Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013"

Transkriptio

1 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013

2 2 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 SISÄLLYS SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA TAUSTAA YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN, EDUNVALVONTA V JÄSENPALVELUT Koulutus ja hyvinvointi Sisäinen tiedotus Tapahtumat Jäsenedut ja neuvontapalvelut HANKETOIMINTA Yrityskummi-hanke Oppiva Yritys NYV Muut hankkeet TIEDOTTAMINEN ULKOINEN Savon Yrittäjä -lehti Tiedottaminen järjestön toiminnasta Sidosryhmäuutiskirje JÄRJESTÖTOIMINTA Hallitustyöskentely Puheenjohtajisto Valiokuntien toiminta Muu järjestötoiminta Savon Yrittäjät Oy SIDOSRYHMÄYHTEISTYÖ JÄSENHANKINTA- JA PYSYVYYS Jäsentavoite Jäsenpysyvyys Seniorijäsenyys BUDJETTI... 9

3 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma TAUSTAA Alkusyksystä 2012 Pohjois-Savon pk-yrityksissä oli ristiriitaisia näkemyksiä lähitulevaisuudesta. Teollisilla yrityksillä muusta valtakunnasta poiketen investointihalukkuus kasvoi lähes hyvien aikojen lukemiin. Uhkaksi investointien toteutumiselle kasvoi epävarmuus työvoiman saatavuudesta tulevaisuudessa, kun mm. metallimiehistä yritykset olivat jo ryhtyneet kilpailemaan keskenään. Ristiriita pk-yritysten tulevaisuuden näkemyksistä ilmeni siten, että vaikka teollisten yritysten näkymä oli kohtuullisen hyvät, niin paikallisten kaupan yritysten näkymät sitä vastoin olivat heikot ja selvästi alle valtakunnallisen keskiarvon. EU:n ja koko globaalin talouden epävarmuus oli kaiken aikaa yritysten päätösten taustalla. Vähänkään kauemmaksi tähtäävien suunnitelmien osalta päätöksiä siirrettiin. Alkuvuoden 2012 Savon Yrittäjien toiminnan painopiste oli yritysvaikutuksen arvioinnin viemisessä kunnalliseen päätöksentekoon laajasti koko Pohjois-Savossa. Yritysvaikutuksen arvioinnin käyttöönotto tai sitä koskevat päätökset tehtiinkin niin, että arviointi oli käytössä jo enemmistössä maakunnan kuntia. Syksyllä vaikutettiin siihen, että kunnallisvaaleissa elinkeinopolitiikka nousisi keskustelun ja kampanjoinnin keskiöön sekä siihen, että yrittäjiä saataisiin ehdokkaiksi ja valtuutetuiksi. Kampanjointi onnistui hyvin. Savon Yrittäjien hanketoiminnan osalta edellisenä vuonna käynnistynyt Yrityskummihanke jatkui, samoin yhteishanke Oppiva Yritys. Uutena käynnistyi Nuorten Yrittäjien Voimala, nuorten yrittäjien verkostoitumishanke. Vuoden 2012 aikana järjestettiin Savon Yrittäjien toimesta tapahtumia, koulutuksia, seminaareja, yksinyrittäjien ja nuorten yrittäjien yms. tilaisuuksia, joiden yhteinen osallistujamäärä oli yli Jäsenmäärän kasvu oli vahvaa. 2. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN, EDUNVALVONTA V teesiä, joilla Pohjois-Savoon rakennetaan valtakunnan parhaat olosuhteet yritystoiminnalle. Savon Yrittäjät yhdessä EK:n ja Kauppakamarin kanssa työstivät 10 teesiä, joilla Pohjois-Savoon rakennetaan valtakunnan parhaat olosuhteet yritystoiminnalle. Vuonna 2012 painopisteenä oli yritysvaikutuksen arviointi, vuonna 2013 nostetaan teeseistä muita vahvemmin esiin työvoiman saatavuuden turvaaminen ja pk-yritysten roolin vahvistaminen kuntien hankinnoissa sekä palvelujen järjestämisessä. Työvoiman saatavuuden turvaaminen sisältää vaikuttamisen työperäiseen maahanmuuttoon siten, että sen osalta työstetään strategia tai vastaava, jossa linjataan eri toimijoiden roolit aktiivisessa ulkomailta rekrytoinnissa. Samoin työvoiman saatavuutta turvataan ammatillisen koulutuksen ja opiskelijatyön suuntaamisella enemmän pk- ja mikroyritysten tarpeista lähteväksi.

