Matkakortin kelpoisuus. Sisällys. Matkakortin kelpoisuus... 3

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Matkakortin kelpoisuus. Sisällys. Matkakortin kelpoisuus... 3"

Transkriptio

1

2 Sisällys Matkakortin kelpoisuus... 3 Yksi kortti - monta tapaa maksaa matka... 5 Lippulajit... 7 Kertalippu... 7 Arvolippu... 7 Kausilippu... 9 Työmatkalippu... 9 Opiskelijalippu Koululippu Seutulippu Matkailijalippu Kortin lataus Matkan maksaminen matkakortilla Säilytä kortti huolellisesti! Joukkoliikenteen palvelupiste Matkakortin kelpoisuus Tampereen kaupungin sisäisessä liikenteessä on käytössä yhteistariffijärjestelmä liikennelaitoksen ja yksityisten liikennöitsijöiden kesken. Kaikissa sini-vihreällä yhteistariffitunnuksella varustetuissa linja-autoissa noudatetaan samoja taksoja ja tariffiohjeita, ja niissä maksetaan matkat Tampereen matkakortilla. Kaikissa näissä autoissa on samanlaiset rahastuslaitteet. Yhteistariffiliikenteessä ovat mukana Tampereen kaupungin liikennelaitos Alhonen & Lastunen Oy Länsilinjat Oy Väinö Paunu Oy Helmikkala Ky Luopioisten Linja Oy Valkeakosken Liikenne Oy. Kaupungin rajojen ulkopuolelle ympäristökuntiin ulottuvia matkoja varten on kehitetty seutulippujärjestelmä, jossa matkat voi maksaa joko Tampereen matkakortilla tai Matkahuollon älykortilla. Tampereen kaupunkiseudun seutulipun käyttöalueeseen kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere ja Ylöjärvi. Matkakortin kelpoisuus Tampereen matkakortti kelpaa myös palveluliikenteessä.

3 4 5 Yksi kortti - monta tapaa maksaa matka Matkakortti hankitaan joukkoliikenteen palvelupisteestä. Panttimaksu kortista on 6,70 euroa ja kortti kestää käytössä niin, että siihen voi ladata matkustusoikeutta yhä uudelleen. Palvelupisteessä matkakortin tietoihin kirjataan kortin haltijan nimi, sukupuoli, syntymävuosi ja -kuukausi sekä kotikunta. Korttiin voi tämän jälkeen ladata erilaisia lipputyyppejä joko palvelupisteessä tai muissa Tampereella sijaitsevissa latauspaikoissa, jotka on merkitty sini-vihreällä yhteistariffiliikenteen tunnuksella. Linja-autoissa korttia ei ladata, joten niissä voi maksaa rahalla vain kertamaksun ja yövuorolisän. Yksi kortti - monta tapaa maksaa Lippujen hinnoittelussa ovat käytössä seuraavat ikärajat: lapset alle 7-vuotiaat (alle 7-vuotiaat saavat matkustaa ilmaiseksi maksavan matkustajan mukana) lapset 7 11-vuotiaat nuoret vuotiaat aikuiset 20 vuotta täyttäneet (kertalippujen osalta 12 vuotta täyttäneet) opiskelijat yli 20-vuotiaat 65 vuotta täyttäneet (tamperelaiset) Hiljaisen ajan liikenteessä klo peritään yövuorolisä, joka on aikuisten kertalipun hintainen.

4 6 7 Lippulajit Lippulajit tarjoavat matkustajalle mahdollisuuden valita useasta eri vaihtoehdosta itselleen sopivimman. Liput ovat joko henkilökohtaisia (vain kortin omistajan käytössä) tai haltijakohtaisia (kenen tahansa samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluvan käytössä). Matkakorttiin voi myös yhdistää eri lippulajeja: esimerkiksi kausilipun lisäksi voi ostaa arvolipun yövuorolisän ja toisen henkilön matkojen maksamiseksi. Kaikkiin lippuihin sisältyy tunnin vaihto-oikeus. KERTALIPPU Kertamaksu maksetaan kuljettajalle ja lippu tulostuu auton rahastuslaitteesta. Lipussa on mainittu myyntihetki ja voimassaoloajan päättymishetki. Kertalipun voi ostaa myös ennakkoon joukkoliikenteen palvelupisteestä, ja se annetaan kuljettajalle autoon noustessa. Lippulajit ARVOLIPPU haltijakohtainen opiskelijoilla, veteraaneilla ja 65 vuotta täyttäneillä henkilökohtainen Arvolipuksi kutsutaan matkakorttiin ladattavaa lipputuotetta, johon aikuisille, nuorille ja lapsille myydään rahaarvoa. Aikuisten ja nuorten korttiin ladataan arvoa 20 euroa tai sen kerrannaisia (20, 40, 60 jne.) ja lasten korttiin 10 euroa tai sen kerrannaisia (10, 20, 30 jne.). Autossa oleva korttilaite vähentää automaattisesti matkan hinnan tai tarkistaa vaihdon oikeellisuuden. Arvolipulla voi maksaa myös toisen samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluvan henkilön matkan. Tällöin lipulta vähennetään kortin ikäryhmän mukainen hinta. Esimerkiksi jos vanhemmat haluavat maksaa omalla kortillaan lastensa matkat, peritään lapsista aikuisen hinta.

