaan alaikäisen opiskelijan huoltajalle. 1 mom.). ja ryhmänohjaajalle. Rehtori tekee päätöksen

Kirjaaminen tai päätös Kirjataan (LL 26 a, Ilmoitetaan alaikäisen opiskelijan huoltajalle. 1 mom.). ja ryhmänohjaajalle. Rehtori tekee päätöksen Liite Askolan lukion suunnitelmaan kurinpitokeinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä toimintatavoista: Menettelytavat rike- ja häiriötilanteessa, asioiden selvittämisvastuut, työnjako sekä kuulemis-

Lisätiedot

KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU

KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU JOHDANTO Hyvä koulu syntyy, kun jokainen koulussa toimiva huolehtii omasta ja muiden turvallisuudesta ja viihtymisestä noudattamalla järjestyssääntöjä

Lisätiedot

Juvolan koulun säännöt:

Juvolan koulun säännöt: Juvolan koulun säännöt: 1. KOULUALUE Koulun alueeseen kuuluvat kiinteistöt ja niihin kuuluvat piha-alueet. Koulualueelta ei saa poistua kouluaikana. Oppilas saa poistua koulualueelta ainoastaan muualla

Lisätiedot

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Hallitus 3.5.2015 64 1 1 Järjestyssäännön tarkoitus Järjestyssääntö luo edellytykset opiskelun kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden saavuttamiselle

Lisätiedot

Pag e. Lukion työskentelyä ohjaavat lukiolaki, lukioasetus, opetushallituksen ohjeet, koulutoimen toimintasääntö ja järjestyssäännöt.

Pag e. Lukion työskentelyä ohjaavat lukiolaki, lukioasetus, opetushallituksen ohjeet, koulutoimen toimintasääntö ja järjestyssäännöt. Liit 6 Mäntyharjun lukion järjstyssääntö Lukion työskntlyä ohjaavat lukiolaki, lukioastus, optushallituksn ohjt, koulutoimn toimintasääntö ja järjstyssäännöt. Järjstyssääntöjn tavoittna on turvata kouluyhtisön

Lisätiedot

KUMMUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KUMMUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KUMMUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KUMMUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KOULUAIKA: Yleinen kouluaika on klo 8.00 15.00. Myös koulun iltatilaisuudet ja koulun retket ovat kouluaikaa. Kouluaikana oppilas on vakuutettu.

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Järjestyssääntöjä sovelletaan Jyväskylän ammattiopistossa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998/35 ), johon kuuluvana pidetään opetuksen käytössä olevia

Lisätiedot

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM!

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! 1 (6) PUUTTUMINEN JA OJENTAMINEN PERUSOPETUKSESSA Kasvatuskeskustelu ensisijaisena toimena, kun oppilas häiritsee opetusta tai muuten rikkoo koulun järjestystä, menettelee vilpillisesti tai kohtelee muita

Lisätiedot

JAAKKO ILKAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JAAKKO ILKAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JAAKKO ILKAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. Koulualue, kouluaika ja koulumatkat 2 2. Päivittäinen työskentely 2 3. Poissaolot ja myöhästelyt 4 4.Tupakointi, päihteet, huumeet ja vaaralliset esineet 4 5.Oppilaan

Lisätiedot

Järjestyssäännöt Häijään koulu

Järjestyssäännöt Häijään koulu Järjestyssäännöt Häijään koulu Oppilaalla on oikeus ikä- ja kehitystasonsa mukaiseen opetukseen. 1. Yleistä Säännöt opettavat vastuuseen, kaikki koulussa työskentelevät ovat vastuussa siitä, että koulussa

Lisätiedot

1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt. 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen

1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt. 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen 1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää Viherkallion kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Niiden tavoitteena

Lisätiedot

Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA

Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA 2008 SÄILYTÄ TÄMÄ!!! PÄÄMAJAKOULUN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Yleinen liikennekasvatus Liikenneturvallisuussuunnitelma on laadittu oppilaiden koulumatkojen

Lisätiedot

Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia.

Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia. LIITE 1 (5) 18.10.2013 OAJ:N ESITYS SÄÄNNÖSMUUTOKSIKSI PYKÄLÄMUODOSSA Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia. 4 a Erikoissairaanhoidossa olevan oppivelvollisen

Lisätiedot

KURINPITO KUULEMINEN ILMOITUS KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! Kyllä. Hallinnollinen päätös.

KURINPITO KUULEMINEN ILMOITUS KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! Kyllä. Hallinnollinen päätös. 1 (5) KURINPITO LUKIOSSA Häiritsevä käytös Luokasta /muusta opetustilasta poistaminen jäljellä olevan oppitunnin ajaksi. Huoltajalle. Kyllä. Opettaja/ rehtori. Opettajalla ja rehtorilla yksin tai yhdessä

Lisätiedot

YHTEISET MENETTELYTAVAT,

YHTEISET MENETTELYTAVAT, Lukuvuosi 2015-2016 YHTEISET MENETTELYTAVAT, joilla kannamme vastuun siitä, että koulumme toimii hyvin ja oppilaamme kasvavat vastuullisiksi. Yläkoulussa tunneilla käyvät alakoulun oppilaat noudattavat

Lisätiedot

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus PUUTTUMINEN JA OJENTAMINEN PERUSOPETUKSESSA (LIITE POL 29 JA 35-36 ) PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! HÄIRITSEE OPETUSTA TAI MUUTOIN oppilaan huoltajille koulun opettaja

Lisätiedot

Järjestyssäännöt ovat voimassa siitä saakka kun oppilas saapuu kouluun ja tulee koulun alueelle ja kunnes viimeinen oppitunti päättyy.