4 4 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 Parannetaan kuntien ja yrittäjien osaamista kuntien hankinnoissa ja vaikutetaan siihen, että pk- ja mikroyritysten osuus hankinnoissa vahvistuu. Tuetaan vahvasti suunnitteilla olevaa hankinta-asiamiestoimintaa. Sosiaali- ja terveysalalla vaikutetaan palvelustrategioiden syntymiseen sotekuntayhtymissä ja vastaavissa. Tavoitteena määritellä, mitä kunnat/kuntayhtymät tuottavat itse ja mitä ostetaan yrityksiltä. Näin yritykset voivat ennakoida ja siten suunnitella omaa toimintaansa. Valtuustokausi 1 Vaikutetaan siihen, että vuoden 2013 aloittavat valtuustot saavat tietoa pk- ja mikroyritysten merkityksestä, elinkeinopolitiikasta ja konkreettisista keinoista, joilla alueen omille yrityksille luodaan valtakunnan parhaat olosuhteet yritystoiminnalle. Järjestetään kuntien kanssa yhdessä kunnallisia tai seudullisia elinkeinoseminaareja, tai ollaan mukana kuntien strategiapäivillä tai muissa kuntien järjestämissä tilaisuuksissa. Tavoitteena on lisäksi joko päivittää tai työstää yhteistyössä yrittäjien ja kuntien kanssa elinkeinopoliittiset ohjelmat. Vahvistetaan tiedottamista kuntapäättäjiin mm. omalla päättäjille suunnatulla uutiskirjeellä. Yrityspalvelut 3. JÄSENPALVELUT Vuoden 2013 aikana selvitetään jäsenyrityksiltä mihin julkisiin yrityspalveluihin on tarvetta. Määritellään tulosten perusteella toimenpiteet. Heikkenevään taloustilanteeseen reagointi Mikäli taloustilanne heikkenee ja johtaa vuonna 2013 taantumaan, tai yleisesti heikkoon taloustilanteeseen, tiedotetaan Yksikään ei huku -hankkeen tuloksena syntyneistä palveluista. Lisäksi tiedotetaan asiantuntijaverkostoista ja mahdollisista muista keinoista ja tuista, joilla voidaan helpottaa yritysten ja yrittäjien selviytymistä. 3.1 Koulutus ja hyvinvointi Savon Yrittäjien toiminnassa jäsenille suunnattu koulutus toteutetaan pääasiassa paikallisyhdistyksissä. Näiden koulutusten järjestämistä tuetaan Savon Yrittäjien toimistolta käsin. Hyödynnetään ja tuetaan yhteistyöhanketta Oppiva Yritys jossa Savon Yrittäjät on yksi osatoteuttajista. Vuonna 2013 Oppiva Yritys-hanke painottuu yrittäjien osaamiseen julkisissa hankinnoissa sekä ns. raamisopimuksessa sovittujen henkilöstön koulutuspäivien järjestämiseen. Vuonna 2011 käynnistyneitä yksinyrittäjien te toja järjestetään vuonna 2013 seudullisina.

5 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma Sisäinen tiedotus Viestinnässä huomioidaan entistä enemmän jäsenistöä suoraan hyödyttävät palvelut ja tiedot eli kertoa järjestön monipuolisista mahdollisuuksista parantaa yrityksen kilpailukykyä. Samoin viestitetään edunvalvonnan konkreettisista tuloksista sekä selkiytetään järjestön kolmiportaisuutta ja sen hyötyjä Savon Yrittäjien viestinnän työkalut: Savon Yrittäjä lehti Lehden tekemistä jatketaan kuten aiemmin. Lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja se jaetaan kaikkiin yrityksiin Pohjois-Savossa. Jäsentiedote Savon yrittäjien ja sen paikallisyhdistysten jäsentiedotteiden tekemistä jatketaan kuten aiemmin. Savon Yrittäjien tiedote ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Vuoden 2012 loppuvuodesta suunnitellaan jäsentiedote ja sen tiedottamisen painopisteet uudelleen huomioiden muut viestinnän työkalut. Uutiskirjeet Jäsenille suunnattu uutiskirje, joka lähetetään 2 kertaa kuukaudessa. Sisältö painottuu ajankohtaisiin asioihin ja uutisiin. www-sivut Kotisivuja ylläpidetään ja kehitetään entiseen tapaan. Facebook Savon Yrittäjien Facebook -sivuja kehitetään edelleen. 3.3 Tapahtumat Pisnesrehvit / alkukevät Hulabalo / kevät Maakunnallinen Yrittäjäjuhla / marraskuu Lisäksi järjestetään 2-3 kaikille jäsenille suunnattua tapahtumaa, jotka voivat olla kulttuuria, urheilutapahtumiin osallistumista tai matkoja. Koulutus- ja hyvinvointivaliokunta määrittää nämä tapahtumat. Huom! Pääosasta Pohjois-Savossa järjestettävistä yrityksille tai yrittäjille suunnatuista tapahtumista tai jaksamiseen ja koulutukseen liittyvästä toiminnasta vastaavat paikallisyhdistykset. Savon Yrittäjien koulutus- ja tapahtumakoordinaattori tukee järjestämisiä. 3.4 Jäsenedut ja neuvontapalvelut Hyödynnetään valtakunnallisia Suomen Yrittäjien neuvottelemia jäsenetuja ja lisäksi tarjotaan 2-4 merkittävää alueellista etua, esim. puhelin, teleliikenne, lentomatkustaminen, perintä tms.

