VEGA GPS- KELLO, HÄLYTYSTEN VASTAANOTTAJAN OHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VEGA GPS- KELLO, HÄLYTYSTEN VASTAANOTTAJAN OHJE"

Transkriptio

1 1 VEGA GPS- KELLO, HÄLYTYSTEN VASTAANOTTAJAN OHJE 1. HÄLYTYSNUMEROIDEN TALLENTAMINEN MATKAPUHELIMEEN Järjestelmän hälytykset välittyvät Everon Oy:n turvarannekepalvelimen kautta ja hälytys- soitot tulevat aina tietyistä numeroista, jotka on hyvä tallentaa kaikkiin hälytyksiä vas- taanottaviin matkapuhelimiin. Talleta numerot sellaisilla nimillä puhelimiin, että ne tunnistaa helposti, esimerkiksi Etunimi hälytys 1, Etunimi hälytys 2 jne. Etunimi voi olla rannekkeen käyttäjän nimi. Tallennettavat numerot ovat: ( Maarit hälytys 1 ) ( Maarit hälytys 2 ) ( Maarit hälytys 3 ) ( Maarit hälytys 4 ) ( Maarit hälytys 5 ) ( Maarit hälytys 6 ) 2. HÄLYTYKSEN VASTAANOTTAMINEN Kun rannekkeen käyttäjä tekee hälytyksen, turvarannekepalvelin soittaa siihen nume- roon, joka on ensimmäisenä hälytysketjussa. Hälytyspuhelimessa näkyy joku yllä olevista hälytysnumeroista soittajana. Soitto kestää 20 sekuntia. Jos hälytyspuhelun vastaanotta- ja pystyy ottamaan hälytyksen vastaan, hän painaa vastausnäppäintä matkapuhelimes- saan. Puhelu aukeaa ja katkeaa saman tien. Mikäli ensimmäinen puhelin ei vastaa hälytyssoittoon tai painetaan puhelimen puhelun- lopetusnäppäintä, hälytys siirtyy soittamaan hälytysketjun seuraavaan numeroon. Häly- tysketjua voidaan muuttaa tarvittaessa. Tällöin tulee ottaa yhteyttä Turvallinen Koti Oy:n asiakaspalveluun tai Everon Oy:n asiakaspalveluun puh Jos hälytyspuhelin on pois päältä, hälytyspuhelu siirtyy automaattisesti seuraavaan nu- meroon. Palvelin soittaa määriteltyihin puhelimiin 15 minuutin ajan kunnes joku vastaa. Palvelin soittaa 20 sekuntia yhteen puhelinnumeroon ja siirtyy sen jälkeen soittamaan seuraavaan. HUOM! Hälytyksiä vastaanottavissa puhelimissa ei saa olla käytössä soitonsiirtoja tai vas- taajapalvelua, joka aktivoituu alle 25 sekunnin hälytyksen jälkeen. Mikäli hälytyspuhelu ohjautuu vastaajaan, turvarannekepalvelin tulkitsee puhelun vastatuksi ja hälytysteksti- viesti tulee tähän puhelimeen. Tällöin on suuri riski että puhelimen omistaja ei välttä- mättä huomaa saapunutta hälytysviestiä.

