Pientalorakentajan tietoliikenneopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pientalorakentajan tietoliikenneopas"

Transkriptio

1 Pientalorakentajan tietoliikenneopas

2 2 Anvia Kiinteistöliittymät Anvian Kiinteistöliittymillä nopea, häiriötön ja laadukas tietoliikenneyhteys Anvia Kiinteistöliittymällä asuinkiinteistösi sisäverkko liitetään yleiseen tietoliikenneverkkoon. Jos asut ktv-alueella, tuo kiinteistöliittymä kotiisi myös kaapeli-tv-liittymän. Tietoliikenneverkon palvelut, kuten laajakaista, lankapuhelin ja kaapeli-tv-palvelut ovat kytkettävissä käyttöösi Kiinteistöliittymän käyttöönoton jälkeen. Kiinteistöliittymän toimitus sisältää kaapeliyhteyden suunnittelun tontin ulkopuolisella osalla, tekniset tarvikkeet, kuten tarvittavat kaapelit ja liittimet, kaapelin asentamisen sekä liittämisen yleiseen tietoliikenneverkkoon. Kiinteistöliittymät voidaan toteuttaa alueella noudatettavasta rakentamistavasta riippuen, 1) kuituliittymänä (toteutetaan kuitukaapelilla) tai 2) perusliittymänä (toteutetaan kupariparikaapelilla ja koaksiaalikaapelilla) Liittymän asennus kiinteistöön Sisäverkon kytkentäpiste Asennusputki ja kiinteistökaapeli Anvian määrittämä liityntäpiste Anvian toimituspiste 3 1 Sisäverkon kytkentäpiste Kiinteistön sisäverkkokaapelointi päätetään kiinteistösi sisällä yhteen keskitettyyn kytkentäpisteeseen, johon kiinteistökaapeli toimitetaan ja päätetään. Lue lisää sisäverkosta sivulta 5. 2 Asennusputki ja kiinteistökaapeli Kiinteistökaapeli asennetaan asennusputkeen. Kiinteistökaapelin asentamiseksi on kaivettava mahdollisimman suoraviivaisesti kaapelioja n cm:n syvyyteen. Kaapeliojaan sijoitetaan omakoti- ja paritaloissa halkaisijaltaan vähintään 50 mm:n muovinen asennusputki. Kaapeli asennetaan asennusputkeen käytettävästä kaapelityypistä ja alueesta riippuen joko välittömästi tai vasta kytkennän yhteydessä. Asennusputkituksessa pitää välttää jyrkkiä mutkia (taivutussäde minimissään 20 cm), ja putken tulee olla yhtenäinen koko asennusvälillä. Yhtenäinen ja huolellisesti toteutettu putkitus mahdollistaa välittömän maantäytön, helpottaa asennusta ja huoltoa sekä parantaa kaapelin suojausta tarjoten luotettavat yhteydet vuosiksi eteenpäin.

3 Anvia Kiinteistöliittymät 3 Kiinteistön omistajana vastaat oman tonttisi osuudelta kaapeliojan kaivamisesta sekä asennusputken hankinnasta ja asentamisesta sekä kaapeliojan täyttämisestä. Tarkoitukseen sopivaa asennusputkea voit ostaa mm. varastoiltamme (ks. yhteystiedot takakannesta). Esim. sisäasennusputket eivät sovellu maanalaiseen käyttöön. Mikäli putkitusta ei ole toteutettu tai kaapeliojaa kaivettu tontin alueella ohjeiden mukaisesti, voi asennus viivästyttää liittymistä yleiseen tietoliikenneverkkoon ja kiinteistön omistaja vastaa tästä aiheutuvista ylimääräisistä kustannuksista. Anvia vastaa kaapelin asentamisesta muilta osin. Tarvittaessa Anvia hoitaa kiinteistökaapelin asentamisen kokonaispalveluna myös tontin osuudelle. Tämä veloitetaan erikseen työ- ja materiaalikustannusten tai kiinteän tarjoushinnan perusteella. Jos haluat kiinteistökaapelin asentamisen kokonaispalveluna, ilmoita siitä rakennustietojen toimittamisen yhteydessä. 3 Anvian määrittämä liityntäpiste Tontin rajalla oleva piste, josta asennusputki ja kiinteistökaapeli johdetaan kiinteistöön. Anvia kaivaa tontin ulkopuoliset asennusojat, toimittaa sekä asentaa tontin ulkopuoliset asennusputket, peittää tontin ulkopuolisen asennusojan, toimittaa ja asentaa kaapelin sekä päättää kaapelin kiinteistön talojakamossa tai liityntäkotelossa sijaitsevaan kytkentäpisteeseen. Joissain tapauksissa kaapeli on toimitettu valmiiksi nipulle tontin rajalle, näissä tapauksissa kaapeli voidaan sijoittaa kaapeliojaan asennusputken viereen. Jokaiselle tontille on määritelty yksi liityntäpiste. 4 Anvian toimituspiste Jakokaappi tai pylväspääte, jonne kiinteistökaapeli päätetään. Anvia asentaa kaapelin ja kytkee sen talojakamoon rakentamisen loppuvaiheessa toimitusvahvistuksessa mainittuna ajankohtana.! Valokuitukaapeloinnissa huomioitavia asioita: Kaapeli kytketään kuituvastaanottimeen, joka sijoitetaan talon sisätilaan. Kuituvastaanotin tarvitsee toimiakseen sähköä. Vastaanottimelta viedään signaali antenniverkon tähtipisteeseen koaksiaalikaapelilla. Vastaanottimelta viedään signaali dataverkon liityntäpisteeseen parikaapelilla. Kuitukaapelia tulee käsitellä varovasti, se ei kestä jyrkkiä taivutuksia. Tiedota huomioitavista asioista sähkö- ja maanrakennusurakoitsijoille.

4 4 Anvia Kiinteistöliittymät Kiinteistöliittymän tilaaminen Kotisivuilta > Kuitu Kotiin Asiakaspalvelustamme Puskantie 18, Seinäjoki, puh. (06) Silmukkatie 6, Vaasa, puh. (06) Pitkäkatu 37, Vaasa Tehtaankatu 3, Kokkola, puh. (06) tai (06) Rakennustietojen toimittaminen Jotta voimme määrittää yleisen tietoliikenneverkon toimitus- ja liityntäpisteen kiinteistöliittymälle, toimitathan seuraavat rakennustiedot: 1. Rakentajan yhteystiedot 2. Rakennuksen osoite 3. Rakentamisen ajankohta 4. Huoneistomäärä 5. Asemapiirros 1:500 tai 1: Rakennuksen tasopiirustus, johon on merkitty kiinteistön liitäntäkotelon sijainti 7. Kiinteistöliittymän tarveajankohta 8. Eritystarpeet kuten hissi- ja VSS-liittymät Tiedot on hyvä toimittaa hyvissä ajoin, mielellään jo rakennusluvan hakemisen yhteydessä. Rakennustietojen toimitusosoitteet kaupungeittain ja kunnittain: Ilmajoki, Isokyrö, Jalasjärvi, Kauhava, Kurikka, Laihia, Lapua, Seinäjoki, Vähäkyrö Anvia, Anvia Verkot, PL 69, Seinäjoki Sähköposti: faksi (06) Korsnäs, Maalahti, Mustasaari, Oravainen, Vaasa, Vöyri-Maksamaa Anvia, Anvia Verkot, PL 59, Vaasa Sähköposti: faksi (06) Kokkola, Kruunupyy, Kaustinen, Veteli, Halsua, Perho Anvia, Anvia Verkot, PL 573, KOKKOLA Sähköposti: Lähetä liitteet jossain seuraavista formaateista: doc, pdf, dwg tai dxf.

5 Sisäverkko 5 Ennakoi jo suunnitteluvaiheessa Uusien tiedonsiirtotarpeiden myötä myös sisäverkon rakenteeseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Jo pohjapiirroksen suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä pistorasioiden sijainnit. Jokaiseen huoneeseen, myös keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen tulee sijoittaa vähintään yksi pistorasia. Tietoliikenne-, sähkö- ja antennipistorasiat tulee sijoittaa lähekkäin. Tavallisimmin sisäverkko toteutetaan yleiskaapelointina yhdistäen puhelin- ja datakaapeloinnin. Tiedonsiirtokaapelina tulisi käyttää vähintään kategoria 6 -parikaapelia, joka soveltuu sekä puhelin- että tietoliikennekäyttöön. Antenniverkko televisiota varten toteutetaan useimmiten erillisenä koaksiaalikaapelilla. Molemmat tehdään aina tähtiverkkoon, jossa jokaiseen pistorasiaan menee talojakamosta oma kaapeli. Sisäverkon ja talojakamon rakenteesta on kuvat seuraavilla sivuilla. Varmista sisäverkkosuunnittelijasi kanssa, että sisäverkkojen uudet rakennesuositukset (mm. standardi EN ja Viestintäviraston määräys kiinteistön sisäjohtoverkosta) on huomioitu suunnitelmassa. Tietoliikennelaitteiden jakokaappi Tietoliikennelaitteiden jakokaappi (talojakamo) tulee olla riittävän suuri, jotta kaikki tarvittavat päätelaitteet mahtuvat koteloon. Vaikka rakennushetkellä tarvetta ei olisi, on kuitenkin hyödyllistä varata talojakamolle riittävän suuri tila tulevaisuutta varten. Erilliseen tekniseen tilaan kuituvastaanotin voidaan asentaa myös pinta-asennuksella, ja tällöin tähtisisäverkon kaapelit voidaan päättää avoimeen kytkentäpaneeliin. Talojakamo sijoitetaan talon tekniseen tilaan tai muuhun vastaavaan kuivaan tilaan ja varustetaan sähköpistorasialla. Talojakamo ja siihen liittyvät rakenteet omistaa rakennuttaja, samoin kuin talojakamosta lähtevän sisäverkonkin. Puhelinyhtiön tietoliikenne- ja antennikaapeleiden omistus ja kunnossapitovastuu päättyy talojakamossa olevaan kuituvastaanottimeen.

6 6 Sisäverkko Suositus kuituverkkoon liitetyn pientalon televerkoston asennuksesta

7 Tarkista minne kaivat 7 Kaapelikartan avulla vältät ongelmat Aina kaivaustyötä suunnitellessasi varmista tietoliikenne- ja antennikaapeleiden sijainti numerosta puh. (06) ! Sijaintitiedustelut tulee tehdä vähintään 2 5 työpäivää ennen maankaivuun aloittamista. Tutustumalla kaapelikarttaan estät vahingot ja vältät vahingon korvausmaksut. Anvia antaa maksutta tietoja tietoliikennekaapeleidensa sijainnista. Kaapelivaurion sattuessa ilmoita numeroon 10019, matkapuhelimista

8 8 Anvia Koti Keskitä palvelusi Anvialle Kodin tietoliikenneratkaisujen hankkiminen käy helposti, kun valitset kumppaniksesi Anvian. Keskittämällä kodin tietoliikenneyhteydet Anvialle, saat yhdestä ja samasta paikasta palvelut tietoliikenteeseen, viihtymiseen ja kodin turvaan. Anvia Koti Supernopea netti Anvia Koti -palvelu sisältää jopa 100 megan nettiliittymän*, joka mahdollistaa kaikkien Anvia Koti -paketin palveluiden käyttämisen. Lisäksi voit tehdä verkossa tällä huippunopealla liittymällä vaikka mitä, kuten pelata pelejä tai ladata musiikkia. Yhteyttä voit käyttää samanaikaisesti useammalla tietokoneella, tai muulla langatonta nettiä käyttävällä päätelaitteella kuten puhelimella. Anvia Kotiin sisältyy myös Anvia Laajakaistan normaalit lisäpalvelut. Hulppeasti tallennettua ohjelmaa Netikka TV -palvelussa on katsottavaa aina 11 kanavalta kahden viikon ajalta, eli reilut 3500 tuntia. Pystyt myös keskeyttämään tallenteen katselun, jatkamaan sitä samasta kohtaa myös vaikka tietokoneeltasi. Tallenteet ovat turvassa verkkopalvelimella, joten kovalevyn rikkoutumista ei tarvitse pelätä. Tallenteet on katsottavissa aina kun käytettävissä on nettiyhteys ja tietokone. Lisää katsottavaa Katsottavaa Anvia Kodissa riittää. Siitä pitävät huolen paitsi tallenteet niin myös tilattavat kanavapaketit. Tilattavissa on laaja kirjo erilaisia maksu-tv-kanavia, kun käytössäsi on kaapelikortti. Mitkä ovat suosikkinne, leffat, urheilu, dokumentit, lastenohjelmat vai musakanavat? Valinnanvaraa riittää. Siellä missä sinäkin Mediapääte on Anvia Kodin sydän, jonka avulla kaikki Anvia Koti -palvelun osat toimivat langattomasti. Sen kautta saat helposti liitettyä kaikki kotisi tietokoneet langattomasti nettiin. Mediapäätteestä löydät liitännät myös monille muille laitteille, kuten esimerkiksi tulostimille. Voit yhdistää myös älypuhelimesi tai ipadisi langattomasti nettiin, ja selailla sillä sohvalta käsin televisiota tai kuunnella nettiradiota suoraan keittiön radiosta. * Anvia Koti -palveluun kuuluu 24 M laajakaista, kun se toteutetaan express-, kuitu- tai kaapelitekniikalla. ADSL-tekniikalla toteutettuna palveluun kuuluu 10 M laajakaistaliittymä. Lisäpalveluna voi nopeutta nostaa asuinalueesta riippuen aina 100 M:aan asti.

9 Anvia Koti 9 Kodin turvaksi Uusi koti on hyvä suojata turvajärjestelmillä. Rakennusvaiheessa taloon kannattaa asentaa vähintään kaapelointivalmiudet mahdollisesti myöhemmin asennettavaa turvajärjestelmää varten. Securi Cam valvontakamera netin kautta Nettiyhteyden avulla pääset katsomaan kameran lähettämää reaaliaikaista kuvaa. Lisäksi IP-kameran sisäänrakennettu liiketunnistin tallentaa kameran alueella tapahtuneen liikkeen palvelimelle 20 sekunnin videotallenteena ja lähettää sinulle tiedon nauhoituksesta sähköpostiisi. Securi Life huomaa ja hälyttää Securi Life -palvelu suojaa kotiasi, mökkiäsi tai yritystäsi. Palvelun ansiosta vesivahinko, tulipalo tai murto havaitaan ajoissa, ja niistä lähtee automaattisesti viesti hälytyskeskukseen.

10 10 Muuttajan muistilista Yhteydet kuntoon uuteen kotiin Tilaa liittymien siirrot ajoissa Internet-liittymien ja lankaliittymien siirrot kannattaa tilata heti kun tietää muuton ajankohdan, noin kuukautta ennen muuttoa. Liittymien siirtäminen hoituu soittamalla Anvian asiakaspalveluun tai käymällä myymälässä. Laajakaistaliittymän siirtäminen Laajakaistaliittymän siirtäminen vaatii asentajan käymisen paikan päällä (poikkeuksena kaapelilaajakaista). Laajakaistaliittymän siirron kanssa yhtä aikaa tilattu ja toimitettu lankapuhelinliittymän siirto tehdään ilman lisämaksua. Lankanumero pysyy samana Lankapuhelinnumero pysyy samana muutettaessa koko Anvian alueella. Mikäli numeron haluaa muuttaa, vanhaan numeroon tulevat puhelut saa maksullisen palvelun avulla käännettyä kolmeksi kuukaudeksi uuteen numeroon. Jos uusi liittymä on Anvian liittymä, siirretyn puhelun puhelumaksut sisältyvät palvelun käyttömaksuun. Kaapeli-tv-liittymäsopimuksen siirtäminen Kaapeli-tv-liittymä on kiinteistökohtainen, eli se ei muuta uuteen paikkaan. Omakotitalon oston yhteydessä tulee kirjallisesti esim. kauppakirjassa sopia siitä, siirtyykö kaapeli-tv-liittymä uudelle omistajalle. Uuden omistajan tulee siirtää sopimus nimiinsä Anvian myymälässä. Mikäli talon uusi omistaja ei siirrä sopimusta, laskutetaan perusmaksut entiseltä omistajalta. Uuteen kiinteistöön kannattaa tehdä kaapeli-tv-sopimus kirjallisesti noin kuukautta ennen sisäänmuuttoa. Maksu-tv-palvelut Muutettaessa Anvian kaapeli-tv-verkon alueella maksu-tv-palvelut ovat jatkossakin saatavilla edellyttäen, että kiinteistön sisäinen antenniverkko välittää palvelut. Asukkaan tulee kuitenkin muistaa ilmoittaa uusi laskutusosoite Anvialle.

11 Muuttajan muistilista 11

12 Anvia Vaasa: Myymälä: Pitkäkatu 37, ma pe 9 17, la Silmukkatie 6, ma pe 9 16 Varasto: Silmukkatie 6 Seinäjoki: Myymälä: Puskantie 18, ma pe 9 17, la Varasto: Yrittäjäntie 15 Kokkola: Myymälä: Tehtaankatu 3, ma to 10 17, pe 10 18, la Varasto: Turkistarhaajantie 7 Asiakaspalvelu: Vaasa (06) Seinäjoki (06) Kokkola (06) asiakaspalvelu@anvia.fi

Elisa Talokaapeli. Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004

Elisa Talokaapeli. Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004 Elisa Talokaapeli Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004 Elisa Talokaapeli Elisa Talokaapeli mahdollistaa kiinteistön sisäjohtoverkon yhdistämisen maakaapelilla yleiseen televerkkoon. Yhdistämisen

Lisätiedot

AINA TALOKAAPELI. 1 Aina Talokaapeli kuparikaapelilla

AINA TALOKAAPELI. 1 Aina Talokaapeli kuparikaapelilla 1(6) AINA TALOKAAPELI Aina Talokaapeli mahdollistaa kiinteistön sisäverkon yhdistämisen yleiseen televerkkoon joko kuparisella maakaapelilla, optisella kaapelilla tai erityistapauksissa (ha-asutusalueet)

Lisätiedot

PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS

PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS 2 Anvia Kiinteistöliittymät Anvian Kiinteistöliittymillä nopea, häiriötön ja laadukas tietoliikenneyhteys Anvia Kiinteistöliittymällä asuinkiinteistösi sisäverkko liitetään

Lisätiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot Pientalonrakentajan tietoliikenneopas Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot MIKSI KUITULIITTYMÄ? IPP:n kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen

Lisätiedot

1(5) OHJE PIENTALON RAKENTAJALLE PIENTALON KUITULIITTYMÄ

1(5) OHJE PIENTALON RAKENTAJALLE PIENTALON KUITULIITTYMÄ 1(5) PIENTALON KUITULIITTYMÄ YLEISTÄ Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n (Myöhemmin PHPOY) kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen optiseen kuituverkkoon. Kuituverkon kautta

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Sisällysluettelo Pientalojen kehittyvät viestintä palvelut.. 3 Sonera Kotikuitu -palvelu... 3 Liityntäverkon talokaapeli... 4 Toimenpiteet ennen kaivutöiden aloittamista...

Lisätiedot

PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS. Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin

PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS. Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin SISÄLLYS Nopeat yhteydet pientaloihin...3 Telia Kotikuitu...3 Liityntäverkon talokaapeli...4 Ennen kaivuutöiden aloittamista...4

Lisätiedot

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Toimitusosoite (jos sama ei tarvitse täyttää) Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan

Lisätiedot

Laajakaistat markkinalähtöisesti

Laajakaistat markkinalähtöisesti Laajakaistat markkinalähtöisesti Teleyhtiön näkemys Matti Makkonen Toimitusjohtaja Anvia Oyj Anvia Oyj - entinen Vaasan läänin puhelin (VLP) Liikevaihto 2009 104 M Suomen 4. suurin teleoperaattori Johtava

Lisätiedot

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista VASO-ASUKKAAN OPAS DNA Kiinteistölaajakaista 1 Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon, olet tehnyt hyvän valinnan muuttaessasi Vason asuntoon.tämä on opas laajakaistan käyttöönottoon ja

Lisätiedot

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Valokuitu kirkkaasti paras kiinteistöyhteys Soneran Laajakaista- ja tv-palvelut VTS Tampere 25.11.2014 Jukka Harju Sisältö Miksi valokuituyhteys on kirkkaasti

Lisätiedot

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta).

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta). TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan Kuitu Oy Tyrnävän Kuitu Oy Lumijoen Kuitu

Lisätiedot

Päätelaitteen asennus. Sähköposti. Laskutus. Yhteystiedot

Päätelaitteen asennus. Sähköposti. Laskutus. Yhteystiedot Ohjeita käyttöönottoon ja jatkoa varten Päätelaitteen asennus Sähköposti Vartonenkin voisi liittyä. Tulisi vauhtia elämään. Laskutus Yhteystiedot Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon,

Lisätiedot

DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille

DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille Ohjeita käyttöönottoon ja käyttöön > Päätelaitteen asennus > Sähköposti > Laskutus > Yhteystiedot DNA VASON ohje SM.indd 1 21.8.2008 10:55:41 Tervetuloa nopean laajakaistan

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Pientalojen kehittyvät viestintäpalvelut Eri laajakaistatekniikat ovat kehittyneet ja tulevat kehittymään voimakkaasti. Valokaapeliin perustuvilla laajakaistatoteutuksilla

Lisätiedot

Pientalon liittäminen Concept.10:n. tietoliikenneverkkoon

Pientalon liittäminen Concept.10:n. tietoliikenneverkkoon 1 (8) V 1.0 Pientalon liittäminen Concept.10:n tietoliikenneverkkoon 2 (8) 1 Yleistä... 3 2 Liityntäverkon kaapeli... 3 3 Liityntäverkon kaapelin asentaminen... 4 4 Sisäverkko... 5 5 Liityntäkaapeleiden

Lisätiedot

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Vrs 3.0 Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n valokuituliittymän toimitus kiinteistöön KSVV Oy toimittaa ja asentaa valokuituliittymän asiakkaalle käyttövalmiiksi.

Lisätiedot

Elisa Oyj PALVELUKUVAUS 1 (5)

Elisa Oyj PALVELUKUVAUS 1 (5) PALVELUKUVAUS 1 (5) ELISA YRITYSKIINTEISTÖKUITU, PALVELUKUVAUS, 10.12.2009 Palvelun sisältö Kuituyhteys Elisa Yrityskiinteistökuitu on palvelu, jossa asiakkaan kiinteistö liitetään Elisan optisen verkon

Lisätiedot

Anvia Telecom Oy. Alueverkon Ethernet -hinnasto

Anvia Telecom Oy. Alueverkon Ethernet -hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Telecom Oy Alueverkon Ethernet -hinnasto Voimassa 1.3.2015 alkaen toistaiseksi Anvia Telecom Oy Anvia Telecom Ab Silmukkatie 6, 65100 Vaasa Cirkelvägen 6, 65100 Vasa Puhelin/Telefon

Lisätiedot

dna Laajakaistaopas Vason asukkaille

dna Laajakaistaopas Vason asukkaille dna Laajakaistaopas Vason asukkaille Ohjeita käyttöönottoon ja käyttöön > Päätelaitteen asennus > Sähköposti > Laskutus > Yhteystiedot Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon, olet tehnyt

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Sisällysluettelo Pientalojen kehittyvät viestintä palvelut.. 3 Sonera Kotikuitu -palvelu... 3 Liityntäverkon talokaapeli... 4 Toimenpiteet ennen kaivutöiden aloittamista...

Lisätiedot

Opas palveluiden käyttöönottoon

Opas palveluiden käyttöönottoon Tervetuloa Lounean asiakkaaksi Opas palveluiden käyttöönottoon Huoneistoosi on nyt asennettu Kuitulaajakaista VDSL 25 M ja Kaapeli-TV. Säilytä tämä ohje. Sisällysluettelo Kuitulaajakaistan käyttöönotto

Lisätiedot

TERVETULOA VALOKAISTALLE!

TERVETULOA VALOKAISTALLE! TERVETULOA VALOKAISTALLE! SSPNET TÄNÄÄN VALOKUITUTEKNIIKAN EDELLÄKÄVIJÄ Olemme tietoliikenneyhteyksien ja internetpalveluiden luotettava asiantuntija. Tarjoamme jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluja.

Lisätiedot

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu.

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Sonera Vahdin avulla ennakoit, tarkkailet ja tiedät mitä kotonasi tapahtuu Sonera Vahti -palvelun avulla valvot kotisi

Lisätiedot

Anvia Oyj. Alueverkon Ethernet Hinnasto

Anvia Oyj. Alueverkon Ethernet Hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Oyj Alueverkon Ethernet Hinnasto Voimassa alkaen toistaiseksi 2(5) Alueverkon Ethernet -liittymän kytkentä- ja kk-maksut Tuotenro Alueverkon Ethernet -liittymä 21288 1M/1M

Lisätiedot

LexCom Home - joustava kodin kaapelointijärjestelmä

LexCom Home - joustava kodin kaapelointijärjestelmä LexCom Home - joustava kodin kaapelointijärjestelmä Uutta joustavuutta kodin toimintoihin LexCom Home on nykyaikainen kokonaisratkaisu kodin heikkovirtakaapelointien ja -asennusten toteuttamiseksi. Lex-

Lisätiedot

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Vuores-tietoverkko Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Tietoverkko Vuoreksen tietoverkon toteuttaa, omistaa ja ylläpitää Vuores Palvelu Oy, jonka osakkaita ovat Tampereen kaupunki sekä alueen

Lisätiedot

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle OPAS OMAKOTITALON rakentajalle RAKENTAJAN 1. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa oleellisimpia neuvoja omakotitalorakentajalle sähköistämiseen liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja sähköliittymän rakentamisesta,

Lisätiedot

SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille

SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille Rakentajan muistilista 1. Hanki sähköurakoitsija. 2. Sähköurakoitsijasi asentaa mittauskeskuksen ja kytkee siihen liittymiskaapelin. 3. Sähköurakoitsija

Lisätiedot

Anvia Telecom Oy. Operaattori DSL Kuitu -hinnasto

Anvia Telecom Oy. Operaattori DSL Kuitu -hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Telecom Oy Operaattori DSL Kuitu -hinnasto Voimassa 1.3.2014 alkaen toistaiseksi Anvia Telecom Oy Anvia Telecom Ab Silmukkatie 6, 65100 Vaasa Cirkelvägen 6, 65100 Vasa Puhelin/Telefon

Lisätiedot

Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä

Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä Ravintola Nallikari, Oulu 22.9.2015 / Ari Kurkela Julkinen 1 Esityksen sisältö Vanhat sisäverkkomallit Sisäverkot 1.1.2015 alkaen

Lisätiedot

KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS

KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS Palvelukuvaus 29.1.2016 1 KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Kaapeli-TV liittymä ja laitteet... 3 2.2 Peruspalvelu... 3 2.3 Kanavapaketit...

Lisätiedot

1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni.

1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni. www.ren.fi Rakentajan opas 2013 1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni. 1. Tontilla olevat kaapelit Ennen

Lisätiedot

KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat. Harri Mutanen

KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat. Harri Mutanen KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat Harri Mutanen ORBIS OY Perustettu 1949 Suomalainen perheyritys Maahantuonti ja oma valmistus Työntekijöitä 50 Liikevaihto 7,8 MEUR (2015) Toimipisteet Vantaa,

Lisätiedot

Yhden megan laajakaista kaikille

Yhden megan laajakaista kaikille Yhden megan laajakaista kaikille Yhden megan laajakaista kaikille Kuluttajalla ja yrityksellä on 1.7.2010 alkaen oikeus saada yhden megan laajakaistaliittymä vakituiseen asuinpaikkaan tai yrityksen sijaintipaikkaan.

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Tilaajayhteys -hinnasto

Tilaajayhteys -hinnasto 1(8) Vaasan Läänin Puhelin Oy Tilaajayhteys -hinnasto Voimassa 1.11.2007 alkaen toistaiseksi Seinäjoki Vaasa Vasa Postiosoite Postadress Puskantie 18 Silmukkatie 6 Cirkelvägen 6 Vaasan Läänin Puhelin Oy

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Rakentajan sähkömuistio. - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet

Rakentajan sähkömuistio. - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet Rakentajan sähkömuistio - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet Rakennuksen sähköistys Rakennuksen onnistunut sähköistys vaatii runsaasti tietoa, eikä rakentajan kannata lähteä toteuttamaan

Lisätiedot

Elisa Puhekaista. Asennus- ja käyttöohje

Elisa Puhekaista. Asennus- ja käyttöohje Elisa Puhekaista Asennus- ja käyttöohje 1 Tervetuloa Elisa Puhekaista -asiakkaaksi Elisa Puhekaista on palvelu, jonka avulla voit käyttää Elisa Laajakaista -liittymääsi myös puhumiseen. Voit soittaa ja

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE 1 Sähköverkkoon liittyminen 1. Sähkösuunnittelu Rakentajan sähkösuunnittelija laskee sähköliittymän pääsulakkeiden koon. 2. Liittymissopimus Sopimus kannattaa tehdä hyvissä

Lisätiedot

Operaattorilaajakaista

Operaattorilaajakaista Palvelukuvaus 1.7.2018 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2... 1 2.1 Päätelaite... 1 2.2 Liittymän nopeus... 1 2.2.1 Liittymän nopeuden vaihteluvälit... 1 2.3 Rajaukset... 2 3 Tilaus

Lisätiedot

CISCO AIRONET 1242AG -TUKIASEMA

CISCO AIRONET 1242AG -TUKIASEMA CISCO AIRONET 1242AG -TUKIASEMA Asennus ja käyttöönotto -ohjeet 4.11.2010 Jaakko Helskyaho CISCO AIRONET 1242AG 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Tukiaseman liitännät... 3 1.2 Virransyöttösovitin...

Lisätiedot

DNA TV-hubi: Pikaopas

DNA TV-hubi: Pikaopas DNA TV-hubi: Pikaopas Lue tämä opas ennen käyttöönottoa» Tervetuloa DNA TV-hubin käyttäjäksi! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Kameravalvonta WEB kameroilla

Kameravalvonta WEB kameroilla Kameravalvonta WEB kameroilla Kuvassa on perus setti kameravalvonnasta "pöytä" asennuksena. Kuvan asennuksessa siihen on kytketty kaksi kameraa suoraan tallentimeen, samanlaisilla kaapeleilla millä tietokone

Lisätiedot

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden 1 Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Meillä on sinulle hyviä uutisia! Lahden Talojen ja Elisan tekemän sopimuksen mukaan vuokraasi sisältyy nettiyhteys. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan

Lisätiedot

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Miksi valokuitu Pälkäneelle valokuitua rakennetaan avoimen verkon periaatteella, jolloin käyttäjä saa vapaasti valita

Lisätiedot

1 (2) Hyvä alueen asukas, Kaisanet Oy aloittaa valokuituverkkojen rakentamisen yhteistyössä Vaalan kunnan kanssa asuinalueellanne kesällä 2011. Rakentaminen on osa valtakunnallista Laajakaista 2015 -hanketta.

Lisätiedot

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon Savukosken kunta ja Kuitua Pohjoiseen-hanke ovat käynnistäneet kartoituksen kiinnostuksesta liittyä alueelle mahdollisesti rakennettavaan valokuituverkkoon. Kyselyyn vastaaminen ei sido mihinkään. Kyseessä

Lisätiedot

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä KYMP Viihde alk. 39,90 /kk KYMP Laajakaista Tarjous! ADSL 10/1 M 16,00 /kk (Kotkan alue. 18 kk sopimus ensimmäiset 6 kk -50 %. Norm. 32,00 /kk,

Lisätiedot

OPERAATTORITUOTTEET 1.6.2014 TILAAJAYHTEYSHINNASTO

OPERAATTORITUOTTEET 1.6.2014 TILAAJAYHTEYSHINNASTO OPERAATTORITUOTTEET 1.6.2014 TILAAJAYHTEYSHINNASTO YLEISTÄ Tilaajayhteys (Cu) Kiinteä yhteys (Cu) Yhdysjohto (Cu) Kaikki tässä hinnastossa (alv 0%) esitetyt tuotteet ovat analogisilla kuparipareilla tai

Lisätiedot

DNA Welho 7.3.2012 / Hki

DNA Welho 7.3.2012 / Hki DNA Welho 7.3.2012 / Hki Tiitus Ranta Myyntijohtaja, Kiinteistötuotemyynti tiitus.ranta@dna.fi GSM 044 044 5045 Agenda: Sisäverkot, niiden saneeraus ja huomioitavat seikat Taloyhtiölaajakaista mikä se

Lisätiedot

Anvia Oyj. Operaattori DSL Kuitu Hinnasto

Anvia Oyj. Operaattori DSL Kuitu Hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Oyj Operaattori DSL Kuitu Hinnasto Voimassa alkaen toistaiseksi 2(5) Operaattori DSL Kuitu -liittymän kytkentä- ja kk-maksut Tuotenro Operaattori DSL Kuitu, liittymäryhmäkohtainen

Lisätiedot

Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet

Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Palveluiden tuottajat VALOKUITUVERKON RAKENNE Internet/ operaattorien valokuituverkot

Lisätiedot

Pientalorakentajan opas

Pientalorakentajan opas Pientalorakentajan opas 1. Ota rohkeasti yhteyttä Forssan Verkkopalvelut Oy:n henkilökuntaan Saat neuvoja ja opastusta sähköistyksen ja tarvittavan sähköliittymän toteuttamisesta. Samalla varmistat sähkön

Lisätiedot

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Ohje 1 (3) 23.4.2014 Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Yleistä Liittymiskaapelityyppinä käytetään omakotitalojohdoissa AMCMK 3 x 25 + 16 ja suuremmissa poikkipinnoissa AXMK -maakaapeleita.

Lisätiedot

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Veijo Happonen DAXTUM OY Gsm: 040-5254232, e-mail: veijo.happonen@daxtum.com BAFF / Automaatio Talotekniikassa LUENNON SISÄLTÖ

Lisätiedot

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE Sähköverkkoon liittyminen 1. Sähkösuunnittelu Rakentajan sähkösuunnittelija laskee sähköliittymän pääsulakkeiden koon. 2. Liittymissopimus Sopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Lisätiedot

Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus?

Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus? Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus? Cable Days 18.11.2014 Jaakko Harno, Watson Nordic Oy Watson lyhyesti Watson Nordic on Anvia Oyj:n ja Makuuni Oy:n omistama yhtiö Watson Nordic operoi, myy ja markkinoi

Lisätiedot

Valokuituverkon asennusohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet

Valokuituverkon asennusohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Valokuituverkon asennusohjeita Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Palveluiden tuottajat VALOKUITUVERKON RAKENNE Internet/ operaattorien valokuituverkot

Lisätiedot

NextMesh Mall Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie 3, 02770 Espoo

NextMesh Mall Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie 3, 02770 Espoo Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie, 02770 Espoo Tukiasemat 1. ja 2. kerros 2 Kerros 55 m 20 m Sähkökaappi A-rapun tuulikaapissa 1 Kerros 65 m Talojakamo parkkihallissa C-rapun lähellä 2 21 m 1 Sähkökaappi

Lisätiedot

Sähköliittymä ja työmaasähkö

Sähköliittymä ja työmaasähkö Sähköliittymä ja työmaasähkö Rakentajailta Keskiviikko 23.3.2011 Juha Viherjälaakso 1 17.3.2010 Suunnitteluvaihe Onnistunut talon sähköistys alkaa hyvästä suunnittelusta koskee myös ä. Rakennuksen suunnitteluvaiheessa

Lisätiedot

Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65)

Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65) Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65) Viestintäviraston määräys 65 "kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista" tuli voimaan 1.1.2014. Siinä on myös

Lisätiedot

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7.

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7. Kytkentäohje 1 KYTKENTÄOHJE Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R ja WLAN-reititin TP-Link Archer C7 2 KUITUPÄÄTTEEN TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätiedot

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje Modeemin asennus 4 Ohjekirjasta löydät ratkaisut yleisimpiin asioihin esim. WLAN-verkon asennukseen. 1 Kytke modeemi kuvassa näkyvällä tavalla (B + C).

Lisätiedot

Kiinteistön kaapelitelevisio- tai laajakaistapalveluiden hankinta tai vaihtaminen

Kiinteistön kaapelitelevisio- tai laajakaistapalveluiden hankinta tai vaihtaminen Kiinteistön kaapelitelevisio- tai laajakaistapalveluiden hankinta tai vaihtaminen Toimintamallit kiinteistön verkossa taloyhtiön ja operaattoreiden välillä Päivitetty versio FiCom ry 8.4.2013 1 Toimintamallit

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja. tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus

Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja. tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja nopeaan, tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus Elisa yhtiönä Elisa tarjoaa tietoliikennealan kokonaispalveluja Perustettu Helsingissä vuonna 1882

Lisätiedot

Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013

Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013 Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013 LPOnet Oy Ab toimitusjohtaja Gustaf Forsberg Agenda: 1. LPOnet Oy Ab 2.

Lisätiedot

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS 1 (6) v 2.1 Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS Sisällysluettelo 1 Palvelun yleiskuvaus ja palveluvaihtoehdot... 3 2 Palvelun sisältö... 3 2.1 Lilli Huolenpito Mini... 4 2.2 Lilli Huolenpito Perus... 4 2.3

Lisätiedot

Rakentajan opas. Lampputieto

Rakentajan opas. Lampputieto Rakentajan opas Lampputieto Muistilista Tee liittymissopimus sähköyhtiön kanssa Selvitä työmaasähkö Tee oma sähkösuunnitelma Valitse sähkösuunnittelija Pyydä urakkatarjoukset Valitse sähköurakoitsija Asennustyöt

Lisätiedot

RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN...

RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN... RADIO-TV WESTERLUNDILTA LAMMILTA SAATTE UUTEEN LIITTYMÄÄNNE LÄHELTÄ JA LUOTETTAVASTI ASIANTUNTEVAN ASENNUSPALVELUN SEKÄ LAATULAITTEET LAATUMERKEIN... Tarjoamme Teille päätelaitteet, televisiot sekä Verkon

Lisätiedot

As Oy Tampereen Neilikka

As Oy Tampereen Neilikka As Oy Tampereen Neilikka As Oy Tampereen Neilikka Keskisenkatu 6, 33710 Tampere As Oy Tampereen Neilikkaan valmistuu 37 asuntoa, joissa kaikissa on tasokkaat pintamateriaalit ja moderni varustetaso LaminaaJlaJat

Lisätiedot

Liittymän vikadiagnosointi

Liittymän vikadiagnosointi Liittymän vikadiagnosointi Yleistä Kuitupohjaisen laajakaistaliittymän luotettavuus on korkealla tasolla, mutta silti joskus saattaa esiintyä häiriöitä liittymän tai siihen kytkettyjen laitteiden toiminnassa.

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti. valokuidun tilaajalle

Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti. valokuidun tilaajalle Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti valokuidun tilaajalle Liittymän maatyöt Valokuitukaapeli aurataan tai kaivetaan maastossa noin 70 senttimetrin syvyyteen.

Lisätiedot

Anvia Oyj. Yhteenliittämishinnasto

Anvia Oyj. Yhteenliittämishinnasto 1(10) Teleoperaattorihinnasto Anvia Oyj Yhteenliittämishinnasto Voimassa 1.3.2012 alkaen toistaiseksi 2(10) SISÄLLYSLUETTELO YHTEENLIITTÄMISHINNASTO... 3 1. TELEVERKKOJEN YHTEENLIITTÄMISMAKSUT... 3 1.1

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

Anvia. Uusia. voita suklaakoodi. kanavapaketteja valikoimiin sivu 6. Anvia palvelee nyt. myös Epstorilla sivu 5 Päivitä tietosi Oma Anviassa

Anvia. Uusia. voita suklaakoodi. kanavapaketteja valikoimiin sivu 6. Anvia palvelee nyt. myös Epstorilla sivu 5 Päivitä tietosi Oma Anviassa Syyskuu 2014 Anvia a s i a k a s t i e d o t e Uusia kanavapaketteja valikoimiin sivu 6 Anvia palvelee nyt myös Epstorilla sivu 5 Päivitä tietosi Oma Anviassa voita suklaakoodi sivu 4 Kokkola: Tehtaankatu

Lisätiedot

Onnistumisia yhdessä 14.6.2011

Onnistumisia yhdessä 14.6.2011 Onnistumisia yhdessä 14.6.2011 KAISANET - LAAJAKAISTAHANKKEET 2011 LAAJAKAISTA 2015 Hankkeiden toteutus 2011 14.6.2011 KAISANET - LAAJAKAISTAHANKKEET 2011 Kaisanet on jättänyt hanke-ehdotukset kaikkiin

Lisätiedot

Keskipohjanmaan Asuntomessulehti 14.7.

Keskipohjanmaan Asuntomessulehti 14.7. Keskipohjanmaan Asuntomessulehti 14.7. Keskipohjanmaa julkaisee 14.7.2011 Asuntomessujen virallisen messulehden. Keskipohjanmaan Asuntomessulehti Keskipohjanmaan Asuntomessulehti kertoo kiehtovalla tavalla

Lisätiedot

Vuores Palvelu Oy. Jouni Honkanen 3.2.2015. Vuores-talo Rautiolanrinne 2

Vuores Palvelu Oy. Jouni Honkanen 3.2.2015. Vuores-talo Rautiolanrinne 2 Vuores Palvelu Oy Jouni Honkanen 3.2.2015 Vuores-talo Rautiolanrinne 2 Vuores Palvelu Oy Perustaja ja pääomistaja Tampereen kaupunki Kaupungin omistusosuus tällä hetkellä noin 60 % Omistus siirtyy vähitellen

Lisätiedot

1. Palvelun yleiskuvaus... 2. 2. Edut asiakkaille... 2. 3. Palvelun tilaaminen, käyttö ja soveltuvat päätelaitteet... 3. 3.1 Tilaus...

1. Palvelun yleiskuvaus... 2. 2. Edut asiakkaille... 2. 3. Palvelun tilaaminen, käyttö ja soveltuvat päätelaitteet... 3. 3.1 Tilaus... 1 (6) DNA MOBIILI TV - PALVELUKUVAUS SISÄLTÖ 1. Palvelun yleiskuvaus... 2 2. Edut asiakkaille... 2 3. Palvelun tilaaminen, käyttö ja soveltuvat päätelaitteet... 3 3.1 Tilaus... 3 3.2 Tilauksen lopetus...

Lisätiedot

Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot

Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot Risto Carlson, ICT-johtaja, Digita Oy We deliver your content Suomen EDI-Leidit 27.9.2007 1 Agenda 1. Johdanto 2. Internetin historiaa 3. Langattomat

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Laajakaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Laajakaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Laajakaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 Vasteaika... 4 2.4 IP- osoitteet...

Lisätiedot

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-lämpöpumput Takuu antaa lisäturvaa Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-osat. Laatua kautta linjan Meille Boschilla laatu on pääosassa

Lisätiedot

NextMesh Mall Wifi Kauppakeskus Columbus Vuotie 45, Helsinki

NextMesh Mall Wifi Kauppakeskus Columbus Vuotie 45, Helsinki Wifi Kauppakeskus Columbus Vuotie 45, Helsinki 1 Tukiasemien sijainnit Tukiasemien 1 ja 2 kaapelipituudet on laskettu monimittarikeskukselta 1. Tukiaseman 3 kaapelipituus on laskettu sähkökaapilta. Monimittarikeskuksesta

Lisätiedot

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus Palvelukuvaus Versio: 1.1 19.2.2016 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2 Palvelukomponentit... 1 2.1 Lähimaksu Kiinteä... 1 2.2 Lähimaksu Langaton... 1 2.3 Lähimaksu Mobiili...

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Internet: www.labkotec.fi 15.1.2019 1/6 Labcom LoRa-A1 LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Copyright 2019 Labkotec Oy Pidätämme oikeuden muutoksiin SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

LIITTYMÄHAKEMUS. Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu. Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka

LIITTYMÄHAKEMUS. Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu. Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka LIITTYMÄHAKEMUS Hakemus koskee Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu Liittyjän Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka Sähköposti Yhteyshenkilö/isännöitsijä

Lisätiedot

Digikamera. Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle

Digikamera. Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle TEEMA 1 Tietokoneen peruskäyttö Digikamera Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle Tämä tietopaketti hahmottaa lukijalle, millä tavalla kuvat voidaan siirtää kamerakännykästä tai

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

KUNTAUUDISTUKSESSA EHDOTETUT UUSKUNNAT POHJALAISMAAKUNTIEN ALUEELLA

KUNTAUUDISTUKSESSA EHDOTETUT UUSKUNNAT POHJALAISMAAKUNTIEN ALUEELLA KUNTAUUDISTUKSESSA EHDOTETUT UUSKUNNAT POHJALAISMAAKUNTIEN ALUEELLA demografinen kilpailukyky, houkuttelevuus ja vetovoima Dos. Markku Mattila Aluepäällikkö Siirtolaisuusinstituutti Pohjanmaan aluekeskus

Lisätiedot

Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu. Palvelukuvaus 1 (5)

Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu. Palvelukuvaus 1 (5) Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu Palvelukuvaus 1 (5) 1. Palvelun yleiskuvaus Storage IT automaattinen tiedonvarmennuspalvelu on Storage IT Oy:n asiakkailleen tarjoama palvelu, joka mahdollistaa

Lisätiedot