Tämä sivu on tulostettu Reila-09 partioleirin:n internet-sivuilta (www.reila09.fi) perjantaina klo 17:03

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tämä sivu on tulostettu Reila-09 partioleirin:n internet-sivuilta (www.reila09.fi) perjantaina 12.12.2008 klo 17:03"

Transkriptio

1 Tämä sivu on tulostettu Reila-09 partioleirin:n internet-sivuilta (www.reila09.fi) perjantaina klo 17:03 Etusivu > Lippukunnille > Infopaketit > Infopaketti nro 1 Infopaketti nro 1 Hei Navigaattori, Tässä on Reilan ensimmäinen infopaketti lippukunnille. Lippukuntien yhteyshenkilöille eli navigaattoreille on lähetetty tästä infopaketista sähköpostilla viesti, jossa on linkki tänne infopaketti-sivulle. Paketin sisältämät liitetiedostot on ladattavissa tältä sivulta, niitä ei sähköpostina lähetetty, etteivät navigaattoreiden postilaatikot täyty. Tietoa tulee tammikuun infopaketissa lisää. Tämä paketti sisältää seuraavat asiat: 1. Leirin perustiedot 2. Ilmoittautuminen 3. Sudenpennuille luvassa huima löytöretki! 4. Seikkailijoilla viiden päivän seikkailu 5. Tarpojat tarpovat koko leirin 6. Hoi Samoaja! 7. Vaeltajat, lähtekää löytöretkelle! 8. Leirillä asutaan 12 alaleirissä 9. Sunnuntain vierailupäivänä monipuolista ohjelmaa! 10. Isäntälippukunnaksi kansainvälisille vieraille? 11. Haikki tarvitsee vielä X-päälliköitä 12. Vielä mahtuu mukaan Reilan tekijöiden leppoisaan joukkoon! 13. Täyspäiväinen projektityöntekijä mukaan leiriä tekemään. 14. Osallistuja ennuste ennustaa 4618 leiriläistä! 15. Kysy rohkeasti lisää! 1. Leirin perustiedot REILA 09 - Lounais-Suomen Partiopiirin ensimmäinen piirileiri Yhdeksän päivää ke 29.7 to Tarpojat, samoajat, vaeltajat, johtajat 9 päivää ke to 6.8. Sudenpennut 4 päivää to su 2.8. Seikkailijat 5 päivää su 2. to 6.8. Kansainvälisiä sekä sisupartiolaisia Alaleirejä 12 kpl, vahvuus max henkilöä (alueittain jos mahdollista) Perheleiri ja yötyöläisten leiri Kahdella alaleirillä yhteinen keittiö Johtajahuollossa tekemistä 24/9, myös yötyöläisille Lounais-Suomen Partiopiiri

