: : Munchkin. Tapa hirviot - varasta aarteet - puukota kaveriasi selkaan

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ": : Munchkin. Tapa hirviot - varasta aarteet - puukota kaveriasi selkaan"

Transkriptio

1 : : : Munchkin Tapa hirviot - varasta aarteet - puukota kaveriasi selkaan

2 : Munchkin tarjoaa luolaston tutkimisen elämyksen ilman mitään turhaa roolipelaamista! Peli sisältää 168 korttia, kuusisivuisen nopan sekä nämä säännöt. Valmistelut Mukaan mahtuu kolmesta kuuteen pelaajaa. Tarvitaan 10 pelimerkkiä (kolikoita, pokerimerkkejä tai jotain muuta, millä voi laskea kymmeneen) jokaista pelaajaa kohti. Jaa kortit Ovipakkaan ja Aarrepakkaan. Sekoi ta molemmat pakat. Jaa neljä korttia kum mas takin pakasta jokaiselle pelaajalle. Korttien kasittely Kummallekin pakalle tehdään oma poistopino, joka on kuvapuoli ylöspäin. Poistopinoa ei saa selata, ellei jokin kortti sitä erikseen salli! Kun pakka loppuu kesken, sekoita sen poistopino uudeksi pakaksi. Jos pakka loppuu kesken, eikä sillä ole poistopinoa, kukaan ei voi nostaa kyseisen tyyppistä korttia! Pelissä: Pelissä olevat kortit ovat edessäsi pelipöydällä. Ne kertovat Rotusi ja Luokkasi, sekä sen, mitä varusteita kannat. Jatkuvat kiroukset sekä muutamat muut kortit pysyvät myös pöydällä sen jälkeen, kun ne on pelattu. Kätesi: Käsikorttisi eivät ole pelissä. Ne eivät auta sinua pelissä, mutta niitä ei myöskään voida ottaa sinulta pois muuten kuin korteilla, jotka nimenomaan vaikuttavat käsikortteihisi. Vuorosi lopussa sinulla voi olla korkeintaan viisi korttia kädessäsi. Milloin kortteja voi pelata: Jokai sen korttityypin voi pelata tiettynä aikana (katso sivu 9). 2 Pelattuja kortteja ei voi palauttaa käteesi. Jos haluat päästä niistä eroon, sinun täytyy heittää ne pois tai vaihtaa ne toiselle pelaajalle. Hahmonluonti Pelin alussa kaikki ovat 1. Tason luokattomia ihmisiä (heh heh). Katso kahdeksan kortin aloituskätesi. Jos sinulla on Rotu- tai Luokka-kortteja, voit halutessasi pelata yhden kutakin tyyppiä eteesi. Jos sinulla on käyttökelpoisia varustekortteja (katso sivu 8), voit pelata ne asettamalla ne eteesi. Jos et ole varma, pitäisikö sinun pelata kortti vai ei, voit jatkaa sääntöjen lukemista tai sitten voisit vaan antaa mennä ja pelata ne. Pelin aloittaminen ja lopettaminen Päättäkää pelin aloittaja heittämällä noppaa ja riitelemällä tuloksista ja tämän lauseen merkityksestä ja siitä sanan puuttumisella merkitystä. Peli etenee vuoroittain, joihin sisältyy useita vaiheita (ks. edempänä). Kun ensimmäinen pelaaja on pelannut vuoronsa loppuun, hänen vasemmalla puolellaan oleva pelaaja saa vuoron, jne. Pelin voittaa se, joka ensimmäisenä pääsee 10. Tasolle... mutta 10. Taso on saavutettava tappamalla hirviö, paitsi jos jokin kortti sallii voittamisen muulla tavalla. Vuoron vaiheet Vuorosi alussa voit pelata kortteja, vaihtaa varusteita käytöstä kannettavaksi, vaihtaa varusteita muiden pelaajien kanssa, sekä ostaa varusteilla Tasoja. Kun varusteesi ovat kunnossa, siirry vaiheeseen 1.

3 Sääntöjen ja korttien väliset ristiriiidat Tässä sääntölehtisessä ovat pelin perussäännöt. Kortit voivat tuoda peliin lisäsääntöjä. Useimmissa tapauksissa, joissa sääntölehtinen ja kortti ovat eri mieltä, noudatetaan korttia. Jätä kuitenkin huomiotta kortit, jotka ovat ristiriidassa seuraavien sääntöjen kanssa (ellei kortti nimenomaan sano, että se voittaa kyseisen säännön!) 1. Mikään ei voi vähentää pelaajan Tasoa alle yhden, vaikka kortit voivatkin vähentää pelaajan tai hirviön taisteluvoimaa (sivu 4) nollaan tai sen alle. 2. Taistelun jälkeen nouset Tason vain, jos tapoit hirviön. 3. Et voi saada palkintoa (ts. aarteita, tasonnousua) hirviön kukistamisesta kesken taistelun. Saat palkintosi vasta, kun taistelu on ohi. 4. Pääset Tasolle 10 vain tappamalla hirviön. Kaikki muut erimielisyydet ratkaistaan äänekkäästi riitelemällä siten, että pelin omistaja saa viimeisen sanan. Voit myös harkita Munchkin FAQ:n ja sääntökorjausten lukemista osoitteessa www. worldofmunchkin.com tai keskustelun aloittamista forums.sjgames. com-keskustelupalstalla... mutta riitely voi olla hauskempaa. (1) Potki ovi auki: Nosta yksi kortti Ovipakasta ja käännä se kuvapuoli ylöspäin. Jos kortti on hirviö, sinun täytyy taistella sitä vastaan. Katso kohta Taistelu. Ratkaise taistelu kokonaan, ennen kuin jatkat. Jos tapat hirviön, nouset seuraavalle Tasolle (jotkut erityisen pahat hirviöt antavat nousta kaksi Tasoa) ja otat hirviökortissa mainitun määrän aarteita. Jos kortti on kirous katso Kiroukset, sivu 11 se vaikuttaa sinuun välittömästi, ja kortti poistetaan sen jälkeen. Jos nostat jonkun muun kortin, voit joko laittaa sen käteesi tai pelata sen välittömästi. (2) Etsi vaikeuksia. Jos et törmännyt hirviöön, kun avasit oven, voit nyt pelata hirviön kädestäsi (jos sinulla on sellainen) ja taistella sitä vastaan kuten yllä. Älä pelaa hirviötä, jolle et pärjää, ellet ole varma, että saat apua! (3) Kerää saalis. Jos et kohdannut hirviötä oven auki potkiessasi, etkä etsinyt vaikeuksia, voit kerätä saaliin huoneesta. Nosta toinen kortti Ovipakasta, kuvapuoli alaspäin, ja laita se käteesi. Jos tapasit hirviön, mutta pakenit, et saa kerätä saalista. (4) Hyväntekeväisyys. Jos sinulla on enemmän kuin viisi korttia kädessäsi, sinun täytyy pelata ylimääräiset tai antaa ne matalimman Tason pelaajalle. Jos useampi pelaaja on matalimmalla Tasolla, jaa kortit mahdol- 3

4 : : lisimman tasaisesti, mutta päätä itse, ketkä saavat isoimmat osuudet. Jos olet itse matalimmalla Tasolla, heitä ylimääräiset kortit pois. Seuraava pelaaja aloittaa nyt vuoronsa. Taistelu Kun taistelet hirviötä vastaan, vertaa sen taisteluvoimaa omaasi. Taisteluvoima on Taso, johon on lisätty kaikki varusteiden ja muiden korttien antamat hyödyt ja haitat. Jos hirviön taisteluvoima on suurempi tai sama kuin omasi, häviät taistelun, ja sinun täytyy paeta. Jos oma taisteluvoimasi on suurempi kuin hirviön, sinä tapat sen ja nouset Tason (tai joissain tapauksissa kaksi). Saat myös hirviökortin osoittaman lukumäärän Aarrekortteja. Joskus jokin kortti, tai Luokan tai Rodun erikoisominaisuus, antaa sinun kukistaa hirviön tappamatta sitä. Tämäkin lasketaan voittamiseksi, mutta et nouse Tasoa. Kortista riippuen saatat myös jäädä ilman aarteita. Joillakin hirviökorteilla on erikoisominaisuuksia, jotka vaikuttavat taisteluun, esimerkiksi bonuksia tiettyä Rotua tai Luokkaa vastaan. Tarkista nämä, ennen kuin taistelu ratkaistaan. Voit pelata taikajuomia ja muita kertakäyttöisiä kortteja suoraan kädestäsi taistelun aikana. Voit myös käyttää kertakäyttöisiä kortteja, jotka ovat jo pelissä. Kertakäyttöisissä varusteissa on teksti Kertakäyttöinen. Heitä ne pois taistelun jälkeen riippumatta sen tuloksesta. Tiettyjä Ovikortteja (esimerkiksi hirviöiden tehosteita, sivu 9) voi myös pelata taistelun aikana. 4 Taistelun aikana et voi myydä, varastaa, ottaa käyttöön, poistaa käytöstä tai vaihtaa varusteita, etkä pelata kortteja (paitsi kertakäyttöisiä) kädestäsi. Kun olet paljastanut hirviökortin, sinun täytyy ratkaista taistelu niillä varusteilla, jotka sinulla sattuu olemaan sillä hetkellä, ja kertakäyttöisillä varusteilla, jos haluat niitä pelata. Taistelun ratkettua heitä pois hirviökortti sekä kaikki tehosteet ja kertakäyttövarusteet, ja nosta aarteita (sivu 7). Huomaa kuitenkin, että joku voi pelata haitallisen kortin tai käyttää eri kois voi miaan juuri, kun luulit voittaneesi. Kun tapat hirviön, sinun täytyy antaa muille pelaajil le kohtuullisesti aikaa (virallisesti noin 2,6 sekuntia) puuttua tilanteeseen. Tämän ajan kulut tua olet ihan oikeasti tappanut hirviön ja nouset ihan oikeasti Tason ja saat aarteita, vaikka muut voivat edelleenkin väitellä ja valittaa asiasta. Useita hirvioita vastaan taisteleminen Jotkut kortit (erityisesti Vaeltava Hirviö) sallivat muiden kilpailijoiden lähettää lisää hirviöitä mukaan taisteluun. Sinun täytyy kukistaa niiden yhteenlaskettu taisteluvoima. Rajoitukset, kuten pelkän Tasosi avulla taisteleminen, koskevat koko tappelua. Tiettyjen korttien avulla voit poistaa yhden hirviön taistelusta ja taistella muita vastaan normaalisti, mutta et voi päättää taistella yhtä vastaan ja paeta muilta. Jos poistat yhden hirviön kortilla tai Rodun/ Luokan erikoisvoimilla, mutta pakenet sitten toiselta, et saa yhtään aarretta.

5 : Taistelun häiritseminen Voit häiritä muiden taisteluja usealla eri tavalla: Käytä kertakäyttöistä varustetta. Voit auttaa toista pelaajaa käyttämällä taikajuoman hänen vastustajaansa. Toisaalta voit myös vahingossa osua juomalla toi seen pelaajaan, jolloin juoman haitta vaikuttaakin häneen. Pelaa kortti, joka tehostaa hirviötä. Nämä kortit (yleensä) tekevät hirviöstä voimakkaamman, tai antavat sille lisää aarteita. Voit pelata näitä kortteja sekä omiesi että muiden taistelujen aikana. Pelaa Vaeltava Hirviö sekä hirviökortti kädestäsi mihin tahansa taisteluun. Selkäänpuukota pelaajaa taistelun aikana, jos olet Varas. Kiroa pelaaja Kirous-kortilla. Avun pyytaminen Jos et pysty voittamaan taistelua itseksesi, voit pyytää apua keneltä tahansa muista pelaajista. Jos pelaaja kieltäytyy, voit pyytää apua seuraavalta pelaajalta, ja niin edelleen, kunnes kaikki ovat kieltäytyneet tai joku suostuu auttamaan. Vain yksi pelaaja kerrallaan voi auttaa sinua lisäämällä oman taisteluvoimansa sinun taisteluvoimaasi. Kaikki pelaajat voivat kuitenkin pelata kortteja, jotka vaikuttavat taisteluusi! Voit lahjoa muita pelaajia auttamaan sinua. Melko todennäköisesti sinun on pakko tehdä niin. Voit tarjota auttajille mitä tahansa kantamiasi varusteita tai hirviöltä saatavia Aarrekortteja. Jos tarjoat Aarrekortteja, teidän täytyy sopia siitä, kuka valitsee ensin. Hirviön erikoisvoimat tai heikkoudet vaikuttavat myös auttajaasi, ja päinvastoin. Esimerkiksi Soturin auttaessa sinua voitat, jos yhteenlaskettu taisteluvoimanne on yhtä suuri kuin hirviön. Soturi voi käyttää Berserkkivoimaa ja lisätä taisteluvoimaansa heittämällä kortteja pois (mutta vain kerran taistelussa, ei kerran kutakin hirviötä kohti). Jos vastassasi on Mukavampyyri ja Pappi auttaa sinua, hän voi häätää sen pois automaattisesti. Jos taas vastassasi on Kuolaava Lima ja Haltia auttaa sinua, hirviön taisteluvoimaan lisätään 4 (paitsi jos sinäkin olet Haltia ja hirviön taisteluvoimaa on jo lisätty). Hirviö kuolee, jos jo ku auttaa si nua onnistu nees ti. Heitä hirviökortti pois, nosta aarteet (katso s. 7) ja noudata kortissa mahdollisesti olevia erityisohjeita. Sinä nouset yhden Tason jokaista tapettua hirviötä kohden. Auttajasi ei nouse Tasoja, paitsi jos hän on Haltia (jolloin hän myös nousee yhden Tason jokaista tapettua hirviötä kohden). Sinä nostat Aarrekortit, vaikka hirviö olisikin kukistettu auttajasi erikois voimilla. Pakeneminen Jos kukaan ei auta sinua - tai jos joku yrittää auttaa, mutta muut häiritsevät sinua tai auttavat hirviötä, ettekä pysty yhdessäkään kukistamaan hirviötä - sinun täytyy paeta. Jos pakenet, et nouse Tasoja etkä saa aarteita. Et saa edes kerätä saalista huoneesta. Aina et edes pääse pakoon vahingoittumatta... Heitä noppaa. Pääset pakoon vain, jos heittosi on 5

6 5 tai parempi. Jotkut taikaesineet helpottavat tai haittaavat pakenemista. Jotkut hirviöt ovat niin nopeita, että saat niistä miinusta pakenemisheittoosi. Jos pakenet, poista hirviö pelistä. Et saa aarteita. Yleensä pakenemisesta ei ole haittaa, mutta lue hirviökortti: jotkut hirviöt satuttavat sinua, vaikka pääsisitkin pakoon. Jos hirviö saa sinut kiinni, se tekee sinulle Pahoja Asioita kortissa kuvatulla tavalla. Tämä voi olla mitä tahansa varusteiden tai Tasojen menettämisestä kuolemaan. Jos kaksi pelaajaa ovat yhteistyössä, eivätkä silti saa kukistettua hirviötä, molempien täytyy paeta. Kumpikin heittää noppaa erikseen. Hirviö voi saada molemmat kiinni. Jos yrität paeta useammilta hirviöiltä yhtä aikaa, heitä noppaa jokaiselle hirviölle erikseen, valitsemassasi järjestyksessä. Kaikki hirviöt, jotka saavat sinut kiinni, tekevät sinulle Pahoja Asioita. Lopuksi heitä pois hirviökortit. Kuolema Jos kuolet, menetät kaikki tavarasi. Saat pitää Luokkasi, Rotusi ja Tasosi (sekä kaikki Kiroukset, jotka vaikuttivat sinuun kuollessasi) uusi hahmosi on täsmälleen samannäköinen kuin entinen hahmosi. Jos sinulla on Puoliverinen- tai Super Munchkin -kortit, nekin saa pitää. Ruumiin ryöstäminen: Laita käsikorttisi niiden korttien viereen, jotka sinulla oli pelissä. Alkaen korkeimmalla Tasolla olevasta pelaajasta, muut pelaajat saavat kukin vuorollaan valita yhden kortin. Heitä noppaa tasatasotilanteissa. Jos kaikille ei riitä kortteja, se on voi voi. Jokainen saa yhden kortin, ja loput poistetaan pelistä. 6 Taisteluesimerkki, jossa on ihan numeroita ja kaikkea Arska on 4. Tason Soturi, jolla on Verisen Paloittelun Moottorisaha (joka antaa +3 taisteluvoimaan). Hän potkii auki oven ja löytää Verkkotrullin, joka on 10. Tason hirviö. Arskan taisteluvoima on 7 ja Verkkotrullin 10. Arska on siis häviämässä... Arska: Olisin halunnut säästää tämän kortin... Hän pelaa Maagisen Ohjuksen, joka antaa hänelle +5 tähän taisteluun. Nyt hänen taisteluvoimansa on 12, mikä on enemmän kuin Nettitrullin 10. Arska: Hah, Nettitrulli kaatuu! Susku: Eipäs hötkyillä Nyt se on Raivostunut. Susku pelaa Raivostunut-kortin, joka lisää 5 Nettitrullin taisteluvoimaan. Nyt Arska on taas häviöllä, 15 vastaan 12. Arska: Kirottua! Susku: Haluatko apua? (Susku pelaa 2. Tason Haltiaa, jolla on Pieksupieksut: hänen taisteluvoimansa on 4. Yhdessä heillä olisi 16 pistettä taisteluvoimaa, mikä riittää Nettitrullin kukistamiseen.) Arska: Ja antaa sinulle Tason? Ei onnistu! Käytän Berserkkiä. Arska käyttää Soturin voimaa ja heittää pois kolme korttia: Varkaan ja Vaeltavan Hirviön kädestään ja Juppiveden (jota voi käyttää vain Haltian auttamiseen) kantamiensa varusteiden joukosta. Jokainen näistä antaa +1 hänen taisteluvoimaansa. Susku: Ei Juppivettä! Eiiiiiiiiiii... Arska: Se tekee +3 minulle, ja nyt meillä on tasapeli, 15 vastaan 15. Koska olen Soturi, voitan tasapelit ja tapan Nettitrullin, ellei joku muu aio sekaantua asioihini. Miten on? Kukaan ei sano mitään, ja Arska nousee Tason ja ottaa Nettitrullin aarteet - kolme Nettitrulli-kortista ja yhden lisää, koska se oli Raivostunut. Ja peli jatkuu...

