ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/"

Transkriptio

1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta AIKA klo 18:00-19:05 PAIKKA Oriveden kaupungintalon kokoustilat KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON AVUSTUSHAKEMUS LASTEN JA NUORTEN PUHELIMEEN JA NETTIIN VUODELLE PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 33 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA OTTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN ILMOITUSASIAT MUUT ASIAT 65

2 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Aitolahti Annamari 18:00-19:05 puheenjohtaja Kymäläinen Anna 18:00-19:05 varapuheenjohtaja Hyytiäinen Marleena 18:00-19:05 jäsen Montonen Paula 18:00-19:05 jäsen Salminen Jari 18:00-19:05 jäsen Vihusaari Kimmo 18:00-19:05 jäsen Alava Arvo 18:00-19:05 varajäsen Palomäki Marita 18:00-19:05 varajäsen Puoskari Salla 18:00-19:05 nuorisovaltuuston edustaja Silvennoinen Silja 18:00-19:05 esittelijä Lähteinen Minna 18:00-19:05 pöytäkirjanpitäjä POISSA Mäkinen Kirsi jäsen Salminen Jyrki jäsen Vuori Juha jäsen Viljanen Jussi k.hallituksen puheenjohtaja Ketola Jussi k.hallituksen edustaja ALLEKIRJOITUKSET Annamari Aitolahti Puheenjohtaja Minna Lähteinen Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Paula Montonen Kimmo Vihusaari PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Oriveden pääkirjastossa ma klo , todistaa Minna Lähteinen

3 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Lasten ja nuorten lautakunta Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Lasten ja nuorten lautakunta Pöytäkirjan tarkastajiksi ovat vuorossa Jyrki Salminen ja Kimmo Vihusaari. Pöytäkirja tarkastetaan pe Oriveden pääkirjastossa. Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Paula Montonen ja Kimmo Vihusaari.

5 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON AVUSTUSHAKEMUS LASTEN JA NUORTEN PUHELIMEEN JA NETTIIN VUODELLE 2017 Lasten ja nuorten lautakunta Mannerheimin Lastensuojeluliitto hakee Oriveden kaupungilta 500 euron avustusta vuodelle 2017 lasten ja nuorten puhelimen ja netin toiminnan rahoitukseen. Lasten ja nuorten puhelin ja netti ovat osa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Palvelu on tarkoitettu alle 21-vuotiaille lapsille ja nuorille ja sen avulla tarjotaan mahdollisuus aikuisen tukeen ja aikaan. Mannerheimin Lastensuojeluliitto tekee kaikkineen arvokasta ja merkittävää työtä lasten, nuorten ja perheiden hyväksi Suomessa. Liiton toiminta on tärkeä osa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Aiemmin Oriveden kaupungilla tämän toiminnan tukeminen on kuulunut joko sosiaali- ja terveyslautakunnan tai lasten ja nuorten lautakunnan toiminnan piiriin lastensuojelun tulosalueelle. Tällä hetkellä Oriveden kaupungin lastensuojelupalvelut järjestää ostopalveluna Tampereen kaupunki, eikä avustusten myöntäminen tai toiminnan tukeminen kuulu sinällään minkään lautakunnan tehtäväkenttään lastensuojelun osalta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnan tukeminen ei ole suoraan kunnan palvelutoiminnan alaista työtä, eikä Oriveden kaupungin lasten ja nuorten lautakunnalla ole määrärahavarausta lasten ja nuorten puhelimen ja netin tukemiseen. Lasten ja nuorten puhelin ja netti -palvelua käytti vuonna 2016 yli lasta ja nuorta eri puolella Suomea. Ei ole kuitenkaan tietoa siitä, kuinka paljon orivesiläiset lapset ja nuoret ovat käyttäneet ko. palvelua. Oriveden kaupungin kaupunkistrategian yksi strategisista päämääristä on hyvinvointia tukevat palvelut ja sen tavoitteena ennaltaehkäisevä ja terveyttä edistävä toiminta painopisteenä. Talousarvion strategiatavoitteena lasten ja nuorten lautakunnalla on terveyden, hyvinvoinnin sekä turvallisuuden edistäminen kaupungin ja eri toimijoiden välisenä yhteistyönä. Oriveden lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa on Mannerheimin Lastensuojeluliiton tekemän työn perustan sanottu muodostuvan toimivasta yhteistyöstä paikkakunnan muiden lasten, nuorten sekä lapsiperheiden parissa työskentelevien toimijoiden kanssa. Nämä strategiset lähtökohdat huomioiden on vaikea jättää avustusta myöntämättä. Kasvatus- ja opetusjohtajan päätösehdotus: Lasten ja nuorten lautakunta päättää myöntää Mannerheimin Lastensuojeluliitolle 500 euron avustussumman vuodelle 2017 lasten ja nuorten puhelimen ja netin toimintaan. Avustusraha maksetaan perusopetuksen tulosalueelta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

6 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta Lasten ja nuorten lautakunta PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta Oriveden perusopetuksessa on valmisteltu kaikkien koulujen yhteisiä oppimisen työrauhan, kurinpidon ja turvallisuuteen liittyviä toimintamalleja. Työhön ovat osallistuneet rehtoreiden lisäksi kouluyhteisöt. Työn tavoitteena on ollut laatia työrauhaan ja turvallisuuteen liittyvä opas, jossa esitellään yhteiset toimintamallit niin oppilaille ja huoltajille kuin opettajille ja ohjaajillekin. Oppaan tekstiosa on valmis lautakunnan käsiteltäväksi, mutta valmiiseen oppaaseen liitetään lisäksi kokoava taulukko menettelytavoista rikkomusten/laiminlyöntien yhteydessä sekä yhteiset järjestyssäännöt, joita koulut voivat tarvittaessa tarkentaa lukuvuosisuunnitelmassaan. Perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt tuodaan lautakunnan käsittelyyn erikseen myöhemmin. Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Opas liitteineen kootaan, viimeistellään ja jaetaan oppilaiden huoltajille koulutyön alkaessa syksyllä. Kasvatus- ja opetusjohtajan päätösehdotus: Lasten ja nuorten lautakunta hyväksyy perusopetuksen työrauhaan, kurinpitoon ja turvallisuuteen liittyvän oppaan sisällöt. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Lasten ja nuorten lautakunta Aiemmin hyväksytyn perusopetuksen työrauhaan, kurinpitoon ja turvallisuuteen liittyvän oppaan liitteeksi on laadittu alla olevat yhteiset järjestyssäännöt. Koulut voivat tarvittaessa täydentää niitä lukuvuosisuunnitelmansa yhteydessä. ORIVEDEN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN YHTEISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöt koskevat koko perusopetusta. Sääntöjä voidaan tarvittaessa tarkentaa koulun lukuvuosisuunnitelman yhteydessä. Järjestyssääntörikkomusten ja laiminlyöntien yhteydessä toimitaan tämän oppaan mukaisesti.

7 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta Lasten ja nuorten lautakunta Järjestyssääntöjen tehtävänä on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Rehtorin ja opettajan tulee puuttua lainsäädännön vastaiseen käyttäytymiseen, vaikkei järjestyssäännöissä asiasta määrättäisi. Järjestyssäännöt koskevat oppilasta, joka osallistuu opetussuunnitelman tai muun opetuksen järjestäjän hyväksymän suunnitelman mukaiseen toimintaan. Erikoistiloissa noudatetaan niitä var ten erikseen annet tu ja sääntöjä ja tur vallisuusohjeita. Järjestyssäännöt koskevat myös kohtuullista aikaa (n. välitunti) ennen ja jälkeen opetuksen. Ne eivät koske oppilaan oleskelua koulun alueella muuna aikana, eivätkä koulumatkoja. Rehtorin tai opettajan tulee kuitenkin ilmoittaa tietoonsa tulleesta koulussa tai koulumatkalla tapahtuneesta häirinnästä, kiusaamisesta tai väkivallasta asianomaisina olevien oppilaiden huoltajille. Muina aikoina koulun tiloissa ja alueella oleskelevien tulee noudattaa niitä määräyksiä ja ohjeita, jotka koskevat koulutyön ulkopuolista toimintaa. Järjestyssäännöt käydään läpi yhdessä oppilaiden, opettajien ja muun henkilökunnan kanssa lukuvuoden alussa. Samalla arvioidaan, onko sääntöjä syytä päivittää. Päivittäminen tehdään yhteistyössä peruskoulujen kesken. Oppilaskunnilla ja huoltajilla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa järjestyssääntöjen laadintaan koulukohtaisissa oppilashuollon palavereissa. Lasten ja nuorten lautakunta hyväksyy perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt sekä mahdolliset koulukohtaiset tarkennukset lukuvuosisuunnitelmien yhteydessä. Järjestyssäännöt löytyvät Wilmasta sekä Oriveden perusopetuksen Pedanet-sivuilta. KÄYTTÄYTYMINEN JA HUOLELLISUUS Tervehdin, kiitän ja olen kohtelias muita kohtaan. Teen voitavani, ettei ketään koulutoveriani kiusata ruumiillisesti tai henkisesti. Käytän asiallista kieltä. Annan työrauhan kaikille. Liikun sisätiloissa meluamatta ja rauhallisesti. Noudatan hyviä ruokailutapoja ja annan ruokarauhan kaikille. Noudatan opettajan ja ohjaajan antamia ohjeita. OPISKELU Huolehdin läksyistäni ja opiskeluvälineistäni. Tuon kouluun vain opiskelussa tarvittavat välineet. Olen vastuussa kouluun tuomistani välineistä ja tarvikkeista. Olen täsmällinen ja pidän kiinni sovituista ajoista ja asioista. Huoltajani on velvollinen ilmoittamaan poissaoloni syyn opettajalle mahdollisimman pian. Aiheettomat ja/tai pitkäkestoiset poissaoloni vaikeuttavat opiskeluani ja johtavat oppilashuollon toimenpiteisiin. Pukeudun asiallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