5 8 9 Korttilaite alkaa automaattisesti periä matkoista oikean ikäryhmän mukaista hintaa henkilön syntymäpäivää seuraavan kuukauden alusta. Samoin taksojen muuttuessa arvolipulta aletaan periä uuden taksan mukaista yksikköhintaa välittömästi. Koska matkakorttiin on tallennettu kortin haltijan tiedot, auton korttilaite myöntää 65 täyttäneille tamperelaisille 50 prosentin alennuksen matkan hinnasta klo Jos kortti on hankittu ennen mainittua ikärajaa, tulee kortin haltijan käydä joukkoliikenteen palvelupisteessä 65 vuotta täytettyään, jotta kortti voidaan ohjelmoida uudelleen oikean ikäryhmän mukaiseksi. Korttiin ladattu arvolippu on henkilökohtainen mainittuna alennusaikana. Tamperelaiset rintamatunnuksen omaavat veteraanit pääsevät matkustamaan maksutta, mutta heiltäkin peritään yövuorolisä. Arvolipulla voi maksaa myös kaikissa Tampereen uimahalleissa, Nokian uimahallissa ja kirjastotalo Metsossa (sakkomaksut). KAUSILIPPU haltijakohtainen, opiskelijoilla henkilökohtainen Kausilippu on aikaan sidottu matkalippu, joka on voimassa 30, 90 tai 180 peräkkäistä vuorokautta. Lapsille, nuorille ja opiskelijoille myydään vain 30 vuorokauden lippua, johon he saavat ryhmänsä mukaisen alennuksen. Kausilipun voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta ja jatkuu viimeisen voimassaolovuorokauden loppuun. Tänä aikana saa matkustaa rajoituksetta niin paljon kuin haluaa. Yövuoroissa peritään kuitenkin erillinen yövuorolisä, joka maksetaan kuljettajalle käteisellä tai peritään automaattisesti matkakortilta, jos siihen on ladattu myös arvolippu. Yövuorolisä peritään myös vaihdon yhteydessä. Matkakorttiin voi ladata uuden (myös erikestoisen) lipun hyvissä ajoin ennen senhetkisen lipun voimassaolon päättymistä (poikkeuksena vaihto seutulippuun ja päinvastoin). Kausilipun haltija voi arvolipulla maksaa myös muiden matkustajien puolesta. Lipun hinta määräytyy lataushetkellä voimassa olevan taksan mukaan. TYÖMATKALIPPU haltijakohtainen Työmatkalippu on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille matkustajille. Lippu on voimassa 30 peräkkäistä vuorokautta, mutta enintään 50 matkaa. Matkakorttiin voi ladata uuden lipun hyvissä ajoin ennen senhetkisen lipun voimassaolon päättymistä (ei kuitenkaan seutulippua). Yövuorolisän ja muiden henkilöiden matkojen maksamiseksi korttiin voi ostaa arvolipun.