7 Kuolleet hahmot eivät voi saada kortteja, eivät edes Hyväntekeväisyytenä, eivätkä nousta Tasoja. Uusi hahmosi ilmestyy peliin, kun seuraava pelaaja aloittaa vuoron- sa, ja voi auttaa muita taisteluissa (mutta korttejahan sinulla ei ole). Aloita seuraava vuorosi nostamalla neljä korttia kummasta- kin pakasta kuvapuoli alaspäin, ja pelaa haluamasi Rotu-, Luokka- ja varustekortit, ihan kuten pelin alussa. Jatka sitten vuoroasi normaaliin tapaan. Aarteet Kun kukistat hirviön joko tappamalla sen tai käyttämällä kortin sen tuhoamiseen, saat sen aarteet. Kullakin hirviöllä on aarreluku kortin alareunassa. Nosta luvun verran Aarrekortteja. Nosta kortit kuvapuoli alaspäin, jos tapoit hirviön yksin. Nosta kortit kuvapuoli ylöspäin niin, että kaikki näkevät kortit, jos joku auttoi sinua. Voit pelata Aarrekortin heti, kun saat sen itsellesi. Voit asettaa varustekortit eteesi. Voit käyttää heti kortit, jotka nostavat sinut seuraavalle Tasolle. Voit pelata tasonnousukortin koska tahansa keneen tahansa pelaajaan. Hahmon ominaisuudet Hahmot koostuvat aseista, haarniskoista ja taikaesineistä sekä kolmesta ominaisuudesta: Taso, Rotu ja Luokka. Esimerkiksi voit kuvailla hahmoasi sanomalla, että se on 8. Tason haltiavelho, jolla on Pieksupieksut, Napalmisauva ja Houkutuksen polvisuojat. Pelin alussa hahmon sukupuoli on sama kuin omasi. Taso: Tasosi kertoo, kuinka kova luu olet yleisesti ottaen (myös hirviöillä on tasot). Kun korteissa tai säännöissä puhutaan Tasosta- si isolla T:llä, tarkoitetaan tätä lukua. Nouset Tason, kun tapat hirviön, tai kun jokin kortti määrää, että nouset tason. Voit ostaa tasoja myymällä varusteita (katso Varusteet). Menetät Tason, kun jokin kortti niin määrää. Tasosi ei voi laskea alle yhden. Taisteluvoimasi voi kuitenkin olla nega- tiivinen, jos sinut kirotaan tai sinua selkäänpuukotetaan. Rotu: Hahmot voivat olla ihmisiä, haltioita, kääpiöitä tai puolituisia. Jos sinulla ei ole Rotukorttia edessäsi, olet ihminen. Ihmisillä ei ole erikoisominaisuuksia. Muilla Roduilla on erikoisvoimia (ks. kortit). Saat Rodun kyvyt heti, kun pelaat kyseisen kortin eteesi, ja menetät ne heti, kun heität kortin pois. Jotkut Rotujen erikoisvoimat toimivat heittämällä kortteja pois. Voit heittää pois mitä tahansa kortteja, sekä kädessä että pelissä olevia, käyttääksesi erikoisvoimia. Tasolaskurit: Ei se ole huijaamista, vaan sääntöjen käyttämistä! Jos sinulla on iphone, ipod touch, ipad tai Android-puhelin, kannattaa tutustua Level Counter -ohjelmaamme. Etsi hakusanoilla Munchkin level counter tai klikkaa linkkiä osoitteessa levelcounter.sjgames. com. Muun hyvän lisäksi laskuri antaa sinulle etuja itse peliin, mikä saa ystäväsi kateellisiksi! Ja siitähän Munchkinissa on pohjimmiltaan kyse. 7

8 Voit heittää Rotukortin pois koska tahansa, jopa taistelun aikana. En halua olla enää haltia. Muutut takaisin ihmiseksi, kun heität Rotukortin pois. Et voi olla yhtä aikaa use- amman Rodun jäsen, paitsi jos pelaat Puoliverinen-kortin. Sinulla ei voi olla yhtä aikaa pelissä kahta samanlaista Rotukorttia. Luokka: Hahmot voivat olla sotureita, velhoja, varkaita tai pappeja. Jos sinulla ei ole Luokkakorttia edessäsi, olet täysin luokaton. Joo, vanha vitsi, tiedetään. Jokaisella Luokalla on erikoisvoimia, jotka selitetään korteissa. Saat Luokan erikoisvoimat heti, kun pelaat kortin eteesi, ja menetät ne heti, kun heität kortin pois. Monien Luokkien erikoiskyvyt vaativat korttien poisheittämistä. Voit heittää pois sekä kädessäsi että pelissä olevia kortteja käyttääksesi erikoiskykyä. Luokkakortit kertovat, milloin erikoiskykyjä voi käyttää. Huomaa, että varas ei voi varastaa taistelun aikana, ja taistelu alkaa heti, kun hirviökortti paljastetaan. Voit heittää Luokkakortin pois koska tahansa, jopa taistelun aikana. En halua olla enää velho. Kun heität Luokkakortin pois, sinusta tulee taas luokaton siihen asti, että pelaat uuden Luokkakortin. Et voi kuulua useampaan kuin yhteen Luokkaan samanaikaisesti, paitsi jos pelaat Super Munchkin -kortin. Sinulla ei voi olla yhtä aikaa pelissa kahta samanlaista Luokkakorttia. Varusteet Kaikilla varustekorteilla on nimi, vaikutus, koko sekä arvo kultarahoissa. 8 Kädessäsi oleva varustekortti ei tee mitään, ennen kuin pelaat sen. Sen jäl keen hahmosi kantaa sitä. Voit kan taa rajattomasti pieniä varusteita, mutta vain yhden ison varusteen (kaikki varusteet, joita ei ole merkitty isoik- si, ovat pieniä). Et voi heittää pois isoa varustetta vain sen takia, että haluat pelata toisen. Sinun täytyy myydä, vaihtaa tai menettää se kiroukseen tai Pahoihin Asioihin, tai heittää se pois käyttäessäsi Luokan tai Rodun erikoisvoimia. Jos jokin sääntö tai kortti antaa sinulle kyvyn kantaa enemmän kuin yhden ison esineen (esimerkiksi jos olet kääpiö), ja menetät kyseisen kykvyn, sinun täytyy joko korjata tilanne välittömästi tai hankkiutua eroon kaikista paitsi yhdestä isosta esineestä. Jos on sinun vuorosi, etkä ole taistelussa, voit myydä ylimääräiset isot esineet (kunhan sinulla on vähintään 1000 kultarahan arvosta myytävää). Muutoin sinun täytyy antaa ne matalimman tason pelaajalle tai pelaajille, jotka pystyvät kantamaan ne. Jos sinulla on tämän jälkeen jäljellä ylimääräisiä isoja esineitä, heitä ne pois. Kuka tahansa voi kantaa mitä tahansa varustetta, mutta joihinkin varusteisiin liittyy käyttörajoituksia. Esimerkiksi vain papit voivat käyttää Terävyyden nuijaa. Sen bonuksen saa vain hahmo, joka on tällä hetkellä pappi. Voit käyttää vain yhtä päähinettä, yhtä haarniskaa, yksiä jalkineita ja kahta kädessä pidettävää esinettä (tai yhtä kahden käden esinettä), paitsi jos sinulla on kortti, joka antaa sinun huijata, tai muut pelaajat eivät saa sinua kiinni. Jos esimerkiksi kannat kahta kypärää, vain toinen niistä auttaa sinua. Käännä sivuttain kortit, jotka edustavat ylimääräisiä varusteita tai tavaroita, jotka eivät

9 : : : : auta sinua. Et voi vaihtaa varusteita (esim. kypärää) kesken taistelun tai pakenemisen. Et voi heittää pois varusteita ilman syytä. Voit ostaa varusteilla Tasoja, tai voit antaa varusteen toiselle pelaajalle, jos tämä sen haluaa. Voit heittää kortin pois käyttämällä tiettyjen Rotujen ja Luokkien erikoisvoimia. Kiroukset voivat myös pakottaa sinut luopumaan varusteistasi! Vaihtokauppa: Voit vaihtaa varusteita (mutta et muita kortteja) muiden pelaajien kanssa. Voit vaihtaa vain pelissä olevia varusteita, et käsikorttejasi. Voit tehdä vaihtokauppoja koska tahansa paitsi taistelun aikana. Paras aika vaihtokauppoihin onkin yleensä toisten pelaajien vuorojen aikana. Kaikki vaihtokau- poissa saadut varusteet laitetaan peliin. Et voi myydä niitä, ennen kuin on sinun vuorosi. Voit myös antaa varusteita pois ilman vaihtokauppaa lahjoaksesi muita pelaa- jia - Annan sinulle Liekehtivän haarniskani, jos et auta Penttiä tappamaan lohikäärmettä! Voit näyttää käsikorttisi muille pelaajille, jos haluat. Emmepä pystyisi sitä estämään. Tasojen ostaminen varusteilla: Omalla vuorollasi voit nousta seuraavalle Tasolle heittämällä pois 1000 kultarahan arvosta varusteita. Et saa vaihtorahaa, jos heität pois 1100 kultarahan arvosta varusteita, mutta jos heität pois 2000 kultarahan verran, nouset kaksi Tasoa, jne. Voit myydä kädessäsi olevia varusteita pelissä olevien lisäksi. Tasolle 10 ei voi nousta varusteita myymällä. Korttien pelaamisen ajoitus Pikaopas Hirviot Hirviökortit, jotka nostetaan kuvapuoli ylöspäin Potki ovi auki -vaiheessa, vaikuttavat heti pelaajaan, joka nosti ne. Niitä vastaan täytyy taistella heti. Muulla tavalla hankitut hirviökortit laitetaan käteen, ja niitä voi pelata Etsi vaikeuksia -vaiheen aikana tai toisin pelaajiin Vaeltava hirviö -kortin avulla. Sääntöjen kannalta kukin hirviökortti on yksittäinen hirviö, vaikka kortissa oleva nimi olisikin monikossa. Epakuolleet hirviot Pelissä on useita hirviöitä, jotka on merkit- ty Epäkuolleiksi. Voit pelata kädestäsi minkä tahansa Epäkuolleen hirviön auttamaan toista Epäkuollutta taistelussa ilman Vaelta- va Hirviö -korttia. Jos sinulla on kortti, joka muuttaa hirviön Epäkuolleeksi, voit pelata sen ei-epäkuolleen hirviön kanssa käyttääksesi tätä sääntöä. Hirvioiden tehosteet Tietyt kortit, joita kutsutaan hirviöiden tehosteiksi, lisää tai vähentää yksittäisten hirviöiden taisteluvoimaa (kyllä, tehosteet voivat olla negatiivisia). Kaikki pelaajat voivat pelata hirviöiden tehosteita kaikkien taistelujen aikana. Kaikki yksittäiseen hirviöön pelatut tehosteet lasketaan yhteen. Jos taistelussa on mukana useampia hirviöitä, tehosteen pelannut pelaaja valitsee, mihin hirviöön se vaikuttaa. Kaikki, mikä vaikuttaa hirviöön, vaikuttaa myös sen puolisoon. Jos samaan hirviöön pelataan 9

10 : : Muinainen, Raivostunut ja Puoliso missä tahansa järjestyksessä, sinulla on vastassasi Muinainen, Raivostunut hirviö ja sen Muinainen, Raivostunut Puoliso. Onnea vaan... Varusteiden pelaaminen Varustekortin voi pelata pöytään heti, kun saat sen, tai koska tahansa oman vuorosi aikana, ellei kortissa mainita toisin. Varusteiden kayttaminen Kertakäyttöisiä varusteita voi pelata minkä tahansa taistelun aikana, olivatpa ne sitten kädessäsi tai pöydällä (joitakin kertakäyttöisiä varusteita, kuten Toivomussormusta, voi käyttää myös taistelun ulkopuolella). Muut varusteet pysyvät pöydällä edessäsi sen jälkeen kun ne on pelattu. Voit pitää pöydällä varusteita, joita et voi tällä hetkellä käyttää (koska ne auttavat väärää Luokkaa tai Rotua tai koska sinulla on jo käytössä samantyyppinen varuste). Käännä nämä varusteet sivuttain. Kannat näitä varusteita, mutta ne eivät ole käytössä. Poikkeus: sinulla voi olla pelissä vain yksi iso varuste, ellei Luokkasi tai jokin muu kortti salli useamman. Muut aarteet Muut Aarrekortit ovat erikoiskortteja (kuten Nouset Tason ). Voit pelata niitä koska tahansa, ellei kortti itse mainitse rajoituksia. Noudata kortin ohjeita ja heitä se sitten pois, ellei kortissa ole jatkuva bonus kuten varusteissa. Kiroukset Potki ovi auki -vaiheen aikana kuvapuoli ylöspäin nostetut kiroukset vaikuttavat pelaajaan, joka nosti ne. Kuvapuoli alaspäin nostetut tai muuten hankitut kiroukset voidaan pelata keneen tahansa pelaajaan koska tahansa. Koska tahansa, tajusitko? On muuten tosi hauskaa vähentää toisen pelaajan voimia juuri, kun hän luuli tappaneensa hirviön. Yleensä kirous vaikuttaa uhriinsa välittömästi (jos mahdollista), ja se heitetään sitten pois. Jotkut kiroukset kuitenkin vaikuttavat myöhemmin pelin aikana, tai niillä on jatkuva vaikutus. Jos joku pelaa sinuun taistelun aikana kirouksen, joka vaikuttaa seuraavan taistelun aikana, se vaikuttaa heti kyseisen taistelun aikana. Pöydällä muistutuksena olevia kirouskortteja ei voi heittää pois Luokan tai Rodun erikoisvoimiin. Hyvä yritys! Jos kirous voi vaikuttaa useampaan varusteeseen, uhri päättää, mihin niistä kirous osuu. Jos kirous vaikuttaisi johonkin, mitä sinulla ei ole, jätä kirous huomiotta. Jos esimerkiksi nostat Menetät haarniskasi -kirouksen, ja sinulla ei ole haarniskaa, mitään ei tapahdu. Heitä kortti pois. Joskus sinun kannattaa pelata kirous tai hirviö itseesi tai auttaa toista pelaajaa siten, että hän menettää aarteita. Tämä on erittäin munchkinmaista. Anna mennä! Luokat ja Rodut Voit pelata Luokka- ja Rotukortteja heti, kun saat niitä haltuusi, tai koska tahansa omalla vuorollasi. Sama koskee Super Munchkinia ja Puoliveristä, mutta voit pelata 10

11 Super Munchkinin vain, jos sinulla on jo Luokka, ja Puoliverisen vain, jos sinulla on Rotu. Isompi Munchkin Tutkimukset ovat osoittaneet, että 8,4. Munchkin-pelaajaa 9,7:stä ei kerta kaikkiaan saa tarpeekseen pelistä. Tässä muutamia ideoita, joiden avulla Munchkin-pelisi nousevat ihan uusiin korkeuksiin (tai syvyyksiin): Yhdistä eri Munchkin-pelejä: Sekoittamalla yhteen kaksi (tai useampia) peruspeliä ja lisäosaa saat genrerajat ylittävän mega-munchkin-seikkailun! Avaruus ja Villi Länsi? Kung fu -vampyyrit? Kaikki käy! Lisäosat: Useimmilla Munchkin-peruspeleillä on lisäosia, joissa on lisää hirviöitä tapettavaksi, lisää aarteita saalistettavaksi ja jopa ihan uusia korttityyppejä. Kysy lisää paikalliselta pelikauppiaaltasi. Kauppiaita voit etsiä osoitteessa gamerfinder.sjgames.com, mutta jos lähiseudultasi ei löydy pelikauppaa, voit myös ostaa lisäosia suoraan osoitteesta Tee pelistäsi EEPPINEN! Kymppitasoon asti pelaaminen ei vaan riitä joillekin ihmisille. Epic Munchkin on luotu tyydyttämään heidän mielipuoliset unelmansa uusilla säännöillä, jotka antavat lisää ytyä kaikkiin Munchkin-peleihin ja mahdollistavat pelaamisen 20. Tasoon asti! Löydät Epic Munchkinia netti-pdfkaupastamme osoitteessa e23.sjgames. com - ja se on täysin ILMAINEN! Kaikki yllämainitut konstit! Lisää Munchkinia! Löydät mm. viimeisimmät uutiset, sääntöpäivitykset, kysymykset ja vastaukset osoitteesta com. Jos haluat keskustella Munchkinista pelin tekijöiden sekä muiden munchkinien kanssa, tutustu foorumiimme osoitteessa forums.sjgames.com. Osoitteesta löydät apuvälineitä, pelimattoja ja tusinoittain linkkejä. Muita tapoja liittyä Munchkinverkostoon: Twitter. Twitterissämme on usein Munchkin-uutisia (ja lisäsääntöjä!): twitter.com/sjgames. Facebook. Luo yhteyksiä muihin faneihin Munchkinin (www.facebook.com/sjgames.munchkin) ja Steve Jackson Gamesin (www.facebook.com/sjgames) Facebook-sivuil- Pikapelisäännöt Peliä voi nopeuttaa lisäämällä vuoron alkuun nollavaihe nimeltä Kuuntele Ovella. Vuoron alussa nosta yksi Ovikortti kuvapuoli alaspäin ja pelaa se halutessasi. Järjestele sitten korttisi ja Potki ovi auki normaaliin tapaan. Jos keräät saaliin, nosta Ovi-kortin sijasta Aarrekortti kuvapuoli alaspäin. Voit myös sallia jaetut voitot - jos pelaaja saavuttaa 10. Tason taistelussa, jossa joku avusti häntä, myös apulainen voittaa peliin Tasostaan riippumatta. 11

12 Munchkin Pelin suunnittelu: Steve Jackson Kuvitus: John Kovalic Development Help: Monica Stephens Chief Operating Officer: Philip Reed Munchkin Czar: Andrew Hackard Munchkin Hireling: Angie Kreuser Art Director: Will Schoonover Production Artist: Alex Fernandez Prepress Checker: Will Schoonover Print Buyer: Philip Reed Marketing Director: Paul Chapman Director of Sales: Ross Jepson Pelitestaajat: Steve Britnich, Moe Chapman, Paul Chapman, Alain Dawson, Jessie D. Foster, Al Griego, Russel Godwin, Susan Rati, Kat Robertson Munchkin (suomeksi) Käännös: Johanna Virtanen Toimitus: Jyrki Tudeer Avustajat: Liisa Ervasti, Risto Hieta, Panu Kärri, Janne Lönnqvist, Ari Veintie Syvimmät kiitoksemme sadoille, tuhansille tai ehkä jopa miljoonille munchkineille, jotka ovat pelanneet peliä, kertoneet siitä ystävilleen ja ehdottaneet uusia kortteja Munchkinin ensimmäisestä painoksesta asti. Rakastamme teitä, mutta olette pelottavia. Munchkin, Warehouse 23, e23, kaikennäkevä pyramidi sekä kaikki Steve Jackson Games Incorporatedin julkaisemien tuotteiden nimet ovat Steve Jackson Games Incorporatedin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä, tai niitä käytetään lisenssillä. Dork Tower -hahmot ovat John Kovalic. Munchkinin tekijänoikeudet 2001, 2002, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012 kuuluvat Steve Jackson Games Incorporatedille. Kaikki oikeudet pidätetään. Sääntöversio 1.6. (joulukuu 2011).

Pikaopas. ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Valmistaudu taisteluun!! Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi

Pikaopas. ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Valmistaudu taisteluun!! Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi pelin! Pikaopas Valmistaudu taisteluun!! Sekoita pakkasi. Ota 5 korttia pakkasi päältä. Älä katso niitä.

Lisätiedot

TURNAUSOHJEET. Turnauksen tavoite. Ennen aloitusta. Taistelukierroksen Pelaaminen. www.ninjago.com

TURNAUSOHJEET. Turnauksen tavoite. Ennen aloitusta. Taistelukierroksen Pelaaminen. www.ninjago.com Turnauksen tavoite Ennen aloitusta Haluatko Spinjitzumestariksi? Valitse vastustaja ja mittele taitojasi monella kierroksella. Voitat ottamalla vastustajaltasi kaikki aseet! Jokainen pelaaja tarvitsee

Lisätiedot

ALHAMBRA. Muuri Seralji Puutarha Holvikäytävä Paviljonki Asuinrakennus Torni Rakennuksen nimi Hinta

ALHAMBRA. Muuri Seralji Puutarha Holvikäytävä Paviljonki Asuinrakennus Torni Rakennuksen nimi Hinta ALHAMBRA Parhaat rakennusmestarit kaikkialta Euroopasta ja Arabiasta haluavat näyttää taitonsa. Palkkaa sopivimmat työjoukot ja varmista, että sinulla on aina tarpeeksi oikeaa valuuttaa. Sillä kaikkia

Lisätiedot

VILLIN ILMAPIIRIN JA NOPEIDEN REFLEKSIEN KORTTIPELI 2 8 PELAAJAA I DB001 KÄ ALK 01SCAN/A

VILLIN ILMAPIIRIN JA NOPEIDEN REFLEKSIEN KORTTIPELI 2 8 PELAAJAA I DB001 KÄ ALK 01SCAN/A VILLIN ILMAPIIRIN JA NOPEIDEN REFLEKSIEN KORTTIPELI 2 8 PELAAJAA IKÄ ALKAEN 6 VUOTTA 2015-1/DOBB01SCAN/ADB001 Pelisäännöt Dobble, mikä se on? Dobble on yli 50 merkkiä, 55 korttia joista jokaisessa on 8

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Johdanto

Sisällysluettelo. 1. Johdanto Säännöt Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Sisältö 4 3. Alkuvalmistelut 5 4. Pelin aloitus ja kulku 6 5. Pelin lopetus 9 6. Vaikea peli ja muut pelimuunnelmat 10 1. Johdanto Pelilauta on 25 ruudusta muodostuva

Lisätiedot

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja.

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja. POHDIN projekti Blackjack Blackjack on pelinhoitajaa vastaan pelattava korttipeli mutta myös ns. uhkapeli 1. Kun kyseessä on ns. rahapeli, niin ikäraja Suomessa on tällaiselle pelille K-18. Blackjackissä

Lisätiedot

8-99- vuotiaille taikuri + yleisö

8-99- vuotiaille taikuri + yleisö 8-99- vuotiaille taikuri + yleisö Pelin tavoite: Tulla taikuriksi FI Sisältö: 61 korttia (48 kortin pakka + 6 tuplatausta korttia + 1 lyhyt kortti + 6 temppukorttia 4 perhettä (punainen, sininen, vihreä,

Lisätiedot

Kertomustaulut. Johdanto. Pakkauksen sisältö

Kertomustaulut. Johdanto. Pakkauksen sisältö Kertomustaulut Johdanto Tämä peli luotiin puheen ja kielen häiriöistä kärsiville lapsille, jotka tarvitsivat apua tarinankerronnassa, kun he esimerkiksi halusivat kuvailla luokkaretken tapahtumia. Kertomustaulut-peli

Lisätiedot

Pelaajien lukumäärä: suositus 3 4 pelaajaa; peliä voi soveltaa myös muille pelaajamäärille

Pelaajien lukumäärä: suositus 3 4 pelaajaa; peliä voi soveltaa myös muille pelaajamäärille Heli Vaara ja Tiina Komulainen OuLUMA, sivu 1 MERIROSVOJEN AARTEENJAKOPELI Avainsanat: matematiikka, pelit, todennäköisyys Pelaajien lukumäärä: suositus 3 4 pelaajaa; peliä voi soveltaa myös muille pelaajamäärille

Lisätiedot

KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET

KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET ROBOGEM_Ohjevihko_148x210mm.indd 1 PELIN TAVOITE Robotit laskeutuvat kaukaiselle planeetalle etsimään timantteja, joista saavat lisää virtaa aluksiinsa. Ohjelmoi

Lisätiedot

OTATKO RISKIN? peli. Heitä noppaa 3 kertaa. Tavoitteena on saada

OTATKO RISKIN? peli. Heitä noppaa 3 kertaa. Tavoitteena on saada OTATKO RISKIN? peli 1. Heitä noppaa 20 kertaa. Tavoitteena on saada vähintään 10 kertaa silmäluku 4, 5 tai 6. Jos onnistut, saat 300 pistettä. Jos et onnistu, menetät 2. Heitä noppaa 10 kertaa. Tavoitteena

Lisätiedot

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan.

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan. KYLLÄ, JA Onnistut yrittämässäsi ja saavutat enemmän kuin odotit, enemmän kuin kukaan osasi odottaa. KYLLÄ, MUTTA Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen asia menee vikaan. EI, MUTTA Et

Lisätiedot

Kirjoita ohjelma jossa luetaan kokonaislukuja taulukkoon (saat itse päättää taulun koon, kunhan koko on vähintään 10)

Kirjoita ohjelma jossa luetaan kokonaislukuja taulukkoon (saat itse päättää taulun koon, kunhan koko on vähintään 10) Tehtävä 40. Kirjoita ohjelma, jossa luetaan 20 lukua, joiden arvot ovat välillä 10 100. Kun taulukko on täytetty, ohjelma tulostaa vain ne taulukon arvot, jotka esiintyvät taulukossa vain kerran. Tehtävä

Lisätiedot

Salasuhteita. esimerkiksi espanjaksi nimi tarkoittaa pientä pusua.

Salasuhteita. esimerkiksi espanjaksi nimi tarkoittaa pientä pusua. Salasuhteita Avioliittopeleistä kehiteltiin edelleen uusia pelejä, joissa varsinaisten avioliittojen lisäksi kohdataan sopimattomia suhteita kuningatarten ja sotilaiden välillä vieläpä maiden rajat ylittäen!

Lisätiedot

Pelin tavoitteena on kerätä eniten eläin-pelimerkkejä ennen takaisin leiriin palaamista.

Pelin tavoitteena on kerätä eniten eläin-pelimerkkejä ennen takaisin leiriin palaamista. OHJE / PELIOHJE 1 (5) Eläinsafari yli 5-vuotiaille pelilauta 4 värikästä jeeppi-pelikorttia 4 värikästä kortinpidikettä 2 noppaa 40 eläinkorttia, joissa 1-3 eläintä laskutaitoa taktikointia Kasatkaa pelilauta.

Lisätiedot

http://www.nelostuote.fi/suomi/rummikubsaan.html

http://www.nelostuote.fi/suomi/rummikubsaan.html Sivu 1/5 Pelin sisältö 104 numeroitua laattaa (numeroitu 1-13) 2 laattaa kutakin neljää väriä (musta, oranssi, sininen ja punainen) 2 jokerilaattaa, 4 laattatelinettä, pelisäännöt Pelin tavoite Tavoitteena

Lisätiedot

PELIOHJEET (suomeksi) Koira. Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1:

PELIOHJEET (suomeksi) Koira. Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1: PELIOHJEET (suomeksi) Koira Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1: Jokaiselle osanottajalle/pelaajalle jaetaan kolme (3) korttia. Loput kortit asetetaan pelipöydälle pinoon, pakaksi. Huomattavaa on, että pakan

Lisätiedot

2-6 PELAAJAA. PELIN TAVOITE Tavoitteena on jäädä pelin viimeiseksi pelaajaksi, kun kaikki muut ovat menneet konkurssiin.

2-6 PELAAJAA. PELIN TAVOITE Tavoitteena on jäädä pelin viimeiseksi pelaajaksi, kun kaikki muut ovat menneet konkurssiin. Jos tunnet Monopoly-pelin hyvin ja haluat nopeuttaa peliä: 1. Aluksi pankkiiri sekoittaa omistusoikeuskortit ja jakaa kullekin pelaajalle kaksi korttia. Pelaajat maksavat pankkiirille saamiensa kiinteistöjen

Lisätiedot

Sisältö. Sisällysluettelo. Johdanto

Sisältö. Sisällysluettelo. Johdanto Säännöt Sisältö Puheenjohtajan vasara 40 rahamerkkiä (arvot 1 ja 5) 45 omaisuuskorttia, 9 kutakin viittä eri väriä 5 omaisuuskorttia, joissa kaksi väriä kussakin 10 rahaomaisuuskorttia 39 toimintakorttia

Lisätiedot

VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA NT. 2. oppitunti

VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA NT. 2. oppitunti NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA NT 2. oppitunti 1 VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA VAHVAN VÄRIN KÄSITTELY Jos pelattava maa on niin vahva, ettei vastustajilla ole siitä yhtään ratkaisevan korkeata kuvakorttia

Lisätiedot

Ideoita pihapeleihin taikasauva, aarrearkku ja kristallipallo avainsanoilla

Ideoita pihapeleihin taikasauva, aarrearkku ja kristallipallo avainsanoilla Ideoita pihapeleihin taikasauva, aarrearkku ja kristallipallo avainsanoilla Lähde: Amob ideointipalveri 2010 Saarijärven koulu Kirkonrotta / Rönttö / Kymmenen tikkua laudalla: piilossa olija voi nähdä

Lisätiedot

Aseta pelilauta keskelle pöytää. Kukin pelaaja ottaa itselleen kolme samanlaista eläintä ja asettaa ne pelilaudalle niille varatuille paikoille.

Aseta pelilauta keskelle pöytää. Kukin pelaaja ottaa itselleen kolme samanlaista eläintä ja asettaa ne pelilaudalle niille varatuille paikoille. OHJE / PELIOHJE 1 (9) Pelaajat: 2-6 pelaajaa Ikäsuositus: 3-12 vuotta SISÄLTÖ / PELIVÄLINEET 2 pelilautaa, joissa molemmilla puolilla eri pelit 32 kpl pelikortteja 32 kpl muistikortteja, yhdellä puolella

Lisätiedot

Muinaiset kreikkalaiset uskoivat kaiken maanpäällisen koostuvan neljästä elementistä: maasta, ilmasta, vedestä ja tulesta.

Muinaiset kreikkalaiset uskoivat kaiken maanpäällisen koostuvan neljästä elementistä: maasta, ilmasta, vedestä ja tulesta. Johdanto Muinaiset kreikkalaiset uskoivat kaiken maanpäällisen koostuvan neljästä elementistä: maasta, ilmasta, vedestä ja tulesta. Jumalten maailma, kaikki ihmisten maailman yläpuolinen, koostui viidennestä

Lisätiedot

Suomen Epätieteellinen Seura MUISTIPELI

Suomen Epätieteellinen Seura MUISTIPELI Suomen Epätieteellinen Seura MUISTIPELI Elämme unohtumatonta tietoteknistä aikakautta. Monimuotoiset tekniset laitteet hallitsevat elämäämme. Niiden toimintakyky ja kapasiteetti kasvavat kiihtyvällä nopeudella

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

KASVOTON VIHOLLINEN - SÄÄNNÖT

KASVOTON VIHOLLINEN - SÄÄNNÖT KASTN IHLLINEN - SÄÄNNÖT A. LÄHTÖKHTA Kaksi armeijaa valmistautuu taisteluun. Torvet soivat, hevoset korskuvat malttamattomina. Sadat jalat marssivat tasatahtia ottaakseen paikkansa kentällä - paikan,

Lisätiedot

Pelaajat siirtävät nappuloitaan vastakkaisiin suuntiin pelilaudalla. Peli alkaa näin. Tuplauskuutio asetetaan yhtä kauas kummastakin pelaajasta.

Pelaajat siirtävät nappuloitaan vastakkaisiin suuntiin pelilaudalla. Peli alkaa näin. Tuplauskuutio asetetaan yhtä kauas kummastakin pelaajasta. DVD Backgammon Pelin tavoite Pelin tavoitteena on siirtää kaikki omat pelinappulat omalle sisäkentälle ja sieltä pois laudalta. Se pelaaja, joka ensimmäisenä on poistanut kaikki pelinappulansa pelilaudalta,

Lisätiedot

- 4 aloituslaattaa pelaajien väreissä molemmille puolille on kuvattu vesialtaat, joista lähtee eri määrä akvedukteja.

- 4 aloituslaattaa pelaajien väreissä molemmille puolille on kuvattu vesialtaat, joista lähtee eri määrä akvedukteja. AQUA ROMANA Vesi oli elintärkeä ja keskeinen edellytys Rooman imperiumin kehitykselle. Vedensaannin turvaamiseksi taitavimmat rakennusmestarit rakensivat valtavan pitkiä akvedukteja, joita pidetään antiikin

Lisätiedot

Mitäs peliä sitä oikein pelataan? Susanna Snellman Vyyhti-hanke

Mitäs peliä sitä oikein pelataan? Susanna Snellman Vyyhti-hanke Mitäs peliä sitä oikein pelataan? Case: Vyyhtipeli Susanna Snellman Vyyhti-hanke Pelillisyys vai peli? - Pelillistäminen tarkoittaa toiminnon tai menetelmän pelillistämistä (joskus se voi olla myös leikillistämistä)

Lisätiedot

Pelivaihtoehtoja. Enemmän vaihtelua peliin saa käyttämällä erikoislaattoja. Jännittävimmillään Alfapet on, kun miinusruudut ovat mukana pelissä!

Pelivaihtoehtoja. Enemmän vaihtelua peliin saa käyttämällä erikoislaattoja. Jännittävimmillään Alfapet on, kun miinusruudut ovat mukana pelissä! Pelivaihtoehtoja Yksinkertaisin vaihtoehto: lfapetia voi pelata monella eri tavalla. Yksinkertaisimmassa vaihtoehdossa käytetään ainoastaan kirjainlaattoja. Pelilaudan miinusruudut ovat tavallisia ruutuja,

Lisätiedot

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt KU PELI, JOHON KIKKI VOIVT OSLLISTU MM-kisasäännöt KU Peli, jolla on traditiot Kubb on vanha Gotlantilainen peli, joka syntyi siihen aikaan, kun joka pihalla oli halkokasa. Valittiin vain sopiva määrä

Lisätiedot

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN

2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. KUUNTELEMINEN 1. Katso henkilöä, joka puhuu 2. Mieti, mitä hän sanoo 3. Odota omaa vuoroasi 4. Sano, mitä haluat sanoa 2. KESKUSTELUN ALOITTAMINEN 1. Tervehdi 2. Jutustele 3. Päättele, kuunteleeko toinen

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy Tuen tarpeen tunnistaminen Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin

Lisätiedot

Scifest-loppuraportti Jani Hovi 234270 4.5.2014. 21 kortin temppu

Scifest-loppuraportti Jani Hovi 234270 4.5.2014. 21 kortin temppu Scifest-loppuraportti Jani Hovi 234270 4.5.2014 Toteutus 21 kortin temppu Temppuun tarvitaan nimensä mukaisesti 21 korttia. Kortit jaetaan kuvapuoli näkyvillä kolmeen pinoon, ensiksi kolme korttia rinnan

Lisätiedot

BRIDGEN HISTORIA. ETO/Bridgen peruskurssi, oppitunti 1 2

BRIDGEN HISTORIA. ETO/Bridgen peruskurssi, oppitunti 1 2 NT JOHDANTO NT BRIDGEN HISTORIA Tikkipelit syntyivät 1500-luvulla, esim. twist 1800-luvulla kehittyi biritch eli venäläinen twist, suosittu Yhdysvalloissa ja Englannissa Nimi biritch vääntyi englantilaiseen

Lisätiedot

Totta vai tarua matematiikan paradokseja

Totta vai tarua matematiikan paradokseja Totta vai tarua matematiikan paradokseja Onko intuitio aina oikeassa todennäköisyyksiä pohdittaessa? Tilastot eivät valehtele, eiväthän? Työohjeet: 1) Muodostetaan noin 3 henkilön ryhmät. 2) Valitkaa yhden

Lisätiedot

SKENAARION ERIKOISSÄÄNNÖT Deep Strike

SKENAARION ERIKOISSÄÄNNÖT Deep Strike Kumpikin osapuoli on saanut tehtäväkseen varmistaa ilmasillan planeetalle tulevia huoltotoimenpiteitä ja joukkojen siirtoja varten. Ensikosketuksen planeetalle ottaneiden yksiköiden tehtävä on ottaa alue

Lisätiedot

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006.

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. Lähtöaika Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu

Lisätiedot

Säännöt. Pelivalmistelut

Säännöt. Pelivalmistelut Haasteet Haasteet 1. Lusikka kuppiin 2. Posse Pong 3. Räkäpallo 4. Syömäpuikkohaaste 5. hamsteriposket 6. Lattian kautta kuppiin 7. Korttipalapeli 8. Lajitteluhaaste 9. Pingis ristinolla 10. Lusikkaflipperi

Lisätiedot

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään SÄÄNNÖT PELIAIKA 1) Peliaika on 18 minuuttia. 2) Peliaika on juokseva. OSALLISTUJAT Pelaajat 1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään kuusi pelaajaa,

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

Pokeri ja emootiot. Jussi Palomäki Kognitiotieteen jatko-opiskelija (HY) Nettipokerinpelaaja jussi.palomaki@helsinki.fi

Pokeri ja emootiot. Jussi Palomäki Kognitiotieteen jatko-opiskelija (HY) Nettipokerinpelaaja jussi.palomaki@helsinki.fi Pokeri ja emootiot Jussi Palomäki Kognitiotieteen jatko-opiskelija (HY) Nettipokerinpelaaja jussi.palomaki@helsinki.fi Internetin villit pelikuviot -seminaari Tiistai 11.12.12 Esityksen sisältö Pokeripelin

Lisätiedot

TEE OMA BANAANIJOKERI!

TEE OMA BANAANIJOKERI! 01 TEE OMA BANAANIJOKERI! A N A N A B R E K O J Banaanista on moneksi! Se maistuu herkulliselta, ja siitä saa energiaa liikuntaan ja ajatteluun. Sen kuortakin voi käyttää vaikka kuinka moneen tarkoitukseen.

Lisätiedot

Tästä vihkosesta löydät säännöt jopa 27:n noppapeliin, joita pelataan joko kahdella, kolmella tai useammalla arpakuutiolla. Onnea peliin!

Tästä vihkosesta löydät säännöt jopa 27:n noppapeliin, joita pelataan joko kahdella, kolmella tai useammalla arpakuutiolla. Onnea peliin! SUOSITUT NOPPAPELIT SÄÄNNÖT SISÄLLYSLUETTELO Iso Kuutonen (Big six) Ulosheittäjä (Bouncer) Meksiko Puilla paljailla (Busted) Luukku kiinni (Shut the box) 421 Martinetti Bluffi Slam Rosvo ja poliisi Salamanisku

Lisätiedot

ShortStack-Strategia Moniste

ShortStack-Strategia Moniste Aloittelijat ShortStack-Strategia Moniste Perusteet Miten pelaat ennen loppia? Mitkä kädet voit pitää lopin jälkeen? Miten pelaat lopin jälkeen? Ohjeesi ensimmäisiin limiitteihin 1 Perusteet Kuinka suuren

Lisätiedot

Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten?

Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten? Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten? Pelin tarkoitus Kerätä pisteitä arvaamalla kanssapelaajien mieltymyksiä. Alkuvalmistelut 1. Asettakaa pistekiekot

Lisätiedot

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen Päätin tehdä tällaisen ohjeen, koska jotkut ovat sitä kyselleet suomeksi. Tämä on vapaa käännös eräästä ohjeesta, joka on suunnattu Evoille (joka on koettu toimivaksi

Lisätiedot

Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia.

Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia. 7+ 4+ 60+ FI Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia. Selitä sanoja käyttäen eri sanoja, synonyymejä tai vastakohtia! Tarkoituksena on saada oma pelikumppani tai joukkue arvaamaan

Lisätiedot

Säännöt: Pelitarvikkeet: Pelin alku: Pelin päättyminen: Nuorten

Säännöt: Pelitarvikkeet: Pelin alku: Pelin päättyminen: Nuorten Nuorten Luonnon Jouluostoskausi lähenee! Jos ulkona on karmea sää eikä matka ostoskeskukseen huvita, voi shoppailun tuomaa nautintoa simuloida myös kotisohvalta käsin Nuorten Luonnon shoppailupelin parissa.

Lisätiedot

Tekijät: Kerstin Wallner ja Klaus Miltenberger ( 2010) Lisenssi Projekt Spiel:n kautta

Tekijät: Kerstin Wallner ja Klaus Miltenberger ( 2010) Lisenssi Projekt Spiel:n kautta Art. Nr. 22421 Move & Twist Iloinen toimintapeli, jossa pienet leppäkertut yrittävät kiivetä kukan vartta pitkin ylös päästäkseen kauniin kukan luo. Tehtävästä suoriutumiseen leppäkertut tarvitsevat kuitenkin

Lisätiedot

KODU. Lumijoen peruskoulu

KODU. Lumijoen peruskoulu KODU Lumijoen peruskoulu Sisällysluettelo 1. Aloitus... 2 1.1 Pelin tallennuspaikka... 2 1.2 Kodu Game lab... 3 2 Maan luominen... 4 2.1. Seinän tekeminen... 5 2.2. Vesialueen tekeminen peliin... 6 2.3.

Lisätiedot

8-pallo säännöt. 3.1 Aloituslyönnin määrääminen

8-pallo säännöt. 3.1 Aloituslyönnin määrääminen 8-pallo 8-pallo säännöt Kasipalloa pelataan 15 numeroidulla kohdepallolla sekä lyöntipallolla. Lyöjän 7 pallon ryhmä (pallot 1-7 ja 9-15) eli väri pitää olla kaikki pussitettuina jotta hän voi pussittamalla

Lisätiedot

Mitä tarvitaan pelaamista varten? Sinä ja vastapelaajasi tarvitsette kumpikin oman 60 kortin pakan, kolikon ja pelimerkkejä, joilla voitte merkitä

Mitä tarvitaan pelaamista varten? Sinä ja vastapelaajasi tarvitsette kumpikin oman 60 kortin pakan, kolikon ja pelimerkkejä, joilla voitte merkitä Mitä tarvitaan pelaamista varten? Sinä ja vastapelaajasi tarvitsette kumpikin oman 60 kortin pakan, kolikon ja pelimerkkejä, joilla voitte merkitä Pokémonin vahingot. Voit käyttää kolikoita tai mitä tahansa

Lisätiedot

Tätä lisäosaa voi pelata vain yhdessä Taru Sormusten Herrasta lautapelin kanssa!

Tätä lisäosaa voi pelata vain yhdessä Taru Sormusten Herrasta lautapelin kanssa! YSTÄVÄT & VIHOLLISET Tätä lisäosaa voi pelata vain yhdessä Taru Sormusten Herrasta lautapelin kanssa! Matka jatkuu. Nauti kahdesta uudesta seikkailulaudasta: kiehtovasta Briistä (Bree) ja mukaansatempaavasta

Lisätiedot

Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen

Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen Peli edistää: Kognitiiviset taidot: reaktiokyvyn ja visuaalisen havainnointikyvyn kehittyminen Luvut, määrät & muodot: laskemisen alkeet, muotojen tunnistaminen Värit: värien tunnistaminen Sosiaaliset

Lisätiedot

LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt:

LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt: 1 LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt: On jälleen tullut aika testata osaamisesi. Koekappaleina ovat kappaleet 7-9. Muista LUKEA KAPPALEITA ÄÄNEEN useaan otteeseen ja opetella erityisen hyvin KUVASANASTOT ja

Lisätiedot

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon - Elikkä tuo kyseinen kohta löytyy omalta sivultasi oikeasta ylä-laidasta, kuten alla näkyvästä kuvasta näkyy. Sekä tuo kyseinen kohta näkyy luokkien sivuilla

Lisätiedot

PANA RY LIIGASA A NNÖ T

PANA RY LIIGASA A NNÖ T PANA RY LIIGASA A NNÖ T 2013 2014 Liigasäännöt ovat PANA ry:n hallituksen laatimat ja hyväksymät. Hallituksella on oikeus muuttaa ja muokata liigapelien sääntöjä, mikäli näkee sen tarpeelliseksi. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe)

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe) 1(5) USEAN KORTIN TILAAMINEN Toiminto tilaa ja uusi kortteja löytyy etusivulta kohdasta Kortit. Tässä voit tilata Lounaskortteja henkilöille, jotka on jo luotu lounaskorttipalveluun, ja joilla ei tällä

Lisätiedot

ELASUND PELIN OSAT PELIVALMISTELUT Määrittele rakennusalue Ota pelivälineesi 10 voittopistemerkkiä 5 rakennuslupaa 4 rakennuslaattaa

ELASUND PELIN OSAT PELIVALMISTELUT Määrittele rakennusalue Ota pelivälineesi 10 voittopistemerkkiä 5 rakennuslupaa 4 rakennuslaattaa ELASUND On jo vuosia siitä, kun pelottomat merenkulkijat asettuivat asumaan Catanin saarelle, ja väestö on lisääntynyt merkittävästi. Siirtokuntia on syntynyt ympäri saarta ja sen rannikoille, ja niiden

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot

KIRVES SÄÄNNÖT. Kamotskineiden talon säännöillä pelataan normaalilla maapakkosäännöllä, ei kuitenkaan ylimenopakolla Rantasalmelaisittain..

KIRVES SÄÄNNÖT. Kamotskineiden talon säännöillä pelataan normaalilla maapakkosäännöllä, ei kuitenkaan ylimenopakolla Rantasalmelaisittain.. KIRVES SÄÄNNÖT Yleistä Kamotskineiden talon säännöillä pelataan normaalilla maapakkosäännöllä, ei kuitenkaan ylimenopakolla Rantasalmelaisittain.. Pelaaja voi pelata ensimmäisellä kyselykierroksella pintavalttiin

Lisätiedot

Lohikäärmeliitto. Sample file. Fantasiaroolipeli Lisäosa. n6 mk

Lohikäärmeliitto. Sample file. Fantasiaroolipeli Lisäosa. n6 mk Lohikäärmeliitto n6 mk Fantasiaroolipeli Lisäosa Nestori Lehtonen Hanna Rautakumpu Joni Heinonen Toinen painos. Kunnia kuuluu Jumalalle Kuinka hyötyä Lohikäärmeliitosta? Tämä kirjanen sisältää joukon sääntöjä,

Lisätiedot

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti.

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti. Faijan BMW Tunnin roolipeli menetetystä nuoruudesta. Pelaajien hahmot (3-5 pelaajaa) olivat kavereita yläkoulussa ja vielä muutaman vuoden senkin jälkeen. Sitten jatko-opiskelut ja työelämä heittivät hahmot

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

- 0-100 numerot + euro, euroa, euron, sentti, senttiä + sataa + tuhat, tuhatta

- 0-100 numerot + euro, euroa, euron, sentti, senttiä + sataa + tuhat, tuhatta 3 Numeeriset taidot Ubah oppaana selittää tehtävät. Erityisesti 3.1.3.3 merkit täytyy selittää + jos opiskelija ei ymmärrä, voi katsoa muutaman ensimmäisen koneen tekemänä Äänet: - 0-100 numerot + euro,

Lisätiedot

SCIFEST-loppuraportointi korttia. Sara Kagan, Suvi Rönnqvist

SCIFEST-loppuraportointi korttia. Sara Kagan, Suvi Rönnqvist SCIFEST-loppuraportointi 2014 16 korttia Sara Kagan, Suvi Rönnqvist Ohjeet temppuun: Katsoja ottaa korttipakasta 16 korttia ja painaa yhden kortin mieleensä. Tämän jälkeen hän voi sekoittaa korttipakan

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Sarjakuva- www.ransu.info

Sarjakuva- www.ransu.info Sarjakuva- ja puuhakirja Ransun Lue ja pelaa! Heippatirallaa! Tässä kirjassa on Ransun pelastuskoulu -sarjakuvia, joista lukemalla oppii tärkeitä turvallisuuteen liittyviä asioita. Ja sitten on vähän väliä

Lisätiedot

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet Valmentajalisenssi Käyttöohjeet Valmentajalisenssi on maksullinen TrainIt-palvelun lisäosa, joka tarkoitettu valmentajien ja Personal Trainereiden käyttöön. Valmentajaominaisuuksien avulla voit valmentaa

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI!

Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! Nettielämä on oikeaa elämää JA SE ON TAITOLAJI! SINULLA ON OIKEUKSIA! Netistä saa enemmän irti, kun pitää oikeuksistaan huolta ja toimii itse vastuullisesti. Nettiä voi käyttää lähes jokainen ja jokainen

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

1 2 2/1 3/1 4/1 4/2 5/2 5/2/1 5/3/1 6/3/1 6/4/1 6/4/2 6/4/2/1 6/5/2/1 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ d6 3/1 3/2 3/2/1 4/2/1 4/3/1 4/3/2

1 2 2/1 3/1 4/1 4/2 5/2 5/2/1 5/3/1 6/3/1 6/4/1 6/4/2 6/4/2/1 6/5/2/1 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ 6/5/ d6 3/1 3/2 3/2/1 4/2/1 4/3/1 4/3/2 0.1 Johdanto Atlantis on 2-6 pelaajan melko nopea ja yksinkertainen seurapeli, jossa tarkoituksena on rakentaa Atlantiksen katoavan mantereen lopunajan voimakkain kulttuuri. 0.1.1 Varusteluettelo Arpakuutio.

Lisätiedot

Valloita finanssikaupunki

Valloita finanssikaupunki F I N A N Z I T Y SIJOITTAJAN KIERROS Pelaa Finanzityä ohjatun kierroksen avulla! Täytä samalla pelikierrosta koskevat kysymykset. Valloita finanssikaupunki Finanzity. 230 000 ihmisen, 1 578 yrityksen,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

Ympäristöpeli Kipinä. Ympäristöpeli Kipinä on saatavilla sähköisenä osoitteessa: www.kierratyskeskus.fi/vety/julkaisut

Ympäristöpeli Kipinä. Ympäristöpeli Kipinä on saatavilla sähköisenä osoitteessa: www.kierratyskeskus.fi/vety/julkaisut Ympäristöpeli Kipinä Ympäristöpeli Kipinä on kevyt ja hauska tapa käsitellä ympäristötietoa. Se on suunnattu aikuisille, ja siinä on kahdeksan perusteemaa. Pelin kortteihin voivat tarttua ihan tavalliset

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

NT PUOLUSTUKSEN MERKINANNOT NT

NT PUOLUSTUKSEN MERKINANNOT NT NT PUOLUSTUKSEN MERKINANNOT NT 1 MITÄ MERKINANNOT OVAT Merkinannot ovat puolustuksen tapa keskustella keskenään tikkipelivaiheessa toisin pelinviejäkin kuulee keskustelun Merkinannot helpottavat puolustamista

Lisätiedot

Valloita finanssikaupunki

Valloita finanssikaupunki F I N A N Z I T Y TOIMISTOPÄÄLLIKÖN KIERROS Pelaa Finanzityä ohjatun kierroksen avulla! Täytä samalla pelikierrosta koskevat kysymykset. Valloita finanssikaupunki Finanzity. 230 000 ihmisen, 1 578 yrityksen,

Lisätiedot

Akateemisen BeerPongin MM-kisojen säännöt

Akateemisen BeerPongin MM-kisojen säännöt Akateemisen BeerPongin MM-kisojen säännöt BeerPong on juomapeli, jossa tarkoituksena on saada vastustaja juomaan juomansa. BeerPong on herrasmiespeli. Pelit pelataan kerrasta poikki ja finaali paras kolmesta

Lisätiedot

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi Julkaistu: 14.7. 14:07 IS SUOMIAREENA Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck vertasi Yhdysvaltain ja Euroopan asenne-eroa erikoisella

Lisätiedot

Televisiossa jaetaan torstaisin rahaa julkkiksille Speden

Televisiossa jaetaan torstaisin rahaa julkkiksille Speden Kymppitonni Televisiossa jaetaan torstaisin rahaa julkkiksille Speden ideoimassa ohjelmassa Kymppitonni. Vastaamalla oikein muutamaan tyhmään kysymykseen voi rikastua useita tuhansia markkoja. Kyllä rahantulo

Lisätiedot

Todennäköisyyslaskenta I, kesä 2017 Helsingin yliopisto/avoin Yliopisto Harjoitus 1, ratkaisuehdotukset

Todennäköisyyslaskenta I, kesä 2017 Helsingin yliopisto/avoin Yliopisto Harjoitus 1, ratkaisuehdotukset Todennäköisyyslaskenta I, kesä 207 Helsingin yliopisto/avoin Yliopisto Harjoitus, ratkaisuehdotukset. Kokeet ja Ω:n hahmottaminen. Mitä tarkoittaa todennäköisyys on? Olkoon satunnaiskokeena yhden nopan

Lisätiedot

Liikkuminen. Pelivalmistelut. Ohittaminen FIN. Pelin sisältö:

Liikkuminen. Pelivalmistelut. Ohittaminen FIN. Pelin sisältö: FIN Suomi 4 + 2-7 20 + Pelin sisältö: 8-osainen pelilauta (jossa painatus molemmin puolin), 7 eriväristä puupossua, 7 possujen väristä puukiekkoa, Erikoisarpakuutio, jossa luvut 1, 1 ja 3 mustina pisteinä

Lisätiedot

Apua, multa tulee idea!

Apua, multa tulee idea! Apua, multa tulee idea! -eli mitä teen ennen kehittämisen aloittamista 1 Tässä vaiheessa, pahaa aavistamatta Asiat ovat vielä normaalisti. Aika ennen aloituspäätöstä on ehkä koko kehitysprosessin tärkein

Lisätiedot

Global Pension Plan TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ!

Global Pension Plan TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ! TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ! GPP on ohjelma, missä hyvin toimeentulevat rahoittajat suunnittelevat investoivansa iäkkäiden ihmisten eläkevakuutuksiin. Siksi GPP etsii 100.000 henkilöä, jotka haluavat

Lisätiedot

Yritysvierailut: verkostoitumista ja tietoa nuorille

Yritysvierailut: verkostoitumista ja tietoa nuorille Yritysvierailut: verkostoitumista ja tietoa nuorille Nuorten työelämätaidot ja syrjimätön työelämä koulutus 9.11.2012 Yritysvierailut eri tarkoituksiin Kysy pois! Tutustutaan yrityksen kokonaisvaltaiseen

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF

MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF Tämä esite on Edustajana turvapaikkamenettelyssä -julkaisun kuvaliite. Pakolaisneuvonta ry Kuvat: Teemu Kuusimurto Taitto ja paino: AT-Julkaisutoimisto Oy,

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Pelitehtäviä. Helpot tehtävät. Tuomas Korppi

Pelitehtäviä. Helpot tehtävät. Tuomas Korppi Solmu 1/2012 1 Pelitehtäviä Tuomas Korppi Tämänkertaisissa tehtävissä analysoimme yksinkertaisia pelejä. Tehtävät 1 6 ovat helppoja, ja soveltuvat arvioni mukaan yläasteelle 1. Tehtävät 7 11 ovat vaikeampia,

Lisätiedot

FT Katja Koski 2 lapsen äiti. Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi.

FT Katja Koski 2 lapsen äiti. Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi. FT Katja Koski 2 lapsen äiti SELÄTÄ UHMA Miniopas, jolla pääset alkuun uhmaikäisen kiukkupussin muuttamisesta todelliseksi enkeliksi. Arkea Ilman Taistelua Millaista arkesi olisi, jos sinun ei tarvisi

Lisätiedot

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto) Peli-idea puolustuspeli Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto). - Jätä hieman vapaaksi vastustajan puolustuslinjan pelaajia, houkuttele syöttämään, prässää nopeasti ja samanaikaisesti! Peli-idea puolustuspeli.

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 1

Agricolan Monenlaista luettavaa 1 Tiainen ja karhu Puun oksalla oli tiaisen pesä. Karhu tuli pesän luokse ja olisi halunnut tulla vie-rai-sil-le. Tiaisen pojat tirs-kah-te-li-vat pesässä. Onko isänne kotona? karhu kysyi. Ei ole, vastasivat

Lisätiedot