8 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta Lasten ja nuorten lautakunta VÄLITUNNIT JA LIIKKUMINEN Välitunnit vietän ulkona, ellei sää- tai muista syistä toisin ilmoiteta. Pysyn osoitetulla välituntialueella. Siirryn välitunnille ja takaisin ripeästi. Noudatan liikennesääntöjä, hyviä tapoja ja annettuja ohjeita. Käytän hämärässä heijastinta ja pyöräillessäni kypärää. Liikennevälineissä otan huomioon muut matkustajat. Koululaiskyydissä noudatan hyviä käytöstapoja ja kuljettajan ohjeita. Polkupyörän tai muun kulkuneuvon asetan niille varatuille paikoille. SIISTEYDESTÄ JA YMPÄRISTÖSTÄ HUOLEHTIMINEN Huolehdin ympäristöni ja kouluni siisteydestä. Pidän huolta omista ja yhteisistä tavaroista vastuuntuntoisesti. Olen velvollinen korvaamaan sopimattomalla ja tahallisella käytökselläni aiheuttamani vahingon. Olen velvollinen puhdistamaan likaamani tai järjestämään epäjärjestykseen saattamani koulun omaisuuden. Pyrin toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti (mm. jätteiden lajittelu). TURVALLISUUS Noudatan koulun turvallisuusohjeita ja määräyksiä. Ilmoitan turvallisuuteen liittyvästä viasta tai puutteesta koulun henkilökunnalle. Toimintani ei saa vaarantaa itseni tai muiden turvallisuutta. Vahingon tai tapaturman sattuessa ilmoitan siitä heti opettajalle tai muulle henkilökunnalle. TIETOKONEEN, MATKAPUHELINTEN JA MUIDEN MOBIILILAITTEIDEN KÄYTTÖ Voin käyttää omia tietoteknisiä laitteitani oppimisen tukena huoltajien suostumuksen mukaan. Noudatan opettajan ohjeita kännykän ja muiden laitteiden käytössä oppi- ja välitunneilla. Oppituntien tai muun opetussuunnitelman mukaisen toiminnan aikana en käytä mobiililaitteittani opetusta häiritsevästi. En kuvaa ja tallenna oppituntia tai muita ihmisiä ilman heidän lupaansa enkä varsinkaan julkaise heistä materiaalia. En kopioi oppilastöihini tekstiä tai kuvia luvatta ja lähdettä ilmaisematta. Toimin vastuullisesti sosiaalisessa mediassa. En käytä mobiililaitettani kiusaamis- tai häiritsemistarkoituksessa. Julkaisen sosiaalisessa mediassa ja muualla ainoastaan sisältöjä, joihin minulla on asianmukaiset tekijänoikeudet. Epäillessäni sisältöjen asiallisuutta kysyn asiaa opettajalta. PÄIHTEET JA VAARALLISET ESINEET