2 Suomen suurin partiopiiri partiolaista 143 lippukuntaa 16 aluetta Jos 40% osallistuu=> tulee Reilalle 4800 partiolaista! Reilan kylä Pyhärannan Reilan kylä Keskellä uutta piiriä Metsähallituksen omistama Puolustusvoimien käytössä harjoitusalueena 218 hehtaaria metsää, merta ja hiekkarantaa Leirin teemana löytöretki uuteen maailmaan Kaikille ikäkausille omaa ohjelmaa, myös johtajina toimiville vaeltajille Yhteistyö samoajaikäisten HuHu 2009 leirin kanssa Luodaan uuden piirin piirihenkeä Leirimaksut Sudenpennut (4 päivää) 70,00 eur Seikkailijat (5 päivää) 80,00 eur Päivämaksu 20,00 eur/leiripäivä HuHu-alennus -20% Sisarusalennus -20% Kaikki muut (9 päivää); 130,00 eur Hintaan sisältyy bussikuljetus leirin alkaessa ja päättyessä piirin joka kolkalta. 2. Ilmoittautuminen Leirille ilmoittaudutaan lippukunnittain tammi - maaliskuun aikana. Ilmoittautuminen tapahtuu SP:en jäsenrekisterin Polun kautta. Ilmoittautumisesta tulee käytännön ohjeet tammikuun alussa. 3. Sudenpennuille luvassa huima löytöretki! Oletko käynyt uudella mantereella ja tavannut salaperäisiä alkuperäisasukkaita? Oletko koskaan ollut löytöretkellä hurjien maailmanvalloittajien kanssa? Uskallatko käydä mittelöön eri maissa, eri valloittajien kanssa? Reilassa tapaat maailmanmatkaajia ja löytöretkeilijöitä eri maailman kolkilta ja pääset heidän mukanaan hurjiin seikkailuihin! Olisitko tänään Inkan aarteen jahdissa, ristiretkellä pyhässä maassa vai kisaamassa ja hassuttelemassa Hullujen Japanilaisten tapaan? Vai kiinnostaisiko kenties tutustua välimerellä kreikkalaisroomalaiseen elämänmenoon tai uskallatko lähteä jopa Australiaan asti tapaamaan aboriginaaleja? Päätä itse, Reilalla kaikki tämä kaikki on mahdollista, jos vain haluat! Luvassa on vilinää ja vilskettä Tellus -planeetallemme tyypilliseen tapaan; kisailua, visailua, vauhtia ja huimia seikkailuja on tarjolla aamusta iltaan. Jos olet 7-9 -vuotias reipas sudenpentu pakkaa jo rinkkasi valmiiksi ja valmistaudu seikkailuun jossa vain tähtitaivas on rajana! Me odotamme teitä kaikkia urheita sudenpentuja Reilalla, lähde siis mukaan! Lisäkysymyksiä ja muita matkaohjeita maailmanvalloitukseen voi kysellä minulta. Jos sinulla, sudenpentujen johtaja, on kiinnostusta tulla mukaan löytöretkelle tekijänä, ota myös silloin yhteys allekirjoittaneeseen. Kaikenlaisia pestejä on vielä tarjolla. Ole nopea! Sanna Kaarinan Ristiritarit Sudenpennut (7-9v.) leireilevät Reilalla neljä päivää to su Sudenpennuille luvassa huima löytöretki.pdf (PDF-tiedosto, 58 kt)

3 Sudenpennuille luvassa huima löytöretki.doc (Word-asiakirja, 101 kt) 4. Seikkailijoilla viiden päivän seikkailu Tervehdys Seikkailija! Reilalla sinua odottaa viiden päivän seikkailu maailman valloittajien ja löytöretkeilijöiden jalan jäljillä. Matka vie Välimeren markkinoiden kautta kisailemaan ja pelailemaan japanilaisten soturien kanssa. Seikkailujen ja elämysten ohella kehität niin kädentaitoja kuin eräretkeilyvalmiutta. Reilalla kilpaillaan Länsi-Suomen Partiopiirin historian ensimmäiset Seikkailijakisat ja totta kai sinä haluat olla yksi mestareista! Ensi kesä on siis täynnä seikkailuja, uimista, kisailuja, pelailuja, leirielämää ja Suurleirin tuntua! Seikkailijaohjelmassa on vielä joitain pestejä vapaana - NYT Kaikki innokkaat vaeltajat ja vanhemmat johtajat ilmoittautukaa mukaan tekemään seikkailijaohjelmaa Reilalle! Seikkailijat (10-12v.) leireilevät Reilassa viisi päivää su 2.8. to Tarpojat tarpovat koko leirin Hei Sinä, tarpoja! Sulje silmäsi. Mieti kesälomaa joka olisi täynnä seikkailuja uusissa maailmoissa sekä tutkimusmatkoja mantereiden välillä. Mieti lämpimiä kesäpäiviä jotka olisivat tarkoitettuja vietetyiksi partioystävien kanssa kisaillen, uskaltaen ja nauraen. Mieti sellaista hetkeä, jolloin teet jotain uskaliasta ja ylität itsesi. Mieti hetkeä, jolloin valloitat uuden majakan ja laulat ystävien keskellä iltanuotiolla. Liian hyvää ollakseen oikea kesäloma? Ensi kesänä kaikki on mahdollista, kun Lounais-Suomen tarpojat kokoontuvat piirileiri Reilalle. Ethän sinä halua jäädä tästä kaikesta paitsi?!!!reilalla suoritetaan Leirimajakka, ottakaa tämä siis huomioon kevään toiminnan suunnittelussa!!! Lisätietoja: Maria Nikkari Mynämäen Maahiset p ohjelma kaipaa tekijöitä!! Vaeltajaikäinen tai vanhempi johtaja ota pikaisesti yhteyttä ja tule mukaan!! Tarpojat (12-15v.) leireilevät Reilassa koko leirin yhdeksän päivää ke to Hoi samoaja! Oletko lippukuntasi duunari? Tarvitaanko Sinua leireillä lähinnä erilaisiin työtehtäviin? Kaipaatko lisää partiohaasteita? Haluaisitko tehdä jotain myös muiden Samoajien kanssa? Jos vastasit kyllä, tule Reilalle! Reilan monet palvelutehtävät tai oman lippukuntasi sudenpennut/seikkailijat kaipaavat sinua avukseen leirille, mutta leiri ei ole yksinomaan puurtamista. Siitä pitävät huolen Samoajien haikki ja omat ohjelmapisteet (seikkailua! erähenkeä! kokkisotaa!) sekä sunnuntai-illan Samoajajuhlat. Työtehtäväsi suunnitellaan niin, että pääset osallistumaan myös hauskanpitoon - ja saatpa jokusen Samoajasuorituksenkin kerättyä leirillä. Lisäksi leirillä Sinua palvelee Samoajien kohtauspaikka Samovaari, johon voit kipaista rentoutumaan.

4 Reilaa itsesi leirille! Lisäkysymyksiä samoajaohjelmasta? Lippukunta täynnä innokkaita samoajaohjelman tekijöitä? Miksi lähteä Reilalle? Onko punainen väri? Kysy samoajatiimiltä! Kuullaan, ja Reilataan :) Elina, Liedon Eränkävijät , 7. Vaeltajat, lähtekää löytöretkelle! Vaeltajaohjelmasi koostuu leirillä palvelutehtävästäsi sekä vaeltaja-aktiviteeteista. Reilalla vaeltajien ikähaarukka on 87-91, siis syntymävuoden mukaan ;) Tällä kertaa mukaan ei mahtunut apinannyrkin tekoa tai ponileikkiä, vaan aktiviteetit tulevat sisältämään poimintoja uudesta vaeltajaohjelmasta! Ohjelma tarjoaa haastavaa, tavoitteellista ja kasvattavaa tekemistä monipuolisesti. Kaikkea emme tietenkään paljasta vielä, mutta sen voimme kertoa, että Reilalla pääset tekemään mm. Suomi-projektia yhdessä vaeltajavartiosi kanssa. Reila on siis hyvä tilaisuus aloittaa vaeltajaohjelma ja leirin lopuksi sinulla on mahdollisuus antaa vaeltajalupaus. Vaeltajien aktiviteetit ovat torstai-iltapäivällä, maanantaina koko päivän sekä joko tiistaina tai keskiviikkona koko päivän. Tämän lisäksi tarjolla on muutama vapaaehtoinen vaeltajatapahtuma- tai aktiviteetti. Jokainen vaeltaja tulee saamaan omasta ohjelmarungostaan vaelluskartan, josta selviää milloin vaeltajaohjelmassa on työ- ja johtajatehtäviä sekä vaeltaja-aktiviteetteja. Vaeltajat ilmoittautuvat Reilalle oman vaeltajavartionsa kanssa. Jos sinulla ei vielä ole vartiota, ole huoleti pääset mukaan meininkeihin ilmankin ja saat seuraa muista vaeltajista! Ymmärrä hyvän päälle ja tule Reilaamaan, toivotteleepi Karhukopla. Jos sinulla on jotakin kysyttävää voit ottaa yhteyttä Frankkuun tai Luluun P.S. LIPPUKUNNALLE HUOMIOITAVAKSI: Koska Vaeltajat ovat ikäkausi siinä missä muutkin tulisi lippukunnan huomioida tämä rekrytoidessaan johtajia leirille. Vaeltajilla on omia aktiviteettejaan, jotka ovat pakollisia, näiden aikana he ovat poissa lippukunnan johtajavahvuudesta. Yli 22-vuotiaita aikuisia kaivataan siis mukaan mahdollistamaan ohjelmaan osallistuminen joka ikäkaudelle!!! 8. Leirillä asutaan 12 alaleirissä Alaleirejä on Reilalle suunniteltu 12 kappaletta. Kaksi alaleiriä muodostaa yhdessä yhteisen ruokailuyksikön. Kahdentoista alaleirin lisäksi leirille tulee perheleiri ja yötyöläisten työleiri. Alaleirit pyritään muodostamaan ikäluokittain mahdollisimman samankokoisiksi. Lippukunnat on tarkoitus jakaa alaleireihin piirin alueittain ainakin niin, että yhteistoimintaa harjoittavat lippukunnat pääsisivät toiveittensa mukaisesti samaan alaleiriin, kuitenkin niin, että myös tervettä sekoitusta tapahtuu lippukuntien kesken koko uuden piirin alueella. Alaleirien ja perheleirien johtajien rekrytointi on käynnissä. Ilmoittaudu tai ilmianna kaverisi Reilan nettisivujen kautta ja ota yhteyttä leiritoimikuntaan.

5 Myös alaleirien nimistä on tulossa löytöretkiteeman mukainen nimikilpailu. Voit jo valmiiksi miettiä 12 hyvää nimeä, värimaailmaa, huutoa, teemaa Sunnuntain vierailupäivänä monipuolista ohjelmaa! Seikkaile Etelä-Amerikassa koko perheen voimin. Testaa kädentaitoja, anna aikaa hyväntekeväisyydelle, leiki kuin lapsi ja etsi samalla Inkan aarretta. Perheille yhteinen seikkailupäivä upealla hiekkarannikolla. Vierailupäivä on siis sunnuntaina 2.8. sudenpentujen ja seikkailijoiden "vaihtopäivänä". Vierailupäivästä tulee lisää tietoa seuraavissa infopaketeissa. 10. Isäntälippukunnaksi kansainvälisille vieraille? Reilalle on tulossa myös ulkomaalaisia partiolaisia Euroopan alueelta. Yksittäisillä lippukunnilla on mahdollisuus toimia sopivan kokoisen kansainvälisen ryhmän ns. isäntälippukuntana. Kansainvälinen ryhmä majoittuu ja mahdollisuuksien mukaan myös matkustaa isäntälippukuntansa mukana. Eli ulkomaalaisilla ei mahdollisesti ole omia telttoja eikä muita yhteisiä leirivarusteita mukaan, vaan isäntälippukunta varaa majoituskapasiteettia myös heille. Isäntälippukunta voi halutessaan järjestää kv-vieraille myös home hospitality mahdollisuuden ennen tai jälkeen leirin ja voi vapaasti järjestää ulkomaalaisille omaa ohjelmaa. Isäntälippukuntahalukkuuksista tehdään tammikuussa kysely, jossa kartoitetaan resursseja, maatoiveita ja ryhmäkokoja sekä innokkuutta kyseiseen hommaan ylipäätään. 11. Haikki tarvitsee vielä X-päälliköitä Leirillä on myös mukava haikki samoaja-ikäisille. Haikille haetaan vielä rastipäälliköitä tiimeineen. Haikin x-päällikkömainos (PDF-tiedosto, 43 kt) 12. Vielä mahtuu mukaan Reilan tekijöiden leppoisaan joukkoon! Reilaa tehdään kovaa vauhtia mukavalla asenteella. Paljon on vielä tehtävää ennen kesän huipentumaa ja paljon vielä tarvitaan tekijöitä. Seuraa nettisivujen Rekrytointi-osiosta vapaita pestejä tai täytä sivuilla yleishakemus työtehtäviin. Voit myös ilmiantaa leiritoimikunnalle hyviä tyyppejä sivujen ilmiantolomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä leiritoimikuntaan. 13. Täyspäiväinen projektityöntekijä mukaan leiriä tekemään. Maiju Mutanen Kuusiston Linnanyrjänistä aloitti Reilan projektipäällikkönä ja hän toimii täyspäiväisenä leirin tekijänä leirin jälkeen elokuun 2009 loppuun. Leiri todettiin niin isoksi projektiksi, että tässä vaiheessa tarvittiin täyspäiväinen työntekijä toteuttamaan leiritoimikunnan suunnitelmia ja hoitamaan arkista yhteydenpitoa. Maiju toimii myös HuHu-09 leirin huoltopäällikkönä, joten suhteet ja synergiahyödyt ovat HuHu:n kanssa entistä paremmat. Maijun työpiste on Turun partiotoimistolla ja hänen yhteystietonsa ovat:

6 Projektipäällikkö Maiju Mutanen Lounais-Suomen Partiopiiri puh: maiju.mutanen(at)partio.fi 14. Osallistujaennuste ennustaa 4618 leiriläistä! Lippukunnilta on kerätty ennustetta leirillelähtijöistä ikäluokittain. 70 lippukuntaa noin 115 lippukunnasta on jo antanut nettisivun lomakkeen kautta ennusteensa. Ennusteen lippukuntakeskiarvot: Sudenpennut Seikkailijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Johtajat Sisupartiolaiset Perheleirin aikuiset Perheleirin lapset Lippukunta yhteensä 12,0 sudenpentua 9,2 seikkailijaa 6,2 tarpojaa 4,3 samoajaa 3,2 vaeltajaa 3,9 johtajaa 0,1 sisua 0,5 aikuista majoittujaa 0,7 alle sudari-ikäistä lasta 40,2 osallistujaa Jos niille lippukunnille, jotka eivät ole ennustettaan vielä antaneet, käytetään keskiarvoja laskennassa saadaan leirin kokonaisennusteeksi ikäluokittain seuraavat luvut: Sudenpennut Seikkailijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Johtajat Sisupartiolaiset 1382 sudenpentua 1061 seikkailijaa 716 tarpojaa 491 samoajaa 368 vaeltajaa 450 johtajaa 13 sisua Perheleirin aikuiset 59 aikuista majoittujaa Perheleirin lapset Koko leiri yhteensä Ennusteen alueittainen tilanne Alue 76 alle sudari-ikäistä lasta 4618 osallistujaa Supe Seik Tarp Samo Vael Joht Sisu Kvvi Pera Perl Yht. Altti = 302 Huittinen = Kysy rohkeasti lisää! Ota yhteyttä projektipäällikköön tai johonkin suoraan leiritoimikunnan jäseneen. Voit myös lähettää yhteydenottopyynnön leirin nettisivuilta Leirinjohtaja Elina Pekkarinen Kuusenkävyt Projektipäällikkö Maiju Mutanen Lounais-Suomen Partiopiiri

7 Varajohtaja Erkki Lietzen Puhurin Pojat Huoltopäällikkö Jouni Sulavuori Kairankiertäjät Tekniikkapäällikkö Tapani Kosonen Mustavuoren Sissit Muonituspäällikkö Sanna Ahtiainen Vaakun Vartijat Ohjelmapäällikkö Elina Lehtiö Raision KilliNallit Ohjelmapäällikkö Inka Lähteenmäki Raision KilliNallit Turvapäällikkö Teppo Uusi-Uola Myrskypojat Tiedotuspäällikkö Petri Hakosalo Ouran Partiolaiset Piirihallituksen projektiyhteyshenkilö Maria Lahtinen RajakivenKiertäjät

Sisällysluettelo: Kilke-kontaktien tietopaketti 2

Sisällysluettelo: Kilke-kontaktien tietopaketti 2 Kilke-kontaktien tietopaketti 2 Kilke-kontaktien tietopaketti 2 Tämä viesti toimitetaan lippukunnassasi vain Sinulle, arvoisa Kilke-kontakti. Sinulla on tällä hetkellä yksi lippukuntasi tärkeimmistä pesteistä:

Lisätiedot

Saraste 2012 1. leirikirje

Saraste 2012 1. leirikirje Saraste 2012 1. leirikirje TERVETULOA SARASTEELLE! Kevätauringon paistaessa yhä lämpimämmin myös Saraste lähestyy kovaa vauhtia. Mahtavaa, että sinäkin olet päättänyt lähteä mukaan kesän kivoimmalle leirille.

Lisätiedot

Sarasteen ABC. Tärkeät päivämäärät. Sisällys. Maaliskuun 2012 tukeva Saraste-tietopaketti. ke 7.3. Viimeinen infopaketti Saraste-yhteyshenkilöille:

Sarasteen ABC. Tärkeät päivämäärät. Sisällys. Maaliskuun 2012 tukeva Saraste-tietopaketti. ke 7.3. Viimeinen infopaketti Saraste-yhteyshenkilöille: A B C Kuva: Matsku Salminen 1 Tärkeät päivämäärät ke 7.3. Viimeinen infopaketti Saraste-yhteyshenkilöille: Saraste ABC Maaliskuun 2012 tukeva Saraste-tietopaketti Sisällys Sarasteen ABC Tärkeät päivämäärät

Lisätiedot

1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri

1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri 1/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri Partio elämäntapana ja urana Pitkän ja merkittävän partiotaipaleen Käppäräpartiossa tehneelle porilaiselle Regina Rexu Laeslahdelle partio on paitsi harrastus, myös ura

Lisätiedot

6/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri

6/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri 6/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri Ihan seppona Mitä tarkoittaa, että seppo onkin Mirja tai Antti tai vaikkapa Petri? Petri Hömppi kertoo työstään seppona, linkkinä partiolippukunnan ja seurakunnan välillä

Lisätiedot

Leiritoimikunta 15.1.2015. Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri

Leiritoimikunta 15.1.2015. Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri Leiritoimikunta 15.1.2015 Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri Hämeenlinnan Evolla 22. 30.7.2014 1 SAATTEEKSI Loppuraportti on koottu jokaisen osa-alueen päällikön tai mestarin kirjoittamien palautelomakkeiden

Lisätiedot

Lapin Scout-Info 4/2015

Lapin Scout-Info 4/2015 Lapin Scout-Info 4/2015 Scout-Info 4/2015 Lapin Scout-Info Lapin Scout-Info on Lapin Partiolaiset ry:n tiedotuslehti ja sen tehtävänä on tiedottaa lappilaisille partiolaisille piirin ja keskusjärjestön

Lisätiedot

KOSMOSPOSTI NRO 3 MARRASKUU 2014

KOSMOSPOSTI NRO 3 MARRASKUU 2014 KOSMOSPOSTI NRO 3 MARRASKUU 2014 2 Järvi-Suomen Partiolaiset ry Yliopistonkatu 26 A, 40100 Jyväskylä Leiritoimisto p. 050 363 6028 www.kosmos15.fi www.jarvisuomi.partio.fi Joensuun Partiotoimisto Koulukatu

Lisätiedot

4/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri

4/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri 4/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri Kuinka syntyy kiva kuva Partiopiirin Kiva kuva -kurssilla opittiin niksejä onnistuneiden kuvien ottamiseen. Edessä on vilkas leirien ja purjehdusten täyttämä kesä, joten

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset

Järvi-Suomen Partiolaiset Kippo kevät 2015 Järvi-Suomen Partiolaiset Kippo kevät 2015 KIPPO - Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n koulutusten ja tapahtumien infolehti piirin jäsenille. Kippo ilmestyy 2 kertaa vuodessa. PÄÄTOIMITTAJA

Lisätiedot

HOKS! Vaeltaja: s. 4-5. Mainiota Menoa! s. 6-7. Myötäpäiviä kohti s. 10-13

HOKS! Vaeltaja: s. 4-5. Mainiota Menoa! s. 6-7. Myötäpäiviä kohti s. 10-13 HOKS! Vaeltaja: s. 4-5 Mainiota Menoa! s. 6-7 Myötäpäiviä kohti s. 10-13 Partiota vaaroilta lakeuksille 1/2013 Pääkirjoitus Toimituskunta Päätoimittaja: Tiia Tuhkasaari tiia.tuhkasaari@pohjanmaa.partio.fi

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 23.8.2009 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

8/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri

8/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri 8/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri Kaiken takana on äiti Tuomari Nurmio laulaa Ramonasta, mutta kyse ei taida kuitenkaan olla näistä daameista. Rauman Partiotyttöjen äitikerho Ramonat auttaa lippukuntaa

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA MERITUULEN TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 01.12.2014 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Merituulen omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän

Lisätiedot

Lisää aikuisia partioon

Lisää aikuisia partioon Lisää aikuisia partioon 1 Mahdollisuuksia aikuisrekryyn Kaikki lippukunnat tarvitsevat aikuisia, joita voi olla mukana toiminnassa hyvin monenlaisissa tehtävissä. Kokemuksen mukaan myös jokainen onnistunut

Lisätiedot

Päätoimittaja Laura. Kiitos Päivi Tytti Sane Joonas Ville Lotta Lauri Lassi Ilari Leevi Niilo Rene. Pääkirjoitus LIPPUKUNNANJOHTAJAN NÄPPÄIMISTÖLTÄ

Päätoimittaja Laura. Kiitos Päivi Tytti Sane Joonas Ville Lotta Lauri Lassi Ilari Leevi Niilo Rene. Pääkirjoitus LIPPUKUNNANJOHTAJAN NÄPPÄIMISTÖLTÄ Pääkirjoitus LIPPUKUNNANJOHTAJAN NÄPPÄIMISTÖLTÄ Taas on vuosi vierähtänyt, elon taivalta taitettuna Vuosi 2009 jää partiomuistoihimme muita historian sivuja vähän paksumpana. Tänä vuonna toimintansa aloitti

Lisätiedot

KUVA: Mikko Jalo KEVÄT 2 To 015 im inta- esite

KUVA: Mikko Jalo KEVÄT 2 To 015 im inta- esite KUVA: Mikko Jalo KEVÄT 2015 Toimintaesite TERVETULOA TOIMINTAAN! Tähän esitteeseen on koottu kaikki Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestämät ohjelma- ja koulutustapahtumat yksiin kansiin. Löydät tästä

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset

Järvi-Suomen Partiolaiset syksy 2011 Järvi-Suomen Partiolaiset syksy 2011 Palaute on tärkeä! Muistanet, että Kippoa uudistettiin kentältä tulleen palautteen myötä. Palaute oli, että aiempi Kippo oli liian organisaatiota esittelevä

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006. Uusi piirilehti

Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006. Uusi piirilehti Täytä tähän lehden nimi. Lue lisää sivulta 6! POHJANMAAN PARTIOPIIRIEN YHTEINEN LEHTI 1/2006 Uusi piirilehti Pääkirjoitus Sun ja mun yhteinen lehti Ehkä tiedätkin jo, että kädessäsi on ensimmäinen piirienvälisen

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN

PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN PARTIOLIPPUKUNTA LAHDEN SINISTEN 1 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Lahden Sinisten omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen mielestämme tärkeitä asioita, jotka myös

Lisätiedot

ESPOON PARTIOTUKI RY.

ESPOON PARTIOTUKI RY. 2 / 2009 ESPOON PARTIOTUKI RY. Puheenjohtaja Anna Munsterhjelm (040 587 9514) Järjestösihteeri Annukka Helander Projektipäällikkö Riikka Nenonen Toimisto Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 gsm.

Lisätiedot

LEONARDO 2014 LOPPURAPORTTI

LEONARDO 2014 LOPPURAPORTTI LEONARDO 2014 Loppuraportti 1(12) LEONARDO 2014 LOPPURAPORTTI Sisällys Johdanto... 1 1.Leirin suunnittelu... 1 2.Leirin osallistujat... 2 3.Ohjelma... 2 4.Tekniikka... 2 5.Huolto... 2 6.Viestintä... 3

Lisätiedot

3-2010. Järvi-Suomen Partiolaiset ry

3-2010. Järvi-Suomen Partiolaiset ry Liplatus 3-2010 Järvi-Suomen Partiolaiset ry Liplatus 3-2010 PARTIOTOIMISTOT PALVELEVAT p. 010 422 3200 / 010 422 3201 jarvisuomi@partio.fi www.jarvisuomi.partio.fi Jyväskylän Partiotoimisto Yliopistonkatu

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset

Järvi-Suomen Partiolaiset Kippo syksy 2014 Järvi-Suomen Partiolaiset Kippo syksy 2014 ESIMERKIKSI Success in training the boy depends largely on the Scoutmaster s own personal example. Robert Baden-Powell Vapaasti käännettynä otsikko

Lisätiedot

3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri

3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri 3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri Nahkapöksyjä ja ryppyisiä partiopaitoja Syödäänkö Saksassa vain makkaraa ja kulautetaan olutta päälle? Käyttävätkö myös partiolaiset Schumacherin maassa nahkahousuja?

Lisätiedot

Pohjan. Puhuri. Lippukuntahuivien. taustoja, s. 10-11. Onnistu etäpartiolaisena, Idols-Jonen juttusilla, s. 7. s. 4-5. Partiota vaaroilta lakeuksille

Pohjan. Puhuri. Lippukuntahuivien. taustoja, s. 10-11. Onnistu etäpartiolaisena, Idols-Jonen juttusilla, s. 7. s. 4-5. Partiota vaaroilta lakeuksille Pohjan Puhuri Lippukuntahuivien taustoja, s. 10-11 Onnistu etäpartiolaisena, s. 4-5 Idols-Jonen juttusilla, s. 7 Partiota vaaroilta lakeuksille 2/2007 Pääkirjoitus Piirinjohtajien palsta Solmun riemu ja

Lisätiedot

Taustayhteisö vai taustalla yhteisö? Partio. vapaaehtoistyötä? Suurjuhla 7.-8.6.2014 Kouvolassa. 4/2014 Syyskuu

Taustayhteisö vai taustalla yhteisö? Partio. vapaaehtoistyötä? Suurjuhla 7.-8.6.2014 Kouvolassa. 4/2014 Syyskuu Partio vapaaehtoistyötä? Taustayhteisö vai taustalla yhteisö? Suurjuhla 7.-8.6.2014 Kouvolassa 4/2014 Syyskuu Lapin Scout-Info 4/2014 LAPIN SCOUT-INFO Lapin Partiolaiset ry:n tiedotuslehti Lapin Scout-Infon

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset

Järvi-Suomen Partiolaiset Kippo syksy 2015 Järvi-Suomen Partiolaiset Kippo syksy 2015 SUUNTANA KOSMOS leirinjohtajan mietteitä Mikä olisikaan parempaa kuin katsoa auringon laskua heinäkuisena iltana Saimaan rannalla? Ei mikään.

Lisätiedot