Hälytinjärjestelmä GSM Touch

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hälytinjärjestelmä GSM Touch"

Transkriptio

1 Hälytinjärjestelmä GSM Touch

2 Hälytinjärjestelmä GSM Touch GSM, SMS, RFID V

3 Ominaisuudet Etupaneeli Tukee 10 kaukosäädintä Tukee 50 langatonta sensoria Tukee 50 kulkunappia Toimii matkapuhelinverkossa Tukee 5 puhelinnumeroa 1 pikavalintanumero ja 1 RFID SMS numero Poistumis- ja saapumisviive (asetettavissa) SMS hälytykset ilmaisimien heikosta akusta Hälyttimen ohjaus puhelimella ja kaukosäätimillä Äänien kuuntelu soittamalla hälyttimeen Sisäänrakennettu kaiutin Sisäänrakennettu sireeni Sisäänrakennettu akkuvarmennus SMS ilmoitukset sähkökatkoista - GSM signaalin voimakkuus - GSM verkkoa etsitään, jos vilkkuu kerran sekunnissa - GSM verkko kunnossa, vilkkuu joka toinen sekuntti Tila Kosketusnäppäimet Päälle - Kulkunapin luku - Viestin kuuntelu Soita puhelu Pois Kuorivalvonta Nauhoita ääniviesti

4 Pohja Mikrofoni Turvakytkin Kaiutin Hälytys päälle - Nappia painamalla kytket hälyttimen päälle Kuorivalvonta päälle - Nappia painamalla kytket hälyttimen kuorivalvontatilaan. Ovia ja ikkunoita valvovat ilmaisimet aiheuttavat hälytyksen, Mutta Sisätilojen liikeilmaisimet eivät aiheuta hälytystä ja sallivat liikkumisen sisällä. Hälytys pois näppäimistöltä Näppäile 4-numeroinen koodi ja paina -nappia. Laite piippaa 1 kerran, jos koodi oli oikein. Laite piippaa 3 kerta, Jos koodi oli väärä. Akut Hälytys pois kulkunapilla Aseta kulkunappi laitteen etupaneelin renkaan kohdalle. Laite kytkeytyy pois päältä.

5 Pohja SIM-kortti Nauhoita ja soita ääniviesti Paina nauhoittaaksesi 10 sekunnin Ääniviestin. Voit myös lähettää hälyttimelle Tekstiviestin, jolloin hälytin soittaa takaisin sinulle Ja nauhoittaa viestin talteen. 2 liityntää langallisille Lisäilmaisimille. Ulostulo sähkölukolle (*) Ulostulo lisäsireenille (<500mAh) Ääniviestinappi vilkkuu vihreänä muistutuksena Viestistä. Ääniviestin voit kuunnella painamalla renkaan Keskeltä. Valosammuu ääniviestin kuuntelun Jälkeen. Voit kuunnella ääniviestin uudelleen Painamalla renkaan keskeltä uudelleen. Sovitinliitin Virtakytkin

6 Pikasoitto Paina -nappia. Hälytin soittaa pikavalintanumeroon. Puhelun voi katkaista painamalla uudelleen -nappia. Valosammuu puhelun jälkeen. Tekstiviestillä ohjaus Aseta SIM-kortti laitteeseen. laitteelle tekstiviesti, missä on Kysymysmerkki?. Hälytin vastaa valikolla, joista voit valita Haluamasi toiminnon. Puhelu Näppäile numeronäppäimistöstä puhelinnumero ja Paina nappia. Puhelun voi katkaista -napilla. hälyttimelle tekstiviesti, missä? Hälytin vastaa valikolla: Ulkoinen sähkölukko (lisävaruste) Kun hälytin on pois päältä, laite lähettää Takapaneelin liittimestä signaalin sähkölukolle ja Avaa lukon. (Sähkölukko lisävaruste)

7 Asetukset Yleiset asetukset voit asettaa helposti tekstiviestien Avulla. hälyttimelle tekstiviesti?? Asetukset Muut tarkemmat asetukset voit määrittää tekstiviestien avulla. hälyttimelle tekstiviesti??? Hälytin vastaa asetukset valikolla. Hälytin vastaa asetukset valikolla.