9 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta Lasten ja nuorten lautakunta En tuo kouluun lailla kiellettyjä, vaarallisia tai omaisuuden vahingoittamiseen tarkoitettuja esineitä tai aineita, kuten alkoholia, tupakkaa ja tupakkatuotteita, huumausainelain tarkoittamia huumausaineita, veitsiä, ampuma-aseita, voimakkaita laserosoittimia tai muita vastaavia esineitä ja aineita. Kasvatus- ja opetusjohtajan päätösehdotus: Lasten ja nuorten lautakunta hyväksyy Oriveden kaupungin perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt. Kasvatus- ja opetusjohtajan kokouksessa antama muutettu päätösehdotus: Lasten ja nuorten lautakunta hyväksyy alla olevat kokouksessa annetut, muutetut Oriveden kaupungin perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt: ORIVEDEN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN YHTEISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöt koskevat koko perusopetusta. Sääntöjä voidaan tarvittaessa tarkentaa koulun lukuvuosisuunnitelman yhteydessä. Järjestyssääntörikkomusten ja laiminlyöntien yhteydessä toimitaan tämän oppaan mukaisesti. Järjestyssääntöjen tehtävänä on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Rehtorin ja opettajan tulee puuttua lainsäädännön vastaiseen käyttäytymiseen, vaikkei järjestyssäännöissä asiasta määrättäisi. Järjestyssäännöt koskevat oppilasta, joka osallistuu opetussuunnitelman tai muun opetuksen järjestäjän hyväksymän suunnitelman mukaiseen toimintaan. Erikoistiloissa noudatetaan niitä var ten erikseen annet tu ja sääntöjä ja tur vallisuusohjeita. Järjestyssäännöt koskevat myös kohtuullista aikaa (n. välitunti) ennen ja jälkeen opetuksen. Ne eivät koske oppilaan oleskelua koulun alueella muuna aikana, eivätkä koulumatkoja. Rehtorin tai opettajan tulee kuitenkin ilmoittaa tietoonsa tulleesta koulussa tai koulumatkalla tapahtuneesta häirinnästä, kiusaamisesta tai väkivallasta asianomaisina olevien oppilaiden huoltajille. Muina aikoina koulun tiloissa ja alueella oleskelevien tulee noudattaa niitä määräyksiä ja ohjeita, jotka koskevat koulutyön ulkopuolista toimintaa. Järjestyssäännöt käydään läpi yhdessä oppilaiden, opettajien ja muun henkilökunnan kanssa lukuvuoden alussa. Samalla arvioidaan, onko sääntöjä syytä päivittää. Päivittäminen tehdään yhteistyössä peruskoulujen kesken. Oppilaskunnilla ja huoltajilla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa järjestyssääntöjen laadintaan koulukohtaisissa oppilashuollon palavereissa. Lasten ja nuorten lautakunta hyväksyy perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt sekä mahdolliset koulukohtaiset tarkennukset

10 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta Lasten ja nuorten lautakunta lukuvuosisuunnitelmien yhteydessä. Järjestyssäännöt löytyvät Wilmasta sekä Oriveden perusopetuksen Peda.netistä. KÄYTTÄYTYMINEN JA HUOLELLISUUS Tervehdin, kiitän ja olen huomaavainen muita kohtaan. Teen voitavani, ettei ketään koulutoveriani kiusata ruumiillisesti tai henkisesti. Käytän asiallista kieltä. Annan työrauhan kaikille. Liikun sisätiloissa meluamatta ja rauhallisesti. Noudatan hyviä ruokailutapoja ja annan ruokarauhan kaikille. Noudatan opettajan ja ohjaajan antamia ohjeita. OPISKELU Huolehdin läksyistäni ja opiskeluvälineistäni enkä lainaa toisten välineitä ilman lupaa. Tuon kouluun vain opiskelussa tarvittavat välineet ja jätän kotiin koulutyötä häiritsevät ja haitalliset välineet Olen vastuussa kouluun tuomistani välineistä ja tarvikkeista. Olen täsmällinen ja pidän kiinni sovituista ajoista ja asioista. Huoltajani on velvollinen ilmoittamaan poissaoloni syyn opettajalle mahdollisimman pian. Aiheettomat ja/tai pitkäkestoiset poissaoloni vaikeuttavat opiskeluani ja johtavat oppilashuollon toimenpiteisiin. Pukeudun asiallisesti ja tarkoituksenmukaisesti. VÄLITUNNIT JA LIIKKUMINEN Välitunnit vietän ulkona, ellei sää- tai muista syistä toisin ilmoiteta. Pysyn välituntialueella. Siirryn välitunnille ja takaisin ripeästi. Noudatan liikennesääntöjä, hyviä tapoja ja annettuja ohjeita. En oleskele tarpeettomasti koulun paikoitusalueilla. Polkupyörän tai muun kulkuneuvon asetan niille varatuille paikoille. SIISTEYDESTÄ JA YMPÄRISTÖSTÄ HUOLEHTIMINEN Huolehdin ympäristöni ja kouluni siisteydestä. Pidän huolta omista ja yhteisistä tavaroista vastuuntuntoisesti. Olen velvollinen korvaamaan sopimattomalla ja tahallisella käytökselläni aiheuttamani vahingon. Olen velvollinen puhdistamaan likaamani tai järjestämään epäjärjestykseen saattamani koulun omaisuuden. Pyrin toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. TURVALLISUUS Noudatan koulun turvallisuusohjeita ja määräyksiä. Ilmoitan turvallisuuteen liittyvästä viasta tai puutteesta koulun henkilökunnalle. Toimintani ei saa vaarantaa itseni tai muiden turvallisuutta.

11 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta Lasten ja nuorten lautakunta Vahingon tai tapaturman sattuessa ilmoitan siitä heti opettajalle tai muulle henkilökunnalle. TIETOKONEEN, MATKAPUHELINTEN JA MUIDEN MOBIILILAITTEIDEN KÄYTTÖ Voin käyttää omia tietoteknisiä laitteitani oppimisen tukena huoltajien suostumuksen mukaan. Noudatan opettajan ohjeita kännykän ja muiden laitteiden käytössä oppi- ja välitunneilla. En käytä mobiililaitettani kiusaamis- tai häiritsemistarkoituksessa. En kuvaa ja tallenna oppituntia tai ihmisiä ilman heidän lupaansa enkä julkaise heistä materiaalia. En kopioi oppilastöihini tekstiä tai kuvia luvatta ja lähdettä ilmaisematta. Toimin vastuullisesti sosiaalisessa mediassa. Noudatan tekijänoikeuksia. PÄIHTEET JA VAARALLISET ESINEET En tuo kouluun lailla kiellettyjä, vaarallisia tai vahingoittamiseen tarkoitettuja esineitä tai aineita, kuten alkoholia, tupakkaa ja tupakkatuotteita, huumausainelain tarkoittamia huumausaineita, teräaseita, ampuma-aseita, voimakkaita laserosoittimia tai muita vastaavia esineitä ja aineita. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

12 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA Lasten ja nuorten lautakunta

13 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta Lasten ja nuorten lautakunnan talousarvion toteumaan ajalla ei sisälly ko. ajalta lainkaan sisäisiä vuokria (kohdassa muut toimintakulut), minkä takia toteumaprosentit eivät kerro täysin tulosalueen taloustilanteesta. Tulosalueilla talous sekä toiminta on toteutunut suunnitelmien mukaisesti. Kasvatus- ja opetusjohtajan päätösehdotus: Lasten ja nuorten lautakunta merkitsee tietoonsa saatetuksi talousarvion toteuman ajalta Päätös: Merkittiin tiedoksi.

14 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta OTTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN Lasten ja nuorten lautakunta Lasten ja nuorten lautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätös pöytäkirjat ja pöytäkirjat: 1. Kasvatus- ja opetusjohtajan päätös 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 sekä yleinen päätös 4 2. Kultavuoren koulun rehtorin päätös: 1 3. Yhteiskoulun ja lukion johtokunnan kokouspöytäkirja Kasvatus- ja opetus joh ta jan päätösehdotus: Lasten ja nuorten lautakunta päättää, että se ei käytä kuntalain 51 :n mukaista ot to-oikeutta ei kä ota kä siteltäväkseen yllä mainituissa viranhaltijapäätöksissä ja pöytäkirjoissa pää tet tyjä asioita. Pää tökset ovat täytäntöön pantavissa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

15 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta ILMOITUSASIAT Lasten ja nuorten lautakunta Kasvatus- ja opetusjohtajan päätösehdotus: Lasten ja nuorten lautakunnan tietoon saatetaan seuraavat saapuneet asiakirjat: 1. Opetushallituksen päätös : Valtionavustuksen myöntäminen vieraskielisten sekä saamen- ja romanikielisten oppilaiden ja opiskelijoiden esi- ja perusopetukseen sekä lukiokoulutuksen järjestämiseen v (saatu avustus 1655 ) 2. Opetushallituksen päätös : Valtionaavustuksen myöntäminen Kerhotoiminnan kehittämiseen, saatu avustus , hyväksytyt kokonaismenot yht Opetushallituksen määräys : Perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 muuttaminen 4. Oriveden kaupunginhallituksen * kokouksen pöytäkirjan otteet: : Perusopetuksen virkojen täyttöluvat toistaiseksi : Varhaiskasvatuksen eräiden palvelussuhteiden täyttöluvat sekä nimikemuutokset * kokouksen pöytäkirjan otteet: : Perusopetuksen tulosalueen eräiden virkojen täyttöluvat alkaen toistaiseksi. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

16 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Lasten ja nuorten lautakunta MUUT ASIAT Lasten ja nuorten lautakunta Kasvatus- ja opetusjohtajan päätösehdotus: Lasten ja nuorten lautakunta käsittelee muut mahdollisesti esille tulevat asiat. 1. Oriveden yhteiskoulun vs. opinto-ohjaaja Minna Löytty-Rissasen viesti/esitys yläkouluikäisten Yrityskylä-vierailuista. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

17 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tämän kokouksen seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen: Pykälät: 31 ja 32. Oikaisuvaatimus tehdään Oriveden kaupungin lasten ja nuorten lautakunnalle, osoite PL 7, Orivesi. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Pykälät: 29, 30, Tämä pöytäkirja on ollut kuntalain 63 :n mukaisesti yleisesti näh tävänä edeltäpäin ilmoitettuna aikana, Oriveden pääkirjastossa, klo , todistaa Virallisesti Minna Lähteinen toimistosihteeri

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana.

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Lasten ja nuorten lautakunta 25 04.04.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 32 30.05.2017 PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta 04.04.2017

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT HÄMEENKYRÖN KUNTA F.E. Sillanpään lukio Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen...

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 16 AIKA 29.10.2014 klo 18:00-19:43 PAIKKA Kultavuoren koulu, Koulutie 20 Tilaisuuden aluksi vs. kasvatus- ja opetusjohtaja Pirkko Hynninen esittäytyi johtokunnille.

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

Vatialan koulun järjestyssäännöt

Vatialan koulun järjestyssäännöt Alkaen 2016 Vatialan koulun järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KANGASALAN KUNTA VATIALAN KOULU Vatialantie 17, 36240 Kangasala OHJE 23.3.2016 1/012/2016 Voimassaoloaika

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden,

Lisätiedot

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 3 3 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet... 3 3.1 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus ja

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 1 18.05.2016 AIKA 18.05.2016 klo 18:00-20:15 PAIKKA Rovastinkankaan koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

1. Koulun nimi. 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen. 3. Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet

1. Koulun nimi. 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen. 3. Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet Isojoen kunnan perusopetuksen järjestyssäännöt 1. Koulun nimi Isojoen Koulukolmio 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun

Lisätiedot

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntö 1 (4) Sisällysluettelo 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2 2 Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet... 2 Oppilaiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Juvanpuiston koulu Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Perusopetuslain :n 29 4. momentin mukaan koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun turvallisuutta,

Lisätiedot

SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Näiden järjestyssääntöjen tarkoitus on perusopetuslain 29 :n mukaisesti edistää Sunan koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 265

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 265 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 265 Lasten ja nuorten lautakunta AIKA 29.09.2015 klo 18:00-20:35 PAIKKA Oriveden kaupungintalon kokoustilat KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 85 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo).

Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo). JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. Olarin koulun järjestyssäännöt Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo). Järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivän aikana,

Lisätiedot

Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä ja koulualueella liikkuvalla on velvollisuus noudattaa Suomen lakia ja koulun järjestyssääntöjä

Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä ja koulualueella liikkuvalla on velvollisuus noudattaa Suomen lakia ja koulun järjestyssääntöjä JÄRJESTYSSÄÄNNÖT / Kasakkamäen koulu 1 Kasakkamäen peruskoulun (vuosiluokat 1. 6.) järjestyssäännöt Nämä järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivän aikana ja koulualueella. Koulualue käsittää pyöräparkin,

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2015 299 Lasten ja nuorten lautakunta AIKA 08.12.2015 klo 18:00-20:05 PAIKKA Oriveden kaupungintalon kokoustilat KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 106 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

1. Järjestyssäännöt. Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty Ylöjärven kaupunki. Veittijärven koulu

1. Järjestyssäännöt. Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty Ylöjärven kaupunki. Veittijärven koulu Veittijärven koulun järjestyssäännöt 1. Järjestyssäännöt Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty 2017 Ylöjärven kaupunki Veittijärven koulu 2016-2017 Ylöjärven kaupungin Veittijärven koulun järjestyssäännöt

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Pöytyän kunta PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS 28.10.2016 Koulutuslautakunta 7.12.2016 xx 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus, tavoitteet ja soveltaminen Perusopetuksen

Lisätiedot

Jä rjestyssä ä nnö t. Nummenkylän koulu

Jä rjestyssä ä nnö t. Nummenkylän koulu Jä rjestyssä ä nnö t Nummenkylän koulu 1. Koulun nimi Nummenkylän koulu 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12 Elämänlaatujaosto AIKA 12.04.2012 klo 17:00-18:25 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ PAIKKA Rovastinkankaan koulu/tredun tilat, Ammattikouluntie 5

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ PAIKKA Rovastinkankaan koulu/tredun tilat, Ammattikouluntie 5 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 AIKA 22.10.2015 klo 18:00-19:37 PAIKKA Rovastinkankaan koulu/tredun tilat, Ammattikouluntie 5 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Järjestyssäännöt ovat voimassa siitä saakka kun oppilas saapuu kouluun ja tulee koulun alueelle ja kunnes viimeinen oppitunti päättyy.

Järjestyssäännöt ovat voimassa siitä saakka kun oppilas saapuu kouluun ja tulee koulun alueelle ja kunnes viimeinen oppitunti päättyy. LÄHDERANNAN KOULUN JÄRJETYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Järjestyssääntöjen tarkoituksena on edistää koulun sisäistä järjestystä ja turvallisuutta, opiskelun esteetöntä sujumista

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 48 Lasten ja nuorten lautakunta AIKA 14.04.2016 klo 18:00-18:50 PAIKKA Oriveden kaupungintalon kokoustilat KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Oriveden yhteiskoulun opettajainhuone, kellarikerros, Opintie 1

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Oriveden yhteiskoulun opettajainhuone, kellarikerros, Opintie 1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Yhteiskoulun ja lukion johtokunta AIKA 03.05.2016 klo 18:00-19:12 PAIKKA Oriveden yhteiskoulun opettajainhuone, kellarikerros, Opintie 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

ESIOPETUKSEN, PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

ESIOPETUKSEN, PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Pöytyän kunta ESIOPETUKSEN, PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Koulutuslautakunta 7.12.2016 104 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus, tavoitteet ja soveltaminen Esiopetusyksiköiden,

Lisätiedot

Järjestyssäännöt 2017-

Järjestyssäännöt 2017- Järjestyssäännöt 2017- Kopio: Väntönen, Pauli 1/6 Sisällysluettelo Järjestyssäännöt 2017- Säännöt pdf-muodossa (luonnos) Järjestyssäännöt Pennalan koulun järjestyssäännöt Kopio: Väntönen, Pauli 2/6 Järjestyssäännöt

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 22.01.2016 klo 08:30-12:30 Paikka Mouhijärven yhteiskoulu, Uotsolantie 30 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LIELAHDEN KOULU

LIELAHDEN KOULU Päivitetty 2.10.2018 JORY Lielahden koulun järjestyssäännöt 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA 20.08.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58 Työrauhaa

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ALKAEN

KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ALKAEN 1 KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2016 ALKAEN Järjestyssääntöjen tehtävänä on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 21.9.2017 1 AIKA Torstai 21.9.2017 klo 17.00-17.54 PAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1 PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja Pasi Koski, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt. 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen

1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt. 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen 1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää Viherkallion kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Niiden tavoitteena

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SIVLTK, :30, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. SIVLTK, :30, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK, 19.8.2015 17:30, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 49 Kansalaisopiston tuntien toteutuma lv 2014-2015... 2 Pykälän liite: Kansalaisopiston tuntien toteutuma lv 2014-2015, liite...

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Lukion johtokunta 19.10.2010 Aika 19.10.2010 klo 18:00-19:00 Paikka Koulun ruokasali / kokoustilat Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 17.02.2015 klo 14:00-16:00 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Maaniitun koulun johtokunta 25.09.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 MAANIITUN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN PÄIVITYS 3 8 MAANIITUN KOULUN KRIISINHALLINTASUUNNITELMA 4 9 MAANIITUN

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (10) Tekninen lautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 5/ (10) Tekninen lautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Aika 10.05.2017, klo 18:00-19:59 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 41 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 21.05.2018 klo 15:00-18:33 Paikka Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. krs Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 29.10.2015 klo 14:00-16:05 Paikka Kaupungintalo, 2. kerroksen neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen Pertti

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 282 Lasten ja nuorten lautakunta AIKA 10.11.2015 klo 18:00-19:30 PAIKKA Rovastinkankaan koulu, Tredun tilat KÄSITELLYT ASIAT Kokouksen aluksi TRESDU:n Oriveden toimipisteen

Lisätiedot

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa 1 (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.10.2015 KONTIOLAHDEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tehtävänä on luoda perusta koulutyön kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 3 Konserniohjaus 5 4 Varhaiskasvatuksen ajankohtaiskatsaus 6 5 Muut asiat 7

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 3 Konserniohjaus 5 4 Varhaiskasvatuksen ajankohtaiskatsaus 6 5 Muut asiat 7 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 17.01.2018 klo 17:00-18:50 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lukkarin koulun järjestyssäännöt

Lukkarin koulun järjestyssäännöt Lukkarin koulun järjestyssäännöt Sääntöjen tarkoitus 1. Järjestyssääntöjen tarkoituksena on perusopetuslain 29 :n mukaisesti edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:15-19:31. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:15-19:31. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 30.05.2018 klo 17:15-19:31 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Pöytäkirjan

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:30. kaupunginhallituksen kokoustila.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:30. kaupunginhallituksen kokoustila. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 07.11.2016 klo 08:00-10:30 Paikka kaupunginhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat 47 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 48 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Yhteisiä asioita

Yhteisiä asioita Yhteisiä asioita 3.9.2014 Koulun järjestyssäännöt ja muut yhteiset sopimukset (mm. ruokailu, liikuntakäytänteet, mobiililaitteiden käyttö) Pihan yhteiskäyttö ja pihasta huolehtiminen Liikennekäyttäytyminen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 19 Vuoden 2016 arviointikertomus 5 20 Muut asiat 6

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 19 Vuoden 2016 arviointikertomus 5 20 Muut asiat 6 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (7) Tarkastuslautakunta Aika 24.04.2017 klo 08:00 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Koulutuksessa laadittavat suunnitelmat ja säännöt - Oppilaita ja opetusta koskevat suunnitelmat

Koulutuksessa laadittavat suunnitelmat ja säännöt - Oppilaita ja opetusta koskevat suunnitelmat Koulutuksessa laadittavat suunnitelmat ja säännöt - Oppilaita ja opetusta koskevat suunnitelmat Opetustoimen ajankohtainen juridiikka 3.11.2016 Helsinki Hallintojohtaja Matti Lahtinen Opetusta koskevat

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 7/2016 KOKOUSAIKA Torstai 15.9.2016 klo 18.00 19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE 54 Osavuosikatsaus ajalta 1.1.-30.6.2016 55 Koulujen lukuvuoden

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 17.11.2017 klo 08:30-11:34 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86

Lisätiedot

KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä (pol 29 ). Järjestyssäännöissä

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.01.2018 klo 08:30-11:03 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS

HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS 11.11.2016 1. Järjestyssääntöjen tarkoitus Harjun koulun tavoitteena on kasvattaa sosiaalisia ja yhteisöllisiä kansalaisia, jotka tuntevat vastuuta omasta ja muiden

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille.

PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille. PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille. Valmistelussa ovat olleet mukana koulun oppilaat. Koulun oppilaskuntaa

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2006 Sivistyslautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2006 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 08.02.2006 KOKOUSAIKA 08.02.2006 klo 18.00-20.30 KOKOUSPAIKKA Suutalan koulu KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 KOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AIKAKALENTERI 2006 2007 2 2 PELASTUSSUUNNITELMAT 3 3

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 3/ Liitteet Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 3/ Liitteet Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 3/2019 1 Elinvoimalautakunta Aika 28.03.2019 12:00-15:00 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 5/2014 KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 27 Saapuneet asiakirjat 28 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 27.03.2017 klo 08:00-10:15 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

Keudan järjestyssäännöt

Keudan järjestyssäännöt Keudan järjestyssäännöt Sisällys Keuda oppilaitoksena 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus 1 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet2 Opiskelijan oikeudet 2 Opiskelijan velvollisuudet 2 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2017 2018 Järjestyssääntöjen tarkoitus on 1) turvata koulutyön sujuminen rauhallisesti 2) taata kouluyhteisön jäsenille viihtyisä ja turvallinen työympäristö 3) opettaa vastuullisuuteen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 4

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 4 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 4 Lukkarin koulun johtokunta 23.04.2012 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 2 4 A LUOKAN LUOKKARETKI 6 3 1B JA 2B LUOKKIEN YÖKOULU 7 4 LUKKARIN KOULUN KOULUKOHTAISET LAATUTYÖN KEHITTÄMISKOHTEET

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (11 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (11 ) Vapaan sivistystyön jaosto 12.04.2017 AIKA 12.04.2017 klo 18:00-18:40 PAIKKA Tervolan kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010 Sivistyslautakunta 9.11.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 9.11.2010 klo 18.00-18.50 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse Mattila Annika

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

15 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tielautakunta

15 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Aika 04.11.2015, klo 16:28-16:37 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Talousarvion

Lisätiedot

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen

Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone. Louhimaa Tyyne jäsen. Piukkala Juhani jäsen PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 34 Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 14.04.2016 klo 18:00-18:30 Paikka Pyhäjoen kunnantalo, kunnahallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Flink Eija jäsen Salmela

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Työrauhan ylläpito koulussa ojentaminen ja kurinpito, kielletyt esineet ja aineet

Työrauhan ylläpito koulussa ojentaminen ja kurinpito, kielletyt esineet ja aineet OPAS PERUSKOULULAISTEN HUOLTAJILLE Työrauhan ylläpito koulussa ojentaminen ja kurinpito, kielletyt esineet ja aineet Sisältö Kasvatus- ja opetustoimen tervehdys 3 1. Taustaa, oikeuksia ja velvollisuuksia.

Lisätiedot