PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS"

Transkriptio

1 PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS

2 2 Anvia Kiinteistöliittymät Anvian Kiinteistöliittymillä nopea, häiriötön ja laadukas tietoliikenneyhteys Anvia Kiinteistöliittymällä asuinkiinteistösi sisäverkko liitetään yleiseen tietoliikenneverkkoon. Jos asut ktv-alueella, tuo kiinteistöliittymä kotiisi myös kaapeli-tv-liittymän. Tietoliikenneverkon palvelut, kuten laajakaista, lankapuhelin ja kaapeli-tv-palvelut ovat kytkettävissä käyttöösi Kiinteistöliittymän käyttöönoton jälkeen. Kiinteistöliittymän toimitus sisältää kaapeliyhteyden suunnittelun tontin ulkopuolisella osalla, tekniset tarvikkeet, kuten tarvittavat kaapelit ja liittimet, kaapelin asentamisen sekä liittämisen yleiseen tietoliikenneverkkoon. Kiinteistöliittymät voidaan toteuttaa alueella noudatettavasta rakentamistavasta riippuen, 1) kuituliittymänä (toteutetaan kuitukaapelilla) tai 2) perusliittymänä (toteutetaan kupariparikaapelilla ja koaksiaalikaapelilla) Liittymän asennus kiinteistöön Sisäverkon kytkentäpiste Asennusputki ja kiinteistökaapeli Anvian määrittämä liityntäpiste Anvian toimituspiste 3 1 Sisäverkon kytkentäpiste Kiinteistön sisäverkkokaapelointi päätetään kiinteistösi sisällä yhteen keskitettyyn kytkentäpisteeseen, johon kiinteistökaapeli toimitetaan ja päätetään. Lue lisää sisäverkosta sivulta 5. 2 Asennusputki ja kiinteistökaapeli Kiinteistökaapeli asennetaan asennusputkeen. Kiinteistökaapelin asentamiseksi on kaivettava mahdollisimman suoraviivaisesti kaapelioja n cm:n syvyyteen. Kaapeliojaan sijoitetaan omakoti- ja paritaloissa halkaisijaltaan vähintään 50 mm:n muovinen asennusputki. Kaapeli asennetaan asennusputkeen käytettävästä kaapelityypistä ja alueesta riippuen joko välittömästi tai vasta kytkennän yhteydessä. Asennusputkituksessa pitää välttää jyrkkiä mutkia (taivutussäde minimissään 20 cm), ja putken tulee olla yhtenäinen koko asennusvälillä. Yhtenäinen ja huolellisesti toteutettu putkitus mahdollistaa välittömän maantäytön, helpottaa asennusta ja huoltoa sekä parantaa kaapelin suojausta tarjoten luotettavat yhteydet vuosiksi eteenpäin.

3 Anvia Kiinteistöliittymät 3 Kiinteistön omistaja vastaa oman tonttinsa osuudelta kaapeliojan kaivamisesta sekä asennusputken hankinnasta ja asentamisesta sekä kaapeliojan täyttämisestä uudisrakennusten osalta. Saneerauskohteissa 400 m:n kaivuu tontin osuudella sisältyy kiinteistöliittymän hintaan. Tarvittavaa asennusputkia ja tarvikkeita on saatavilla hyvin varustetuista rautakaupoista. Mikäli putkitusta ei ole toteutettu tai kaapeliojaa kaivettu tontin alueella ohjeiden mukaisesti, voi asennus viivästyttää liittymistä yleiseen tietoliikenneverkkoon ja kiinteistön omistaja vastaa tästä aiheutuvista ylimääräisistä kustannuksista. Anvia vastaa kaapelin asentamisesta muilta osin. Anvia kaivaa tontin ulkopuoliset asennusojat, toimittaa sekä asentaa tontin ulkopuoliset asennusputket, peittää tontin ulkopuolisen asennusojan, toimittaa ja asentaa kaapelin sekä päättää kaapelin kiinteistön talojakamossa tai liityntäkotelossa sijaitsevaan kytkentäpisteeseen. Saneerauskohteissa Anvia vastaa kaivuusta 400 m:n osuudelta asiakkaan tontin osuudella. 3 Anvian määrittämä liityntäpiste Tontin rajalla oleva piste, josta asennusputki ja kiinteistökaapeli johdetaan kiinteistöön. Anvia kaivaa tontin ulkopuoliset asennusojat, toimittaa sekä asentaa tontin ulkopuoliset asennusputket, peittää tontin ulkopuolisen asennusojan, toimittaa ja asentaa kaapelin sekä päättää kaapelin kiinteistön talojakamossa tai liityntäkotelossa sijaitsevaan kytkentäpisteeseen. Joissain tapauksissa kaapeli on toimitettu valmiiksi nipulle tontin rajalle, näissä tapauksissa kaapeli voidaan sijoittaa kaapeliojaan asennusputken viereen. Jokaiselle tontille on määritelty yksi liityntäpiste. 4 Anvian toimituspiste Jakokaappi tai pylväspääte, jonne kiinteistökaapeli päätetään. Anvia asentaa kaapelin ja kytkee sen talojakamoon rakentamisen loppuvaiheessa toimitusvahvistuksessa mainittuna ajankohtana.! Valokuitukaapeloinnissa huomioitavia asioita: Kaapeli kytketään kuitupäätteeseen, joka sijoitetaan talon sisätilaan. Kuitupääte tarvitsee toimiakseen sähköä. Päätteeltä viedään signaali antenniverkon tähtipisteeseen koaksiaalikaapelilla. Päätteeltä viedään signaali dataverkon liityntäpisteeseen parikaapelilla. Kuitukaapelia tulee käsitellä varovasti, se ei kestä jyrkkiä taivutuksia. Tiedota huomioitavista asioista sähkö- ja maanrakennusurakoitsijoille.

4 4 Anvia Kiinteistöliittymät Kiinteistöliittymän tilaaminen Kiinteistöliittymän voit tilata: Kuitumyynnistä Anvian kotisivulta > Kuitu kotiin/kuituliittymä tai Perusliittymä Lisätietoja kiinteistöliittymän kautta toimitettavista palveluista voit tiedustella asiakaspalvelusta ma pe 9 19, la tai osoitteesta Lisätietoja Kiinteistöliittymien teknisistä asioista voit tiedustella: verkonsuunnittelu@anvia.fi Rakennustietojen toimittaminen Voidakseen määrittää yleisen tietoliikenneverkon toimitus- ja liityntäpisteen kiinteistöliittymälle, kiinteistön omistajaa pyydetään toimittamaan Anvialle seuraavat rakennustiedot: 1. Rakentajan yhteystiedot, (puhelin, sähköposti ja osoite) 2. Rakennettavan kiinteistön osoite 3. Rakentamisen ajankohta 4. Huoneistomäärä 5. Asemapiirros, johon on merkitty sisäverkon kytkentäpisteen sijainti mittasuhteessa 1:500 tai 1: Kiinteistöliittymän tarveajankohta 7. Erityistarpeet, kuten hissi- ja VSS-liittymät Tiedot on hyvä toimittaa hyvissä ajoin, mielellään jo rakennusluvan hakemisen yhteydessä. Rakennustietojen toimitusosoitteet kaupungeittain: Seinäjoki ja ympäröivät kunnat: Anvia Telecom Oy, Verkkotuotanto, PL 69, Seinäjoki Vaasa, Kokkola ja ympäröivät kunnat: Anvia Telecom Oy, Verkkotuotanto, PL 59, Vaasa Sähköpostilla: verkonsuunnittelu@anvia.fi Liitteissä pyydetään käyttämään jotain seuraavista formaateista: doc, pdf, dwg tai dxf.

5 Sisäverkko 5 Ennakoi jo suunnitteluvaiheessa Uusien tiedonsiirtotarpeiden myötä myös sisäverkon rakenteeseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Jo pohjapiirroksen suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä pistorasioiden sijainnit. Jokaiseen huoneeseen, myös keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen tulee sijoittaa vähintään yksi pistorasia. Tietoliikenne-, sähkö- ja antennipistorasiat tulee sijoittaa lähekkäin. Tavallisimmin sisäverkko toteutetaan yleiskaapelointina yhdistäen puhelin- ja datakaapeloinnin. Tiedonsiirtokaapelina tulisi käyttää vähintään kategoria 6 -parikaapelia, joka soveltuu sekä puhelin- että tietoliikennekäyttöön. Antenniverkko televisiota varten toteutetaan useimmiten erillisenä koaksiaalikaapelilla. Molemmat tehdään aina tähtiverkkoon, jossa jokaiseen pistorasiaan menee talojakamosta oma kaapeli. Sisäverkon ja talojakamon rakenteesta on kuvat seuraavilla sivuilla. Varmista sisäverkkosuunnittelijasi kanssa, että sisäverkkojen uudet rakennesuositukset (mm. standardi EN ja Viestintäviraston määräys kiinteistön sisäjohtoverkosta) on huomioitu suunnitelmassa. Tietoliikennelaitteiden jakokaappi Tietoliikennelaitteiden jakokaappi (talojakamo) tulee olla riittävän suuri, jotta kaikki tarvittavat päätelaitteet mahtuvat koteloon. Vaikka rakennushetkellä tarvetta ei olisi, on kuitenkin hyödyllistä varata talojakamolle riittävän suuri tila tulevaisuutta varten. Erilliseen tekniseen tilaan kuituvastaanotin voidaan asentaa myös pinta-asennuksella, ja tällöin tähtisisäverkon kaapelit voidaan päättää avoimeen kytkentäpaneeliin. Talojakamo sijoitetaan talon tekniseen tilaan tai muuhun vastaavaan kuivaan tilaan ja varustetaan sähköpistorasialla. Talojakamo ja siihen liittyvät rakenteet omistaa rakennuttaja, samoin kuin talojakamosta lähtevän sisäverkonkin. Puhelinyhtiön tietoliikenne- ja antennikaapeleiden omistus ja kunnossapitovastuu päättyy talojakamossa olevaan kuituvastaanottimeen.

6 6 Sisäverkko Suositus kuituverkkoon liitetyn pientalon televerkoston asennuksesta

7 Tarkista minne kaivat 7 Kaapelikartan avulla vältät ongelmat Aina kaivaustyötä suunnitellessasi varmista tietoliikenne- ja antennikaapeleiden sijainti numerosta puh. (06) ! Sijaintitiedustelut tulee tehdä vähintään 2 5 työpäivää ennen maankaivuun aloittamista. Tutustumalla kaapelikarttaan estät vahingot ja vältät vahingon korvausmaksut. Anvia antaa maksutta tietoja tietoliikennekaapeleidensa sijainnista. Kaapelivaurion sattuessa ilmoita numeroon 10019, matkapuhelimista

8 8 Keskitä palvelusi Anvialle Anvia on paras kumppani kodin tietoliikenneratkaisujen hankinnalle, koska saat samasta paikasta toimivat tietoliikenneyhteydet, turvaratkaisut sekä viihdettä vapaa-aikaan. Anvia Laajakaista Tuhti Anvia Laajakaistalla saat kotiisi luotettavat, varmatoimiset kiinteät nettiyhteydet omakoti-, rivitalo- ja kerrostaloasumiseen. Voit valita nopeuden Tuhti S, M tai L tarpeesi mukaan. Yksi liittymä riittää loistavasti koko talouden asukkaille. Liittymän voi laajentaa helposti eri päätelaitteilla käytettäväksi, koko kodin kattavaksi langattomaksi verkoksi. L 250 M M 100 M S 50 M Laajakaistapakettimme sisältää laajakaistaa varten modeemin sekä tarvittavat johdot. Anvia Tietoturva Anvia Tietoturvalla suojaat kalleimpasi. Sen avulla valvot helposti koko perheen netin käyttöä ja voit huolen hetkellä tarkistaa, missä jälkikasvusi liikkuu. Varman virusturvan lisäksi saat suojaa myös verkkopankkiasiointiin ja nettiostosten tekemiseen. Tietoturvakumppanimme on luotettava kotimainen F-Secure. Watson Watson kokoaa olennaisimman viihdetarjonnan yhteen palveluun: Watsonilla katsot ja tallennat tv-kanavia, tilaat maksukanavia ja vuokraat Makuunin uutuusleffoja. Voit käyttää Watsonia kaikilla laitteillasi, kuten tietokoneella, tabletilla, älypuhelimella tai älytelevisiolla, johon on ladattu Watson-sovellus. Watson toimii kaikkialla, missä käytössäsi on kiinteä tai langaton internet-yhteys. Watsonilla saat käyttöösi puolen vuoden rajattoman tallennustilan sekä kanavien katseluoikeuden kaikissa tuetuissa laitteissa.

9 Keskitä palvelusi Anvialle 9 Kaapeli-tv Kaapelitelevisio on monipuolinen, luotettava ja vaivaton ratkaisu. Laajan kanavatarjonnan lisäksi saat häiriöttömän kuvan- ja äänenlaadun. Kaapeli-tv:n etuja ovat hyvä kuvanlaatu ja huolettomuus kaapelia kun ei tarvitse käydä katolla säätämässä tuulen mukaan. Televisiossasi on aina priimakuva, oli sitten lumisade tai helle. Sinun ei tarvitse huolehtia tekniikasta, se on meidän tehtävämme. Kaapeli-tv:ssä näet monta kanavaa, joita ei ole antenniverkossa. Näitä on sekä maksuttomia että maksullisia. Tilattavien kanavien katsomiseen tarvitset Kaapelikortin, joka asetetaan digiboksin tai television korttipaikkaan. Valikoimassamme on yli 70 tv-kanavaa ja 20 radiokanavaa ja tarjonta laajenee koko ajan. Palveluiden tilaaminen on helppoa. Kanavapaketteja voi tilata milloin vain kotona netin kautta tai vaikkapa puhelimitse. Anvia Isoo Anvia Isoo on yksityinen pilvipalvelusi kaikelle digitaaliselle sisällölle. Isoo-verkkotallennuslaite tarjoaa keskitetyn tallennuspaikan usealle tietokoneelle niin kotona kuin toimistossa. Isoo-laitteen sisältö varmennetaan jatkuvasti ja automaattisesti on-line varmistuspalveluun. Näin kaikki Isoon tallennetut tiedot ovat aina turvassa. Isoon Teratavun tallennustila ei lopu kesken, sitä riittää koko perheen muistojen säilyttämiseen. Isoossa kuvat ovat lisäksi katsottavissa millä laitteella tahansa: puhelimella otetut kuvat tietokoneella ja toisinpäin. Pakkaamo Anvian Pakkaamon kautta voit tarkistaa osoitteesi perusteella millaisia palveluita kotitalouteesi on saatavissa. Pakkaamossa tilaat helposti laajakaistan ja siihen liittyvät lisäpalvelut. Oma Anvia Anvian asiakkaana pääset kirjautumaan Oma Anviaan henkilökohtaisilla tunnuksilla. Oma Anviassa näet kaikki palvelusi ja voit hallinnoida niihin liittyviä lisäpalveluita.

10 10 Keskitä palvelusi Anvialle Elisa Viihde Elisa Viihde vapauttaa sinut nauttimaan TV-ohjelmista, leffoista ja muusta viihteestä juuri silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Elisa Viihde on Suomen suosituin viihtymisen palvelu. Katso TV-ohjelmia, leffoja ja sarjoja television lisäksi myös tabletilla, älypuhelimella ja tietokoneella. Tallenna ohjelmia vaikkapa älypuhelimella ja laita suosikkisarjasi tallentumaan automaattisesti. Tallennustilaa on peräti 2500 tuntia. Vuokraamossa on tuhansia elokuvia, eniten kotimaisia elokuvia sekä uusimmat huippuleffat. Digiboksilla näet nykyisen antennitai kaapelitarjontasi lisäksi runsaasti maksuttomia kanavia, kuten Eurosport, National Geographic Channel, Travel Channel Digiboksin kautta toimivat myös mm: HD-kanavat, Netflix, maksukanavat, HBO Nordic, Ruutu ja Ruutu+ ja YLE-areena Elisa Viihteen oma 4 Fanseat näyttää urheilua, jota et muualta näe. Esim. korisliigaa, Mestis-kiekkoa, futiksen Ruotsin, Tanskan ja Hollannin sarjat ja MM-karsintamatsit. Lisätietoja: anvia.fi/elisaviihde Mobiililiittymät Kiinteiden laajakaistayhteyksien lisäksi saat Anvialta myös Elisan nopeat mobiililaajakaistaliittymät. Elisan kattava 4G-verkko tarjoaa nopeat yhteydet myös Anvian alueella. Mobiiliverkossa yhteysnopeus riippuu aina sijainnista ja verkon kuormituksesta, mutta paikoin on mahdollista päästä jopa yli 50Mbit/s nopeuksiin. 4G-yhteydellä toteutettu mobiililaajakaista voidaan 4G-reitittimen kautta jakaa myös kodin WiFi-verkoksi, johon voidaan liittää jopa 10 laitetta. Tutustu Elisan 4G-verkon kattavuuteen osoitteessa: elisa.fi/kuuluvuus Ajankohtaiset 4G-mobiililaajakaistatarjoukset löydät osoitteesta: anvia.fi/mobiili

11 Muuttajan muistilista 11 Yhteydet kuntoon uuteen kotiin Tilaa liittymien siirrot ajoissa Internet-liittymien ja lankaliittymien siirrot kannattaa tilata heti kun tietää muuton ajankohdan, noin kuukautta ennen muuttoa. Liittymien siirtäminen hoituu Oma Anviassa tai soittamalla Anvian asiakaspalveluun. Lankanumero pysyy samana muutettaessa koko Anvian alueella Anvian puhepalvelut tarjoavat vaihtoehtoja moneen tarpeeseen. Hyödynnä laajakaistaliittymääsi myös puhumiseen tai säilytä tuttu lankanumerosi ja käytä puhumiseen GSM-laitetta esimerkiksi mökiltäsi. Kotipuhelimeen voit tilata myös Puhepaketin, jolla voit soittaa kaikki paikallispuhelut kiinteään hintaan. Kaapeli-tv-liittymäsopimuksen siirtäminen Kaapeli-tv-liittymä on kiinteistökohtainen, eli se ei muuta uuteen paikkaan. Omakotitalon oston yhteydessä tulee kirjallisesti esim. kauppakirjassa sopia siitä, siirtyykö kaapeli-tv-liittymä uudelle omistajalle. Uuden omistajan tulee siirtää sopimus nimiinsä Anvian myymälässä. Mikäli talon uusi omistaja ei siirrä sopimusta, laskutetaan perusmaksut entiseltä omistajalta. Uuteen kiinteistöön kannattaa tehdä kaapeli-tv-sopimus kirjallisesti noin kuukautta ennen sisäänmuuttoa. Maksu-tv-palvelut Muutettaessa Anvian kaapeli-tv-verkon alueella maksu-tv-palvelut ovat jatkossakin saatavilla edellyttäen, että kiinteistön sisäinen antenniverkko välittää palvelut. Asukkaan tulee kuitenkin muistaa ilmoittaa uusi laskutusosoite Anvialle.

12 Anvia Vaasa: Pitkäkatu 37, ma pe 10 18, la Seinäjoki: Epstori, 1. krs, Kauppakatu 5 ma pe , la Kokkola: Tehtaankatu 3, ma to 10 18, la Asiakaspalvelu: ma pe 9 19, la asiakaspalvelu@anvia.fi

Pientalorakentajan tietoliikenneopas

Pientalorakentajan tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas 2 Anvia Kiinteistöliittymät Anvian Kiinteistöliittymillä nopea, häiriötön ja laadukas tietoliikenneyhteys Anvia Kiinteistöliittymällä asuinkiinteistösi sisäverkko liitetään

Lisätiedot

Elisa Talokaapeli. Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004

Elisa Talokaapeli. Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004 Elisa Talokaapeli Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004 Elisa Talokaapeli Elisa Talokaapeli mahdollistaa kiinteistön sisäjohtoverkon yhdistämisen maakaapelilla yleiseen televerkkoon. Yhdistämisen

Lisätiedot

AINA TALOKAAPELI. 1 Aina Talokaapeli kuparikaapelilla

AINA TALOKAAPELI. 1 Aina Talokaapeli kuparikaapelilla 1(6) AINA TALOKAAPELI Aina Talokaapeli mahdollistaa kiinteistön sisäverkon yhdistämisen yleiseen televerkkoon joko kuparisella maakaapelilla, optisella kaapelilla tai erityistapauksissa (ha-asutusalueet)

Lisätiedot

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Valokuitu kirkkaasti paras kiinteistöyhteys Soneran Laajakaista- ja tv-palvelut VTS Tampere 25.11.2014 Jukka Harju Sisältö Miksi valokuituyhteys on kirkkaasti

Lisätiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot Pientalonrakentajan tietoliikenneopas Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot MIKSI KUITULIITTYMÄ? IPP:n kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen

Lisätiedot

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden 1 Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Meillä on sinulle hyviä uutisia! Lahden Talojen ja Elisan tekemän sopimuksen mukaan vuokraasi sisältyy nettiyhteys. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan

Lisätiedot

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Toimitusosoite (jos sama ei tarvitse täyttää) Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan

Lisätiedot

1(5) OHJE PIENTALON RAKENTAJALLE PIENTALON KUITULIITTYMÄ

1(5) OHJE PIENTALON RAKENTAJALLE PIENTALON KUITULIITTYMÄ 1(5) PIENTALON KUITULIITTYMÄ YLEISTÄ Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n (Myöhemmin PHPOY) kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen optiseen kuituverkkoon. Kuituverkon kautta

Lisätiedot

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta).

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta). TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan Kuitu Oy Tyrnävän Kuitu Oy Lumijoen Kuitu

Lisätiedot

PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS. Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin

PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS. Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin SISÄLLYS Nopeat yhteydet pientaloihin...3 Telia Kotikuitu...3 Liityntäverkon talokaapeli...4 Ennen kaivuutöiden aloittamista...4

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Sisällysluettelo Pientalojen kehittyvät viestintä palvelut.. 3 Sonera Kotikuitu -palvelu... 3 Liityntäverkon talokaapeli... 4 Toimenpiteet ennen kaivutöiden aloittamista...

Lisätiedot

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Vrs 3.0 Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n valokuituliittymän toimitus kiinteistöön KSVV Oy toimittaa ja asentaa valokuituliittymän asiakkaalle käyttövalmiiksi.

Lisätiedot

Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus?

Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus? Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus? Cable Days 18.11.2014 Jaakko Harno, Watson Nordic Oy Watson lyhyesti Watson Nordic on Anvia Oyj:n ja Makuuni Oy:n omistama yhtiö Watson Nordic operoi, myy ja markkinoi

Lisätiedot

DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille

DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille Ohjeita käyttöönottoon ja käyttöön > Päätelaitteen asennus > Sähköposti > Laskutus > Yhteystiedot DNA VASON ohje SM.indd 1 21.8.2008 10:55:41 Tervetuloa nopean laajakaistan

Lisätiedot

Päätelaitteen asennus. Sähköposti. Laskutus. Yhteystiedot

Päätelaitteen asennus. Sähköposti. Laskutus. Yhteystiedot Ohjeita käyttöönottoon ja jatkoa varten Päätelaitteen asennus Sähköposti Vartonenkin voisi liittyä. Tulisi vauhtia elämään. Laskutus Yhteystiedot Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon,

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Pientalojen kehittyvät viestintäpalvelut Eri laajakaistatekniikat ovat kehittyneet ja tulevat kehittymään voimakkaasti. Valokaapeliin perustuvilla laajakaistatoteutuksilla

Lisätiedot

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista VASO-ASUKKAAN OPAS DNA Kiinteistölaajakaista 1 Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon, olet tehnyt hyvän valinnan muuttaessasi Vason asuntoon.tämä on opas laajakaistan käyttöönottoon ja

Lisätiedot

Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet

Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Palveluiden tuottajat VALOKUITUVERKON RAKENNE Internet/ operaattorien valokuituverkot

Lisätiedot

Asiakasymmärryksestä avaimet tulevaisuuteen 22.4.2015

Asiakasymmärryksestä avaimet tulevaisuuteen 22.4.2015 Asiakasymmärryksestä avaimet tulevaisuuteen 22.4.2015 Ani Korpela, Head of Content Users, Elisa Viihde Mika Lepistö, Business Manager, Elisa Viihde Asiakasymmärrys strateginen valinta 2 Miten haemme asiakasymmärrystä

Lisätiedot

Opas palveluiden käyttöönottoon

Opas palveluiden käyttöönottoon Tervetuloa Lounean asiakkaaksi Opas palveluiden käyttöönottoon Huoneistoosi on nyt asennettu Kuitulaajakaista VDSL 25 M ja Kaapeli-TV. Säilytä tämä ohje. Sisällysluettelo Kuitulaajakaistan käyttöönotto

Lisätiedot

Valokuituverkon asennusohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet

Valokuituverkon asennusohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Valokuituverkon asennusohjeita Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Palveluiden tuottajat VALOKUITUVERKON RAKENNE Internet/ operaattorien valokuituverkot

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Sisällysluettelo Pientalojen kehittyvät viestintä palvelut.. 3 Sonera Kotikuitu -palvelu... 3 Liityntäverkon talokaapeli... 4 Toimenpiteet ennen kaivutöiden aloittamista...

Lisätiedot

TERVETULOA VALOKAISTALLE!

TERVETULOA VALOKAISTALLE! TERVETULOA VALOKAISTALLE! SSPNET TÄNÄÄN VALOKUITUTEKNIIKAN EDELLÄKÄVIJÄ Olemme tietoliikenneyhteyksien ja internetpalveluiden luotettava asiantuntija. Tarjoamme jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluja.

Lisätiedot

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Vuores-tietoverkko Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Tietoverkko Vuoreksen tietoverkon toteuttaa, omistaa ja ylläpitää Vuores Palvelu Oy, jonka osakkaita ovat Tampereen kaupunki sekä alueen

Lisätiedot

Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä

Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä Ravintola Nallikari, Oulu 22.9.2015 / Ari Kurkela Julkinen 1 Esityksen sisältö Vanhat sisäverkkomallit Sisäverkot 1.1.2015 alkaen

Lisätiedot

Anvia. Uusia. voita suklaakoodi. kanavapaketteja valikoimiin sivu 6. Anvia palvelee nyt. myös Epstorilla sivu 5 Päivitä tietosi Oma Anviassa

Anvia. Uusia. voita suklaakoodi. kanavapaketteja valikoimiin sivu 6. Anvia palvelee nyt. myös Epstorilla sivu 5 Päivitä tietosi Oma Anviassa Syyskuu 2014 Anvia a s i a k a s t i e d o t e Uusia kanavapaketteja valikoimiin sivu 6 Anvia palvelee nyt myös Epstorilla sivu 5 Päivitä tietosi Oma Anviassa voita suklaakoodi sivu 4 Kokkola: Tehtaankatu

Lisätiedot

TELEVISIO AINA SIELLÄ MISSÄ SINÄKIN. David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset MTV Maxilla*

TELEVISIO AINA SIELLÄ MISSÄ SINÄKIN. David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset MTV Maxilla* 3-1-2-white-cmyk.pdf 1 24.10.2013 17:56:11 David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset TV axilla* TELEVISIO AINA SIELLÄ ISSÄ SINÄIN. Fitnesspäiväkirjat maanantaisin

Lisätiedot

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7.

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7. Kytkentäohje 1 KYTKENTÄOHJE Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R ja WLAN-reititin TP-Link Archer C7 2 KUITUPÄÄTTEEN TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätiedot

dna Laajakaistaopas Vason asukkaille

dna Laajakaistaopas Vason asukkaille dna Laajakaistaopas Vason asukkaille Ohjeita käyttöönottoon ja käyttöön > Päätelaitteen asennus > Sähköposti > Laskutus > Yhteystiedot Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon, olet tehnyt

Lisätiedot

Laajakaistat markkinalähtöisesti

Laajakaistat markkinalähtöisesti Laajakaistat markkinalähtöisesti Teleyhtiön näkemys Matti Makkonen Toimitusjohtaja Anvia Oyj Anvia Oyj - entinen Vaasan läänin puhelin (VLP) Liikevaihto 2009 104 M Suomen 4. suurin teleoperaattori Johtava

Lisätiedot

KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS

KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS Palvelukuvaus 29.1.2016 1 KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Kaapeli-TV liittymä ja laitteet... 3 2.2 Peruspalvelu... 3 2.3 Kanavapaketit...

Lisätiedot

Pientalon liittäminen Concept.10:n. tietoliikenneverkkoon

Pientalon liittäminen Concept.10:n. tietoliikenneverkkoon 1 (8) V 1.0 Pientalon liittäminen Concept.10:n tietoliikenneverkkoon 2 (8) 1 Yleistä... 3 2 Liityntäverkon kaapeli... 3 3 Liityntäverkon kaapelin asentaminen... 4 4 Sisäverkko... 5 5 Liityntäkaapeleiden

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013

Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013 Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013 LPOnet Oy Ab toimitusjohtaja Gustaf Forsberg Agenda: 1. LPOnet Oy Ab 2.

Lisätiedot

Elisa Puhekaista. Asennus- ja käyttöohje

Elisa Puhekaista. Asennus- ja käyttöohje Elisa Puhekaista Asennus- ja käyttöohje 1 Tervetuloa Elisa Puhekaista -asiakkaaksi Elisa Puhekaista on palvelu, jonka avulla voit käyttää Elisa Laajakaista -liittymääsi myös puhumiseen. Voit soittaa ja

Lisätiedot

Elisa Oyj PALVELUKUVAUS 1 (5)

Elisa Oyj PALVELUKUVAUS 1 (5) PALVELUKUVAUS 1 (5) ELISA YRITYSKIINTEISTÖKUITU, PALVELUKUVAUS, 10.12.2009 Palvelun sisältö Kuituyhteys Elisa Yrityskiinteistökuitu on palvelu, jossa asiakkaan kiinteistö liitetään Elisan optisen verkon

Lisätiedot

DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON

DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON Mikko Saarentaus Cable Days 23.4.2015 Hanasaari, Espoo Julkinen 1 SISÄLTÖ Uudistunut DNA DNA TV avain uuteen televisioon Ajankohtaista antenniverkosta uusi antennitelevisio

Lisätiedot

Onnistumisia yhdessä 14.6.2011

Onnistumisia yhdessä 14.6.2011 Onnistumisia yhdessä 14.6.2011 KAISANET - LAAJAKAISTAHANKKEET 2011 LAAJAKAISTA 2015 Hankkeiden toteutus 2011 14.6.2011 KAISANET - LAAJAKAISTAHANKKEET 2011 Kaisanet on jättänyt hanke-ehdotukset kaikkiin

Lisätiedot

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu.

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Sonera Vahdin avulla ennakoit, tarkkailet ja tiedät mitä kotonasi tapahtuu Sonera Vahti -palvelun avulla valvot kotisi

Lisätiedot

Anvia Telecom Oy. Alueverkon Ethernet -hinnasto

Anvia Telecom Oy. Alueverkon Ethernet -hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Telecom Oy Alueverkon Ethernet -hinnasto Voimassa 1.3.2015 alkaen toistaiseksi Anvia Telecom Oy Anvia Telecom Ab Silmukkatie 6, 65100 Vaasa Cirkelvägen 6, 65100 Vasa Puhelin/Telefon

Lisätiedot

Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 2014

Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 2014 Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 201 Markus Lahtinen Head of Product Management Consumer, Sonera Koti ja tv - tutkimus 201 Sonera selvitti nyt neljättä kertaa suomalaisten viihtymistä kotona ja suhdetta

Lisätiedot

1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni.

1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni. www.ren.fi Rakentajan opas 2013 1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni. 1. Tontilla olevat kaapelit Ennen

Lisätiedot

Operaattorilaajakaista

Operaattorilaajakaista Palvelukuvaus 1.7.2018 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2... 1 2.1 Päätelaite... 1 2.2 Liittymän nopeus... 1 2.2.1 Liittymän nopeuden vaihteluvälit... 1 2.3 Rajaukset... 2 3 Tilaus

Lisätiedot

As Oy Tampereen Neilikka

As Oy Tampereen Neilikka As Oy Tampereen Neilikka As Oy Tampereen Neilikka Keskisenkatu 6, 33710 Tampere As Oy Tampereen Neilikkaan valmistuu 37 asuntoa, joissa kaikissa on tasokkaat pintamateriaalit ja moderni varustetaso LaminaaJlaJat

Lisätiedot

Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja. tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus

Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja. tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja nopeaan, tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus Elisa yhtiönä Elisa tarjoaa tietoliikennealan kokonaispalveluja Perustettu Helsingissä vuonna 1882

Lisätiedot

Saimaan Kuidun valokuituverkon asennusohjeita

Saimaan Kuidun valokuituverkon asennusohjeita Saimaan Kuidun valokuituverkon asennusohjeita Ohjeita valokaapelin asentamisesta tontilla ja valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet. Lisätietoja: Myynti- ja markkinointi

Lisätiedot

Yhden megan laajakaista kaikille

Yhden megan laajakaista kaikille Yhden megan laajakaista kaikille Yhden megan laajakaista kaikille Kuluttajalla ja yrityksellä on 1.7.2010 alkaen oikeus saada yhden megan laajakaistaliittymä vakituiseen asuinpaikkaan tai yrityksen sijaintipaikkaan.

Lisätiedot

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Meillä on sinulle hyviä uutisia! Lahden Talojen ja Elisan tekemän sopimuksen mukaan vuokraasi sisältyy nettiyhteys. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan

Lisätiedot

LexCom Home - joustava kodin kaapelointijärjestelmä

LexCom Home - joustava kodin kaapelointijärjestelmä LexCom Home - joustava kodin kaapelointijärjestelmä Uutta joustavuutta kodin toimintoihin LexCom Home on nykyaikainen kokonaisratkaisu kodin heikkovirtakaapelointien ja -asennusten toteuttamiseksi. Lex-

Lisätiedot

DNA Welho 7.3.2012 / Hki

DNA Welho 7.3.2012 / Hki DNA Welho 7.3.2012 / Hki Tiitus Ranta Myyntijohtaja, Kiinteistötuotemyynti tiitus.ranta@dna.fi GSM 044 044 5045 Agenda: Sisäverkot, niiden saneeraus ja huomioitavat seikat Taloyhtiölaajakaista mikä se

Lisätiedot

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä KYMP Viihde alk. 39,90 /kk KYMP Laajakaista Tarjous! ADSL 10/1 M 16,00 /kk (Kotkan alue. 18 kk sopimus ensimmäiset 6 kk -50 %. Norm. 32,00 /kk,

Lisätiedot

1 (2) Hyvä alueen asukas, Kaisanet Oy aloittaa valokuituverkkojen rakentamisen yhteistyössä Vaalan kunnan kanssa asuinalueellanne kesällä 2011. Rakentaminen on osa valtakunnallista Laajakaista 2015 -hanketta.

Lisätiedot

Anvia. Ruotsiin. Koko F1-kausi. Asiakassopimukset. Anvia laajenee. MTV Total -paketissa. Anvia Telecom Oy:lle. sivu 2. Maaliskuu 2015. sivu 6.

Anvia. Ruotsiin. Koko F1-kausi. Asiakassopimukset. Anvia laajenee. MTV Total -paketissa. Anvia Telecom Oy:lle. sivu 2. Maaliskuu 2015. sivu 6. Maaliskuu 2015 Anvia A S I A K A S T I E D O T E Anvia laajenee Ruotsiin. Koko F1-kausi MTV Total -paketissa. Asiakassopimukset Anvia Telecom Oy:lle. sivu 2 sivu 6 sivu 7 Kokkola: Tehtaankatu 3 ma pe 10

Lisätiedot

Loimaan kaupunki verkko

Loimaan kaupunki verkko Loimaan kaupunki verkko 25.10.20!6 25.10.2016 Esitys Loimaan kaupungille Tapani Puusaari Sisältää pdf tiedoston kaupungin palveluverkosta 25.10.2016 Nykytilanne Yhteydet Pimeitä kuituja hinnat luokkaa

Lisätiedot

NextMesh Mall Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie 3, 02770 Espoo

NextMesh Mall Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie 3, 02770 Espoo Wifi Kauppakeskus Espoontori Kamreerintie, 02770 Espoo Tukiasemat 1. ja 2. kerros 2 Kerros 55 m 20 m Sähkökaappi A-rapun tuulikaapissa 1 Kerros 65 m Talojakamo parkkihallissa C-rapun lähellä 2 21 m 1 Sähkökaappi

Lisätiedot

Televiestintäkysely 2008

Televiestintäkysely 2008 Televiestintäkysely 2008 Kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004) mukaisesti luottamuksellisia. Yritysten rakenteet 00022 TILASTOKESKUS SÄHKÖINEN LOMAKE OSOITTEESSA: http://sol.itella.net/tele Yrityksen

Lisätiedot

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE 1 Sähköverkkoon liittyminen 1. Sähkösuunnittelu Rakentajan sähkösuunnittelija laskee sähköliittymän pääsulakkeiden koon. 2. Liittymissopimus Sopimus kannattaa tehdä hyvissä

Lisätiedot

Elisa Viihde Pikaopas

Elisa Viihde Pikaopas Elisa Viihde Kaapelimodeemiversio Elisa Viihde Pikaopas Laitteiden asentaminen 1. Liitä laajakaistamodeemi antennijohdolla kaapelitelevisioverkkoon ja käytä T-haaroitinta, jotta voit kytkeä myös digiboksin

Lisätiedot

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle OPAS OMAKOTITALON rakentajalle RAKENTAJAN 1. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa oleellisimpia neuvoja omakotitalorakentajalle sähköistämiseen liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja sähköliittymän rakentamisesta,

Lisätiedot

DNA TV-hubi: Pikaopas

DNA TV-hubi: Pikaopas DNA TV-hubi: Pikaopas Lue tämä opas ennen käyttöönottoa» Tervetuloa DNA TV-hubin käyttäjäksi! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen. Yhteenveto medialle

DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen. Yhteenveto medialle DNA Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus 2015: TV tuli puhelimeen Yhteenveto medialle Viihde- ja digitaalisten sisältöjen tutkimus, helmikuu 2015 2 Yhteenveto Tabletit, tietokoneet ja älypuhelimet

Lisätiedot

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Veijo Happonen DAXTUM OY Gsm: 040-5254232, e-mail: veijo.happonen@daxtum.com BAFF / Automaatio Talotekniikassa LUENNON SISÄLTÖ

Lisätiedot

Anvia Oyj. Alueverkon Ethernet Hinnasto

Anvia Oyj. Alueverkon Ethernet Hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Oyj Alueverkon Ethernet Hinnasto Voimassa alkaen toistaiseksi 2(5) Alueverkon Ethernet -liittymän kytkentä- ja kk-maksut Tuotenro Alueverkon Ethernet -liittymä 21288 1M/1M

Lisätiedot

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE Sähköverkkoon liittyminen 1. Sähkösuunnittelu Rakentajan sähkösuunnittelija laskee sähköliittymän pääsulakkeiden koon. 2. Liittymissopimus Sopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Lisätiedot

Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta

Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta Julkinen Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta Sisältö DNA:n televisioliiketoiminta Televisiokatselun muutosten vaikutukset Antenniverkko osana DNA:n televisiotarjontaa Yhteenveto Julkinen /

Lisätiedot

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje Modeemin asennus 4 Ohjekirjasta löydät ratkaisut yleisimpiin asioihin esim. WLAN-verkon asennukseen. 1 Kytke modeemi kuvassa näkyvällä tavalla (B + C).

Lisätiedot

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Ohje 1 (3) 23.4.2014 Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Yleistä Liittymiskaapelityyppinä käytetään omakotitalojohdoissa AMCMK 3 x 25 + 16 ja suuremmissa poikkipinnoissa AXMK -maakaapeleita.

Lisätiedot

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS 1 (6) v 2.1 Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS Sisällysluettelo 1 Palvelun yleiskuvaus ja palveluvaihtoehdot... 3 2 Palvelun sisältö... 3 2.1 Lilli Huolenpito Mini... 4 2.2 Lilli Huolenpito Perus... 4 2.3

Lisätiedot

Pientalorakentajan opas

Pientalorakentajan opas Pientalorakentajan opas 1. Ota rohkeasti yhteyttä Forssan Verkkopalvelut Oy:n henkilökuntaan Saat neuvoja ja opastusta sähköistyksen ja tarvittavan sähköliittymän toteuttamisesta. Samalla varmistat sähkön

Lisätiedot

Tiedonhankintailta Oulu 23.02.2012

Tiedonhankintailta Oulu 23.02.2012 Tiedonhankintailta Oulu 23.02.2012 Ajanmukaiset Laajakaista- ja tv-palvelut Taloyhtiössä Esko Korkalo, myyntijohtaja Soneran tahtotila Suomessa: Sonera tarjoaa parhaan palvelu- ja viihdekokemuksen kuluttajille

Lisätiedot

OPAS PALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTOON

OPAS PALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTOON OPAS PALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTOON Tervetuloa Lounean asiakkaaksi! LIITTYMÄSI NOPEUS Kuitulaajakaistan käyttöönotto...2 Kuitulaajakaistan käyttöönotto VDSL...3 Kuitulaajakaistan käyttöönotto sisäverkko...4

Lisätiedot

14.2.2019 18.2.2019 1 Puhelinverkko Härkätien varteen vuonna 1897... Härkätielle maamme ensimmäinen täysin digitalisoitu kunta (Koski TL) vuonna 1985... Ensimmäinen digitaalinen matkapuhelinverkko (GSM)

Lisätiedot

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon Savukosken kunta ja Kuitua Pohjoiseen-hanke ovat käynnistäneet kartoituksen kiinnostuksesta liittyä alueelle mahdollisesti rakennettavaan valokuituverkkoon. Kyselyyn vastaaminen ei sido mihinkään. Kyseessä

Lisätiedot

Laajakaistaratkaisut asuinkiinteistöissä

Laajakaistaratkaisut asuinkiinteistöissä asuinkiinteistöissä taloyhtiöissä seminaari 6.10.2005 Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL - www.stul.fi 1 Hankitaanko taloyhtiöön yhteinen laajakaistajärjestelmä

Lisätiedot

PIKAOPAS. DNA Welho Viihde Pikaopas

PIKAOPAS. DNA Welho Viihde Pikaopas PIKAOPAS DNA Welho Viihde Pikaopas Piin elämä Tervetuloa DNA Welhon Viihde -asiakkaaksi. Kiitos, että valitsit DNA Welhon kotisi viihdekeskukseksi, nyt saat käyttöösi valtavan määrän huippuviihdettä, omilla

Lisätiedot

Saunasetti 900 asennusohje

Saunasetti 900 asennusohje Saunasetti 900 asennusohje Yleistä Valokuitutekniikalla siirretään valoa projektorista valokuitukaapelia pitkin valaistavaan kohteeseen. Valokuidussa kulkeva valo ei johda sähköä eikä lämpöä ja voidaan

Lisätiedot

Vuores Palvelu Oy. Jouni Honkanen 3.2.2015. Vuores-talo Rautiolanrinne 2

Vuores Palvelu Oy. Jouni Honkanen 3.2.2015. Vuores-talo Rautiolanrinne 2 Vuores Palvelu Oy Jouni Honkanen 3.2.2015 Vuores-talo Rautiolanrinne 2 Vuores Palvelu Oy Perustaja ja pääomistaja Tampereen kaupunki Kaupungin omistusosuus tällä hetkellä noin 60 % Omistus siirtyy vähitellen

Lisätiedot

SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille

SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille Rakentajan muistilista 1. Hanki sähköurakoitsija. 2. Sähköurakoitsijasi asentaa mittauskeskuksen ja kytkee siihen liittymiskaapelin. 3. Sähköurakoitsija

Lisätiedot

AntenniTV kaikkialle, kaikkiin päätelaitteisiin

AntenniTV kaikkialle, kaikkiin päätelaitteisiin AntenniTV kaikkialle, kaikkiin päätelaitteisiin Cable Days 17.4.2012 Vesa Erkkilä vesa.erkkila(a)digita.fi MobiiliTV vai TV mobiililaitteissa? Erillisen broadcast-verkon (esim. DVB-H) kautta toteutettu

Lisätiedot

Leijona-kiekkoa MTV Sport -kanavilla. Prepaid tv-kortti antennikotiin

Leijona-kiekkoa MTV Sport -kanavilla. Prepaid tv-kortti antennikotiin Leijona-kiekkoa MTV Sport -kanavilla Prepaid tv-kortti antennikotiin Game of Thrones 4. kausi C More Seriesillä Salainen valtakunta C More Firstillä MTV Total on penkkiurheilijan ja viihteen ystävän kattava

Lisätiedot

Tiedonhankintailta Turku 15.02.2012

Tiedonhankintailta Turku 15.02.2012 Tiedonhankintailta Turku 15.02.2012 Ajanmukaiset Laajakaista- ja tv-palvelut Taloyhtiössä Esko Korkalo TKTV siirtynyt Soneralle Turussa tapahtuu Sonera omistaa enemmistön (92%) Oy Turun Kaapelitelevisiosta

Lisätiedot

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010)

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 19.5.2010) 2 (3) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Miksi valokuitu Pälkäneelle valokuitua rakennetaan avoimen verkon periaatteella, jolloin käyttäjä saa vapaasti valita

Lisätiedot

LIITTYMÄHINNASTO. Kotitalouksille, taloyhtiöille, vapaa-ajan asunnoille yrityksille sekä paritaloihin

LIITTYMÄHINNASTO. Kotitalouksille, taloyhtiöille, vapaa-ajan asunnoille yrityksille sekä paritaloihin HINNASTO Voimassa 1.7.2017 alkaen toistaiseksi. Hinnat koskevat Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoa ja palveluita. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. Hintamuutokset ilmoitetaan osoitteessa www.ksvv.fi.

Lisätiedot

OPERAATTORITUOTTEET 1.6.2014 TILAAJAYHTEYSHINNASTO

OPERAATTORITUOTTEET 1.6.2014 TILAAJAYHTEYSHINNASTO OPERAATTORITUOTTEET 1.6.2014 TILAAJAYHTEYSHINNASTO YLEISTÄ Tilaajayhteys (Cu) Kiinteä yhteys (Cu) Yhdysjohto (Cu) Kaikki tässä hinnastossa (alv 0%) esitetyt tuotteet ovat analogisilla kuparipareilla tai

Lisätiedot

KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat. Harri Mutanen

KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat. Harri Mutanen KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat Harri Mutanen ORBIS OY Perustettu 1949 Suomalainen perheyritys Maahantuonti ja oma valmistus Työntekijöitä 50 Liikevaihto 7,8 MEUR (2015) Toimipisteet Vantaa,

Lisätiedot

KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE

KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE 10/2017 OPPAASI TURVA- JA TIETOTEKNIIKASSA SISÄLTÖ KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUIDUN VALOVOIMAISET EDUT NÄIN VALOKUITU VEDETÄÄN KOTIIN

Lisätiedot

Sähköisten viestintäpalvelujen. Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6.2015

Sähköisten viestintäpalvelujen. Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6.2015 Sähköisten viestintäpalvelujen käyttö Päällikkö Joonas Orkola, Asiakkuudet, Viestintävirasto 23.6. julkaistavat tulokset Kuluttajatutkimustiedot suomalaisten viestintäpalvelujen käyttötottumuksista» Toteutettu

Lisätiedot

Anvia Telecom Oy. Operaattori DSL Kuitu -hinnasto

Anvia Telecom Oy. Operaattori DSL Kuitu -hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Telecom Oy Operaattori DSL Kuitu -hinnasto Voimassa 1.3.2014 alkaen toistaiseksi Anvia Telecom Oy Anvia Telecom Ab Silmukkatie 6, 65100 Vaasa Cirkelvägen 6, 65100 Vasa Puhelin/Telefon

Lisätiedot

Pientalorakentajan tietoliikenneopas 2011

Pientalorakentajan tietoliikenneopas 2011 Pientalorakentajan tietoliikenneopas 2011 Sisällysluettelo Yleiskaapelointi pientalon tiedonsiirtoon 4 Pientalon liittäminen tietoliikenneverkkoon 5 Talon sisääntuloputkitus 6 Paritalo Talojakamon laitekaappi

Lisätiedot

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi www.sant.fi 1 Jäseninä: Satelliitti- ja antenniliitto SANT toimii n. 100 antennialan yrityksen edunvalvojana ja yhteenliittymänä Antenniurakointiliikkeitä Antennialan laitevalmistajia ja maahantuojia Antennitarvikkeiden

Lisätiedot

Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014

Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014 Äänekoski Laajakaista Kaikille 2014 Teliasonera/Seppo Kuusisto /Relation/Identifier 0.1 Draft Äänekoski 2013 rakennetut ja 2014 rakennettavat rungot 50 % Vuonna 2014 rakennettava osuus liittymiä tarjotaan

Lisätiedot

DNA Welho MatkaTV -palvelu. DNA Welho MatkaTV. Televisio aina mukanasi tabletissa, älypuhelimessa ja tietokoneessa

DNA Welho MatkaTV -palvelu. DNA Welho MatkaTV. Televisio aina mukanasi tabletissa, älypuhelimessa ja tietokoneessa DNA Welho MatkaTV -palvelu DNA Welho MatkaTV Televisio aina mukanasi tabletissa, älypuhelimessa ja tietokoneessa C M Y CM MY CY CMY K 3-1-2-black-cmyk.pdf 1 24.10.2013 17:56:08 Televisio taskuun ja menoksi!

Lisätiedot

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus Palvelukuvaus Versio: 1.1 19.2.2016 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2 Palvelukomponentit... 1 2.1 Lähimaksu Kiinteä... 1 2.2 Lähimaksu Langaton... 1 2.3 Lähimaksu Mobiili...

Lisätiedot

LIITTYMÄHAKEMUS. Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu. Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka

LIITTYMÄHAKEMUS. Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu. Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka LIITTYMÄHAKEMUS Hakemus koskee Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu Liittyjän Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka Sähköposti Yhteyshenkilö/isännöitsijä

Lisätiedot

Soneran Koti ja TV tutkimus 2012

Soneran Koti ja TV tutkimus 2012 Soneran Koti ja TV tutkimus 2012 Tervetuloa! Sonera selvitti nyt toista kertaa suomalaisten viihtymistä kotona ja suhdetta television katseluun Tiedonkeruu kesäkuussa 2012, N=2132 Tutkimuksen toteutti

Lisätiedot

Welhon liiketoiminta osaksi DNA:ta 31.5.2010

Welhon liiketoiminta osaksi DNA:ta 31.5.2010 Welhon liiketoiminta osaksi DNA:ta 31.5.2010 Welhon liiketoiminta osaksi DNA:ta Perustiedot (1/2) Sanoma myy Suomen suurimman kaapelitelevisio-operaattori Welhon liiketoiminnan tietoliikennekonserni DNA:lle

Lisätiedot

Tiedonhankintailta 29.02.2012

Tiedonhankintailta 29.02.2012 Tiedonhankintailta 29.02.2012 Valokuitu. Kirkkaasti paras internetyhteys Taloyhtiöön. Laajakaista- ja tv-palvelut asukkaille Esko Korkalo, myyntijohtaja Soneran tahtotila Suomessa: Sonera tarjoaa parhaan

Lisätiedot