Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu"

Transkriptio

1 Muistio 1(5) Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu Aika kello Paikka Osallistujat Ruokasalin iso kabinetti, P-kerros Eri potilasjärjestöjen ja shp:n edustajat 1 Kokouksen avaus Edellisen kokouksen muistio tarkistettiin. Edellisessä kokouksessa keskeneräisiksi jääneitä asioita: Potilasjärjestöjen osallistuminen Potilas ensin -koulutukseen. Asiaan palataan kohdassa sairaanhoitopiirin ajankohtaiset asiat. Maksapotilaiden ensihoitopäivä ei vielä ole toteutunut. Shp:n lääkärit ovat odotelleet syksyllä tulossa olevaa uutta hoitosuositusta, josta haluttaisiin kertoa tuossa ensihoitopäivässä. Toteutusta kuitenkin nyt kiirehditään. AVH-yhdistyksen ensihoitopäivä; sairaanhoitajaopiskelija on tekemässä ensihoitopäivää sairaalan ja yhdistyksen yhteistyössä. Päivä on hyvin suunnitteilla. Vierailuajoista on keskusteltu hoitotyön johdossa. Lisäksi tulosalueiden johtoryhmät käsittelevät asian. Asia päätetään vielä laajennetussa johtoryhmässä. Tavoitteena on, että vierailuaikoja ei ole vaan omaiset ja läheiset pääsevät joustavasti vierailemaan. 2 Potilasjärjestöjen edustajien aloitteita ja palautetta sairaanhoitopiirille Kanta-Hämeen Parkinson-yhdistys ry: Ei edustajaa paikalla Hml:n reumayhdistys: Jäsenistöltä ei ole tullut viestiä mistään erityisestä. Keväällä oli potilasturvallisuusviikko, jossa koko viikon ajan osallistuminen koettiin osallistujien vähäisen määrän vuoksi osittain turhauttavaksi. K-H:n munuais- ja maksayhdistys: Dialyysin aloittavien potilaiden ensihoitopäivien jatkumisesta ollaan huolissaan. Toivotaan, että ne jatkuisivat säännöllisesti. K-H:n hengitys ry: Ei mitään erityisiä toiveita tai kysymyksiä jäsenistöltä.

2 2(5) Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry: Nyt on saatu vakinainen yhteyshenkilö osastolle ja yhdistyksen ja yhteyshenkilön tapaamisia odotetaan kovasti. Ensi vuoden puolella järjestetään ensihoitopäivä. Yhdistyksessä ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön. FinFami: Omaisneuvontapäivystys on kerran kuukaudessa on tiedollinen ilta psyykkisesti sairastuneille ja heidän omaisilleen. Sitä on mietitty miten näitä koulutuksia voisi paremmin markkinoida täällä talossa. Voisiko sairaalallakin järjestää tiedollisia luentoja? Hämeenlinnan seudun sydänyhdistys ry: Sairaalan nettisivuilla on väärä linkki. Yhdistyksessä ollaan tyytyväisiä Tampereen sydänsairaalan kanssa suunnitellusta yhteistyöstä mutta samalla ollaan huolissaan nykyisestä kardiologien tilanteesta. Useita kardiologeja on lähdössä pois. Läheisten vertaistukiryhmä aloitettiin viime vuonna. Se on tullut yllätyksenä, miten suuria ongelmia läheisten jaksamisessa on. Todella tärkeää, että yhdistykset tukevat myös omaisia. K-H:n luustoyhdistys: Edelleen murtumahoitajaa kaivataan joko esh:n tai pth:n puolelle. Murtumatapauksissa potilaalla pitäisi olla tiedossa tietty henkilö, johon voisi olla yhteydessä. Yhdistyksessä ollaan huolissaan murtumapotilaiden hoidosta päivystyksessä nyt sekä tulevaisuudessa. Miten päivystystoiminta muuttuu? Hml:n seudun omaiset ja läheiset ry: Yhdistyksessä on suurin huoli siitä, miten saataisiin mahdollisimman varhain omaisen sairastuttua tieto omaishoitajalle erilaisista tukitoiminnoista ja yhdistyksen toiminnasta. Kanta-Hämeen muistiyhdistys ry: Lääkinnällisen kuntoutuksen muistisairaiden kuntoutushoitajan yhteistyö on tärkeää, ja sen toivotaan jatkuvan edelleen. Neurologian poliklinikalle halutaan viestittää, että heti kun diagnoosi on tehty, pitäisi lähete sisätautien poliklinikan kuntoutusohjaajalle tehdä. Väliinputoajia on paljon, joilla kuntoutusohjaajan palvelut viivästyvät. Palvelusetelitoiminta on käynnistynyt. Muutenkin yhdistyksessä on vilkasta toimintaa. Hml:n seudun invalidit Voiko vammainen vakuuttaa? tapahtumassa nousi esiin, että lyhytkasvuisten tai pyörätuolissa istuvien tarpeita ei aina muisteta ottaa huomioon. Esim. pankkiautomaateista usein poistetaan käytöstä juuri ne, jotka ovat alhaalla. Nyt kun uutta sairaalaa suunnitellaan, ja muutenkin, kun tehdään erilaisia toiminnallisia ratkaisuja, toivotaan, että otetaan nämä asiat huomioon. Eeva Rikkilä-Kettunen tilasuunnittelusta kertoi, että esteettömyys asiat ovat kyllä mielessä kun uutta sairaalaa suunnitellaan ja siinä vaiheessa, kun asia on ajankohtainen, potilasjärjestöt pääsevät osallistumaan.

3 3(5) HML kehitysvammaisten tukiyhdistys Keskussairaala ei varsinaisesti ole yhdistyksen foorumi. Terveyskeskus on pääyhteistyökumppani ja sinne on perustettu kehitysvammaisia tukevia ryhmiä. Asioita, joita on toivottu, on saatu hyvin vietyä eteenpäin. HML diabetesyhdistys järjestetään Diabeteksen hoidon päivityspäivä teemalla diabeteksen hoitoväsymys. Päivän ohjelma jaettiin kokouksen osallistujille. Tilaisuuden järjestelyissä on tehty paljon yhteistyötä diabeteshoitaja Minna Maulan kanssa. Tilaisuus ei ole tarkoitettu pelkästään diabeetikoille, sopii muillekin. Diabeetikon kotiutusvaiheeseen toivotaan tilaisuutta tulla kertomaan yhdistyksen toiminnasta. Osaston osastonhoitaja ja ylihoitaja voisivat olla yhteydessä järjestöön ja keskustella kotiutukseen liittyvistä asioista ja miten kotiutustilanteessa yhdistyksen asioista tiedottamista voitaisiin parantaa. HML epilepsiayhdistys Paikalla tukihenkilö. Ollaan kuulolla ja viedään terveisiä yhdistykselle. 3 Sairaanhoitopiirin ajankohtaisia asioita Hallintoylihoitaja Kirsi Leino ja tulosalueiden edustajat Organisaatiota on muutettu kesän aikana. Muutoksia ovat mm. sairaanhoidollisten palvelujen tulosalueen lakkauttaminen ja yksiköiden toimintojen sulauttaminen pääosin operatiiviselle tulosalueelle. Sihteerityön yksikkö siirrettiin tukipalvelujen tulosalueelle. Sairaanhoitopiirin johtajan suoria alaisia vähennettiin, jäljelle jäivät johtajaylilääkäri, hallintoylihoitaja, palvelutuotanto johtaja, talous- ja tukipalvelujohtaja ja hallintojohtaja. Uusi organisaatiomalli on astunut voimaan heinäkuussa Ylihoitaja ja ylilääkäri ovat tulosalueella työparina johtamassa potilashoitoa. Haussa oleva uusi ylihoitaja tulee työskentelemään sekä operatiivisella että konservatiivisella tulosalueella. TAYS:n sydänsairaalan kanssa neuvottelut alkavat, jos shp:n valtuusto niin päättää. Sairaanhoitopiiri on halukas tekemään yhteistyötä enenevässä määrin TAYS:n kanssa. Neuvotteluja käydään erikoisaloittain. Koetaan hyvänä, että potilaat saavat jatkossa yliopistosairaalatasoista sydäntautien hoitoa Kanta-Hämeessä. Tämän tulisi olla viesti myös henkilökunnalle, että toiminta jatkuu laajana tässä sairaalassa. Ministeri Rehulan maakuntakierroksella kuultiin, että tällä alueella tulee säilymään päivystävä sairaala. SHP:llä on vahva tahtotila jatkaa toimintaa samantasoisena kuin tähänkin asti. Potilasjärjestöjen kysymyksiä ajankohtaisista aiheista: Jos yhteistyö alkaa vasta vuoden vaihteessa, miten mennään tämä loppuvuosi, kun kardiologeja on lähdössä pois? Toimintaa räätälöidään loppuvuoden osalta, mm. Sydänsairaala on tätä toimintaa tukemassa.

4 4(5) Mikä on Riihimäen sairaalan tilanne? Riihimäen sairaalassa on pitkälti terveyskeskuksen toimintaa + esh polikliinistä toimintaa, päiväkirurgiaa sekä neurologian kuntoutusta. Näitä toimintoja jatketaan. Tulosalueiden terveiset Aikuispsykiatrialla yhteistoimintaa järjestöjen kanssa on lisätty: omaishoitajille on järjestetty neljä iltapäivää, joissa potilasjärjestöt (FinFami) antavat tukea omaisille. Magneettistimulaatiohoitoja on aloitettu masennuspotilaille. Hoitomäärät ovat vielä melko vähäisiä, ettei tuloksia hoidon vaikuttavuuden osalta voida vielä sanoa. Nuorisopsykiatria Nuorisopsykiatrialla on osasto- ja poliklinikkatoimintaa Hämeenlinnassa ja poliklinikkatoimintaa Riihimäellä. Lähetevirta on tasaantunut, ennen oli huippuja koulun lomien jälkeen. FinFamin kanssa tehdään yhteistyötä Lastenpsykiatria Lastenpsykiatrian toimintaa on Hämeenlinnassa poliklinikalla ja lastenpsykiatrian osastolla. Poliklinikalla toimii neljä eri työryhmää. Edelleen kehitetään kotiin tehtävää toimintaa. Operatiivinen tulosalue Aina ei yöksi osastolle on suunta KHKS:ssa kuten muuallakin. Välttämättä potilas ei mene leikkauksen jälkeen vuodeosastolle vaan potilasta voidaan pitää päiväkirurgialla (lyhytjälkihoitoinen kirurgia LYHKI) ja kotiuttaa sieltä illan aikana tai seuraavana aamuna. Tarkkailujaksot muuttuvat myös siten, että joitakin päiväkirurgisia toimenpiteitä tehdään poliklinikalla, jolloin toipuminen tapahtuu poliklinikan tarkkailupisteessä. Potilaan polkua yritetään jatkuvasti lyhentää. Konservatiivinen tulosalue Päiväsairaalat aikuisille ja lapsille on perustettu tänä vuonna. Tähän toimintaan ollaan hyvin tyytyväisiä. Neurologi Maarja Brause tulee olemaan jatkossa enemmän yhteydessä potilasjärjestöihin. Tukipalvelut Nyt on uusi yksikkö; hoidon tukipalvelut. Tähän kuuluvat sihteerityön yksikkö, sairaalahuollon palvelut ja palveluneuvonta. Silloin kun tukitoiminnot pelaavat hyvin, myös hoito toimii hyvin. Välinehuollossa on kehitetty uutta sähköistä järjestelmää, instrumenttien käsittelyn osalta. Pyritään olemaan kehityksen vauhdissa ja mielellään vähän edelläkin. Nämä toiminnat eivät niinkään näy potilaalle paitsi palveluneuvonta, joka vastaanottaa potilaiden puheluja ja auttaa sairaalan neuvonnassa. 4 Palvelutuotantojohtajan esittely Palvelutuotantojohtaja Petrus Kukkonen on aloittanut uudessa toimessa Petrus Kukkonen tulee puhtaasti yrityspuolelta, toiminut n.2 vuotta röntgenin yksikön johtajana. Palvelutuotantojohtajan tehtävänä on olla tulosalueiden johdon tukena toiminnallisissa ja taloudellisissa asioissa. Kehitystyö alkaa aina asiakkaasta. Ei koskaan tehdä työtä jonkun henkilöstöryhmän kautta vaan asiakkaan lähtökohdasta. Muutamia hankkeita

5 5(5) on jo tehty, mm. ortopediassa. Tällä hetkellä tilanne näyttää melko hyvältä; jonot leikkaussalista on saatu kuriin. Ensin kuvattiin prosessi, käytiin Coxassa katsomassa, miten siellä tehdään, muutettiin toimintamalleja. Tämä muutostyö koskee tällä hetkellä vain elektiivistä toimintaa. Uudet toimintamallit pyritään saamaan kuntoon myös uutta sairaalaa varten. Operatiivista toimintaa kehitettäessä ei oteta kantaa siihen, mitä salissa tapahtuu vaan siihen mitä tapahtuu ennen ja mitä jälkeen leikkauksen. Kehittämisen näkökulmina ovat henkilöstö, johtaminen, toiminta ja tärkeimpänä asiakas. Silloin kun kaikki kohdat ovat kunnossa, asiakas saa hyvän ja laadukkaan palvelun. Saatavuus on myös yksi ohjaava tekijä kehittämisprosesseissa. Päivystysklinikalla toiminnan haasteena ovat erilaisilla luokituksilla olevat potilaita. Ensi vuonna tätä lähdetään prosessoimaan. 5 Muita asioita Jos potilasjärjestöjen edustaja haluaa tulla aulaan esittelemään potilasjärjestön toimintaa, voi olla yhteydessä palveluneuvontaan (keskus p ) ja sopia asian. Päivystysklinikan potilaita ihmetyttää päivystyksessä odottaminen yön yli. Tarkkailuosaston toiminnasta pitäisi jakaa potilaille enemmän tietoa. Puhelimet osastolla. Onko osastoilla vielä yleisiä puhelimia käytössä? Kaikilla ei ole kännyköitä käytössä. Asiaa selvitetään. Potilas ensin koulutus2 järjestetään klo Kanta- Hämeen keskussairaalassa Ahveniston luentosalissa. Potilasjärjestöillä on mahdollisuus tulla pitämään n min puheenvuoro läheisen tai omaisen näkökulmasta. Halukkaat voivat ilmoittautua Anne Kallavalle sähköpostilla. 6 Potilaan ja omaisen vaaratilanneilmoitus Potilasturvallisuuskoordinaattori Anne Kallava Sairaalan www- sivuille on laitettu linkki potilaan ja omaisen vaaratilanneilmoitukseen. Potilailla ja omaisilla on siis mahdollisuus osallistua potilasturvallisuuden kehittämisen sairaanhoitopiirissä. Jos ilmoitukseen laittaa omat yhteystiedot, sairaalalta lähetetään vastaus, jossa kerrotaan, miten ilmoitus shp:ssä käsitellään. Ilmoitukset auttavat yksiköitä potilasturvallisuuden kehittämisessä. 7 Seuraavan kokouksen ajankohta ja mahdollisesti käsiteltäviä aiheita Seuraava kokous järjestetään klo

Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu

Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu Muistio 1(5) 04.04.2016 Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu Aika Maanantai 04.04.2016 kello 14.00-16.00 Paikka Osallistujat Sairaanhoidon hallinnon luentosali Pertti Helminen,

Lisätiedot

Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu

Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu Asialista 1(5) 13.1.2016 Potilasjärjestöjen ja sairaanhoitopiirin yhteinen neuvottelu Aika 18.1.2016 kello 14.00-15.30 Paikka Osallistujat Poissa Sairaanhoidon hallinnon luentosali Sisko Salo, K-H:n munuais-

Lisätiedot

Asiakaslähtöisyyden toimintaohjelma

Asiakaslähtöisyyden toimintaohjelma Asiakaslähtöisyyden toimintaohjelma - mitä tarkoittaa sairaalan arjessa? Potilas ensin koulutus 3 1.11.2016 Hallintoylihoitaja Kirsi Leino Asiakasymmärryksen tiekartta- mitä tehty tähän mennessä? Kirsi

Lisätiedot

Omaishoitajuus erikoissairaanhoidossa

Omaishoitajuus erikoissairaanhoidossa Omaishoitajuus erikoissairaanhoidossa Kokemuksia omaishoitajien tukemisesta ja tunnistamisesta syöpätautien poliklinikalla ja sydäntautien vuodeosastolla A32 Näkökulmia omaishoitajuuteen Erikoissairaanhoidossa

Lisätiedot

Assi. Miten suunnitellaan kokonainen keskussairaala? Projektiylilääkäri Paula Turunen

Assi. Miten suunnitellaan kokonainen keskussairaala? Projektiylilääkäri Paula Turunen Assi Miten suunnitellaan kokonainen keskussairaala? Projektiylilääkäri Paula Turunen Mitä tarvitaan sairaalan rakentamiseksi Tarvearviointi Päätös SHP:n valtuustolta Rahoitus Sairaalan ammattilaisia kertomaan

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500

TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500 TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V. 2017 / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500 HAKIJAYHDISTYS KÄYTTÖTARKOITUS JÄSENMÄÄRÄ Myönnetty UMYÖNNETTY ANOMUS EHDOTUS MYÖNNETTY 31.12.2016,

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan Kanta-Hämeen keskussairaalaan

Tervetuloa opiskelemaan Kanta-Hämeen keskussairaalaan Tervetuloa opiskelemaan Kanta-Hämeen keskussairaalaan Yleisperehdytyksen sisältö Kanta-Hämeen keskussairaala oppimisympäristönä Ohjeita harjoitteluun Turvallisuus osana harjoittelua 2 Kanta-Hämeen keskussairaala

Lisätiedot

1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin.

1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin. Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasääntö 1 Kirkkonummen vammaisneuvosto on Kirkkonummen kunnan sekä vammais- ja potilasjärjestöjen yhteistyöelin. 2 Kirkkonummen vammaisneuvoston tarkoituksena on 1)

Lisätiedot

Muistio 1(5) Paikalla mahdollisesti myös median edustajia. Päätös Johtajaylilääkäri Seppo Ranta avasi kokouksen 16.05

Muistio 1(5) Paikalla mahdollisesti myös median edustajia. Päätös Johtajaylilääkäri Seppo Ranta avasi kokouksen 16.05 Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 17.12.2015 kello 16.00 - Paikka Osallistujat Iso kabinetti C-rakennus CP031 (ruokasalin käytävä). Esteetön sisäänkäynti (myös hissi) C-rakennuksen keskivaiheilta

Lisätiedot

Ensihoidon järjestämismalli 2012 alkaen (luonnos) MM 07.04.2011

Ensihoidon järjestämismalli 2012 alkaen (luonnos) MM 07.04.2011 Ensihoidon järjestämismalli 2012 alkaen (luonnos) MM 07.04.2011 Th-laki (päivystys ja ensihoito) 40 Ensihoitopalvelun järjestäminen Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän on järjestettävä ensihoitopalvelu yhteistyössä

Lisätiedot

Jäsenkuntia 18, asukkaita n ( )

Jäsenkuntia 18, asukkaita n ( ) Jäsenkuntia 18, asukkaita n. 196 600 (1.1.2017) Organisaatio Valtuusto 47 edustajaa jäsenkunnista Yhtymähallitus valtuuston valitsema hallitus, jossa 9 jäsentä Sairaanhoitopiirin johtaja Sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Katariina Haapasaari 31.10.2013. Omaishoitajuuden tunnistaminen ja varhainen tukeminen terveydenhuollossa

Katariina Haapasaari 31.10.2013. Omaishoitajuuden tunnistaminen ja varhainen tukeminen terveydenhuollossa Katariina Haapasaari 31.10.2013 Omaishoitajuuden tunnistaminen ja varhainen tukeminen terveydenhuollossa Yhdessä tehden ajoissa omaishoitajan tukena projekti 2009-2011 Projektin toiminta-alue Etelä-Pohjanmaalla:

Lisätiedot

Keskussairaalan nykytilanne ja tulevaisuus. Ylihoitaja Maijaterttu Tiainen Erikoissairaanhoidon tulosalue, operatiivinen tulosyksikkö 13.6.

Keskussairaalan nykytilanne ja tulevaisuus. Ylihoitaja Maijaterttu Tiainen Erikoissairaanhoidon tulosalue, operatiivinen tulosyksikkö 13.6. Keskussairaalan nykytilanne ja tulevaisuus Ylihoitaja Maijaterttu Tiainen Erikoissairaanhoidon tulosalue, operatiivinen tulosyksikkö 13.6.2012 Tarkastelen asiaa Kolmesta näkökulmasta 1) asiakkaat / potilaat

Lisätiedot

POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15

POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15 POHJOINEN SOTE JA TUOTTAMISEN RAKENTEET Muistio 3/15 24.9.2015 SAIRAANHOITO- JA PÄIVYSTYSPALVELUT Aika 24.9.2015 klo 9:00 11:15 Paikka Läsnä Keskussairaala, ruokasalin kabinetti Sakari Telimaa, pj, Kiuru

Lisätiedot

KOKEMUSTOIMINTAA YHTEISTYÖLLÄ JAANA HEIKKINEN, APULAISOSASTONHOITAJA/ OYS OSASTO 82 SISKO-LIISA LEINONEN, KOKEMUSTOIMIJA/ HYVÄN MIELEN TALO

KOKEMUSTOIMINTAA YHTEISTYÖLLÄ JAANA HEIKKINEN, APULAISOSASTONHOITAJA/ OYS OSASTO 82 SISKO-LIISA LEINONEN, KOKEMUSTOIMIJA/ HYVÄN MIELEN TALO KOKEMUSTOIMINTAA YHTEISTYÖLLÄ 13.9.2018 JAANA HEIKKINEN, APULAISOSASTONHOITAJA/ OYS OSASTO 82 SISKO-LIISA LEINONEN, KOKEMUSTOIMIJA/ HYVÄN MIELEN TALO YHTEISTYÖTÄ PSYKIATRISELLA OSASTOLLA OYSIN PSYKOOSILINJAN

Lisätiedot

ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ

ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ Saara Bitter 9.4.2015 Ennaltaehkäisevät kotikäynnit 75-vuotiaille. Asiakkaalle lähetettiin kirje, jossa oli ilmoitettu aika palveluneuvojan kotikäynnistä. Tämä malli ei

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY Etelä-Savon ADHD-, Autismi- ja Dysfasiayhdistys ry Etelä-Savon Aivovammayhdistys ry Etelä-Savon CP-yhdistys ry Etelä-Savon Meniere-yhdistys ry Etelä-Savon

Lisätiedot

OPERATIIVINEN TOIMIALUE

OPERATIIVINEN TOIMIALUE KIRURGIA Operatiivinen osasto 22-08.01.2017 Sulku 03.07-13.08.2017 Operatiivinen osasto 21 Operatiivinen osasto 15 Kirurgian poliklinikka Preoperatiivinen yksikkö NAISTENTAUDIT JA SYNNYTYKSET Naistentautien

Lisätiedot

Syöpätautien poliklinikalle tulevan opas

Syöpätautien poliklinikalle tulevan opas Syöpätautien poliklinikalle tulevan opas Satakunnan keskussairaala Syöpätautien yksikkö Päivitys 4/2015 Syöpätautien poliklinikka Sisällys Syöpätautien vastuualue... 3 Potilaana syöpätautien poliklinikalla...

Lisätiedot

KSSHP TASKUTIETOA 2017

KSSHP TASKUTIETOA 2017 KSSHP TASKUTIETOA 2017 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tuottaa jäsenkun tiensa tarvitsemia erikoissairaanhoidon palveluja, perusterveydenhuollon päivystyksen sekä eräitä sosiaalihuollon

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri Pöytäkirja sivu 1(5) nro 2/2017 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 21.11.2017, klo 13.00 14.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Holm

Lisätiedot

Kaikki alkaa oikeastaan ovesta

Kaikki alkaa oikeastaan ovesta Kaikki alkaa oikeastaan ovesta Psykiatrian palvelutoiminnan muutos laitospaikoista avohoitoon 7.4.2016 Mielen terveyttä asiakas vai potilas terveydenhuollossa Hyvinkään sairaanhoitoalueen alueellinen koulutus

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI TIIVISTÄ TIETOA KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tuottaa jäsenkuntiensa tarvitsemia erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päivystyksen sekä eräitä sosiaalihuollon palveluja

Lisätiedot

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä)

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 25.2.2016 kello 16.00 18.00 Paikka Osallistujat Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Seppo Ranta, asiakasraadin puheenjohtaja, johtajaylilääkäri

Lisätiedot

PHSOTEY:n kuntoutustutkimusyksikön rooli työkyvyn tukemisessa

PHSOTEY:n kuntoutustutkimusyksikön rooli työkyvyn tukemisessa PHSOTEY:n kuntoutustutkimusyksikön rooli työkyvyn tukemisessa Jukka Puustinen Oyl, neurologi Kuntoutustutkimusyksikkö, PHSOTEY KTY Kuntoutustutkimus Puheterapia Neuropsykologinen kuntoutus Vammaispoliklinikka

Lisätiedot

tilanne. Pirjo Kejonen Hallintoylihoitaja PPSHP Valtuuston info

tilanne. Pirjo Kejonen Hallintoylihoitaja PPSHP Valtuuston info 14.3.2017 tilanne Pirjo Kejonen Hallintoylihoitaja PPSHP Valtuuston info 20.3.2017 Mielenterveyspalvelujen järjestelyt/ PPSHP eteläinen alue Avo-osasto Oulaskankaan sairaalaan Nuorten tukitalo (Ylivieska)

Lisätiedot

Terveydenhuolto ja geriatriset osastot Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöalue Pietarsaaren kaupunki

Terveydenhuolto ja geriatriset osastot Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöalue Pietarsaaren kaupunki Terveydenhuolto ja geriatriset osastot Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöalue Pietarsaaren kaupunki Potilaspalautekysely Syksy 2012 Hoitotyönpäällikkö L-M V siht./kasvatustieteiden kandidaatti S Brännbacka

Lisätiedot

Erikoissairaanhoidon tulevaisuus ja yhteistyömahdollisuudet Hyvinkään Riihimäen talousalueella. Talousalueparlamentti 18.08.2010

Erikoissairaanhoidon tulevaisuus ja yhteistyömahdollisuudet Hyvinkään Riihimäen talousalueella. Talousalueparlamentti 18.08.2010 Erikoissairaanhoidon tulevaisuus ja yhteistyömahdollisuudet Hyvinkään Riihimäen talousalueella Talousalueparlamentti 18.08.2010 Jarmo Väänänen sairaanhoitopiirin johtaja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

Äkkilähtijänä varahenkilöstössä

Äkkilähtijänä varahenkilöstössä Äkkilähtijänä varahenkilöstössä 17.11.2017 Konservatiivisen alueen äkkilähtijöiden kiertoalueet Keuhko- ja infektio-osasto (A31) Sydän- ja munuaispotilaiden osasto (A32) Neurologian ja hematologian osasto

Lisätiedot

Tahdistinpotilaan ohjauksen kehittäminen Satakunnan sairaanhoitopiirissä

Tahdistinpotilaan ohjauksen kehittäminen Satakunnan sairaanhoitopiirissä hanke 2009-2011: Yhdessä uudella tavalla. Näyttöön perustuvan potilasohjauksen vahvistaminen osahanke, VeTePO Satakunnan sairaanhoitopiirin pilottihanke Tahdistinhoitajapoliklinikan kehittäminen ja potilasohjauksen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 KUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika Perjantaina klo KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ESITYSLISTA 9/2014 Kokousaika Perjantaina 14.11.2014 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, ravintola Caterinan kabinetti 2, Käsiteltävät asiat Asia 66 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

KOTISAIRAALOIDEN JA SYÖPÄPOLIKLINIKAN

KOTISAIRAALOIDEN JA SYÖPÄPOLIKLINIKAN KOTISAIRAALOIDEN JA SYÖPÄPOLIKLINIKAN C YHTEISTYÖ 12.2.2019 sh Raila Niva SYÖPÄPOLIKLINIKAN HENKILÖKUNTA 4 sairaanhoitajaa, joista 1 toimii tablettihoitajana Lisäksi tarvittaessa sairaanhoitaja rekry yksiköstä

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin osallisuustyön malli. Anne Vesaranta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin osallisuustyön malli. Anne Vesaranta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin osallisuustyön malli Anne Vesaranta 3.5.2018 Erilaisia asiakas- ja potilasfoorumeja erikoissairaanhoidossa Kokemusasiantuntijuus Pirkanmaan/Tampereen seudun kokemustoiminnan

Lisätiedot

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Yhtymäjohtaja Juha Heino

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Yhtymäjohtaja Juha Heino Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Yhtymäjohtaja Juha Heino 2.5.2018 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Aloitti toimintansa 1.1.2014 (Edeltävästi 1.1.2001

Lisätiedot

Aikuisen epilepsiaa sairastavan ohjaus

Aikuisen epilepsiaa sairastavan ohjaus Aikuisen epilepsiaa sairastavan ohjaus Mervi Pöntinen neurologian poliklinikka/ PHKS Epilepsiahoitaja toimii hoitotyön asiantuntijana moniammatillisessa työryhmässä vastaten omalta osaltaan epilepsiaa

Lisätiedot

Kotiutushoitajan toiminta Suomessa

Kotiutushoitajan toiminta Suomessa Kotiutushoitajan toiminta Suomessa Aloitettu n. 10 vuoden aikana useilla paikkakunnilla (12. kokoontuminen v.2010). Viitekehyksenä palveluohjaus; ; Sosiaali- ja terveydenhuollon eri alueilla tapahtuvaa

Lisätiedot

Keski-Suomi. Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta

Keski-Suomi. Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta Keski-Suomi Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta Metsien, vesistöjen ja vuorimaiden maakunta Vuosittaisen väestönkasvun maakunta Perusteollisuuden ja uuden teknologian maakunta Liikenteen ja logistiikan

Lisätiedot

Kouvolan terveyskeskuksen sairaala. Tulokasopas uudelle lääkärille

Kouvolan terveyskeskuksen sairaala. Tulokasopas uudelle lääkärille Kouvolan terveyskeskuksen sairaala Tulokasopas uudelle lääkärille 1 Tervetuloa! Tervetuloa töihin Kouvolan terveyskeskukseen ja sen sairaalaan. Kouvolan kaupunki syntyi vuoden 2009 alussa kuuden kunnan

Lisätiedot

Sädehoitoon tulevalle

Sädehoitoon tulevalle Sädehoitoon tulevalle Satakunnan sairaanhoitopiiri Sädehoitoyksikkö Päivitys 10//2015 Päivittäjä MM, mi Tämä opas on selkokielinen. Saat siitä tietoa helposti ja nopeasti. Ohjeen laatinut: Satakunnan sairaanhoitopiiri,

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (9 ) Vammaisneuvosto 10.04.2019 AIKA 10.04.2019 klo 09:00-10:45 PAIKKA Keskustan Palvelutalo, Sauvosaarenkatu 25 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus

Lisätiedot

ASIAKKUUS-KANAVA

ASIAKKUUS-KANAVA ASIAKKUUS-KANAVA 8.5.2017 Työryhmän kysymykset 1. Miten asiakkaiden osallistaminen näkyy organisaatiossa? 2. Miten organisaatiossa kerätään asiakaspalautetta? 3. Miten organisaatiossa kehitetään asiakaspalvelua?

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) SAIRAANHOITOPIIRI 1 21.04.2015

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) SAIRAANHOITOPIIRI 1 21.04.2015 HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) 1 21.04.2015 14 AIKA 21.04.2015 klo 16:00-17:20 PAIKKA Hyks Psykiatriakeskus, Punatiili talo Ahlfors-sali KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi Potilastukipiste OLKA Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi EJY:n Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry on alueellinen sosiaali-,

Lisätiedot

Kajaanin kaupunginvaltuuston strategiaseminaari 20.3.2014

Kajaanin kaupunginvaltuuston strategiaseminaari 20.3.2014 Kajaanin kaupunginvaltuuston strategiaseminaari 20.3.2014 Esa Ahonen, hallintoylilääkäri, vs sote-kuntayhtymän johtaja Kainuun sote/kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto Lähitulevaisuuden haasteet ja ajankohtaiset

Lisätiedot

Syöpätautien poliklinikalle tulevan opas

Syöpätautien poliklinikalle tulevan opas Syöpätautien poliklinikalle tulevan opas Satasairaala Syöpätautien yksikkö Päivitys 2/19 Syöpätautien poliklinikka Sisällys Syöpätautien vastuualue... 3 Potilaana syöpätautien poliklinikalla... 4 Yleistä

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY

HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY 14.06.2018 Perustettu 1.1993 Jäsenmäärä 136 Tarkoitus ja tavoite: Yhdistyksestä: - toimii muistisairauksien haittavaikutusten vähentämiseksi ja valvoo näistä sairauksista

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTÄKIRJA 4/2016 5.10.2016 KERAVAN VAMMAISNEUVOSTONKOKOUS AIKA 5.10.2016 klo 17.00 18.56 PAIKKA Terveyskeskus Ruokatila, Metsolantie 2 LÄSNÄ Taipale Olavi, puheenjohtaja Johansson Erja Molin Kati Kiiski

Lisätiedot

POTILAS- JA ASIAKASTURVALLISUUSSTRATEGIA Potilaan ja asiakkaan aktiivinen osallistuminen

POTILAS- JA ASIAKASTURVALLISUUSSTRATEGIA Potilaan ja asiakkaan aktiivinen osallistuminen POTILAS- JA ASIAKASTURVALLISUUSSTRATEGIA 2017 2021 Potilaan ja asiakkaan aktiivinen osallistuminen Tavoitteet vuoteen 2021 mennessä Potilas- ja asiakasturvallisuus näkyy rakenteissa ja käytännön toiminnassa.

Lisätiedot

Iäkkään akuuttisairaanhoidon. yhteistyönä toimintamalli. Vanhustyön johtaja Johanna Lohtander

Iäkkään akuuttisairaanhoidon. yhteistyönä toimintamalli. Vanhustyön johtaja Johanna Lohtander Iäkkään akuuttisairaanhoidon palveluketjun tehostaminen monitoimijaisena yhteistyönä toimintamalli Ylilääkäri Arja Mustamo Vanhustyön johtaja Johanna Lohtander Työpaja 28.11.2014 Lähtötilanne Tehostetun

Lisätiedot

POISSA Juppi Joel Keravan kaupunki

POISSA Juppi Joel Keravan kaupunki PÖYTÄKIRJA 2/2016 8.4.2016 KERAVAN VAMMAISNEUVOSTONKOKOUS AIKA 7.4.2016 klo 17.30 19.47 PAIKKA Terveyskeskus Metsolantie 2, Ruokasali LÄSNÄ Taipale Olavi, puheenjohtaja Johansson Erja Molin Kati Kiiski

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI www.ksshp.fi KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tuottaa jäsenkun tiensa tarvitsemia erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päivystyksen sekä eräitä sosiaalihuollon palveluja

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Vanhusneuvosto AIKA 13.05.2015 kello 09:00-11:06 PAIKKA Kartanonmäki ruokasalin kabinetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

Diabetesyhdistykset omahoidon tukena

Diabetesyhdistykset omahoidon tukena Diabetesyhdistykset omahoidon tukena Järjestösuunnittelija Kati Multanen, Suomen Diabetesliitto ry Puheenjohtaja Saija Hurme, Loimaan Seudun Diabetesyhdistys ry Dehko-päivät 31.1.2011 Omahoidon tuki yhteistyö

Lisätiedot

Pöytyän terveyskeskuksen osasto

Pöytyän terveyskeskuksen osasto PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Pöytyän terveyskeskuksen osasto TIETOA POTILAAN OMAISELLE Osasto Yläneentie 1 21870 RIIHIKOSKI Puh: 02 4864 1300 Pöytyän terveyskeskuksen osaston tehtävänä on: Antaa

Lisätiedot

Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta TALOUSARVIOESITYKSEN 2017 YHTEYDESSÄ KÄSITELTÄVÄT KUNTALAISALOITTEET

Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta TALOUSARVIOESITYKSEN 2017 YHTEYDESSÄ KÄSITELTÄVÄT KUNTALAISALOITTEET TALOUSARVIOESITYKSEN 2017 YHTEYDESSÄ KÄSITELTÄVÄT KUNTALAISALOITTEET Kuntalaisaloite asumispalveluiden järjestämiseksi tamperelaisille kehitysvammaisille - Tarja Viitapohja ym. (Dno TRE: 4108/05.01.05/2016)

Lisätiedot

Terveysasemien asiakasraadin tapaaminen Jutta Peltoniemi, vs. ylilääkäri Terveysasemat/avopalvelut, Terveyspalvelut, Hyvinvointitoimiala

Terveysasemien asiakasraadin tapaaminen Jutta Peltoniemi, vs. ylilääkäri Terveysasemat/avopalvelut, Terveyspalvelut, Hyvinvointitoimiala Terveysasemien asiakasraadin tapaaminen 13.12.2017 Jutta Peltoniemi, vs. ylilääkäri Terveysasemat/avopalvelut, Terveyspalvelut, Hyvinvointitoimiala Vuosi 2017 Mitä kaikkea on käsitelty asiakasraadin tapaamisissa

Lisätiedot

Vakanssinumero 45 30.6.2009

Vakanssinumero 45 30.6.2009 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimiala Tulosalue Sote:n yhteiset palvelut, Terveyden- ja sairaudenhoitopalvelut, Perhepalvelut sekä Vanhuspalvelut Toimialan esitys Entinen virka- /työsuhteinen tehtävä Vakanssinumero

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, Nokia

Aika: Keskiviikko klo Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, Nokia VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 5.4.2017 klo 16.45 Paikka: Kokoushuone 201, Virastotalo Harjukatu 21, 37100 Nokia Läsnä: Vilho Siltanen puheenjohtaja Pentti Matikka varapuheenjohtaja (poistui

Lisätiedot

Tehokkuus ja palvelukulttuuri. Varsinais-Suomen sairaanhoitopirin opit. O-P Lehtonen

Tehokkuus ja palvelukulttuuri. Varsinais-Suomen sairaanhoitopirin opit. O-P Lehtonen Tehokkuus ja palvelukulttuuri Varsinais-Suomen sairaanhoitopirin opit O-P Lehtonen Onko terveydenhuollon organisaation kulttuurilla mitään vaikutusta organisaation suorituskykyyn? Mannion ym. 2003, J Health

Lisätiedot

Vuoden menestyjät - Laatu- ja kehittämispalkinto 2017

Vuoden menestyjät - Laatu- ja kehittämispalkinto 2017 Vuoden menestyjät - Laatu- ja kehittämispalkinto 2017 1. Tulosalue ja vyks Tulosalue - Lapsiperhepalvelut Vastuuyksikkö - Lapsiperheiden tuki 2. Kehittämisen kohde vuoden 2017 menestysteoksi - Hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Medisiinisen hoidon tulosalue. 10.4. 2013 Valtuustoseminaari

Medisiinisen hoidon tulosalue. 10.4. 2013 Valtuustoseminaari Medisiinisen hoidon tulosalue 10.4. 2013 Valtuustoseminaari Medisiinisen hoidon tulosalue Toiminta-ajatus Tulosalue vastaa fysiatrian, ihotautien, keuhkosairauksien, kuntoutuksen, kliinisen neuro-fysiologian,

Lisätiedot

Muistio Paikka Lääkinnällisen kuntoutuksen kokoushuone C1 019

Muistio Paikka Lääkinnällisen kuntoutuksen kokoushuone C1 019 Muistio 1(5) 11.12.2017 Asiakasraati Aika Maanantai 11.12.2017 kello 15:30 17:30 Paikka Lääkinnällisen kuntoutuksen kokoushuone C1 019 Osallistujat Poissa Kirsi Leino, puheenjohtaja Helena Juottonen Nina

Lisätiedot

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( )

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( ) Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke (2018-2020) Riitta Palovuori, projektipäällikkö Annamaija Saastamoinen, projektityöntekijä Kokemustoimintaa yhteistyöllä seminaari 13.9.2018 Riitta

Lisätiedot

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus alkavat uudet palvelut. Palvelujen toteutus

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus alkavat uudet palvelut. Palvelujen toteutus Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkavat uudet palvelut Palvelujen toteutus Elina Kulmanen Suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä @ElinaKulmanen Sisältö

Lisätiedot

VAHVA POHJA ELÄMÄÄN - hanke 1.11.2011 31.10.2013. 22.5.2013 Osallisuuden helmi

VAHVA POHJA ELÄMÄÄN - hanke 1.11.2011 31.10.2013. 22.5.2013 Osallisuuden helmi VAHVA POHJA ELÄMÄÄN - hanke 1.11.2011 31.10.2013 22.5.2013 Osallisuuden helmi Hallinnointi: Hanketta hallinnoi Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Hankkeen johtajana toimii Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Päiväkirurgiset koulutuspäivät

Päiväkirurgiset koulutuspäivät Päiväkirurgiset koulutuspäivät Gynekologisen potilaan hoitoprosessi 21.9.2016 Salla Westman Gynekologiset potilaat leikkausjonoon 1. Lääkärin vastaanotolta naistentautien poliklinikalta 2. Erikoislääkärin

Lisätiedot

OPERATIIVINEN TOIMIALUE Toimipisteet Kevät 2014 Kesä 2014 Syksy ja joulu 2014

OPERATIIVINEN TOIMIALUE Toimipisteet Kevät 2014 Kesä 2014 Syksy ja joulu 2014 OPERATIIVINEN TOIMIALUE KIRURGIA Osasto 22 Osasto 20 Osasto 21 Sulku 30.06-03.08.14 (korvaava osasto entinen os 26) Osasto 15 Kirurgian poliklinikka Preoperatiivinen yksikkö NAISTENTAUDIT JA SYNNYTYKSET

Lisätiedot

Näin Tays-erva-alueen toiminnot ja palvelut jäsentyvät tulevaisuudessa

Näin Tays-erva-alueen toiminnot ja palvelut jäsentyvät tulevaisuudessa Näin Tays-erva-alueen toiminnot ja palvelut jäsentyvät tulevaisuudessa Sairaalapäivät 20. 21.11.2012 Sibeliustalo, Lahti Rauno Ihalainen FT, sairaanhoitopiirin johtaja Sairaanhoidon erityisvastuualueet

Lisätiedot

Hoitoonpääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa Psykiatrian alan tilanne 31.8.2010. Psykiatria: sairaanhoitopiirit 31.8.2010 1

Hoitoonpääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa Psykiatrian alan tilanne 31.8.2010. Psykiatria: sairaanhoitopiirit 31.8.2010 1 Hoitoonpääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa Psykiatrian alan tilanne 31.8.2010 Psykiatria: sairaanhoitopiirit 31.8.2010 1 Aikuis-, nuoriso- ja lastenpsykiatrian erikoisaloilla hoitoa odottaneiden lukumäärä

Lisätiedot

Muutokset terveydenhuollossa miksi ja miten?

Muutokset terveydenhuollossa miksi ja miten? Muutokset terveydenhuollossa miksi ja miten? O-P Lehtonen O-P Lehtonen Kliinisen mikrobiologian ylilääkäri, TYKS 1986-1996 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin va. johtajaylilääkäri 1996-2001 Kanta-Hämeen

Lisätiedot

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI Vimpelin kunnan omistamassa, Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen ylläpitämässä, Järviseudun sairaalan toimipisteessä on kaksi psykiatrista

Lisätiedot

KSSHP:n toiminnallinen tilannekuva ja suunnitteilla olevat merkittävät muutokset. Vesa Kataja Johtajaylilääkäri, KSSHP

KSSHP:n toiminnallinen tilannekuva ja suunnitteilla olevat merkittävät muutokset. Vesa Kataja Johtajaylilääkäri, KSSHP KSSHP:n toiminnallinen tilannekuva ja suunnitteilla olevat merkittävät muutokset Vesa Kataja Johtajaylilääkäri, KSSHP Sopimusohjauksen kehysseminaari 29.4.2015 Lastenpsykiatria Vuodeosastohoito siirtynyt

Lisätiedot

UNA-hanke ja yhteistyö erityisvastuualueella

UNA-hanke ja yhteistyö erityisvastuualueella UNA-hanke ja yhteistyö erityisvastuualueella Antti Hedman, johtajaylilääkäri 3.5.2019 1 UNAn organisaatio (Hankintayhtiö) UNA organisoituminen OSAKKAAT Osakaskokous Fokus & rooli ASIAKKAAT Asiakasneuvottelukunta

Lisätiedot

Sisätautien hoito tänään Lapin keskussairaalassa

Sisätautien hoito tänään Lapin keskussairaalassa Sisätautien hoito tänään Lapin keskussairaalassa 26.4.2016 Potilas- ja omaisneuvostonkokous Auditorio Sisätautien ylil., medisiinisen tulosalueen johtaja Susanna Halonen Sisätautien ja ihotautien tulosyksikkö

Lisätiedot

Päivystysosasto. Ylilääkäri Jari Nyrhilä, EPSHP

Päivystysosasto. Ylilääkäri Jari Nyrhilä, EPSHP Päivystysosasto Ylilääkäri Jari Nyrhilä, EPSHP Potilaat Päivystysosastolle päivystyspoliklinikan kautta tarkkailuosasto A11, A31, A32 A12, A21, A21 A42 Miksi päivystys osasto aikaa vievä diagnostiikka

Lisätiedot

Asiakasvalikointi. Tiedotuskanavien vahvistaminen

Asiakasvalikointi. Tiedotuskanavien vahvistaminen Tavoiteltu tulos: Lasten ja nuorten palveluneuvonta ja ohjausyksikkö on löytänyt sellaiset työmuodot, jotka vaikuttavat asiakkaiden elämään myönteisesti. Asiakasvalikointi Asiakasvalikoitumisesta seurantatietoa

Lisätiedot

Päivystys- ja keskittämisasetuksen aiheuttamat muutokset

Päivystys- ja keskittämisasetuksen aiheuttamat muutokset Päivystys- ja keskittämisasetuksen aiheuttamat muutokset Jorma Penttinen, JYL 9.5.2018 1 1. Hoidon keskittämisasetus 2. Päivystysasetus 3. SOTE 18 maakuntaa? Golden hour 1. Vaikea vamma (kolarit) 2. Vaikea

Lisätiedot

Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen ja koulun erityishenkilöstön työpaja

Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen ja koulun erityishenkilöstön työpaja 1 Onnistunut työ tekee hyvää: Akaan kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palvelujen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämishanke 2014-2016. Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen

Lisätiedot

Tiistaina klo 18-20, terveysaseman neuvottelutila

Tiistaina klo 18-20, terveysaseman neuvottelutila Asiakasraati kokous Tiistaina 24.4.18. klo 18-20, terveysaseman neuvottelutila Läsnä: Aija Lavikainen, Helena Ovaska, Satu Pekkanen, Kaarina Rautiainen, Sirkka Ristolainen, Sari Toiviainen, Sanna Velin,

Lisätiedot

Lakeuden Omaishoitajat ry YHDESSÄ TEHDEN AJOISSA OMAISHOITAJAN TUKENA PROJEKTI (2009-2011)

Lakeuden Omaishoitajat ry YHDESSÄ TEHDEN AJOISSA OMAISHOITAJAN TUKENA PROJEKTI (2009-2011) YHDESSÄ TEHDEN AJOISSA OMAISHOITAJAN TUKENA PROJEKTI (2009-2011) OMAISHOITAJA - RESURSSI VAI YHTEISTYÖKUMPPANI? Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa - kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä

Lisätiedot

VUODEN 2016 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO- JA KES- KUSTELUTILAISUUS / KUNTAINFO

VUODEN 2016 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO- JA KES- KUSTELUTILAISUUS / KUNTAINFO MUISTIO 1 (4) VUODEN 2016 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO- JA KES- KUSTELUTILAISUUS / KUNTAINFO Aika klo 14.45 16.00 Paikka Osallistujat Satakunnan keskussairaalan auditorio, N2 liite

Lisätiedot

Miten nuoret voivat nuorisopsykiatrian näkökulmasta?

Miten nuoret voivat nuorisopsykiatrian näkökulmasta? Miten nuoret voivat nuorisopsykiatrian näkökulmasta? Keski-Pohjanmaan keskussairaalan nuorisopsykiatrian yksikkö Psykologi Jaakko Hakulinen & sosiaalityöntekijä Riitta Pellinen 1 Nuorisopsykiatrian yksiköstä

Lisätiedot

Kuntouttava työote vs. toimintakykyä edistävä työote

Kuntouttava työote vs. toimintakykyä edistävä työote Toimintakykyä edistävä työote Satakunnan keskussairaalassa missä mennään? Yhteisvoimin kotona ja Kuntouttava työote osaston arjessa -hankkeet 12.5.2016 Satakunnan keskussairaala Sanna Suominen, ft, TtM,

Lisätiedot

K-HKS PÄIVYSTYKSEN NÄKÖKULMASTA. Veli-Pekka Rautava

K-HKS PÄIVYSTYKSEN NÄKÖKULMASTA. Veli-Pekka Rautava K-HKS PÄIVYSTYKSEN NÄKÖKULMASTA Veli-Pekka Rautava 15.2.2016 K-HKS LUKUINA VUONNA 2014 Poliklinikkakäyntejä 240 275 (suunnite 217 870) Hoitopäivät 99 808 Hoitojaksot 25 644 Leikkaus- ja muut toimenpiteet

Lisätiedot

OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS

OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS Aika: 25.8.2014 klo 12.00 14.30 Paikka: Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, kokoustila MAT100. Os. Matarankatu 4, Jyväskylä

Lisätiedot

Asiakas-/ potilaspalautteet

Asiakas-/ potilaspalautteet Asiakas-/ potilaspalautteet 1.1.2017 31.12.2017 Asiakas-/ potilaspalautteet 2017 Etelä-Pohjanmaan shp asiakas-/ potilaspalautejärjestelmä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on vuodesta 1998 kerätty

Lisätiedot

Äänekosken terveyskeskus. Ylilääkäri Keijo Lukkarinen

Äänekosken terveyskeskus. Ylilääkäri Keijo Lukkarinen Äänekosken terveyskeskus Ylilääkäri Keijo Lukkarinen Shp:n talousarvio 2018 Shp:n talousarviossa on Äänekosken osuus 22,425 miljoonaa euroa ( + 2,2 % verrattuna vuoden 2017 ennusteeseen) Kaupungin raami

Lisätiedot

Muistio 1(5) Kokoushuone Päivystyksen johtokeskus (käynti sairaalan päivystysvastaanoton sisäänkäynnistä)

Muistio 1(5) Kokoushuone Päivystyksen johtokeskus (käynti sairaalan päivystysvastaanoton sisäänkäynnistä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 15.9.2015 kello 16.00 - Paikka Osallistujat Kokoushuone Päivystyksen johtokeskus (käynti sairaalan päivystysvastaanoton sisäänkäynnistä) Seppo Ranta, asiakasraadin

Lisätiedot

Potilaslähtöisiä innovaatioita ohjauksen toteutukseen

Potilaslähtöisiä innovaatioita ohjauksen toteutukseen Potilaslähtöisiä innovaatioita ohjauksen toteutukseen Sini Eloranta sh, TtT, suunnittelija, PO osahanke, VSSHP sini.eloranta@tyks.fi, puh. 050-5608740 1 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri TYKS Erva alue

Lisätiedot

vs. Kehittämisylihoitaja Pekka Makkonen Kokemusasiantuntija Veikko Markkula , Lehmusvalkama

vs. Kehittämisylihoitaja Pekka Makkonen Kokemusasiantuntija Veikko Markkula , Lehmusvalkama vs. Kehittämisylihoitaja Pekka Makkonen Kokemusasiantuntija Veikko Markkula 2.11.2017, Lehmusvalkama Terveydenhuollon / sosiaalihuollon ammattilainen Hoito Potilas / asiakas palveluidenkäyttäjä VSSHP

Lisätiedot

Yhdistyksen tuki omaishoitajille

Yhdistyksen tuki omaishoitajille Salon seudun omaiset ja läheiset ry Yhdistyksen tuki omaishoitajille Omaishoitajien laki-ilta 26.2.2013 Kaupungintalo, Valtuustosali Seija Hyvärinen Toiminnan tavoitteet 1 Toiminnalla edistetään kotona

Lisätiedot

Tampereen yliopistollinen sairaala. Investoimme ihmisten elämään

Tampereen yliopistollinen sairaala. Investoimme ihmisten elämään Tampereen yliopistollinen sairaala Investoimme ihmisten elämään Tays uudistuu elämän tähden Sairaudet koskettavat meistä jokaista joskus joko suoraan tai läheisten kautta. Me Taysissa uudistamme toimintaamme,

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018 1

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 22.10.2018 AIKA 22.10.2018 klo 15:30 PAIKKA Nuorisotila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 18 Kokouksen avaaminen 3 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 20 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kotiutuskäytännöt Kokemäellä

Kotiutuskäytännöt Kokemäellä Kotiutuskäytännöt Kokemäellä Kotihoidon näkökulmia kotiutukseen Kokemäen nykytilanteesta Vuonna 2013 alkuvuodesta ollut viimeksi tk sairaalassa pitkäaikaisia potilaita Tk sairaalassa keskim. 10 kokemäkeläistä

Lisätiedot

KESKUSSAIRAALASSA. Anestesiahoitaja Piia Hämäläinen K-SKS

KESKUSSAIRAALASSA. Anestesiahoitaja Piia Hämäläinen K-SKS A N E S T E S I A H O I TA JA N T Y Ö K E S K I SUOMEN KESKUSSAIRAALASSA Anestesiahoitaja Piia Hämäläinen K-SKS T YÖPISTEET v Leikkaussalit (3 leikkausosastoa) v Kiertohoitajuus v Heräämöt x 3 v Silmäyksikkö

Lisätiedot

Sopimusohjauksen aluetilaisuudet 2018 Sairaala Novan tilanne

Sopimusohjauksen aluetilaisuudet 2018 Sairaala Novan tilanne Sopimusohjauksen aluetilaisuudet 2018 Sairaala Novan tilanne, Sairaanhoitopiirin johtaja KSSHP Ajankohtaista KSSHP:ssä Uuden organisaatiomallin ja johtamisjärjestelmän sisäänajo 1.9. alkaen Palvelujohtajat

Lisätiedot

Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori

Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori MUISTIO 1 (3) KUNNALLISJOHTAJIEN KOKOUS Aika: tiistai klo 10.00 12.06 Paikka Osallistujat Satakunnan keskussairaala, N-rakennus, auditorio 2. krs, Sairaalantie 3, Pori liite Kaikkien esiintyjien esitykset

Lisätiedot

Opas sädehoitoon tulevalle

Opas sädehoitoon tulevalle Opas sädehoitoon tulevalle Satakunnan keskussairaala Syöpätautien yksikkö / sädehoito 2014 Teksti ja kuvitus: Riitta Kaartinen Pekka Kilpinen Taru Koskinen Syöpätautien yksikkö / sädehoito Satakunnan keskussairaala

Lisätiedot

Oma tupa, oma lupa Johtaminen VI kokous. Keskiviikkona 2.4.2014 klo 13-15 Laukaa

Oma tupa, oma lupa Johtaminen VI kokous. Keskiviikkona 2.4.2014 klo 13-15 Laukaa Oma tupa, oma lupa Johtaminen VI kokous Keskiviikkona 2.4.2014 klo 13-15 Laukaa Asialista: 1. Kokouksen avaus 2. Viime kokouksen muistio http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds

Lisätiedot