6 10 11 OPISKELIJALIPPU henkilökohtainen Opiskelijalippu on henkilökohtainen, ja se on tarkoitettu Tampereella asuville yli 20-vuotiaille lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, yliopistossa tai korkeakoulussa opiskeleville opiskelijoille. Opiskelija voi latauttaa matkakorttiin joko 30 vuorokauden kausilipun, arvolipun tai molemmat. Alennus on 25 % aikuisten lipunhinnoista. Jos kortissa on arvolippu, sillä voi maksaa toisen henkilön matkan - tällöin peritään normaali aikuisten arvolippumaksu. KOULULIPPU henkilökohtainen Koululippu on koulutustoimialan hallintopalvelukeskuksen, Svenska Samskolanin tai Tampereen normaalikoulun matkakortille myöntämä ja tilaama lippu, jossa on kutakin koulupäivää kohden enintään kaksi ilmaista matkaa niihin oikeutetuille koululaisille. Koululippu on voimassa koulupäivinä klo Korttiin voi ladata arvolipun muina aikoina tehtävien matkojen tai esim. uimahallin sisäänpääsymaksun maksamista varten. Opiskelijalipun saavat vain päätoimiset opiskelijat (vähintään 25 tuntia opiskelua viikossa), ja opiskelun tulee normaalisti jatkuessaan johtaa ammattiin tai tutkintoon. Lukuvuoden pituuden tulee olla vähintään 9 kuukautta. Opiskelijalippua myydään pääsääntöisesti syyslukukauden alusta seuraavan vuoden syyskuun loppuun, syksyllä opintonsa päättävien osalta joulukuun loppuun. Opiskelijalippu haetaan joukkoliikenteen palvelupisteestä. Mukana tulee olla voimassa olevalla lukukausileimalla varustettu opiskelijakortti (opiskelijajärjestön tai VR:n/ Matkahuollon myöntämä) tai oppilaitoksen joukkoliikenneyksikön lomakkeella antama todistus opiskelusta ja sen kestosta. Yli 30-vuotiaiden opiskelijoiden on esitettävä lisäksi voimassa oleva myönteinen opintotukipäätös. Oikeus opiskelijalippuun tulee käydä päivittämässä palvelupisteessä vuosittain. Lippu muuttuu aikuisten arvolipuksi, kun oikeus opiskelijalippuun päättyy. Alle 20-vuotiaat opiskelijat ovat oikeutettuja nuorten matkakorttiin.

7 12 13 SEUTULIPPU henkilökohtainen Lippu on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Ylöjärvi) asukkaille. Lippu on henkilökohtainen, ja sen saa täyttämällä tilaustositteen palvelupisteessä. Mukana tulee olla henkilöllisyystodistus. Seutulippu on voimassa 30 peräkkäistä vuorokautta. Tampereen matkakortilla lipun voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta. Seutulipulla voi tehdä rajoittamattoman määrän matkoja lipun kelpoisuusaikana sopimuskuntien alueella, yhteistariffiliikenteen sini-vihreällä tunnuksella varustetuissa autoissa. MATKAILIJALIPPU henkilökohtainen Matkailijoille ja muille kaupungissa tilapäisesti liikkuville joukkoliikenteen tarjoama vaihtoehto on matkailijalippu. Se on voimassa ensimmäisestä käyttökerrasta yhden tai useamman vuorokauden, jolloin sillä voi matkustaa rajoituksetta. Lipun hinta määräytyy iän ja voimassaoloajan mukaan. Yövuorolisää ei peritä. Koska matkailijalippu on henkilökohtainen, siinä on oltava lipun haltijan nimikirjoitus. Matkailijalippuja myydään joukkoliikenteen palvelupisteessä, Keskustorin Elintarvike- ja Juvenes-kioskeissa, rautatieaseman R-kioskissa ja Matkahuollossa linja-autoasemalla. Yövuoroissa peritään erillinen yövuorolisä. Jos korttiin ei ole seutulipun lisäksi ladattu arvolippua, kuljettaja perii yölisän erikseen. Jos kortilla on välillä ollut seutulippu, Tampereen sisäinen kausiluontoinen lippu pitää seuraavan kerran ladata palvelupisteessä ja päinvastoin. Tampereen kaupunkiseudun seutulipun voi hankkia myös Matkahuollon bussikorttiin.