8 Hälytin pois päältä Hälytin päälle Kuorivalvonta

9 Kohteen kuuntelu Asetuksien kysyminen laitteelta tekstiviesti 3 hälyttimelle. Hälytin soittaa Puhelimeesi takaisin ja kuulet hälyttimen mikrofonin kautta äänet. Ääniviestin äänitys puhelimella tekstiviesti 4 hälyttimelle. Hälytin soittaa Puhelimeesi takaisin ja voit äänittää hälyttimeen Ääniviesti. Hälytin katkaisee puhelun 10 sekunnin jälkeen. Ääniviesti voidaan kuunnella hälyttimestä.

10 Puhelinnumeroiden tallennus Tekstiviestihälytyksen tallennus Täydennä hälyttimen viesti ja lähetä se Takaisin hälyttimelle Täydennä hälyttimen viesti ja lähetä se Takaisin hälyttimelle Huom! Aseta ne numerot, joihin haluat saada puhelun hälytyksestä. Huom! Aseta tekstiviestihälytyksen numeroiksi ne numerot joihin haluat saada ilmoituksen tekstiviestillä.

11 Kulkunapin tekstiviesti-ilmoitus Pikavalintanumeron tallennus Täydennä hälyttimen viesti ja lähetä se Takaisin hälyttimelle Täydennä hälyttimen viesti ja lähetä se Takaisin hälyttimelle Huom! Aseta tekstiviestinumero, johon haluat saada ilmoituksen kun kulkunappia käytetään. (Hyvä esim. Seuraamaan koska kotiin saavutaan.)

12 Hälytysalueen nimen vaihtaminen Voit vaihtaa ilmaisimien nimen lähettämällä Tekstiviestin 91 tai Tekstiviesti-ilmoitukset ilmaisimien paristoista Ilmaisimet, jotka tukevat paristotiedon lähetystä Lähettävät ilmoituksen tekstiviestillä puhelimeesi. Esimerkkejä kun ilmaisimen paristo on loppumassa: Muokkaa kaksoispisteen Jälkeen oleva nimi ja takaisin hälyttimelle. Osa ilmaisimista myös tunnistaa, jos niitä Yritetään avata väkisin, jolloin ne ilmoittavat tästä Tekstiviestilllä. Voit vaihtaa 9 ensimmäisen ilmaisimen nimet. (91 = ensimmäinen ilmaisin, 92= toinen ilmaisin,...)

13 Kulkunappien nimeäminen Hälytysviive Muokkaa hälyttimen Viesti Ja lähetä Takaisin hälyttimelle. Muokkaa hälyttimen Viesti Ja lähetä Takaisin hälyttimelle. Jos et halua kuljettaa mukana kaukosäädintä tai sammuttaa hälytintä tekstiviestillä, voit asettaa Hälytykseen viveen. Tämä mahdollistaa kävelyn Hälyttimen luo ja hälyttimen sammuttamisen Koodilla. (Huom! Vaikuttaa ilmaisimiin, jokta vivetilassa)

14 Sireenin ja äänenvoimakkuuden asettaminen Koodin asettaminen Muokkaa hälyttimen viestiä Ja lähetä takaisin hälyttimelle. Muokkaa hälyttimen viestiä Ja lähetä takaisin hälyttimelle.

15 Ilmaisimien hälytysviive Kielen asettaminen Muokkaa hälyttimen viestiä Ja lähetä takaisin hälyttimelle.

16 Poista langattomat laitteet Palauta tehdasasetukset Tai paina hälyttimen pohjan turvakytkintä 3 kertaa 3 sekunnin aikana. Tai paina hälyttimen pohjan turvakytkintä 5 kertaa 3 sekunnin aikana. Poista kaikki tallennetut kulkunapit