2 2 Turvarannekepalvelin lähettää normaalin tekstiviestin siihen puhelimeen, joka on vas- tannut hälytyssoittoon. Tekstiviestissä on olennaiset hälytystiedot: Hälytystapa (BTA, GPS, RF) Kellonaika (Suomen aikaa) Vega GPS- kellon käyttäjän nimi Vegan puhelinnumero sekä Sijaintitietolinkki Sijaintitieto ilmoitetaan tekstiviestissä Google Maps- linkkinä, jonka valitsemalla matkapuhelin avaa sijaintitiedon kartalle, kuten viereisessä ku- vassa. Riippuen matkapuhelimen merkistä ja mal- lista, puhelin voi näyttää tiedon eri tavoil- la/ohjelmilla. HUOM! Tarkin ja viimeisin tieto pai- kannuksesta on saatavilla VAIN webfinder- palvelun kautta. Hälytystapa ilmoitetaan neljällä eri tavalla (BTA, GPS,RF): BTA on nappihälytys, GPS on GPS- paikannuksen avulla tehty automaattihälytys RF tarkoittaa automaattihälytystä, jossa ranneke on poistunut kotitukiaseman ra- diokantaman alueelta, tyypillisesti yöllinen poistumisvalvonta. Jotta sijaintitietolinkin voi avata, täytyy vastaanottavassa matkapuhelimessa olla inter- netselain ja dataliikenne käytössä. Jos olet tästä asiasta epävarma, selvitä asia puhe- linoperaattoriltasi. 3. TOIMINTAPERIAATTEET Vega GPS- kello on yhteydessä matkapuhelin verkon kautta tietokonepalvelimiin, joihin on määritelty mm. turva- alueet ja hälytyskontaktit. Vegaa voidaan myös päivittää, tarkis- taa ja ohjelmoida etänä tämän yhteyden avulla. Vega on virransäästötilassa ollessaan kotitukiaseman alueella (noin 20-30m kantama ko- titukiaseman ympärillä), jolloin se ei ole yhteydessä matkapuhelinverkkoon. Tästä merk- kinä Vega kellon näytössä näkyy talon kuva. Kun Vega poistuu kotitukiaseman alueelta talon kuva poistuu näytöstä ja tilalle tulee matkapuhelinverkon signaalin tunnus, maapal- lo sekä suurennuslasi. Maapallo kertoo että Vegalla on yhteys tietokonepalvelimiin, suurennuslasi kertoo että Vega etsii satelliitteja yrittää paikantaa sijaintiaan. Kun Vega on paikantanut itsensä tar- kasti satelliittien avulla, näyttöön syttyy suurennuslasin tilalle punainen nasta.

3 3 Paikannus tapahtuu GPS- satelliittien avulla tai GSM verkon tukiasemien perusteella. GPS paikannus on tarkin (tarkkuus n.10-50m) ja toimii VAIN ulkotiloissa, ei autossa tai sisäti- loissa. Mikäli ollaan sisätiloissa sijainti pystytään ilmoittaman GSM paikannuksella joka on epätarkempi (tarkkuus n. 400m- useita kilometrejä) ja riippuvainen mm. matkapuhe- linverkon tukiasemien määrästä ja sijainnista alueella. HUOM! Paikannus tapahtuu alueella vallitsevan GPS- satelliittisignaali ja matkapuhelin verkon sen hetkisen tilanteen avulla. Tämä vaikuttaa paikannuksen tarkkuuteen sekä vii- veeseen miten nopeasti Vega sijaintinsa selvittää. Valmistaja tai Turvallinen Koti Oy eivät voi vaikuttaa tähän asiaan. 4. SOITTAMINEN HÄLYTYKSEN TEKIJÄLLE Hälytystekstiviestissä on rannekkeen puhelinnumero, johon soittamalla voidaan avata suora kaiutinpuheyhteys rannekkeeseen. Tämä ei vaadi rannekkeen käyttäjältä mitään toimenpiteitä. Näin voidaan heti tiedustella rannekkeen käyttäjän tilannetta. Puhelua ei voi katkaista rannekkeesta. Puhelun voi soittaa 15 minuutin kuluessa siitä kun rannek- keen hälytysnappia on painettu. HUOM! Soittaessasi rannekkeeseen puhu korostetun rauhallisesti, selkeälläja rauhallisel- la äänellä. Muuten on riski että puhe puuroutuu Vegan kaiuttimessa. HUOM! Hälytyksen vastaanottaja ei saa soittaa siihen numeroon (kohdan 1 puhelinnu- merot), josta hälytyspuhelu/tekstiviesti tuli, vaan viestin sisällössä olevaan rannekkeen puhelinnumeroon. Soitettaessa kohdan 1 puhelinnumeroihin puhelu ohjautuu valmistaja Everon Oy:n asiakaspalveluun. Rannekkeen puhelinnumero kannattaa tallettaa kaikkiin hälytysringin puhelimiin esim. Etunimi turvaranneke. Mikäli olette halunneet asetuksen että rannekkeeseen voi soittaa aina käyttäjän ollessa ulkoilemassa voi rannekkeeseen soittaa ilman hälytystä. Yhdestä määrätystä puhelinnu- merosta soitettaessa kaiutinpuheyhteys rannekkeeseen avautuu automaattisesti eli käyt- täjän ei tarvitse tehdä mitään vastatakseen puheluun. Muista numeroista soitettaessa ranneke hälyttää pirisevällä äänellä ja vastaaminen tapahtuu painamalla valkoista nappia näytön alla noin 2 sekuntia. Jos puhelu ei jostain syystä yhdisty ensimmäisellä kerralla, kokeilkaa uudelleen, kuten normaalistikin matkapuhelimella soitettaessa. 5. AUTOMAATTIHÄLYTYS Mikäli turva- aluetoiminto on otettu käyttöön, palvelin hälyttää kun GPS- paikannusmenetelmä havaitsee rannekkeen käyttäjän poistuvan turva- alueelta. Turva- alueen minimikoko on 250m ja maksimia ei ole. Erikoistapauksissa turva- alue voidaan

4 4 pienentää 100 metriin. Tällöin tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Käyttäjän liikkuessa ulkona, ranneke havainnoi sijaintiaan 4 minuutin välein ja kertoo sen järjestelmää valvo- ville palvelimille. Mikäli palvelin havaitsee rannekkeen olevan turva- alueen ulkopuolella palvelin aktivoin hälytysringin. HUOM! AUTOMAATTIHÄLYTYS TAPAHTUU VAIN GPS- MENETELMÄLLÄ. JOS VEGA EI OLE SAANUT GPS- SIGNAALIA, HÄLYTYSTÄ EI TAPAHDU. (ESIM. SISÄTILOISSA, AUTOSSA TMS.) Kuvassa on esimerkki 400m turva- alueesta. Hälytykseen vastaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin jos rannekkeen käyttäjä olisi pai- nanut hälytysnappia. Lisäksi käyttöön voidaan ottaa ns. RF- hälytys. Mikäli käyttäjä poistuu kotitukiaseman radio- kantaman (n.20-40m) alueelta, käytännössä kodistaan, laite tekee automaattihälytyksen. Tämä on hyödyllinen etenkin yöajan valvon- taan, mikäli on pelko että käyttäjä poistuu kodistaan yöllä. Harhaileva käyttäjä voidaan löytää nopeasti Webfinder- palvelun avulla sekä pyrkiä ohjaamaan häntä soittamalla kaiutinpuhelu käyttäjälle. RF- hälytys tapahtuu kun Vega huomaa että kotitukiaseman signaalia ei enää ole. RF- hälytykseen ei vaikuta GPS- paikannus. Automaattihälytys tapahtuu vain kerran käyttäjän poistuessa turvalliselta alueelta. Laite palautuu normaalitilaan, kun käyttäjä palaa takaisin sallitulle alueelle ja uusi automaatti- hälytys on jälleen mahdollinen. Vega GPS- kello ei lähetä hälytystä välittömästi kun havaitsee esim. poistumisen kotitu- kiaseman alueelta. Virhehälytysten välttämiseksi Vega havainnoi noin minuutin ollaanko varmasti poistuttu turvalliselta alueelta. Mikäli Vega on noin minuutin ajan yhtäjaksoi- sesti poissa turva- alueelta, automaattihälytys aktivoituu. Turva- alueita voi muuttaa tarvittaessa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, katso kohta TURVARANNEKKEEN TILAN TARKISTUS, WEBFINDER- PALVELU Rannekkeen tilan pystyy tarkistamaan Everon Webfinder- palvelun kautta osoitteessa: Palveluun kirjaudutaan annetuilla tunnuksilla. Palvelussa voi tarkistaa rannekkeen akun varaustason sekä matkapuhelisignaalin voi- makkuuden (Device status) sekä sijainnin (Position). Palvelussa voi myös tarkistaa häly-

5 5 tysringissä olevat matkapuhelinnumerot (Emergency contact 1-3). Palvelussa näkyy aina viimeisin päivittynyt tieto. Ranneke päivittää tilanteensa palvelimelle kotitukiaseman ulkopuolella ollessa n. 4 mi- nuutin välein. Kotitukiaseman alueella huomattavasti harvemmin. Ranneke ymmärtää heti kun poistutaan kotitukiaseman alueelta ja aloittaa tiheämmän päivitysrytmin. Paikannus tapahtuu joko GPS- ja/tai GSM- menetelmällä. GPS- menetelmä toimii vain ul- kona satelliittien välityksellä. Paikannuksen tarkkuus on tällöin tyypillisesti n m. GSM- paikannuksen tarkkuus on riippuvainen alueella olevien GSM tukiasemien määräs- tä. GSM- paikannuksen tarkkuus on n m. Laite ymmärtää myös jos on kotitu- kiaseman alueella, jolloin Webfinder ilmoittaa sijanniksi BASE. Alla esimerkkikuva Webfinder palvelusta. Ranneke on aina varmuudella ilmoitetun sini- sen neliön sisällä. Neliön kulmassa lukee myös paikannustapa ja tarkkuus. Kuvan tapauk- sessa ranneke/käyttäjä on ilmoitetun 9m kokoisen GPS- menetelmällä paikannetun laati- kon sisällä. Katuosoitteen saa selville karttaa zoomaamalla.

6 6 Palvelussa voidaan tarkastaa myös rannekkeen lataustaso (Remaining battery) sekä GSM- signaalin voimakkuus (Signal strength). Jotta ranneke toimii, vaatii se vähintään 20% GSM- signaalin (= yksi signaalitolppa). Koska Webfinder- palvelu on globaali, on siinä ilmoitettavat kellonajat UCT aikoja. Siten niin tulee lisätä 3 tuntia, jotta saadaan Suomen aika. Ilmoitettu kellonaika kertoo aina viimeisimmän päivitystiedon ajankohdan (Re- ceived at). Lisäksi paikannustiedosta (Position) voi tarkistaa koordinaatit (Latitude, Longitude) sekä sen viimeisimmän sijaintipäivityksen ajankohdan (Position time) ja paikannustavan (Ty- pe). Paikannustapa voi olla Gps, Gsm tai Base. Heikosta rannekkeen akun varaustasosta voi saada ilmoituksen myös sähköpostiin ja/tai tekstiviestinä yhteen matkapuhelimeen. Ilmoitus lähetetään tarvittaessa aina aamuisin klo Ilmoitus tulee mikäli akun varaustaso on alle 70% tai sitä ei ole ladattu viimei- seen 24 tuntiin viimeisimmän päivityksen (Device status) mukaan. 7. ASIAKASTUKI Ranneketta ja muuta laitteistoa sekä palvelua koskevat tekniset kysymykset hoitaa val- mistajan tuki puhelinnumerossa (arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-17). Muut asiakastukiasiat Turvallinen Koti Oy numerossa (arkisin klo 9-17). Tutustu myös rannekkeen mukana tulleeseen valmistajan ohjeeseen.

Käyttöopas. Confienta Patron

Käyttöopas. Confienta Patron 1 Käyttöopas Confienta Patron 2 Sisällysluettelo 1. Paikantava turvaranneke... 3 1.1. Näyttö... 4 1.2. Rannekkeen painikkeet... 5 1.3. Käyttöönotto... 7 2. Karttasovellus... 8 2.1. Karttanäkymä... 8 2.2.

Lisätiedot

Käyttöopas. Confienta Plus

Käyttöopas. Confienta Plus Käyttöopas Confienta Plus 1 Sisältö 1. Paikantava turvaranneke... 3 2. Näyttö... 4 3. Rannekkeen lataaminen... 4 4. SOS-painike... 5 5. Käyttöönotto... 5 6. Karttasovellus & Turva-alue... 5 7. Karttasovellukseen

Lisätiedot

Turvallinen Koti Vega turvapalvelun sopimus

Turvallinen Koti Vega turvapalvelun sopimus Turvallinen Koti Vega turvapalvelun sopimus Rannekkeen käyttäjän tiedot Etunimi: Sukunimi: Osoite: Postinro: Toimipaikka: Puh: Sähköposti: Palvelun maksajan tiedot Sama kuin käyttäjä (x) Nimi: Osoite:

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Käyttöopas. Confienta Piccolo

Käyttöopas. Confienta Piccolo Käyttöopas Confienta Piccolo Sisällysluettelo 1. Confienta Piccolo... 3 1.1. Piccolon painikkeet... 4 1.2. Piccolon käyttöönotto... 6 2. Karttasovellus... 7 2.1. Sovellukseen kirjautuminen... 7 2.2. Karttanäkymä...

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017 1 BiiSafe Buddy Ohje Ohje 2 Tämä ohje kertoo, kuinka otat BiiSafe Buddyn käyttöösi, sekä kuvaa erilaisia käyttötapoja ja tuotteen ominaisuuksia. Varmista, että sinulla on: 1. BiiSafe Buddy -laite 2. Mobiililaite

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Minifinder Atto

KÄYTTÖOHJE. Minifinder Atto KÄYTTÖOHJE Minifinder Atto VALOT VIHREÄ LED-VALO Valo vilkkuu nopeasti joka 3 sekunti = Paikannin on GSM-verkossa. Valo vilkkuu 2 kertaa nopeasti joka kolmas sekunti = Paikannin on yhteydessä GPRSverkkoon.

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kolme erilaista käyttötapaa; Käynnistä laite ja seuraa, Lähetä tekstiviestihälytys ja keskustele, Yhdistä Movescount harjoituspäiväkirjaan.

Lisätiedot

Minifinder Pico KÄYTTÖOHJE

Minifinder Pico KÄYTTÖOHJE Minifinder Pico KÄYTTÖOHJE TOIMI NÄIN: Lataa laitetta ensimmäisellä käyttökerralla 8 tuntia. SMS SMS OK Google Maps Aloita käyttö lähettämällä tekstiviesti A1 seurantalaitteeseen. Saat puhelimeesi vahvistusviestin.

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE

PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE 1PEBBELL 2 WATERPROOF 2LAITTEEN LATAAMINEN Pebbell 2 Waterprf paikannuslaite n varustettu ladattavalla akulla. Akun kest vi vahdella riippuen GPS and GSM

Lisätiedot

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen... 3 3 Poca-sovelluksen aktivoiminen... 3 3.1 Toiminnon aktivoiminen:... 3

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Connect Control Light/Set Light/Set Kaksoisaika Mode Ajanotto Mode Control Mode Light/Set

KÄYTTÖOHJE Connect Control Light/Set Light/Set Kaksoisaika Mode Ajanotto Mode Control Mode Light/Set KÄYTTÖOHJE Kello käynnistyy lepotilasta painamalla mitä tahansa painiketta 2 sekunnin ajan. Pääset nyt asettamaan ajan järjestyksessä: kaupunki, DST( kesäaikaasetus), Tunnit, Minuutit, Sekuntit, Vuosi,

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Gsmreleen päätoiminnat Etälaiteiden kauko-ohjaus vanhan GSM-puhelimen avulla Laitteessa on neljä releettä ja kaksi lisäohjausta. Yhteensä kuusi ohjausta. Releiden

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881.

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881. Turussa 14.12.2005 PUHELINJÄRJESTELMÄT Seurakuntayhtymä on kilpailuttanut puhelinliikenteensä ja puhelinjärjestelmänsä. Kaikkien toimintojen operaattoriksi ja sopimuskumppaniksi on valittu Sonera/Auria

Lisätiedot

Elisa Lomatiedote Käyttöohje

Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 1 (6) Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 2 (6) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Palvelun käyttöönotto... 4 3 Palvelun käyttö... 4 3.1 Päävalikko... 4 3.2 Palvelun asetukset... 4 3.3 Hallintapalvelun

Lisätiedot

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Turvapuhelin GMED-2G Pikaopas Helpmeans Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTELMÄN YLEISKATSAUS... 3 1.1. TURVAPUHELINLAITTEEN OSIEN TUNNISTAMINEN... 3 1.2. VIRTALÄHDE... 6 2. GMED-ASENNUS...

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

Asennusohje. EasyLine GSM

Asennusohje. EasyLine GSM Asennusohje EasyLine GSM Laitteen kuvaus EasyLine GSM on puhelinlijasimulaattori, joka simuloi analogista PSTN linjaa GSM verkossa ja sitä voidaan käyttää ContactID protokollan lähettämiseen hälytinjärjestelmiltä.

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

TIDOMAT smartone versio 2.1. GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön

TIDOMAT smartone versio 2.1. GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön TIDOMAT smartone versio 2.1 GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön GSM modeemin asetukset (kirjaudu laitteiston ylläpitäjänä) Kytkemällä GSM-modeemin smartone keskusyksikköön SO-3008, mahdollistaa

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje

Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje Elisa Oyj KÄYTTÖOHJE 1 (8) Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje Elisa Oyj KÄYTTÖOHJE 2 (8) Sisältö 1 PALVELUN PERUSTOIMINTOJEN KÄYTTÖ... 3 1.1 Soittotavat... 3 1.1.1 Sisäpuhelujen soittaminen...

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE240/SE245 luuri SE240 tai SE245 tukiasema

Lisätiedot

Bruksanvisning. Bruksanvisning. Käyttöohje FIN. Brugsanvisning. User Manual. Gebruikershandleiding. DEFA SilentAlarm

Bruksanvisning. Bruksanvisning. Käyttöohje FIN. Brugsanvisning. User Manual. Gebruikershandleiding. DEFA SilentAlarm N S FIN DK GB NL Bruksanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Brugsanvisning User Manual Gebruikershandleiding DEFA SilentAlarm N S FIN DK GB Bruksanvisning s.3 Bruksanvisning s.10 Käyttöohje s.17 Brugsanvisning

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Turvapuhelin Turvapuhelin asennetaan kodissa keskeiselle paikalle, siinä on herkkä kaiutin ja mikrofoni, jonka avulla ääni kuuluu

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa.

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Kuljettajan ohje Eksote -tilaukset Taksi Helsingin MTI-välitysjärjestelmässä Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Eksote -kyytien

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Yritysten OmaElisa -palvelu Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

TKSTAR GPS PAIKANTIMEN KÄYTTÖOHJEKIRJA

TKSTAR GPS PAIKANTIMEN KÄYTTÖOHJEKIRJA TKSTAR GPS PAIKANTIMEN KÄYTTÖOHJEKIRJA ESITTELY Onnittelut hyvästä valinnasta! Tässä manuaalissa käydään läpi kuinka laitetta käytetään turvallisesti ja oikein. Pidä huoli, että luet manuaalin huolellisesti

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje Sonera Yritysvartija Käyttöohje 1/15 Sonera Yritysvartija Käyttöohje 05/2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Päänäkymä... 4 2. Arkisto... 5 3. Asetukset... 6 3.1. Kamera-asetukset... 7 3.1.1. Yleistä... 7 3.1.2. Tallennus...

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Keskustelevien ajoneuvojen pilottiprojekti NordicWay, Coop - ohjeita pilottiin osallistujille

Keskustelevien ajoneuvojen pilottiprojekti NordicWay, Coop - ohjeita pilottiin osallistujille Keskustelevien ajoneuvojen pilottiprojekti NordicWay, Coop - ohjeita pilottiin osallistujille Keskustelevien ajoneuvojen pilottiprojekti NordicWay, Coop NordicWay-hankkeen vuoden kestävä kokeilu, Coop,

Lisätiedot

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin PIKAOPAS ESIVAATIMUKSET Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin Varmista, että REMUC-ohjaimeen on asennettu toimiva SIM-kortti, jossa on datapaketti kiinteällä kuukausimaksulla

Lisätiedot

Raahen seutu Johanna Paananen

Raahen seutu Johanna Paananen Raahen seutu Johanna Paananen 1 Koulutuksen sisältö Vaihdepalvelu Läsnäolotiedot vaihteelle Loma- ja poissaolotiedot Kirjautuminen käyttöliittymiin 2 Vaihdepalvelu pähkinänkuoressa Sisäiset puhelut soitetaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM Riistakamerasovellus Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Sovelluksen toimintaperiaate Toimintaperiaate yksinkertaistettuna on seuraavanlainen Kamera ottaa kuvan tai videon jonka lähettää

Lisätiedot

Kello joka voi pelastaa henkiä.

Kello joka voi pelastaa henkiä. Kello joka voi pelastaa henkiä. Limmex turvakellon avulla voit pyytää apua napin painalluksella. 1 1. PAINA HÄLYTYSNAPPIA Turvakello toimii sekä kotona että kodin ulkopuolella: Pyydä apua yhdellä napin

Lisätiedot

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot

Rev 2.0. GSM-Line Käsikirja

Rev 2.0. GSM-Line Käsikirja Fin Rev 2.0 Käsikirja Sisältö Sisältö Johdanto 1 LED-diodit 2 SIM-kortti 3 Ongelmanratkaisu 4 Häiriöt 5 Yksikön liittäminen 5 Tekniset tiedot 5 Hisselektronik AB Antennvägen 10, 135 48 TYRESÖ, Sweden.

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE ZEUS4-VD GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE V 1.2 ASENNUS, TOIMINTA JA OHJELMOINTI MAAHANTUOJA: FIN- ALERT ELECTRONICS OY WWW.FINALERT.FI PERUSTIEDOT ZEUS4 - VD on GSM hälytyksensiirtolaite joka

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Bluetooth Fitness Armband

Bluetooth Fitness Armband Bluetooth Fitness Armband User's Manual DENVER BFA-10 ALL RIGHTS RESERVED.COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S. www.denver-electronics.com DENVER BFA-10 Älyrannekkeen käyttöopas suomi [Yhteensopivuus] Älyranneke

Lisätiedot

Probyte GSMrele (PG-30/PKG-10) Hälytysasetusohjeet

Probyte GSMrele (PG-30/PKG-10) Hälytysasetusohjeet Probyte GSMrele (PG-30/PKG-10) Hälytysasetusohjeet Nämä ovat yleiset asetukset hälytystoimintoja varten. Muiden GSM-releen ominaisuuksien käyttämiseen yksinkertaisemmat ohjeet http://www.probyte.fi/pdf/pg-30_kayttoohje.pdf

Lisätiedot

NetWaitingin pääikkuna

NetWaitingin pääikkuna NetWaiting NetWaitingilla voidaan ohjata puhelimen toimintoja Internet-istunnon aikana, vaikka puhelinlinjoja olisi vain yksi. Tällä ohjelmalla voit siirtää Internet-yhteyden pitoon siksi aikaa, kun vastaat

Lisätiedot

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Käyttöohje Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Näppäimet ja näyttö Suuntanuolet MERKKI/Taustavalo- näppäin

Lisätiedot

Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapalvelut. Paikantava turvakello

Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapalvelut. Paikantava turvakello Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapalvelut Paikantava turvakello Sisällys Paikantava turvakello... Helppo ja tyylikäs arjen apuri... Kenelle turvakello sopii?... Stellan turvalaitteiden palveluvaihtoehdot...

Lisätiedot

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) 17.3.2016 LIVI/1686/07.01.00/2016 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) 17.3.2016 LIVI/1686/07.01.00/2016 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4 LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4 3 VIESTIN ANTAMINEN... 4 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 5 3.3 Lähtölupien antaminen/vastaanottaminen tekstiviesteinä...

Lisätiedot

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas 9250694 1. painos, FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-69-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

NTRIP Client asennusohje Android-puhelimeen Geodeettisen laitoksen DGNSS-paikannuskorjauksen

NTRIP Client asennusohje Android-puhelimeen Geodeettisen laitoksen DGNSS-paikannuskorjauksen NTRIP Client asennusohje Android-puhelimeen Geodeettisen laitoksen DGNSS-paikannuskorjauksen ka ytta miseksi Asenna puhelimeesi ilmainen Lance Lefeburen NTRIP Client Google Play-kaupasta. Käynnistä ohjelma

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

LIMMEX Turvakello joka säästää henkiä

LIMMEX Turvakello joka säästää henkiä LIMMEX Turvakello joka säästää henkiä Tilanne: Ennen Tilanne: Nyt Läpimurto minimoinnissa Useita patentteja Presentation Limmex 25.12.2014 Page 02 Confiden al LIMMEX Turvakello HELPPO JA YKSINKERTAINEN

Lisätiedot

EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje

EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje 1 Lue tämä ohjekirja huolellisesti moitteettoman toiminnan sekä pitkän käyttöiän varmistamiseksi. Tämä ohjekirja on EXPRESS GSM-liikeilmaisimen asentamista ja huoltoa

Lisätiedot

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Laitteen lisääminen sovellukseen Sovelluksen pääsivulta valitaan oikeasta yläkulman valikosta Aloita uusi (1) Aukeavaan

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

1 Voiko tiedotuksen saapuneesta viestistä saada useaan matkapuhelimeen?

1 Voiko tiedotuksen saapuneesta viestistä saada useaan matkapuhelimeen? Elisa Oyj Liite 1 (5) ELISA 010-VASTAAJA JA ELISA 010-FAKSI FAQ 1 Voiko tiedotuksen saapuneesta viestistä saada useaan matkapuhelimeen? Elisa 010-Vastaajassa ja Elisa 010-Faksissa voidaan lähettää SMS-tiedonanto

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla

WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla WhatsApp-ryhmän luomiseksi sinulla tulee olla asennettuna WhatsApp-ohjelma puhelimeesi ja sen täytyy olla aktivoitu. Sovelluksen löytää

Lisätiedot

Yleistä. Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY

Yleistä. Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY Yleistä PROBYTE GSM PLUG on reaaliaikainen ja interaktiivinen GSM-ohjauslaite, jolla käyttäjä voi helposti ohjata puhelimen välityksellä verkkokäyttöistä laittetta. Käyttäjä

Lisätiedot

Hälytinjärjestelmä GSM Touch

Hälytinjärjestelmä GSM Touch Hälytinjärjestelmä GSM Touch Hälytinjärjestelmä GSM Touch GSM, SMS, RFID V2.3 2013 Ominaisuudet Etupaneeli Tukee 10 kaukosäädintä Tukee 50 langatonta sensoria Tukee 50 kulkunappia Toimii matkapuhelinverkossa

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE140 SE145 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE140/SE145 luuri SE140 tai SE145 tukiasema Verkkolaite

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

DNA Vaihdepalvelu: päivityspaketti

DNA Vaihdepalvelu: päivityspaketti YRITYSLIIKETOIMINTA TOIMINNALLINEN KUVAUS 1 (7) DNA Vaihdepalvelu: päivityspaketti 13.6.2019 Sisältö 1 Lomavastaajan VIP-lista... 2 2 Tekstiviestin lähetys Työtilasta... 3 3 Numeron/laitteen tilatieto

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja ja kuunnella ääniviestejä helposti. Voit ladata sovelluksen etsimällä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Päänäkymä 4

Sisällysluettelo. 1. Päänäkymä 4 Sisällysluettelo 1. Päänäkymä 4 2. Arkisto 6 3. Asetukset 8 3.1. Kamera-asetukset 10 3.1.1. Yleistä 11 3.1.2. Tallennus 11 3.1.3. Ääniviestit 13 3.1.4. Wlan 13 3.2. Anturiasetukset 14 3.2.1. Keskusyksikkö

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot