KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Sivu 1 (19) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Sivu 1 (19) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua"

Transkriptio

1 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Sivu 1 (19) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai kello KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE A 2 varavaltuutettua MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Levänen Kari, kunnanjohtaja Hyppönen Jouko, kunnansihteeri, pöytäkirjanpitäjä Varis Jouko, toimitusjohtaja, Ääneseudun Kehitys Oy, paikalla asiantuntijana asian 5 käsittelyn ajan ASIAT :t 1-10 PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtajat Pekka Karhunen Vappu Laaksonen Jouko Hyppönen 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien allekirjoitukset) Valtuusto totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (kutsu ja esityslista postitettu , asialista nähtävänä kunnan ilmoitustaululla ja kuulutus Laukaa-Konnevesi-lehdessä ). Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valtuusto valitsi aakkosjärjestyksen mukaisesti Antti Mehdon ja Virpi Korhosen. Tarkastusaika Konnevedellä Antti Mehto Virpi Korhonen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Konneveden kunnantalossa kello 9-15 Virka-asema Allekirjoitus pöytäkirjanpitäjä Jouko Hyppönen

2 Valtuusto KESKI-SUOMEN SEUTUTERVEYSKESKUKSEN PALVELUKSEEN SIIRTYNEIDEN VIRANHALTIJOIDEN VIRKOJEN JA TYÖNTEKIJÖIDEN TOIMIEN LAKKAUTTAMINEN Kh Esityslistan liite 4 Terveystoimen viranhaltijat ja työntekijät siirtyivät vuoden 2011 alussa Keski-Suomen seututerveyskeskuksen palvelukseen. Myös osa sosiaalitoimen viranhaltijoista ja työntekijöistä siirtyi uuden työnantajan palvelukseen. Keski-Suomen seututerveyskeskuksen palvelukseen siirtyneiden viranhaltijoiden virat ja työntekijöiden toimet ovat esityslistan liitteessä. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto lakkauttaa ne esityslistan liitteessä olevat virat, joihin liittyy viranomaistehtäviä. Samalla kunnanhallitus päättää lakkauttaa esityslistan liitteessä olevat toimet sekä ne virat, joihin ei liity viranomaistehtäviä. Valt. 1 Esityslistan liite 1 Valtuusto lakkauttaa ne esityslistan liitteessä olevat virat, joihin liittyy viranomaistehtäviä.

3 Valtuusto HYTÖLÄ-PUKARA VESIOSUUSKUNNAN LAINALLE MYÖNNETYN TAKAUKSEN VOIMASSAOLON JATKAMINEN Khall Keski-suomen ympäristökeskus on ilmoittanut Hytölä-Pukara vesiosuuskunnalle, että sille myönnetään markan korkotukilaina, kuitenkin enintään 55 % hyväksyttävistä kohteen todellisista kustannuksista käytettäväksi Ilomäen alueen vesijohtojen rakentamiseen. Korkotukilainan myöntämisen edellytyksenä on, että ympäristökeskukselle toimitetaan mennessä luottolaitoksen ilmoitus lainan myöntämisestä. Vesiosuuskunnan hallitus päätti kokouksessaan ottaa Meritalta markan lainan, jonka korko on Meritan prime-korko + 0,60 %. Tällä hetkellä Meritan prime-korko on 3,40 % ja lukien 3,00 %. Tämän korkotukilainan laina-aika on 15 vuotta. Lisäksi hallitus päätti ottaa rakennusvaiheen kulujen kattamiseksi markan pankkilainan Konneveden Osuuspankista. Tämän lainan korko on Osuuspankin prime-korko + 0,60 %. Osuuspankin primekorko on tällä hetkellä 3,60 %. Samalla Hytölä-Pukara vesiosuuskunnan hallitus päätti hakea edellä mainituille lainoille Konneveden kunnan takauksen. Kunnansihteerin ehdotus Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että Konneveden kunta myöntää kunnan takauksen edellä mainituille Hytölä-Pukara vesiosuuskunnan lainoille. Pekka Karhunen, Pekka Pynnönen ja Kari Levänen ilmoittivat, että he ovat esteellisiä osallistumaan tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. He poistuivat kokoushuoneesta kello ryhdyttäessä käsittelemään tätä asiaa. Puheenjohtajana tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan toimi Jouko Salonen.

4 Valtuusto Tämä pykälä tarkastettiin kokouksessa. Pekka Karhunen, Pekka Pynnönen ja Kari Levänen palasivat kokoushuoneeseen tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen kello Valt Kunnanhallitus esittää, että Konneveden kunta myöntää kunnan takauksen edellä mainituille Hytölä-Pukara vesiosuuskunnan lainoille. Pekka Karhunen, Pekka Pynnönen, Pentti Pakarinen ja Kari Levänen ilmoittivat, että he ovat esteellisiä osallistumaan tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. He poistuivat yleisölehterille tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Puheenjohtajana tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan toimi Tarja Kytölä. Kh Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto jatkaa esittelyosassa mainitulle, Nordeasta otetulle lainalle myöntämänsä takauksen voimassaoloa. Valt. 2 Valtuusto jatkaa esittelyosassa mainitulle, Nordeasta otetulle lainalle myöntämänsä takauksen voimassaoloa.

5 Valtuusto KONNEVEDEN VUOKRA-ASUNNOT OY:N LAINALLE MYÖNNETYN TAKAUKSEN VOIMASSAOLON JATKAMINEN Khall Konneveden Vuokra-asunnot Oy on käynnistänyt rivitalohankkeen, jonka tarkoituksena on rakentaa uusi vuokrarivitalo kunnalta ostetulle Suomela-nimiselle tilalle. Yhtiö on pyytänyt ja saanut lainatarjoukset Handelsbankenilta, Konneveden Osuuspankilta, Kuntarahoitus Oy:ltä, Kuntien Asuntoluotto Oyj:ltä, Kuntien eläkevakuutukselta ja Merita Pankki Oyj:ltä. Yhtiö on päättänyt hyväksyä Merita Pankki Oyj:n tekemän tarjouksen. Lainan pääoma on markkaa ja korko kuuden kuukauden euriborkorko lisättynä 0,2 prosenttiyksikön korkomarginaalilla. Laina-aika on 30 vuotta ja lyhennystapa annuiteetti. Lainasta ei mene toimitusmaksuja eikä muita nostokuluja. Konneveden Vuokra-asunnot Oy:n hallitus on kokouksessaan päättänyt pyytää lainalle Konneveden kunnan takauksen. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää Konneveden kunnan takauksen esittelyosassa mainitulle lainalle. Pekka Karhunen ja Tarja Kytölä ilmoittivat olevansa esteellisiä osallistumaan tämän asian käsittelyyn. He poistuivat kokoushuoneesta kello ryhdyttäessä käsittelemään tätä asiaa. Pekka Karhunen ja Tarja Kytölä palasivat kokoushuoneeseen tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen kello Valt Valtuusto päättää myöntää Konneveden kunnan takauksen esittelyosassa mainitulle lainalle.

6 Valtuusto Pekka Karhunen ja Tarja Kytölä ilmoittivat olevansa esteellisiä osallistumaan tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. He poistuivat yleisölehterille tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Puheenjohtajana tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan toimi Kyösti Kytöjoki. Kh Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto jatkaa esittelyosassa mainitulle lainalle myöntämänsä takauksen voimassaoloa. Pekka Karhunen ja Reijo Jämsen ilmoittivat olevansa esteellisiä osallistumaan tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. He poistuivat kokoushuoneesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Valt. 3 Valtuusto jatkaa esittelyosassa mainitulle lainalle myöntämänsä takauksen voimassaoloa.

7 Valtuusto Pekka Karhunen ja Reijo Jämsen ilmoittivat olevansa esteellisiä osallistumaan tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. He poistuivat yleisölehterille tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Puheenjohtajana tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan toimi Vappu Laaksonen.

8 Valtuusto TANKOLAMMIN VESIHUOLTO-OSUUSKUNNAN LAINALLE MYÖNNETYN TAKAUKSEN VOIMASSAOLON JATKAMINEN Khall Tankolammin vesihuolto-osuuskunta hakee Konneveden kunnan takausta markan vesihuoltolainalle, jonka osuuskunta ottaa Merita Pankista. Luottomuoto on tasalyhenteinen velkakirjalaina ja luottoaika vuotta. Lainan korko on joko kiinteä tai vaihtuvakorkoinen. Kiinteäkorkoisessa lainassa korko on 5,56-6,04 %. Vaihtuvakorkoisessa lainassa korko on joko Meritan prime-korko tai euribor-korko lisättynä 0,20 prosenttiyksikön marginaalilla. Lainalla vesihuolto-osuuskunta lunastaa vuosina 1999 ja 2000 rakennetun Tankolammin vesihuoltoverkoston kunnalta itselleen. Verkoston rakentamisesta vastasi Keski-Suomen ympäristökeskus ja materiaalikuluista Konneveden kunta. Kunnan osuus verkoston rakentamiskustannuksista ilman arvonlisäveroa oli noin markkaa. Valtuuston päätöksen mukaan kunta avustaa vesiosuuskuntien hankkeita 20 %:lla investoinnin verottomasta nettosummasta, mistä on vähennetty EU-rahoitus ja siihen liittyvän kansallisen vastinrahan osuus. Tankolammin vesihuolto-hankkeessa kunnan avustus on siten noin markkaa, jolloin osuuskunnan osuudeksi jää noin markkaa. Koska kunta myy vesihuoltoverkoston osuuskunnalle arvonlisäverollisena, on osuuskunnan lainantarve noin markkaa. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää Konneveden kunnan takauksen esittelyosassa mainitulle lainalle. Valt Valtuusto päättää myöntää Konneveden kunnan takauksen esittelyosassa mainitulle lainalle.

9 Valtuusto Pentti Pakarinen ilmoitti olevansa esteellinen osallistumaan tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Hän poistui yleisölehterille tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kh Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto jatkaa esittelyosassa mainitulle lainalle myöntämänsä takauksen voimassaoloa. Valt. 4 Valtuusto jatkaa esittelyosassa mainitulle lainalle myöntämänsä takauksen voimassaoloa.

10 Valtuusto KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN ALOITE Kh Esityslistan liitteet 1 ja 2 Keskustan valtuustoryhmän aloite ja kunnanjohtajan asettaman työryhmän kannanotto ovat esityslistan liitteinä. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto merkitsee kunnanjohtajan asettaman työryhmän kannanoton tietoonsa saatetuksi. Valt. 5 Esityslistan liitteet 2 ja 3 Valtuusto merkitsee kunnanjohtajan asettaman työryhmän kannanoton tietoonsa saatetuksi. Jouko Varis oli kokouksessa läsnä asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan.

11 Valtuusto MÄÄRÄALAN MYYMINEN HENRI JÄNTILLE JA SIRKKU VATANEN-JÄNTILLE Kh Esityslistan liite 3 Henri Jäntti ja Sirkku Vatanen-Jäntti haluaisivat ostaa noin m 2 :n suuruisen määräalan Konneveden kunnan Kärkkäiskylässä sijaitsevasta Uusi-Tankosalmi-nimisestä tilasta RN:o 43:41. Määräala on hajaasutusalueella. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen ja oikeuttaa samalla kunnanjohtajan ja kunnansihteerin allekirjoittamaan luonnoksen mukaisen kauppakirjan Konneveden kunnan puolesta. Valt. 6 Esityslistan liite 4 Valtuusto hyväksyy liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen ja oikeuttaa samalla kunnanjohtajan ja kunnansihteerin allekirjoittamaan luonnoksen mukaisen kauppakirjan Konneveden kunnan puolesta.

12 Valtuusto LUOTTAMUSTOIMEN PÄÄTTYMISEN TOTEAMINEN, KALERVO HYTÖNEN Kh Valtuusto valitsi päätöksellään Kalervo Hytösen ympäristölautakunnan lupajaoston varajäseneksi. Kalervo Hytösen kotikunta on vaihtunut, joten hän ei enää ole vaalikelpoinen ympäristölautakunnan lupajaostoon. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto toteaa Kalervo Hytösen luottamustoimen päättyneeksi. Valt. 7 Valtuusto toteaa Kalervo Hytösen luottamustoimen päättyneeksi. Valtuusto tarkasti pöytäkirjan tämän pykälän osalta kokouksessa.

13 Valtuusto YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LUPAJAOSTON VARAJÄSENEN VAALI Kh Kalervo Hytönen on muuttanut Konnevedeltä toiseen kuntaan, joten hän ei enää ole vaalikelpoinen ympäristölautakunnan lupajaostoon. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Kalervo Hytösen tilalle uuden varajäsenen ympäristölautakunnan lupajaostoon toimikauden loppuun saakka. Valt. 8 Valtuusto valitsee Kalervo Hytösen tilalle uuden varajäsenen ympäristölautakunnan lupajaostoon toimikauden loppuun saakka. Valtuusto valitsi yksimielisesti Matti Kakon Kalervo Hytösen tilalle ympäristölautakunnan lupajaoston varajäseneksi toimikauden loppuun saakka.

14 Valtuusto KONNEVEDEN KUNNAN KUNTASTRATEGIA VUOSILLE Kh Esityslistan liite 2 Esityslistan liitteenä on ehdotus kuntastrategiaksi vuosille Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy esityslistan liitteenä olevan ehdotuksen Konneveden kunnan kuntastrategiaksi vuosille Valt. 9 Esityslistan liite 5 Valtuusto hyväksyy esityslistan liitteenä olevan ehdotuksen Konneveden kunnan kuntastrategiaksi vuosille

15 Valtuusto MAASEUTUHALLINNON UUDELLEENJÄRJESTELY Kh Laki maaseutuhallinnon järjestämisestä kunnissa tuli voimaan Sen mukaan kuntien maaseutuhallinto on järjestettävä yksiköihin, joissa on vähintään 800 tukia hakevaa tilaa (v. 2009) ja jonka kanssa maaseutuvirasto tekee maksajavirastosopimuksen. Tukitehtävien hoidon eriyttäminen edellyttää, että yksikössä työskentelee vähintään viisi henkilöä. Konneveden kunnanhallitus on aikanaan antanut lakiesityksestä lausuntonsa kahteenkin kertaan. Aikataulu uudelleenjärjestelylle on seuraava. Ellei kunta tai kuntaryhmä pysty muodostamaan vaaditun kokoista yksikköä, on lupaa poikkeamiseen haettava marraskuun loppuun 2010 mennessä. Kunnan on tehtävä päätös yhteistoiminta-alueeseen liittymisestä viimeistään ja ilmoitus siitä on annettava maaseutuvirastolle viimeistään Kunnan tai kuntayhtymän, jolle tehtävien järjestämisvastuu siirtyy, on annettava selvitys sopimuksen tekemisestä maaseutuvirastolle viimeistään ja yhteistoiminta-alue aloittaa toimintansa Uudistusta markkinoitaessa poliittiset tahot ministeri Anttilasta alkaen kuten myös korkeat maataloushallinnon virkamiehet korostivat, ettei uuden lain toimeenpanolla olla siirtämässä maataloushallinnon palveluita minnekään vastoin kuntien tahtoa. Vain yksiköitten hallinto keskitetään vähintään 800 tilan yksiköihin. Konnevesi ei ole tähän mennessä tehnyt asiassa mitään päätöksiä, mutta maataloussihteeri on tehnyt epävirallisia tiedusteluja eri suuntiin. Saadun tiedon mukaan vaikuttaa siltä, että kunnat ovat monilla alueilla enemmän tai vähemmän halukkaasti keskittämässä toimintoja harvempiin toimipisteisiin. Suupuheena saadut tiedot viittaavat siihen, että asian takana olisivat eräiden maaseutuviraston virkamiesten kannanotot, joille ei laista löydy perustetta. Näillä näkymin Keski-Suomessa toimisi kolme aluetta. Pohjoinen Keski-Suomi Saarijärvestä pohjoiseen, neuvottelut vasta alkamassa, isäntäkuntatarjokkaita kolme, Pihtipudas, Kinnula ja Saarijärvi. He ovat tiedustelleet mallia Alajärven suunnasta, jossa toiminnot on keskitetty. Toisena Jyvässeutu, Laukaa, Hankasalmi, Toivakka, Joutsa ja Uurainen, isäntänä Laukaa, kaikki toiminnot keskitetään Laukaaseen. Kolmantena läntinen Keski-Suomi ja kolme kuntaa Pirkanmaalta. Neuvottelu- tai liittymispäätöksen tehneet Petäjävesi, Keuruu, Multia, Jämsä, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat. Sopimusvalmistelut ovat siellä jo melko pitkällä. Isäntänä toimisi mitä todennäköisimmin Keuruu ja toimipisteet säilyisivät suunnitelman mukaan ehkä Multiaa ja Kuhmoista lukuun ottamatta nykyisen tasoisina nykyisissä toimipisteissä.

16 Valtuusto Ottaen huomioon Konneveden kunnan yleiset tavoitteet säilyä itsenäisenä ja palveluistaan huolehtivana kuntana maataloussihteeri on 7. p. Keuruulla ja Kuhmoisissa osallistunut epävirallisesti tuon alueen maaseutuviranomaisten neuvotteluun toiminnan periaatteista ja sopimusluonnoksesta. Periaatteena olisi hajautettu palvelutuotanto ja hallinnon osallistuminen myös alueensa kehittämistehtäviin mahdollisuuksiensa ja kuntiensa määrittämien tarpeiden mukaan. Toimialue on miltei kokonaan ns. syvän maaseudun aluetta, minkä voisi olettaa helpottavan keskinäistä ymmärtämystä, mikä ei näytä olevan kovin yleistä kuntien välisessä pakkoyhteistyössä. Keuruulla pidetään neuvottelu, johon osallistuvat kuntien maaseutuviranomaiset sekä luottamushenkilöitä ja maataloustuottajayhdistysten edustajia. Konnevedeltä sinne osallistuu tuottajien puheenjohtaja Tapio Hytönen ja maataloussihteeri Pentti Kytölä. Tuottajien johtokunta keskustelee asiasta torstaina Kunnanhallitus päättää, että selvitetään vielä vaihtoehtoisia yhteistoiminta-alueita ja nimetään selvitystä tekemään maataloussihteeri Pentti Kytölä ja tuottajien puheenjohtaja Tapio Hytönen. Lisäksi päätetään pyytää yhteistoiminta-alueesta Konneveden tuottajien lausunto. Kunnanhallitus käsitteli tämän asian ensimmäisenä. Tämän asian käsittelyn ajan kokouksessa oli läsnä maataloussihteeri Pentti Kytölä kello

17 Valtuusto Kh Äänekosken kaupunki, Saarijärven kaupunki ja Konneveden kunta ovat epävirallisissa neuvotteluissa päässeet yhteisymmärrykseen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta ja alueelle haettavasta ennakkotiedosta toiminnallisen yksikön henkilöstö- tai kokovaatimuksesta poikkeamiseen. Konneveden maataloustuottajajärjestö MTK-Konnevesi ehdottaa kunnanhallitukselle, että Konnevesi liittyy edellä mainittuun yhteistoimintaalueeseen ja hakee tarvittavan poikkeusluvan yhdessä muiden kanssa kuntien kanssa sekä neuvottelee, mikä kunta toimii isäntäkuntana. MTK-Konnevesi katsoo, että maaseutuhallinto tulee järjestää niin sanottuna hajautettuna mallina, jolloin maaseutusihteereiden toimipaikat on mahdollista säilyttää alueen kunnissa ennallaan. Kunnanhallitus päättää, että Konneveden kunta on mukana Äänekosken kaupungin, Saarijärven kaupungin ja Konneveden kunnan muodostamassa maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueessa, mikäli yhteistoiminta-alue toteutuu. Samalla kunnanhallitus valtuuttaa Saarijärven kaupungin hakemaan Konneveden kunnan puolesta ennakkotietoa toiminnallisen yksikön kokovaatimuksesta ja tarvittaessa henkilöstövaatimuksesta poikkeamiseen. Kh Maa- ja metsätalousministeriö on antanut Saarijärven kaupungin hakemuksesta myönteisen ennakkotiedon sillä edellytyksellä, että Kannonkosken kunta liittyy joko Saarijärven, Äänekosken ja Konneveden yhteistoiminta-alueeseen taikka Kinnulan, Pihtiputaan ja Viitasaaren yhteistoiminta-alueeseen, johon ovat päättäneet liittyä myös Karstula, Kivijärvi ja Kyyjärvi. Tämän edellytyksen täyttyessä Saarijärven kaupungin, Äänekosken kaupungin ja Konneveden kunnan alueella voidaan soveltaa maaseutuhallinnon järjestämisestä kunnissa annetun lain 5 :ssä tarkoitettua poikkeusta toiminnallisesta kokonaisuudesta (800 maatalousyrittäjää) yhteistoiminta-aluetta muodostettaessa. Kannonkosken kunnanhallitus on tehnyt päätöksen, että Kannonkoski liittyy Saarijärven, Äänekosken ja Konneveden yhteistoimintaalueeseen.

18 Valtuusto Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy Konneveden kunnan liittymisen Saarijärven kaupungin, Äänekosken kaupungin ja Konneveden kunnan muodostamaan yhteistoimintaalueeseen. Valt. 10 Valtuusto hyväksyy Konneveden kunnan liittymisen Saarijärven kaupungin, Äänekosken kaupungin ja Konneveden kunnan muodostamaan yhteistoiminta-alueeseen.

19 Valtuusto VASEMMISTOLIITON VALTUUSTORYHMÄN ALOITE Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen, jossa se pyytää selvittämään mahdollisuutta rakentaa kevyenliikenteen väylä kirkonkylän ja Hytölän välille. Valtuustoaloite on tämän pöytäkirjan liitteenä.

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2012 Sivu 1 (30) Kunnanhallitus. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2012 Sivu 1 (30) Kunnanhallitus. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2012 Sivu 1 (30) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.1.2012 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivu 98 (110) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivu 98 (110) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Sivu 98 (110) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 13.5.2013 kello 18.10-19.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2011 Sivu 219 (230) Kunnanhallitus. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2011 Sivu 219 (230) Kunnanhallitus. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2011 Sivu 219 (230) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 19.12.2011 kello 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2012 Sivu 89 (119) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2012 Sivu 89 (119) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2012 Sivu 89 (119) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 18.6.2012 kello 18.00-19.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 5.11.2012 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2013 Sivu 161 (175) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2013 Sivu 161 (175) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2013 Sivu 161 (175) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 28.10.2013 kello 18.00-19.17 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Sivu 89 (102) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Sivu 89 (102) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Sivu 89 (102) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 22.5.2014 kello 18.00 19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivu 1 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivu 1 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivu 1 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 2.2.2015 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden kunnantalo,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA 3/2009 Kunnanvaltuusto. Tiistai 31.3.2009 klo 19.00 19.46. Kunnanvirasto, valtuustosali

RAUTALAMMIN KUNTA 3/2009 Kunnanvaltuusto. Tiistai 31.3.2009 klo 19.00 19.46. Kunnanvirasto, valtuustosali RAUTALAMMIN KUNTA 3/2009 Kunnanvaltuusto Tiistai 31.3.2009 klo 19.00 19.46 Kunnanvirasto, valtuustosali 32 Valtuutettujen esteet ja varaten kutsuminen 33 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 13 (25) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 13 (25) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 13 (25) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.4.2014 kello 18.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 18/15.8.2011 321 Kokousaika 15.8.2011 klo 17.00 20.28 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 3 / 2011 Aika Perjantaina 29.04.2011 klo 19.00-19.20 Paikka Valtuustosali

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 3 / 2011 Aika Perjantaina 29.04.2011 klo 19.00-19.20 Paikka Valtuustosali Pöytäkirja Kokousnumero 3 / 2011 Aika Perjantaina 29.04.2011 klo 19.00-19.20 Paikka Valtuustosali ASIALISTA Perjantaina 29.04.2011 klo 19.00 Valtuustosali Nro 3/ 2011 ASIA LIITE 15 3 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 2 / 2015 Aika Maanantai 02.02.2015 klo 18.30-20.07 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 2 / 2015 Aika Maanantai 02.02.2015 klo 18.30-20.07 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2015 Aika Maanantai 02.02.2015 klo 18.30-20.07 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 02.02.2015 klo 18.30 20.07 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2015

Lisätiedot

Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58

Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 14 / 2014 Aika Maanantai 01.12.2014 klo 18.30-20.43 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 14 / 2014 Aika Maanantai 01.12.2014 klo 18.30-20.43 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 14 / 2014 Aika Maanantai 0 klo 18.30-20.43 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 0 klo 18.30 20.43 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 14 / 2014 ASIA

Lisätiedot

Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 4 / 2008 Aika Maanantai 10.3.2008 klo 18.30 Kunnanhallituksen kokoushuone

Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 4 / 2008 Aika Maanantai 10.3.2008 klo 18.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 4 / 2008 Aika Maanantai klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 4/2008 ASIA LIITE 59 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2012 Sivu 137 (156) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2012 Sivu 137 (156) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2012 Sivu 137 (156) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 8.10.2012 kello 18.00-19.14 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Tiistaina 27.1.2015 klo 18.00 20.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Tiistaina 27.1.2015 klo 18.00 20.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistaina 27.1.2015 klo 18.00 20.00 Konneveden

Lisätiedot

Alestalo Riitta Kahanpää Hjalmar Lehtinen Seppo Lonka Merja Seppälä Merja poissa 279 Tiira Satu. Poissa Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2.

Alestalo Riitta Kahanpää Hjalmar Lehtinen Seppo Lonka Merja Seppälä Merja poissa 279 Tiira Satu. Poissa Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2013 604 Kunnanhallitus 04.11.2013 Aika Maanantai 04.11.2013 klo 17:30-18:56 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Salonen Jarkko puheenjohtaja Pitkänen

Lisätiedot

EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 12 / 2010. AIKA 07.06.2010 maanantai kello 15.00-19.50 Kauttuan klubi, Ruukinpuisto SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 12 / 2010. AIKA 07.06.2010 maanantai kello 15.00-19.50 Kauttuan klubi, Ruukinpuisto SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 12 / 2010 Kunnanhallitus 07.06.2010 Sivu 4 KOKOUSTIEDOT AIKA 07.06.2010 maanantai kello 15.00-19.50 PAIKKA Kauttuan klubi, Ruukinpuisto SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Keskiviikko 16.06.2010 klo 17.00 21.12

Keskiviikko 16.06.2010 klo 17.00 21.12 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 16.06.2010 klo 17.00 21.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2014 Aika Maanantai 03.03.2014 klo 18.30-21.18 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2014 Aika Maanantai 03.03.2014 klo 18.30-21.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2014 Aika Maanantai 03.03.2014 klo 18.30-21.18 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 03.03.2014 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 5 / 2014

Lisätiedot

Kunnanviraston valtuustosali

Kunnanviraston valtuustosali Kunnanvaltuusto 22.5.2006 1 Kokousaika Maanantaina 22.5.2006 kello 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston valtuustosali 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Määräalan myyminen Savukosken Lämpö Oy:lle. Savukosken Vanhustenkotiyhdistys ry:n lainan takaus

Määräalan myyminen Savukosken Lämpö Oy:lle. Savukosken Vanhustenkotiyhdistys ry:n lainan takaus SAVUKOSKEN KUNTA Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 29.6.2015 klo 17.00-19.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Asiano Liite no Savukosken kunnanvirasto 1 20 Järjestäytymisasiat 2 21 1-2 Kaukolämpöliiketoiminnan

Lisätiedot

Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokouksen aluksi vietämme hiljaisen hetken edesmenneen kunnanvaltuutettu Tuomo Purasen muistoksi.

Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokouksen aluksi vietämme hiljaisen hetken edesmenneen kunnanvaltuutettu Tuomo Purasen muistoksi. Pöytäkirja Kokousnumero 4 / 2008 Aika Perjantaina 0 klo 10.00 Paikka Valtuustosali Kokouksen aluksi vietämme hiljaisen hetken edesmenneen kunnanvaltuutettu Tuomo Purasen muistoksi. Tumma puku KOKOUSKUTSU

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2014. Kunnanvirasto, valtuustosali. Valtuutettujen esteet ja varajäsenten kutsuminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2014. Kunnanvirasto, valtuustosali. Valtuutettujen esteet ja varajäsenten kutsuminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2014 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Tiistai 30.9.2014 klo 19.00 19.50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Liite nro Asia 55 Kunnanvirasto, valtuustosali Valtuutettujen

Lisätiedot

Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 5/2014 86 Kunnanhallitus 17.02.2014 Aika Maanantai 17.02.2014 klo 17:30-20:20 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila Leif

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (-) (x) (-) (x) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (-) (x) (-) (x) (x) (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 08/07.05.2012 106 Kokousaika 7.5.2012 klo 17.00 20.07 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10

Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 7.3.2011 klo 17.00 19.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 VALTUUSTO 2.9.2013 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 VALTUUSTO 2.9.2013 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 SISÄLLYSLUETTELO 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 81 44 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 82 45 JUUPAJOEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET... 83 46 ANTOLAINA

Lisätiedot