17 Poista langattomat laitteet Hälytin päälle (ilmaiseksi) Soita hälyttimeen ja katkaise puhelu, kun kuulet Hälytysäänen. Kun hälytin soittaa takaisin. Katkaise Puhelu. Hälytin kytkeytyy päälle. Hälytin pois päältä (ilmaiseksi) Soita hälyttimeen ja anna soida kunnes hälytin Katkaisee puhelun. Hälytin kytkeytyy pois päältä. Yhdistä langaton sireeni Yhdistäminen: Paina sireenin yhdistä-nappia puolen sekunnin Ajan. Valo syttyy merkiksi. Paina Hälytin päälle -nappia hälyttimestä. Sireeni piippaa merkiksi yhdistämisen Onnistumisesta. Testaus: Paina kaukosäätimen Hälytin päälle -nappia. Hälyttimen sisäinen ja ulkoinen langaton sireeni piippaavat. Jos ulkoinen langaton sireeni ei piipppaa, ei yhdistäminen ole onnistunut. Ilmaisimien ja kulkunappin liittäminen Syötä hälyttimen koodi ja paina yhdistä nappia. LED-valo syttyy. Laukaise hälyttimeen yhdistettävä Ilmaisin 15 sekunnin kuluessa. Tai aseta kulkunappi Hälyttimen renkaalle 15 sekunnin kuluessa. Laite piippaa merkiksi onnistuneesta yhdistämisestä. Hälytykset sattuessa soivat laitteen sisäinen Ja ulkoinen sireeni. Jos laite piippaa 2 kertaa, on kulkunappi tai ilmaisin Yhdistetty hälyttimeen jo aiemmin.

18 Hälyttimen tekniset tiedot Virtalähde: AC V/50-60Hz Ulostulo: DC 12V/500mA GSM taajuudet: 850/900/1800/1900 MHz Käyttölämpötila: astetta (Celcius) Koko: 188 x 132 x 26mm Varmiustilan virta: 110mA Hälytyksen virta: 340mA Akut: Litium, 3.7V/700mAh * 2 Sisäinen sireeni: 90dB 10 kaukosäädintä, 50 langatonta Ilmaisinta, 50 kulkunappia.

19 Kaukosäädin Hälytin pois päältä Hälytin päälle Kuorivalvonta Merkkivalo Hälytin pois Paniikkinappi Paina hälytin pois -nappia. Kaukosäätimen Merkkivalo välähtää, sireeni piippaa kaksi kerran ja Hälytin kytkeytyy pois päältä. Hälytin päälle Kuorivalvonta Paina hälytin päälle -nappia. Kaukosäätimen Merkkivalo välähtää, sireeni piippaa kerran ja Hälytin kytkeytyy päälle. Hälytyksen sattuessa, sireeni soi, sekä hälytin soittaa Ja lähettää hälytyksen tekstiviesteillä. Sireeni soi 5minuuttia ja sammuu sen jälkeen. Paina kuorivalvonta -nappia. Kaukosäätimen Merkkivalo välähtää, Hälytin valvoo ovia, mutta sallii sisällä Liikkumisen ilman hälytystä.

20 Äänetön tila Ilmaisimien tilan asettaminen Paina Kuorivalvonta -tila nappia. Tämän Jälkeen paina hälytin päälle -nappia ja hälytin pois -nappia. Nyt hälytin on äänettömässä tilassa, Eikä sireeni soi hälytyksestä. (Ilmoitus viestit ja soitot hälytyksestä Edelleen lähetetään.) Voit kytkeä ilmaisimet haluttuun tilaan laitteen Sisällä olevien jumpperien avulla. Aseta ilmaisimet Alla olevan kuvan mukaisesti siihen tilaan, miten haluat Kyseisen ilmaisimen toimivan. Kuorivalvontatila Normaalitila Viivetila Kuorivalvontatila = Ei aiheuta hälytystä kun hälytin on kuorivalvonta tilassa. Aiheuttaa hälytyksen normaali tilassa. Hälytys heti! Normaali tila = Aiheuttaa hälytyksen normaali- ja Kuorivalvontatilassa. Viivetila = Aiheuttaa hälytyksen, mutta vasta asetuksissa asetetun viiveen jälkeen. Hälytin siirtyy hälytystilaan, jos kaukosäätimen Paniikkinappia. Liikeilmaisimet ovat vakiona asetettu kuorivalvonta-tilaan. Ne siis eivät aiheuta hälytystä, jos hälytin on Kuorivalvonta-tilassa. On suositeltavaa asettaa ovi- ja ikkunailmaisimet viivetilaan, jolloin ne eivät aiheuta hälytystä heti ja Kerkiät kävelemään hälyttimelle näppäilemään koodin.