8 14 15 Kortin lataus Matkakortin voi ladata joukkoliikenteen palvelupisteen lisäksi noin viidessäkymmenessä latauspisteessä, jotka on merkitty asiasta kertovalla tarralla (Tampereen matkakorttien lataus myös täällä). Luettelon latauspaikoista saa palvelupisteestä. Matkan maksaminen matkakortilla Linja-autoissa olevat korttilaitteet ovat nopeita ja helppokäyttöisiä. Toistaiseksi on käytössä kahdenlaisia matkakortteja ja siten kaksi tapaa maksaa: ennen 4/1997 hankittu vanha kortti asetetaan laitteelle ja 5/1997 jälkeen hankittua uutta korttia vain vilautetaan viistosti lukijassa. Matkakortti käytetään korttilaitteella aina autoon noustessa. Maksettaessa kortti käytetään lukijassa kerran matkustajaa kohti. Jos samalla kortilla maksetaan useamman henkilön matka, kortti käytetään laitteella yhtä monta kertaa. Mikäli muut samalla kortilla maksaneet poistuvat autosta aiemmilla pysäkeillä, on kortti jätettävä viimeisenä autoon jäävän haltuun. Arvolipulla matkustavien määrää ei sinänsä ole rajoitettu. Kuitenkin samalla arvolipulla voi kerrallaan vaihtaa enintään yhdeksän henkilöä. Vaihtomatkan tekeminen Lipulla maksettuihin matkoihin sisältyy tunnin vaihto-oikeus. Vaihdettaessa kortti käytetään uudestaan kortinlukijassa. On kuitenkin huomattava, että jos isompi ryhmä matkustaa käyttäen samaa matkakorttia, hyväksytään vain yhdeksän henkilön vaihto. Täten jokaista enintään yhdeksän henkilön ryhmää kohti on oltava oma matkakortti. Vaihdottoman matkan voi suurempikin ryhmä tehdä samalla matkakortilla. Matkan maksaminen matkakortilla Jos matka on maksettu ennen kello 24:ää, peritään kello 24:n jälkeen tehdystä vaihdosta yövuorolisä.

9 16 17 Yövuorolisän maksaminen Järjestelmä huolehtii yövuorolisän veloituksesta. Maksettaessa kortti laitetaan lukijaan vain kerran matkustajaa kohti. Lisä peritään kerta-, ennakkokerta-, arvo-, kausi-, seututai koululipulla matkustavilta. Jos kortilla on arvolippu, lisä peritään automaattisesti. Korttilaitteen näyttöruutu ilmoittaa arvolipulla matkustavalle samanaikaisesti matkan hinnan ja lipulle jäävän saldon kausi- ja seutulipun käyttäjälle viimeisen voimassaolopäivän työmatkalipun käyttäjälle viimeisen voimassaolopäivän lisäksi jäljellä olevien matkojen määrän koululipun käyttäjälle mikä matka on kyseessä (esim. ensimmäinen koulumatka) kaikille vaihto-oikeuttaan käyttäville, että kyseessä on vaihto. Kun keltainen valo syttyy ja kuuluu yksi äänimerkki, arvolipun saldo on alittanut 4 euroa kausi- tai seutulippu on voimassa enää kolme vuorokautta tai vähemmän työmatkalipussa on jäljellä korkeintaan viisi matkaa tai se on voimassa kolme vuorokautta tai vähemmän. Keltainen valo siis muistuttaa, että kortti on syytä käydä lataamassa uudelleen. Korttilaitteen punainen valo ja kolme äänimerkkiä tarkoittavat, että arvolipulla ei ole riittävästi saldoa kausi- ja seutulipun voimassaoloaika on päättynyt työmatkalipun aika tai matkat ovat loppuneet matka on maksettava kertamaksuna rahalla. Kuljettajalla on oma laitteistonsa, jolla hän valvoo maksutapahtumia. Kortin voi poistaa laitteelta heti äänimerkin ja merkkivalon välähdyksen jälkeen. Jos matkustaja haluaa näyttöruudun informaation säilyvän ruudulla pidempään, korttia pidetään lukulaitteella kauemmin. Näyttöön ilmestyy teksti poista kortti. Kortin saldo ja leimaushistoria Mikäli matkustaja haluaa tarkistaa korttinsa saldon, hän voi missä tahansa latauspaikassa pyytää tulostamaan ns. saldokuitin. Kortin käytöstä voidaan sekä bussissa että latauspaikassa tulostaa myös leimaushistoria, josta ilmenee saldon lisäksi 5 (bussit) tai 9 (latauspaikat) viimeistä korttitapahtumaa. Valomerkit Korttilaitteen kyljessä on liikennevalo, joka maksettaessa näyttää normaalisti vihreää ja laite antaa yhden äänimerkin.

10 18 19 Säilytä kortti huolellisesti! Käsittele ja säilytä matkakorttiasi yhtä huolellisesti kuin käteistä rahaa. Löytyneet matkakortit säilytetään palvelupisteessä vuoden ajan. Jos matkakortti katoaa Matkakortin löytäjälle maksetaan palvelupisteessä 3,30 euron löytöpalkkio, joka peritään omistajalta tämän noutaessa kortin. Asiakkaan tulee tiedustella kadonnutta matkakorttiaan palvelupisteestä. Mikäli asiakas haluaa korttinsa sulkulistalle, hänen on asioitava palvelupisteessä mukanaan korttitosite. Tositteen voi myös faksata palvelupisteeseen. Asiakkaalla on 30 euron omavastuu kadonneesta matkakortista. Jos kortilla olevien lipputuotteiden arvo ylittää omavastuun, asiakkaalle voidaan maksaa ylimenevä osuus 7 päivän kuluttua kortin sulkulistalle laitosta laskien. Jos sulkulistalle laitetulla kortilla on lipputuotteita yli 30 euron arvosta, kerrothan siitä palvelupisteessä. Löytyneitä matkakortteja säilytetään palvelupisteessä vuoden ajan. Jos matkakortti vaurioituu Jos kortti vaurioituu ilman käyttäjän huolimattomuutta (tekninen vika), palvelupiste vaihtaa sen veloituksetta uuteen. Jos luovut kortistasi Jos haluat luopua kortistasi, kortin hankkimisesta peritty panttimaksu palautetaan palvelupisteessä käyttökuntoista korttia vastaan. Mukana on oltava kortin oston yhteydessä saatu korttitosite tai henkilöllisyystodistus. Kortti palautetaan palvelupisteeseen. Toisen henkilön korttia palautettaessa mukana tulee olla joko korttitosite tai valtakirja sekä oma henkilöllisyystodistus. Kortilla oleva arvolippu palautetaan. Kausilipuista palautetaan 30:n, 90:n ja 180:n vuorokauden lippu siten, että asiakkaalle hyvitetään jäljellä olevat täydet 30 päivän jaksot. Samoin menetellään työmatkalipun ja seutulipun suhteen. Lipputuotteiden arvon palauttamisesta peritään 5 euron käsittelymaksu. Kortin väärinkäyttö Väärinkäytöstapauksissa kuljettaja tai lipputarkastaja ottaa matkakortin pois ja perii kertamaksun. Kortin omistaja voi noutaa kortin palvelupisteestä korttitositetta tai henkilöllisyystodistusta vastaan aikaisintaan kahden vuorokauden kuluttua tapahtuneesta. Säilytä korttisi huolelliseti

11 Joukkoliikenteen palvelupiste Frenckellinaukio 2 B avoinna ma-pe , la palvelunumero: (03) automaattinen aikataulu- ja reittineuvonta (0,44 /min + pvm) Internet aikataulut liput linjat reittikartat ajankohtaiset tiedotteet matkustajille Aitolahden ja Teiskon alueiden aikatauluja saa alueella liikennöivistä linja-autoista, Matkahuollosta ja joukkoliikenteen palvelupisteestä. Tampereen kaupungin joukkoliikenne pidättää oikeuden muutoksiin.

JOENSUUN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN YLEISET MATKAKORTTI- JA MATKUSTUSEHDOT

JOENSUUN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN YLEISET MATKAKORTTI- JA MATKUSTUSEHDOT luonnos 1 JOENSUUN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN YLEISET MATKAKORTTI- JA MATKUSTUSEHDOT Joensuun seudun joukkoliikenteen yleiset matkakortti- ja matkustusehdot on hyväksytty seudullisessa joukkoliikennejaostossa

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TAKSA- JA LIPPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2013 ALKAEN

HELSINGIN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TAKSA- JA LIPPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2013 ALKAEN HELSINGIN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TAKSA- JA LIPPUJÄRJESTELMÄ 1.1.2013 ALKAEN Helsingin seudun joukkoliikenteen taksa- ja lippujärjestelmä muodostuu matkalippujen kelpoisuusvyöhykkeistä, lippulajeista,

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenteen yleiset matkaehdot

Helsingin seudun liikenteen yleiset matkaehdot Helsingin seudun liikenteen yleiset matkaehdot Nämä matkaehdot ovat voimassa 1.1.2013 alkaen ja koskevat Helsingin seudun matkakortin ja siihen ladatun kauden ja arvon käyttöä HSL:n seutulippualueen joukkoliikenteessä.

Lisätiedot

Kertomus vuoden 2014. toiminnasta. Yksi kaikkien puolesta.

Kertomus vuoden 2014. toiminnasta. Yksi kaikkien puolesta. Kertomus vuoden 2014 toiminnasta Yksi kaikkien puolesta. TAMPEREEN JOUKKOLIIKENNE Kaupunkiympäristön kehittäminen Tampereen kaupunki PL 487, Frenckellinaukio 2 E PL 284 (laskutus) 33101 Tampere Puh. vaihde

Lisätiedot

Yksi kortti riittää Ett kort räcker

Yksi kortti riittää Ett kort räcker Yksi kortti riittää Ett kort räcker Matkakortilla kaikki matkat HSL:n kolmas vyöhyke laajenee Sipooseen ja HSL:n matkakortin kausi- ja arvoliput tulevat käyttöön Sipoon bussiliikenteessä vuoden 2012 alussa.

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenteen yleiset matkaehdot

Helsingin seudun liikenteen yleiset matkaehdot 2014 Helsingin seudun liikenteen yleiset matkaehdot Helsingin seudun liikenteen yleiset matkaehdot 1.1.2014 Nämä matkaehdot ovat voimassa 1.1.2014 alkaen ja koskevat HSL:n matkakortin ja siihen ladatun

Lisätiedot

Matkapalvelukeskus Palveluliikenteen sydän... 2. Kuljetuspalvelupäätös... 3. Kuljetuspalvelumatka... 4. Lähikunnat... 5. Matkan tilaaminen...

Matkapalvelukeskus Palveluliikenteen sydän... 2. Kuljetuspalvelupäätös... 3. Kuljetuspalvelumatka... 4. Lähikunnat... 5. Matkan tilaaminen... Sisällys Matkapalvelukeskus Palveluliikenteen sydän... 2 Kuljetuspalvelupäätös... 3 Kuljetuspalvelumatka... 4 Lähikunnat... 5 Matkan tilaaminen... 6 Tilausaika... 8 Tolppalupa... 8 Matkan peruuttaminen...

Lisätiedot

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä. Järjestelmän ja palvelun kuvaus Helge Finnberg 23.10.2013

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä. Järjestelmän ja palvelun kuvaus Helge Finnberg 23.10.2013 Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Järjestelmän ja palvelun kuvaus Helge Finnberg 23.10.2013 Lippu- ja maksujärjestelmän tavoitteita Lippu- ja maksujärjestelmä joukkoliikenteen toimivaltaisten

Lisätiedot

NUORTEN JOUKKOLIIKENTEEN KÄYTÖN EDISTÄMINEN OULUN SEUDULLA

NUORTEN JOUKKOLIIKENTEEN KÄYTÖN EDISTÄMINEN OULUN SEUDULLA NUORTEN JOUKKOLIIKENTEEN KÄYTÖN EDISTÄMINEN OULUN SEUDULLA Annakreeta Salmela 2011 Oulun seudun ammattikorkeakoulu NUORTEN JOUKKOLIIKENTEEN KÄYTÖN EDISTÄMINEN OULUN SEUDULLA Annakreeta Salmela Opinnäytetyö

Lisätiedot

Semel EMV Sagem EFT930 Käyttäjän käsikirja

Semel EMV Sagem EFT930 Käyttäjän käsikirja painos 3. Semel 2009 Tämä dokumentti kuvaa mahdollisimman tarkasti kyseessä olevaa laitetta ja sen käyttöä. Mikäli eroavaisuuksia löytyy, Semel ei anna takuita siitä, että tämä dokumentti ja toisaalta

Lisätiedot

Lahden seutu Helsinki yhteislippujärjestelmä

Lahden seutu Helsinki yhteislippujärjestelmä ESPOO 2005 TUTKIMUSRAPORTTI RTE2523/05 Matkahuolto - älykortti VR - näyttölippu Matkahuolto -älykortti yhteensopivuutta selvitetään YTV -matkakortti Liityntälippu - kaupunkilippu Lahti - seutulippu Asikkala,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (15) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (15) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (15) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00-15:40 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Veijo Karkkonen,

Lisätiedot

Pohjois-Karjala Pohjois-Savo 1.7.2014 31.5.2015. Aikataulut ja tarjousmatkat verkossa: savonlinja-yhtiot.fi. Yhdessä eteenpäin jo vuodesta 1924

Pohjois-Karjala Pohjois-Savo 1.7.2014 31.5.2015. Aikataulut ja tarjousmatkat verkossa: savonlinja-yhtiot.fi. Yhdessä eteenpäin jo vuodesta 1924 1.7.2014 31.5.2015 Aikataulut Pohjois-Karjala Pohjois-Savo Aikataulut ja tarjousmatkat verkossa: savonlinja-yhtiot.fi Yhdessä eteenpäin jo vuodesta 1924 Aikatauluosan merkkien selityksiä M S = joka päivä

Lisätiedot

VERSOT työryhmä AUTO- JA KULJETUSALA Materiaalin laatijan nimi / nimet: Materiaalin nimi: 1.3. Timo Hyvönen Kyösti Kangas Satu Kallio

VERSOT työryhmä AUTO- JA KULJETUSALA Materiaalin laatijan nimi / nimet: Materiaalin nimi: 1.3. Timo Hyvönen Kyösti Kangas Satu Kallio Materiaalin nimi: 1.3 Paikallisliikenne ja ExpressBus-liikenne. TEHTÄVÄTYYPIT Kenelle materiaali on tarkoitettu: VERSOT työryhmä AUTO- JA KULJETUSALA Materiaalin laatijan nimi / nimet: Timo Hyvönen Kyösti

Lisätiedot

Kansaneläkelaitos KELA-KORTIT

Kansaneläkelaitos KELA-KORTIT Kela-kortit 4.11.2009 Sisällysluettelo Kela-kortit Edellytykset Tiedot Uusiminen Peruuttaminen, palauttaminen ja hävittäminen... Tilatut kortit Kuvaton Kela-kortti Kortin toimittaminen ja hakeminen Virheellinen

Lisätiedot

Interrail-opas 2015. Lataa Interrail Rail Planner App. Se on ilmainen ja toimii offline-tilassa!

Interrail-opas 2015. Lataa Interrail Rail Planner App. Se on ilmainen ja toimii offline-tilassa! Interrail-opas 2015 Lataa Interrail Rail Planner App. Se on ilmainen ja toimii offline-tilassa! Hyvä Interrail-matkustaja Olet valinnut täydellisen tavan tutkia Eurooppaa junan! Interrail-kortilla matkustaminen

Lisätiedot

Lippujen hinnoitteluperiaatteet ja hintasuhteet uudessa vyöhykemallissa

Lippujen hinnoitteluperiaatteet ja hintasuhteet uudessa vyöhykemallissa 2 2015 Lippujen hinnoitteluperiaatteet ja hintasuhteet uudessa vyöhykemallissa Erityisryhmien alennus- ja vapaaliput HSL Helsingin seudun liikenne HSL Helsingin seudun liikenne Opastinsilta 6 A PL 100,

Lisätiedot

Koulumatkatuki 25.08.2012

Koulumatkatuki 25.08.2012 Koulumatkatuki 25.08.2012 Sisällysluettelo Koulumatkatuki * Etuusohje - Hyvä hallinto - Tavoite - Oikeus ja edellytykset - Kenelle - Kenellä ei ole oikeutta koulumatkatukeen - Suomessa asuminen ja opiskelu

Lisätiedot

fyysinen henkilökohtainen Kortti, jota voidaan käyttää online- ja offlinekorttitapahtumiin;

fyysinen henkilökohtainen Kortti, jota voidaan käyttää online- ja offlinekorttitapahtumiin; Bridgestone Prepaid MasterCard -kortin käyttöehdot Viimeksi muutettu: 23/10/2013 TÄRKEÄÄ: Lue tämä sopimus huolellisesti läpi ennen kuin otat tilisi käyttöön. Tämän sopimuksen mukaisia ehtoja ja maksuja

Lisätiedot

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 71. Marko Kortetmäki & Ari Jolkkonen (toim.) Mennäänkö bussilla? Käyttäjien käsityksiä Turun joukkoliikenteestä

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 71. Marko Kortetmäki & Ari Jolkkonen (toim.) Mennäänkö bussilla? Käyttäjien käsityksiä Turun joukkoliikenteestä Turun ammattikorkeakoulun raportteja 71 Marko Kortetmäki & Ari Jolkkonen (toim.) Mennäänkö bussilla? Käyttäjien käsityksiä Turun joukkoliikenteestä Kirjoittajat: Osa 1: Jenni Mäkinen Osa 2: Osa 3: Veli

Lisätiedot

MITAX 21 taksamittari

MITAX 21 taksamittari MITAX 21 taksamittari Valmistaja : MITAX palvelupiste 3/2012 (ohjelma alk 1002xx) Hevosuontie 50 Puh (08) 6121 651 Pilvitie 6 Puh. (08) 512 165 Y-tunnus 0511390-1 87700 Kajaani 90620 Oulu ww.trippi.fi

