Järjestyssäännöt Häijään koulu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Järjestyssäännöt Häijään koulu"

Transkriptio

1 Järjestyssäännöt Häijään koulu Oppilaalla on oikeus ikä- ja kehitystasonsa mukaiseen opetukseen. 1. Yleistä Säännöt opettavat vastuuseen, kaikki koulussa työskentelevät ovat vastuussa siitä, että koulussa on työrauha. Sääntöjen on lisäksi tarkoitus opettaa huomaavaisuutta, ystävällistä ja asiallista puhetapaa, erilaisuuden ymmärtämistä, itsehillintää sekä siisteyttä järjestystä ja täsmällisyyttä. Koulussa noudatan hyviä käytöstapoja kaikkialla. En kiusaa ketään. Kaikilla on oikeus leikkiä, mutta ei oikeutta pilata toisten leikkiä. Noudan annettuja pelivuoroja ja sääntöjä. En koske toisten tavaroihin ilman lupaa. Sisätiloissa liikun rauhallisesti kävellen. En tuo kouluun koulutyötä häiritseviä tavaroita, enkä käytä kännykkää ilman lupaa. En heittele kiviä, keppejä, lumipalloja yms. ulkona enkä sisällä. Koulupäivän aikana en poistu koulun alueelta ilman lupaa. Kulku- ja liikuntavälineet laitan niille varatuille säilytyspaikoille. Kulkuvälineitä en käytä koulupäivän aikana. Liikuntatuntien pakkasraja on -15 C. Teen tunnollisesti kotitehtäväni. a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen Oppilaalla on oikeus ikä- ja kehitystasonsa mukaiseen opetukseen. ii. Työrauhaan Oppilaalla on oikeus työrauhaan. iii. Oppilashuoltoon Oppilaalla on oikeus saada oppilashuollolisia palveluja, kuten tarpeen mukaan koulupsykologin ja terveydenhoitajan palveluja. iv. Kouluruokailuun Oppilaalla on oikeus kouluruokailuun koulupäivinä. v. Turvalliseen ympäristöön Oppilaalla on oikeus turvalliseen ja viihtyisään oppimisympäristöön. b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Oppilaalla on velvollisuus käyttäytyä asiallisesti ja hyvien tapojen mukaisesti koulupäivien aikana. Tehdä annetut tehtävät Oppilaalla on velvollisuus tehdä hänelle annetut tehtävät.

2 Osallistua opetukseen Oppilaalla on velvollisuus osallistua perusopetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta. Antaa työrauha Oppilaalla on velvollisuus antaa toisille työrauha. Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Oppilaalla on velvollisuus käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta. Hoitaa omat kouluasiansa Oppilaalla on velvollisuus hoitaa kouluasiansa tunnollisesti. c. Vastuu omaisuudesta Rikottu omaisuus tulee korvata. 2. Koulumatkat Noudatan liikennesääntöjä ja hyviä tapoja. Pyöräillessäni käytän pyöräilykypärää. Koulukuljetuksissa noudatan kuljettajan antamia ohjeita. 3. Oppitunnit a. Oppitunnille tullaan ajoissa Tulen oppitunnille ajoissa ja rauhoitun omalle paikalleni. b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni Oppilaan tulee pitää huolta omista opiskeluvälineistään ja -paikastaan. c. Noudatan opettajan antamia ohjeita Oppilaan tulee noudattaa opettajan tai koulun muun aikuisen antamia ohjeita. d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan Oppilaan tulee osallistua työskentelyyn aktiivisesti ja antaa toisille työrauhan. 4. Välitunnit Vietän välitunnit välituntialueella. En heittele kiviä, lumipalloja tms. Pukeudun asiallisesti sään mukaan.

3 5. Ruokailu Noudatan hyviä ruokailutapoja. Maistan kaikkia ruokalajeja. Otan annoksen, jonka jaksan syödä. Annan kaikille ruokarauhan niin syödessäni kuin jonottaessanikin. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi a. Poissaolot Poissaoloista ilmoitetaan välittömästi opettajalle poissaolopäivän aamuna. b. Kiusaaminen Kiusaaminen on koulussa kielletty! c. Tapaturmat Ilmoitan itselleni ja toiselle koulupäivän aikana sattuneesta tapaturmasta välittömästi koulun henkilökuntaan kuuluvalle aikuiselle. d. Päihteet Päihteiden käyttö koulun alueella ja koulun tiloissa on kielletty. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet Pidän matkapuhelimen suljettuna tai äänettömänä repussani koulupäivän ajan. 7. Rangaistukset Jälki-istunto seuraa välittömästi: - Lyömisestä tai muusta väkivaltaisesta toiminnasta, - lumipallojen heitosta, - koulun rajojen ylittämisestä ilman lupaa. - koulun sisätiloissa juoksemisesta.

4 Järjestyssäännöt Illon koulu 1. Yleistä Koulun tiloissa liikutaan rauhallisesti juoksematta. Oma paikka, luokka ja koulu pyritään pitämään hyvässä järjestyksessä. Koulun omaisuutta käsitellään huolellisesti. Sama koskee myös luokkatovereilta lainattuja tavaroita. Opettajalle kerrotaan välittömästi tapahtuneesta vahigosta. Kouluun ei tuoda tarpeettomia esineitä. Matkapuhelinta pidetään äänettömänä ja poissa näkyvistä koulupäivän ajan. Koulutyöt tehdään huolellisesti ja ajallaan. Työrauha on oikeus ja velvollisuus. Käyttäydytään hyvien, muita kunnioittavien käytöstapojen mukaan. Jos luokkaan tulee vierailija, noustaan ylös, hiljennytään ja vastataan tervehdykseen. Istuudutaan, kun siihen on saatu lupa. a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa c. Vastuu omaisuudesta 2. Koulumatkat

5 Kouluun tullaan täsmällisesti lukujärjestyksen mukaan. Kuljetuslapsille on järjestetty valvonta taksin saavuttua. Koulukuljetuksessa noudatetaan hyviä käyttäytymistapoja. Koululla tervehdin muita lapsia ja aikuisia. Koulumatkoilla noudatetaan liikennesääntöjä ja erityista varovaisuutta. Pyörät, kelkat ja sukset säilytetään sovituilla paikoilla. 3. Oppitunnit Annetaan luokassa työrauha muille ja tehdään koulutyöhon liittyvät tehtävät ajallaan. a. Oppitunnille tullaan ajoissa b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan 4. Välitunnit Välitunneilla ollaan ulkona ellei olla opettajan kanssa toisin sovittu (kova vesisade tai pakkanen). Pysytellään välituntialueella. Välituntileikeissä noudatetaan yhteisiä sääntöjä. Kiistatapauksessa pyydetään välituntivalvoja avuksi. Välitunneilla toimitaan vaarantamatta muiden turvallisuutta. Keppien, kivien ja lumipallojen heittely on siksi kiellettyä. Pihatelineitä ja leikkivälineitä vuorotellaan. Välitunnin jälkeen kerätään tavarat piha-alueelta. 5. Ruokailu Ruokailu tapahtuu hyviä tapoja noudattaen. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi Jokaisella on oikeus turvalliseen koulunkäyntiin. a. Poissaolot Vanhemmat ilmoittavat välittömästi poissaoloista suoraan luokanopettajalle. Mikäli yhteydenottoa ei kotoa tule, ottaa luokanopettaja yhteyttä vanhempiin. (turvallisuus ja huolenpito) Muista poissaoloista sovitaan erikseen luokaopettajan (enintään 3 koulupäivää), apulaisjohtajan (enintään 2 viikkoa) tai aluerehtorin kanssa (pidemmät poissaolot). b. Kiusaaminen Koulu toimii mahdollisimman tehokkaasti kiusaamista vastaan. Kiusaamistapauksiin pyritään puuttumaan välittömästi. Välitunteja valvotaan ja oppilaita kehotetaan ilmoittamaan opettajalle, kun huomavat kiusaamista ja joutuvat sen kohteeksi. Kodeilta toivotaan myös aktiivisia yhteydenottoja.

6 c. Tapaturmat Sastamalan koulun oppilaat on vakuutettu. Tapaturmien sattuessa niistä kerrotaan välittömästi aikuiselle, joka arvioi jatkotoimenpiteet. Tarvittaessa oppilas lähetetään ensiapuun. Kun tapaturman takia joudutaan turvautumaan lääkärihoitoon, tehdään tapauksesta vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. d. Päihteet Päihteiden käyttö tai niiden vaikutuksen alaisena toimiminen on kiellettyä oppilaitoksessa. Tupakointi koulussa ja sen piha-alueella on kielletty. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet Kouluun ei tuoda tarpeettomia tai vaarallisia esineitä ja aineita. 7. Rangaistukset Koulun järjestyssääntöje rikkomisesta voi seurata jälki-istuntoa. Rangaistukset pohditaan tapauskohtaisesti. Rikottu tai muuten tärvelty omaisuus pyritään korjaamaan.

7 Järjestyssäännöt Karkun koulu 1. Yleistä a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa c. Vastuu omaisuudesta 2. Koulumatkat Noudatetaan liikennesääntöjä ja hyviä tapoja. Pyöräillessäni käytän pyöräilykypärää. Koulukuljetuksissa noudatan kuljettajan antamia ohjeita. 3. Oppitunnit a. Oppitunnille tullaan ajoissa b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan

8 4. Välitunnit Vietän välitunit välituntialueella. En heittele kiviä, lumipalloja tms. Pukeudun asiallisesti sään mukaan. 5. Ruokailu Noudatan hyviä ruokailutapoja. Maistan kaikkia ruokalajeja. Otan annoksen, jonka jaksan syödä. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi a. Poissaolot b. Kiusaaminen c. Tapaturmat d. Päihteet e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet 7. Rangaistukset Koulun järjestyssääntöjen rikkojaa voidaan rangaista. Kaikilla koulun aikuisilla on oikeus puuttua järjestyssääntöjen rikkomiseen.

9 Järjestyssäännöt Kaukolan koulu 1. Yleistä a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen - Oppilaalla on oikeus opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen ja tarvittaessa tukiopetukseen. ii. Työrauhaan - Luokassa tulee olla riittävä työrauha. iii. Oppilashuoltoon - Oppilashuolto turvaa oppilaan oppimisedellytyksiä. - Aloitteen oppilashuoltoon voi tehdä oppilas, huoltaja tai opettaja. iv. Kouluruokailuun - Oppilaalla on oikeus terveelliseen ja monipuoliseen kouluruokaan. v. Turvalliseen ympäristöön - Oppilaalla on oikeus turvalliseen kouluympäristöön. b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti - Liikun sisätiloissa kävellen. - Käytän asiallista äänen voimakkuutta. - Noudatan hyviä käytöstapoja. Tehdä annetut tehtävät - Teen minulle annetut tehtävät huolellisesti. Osallistua opetukseen - Viittaan ahkerasti, kun tiedän asiasta. Antaa työrauha - Annan toisille työrauhan. - Huolehdin, että kännykkäni ei näy eikä kuulu koulupäivän aikana. Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta

10 - Noudatan siisteyttä sisällä ja ulkona. - Laitan roskat roska-astiohin. - Käsittelen koulun omaisuutta huolellisesti. - Palautan käyttämäni esineet paikoilleen. Hoitaa omat kouluasiansa - Merkitsen ja teen kotitehtäväni tunnollisesti. c. Vastuu omaisuudesta - En tuo kouluun laserosoittimia, teräasetta enkä muita oppimista häiritseviä välineitä. 2. Koulumatkat - Käyttäydyn hyvien tapojen mukaisesti. - Pyörällä ja jalkaisin noudatan koulumatkalla liikennesääntöjä. - Koulukuljetuksessa noudatan kuljettajan antamia ohjeita. - Lähden kotimatkalle heti koulun päätyttyä. - Pyöräillessä käytän kypärää ja 2. luokan oppilaat voivat käyttää polkupyörää koulumatkalla huoltajan luvalla. 3. Oppitunnit a. Oppitunnille tullaan ajoissa - Tule reippaasti välitunnilta oppitunnille. b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni - Minulla on riittävät välineet ja varusteet oppituntia varten. - Liikuntatunnilla minulla on liikuntaan sopiva vaatetus luokkalaisena minulla on mukana peseytymisvälineet. c. Noudatan opettajan antamia ohjeita -Tunnilla toimin aikuisen ohjeiden mukaan. d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan - Otan muut luokkatoverit huomioon. 4. Välitunnit - Aamuisin valvonta alkaa aikaisintaan 30 minuuttia ennen koulun alkua. - Välituntisin ollaan ulkona. Opettaja ilmoittaa poikkeuksista. - Välitunnit vietetään välituntialueella. - Välituntisin heittelen vain siihen tarkoitettuja pelivälineitä, esim. palloja. En esim. kiviä tai lumipalloja.

11 - Annan vuoron toisille leikkivälineisiin. - Pukeudun asiallisesti sään mukaan. 5. Ruokailu - Ruokailen noudattaen hyviä ruokailutapoja. - Otan ruokaa vain sen verran kuin jaksan syödä. - Palautan astiat siistittynä paikoilleen. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi a. Poissaolot - Huoltaja ilmoittaa poissaoloista viipymättä Wilmalla, tekstiviestillä tai soittamalla koulun kännykkään. b. Kiusaaminen - Kaikki kiusaamistapaukset selvitetään. c. Tapaturmat - Jos koulussa sattuu tapaturma, huoltajan kanssa sovitaan jatkotoimenpiteistä. - Jos koulumatkalla sattuu tapaturma, tulee huoltajan ottaa yhteyttä kouluun. d. Päihteet - Kaikenlaisten päihteiden käyttö koulussa ja koulualueella on kielletty. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet - En tuo kouluun tarpeettomia esineitä. 7. Rangaistukset - Koululla on erillinen rangaistusohje. - Opettaja tai koulun henkilökunnan jäsen määrittää rangaistuksen tarpeen ja keston. - Rangaistuksesta ilmoitetaan aina kotiin.

12 Järjestyssäännöt Keikyän koulu Järjestyssäännöt ovat edellytys koulun toiminnalle. Keikyän koulussa säännöt on kirjattu koulun lukuvuositiedotteeseen, ne löytyvät koulun kotisivuilta ja koulun seinältä useasta paikasta. Lisäksi järjestyssäännöt on käyty läpi oppilaiden kanssa luokittain ja huoltajien kanssa vanhempainillassa. 1. Yleistä Koulun tulee olla turvallinen ja viihtyisä työpaikka niin oppilaille kuin henkilökunnalle. Toisen ihmisen kunnioittaminen, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ovat kaiken toiminnan perusta. Jokainen on vastuussa itsestään ja omista tekemisistään. Hyvinvoinnin tärkeä tukipilari on kuuluminen ryhmään ja yhteisöön tasavertaisena jäsenenä. a. Oppilaan oikeudet Oppilaalla on perusopetuslain mukaisesti oikeuksia. i. Opetukseen Oppilaalla on oikeus maksuttomaan perusopetukseen. ii. Työrauhaan Oppilaalla on oikeus työrauhaan oppituntisin ja muulloinkin koulupäivän aikana. iii. Oppilashuoltoon Oppilaalla on oikeus oppilashuollollisiin palveluihin, joita ovat mm. koulun tarjoamat tukitoimet, kouluterveydenhoito-, koulukuraattori- ja koulupsykologipalvelut. iv. Kouluruokailuun Oppilaalla on oikeus maksuttomaan kouluruokailuun jokaisena koulupäivänä. v. Turvalliseen ympäristöön Oppilaalla on oikeus opiskella turvallisessa ympäristössä pelkäämättä ja vailla huolta esim. kiusatuksi tulemisesta. b. ja velvollisuudet Oppilaalla on oikeuksien lisäksi oppivelvollisuus, joka sisältää seuraavia asioita: Käyttäytyä asiallisesti Oppilaalla on velvollisuus käyttäytyä koulun järjestysääntöjen mukaisesti koko koulupäivän ajan. Tehdä annetut tehtävät Oppilaalla on velvollisuus tehdä hänelle annetut tunti- ja kotitehtävät.

13 Osallistua opetukseen Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen opettajan määräämässä paikassa. Antaa työrauha Oppilaalla on velvollisuus antaa työrauha kaikille koulussa työskenteleville. Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Oppilaalla on velvollisuus käsitellä huolellisesti ja vahingoittamatta kaikkien omaisuutta, niin koulun kuin toisten oppilaidenkin. Hoitaa omat kouluasiansa Oppilaalla on velvollisuus hoitaa omat kouluasiansa tunnollisesti ja huolellisesti. c. Vastuu omaisuudesta Oppilaalla on henkilökohtainen vastuu omasta kouluun tuomastaan omaisuudesta, mm. puhelimet ja muut tekniset laitteet. Lisäksi oppilaalla on velvollisuus korvata tahallisesti rikkomansa/vahingoittamansa koulun tai toisen oppilaan omaisuus. 2. Koulumatkat Kaikki järjestyssäännöt koskevat myös koulumatkaa. Säännöt oppilaille: - Tulen kouluun n. 10 min. ennen koulupäivän alkamista (ellei opettajan kanssa ole muuta sovittu). - Koulun päättyessä menen suoraan kotiin (ellei huoltajan kanssa ole toisin sovittu). 3. Oppitunnit Säännöt oppilaille: - Pidän vaatteeni ja varusteeni niille kuuluvilla paikoilla. - Tulen oppitunnille ripeästi ja viivyttelemättä. - Luokassa menen heti omalle paikalleni. - Työskentelen opettajan antamien ohjeiden mukaisesti. - Muistan, että kaikilla on oikeus työrauhaan. - Pyydän puheenvuoroa viittaamalla. - Puhun kohteliaasti. - Kuuntelen ja kunnioitan toisten mielipiteitä. a. Oppitunnille tullaan ajoissa b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan 4. Välitunnit

14 Säännöt oppilaille: - Noudatan välituntisääntöjä ja valvojan ohjeita. - Menen viivyttelemättä pihalle tunnin päätyttyä. - Pukeudun sään mukaisesti. - Pysyn koulun välituntialueella. - Käyn wc:ssä välitunnille lähtiessä tai sieltä tullessa. Pidän wc:n siistinä. 5. Ruokailu Säännöt oppilaille: - Noudatan hyviä ruokailutapoja. - Annan toisille ruokarauhan. Torstaisin hiljennyn ruokailutilanteessa täysin. - Toimin henkilökunnan antamien ohjeiden mukaisesti. Ruokailu on osa koulupäivää ja tärkeä kasvatus- ja opetus-/oppimistilanne. Keikyän koulussa tavoitteena on, että opitaan hyvät ja sivistyneet ruokailutavat. Ruokajuomana on maito, vain erikseen sovittaessa vesi. Periaatteena on, että kaikkea ruokaa maistetaan ja pyritään syömään lautanen tyhjäksi. Mikäli terveydenhoitaja/lääkäri on määrännyt oppilaalle erityisruokavalion, tulee huoltajan toimittaa koululle todistus asiasta. Todistus toimitetaan koulun keittäjän kautta keskuskeittiölle, kopio jätetään koululle. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi Säännöt oppilaille: - Pidän huolta omista tavaroistani/varusteistani. - Kännykkä on omalla vastuullani. Koulupäivän aikana saan käyttää sitä opettajan luvalla, muuten se säilytetään repussa äänettömällä. - En tuo kouluun tarpeettomia/vaarallisia esineitä tai aineita. a. Poissaolot Huoltajat ovat velvollisia ilmoittamaan oppilaan poissaolosta viimeistään poissaolopäivän aamuna luokanopettajalle. Ilmoitus tehdään puhelimitse, s-postilla tai Wilmassa. Jos oppilaan poissaolosta ei ole ilmoitettu ensimmäisen oppitunnin loppuun mennessä, on opettajan otettava yhteys oppilaan huoltajaan. Poissaolot merkitään Wilmaan. Vapaan ja loman myöntäminen: Luokanopettaja voi antaa hyväksyttävästä syystä oppilaalle luvan poissaoloon enintään kolmen kolupäivän ajaksi. Apulaisjohtaja myöntää luvat pitempiaikaisiin poissaoloihin. Molemmissa tapauksissa vapaata koulutyöstä on haettava hakulomakkeella, joka löytyy koulun kotisivuilta ja sastamalan kaupungin sivuilta Huoltajan on huolehdittava siitä, että oppilas suorittaa hänelle määrätyt koulutehtävät myös poissaolon aikana. b. Kiusaaminen KiVa-koulu (kiusaamisen vastainen/kiusaamista vastustava) ohjelma on käytössä Keikyän koulussa. Ohjelman tavoitteena on vähentää kiusaamista ja lisätä kouluhyvinvointia. KiVa-oppitunneilla (yht. 2x10 kaksoistuntia) opitaan keinoja vastustaa kiusaamista. Oppitunnit pidetään Keikyän koulussa luokan aikana ja lk:n aikana niin, että puolet pidetään joka toinen vuosi ja toinen puoli tunneista joka toinen vuosi. Asiasta tiedotetaan huoltajia vanhempainillassa ja oppilaita lv:n alkaessa. Välituntivalvojalla käytössä KiVa-liivi. Mahdollisia kiusaamistapauksia selvitetään KiVatiimin voimin toimenpideohjelmaan kuuluvin toimenpitein. KiVa-tiimiin kuuluu apulaisjohtaja ja mahdollisuuksien mukaan luokanopettaja, tarvittaessa myös koulupsykologi ja/tai koulun sosiaalityöntekijä. Kiusaamistapaukset ja niiden selvittely kirjataan KiVa-kansioon. Ks. c. Tapaturmat

15 Tapaturman sattuessa koulussa tai koulumatkalla, oppilaalle annetaan koulun taholta välitön ensiapu. Tarvittaessa oppilas toimitetaan koulun toimesta tutkimukseen tai lääkärinhoitoon. Tällöin huoltajaan pyritään olemaan yhteydessä, jotta mm. kuljetuksesta hoitoon voidaan sopia. Jos huoltajaa ei tavoiteta, tilataan taksi ja koulunkäyntiavustaja lähtee mukaan saattajaksi. Oppilaan huoltaja on velvollinen huolehtimaan tarvittavasta jatkohoidosta. Oppilailla on tapaturmavakuutus, joka on voimassa koulumatkalla, koulussa ja kouluviranomaisen hyväksymillä opintoretkillä. Tapaturmasta laaditaan aina tapaturmailmoitus. d. Päihteet Kaikenlainen päihteiden tuominen kouluun tai käyttö koulupäivän aikana on kielletty. Jos näin kuitenkin tapahtuu, asiasta ilmoitetaan välittömästi huoltajalle, terveydenhoitajalle ja koulun sosiaalityöntekijälle. Lisäksi päihteet pyydetään luovuttamaan aikuiselle. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet Koulussa tarpeettomien, vaarallisten tai häiritsevien esineiden ja aineiden tuominen kouluun ja käyttö koulupäivän aikana on kielletty. Jos niitä kuitenkin koulupäivän aikana havaitaan, ilmoitetaan asiasta välittömästi oppilaan huoltajalle. Lisäksi oppilasta pyydetään luovuttamaan kielletyt esineet ja aineet aikuisen hallintaan koulupäivän ajaksi. Tarvitttaessa asiasta ilmoitetaan myös koulun sosiaalityöntekijälle, terveydenhoitajalle ja/tai koulupsykologille. 7. Rangaistukset Jos oppilas ei noudata koulun järjestyssääntöjä, käyttäytyy sopimattomasti tai on tehtävissään huolimaton, syyllistyy hän silloin rikkomukseen. Kotitehtävien laiminlyönnistä oppilas jätetään saman koulupäivän jälkeen tekemään tehtävät opettajan valvonnassa. Tästä käytännöstä ilmoitetaan kotiin lukuvuoden alkaessa, ja tarpeen mukaan ilmoitus tehdään joka kerrasta erikseen. Viimeistään kolmannen kerran jälkeen asiasta tiedotetaan kotiin. Huoltaja on velvollinen pitämään huolta, että oppilaan läksyt tulevat tehdyiksi. Muista rikkomuksista oppilasta voidaan ojentaa tai kurinpidollisesti rangaista puhuttelemalla, poistamalla tunnilta, jälki-istunnolla (max 2 h) tai kirjallisella varoituksella. Rangaistuksista ja niiden syistä ilmoitetaan kotiin. Vakavan rikkomuksen seurauksena oppilas voidaan erottaa koulusta enintään kolmen kuukauden ajaksi (aluerehtorin päätöksellä).

16 Järjestyssäännöt Kiikan koulu 1. Yleistä a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa c. Vastuu omaisuudesta Yhteistä omaisuutta ei saa rikkoa. Oppilas on korvausvelvollinen tahallaan rikkomasta esineestä. 2. Koulumatkat Kuljetaan aina turvallista reittiä. Noudatetaan liikennesääntöjä. Polkupyöräillessä käytetään pyöräilykypärää. Koulun päätyttyä mennään suoraan kotiin, ellei huoltajan kanssa ole muuta sovittu. Koulukuljetuksessa toimitaan kuljettajan ohjeiden mukaan. 3. Oppitunnit a. Oppitunnille tullaan ajoissa Oppitunneille siirrytään heti kellon soitua. b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni

17 c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan Pyydän puheenvuoron viittaamalla ja kunnioitan toisen puheenvuoroa. 4. Välitunnit Siirrytään ulos ripeästi tunnin päätyttyä. Pysytään välituntialueella. Vietetään välitunti turvallisesti reippaillen. Siirrytään sisälle heti kellon soitua. 5. Ruokailu Pestään kädet ennen ruokailua. Pyritään syömään ottama ruoka-annos. Maistetaan kaikkia ruokalajeja. Noudatetaan hyviä pöytätapoja. Palautetaan ruokailuvälineet ohjeen mukaisesti. Muistetaan kiittää. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi a. Poissaolot Huoltajan on ilmoitettava aamupäivän aikana oppilaan sairaspoissaolosta ensimmäisenä poissaolopäivänä Wilman kautta tai soittamalla koululle. Muuhun tilapäiseen poissaoloon opettaja voi antaa luvan kolmeksi päiväksi. Pidemmät poissaololuvat antaa koulunjohtaja. Anomuspohja löytyy Sastamalan kaupungin verkkosivuilta (palvelu/lapset ja nuoret/perusopetus) tai Kiikan koulun omilta nettisivuilta ( b. Kiusaaminen Kiikan koulu toimii Kiva-toimintamallin mukaisesti. c. Tapaturmat Tapaturman sattuessa henkilökunta antaa nopeasti ensiavun. Tarvittaessa pyydetään ensihoitajat paikalle tai joku koulun henkilökunnasta lähtee saattamaan oppilasta ensiapuun (esim. taksilla). Huoltajia ilmoitetaan ensi tilassa oman lapsensa tapaturmasta. d. Päihteet Päihteiden käyttö ja niiden hallussapito koulualueella on ehdottomasti kielletty. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet Häiritsevät esineet (esim. puhelimet) takavarikoidaan oppilailta opettajan osoittamaan paikkaan. Oppilas saa esineen takaisin koulupäivän päätyttyä. Kielletyt esineet takavarikoidaan koulunjohtajalle. Vaarallisuuden perusteella kielletyt esineet luovutetaan joko huoltajalle tai poliisille.

18 7. Rangaistukset Hyväkäytöksinen ja toiset huomioon ottava oppilas on ilo kaikille. Ohjaamme systemaattisesti oppilaita käytökseen liittyvissä tilanteissa. Tarvittaessa pidämme kasvatuskeskustelun tai jälki-istunnon. Jälki-istunnot pidetään perjantaisin koulupäivän jälkeen.

19 Järjestyssäännöt Marttilan koulu 1. Yleistä a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa c. Vastuu omaisuudesta 7. Pidä koulun omaisuus kunnossa ja siistinä. 2. Koulumatkat 1. Tule kouluun ajoissa, aikaisintaan 15 min. ennen ensimmäisen oppitunnin alkua. 2. Noudata liikennesääntöjä. Pyörällä ja potkulaudalla kulkeville suositellaan kypärän käyttöä. 3. Noudata kouluautoissa kuljettajan antamia ohjeita. Käyttäydy hillitysti. 4. Aseta kulkuvälineesi sille osoitetulle paikalle. 3. Oppitunnit 6. Huolehdi tehtävistäsi ja työvälineistäsi. 8. Kunnioita koulun henkilökuntaa ja oppilaita antamalla työrauha.

20 a. Oppitunnille tullaan ajoissa b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan 4. Välitunnit 10. Vietä välitunti ulkona, ellei valvoja toisin määrää. 11. Palaa sisälle välittömästi kellon soitua. 12. Pysy koulun välituntialueella. Poistumiseen vaaditaan opettajan lupa. 13. Paikoitusalueet eivät ole välituntialuetta. 14. Älä heittele esineitä (lumipallot, kävyt, kivet ym.). 15. Ota huomioon muut koululaiset. Pihatelineet ja leikkivälineet ovat kaikkia varten. 16. Noudata välituntivalvojan antamia lisäohjeita. 5. Ruokailu 9. Ruokaile hyviä tapoja noudattaen. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi 5. Liiku käytävissä kävellen ja aiheuttamatta häiriöitä. 17. Koululainen tervehtii, on kohtelias ja asiallinen käytöksessään ja keskusteluissa. 18. Matkapuhelin pidetään kouluaikana äänettömällä ja sitä säilytetään repussa. 19. Tupakan ja muiden päihteiden käyttö on koulun alueella kielletty. 20. Jätä koulutyöhön kuulumattomat esineet kotiin. Laserosoittimien tuominen kouluun on kielletty. 21. Noudata koulun henkilökunnan antamia lisäohjeita. a. Poissaolot b. Kiusaaminen c. Tapaturmat d. Päihteet e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet 7. Rangaistukset

21 Perusopetuslaki : Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta. oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti. oppilasta, joka rikkoo järjestystä, menettelee vilpillisesti tai käyttäytyy muuten epäasiallisesti voidaan tarvittaessa rangaista.

22 Järjestyssäännöt Mouhijärven yhteiskoulu 1. Yleistä 1. Koulun alueena pidetään koulun toiminnassaan käyttämää aluetta. 2. Kouluajaksi katsotaan lukujärjestyksen mukainen työpäivä odotuksineen. 3. Koulunkäyntiin välittömästi liittyväksi tilaisuudeksi katsotaan o koulun järjestämä tilaisuus koulun alueen ulkopuolella kouluaikana o koulun toimesta koulun alueella järjestetty tilaisuus kouluajan ulkopuolella o luokkaretket o matkoilla korvattavat oppitunnit. 4. Moottoriajoneuvoilla ajaminen koulun alueella on työajoa lukuun ottamatta kielletty. Kulkuvälineet säilytetään niille varatuissa paikoissa ja telineissä. 5. Niissä asioissa, joista ei järjestyssäännöissä erikseen mainita, noudatetaan peruskoulua koskevia säädöksiä ja määräyksiä sekä yleisesti hyviksi tunnustettuja tapoja. a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa c. Vastuu omaisuudesta 1. Koulun omaisuutta tulee käsitellä huolellisesti. Vahingoista on ilmoitettava heti rehtorille, opettajalle tai talonmiehelle. Oppilas on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon. 2. Jokainen kouluyhteisön jäsen on vastuussa koulun ja koulualueen siisteydestä, järjestyksestä ja viihtyisyydestä.

23 2. Koulumatkat 1. Koulukuljetukseen oikeutetun oppilaan tulee käyttää sitä kuljetusta, joka on lähinnä työjärjestyksen mukaista koulun alkamis- ja päättymisaikaa. 2. Koulukuljetukseen oikeutettujen oppilaiden odotustuntien viettopaikka on koulun kirjasto. Muilla oppilailla ei ole lupaa jäädä koulun päätyttyä oleskella koulun kirjastossa. Oppilas saa odotustunnin aikana käydä kaupassa vain huoltajan kirjallisella luvalla. Kirjallinen lupa voidaan tehdä koko lukuvuodeksi. 3. Oppitunnit Oppitunneilla ei syödä. Oppilaat voivat sopia opettajan kanssa mahdollisen välipalan tuomisesta kouluun sekä ajankohdan, jolloin ne nautitaan. a. Oppitunnille tullaan ajoissa b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan 4. Välitunnit 1. Välitunnin aikana poistuminen koulun välituntialueelta on sallittu vain opettajan luvalla. 2. Välitunneilla on noudatettava valvovien opettajien ja muun henkilökunnan antamia ohjeita ja määräyksiä. 3. Päällysvaatteita säilytetään oppituntien aikana naulakoissa. Oppitunnin jälkeen oppilaat menevät ilman eri kehotusta välituntialueelle. Käytävissä ei asiattomasti oleskella välituntien eikä ruokavälituntien aikana. 4. Asiaton oleskelu koulun WC-tiloissa on kielletty. Käytävätilojen WC:ssä asioidaan tunnille mentäessä tai sieltä poistuttaessa. 5. Ruokailu 6. Turvallisuus ja hyvinvointi Reput laitetaan luokkatilasta toiseen siirryttäessä välitunnin ajaksi naulakkoon. Niitä ei jätetä turvallisuusriskin vuoksi lattialle. a. Poissaolot 1. Jos oppilas sairastuu koulupäivän aikana, hän saa poistua koulusta opettajan, terveydenhoitajan tai rehtorin luvalla. Jos oppilas on poissa koulusta, tulee huoltajan viipymättä, ensimmäisenä poissaolopäivänä, ilmoittaa poissaolon syy kouluun. 2. Poissaolosta on annettava huoltajan allekirjoittama selvitys luokanohjaajalle tai huoltajan on annettava selvitys poissaolosta wilma-ohjelmassa. Luokanohjaaja/-opettaja voi antaa hyväksyttävästä syystä oppilaalle enintään kolmen päivän poissaololuvan. Poissaololuvat pidemmäksi ajaksi antaa rehtori. b. Kiusaaminen

24 Oppitunneilla on työrauha ja oppilaan on käyttäydyttävä kouluaikana asiallisesti ja rauhallisesti. Oppilas ei saa kohdella ketään väkivaltaisesti eikä loukata sanallisesti. c. Tapaturmat Tapaturmasta tai vaaratilanteesta on ilmoitettava välittömästi opettajalle, rehtorille, terveydenhoitajalle tai talonmiehelle. d. Päihteet 1. Lain mukaan tupakointi on kielletty oppilaitoksissa ja niiden piha-alueilla. Oppilas ei saa pitää hallussaan tupakkavalmisteita eikä käyttää niitä. Päihteiden ja huumeiden tuominen kouluun tai niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen on kielletty. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet 1. Oppitunneilla matkapuhelimen käyttö on kielletty, ja ne on tunnin aikana pidettävä äänettöminä. Koetilanteen ajaksi matkapuhelimet kerätään opettajan huostaan. 2. Kannettavien musiikin kuuntelulaitteiden käyttö on oppitunnilla sallittu vain opettajan erillisellä luvalla. Muun viihde-elektroniikan, mm. käsikonsolien, käyttö oppitunneilla on kielletty. 3. Kouluun ei saa tuoda makeisia eikä makeita virvoitusjuomia. 7. Rangaistukset 1. Oppilasta, joka ei noudata koulun järjestystä tai käyttäytyy sopimattomasti, voidaan kurinpitokeinoilla ojentaa. Oppilaan ojentamiseksi: o opettaja voi poistaa opetusta häiritsevän oppilaan luokasta enintään puoleksi tunniksi o rehtori tai opettaja voi määrätä enintään kahden tunnin jälki-istunnon o rehtori voi antaa kirjallisen varoituksen o Jälki-istunnon valvojina toimivat opettajat. 2. Opettaja voi jättää kotitehtävänsä laiminlyöneen oppilaan kouluun enintään tunnin ajaksi kerrallaan suorittamaan kotitehtäviä. Tällöin opettajan on järjestettävä valvonta.

25 Järjestyssäännöt Muistolan koulu 1. Yleistä Koulupäivän sujumiseksi tarvitsemme selkeitä sääntöjä, joita jokainen sitoutuu noudattamaan koulussa, koulumatkoilla ja koulun järjestämissä tilaisuuksissa. Järjestyssäännöt lisäävät viihtyvyyttämme ja turvallisuutta, koska ne antavat tietoa jokaiselle kuuluvista oikeuksista ja velvollisuuksista. a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa c. Vastuu omaisuudesta 2. Koulumatkat Noudatan liikennesääntöjä ja hyviä tapoja koulumatkalla. 3. luokasta alkaen oppilaat voivat pyöräillä kouluun* Koulukuljetuksissa noudatan kuljettajan antamia ohjeita. Tulen sisään vasta kellon soitua. *)Järjestyssäännöissä todetaan edelleen, että kouluun voi pyöräillä vasta kolmannesta luokasta alkaen.

26 Tähän sääntökohtaan saavat vanhammat/huoltajat halutessaan hakea poikkeusta, ilmoittamalla kirjallisesti arvioineensa lapsen voivan pyöräillä kouluun jo nuorempana. Pyöräily sujuu varmasti jo alkuopetuksen oppilailta, mutta esim. koulun päättyessä, kun paljon oppilaita lähtee koulusta pyöräillen yhtä aikaa, ovat pienimmät kuljettajat onnettomuusalttiimpia. Koulumatkapyöräily edellyttää hyvää pyöränkäsittelytaitoa ja liikennesääntöjen tuntemusta. Tärkeää on myös, että edistäisimme aktiivisia liikumistapoja koulumatkoilla. 3. Oppitunnit a. Oppitunnille tullaan ajoissa Luokkaan mennään välittömästi välitunnin päätyttyä. Sovittaessa odotetaan rauhallisesti käytävässä/tai sovitussa paikassa ja odotetaan opettajaa avaamaan ovi. Mukaan tarvittavat oppikirjat ja työvälineet. b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan 4. Välitunnit Menen viivyttelemättä ulos välitunnin alkaessa. Vietän välitunnit koulun välituntialueella (ovien edustat ja rappuset jätän vapaiksi). Kivien, lumipallojen ym. heittely on kielletty, pallot ovat heittelyä varten. Ongelmatilanteessa käännyn välituntivalvojan puoleen. Välitunnin loputtua tulen reippaasti viivyttelemättä ja tönimättä sisään. Liikun käytävillä kävellen ja rauhallisesti. Laitan ulkovaatteet ja -kengät siististi järjestykseen niille varatuille paikoille. Erikseen kuulutetaan/ilmoitetaan jos sateen, kovan pakkasen tms vuoksi voidaan välitunti viettää poikkeuksellisesti sisätiloissa. Välituntivalvojia on aina vähintään kaksi ulkona, opettaja ja koulunkäyntiavustaja, A-ja B-pihoilla. C-pihalla valvojia on riittävä määrä oppilasryhmää kohti. 5. Ruokailu Tulen ruokailuun yhdessä luokkani kanssa opettajan johdolla. Ruokailussa käyttäydyn hillitysti hyviä ruokailutapoja noudattaen. Maistan eri ruokalajeja ja otan sellaisen annoksen, jonka jaksan syödä. Perunankuoret ja muut tähteet tyhjennän huolellisesti biojäteastiaan. Kouluruokailun tehtävänä on tarjota noin yksi kolmasosa oppilaan päivittäisestä ravinnosta. Jokaisen oppilaan oikeutena ja velvollisuutena on osallistua kouluruokailuun. Kouluruokailussa tutustutaan myös uusiin ruokalajeihin ja makuihin, kaikkia ruokalajeja maistetaan. Tavoitteenamme on hyvien ruokailutapojen oppiminen: mm. aterimien käyttö, kiittäminen, ruuan kunnioittaminen ovat tapoja, joita noudatamme ja opettelemme. Ruokalaan saavutaan opettajajohtoisesti. Opettaja vastaa luokkansa valvonnasta ja ruokailee oppilaiden kanssa samassa pöydässä 6. Turvallisuus ja hyvinvointi a. Poissaolot

27 Jos oppilas jää saapumatta kouluun, on hänen huoltajansa velvollinen ilmoittamaan syyn poissaoloon mahdollisimman pian luokanopettajalle. Ilmoituksen voi tehdä Wilmassa, soittaa opettajanhuoneen tai toimiston puhelimiin. Poissaolot ja syyt (sairas, luvallinen tai luvaton poissaolo) tilastoidaan. Lupa poissaoloon tulee pyytää. Luokanopettaja voi myöntää enintään kolmen päivän pituisen poissaolon ja rehtori enintään kuukauden. Lupaa haetaan lomakkeella, joka löytyy kaupungin sekä Muistolan koulun verkkosivuilta, sellaisen voi myös pyytää opettajalta tai koulun toimistosta. b. Kiusaaminen Kiusaamistapaukset käsitellään KiVa -koulu periaatteiden mukaisesti. Koulussa noudatetaan valtakunnallista KiVa koulu -ohjelmaa kiusaamisen ehkäisyssä ja niiden selvittämisessä (lisätietoa: Kaikki ilmenneet ja selvitetyt kiusaamistapaukset dokumentoidaan. KiVa koulu -ohjelmaan kuuluu oppitunteja, joiden tavoitteena on tukea oppilaiden tunnetaitojen kehittymistä c. Tapaturmat Koulun oppilaalla on tapaturmavakuutus, joka on voimassa koulussa, koulumatkoilla sekä opetuksen järjestäjän hyväksymillä opintoretkillä. Tapaturman sattuessa annemme oppilaalle ensiavun, toimitamme hänet tarpeen mukaan jatkohoitoon sekä ilmoitamme tarpaturmasta heti huoltajalle. d. Päihteet Koulumme on päihteetön. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet En tuo kouluun makeisia, purkkaa, leluja, turhia esineitä ym. tarpeetonta. Matkapuhelin on pidettävä äänettömänä koulupäivän aikana. En tuo laserosoittimia kouluun, enkä käytä laserosoitinta koulussa tai koulumatkalla. 7. Rangaistukset Oppilasta, joka rikkoo järjestystä, menettelee vilpillisesti tai käyttäytyy muuten epäasiallisesti, voidaan rangaista kurinpidollisesti. Järjetyssääntöjen rikkomuksiin on kaikilla opettajilla ja koulun aikuisilla oikeus ja velvollisuus puuttua.

28 Järjestyssäännöt Pehulan koulu 1. Yleistä Koulun tulee olla turvallinen ja viihtyisä työpaikka kaikille siellä työskenteleville, sekä oppilaille että henkilökunnalle. Toisen ihmisen kunnioittaminen ja rehellisyys ovat kaiken toiminnan perusta. Jokainen on vastuussa omasta itsestään ja tekemisistään. Jotta koulumme olisi viihtyisä paikka meille kaikille täällä työskenteleville, on jokaisen noudatettava yhteisiä sääntöjä. a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa c. Vastuu omaisuudesta 2. Koulumatkat Koulumatka on osa koulupäivääni, joten kaikki järjestyssäännöt koskevat myös sitä. Koulun päättyessä menen suoraan kotiin. 3. Oppitunnit Tulen oppitunneille ripeästi ja myöhästymättä. Luokassa menen suoraan omalle paikalleni. Opettajalla ja luokkatovereillani on oikeus työrauhaan. Siksi työskentelen oppitunneilla hiljaa ja opettajan ohjeiden mukaisesti.

29 a. Oppitunnille tullaan ajoissa b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan 4. Välitunnit Välitunnit ovat virkistäytymistä varten, siksi menenkin viivyttelemättä pihalle tunnin päättyessä. Välitunnit vietetään ulkona. Pakkasen ylittäessä -20 astetta tai välituntivalvojan luvalla saan olla sisällä. Noudatan ulkovalvojien ohjeita mukisematta. En poistu luvatta koulupihalta koulupäivän aikana. 5. Ruokailu Noudatan hyviä ruokailutapoja ja henkilökunnan ohjeita. Meillä on koko viikon yhteisesti sovittu hiljainen ruokailu. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi En koske tai käytä luvatta toisen omaisuutta. Jos rikon koulun tai toisen oppilaan omaisuutta, on minun se korvattava. Mikäli tuon kännykän kouluun, tuon sen omalla vastuullani. Kännykkä ei saa olla esillä tunneilla eikä välitunneilla. En tuo kouluun tarpeettomia (esim. karkkia, leluja, MP3- soittimia ym.) enkä vaarallisia esineitä tai aineita (esim. tupakansytyttimiä, tulitikkuja tai teräasita). a. Poissaolot Huoltaja on velvollinen ilmoittamaan oppilaan poissaolosta luokan opettajalle heti ensimmäisenä poissaolopäivänä joko Wilman välityksellä, puhelimitse tai tekstiviestillä. b. Kiusaaminen Koulussamme noudatetaan KiVa-koulu ohjeistusta ja periaatteita. Esille tuleviin kiusaamistilanteisiin puututaan välittömästi. Koulussamme toimii KiVa-tiimi, johon kuuluvat koulunjohtaja Kaija-Leena Impola, luokanopettaja Katja Kesti sekä ao. kiusatun oppilaan opettaja. c. Tapaturmat Koululla on tapaturmavakuutus Pohjolan kanssa. Koulussa sattuneista tapaturmista tehdään aina tapaturmailmoitus. d. Päihteet e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet

30 7. Rangaistukset Jos en noudata koulun järjestystä, käyttäydyn sopimattomasti tai olen tehtävissäni huolimaton, syyllistyn silloin rikkomukseen. Rikkomuksesta voi seurata tunnilta poistaminen, kirjallinen varoitus tai jälki-istunto (enintään 2h). Oppilas voidaan erottaa koulusta enintään 3 kuukaudeksi. Kotitehtävien laiminlyönneistä voidaan minut määrätä väliutunniksi tai koulupäivän jälkeen suorittamaan tehtävät valvonnan alaisena.

31 Järjestyssäännöt Stormin koulu 1. Yleistä Käyttäytymisesi koulussa ja koulumatkoilla antaa kuvan sinusta itsestäsi, kodistasi ja koulustasi. Tervehtiminen, kohteliaisuus, asiallinen keskustelu sekä avuliaisuus auttavat sinua eteenpäin. a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa c. Vastuu omaisuudesta Kunnioitan toisen omaa En tuo kouluun tarpeettomia esineitä 2. Koulumatkat Noudatan liikennesääntöjä ja hyviä tapoja Koulukuljetuksissa noudatan kuljettajan antamia ohjeita ja käyttäydyn autossa muut huomioiden Tulen koululle enintään 15 min ennen koulupäivän alkua, ellen ole kuljetusoppilas Lähden kotiin välittömästi koulupäivän päätyttyä, ellei huoltajan ja opettajan kanssa ole muuta sovittu Areena ja tekonurmialue ovat varattu koulun käyttöön arkisin klo saakka

32 3. Oppitunnit a. Oppitunnille tullaan ajoissa b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan 4. Välitunnit Vietän välitunnit välituntialueella, joka on merkitty pihakarttaan En heittele kiviä, lumipalloja tms. jotka voivat aiheuttaa vaaraa muille tai koulun omaisuudelle Pukeudun asiallisesti sään mukaan 5. Ruokailu Noudatan hyviä ruokailutapoja Maistan kaikkia ruokalajeja Otan annoksen, jonka jaksan syödä 6. Turvallisuus ja hyvinvointi a. Poissaolot Poissaolot ilmoitetaan heti aamulla luokanopettajan ohjeen mukaisesti. b. Kiusaaminen Kiusaamiseen puututaan heti koulun ohjeistuksen mukaisesti. c. Tapaturmat Tapaturmista tulee ilmoittaa heti aikuiselle. Hän opastaa hoidon tarpeessa ja täyttää tapaturmailmoituksen. Myös esineisiin ja koulurakennukseen kohdistuvat vahingot tulee ilmoittaa viipymättä aikuiselle. d. Päihteet Koulu on päihteetön alue. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet Kouluun ei ole sallittua tuoda esineitä, jotka häiritsevät oppimista tai opetusta tai aiheuttavat vaaraa.

33 7. Rangaistukset Koulun järjestyssääntöjen rikkojaa voidaan rangaista. Kaikilla koulun aikuisilla on oikeus puuttua järjestyssääntöjen rikkomiseen. Opettajat ja koulunjohtaja päättävät seuraamuksista.

34 Järjestyssäännöt Suodenniemen koulu Suodenniemen koulun järjestyssäännöt löytyvät koulun vuosisuunnitelmasta. Järjestyssääntöjen tarkoituksena on varmistaa opetukseen osallistuvan oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön ja huolehtia siitä, että oppilas suorittaa tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäytyy asiallisesti. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. 1. Yleistä Suodenniemen koulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ovat voimassa koulupäivän aikana sekä koulun ulkopuolella tapahtuvassa toiminnassa. RETKET, MATKAT JA LEIRIKOULUT - Koulun järjestyssäännöt ovat soveltuvin osin voimassa. -Noudatetaan tarkasti erityistilanteen turva- ja erityisohjeita. a. Oppilaan oikeudet i. Opetukseen ii. Työrauhaan iii. Oppilashuoltoon iv. Kouluruokailuun v. Turvalliseen ympäristöön Oikeus koskemattomuuteen: Kenelläkään ei ole oikeutta vahingoittaa / kiusata toista henkisesti tai fyysisesti. b. ja velvollisuudet Käyttäytyä asiallisesti Yleisesti: Missään tilanteessa ei käytetä kirosanoja. Kaikissa tilanteissa toimitaan hyviä tapoja noudattaen ja toisia ihmisiä kunnioittaen. Jokainen oppilas vastaa itsestään ja tekemisestään, ja on samalla auttavainen ja ystävällinen toisia kohtaan. Tehdä annetut tehtävät Osallistua opetukseen Antaa työrauha Käsitellä huolellisesti kaikkien omaisuutta Hoitaa omat kouluasiansa Koulutyössä jokaisen tulee oppia työskentelemään kaikkien kanssa.

35 c. Vastuu omaisuudesta Omat välineet koulussa: Omia leluja/palloja/laitteita ei tuoda kouluun ilman lupaa. Koulussa käytetään pääsääntöisesti koulun välineitä. Koulualueella ei harjoiteta kaupallista toimintaa. Omat kännykät suljetaan tai pidetään äänettömänä koulualueella, ja niitä käytetään vain opettajan luvalla erityisestä syystä. Välitunneille ja Välkkärille ei saa ottaa puhelinta mukaan. ATK-laitteiden käyttö: Noudatetaan tarkasti annettuja ohjeita ja sääntöjä. Tahallisesta atk-tiedoston tai ohjelman sekoittamisesta tai tuhoamisesta johtuvat korjauskustannukset oppilas joutuu korvaamaan ja menettää oikeutensa käyttää koulun atk-laitteita. Luokilla saa käyttää omaa älypuhelintaan tiedonhankintaan opettajan luvalla. Oppilaan on sovittava asiasta kuitenkin huoltajiensa kanssa ja selvitettävä puhelinliittymänsä sopivuus asiaan. Koulu ei korvaa puhelimeen liittyviä kustannuksia. Koulu ei vastaa kouluaikana särkyneistä omista välineistä/varusteista. 2. Koulumatkat Kouluun tullaan aina suoraan kotoa ja ollaan koulun pihassa aikaisintaan 10 minuuttia ennen koulun alkua. Koulun päätyttyä mennään suoraan kotiin tai iltapäivähoitopaikkaan. Polkupyörällä tai vastaavalla liikuttaessa käytetään aina kypärää. Pyörän tulee olla laillisessa kunnossa. Kyyditysoppilaat noudattavat kuljettajan ohjeita. Taksikyytiä odottaessa ei saa mennä kauppaan. Kyydityksestä poisjäännistä tulee aina ilmoittaa kuljettajalle ja omalle opettajalle. Aamulla tervehditään kuljettajia/ opettajia / kaikkia aikuisia / oppilastovereita. 3. Oppitunnit Oppitunnin alussa otetaan tunnin työvälineet esille ja kerrataan läksyä. Opettajan tullessa luokkaan noustaan ylös. Opetusjakson aikana ollaan hiljaa ja kuunnellaan. Pari- ja ryhmätyöskentelyssä käytetään hiljaista ääntä. Sisällä ei olla päähine päässä (tytöillä saa olla huivi). Liikuntatunnit Oppilaan tulee huolehtia tunnille sopiva asu sekä suihkua varten pyyhe. Hiihto- ja luisteluvälineet tuodaan kotoa ja säilytetään kotona tai koulun ulkovarastossa. Noudatetaan tarkasti opettajan antamia turvallisuusohjeita. Saliin ei saa mennä ilman opettajan lupaa. Urheilutalolle siirrytään aamulla yhdessä opettajan johdolla, iltapäivän tunnit voidaan päättää sinne luokkien oppilaat siirtyvät urheilutalolle aina aikuisen ohjaamana. Muualla kuin koulualueella tapahtuvilla liikuntatunneilla noudatetaan erillisiä opettajan antamia ohjeita. a. Oppitunnille tullaan ajoissa b. Huolehdin opiskelupaikastani ja -välineistäni c. Noudatan opettajan antamia ohjeita d. Osallistun työskentelyyn aktiivisesti ja annan toisille työrauhan 4. Välitunnit Välitunnin alussa jokainen terveoppilas menee ripeästi ulos. Ollaan välituntialueella. Koulun piha-alue on jaettu pienten (0.-2.lk) ja isojen (3.-6.lk) alueeseen. Pukeudutaan säänmukaisesti, myös ulkovälkkärille. Sisätiloissa liikutaan aina kävellen.

36 Ei aiheuteta vaaraa itselle eikä muille. Vaatteet ja kengät säilytetään naulakoissa oppilaan omalla paikalla. Pienten kengät säilytetään kenkävaunussa. Järjestäjät pyyhkivät taulun ja tekevät seuraavan tunnin valmistelut opettajan ohjeiden mukaisesti. Jos välitunnin aikana on tarvetta käydä sisällä, siihen kysytään välituntivalvojan tai opettajan lupa. Katoksessa ei pelata pallopelejä. Välituntivälineet palautetaan sisälle jokaisen välitunnin päätyttyä. Välkkäri Välkkärikerhoissa pätee koulun järjestyssäännöt. Siirtymätilanteissa noudatetaan liikennesääntöjä. Välkkärikerhoissa vastuu kerhosta on ohjaajalla /opettajalla. Tule kerhoon ajoissa. Lähde kerhosta ripeästi takaisin oppitunnille. Pelipajassa pelataan reilusti ja annetaan pelivuoro myös toisille. Lukunurkassa ja läksyparkissa muista hiljainen työskentelytapa. 5. Ruokailu Kädet pestään ja hiljennytään luokassa. Ruokasaliin mennään opettajan johdolla tai rauhallisesti kerhoista. Ruokalassa keskustellaan hillityllä äänellä. Jokainen oppilas syö ruokalistan mukaisen annoksen. Biojätteeseen laitetaan tähteitä vain opettajan luvalla. Tervehditään ja kiitetään keittäjää. 6. Turvallisuus ja hyvinvointi a. Poissaolot Huoltaja ilmoittaa poissaolosta samana koulupäivänä wilma-järjestelmässä tai tekstiviestitse koulun puhelinnumeroon. Matkoja tai lomaa varten on anottava kirjallinen lupa poissaoloon. 1-2 päivän poissaolon voi myöntää luokan opettaja, pitemmät poissaolot koulunjohtaja. Opettajat kirjaavat poissaolot wilmaan. Opetusryhmästä vastuussa oleva luokanopettaja seuraa säännöllisesti oppilaiden poissaoloja. b. Kiusaaminen Suodenniemen koulussa on käytössä Kiva koulu -ohjelma. Kaikki kiusaamistapaukset käsitellään tapauskohtaisesti luokissa opettajan johdolla tai Kiva koulu - tiimissä. Vakavimmissa tapauksissa kiusaamista käsitellään koulun oppilashuoltoryhmässä. c. Tapaturmat Kouluaikana, koulumatkalla tai koulun toiminnassa (mm. retket, matkat, kerhot, leirikoulut) tapahtuneista tapaturmista pitää ilmoittaa viipymättä luokan opettajalle ja koulunjohtajalle. Tapaturmasta tehdään vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. Oppilas kuljetetaan tarvittaessa jatkohoitoon. Tapaturmasta ilmoitetaan viipymättä huoltajalle. Tarkat toimintaohjeet löytyvät Suodenniemen koulun turvallisuuskansiosta (kansliassa).

37 d. Päihteet Tupakointi on kielletty perusopetusta antavan oppilaitosten sisätiloissa ja niiden käytössä olevilla ulkoalueilla. Koulu (terveyskasvatus), kouluterveydenhoito ja nuorisotoimi antavat oppilaille päihdekasvatusta. e. Kielletyt ja häiritsevät esineet ja aineet Koullun ei saa tuoda eikä koulupäivän aikana pitää hallussa sellaista esinettä tai ainetta, jonka hallussapito on muussa laissa kielletty tai jolla voidaan vaarantaa omaa tai toisen turvallisuutta taikka joka erityisesti soveltuu omaisuuden vahingoittamiseen ja jonka hallussapidolle ei ole hyväksyttävää syytä. Rehtorilla tai koulun opettajalla on yhdessä tai erikseen oikeus koulupäivän aikana ottaa haltuunsa oppilaalta kielletty esine tai aine tai sellainen esine tai aine, jolla oppilas häiritsee opetusta tai oppimista. Rehtorilla tai koulun opettajalla on koulupäivän aikana oikeus tarkastaa oppilaan mukana olevat tavarat, oppilaan hallinnassa olevat koulun säilytystilat ja päällisin puolin hänen vaatteensa kielletyn esineen tai aineen haltuun ottamiseksi, jolla voidaan vaarantaa omaa tai toisen turvallisuutta, jos tällaisen esineen tai aineen hallussa pito on ilmeistä ja oppilas pyynnöstä huolimatta kieltäytyy niitä luovuttamasta tai ei luotettavasti osoita, ettei hänen hallussaan niitä ole. (POL 36, POL 29 ) 7. Rangaistukset Jälki-istunto Jälki-istuntoon johtava teko on yksilöitävä, oppilasta kuultava ja hankittava muu tarpeellinen selvitys. Toimenpiteestä ilmoitetaan huoltajalle ja se kirjataan. Jälki-istuntoon voidaan määrätä kahdeksi tunniksi. Jälki-istunnon antamisesta päättää oppilaan opettaja. Jälki-istunnossa voidaan teettää kirjallisia tai suullisia tehtäviä tai harjoituksia, joiden tulee olla kasvatusta, opetusta ja kehitystä tukevia. Oppilas voidaan myös velvoittaa istumaan hiljaa jälki-istunnon ajan. Jälki-istunto suoritetaan tiistain Välkkärillä klo tai perjantaina klo Laiminlyötyjen kotitehtävien suorittaminen Oppilas suorittaa kotitehtävänsä Välkkärin läksyparkissa klo välisenä aikana. Maanantaisin ja perjantaisin laiminlyödyt läksyt on mahdollisuus suorittaa työpäivän päätyttyä enintään tunti kerrallaan valvottuna. Muut rangaistukset Poliisille ohjattava tupakointirangaistus (Tupakkalaki 10 ja 12 ), poistaminen luokasta tai koulun järjestämästä tilaisuudesta, opetuksen epääminen, kirjallinen varoitus ja määräaikainen erottaminen (Perusopetuslaki 36 ja -asetus 18 ).

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta.

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta. JYVÄSKYLÄN STEINERKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUOKAT 1-8 Tehtävä ja tavoitteet Järjestyssäännöt ovat koulun opetussuunnitelmaa täydentäviä käytännön toimintaohjeita, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus,

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden,

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa 1 (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.10.2015 KONTIOLAHDEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tehtävänä on luoda perusta koulutyön kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2017-2018 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT HÄMEENKYRÖN KUNTA F.E. Sillanpään lukio Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen...

Lisätiedot

Kivistön koulun hyvä fiilis

Kivistön koulun hyvä fiilis Kivistön koulun hyvä fiilis Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä-toimintamalli Välittävä toimintakulttuuri - hyvinvoiva kasvuyhteisö Suunnitelma

Lisätiedot

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana.

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Lasten ja nuorten lautakunta 25 04.04.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 32 30.05.2017 PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta 04.04.2017

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2016-2017 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

Lukkarin koulun järjestyssäännöt

Lukkarin koulun järjestyssäännöt Lukkarin koulun järjestyssäännöt Sääntöjen tarkoitus 1. Järjestyssääntöjen tarkoituksena on perusopetuslain 29 :n mukaisesti edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön

Lisätiedot

OPPITUNNIT POISSAOLOT

OPPITUNNIT POISSAOLOT KOULUJEN YHTEISET TOIMINTASÄÄNNÖT OPPITUNNIT TERVEHTIMINEN Oppituntien aloitus tehdään selkeästi työrauhaa kunnioittaen. Uuden oppilasryhmän kanssa tunti alkaa tervehtimällä seisten. Vierailijan saapuessa

Lisätiedot

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015 HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN Päivitys 15.4.2015 ASIA KÄYTÄNTÖ RANGAISTUS Molemmat koulut: Yleinen käyttäytyminen Noudatan hyviä tapoja. En turmele koulun omaisuutta. - Suun soittaminen kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä (pol 29 ). Järjestyssäännöissä

Lisätiedot

Järjestyssäännöt 2017-

Järjestyssäännöt 2017- Järjestyssäännöt 2017- Kopio: Väntönen, Pauli 1/6 Sisällysluettelo Järjestyssäännöt 2017- Säännöt pdf-muodossa (luonnos) Järjestyssäännöt Pennalan koulun järjestyssäännöt Kopio: Väntönen, Pauli 2/6 Järjestyssäännöt

Lisätiedot

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntö 1 (4) Sisällysluettelo 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2 2 Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet... 2 Oppilaiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Juvanpuiston koulu Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Perusopetuslain :n 29 4. momentin mukaan koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun turvallisuutta,

Lisätiedot

YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA. Järjestyssääntöjen tavoitteet

YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA. Järjestyssääntöjen tavoitteet YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA Järjestyssääntöjen tavoitteet Koulun tehtävä on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Voimassa 14.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia niitä huoneistoja, kenttiä ym., joilla

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2017 2018 Järjestyssääntöjen tarkoitus on 1) turvata koulutyön sujuminen rauhallisesti 2) taata kouluyhteisön jäsenille viihtyisä ja turvallinen työympäristö 3) opettaa vastuullisuuteen

Lisätiedot

Jä rjestyssä ä nnö t. Nummenkylän koulu

Jä rjestyssä ä nnö t. Nummenkylän koulu Jä rjestyssä ä nnö t Nummenkylän koulu 1. Koulun nimi Nummenkylän koulu 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä

Lisätiedot

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 3 3 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet... 3 3.1 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus ja

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Muutokset ja lisäykset voimassa 01.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia

Lisätiedot

SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SUNAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Näiden järjestyssääntöjen tarkoitus on perusopetuslain 29 :n mukaisesti edistää Sunan koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä

Lisätiedot

Koulurauhaasiakirja. Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014

Koulurauhaasiakirja. Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014 Koulurauhaasiakirja Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014 Seuraavassa lain täsmennyksiä 1.1.14 alk. 35 a Kasvatuskeskustelu Oppilas, joka häiritsee opetusta tai

Lisätiedot

Vatialan koulun järjestyssäännöt

Vatialan koulun järjestyssäännöt Alkaen 2016 Vatialan koulun järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KANGASALAN KUNTA VATIALAN KOULU Vatialantie 17, 36240 Kangasala OHJE 23.3.2016 1/012/2016 Voimassaoloaika

Lisätiedot

KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ

KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ Järjestyssäännöt koskevat kouluyhteisön jäseniä, joihin kuuluvat peruskoulun oppilaat, lukion opiskelijat, opettajat, koulun muu henkilökunta ja rehtori.

Lisätiedot

Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä ja koulualueella liikkuvalla on velvollisuus noudattaa Suomen lakia ja koulun järjestyssääntöjä

Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä ja koulualueella liikkuvalla on velvollisuus noudattaa Suomen lakia ja koulun järjestyssääntöjä JÄRJESTYSSÄÄNNÖT / Kasakkamäen koulu 1 Kasakkamäen peruskoulun (vuosiluokat 1. 6.) järjestyssäännöt Nämä järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivän aikana ja koulualueella. Koulualue käsittää pyöräparkin,

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEITA KOULUPÄIVÄLLE. Kuusan koulu

TOIMINTAOHJEITA KOULUPÄIVÄLLE. Kuusan koulu TOIMINTAOHJEITA KOULUPÄIVÄLLE Kuusan koulu OPPITUNNIT saavun ajoissa oppitunneille kunnioitan omaa ja toisten työtä annan työrauhan huolehdin annetuista tehtävistä autan toisia tarvittaessa huolehdin omista

Lisätiedot

Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998)

Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998) Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998) Siksi, että... - oppilas oppisi mahdollisimman paljon - oppivelvollisuus täyttyisi ja oppilas saisi hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin

Lisätiedot

1.) Kouluun tulee saapua ajoissa. Sisälle saa tulla vasta kellon soitua. Poikkeuksista sisätiloihin tulemisesta ilmoitetaan erikseen.

1.) Kouluun tulee saapua ajoissa. Sisälle saa tulla vasta kellon soitua. Poikkeuksista sisätiloihin tulemisesta ilmoitetaan erikseen. HAAPAVEDEN ALAKOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.) Kouluun tulee saapua ajoissa. Sisälle saa tulla vasta kellon soitua. Poikkeuksista sisätiloihin tulemisesta ilmoitetaan erikseen. 2.) Oppilaan tulee suorittaa

Lisätiedot

Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa.

Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa. Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa. Suunnitelma koskee kaikkia koulun järjestämää toimintaa ja siihen siirtymistä Oppilas on kohtuullisessa määrin

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Järjestyssääntöjä sovelletaan Jyväskylän ammattiopistossa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998/35 ), johon kuuluvana pidetään opetuksen käytössä olevia

Lisätiedot

2.4 Pansion koulun järjestyssäännöt

2.4 Pansion koulun järjestyssäännöt 2.4 Pansion koulun järjestyssäännöt Tavoitteet Järjestyssääntöjen tavoitteena on taata jokaiselle Pansion koulun oppilaalle ja Pansion koulussa työskentelevälle työrauha. Pyrkimys on, että Pansion koulussa

Lisätiedot

1. Järjestyssäännöt. Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty Ylöjärven kaupunki. Veittijärven koulu

1. Järjestyssäännöt. Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty Ylöjärven kaupunki. Veittijärven koulu Veittijärven koulun järjestyssäännöt 1. Järjestyssäännöt Veittijärven koulun järjestyssäännöt, päivitetty 2017 Ylöjärven kaupunki Veittijärven koulu 2016-2017 Ylöjärven kaupungin Veittijärven koulun järjestyssäännöt

Lisätiedot

Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo).

Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo). JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. Olarin koulun järjestyssäännöt Olarin koulun toimii kahdessa toimipisteessä osoitteissa Olarinniityntie 4 ja Lillhemtintie 1 (Espoo). Järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivän aikana,

Lisätiedot

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Syreenin koulu, Teuva puh. +358 6 24134350 http://www.syreeninkoulu.fi ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Syreenin koulun

Lisätiedot

PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille.

PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille. PAPINMÄEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA HYVÄN KÄYTTÄYTYMISEN SUOSITUKSET sisältäen erilliset käyttäytymissuositukset taksi- ja bussimatkoille. Valmistelussa ovat olleet mukana koulun oppilaat. Koulun oppilaskuntaa

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Voimaan 28.8.2014 sisältävät opiskelijan tai harjoittelijan oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia määräyksiä, joiden lähtökohtana ovat ammatillisesta

Lisätiedot

HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS

HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS HARJUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS 11.11.2016 1. Järjestyssääntöjen tarkoitus Harjun koulun tavoitteena on kasvattaa sosiaalisia ja yhteisöllisiä kansalaisia, jotka tuntevat vastuuta omasta ja muiden

Lisätiedot

Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia.

Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia. LIITE 1 (5) 18.10.2013 OAJ:N ESITYS SÄÄNNÖSMUUTOKSIKSI PYKÄLÄMUODOSSA Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia. 4 a Erikoissairaanhoidossa olevan oppivelvollisen

Lisätiedot

Koulujen järjestyssäännöt. Koulutuslautakunta / liite 2

Koulujen järjestyssäännöt. Koulutuslautakunta / liite 2 Koulujen järjestyssäännöt Koulutuslautakunta 26.11.2015/ liite 2 Yleistä Järjestyssääntöjen tarkoituksena on varmistaa opetukseen osallistuvan oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön sekä huolehtia siitä,

Lisätiedot

PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET

PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET 2014 2015 LIITE 1 Joensuun koulutustoimen yleissivistävien oppilaitosten järjestyssäännöt Koulutuslautakunta 15.6.2006, 66 Joensuun kaupungin perusasteen opetussuunnitelma

Lisätiedot

Ilmoitetaan huoltajalle sähköisen yhteydenpitovälineen kautta.

Ilmoitetaan huoltajalle sähköisen yhteydenpitovälineen kautta. Kasvatuskeskustelut ja kurinpidollisten keinojen käyttö LIITE 18 KOLA 11.4.2017 Kurinpitomenettely Toimintatapa ja kuuleminen Ilmoittaminen Kirjaaminen Toimivalta ja muuta Kasvatuskeskustelu PoL 35 a (Kurinpitotoimet)

Lisätiedot

KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU

KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU JOHDANTO Hyvä koulu syntyy, kun jokainen koulussa toimiva huolehtii omasta ja muiden turvallisuudesta ja viihtymisestä noudattamalla järjestyssääntöjä

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

Järjestyssäännöt ovat voimassa siitä saakka kun oppilas saapuu kouluun ja tulee koulun alueelle ja kunnes viimeinen oppitunti päättyy.

Järjestyssäännöt ovat voimassa siitä saakka kun oppilas saapuu kouluun ja tulee koulun alueelle ja kunnes viimeinen oppitunti päättyy. LÄHDERANNAN KOULUN JÄRJETYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Järjestyssääntöjen tarkoituksena on edistää koulun sisäistä järjestystä ja turvallisuutta, opiskelun esteetöntä sujumista

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT EURAN KUNTA

KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT EURAN KUNTA 1 KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT EURAN KUNTA KAUTTUAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2 1. KAUTTUAN KOULU 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä

Lisätiedot

1. Koulun nimi. 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen. 3. Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet

1. Koulun nimi. 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen. 3. Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet Isojoen kunnan perusopetuksen järjestyssäännöt 1. Koulun nimi Isojoen Koulukolmio 2. Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun

Lisätiedot

KUMMUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KUMMUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KUMMUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KUMMUN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KOULUAIKA: Yleinen kouluaika on klo 8.00 15.00. Myös koulun iltatilaisuudet ja koulun retket ovat kouluaikaa. Kouluaikana oppilas on vakuutettu.

Lisätiedot

Suunnitelma kasvatuskeskustelujen ja kurinpidollisten keinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista

Suunnitelma kasvatuskeskustelujen ja kurinpidollisten keinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista Suunnitelma kasvatuskeskustelujen ja kurinpidollisten keinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista Yhteinen suunnitelma varmistaa toimintatapojen laillisuuden ja yhdenmukaisuuden sekä

Lisätiedot

Mäntyharjun lukion järjestyssääntö

Mäntyharjun lukion järjestyssääntö Mäntyharjun lukion järjestyssääntö Lukion työskentelyä ohjaavat lukiolaki, lukioasetus, opetushallituksen ohjeet, koulutoimen toimintasääntö ja järjestyssäännöt. Järjestyssääntöjen tavoitteena on turvata

Lisätiedot

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus PUUTTUMINEN JA OJENTAMINEN PERUSOPETUKSESSA (LIITE POL 29 JA 35-36 ) PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! HÄIRITSEE OPETUSTA TAI MUUTOIN oppilaan huoltajille koulun opettaja

Lisätiedot

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM!

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! 1 (6) PUUTTUMINEN JA OJENTAMINEN PERUSOPETUKSESSA Kasvatuskeskustelu ensisijaisena toimena, kun oppilas häiritsee opetusta tai muuten rikkoo koulun järjestystä, menettelee vilpillisesti tai kohtelee muita

Lisätiedot

Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä- tiimi. YY-tiimin kokoonpano:

Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä- tiimi. YY-tiimin kokoonpano: Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Yhdessä yhteistyöllä- tiimi YY-tiimin kokoonpano: Koulunjohtaja Laaja-alainen erityisopettaja Opettajaedustaja(t) YY-tiimin

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt. 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen

1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt. 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen 1 Viherkallion koulun järjestyssäännöt 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää Viherkallion kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Niiden tavoitteena

Lisätiedot

RAUTJÄRVEN ASEMAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoitus

RAUTJÄRVEN ASEMAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoitus RAUTJÄRVEN ASEMAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2015-2016 Järjestyssääntöjen tarkoitus Säännöt ovat tarpeelliset päivittäisen koulutyön rauhallisen sujumisen sekä koulussa työskentelevien viihtyvyyden ja turvallisuuden

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ALKAEN

KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ALKAEN 1 KÄRSÄMÄEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2016 ALKAEN Järjestyssääntöjen tehtävänä on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta

Lisätiedot

Terva-Toppilan koulun käytänteet

Terva-Toppilan koulun käytänteet 1 Terva-Toppilan koulun käytänteet 19.8.2015 2 Myöhästelyt Oppitunnilta myöhästyminen estää ensisijaisesti oppilaan omaa oppimista. Lisäksi oppitunnin keskeyttäminen myöhästyjän vuoksi estää myös koko

Lisätiedot

Kurinpitosuunnitelma Oulaisten perusopetus

Kurinpitosuunnitelma Oulaisten perusopetus TOIMENPIDE OSALLISUUS ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOMIOITAVA OPPILASHUOLTO MUUTA Yhteydenotto huoltajaan Kirjalliset Wilmassa, ei sähköpostina opettaja kirjataan puhelun aihe Kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

Saurun koulun päivittäisen työskentelyn toiminta-ohjeet, sopimukset ja järjestyssäännöt

Saurun koulun päivittäisen työskentelyn toiminta-ohjeet, sopimukset ja järjestyssäännöt Saurun koulun päivittäisen työskentelyn toiminta-ohjeet, sopimukset ja järjestyssäännöt SAURUN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Koulumme toimintakulttuuria pyritään ylläpitämään yhteisesti sovituilla toiminta-ohjeilla

Lisätiedot

(3) Suorittamattomista jälki-istunnoista tehdään merkintä lukuvuositodistuksiin.

(3) Suorittamattomista jälki-istunnoista tehdään merkintä lukuvuositodistuksiin. Sivistyslautakunta 80 14.10.2014 Koulujen työrauhapaketti SLTK 80 14.10.2014 Eduskunta on hyväksynyt koulujen työrauhauudistuksen. Uudistuksen taustalla pyritään mm. seuraaviin uudistuksiin: Osallistumiseen

Lisätiedot

KURINPITO KUULEMINEN ILMOITUS KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! Kyllä. Hallinnollinen päätös.

KURINPITO KUULEMINEN ILMOITUS KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! Kyllä. Hallinnollinen päätös. 1 (5) KURINPITO LUKIOSSA Häiritsevä käytös Luokasta /muusta opetustilasta poistaminen jäljellä olevan oppitunnin ajaksi. Huoltajalle. Kyllä. Opettaja/ rehtori. Opettajalla ja rehtorilla yksin tai yhdessä

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ. Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015

PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ. Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015 PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015 Perusopetusta sääteleviä lakeja ja muita säännöksiä: - Perusopetuslaki 628/1998, muutettu useita kertoja - Perusopetusasetus

Lisätiedot

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Hallitus 3.5.2015 64 1 1 Järjestyssäännön tarkoitus Järjestyssääntö luo edellytykset opiskelun kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden saavuttamiselle

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

Nopolan koulun koulukuljetusopas

Nopolan koulun koulukuljetusopas Nopolan koulun koulukuljetusopas 2017-2018 Kyyjärvellä lukuvuonna 2017 2018 kuljetusoppilaita esikoulusta peruskoulun päättäviin on yhteensä noin 63. Tämä opas on laadittu sen vuoksi, että jokaisella oppilaalla

Lisätiedot

Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012

Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012 Työskentelyn ja käyttäytymisen arvioinnin kriteerit Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012 Työskentelyn

Lisätiedot

Kuopion steinerkoulu Virkkulan järjestyssäännöt

Kuopion steinerkoulu Virkkulan järjestyssäännöt Päivitetty 25.6.2014 Kuopion steinerkoulu Virkkulan järjestyssäännöt Oppilaalla on oikeus saada opetussuunnitelman mukaista opetusta. Oppilaan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole siitä myönnetty

Lisätiedot

Koulutuksen lainsäädäntö (Annika Hongiston kokooma) Perusopetuslaki ja asetus Lukiolaki ja asetus Julkisuus ja tietosuoja opetustoimessa

Koulutuksen lainsäädäntö (Annika Hongiston kokooma) Perusopetuslaki ja asetus Lukiolaki ja asetus Julkisuus ja tietosuoja opetustoimessa Koulutuksen lainsäädäntö (Annika Hongiston kokooma) Perusopetuslaki ja asetus Lukiolaki ja asetus Julkisuus ja tietosuoja opetustoimessa Perusopetuslaki ja asetus Lain säätää aina eduskunta, asetuksen

Lisätiedot

Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt

Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TAVOITE Järjestyssääntöjen tavoitteena on fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallinen, viihtyisä sekä oppimisen kannalta tuloksellinen

Lisätiedot

Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä

Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä KURINPITO LUKIOSSA Häiritsevä käytös Luokasta /muusta opetustilasta poistaminen jäljellä olevan oppitunnin ajaksi Keskustellaan opiskelijan kanssa Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä Wilma Opettaja/rehtori

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Pöytyän kunta PERUSOPETUKSEN KOULUJEN JA ELISENVAARAN LUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUONNOS 28.10.2016 Koulutuslautakunta 7.12.2016 xx 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus, tavoitteet ja soveltaminen Perusopetuksen

Lisätiedot

KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT

KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT Peruskoulun oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti (perusopetuslaki 35 ) 1. OPPITUNNIN ALKAMINEN JA PÄÄTTYMINEN

Lisätiedot

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019 Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019 Hyväksytty yhtymähallituksessa 22.1.2019, 14 Sisällys 1 Järjestyssääntöjen perusta ja tarkoitus... 1 2 Soveltamisalue... 1 3 Opiskelijan oikeudet...

Lisätiedot

OPAS PERUSKOULULAISTEN HUOLTAJILLE. Työrauhan ylläpito koulussa. ojentaminen ja kurinpito, kielletyt esineet ja aineet

OPAS PERUSKOULULAISTEN HUOLTAJILLE. Työrauhan ylläpito koulussa. ojentaminen ja kurinpito, kielletyt esineet ja aineet OPAS PERUSKOULULAISTEN HUOLTAJILLE Työrauhan ylläpito koulussa ojentaminen ja kurinpito, kielletyt esineet ja aineet SISÄLTÖ Sisältö Oikeus turvalliseen oppimisympäristöön Oppilaan velvollisuudet Huoltajan

Lisätiedot

LIELAHDEN KOULU

LIELAHDEN KOULU Päivitetty 2.10.2018 JORY Lielahden koulun järjestyssäännöt 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto esittää kunnioittavasti pyydettynä lausuntonaan hallituksen esitysluonnoksesta

Suomen Vanhempainliitto esittää kunnioittavasti pyydettynä lausuntonaan hallituksen esitysluonnoksesta 1 (5) 15.3.2013 Opetus- ja kulttuuriministeriölle LAUSUNTO HALLITUKSEN ESITYSLUONNOKSESTA LAIKSI PERUSOPETUSLAIN, LUKIOLAIN, AM- MATILLISESTA KOULUTUKSESTA ANNETUN LAIN, AMMATILLISESTA AIKUISKOULUTUKSESTA

Lisätiedot

Oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista Ari Rusi

Oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista Ari Rusi Oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista Työntekijän oikeuksista - virkaehtosopimuksen mukainen palkkaus ja työehdot o OVTES tai KVTES - sopimuksen mukainen työterveyshuolto - työnantajalla velvollisuus

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Haapaveden lukio I JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TAVOITTEET II OPISKELIJAN VELVOLLISUUDET LUKIOLAIN MUKAAN

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Haapaveden lukio I JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TAVOITTEET II OPISKELIJAN VELVOLLISUUDET LUKIOLAIN MUKAAN Haapaveden lukio I JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TAVOITTEET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. Säännöt ovat välttämättömiä päivittäisen työn mahdollisimman rauhallisen sujumisen sekä yhteisön viihtyvyyden ja turvallisuuden kannalta.

Lisätiedot

Hiukkavaaran koulun järjestyssäännöt

Hiukkavaaran koulun järjestyssäännöt Hiukkavaaran koulun järjestyssäännöt Suomen perustuslaki 6, 7, 10 ja 16 YK:n lapsen oikeuksien sopimus 28 ja 29 Perusopetuslaki 16, 16 a, 17, 17 a, 25, 26, 29, 30, 31, 31 a, 32, 33, 34, 35 ja 47 a Oppilas-

Lisätiedot

JAAKKO ILKAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JAAKKO ILKAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JAAKKO ILKAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. Koulualue, kouluaika ja koulumatkat 2 2. Päivittäinen työskentely 2 3. Poissaolot ja myöhästelyt 4 4.Tupakointi, päihteet, huumeet ja vaaralliset esineet 4 5.Oppilaan

Lisätiedot

Kirjaaminen tai päätös Kirjataan (LL 26 a, Ilmoitetaan alaikäisen opiskelijan huoltajalle. 1 mom.). ja ryhmänohjaajalle. Rehtori tekee päätöksen

Kirjaaminen tai päätös Kirjataan (LL 26 a, Ilmoitetaan alaikäisen opiskelijan huoltajalle. 1 mom.). ja ryhmänohjaajalle. Rehtori tekee päätöksen Liite Askolan lukion suunnitelmaan kurinpitokeinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä toimintatavoista: Menettelytavat rike- ja häiriötilanteessa, asioiden selvittämisvastuut, työnjako sekä kuulemis-

Lisätiedot

GUMERUKSEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

GUMERUKSEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT GUMERUKSEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus Yhteisesti sovittujen järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön

Lisätiedot

KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT

KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT KAUHAJOEN KOULUKESKUKSEN YLÄLUOKKIEN PELISÄÄNNÖT Peruskoulun oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti (perusopetuslaki 35 ) 1. OPPITUNNIN ALKAMINEN JA PÄÄTTYMINEN

Lisätiedot

Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi

Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi Tommi Lapinjoki 2011 Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi Asukkaat vastaavat itse solujen ja huoneiden siisteydestä Solujen seinällä siivousvuorolista. Kerran viikossa Tupatarkastus Yhteiset säännöt koko

Lisätiedot

Keudan järjestyssäännöt

Keudan järjestyssäännöt Keudan järjestyssäännöt Sisällys Keuda oppilaitoksena 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus 1 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet2 Opiskelijan oikeudet 2 Opiskelijan velvollisuudet 2 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhemmat. Tervetuloa Suutarilan ala-asteen infotilaisuuteen 10. toukokuuta klo

Koulutulokkaiden vanhemmat. Tervetuloa Suutarilan ala-asteen infotilaisuuteen 10. toukokuuta klo Koulutulokkaiden vanhemmat Tervetuloa Suutarilan ala-asteen infotilaisuuteen 10. toukokuuta klo 8.15-9.15 Opettajat 1A Kaisa Rouvila 1B Rosa-Maria Boele 1C Arttu Hartikainen 12 väittämää aikuisuuden arkipäivästä

Lisätiedot

Pag e. Lukion työskentelyä ohjaavat lukiolaki, lukioasetus, opetushallituksen ohjeet, koulutoimen toimintasääntö ja järjestyssäännöt.

Pag e. Lukion työskentelyä ohjaavat lukiolaki, lukioasetus, opetushallituksen ohjeet, koulutoimen toimintasääntö ja järjestyssäännöt. Liit 6 Mäntyharjun lukion järjstyssääntö Lukion työskntlyä ohjaavat lukiolaki, lukioastus, optushallituksn ohjt, koulutoimn toimintasääntö ja järjstyssäännöt. Järjstyssääntöjn tavoittna on turvata kouluyhtisön

Lisätiedot