21 Ovi-ilmaisin Ominaisuudet Ilmaisin voidaan asettaa valvomaan ovea tai aukeavaa Luukkua. Ilmaisin lähettää signaalin, jos magneetti siirtyy pois lähettimen vierestä. Ovi-ilmaisimen valo Ilmaisin välähtää kerran: Ilmaisin lähettää signaalin Hälyttimelle. Ilmaisimen valo palaa: paristo loppumassa. Vaihda Paristo. Jos ilmaisin irroitetaan seinästä, peukalointikytkin aiheuttaa Ilmoituksen hälyttimelle. Näin tunkeutuja ei voi irroittaa Ilmaisinta seinästä aiheuttamatta ilmoitusta. Osat Ovi-ilmaisimen osat Valo Lähetin Magneetti Peukalointikytkin Tilan asettaminen

22 Ovi-ilmaisimen käyttöönotto Avaa ja poista liuska pariston välistä. Kiinnitä lähetin ovenkarmeen ja magneeetti oveen Varmista, että magneetti on lähettimen oikealla puolella Kiinnitä magneetti enintään 1cm päähän lähettimestä. Vältä asennusta kohtaan, missä on paljon metallia Ovi-ilmaisimen tekniset tiedot Virtalähde DC 1.5V (AA 1.5V LR6 paristo) Normaalitila < 30uA Hälytystila < 40mA Kantomatka < 80m (vapaa ilmatila) Käyttölämpötila C Lähettimen mitat 71 x 34 x 17.5 mm Magneetin mitat 51 x 12 x 13.5 mm

23 Liikeilmaisin Liikeilmaisimen osat Ominaisuudet Langaton liikeilmaisin havaitsee liikkeen Ja sopeutuu ympäristöön aiheuttaen hälytyksen vain liikkeestä. 1 - tunnistinikkuna 2 Valo 3 - seinäkiinnike Liikeilmaisimen valo Vilkkuu kokoajan: laite suorittaa sisäistä testiä Välähtää kerran: laite on havainnut liikkeen Välähtää 2 kertaa: testi loppunut. Laite siirtyy valvontatilaan. Valo palaa jatkuvasti: paristo lopussa. Vaihda paristo.

24 Liikeilmaisimen osat Asetus LED-valo On/off Sensori Testinappi Peukalointikytkin Sensori havaitsee liikkeen. Älä koske Sensoriin ja pidä se puhtaana. Tilan valinta Peukalointikytkin Kuoren avaaminen aiheuttaa ilmoituksen Hälyttimelle, että ilmaisinta yritetään peukaloida. Liikeilmaisimen käyttöönotto Avaa kotelo ja poista liuska pariston välistä. Laite suorittaa sisäisen testin, Joka kestää noin minuutin. Testitila Voit painaa laitteen testinappia, ja laite siirtyy testitilaan ja suorittaa sisäisen testin. Noin 3 minuutin jälkeen laitteen LED-valo välähtää 2 kertaa ja testi on ohi. Yhdistäminen hälyttimeen Paina hälyttimen yhdistä -nappia. Paina ilmaisimen Testinappia 2 kertaa. Hälytinyksikkö piippaa merkiksi Yhdistämisestä. Testaa yhteys kytkemällä hälytin päälle ja laukaisemalla Ilmaisin.

25 Liikeilmaisimen kiinnitys Liikeilmaisimen testaus Vältä laitteen asentamista lähelle ikkunaa, tuuletinta, uunia tai kohtaa missä lämpötila voi muuttua nopeasti. Laite suositellaan asennettavaksi noin 2m korkeuteen. Asennuksen jälkeen, kytke ilmaisin päälle ja suorittaa noin 1 minuutin mittaisen sisäisen testin. Tämän jälkeen paina testinappia ja kävele laitteen ohi. Varmista, että laitteen valo välähtää liikkeestäsi. Säädä laitteen suuntausta tarvittaessa.

26 Liikeilmaisimen tekniset tiedot Virtalähde DC 3V (AA 1.5V LR6 paristo x 2) Virrankulutus normaalitilassa <50uA Virrankulutus hälytystilassa < 9.5mA Tunnistusalue 8m / 110 astetta Kantomatka <80m (vapaa ilmatila) Käyttölämpötila C Lähettimen mitat 108 x 52 x 36.8 mm Kiinnikkeen mitat 52 x 30 x 26.5 mm

6. ERIKOISTOIMINTOJA...18

6. ERIKOISTOIMINTOJA...18 Pikaopas yleisimmin käytettävistä toiminnoista...2 Yhteystietoluettelo...2 Merkkivalojen selitykset...2 Sireeni...3 Hyödyllisiä vinkkejä Powermax Pro -käyttäjille...3 1. JOHDANTO... 4 Yleistä...4 Järjestelmän

Lisätiedot

POWERMAX PRO KÄYTTÖOPAS

POWERMAX PRO KÄYTTÖOPAS POWERMAX PRO KÄYTTÖOPAS Sisällysluettelo Pikaopas yleisimmin käytettävistä toiminnoista... 2 Yhteystietoluettelo... 2 Merkkivalojen selitykset... 2 Sireeni... 3 Hyödyllisiä vinkkejä Powermax Pro -käyttäjille...

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE KOTIVAHTI 2.0 UUTUUS 2011 KOTIMAINEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ MADE IN FINLAND Kotivahti käyttö- ja asennusohje 2 Sisällysluettelo 1. Peruspakkauksen sisältö 3 2. Pikaohje 3

Lisätiedot

TUTA B12 GSM-valvontakamera

TUTA B12 GSM-valvontakamera TUTA B12 GSM-valvontakamera Suomenkielinen käsikirja 1.0 Version 2.6.2014 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-b12_kasikirja.pdf TUTA B12

Lisätiedot

FERCS10 INTERNET- JA GSM-POHJAINEN HÄLYTYS-, ETÄVALVONTA- JA OHJAUSKESKUSYKSIKKÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

FERCS10 INTERNET- JA GSM-POHJAINEN HÄLYTYS-, ETÄVALVONTA- JA OHJAUSKESKUSYKSIKKÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FERCS10 INTERNET- JA GSM-POHJAINEN HÄLYTYS-, ETÄVALVONTA- JA OHJAUSKESKUSYKSIKKÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO TEKNISET TIEDOT... 4 1 JOHDANTO... 5 2 TÄRKEÄÄ LUKEA... 6 2.1 TURVALLISUUSOHJEET...6

Lisätiedot

TUTA S30. GSM-pistorasia. Käsikirjan versio 1.22. Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta:

TUTA S30. GSM-pistorasia. Käsikirjan versio 1.22. Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: TUTA S30 GSM-pistorasia Käsikirjan versio 1.22 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-s30_kasikirja.pdf TUTA S30 GSM-pistorasia Onnittelut TUTA

Lisätiedot

Käyttöohje. 9352293 1. painos

Käyttöohje. 9352293 1. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee "Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998". Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöohje 9352293 1.

Lisätiedot

FERCS20. asennus- ja käyttöohje

FERCS20. asennus- ja käyttöohje FERCS20 asennus- ja käyttöohje SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. TÄRKEÄÄ LUKEA... 4 2.1. TURVALLISUUSOHJEET... 4 2.2. VAROITUKSET... 4 2.3. MYYNTIPAKKAUKSEN SISÄLTÖ... 4 3. LIITÄNNÄT... 5 3.1. ETUPANEELI...

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Käyttöohje 9353151 2. painos

Käyttöohje 9353151 2. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Käyttöohje 9353151 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA

Lisätiedot

PowerMaxComplete - Käyttöopas

PowerMaxComplete - Käyttöopas PowerMaxComplete - Käyttöopas Sisällysluettelo Tämän käyttöoppaan yhteensopivuus...2 Ensisijaisen hälytysvalvonnan pikaopas...2 Yhteystietolomake...2 Merkkivalot...2 Sireenisignaalit...3 Hyödyllisiä vinkkejä

Lisätiedot

Käyttöopas. Puhelinvastaaja Blackstar dam-965

Käyttöopas. Puhelinvastaaja Blackstar dam-965 Käyttöopas Puhelinvastaaja Blackstar dam-965 TURVALLISUUSOHJEET Asentaessa ja käyttäessä MTCD-965 puhelinvastaajaa olkaa hyvä ja ottakaa huomioon seuraavat muistutukset; Liitä yhdistysjohdot oikeisiin,

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas 2.0. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä CK-200-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. PowerMaster-10 G2. www.visonic.com. Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä

KÄYTTÖOHJE. PowerMaster-10 G2. www.visonic.com. Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä KÄYTTÖOHJE PowerMaster-10 G2 Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä www.visonic.com PowerMaster-10/30 G2 -Käyttöopas Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 Esipuhe... 3 Yleiskatsaus... 3 Järjestelmän

Lisätiedot

Käyttöohje PowerMaxComplete

Käyttöohje PowerMaxComplete Käyttöohje PowerMaxComplete Langaton Hälytinjärjestelmä PowerMaxComplete - Käyttöopas Tämän käyttöoppaan yhteensopivuus... 2 Ensisijaisen hälytysvalvonnan pikaopas... 2 Yhteystietolomake... 2 Merkkivalot...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822654

Käyttöoppaasi. NOKIA 640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822654 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

TeleControl. - valvoo ja ohjaa OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJE 4.8. Lue tämä ohje huolellisesti ja säilytä se laitteen yhteydessä.

TeleControl. - valvoo ja ohjaa OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJE 4.8. Lue tämä ohje huolellisesti ja säilytä se laitteen yhteydessä. TeleControl - valvoo ja ohjaa OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJE 4.8 Lue tämä ohje huolellisesti ja säilytä se laitteen yhteydessä. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...3 1.1 LAITTEEN KÄYTTÖLIITTYMÄT...3 1.2 KÄYTTÖOHJEEN

Lisätiedot

Nokia N8 00 -käyttöohje

Nokia N8 00 -käyttöohje Nokia N8 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 9 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot

Asennusopas Käyttöohje

Asennusopas Käyttöohje Asennusopas Käyttöohje Asennusopas Arvoisa asiakas, Seuraavan asennusoppaan avulla faksilaitteen käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Tarkemmat laitteen kuvaukset ja selitykset löydät oppaan mukana toimitettavasta

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS TU7372 http://fi.yourpdfguides.com/dref/983799

Käyttöoppaasi. PHILIPS TU7372 http://fi.yourpdfguides.com/dref/983799 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje. 93545208 2. painos

Käyttöohje. 93545208 2. painos Käyttöohje 93545208 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RH-9 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 632. Suomi

Doro PhoneEasy 632. Suomi Doro PhoneEasy 632 Suomi 1 2 3 4 5 6 7 8 14 13 12 11 10 9 15 16 17 18 19 23 22 21 20 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Kuuloke

Lisätiedot

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet asuomia Onnittelumme! Kiitos, että valitsit Ontech GSM 9030 -hälyttimen/etäreleen. Toivomme, että sinulle on suurta hyötyä ja iloa tästä tuotteesta ja että tässä käsikirjassa

Lisätiedot

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Tehdäksesi tämän: Paina tämä: Sivulla:

Tehdäksesi tämän: Paina tämä: Sivulla: Käyttöohje Pikaohje Seuraavassa taulukossa on perusominaisuuksia aakkosjärjestyksessä ja näppäimet niiden käyttöön. Perässä näet myös sivunumerot halutessasi lisätietoa. HUOMAA: Joitakin ominaisuuksia

Lisätiedot

Käyttöopas Suomi. Bea-fon SL560/SL450

Käyttöopas Suomi. Bea-fon SL560/SL450 Käyttöopas Suomi Bea-fon SL560/SL450 Yleisiä tietoja Onnittelut Bea-fon SL560:n/SL450:n ostamisesta! Lue nämä tiedot ennen puhelimen käyttämistä, jotta osaat käyttää puhelintasi paremmin. Me emme vastaa

Lisätiedot

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa s Be inspired SL55 Hakemisto 1 to Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 9 Käyttöönotto... 11 SIM-kortti/akku... 11 Lataus... 12 Puhelin päälle tai pois/pin... 13 Ensimmäinen

Lisätiedot

metis Micro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V4.9 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.

metis Micro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V4.9 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety. Micro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V4.9 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1 LAITTEEN TOIMINTA JA Tekniset ominaisuudet...3 1.1 Laitteen toiminta...3

Lisätiedot