Lisätiedot

1.2 Jäsenkortti on kortin myöntäjän omaisuutta (SAS tai luottokorttiyhtiö).

1.2 Jäsenkortti on kortin myöntäjän omaisuutta (SAS tai luottokorttiyhtiö). EuroBonus-jäsenehdot, helmikuu 2012 1. Jäsenyys ja jäsenkortti 1.1 Kaikki yksityishenkilöt voivat liittyä EuroBonus-jäseniksi. Jokaisella jäsenellä voi olla vain yksi jäsentili. Alle 18-vuotiailla lapsilla

Lisätiedot

SOMERON KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSOPAS

SOMERON KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSOPAS 1 SOMERON KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSOPAS Koulukuljetuksia koskevat periaatteet 1.8.2011 lukien Hyväksytty siv.ltk 63/9.11.2010 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 Perusopetuslaki 32. 3 Yleistä

Lisätiedot

Yleiset korttiehdot henkilöasiakkaille

Yleiset korttiehdot henkilöasiakkaille Yleiset korttiehdot henkilöasiakkaille 1 Soveltamisala Näitä yleisiä korttiehtoja henkilöasiakkaille sovelletaan :n (jäljempänä pankki ) henkilöasiakkaille myöntämiin kortteihin ja korttien käyttöön. Nämä

Lisätiedot

Jos muu, mikä? Asema yrityksessä: Etunimet: Sukunimi: Henkilötunnus: Osoite:* Postinumero: Postitoimipaikka: Matkapuhelin: Sähköposti:**

Jos muu, mikä? Asema yrityksessä: Etunimet: Sukunimi: Henkilötunnus: Osoite:* Postinumero: Postitoimipaikka: Matkapuhelin: Sähköposti:** American Express -tilihakemus Tällä hakemuksella suosittelija saa 3 000 Membership Rewards -pistettä, kun suositeltava on ottanut kortin käyttöönsä ja tehnyt sillä ensimmäisen ostoksen. Lisäksi suositeltava

Lisätiedot

Lasten päivähoitoa koskevat säännöt ja täytäntöönpanosäännöt sisältäen vuorohoitoa tarvitsevien lasten hoidon. - Tietoa huoltajille

Lasten päivähoitoa koskevat säännöt ja täytäntöönpanosäännöt sisältäen vuorohoitoa tarvitsevien lasten hoidon. - Tietoa huoltajille Kirjalliset toimintaperiaatteet, säännöt 18.2.2015 Dnro UBN/2014:229 Lasten päivähoitoa koskevat säännöt ja täytäntöönpanosäännöt sisältäen vuorohoitoa tarvitsevien lasten hoidon. - Tietoa huoltajille

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN PAIKALLISLIIKENNESUUNNITELMA 2009 2013

JYVÄSKYLÄN PAIKALLISLIIKENNESUUNNITELMA 2009 2013 JYVÄSKYLÄN PAIKALLISLIIKENNESUUNNITELMA 20092013 Kesäkuu 2009 Jyväskylän kaupunki Jyväskylän Liikenne Oy Laukaan kunta Muuramen kunta Länsi-Suomen lääninhallitus Kannen valokuvat: Reijo Vaarala Kartta-aineistot:

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ TIETOA: Perehdy tähän Sopimukseen huolellisesti ennen tilisi käyttöönottoa.

TÄRKEÄÄ TIETOA: Perehdy tähän Sopimukseen huolellisesti ennen tilisi käyttöönottoa. CreditUp Prepaid korttia koskevat ehdot ja säännöt Päivitetty: 1. tammikuuta 2011 TÄRKEÄÄ TIETOA: Perehdy tähän Sopimukseen huolellisesti ennen tilisi käyttöönottoa. 1.Määritelmät ja tulkinta: Tili Korttiin

Lisätiedot

PINS MASTERCARD -LUOTON EHDOT 1 (11)

PINS MASTERCARD -LUOTON EHDOT 1 (11) PINS MASTERCARD -LUOTON EHDOT 1 (11) Käytössä 1.3.2014 alkaen. Korttiin liitettävä luotto on jatkuvakäyttöinen luotto. Luotonantajana on Pohjola Pankki Oyj (jäljempänä "pankki"), joka kuuluu OP-Pohjola-ryhmään.

Lisätiedot

dna SUPER Prepaid Uuden ajan KÄYTTÖOPAS

dna SUPER Prepaid Uuden ajan KÄYTTÖOPAS 12/09 Uuden ajan dna SUPER Prepaid KÄYTTÖOPAS Tämän oppaan avulla saat DNA-liittymäsi helposti käyttöön. Se opastaa sinua myös käyttämään liittymääsi monipuolisesti. www.dna.fi 2 Sisällys 1 Näin aloitat

Lisätiedot