Järjestyssäännöt ovat voimassa siitä saakka kun oppilas saapuu kouluun ja tulee koulun alueelle ja kunnes viimeinen oppitunti päättyy. LÄHDERANNAN KOULUN JÄRJETYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Järjestyssääntöjen tarkoituksena on edistää koulun sisäistä järjestystä ja turvallisuutta, opiskelun esteetöntä sujumista

Lisätiedot

Terva-Toppilan koulun käytänteet

Terva-Toppilan koulun käytänteet 1 Terva-Toppilan koulun käytänteet 19.8.2015 2 Myöhästelyt Oppitunnilta myöhästyminen estää ensisijaisesti oppilaan omaa oppimista. Lisäksi oppitunnin keskeyttäminen myöhästyjän vuoksi estää myös koko

Lisätiedot

GUMERUKSEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

GUMERUKSEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT GUMERUKSEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus Yhteisesti sovittujen järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön

Lisätiedot

Koulurauhaasiakirja. Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014

Koulurauhaasiakirja. Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014 Koulurauhaasiakirja Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014 Seuraavassa lain täsmennyksiä 1.1.14 alk. 35 a Kasvatuskeskustelu Oppilas, joka häiritsee opetusta tai

Lisätiedot

YHTENÄISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

YHTENÄISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT YHTENÄISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöt ovat voimassa kouluaikana koulun alueella sekä koulun järjestämissä tilaisuuksissa sekä koulun järjestämässä ulkopuolisessa toiminnassa. TAVOITTEET Järjestyssääntöjen

Lisätiedot

ESIOPETUKSEN, PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

ESIOPETUKSEN, PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Pöytyän kunta ESIOPETUKSEN, PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Koulutuslautakunta 7.12.2016 104 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus, tavoitteet ja soveltaminen Esiopetusyksiköiden,

Lisätiedot

Koulukuljetus- vanhempainilta

Koulukuljetus- vanhempainilta Koulukuljetus- vanhempainilta 31.08.2016 Keinoja, jolla voidaan edistää koulukuljetuksen onnistumista: Eri osapuolet osallistuvat koulukuljetusvanhempainiltaan Liikennöitsijät / kuljettajat, koulukuljetuksen

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 50 Lasten ja nuorten lautakunta AIKA 30.05.2017 klo 18:00-19:05 PAIKKA Oriveden kaupungintalon kokoustilat KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Keudan järjestyssäännöt

Keudan järjestyssäännöt Keudan järjestyssäännöt Sisällys Keuda oppilaitoksena 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus 1 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet2 Opiskelijan oikeudet 2 Opiskelijan velvollisuudet 2 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Keudan järjestyssäännöt

Keudan järjestyssäännöt Keudan järjestyssäännöt Sisällys Keuda oppilaitoksena 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus 1 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet 2 Opiskelijan oikeudet 2 Opiskelijan velvollisuudet 2 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt

Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TAVOITE Järjestyssääntöjen tavoitteena on fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallinen, viihtyisä sekä oppimisen kannalta tuloksellinen

Lisätiedot

Kuopion steinerkoulu Virkkulan järjestyssäännöt

Kuopion steinerkoulu Virkkulan järjestyssäännöt Päivitetty 25.6.2014 Kuopion steinerkoulu Virkkulan järjestyssäännöt Oppilaalla on oikeus saada opetussuunnitelman mukaista opetusta. Oppilaan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole siitä myönnetty

Lisätiedot

KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT

KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT Peruskoulun oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti (perusopetuslaki 35 ) 1. OPPITUNNIN ALKAMINEN JA PÄÄTTYMINEN

Lisätiedot

MÖYSÄN KOULUN LIIKENNETURVALLISUUS- SUUNNITELMA

MÖYSÄN KOULUN LIIKENNETURVALLISUUS- SUUNNITELMA MÖYSÄN KOULUN LIIKENNETURVALLISUUS- SUUNNITELMA LIIKENNEKASVATUS Koulun liikennekasvatuksen tavoitteena on liikenteen sääntöjen opettaminen ja turvallisten toimintatapojen oppiminen. Lisäksi tuetaan turvallista

Lisätiedot

KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT

KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT Peruskoulun oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti (perusopetuslaki 35 ) 1. OPPITUNNIN ALKAMINEN JA PÄÄTTYMINEN

Lisätiedot

KAUHAJOEN LUKION JA RJESTYSSA A NNO T

KAUHAJOEN LUKION JA RJESTYSSA A NNO T KAUHAJOEN LUKION JA RJESTYSSA A NNO T 1.8.2016 - Kauhajoen lukion järjestyssäännöt on hyväksytty sivistyslautakunnassa. Ne tulevat voimaan 1.8.2016 ja ovat voimassa toistaiseksi. Järjestyssääntöjä päivitetään

Lisätiedot

RAUTJÄRVEN ASEMAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoitus

RAUTJÄRVEN ASEMAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoitus RAUTJÄRVEN ASEMAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2015-2016 Järjestyssääntöjen tarkoitus Säännöt ovat tarpeelliset päivittäisen koulutyön rauhallisen sujumisen sekä koulussa työskentelevien viihtyvyyden ja turvallisuuden

Lisätiedot

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE 2011 2012 Koulun yhteystiedot: Rehtori: Vararehtori: Jan Mikkonen Anu Kiijärvi 0927192807 0403153889 0403152807 anu.kiijarvi@jarvenpaa.fi jan.mikkonen@jarvenpaa.fi Koulusihteeri:

Lisätiedot

Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998)

Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998) Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998) Siksi, että... - oppilas oppisi mahdollisimman paljon - oppivelvollisuus täyttyisi ja oppilas saisi hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin

Lisätiedot