6 6 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma HANKETOIMINTA Neuvontapalvelut säilytetään ennallaan eli tarjotaan jäsenille mm. yhä kasvavasti kysyttyjä juridisia ensineuvontapuhelinpalveluja. 4.1 Yrityskummi-hanke Yrityskummitoiminnan käynnistäminen Pohjois-Savossa -hanke käynnistyi ja jatkuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti asti. Hankkeen ohjausryhmä esitti syksyllä 2012, että hanketta jatkettaisiin vuoden 2013 loppuun. Tavoitteena on luoda pysyvä yrityskummitoiminta Pohjois-Savoon. Vuonna 2013 pääpaino on kummitoiminnan suunnitellun toimintamallin testaaminen ja laaja käyttöönotto. 4.2 Oppiva Yritys Oppiva Yritys -hanke, jonka osatoteuttaja Savon Yrittäjät on, tarjoaa erilaisia, lyhytja pitkäkestoisia koulutuksia yrityksille; yrittäjille ja henkilöstölle. Hankkeen koulutukset päättyvät 12/ NYV Nuorten Yrittäjien Voimala -hanke käynnistyi vuoden 2012 keväällä. Hankkeen tavoitteena on synnyttää nuorten yrittäjien ja yrittäjyyttä suunnittelevien nuorten aktiivinen verkosto, joka pystyy vaikuttamaan erityisesti nuoren yrittäjän erityisiin haasteisiin, kuten kokemattomuudesta johtuviin haasteisiin. Lisäksi hankkeen toimintojen avulla halutaan nopeuttaa nuorten yritysten kasvua ja kannustaa nuoria yrittäjyyteen. Nuorten Yrittäjien Voimala tekee tiivistä yhteistyötä eri nuorten yrittäjyyttä edistävien tahojen kanssa. 4.4 Muut hankkeet Tuetaan muita Savon Yrittäjien strategian mukaisia yritysten kilpailukykyä parantavia hankkeita osallistumalla valitusti hankkeiden sisällön suunnitteluun, mutta pääasiassa viestimällä niistä jäsenyrityksiin. Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia sellaisten omien hankkeiden käynnistämiseen, jotka hyödyttävät mikro- ja pk-yrityksiä. Vuoden 2012 lopulla suunniteltiin yhdessä IS-hankinta Oy:n kanssa hankintaasiamiestoiminnan käynnistämiseen liittyvää hanketta. Mikäli hanke käynnistyy, Savon Yrittäjät on siinä vahva kumppani. 5. TIEDOTTAMINEN ULKOINEN 5.1 Savon Yrittäjä -lehti Lehden tekemistä jatketaan kuten aiemmin. Lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja se jaetaan kaikkiin yrityksiin Pohjois-Savossa. Lehden sisältöä elävöittäviä ja ulkoasua parantavia uudistuksia ideoidaan lisää. Lehden sähköistä versiota kehitetään lukijaystävällisemmäksi ja sitä markkinoidaan aktiivisemmin.

7 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma Tiedottaminen järjestön toiminnasta Järjestön kannanotoista, lausunnoista, pk-barometristä ja muista tutkimuksista, erilaisista palkituista ja yleensä kiinnostavista aiheista lähetetään tiedotteita medialle ja kohdennetusti myös muille sidosryhmille. Lehdistötiedotteet medialle lähetetään sähköpostilla. Sidosryhmille tiedotteet lähetetään uutiskirjetyökalulla. Tiedotusvälineille lähetetään myös kooste uutiskirjeiden keskeisistä asioista. 5.3 Sidosryhmäuutiskirje Aloitetaan uusi uutiskirjetoimintoon perustuva viestintä. Kohderyhmänä on kuntien sekä myös kuntien omistamien kuntayhtymien, maakunnan, oppilaitosten yms. henkilöstö ja luottamushenkilöt. Tavoitteena on kertoa elinkeinopolitiikkaan ja yritysten toimintaympäristöön liittyvistä asioista säännöllisesti näihin vaikuttaville tahoille. 6. JÄRJESTÖTOIMINTA 6.1 Hallitustyöskentely Hallituksen kokouksia pidetään vuodessa 5 kpl. Hallituksen kokouksissa vuonna 2013 käsitellään kahdessa kokouksessa n. 1/2 ajasta paikallisyhdistysten asioita tavoitteena hyvien käytäntöjen levittäminen 6.2 Puheenjohtajisto Valitaan Savon Yrittäjiin sääntöjen maksimimäärä eli kolme (3) varapuheenjohtajaa. 6.3 Valiokuntien toiminta Työvaliokunta (1 + 9) Työvaliokunta kokoontuu 6 kertaa vuodessa. Valiokunta valmistelee asioita hallitukselle päätettäväksi sekä päättää asioista erikseen työstettävän hallituksen työskentelyohjeen mukaisesti. Koulutus- ja hyvinvointivaliokunta (1 + 7) Koulutus- ja hyvinvointivaliokunta keskittyy tukemaan paikallisyhdistyksissä toteutettavia koulutuksia ja hyvinvointitoimintaa. Valiokunnan vastuualueella on lisäksi Savon Yrittäjien tapahtumat. Kansainvälistymisvaliokunta (1+6) Kansainvälistymisvaliokunta ylläpitää ja kehittää alueen kansainvälistymistä tukevia verkostoja. Sen tavoitteena on pk-yritysten kansainvälistymisen kynnyksen madaltaminen, aktivoiminen ja yritysten kansainvälistymisen edistäminen. Pääkohdemaaksi on linjattu Venäjä. Huom! Savon Yrittäjät on yhteistyökumppani Golden Gaviassa eli Pohjois-Savon kansainvälistymisen edistämiseen liittyvässä eri toimijoiden välisessä yhteistyössä. Savon Yrittäjien tehtävänä on vastata Golden Gavian tiedottamisesta, mikä vie tiedottajan työajasta 1/5 osan.

8 8 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2013 Sote-valiokunta Valiokunnan päätehtävänä on palvelustrategioiden aikaansaaminen Pohjois-Savon kuntiin ja kuntayhtymiin sekä palvelusetelin käyttöönoton laajentaminen. Matkailuvaliokunta Valiokunnan päätehtävänä on Pohjois-Savon matkailuyritysten kilpailukyvyn parantaminen tekemällä yhteistyötä kuntien ja matkailutoimijoiden kanssa sekä olemalla vahvasti mukana matkailun kehittämiseen liittyvien hankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Nuorten yrittäjien valiokunta Valiokunta hyödyntää ja rakentaa toimintansa NYV-hankkeen varaan. Pohjois-Savon Yrityspörssi-valiokunta Valiokunnan tehtävänä on vahvistaa pörssin käyttöä ja tukea yritysten omistajanvaihdoksia. Vaalivaliokunta ( ) Vaalivaliokunnan tehtävänä on puheenjohtajan valinnan ja Savon Yrittäjien hallituksen järjestäytymisen valmistelu. Emeritusklubi ( ) Emeritusklubin tehtävänä on valtiollisten kunniamerkkien saajien hakeminen yrittäjäkunnan joukosta. Tehtävänä on myös Vuoden yrittäjäteko-valintaprosessin ja - kriteerien kehittäminen sekä valinta. Emeritusklubi on mukana Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon hakuprosessissa. Edunvalvonnan työryhmät Otetaan tarvittaessa käyttöön edunvalvonnan työryhmät, jotka nimetään tarpeen mukaan ja joihin kutsutaan jäseniä näiden asiaa koskevan osaamisen ja kokemuksen perusteella. Työryhmiä voidaan koostaa käsittelemään mm. kunnallisvaaleja, työvoiman saannin turvaamista, työperäistä maahanmuuttoa, taloustilannetta, kehittämisvarojen suuntaamista, oppilaitosten opiskelijatöiden suuntaamista, julkisia yrityspalveluita, edunvalvonnan tiedottamista yms. 6.4 Muu järjestötoiminta Pomo 1 Savon Yrittäjät järjestää uusille puheenjohtajille koulutuksen. Pomo 2 ja Pomo 3 Savon Yrittäjät kannustaa uusia puheenjohtajia osallistumaan Suomen Yrittäjien puheenjohtajakoulutuksiin. Savon Yrittäjät korvaa ½ ko. osallistumiskustannuksista.

9 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma Puheenjohtajaseminaari Osallistutaan voimalla Suomen Yrittäjien järjestämään paikallisyhdistysten puheenjohtajille tarkoitettuun puheenjohtajaseminaariin. Savon Yrittäjien järjestökoulutus paikallisyhdistysten jäsenille Koulutusmalli suunnitellaan puheenjohtajiston voimin loppuvuodesta Savon Yrittäjät Oy Savon Yrittäjät ry:n 100 %:sti omistama Savon Yrittäjät Oy järjestää yhdistyksen ei järjestölliset tapahtumat sekä vastaa Savon Yrittäjä lehden julkaisutoiminnasta. 7. SIDOSRYHMÄYHTEISTYÖ Jo perinteiseksi käyneitä kansanedustajavierailuja jatketaan kansanedustajilta saadun palautteen pohjalta. Savon Yrittäjät osallistuu vahvasti kuntajohdolle ja paikallisyhdistysten puheenjohtajille tarkoitettuun kunnallisjohdon seminaariin. Savon Yrittäjät järjestää syksyllä 2013 maakunnallisen elinkeinoseminaarin Pohjois- Savon kuntapäättäjille. Teema määritellään vuoden 2013 kevään aikana. Jatketaan kahdenvälisiä neuvotteluita ELY-keskuksen ja Pohjois-Savon liiton kanssa. Jatketaan yhteistyökeskusteluja SAK:n, EK:n, kauppakamarin ja ammattiin valmistavien oppilaitosten kanssa. Jatketaan yhteistyötä 4-H yhdistyksen kanssa yrittäjyyskasvatuksessa sekä tuetaan v käynnistynyttä Yrityskylä-hanketta. 8. JÄSENHANKINTA- JA PYSYVYYS 8.1 Jäsentavoite Tavoitteena on, että vuoden 2013 lopussa Savon Yrittäjien paikallisyhdistyksissä on 4400 jäsentä. Jäsenhankinta tehdään pääosin ostopalveluna Savon Yrittäjien toimesta. 8.2 Jäsenpysyvyys Jäsenpoistuma on kasvanut kahden viimeisen vuoden aikana. Vahvistetaan pysyvyyttä hyvän toiminnan lisäksi tiedottamalla järjestön monipuolisesta toiminnasta erityisesti järjestön kolmiportaisesta edunvalvontatyöstä ja sen tuloksista. 8.3 Seniorijäsenyys Käynnistetään vuoden 2013 aikana seniorijäsenyyden markkinointi. 9. BUDJETTI Yhdistyksen budjetti 2013

10 Julkaisija: Savon Yrittäjät Asemakatu 22-24, 4 krs., Kuopio puhelin savo@yrittajat.fi

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Toimintasuunnitelma 2012 Savon Yrittäjät ry YRITTÄJYYS KANTAA SUOMEA www.yrittajat.fi/aluejarjesto SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo... 1 1. Taustaa... 2 2. Yhteiskuntavaikuttaminen, edunvalvonta v. 2012...

Lisätiedot

Savon Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät

Savon Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät Savon Yrittäjät Savon Yrittäjät ry Toimintasuunnitelma 2011 Savon Yrittäjät Haapaniemenkatu 40 70110 Kuopio p. (017) 368 0500 f. (017) 368 0506 www.savonyrittajat.fi Page 2 January 5, 2011 Savon Yrittäjät

Lisätiedot

Savon Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät

Savon Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma Savon Yrittäjät Savon Yrittäjät Savon Yrittäjät ry Toimintasuunnitelma 2010 Savon Yrittäjät Haapaniemenkatu 40 70110 Kuopio p. (017) 368 0500 f. (017) 368 0506 www.savonyrittajat.fi Page 2 November 19, 2009 Savon Yrittäjät

Lisätiedot

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015

Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 1 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 2 Savon Yrittäjät toimintasuunnitelma 2015 SISÄLLYS SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2015... 3 1. SAVON YRITTÄJÄT...

Lisätiedot

Savon Yrittäjät SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA

Savon Yrittäjät SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA Savon Yrittäjät SAVON YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2009 SAVON YRITTÄJÄT, TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 SISÄLLYSLUETTELO 1. Taustaa 2. Yhteiskuntavaikuttaminen - mitä kunnallisvaalien jälkeen

Lisätiedot

Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö

Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö Mia Hakulinen 1 Yrittäjillä on tärkeä rooli yhteiskunnan rattaiden pyörittämisessä Yritysten lukumäärän (263 001 kpl) jakautuminen kokoluokittain vuonna 2008 Keskisuuret

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi SISÄLLYS POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 1. Toiminnan tarkoitus Kuopion Yrittäjät ry toimii valtakunnallisen yrittäjäjärjestön paikallisena edunvalvojana Kuopiossa. Kuopion Yrittäjät tekee työtä pienten ja keskisuurten

Lisätiedot

Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus. Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry

Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus. Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry Strategia 2014 2020 Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry 1 Savon Yrittäjien jäsenkehitys 1996-2012 5000 4500 4000 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 1996

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry.

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma 2019 Hämeen Yrittäjät ry. Hämeen Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Vaikuttaa Verkostoi Vahvistaa 13.9.2018 Toimintasuunnitelma 2019 2 1 Yhteinen matka Parannamme yrittäjien asemaa

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020 Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 1 Savon Yrittäjien johtamisjärjestelmä Strategia 1/2015 Laatujärjestelmä ERILLIS- STRATEGIAT Päästrategiaa täydentävät. Esimerkiksi

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019 Lapin Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 1 ARVOT Mihin toimintamme perustuu? Rohkeus 2 Luotettavuus Uusiutuminen Tehtäväalueet mitä teemme? VAIKUTTAA VERKOSTOI VAHVISTAA V I E S T I I 3 Vaikuttaa q Resurssien

Lisätiedot

Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi

Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä 2016 LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 39. toimintavuosi 1 Uusia tuulia! Luvian Yrittäjien 39. toimintavuosi käynnistyy Eurajoen kunnan nimen alla. Kunta saa

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä Toiminta-ajatus: toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1 TOIMINTA-AJATUS JA TEHTÄVÄ Toiminta-ajatus: toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA 2016-2020 AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Strategian lähtökohdat 3 1.1 Sääntöjen mukainen toiminnan tarkoitus... 3 1.2. Toiminta-ajatus... 3 1.3

Lisätiedot

STRATEGIA 2015 2017. Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa.

STRATEGIA 2015 2017. Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa. 1 (6) STRATEGIA 2015 2017 Kuopion yrittäjien arvot, missio ja visio Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa. Vapaus: oikeus ja vapaus yrittää ja tehdä työtä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 SISÄLLYS yhteiskuntavaikuttaminen ja yhteistyö koulutustoiminta tiedotustoiminta jäsenpalvelutoiminta vapaa-aika ja harrastustoiminta tapahtumat hallitustoiminta huomionosoitukset

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto Taustaa Vuoden 2013 alusta Itä- ja Pohjois-Suomi yhdistivät EU-edunvalvontansa yhteen toimistoon. Itä-Suomen

Lisätiedot

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta!

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! 17.5.2018 Kaustinen Toimitusjohtaja Mervi Järkkälä Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Yrittäjien oma järjestö: Keski-Pohjanmaan

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Ylitornio. Ylitornio. Mannerheimintie 76 A PL 999, Helsinki

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Ylitornio. Ylitornio. Mannerheimintie 76 A PL 999, Helsinki Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 1 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 2 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 SISÄLLYS ELINKEINOPOLIITTINEN MITTARISTO 2014 YLITORNIO... 3 KUNTIEN ELINVOIMA JA YRITTÄJYYS

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 Jyväskylän Yrittäjät 2 Toimintasuunnitelma 2014 SISÄLLYS TOIMINTASUUNNITELMA 2014... 3 1. JYVÄSKYLÄN YRITTÄJIEN ARVOPOHJA... 3 1.1 Arvot... 3 1.2 Missio...

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Ranua. Ranua. Mannerheimintie 76 A PL 999, Helsinki

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Ranua. Ranua. Mannerheimintie 76 A PL 999, Helsinki Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 1 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 2 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 SISÄLLYS ELINKEINOPOLIITTINEN MITTARISTO 2014 RANUA... 3 KUNTIEN ELINVOIMA JA YRITTÄJYYS

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Muonio. Muonio. Mannerheimintie 76 A PL 999, Helsinki

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Muonio. Muonio. Mannerheimintie 76 A PL 999, Helsinki Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 1 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 2 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 SISÄLLYS ELINKEINOPOLIITTINEN MITTARISTO 2014 MUONIO... 3 KUNTIEN ELINVOIMA JA YRITTÄJYYS

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2018. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Menestyvä yritys Menestyvä kaupunki Toimintasuunnitelma 2012 Porin Yrittäjien Visio Yhdistyksen jäsentyytyväisyys ja pysyvyys ovat vertailuyhdistyksiä parempi ja jäsenmäärä on nousujohteinen. Yhdistyksen

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen ja parantaminen.

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Rauman kauppakamarin strategia. Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät.

Rauman kauppakamarin strategia. Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät. Rauman kauppakamarin strategia Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät. Rauman kauppakamarin visio, missio eli toiminta-ajatus ja arvot Kauppakamarin päämäärät

Lisätiedot

STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN Green Energy Green Energy Show

STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN Green Energy Green Energy Show STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN 2.11.2016 Strategia Ensimmäisen kierroksen tavoite (Ohryssä 26.8.) Missio Visio Toimintaperiaatteet Painopistelinjauksia Toisen kierroksen tavoite (Ohryssä 21.10.) Tavoitteet

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät

Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät 1 Sisällys Toimintasuunnitelma 2019... 2 1. YLEISTÄ... 2 2. VASTUULLINEN YHTEISKUNTATOIMIJA... 3 2.1 Toimivien markkinoiden

Lisätiedot

Yksi elämä -terveystalkoot

Yksi elämä -terveystalkoot Yksi elämä -terveystalkoot Yksi elämä 2012 2017 Yksi elämä -terveystalkoiden tavoitteena on terveempi Suomi! Vuonna 2012 Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto käynnistivät yhteiset terveystalkoot,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä ja edunvalvojana.

Lisätiedot

Iisalmi. Kuntaraportti

Iisalmi. Kuntaraportti Iisalmi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt. Jäsenyrityksiä

Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt. Jäsenyrityksiä Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt 400 20 59 Jäsenyrityksiä 115 000 Luottamushenkilöt yli 4 000 Jäseniä kuntien

Lisätiedot

Siilinjärvi. Kuntaraportti

Siilinjärvi. Kuntaraportti Siilinjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rautalampi. Kuntaraportti

Rautalampi. Kuntaraportti Rautalampi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vesanto. Kuntaraportti

Vesanto. Kuntaraportti Vesanto Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

Lapinlahti. Kuntaraportti

Lapinlahti. Kuntaraportti Lapinlahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Suonenjoki. Kuntaraportti

Suonenjoki. Kuntaraportti Suonenjoki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pielavesi. Kuntaraportti

Pielavesi. Kuntaraportti Pielavesi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kannonkoski. Kannonkoski. Mannerheimintie 76 A PL 999, 00101 Helsinki 09 229 221 toimisto@yrittajat.

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kannonkoski. Kannonkoski. Mannerheimintie 76 A PL 999, 00101 Helsinki 09 229 221 toimisto@yrittajat. Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 1 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 2 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 SISÄLLYS ELINKEINOPOLIITTINEN MITTARISTO 2014 KANNONKOSKI... 3 KUNTIEN ELINVOIMA JA YRITTÄJYYS

Lisätiedot

Tervo. Kuntaraportti

Tervo. Kuntaraportti Tervo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Leppävirta. Kuntaraportti

Leppävirta. Kuntaraportti Leppävirta Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Keitele. Kuntaraportti

Keitele. Kuntaraportti Keitele Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Sonkajärvi. Kuntaraportti

Sonkajärvi. Kuntaraportti Sonkajärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Voimme saada aikaan mitä vaan, kunhan emme välitä siitä kuka saa kehut. Harry S. Truman

Voimme saada aikaan mitä vaan, kunhan emme välitä siitä kuka saa kehut. Harry S. Truman Voimme saada aikaan mitä vaan, kunhan emme välitä siitä kuka saa kehut Harry S. Truman 1 K-P:n Yrittäjien ja sen paikallisella yhdistystoiminnalla on suuri merkitys alueen yrittämiselle. Laadukkaan ja

Lisätiedot

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Turun kauppakamarin strategia 18.11.2016, Minna Arve Varsinais-Suomi 2030 Paras paikka menestyä. Paras paikka onnistua. Paikka olla onnellinen. MENESTYS ONNISTUMINEN

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Yhdistysten yhteistyö ja verkostoituminen Järjestöjen muutosvalmiuksien tukeminen maakunta- ja sote-uudistuksessa Järjestöjen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1 / 2017

Hallituksen kokous 1 / 2017 Pöytäkirja 1 (5) Hallituksen kokous 1 / 2017 Aika Torstai 26.1.2017, klo 18.00 (päivällinen klo 17.00) Paikka Cumulus City Keskusta (Atlas), Haapaniemenkatu 22, Kuopio Päivällinen Grillsson Steakhouse

Lisätiedot

Sulkava. Kuntaraportti

Sulkava. Kuntaraportti Sulkava Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

Espoo. Kuntaraportti

Espoo. Kuntaraportti Espoo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kitee. Kuntaraportti

Kitee. Kuntaraportti Kitee Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kontiolahti. Kuntaraportti

Kontiolahti. Kuntaraportti Kontiolahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ilomantsi. Kuntaraportti

Ilomantsi. Kuntaraportti Ilomantsi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Polvijärvi. Kuntaraportti

Polvijärvi. Kuntaraportti Polvijärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rääkkylä. Kuntaraportti

Rääkkylä. Kuntaraportti Rääkkylä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Puumala. Kuntaraportti

Puumala. Kuntaraportti Puumala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rantasalmi. Kuntaraportti

Rantasalmi. Kuntaraportti Rantasalmi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kauniainen. Kuntaraportti

Kauniainen. Kuntaraportti Kauniainen Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kotka. Kuntaraportti

Kotka. Kuntaraportti Kotka Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Luomun vientiseminaari 16.5. Team Finlandin anti luomuviennille

Luomun vientiseminaari 16.5. Team Finlandin anti luomuviennille Luomun vientiseminaari 16.5. Team Finlandin anti luomuviennille Ylitarkastaja Mikko Härkönen, TEM mikko.harkonen@tem.fi TEAM FINLAND: TAUSTAA Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita,

Lisätiedot

Maalahti. Kuntaraportti

Maalahti. Kuntaraportti Maalahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lieksa. Kuntaraportti

Lieksa. Kuntaraportti Lieksa Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020 1 Seinäjoen Yrittäjät ry Strategiset linjaukset 2015 2020 2 Strategia 2015-2020 MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Jäsenyritysten suunnitelmallinen ja johdonmukainen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Kouvola. Kuntaraportti

Kouvola. Kuntaraportti Kouvola Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Raahe. Kuntaraportti

Raahe. Kuntaraportti Raahe Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Taivalkoski. Kuntaraportti

Taivalkoski. Kuntaraportti Taivalkoski Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pyhtää. Kuntaraportti

Pyhtää. Kuntaraportti Pyhtää Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kajaani. Kuntaraportti

Kajaani. Kuntaraportti Kajaani Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Mustasaari. Kuntaraportti

Mustasaari. Kuntaraportti Mustasaari Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Imatra. Kuntaraportti

Imatra. Kuntaraportti Imatra Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hämeenlinna. Kuntaraportti

Hämeenlinna. Kuntaraportti Hämeenlinna Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma Finland 2012 Finland Toimintasuunnitelma 2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.1 Yhdistyksen tarkoitus... 3 1.2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Riihimäki. Kuntaraportti

Riihimäki. Kuntaraportti Riihimäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Paltamo. Kuntaraportti

Paltamo. Kuntaraportti Paltamo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vöyri. Kuntaraportti

Vöyri. Kuntaraportti Vöyri Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lappeenranta. Kuntaraportti

Lappeenranta. Kuntaraportti Lappeenranta Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Loppi. Kuntaraportti

Loppi. Kuntaraportti Loppi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Janakkala. Kuntaraportti

Janakkala. Kuntaraportti Janakkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Parikkala. Kuntaraportti

Parikkala. Kuntaraportti Parikkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

porinyrittajat.fi Kun yritykset menestyvät niin kaupunkilaisetkin menestyvät Toimintasuunnitelma 2011

porinyrittajat.fi Kun yritykset menestyvät niin kaupunkilaisetkin menestyvät Toimintasuunnitelma 2011 Kun yritykset menestyvät niin kaupunkilaisetkin menestyvät Toimintasuunnitelma 2011 Porin Yrittäjien Visio Porin Yrittäjien jäsenmäärä lisääntyy ja jäsentyytyväisyys on Satakunnan paras. Yhdistys on elinkeinoelämän

Lisätiedot

Hausjärvi. Kuntaraportti

Hausjärvi. Kuntaraportti Hausjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ruokolahti. Kuntaraportti

Ruokolahti. Kuntaraportti Ruokolahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Luumäki. Kuntaraportti

Luumäki. Kuntaraportti Luumäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi 2 POHJOIS-

Lisätiedot

Kempele. Kuntaraportti

Kempele. Kuntaraportti Kempele Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot