TOIMINTASUUNNITELMA 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTASUUNNITELMA 2014"

Transkriptio

1 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTAMME TARKOITUS Edistämme ja valvomme suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä. TOIMINTAAMME OHJAAVAT ARVOT AKTIIVISUUS musiikintekijöiden etujen ajajana AVOIMUUS toiminnassa, viestinnässä sekä päätöksenteossa ARVOSTUS kaikkia ammattimaisesti toimivia musiikintekijöitä ja musiikin lajeja kohtaan VISIO 2015 Tekijänoikeuslaki turvaa kattavammin musiikintekijöiden oikeudet. Taiteilijoiden vero-, eläke- ja sosiaaliturvalainsäädäntö on uudistettu. Musiikintekijöiden arvostus on kasvanut. Suomalainen musiikki on säilynyt elinkelpoisena ja monimuotoisena. Suomalaisten teosten vienti on kasvanut huomattavasti. TEKIJYYS Musiikintekeminen (säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen) on mielekästä työtä. TOIMINTAMME EDUNVALVONTA Nykyisen hyvitysmaksukäytännön korvaava järjestelmä löytyy. Elävän musiikin esitysraportointi tehostuu tiedotustoiminnan ja tekijöiden aktiivisuuden ansiosta. Online-tilitykset kasvavat ja tilitysten laatu sekä kattavuus paranee. Musiikkitiedostojen luvaton jakelu ja käyttö verkkopalveluissa vähenee. YLE ja muut ohjelmantarjoajat noudattavat tekijänoikeuslain pykälää 3, jossa käsitellään tekijätietojen ilmoittamista. Hallitusohjelmaan kirjatut seuraavat toimenpiteet toteutuvat: o Tekijänoikeuslaki turvaa tekijän moraaliset sekä taloudelliset oikeudet ja sisältää perusajatuksen kohtuullisista korvauksista tekijänoikeuksien luovutustilanteissa. o Hallitusohjelmaan kirjattu työ-, sosiaaliturva- ja verolainsäädännön uudistustarpeen selvitystyö jatkuu ja toimenpiteisiin ryhdytään. Tapaamme ja teemme yhteistyötä kulttuuriministerin ja tämän nimittämän virkamiehistön sekä poliittisten päättäjien kanssa. Kerromme tavoitteistamme ja toteutamme yhteisiä keskustelutilaisuuksia (kutsu- ja avoimia tilaisuuksia). Teemme tiivistä yhteistyötä muiden luovien alojen kanssa ja tähtäämme aktiiviseen dialogiin sekä kuluttajien että elinkeinoelämän kanssa. Jatkamme aktiivista yhteistyötä Teoston sekä muiden etujärjestöjen kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. Jatkamme verkostoitumista IT- ja startup-alojen toimijoiden kanssa. Tuemme pyrkimyksiä musiikin luvattoman jakelun ja käytön kitkemiseksi oikeudenmukaisin keinoin.

2 2 Jatkamme tekijöiden ja kustantajien yhteistyötä ohjelmaraportoinnin parantamiseksi. Kannustamme esiintyjiä tekemään esitysilmoitukset sekä tekijöitä tekemään huomautukset puuttuvista esitysilmoituksista. Elvis ry:n, Suomen Säveltäjien ja Teoston yhteinen SOS-työryhmä seuraa Sosiaalija terveysministeriön kehittämistyöryhmän työn tulosten edistymistä ja pyrkii vaikuttamaan suoraan päättäjiin ko. ministeriössä ja hallituksessa. SOS-työryhmä järjestää yhdessä Teoston kanssa aiheeseen liittyvän seminaarin. Elvis ry:n, Suomen Säveltäjien, Musiikkikustantajien ja Teoston yhteinen verotyöryhmä seuraa työnsä etenemistä KANSALLINEN YHTEISTYÖ EDUNVALVONNASSA Olemme rakentava yhteistyökumppani. Teosto ry Tuemme Teoston elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn säilyttämiseen tähtääviä toimia. Tuemme kollektiivihallinnon säilyttämistä alueilla, joilla se on tekijän kokonaisedun kannalta paras vaihtoehto. Seuraamme online-jakeluun liittyvien sopimusneuvottelujen ja tilityskäytäntöjen kehitystä. Työskentelemme sähköisen ohjelmaraportoinnin kehittämiseksi. Seuraamme tilanteen kehittymistä kansallisten varojen pidätysprosentin osalta ja ehdotamme mahdollisia korjausliikkeitä. Olemme aktiivisia Teoston ylläpitämissä hankkeissa, mm. kulttuurikummit ja Pumppu. Olemme mukana yhteistyöfoorumissa, johon kuuluvat Teoston jäsenjärjestöjen edustajat. Vaikutamme Teoston eri toimikunnissa ja työryhmissä. Olemme tiiviisti yhteydessä Teoston toimihenkilöiden sekä hallituksen jäsenien kanssa. Suomen Säveltäjät ry ja Suomen Musiikkikustantajat ry Ajamme yhteisiä etuja. Seuraamme yhdessä sovittujen musiikin kustantamisen hyvien käytäntöjen toteutumista. Neuvottelemme uuden mallikustannussopimuksen sisällöstä. Kopiosto ry Seuraamme valo- ja digitaalisen kopioinnin kehitystä nuottijulkaisujen osalta. Edustajamme on valokopiojaostossa ja seuraamme hallituksen työskentelyä. Music Finland Tuemme uuden yhdistyksen tasapuoliseen ja tehokkuuteen tähtääviä toimia kaiken laadukkaan suomalaisen musiikin parhaaksi. Edustajamme on hallituksen jäsen. Musiikin edistämissäätiö, MES MES on ESEK- ja Luses -toimintojen yhteenliittymä. MES:n edistää ja tukee kotimaista monimuotoista musiikkia sekä sen ammattimaista tekemistä, esittämistä, kustantamista ja tuottamista. Edustajamme on MES:n hallituksessa, ja toimikunnissa on useita yhdistyksemme jäseniä. Toimimme aktiivisesti sen hyväksi, että jäsenillämme säilyy jatkossakin mahdollisuus tiimityöskentelyyn Villa Vikanissa Raaseporissa.

3 3 Tekijänoikeusneuvosto Tekijänoikeusneuvoston tehtävänä on avustaa opetus- ja kulttuuriministeriötä tekijänoikeutta koskevien asioiden käsittelyssä sekä antaa lausuntoja tekijänoikeuslain soveltamisesta. Edustajamme on neuvoston jäsen. Tekijäfoorumi Vaikutamme siihen, että vahva tekijänoikeuslaki turvaa tekijän oikeudet ja sisältää perusajatuksen kohtuullisista korvauksista tekijänoikeuksien luovutustilanteissa. Edustajamme on foorumin jäsen. Tekijänoikeuden valvonta- ja tiedotuskeskus TTVK Tuemme pyrkimyksiä musiikin luvattoman jakelun ja käytön kitkemisestä oikeudenmukaisin keinoin. Edustajamme on yhdistyksen valvontajaostossa sekä viestintäryhmässä. Suomen Muusikkojen Liitto Teemme yhteistyötä, jonka tavoitteena on molemminpuolinen etu. Tavoitteena on mm. kohtuulliset sopimukset sekä esiintyvien taiteilijoiden ohjelmaraportointitietoisuus. Forum Artis Taiteilijajärjestöjen yhteistyöjärjestö, jonka aktiivisena jäsenenä vaikutamme mm. taiteilijoiden sosiaaliturva- ja verolainsäädännön uudistamiseen. Muita yhteistyötahoja Georg Malmstén säätiö; Musiikkiteatteri Kapsäkki; Juha Vainio rahasto; Pomus.net; Suomen Musiikkineuvosto; Kotkan Meripäivät; Osta Elämä ry. Yhdistyksemme toimisto muuttaa keväällä uusiin toimitiloihin Helsingin ytimeen, Kampin Huippuun. Teosto vuokraa tilat Eläke-Fennialta, ja yhdistyksemme maksaa omasta tilaosuudestaan vuokraa Teostolle. Mukana yhteisessä tilakeskittymässä ovat myös Music Finland ry, Suomen Säveltäjät ry, Suomen Musiikkikustantajat ry sekä Tekijänoikeuden tietokeskuksen kirjasto ja tietopalvelu KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ EDUNVALVONNASSA Aktiivinen pohjoismainen yhteistyö ja tiedon jakaminen. Vaikuttaminen eurooppalaisten musiikintekijöiden katto-organisaatioiden (APCOE, FFACE ja ECSA) välityksellä EU-päätäntään. Suomalaisen elokuvamusiikkiosaamisen tuominen esille ja sen arvostuksen nostaminen. Olemme aktiivisia Pohjoismaiden välisessä NPU yhteistyössä. Tämä lisääntyy järjestöjen sisäisen verkko-intran rakentamisen myötä. Edustajamme vaikuttavat NPU-, APCOE-, ECSA-, FFACE- ja NFCN -järjestöissä ja huolehtivat tiedonkulusta. Peilaamme kansallisia tavoitteita ja toimintatapoja kansainvälisiin. Seuraamme ja vaikutamme osaltamme Teoston kansainväliseen strategiaan. Jäseniämme toimii Teoston järjestämässä EU-meppien kulttuurikummiprojektissa. Järjestämme vuorostamme Pohjoismaiset elokuvamusiikkipäivät ja sen yhteydessä HARPA-Award konsertin. Tuemme elokuvamusiikin tekijöitä osallistumalla NFCN pohjoismaiseen elokuvamusiikkipalkintoon.

4 4 2. JÄSENYYS JA JÄSENPALVELUT Jäsenistömme kokee musiikintekemisen (säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen) mielekkääksi työksi. Jäsenet kokevat saavansa tarvitsemiansa neuvoja sekä tietoa ja tukea yhdistyksemme toiminnasta. Yhteistyökumppanuuksien syntyminen ja sukupolvien välisen kuilun poistaminen. Musiikintekijöiden tiimityöskentelyn sekä keskinäisen vuorovaikutuksen lisääntyminen. Toimintaamme tulee mukaan vähintään 30 uutta jäsentä. Teoston jäseniksi valitaan vähintään 20 elvisläistä. Neuvonta Autamme sopimusoikeuteen ja tekijän oikeuksiin liittyvissä asioissa. Annamme sopimus- ja veroneuvontaa, hallituksemme harkinnan mukaan myös lakiapua. Tarvittaessa toimimme myös sovittelijana ja annamme ongelmatilanteissa asiantuntija-apua. Verkostoituminen, yhteisöllisyys Järjestämme kevätkokouksen ja -seminaarin, syyskokouksen sekä pikkujoulut. Järjestämme Tekosyy-klubeja Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Klubeissa esitellään tekijöitä ja teoksia rennolla ja yleisöä osallistavalla otteella. Päivitämme aktiivisesti tietoamme musiikintekijän arjen haasteista mm. järjestämällä aamukahvitilaisuuksia, joissa käsittelemme päivänpolttavia aiheita. Tilaisuuksia järjestetään ainakin Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Edistämme tekijäjäsentemme keskinäistä vuorovaikutusta sosiaalisessa mediassa. Järjestämme tekijöiden tiimityöskentelyä ja verkostoitumista edistävän Laululabran. Uudet jäsenet Olemme henkilökohtaisessa yhteydessä musiikintekijöihin, joiden arvioimme täyttävän jäsenkriteerimme. Helpotamme uusien jäsenten tuloa osaksi Elvis-yhteisöä olemalla heihin yhteydessä liittymisen jälkeen. Kannustamme jäseniämme osallistumaan aktiivisesti Elvisin toimintaan. Olemme yleisen tiedottamisen lisäksi yhteydessä jäseniimme, joiden arvioimme täyttävän Teoston jäsenkriteerit. Apurahatoiminta, kilpailu- ja koulutusyhteistyö Lahjoitamme Georg Malmstén -säätiölle varoja apurahoiksi. Osallistumme vuosittaisen Juha Vainio -palkinnon rahoittamiseen ja palkinnon saajan valintaan. Olemme Vuoden Merilaulu- sekä Pop n Roll -sävellys- ja sanoituskilpailujen yhteistyökumppani. Tiedotamme laadukkaasta musiikintekijöille suunnatusta ammatillisesta koulutustarjonnasta, sekä teemme yhteistyötä eri koulutus- ja tutkintojärjestäjien kanssa. Teemme yhteistyötä Teoston kanssa laadukkaan musiikintekijäkoulutuksen järjestämiseksi. Olemme mukana The House of Songs -vaihto-ohjelmassa.

5 5 3. VIESTINTÄ Yhteiskunnallinen asennemuutos luovan työn tekijän - etenkin musiikintekijän työn ja ammattialan arvostamisessa. Yhdistyksemme tunnistetaan ja koetaan aktiivisena musiikintekijöiden asiantuntijaorganisaationa. Sujuva tiedonkulku ja hyvät vaikuttamismahdollisuudet yhteistyöorganisaatioissa sekä suhteissa päättäjätahoihin. Avoin ja selkeä, elvisläinen viestintä. Määrittelemme ydinviestit ja viestinnän keinot kohderyhmien mukaan. Julkaisemme neljä jäsenille, sidosryhmille ja päättäjille suunnattua Selvis-lehteä. Lehden avulla edistämme tavoitteidemme toteutumista, jäsentemme verkostoitumista, päättäjiin vaikuttamista, sekä pyrimme kasvattamaan yhdistyksemme tunnettuutta. Olemme aktiivisia viestijöitä: tiedotamme ajankohtaisista asioista kotisivuillamme, sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter) sekä uutiskirjeillä. Huolehdimme henkilökohtaisin kontaktein ja eri työryhmäedustajiemme välityksellä avoimesta tiedon vaihdosta sidosryhmien edustajien kanssa. Kannustamme jäseniämme aktiivisuuteen sosiaalisessa mediassa - etenkin oikean tiedon levittämisessä. Vääriä käsityksiä korjataan, huolehdimme hallituksen yhtenäisen linjan näkymisestä kaikissa kanavissa. 4. TALOUS Katamme perustoimintamme pääosin Teoston toiminta-avustuksella, jäsenmaksuilla, sekä OKM:n toiminta-avustuksella. Kopioston valokopiokorvauksia käytetään kevyen musiikin edistämistoimintaan, kuten apurahoihin, palkintoihin, kansainväliseen toimintaan, tiedotus- ja koulutustoimintaan, sekä lakimiesapu- ja -neuvontakuluihin. Arvioimme yhdistyksen toiminnan osa-alueita, tiimien toimintaa, tapahtumajärjestämisiä, yhteistyökuvioita sekä niistä aiheutuvia kuluja suhteessa hyötyihin. 5. VOIMAVARAMME HENKILÖRESURSSIT Toimihenkilöt Toiminnanjohtaja Sihteeri-talouspäällikkö Viestintäpäällikkö Hallitus Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, 5 jäsentä Lakiasioissa käytämme ostopalvelua.

6 6 TIIMIT Perustetaan kulloinkin tärkeiden asioiden hoitamiseen. Kun tarvetta ei enää ole, tiimi lopetetaan. Osa tiimeistä toimii jatkuvasti. Tiimit valitsevat tiimin vetäjän, joka huolehtii tavoitteista, koollekutsumisesta, muistioista ja tiedon jakamisesta. Tiimit laativat myös menoarvion, mikäli toiminnasta aiheutuu kuluja. Viestintäpäällikkö on aina kutsuttavissa kaikkiin tiimeihin, ja on myös itse aloitteellisesti yhteydessä tiimien vetäjiin tarpeen mukaan. A-tiimi (Ajankohtaistiimi) Kokoonpano: puheenjohtajat, toiminnanjohtaja, sihteeri-talouspäällikkö. Kokoontuu tarvittaessa keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Valmistelee suurempia kokonaisuuksia esitettäväksi hallitukselle. Mediatiimi Tavoitteet: YLE ja muut ohjelmantarjoajat noudattavat tekijänoikeuslain pykälää 3, jossa käsitellään tekijätietojen ilmoittamista. Musiikin kotimaisuusasteen lisääminen radioissa. Sovitustariffitiimi Tavoite: Neuvottella tariffi orkesterisovituksille Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n kanssa. Selvis-tiimi Tehtävä: Selvis-lehden sisältöjen ja taiton ideointi sekä toteutus. Lehden päätoimittajalla on tiimin vetovastuu sekä juridinen vastuu lehden sisällöstä. Jäsenpalvelujen kehittämistiimi Tehtävä: Tiimi kartoittaa, suunnittelee ja päivittää jäsenistöä monin tavoin koskevia palveluja. Tiimiä vetää varapuheenjohtaja. Tapahtumatiimit Kootaan tapahtumien ja tarpeen mukaan, tällä hetkellä Juhlavuositiimi, Harpa-tiimi (Pohjoismaiset elokuvamusiikkipäivät), Tekosyy-tiimi ja Merilaulukilpailutiimi. 6. MUITA TOIMINTAAMME OHJAAVIA ASIOITA Toimimme joustavasti, rakentavasti ja palveluhenkisesti, byrokratia on vähäistä. Valitsemme toiminnan painopisteet sekä kulloisetkin edunvalvonnan kärkiaiheet niin että voimavaramme ja aikamme riittävät. Tavoittelemme yhdistyksellemme hallitusta, jonka kaikki jäsenet ovat sitoutuneita yhdistyksen arvoihin, tavoitteisiin ja toimintasuunnitelmaan, sekä ovat aktiivisia toimijoita. Perehdytämme uudet hallituksen jäsenet toimintatapoihimme, ja autamme heitä löytämään ja käyttämään omia vahvuuksiaan hallitustyössä. Pidämme hallituksen ja toimihenkilöiden kesken Kipinäpäivät kaksi kertaa vuodessa. Tammikuussa arvioimme toimintamme tuloksia ja elokuussa suunnittelemme tulevaa toimintaa. Hyödynnämme jäsen- ja sidosryhmäkyselyn tuloksia toimintamme kehittämisessä. Olemme sitoutuneet toimimaan arvojemme mukaisesti ja edistämään kaikissa toimissamme musiikintekijän etuja.

7 7 Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry 60 vuotta -juhlavuosi JUHLAVUODESTA YLEISESTI Juhlavuoden teemat ovat 1. musiikintekijyyden ydinviestien kertominen, 2. toiminnan näkyminen ja kuuluminen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, 3. jäsenistön ja yhteistyökumppanien juhla. Juhlavuodelle kutsutaan arvojamme ja päämääräämme tukeva suojelija. JUHLAVUODEN OHJELMASUUNNITELMA Tekosyy-klubit Musiikkiteatteri Kapsäkissä (Helsinki; 7 kertaa) Tammikuu o MARS-tapahtuma Seinäjoella Paneelikeskustelu Tekosyy-klubi Maaliskuu o Tekosyy-klubi myös Tampereella o Arthur Fuhrmann -palkinnon jakaminen Toukokuu o Tutustumistilaisuus jäsenille yhdistyksen uusissa toimitiloissa Heinäkuu o SuomiAreena-tapahtuma Porissa, tarjoudumme keskusteluosallistujaksi Elokuu o Media&Message tapahtuma, tarjoudumme keskusteluosallistujaksi o Oulun Musiikkivideofestivaalit, tarjoudumme keskusteluosallistujaksi o Harpa Nordic Film Composer Days and Award - Elvis ry:n vetämä seminaaritapahtuma ja konsertti (yhteistyössä Espoo Ciné, Tapiola Sinfonietta, Suomen Säveltäjät ry, Music Finland, kaikki Pohjoismaiset tekijäjärjestöt) o Suomalaisen musiikintekijän päivä -konsertti Huvilateltassa yhteistyössä Helsingin Juhlaviikkojen kanssa Lokakuu o Musiikki & Media, tarjoudumme keskusteluosallistujaksi o Helsingin Musiikkimessut, tarjoudumme keskusteluosallistujaksi o Elvis 60 vuotta juhlatilaisuus Finlandia-talolla Juhlatilaisuus jäsenille ja yhteistyökumppaneille o Tekosyy-klubi myös Jyväskylässä

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTAMME TARKOITUS Edistämme ja valvomme suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien ammatillisia ja taloudellisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä.

Lisätiedot

T O I M I N T A S U U N N I T E L M A

T O I M I N T A S U U N N I T E L M A 1 ELVIS RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2016 T O I M I N T A S U U N N I T E L M A E D U N V A L V O N T A TO I M I N TA S U U N N I T E L M A 2 0 1 6 E D U N V A L V O N T A Tekijänoikeuskorvaus on tekijän

Lisätiedot

TO I M I N TA S U U N N I T E L M A

TO I M I N TA S U U N N I T E L M A TO I M I N TA S U U N N I T E L M A Toimintamme tarkoitus Edistämme suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien ammatillisia ja taloudellisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä.

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

T O I M I N T A S U U N N I T E L M A

T O I M I N T A S U U N N I T E L M A T O I M I N T A S U U N N I T E L M A Toimintamme tarkoitus Edistämme suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien ammatillisia ja taloudellisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä.

Lisätiedot

SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS ... JOS NÄMÄ ONGELMAT RATKAISTAAN

SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS ... JOS NÄMÄ ONGELMAT RATKAISTAAN SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS... JOS NÄMÄ ONGELMAT RATKAISTAAN SUOMALAINEN MUSIIKKI EKOLOGINEN Voidaan valmistaa etätyönä. Ei toimituskuluja. PALJON ERI MAKUJA AINA TUORETTA Ei parasta

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16. Riikka Lahti Valo, Jäsenjärjestöpalvelut

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16. Riikka Lahti Valo, Jäsenjärjestöpalvelut Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16 Riikka Lahti Valo, Jäsenjärjestöpalvelut Teosto Musiikinesitysoikeussopimus Sopimusnumero 125 21991, voimassa 31.12.2016 asti Teosto on säveltäjien,

Lisätiedot

Miksi liittyisin Teostoon?

Miksi liittyisin Teostoon? Miksi liittyisin Teostoon? Miksi liittyisin Teostoon? TEOSTON asiakkaana saat kauttamme korvauksia, kun säveltämääsi, sanoittamaasi, sovittamaasi tai kustantamaasi musiikkia tallennetaan äänitteille tai

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 1. Toiminnan tarkoitus Kuopion Yrittäjät ry toimii valtakunnallisen yrittäjäjärjestön paikallisena edunvalvojana Kuopiossa. Kuopion Yrittäjät tekee työtä pienten ja keskisuurten

Lisätiedot

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus 1 Korvat auki ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 1.8.2019-31.7.2020 Hallituksen esitys kevätkokoukselle 26.5.2019 Toimintasuunnitelma Yleistä Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen yleisluonne Korvat

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot

Faktoja Teostosta. säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto ry

Faktoja Teostosta. säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto ry Faktoja Teostosta säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto ry 2013 Tekijänoikeus lyhyesti Tekijä päättää teostensa käytöstä Teosto - yhdysside musiikin tekijöiden ja musiikin käyttäjien välillä. lakiin

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia

Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia Vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija Suomen Taiteilijaseuran strategia 2017-2021 suomen taiteilijaseuran strategia 2017 2021 VISIOMME Visiomme on vahva kuvataide hyvinvoiva kuvataiteilija. Suomen

Lisätiedot

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA 2012 2016 Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Lähtökohdat ennen: liikunnan kilpailutoimintaa ja kulttuurikisat

Lisätiedot

SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS

SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS SUOMALAINEN MUSIIKKI ON EKOLOGINEN (VOIDAAN VALMISTAA ETÄTYÖNÄ. EI TOIMITUSKULUJA) JOKAISEEN MAKUUN AINA TUORETTA (EI PARASTA ENNEN -PÄIVÄÄ) EHTYMÄTÖN LUONNONVARA

Lisätiedot

Viestintästrategia vuosille

Viestintästrategia vuosille Hyväksytty valtuuston kokouksessa 22.11.2018 Viestintästrategia vuosille 2019 2022 1. Johdanto Suomen Kanttori-urkuriliitto, Suomen kirkon pappisliitto ja Suomen teologiliitto muodostavat yhdessä Kirkon

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry 1 2 Strategia 2017 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten

Lisätiedot

tekijänoikeuskorvauksina. MUSIIKILLA ON TEKIJÄNSÄ

tekijänoikeuskorvauksina. MUSIIKILLA ON TEKIJÄNSÄ VUOSIKERTOMUS 2013 Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry on vuonna 1954 perustettu kevyen musiikin tekijöiden etujärjestö. Sen jäseniä ovat säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat, jotka ovat Teoston asiakkaita

Lisätiedot

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Turun kauppakamarin strategia 18.11.2016, Minna Arve Varsinais-Suomi 2030 Paras paikka menestyä. Paras paikka onnistua. Paikka olla onnellinen. MENESTYS ONNISTUMINEN

Lisätiedot

Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle

Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle Allianssin päivitetty strategia Esitys Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kevätkokoukselle 21.4.2016 Allianssin strategia 2021 Allianssi edistää nuorten hyvinvointia Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi

Lisätiedot

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE Avoimesti ja yhdessä Oma Hämeen viestintäsuunnitelma 2016 2019 päivitetty, hyväksytty 24.11.2017 / VATE Sisältö 1. Viestintä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun tukena... 2 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi SISÄLLYS POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT

Lisätiedot

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on teatterialan ammattilaisten ja harrastajien järjestö, joka reagoi nopeasti

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2017. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma Finland 2012 Finland Toimintasuunnitelma 2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.1 Yhdistyksen tarkoitus... 3 1.2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1.10.2015 Kuopion kaupungin JHL 862 toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallinen tila Yhdistyksen toiminnallinen tila Jäsenmäärä Yhdistyksen

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry HALLITUSOHJELMA

Turun Seudun Pool ry HALLITUSOHJELMA Turun Seudun Pool ry HALLITUSOHJELMA kausi 2015-2016 Julkaisija: Turun seudun pool ry Johdanto Biljardiliiga Turun seudulle avoin biljardiliigakausi aloitetaan taas syksyllä. Biljardiliigan järjestäjänä

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 1. Johdanto Seuran ensimmäinen strategia on laadittu viisivuotiskaudelle 2013-2017. Sen laatimiseen ovat osallistuneet seuran hallitus sekä

Lisätiedot

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020 1 Seinäjoen Yrittäjät ry Strategiset linjaukset 2015 2020 2 Strategia 2015-2020 MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Jäsenyritysten suunnitelmallinen ja johdonmukainen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry.

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Valmistuvien opettajien infotilaisuus 3.5.2017 OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. 1 Opetusalan ammattijärjestö OAJ 2 JÄSENJAKAUMA 1.1.2012 1.1.2013 1.1.2014 1.1.2015 1.1.2016 1.1.2017 Lastentarhanopettajaliitto

Lisätiedot

50 miljoonaa euroa tuottoja. 36 miljoonaa euroa oikeudenomistajille ja tukia av-kulttuurille. 45 jäsenjärjestöä. 44 työntekijää.

50 miljoonaa euroa tuottoja. 36 miljoonaa euroa oikeudenomistajille ja tukia av-kulttuurille. 45 jäsenjärjestöä. 44 työntekijää. KOPIOSTO LYHYESTI Kopiosto ry on esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö. Vuonna 1978 perustettuun Kopiostoon kuuluu 45 eri kulttuurin ja viestinnän alojen järjestöä.

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2018. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

K E S K I - P O H J A N M A A N K A M A R I O R K E S T E R I

K E S K I - P O H J A N M A A N K A M A R I O R K E S T E R I K E S K I - P O H J A N M A A N K A M A R I O R K E S T E R I S T R AT E G I AT Y Ö 2 0 1 8-2 0 2 5. S T R AT E G I A A P Ä I V I T E T Ä Ä N V U O S I T TA I N. KPKO - MISSIO & VISIO Missio: Jalostamme

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella vuosikokouksessa käsittelyn helpottamiseksi. Toimenpiteitä kuvataan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

KNX Finland Syyskokous 2018

KNX Finland Syyskokous 2018 KNX Finland Syyskokous 2018 Puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan katsaus Markkinointi Kalasataman Award palkinnot (globaali ja kansallinen) http://knx.fi/uutiset.php?aid=224620&k=-1 http://knx.fi/uutiset.php?aid=224626&k=-1

Lisätiedot

Kirkkonummen kuntastrategia

Kirkkonummen kuntastrategia Kirkkonummen kuntastrategia Tähän tarvittaessa otsikko 2018 2021 Kuntakehitysjaosto 14.11.2017 Ehdotus kunnanhallitus 27.11.2017 Kirkkonummen arvot Rohkeus tarkoittaa meille ennakkoluulottomuutta kokeilla

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, messut ja muut tapahtumat 6. Tiedotus 7. Muu toiminta

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1 Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Kuntavaalit

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Allianssin. strategia

Allianssin. strategia Allianssin strategia 2021 ALLIANSSI EDISTÄÄ NUORTEN HYVINVOINTIA Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka yhdistää nuorisoalan. Olemme poliittisesti

Lisätiedot

Allianssin. strategia

Allianssin. strategia Allianssin strategia 2021 VISIO 2021 ALLIANSSI EDISTÄÄ NUORTEN HYVINVOINTIA Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka yhdistää nuorisoalan.

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 7.1.2016 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Tiedettä elämää varten

TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers. Tiedettä elämää varten TIETEENTEKIJÖIDEN LIITTO FORSKARFÖRBUNDET The Finnish Union of University Researchers and Teachers Tiedettä elämää varten Tieteentekijöiden liiton jäsenyys on tärkeä osoitus oman ammatillisen identiteetin

Lisätiedot

Strategia toimintaa ohjaamassa

Strategia toimintaa ohjaamassa Strategia toimintaa ohjaamassa Akavan Erityisalat ry on kulttuurin, hallinnon ja liike-elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien etujärjestö. AKAVAN ERITYISALOJEN TOIMINTA-AJATUS Tässä esitteessä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut. Jaana Fedotoff 23.5.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut. Jaana Fedotoff 23.5. Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut Jaana Fedotoff 23.5.2013 Helsinki Nuorten tieto- ja neuvontatyön tavoite: Nuorten sosiaalinen

Lisätiedot

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman YHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN syksy 2017 ohje Yleistä Yhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen on valmisteltava toimintasuunnitelma ja talousarvio syyskokoukseen, joka on

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Koulutettuja hammashoitajia, suun terveydenhoitoalan lähihoitajia ja suuhygienistejä sekä alan opiskelijoita edustava

Lisätiedot

STRATEGIA Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle

STRATEGIA Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle STRATEGIA 2016-2018 Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle 19.11.2015 1 STRATEGISET TAVOITTEET 2016-2018 VISIO 2020 MISSIO ARVOT RIL on arvostetuin rakennetun ympäristön ammattilaisten verkosto.

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia

MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia MAAHANMUUTTOVIRASTON Viestintästrategia 2013 2017 Lähtökohta Maahanmuuttoviraston viestintästrategia 2013 2017 pohjautuu valtionhallinnon viestinnälle lainsäädännössä ja ohjeissa annettuihin velvoitteisiin

Lisätiedot

Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 1(5) Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 1 Toimintaa ohjaavat peruspäämäärät 1.1 Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot 1.2 Missio 1.3 Visio Suomen Kauppakeskusyhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA!

VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA! VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA! ANNE ILVONEN INNOVOINTIPÄÄLLIKKÖ OK-OPINTOKESKUS 24.3.2012 1 Vaikuttaminen Vaikuttaminen on henkilökohtaisen tai yhteisön vallan käyttöä niin, että saamme edistettyä meille

Lisätiedot

Musiikkialan talous Suomessa 2013

Musiikkialan talous Suomessa 2013 Tunnuslukuja ja tutkimuksia 7 Musiikkialan talous Suomessa 2013 Eero Tolppanen Lokakuu 2014 MUSIIKKIALAN TALOUS SUOMESSA 2013 Johdanto Musiikkialan talouden rahallinen kokonaisarvo Suomessa on vuonna 2013

Lisätiedot

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Tukiliiton toimintaan vaikuttavia muutoksia 1. Valtion ja kuntien talous kiristyy. Taloudellisuus

Lisätiedot

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry www.supy.sporttisaitti.com TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 1 SUOMEN URHEILUPSYKOLOGINEN YHDISTYS, SUPY RY Suomen urheilupsykologinen yhdistys pyrkii toiminnallaan

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 25.4.2018 TOIMINTASUUNNNITELMA 2018 2019 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16. Teosto ja Gramex 27.11.2014

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16. Teosto ja Gramex 27.11.2014 Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16 Teosto ja Gramex 27.11.2014 Teosto Musiikinesitysoikeussopimus Teosto on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikinkustantajien tekijänoikeusjärjestö.

Lisätiedot

Pori 7.11.2007 Ajankohtaista maaseutuverkostosta. Päivi Kujala, MMM, Maaseutuverkostoyksikkö

Pori 7.11.2007 Ajankohtaista maaseutuverkostosta. Päivi Kujala, MMM, Maaseutuverkostoyksikkö Pori 7.11.2007 Ajankohtaista maaseutuverkostosta, MMM, Maaseutuverkostoyksikkö Maaseutuverkosto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman toimijat Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelman toimijat Sivu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2016. mikuntautajärviikäihmistenval 20.9.2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2016. mikuntautajärviikäihmistenval 20.9.2013 Utajärvivalmistelut oimkuntautajärviva lmistelutoiminkuntautajärviikä ihmistenvalmistelutoimikuntau tajärvivalmistelutoi TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2016 mikuntautajärvival 20.9.2013 mistelutoimikuntautajärviikäih

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 10.11.2014 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2017 2021 KUNTASTRATEGIA KUNNAN TOIMINNAN OHJENUORANA MERKITYS JA OHJAUSVAIKUTUS Kuntalain (410/2015) 37 :n mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016 Maakunnan viestintäryhmä Varsinais-Suomen liitto YDINVIESTIT Suodatamme

Lisätiedot

2.1. Yhdistyksen vetovoimaisuuden lisääminen - Brändin kirkastaminen ja viestintä

2.1. Yhdistyksen vetovoimaisuuden lisääminen - Brändin kirkastaminen ja viestintä SUOMEN STRATEGISEN JOHTAMISEN SEURA (SSJS) TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SISÄLTÖ 1. SSJS:n strategia 2. Strategiset painopisteet ja toiminta 2018 2.1. Yhdistyksen vetovoimaisuuden lisääminen - Brändin kirkastaminen

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry

Toimintasuunnitelma 2011. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintasuunnitelma 2011 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Yleistä 2 Yhdistyksemme on perustettu 9.5.1937, vuosi 2011 on yhdistyksemme 74. toimintavuosi. Jäsenmäärämme 1.1.2010 oli 786. Toiminta-ajatuksemme

Lisätiedot

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019 Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet Luonnos 1/2019 Teema 1: Tiedonkulku Tavoite Toimenpiteet Asukkaat tietävät, mitä Oulussa tapahtuu ja mitä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2016 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

AMEO-strategia

AMEO-strategia AMEO-strategia 2022 9.10.2018 AMEOn missio ja visio AMEO-missio Ammatillisen erityisopetuksen tulevaisuuden rakentaja AMEO-visio Kaikille yhdenvertainen, saavutettava ja osallistava ammatillinen koulutus

Lisätiedot

Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille

Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille 2018 2022 TOIMINTASUUNNITELMA 1 Sisällysluettelo LYHYESTI PELASTUSALAN NAISVERKOSTOSTA... 3 NAISVERKOSTON VISIO... 4 TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET...

Lisätiedot

Kuopion Yrittäjien strategia

Kuopion Yrittäjien strategia Kuopion Yrittäjien strategia 2018-2020 ARVOT Ohjaavat päätöksen tekoa Rohkeus Luotettavuus Uusiutumiskyky TOIMINNAN TARKOITUS, MISSIO Miksi olemme olemassa? Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto

Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto Rauman Tarina osa 2 Kaupunginvaltuusto 27.11.2017 Rauman Tarina 2, 2018-2021 2 Hyvinvointia ja elinvoimaa tukevat linjaukset Terveellinen, turvallinen ja palveleva Rauma Vireän elinkeinoelämän Rauma Hyvien

Lisätiedot

VIESTIVÄ RANUA. Viestintäsuunnitelma Arktinen kunta innostaa uuteen

VIESTIVÄ RANUA. Viestintäsuunnitelma Arktinen kunta innostaa uuteen Rohkeasti ja avoimesti, läheltä luontoa, uusia tapoja ja välineitä oppien VIESTIVÄ RANUA Arktinen kunta innostaa uuteen Viestintäsuunnitelma 2019 2022 Sisältö 1. Ranuan viestinnän perustehtävä 3 2. Kuntaviestinnän

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet 1 Taustaa Kaupungin toimintamallin arvioinnin ja henkilöstön kanssa käsiteltyjen Kunta10 - työhyvinvointikyselyn tulosten pohjalta kaupungissa on havaittu

Lisätiedot

neuvottelukunta (RONK) Esitteitä 2002:7

neuvottelukunta (RONK) Esitteitä 2002:7 Romaniasiain neuvottelukunta (RONK) Esitteitä 2002:7 Romaniasiain neuvottelukunta Romaniasian neuvottelukunnan tehtävänä on edistää romaniväestön tasavertaisia yhteiskunnallisia osallistumismahdollisuuksia

Lisätiedot

Mitä on tekijänoikeus?

Mitä on tekijänoikeus? Tekijänoikeudet Elina Ulpovaara 21.9.2009 2009 Mitä on tekijänoikeus? Tekijänoikeuslaki 8.7.1961/404 Tekijänoikeuden kohde ja sisällys 1 Sillä, joka on luonut kirjallisen tai taiteellisen teoksen, on tekijänoikeus

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016 TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla yhteistyöllä yrittäjyyden asiat kuntoon. Kemijärven Yrittäjät ry

Lisätiedot